Panáček v reality show

StarDance X (19.10.): Tango, cha-cha a waltz

25. Říjen 2019 | napsal(a): | reality show: StarDance

SDX_2_1

Po večeru plného písní Mistra se páry vrhly do ostrého boje o přežití. Jako tradičně totiž nikdo nechtěl vypadnout ze soutěže jako první. Kdo skončil a jak se párům dařilo?

PPárTanecHudba
GenzerDrexlerTománekChlopčíkCelkem
1.SD 10Nora Fridrichovátango„Assassin’s Tango“676524
Jan Kohout
2.SD 9Karel Kovářcha-cha„Cake by the Ocean“886729
Veronika Lišková
3.SD 8Radka Třeštíkováwaltz„See the Day“777728
Tomáš Vořechovský
4.SD 7Ondřej Ládektango„Love Runs Out“767828
Markéta Dostálová
5.SD 6Gabriela Koukalovácha-cha„Daddy Cool“878629
Martin Prágr
6.SD 5Matouš Rumlwaltz„He’ll Have To Go“887831
Natálie Otáhalová
7.SD 4Tonya Gravestango„Game of Thrones – main theme“666523
Michal Bureš
8.SD 3Jakub Vágnercha-cha„Uptown Funk“898934
Michaela Nováková
9.SD 2Veronika Khek Kubařováwaltz„Earth“878831
Dominik Vodička
10.SD 1Miroslav Hanuštango„Pavadita“898934
Adriana Mašková

Nora & JanSDX_2_2

Problémem tohoto tance bylo jeho rozdělení do dvou částí. V té první bylo málo tanga a jednalo se spíše o divadelní představení. Už v té části byly znát nepřesnosti a nejistota v nohách. Druhá část byla ale ještě horší, Nora tančila jako omámená, zejména na konci vypadala, jako by myšlenkami bloudila úplně mimo a nemohla tak na 100 % pracovat se svým partnerem.

Karel & VeronikaSDX_2_3

Tady mi jasně v hlavě zůstaly Veroničiny třásně v uších, které jí v jednom kuse lezly do úst. Ale k tanci – celý si ho přivlastnila právě Veronika, Karel tančil mnohem méně a často hodně nepřesně a místy se pozdě zapojoval do páru. Negativem byly také časté pohledy na zem.

Radka & TomášSDX_2_4

Málo tance, příliš mnoho pohybu ve vzduchu, příliš mnoho viditelných nepřesností a nedotažených kroků. Zaujaly mě výrazy v Radčině tváři, která jako by věděla, kdy bude v kameře a kdy se má tvářit přívětivě, a naopak kdy se může tvářit jak se jí zachce. Samostatnou kapitolou je poté její nekonečné pusinkování s jejím, jak Tomáš sám říká, teplým kamarádem, což může podle mě tanec zakončit, ale do jeho průběhu nepatří.

Ondřej & MarkétaSDX_2_5

Ondřej své tango nezvládl, jeho kroky byly strašlivě těžké, tanec odšlapaný, nohy permanentně napnuté, zajímavé bylo i porovnání s Markétou, jejíž nohy se pohybovaly pěkně ladně, zatímco Xindl opravdu našlapoval nemotorně jako medvěd. Pár příliš dohromady nefungoval, typickou chybou bylo, když do sebe na začátku ne příliš jemně vrazili.

Gabriela & MartinSDX_2_6

Ne, nemám pocit, že by Martin Gábinu zastínil. Naopak si myslím, že z letošní spíše slabé mužské profesionální části je nejlepší a očekávám od něho nejlepší choreografie, ve kterých může těžit z perfektní kondičky obou partnerů. K tanci – dobře fungující pár, který se vkusně doplňoval, podpořila i kvalitně odtančená cha-cha. Potřeba je ještě více zapracovat na lehkosti.

Matouš & NatálieSDX_2_7

Bylo by potřeba opět zpřesnit otočky a lépe se trefovat do hudby, tam to párkrát zaskřípalo. Celý tanec ale působil velice profesionálně, až na ten konec, kdy si Matouš nepohlídal jednu nohu a nastavil jí Natálii, která div že přes ni nepřelítla. Vše ale ustáli s grácií.

Tonya & MichalSDX_2_8

Jako by Tonya ani tentokrát přesně nevěděla, co že se to tančí a jaký že to krok následuje. Celé to bylo nepřesné, rozházeně, nohy napnuté, kroky sloní a zároveň poskakující. Jedinou zapamatovatelnou pasáží bylo Michalovo přizpůsobení výšce své partnerky. Nejhorší tanec večera.

Jakup & MichaelaSDX_2_9

Jakubův tanec je plný energie a je na něm vidět, že si celý tanec upřímně užívá. Tento pár a jeho propojenost na mě působí ze všech nejlépe, tanec jako takový byl na druhý díl velice kvalitní, Jakub by měl jen zkoordinovat práci celého těla, nohy ale pracují velmi dobře.

Veronika & Dominik

SDX_2_10

Tanec působil velice ladně a elegantně, oproti předchozímu večeru jako nebe a dudy. Veronika ale musí zapracovat na tempu nohou a dotahovat své kroky, hlavně otočky na místě byly hodně nepřesné a snesly by zlepšení.

Miroslav & AdrianaSDX_2_12

Spolu s Kubou Vágnerem je Miroslav adeptem na první desítku letošní StarDance, protože i jako minule šlo o excelentní výkon. Po stránce taneční šlo o velice profesionální provedení, které Miroslav jako herec dokázal posunout na ještě vyšší úroveň. Oceňuji i práci Adriany, která plně podporuje to, v čem její partner vyniká a přizpůsobuje tomu plně choreografii. Po opakovaných zhlédnutích bych tanec označil za nejlepší tohoto večera. Jedinou výtkou budiž ostrost a lepší vzpřímení těla, čehož by mohlo být v tangu více.

Zhodnocení

Po rozpačitém prvním dílu, kdy páry v mnoha případech nepředvedly zrovna nejlepší výkony, se tentokrát tanec výrazně zlepšil. Zároveň se nám zformovala trojice jasných adeptů na postupné opouštění soutěže, a to (v tomto pořadí) Tonya, Ondřej a Nora. Mnozí by na čtvrté místo zařadili ještě Radku, která se ale oproti prvnímu dílu znatelně zlepšila. Zbylá šestka buď velmi kvalitně tančí (Miroslav, Jakub, Gábina, Matouš), nebo tančí trochu hůře, ale své nedostatky může vyvážit velkou fanouškovskou základnou (Veronika, Karel).

Na konci večera nás opustil pár Nora Fridrichová a Jan Kohout.

SDX_2_13

Třetí díl už v sobotu přinese paso-doble, quickstep a sambu.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 16
1
Bezík
Reagovat

Pěkné zhodnocení, škoda že ho nevydáváš trošku dřív, aby bylo ještě k diskusi ;-)

2
Lukša
Reagovat

@Bezík: Dneska si konečně budu psát poznámky, abych toho byl schopen :-)

3
Violete
Reagovat

Kdyz jsem se ted divala na video Dominika Vodicky na soutezi https://youtu.be/b9wEPabHwwc tak si rikam, na jak malem prostoru nekdy musi tancit, kdyz se jim tam pak pletou i ostatni pary :-) To ve Stardance maji vyhodu, ze to mohou rozbalit na celem parketu. Tesim se na Tomase Vorechovskeho, doufam, ze v Stardance jeste nejakou dobu vydrzi.

4
Prochor
Reagovat

@Violete: Copak Vořechovský vydrží. Jen aby vydržela Radka.

5
Violete
Reagovat

@Prochor: Snad se Vorechovskemu podari vykon Radky zlepsovat, jsem docela zvedava.

6
Hooper
Reagovat

Ted jsem to zapnul. Pochod imperia a paso doble? *smh*

7
Violete
Reagovat

Mne se Tonya v te choreografii libila, byl zajimavy napad. Nejlepsi Hanus, Kubarova a Ruml.Vagner mel efektni choreografii a Trestikova me take bavila.

8
Lukša
Reagovat

Mno, tak dnešní díl celkem zklamání. Dance with company mě nějak nenadchl, řekl bych, že to párům spíše uškodilo, jednak byly náročnější tréninky (nemohli důkladně pracovat spolu) a byly extrémně vidět nedostatky oproti profíkům. Favorité zaostávali, outsideři nepřekvapili. Nej tance asi Veronika a Matouš, ven Tonya nebo Ondřej.

9
popy
Reagovat

Mně ta company taky v téhle fázi nepřipadala jako dobrý napad. Měl to podle mě být jeden tanec ze dvou někde v top 5. Jinak vypadnutí asi zasloužene, i když to byl od Tonyi konečně trochu i tanec. A nejlepší Matouš a Veronika. Dalším dost ublížilo, že se za každou cenu snažili v choreografii zapojit company do příběhu, a tím pádem tam bylo min kroků a tance. Viz Miroslav.

10
Monika
Reagovat

Dneska vylozene blbej dil, company se tam jenom pletla na tom malem prostoru, Vyrazeni povazuji za spravedlive. Priste uz to asi Xindl X neprezije, jeste by ho mohla zachranit Trestikova.

11
Bezík
Reagovat

Veronika už se nám, jak jsem před soutěží očekával, pomalu ale jistě dere do čela. Nejpoctivější tanec podle mě Gabriela, ale není herečka, tak to neumí tak celkově ošulit, aby to bylo i efektní. Company mi až tak nevadila, bylo to docela uměřené, ale mohlo to být až třeba o dva – tři díly později. Kdo odejde příště, bůh ví, dost se bojím o Gábinu. Porota ji nepodrží a haterů všude jak na …. :(

12
Prochor
Reagovat

Nejvíc se mi líbil tanec Veroniky. Jsem sice laik ale byla radost se dívat jak tančí lehce. Možná taky, že letošní řadu vyhraje právě ona.

13
Ajda
Reagovat

@Prochor: Veronika měla úžasné šaty, ty budou pro mě TOP asi nadlouho.

Těšila jsem se , co předvede moje oblíbená Tatiana Kovaříková a nezklamala, většinou se mi šaty líbí.

14
Violete
Reagovat

@Ajda: Saty jsou fakt zajimave, jen se mi nelibilo, co mela Kostkova.A Bures to mel takova prilis naddimenzovane, ale byl to az takovy divadelni kostym jak pro velekneze.

15
Ajda
Reagovat

@Violete: Samozřejmě, nejsou všechny modely dokonalé. Módní styly se nikdy nebudou líbit a vyhovovat všem, to je na tom fajn, nehrozí uniformita :-) Třeba mně se zrovna šaty Kostkové líbily.

16
Violete
Reagovat

@Ajda: No vida, tak i tyhle saty maji priznivce ;-) Ja hlavne ocenuju,ze saty vyborne funguji v pohybu, treba ted u Veroniky, je pak radost se na to divat.

Přidat komentář