Panáček v reality show

Robinsonův ostrov 2018: Pojmenuj si králíky a jednoho zabij

18. Březen 2018 | napsal(a): | reality show: Robinsonův ostrov

ro_header

Na ostrově se schyluje k velkým zvratům ve hře. Kalinga vyhrála svou první výzvu, s přílivem cukru přišla také vlna motivace. Bude to stačit v další soutěži o imunitu? Konkureční kmen první prohra nijak extra nerozházela, ve vzduchu však visí úkol Ziny, která jednoho člena Manoba nekompromisně pošle natrvalo do Kalingy. Kdo to bude? Na Ostrově vyhnanství se také schyluje k dalšímu duelu, rozhodne se, kdo jako druhý opustí soutěž.

Den 10

Manobo další ráno řeší Zinu, která musela akutně k zubaři. Terry to vidí jako další odhalenou slabinu. Na přetřes přišel taky úkol Ziny, o kterém už ví úplně všichni. V ohrožení se nejvíc cítí pánové, konkrétně Dominik, Jarda a Mirek. Terry od Ziny zjistila, že výběr Ziny pravděpodobně padne na Dominika, což jí údajně sama hned vyvracela, protože je to dobrý vůdce. Stejný názor měli i Jarda a Mirek. Tady jde poznat, jak dobrou pozici si Dominik v kmeni jako vůdce vydobyl. Jediná Blanka neleze Dominikovi do míst, kde slunce nesvítí a tak vidí věci mnohem střízlivějším okem. Jeho možné přeřazení do Kalingy chápe jako příležitost získat si v kmeni lepší pozici. Bez Dominika by se možná Blanka nesetkávala s rázným odmítáním na nabídky spojenectví, jako dosud.

ro_manobo

Kdo se ovšem setkává s odmítavým přístupem je Bára. Interní spory mezi Bárou a mužskou částí kmene vyvrcholily poté, co se Bára snažila neúspěšně zapálit oheň, za což dostala poučení od vůdce Dominika, kterému se to jen tak mimochodem taky nepodařilo. Hned na to se ve vodě do Báry pustil i zbytek mužského osazenstva a bylo jí vyčteno její chování, na které ji několikrát upozorňovali. Bára opět zaujala svůj pasivně agresivní přístup a na svou obranu, že se jen neveze připomněla své zásluhy ve dvou klíčových hrách. To si dovolila moc. Dominik nad tím nechtěl debatovat a Bářin argument vzal jako jájíčkování. Jak jsme viděli pár dílů zpět, jedině Dominik si así smí přiznávat zásluhy za všechna vítězství, Bára má smůlu a tím pádem není týmový hráč. Už víme, že Bára svou sociální hru nezvládá, je středem téměř všech konfliktů v kmeni a neumí se přizpůsobit. Kluci ovšem na sociální hru zapomněli také. Nejenže velice rychle zapomněli, jak Bára přispěla v soutěžích a odmítli ji přiznat kredit, ale to, jak ji následně Dominik a spol vyhnali z vody bylo vskutku dětinské. Kluci nejspíš také opomínají fakt, že i když je Bára evidentně v menšině (a dost možná první na odstřel), tak její hlas pořád platí. Pořád se ale může dostat do sloučení, když budou vyhrávat a v takové situaci by Báře určitě nevadilo pomoci druhému kmeni s počty.

Soutěž o imunitu byla tentokrát více na šikovnost. Kalingové se cítili namotivovaní a přes počáteční komunikační problémy a Radimovi potíže přepálit pochodní lano, se dokonce dostali v závěrečné fázi do vedení. Poslední část soutěže asi nejvíce zbrzdila Nikol, která zazmatkovala a ušel jí drahocený čas. Nakonec si imunitu po velmi těsném vítězství odnesl kmen Manobo a Kalingu čeká 4. kmenová rada.

ro_soutez1

Po návratu do tábora se v Kalinze domluvili, že se nebudou bavit o tom, kdo soutěž víc pokazil. Nikol ovšem jakoby nevnímala a spustila proslov o tom, jak zazmatkovala a doslova veřejně žadonila o záchranu. Nikol je od poslední kmenové rady jasné, že s koncem ženské aliance má hlavu na špalku právě ona. Místo toho, aby lobbovala za vypadnutí Káti, nechala se unést emocemi a na ostatní holky to hrála přes city a lítost. Káťa se taky od posledně cítí v ohrožení, poučena ze svých chyb se snaží být tentokrát aktivnější už před kmenovou radou. S návrhem na obnovu spojenectví šla za Radimem. Radim jí v podstatě všechno odkýval a alianci jí potvrdil. S klukama je ovšem už i Martina a Katka, tudíž si Káťa moc nepomohla a pořád je po Nikol první na odstřel.

Den 11

Od zubaře se vrátila Zina a tak přišel čas na odhlení jejího „tajného“ úkolu a jména toho, kdo se stane novým členem Kalingy. Volba nakonec padla na Jardu. Odchod Jardy viditelně nejhůře snášel Dominik, se kterým si byl Jarda hodně blízký, dokonce si symbolicky vyměnili láhve. Zina se přiznala, že v jejím výběru hrály roli osobní sympatie. Sám Jarda velice překvapen nebyl a je připraven se poprat se vším, co se mu v Kalinze stane. U konkurence se dočkal vřelého přivítání, Radimovi však bylo jasné, že jeho věrnost náleží klukům z Manoba, tudíž je nutné s Jardou jednat opatrně a neříkat mu příliš informací. Podle Radima by bylo nejlepší si Jardu nechat pokud budou vyhrávat soutěže a nejlépe ho vyřadit těsně před sloučením. Mezitím Martina Jardovi u studánky vyklopila celý plán na vyloučení Nikol, což Jardovi zvedlo naděje, že v Kalinze nebude první na odstřel. Později jej o tom také přesvědčil Radim, který však stále chápe Jardu jako velkou hrozbu, pokud se dostane do sloučení.

ro_jarda

Manobu si stále teskní za Jardou, dokonce i Blanka uronila pomyslnou slzu, přestože strategii vyřazování silných hráčů razí od úplného začátku. Kdo je v celé situaci indiferentní je Bára, naopak se její zájem upřel na Dominika, kterého varovala před Terry a jejími zbraněmi. Terry to později na pláži dementovala tím, že Dominik má přítelkyni a flirtovat s ním za účelem manipulace tedy nemá smysl, navíc jsou si blízcí i bez tak.

Na ostrově vyloučení se chystá další duel. Nejdřív to vypadalo, že se Karel snaží vyřadit Janinu tím, že jí svými historkami provede lobotomii. Janina dva dny v očistci s Karlem ustála a tak duelanty čekalo puzzle. První fyzickou část s přenášením dílků si Janina moc nedávala, místy to vypadalo, že se zřítí do písku. Ve skládací části už si vedla daleko lépe a Karel výrazně zaostával, tomu nepomohlo ani opisování a Janina tak s přehledem ovládla Karlův ostrov.

ro_karel

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

Robinsonův ostrov

Diskuze k článku

Počet komentářů: 73
1
Lukša
Reagovat

Dnes další kmenová rada, ve které nás má čekat velký zvrat, který má ve svých rukách Jarda. Je možné, že vypadnuvší nepůjde do vyhnanství, ale nahradí Jardu v Manobu. Víc pro zájemce tady: http://robinson.nova.cz/clanek/novinky/zvrat-na-kmenove-rade-jarda-odtajni-zasadni-prekvapeni.html
A díky Vojtovi za shrnutí.

2
VojtaP
Reagovat

@Lukša: taky mě to napadlo, ale taky to může být double elimination :)

3
Hooper
Reagovat

Ale to je pěkný twist. Bude to zajímavá jmenovka.

4
VojtaP
Reagovat

tak je to double elimination, zajímavý twist, který by se hodil ale spíš po sloučení…

5
Lukša
Reagovat

Chachá, byl jsem vedle jak ta jedle :-) A zrovna si na začátku říkám, zbývá 21 dní a 16 soutěžících, to musí něco přijít. Po dnešku bude v Kalinze jen 6 hráčů, sloučení se blíží.

6
Hooper
Reagovat

Ale na ty pokusy o sociální drama by se měla Nova vykašlat.

7
Hooper
Reagovat

Radim a kardinál Richelieu. Kluk mě bavi, ale ze škodolibých důvodů. Jen ať tam ještě nějaký týden zůstane.

8
Lukša
Reagovat

Týjo, Nicol dostává slušnou čočku. O tom, že půjde, se asi nedá moc pochybovat. Je zajímavé pozorovat, že to samé si uvědomuje i Káťa. Kdyby věděla, co ještě přijde…

9
VojtaP
Reagovat

@Hooper: Radim se cítí podezřele bezpečně, myslím ale, že docela podceňuje „svou lásku“ Katku. Ona je chytrá a podle všeho tuší, že Radim na té pláži věděl něco, co ona ne.

10
Lukša
Reagovat

@VojtaP: Myslím, že Katka je zatím jediná, kdo začíná vnímat jeho sílu. Ostatní ho zatím berou jen jako ucházejícího spojence.

11
Lukša
Reagovat

Děti, udělejme ženské alianci pá pá. Aneb jak pohřbít slibně rozjetý projekt ženské robinsonky. Jasně, že vypadnou dvě, vědět nemohly, navíc musím Radimovi přiznat značné zásluhy. I když… možná by to Nicol zvládla rozložit sama. Teď věřím, že zbytek osazenstva přestane přemýšlet jen nad tím, kdo je jak silný, a začnou taky vnímat herní hrozby mezi sebou.
Příští díl se bude rabovat a hrát o imunitu. Držme Kalinze všechny palce.

12
VojtaP
Reagovat

@Lukša: ona ženská aliance může pořád být, když se z vyhnanství vrátí s největší pravděpodobností právě žena, záleží jak teď dopadnou soutěže. Pokud teď vyhraje imunitu Kalinga, tak podle všeho letí Bára, která by byla po sloučení jejich nejslibnější spojenec. Naštěstí pro ně není Manobo tak semknuté po kmenovkách, takže ani tak by nemělo být těžké je rozložit a nalákat další spojence. V Manobu jsou všichni tak v klidu, že ani nehledají imunitu, nebo jim to Dominik zakázal, či se bojí, že by pojal podezřelý a byl pak lynčovaný za konspirace? :D Každopádně je to divný.

13
Lukša
Reagovat

@VojtaP: Docela o tom pochybuju. Když si vezmeme, které holky se dostanou do sloučení, vychází mi Martina a Katka za Kalingu, z Manoba nevyloučitelná Zina, mamka Blanka a Terry, a jedna holka z vyhnanství (to vše za podmínky, že sloučení je už blízko). Možná by se dokázaly spojit, ale víc jak jednu kmenovku by to nevydrželo. A o tom, že by některá vyhrála, pochybuji ještě víc. Reálnou šanci mají Katka a Terry, ostatní to herně ani fyzicky nedají.

14
Adam
Reagovat

Z programu na 2. dubna „Ostrov vyhnanství dnes večer končí“.
4. dubna proběhne sloučení. Takže jich ve sloučení (pokud nebude ještě nějaké překvápko) bude 14? To je nějak moc, ne?

15
Lukša
Reagovat

@Adam: To je sakra hodně. O imunitu se bude hrát až příští pondělí, pak ve středu kmenovka (asi zase normálka, jeden ven), tedy 13 hráčů. 2. dubna se jeden (jedna) probojuje zpátky a 4. dubna sloučení. Očekávám ale hru podobnou minulé sezóně, tedy že klidně 3 hráči nový kmen nezakusí.

16
Hooper
Reagovat

@Lukša: Sílu? Nepřijde mi jako silný hráč při soutěžích. Strategicky je zatím ok.

17
Hooper
Reagovat

@Lukša: Tereza ne.

@Adam: Tak on je to celkově patvar. 13 dílů za námi a vypadli dva lidé. Ale Nikolu na Ostrově vyloučení lituju, ta tam bude mít s těmi dvěma peklo.

18
limbora
Reagovat

Spíše na odlehčení bych připomenula záběry na to, když si Jarda s Radimem nabírali vodu, fyzicky to byl slušný rozdíl, jako ratlík verzus malamut. Asi ani nemusím psát, který je který. A jsem znechucena tím šikanováním Báry.Nejvíce mi to vadí od Ondry, on přece sám má zřejmě se šikanou dost zkušeností a jakoby byl teď šťasten, že to může někomu jakože vrátit. Stádečko si prostě našlo oběť.

19
Lukša
Reagovat

@Hooper: Já bych možná taky Terku nevybral, ale z Manoba je to z holek ona, kdo má šanci se dostat nejdál. Ale jak říkám pořád, dokud je nepotká kmenovka, je těžké soudit, jak na tom kdo herně je.
@limbora: Mám to podobně, nechápu, proč si ji musí pořád tak dobírat. Je to introvert, navíc zvyklá na své pohodlí. Tak z ní uděláme vůdce, jako bychom nevěděli, jak to asi dopadne… Když jim tak vadí, bylo by pro obě strany lepší si jí nevšímat.

20
Lady XL
Reagovat

Tak si občas vzpomenu na Ondru, jak říkal, že je ještě někdo gay… A fakt si čím dál víc myslím, že to je Radim a nějaká jeho slůvka o „lásce“ k ragbistce to nezmění. Jeho oslovování Petra – „Péťa“ mne dostává :-). A jo, to porovnání postav s Jardou bylo úsměvné, taky jsem si toho všimla.
@limbora: souhlasím s tebou ohledně Báry a šikany. Sice Báru moc nemusím, nepůsobí na mne zrovna sympaticky, ale šikanu nemám od samé podstaty ráda a tak jsem vytočená, když vidím ty scény. To to někomu normálnímu tam nedochází, co dělají? Mohu nemít dotyčného ráda, může mi být nesympatický, protivný, ale takhle ho rozebírat a grilovat všichni najednou? Vím, že nějaké moudro nemohu čekat od „nejlepší herečky ohně“ Ziny, ani od Blanky, ale Ondra mne taky zklamal. Ale třeba Mirek by mohl trochu zasáhnout. Jenže ona to Bára nikomu neulehčuje, místo aby hledala spojence, tak je na všechny spíš protivná.
Jo a mám pro Manobo řešení – prohrajte souboj o imunitu a můžete se Báry hned zbavit, když jí tak nemusíte a ona by šla domů taky. To je to ještě nenapadlo??

21
Lady XL
Reagovat

Jsem zvědavá, jaké bude mít případně Radim vysvětlení pro svou taktiku, když dojde k sloučení dřív, než stihne vyrazit Jardu. Jinak se mi to vyřazení dvou lidí takto nezamlouvalo. Oč by to bývalo zajímavější a víc překvapivé, kdyby to nesměl nikomu říct, případně by dostal obálku, kterou by otevřel až na kmenovce po hlasování a před přečtením hlasů! To by bylo to správné grády :-).

22
Hooper
Reagovat

@Lukša: Já bych možná taky Terku nevybral, ale z Manoba je to z holek ona, kdo má šanci se dostat nejdál.

Asi ano, ale je to kralování jednooké mezi slepými.

23
Prochor
Reagovat

Včerejší díl mně doslova fascinoval-to jsem nečekal. Kmenová rada probíhala následujícím způsobem:
Fňukáš tak jsi slabá hráčka.
Nefňukám.
Fňukáš už od začátku.
Nefňukám jenom v situaci XY…
Ale fňukáš pořád a to kmen nepotřebuje.
Když fňukám tak za hodinu jsem v pořádku.
Ale fňukáš tak jsi slabá hráčka.
Nefňukám.
A když říkáš, že nemáš kam jít tak fňukáš.
To jsem nemyslela vážně a nefňukám.
Fňukáš. atd.

Po mnoha minutách tohoto strhujícího dramatu kmen vyloučil hráčku která fňuká a s ní ještě jednu.
Zůstal pocit, že jsem sledoval film pro mládež, kde si parta dětí u jihočeského rybníka hraje na Survivora a ještě blbě.
Současně mně napadlo proč Robinsonův ostrov Nova nenatočila někde u rybníka protože by celý projekt vyšel levněji a na kvalitě by se nic moc nezměnilo.

24
Boril
Reagovat

Jediná kvalifikace Nikol: žena.

25
Lady XL
Reagovat

@Prochor: :-) já taky fňukám, ale není to vidět… , furt se omlouváš, to mi taky vadí….. Evidentně měli málo materiálu na celý díl a tak natáhli kmenovku. Bylo to nechutně dlouhé a zbytečné. A zvlášť pro nás, když jsme věděli, že stejně půjdou obě dvě. A já bych si teď např. přála, aby tomu „stratégovi“ Radimovi vyšplouchli rybník s tím, že bude sloučení a všechny imunity se ruší a budou nové…. :-) (to se týká i Ziny…).

26
Bugina
Reagovat

Nějak nechápu, proč vyřadili ještě druhýho hráče z už tak oslabenýho kmene:((

27
Prochor
Reagovat

@Bugina: Já to chápu. Jeden odešel za Jardu, který odešel z druhého kmene a druhý vypadl protože Kalinga prohrála boj o imunitu. Nejvíc na to doplatil Jarda, který vlastně vyhrál boj o imunitu a přitom je v poraženém kmeni, který ztrácí hráče. Nehledě na to, že Jarda musel jít na kmenovou radu. Jak jsem pochopil, tak Jarda nedostal ani imunitu. Zato imunitu dostala Zina, která jí nepotřebuje protože na kmenovku nejde. Tohle zase nechápu já. Zina si s imunitama může vytapetovat pokoj.

28
limbora
Reagovat

Kdy myslíte, že nastane souboj na Ostrově vyloučených. Při této sestavě Janina, Nicol a Káťa to vidím na kácení stromů či jiné fyzicky vydatné klání. Nebo budou dělat sirény a lákat rybáře. A kam se vrátí vítězka, dá se to odhadnout?

29
Lady XL
Reagovat

@limbora: Já to vidím např. na soutěž ve vytrvalosti, v rovnováze…. A jsem v tu chvíli zvědavá na Nikol, která se na takový typ soutěže těší, že to dá nejlíp… Mohou taky stavět ty kostičky do výšky jako minule… No já bych vítězku vrátila do sloučeného kmene. Jestli ji vrátí bez imunity do kmene, který vzápětí půjde na kmenovku , tak rovnou zase poletí a to není fér.
Jo a teď si představte scénář, že Manobo prohraje, vyřadí Báru, ta vyhraje soutěž na Ostrově vyhnanství a vrátí se zpět :-D :-D – dobrý psycho ne?? Jinak ale výhru a návrat přeji Katce.

30
Lukša
Reagovat

@limbora: 2. dubna proběhne soutěž ve vyhnanství, 4. dubna sloučení (Slavnostní sloučení kmenů Manobo a Kalinga s sebou přinese několik překvapení). Tím překvapením tipuji právě návrat někoho z vyhnanství. Potom očekávám podobný scénář jako v minulé sérii (sloučení, oslava, žranice, jedna noc a soutěž, ve které tak tři vypadnou).
@Lady XL: To by byly krásné výrazy na tvářích Manoba :-) V Káťe souhlasím, z těch ve vyhnanství je to ona, kdo by si to zasloužil nejvíce.

31
občasný návštěvník
Reagovat

Pokud to někdo již vysvětlil např. v Jak to vidí Robinsoni, tak se omlouvám, protože to nesleduju (muselo by se něco psychologicky nebo strategicky echt zajímavýho dít v samotnejch dílech), ale na kmenovce opět Martina v reakci sdělovala, že jinejm již vysvětlovala, proč nemohla pokračovat ženská aliance do sloučení, ale divákům opět nebyl ten (její) důvod sdělen.
Sloučení se blíží, to musí dojít i těm méně zamýšlejícím se, a nemyslím si, že by tam i při prohrách (i VŠECH prohrách) např. umřeli (umřely) hlady (viz můj příspěvek ob dva tejdny nazpátek – jídlo dostal i prohravší kmen).

Samozřejmě by nebyla žádná jistota v čemkoliv, včetně jakýkoliv takový aliance z Manoba, ale prostě „taktika“ a „aliance“ typu „dneska bude tahle aliance, zejtra úplně jiná, a pozejtří zase zcela jiná“ mi připadají extrémně nezáživný (alespoň pro mě, jako diváka).

32
Hooper
Reagovat

Dnes jsem zvědavý na souboj o odměnu, Jarda je dobrá posila. Mohla by to Kalinga vyhrát. A kdo vypadne, pokud opět půjdou na kmenovku? Viděl bych to na Bizona.

33
Boril
Reagovat

Předpokládám, že zastávání se Báry je jedním z psychologických projevů „zastávání se slabších“.

34
VojtaP
Reagovat

tak tady v té soutěži byla zatím Kalinga nejtragičtější, Jarda to moc nemanagoval, jak říkal a Radim se k tomu opět hrozně nahrnul, ale taky nebyl moc platný… Snad s tou imunitou budou už úspěšnější…

35
Hooper
Reagovat

@Hooper: Kalinga jsou opravdu tragédi. Jeden mluví, ostatní ho poslouchají. Není to tak těžké, červení. A nechat zrovna Radima tohle řešit.. to fakt mluví za vše.

36
Lukša
Reagovat

Dokáže mi někdo vysvětlit, proč rébus řeší Radim? Však už se párkrát ukázalo, že to mu fakt (ale fakt!) nejde. Hlavně mi bylo líto Jardy, který se snažil pomoci, ale tým, který se nedokáže na ničem dohodnou, jedinec nespasí. Jak mi jsou červení jako kmen celkem sympatičtí, v soutěžích se ještě ani jednou nedokázali verbálně domluvit. Vlastně jediná soutěž, kterou vyhráli, byla výdrž, při které byla jakákoliv komunikace zbytečná.

37
Hooper
Reagovat

@Hooper: No… není Kalinze pomoci. A děkujeme za spoileroidní upoutávku, již víme, který kmen prohrál soutěž o imunitu.

38
Lukša
Reagovat

@Hooper: To už jsme si párkrát také mysleli, a nakonec to bylo jinak, tak moc nespekulujme.
Je zajímavé, jak Kalinga vnímá Radima jako hrdinu, který dokázal naplánovat vyloučení dvou lidí, ale nikomu nepřipadá jako hrozba, která by měla být rychle eliminována. A ještě mě pobavilo, jak Jarda vytýkal Radimovi jeho neschopnost při hře (pravdivě) a Radim hned na to: „Jarda je další na řadě, to je jasný.“ Chlapec by se nad sebou měl trochu zamyslet.

39
Monika
Reagovat

Radim je totalni drevo na hlavolamy, inteligence podprumerna, ale do vseho se hned hrne a pak to takhle dopada. Jarda mel pravdu ohledne organizace a Radim si toho byl vedom, proto ty posmesky nechtel bych byt v kuzi Jardy, hihihi, ted pujde Jarda hihihi, blbecek. Kez by se domluvili a misto Jardy vyhodili zbytecneho Radima.

40
občasný návštěvník
Reagovat

@Lukša: „Je zajímavé, jak Kalinga vnímá Radima jako hrdinu, který dokázal naplánovat vyloučení dvou lidí, ale nikomu nepřipadá jako hrozba, která by měla být rychle eliminována.“
Takhle od začátku nepřemýšlí skoro nikdo ani z Manoba.

41
Prochor
Reagovat

@Boril: Spíš zastávání se pronásledovaných. Bára rozhodně není slabá když dokáže vzdorovat takovému nátlaku a neleze někomu do … tak jako třeba Zina a ostatní ratlíci z Manoba.

42
občasný návštěvník
Reagovat

@Prochor: Dominik si dá vytetovat Manobo, ale byť jsou pro něj všichni pomalu bratři a sestry, u Báry nějak opomenul, že to tak rozhodně nevypadá.

43
Prochor
Reagovat

@Monika: Kdyby byla Kalinga chytrá, tak právě poslouchá mínění Jardy, který má nezaujatý pohled a vidí kde dělají chybu. Ale taková Martina, chytrá jako rádio, si mele pořád svoje dokola. Radim chce odvést pozornost od sebe protože je nebetyčné nemehlo.

44
Prochor
Reagovat

Ještě se mi líbilo jak na začátku bylo vidět jak si Bára pochutnává na sušence a pak začal boj o odměnu:-)))

45
Lady XL
Reagovat

@Prochor: Já si toho bohužel nevšimla :-(. Ale to přesně bývá to kouzlo nechtěného při střihu :-). Stává se to i u RS s Gordonem R. …
Jinak jsem při soutěži jen nevěřícně zírala, jak to zase Kalinga hnojí! Prostě je vidět, že nevyhodili ty nejslabší :-). A to měli ještě vedle sebe soupeře, od kterého mohli „opisovat“! Bylo mi líto Jardy, který byl jak v „Jiříkově vidění“, co se děje a jak ho nikdo neposlouchá (tedy hlavně Radim). Při slově Start tam asi většině padne klapka na oči, zalepí se uši a každý jede sám za sebe, nekouká napravo, nalevo, prostě nespolupracuje. Radim je tak neskutečně samolibý, zahleděný do sebe a své rádoby úspěšnosti…. A Koubič ho v tom bohužel nevědomky podporuje.
Ad rabování tábora soupeře! Kde to jsme? V pionýrském táboře, že si budeme hrát na rádoby fair play? Ať i v kmeni přiznají nahlas, že se bojí o svůj post při sloučení. A mimochodem silně pochybuji, že by jim Manobo nic nevzalo. Zvlášť kdyby vyslali Zinu, Báru a spol.

46
limbora
Reagovat

Z včerejška se chci s vámi podělit zejména o toto- do kdy bude Zina protěžována? Proč včera kvůli počtu soutěžících se Manobo nemělo vzdát jednoho muže a jedné ženy? Jasně, to by odpočívala zase Zina, ale dát rovnou podmínku dvě ženy je už fakt unfair. Ješteže si Zina neodskočila poňuňat někam hada. Nevím, zda si to vybavuju dobře, ale soutěžila už Zina v něčem? Podle mně ne. Nebetyčně mně nudily zdlouhavé prázdné řeči před soutěží o imunitu, Není co dávat do střihu nebo chce vyniknout retorika moderátora? Martina se do rytmu beranidla také vůbec nestrefovala, také je holka k ničemu. A dokolečka omílala, že Nikol pořád mlela dokolečka to samé. Mohla jsem se i zbláznit z motivační řeči Dominika, jak jsou férová parta a rodina, ješte že neřekl, že on je taťka, Bára mamka. I včera museli být rodiče pyšní na ragbistku Katku, když ta promluvila, určitě má geny férovosti a sportovního ducha v rodině, Pavle Koubo povedla se vám.

47
Hooper
Reagovat

@občasný návštěvník: Radim není a nikdy nebyla hrozba. Do sloučení asi dojde, tím to bude hasnout.

48
Hooper
Reagovat

@limbora: Pavle? Ale jo, děda má určitě v hrobě radost.

49
lily
Reagovat

@limbora: jo, Myslím, že Zina soutěžila v tom odtahovani od kůlu. Taky už mě znechucuje, že Zina a Blanka se soutěží v podstatě zúčastňovat nemusí.

Jinak: Radim ven, pohnoji každou soutěž, Martina to samé. Divím se, že ostatní si toho ještě nevšimli.

50
občasný návštěvník
Reagovat

@Hooper: Já jsem nepotvrzoval, že je, ale že prakticky všichni jedou „taktiku“: vyhodíme tu/toho, kterou/koho: nemáme rádi, je podle nás slabá/slabej… A pak, protože samy/i se cítíme logicky jako silní, nám zůstanou… jenom další silní, u kterejch je pak asi stejná pravděpodobnost, že se proti nám spojej, jako spojej s náma.
Nějaká geniální logika v tom, nechávat si (pouze a jenom) silný soupeřky/soupeře?

Jako nevzít nic, proč ne, taky bych to tak udělal, pokud by to nebylo vyloženě nutný… Ale pokud se Radim a spol. domnívali, že jim to dá do sloučení nějaký dlouhodobý body, tak evidentně zase nic. Páně Dominikovo ego a jeho pucflíčci už si na ně brousej zuby.
Pokud se něco nezmění…

51
občasný návštěvník
Reagovat

@Prochor: Pustil jsem si to 2x, a nic takovýho od přijití na soutěž až do jejího započetí tam nevidím…

52
Lady XL
Reagovat

@lily: V té soutěži byla i Blanka. Pokud nebyli všichni v plném počtu (už si nevzpomínám), tak byl tehdy „odvolán“ Dominik, protože to dostal možnost kmen Kalinga si zvolit, kdo nebude soutěžit. Každopádně Blanka byla tehdy u kůlu a docela slušně odolávala, Zina se někomu pletla pod nohy při odtahování soupeře. Myslím, že Blanka jinak soutěží vždy, Zina byla u zubaře. No a při té jedné soutěži nebyly holky potřeba (výdrž se zátěží). Prostě mají holky kliku a kmen je dokáže dobře zařadit, když už musí soutěžit. Souhlasím, že i Martina není zrovna nejlepší v soutěži. Zkrátka se tam sešlo dost zmatkařů. Coby jednotlivci jsou někteří asi i dobří, ale v týmu to nevynikne, neumí se až na jednotlivce stmelit a makat organizovaně.¨
Bohužel u nich převažuje kamarádství a o kamarádovi se přece nemluví, že to hnojí…. Holky teď spláčou nad svou hrou. Vyhodily své spojenkyně a stejně se prohrává. Přežijí možná do sloučení ale víc nic. Takhle mohly dojít možná v plném počtu žen do sloučení a tam se pokusit o alianci s Bárou, Blankou….

53
Lukša
Reagovat

Máte někdo pořádek v imunitách? Pokud vím, tak Bizon má dědičnou imunitu, Zina úkolovou, Blanka falešnou, Martina ohňovou, Radim našel skrytou a ještě jsem na nějakou třeba zapomněl. Martině bude po sloučení k ničemu, jelikož oheň už bude z druhého kmene, Blanka si s tou svojí může hrát do aleluja, ale co ty ostatní, nepamatuje si někdo?

54
limbora
Reagovat

@Hooper: Sorry, omlouvám se – Petr. K dědovi bych byla úctivejší, ačkoli by na ní byl také pyšný: „Pavel Kouba byl český fotbalový brankář, československý reprezentant, držitel stříbrné medaile z mistrovství světa v Chile roku 1962.“ Ale v prvé řadě – opravdu jsem to popletla, jsem trochu prostě Zina,když vidím, jak se to vyplatí:-(

55
Lady XL
Reagovat

@Lukša: Bizon má dědičnou, kterou může použít jen do určitého počtu hráčů (celkem) ve hře. Mám takový dojem, že padlo číslo 12 či 13 hráčů, takže má nejvyšší čas ji použít, pak propadá, Zina má imunity 2 – jednu na první kmenovou radu – ale zajímalo by mne, zda bude platit i při sloučení, druhou tu úkolovou – pak myslím, že má třetí doživotní :-(…., tak se mi to jeví haha. Dál je to, jak jsi to napsal – Martina/oheň, Radim-skrytá, Blanka-falešná.

56
Kami
Reagovat

RABOVANI?!!!! Hmm,, to toho vyrabovali. Skautsky oddil se sychruje do slouceni. Pane boze, je to soutez, nikdo by jim to nemel za zle (teda pokud by aspon nevzali opravdu vsechno jidlo). Ja byt Martinou tak capnu sosku imunity, treba by to proslo, to by byl poradnej twist!

57
občasný návštěvník
Reagovat

@Kami: Každej hraje, jak se mu to zdá nejlepší zase… Možná, kdyby věděli, že se jich chtějí zbavit, tak se nad tím alespoň zamyslí.
A pochybuju, že nedostali striktní zákaz, co ne, včetně kameramanky/a, která/ej by jim to nedovolil(a). Resp. by to museli přetáčet v novym obraze…

58
Hooper
Reagovat

@Lady XL: 13 a 6, přichází fáze, kdy se imunita může Bizonovi hodit.

59
limbora
Reagovat

@občasný návštěvník: V Jak to vidí Robinsoni moderátor včera naznačoval, že mohli si odnést i imunitu. Přesněji řečeno, téměř to vyzradil, jsem měla pocit.

60
Lady XL
Reagovat

@Hooper: dík za připomenutí. Zajímalo by mne, zda si na to Bizon vzpomene :-).
Pochybuji, že směli vzít imunitu…. Ale co kdyby trochu přemýšleli a vzali např. křesadlo? To je zásadní rána pro druhý kmen a oni by nemuseli držet Martinu za každou cenu… Navíc se mohli optat Jardy, co tam mají cenného a tím by i poznali, jak moc je s nimi v koalici nebo se svými. A jsou naivní, jestli si myslí, že v tak malém počtu, co jsou, je druhý kmen nebude vyhazovat! Ledaže při sloučení přijde opět hra, kdy vypadne víc lidí najednou jako v 1.Ostrovu a změní se tím trochu rovnováha sil. Jenže – jak pravil Koubič – dost lidí tam je na dovolené, kvůli opalování a tak….
Škoda, že se nedaří, aby prohrálo Manobo, mohlo to být zajímavější…. Nebo, že neudělali tak před 2 koly spíš twist, že by všichni zahodili šátky a losovali si nové barvy…, aby se promíchaly síly, vlivy a spojenectví.

61
Boril
Reagovat

Můžeme mít neradi Dominika, ale rozhodně musíme ocenit jeho vůdcovské kvality, které se ukazují zejména při soutěžích, kdy organizovanost Manoba drtí chaos Kalingy. Martina je slaboučká.

62
Lady XL
Reagovat

@Boril: máš naprostou pravdu. Nemám ho v lásce, ale drží je tam pevnou rukou. A umí rozhodovat při soutěži, zorganizovat je. Je ale otázka, jak by to bylo, kdyby prohráli někdy imunitu (a ne jen jednou). Jestli by se mu to nerozsypalo jako domeček z karet, protože by přestali poslouchat. Holt protivníci mu hojně pomáhají :-).

63
Kami
Reagovat

Mozna meli trosku presneji specifikovat, co rekli ze muzou rabovat. Jestli vse co uvidi v tabore krome osobnich veci co maj Robinsoni v taskach.. tak bych sla hned po imunite. Maximalne by mi rekl stab „fuj, nesmis!“ :-)
Radima nemuzu a nechapu, ze si jeste nikdo nevsiml jak moc je slaby clanek ve hre. Nehlede na to, ze kdyz mu neco neslo, ma to hned prenechat jinym. To miluju kdyz nekdo uvizne na mrtvem bode a „jo, ja to daaam“ a pak tam promarni hromadu casu, nez aby se s nekym vystridal. Mnohem vetsi odvaha je rict – hele Jardo, nejde mi to, pojd to rychle zkusit.
Strasne moc by me zajimalo, co si mysli Robinsoni ted, kdyz to vidi. Ale ne tu cenzuru, myslim opravdu co si v tu chvili rikaj v hlave.

64
Pan Klobouk
Reagovat

ad rabovani: na co by ta imunita asi byla, kdyz ji Manobo akorat odnese na pristi soutez o imunitu a odevzda?
me napadlo to kresadlo, hrnec, lahve s vodou… :)

radimovi bych desne pral blindslide

65
občasný návštěvník
Reagovat

@Pan Klobouk: To je otázka. Třeba by byla k ničemu (a dokonce by se Manobo mohlo Kalinze vysmát), ale produkce by taky mohla něco vymyslet…
Sice trapný, ale na to, že třeba pro mě se tam nic zajímavýho neděje…

66
Dan,
Reagovat

Tak hlavně „chytrý“ Radim se nacpal při bludišti s kládou dopředu a vůbec si s tím nevěděl rady. Už po třetí, nebo dokonce po čtvrté? jim to zkazil. Jsou slepí?

67
Lady XL
Reagovat

Rabování měl štáb dát o něco dříve a ne teď, když všichni už čuchají sloučení… A pokud by opět nic „neukradli“ a hráli si na fair play, tak bych buď nařídila druhému kmeni rabování u Kalingy, nebo by za trest, že nic nevzali, museli oni 2 věci dobrovolně odevzdat Manobu. Bóže, tam se dá dělat takových věcí, které nestojí navíc peníze, ani moc času a dají se opravdu vymyslet podle probíhající soutěže…. A hlavně by to bylo koukatelné pro diváky a přimělo to hráče víc hrát a ne se jen kamarádit, opalovat. U Kalingy by mohli víc zapracovat na tom, aby si víc mezi sebou povídali, kdo to doopravdy kazí. Např. by jim dali za úkol na papír anonymně napsat jméno, kdo to podle nich nejvíc kazí a pak dotyčného vyměnit za toho Jardu (tj. poslat ho do Manoba)…

68
Kami
Reagovat

Presne tak, zabity potencial. Takovych malych twistu od stabu, ktere nestoji ani korunu rozpoctu. Navic jsem mela pocit, ze v Jak to vidi Robinsoni moderator naznacil, ze jim dali „rabovacku“ aby meli nejaky zajimavy natoceny material a oni nic, takze zase zustalo „bahno“. Proste ukol – vezmes dve veci.
To, ze nic nevzali nebyla taktika, to byl strach. Myslim, ze jsou z Manoba proste pos*ani a slouceni se boji jak cert krize, protoze vypadnou jeden po druhem. Uz ted bych vymyslela taktiku s kym se v Manobu spojit a cim argumentovat.

V US Survivoru se mi libil twist – kazdy z kmene napsal, kdo je nejuzitecnejsi az po toho neuzitecneho. Podle toho se seradil zebracek, takove stupinky. Prvni dva nej pak vybirali napreskacku cleny noveho tymu. Zajimave videt jak kdo vybira kdyz ma naservirovane oznaceni hrace a jeho vahu v kmeni.

69
Lady XL
Reagovat

@Kami: Přesně, Ondřej to okomentoval, že byli zklamaní, že nic nevzali a oni neměli „materiál“. WTF? Tak jim to měli dát příkazem – prostě vezměte 2 věci, případně pak když viděli, že nic nevzali, tak bych jim šoupla hned do tábora poštu, kde bych napsala – nic jste nevzali, tak 2 věci (včetně ohně) odevzdejte, protože jste nesplnili úkol! A byli by např. bez toho ohně a tudíž by Martina byla bez ochrany…. – ježíši, pusťte mne tam, já jim tam napíšu twistů, že se utwistují :-D. Sorry, ale mě to drásá, jak to plyne jak voda v rybníce…. a mohlo by toho být víc k vidění. Pochybuji, že si něco schovali (štáb) a neodvysílali….

70
Kami
Reagovat

Presne! Ja byt ve stabu, tak si s nima hraju jak s bilyma myskama v bludisti :-)) Hrozne bych byla zlomyslna, asi by vypluly na povrch me nejhorsi skodolibe vlastnosti :-))
Zjistila jsem, ze cesky Robinson me vlastne nebavi, ale jsem zvedava az zacne strilet Manobo do vlastnich rad. To jedine me asi porad drzi na to koukat.

72
janica
Reagovat

Nemohu najít komentáře k tomuto týdnu na ostrově. Poraďte mi, prosím.

Přidat komentář