Panáček v reality show

SuperStar 2020

neděle 20:20 na TV Nova a TV Markíza

SuperStar 2020, 4. casting: Zadáno pro zrzavé zpěvačky

10. Březen 2020 | napsal(a): | reality show: SuperStar 2020

Jana Selická a Tereza Navrátilová

Já vím, že se v názvech rekapů často opakuju, hlavně tedy v parafrázování největšího hitu z muzikálu Kleopatra a třetího dílu Pána prstenů, ale tentokrát se mi už podruhé hodila do krámu replika pana Pávka (Marián Labuda) z Vesničky střediskové (akorát minule to byly muzikantky, tentokrát jsou to zpěvačky). Které zrzky výrazně bodovaly? Proč podle mě mají holky nad kluky v posledních letech výrazně navrch? A do jaké paradoxní situace jsme se dostali díky koronaviru? Odpovědi na tyto otázky najdete v následujících odstavcích.

Diana Chodžajanová

zpívala: Meghan Trainor – Dear Future Husband

A zase se musím opakovat, ale holt památný výrok Michala Horáčka o špatné písni, kterou by dobře nezazpíval ani Freddie Mercury, zde nemůžu nepoužít. Meghan Trainor má na kontě samé přitroublé odrhovačky, na kterých se zpěvácky nedá absolutně nic předvést. Dianu proto jako zpěvačku nemůžu pořádně hodnotit a počkám si na další kolo.

Martina Koniariková a Giovanni Ricci

zpívali: Glen Hansard & Markéta Irglová – Falling Slowly

Přísloví „Ve dvou se to lépe táhne“ nemusí vždy automaticky platit, jelikož v duetu může být jeden výrazně lepší než ten druhý, což se právě stalo tady. Martina na mě působila jako profesionální zpěvačka, která si na koncertě vytáhla z publika fanouška, aby s ní zazpíval duet, tak propastný rozdíl mezi oběma partnery byl. Nevěřím, že kdyby Giovanni nebyl součástí páru, neměl exotický look a jmenoval se Pepa Novák, že by vůbec postoupil. Martina naopak byla velmi dobrá a dokonce se mi zařadila i do Top 3 tohoto dílu, jen Giovanni je pro ni koulí na noze.

Silvester Roštár

zpíval: Michael Bublé – Everything

Tady jsem měl pocit, že sleduju úplně jiný program než porota a zejména než Habera. Silvester sice má slušnou barvu hlasu (i když ne výjimečnou), ale celé jeho vystoupení na mě působilo totálně amatérsky, jako kdybych sledoval kulturního referenta v horském hotelu ve Špindlu, který se pokouší ve tři hodiny ráno zachránit program tím, že sám zazpívá, zatímco všichni hosté včetně kapely jsou už totálně na mol. Haberovy ódy na mě působily, jak kdyby (stejně jako kdysi u Denise Lacha) dostal záchvat latentní homosexuality. Jak kdysi napsal jeden z mých rekapistických vzorů Lukáš Franta „Tady mi něco uniká (a doufám, že to není moč)“.

Hana Džurbánová

zpívala: Pixie Lott – Mama Do

Hanka typově splňuje (snad až na husákovské brýle) všechny předpoklady, aby se mi líbila, chce to však jedinou věc – dozrát. Její hlas zní místy dost dětsky, což sice v této písni není na škodu, ale na druhou stranu si tuto píseň pro mě navždy přivlastnila Simona Hégerová (dnes velmi populární jako rapperka Sima), která ji fantasticky vystřihla ve výběru naslepo prvního Hlasu, přičemž tehdy byla stejně stará jako Hanka, takže jsem se neubránil srovnání. Jako správný lolitkofil jsem však za její postup rád, i když jsou v soutěži už lepší 15-16ky.

Jana Selická

zpívala: Rita Ora – Love Song

Janu jsem zaregistroval už pár dní zpátky na Instagramu, kde mě nejprve zaujala jako vizuálně zajímavý typ (v mnohém mi připomíná Janet Devlin, která je jednou z mých vůbec největších srdcovek ze zahraničních talent shows) a následně mě v jejím home-made coveru na Let It Be od Beatles zaujala i její barva hlasu. Očekávání bylo tedy velké, díky čemuž hrozilo zklamání. To se však absolutně nekonalo, jelikož Jana má nejen velmi zajímavou barvu hlasu, ale i zpívá výborně a (jak řekla Monika) skvěle frázuje. Pro mě jednička tohoto dílu a jedna z nejzajímavějších soutěžících, které jsme zatím viděli. Leoše byl za jeho „NE“ nejradši kopnul do prdele, až by se z toho znovu pos*al (Patrícii za její rychlou změnu názoru do prdele nekopnu, ale jenom proto, že je holka).

Samuel Meyers

zpíval: Ed Sheeran – Photograph a jednu vlastní

Samuel působí autenticky, což je velké plus, jelikož tak může ukázat trapnému pozérovi Calltovi, jak vypadá písničkář. Do Eda Sheerana má ale taky dost daleko, jelikož jeho hlas je úzký a ve falzetech, které tento megahit „dvojčete Matěje Hádka“ skýtá, se vyloženě trápil. Jeho vlastní věc nebyla špatná, ale SuperStar není soutěž o vlastní tvorbě (ta bude důležitá až po soutěži). Na postup do divadla OK, ale tam by to pro Sama měla být konečná.

Julie Nosková

zpívala: Amy Winehouse – Back To Black

Julie pro mě patří do smutné kategorie soutěžících, kteří nezpívají vůbec špatně, ale nejsou absolutně zapamatovatelní. A právě takoví to mají v divadle nejtěžší, takže pokud vyloženě nezazáří, tak skončí.

Tereza Navrátilová

zpívala: Lauryn Hill – Can’t Take My Eyes Off You

Tereza mi není úplně neznámá, jelikož už před pěti lety se představila jako Julie v muzikálu Romeo a Julie, kde se alternovala s mou srdcovkou Andreou Gabrišovou. Kromě toho je dost vyzpívaná z několika kapel, takže o jejím výkonu nebylo pochyb. Kromě toho má i přidanou hodnotu v podobě příjemného hlubšího hlasu a zcela přirozeného vystupování. Není co řešit, spolu s Janou Selickou nejlepší vystoupení večera a další důkaz toho, že letošní ročník je podobně jako ten minulý dámská záležitost.

Top 3 nejhorších podle DJ Vlada:

1. Adrián Figa, autor chytlavého songu „Nikdy sa nevzdávám“, který disponuje (ne)hlasem rychlovarné konvice s výslovností starosty Řeporyjí
2. Sendrik Regoš, kvůli kterému se Jan Bendig obrací v posteli s milencem a Richard Krajčo skáče ze střechy Agrofertu
3. Leonard Prokop, rapper, který neumí rapovat, natož zpívat (ale aspoň se na rozdíl od barbera z druhého dílu nechová jako totální idiot)

Opět musím zmínit dva soutěžící, kteří nepostoupili a uměli zpívat. Tím prvním je Pavel Šareš, jehož zpěv byl sice amatérsky neučesaný, nicméně má dobrou barvu hlasu a potenciál, se kterým by se dalo pracovat. J8 bzch ho do dal39ho kola pustil. Trochu odlišný případ je Sofia Slováková, která je i přes svou extravagantní image velmi talentovaná, ale ještě potřebuje po všech stránkách dozrát. Jednak tyto silné rockové hlasy jsou jak víno (čím zralejší, tím lepší), a především Sofia potřebuje dozrát mentálně, jelikož její vzteklá reakce na maminku po vyřazení o ní řekla mnohé, pročež mě ani její postup nemrzí, jakkoliv byla talentovaná.

Top 3 nejlepších podle DJ Vlada:

1. Jana Selická
2. Tereza Navrátilová
3. Martina Koniariková (když si odmyslím Giovanniho)

Hodnocení 4. castingu podle DJ Vlada:

Čtvrtý castingový díl byl z hlediska talentů průměrný, ovšem už teď se ukazuje, že stejně jako v minulé řadě mají holky výrazně navrch nad kluky. Zatím jsme v dosavadních dílech viděli dohromady čtyři mužské postupující zpěváky, kteří se pohybovali nad průměrem, zbytek byl těžký průměr nebo podprůměr. Vůbec situace mezi kluky začíná být kritická, jelikož ti nejlepší byli v minulosti převážně ti starší, vyzrálejší a vyzpívanější, kteří už ale z velké části v nějaké soutěži byli, zatímco ti dorůstající mlaďoši se nestíhají vyzpívat (u holek je situace odlišná, ty dospívají dřív, tudíž i talent se u nich projeví dřív). Sice ani u holek není v letošní SuperStar vyložený přetlak talentů, ale oproti klukům je jejich úroveň rozhodně slušná. Co se týče poroty, tak ačkoliv jsem Patrícii v minulých kolech bránil, tentokrát mě slušně naštvala. Když opakuje po Monice, tak to tolik nevadí, jelikož Monika většinou hodnotí a rozhoduje se rozumně, ale když opakuje po Leošovi, který jde někdy za každou cenu proti ostatním (což mělo smysl v Talentu u Slávika, ale ne tady). Čím dál víc mě mrzí, že porota není jen tříčlenná, jelikož hudební křídlo poroty je letos excelentní a oba nezpěváci za ním výrazně zaostávají. Castingy se tedy dostaly přesně do poloviny a nastala paradoxní situace, kdy můžeme být rádi, že většina SuperStar je předtočená a tak TV má co vysílat než se koronavirus uklidní a zákaz akcí nad 100 lidí bude zrušen. Doufejme, že k tomu dojde ještě před live shows, protože jinak by musely být natáčeny ve studiu bez diváků, což by bylo poněkud bizarní.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 61
1
Tomáš
Reagovat

Kdo je Jana Selická? Vím že tam nějaká zrzka byla ale přišla mi tak strašně nevýrazná že sem na ni zapomněl už během jejího zpěvu. Vůbec ničím mě nezaujala. Tu na konci s kloboukem si aspoň pamatuju ale tuhle pomalu ani ne. A ještě Vlado napíše že Samuel by měl skončit v divadle, to je fakt šílený tohle číst. No jsem rád že já to vidím úplně jinak a že patřím k té menšině, kterou baby v této show nebaví. A Silvester je dost zajímavý a dost zajímavá je i jeho barva hlasu. Takový dobře zpívající slušňák, moždná bych ho přirovnal k Drdovi nebo k Petrovi Ševčíkovi i když to možná nejsou nejlepší přirovnání a v mnoha ohledech je úplně jiný ale lepší srovnání mě zrovna nenapadlo. Divím se že nezaujal třeba Moniku, ta tu místo toho také píše o nějaké pro mě úplně neviditelné zrzce. Asi už sem vážně z úplně jiné planety ale to je jedině dobře protože na té vaší planetě by mě to stejně ani nebavilo.

2
Lucas
Reagovat

Tak mně se teda Giovanni líbil víc než jeho Martina :)

3
Jai Kudo
Reagovat

Vlado, ke 4. dílu jsem se ještě nedopracoval, ale tvoje negativní posedlost Calltou mě vždycky pobaví (jinak samozřejmě s tebou souhlasím). Rozšíření poroty na 5 nechápu, zvyšilo to náklady a „přínos“ je veskrze negativní. Zatím jsme u 2. dílu a nic extra zajímavýho jsem zatím neslyšel… :-(

4
Saskie
Reagovat

@Tomáš: Po pravdě, mě ta Jana taky vůbec nezaujala. Přišlo mi to nemastné, neslané. Vůbec se nedivím Leošovi a nakonec ani té Patricii, že dali „ne“. Možná mě časem ta holčina přesvědčí, ale prozatím mě fakt nebavila. Terka na konci, to bylo něco jiného. Fakt strašně příjemná barva hlasu. Ta je pro mě jedna z těch lepších, co tam letos jsou. Ale já nechápu vlastně ani to nadšení pro Alicu a Adélu. A vlastně nevím, jestli projekt Superstar může nabídnout ještě něco nového a mám pocit, že už ani moc ne.

Haa, co myslíte, budou přímé přenosy, když kvůli koroně už zakazují hromadné sešlosti, atp. :-o

5
Tomáš
Reagovat

@Saskie: Já k té Janě vlastně nemůžu nic říct protože si vůbec ani nepamatuju co a jak zpívala. Myslím že šla hned po Pavlovi Šarešovi a to jsem byl tak nasraný a neměl sem vůbec náladu na další soutěžící ale i tak kdyby mě nějak zaujala, tak bych si ji pamatoval. Proto vůbec nechápu jak se může někomu takhle líbit. Tak jako DJ Vlado píše že divadlo by měla být konečná pro Samuela, tak já doufám že divadlo bude konečná pro tuhle Janu, o které ani vůbec nevím že tam byla. SS na Nově a Markíze nic nového nenabízí z důvodu že rok co rok vyhrávají samé baby a po chlapech se šlape, jak je někdo dobrý, tak ho co nejrychleji zlikvidují. Vůbec si nemyslím že by nikdo z kluků co tam doteď byli neměl na Finále. Minimálně Timotij, Jarda Oláh nebo David Jakobčík by se tam dostat mohli, dokážu si je představit jako finalisty. Mě zase naopak přijde že kluci jsou originálnější a víc se od sebe odlišují, baby mi přijdou jedna jako druhá. Ale jako už klasicky to pro mě letos zase nevypadá moc dobře, když DJ Vlado už teď píše o tom že letošní ročník paří zase babám. To je ale překvapení. :-D

6
Bezík
Reagovat

@Tomáš: Tomáši mimozemšťane, máš to těžký. Ale nesliboval jsi, že se do SS přihlásíš, abys nám konečně ukázal, jak má vypadat chlapská pěvecká hvězda ? Protože jinak se jí asi nedočkáme … ;-)

7
Patrik
Reagovat

Spíše očekávám že Live show budou přerušeny a do té doby Monika porodí a nějáko polovině června by se to rozjelo možno více Live show ?

8
DJ Vlado
Reagovat

@Patrik: Přes léto to určitě nedají (to by byla dost mizerná sledovanost) a jak znám Moničku, tak po porodu by jí tam nikdo nedostal ani heverem :-)

9
DJ Vlado
Reagovat

@Jai Kudo: hh. teď mě napadlo že Callta už z mých rekapů vytlačil Relicha :-D Ale když on mi přebral oblíbenou herečku, to se holt neodpouští :-DD Jen minule dostal trochu víc prostoru Mišík, což bylo logické, když se tam vesral :-D

10
plch
Reagovat

Dík za rekap, v podstatě souhlas se vším. Včetně nátěru Pagáčové…
Bavím se Tomášovým znepokojením nad záplavou postupujících holek versus drastickým vybíjením kluků.
I letos projde do finále stejný počet kluků jako holek a dojde i na vyvážení v počtu Čechů a Slováků (což už by takový letitý fanda SS, jakým Tomáš je, dávno měl postřehnout). A následující castingy ještě můžou přeqapit – a nebo taky ne :-)

11
Tomáš
Reagovat

@plch: Tohle všechno já přece vím. Obávám se maximálně jen toho že produkce vybere do Finále schválně samé slabé kluky aby neměli proti babám moc šancí.

12
Tomáš
Reagovat

Ještě bych se vyjádřil k tomu co psal Vlado že Superstar není soutěž vlastní tvorby a že proto by Samuel neměl postoupit. Já si naopak myslím že tohle je chyba. Neměla by to být jen soutěž karaoke zpěváků, kteří nejsou po soutěži schopní sami nic vyprodukovat a musí se neustále na někoho spoléhat, sami se o sebe nepostarají. Když už nemáme žádnou soutěž pro autory, tak by v Superstar mohlo být aspoň jedno autorské kolo, kde by každý soutěžící mohl předvést svou vlastní tvorbu. Myslím že i u diváků by se tohle setkalo s velkým úspěchem a soutěžící co si sami skládají by byli rádi. Pravda, horší by to měli ti co ještě žádnou vlastní tvorbu nemají. Ale nějak by se to určitě udělat dalo. Neměl by se hledat jen nejlepší zpěvák ale i muzikant, skadatel, autor. To vše dohromady by mělo dát pojem Superstar. Pak by nemusela vyhrávat pořád nějaká Mašková a podobně. Tak či onak, podle mě je jedině plus že Samuel předvedl už na castingu svou vlastní tvorbu a rozhodně tohle nemůže být důvod k tomu aby v soutěži skončil! A výtky k jeho hlasu – já myslím že ho má moc pěkně zabarvený, do toho písničkářského stylu to sedí skvěle. Řešit nějaké falzety nemá smysl – kdyby byl technicky dokonalý a nedokázal složit vlastní repertoár, tak mu to stejně bude k ničemu. Ale sto lidí, sto chutí. Já se snažím respektovat názory ostatních ale někdy to fakt jde jen stěží. Aspoň že sem se s Vladem shodl na tom Šarešovi a že i on by ho poslal do dalšího kola. To je jedna z mála věcí, kterou mě v tomhle rekapu potěšil.

13
Violete
Reagovat

Jenom si rikam, jestli si ty zpevaky uzijeme, kdyz je tolik tech castingu. Znate uskupeni S hudbou vesmirnou? https://m.youtube.com/watch?v=4V4BiSkG49Y Fascinujici, ze neco vznikne jen diky Youtube.Jestli ty Superstar jsou jeste potreba ;-)

14
Tomáš
Reagovat

@Violete: Aby vůbec byla živá kola s účastí diváků v hale. Jestli by to mělo začít někdy koncem dubna, tak je to možná dost v ohrožení.

15
Jarda
Reagovat

Zcela mimořádně se přidávám do diskuse a to proto, že naprosto tentokrát souhlasím s Vladem ve všem co napsal. V duetu mi přišla také Martina Koniariková jako profesionálka navíc s velmi příjemnou barvou hlasu, ale vůbec nejvíc se mi líbila Jana Selická která tu píseň Rity Ory zazpívala naprosto bezvadně a zvláště po rytmické stránce to nemělo chybu. Řadím ji zatím na 2-3 místo mezi zpěvačkami které jsme viděli. A proto jsem měl také chuť kopnout Leoše a Patricii někam. Je ovšem třeba říct, že oba tam hrají roli nezpěváků, běžného diváka z gauče. Nevím ale, jestli to má být přínosem, trochu mi to připadá jako znevážení této soutěže. I když režisér říká, že má jít především o zábavu tak většina diváků se myslím na to dívá hlavně jako na seriózní soutěž. A ještě něco k věku: dost často říkají porotci (i Habera), že je zpěvák (čka) ještě mladý(á) když je mu 15 let. K tomu mám poznámku – jestli někdo sledujete Eurovizní soutěže tak jste možná zaznamenali, že v posledních dvou letech vyhrály v Eurovizi junior Polky. V roce 2018 to byla Roxana Wegiel, vítězka The Voice Poland (13 let), v loňském roce pak Viki Gabor, druhá z Voice (13 let), jejíž vítěznou píseň Superhero již použila Nova v druhém castingu. A aby toho nebylo málo tak v letošním roce bude Polsko reprezentovat v Eurovizi dospělých další vítězka Voice Alicja Szemplińska (17 let).
Toto píšu proto abych zdůraznil, že v Polsku se úspěchům v těchto soutěžích přikládá velká důležitost. Všechny tři jmenované dívky zpívají výborně, Roxana je už ve 14 letech v Polsku velkou hvězdou. Rovněž na Slovensku to mají ti úspěšní jednodušší než u nás.

16
Tomáš
Reagovat

Já si tu Selickou budu snad muset pustit ještě jednou abych to mohl posoudit když si její zpěv vůbec nepamatuju. Když ji tu tolik opěvujete. :-D Prozatím bych za ty ódy do pozadí nakopal já vás, tak jako vy Leoše. Tak schválně si ji pustím ale zázrak nečekám, kdyby to bylo tak dobré tak se to píše tady, tak bych si ji rozhodně pamatoval. Ale přeceňovat baby a podceňovat kluky, to je zdejší místní bonton, tak se není čemu divit.

17
Šarak
Reagovat

Autor by mel ceknout dokument V siti, kdyz se tak rad hlasi k lolitam. Neprijde mi to normalni.

18
DJ Vlado
Reagovat

@Šarak: Maxxi a trapně střídat nicky jako ponožky snad normální je? :-P

19
Bezík
Reagovat

@Tomáš: Ty si ji pouštět nemusíš Tomášku, ty jsi typický misogyn, tobě není pomoci.

20
DJ Vlado
Reagovat

@Tomáš: Abych to uvedl na pravou míru, tak nemám vůbec nic proti tomu, když zpěvák je zároveň autorem, ale nebral bych to automaticky jako plus, jelikož je jen málo takových kteří jsou zároveň výborní zpěváci i autoři, oproti tomu existuje spousta kvalitních autorů a zároveň mizerných zpěváků a naopak, no a pak je tu záplava takových, kteří jsou průměrní v obou směrech (krásný příklad je právě ten mnou tolikrát zmiňovaný Callta), což je to nejhorší co může být :-) Písničkáři mi v těchto soutěžích nevadí, ale je dobře, když jsou zároveň jako zpěváci aspoň zajímaví, mají osobitý hlas i projev a jejich zajímavost nestojí a nepadá jen s faktem, že jsou písničkáři (jakkoliv mám pocit, že v současnosti se tento pojem znásilňuje a že správně by se za písničkáře měli považovat jen ti, kteří zpívají „o něčem“ a ne jenom „láska – páska“), což je pro mě případ Samuela, na kterém vidím to písničkářství jako jedinou zajímavou věc, hlasově i zpěvácky je veskrze průměrný, promiň :-)

Já bych nedělal čistě autorské kolo, jelikož by to znevýhodňovalo ty, kteří autoři nejsou, ale zavedl bych samostatnou soutěž pro talentované autory, kteří by tam posílali své písně, ze kterých by si pak soutěžící z talent shows, případně i jiní více či méně etablovaní zpěváci, vybírali a soutěžili by s nimi tam (prostě něco podobného jako ve filmu Jen ho nechte, ať se bojí! se Sobotou a Vondráčkovou), ostatně něco podobného už svého času navrhoval i Scalex :-) A kdyby se Nova (nebo jiná TV, která by to vysílala) bála nízké sledovanosti, tak to může vysílat na internetu (podobně jako před dvěma lety ten Souboj coverů) :-) Každopádně by to pomohlo všem, autorům, zpěvákům i nám jako posluchačům :-)

21
Lucas
Reagovat

@DJ Vlado:
Něco takovýho podobnýho už bylo v Irsku: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Hit_(Irish_TV_series) a teď i v Americe: https://en.wikipedia.org/wiki/Songland

22
Tomáš
Reagovat

@DJ Vlado: Mě Samuel nepřišel průměrný ani pěvecky, naopak mi přijde jako zpěvák hodně zajímavý a jeden z nejlepších kluků, jaké jsme zatím letos viděli. Když mu porota říkala jak je vlažný, tak sem nechápal protože mě vyloženě nadchnul. Je to přesně typ, který by mě v této soutěži bavil a zaujal mě svou osobností, pěvecky i hudebně. Beztak to ale bude vidět porota a produkce podobně jako ty a v divadle ho vyhodí, to bych se klidně i vsadil. Naopak mě přišla úplně průměrná a nevýrazná ta tvoje Selická, o té ani nevím že tam byla. A Tereza s kloboukem taky úplná tuctovka. Ale asi je to dobře že se líbí každému něco jiného a že je sto lidí a sto chutí, prostě o tom ta soutěž je. Byla by to nuda kdybychom se tu všichni na všem shodli.

23
Tomáš
Reagovat

Tak sem si tu Selickou teda pustil a bohužel zázrak se vážně nekoná no. Přesně se mi potvrdilo proč sem si ji ani nepamatoval. Hezká holka to můžu říct ale tím to začíná i končí. Jako zpěvačka mě vážně vůbec nezaujala, hlas úplně tuctový a nezajímavý, navíc až nepříjemně tenký a výběr songu hrozný takže ani hudební vkus asi nemá. Zatím podle castingu je to pro mě úplná nuda tahle holka a vzhledem to nevytrhne protože ten sám o sobě aspoň teda mě v SS nestačí. Vůbec nechápu jak ji někdo může zařadit na první místo tohoto dílu ale vy zase nechápete mě, na to už Jsme zvyklí. :-D Myslím že ani nedojde moc daleko protože ta barva hlasu fakt zajímavá není a ani jí televize nevěnovala nějak moc prostoru jako jiným favoritkám. Nebo v to aspoň doufám že vypadne brzy. Za mě tahle holka zatím nic extra nepředvedla no.

24
DJ Vlado
Reagovat

@Tomáš: Jak říkáš, sto lidí, sto chutí :-) Pro mě Jana rozhodně nemá tuctový hlas (přičemž její barva hlasu mě zaujala už v těch Beatles, které má na IG) a její vkus bych na tvém místě nesoudil, vzhledem k tomu, že jsi byl schopen vloni ve Voice fandit i ultrakýčaři Parčimu :-P A o tom, že v Janě něco zajímavého je, svědčí i fakt, že tady zaujala i Moniku, která by holce s tuctovým hlasem nikdy nefandila, a dokonce i alternativce Bezíka, který by rovněž nefandil nějaké průměrné popině :-)

25
DJ Vlado
Reagovat

@Lucas: Vidíš, to jsem ani nevěděl, že takový formát existuje, takže díky za odkazy :-) Je ovšem otázka, zda by do to některá naše TV šla… :-)

26
DJ Vlado
Reagovat

@Tomáš: Tahle anketa tě nepotěší: https://www.youtube.com/watch?v=jF3bkJfEHMo :-DDD

27
Bezík
Reagovat

@DJ Vlado: No Vlado, tady bych s tebou dost zásadně nesouhlasil. Být autor či spoluautor speciálně u nás není jen obrovské plus, je to skoro nutnost, pokud chce zpěvák uspět buď v popularitě, nebo umělecky, optimálně tak i tak (což je téměř nemožné). Tady nejsou žádní kvalitní autoři v jejichž tvorbě by ses mohl přehrabovat. Ještě tak někteří autoři co uvolňují přebytky své vlastní tvorby ale jinak bída bída bída. Kdo vlastně z účastníků talentových soutěží jen nepaběrkuje ? Aneta Langerová, které je výraznou autorkou a spoluautorkou a Emma Drobná, která si píše všechny texty a má i značný vliv na hudební stránku. Všichni ostatní zoufale zápolí s repertoárem, který prostě nemá kvalitu. Na Slovensku je situace kupodivu lepší, ale u nás prostě nic, není kde brát. A to pak může být zpěvák sebezajímavější, ale bez repertoáru …

28
Bezík
Reagovat

@DJ Vlado: Anketa jen potvrzuje to, co všichni soudní vědí, a to že letos jsou chlapci zcela marní a pokud budou vybrány děvčata nějak rozumně, jsou hoši ve finále jen do počtu.

29
Tomáš
Reagovat

@DJ Vlado: Když si na mě vytáhnul Parčiho, tak ten se mi hudebně nikdy moc nelíbil. Ještě ušly ty převzaté cajdáky co zpíval v soutěžích ale jeho vlastní tvorba je brak, to sem nikdy nepopřel. Jemu sem fandil spíš proto že byl pro mě typově zajímavý – takový outsider u kterého sem věděl že mu nebude fandit téměř nikdo a to je přesně něco pro mě. :D Ale nějaký můj přehnaný favorit to taky nikdy nebyl, jen sem mu přál postup víc než těm kterým fandili všichni pro to, aby to bylo zajímavější.

30
Tomáš
Reagovat

@DJ Vlado: A ta Jana prostě mě zatím nezaujala ani výběrem songu, který byl pro mě nevýrazný a ani ona sama protože je pro mě nevýrazná. Toť vše.

31
Tomáš
Reagovat

Co je to za anketu a kolik do ní hlasovalo lidí? Kde jsou nějaké počty hlasů? Tohle je ještě daleko méně směrodatné než jakákoliv jiná anketa. A u Bezika je to spíš přání otcem myšlenky aby kluci byli ve Finále zase jen do počtu. Třeba to tak fakt zase bude, já tomu docela věřím ale ti dva kluci na konci Samuel a Silvester jsou lepší než všechny ty holky před nima dohromady. Co je mi po lidech a jejich debilním vkusu, už mě to nezajímá. Stejně to nijak nedokážu změnit takže asi tak no.

32
DJ Vlado
Reagovat

@Bezík: Čekal jsem, že se ozveš, protože podobnou diskusi jsi vedl před dvěma lety se Scalexem :-) A jak víš, že ti talentovaní autoři tady nejsou? Ve skutečnosti jich tu můžou být zástupy, ale nemají ty správné kontakty, proto píšou jen do šuplíku, případně pro lokální kapely :-/ A právě proto bych to řešil tou autorskou soutěží, která by dokázala propojovat autory se zpěváky, potažmo i s producenty a vydavatelstvími :-) Ten současný boom autorských zpěváků si vysvětluju především tím, že pro vydavatelství je to levnější, ale mezi nimi je jen málo takových, kterým bylo vrchovatě naděleno v obou směrech, z 90% jsou to takové polotovary, příkladem může být např. Ztracený, který je sice dobrý hitmaker (pro svou cílovku, kterou bych tipoval tak na ženy 30+ se středním a nižším vzděláním), ale jeho hlas mi zní jako když šlápneš kočce na ocas :-D Oproti tomu v minulosti tu byl třeba silný tandem Gott – Svoboda, tzn. výborný zpěvák i výborný autor, kteří mířili na stejnou cílovou skupinu, ale dohromady byli v rámci téhož žánru minimálně o level výš :-)
Na Slovensku je situace lepší, protože Slováci jsou srdcaři, nedělají hudbu jen pro prachy, ale záleží jim na určité úrovni a ne jen na tom, aby to bylo pro vydavatele co nejlevnější a zároveň výdělečné :-)

33
Tomáš
Reagovat

Ta Selická naštěstí nevyhraje, máte smůlu. Letos je na řadě slovenka. Mohl by i slovák ale v tom asi zase máte pravdu vy že chlap to už nikdy žádný nevyhraje. :/

34
libena
Reagovat

leoš mareš dal na instagram ochutnávku ze zítřejšího dílu – ta monalisa nevypadá marně :-)

35
DJ Vlado
Reagovat

@Tomáš: Ale jo, já to chápu :-) Taky jsem měl vždycky svoje „quilty pleasures“, které pro mě měly příchuť zakázaného ovoce :-D Nicméně Parči mi byl odporný nejen hudebně (ten grc od jeho kamaráda Shimiho byla ta nejsračkovitější sračka, kterou kdo kdy v našich talent shows zpíval), ale i lidsky, viz. to jeho citové vydírání historkami o mrtvé kamarádce, nemocné mamince a ukradeném sýru, kterými se snažil zakrývat svou minulost v gay-pornu, brrrrr :-/

37
Tomáš
Reagovat

Vlado a Beziku, ještě co se týká té ankety. Tak úplně vám to zase nevyšlo, vždyť kluk v ní na prvním místě přece je. :-D I když teda společně s babou v duetu ale i to se počítá. Zrovna ale tyhle dva bych za nejlepší z toho dílu nepovažoval jenže jejich casting byl nejdojemnější a to zabírá no. Stejně to ale nemá žádnou vypovídající hodnotu takováhle anketa bez čehokoliv o co se dá nějak opřít.

38
Tomáš
Reagovat

@Prochor: To je fakt v prdeli, tohle nám tu ještě chybělo. I když to bude mrzuté a smutné, já bych byl pro to aby se finálové večery odehrály v případě nezbytné nutnosti bez publika. Sice to bude smutné pro soutěžící ale to se asi nedá nic dělat, nám u televizních obrazovek to snad moc vadit nebude. Pořád by to bylo menší zlo než to zrušit úplně a nebo to odsunout na bůhví kdy když stejně není jisté jak se celá situace bude vyvíjet dál.

39
Bezík
Reagovat

@DJ Vlado: Já si vůbec nemyslím, že to je o prachách. Kdyby nějací kvalitní autoři byli, tak jim všichni urvou ruce !!! I zpěvačky jako je Lucie Bílá (tedy velmi populární) zápasí s repertoárem a jeho kvalitou a jsou rády, když jim nějaké ty přebytky odhodí lidé jako Márdí (Vypsaná Fixa). Proti soutěži nic nemám, jen bych měl obavy, aby se vůbec nějací příčetní soutěžící našli. Prostě pokud jsou autoři, realizují svoje díla sami nebo v kapele, sólisti jen paběrkují. To je nakonec i ve světě už hodně let jednoznačný trend, ti nejlepší umělci jsou zároveň autoři nebo spoluautoři. V popu se pravda ve světě autoři zatím vyskytují takže ty velké, zejména ženské hlasy nejsou jen na ocet.

40
Bezík
Reagovat

@Tomáš: Jenže tomu chlapci to tam vyzpívalo jednoznačně to děvče. On jí to akorát prasil :-D

41
Prochor
Reagovat

@Tomáš: Jestli budou finalisti zpívat před prázdným hledištěm, tak to bude divný. Sice žádná tréma ale taky žádní plyšáci, potlesk, nulová šance na standing ovation. Bylo by to poprvé v dějinách Superstar. Mimochodem, jak řeší Idol v jiných zemích ?

42
Tomáš
Reagovat

@Bezík: Já doteď nepochopil jestli můžou soutěžit jako pár i v dalších fázích soutěži a jestli můžou třeba i společně jít do finále a vyhrát jako jeden soutěžící a nebo je pak rozdělí a budou už bojovat každý sám za sebe.

43
Tomáš
Reagovat

@Prochor: Tak to by mě taky zajímalo, snad nám to někdo znalý zodpoví. Jako bylo by to hodně na nic ale pořád asi lepší než kdyby se nevysílalo vůbec ne? Navíc kdyby to posunuli, tak třeba se zase už nebude moct účastnit Bagárová. No nevím, to jsem fakt zvědavý jak se to všechno vyřeší. Nevypadá to moc dobře.

44
DJ Vlado
Reagovat

@Bezík: Pořád mi není jasné, jak můžeš vědět, že u nás vůbec žádní autoři nejsou? Existuje snad nějaký jejich centrální registr, ze kterého by si je zpěváci mohli vybírat? Ve skutečnosti můžou být takových neobjevených hitmakerů v lokálních kapelách nebo mezi učiteli na ZUŠkách klidně zástupy, jen tu chybí nějaká platforma, která by je propojila se zpěváky :-) Samozřejmě mluvím hlavně o popu, přece jen v některých okrajových žánrech častokrát tolik nezáleží na zpěvu a jde hlavně o hudbu (případně i o texty), tam je naopak spíš výhodou, když je zpěvák a autor jeden a ten samý, ale pop je povrchnější žánr, ve kterém je hudební kvalita víc relativizovatelná, takže víc záleží na zpěvu, proto by hudební vydavatelství udělala lépe, kdyby se místo produkování všech těch Calltů, Mišíků, Sebastianů a podobných polotovarů vyhledávala autory pro opravdové zpěváky (a hlavně zpěvačky) :-) Pánbůh se bohužel často chová komunisticky a je jen minimum takových, kterým nadělí pěvecký i muzikantský talent ve vrchovatém množství (v Česku z mainstreamových objevů poslední dekády tento „whole package“ splňuje snad jen Lenny), aneb jak psal předloni Scalex „není každý Ledecká“ :-/ Se světem se samozřejmě nemůžeme porovnávat, ake když to jde na populačně menším Slovensku, může to jít i u nás, stačí jen trochu chtít :-)

45
Monika
Reagovat

Za me dnes nejlepsi dil. ta prvni slecna Julie, jasne krasna baba a profesionalni zpev, ale se mnou to nic nedelalo. ta posledni me nebavila, ja tyhle uknourane ukunkane hlasy moc nemusim. TOP 1 mam Martinu, tu holku ze sesterskeho dua, ta se mi libila hrozne moc a pak jeste ta zneuzivana holka byla strasne zajimava osobnost a urcite ji chci jeste slyset dal.

46
Bezík
Reagovat

Dnešek mě teda vůbec nenadchnul, to aby člověk prstíčkem hrabal, špendlíčkem kopal. Zajímavej byl nepostoupivší František Ženíšek, ale pro SS to opravdu vůbec není vhodný týpek a musel by na sobě ještě nesmírně makat, aby se to co v něm je dostalo ven. Celkem slušná byla ta konžská černoška, ale je to přírodňák, se kterou pěvecky asi nikdo moc nepracoval, takže neví moc co s tím a chytá různé manýry. Ale potenciál velikej, to zase jo. Pak ještě ta poloviční Jemenka, u které bylo zajímavé jak absolutně nebyla podobná matce a jak ty jemenské geny ty naše zválcovaly :-D Ve vyšších polohách trochu tenký hlásek, potřebuje se otevřít, ale jo, s tou by šlo něco dělat. Postupující chlapci opět zcela marní. Letos to bude jasně dámská jízda :-D

47
Monika
Reagovat

@Bezík: Jo vidis jsi mi pripomenul Frantiska, ten se mi libil celkem, jasne chyby byly ale neco v nem bylo a pro me i ten Karel nebyl uplne marnej.

48
Bezík
Reagovat

@Monika: Vidíš , Martina, na tu jsem zapomněl. Ale co s ní, docela zvláštní projev, dosti nekomerční :-D Jako sólistku ji moc nevidím, ale třeba si jí všimne nějaké zajímavá kapela. Trochu mi připomněla mladou Fenne Kuppens, zpěvačku Whispering Sons.

49
Tomáš
Reagovat

Dnes teda katastrofa. Nezaujal mě tam pomalu nikdo. Nejlepší pro mě zedník Martin zpívající Axla, sice to měl místy falešné ale to by se vypilovalo. No ale opět byl zajímavý týpek vyhozen. Jinak fakt marně pátrám kdo se mi ještě líbil, proč je proboha tlik úplně zbytečných castingů? Julie, černoška a Monalisa dobré zpěvačky ale navíc na Julii i Monalisu se velmi dobře kouká ale stejně to nejsou typy, kterým bych já fandil. Takže dnes díl úplně na nic no. Příště bude podle ukázek konečně Matěj Vávra, tak aspoň na něj sem zvědavý.

50
Monika
Reagovat

U toho Franty me nastvala i porota, vubec nevim proc dostal takovou sodu od habery. Jo zamotal se do toho to jo, ale nebyl arogantni ani drzej, uplne zbytecne si na nem chladili zahu.

51
Bezík
Reagovat

@Monika: Haberu tyhle týpky značně serou, špatně je snáší. Proč, to netuším.

52
Bezík
Reagovat

@Tomáš: Tomáši, a proč ses vlastně letos nezúčastnil ?

53
DJ Vlado
Reagovat

Dneska to pro mě byl hodně úrodný díl na talentované lolitky :-D Monalisa, Martina, Júlia – všechny skvělé a pro mě velmi fanditelné :-) Z kluků se mi docela líbil Adrián Švec, který je sice typově dost nevýrazný, ale má pěkný hlubší hlas, a pak zde zmiňovaný nepostoupivší František, u kterého ale budu muset opět citovat Macháčka ze Samotářů :-D

54
dolores
Reagovat

velmi zaujimava bola ta „faraonka“ ako pekne si tu Billie Eilish ukocirovala na svoj sposob, v zavere este krajsie ako original.
potom ta 14tka zo sesterskeho dua bola fajn a z chalanov ten folklorista sa mi celkom pacil, neviem mozno trochu amatersky posobil, ale v tom songu, pekne striedal farby, polohy, dokonca sa mi zdalo, ze isiel aj o oktavu vyssie a v tichych polohach mal pekny selest.

postupit mohol aj ten murar, mozno by sa z neho dalo nieco vykresat, ak by ho spravne usmernili

ale po mnohych skusenostiach si za favorita nevyberam nikoho, pretoze pride divadlo a vsetci, co v kastingu za nieco stali, v divadle mozu celkom pohoriet

55
Tomáš
Reagovat

Včera nebyli nic moc ani chlapi, to už je vážně krize. Ten František jakž takž i když nějaký zázrak to taky nebyl, asi bych mu dokázal fandit ale stejně vyletěl tak je to jedno. Nejvíc z celého dílu mě fakt zaujal ten zedník zpívající GNR a Habera by ho dokonce poslal dál, zbytek poroty bohužel ne takže snad ani letos nebudeme mít žádného rockera. Místy mu dost ujížděl hlas ale od toho by tam měla být hlasová poradkyně aby to vyladili ale ta tam bohužel už není. Ten co zpíval Příběh nekončí mi přišel ve všem hodně průměrnej a myslím že moc dlouho v soutěži taky nepobude. Ještě nebyl úplně marnej ten Valenta ale taky zatím nic extra no. Z holek říkám Julie, černoška a Monalisa ok ale nebudu jejich cílová skupina, nejsou to ty kterým bych nějak dokázal fandit. A ta holka z toho sesterského dua sice má silný hlas ale ta mě teda právě nezaujala vůbec, přišla mi strašně nevýrazná a nezajímavá takže ta za mě ani postoupit nemusela. Castingů je moc, je to bída. Jestli to příště nezachrání Vávra, tak už nikdo. A obávám se že nezachrání, kdoví jestli ho vůbec pošlou dál a když jo , tak do Finále ho beztak stejně nevyberou. Začíná to být už zase pořádná nuda.

56
Bezík
Reagovat

@dolores: Tak s Billie bych to nesrovnával, Billie je v podstatě génius a pro amatérskou zpěvačku je docela sebevražda ji zpívat, ale Mona Lisa to celkem ustála, což je velké plus. Typově je nesmírně zajímavá a osobně tipuju, že se do finále dostane, což asi platí i pro tu konžskou černošku, takže dvě místa pro děvčata už jsou rezervovány ;-)

57
Lukša
Reagovat

Bleskově k aktuální situaci: „Co se týče SuperStar, živé přenosy jsou naplánovány od května, budeme tedy čekat, jak se vyvine situace, ale tvůrci mají vymyšlené alternativy.“

58
Tomáš
Reagovat

@Lukša: Díky moc za informaci, jsme rádi že na nás myslíte!

59
Prochor
Reagovat

Než zpívat před prázdným hledištěm, to je lepší živáky odsunout až se situace vyřeší. Stejně teď není na Superstar ta pravá nálada.

60
niki
Reagovat

@Prochor: No jo ale co když se situace nevyřeší? Taky televize má nějaké nasmlouvané závazky na celý rok dopředu a nemůže to všechno jen tak překopat. V létě se určitě bude soustředit na jiné projekty než na SS. A pak je tu ještě ten fakt že kdyby skutečně došlo k odložení, tak už by se živáků nemohla účastnit Monika Bagárová.

61
DJ Vlado
Reagovat

Rekap je venku :-)

Přidat komentář