Panáček v reality show

MasterChef 2020 (35): Semifinálové klání gigantů

26. Říjen 2020 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

mch35

Dlouhá, předlouhá řada soutěže MasterChef se pomalu chýlí ke konci. Ze zástupů soutěžících zbyli pouzí tři, kteří v semifinálovém kole budou potit krev, aby se dostali do vysněného finále. Jeden z trojice Pavlína, Pavel a Roman takové štěstí mít nebude.

Jelikož se hraje o finále, rozhodující výzvu si vzali na starost samotní porotci. Ti každému osobně vybrali suroviny, ze kterých budou připravovat pokrm, který jim může zajistit postup do velkého finále. Ten, který se s tím popasuje nejhůře, ale svou zástěru odevzdá. Jeho sen se jednou provždy rozplyne…

Kdo skončí před branami finále? To zjistíme v úterý večer! Vy mezitím můžete tipovat v anketě.
Anketa byla před zahájením dílu ukončena. Jak jste tipovali? Titul podle vás získá Pavel, druhý skončí Roman a třetí Pavlína. Vítězství ale přejete oboum kuchařům stejně, naopak Pavlínu byste jednoznačně odsunuli na konec, titul jí přeje jen jeden jediný hlasující.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 41
1
Johana
Reagovat

Velice doufám, že se následovné nestane.
Porotci vybírají pro soutěžící suroviny, ze kterých budou vařit, tudíž mají možnost skrytě zvýhodnit Pavlínu ( přece jen za tu dobu dobře vědí, co ji jde nejlépe ) a potopit Pavla, který by mohl ohrozit její postup do finále.
Roman sice umí překvapit, ale pořád si myslím, že Pavel je o něco lepší kuchař.
Pokud se porotcům povede dostat Pavlínu do finále, výhru má jistou, protože ve finále se vaří to, co má soutěžící perfektně promyšleno a nazkoušeno a to jí maximálně vyhovuje.

2
Pattrick
Reagovat

@Johana: Vidím to podobně.. :/ ale tajně doufám, že to tak nebude

5
ina
Reagovat

@Wally: já jsem otevřela a poprvé se raději podívám na Slunečnou. Příští masterchef by se měl označi jako „televizní reality schow, kdy tři podplacení kašpaři hledají mezi amatérskými kuchaři toho nejneschopnějšího, nejvíc labilního a hysterického člověka. A to prý bude trhák mezi pořady. Nova pohřbila tak krásný pořad.

6
Lukša
Reagovat

Spoilery do odvysílání schované.

7
Iv. Sa.
Reagovat

Roman je v té hrůzostrašně krásné košili jak kolega kutila Tima ;-)

8
libena
Reagovat

roman ve finále, bomba, spokojenost, hurá :-)

9
Lukša
Reagovat

Croquembouche rozhodoval v předposledním díle také v Peče celá země. Tehdy na něm ztroskotal Jenda, poslední muž v soutěži. Tak schválně jak to dopadne tady.

10
libena
Reagovat

@Lukša: hned mě to taky napadlo – peče…
mám obavy, že pavlína to vychytala s tím krémem udělaným jako prvním (ale že je sebevědomá – na romana)

11
Lukša
Reagovat

To přece nešlo, aby MasterChefa Česko vyhrál Slovák, žejo. I když je z těch tří jednoznačně nejlepší, výkonově nejstabilnější atd atd.

12
Monika
Reagovat

To bylo hrozny dneska, ja jsem vedela, jak to dopadne..stejne me to dostalo, Pavel byl od zacatku muj nej favorit, nejstabilnejsi vykony, kreativita a strasne milej a fajnovej clovek, je mi to hrozne lito, tezko to vydychavam.

13
Jana
Reagovat

@Lukša: Jenda ztroskotal hlavně na koňakových špičkách :-)))
Ale zase, je to o vaření a rozhoduje pečení, ach jo…
A navíc chápu, že Pavlínka má evidentně protekci, na druhou stranu mi nepřišlo OK to spojení Pavel – Kristýna, když ta jedno kolo rozhodovala… A kdo v něm shodou okolností vyhrál…

14
Monika
Reagovat

To je poprve co se tesim az to skonci, ta ufnukana pi..a mi tuhle radu zkazila, jak se dneska usmivala, kdyz se Pavlovi nedarilo. Strasne zlej a zakernej clovek, hrozne odporna. Ale drzi unikat, to se jeste nikdy nestalo, aby se do finale dostal clovek s tak nestabilnimi vykony. A jsem nakrknuta na kasparka, v dalsi rade bych ho nechtela, to jeho slintani a pavlinkovani me vytacelo, byl z ni celej poprdenej.

15
Wally
Reagovat

Na FB za 28 minut 2700 komentů.

16
Nespokojená divačka
Reagovat

Myslím si, že dnes se jasně ukázalo, že jde pouze o marketingový projekt, který si v TV Nova zaplatili manželé Lubojatzky.
Jediné, jak můžeme vyjádřit nesouhlas je, že v době finále zapneme jiný program. A peoplemetry promluví za nás…
Stejně už je v podstatě rozhodnuto.
Možná jen konspirace, možná ne.
Každopádně dnešní vyřazení Pavla mě hodně rozladilo (podobně jako vyřazení Pepy).
Dobrou noc a lepší sny…

17
Kami
Reagovat

Tak jsem se nas… nemel nahodou Pavel vic hotovych kuliček a pravidelných? Kdyby to nehnal tak di sirky, mohl mit z toho v pohode i špičku.
Jeho vykony stabilni, byl muj fanousek spolecne s Romanem.
Bohuzel se obavam, ze to smeruje k jedinemu. A jestli to ta tlacenja vyhraje, tak budu opravdu zklamana. Hlavne z porotcu

18
dejna
Reagovat

@Lukša: Přesně toto mě napadlo už někdy v půlce soutěže. Ale myslím, že v tomto nejsme ojedinělí, že ani Farmu by nenechali vyhrát někoho jiného, než Slováka a že si to tak hlídají ve většině soutěží i v jiných státech.

19
ina
Reagovat

já na finále koukat určitě nebudu. Já mám na tu fňuknu takovou averzi, že vidět ji jak tam pláče a kecá něco o tom, že vyhrál ten nejlepší a že to tak strašně chtěla a jak bojovala za manžela a psa a bla bla. Ta mi teda hnula žlučí.

20
dejna
Reagovat

@Monika: Mám to plně stejný – taky se těším. A současně netěším na nového MCh, protože se bojím, že ho zprasí stejně jako tuto sérii. Přestala jsem se na to dívat…přesněji už třetí týden se jen podívám na voyu na konec a celý díl už pak nesleduji. Sice mě štve, že tak přicházím o výkony druhých, hlavně Romana a Pavla, ale ona mi dokáže znechutit celý pořad. Ani finále neuvidím. :/

21
Mila
Reagovat

Jsem velmi nepříjemně překvapena. Ve finále měl být Roman s Pavlem. Nedá se srovnávat vaření Pavla a Pavlíny. Porotci velmi zklamali. Na finále se nebudu dívat.

22
Nadya
Reagovat

Mohlo to být tak krásné, vyrovnané finále. Dva skvělí kuchaři, přitom každý jiný, s odlišnou povahou i přístupem k vaření. No nic, pro mě už soutěž skončila: první Roman, druhý (velice těsně) Pavel, třetí Ivka. Jelen lesapán se nepočítá.

23
Johana
Reagovat

Není co dodat pokud na finále stačí hořký olej z jehličí, který mmch porotci pro jistotu ani neochutnali a neprovařený škrob v krému i přes upozornění Přemka ( …ale Přemku, já to tak dělám a je to dobrý…).
Profiterolky pro jistotu ani nepřekrojili, protože profiterolku ve tvaru kachničky technicky není možné vyplnit krémem dostatečně.
Přesný obrázek dnešní české společnosti, kdy k postupu na vysoká místa stačí průměrnost a kvalitní kontakty.
Nechci být sprostá, ale na slavné finále z vysoka s..u.

24
Honzad
Reagovat

Z dlouhodobého hlediska jsem chápal, proč si produkce Pavlínu v soutěži držela, protože ostatní soutěžící tak nějak tvořili docela pohodovou sympatickou partu a emocí by výrazně ubylo. V polovině soutěže taky bylo docela jedno, jestli vypadne Dědek, Viky nebo právě Pavlína, u všech bylo jasné, že na finále nemají. Že se ale Pavlíně povede zázrakem dotlačit až do finále, to jsem i přes tu viditelnou produkční tlačenku neočekával.

Nejhorší na tom je, že Pavlína měla vypadnout opravdu už mnohem dříve – a je třeba objektivně přiznat, že minule si to (díky Pepovi s Evi, o tom žádná) asi zasloužila a ani včera to nebyl žádný viditelný průšvih. Pokud by někdo sledoval jen poslední dva díly, asi by nechápal, kde se v lidech ty spekulativní konspirace berou, protože Pavlína teď nijak nevybouchla. Smutné je, že to, co divák intuitivně vnímá, cítí zřejmě i ostatní soutěžící, viz vyjádření Romana, Pavla nebo třeba minule Pepy. Asi jim úplně povahově nepije krev a nějak si na ni zvykli, protože vlastně vůči ní nepůsobí nijak zahořkle, ale stejně je jim jasné, kde by Pavlína byla, kdyby opravdu rozhodovalo pouze vaření.

Finále nevynechám, věřím v Romanovo zasloužené vítězství, které bych mu přál i proti Pavlovi. Nejviditelnější progres, nejvýraznější výkony, do toho fakt extrémní sympatičnost. A za rok snad znovu a lépe.

25
Honzad
Reagovat

Mimochodem jsem si všiml, že Pavlína na svém Instagramu v posledních týdnech nesdílí v podstatě nic ze soutěže, poslední fotku z natáčení přidala v srpnu. Včera postoupila do finále a nemá k tomu jediný příspěvek nebo zmínku, namísto toho sdílí recepty. Zatímco takový Pavel postoval pravidelně upoutávky i svá vyjádření. Nabrala popularitu a určitě i část fanoušků, ale teď se od toho najednou snaží odstřihnout, protože ví, že jí to už nic pozitivního nepřináší, akorát zasloužený hejt.

26
Monika
Reagovat

Pro me nejsmutnejsi fakt je, ze se mi totalne zprotivili porotci. Takova uzasna parta to byla, kazdej jinej, vzajemne se vyborne doplnovali, to slozeni se naramne povedlo. Vlastne to pro me byla ta uplne nejlepsi kombinace porotcu ve vsech soutezich a ted mam v sobe horkost, vubec na kasparka…Nevim, zda to budu schopna prekonat v dalsi rade.
Totalni alergie na jmeno Pavlina, vzdyt je ji 25 let a oslovuji ji jak nejake infantilni decko, vcera jsem si chtela delat carky kolikrat zazni Pavlinko, no byla jsem lina to dokoncit, pac to jelo furt. A jeste takovym medovym nasladlym hlasem, hrozny, silene mi to lezlo na nervy, mistama az nesnesitelne. K nikomu jinemu se takhle nechovali, proste Pavlinka a ostatni…
Ja jsem taky neverila, ze dojde tak daleko. Jo protekci jsem videla, ale prislo mi, ze je tak spatna, ze vlastne to produkce nemuze uhrat az na finale…na Fb to teda psali lidi furt, ze ona to snad vyhraje, smala jsem se tomu, prislo mi to jako naproste scifi…
Pro me je vitez Pavel, Romana mam taky rada, ale Pavel imho lepe vari, ma estetictejsi talire a vyrovnanejsi vykony behem souteze.

27
Suzzy
Reagovat

Všimli jste si, jak po přestávce ve vysílání najednou od té vulgární Pavlíny nezaznívají žádná píp… To měl asi během přestávky nejvíce práce střihač, aby v natočených dílech toho v její mluvě co nejvíce vystříhal. Její fňukání, pláč a hroucení už musel ponechat, protože jinak by tam z jejích výroků už nic nezbylo.

28
Iv. Sa.
Reagovat

@Monika:
26
Jen malá poznámka k těm estetičtějším talířům – v některé z minulých řad MCH zaznělo, že na talíři nemá být nic, co se nedá sníst, lastury budiž, zde u mušlí výjimka potvrzuje pravidlo, ale to kamení mi poněkud vadilo.
Pro Pavla muselo být hodně hořké a dlouho těžce stravitelné to, kdo ho /a za jaké výkony napříč celou řadou/ těsně před branami superfinále vyřadil. Ještě jednou k té estetice – musím uznat, že Pavlíně se díky karamelovým vlasovým kreacím croquembouche /když pominu „kačenky“/ vydařil na pohled lépe, asi tím, že byla vrcholku pyramidy profiterolek při zdobení blíž ;-)
Pavel je pro mě nejzajímavější osobnost této řady a velmi mě /spolu s Romanem/ obohatil.

29
Ruda
Reagovat

Zase vidíme jak vypadají rodinné vztahy,Pavlína tam vuuuubec nemá co dělat , jste mě hodně vytočili a naštvali, no známosti jsou známosti že ???? Jestli to vyhraje Tlačenka pavlína tak se asi pozvracím . Raději takový pořad zrušte nebo vyměnte porotce.!!!!!!!

30
Kami
Reagovat

@Ruda: Take se zlobim na porotce, ale stejne mam takovy pocit, ze za provazky taha daramaturg, produkce apod. I kdyz.. porotci jsou tri a mylsim, ze jejich hlas ma taky vahu a pokud jde o takovou evidentni tlacenku, mohli si vic dupnout. A to jsem jeste dlouho Pavlinu obhajovala, ale u ananasoveho kompotu jsem vazne zmenila nazor.
Mozna by bylo super sestrihat kola kdy varil Pavel a Pavlina a ukazat jejich vysledky v prubehu souteze. Fakt ostuda a ja se zacinam pripravovat na nejvetsi nespravedlnost teto rady – ze to vyhraje..

31
Lady XL
Reagovat

Také mám veliký strach, že vyhraje. Teď budou vařit to, co si mohli doma natrénovat a ona určitě trénovala od rána do večera…. Jenže, tak se nepozná nejlepší kuchař. A ona právě dělala zmatky nejvíc při nečekaných úkolech a při jídlech, které evidentně ještě nevařila. Pamatuji někdy na začátku, jak zkazila týmu (bylo to ve studiu) základ omáčky jen proto, že ona to doma nejí, tak to nevaří a neuměla to…. (tuším kuře na paprice??).
Já bych jí fakt klidně odpustila její afektovanost, ubrečenost a vůbec vše kolem její osoby, jen kdyby ji posuzovali objektivně! Spálila hrnec, uvařila „kompot“, vyvařila vývar atd. Měla hodně štěstí na to, že byla v týmech, které vyhrály výzvu a šly na balkón, takže nedělala moc vyřazovacích testů…. A mimochodem, já bych se na pořad dívala, i kdyby tam byla neustále jen pohoda a ne nervy kolem toho prcka (viz pořad Peče celá země!!!), takže ať si tohle produkce pro příště zapamatuje. Lídé by se dívali i tak.
A pak bych se konečně ráda dozvěděla, kdo za její osobou stojí, nebo co je za tou protekcí, protěžováním – příbuzná asi nebude, to by bylo moc okaté. Spíš tam vidím peníze sponzora, možnost nějaké další spolupráce (od sponozora)…. A s většinou příspěvku tady souhlasím!! Porota mne též těžce zklamala, že pro prachy se nechají zatáhnout do tohoto svinstva. A lituji všechny Pavlíny, toto jméno je momentálně hodně neoblíbené, včetně „Pavlínky“…. brrr.

32
Wally
Reagovat

@Lady XL: Ona na to trénování moc času mít nebude. Podle mě finále bylo další den. Takže maximálně číst postupy. Na žádnou velkou spolupráci to taky zatím nevypadá. Na rozdíl od ostatních vypadlíků, kteří už pracují v různých restauracích nebo si rozjeli vlastní byznis, tak ona nemá nic.

33
libena
Reagovat

no je jasné, že tady máme názor na pavlínu všichni tentýž. takže se pojďme bavit o druhém finalistovi :-)
roman je prototyp ideálního vítěze. mega sympatický člověk s kuchařským uměním a se schopností obrovské improvizace v kuchyni (což chybí pavlíně). když si vzpomenu kolikrát roman viděl surovinu poprvé, nebo jaké kombinace surovin dostal, a co z nich pak uvařil! všem padala brada. v souvislosti s tím tady musím zmínit i pavla, to je taková šedá myška vzadu, perfekcionalista, skvělý kuchař, ale nikoli šéfkuchař. nemyslím to špatně, ale on chce svůj klídek na vaření, na piplání těch výtvorů na talíři. masterchef chce silného lídra a to je spíš roman (bohužel nejvíc to splňuje panebože kristepane generál pavlína). jenže ten lídr musí být také osobnost v pozitivním slova smyslu. takže: roman :-)

34
anonym
Reagovat

Jestli mě někdo hodně, ale opravdu hodně leze čím dál víc na nervy, je porota, kde vede Kašpárek. On tam skutečně toho kašpárka dělá. Tři, vcelku prestižní kuchaři, se propůjčí k Pavlínkování, jistě, za peníze v Praze dům se říká, ale za cenu ztráty oblíbenosti a že se jim už vloni fandilo. Letos spadli jako shnilé hrušky ze stromu.

35
Pattrick
Reagovat

Tohle je fakt špatně, celá tahle série a finále bude estráda, pokud to opravu vyhraje Pavlína, tak si myslím, že je tam opravdu nějaká dohoda ohledně té její připravované knížky, kterou pořád promuje na instagramu, ona ví, že už nemá cenu dávat na instagram nic z MCH, teď už jí jde jen o tu knížku a blog.
Taktéž evidentně dost utrácí za různé věci do kuchyně, nemyslím si, že to je barter, takže předpokládám, že má na účtě ten půl milion z výhry a utrácí ho :D. No uvidíme v uterý, jak to celé dopadne.

36
Kami
Reagovat

Skoda, ze se lidi nedomluvi ze si nezapnou si v utery MCh. To by Nova cumela.. ale to se nestane. Ja teda nemam televizi uz deset let, koukam pak na netu. Coz je jedno, sledovanost by pak byla, ale inzerentum v prime time by to Nova tezko vysvetlovala :-))

37
Mila
Reagovat

@Kami: Já se dívat nebudu.

38
Johana
Reagovat

@libena: já budu trochu oponovat. Dle mého názoru, vítěz MCh nemusí být za každou cenu lídrem a šéfkuchařem v nějaké restauraci. Myslím, že to v podmínkách soutěže není.
Třeba Pavel by v klidu vydal svoji kuchařku ( kterou bych si i koupila na rozdíl od Pavlíniny ), mohl by mít svůj kuchařský blog a věnovat se při tom i svému původnímu povolání.
Co se týká Romana, taky mi to zázračné zlepšení trochu zavání…Roman Punčochářovi osobním trenérem a obráceně…času na oboustranně výhodnou spolupráci bylo dost. Kolikrát Roman pronesl ,,jen abych Honzu nezklamal“.
Přesto mu vítězství moc přeji, je to úžasný člověk, schopný na sobě tvrdě pracovat, jít za svým a nebýt u toho sobcem a egoistou jako Pavlína.
Mým osobním masterchefem je však od castingu Pavel.

39
anonym
Reagovat

Mým totálním propadákem jsou tři porotci. Nikdo jiný neměl možnost hodnotit soutěžící a tito pánové to doslova projeli.

40
libena
Reagovat

@Johana: jasně že to v podmínkách soutěže není, já to tak jen chápu. většina vítězů si otevírá vlastní hospodu, cukrárnu atd., možná jen loňská kristina hlavně píše… ale na svou restauraci je asi ještě hodně mladá.

41
Wally
Reagovat

začínám se bát
z IG Josefa:
Osobně:
Romane prosím tě ten rozmarýn je tymián.🙈🙉🙊
Pavlínko prosím nic si nezapomeň.🙉🙊🙈
A vám všem ostatním přeji při zítřejším finále pevné nervy a mezi náma, hlavně se z toho neposrat.😂🙈🙈🙈🙈
A klidně mi sem dnes napište komu fandíte.
Díky a krásný večer.

hildegahome
Vyhraje Roman..!!pokud ne,cely MCH.. je fuuj🤦😂♥️..vyhraje Roman,vim to!!
18 min.3 To se mi líbíOdpovědět

Profilový obrázek pepanemrava
pepanemrava
@hildegahome a víte to jistě???🤔🤔🤔

Přidat komentář