Panáček v reality show

MasterChef 2020 (34): Boj o semifinále s navrátilci

20. Říjen 2020 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

mch34

Nebojte, dnes se nestane to, co zhruba s polovině pořadu, kdy vypadnuvší soutěžící dostali šanci na návrat. Několik těchto soutěžících ale bude znovu vařit, a to pod taktovkou trojice, která bojuje o TOP 3. Komu pomohou? Nebo naopak někoho potopí?

Seznamte se: Pepa, ChiliViki, Eva, Jitka a Dědek. Šestice amatérských kuchařů, která sice již vypadla (někteří i vícekrát), a přesto došli do čtvrtfinále. Sice do semifinále projít nemohou, zásadně ale rozhodnou o tom, kdo se tam skutečně dostane. Každý ze čtvrtfinalistů dostane do týmu dvojici, se kterou se pokusí co nejlépe uspět. A jako vždy nepřináší kapitánská páska jen to dobré.

Téma dne

Více než aktuální snažení ale dnes internet zaplavila slova Pavla, který se vyjádřil ke kauze Pavlínka. A tentokrát to není obrana, jakou předváděl třeba Pepa.

Na adresu Pavlíny Lubojatzky se módní návrhář ze Slovenska vyjádřil v diskuzi s fanoušky po předminulém díle. To zrovna se svým nevalně zvládnutým vývarem vyřadila Pepu, velkého favorita soutěže, který mezi soutěžícími předváděl možná vůbec nejstabilnější výkony. Jedna z fanynek Pavlovi na sociálních sítích napsala, že jestli Pavlína soutěž vyhraje i přesto, že neumí zeleninový vývar, bylo by to hodně nefér vůči ostatním soutěžícím včetně něj. A že neobjektivnost poroty znevažuje celou soutěž.

„Tak jako je to trošku o nervy kvůli tomu, že můžete být sebelepší kuchař, ale jakmile se dostanete do duelu s ní, je vám to docela k ničemu. Což mě mrzí, ale já mám alespoň svědomí čisté, soutěž by měla být v první řadě o vaření a já se to tak snažím brát a nevšímám si moc toho, co se děje kolem. Ale občas to skutečně zamrzí…,“ povzdychl si Pavel a naznačil tak, že buďto Pavlína, nebo někdo z poroty, či produkce asi svědomí čisté nemá.

Ani v případě jiných kritických komentářů směrem ke svojí soupeřce neprotestoval. Naopak Pavel reagoval třeba všeříkajícími smějícími se emotikony. Vzápětí přidal také svůj postřeh k tomu, o čem se v souvislosti s MasterChefem letos neustále mluví. A to, že jde mnohem více o reality show honící se za sledovaností než o skutečnou soutěž amatérských kuchařů.

„Pořád je to reality show, kterou někdo režíruje a stříhá tak, aby měla sledovanost. A ačkoliv to Pavlínka v tom střihu odnesla, tak se tomuto účelu dost daří,“ krčí Pavel rameny.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 28
1
Lucasso
Reagovat

Pepa, Dedek? Tem nikdy nikdo nefandil. Proc tam neni Omar. Jinak vyhraje Pavlina, kvuli ni se na to diva ctvrt milionu lidi.

2
dejna
Reagovat

@Lucasso: Ale houby!!!
Na tu soutěž se dívají především lidi, které baví vařit! A baví je dívat se na ty, kteří to umějí! A ne na tragédii jménem Pavlína!
Kdyby zmizela, lidi se budou dívat dál, jen k tomu nebudou potřebovat vylívat si vztek na sociálních sítích.
Kdyby byl místo ní Omar, byla by aspoň ještě větší sranda. Kdo miluje pohled na hysterku a její výlevy?

3
dejna
Reagovat

@dejna: …a blivajzy, které předkládá. :/

4
Iv. Sa.
Reagovat

Dnes mě Pavlína obsahem talířů vizuálně oslovila, konečně vyšší dívčí ;-)

5
Lady XL
Reagovat

Proč tam dali Dědka,který už to v posledních kolech nezvládal? Už na to neměl a byl šťastný,že odchází… A teď se to ukázalo zas. Moderní kuchyni neumí a hlavně neumí vařit pod stresem! Pavel měl veliký handicap!

6
p.p.
Reagovat

@Lady XL: I když to trochu nesouvisí, zkusme mu alespoň tady říkat Zdeněk. To jak mu v týhle sérii najednou začali říkat Dědek je ukrutně nevtipný.

7
Wally
Reagovat

První postup Pavlíny, který mě nenas.al. Na to že to byl jediný a poslední to je dost blbý skore.

8
Ina
Reagovat

Vždyť ji desert dělala Ivka a uvaril Pepa

9
Monika
Reagovat

Pavlina me na.rala jeste driv nez zacala varit. jak tam zas zacala brecet a hrat hru na city..ja ji vubec nedavam, je totalne na pest, strasne vlezla a podbiziva osoba. Ja nejak doufam, ze nevyhraje, urcite ji poslou do finale kvuli sledovanosti, ale tam tipuju vypadne s Romanem.

10
Monika
Reagovat

Jinak na Fb uz litaji celkove vysledky, koukam….kdo je zvedavej :-)))

11
anonym
Reagovat

@Ina: Asi tak, ale radost měla holka ukrutnou, škoda, že neskočila na ty tři rádoby spravedlivé porotce.

Na Pavla děda zbyl, nikdo si ho dobrovolně nevzal, sice Pavel výběr začínal, ale bohužel na tom projel. Pavlína, která by se Pepy nejraději zbavila hned v začátku soutěže mu nakonec skočila kolem krku :-) Holka jedna snaživá a statečná, na tom balkoně se tvářila jako kyselé zelí.

12
Monika
Reagovat

@anonym: jasne, dedek na nej zbyl, ale pavel mel moznost prvniho vyberu a zcela nepochopitelne si vzal druhou nejslabsi z nabidky Chilly. ja bych na jeho miste sahla po Pepovi, je to klidas, umi perfektne ryby, to mela byt jeho prvni volba.

13
anonym
Reagovat

@Monika: Vždyť jo, projel to výběrem. Jenže dědka by si stejně nikdo nevybral, takže nakonec by mu zbyl :-) Kdyby se začínalo od Pavlíny, zůstal by děda jí a to by se teprve hroutila.

14
Monika
Reagovat

@anonym: Jasne, dedek by mu zustal, ale mohl mit aspon jednoho dobreho pomocnika spravnym vyberem, takhle mel dva neschopaky.

15
Lady XL
Reagovat

Souhlas,že to Pavel projel prvním výběrem. Čili není až tak samostatná, respektive, udělá jeden chod, ale už mu nic jiného nepomůže,neporadí. Divila jsem se, že nevzal Pepu, v tu chvíli by škvrně trefil šlak… Uznávám,že se svým týmem byla nejlepší,ale vlastně jen opět potvrdila,že dobrý tým umí řídit. Otázka je,jak by řídila Pavlův tým, kde chvílemi Zdeněk-Dědek působil jak záškodník….

16
Ajda
Reagovat

@Monika: Já je znám od jara :D Po přerušení se to stalo veřejným tajemstvím. Asi to není dobře, protože už mě to tak nebaví, ale kvůli vaření se dívám dál.

18
anonym
Reagovat

@Lukša: Je pravda, že hodně zhubla, mít ještě kila navíc, tak bude kritiku schytávat ještě víc.

19
ina
Reagovat

Snad si nemyslíte, že bude do světa vytrubovat, jak měla všechno podchycené a jak ji nadržovali. To by byla padlá na hlavu a to teda není. Ještě, že jede dětský MSCH, tam si vždcky spravím náladu.

20
Ajda
Reagovat

Pavlína rozhodně oblíbená, jak to v tv vypadá nebyla. Dokonce prý musela zaplatit zničený mega drahý hrnec.

21
Wally
Reagovat

pepanemrava Včerejší návrat do @masterchefcz byl pro mě hodně na pohodu.
😉👍☺️
Bylo to asi hlavně tím, že mi vůbec o nic nešlo a tak jsem vařil víc v klidu než obvykle a myslím, že @evicenstvo to měla podobně.
😉☺️🤪
Díky tomu se nám povedlo uvařit skvělý předkrm, úžasný hlavní chod a Evičce v podstatě samotné dokonalý dezert.
🤪😉☺️
Společnými silami se nám tedy podařilo dostat @lubojatzky_couple na balkón.
A mohli jsme s klidným svědomím zase odejít.

22
Johana
Reagovat

Včera ve spižírně lítala Pavlína s notýskem, kde bylo pravděpodobně napsáno, co má vzít ze skladu a možná i celý postup vaření…takže jasná příprava předem. Měla nejlepší pomocníky, kteří ji zabezpečili semifinále. Kdo ví, jestli náhoda?!
Ivka opět suchý korpus s něčím a opět silně pochybuji o jejím cukrářském umění.
Obdivuji Pavla, že v tom časovém presu udržel nervy na uzdě. Nikdy jsem si nemyslela, že dědek patřil do této soutěže a včera to jen potvrdil. To je to nejhorší, co se může stát, při nedostatku času ještě hlídat, co ,,pomocník“ dělá, všechno po něm opravovat, předělávat, nebo se pokoušet zachránit.

23
Lady XL
Reagovat

@Johana: Výjimečně a nerada se musím prcka zastat. Bloky, poznámky měli všichni tři. Taky si myslím, že Ivka není zas tak extra cukrářka,jak se o ní vyjadřují. Upekla 2x stejnou věc, jeden dezert vypadal jak musli atd. Nějak jsem včera ale nemohla odtrhnout oči od těch příšerných závěsů na uších!! Pardon,vypadalo to jako ty návnady na muškaření,co si rybáři doma lepí sami 😂

24
Jana
Reagovat

@Wally: me by zajimalo, coby se stalo, kdyby ji schvalne bojkotovali :-)

25
libena
Reagovat

když jsem se tak dívala na ty tři soutěžící, bylo zcela jasné, že na vypadnutí je ivka, a to aniž by začli soutěžit. pochybovala jsem, že by zařízli pavla. no a o pavlíně ve finále máme všichni jasno. jak to bude dál, to už nechci spekulovat. můj favorit je roman, dostalo mě jeho vaření, když z ničeho udělá vždycky bomba jídlo, a taky jeho úžasná povaha. ale jestli vyhraje, to nevím, moc bych mu to přála. bohužel většinou fandím tomu druhému v pořadí :-(

v úterý mě fakt mile (bohužel) překvapila pavlína, protože ta její jídla byla opravdu hezká (snad poprvé) a asi i dobrá. bohužel si zasloužila postup. je to smůla, ale ona zabrala v ten nejdůležitější okamžik. a samozřejmě jí k tomu hooodně dopomohl pepa s evi. pavel to se zdeňkem fakt nevyhrál. měli vrátit někoho jiného. chilli nikdy nebyla můj fanoušek. takže – pavel je hrozně nervózní normálně a ještě měl špatné lidi kolem sebe, byl div, že se mu to docela povedlo. holčičí tým ivky to nedal.
absolutně mě odrovnali pak ivka s pavlem, když dělali toho humra. no to byla paráda. kdyby ivka takhle zabojovala už předtím, měla možná šanci i na postup, ale protože jela proti pavlovi, byla bez šance. ale za to vaření jim oběma palec nahoru :-)

těším se na konec soutěže – a už skoro ani nevím jestli proto, abych znala vítěze nebo proto, aby už ten cirkus okolo pavlíny přestal :-(

26
libena
Reagovat

@Lady XL: jo a ty závěsy v uších ivky – no hrůza. chtěla se něčím odlišit, ale tohle bylo přes čáru. ať žije hygiena při vaření…z profi kuchyně by ji vypráskali.

27
Johana
Reagovat

@Lady XL: chápu, že není možné z fleku vytvořit tříchodové menu za 95 minut z neznámých surovin bez přemýšlení a nějaké přípravy. Z toho všeho mi pak vyplývá, že i pomocníci museli být nějakým způsobem připraveni předem na to, co se vlastně bude vařit, takže si myslím, že ani jejich výběr nebyl náhodný a vlastně to byla skrytá výhoda pro Pavlínu.
Moc se nám snaží produkce podsouvat, že se všechno děje v časových limitech, vaří se ze surovin, které soutěžící předem neznají a vlastně je všechno ve hvězdách, jak to dopadne.
Já jsem teď spokojená, v semifinále mám Pavla a Romana, mé dva největší favority od začátku.
Pokud to celé vyhraje Pavlína, budu muset dlouho bojovat s pachutí nespravedlnosti a zjevné protekce, ale přežiju to a budu se ji snažit rychle vymazat z paměti.

28
Lady XL
Reagovat

@Johana: Ano, člověk lehce zapomene při koukání na tv, že to není vše v reálném čase… Na FB jsem někde četla dotaz na Pavla, jak dlouho díl natáčeli a jestli si dobře vybavuji, tak odpověděl, že snad dva dny! Nechci tedy moc kecat, ale nějak tak to bylo, vím, že mne to překvapilo. Ale je to logické, když si vzpomeneme, že jim mezi jednotlivými výzvami občas řeknou – jděte si odpočinout, jděte se připravit… a pak střih a už stojí na místě…
Taky si myslím, že občas ví dopředu (ne moc dlouho, předpokládám), co budou vařit. Přeci jen jsou to amatéři a tak si myslím, že je občas musí nasměrovat, aby si něco o jídle přečetli…

Přidat komentář