Panáček v reality show

Robin Hood – Cesta ke slávě 3. díl: známe 14 finalistů

22. Březen 2010 | napsal(a): | reality show: Robin Hood - Cesta ke slávě

[singlepic id=541 w=420]

Nový autor na Panáčkovi v RS: Dj Vlado od nyní již vám bude Panáček v reality show překládat nikoliv převyprávěné PR články TV Prima, ale osobité rekapy nového autora DJ Vlada. Jeho hodnocení se vám určitě bude líbit.

Třetí díl castingu se skutečně lámal chleba. Definitivně se potvrdilo, kdo má na to vstoupit na prkna, která znamenají muzikál, a kdo na to naopak nemá. Ještě v úvodu jsme se dozvěděli, kterých 15 Marian postoupilo do druhého dne soustředění (15 Robinů nám představili již minule).

 Už  minule jsme se však museli rozloučit s Petrou Slaninovou, výbornou zpěvačkou, která však byla poněkud prostorově výraznější, a tím pádem se pro roli Mariany typologicky nehodila. Ona však již na prvním castingu tvůrcům muzikálu slíbila, že zhubne 30 kilo. A protože zpívala opravdu výborně, porotci ji poslali do třídenního soustředění. Tam se však ukázalo, že se na Marianu nehodí ani hlasově, protože v její barvě už byl cítit vyšší věk, a tak se s ní tvůrci museli s těžkým srdcem rozloučit. A já jsem je v tomto absolutně chápal, protože Petra (jakkoliv respektuji její pěvecké kvality) v roli Mariany by působila podobně zvláštně jako svého času Helena Vondráčková v roli zhruba pětadvacetileté Fantiny v Bídnících.

 Ale teď k tomu, jak se soutěžícím dařilo ve druhý a třetí den soustředění. Opravdu velmi mile mě potěšila jedna věc, která byla v českých a slovenských pěveckých soutěžích (SuperStar, X-Factor) často kamenem úrazu. A sice to, že tvůrci muzikálu opravdu přihlíželi ke kvalitám jednotlivých účastníků a netaličili někoho záměrně jenom proto, že je vizuálně výrazný typ, který by mohl zajišťovat výdělek z došlých SMS (zvláště od puberťaček). To byl případ Martina Durkáče, kterému bylo v dosavadních dílech věnováno nadměrné množství prostoru. Mě osobně zpěvem nezaujal ani minule a tentokrát opravdu zazpíval na úrovni Hvězdné pěchoty, takže mu tvůrci zcela spravedlivě udělili Černého Petra. A já jim za to děkuji, protože další Julián Záhorovský či Aleš Burket se ve finále konat nebude, což je dobrá zpráva svědčící o serióznosti soutěže. Naopak mi bylo trochu líto mladičké Marty Sovové, velmi sympatické a zajímavé dívky, která minule ukázala, že zpívá opravdu velmi dobře a má příjemný hlas. Tentokrát jí to ale absolutně nevyšlo, zpěv a tanec nedokázala skloubit, z čehož se nervově zhroutila přímo na pódiu a bylo to znát i na jejím výkonu. Ještě jednou škoda, i když její vypadnutí bylo spravedlivé. Teď si ale pojďme probrat ty štastnější, se kterými se budeme setkávat ve finálových kolech. Mariany dostanou pochopitelně přednost:

Robin Hood finalistky – Mariany

 Martina Bártová je velmi zajímavé děvče. Zaujala mě už minule, když zpívala Máří Magdalenu. Má velmi pěkný sytý hlas a zpívá taky velmi dobře. Tentokrát se navíc ukázakla i jako velmi zajímavá osobnost, když režiséru Jánu Ďurovčíkovi zkritizovala jeho choreografii. Takováto správně oprsklá rebelka je svěží vítr, jaký do této soutěže jednoznačně patří. Martina navíc není bez zkušeností (zpívá v pop-funkové skupině Real Groove), určité šoumenství má v krvi a navíc dobře vypadá. Sečteno a podtrženo, pokud si to nějak nepokazí, má velmi slušně našlápnuto do role černého koně soutěže.

[singlepic id=559 w=230]
 Marie Blahynková do finále postoupila až jako náhradnice po odstoupení Kateřiny Novákové, takže její šance jsou velmi malé. Viděli jsme ji jen při herecké etudě, kdy celkem vtipně imitovala modelky. Zpívat jsme ji však vůbec neslyšeli, a protože si ji tvůrci napoprvé nevybrali, nedá se předpokládat, že by to byl nějaký velký skrytý talent. Pokud vyloženě nezazáří, velmi pravděpodobně z děvčat vypadne jako první.

[singlepic id=558 w=230]

 Michaela Doubravová, kterou někteří diváci znají z Ordinace v růžové zahradě, působí trochu jako pubertální třeštidlo, zpívá ale dobře a navíc je to pohybový talent, i když podle tvůrců je to ještě nevybroušený démant. Díky charismatu a komplexnosti má šanci to dotáhnout v soutěži hodně daleko. Jediné, co jí trochu hendikepuje je méně výrazná barva hlasu, i když ani to nemusí být nutně omezením, vzpomeňme na Šárku Vaňkovou.

[singlepic id=560 w=230]

 Andrea Gabrišová je zatím poměrně nenápadná. Slyšeli jsme ji jen při nácviku s hlasovou poradkyní a v tom málu bylo poznat, že má velmi příjemný, i když ne až tak výrazný hlas. Může to být ale právě ta tichá voda, která břehy mele, takže bych ji rozhodně neodepisoval. Bude to hodně záležet na výkonu jí i ostatních.

[singlepic id=551 w=230]

 Eliška Ochmanová je podle slov Ondřeje Soukupa jednou z nejlepších zpěvaček soutěže. Minule zpívala Žížen a ukázala, že v nižší poloze má opravdu velmi pěknou barvu hlasu. Navíc působí opravdu velmi sympaticky a navíc jako „holka od vedle“, takže se s ní můžou diváci dobře ztotožnit. Společně s Martinou a Míšou patří mezi děvčaty k největším favoritkám.

[singlepic id=553 w=230]

Radka Pavlovčinová, bývalá přítelkyně Ondřeje Rumla, má opravdu krásný sytý alt. Společně s Martinou Bártovou je to nejzajímavější hlas mezi sedmičkou Marian. Otázkou však bude, jak zvládne i výše položené písně. V Memory si vypomohla falzetem, což by jí ale příště nemuselo stačit. Její šance jsou tedy prostřední.

[singlepic id=563 w=230]

 Jana Tesařová se na obrazovce objevila až teprve v tomto díle. Zpívá slušně a dobře tancuje, mě osobně ale nijak zvlášť nezaujala. Konkurence je navíc veliká, takže Jana může mezi děvčaty doplatit na menší výraznost. Je ale brzy ji soudit, jen ať se ukáže.

[singlepic id=555 w=230]

 Zatímco mezi Marianami došlo k odstoupení Kateřiny Novákové až dodatečně, ve skupině Robinů odstoupil jeden soutěžící už přímo na pódiu při vyhlášení. Martin Hudec se rozhodl odstoupit, protože mu pracovní povinnosti na Slovensku neumožňovaly zúčastnit se finálových kol. A protože Ján Ďurovčík byl jeho odstoupením zaražený, dá se předpokládat, že s Martinem původně počítali a narychlo vybrali náhradníka. Který z postupujících to byl jsme se však nedozvěděli. Pojďme si tedy tu sedmičku Robinů proklepnout:

Robin Hood finalisti – Robinové

 Laco Hudec se objevil už ve třetí řadě české SuperStar. Tehdy mu Eduard Klezla řekl, že mečí jako kozel Bobeš. Poté, co tehdy nepostoupil do semifinále, se vyplakal na rameni své maminky, která porotu následně obvinila, že vybírali podle něčeho jiného než podle zpěvu. Já bych se upřímně bez Laca obešel. I když zpívat umí, jeho hlas je ve vyšší poloze krajně nepřjemný. Z jeho projevu je taky cítit určitý kalkul a navíc se na Robina ani typově nehodí.

[singlepic id=556 w=230]

 Ladislav Korbel má ve výškách skvělý chraplák, který je pro finále velkým příslibem. Přestože se jedná o soutěž se zaměřením na muzikál, jeden rockový hlas je vždycky zapotřebí, protože i takoví bardi jako Dan Bárta nebo Kamil Střihavka zanechali na českém muzikálovém poli nesmazatelnou stopu. Láďa je navíc atraktivní typ, který může sbírat hlasy i za obličej. Zatím postupoval ruku v ruce se svou přítelkyní Eliškou, uvidíme, kdo z nich dojde dál.

[singlepic id=557 w=230]

 Jan Kříž je náš starý známý, který se ve třetí české SuperStar dostal až do semifinále. Za ty čtyři roky se opravdu markantně zlepšil. Zahradu Getsemanskou zazpíval skvěle , i když ve výškách byl dost nadoraz. Už teď je navíc ostříleným matadorem české muzikálové scény, takže se nedá předpokládat, že by ho ve finále potkal nějaký výbuch. Jediné, co by ho mohlo ohrozit, je tzv. syndrom „okoukaných tváří“, na který v nedávné Česko Slovenské SuperStar dojeli Lukáš Michna a Lucia Láncošová. Navíc už v době ČHS3 se proti Honzovi zvedla vlna nenávisti ze strany puberťaček (anebo to byli nějací prokovatéři?) za to, že jeho tehdejší přítelkyně Míša Nosková postoupila ve druhé SuperStar „na úkor“ jejich miláčků. Myslím však, že tahle skupina není cílovkou tohoto pořadu, takže nemůže Honzovi stát v cestě.

[singlepic id=554 w=230]

Petr Novotný byl vidět až v posledním díle, zato však na sebe dost výrazně upozornil. Nejdřív zazářil v herecké etudě o boxu a potom to naplno rozbalil při Pomádě. Jeví se nejen jako velmi dobrý zpěvák, ale i výrazný šoumen, a proto mu právem náleží označení černý kůň mezi sedmičkou Robinů.

[singlepic id=562 w=230]

 Viktor Polášek je podobný případ jako Jana Tesařová. Zpívá slušně, ale nijak dechberoucně a navíc ani typově není nijak zvlášť výrazný. Moc šancí mu nedávám, v dané konkurenci ho vnímám jako adepta na brzký odchod. Nicméně může i překvapit.

[singlepic id=564 w=230]

 Peter Veslár je po Petru Novotném druhým černým koněm mezi Robiny. Neměl sice v sestřizích moc prostoru, nicméně v tom krátkém úryvku z nácviku s hlasovou poradkyní byl slyšet velmi pěkný sytý baryton. Navíc je typově výrazný a nepřehlédnutelný, což by mu mohlo u mnoha lidí pomoct.

[singlepic id=561 w=230]

 David Weingartner, který je synovcem české herečky Stelly Májové (známé především z role princezny Zpěvanky z pohádky Byl jednou jeden král), je mezi kluky zcela jednoznačným hlavním favoritem. Zpívá skvěle, srší z něj obrovská energie, a i když je pohybově zcela mimo, tak jeho taneční kreace jsou natolik osobité, že je radost se na něj dívat. Celkově má velké šance to dotáhnout až na absolutní vrchol. 

[singlepic id=552 w=230]

Tak to by bylo všech čtrnáct finalistů, kteří nám jistě připraví nejedno překvapení. Zatím se mi jako nejzajímavější osobnosti jeví David Weingartner a Martina Bártová, ale na záda jim dýchají Míša Doubravová, Jan Kříž, Eliška Ochmanová a Ladislav Korbel a zamíchat kartami můžou i Petr Novotný, Peter Veslár, Andrea Gabrišová a Radka Pavlovčinová. Naopak vůbec nejmenší šance dávám Marii Blahynkové a osobně mi moc nesedí Laco Hudec. Celkové zpracování pořadu se zatím docela podařilo. Castingy měly příjemnou atmosféru a rozhodně nebyly nudné. Uvidíme, jak se Primě povede první přímý přenos, v jehož rámci vystoupí sedmička Robinů, z nichž nás jeden opustí. Který to bude, to se dozvíme už za týden.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

Robin Hood - Cesta ke slávě

Diskuze k článku

Počet komentářů: 19
1
heli
Reagovat

Paráda, děkuji, tohle už mi chybělo :-)
Navíc se tentokrát kupodivu i dost shodneme. U kluků určitě, i když si je všechny ještě nepamatuju jménama. Ale Weingartner je bomba, a typově na Robina výbornej, Honzu Kříže jsem měla ráda už v ČHS 3 a taky mě šokoval výrazným zlepšením ve zpěvu (a zřejmě i v tanci), a 3. místo by zatím získal Korbel – sice je na Robina trochu moc klouček, ale zpívá výborně a je to sympaťák.
Z holek mě jednoznačně nejvíc oslovila Eliška, ale typově mi na Mariannu nejvíc seděla ta zrzka (Sovová?), co to bohužel tak zvorala, že prostě musela vypadnout. Pak ještě výrazně vyčnívá ta Radka – není to jen něčí expřítelkyně, viděla jsem ji v jedné z hlavních rolí v seriálu o jakési taneční škole (českém, ale zatím se zřejmě vysílal jen na Markíze). Přijde mi hodně ambiciózní a nepůsobí na mě zrovna sympaticky, ale uznávám, že je dobrá. Pokud jde o Martinu, je zajímavá, ale nijak výrazně nejlepší mi nepřipadá. Její favorizování přičítám z velké části známé DJově slabosti pro mlaďounká, hezounká leč nevycválaná kůzlátka (Sonička, Vierka… :-) Ale ještě je brzo soudit – uvidíme, až se budou moct pořádně předvést všichni.

2
kacule1
Reagovat

Prosím,
nešlo by ke jménům nějak přihodit fotky? Mám v nich volajaký bordel…

Reagovat

kacule1, fotky budou, ale bohužel až v podvečerních hodinách :-/

4
LadyXL
Reagovat

Díky za rekap!

5
irena
Reagovat

I já souhlasím, i když u kluků nemám zatím nijak výrazného favorita. U holek ano, ale je to trochu subjektivní – Radka Pavlovčinová je nejen dobrá, ale poznala jsem ji osobně a je neuvěřitelně sympatická. A ten seriál ve kterém hraje – jmenuje se První krok, a divím se že ho dávají nejdřív na Markíze když je český. Snad se ho taky časem dočkáme.

Reagovat

kacule1, tak bohužel, nikde jsem fotky finalistů v materiálech TV Prima nedohledal :/

7
Fialka09
Reagovat

Mám velikou radost, že jsem se konečně na netu dočkala pořádného rekapu – a ještě navíc přímo „z pera“ mého velikého oblíbence DJ Vlada,s jehož názory jsem se v četných diskuzích vesměs pokaždé ztotožňovala. Takže moc díky za první rekap, tahle soutěž se mi už od začátku hodně zamlouvá, jenom mě – stejně jako kaculi – trochu mrzí, že ke jménům nejsou přiřazené fotky, člověk by se v tom hned orientoval líp, zatím mám trochu problém přiřadit k nějterým jménům obličeje. Ale to se určitě časem poddá. Jinak pro mě osobně zatím mezi holkama vede Radka a Míša (a já si celou dobu říkala, že mi strašně připomíná tu pubinu Katku z Ordinace, nenapadlo mě ale, že je to fakt ona!), u kluků mám trochu problém se jménama, boxer je super, a narozdíl od Vlada se mi moc líbí Viktor (Polášek? Pardon, teď nevím příjmení). Měl sice trochu prostoru jen v prvním díle, pak už nic, ale připadá mi charismatický a jeho hlas lahodí mému oušu, tak snad si to u mě kluk nepohnojí!:-)) Tož Vlado, piš dál!!!

8
°_m-M-m_°
Reagovat

DJ Vlado, to je chodící encyklopedie českého showbyznysu. :-) Ta paměť, všechna ta jména… I já v tom mám bohužel bez fotek guláš. Nejvíc se mi líbí ty dvě mladé brunetky, ty jsou moc roztomilé, spontánní, hezky zpívají, jenom nevím, jestli jsou dost „profi“ tanečně. U kluků mě zklamalo, že nepostoupili ti mladí střízlíci, ale na Robina by se asi tak nehodili.

Ale celková úroveň je myslím dost vyrovnaná, na mě tam tedy zatím nikdo jako jasný favorit nezapůsobil…

9
Vlk
Reagovat

Dobrý rekap ;-) Líbí se mi, že je takový nepokrytě subjektivní, tak to má být… :)

Myslím, že to má Prima rozjeté dobře. Chytře vymyšlené, šance pro dámy i pány, žádné nabubřelosti, vesměs sympatičtí lidé a hlavně bez trapáka Mareše :))

I u mě je zatím jedničkou „oprsklá“ Bártová, z ostatních si vybavuju jen to odvázané kůzle s rovnátkama, přítelkyni Robina z Ostravy, či odkuď, a tu zrzku, co ji bohužel vypakovali. To možná neměli, byla docela zábavná :) No ale třeba se ty ostatní ještě vyvrbí…
Z hošanů si vybavuju prcka, který vždycky tancuje něco jinýho, než ostatní (vcelku sympaťák), Robina z Ostravy (toho jenom díky jejich románku), boxera, vždy zachmuřeného Kříže a profitanečníka „mistra džajvu“ – ten asi podal nejlepší výkon, ale nepůjčil bych mu teda ani zlámanou pětikorunu :)

10
Vlk
Reagovat

Ještě jsem zapomněl přihodit němnožko kritiky. Chtělo by to předvést víc výkonů soutěžících! Klidně za cenu prodloužení pořadu, šak by tím mohli lacino zaplácnout víc vysílacího času. Jsem si třeba ještě vzpomněl na jednu soutěžící, co mě zaujala, tuším Aničku, myslím, že ji v některém předchozím díle nazvali „ledovou královnou“ – při vyřazení ji pochválili za divadelní výkon, který nám bohužel zatajili. A našlo by se toho určitě víc, na co by byl člověk zvědavý…

12
RAINMAN
Reagovat

Dneska v hlavních zprávách měli velké promo. To přece není možné, aby se sledovanost nepřehoupla přes 500 000.

13
kacule1
Reagovat

Díky díky, konečně vím, o kom se mluví…. :-))

14
zaba
Reagovat

Určitě je David synovcem Stelly Májové? Vždyť ta by byla starší nejméně o dvě generace, ne?
Jinak díky za rekap, budu se těšit na další. Robin mě moc baví, akorát že jsou mi sympatičtí skoro všichni soutěžící, tak mi bude líto, až budou vypadávat. Už teď mi chybí například Marta Sovová, ta byla moc roztomilá.
A Laco Hudec mi je stejně jako autorovi článku protivný, i v SS mi byl protivný a ani nevím proč…

15
DJ Vlado
Reagovat

Mám teď trochu času, tak můžu zareagovat na vaše komentáře:

heli: Je pravda, že slabostí pro „kůzlátka“ (nebo jak já říkám „sluníčka“) jsem se nikdy netajil, nicméně Martina mi do této kategorie až tak moc nepasuje (z finalistek RH bych tam imho spíš zařadil Míšu, případně Andreu, o které toho ale ještě moc nevíme). Martina na mě působí přeci jen vyzráleji, taky už je jí 22, což není imho zas tak zelený mládí, na jaké jsme u holek z novějších SS zvyklí. Takže spíš než kůzlátko je to imho spíš mladá rebelka. A rozhodně ji nefavorizuju na základě vizuální přitažlivosti (i když pěkná holka to každopádně je), zaujala mě i hlasově (btw. víc se mi líbila v té Máří Magdaleně než ve Fame) a v neposlední řadě i tou svoji osvěžující upřímností.

Fialka09: Ó, děkuji za kompliment. Netušil jsem, že už teď mám fanklub :-)

3M: Teď když už jsou tu fotografie, které jsi myslel ty mladé brunetky? Mladé jsou ty holky plus mínus všechny (nejstarší z nich je 26) a brunetky taky. Tipoval bych, že jsi myslel Martinu a Míšu.

Vlk: To jsem rád, že máme stejnou favoritku. Jen se trochu obávám, zda Češi tu její „oprsklost“ skousnou (oni mají přece jen radši falešnou skromnost). Nicméně pro mě je to svěží vítr.

zaba: Podařilo se mi zjistit, že David není synovcem Stelly Májové, ale jejím prasynovcem. I když generace sem, generace tam, na tom nesejde. Strýček Skrblík byl taky ve vztahu ke Kulíkovi, Dulíkovi a Bubíkovi jejich prastrýcem, ale o ni mu přesto říkali „strýčku“. :-)

16
Ondra L.
Reagovat

mno tak super… dneska mám konečně čas na to, podívat se zpětně na robina hooda a co? samozřejmě již nneí na netu. Nemáte někdo prosím rip? Na netu ho také nemůžu najít :(

17
Ondra L.
Reagovat

ha, našel jsem, a neskutečně se mi to líbí, neví někdo jaká byla sledovanost? zda opět stoupla?

18
RAINMAN
Reagovat

Lístek stojí jenom 99 Kč.

19
Draculaura
Reagovat

Tak na you tube nemuzu najit zadne video z pomády nebo celí muzical béééé miluju hrozně pomádu já jí zbožnuju!!:)

Přidat komentář