Panáček v reality show

Výměna manželek XIII (16.9.): Česko-holandská výměna byla záhul. A nejen kvůli marihuaně

16. Září 2020 | napsal(a): | reality show: Výměna manželek

titul

První mezinárodní Výměna této řady – Plzeň vs. Leiden (Holandsko). Svérázný, dost vulgární otec a prokouřené 1+kk, to čeká maminku Magdu. Martina se proletí a užije si „jiný svět“. Jak to obě zvládnou?

Vyměněné rodiny

Leiden – Holandsko

holandsko

Tuto rodinku tvoří Polka Magda (27), Honza (34) z Ostravy a jejich syn Alex (4).
Poznali se až v Holandsku, kam přišli za prací, a do Výměny se přihlásili, aby zjistili, co pro sebe znamenají. Honza je podle Magdy hodně výbušný a často se vytáčí. Navíc se nemohou shodnout ohledně výchovy svého syna. Magda ho totiž údajně rozmazluje.

Plzeň

plzen1

Na druhé straně uvidíme Terezu (21), Martina (28) a Martínka (1,5).
Druhou rodinu do Výměny manželek přihlásila Tereza. Martin zpočátku razantně nesouhlasil, nazval ji krávou, ale nakonec na to kývnul. Oba dva se hodně hádají a Tereza Martinovi nevěří. Vadí jí, že Martin je sprostý a neustále unavený z práce. Nevěnuje se prý rodině tak, jak by si představovala. Martin byl Tereze několik měsíců nevěrný, a to i v době, kdy byla těhotná. Jemu je to jedno, holt se to stalo. Požádal ji o ruku po dvoudenním popíjení, jenom proto, aby měl od ní klid. Martin je sobec a hulvát. Každý víkend popíjí v mini bytě se svým bratrem. Kvůli menším prostorům však hluku neunikne ani jeho žena, ani malý syn. Kromě toho se u nich doma kouří a chlapeček tak rozhodně netráví čas v čerstvém vzduchu.

Výměna začíná

Martina z Plzně jede směr letiště. Poprvé se proletí letadlem a přistává v deštivém Holandsku. Přeje si malý byt, nerada uklízí. Chce výtah, je líná chodit po schodech. Výtah se nekoná, venku je hnusně, nebude nikam chodit. Byt je moderní, voňavý, co víc si přát.

To Magdu čekají daleko horší podmínky. Miluje Česko, chtěla by zde nejraději zůstat. Plzeň je zklamáním, toužila po vesnickém baráčku. A to neví, co ji ještě čeká. 1+kk, smrad z cigaret v celém bytě. Všude krabice, rodina se bude stěhovat do většího bytu. Do tohoto půjde jejich švagr, už tam má některé svoje věci. Později zjistíme, že Tereza původně chodila s tímto dnes švagrem, po rozchodu si začala s jeho bratrem, svým manželem.

Manuál překvapí hlavně Martinu. Na kole neseděla pět let, představa, že má na něm vozit Alexe do školy, ji vyděsí. Honza věří, že to zvládne. Magda má problém se spaním a kouřením v bytě, on zase s tím, že je cizinka, nesnáší je.

V Leidenu panuje první večer pohoda. Rodinka jsou zřejmě seriáloví maniaci, večer sledují Ordinaci. Martin v Plzni po hodině opouští byt, prcka s klidem nechá na krku mamince, která se v bytě sotva rozkoukala. Hospoda je mu přednější, vždyť víme, že on do pořadu jít nechtěl. Celkově to vypadá, že se doma moc vyskytovat nebude.

Leiden

Tady zavládla pohoda, Honza přinesl čerstvé pečivo a Tereza poprvé zažije, co je to společná snídaně. To z domu nezná. Vaření oběda je opět kolektivní, klídek, žádný křik. Pro Alexe musí jezdit na kole, to už ví z manuálu. Cestu zvládá celkem dobře, tady je to běžná činnost. V sobotu je čeká mezinárodní oslava u Honzova bratra. Z domova oslavy nesnáší, vždy jsou jen o pití a hádkách. Tady je nadšená z atmosféry. Všichni drží při sobě, baví se, to nikdy nezažila.
I Honza umí zvýšit hlas. Alex udělal loužičku do jeho postele, musí se hned vše vypucovat, zlikvidovat.
Při změně velení si Tereza přeje, aby Alex jel do školy na svém kole. To se ukáže jako blbost, jel pomalu, ona vedle něj pěšky, dorazili s dvacetiminutovým zpožděním. Další přání je projížďka na loďce, výlet do Amsterodamu, výlet k moři. Honzovi je smutno, posílá Magdě kytku. Tu Tereza od Honzy nikdy nedostala, on na to není. Honza si začíná uvědomovat, že si ženy bude muset víc všímat, vnímat i její pocity,

skola

Do Amstru jede Tereza sama, žádný jazyk neovládá, proto je pro ni problém koupit si kafe. Napoprvé se netrefí do té správné kavárny, vleze do coffee shopu, ale marihuanu ani hašiš jako dezert nechce. Podruhé už si kafe dokáže koupit a na nervy si dá rovnou pět cukrů. Výlet na lodi si vymyslela sama, ale po dvou minutách je jí špatně, brblá, nechce se jí ohýbat pod mosty, jednou stačilo. U moře je zima, nevím, co čekala. Jako bonus jdou večer do lunaparku. Každý volí jednu atrakci, obě jsou děsivé i přes obrazovku.

kolotoč

Už jen zabalit a čeká je cesta do Česka. Honza jako poděkování dává náhradní manželce kytici.

Plzeň

Martin je primitiv a hlupák, to pozná divák od prvních minut. Vzal si půl dne volno, ale syn ho prudí, výlety nesnáší. Všechny hrady, zámky jsou pí*ovina, tvrdí. Magda by ráda do Prahy, na to asi může zapomenout, navíc všichni z Prahy jsou dementi. Podle Martina. Ona je zvyklá z domova, že o víkendech pořádají piknik u kanálu. Podle Martina se jíst má doma, nic nechce, jde kouřit. Oběd? On ho na půl huby pochválí, Martínek nechce sedět u stolu, pořád stojí před televizí, na to nová maminka nemá nervy. Plánují v Plzni druhé dítě? Otec roku tvrdí, že lidí je tolik, že by se měli střílet. Druhé děcko leda až tohle vypadne z domu. Pochybuji, že on v té době bude ještě součást rodiny. Pochlubí se, že kdysi dva dny chlastal s kamarády, potom, aby měl klid, požádal Terezu o ruku. Je všem pro smích, kus papíru, nevidí v tom důležitého.
Seriály? Ty má Magda sledovat, až bude on v práci. Nesnáší je, jako zřejmě většinu věcí kromě alkoholu a cigaret. Bývalá přítelkyně je sledovala, tak rozbil tři televize. Od nervů do nich hodil popelník, skleničky, prostě magor.

opilec

Třetí den má Magda klid, vypadl do práce. Začala rovnat krabice a objevila dětskou židličku. Konečně Martínek v klidu papká u stolu. Otec po návratu vychrlí několik nadávek a odchází kouřit. Večer přijde strejda, popíjí pivo, to je taky jeho oblíbená činnost. Strejda Magdě nabízí, že by ji druhý den vyzvedl i s malým na procházku, ukáže jí Plzeň. Primitiv se probírá a vyskakuje, že jeho se nezeptal na souhlas, čí je to dítě?! Nesouhlasí, jde si prý lehnout, nemá náladu, ale po chvíli odchází kam jinam, než do hospody. Magda je v šoku. Jak to mohlo dopadnout? Martin má těžké ráno, zbytkáč, do práce nejde. Ona chtěla uklízet a on nemá náladu. Nic po sobě neuklidí, nepomůže, válí se na posteli a je sprostý. On si může prý dělat, co chce. Magda plánuje jít do nákupního centra. Ať si jde do p*či, on není zvědavý na obchoďák a nějaké kafíčka. Rozhodl se jít se synem na hřiště, ale ten o otce nejeví zájem, vzteká se a odmítá se oblékat.

Změna velení a Magda si přeje, aby malý jedl v židličce. Další přání je oprava toalety. Objednala se ke kadeřnici a hodlá si celý den užít sama a podle sebe. Do Prahy Martin odmítá jet. Je z Plzně, Praha ho nezajímá. Za každé sprosté slovo dá pětikačku do pokladničky a potom za to koupí něco pro Martínka.

Přání Magdy Martin bojkotuje. Proč jíst u stolu, on je zvyklý u televize. Nemá náladu, nechce se s ní bavit. Oprava toalety je komedie sama o sobě. On chce klid, se*e na to, ulomil šroub, zlomil dlaždici…píp, píp, píp! Hotovo a jde kam? Přeci na pivo! Martin není zvyklý být doma a ještě se k tomu starat o vlastního syna. Ten neslyší nic jiného, než „ty vole!“ Kvůli Magdě ze slušnosti nekouří doma, ale Terezu s každým přáním posílá do prd*le, on je pán domu. Nudí se. Magda nenahlásila čas návratu a na to není zvyklý. Kouří doma, každému to může být u prde*e, jde se ožrat, oznámí po návratu Magdy. Syn je mu ukradený, odchází.
Magdě udělá radost kytice on Honzy, těší se domů. Martinovi Výměna nic nedala, měnit se nebude a Tereza má začít méně ječet.

osmoci

Osm očí

Jaké to bylo v Plzni? Hrozné! Smradlavý byt a vulgární Martin, který odmítal cokoli, i výlet do Prahy. Dostal pokladničku, tu Magda předává Tereze. Sice se nehádali, což je zázrak, ale jinak si stejně neměli co říci. Jeho priorita bylo procházení se do hospody.
Tereza zažila v Holandsku dovolenou. Honza jí pomáhal, hodně věcí dělali společně. To v Plzni si prý žijí každý po svém a o facky z obou stran není nouze. Tereza každou kritiku svého manžela omlouvá, Magda by ho dávno vyhodila. Téma rozvod není v Plzni nic nového. On ji držet nebude, ať si jde. Ona ví, že toto neřeší poprvé, ani naposledy.

Jak to dopadlo v Plzni

Tereza s Honzou se přestěhovali do většího bytu a čekají druhé dítě. S druhou rodinou jsou občas ve spojení přes sociální sítě. Magda už Honzu nechce nikdy potkat.

Zdroj: Nova plus, FB Výměna manželek

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Výměna manželek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 9
1
Lukša
Reagovat

Ach Terezko, Terezko, jak je možný, že sis za těch 10 dní vůbec, ale vůbec nic neuvědomila? Že máš doma ochlastu, sprosťáka, tatínka bez valného zájmu o dítě, o tebe.
Ale seriózně: možná nejvíc mě zaskočila její absolutní, ale opravdu absolutní neznalost jazyka anglického. Umět v 21 jenom Hello a Sorry a nerozeznat třeba ani “tejkevej”… Vždyť přece kdyby měla jenom základku, tak musela mít minimálně 7 let angličtiny nebo kdy se s ní teď začíná. Podobně s jízdou na kole, u které jsme zjistili, že jízda na něm se přeci jen možná zapomíná.
Zajímavé, že jsme se skoro nevěnovali dětem. U toho staršího dokonce ani nemohu s jistotou říci, jestli umí česky.

2
Lukša
Reagovat

A novinky z rodiny: Tereza čeká druhé dítě a přestěhovali se do většího.

Reagovat

@Lukša: JJ, už to je i na konci rekapu, kdo chce kam… Ten blbec by se vůbec neměl množit a ona je pro mne stejná hlupaňa jako on. Svůj k svému.

FB Makio Sliško, Terezka Slišková

Alex určitě umí česky, mluvil tak na něho otec. Magda mluvila česky slušně, na to, že se poznali v Holandsku.

4
Monika
Reagovat

Nejhur pro me z dnesni vymeny vysel Honza, hroznej herec, strasna pretvarka, nic jsem mu neverila. Tereza je blba, co vic k tomu rict. vzdycky me fascinujou tyhle hlupacky, druhe dite, no tak super :-)))

5
anonym
Reagovat

@Monika: Svým způsobem jsou tam všichni herci, Honza mi tedy vadil ze všech nejméně. Já zase nejmíň sympatizuju s Terezou. Špindíra, kluk kapku zanedbaný, ale chytrá jako rádio, tak chytrá, že si s alkoholikem pořídí další děcko. No co už, od této menšiny se moc rozumného čekat nedá, lituju děcka, ale ji ani trochu, co chce, to ať má a hezky si to užije.

Magda na to, že je Polka, jestli jsem dobře poslouchala a poznali se v Holandsku, tak mluvila dost dobře česky, určitě jí bylo rozumět víc, než českému Martinovi.

6
anonym
Reagovat

@Lukša: Je otázka, jakou ZŠ navštěvovala. Angličtinu vem čert, kolo taky, ale nenaučit malého kluka jíst v židličce, nechat ho lítata a řvát s jídlem v puse je pro mě na hraně. Rodiče za všechny prachy, zatáhnou postel závěsem a hulí jako tovární komín.

7
Kanárek
Reagovat

Tak chlapečka je mi teda fakt líto, takovýho magor otce. Takovej krásnej klučík a ten primitiv si neváží, že má zdravý děcko. Tím svým chováním a mluvením ho hrozně poškozuje. A matka taktéž, že ho tomu vystavuje. Pokud je znova těhotná, tak bude mít brzo míň času a naopak víc prostoru a důvodů pro další konflikty.

8
Kanárek
Reagovat

Holandsko bylo pěkné, hned bych si tam zkusila jezdit na kole. Takový pěkný zvyk, jak jsem viděla tu holku na kole, jak furt jenom remcá, bála jsem se, že jí ten kluk na sedatku i s kolem spadne. A jak si chlapeček užíval tu samostatnou vyhlídkovou jízdu do školy :).

Reagovat

Nový díl VM zde bude hned po odvysílání. Už jsem ho viděla, je tam rekap, tak proto. Já mizím na týden relaxovat.

Přidat komentář