Panáček v reality show

Výměna manželek (20.2.): Spánek na prvním místě

20. Únor 2019 | napsal(a): | reality show: Výměna manželek

titulkavm

Vypadá to, že v premiérové Výměně manželek si odpočineme od přehnaného gruntování. Na úklid i děti se bude kašlat, hlavní je si deset dní pořádně odpočinout. S tímto předsevzetím šla do pořadu maminka Tereza. Když nespí, kouří, občas prý i trávu, hlavní je nic neřešit. Velké pochopení to v nové rodině mít nebude, náhradní manžel jí do bytu nasadí dozorce Martinu, manželku bratrance. Andrea to v rodině Terezy rozhodně jednoduché mít nebude. Panují tam složité vztahy a čtyři děti k tomu.

Vyměněné rodiny

Liberec

liberec

V první rodině poznáme maminku Andreu (30), Arneho (47) a jejich děti Romana (12), Nikolu (7) a Viktorii (2).

Klasika, rodina tvrdí, že problémy nemají. Starší manžel však má pocit, že je ten nejlepší muž na světě, nic lepšího nikde jeho ženu nečeká. Naopak, on očekává, že si to ona v náhradní rodině uvědomí.

Děčín

děčín

V této rodině se trošku ztrácím. Seznámíme se s Terezou (26), její sestrou Bárou (17), neteřemi Danielou (13), Hanou (5), synem Davidem (4) a kamarádem Vojtou (24).

Rodinu přihlásila do pořadu Tereza a to hlavně proto, aby si odpočinula.

Podle všech ukázek to vypadá, že se jí přání splnilo. Manuál neplní, o děti se nestará, dokáže prospat dlouhé hodiny. Nebýt sousedů, sedmiletá Nikola by se ze školy nedostala domů. Tam si zatím Tereza klidně spí u otevřeného okna, dvouletá Viktorka ji nezajímá. Od rána s jednou plenou, ještě že ji sestra přebalila, protože pro Terezu je po probuzení na prvním místě cigareta. Děti krmí chlebem s nutellou, podle syna kouří venku trávu a to vše se přestalo líbit náhradnímu otci. Do konce Výměny nasadí do domácnosti na Terezu dozor, pokud bude v práci, bude ji hlídat Martina.

Sledujte, diskutujte

Zdroj: novaplus.cz, FB Výměna manželek, Blesk.cz

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Výměna manželek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 21
1
Ufonka
Reagovat

Tedy zatím drsný. Chudák ta mrnava Viky. To bych se zbláznila a skončila. Obdiv za všechny děti co má doma (Tereza) ??? Tak tedy nevim…

2
Ter.
Reagovat

Tybláho,co to je za vyfetlo? Utekl mi začátek, čumím na to s otevřenou pusou… strašný!!

3
Ludmila
Reagovat

Tolik dětí v pěstounské péči a nejsou peníze? Něco je prostě špatně, ten nový zákon o pěstounské péči je prostě špatný. Pak OSPOD honí v celku slušné rodiny, ale děti se strkaj do špatné pěstounské péče, jen proto, že je to příbuzný. Děs.

4
Ufonka
Reagovat

Zatím je mi čím dál víc líto těch dětí v Děčíně

Reagovat

@Ludmila: Zrovna to počítaly (holky), Tereza bere kolem 50 tisíc měsíčně. Děcka ve školce, může jít do práce, ale proč? Asi ne vždy je rodina vhodná volba pro náhradní péči.

Proč tu rodinu, co vlastně není rodina, vybrali? Domluva dvou kamaradů, rozdělí si peníze a Nova je spokojená, zase velká sledovanost.

https://vymena.nova.cz/clanek/zivot-po-vymene-andrea-prisla-o-tolik-ocekavane-dite-mohl-za-to-stres.html?fbclid=IwAR2ygNxK6T5B5jqrB4AqxapJ4DRPRVVCuaZh6x_xO7k6OVsb2eOj__U9WSQ

6
Majka
Reagovat

Tak malokdy me Vymena vylozene rozcili, ale kdyz jsem videla tohle vemeno (Terezu), otevirala se mi kudla v kapse. Chudaci deti, vymenene, i ty vlastni. V te celodopoledni plince bych ji vymachala ten vyhuleny rypak. Chudak druha pani, kdyz to ted videla, jesteze skoncila driv a nestalo se nic horsiho. Nechat dvoulete dite bezprizorne doma a chrapat, to muze opravdu jen totalni kr*va. Mrzi me, ze jsem vulgarni, ale vyjadrila jsem se jeste dost slusne vzblefem k emocim, ktere mnou cloumaji.

7
Ludmila
Reagovat

@Majka: Majka nedivím se ti, já jsem vcelku tolerantní pokud jde třeba o úklid, ale tohle, to bylo neštěstí a sorry, není to 18 leté tele, v jejím věku už by měla něco znát, hrozný, hrozný hrozný, v podstatě na své sestře a neteřích parazituje

8
Monika
Reagovat

No masakr k fetce nemam co rict, pestounska pece je proste kolikrat spatne nastavena a tady to byl ten pripad. A Nova je nemela vubec vybrat, pokud se nepletu je to v historii prvni rodina nerodina co se v poradu objevila. Tohle drive neprichazelo v uvahu.

U te druhe rodiny jsem zas zirala na tu starou babicku ve veku tricet let, to mi taky hlava nebere. A ten pan byl vylozene smesny vycital fetce, ze huli pred detma a zatim sam vykuroval celou dobu v byte, v malinke kuchyni ctyri dospelaci si zapali cigo a vubec je nevzrusuje, ze kolem pobihaji deti.

9
Ludmila
Reagovat

@Ajda: Právě ten nový zákon o pěstounské péči je šopatný, sice s dobrou myšlenkou, nechat děti v přirozené rodině, ale to prostě nefunguje. Pokud původní rodina je špatná, pak to prostě fungovat (až na výjimky nemůže). Je z toho v podstatě jen byznys. Např babička co vychová samé kriminálníky pak dostane do pěstounské péče vnoučata, copak z nich asi vychová. jde jen o prachy co dastane za péči, příspěvek na bydlení atd

10
Ludmila
Reagovat

Ale v podstatě je dobe, že se tam objevila i taková rodina, třeba to povede k diskuzi nad zákonem o pěstounské péči. Ačkoliv mám také připomínky k tatínkovi z druhé rodiny, řekl tam, jak to je, oni na adopci nedosáhli, ale to vemeno má pěstounskou péči na hafo příbuzných, kde je sakra ospod, určitě do té rodiny dochází, je to prostě špatně nastavený zákon

11
Ajda
Reagovat

@Ludmila: Mám kamarádku, roky byla na OSPODu, teď jiná část sociální sféry. Ta už předem všechny klienty bere jako potenciální lháře, říká, že ji práce poznamenala. Pro sociálku je to pohodlné, holky byly velké, asi čekaly jiné podmínky, do ústavu nechtěly, souhlasily jít k Tereze. Ten prcek neměl na výběr a pěstounka má zdroj příjmů. I děti z naprosto otřesných podmínek, hladové a zanedbané odmítají rodiče opustit a prý při odebírání neskutečně tíhnou k „rodičům“ a o scény není nouze.

Nova tyto lidi vůbec nemá vybrat. Andrea dobrovolně odešla od dětí a pak hysterčí. Dříve byla podmínka, že musí být minimálně jedno dítě do deseti let, taky už neplatí. Kamarád co se nastěhuje na deset dní, nevadí mu spát s cizí ženskou v jedné posteli, to je síla.
Co se mi líbilo, konečně jedna, co odmítla uklízet cizí bordel, udělala nejnutnější a bylo.

12
ola
Reagovat

Možná by taky stálo za to , té Tereze trochu pomoct. Myslím tím nějakou léčbou nebo jinou péčí, radou a tak. Vypadala totiž trochu tak, že ji život přerost přes hlavu. Ve 26ti letech měla jedno dítě svoje a 3 v péči, otec dítětě v čudu. A holky říkaly, že to dříve bylo dobrý, až poslední ro se to zhoršilo.
V té druhé rodině to kouření v celém domě a při procházení dětským pokojem teda taky není zrovna na kytičku a pán tedy taky moc nebodoval.

13
Lady XL
Reagovat

U určité skupiny obyvatel je to naprosto běžná věc pěstounská péče u vnuka, neteře a dalších příbuzných. O matce dětí se prohlásí, že je neschopná, případně se odstěhuje do jiného „bytu“ a šup prarodiče, či sestra už inkasují penízky za pěstounskou péči. Vše si pak rozdělí. Myslím, že některé rodinné klany už samy ztrácí přehled, kdo koho má v pěstounské péči…, bohužel. Tentokrát mi vážně hodně vadí, koho Nova vybrala do pořadu! A doufám, že Tereze nedá žádné peníze a stát zasáhne ohledně dětí v její „rodině“. Ostatně je s podivem, když nemá manžela, že může mít tolik dětí v péči.

14
limbora
Reagovat

Neměli bychom šmahem odsuzovat veškerou pěstounskou péči, často je to urrčitě nejlepší řešení pro děti i příbuzné.Včerejší příběh byl dobrým píchnutím do vosího hnízda, ale to nelze paušalizovat. Slyšela jsem, že za pěstounskou péči je mnohem více peněz od státu než za adopci a včera to byl ukázkový příklad výdělečné činnosti.
A jak po Manželkách následuje Masterchef, doufám, že se to týká i Panáčka. Předem děkuji.

16
anonym
Reagovat

Víceméně je mi jedno, kolik se dostává za pěstounskou péči, pokud plní svůj účel a rodina funguje. Tady svůj účel neplní. Paní si vzala k sobě několik příbuzných, k tomu přihodila něco jako kamaráda. A kde je projekt VM? Žádná manželka, žádný manžel , jen něco, co tam dochází a je tam na 10 dnů?
Něco není v pořádku. Děcka a to už odrostlé žijí v domácnosti své tety, nebo jak to nazvat, ty rodinné vztahy se mi pletou, která pochopitelně nepracuje. Nemusí pracovat, ale musí se starat o celé osazenstvo rodiny. Což se neděje.
Ono to nějak funguje, peníze se vyplácí, obě strany, jak stát, tak pečovatel jsou v pohodě. A ještě si přivydělají ve VM.
Ano, nejde šmahem odsuzovat pečovatelství, určitě ne, ale je třeba kontrola, jak se v těchto rodinách žije a ne čekat, co ukáže RS VM.

18
Hanchee
Reagovat

@Ufonka: no nevim, ty holce umřela mamka starší ségra sedí a děcka zůstaly, aby nebyl decak rovnou. Otec jejího syna čuměl akorát z fotek. A nejakej Arny soudí? Talpa vymastena co si pohonil ego aby získal důvěru kluka. Celej pořad je trochu dmnce a jen pase po senzaci. Odsoudit je lehké, zkusit ukázat správný směr bez nároku na odměnu už moc lidí neumí a jestli má Talpa pocit, že ukázal dětem krom pomluv, shazovani a zapnutí pračky něco co je v životě posune.. Nevím možná jen.. Když ti Nova neprihrala sluzku, přiveď si vyhroceny cigany a ukaž světu jakej jses machr. A nevlastní syn ti padne k nohám… Hodně štěstí Arnie, snad ti to děti nevrátí.

19
Tempera
Reagovat

Pořad jsem viděla až dnes a byla jsem šokovaná. Mám příbuzné, kteří se snažili o adopci, nakonec dítě dostali, ale čím vším museli projít, aby se zjistilo, jestli jsou opravdu vhodní náhradní rodiče a celé to trvalo skoro tři roky. Kdežto v některých případech stačí jen příbuznost a je to. Ale je dobře, že to bylo v televizi, protože snad konečně začne sociálka jednat a aspoň to prověří. Tereza mi přijde ztracená, ta už se těžko změní. V druhé rodině se mi zdálo, že je trochu problém ve vztazích mezi pánem a dětmi jeho partnerky. Vztahové otázky si musí vyřešit oni sami v rodině, po stránce péče o děti a vůbec celé domácnosti jsem neviděla žádný problém.

20
Ajda
Reagovat

@Hanchee: Otec možná čuměl z fotky, ale zároveň platil výživné a podle všeho to nebyl on, kdo rozbil rodinu. Stačí si otevřít a přečíst článek z postu č.15.

21
anonym
Reagovat

Otec čuměl, ale zřejmě neměl možnost zasáhnout. V každém případě je všechno špatně. Ty děti i když jsou už větší ale žijou život zvířátek. Snad úřady zasáhnou. Je to k pláči, proč vůbec k takovému pečovatelství může dojít. Někde je velká chyba.

Přidat komentář