Panáček v reality show

Masterchef Česko (8.5.): Luxus na luxus

7. Květen 2019 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

ms-luxury

Po 17. dílů si museli soutěžící vystačit s produkty z Billy, tentokrát si ale zavaří s něčím kvalitnějším. A dokonce i dražším. Kromě běžného stresu, na který si již všichni zvykli, tak přibude ještě jeden nový, tedy speciální starost o luxusní suroviny. Kdo přesto tyto lahůdky znehodnotí? A jak bude pokračovat souboj kohoutů Honzy a Petra? To vše a mnohem více znovu ve středu.

A několik zajímavostí ke dvěma soutěžícím.

Ing. Kateřina Kolbová

Vystudovala bakalářský obor Účetnictví a daně na Vysoké škole báňská v Ostravě a od roku 2016 se touto činností také živila. Od 20. 3. tohoto roku má ale zaregistrováno podnikání v oboru pekařství a cukrářství. A provozovat svou vlastní cukrárnu bude co nevidět, pokud o ní už nyní víte více, dejte vědět v komentářích.

Ing. Petr Březina

Absolvoval ČZU v Praze. Od roku 2002 působil v ČSOB, nejprve pracoval v Korporátním segmentu, kde zavedl a řídil poptávkový systém rozvoje zaměstnanců a Balanced ScoreCard, od roku 2005 spolupracoval na transformačních projektech Modrého efektu, věnujících se převážně oblasti Řízení lidských zdrojů, dále působil v pozici poradce vrchního ředitele Petra Hutly. Od 1.1.2006 byl výkonným manažerem útvaru Firemní kultura. Jak se ale jeho kariéra vyvíjela dále a co přesně dělá nyní není tak lehko dohledatelné. Jisté ale je, že tento čtvrtek slaví 42. narozeniny :-)

 

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 69
1
Prochor
Reagovat

Dneska bude nejdražší odpad-lanýže atd.

2
Wally
Reagovat

Snad tím Lukša nenaznačuje, že to vyhrála Kateřina? A díky výhře rozjíždí vlastní podnik?

3
Lukša
Reagovat

@Wally: Ne, to ne, ona si jen plní sny. A pokud vyhrála, tak by výhru stejně dostala až po odvysílání posledního dílu. Takže kdo ví…

4
Wally
Reagovat

@Lukša: Ono je finále živě?

5
Lukša
Reagovat

@Wally: Ne, ale takhle si televize jistí soutěžící, aby své úspěchy nebezpečně nešířili. Proto se u předtočených pořadů většinou výhra předává až po odvysílání finále, nejlépe “jakože” live a před objektivy tisku.

6
Prochor
Reagovat

Síla – půl kila masa za 3,5 tisíce. Jeden aby se bál začít vařit aby to nezkazil.

7
Jana
Reagovat

Ja mam pocit, ze aktualne se dela Jak to vidi Masterchef, ne?

8
Lukša
Reagovat

@Jana: Jo, to nejspíš jo. Tam bych taky očekával předání šeku.
@Prochor: A nejlepší přístup Kristína: “Dyť je to prostě tuňák” :-D

9
VojtaP
Reagovat

Petr to rozdělil dobře strategicky. Honzovi luxusní čokoládu, Kristýně tuňáka, který se dá lehko zkazit, Katce hovězí. Klidně mohl přiznat, že taktizuje, vypadal tak trochu směšně, když zastíral. :D

10
Jana
Reagovat

Tak koukam, co kdo vari, a bude to zajimave :-)
Je suprove, ze v tomhle dile si muzou rict o pomoc. A libi se mi, jak toho podle nekterych namysleny suveren Oliver vyuzil…

Proste tunak je super :-))))
A Kacka je silene nervozni… Ale to, jak s klidem likvidovala pozar, me prekvapilo…

11
Prochor
Reagovat

Lea to má těžký protože myslím, že pro běžného kuchaře v Čechách je lanýž dost obtížná ingredience. Většina lidí nikdy nezkusila vařit něco z lanýže.

12
Prochor
Reagovat

Je mi divný, že Honzu chválí, že servíroval čokoládové lanýže na slupkách kaštanů. Přitom v nějakém předchozím díle říkali, že na talíři nemá být nic, co se nedá konzumovat.

13
Jana
Reagovat

@Prochor: jo… A vypada to, ze to mela nejhorsi…

14
VojtaP
Reagovat

@Prochor: taky mi to přišlo divný. Ten talíř od Honzy se mi moc nezamlouval. Možná to bylo jen blbě nasnímané, ale vypadal kvůli té spoustě slupek trochu nepřehledně. Navíc jak říkáš, v minulých dílech někomu vytkli, že by na talíři nemělo být nic, co se nedá konzumovat. Na takový pokrm jsem si představoval jednodušší prezentaci.

15
Lukša
Reagovat

@VojtaP: Upřímně řečeno se mi nezamlouval ani talíř od Ester a s tvrzením, že to byla její nejlepší prezentace, bych fakt nesouhlasil.

16
Prochor
Reagovat

Zatím to vypadá, že půjde Ester protože měla největší výtky. Taky Lea si musela vyslechnout svoje.

17
Jana
Reagovat

@Lukša: tak vzhledove moc lepsich jidel nemela… Nebo mi to prislo…

Honzu jsem sice za zpracovani cokolady obdivovala, ale ten talir byl sileny…

18
Jana
Reagovat

@Prochor: no Ester hlavne vypada v dotackach nejak namekko…

19
libena
Reagovat

hm, hlavně ester pořád vysvětluje proč se jí něco nedaří.
mouka na pizzu není…

20
Jana
Reagovat

Ale ze by sly dve?

21
VojtaP
Reagovat

@Jana: dost možný, když minule nešel nikdo. Stejně to bylo, když se tam tři vrátili.

@Lukša: možná to spíš bylo myšleno tak, že v rámci toho jídla zvolila nejlepší prezentaci, že to nijak nepřekombinovala a naložila to podle jejich představ.

22
Monika
Reagovat

Dneska imho jasne vyhrala sympatie k soutezicim. Tusila jsem, ze nevyhodi cukrblikovou Kacku ale starou babu…Pritom z toho jak to bylo prezentovano bylo jidlo Katky znacne horsi nez Ester.

23
Lukša
Reagovat

Tak já nevím, jestli se porotci více přiklání k celkovému průběhu soutěže, nebo dávají největší váhu nejnovějšímu jídlu. Tedy asi vím, protože podle tohoto chodu by měla jít asi spíše Kačka. Ta ale častěji zářila v minulosti, a zároveň nejspíš představuje větší jistotu a prostor k vývoji. Ale přesto, malinká pachuť z jejího postupu tu je. Ne že bych jí to nepřál, ale stejně…

24
Monika
Reagovat

@Lukša: No ja myslim, ze odpoved na tvoji otazku je po dnesku uplne jasna :-)) Kdyby se hodnotilo jen jidlo uvarene v dany moment bez sebemensich pochyb odchazi Katka.

25
Wally
Reagovat

@Monika: A ne jen dnes.Ona je snad pokaždé v poslední dvojici, kde se rozhoduje o postupu do dalšího kola.

26
Prochor
Reagovat

Mně ještě pobavil Oliver, když se ho ptali při prezentaci, kde má druhý kousek jídla. Tak odpověděl, že ho snědl protože přeci musí ochutnávat. Což byla nejlepší odpověď na jejich neustálé výtky, že kuchaři musí ochutnávat jídlo:-))) U Kačky ale měli pravdu – ta ochutnávat měla :-))) Jenže začínám mít dojem, že u Kačky to nevadí a že by postoupila i kdyby vůbec neuvařila.

27
Monika
Reagovat

@Prochor: To rikal Honza myslim, ne Oliver.

28
anonym
Reagovat

@Prochor: Kateřina je tam jako inventář, kdyby se jí cokoli nepodařilo, vypadne druhý nejhorší, teď to odnesla Ester.
Jediné pozitivum včera bylo, že nepředváděla žádný ze svých infantilních tanečků.
Petr je taktik a není určitě hloupý, sice se tváří jako světec, ale ona ta pravda bude jinde. Nevěřím mu už ani tu mističku :-)

29
anonym
Reagovat

@Monika: Ano, říkal to Honza.

30
Lukša
Reagovat

Petr je zákeřný, jen nevím, zda mezi zbývající pětkou je někdo, kdo by mu to dokázal rázně vrátit, jediný další trochu taktik je asi Honza, ostatní pořád jedou výhradně na přátelské vlně. Škoda takové Šárky, ta by to mohla dokázat rozbít.
Škodolibě mi vadí, že i v této fázi soutěže porota pořád radí. Nemám s tím problém u luxusních potravin, kdy i jim záleží na tom, aby nedošlo k jejich znehodnocení. Ale u těch odřezků už bych preferoval mlčení a maximálně sarkastické poznámky. Naučili se snad už dost, ne?

31
Honzad
Reagovat

Mně teda naopak vůbec nevadí, že porotci občas poradí. Show je pak o to lidštější, nesnaží se být tvrďáci za každou cenu, což oceňuju, protože všechno pak působí mnohem přirozeněji.

U vyřazování je zřejmé, že rozhodují výkony v průběhu soutěže, ne pouze aktuálně uvařené jídlo. Zachránilo to zřejmě Petra proti Moně, zachránilo to včera Kačku. A nemám s tím problém, je dobře, že se soutěžícím špatné/dobré výkony zúčtují. Tím si porotci pojistí, že do finále pošlou fakt ty nejlepší. A jsem přesvědčen o tom, že zase vyložený průser (což přesolené jídlo objektivně spíše není) tam vyřazení znamená, ať už jde o kohokoliv – viz Mirek a vlastně i Honza (u kterého ale asi tušili, že jej o díl později zase vrátí). Kačka měla sice v minulosti až nápadně velké štěstí na dezerty, ale její výkony jsou dost ode zdi ke zdi – i když vaří slané, často je to vůbec to nejlepší. Za to si postup na úkor Ester podle mě zasloužila, protože Ester soutěží spíše nenápadně proplouvala pod radarem a nějaké výraznější výkony jí spíše scházely, na rozdíl od Kačky. Ale všechna čest, na začátku jsem myslel, že vypadne podstatně dříve.

32
anonym
Reagovat

Já bych raději přepepřené jídlo než přesolené, ale když to někdo může. Za mě to průser je. Možná zapomněla, že sůl není cukr a že nedělá dezert.
Momentálně Ester a Kateřina mi připadaly na stejné úrovni, jednou nahoře, jednou dole. Klidně mohla vyletět i Kateřina.

33
Honzad
Reagovat

Jinak u Kačky mi nevadí to její „diblíkovství“, prostě se takhle raduje a za pozitivní emoce bych asi nikoho nesoudil. Spíše mi vadí ten její až příliš „pokorný kukuč“, kdy se pořád jakoby něčeho bojí a hlavně doufá, že bude porotcům chutnat – hm, co taky jiného v kuchařské soutěži. A ne, aby jí za něco vynadali! Chápu, že je pro ni soutěž důležitá, ale úplně jí schází jakýkoliv nadhled, který má v sobě třeba Lea.

U Petra zase nemám problém s tím, že je to očividně taktik, však je to hra. Ale proč se k tomu chlapsky nepřizná? Tvrdit, že Honza už předvedl pár dobrých dezertů, tak mu přiřadí čokoládu, je úsměvně pokrytecké. Ale jen se tím potvrzuje pocit, který z Petra má řada diváků už od začátku – tedy jakási neupřímnost, nepřirozenost, škrobenost.

Ale není to soutěž sympatií, v tomhle směru nám prostě nezbývá než důvěřovat chuti porotců. A Petr má prostě k vítězství nakročeno, velmi pravděpodobně i do souboje s Honzou. Po posledním díle se ale zdá, že by karty mohl ještě zamíchat Oliver, který se očividně zlepšuje a minimálně nápady a originalitou se těm dvěma vyrovná. Kdybych si měl tipnout, tihle tři budou v poslední trojici – a příště se rozloučíme s Leou nebo Kačkou.

34
anonym
Reagovat

@Honzad: Jasně, každý máme na věc jiný pohled. Což by asi tak i mělo být.
Kačka mi nevadí, ale leze kapku na nervy. A oddaný pohled na porotce jako tedy taky ne.
S náhledem na Petra 100% souhlasím, jen jsem to neuměla tak vyjádřit.
Oliver zraje jako víno a docela mu držím palce.
Porotcům se snažím taky důvěřovat, i když mohou mít oblíbence, kterého postrčí.

35
Dáša
Reagovat

když jsem pročítala diskuze tady,tak jsem si říkala, že to, že Kačka má protekci, protože je od někoho ze štábu, že je trochu přitažené za vlasy. ALE! Po včerejšku tomu už věřím. Dyt Kateřina měla horší kritiku než Ester…

36
Wally
Reagovat

Začala jsem masochisticky sledovat Kateřinu na IG. Začala mi stoupat glykemie z té její sladkosti a rozněžněnosti. Ale jsem silná a tvrdá. Vydržím. D))

37
pan klobouk
Reagovat

kdyby nemelo zalezet na porote (sympatiich, celkovymu prubehu, atd), by mohlo o vyrazeni vzdy rozhodovat hlasovani nejakyho „slepyho“ davu ochutnavacu…

celkem logicky ovsem nejde o prostej matematickej vysledek vareni posledniho jidla…

je samozrejme otazka, co si kdo predstavi po pojmem (a formatem poradu) masterchef – jestli je to robotickej sefkuchar co nikdy neudela chybu, nebo obycejnej clovek, kterej umi vyrobit neco inspirativniho, ale obcas holt udela nejakou (treba i hloupou) chybu…

ja osobne si myslim, ze katka protekci ma – je to logicky a je to dobre… (me osobne pritom moc nesedi, ale jeji „hra“ s porotcema me bavi pri sledovani vic, nez jakkoliv spickovy jidlo, ktery stejne nemam moznost ochutnat)

38
Dáša
Reagovat

@Wally: @Wally: vydrž, prťka vydrž!!!! ;o)

39
Monika
Reagovat

Ja si teda myslim, ze do finale urcite pujde Petr a Kristina (jedna baba tam urcite bude, presto nejede vlak) a s nima bud Honza nebo Oliver.

40
Pattrick
Reagovat

@Monika: Vidím finále stejně.. Petr/Kristina/Oliver ..

41
Johana
Reagovat

Ne že bych tak trvala na setrvání Ester v soutěži, ale Kačka měla špatně celé jídlo…omáčka příliš výrazná, dle porotců stačilo zředit, těstovinový košíček v páře nedodělaný a že byl polosyrový uznala sama Kačka a masový vnitřek přesolený. Z toho vyplývá, že jídlo Kačky bylo v podstatě kompletně nepoživatelné, přesto postoupila. U Ester porotci chválili alespoň dobře dochucenou náplň.
Byla škoda, že se Ester nechala při nedostatku času zviklat porotcem a začala dělat ty plněné těstoviny. Nechápu co by bylo špatného na karbanátcích ze zbytků, jak jí Punčochář vsugeroval.
A ještě jedna věc bila včera do očí…Ester tak akorát chodili porotci rozhodit a u Kačeny nešetřili dobrými radami…neopalovat maso na dřevěném prkénku, vyndat papír z cedníku, cedník vymazat olejem.

42
Prochor
Reagovat

@Johana: Jednu věc udělala Kačka včera dobře. Že včas uhasila hořící ubrousky a tak zamezila požáru studia:-)

43
Franz
Reagovat

Přiznám se, že letošní MasterChef mně hodně baví. A je to zejména výběrem perfektní poroty. Kašpárek, Punčochář a Forejt tomu opravdu dávají šmrnc a hlavně hromadu humoru. Na soutěžící se divák musí zvykat, ale přiznám se, že taková Šárka mně byla nesympatická od začátku, až do konce. S Petrem mám také určité problémy, ale kuchař je velice dobrý, to uznávám. On bude asi jinak komplikovaná osobnost, prostě takový „Hujer“. Vítězství přeji Kristínce, Honzíkovi, nebo Kačce. V současné době, ale je už vítěz známý.

44
Johana
Reagovat

@Prochor: to jo a s jakou grácií a klidem utrhávala hořící kusy papíru a zachránila tak nejenom studio, ale také skoro celou roli ubrousků:-)

45
Wally
Reagovat

@Dáša: Tak zatím držím, ale věř je to těžký. D))

Včerejší díl @masterchefcz vyvolal rozruch jak při popravě 😄 jsou to většinou ženy, na mateřské dovolené, které se bouří, že jsem ještě v soutěži. Měla jsem již přeci dávno vypadnout. Za to vše vděčím jistě otlačeným kolenům a perfektnímu eskort servisu 😄 no jo, kdo umí, umí 😄😄😄 Co je však zajímavé, tak většina lidí vůbec neřeší to, jak vařím, ale to, že jsem ošklivá, škaredá, aneroktická infantilní čůza s roztaženýma nohama a hubou na tři kokoty 😄🙈 (Jedná se o doslovně poskládané citace jednotlivých komentářů). Píšu to a mám obrovský úsměv na tváři 😄😄

Jen malá ukázka jak je nad věcí a vyrovnaná

46
Wally
Reagovat

Proč mi nebyl schválen předešlý příspěvek?

47
Ajda
Reagovat

@Wally: Protože se technice nelíbí některé vyjadřovací prvky Kačeny :-)

48
Wally
Reagovat

@Ajda: Myslela jsem si to. A díky za překonání techniky rozumem. :D

49
anonym
Reagovat

@Wally: Pěkné, sluníčková tanečnice má slovník jako fest hospodský povaleč, pobavilo :-D

50
libena
Reagovat

@anonym: asi to její slovník nebude, protože píše, že to jsou doslovné citace z komentářů….

51
anonym
Reagovat

@libena: Tak oprava: použila slovník, který není její, možná, ale neustála jeho obsah. Nic ve zlém, ale kdyby se uměla nad tyto věci povznést a byla tak moc sluníčková jak se předvádí, nemohlo by ji to vyvést z klidu. Snad není včerejší a pokud „pracuje“ na FB tak ví, co se tam děje. Ostatně, já si ve slušném pojetí myslím, že by její účinkování v soutěži mohlo už skončit:-)

52
Libuše
Reagovat

Tak Kačka asi nebude tak úplně sluníčková, jen se mooooc snaží, aby tak vypadala. A čím dál víc si myslím, že porotci mají dopředu určeno koho vyhodí a trochu tomu i pomáhají – např. to, jak Ester vmanipulovali do těch těstovin, i když už to tak tak stíhala, aby jí je pak mohli zkritizovat.
Když Petr přidělil Honzovi tu čokoládu, mohl klidně přiznat, že to je taktický záměr a nebo mohl s klidem odvětit, že z čokolády se nemusejí dělat jen dezerty. Mně to i napadlo, že čokoládu zpracuje nějak naslano, tak mě ty lanýže trochu zklamaly.

53
libena
Reagovat

@anonym: ano mohlo, na řadě si myslím ale byly obě dvě (ester i kačka), holt porota si vybrala ester. domnívám se, že to bylo přeci jen spravedlivější, protože ester se trošku vezla, nikdy jí porota tak nevychválila jídlo jako kačce, a nebyly to jen sladkosti. kačka ovšem měla zase výkyvy do plusu i do mínusu. ale za ty plusy si ji asi vybrali, ester jela na průměrné vlně. teď už je čas udělat kačce pápá.

54
Prochor
Reagovat

@Libuše: Ať je to jak chce, tak tu luxusní čokoládu bych rád ochutnal i když úplně surovou. Alespoň bych věděl, jak má chutnat čokoláda.

55
anonym
Reagovat

@libena: Je pravda, že vychvalovačka Kačeniny žemlovky neměla konce, knedlíky Ester zapadly v jejich množství :-) Co se týká chválení tak porota u Kačeny nešetří, naopak, i za každý taneček je velký obdiv. Psí oči a chvály nemají konce.

56
Johana
Reagovat

@anonym: mám ten samý dojem i z Kristýny…pokud to jen trochu jde, chválí se až do nebes, nebo se z jídla vyšťourá aspoň něco, co se dá pochválit.
Nemůžu se zbavit pocitu, že ten její tuňák byl až moc syrový. Obalení v sezamu je docela běžná úprava, přesto se porotci tvářili, že to ochutnávají poprvé v životě a ještě nikdy v životě nejedli něco tak dobrého.

57
anonym
Reagovat

@Johana: Já mám podobný pocit, nezapomenutelné lasagně, které se skládaly z karbanátku a placky sejra a porotci měli boule za ušima. Když chtěla karbanátek udělat Ester, ze zbytků, tak krčili nosem, že to ne.
Tuňák mi také připadal nedodělaný. Možná že tohle fakt jedli poprve v životě. Ona neudělala nic zvláštního, než ho ho malinko opekla, nakrájela a bylo hotovo, druhému by řekli, že si s tím mohl víc vyhrát.

58
Wally
Reagovat

S přechvalováním Kristiny souhlasím. Lasagně, křidýlka, tuňák. Ona je dle svého IG spíše na sladké, má tam krásnou cukrařinu. A ani v tom se MCH moc nepředvedla, do sladkého se nehrne.

59
Khajka
Reagovat

@Prochor: Pokud chcete vynikající čokoládu, zkuste Ajalu, Jordi’s nebo třeba čokoládu z Troubelic.
@anonym: Steak z tuňáka se má dělat rare nebo medium rare.

60
Honzad
Reagovat

Ne že bych se musel nutně Katky zastávat, ale ono asi není úplně jednoduché přijmout takový internetový hejt úplně nad věcí. Jasně, člověk s tím musí v dnešní době počítat, když jde do veřejně vysílaného pořadu, je to reality show, ta v sobě tohle „fanouškovství“ automaticky má. ALE, Masterchef (úplně stejně jako třeba talentové soutěže) je soutěž o lidech, kteří něco umí. Nejde o jejich povahu, nerozhoduje tady jejich „dobrá duše“, ale ve výsledku hlavně kuchařský um. A může nám být vlastně úplně jedno, jestli to nakonec vyhraje pro mne neupřímný Petr nebo pro někoho falešně sluníčková Kačka. Ať prostě vyhraje ten nejlepší. Každý máme nějakého svého favoritu, vzhledem k tomu, že jídla neochutnáváme, se musíme logicky řídit podle sympatií. Ale tohle nejsou Vyvolení, my tady do povah soutěžících a jejich vzájemných vztahů vidíme fakt jen velmi omezeně, takže nemáme právo moc soudit – a vůbec se nedivím, že na takhle primitivní komentáře reaguje Kačka možná i trošku přehnaně. Protože neudělala vůbec nic, nevinně se účastní zábavné soutěže, kde „jenom“ vaří. A pravděpodobně o deset úrovní lépe než ty maminy, které jí zoufale píší.

61
anonym
Reagovat

@Khajka: Nepochybuju, že se stejk z tuňáka má dělat rare. Napíšu tedy, že byl moc rare:-)

@Honzad: Dovolím si oponovat, a protože se na pořad dívám a je to soutěž, budu ráda, když vyhraje ten, kdo je mi i sympatický. Že vyhraje ten, kdo nejlíp vaří, je diskutabilní, porotci nejsou bozi a jejich hodnocení není pupek světa. A jak je vidno, i oni mají své oblíbence. Povahy soutěžících neznám, ale to neznám povahy lidí ani v jiných RS a přesto si je dovolím hodnotit a to podle toho, jak se chovají.

Pochopitelně, že komentáře výše uvedené nechválím, ale je fakt, že to Kateřina neustála a nad věcí, jak se tváří, není ani omylem. Na stranu druhou si vůbec nejsem jistá, že je psaly zoufalé maminy a bylo by hodně smutné, kdyby Kateřina nevařila lépe než ti, kteří se na tento pořad koukají. To by tam nemusela vůbec trčet a mohla by si doma číst kuchařku, kterou sepsala Kristina.

62
Wally
Reagovat

@Honzad: Ona do dnešní doby žila v domnění, že je inteligentní, neodolatelná a geniální (její slova na blogu. Okolí ji do 27 let ujišťovalo o její dokonalosti. A najednou o sobě čte něco jiného. A její ego to nezvládá. Určitě je skvělá cukrářka, její výrobky vypadají krásně a přeju jí ať si jde za svým snem a daří se jí.
@Lukša: Není Bc., ale Ing., promovala v roce 2017 a pak asi pracovala jako daňový poradce s otcem.

63
Prochor
Reagovat

@Khajka: Děkuju za tip. Zatím jsem si kupoval jako nejlepší Lindt Excellence 90%, která se dá normálně koupit v supermarketech.

64
Prochor
Reagovat

@Wally: Vtip je v tom, že když se soutěž natáčí tak soutěžící nemají zpětnou vazbu od diváků a nemohou odhadnout reakce. Když začne vysílání tak se stejně už nedá nic dělat. Takže Kačka je zaskočená tím, že je hodně lidem nesympatická. Jenže s tím se nedá nic dělat. A všechny podezření že má Kačka protekci jen přilévají olej do ohně. Nejrozumnější by od ní bylo, kdyby nijak nereagovala protože tím se ještě víc její pozice neoblíbené zhoršuje.

65
Khajka
Reagovat

@Prochor: Podle mě se to s ní ani nedá srovnat. Ale je třeba si trochu zvyknout (jsou přece jen trošku jiné), každá ta čokoláda chutná jinak. Jsou ručně vyráběné a boby jsou sklizeň od sklizně odlišné. Já to přirovnávám ke kvalitní kávě, čaji či vínu, tam jsou ty chuťové profily taky různé.

66
-Vicky-
Reagovat

Nejenom nepoživatelné skořápky jako „podklad“ pod čokoládou, ale fascinovala mě i kostra a hlavy ryb jako ozdoba polévky. To jsem taky nepobral…

67
Jossie
Reagovat

@Khajka: Když už jsme u těch našich dobrých čokolád, takj ještě Herůfek a Míšina čokoláda :)
Jen v supermarketu tyhle čokolády asi nekoupí.

Ještě k těm lanýžům Honzy – jak na to koukám jsem asi jediná, komu se ten talíř líbil, byl prostě nádherný. Já myslím, že už to není pravidlo, sníst vše, co je na talíři – jen mě to někdy mate u kytek – tam stále doufám, že to, co mi dají, je k jídlu. Ale takový mech, který také někde dostanu, to je mi jasné, že jíst nemám.

68
Khajka
Reagovat

@Jossie: Ha, ty ještě neznám. :) Děkuji za tipy! V supermarketu se fakt zatím neseženou, občas v nějakých bio obchodech, já je objednávám přímo od výrobců, Ajalu jsem nedávno objevila i v jednom dobrém řeznictví v Dejvicích.

Jinak v téhle řadě kupodivu nemám vyloženě někoho, koho když vidím, otevírá se mi nůž v kapse. Jen Kačka mi bohužel vzhledem i mluvou a gesty připomíná jednu mou příbuznou, kterou úplně nemusím. ;-)

69
Jossie
Reagovat

@Khajka: V praze to není takový problém, je tu obchod na tyhle čokolády zaměřený – V Husovce, ale Herůfka tam nemají. Ale zahlédla jsem ho v bývalém Sklizenu kousek od I.P.Pavlova.

Mně už v Masterchefovi všichni neoblíbenci vypadli, v zásadě mi už nikdo nevadí, ale tak Tu Kačku bych s Leou teď viděla na vyřazení nejdřív. Lea je sice fajn, ale nepřijde mi jako kdovíjaká kuchařka.

Přidat komentář