Panáček v reality show

Survivor CZSK: Tentokrát mezinárodní a s celebritami

28. Prosinec 2021 | napsal(a): | reality show: Survivor Česko & Slovensko

survivor czsk promo

Už je to déle než tři a půl roku od finále Trosečníkova ostrova. Na dva poměrně úspěšné ročníky chce Nova navázat, a přichází s mnoha razantními změnami. Nový je název, mezinárodní obsazení i rozšíření soutěžících o celebrity. Na první díly se můžeme těšit v první půlce ledna.

Tedy postupně. Podobně jako u Hlasu Česko Slovenska, který se změnil na globální název The Voice, se Nova rozhodla ke změně i u Robinsonova ostrova, ze kterého se stává Survivor.

Nyní i Survivor následuje další velké reality show, které se televize rozhodla nepřipravovat sama. Podobně jako Superstar, Talent nebo The Voice se do projektu zapojí česká i slovenská televize. Zde tedy Nova s Markízou.

A jak je to s těmi celebritami? Ve dvou ročnících byl největší celebritou moderátor, tentokrát ale budou celebrity přímo v řádách soutěžících. A to rovnou polovina. Celých 12 účastníků. Ze stovek přihlášek bylo vybráno jen 8 „normálních“ Čechů a 4 Slováci.

Z Česka se zapojí zpěvák, herec a moderátor Vojtěch Drahokoupil, herečka, zpěvačka a stand-up komička Iva Pazderková, youtuberka, blogerka a moderátorka Nikola Čechová, moderátor rádia Evropa 2 Tomáš Zástěra, finalistka MasterChefa Ta Thuy Dung alias Chili, herečka a zpěvačka Barbora Jánová a model, herec a bývalý fotbalista Matěj Paprčiak.

Slovensko budou zastupovat videomaker Daniel „GoGo“ Štrauch, vítězka 12. série Farmy Xénia Gregušová, MMA zápasník Gábor Boráros, fotbalista a účastník Love Islandu Nathan Christián Dzaba a 14násobná šampiónka v karate Veronika Havlik.

Vítěz získá 2,5 milionu korun. Moderátorem zůstává Ondřej Novotný, kterého doplní Martin Šmahel, moderátor online pořadu Farma X-tra. Letos se natáčí v Dominikánské republice.

Premiéra pořadu bude na Nově k vidění v úterý 11. ledna od 20:20, trvat má dvě hodiny. Pokud neskončí první díly fiaskem, budou k vidění vždy v úterý a v pátek.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

Survivor Česko & Slovensko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 49
1
Hooper
Reagovat

Tak jen doejeme, že první díl bude o den dříve ke zhlédnutí na Voyu.

Rozdělení kmenů: Celebrity vs civil? To by asi sedělo více než ČR vs SR. Ale spíše to bude ještě jinak.

2
Pattrick
Reagovat

Chilli psala, ze celebrity vs civil.. jinak teda co me nejvic prekvapuje, ze jsou doma a muzou si vsichni vesele psat na instagramu (hlavne mezi sebou), to uplne degraduje celou hru :/

3
Bezík
Reagovat

Ačkoliv tuhle „zábavu“ fakt nedávám, asi učiním výjimku a sem tam nějaký díl ovzorkuju. Důvod je jediný , Ondra Novotný. Absolutně nechápu, co takhle schopný a inteligentní člověk na takovém nesmyslu má. Pokusím se na to alespoň vzdáleně přijít.

4
Honzad
Reagovat

Všechny potenciální průšvihy, které tahle paskvilní verze bude mít (celebrity tak ze 4. kategorie, strategie už před odjezdem), už tady jsou a jistě ještě budou řečeny.

Ja vidím jako největší problém v tom, jak moc si je produkce jistá vlastní schopností ten pořad kvalitně zpracovat v rekordním čase. Soutěžící odlétají teprve někdy po Novém roce – a už 10. ledna má vyjít první díl! Takže na zpracování prvních momentu a první epizody bude mít štáb možná 2-3 dny. To, co v Americe dělají půl roku.

Jak to asi pak bude vypadat? Totálně rychlá a amatérská střihová akce. Žádná strategie, hlavně jen nařikání celebrit nad ztrátou luxusu. Nikdo v Česku není schopný v takovém čase nabídnout nadprůměrnou postprodukci. Tam vznikne ta největší ostuda. Dobře jim tak. Ke dobře, že za to Nova s Markizou dostávají slušný kotel od fanoušků, Surv má u nás přeci jen solidní základnu fandů se znalostí zahraničních verzi (díky Prima Cool). Kdyby chtěli, mohli tam mít sestavu dvaceti ultra fanoušků všeho druhu a povolání, kteří by tu hru brali od začátku úplně jinak než někdo, kdo dostal nabídku a „prostě přijal výzvu.“ Nemluvě teda o tom, že tady chybí účastníci 40+, což je taky ostuda.

Zlatý Robinsonův ostrov.

5
Bezík
Reagovat

@Honzad: Úplně nechybí, Iva Pazderková 41, Tomáš Zástěra 42.

6
LJ
Reagovat

@Bezík: Tak jak sám říkal, tak ho láká ta Dominikánská republika. Bude tam s rodinou, takže pěkná dovolená za cizí a ještě si k tomu nemálo vydělá.

7
Hooper
Reagovat

@Honzad: Bude to víceméně přímý přenos, no. Snad se bude postprodukce časem zlepšovat, aspoň trochu.

Ale zaujala mě i moderátorská dvojice. To budou točit tak, že přijde Novotný, vysvětlí úkol, to se použije na Nově a pak přijde Šmahel, vysvětlí a to se použije na Markíze? Nebo to bude normální modrování ve dvou?

8
Lukša
Reagovat

@Hooper: Zatím je víc otázek než odpovědí :-) Ale proč to točit dvakrát, když to jde udělat naráz. A jak už bylo zmíněno výše, pokud odlétají +/- 3. ledna a do týdne musí být 1. díl sestříhaný, tak se jakékoli náročnější kroky podnikat nebudou.

Jinak obecně vidím velký špatný, naštěstí alespoň na ostrov nepojedou nějaké opravdové celebrity. A imho výběr těch českých zas tak špatný není, docela sympatičtí lidé, kromě fotbalisty znám všechny, naopak ze slovenských mi ani jedno jméno vůbec nic neříká. Tím se z 12 známých osobností stává polovina, a to už je lepší (nic to ale nemění na tom, že by jich měla být rovná 0).

9
ales winner Elisabeth
Reagovat

Sice to nemá vůbec společného s Survivorem ale 9 řada Tvoje Tvář má známý hlas odstartuje na obrazovce Novy poprvé v sobotu 26 ůnora

10
Filip
Reagovat

@Lukša: Podle me jim to budou strihat ti Rumuni, kteri zajistuji servis u recke, turecke apod. verze, proto si na to „troufaji“. Jenze jejich verze je uplne neco jineho.

Toto totiz nebude „Survivor,“ ktery my fanousci zname. Tim byl do urcite miry obstojny Robinsonuv ostrov, toto ma jina pravdila, kde do hry zasahuji fanousci…

V recke verzi „Survivor“, kterou toto zrejme bude kopirovat, souperi ve vyzvach hraci 1 vs. 1 (nekdy 2 vs. 2 i 3 vs. 3) a kazdy, co vyhraje ziska bod pro svuj kmen (nebo tym?) a hraje se do 10 bodu (jako u volejbalu – vyhra o dva).

Dalsi vyraznou zmenou je hlasovani divaku. Kmen, co prohraje imunitu, musi vybrat (asi hlasovanim?) dva az tri hrace, kteri se zucastni divackeho hlasovani o eliminaci. O vypadnuvsim tak rozhodnou divaci a prave tato zmena vyzaduje vysilani ze zpozdenim maximalne o 2 dny (coz je podobnej nataceci format, jako meli u Love Island, kterej se taky natacel v Dominikanske).

Hlasovani divaku pote rozhoduje i v tzv. semifinale a finale. Porota zde nehlasuje, tak jako v opravdovem Survivoru.

Recka verze trva od 140 do 200 dnu s tim, ze postupne pridavaji nove hrace (zase stejny format jako Love Island).

11
Hooper
Reagovat

@Filip: Dle wikipedie měla zatím poslední řecká řada 108 dílů, vysílala se 4x týdně a finále bylo na začátku července letošního roku. Potěš koště….

12
Patrik
Reagovat

@Filip: Jako tohle jsem zahlédl že v Řecké verzi a myslím že i v Turecké verzi tam jsou okolo 150 – 200 dnů to je jako mazec jak pro soutěžící tak i pro produkci

13
ales winner Elisabeth
Reagovat

Hooper vždyt Federální verze bude mít skoro stejný počet vysílat se bude do konce července tak co řešíš

14
LJ
Reagovat

Tak Novotný tvrdil v rozhovoru, že je to v režii turecké produkce a že je to na dva a půl měsíce, co on bude v DR, respektive že nechce být dva a půl měsíce bez dcery, proto rodina tam bude velkou část s ním, tak předpokládám, že samotná soutěž bude na těch cca 60 dní, takže to asi takovou trosečník, jak ho známe, nebude.

15
Lukša
Reagovat

@Filip: Já fanda Survivora nejsem, zahraniční verze prakticky nesleduju, ale formát Robinsonova ostrova mi docela vyhovoval, i když jsem tomu často vytýkal plonkové díly nebo formát ostrova vykoupení. Ale jestli to bude tak, jak popisuješ, tak je to fakt hnus, velebnosti.

16
Lukša
Reagovat

Fotky většiny soutěžících jsou k vidění zde.

17
Pattrick
Reagovat

Mně bylo řečeno od jedné soutěžící, že diváci hlasovat nemají.. ale těžko říct, pak přiletí na ostrov a bum, pravidla se mění, smůla..

18
Hooper
Reagovat

@ales winner Elisabeth: Jak říká moje kolegyně, když něco telefonicky vyřizuje – takovou informraci jsem neměl.

19
Marek
Reagovat

@Bezík: Ahoj, poslouchal jsem s nim nejaky rozhovor a tam zminuje ze Survivor je jeho srdcovka (sledoval vsechny US serie) a splneny sen, tak proto :)

20
ales winner Elisabeth
Reagovat

Hooper tak to potom jo

21
Bezík
Reagovat

@Marek: Znám jeho rozhovory, vím že tohle říká ale já právě nechápu, proč. Co je vlastně to, co ho na tom tak bere. O prachách to není, za tu dobu, co na tom stráví, by si vlastním businessem vydělal daleko víc. Prostě nechápu, nerozumím.

22
Peter
Reagovat

8 cechov, 4 slovaci??? To iste na strane celebrit 7:5. Akoze nestacilo ze v superstar v porote 3:2 … moderator z ceska natacane v CR. Finalisti superstar 6:4. Keby to bolo naopak tak v CR uz revolucia. Ked chcu robit federativny program tak nech to je 50:50 a nie opacne. Rovnako love island a ine show kde je prevaha z CR.

23
Lady XL
Reagovat

Jánová dnes v časopise odpovídá, že bude pryč měsíc a půl (aniž zmiňuje,kam jede). Že by věděla víc? Tj., kdy vypadne? No jsem zvědavá,jaká verze to tedy bude. Mě se řecká verze nelíbí, i když jsem z toho viděla hlavně ty soutěže. A to mi přišlo jak pionýrák a letní sportovní olympiáda, kterou tam pořádali…. žádná „trosečnická“ atmosféra… S účastí tolika celebrit nadšená nejsem. Celebrity jsou víc snadno ovlivnitelné,aby „jely“ podle pokynů produkce… A Xenie? Uff,tak z té už vůbec nejsem nadšená potom,jak působila na poslední Farmě.

24
Pattrick
Reagovat

Jestli to bude opravdu řecko, turecko, rumunská verze, tak díky, nemám zájem koukat na ně, jak půl dílu běhají v opičí dráze a sbírají body.. to si můžu pustit nějaký ninja faktor..

Jinak pamatuju si na jojce celebrity camp, tam to alespoň soutěžemi bylo podobné survivoru, bohužel ty celebritky se do žádných velkých taktik nepouštěli, přece jen, aby byli pak za svini u kamarádů celebritek, to přece úplně nechceš.

Ke všemu stará Holubová promuje svého syna na instagramu například u Pazderkové, tohle je úplně na hlavu, píše tam, že budou spolu v týmu, že jim drží palce, blablabla..

25
Carr
Reagovat

@Peter: Cechum to je jedno. To nejsou zakomplexovanci jak Slovaci. Staci se podivat na nepomery a extremni nadrzovani Slovakum v Talentu. A Cechum to je jedno, ty si nemusej nejakou svrchovanost dokazovat.

26
Peter
Reagovat

@Carr: heheh no to urcite. Talent? Ved ten cely taha jojka. Prima ani nevysielala finale nazivo aj napriek tomu tam bolo rovnost poroty a moderatorov. Vdaka slabej propagacii na ceskej strane je znacne ze tam bolo asi menej ceskych ucastnikov. No to je chyba tv. No newiem sa k tomu objektivne vyjadrit talent som nesledoval. Mne by to tiez nevadilo v jednom projekte. No je tak uz skoro vsade. To si ich robte sami a nenazyvajte to federativnou sutazou ked je tam znacny nepomer a cim dalej tym vacsi… v love islande to bolo hadam 80:20 superstar 70:30 a ideme na survivor tak ako nikomu by sa to nepacilo. Treba si to uznat a ak niekto napise pravdu nazvat ho zakomplexovanym? Tak pardon ze sa niekto vobec ozval a otvoril tuto temu :) sme teda zakomplexovani lebo sa nam nepaci ze vo federativnom projekte nieje rovnost ale znacna nadradenost cechov. To je teda dedukcia 😂

27
Filip
Reagovat

@Peter: Podle mě se to hlavně odvíjí od toho, která strana do výroby investuje víc peněz. Nemyslím si, že je to úplně 50:50, už hlavně kvůli tomu nepoměru mezi obsazením. Ale to je jen teorie…

28
Prochor
Reagovat

@Pattrick: Souhlasím. Podle mně je hnací motor Survivora sociální hra, ve které se rozhodují soutěžící, koho vyloučí na kmenovce. Pokud budou rozhodovat diváci, tak se o Survivora nejedná – spíš to připomíná vilu Vyvolených, kde převládala snaha soutěžících zalíbit se divákům.

29
Hooper
Reagovat

@Prochor: Jo. Ale i Survivor je kontejnerovka.

30
Prochor
Reagovat

@Hooper: Mně jde o to, že Survivor byl inspirovaný filmem Pán much. Takže by mělo jít o skupinu lidí, kde se každý snaží přežít a je mu úplně jedno, co si o něm diváci myslí. V tom je právě zvláštnost Survivora, že každý má jen informace, které zjistí ve skupině a všechny akce musí domluvit a realizovat s aliancí. Třeba Boston Rob, který byl neskutečně silný v Survivoru by asi neprošel ani jednou kmenovkou, kdyby hlasovali diváci protože jeho hra byla jeden podraz za druhým ale velice efektivní.

31
dejna
Reagovat

@Prochor: Přesný!

32
J.
Reagovat

@Peter: Taky jsem si toho všiml, že ten poměr už dávno není 50:50 ale spíš 2:1 ČR vs SK. Třeba v LoveIslandu mě až zrazilo, že tam bylo málo lidí z SK (z 23 snad jen 7 soutěžících) a z toho jen 2-3 se tam drželi delší dobu, zbytek po týdnu zpravidla vyřadili…
Myslím, že je to ale spíš bráno takto kvůli tomu, že poměr obyvatel ČR a SK je o polovinu větší, proto je tim pádem i víc možností, odkud ty soutěžící brát a proto asi i ten poměr 2:1, ale zase je fakt, že když byl poměr 50:50 víc lidí z SK zpravidla vypadlo dřív, protože je Češi přehlasovali (neni to samozřejmě pravidlo, ale hodně lidí z ČR podporovalo hlavně lidi z ČR a hodně lidí z SK zase lidi z SK)…
Ale je pravda, že pokud je to braný jako ČeskoSlovenský pořad, mělo by být to zastoupení poloviční

33
Hooper
Reagovat

@Pattrick: Prý jde o jejího zetě, nikoliv syna. Tedy aspoň tak jsem byl dnes poučen.

34
Pattrick
Reagovat

Hm, tak na markíze fotka jedné ze soutěží, která byla aktuálně v řecké challenge a je to přesně ta opičí dráha, ještě doufám v to, že to nějak rozdělí, že budou soutěžit všichni a nebude to na sbírání bodů..

https://survivor.markiza.sk/aktualne/galeria_2048613_prve-zabery-z-prostredia-kde-sa-nakruca-survivor-takyto-raj-to-nebude/2438084

Řecko
https://www.youtube.com/watch?v=Qum5l4hPQNw&ab_channel=SurvivorGreece

35
Patrik
Reagovat

Podle informací štáb stráví na ostrově 3 měsíce tak že i soutěžící podle mediabum.sk

37
Hooper
Reagovat

Na Markíze je již oficiální web s profily účastníků, nejstaršímu soutěžícímu je 44.

38
Adam
Reagovat

Týmy rozděleny. Jak jste tedy psali – bude to celebrity vs. civil. Na Ig Survivora ve story.

39
Prochor
Reagovat

Ještě s dovolením přetisknu pravidla (mimochodem jsem rád, že dělení výhry je na vyhazova jako v Robinsonově ostrově 2. Radim).
*
Základem soutěže je rozdělení soutěžících do kmenů, které mezi sebou pravidelně soutěží o různé výhody nebo imunitu. Kmen, který získá imunitu, totiž nemusí na kmenovou radu. Ten z kmenů, který výzvu o imunitu prohraje, totiž musí vybrat jednoho svého člena, který z kmenu odejde.
Specialitou soutěže v podání Novy, kde se dvě řady vysílaly pod názvem Robinsonův ostrov, je ostrov vykoupení, kde vyřazený čeká na další kolo vyřazování a následně se s dalším vyřazeným utká o šanci zůstat ve hře. Ve druhé řadě se dokonce vítězem stal Martin Složil, který se do soutěže vrátil právě z Ostrova Vykoupení.
Poté, co je ze soutěže vyřazena polovina účastníků, dochází ke sloučení obou kmenů do jednoho. Od té chvíle hráči hrají sami za sebe. Kromě imunity, kterou mohou vyhrát v soutěžích je zpravidla v táborech kmenů ukryta i soška individuální imunity, kterou může hráč, který ji objeví použít podle svého uvážení.
O definitivním vítězi, který si domů odveze 2 500 000 rozhodne porota složená z vyřazených v druhé polovině soutěže.
Kromě toho se musí řídit i pravidly, se kterými přišli tvůrci originální soutěže. Ty mají za úkol jak zabránit podvádění, tak ochránit zdraví hráčů.
*
Pravidla, která vedou k okamžitému vyloučení hráče
Je zakázáno nabízet podíl na výhře
Mimo oficiální výzvy je zakázáno jakékoli násilí mezi hráči
Hráči se musí řídit platnými zákony země, ze které jsou a země kde se natáčí
*
Další pravidla soutěže:
Soutěžící nesmí na kmenové radě hlasovat pro sebe, nebo odmítnout hlasovat či se odmítnout rady účastnit
Soutěžící musí ukázat, pro koho hlasují na kameru
Soutěžící nesmí okrást druhý kmen, pokud to není součástí výzvy
V případě, že dojde ke zranění nebo jiným vážným zdravotním problémům soutěžících může lékařský tým rozhodnout o jejich konci v soutěži.

40
Filip
Reagovat

@Prochor: A odkud ty pravidla mas? Protoze to jsou pravidla Robinsonova ostrovu.

43
Hooper
Reagovat

@dejna: Ty uspokojoavcí budky mě zaujaly. Tak snad kamery zachytí jejich stavbu, pokud vůbec vzniknou.

44
Prochor
Reagovat

@dejna: Co si mohou vzít soutěžící jako osobní potřebu je důležité. Z rozhovoru je patrné, že nic z toho, co by jim pomohlo přežít (tak proč by si to ale brali). Třeba v Trosečníku si pamatuju, že Martin si klidně přinesl potápěčské brýle a šnorchl, zatím co myslím vítězka Ingrid si vzala jako recesi řasenku-:) Osobně si myslím, že určitě z toho, co jim pomáhá přežít si mohou vzít určitě nejrůznější oblečení včetně například pláštěnky nebo klobouku do deště. V americkém Survivoru si pamatuju, že někdo si vzal obří vlajku Texasu (pod záminkou že je patriot) a tu pak úspěšně použili jako plachtu proti dešti. Prostě při troše chytrosti se do tábora něco propašovat dá.

45
Pattrick
Reagovat

Ondra na live streamu, ze posouvaji voyo premieru na 11.1., o hodku driv nez v TV,evidentne nestihaji strih.

Divaci zasahovat nebudou, ze vi, ze se fanousci bali, uff!

Taky co jsem pochopil, ze celebritky evidentne dostali sprchu z toho, jak budou zit a ze uvidime šoky, ocekavam, ze to nekdo vzda, protoze 2.5 mega tem hvezdam v sanci 1:23 na vyhru v tom, byt tam 70 dni nestoji.

No tak jsem zvedavej, skoda posunuti, ale radeji at to poradne sestrihaji

46
Hooper
Reagovat

@Pattrick: Hlavně tu celebritkám stojí kšeft, aspoň tedy některým. Nepřekvapilo by mě z tohoto oddílu více odstoupení.

47
Hooper
Reagovat

Kdo chce, tak si pro ukrácení chvíle může pustit slovenský Ostrov. Je to tam celé, u třetího nebo čtvrtého dílu chybí kmenovka, první díl je zde:
https://www.youtube.com/watch?v=pshjEnE4xUk&ab_channel=Ricco

48
dejna
Reagovat

@Hooper: Dík za odkaz. Hned se mi vybavilo, jak v boji o finále Viera ručkovala a ručkovala a padala a padala do vody, až se jí moderátorovi zželelo a poslal ji dál s tím, že jí to nějak přičtou. Nakonec asi nepřičetli, protože ze tří finalistů skončila jako druhá.
Pokud jde o ty budky, měli bychom nejspíš světové prvenství. ;)

49
dejna
Reagovat

@Prochor: Vůbec si nevzpomínám na finalisty ani vítězku. Jen na Vašuta a Mašlíkovou.

Přidat komentář