Panáček v reality show

Výměna manželek (7.3.): Denisa vs Lucie

7. Březen 2018 | napsal(a): | reality show: Výměna manželek

VM titl.

Další díl Výměny manželek opět slibuje vypjaté chvíle v obou rodinách. Je otázkou, jak moc jsou prezentované ukázky jen nafouknutou bublinou. Zvládne citlivá Denisa deset dní s despotickým a podstatně starším manželem? Lucie by měla být spokojená, její náhradní partner je pohodář. Ona však tápe co s dalším životem, přijde na to v nové rodině?

Vyměněné rodiny

Ostrava

ostrava1

Rodinu tvoří Denisa (28), Lukáš (34) a syn Sebastian (4). Plánují svatbu a Lukáš bere účast v reality show jako poslední zkoušku pro jeho vyvolenou. Když Denisa neobstojí, svatba nebude? Nebo spíše potřebují na tento životní krok finance? Pokouší se druhé dítě, ale zatím se jim to nedaří.

Vyškov

vyškov1

Na druhé straně poznáme Lucii (30), manžela Mirka (58) a syna Mirka (15 měsíců).

Denisa nebude s náhradním manželem spokojená, dominantní Mirek jí vůbec nesedne. Vyslechneme si jak jinak i dojemný důvod její přecitlivělosti – labilnosti. „Byla jsem ve třetím měsíci těhotenství a chtěla jsem si přivydělat na kočárek jako krupiérka. Asi po čtrnácti dnech jsem byla v práci a stála jsem v místnosti a najednou ke mně přistoupil zezadu chlap s kudlou. Měl kapuci na hlavě a šel po mně. Prosila jsem ho, ať mě nechá, že jsem těhotná, a jak jsem furt šla, tak jsem utekla na záchod,“ svěřila se Denisa přímo do kamery.
Stalo se to před lety, omlouvat své chování po zbytek života touto událostí? Nechtělo by to spíše vyhledat odbornou pomoc?

Premiérový díl sledujte dnes od 20.20 na TV Nova.

Promo


Zdroj:tn.cz,novaplus.cz, FB Výměna manželek

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Výměna manželek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 56
1
Monika
Reagovat

Lucie ma pouze tricet let? Ty jo bych ji hadala minimalne 45 podle tech fotek. Ani ten veliky vekovy rozdil neni znat. No a manzel Mirek je od pohledu odporne osklivy chlap, predstava, ze s nim lezu do virivky, fujtajbl.

2
Valamin
Reagovat

Ehm, ehm… tedy lidi, ano, na hodnocení je ještě brzo, ale nedá mi to, tak obligátní otázka. Když manžel mluví o své ženě, že se mu líbí její přirozená zrzavá barva vlasů a pihy, tak ji automaticky ponižuje a neváží si jí? Alespoň dle nějak urychleného zhodnocení Denisy.

3
Viki
Reagovat

Denisa je praštěná a stařík ji dobře provokuje.

4
Ivča
Reagovat

Tak ve Vyškově je pro mě tím lepším tedy chlap… taky má svoje, ale ta pinda „já se příští rok vdávám a nikdo mně nebude říkat zlatíčko“ je prostě nesnesitelná (facepalm)

5
Ivča
Reagovat

Monika: Ano, vypadá starší….částečně za to může make-up, ale taky kadeřnice, kterou navštívila nejspíš těsně před Výměnou…. stařecké mikádo s blbě ustřiženou ofinou a bordó barva, kterou nosí babky od 45 vejš….

6
Valamin
Reagovat

Denisa: „To si člověk ani neumí představit, co jsem měla na druhé straně.“ Hahahahaha. Tak hlavně sebe, holka, hlavně sebe.

7
Ivča
Reagovat

6: Dramatička, no… taková ta rádoby oběť, co vám vylíčí „hrozné útrapy“ (většinou přehnané maličkosti), a pak řekne „ale JÁ to dám a překonám“ :D

Reagovat

Denisa je zralá na psychiatra. Připadala mi jak sektářka. Pokud je Lucie v insolvenci, tak i chápu, že Mirek hlídal každou položku, ale už to bylo přehnané. Denisa věděla, že jedou na wellness, tak to měla rovinou odmítnout a ne tam dělat tyátr. Až dnes Lukáš uvidí, jak je labilní, tak svatbu odloží :-) Tento týden sto tisíc pomalu za nic.

9
Viki
Reagovat

co se děje, nenabíhají mi příspěvky ostatních diskutérů?

10
Lukša
Reagovat

Vítězem dnešní výměny zřejmě můj jmenovec z Ostravy, o rodinu se dokáže postarat, bohužel trpí nedostatkem času. Díky své povaze zvládá soužití s Denisou, která ve svém prostředí zvládá fungovat v pohodě, mimo je ale… mimo. Mirek by se potřeboval nad vztahem, který má doma, pořádně zamyslet. A nejen to, se zdravím je na tom očividně blbě, ale přesto do sebe cpe bramboráky plovoucí v oleji, které navíc dává prckovi. K tomu Gam****us, Ma*i, zapsat do Exc**u, ale Su*ar ne, to radši Mad**u (cenzura 4ever).

11
Viki
Reagovat

@Ajda: tak v něčem jsem podobný jako stařík (myslím to sledování útrat), ale tohle už je moc. Snad si nezapisuje každou položku? V životě by mě nenapadlo kontrolovat manželce účtenky … ale možná to je tím, že to nebylo třeba. Ale spíše asi tím, že nejsem takový magor.

12
Ajda
Reagovat

@Viki: Znala jsem osobu, co si kdysi dávno zapsala do domácího účetnictví i 10 haléřů za lenoch. Neumím si představit, že bych si nekoupila co chci. Každý to má holt nějaký, nic se nesmí hnát do extrémů.

Na FB se píše, že Mirek má tři dospělé dcery a Lucie je jeho 4. nebo 5. manželka.

13
Viki
Reagovat

@Ajda: Tak koupit si co chceš, to záleží přece na penězích. Utrácet můžeš, když máš z čeho. Někdo umí ušetřit z mála, někdo utratí všechno první den (i takovou jsem znal). No a na druhé straně existují šílenci, co tratí čas (hodně času) zkoumáním koupě lenochu. Většinu mužských tohle snad míjí, je pohodlnější to nechat na manželce, teda pokud není ona šílená.
Že byl starý pán nejspíš ženatý už předtím, to se dalo čekat. Že od něj manželky zdrhly … nu, není divu. Trochu mě udivuje, jak si Lucie mohla vzít chlapa o 28 let staršího, co ji proboha k tomu mohlo vést? Peníze asi sotva.

14
Ajda
Reagovat

https://ona.idnes.cz/vymena-manzelek-0jo-/vztahy-sex.aspx?c=A180307_163331_vztahy-sex_jup

@Viki: O penězích to je, ale někteří často nakupují na dluh, protože je to přeci tak jednoduché, proč šetřit. Možná i Lucie, jeden ze způsobů, jak se rychle a spolehlivě dostat do insolvence.

Mám štěstí, nemusím se omezovat, ale hlava občas zatáhne za brzdu, protože i já mám limit, ne finanční, ale takový „rozumový“. Asi je to tím, že když peníze vyděláš, víc uvažuješ o investování. Jinak všichni domácí účetní, které jsem kdy poznala, byli muži. Jeden měl ženu, která dokázala utratit celou výplatu než došla domů. Pak extrém, že neměla ani na kafe do společné kasy.

15
anonym
Reagovat

Že si Lucie narazila a vzala chlapa staršího o generaci se nedivím, řešila finanční problémy a jak na to, že? Žádná krasavice není a mladýho by na dluhy patrně neutáhla.
Vedení podrobných účtů v rodině je pro mne sice nezvyklé, ale možná to tak má více rodin jen se k tomu nepřiznají:-) a taky je možné, že v automatech by Lucie projela i poslední boty, jak se už jednou stalo a je třeba ji ohlídat.

Denisa je případ pro psychiatra. Škoda, že kamery místo jejího fňukání nezaznamenaly pád s pokakanou plínou a následně nabíhající monokl. Jen jestli se netřískla o umyvadlo na záchodě při tanečkách, které, jak to vypadalo, se jí převelice líbily i s „dědky“.

16
Didii
Reagovat

Nikdy….NIKDY!!!! nepochopím, jak někdo může chodit na nehty, vlasy a být vymalovaná jak kraslice a přitom nemít zub…. a ještě jeden z předních. Styděla bych se. A kdyby to nebyl stabilní stav, tak by se paní styděla taky a jistě by o tom promluvila…jako stát se to může, ale to nebude tento případ. Jinak vidět Mirka mi kroutilo palcema na nohách…a ten bramborák a pivo pro 15ti měsíčního prcka? Tak to jsem zírala s otevřenou pusou….

17
Viki
Reagovat

@Ajda: vidíš, to mě nenapadlo, nakupovat na dluh. Tím by manžílka pěkně ošulila. Ale ty jsi stejně měla na mysli něco jiného, viď. Chápu, že šikanování stran toho, co si člověk kupuje, to se nemůže líbit nikomu. Ale na druhé straně je asi nutné některé osoby hlídat. Soudím nicméně, že většina ženských jsou poklad.

P.S. kdysi jsem pracoval s opravdu zvláštním chlapíkem. Původně opečovávaný jedináček, co si v dospělosti neuměl nejen namazat chleba, ale ani zacházet s penězi. Když rodiče zemřeli, byl ztracen; obratem byl bez peněz. Nejdřív prodal byt a ten milion a půl utratil za půl roku. V den výplaty si vybral všechny prachy a do dvou dnů je do mrtě utratil (nejspíš za lehké děvy, protože do svých čtyřiceti si nedokázal najít ženskou). A pak celý měsíc hladověl – není jasné, z čeho žil. A to se opakovalo měsíc co měsíc. To jen tak na okraj, že exoti jsou i mezi muži.

18
Viki
Reagovat

@Ajda: Tak jsem si přečetl Mirkovo zdůvodnění (viz Tvůj odkaz) kontroly účtů, zde zejména jeho námitku Lukášovi, že až bude mít 60, bude to vidět podobně. Mám jinou zkušenost: také jsem dělal kontrolu účtů, ale to mi bylo 25 a do půl roku jsem pochopil, že je to totální ptákovina. Je to k ničemu, každý se musí v těch datech ztrácet. Leda by byl počítač a dělal z toho analýzy, ale ani pak nevím, k čemu by došel. To už bych spíš chápal, že by kontroloval manželku, pokud už má tendenci ztrácet za hlouposti.

19
Ajda
Reagovat

@Viki: Lucie nasekala milionový dluh. Herna? Půjčky? Je v insolvenci, takhle mladá musela začít brzo. A je vidět v jejich přehledu, že se tam sází dál a herna taky není tabu.

20
Monika
Reagovat

@Didii: Presne moje rec, chybejici zub je hrozna vizitka, muze mit sebelepsi vlasy, make up, ohoz, ale jak ji chybi predni zub nic to nezachrani…

21
Viki
Reagovat

@Monika: Myslím si, že na úpravu chrupu prostě nemá. Oni zubaři jsou dnes děsně drazí, a to nemluvím o tom, že sehnat dnes zubaře je hodně velký problém (což nechápu, vždyť to prý děsně nese).

22
Viki
Reagovat

@Ajda: O jejím dluhu jsem neměl tušení, bylo to někde zmíněno? V každém případě je to hodně zvláštní dvojka. Ona utrácivá, on sledující každý halíř. Věkový rozdíl 30 let … no, to byl asi důvod, že v sobě nalezli zalíbení. Ona se smířila se starým dědkem, on zase s jejím dluhem, hlavně že má mladou koc.

23
Ajda
Reagovat

@Viki: Poprvé to padlo při lustraci té jeho evidence plateb. Byly tam vidět i výdaje za sázky, pivo atd.
Se zubařem nesouhlasím. Pokud chodím 2x za rok na prohlídku, tak mám logicky stálého zubaře. Ve Vyškově určitě najde i přijatelné sazby. Ale to musí člověk chtít. Když se zub vykazí, tak je spostu času, než vypadne. Takže minimálně plastovou korunku mohla dávno mít. Její cena se rovná několika úpravám nehtů. Co je přednější? Už se dokonce zvažuje, že kdo zanedbá prevenci, bude platit daleko více. Na zuby jsem pes a výmluvy neberu, často se o tom bavím se svým zubařem a jeho sestrou, ta je na mladé bezzubé vysazená.

24
anonym
Reagovat

O jejím dluhu se jednak zmínil její muž a bylo to vidět na obrazovce v jeho tabulkách, stejně tak platby za hernu a sázení.
Ona svoji žádost o osobní bankrot zdůvodnila tím, že její otec byl silně závislý na automatech a tím pádem projeli naprosto všechny peníze a dům a ona si pořád dokola brala půjčky. V té době jí však bylo 13 – 18 let. Takže ať si každý vybere, jak to je, dluhy tam jsou a do herny patrně chodí taky. Nedivím se tedy, že jí muž hlídá s každou korunou. O insolvenci žádala v době, kdy už byla vdaná.
Vyčetla jsem to z netu, není to o jedna paní povídala.
Myslím, že k řešení mají víc věcí a to dost důležitých. A není to jen o Jejím muži, ale i o ní.
A co se týká zubařů a ošetření souhlasím s Ajdou, jak se začnou zuby zanedbávat je to začátek konce. Pak už nastoupí třetí a to mobilní.

25
Viki
Reagovat

@Ajda: @anonym: Hm, tak zrovna u prohlídky jeho účtů v počítači jsem nebyl, asi jsem šel zamíchat jíšku, takže mi to ušlo. Také její poznámku o otci jsem přehlédl – asi se dívám nepozorně.
Co se zubů týče, tam samozřejmě souhlasím s pravidelnými návštěvami, ale k tomu jsem dospěl třeba já až po menší havárce, do té doby jsem měl ze zubařů jednak hrůzu, jednak jsem k tomu nebyl veden – jako většina tehdejších dětí. Ale i tak, když máš celé dětství špatnou stravu (moc cukru), tak se to na zubech projeví, ať již k zubaři chodíš či ne. Nemluvě o genetice.
Jinak, sehnat např. v Brně zubaře, to je nadlidský úkol, což potom na nějakém městečku. Když odešel můj zubař do důchodu, trvalo mi to 3 měsíce a i to jen náhodou, že jeden pacient mé nové zubejdy zemřel a tak mě tam kluk hned přihlásil (on k ní chodil). Pravdou je, že to byl úplně jiný level. Vybavení, starost, péče – nesrovnatelné. Ale také jsem tam už nechal hromadu peněz. A čekací doby také nejsou malé.
Co se Lucky týče, asi toho o zubařích moc neví, netuší, že se jí vyplatí tam chodit včas. Ale možná fakt nemá peníze, placením může být i dost vyvalená.

26
Ajda
Reagovat

@Viki: Když ví, že potřebuje každý měsíc barvu na vlasy, upravit nehty, tak minimálně jednou za rok může jít k zubaři. Prevence je zdarma, amalgán taky. Co je dnes levné? Na moderni mobil mají, ale zuby tragédie? Nemusí mít implantáty, jsou i levnější varianty.

27
Ludmila
Reagovat

tak slušný nový zub je kolem 5 tisíc, samozřejmě existují i levnější náhrady. Já prostě nechápu, že někdo má na kadeřníka a nehty a na zub ne. Hlavně ty nehty nechápu, snad si je dokážu opilovat, eventuelně ostříhat, či nabarvit sama. Řekla bych, že právě na nehtech ujíždějí ženské kapku krátkoduché. Nechat si udělat nevkusné umělé nehty je přednější než zub. Prostě nechápu.

28
Ajda
Reagovat

@Ludmila: Kadeřnice za stříhání s barvou kolem +/-tisícovky v běžném kadeřnictví, to beru, vlasy jsou důležité. Ale chodit bez zubu? Plastová korunka je do dvou tisíc u normálního zubaře, ne na nějaké klinice. Mladí zubaři, kteří nemají ještě smlouvy, mají šílené ceny. Hlavně ten zub jí zoubková víla neodnesla přes noc, proces odcházení byl prostě zanedbaný. Možná jsem viděla špatně, ale zdálo se mi, že jí chyběly i zuby vzadu, možná dnes stihnu reprízu.

29
Viki
Reagovat

@Ajda: návštěvy zubaře: to souvisí s výchovou a podáním informací od rodičů (u nás to byl ještě strach z bolesti). Nakonec, i já jsem k zubaři chodil jen když se mi něco ulomilo, při takové příležitosti mi zubař opravil i to, o čem jsem nevěděl. Takže u Lucky se na to nedbalo, následně ani ona nedbala – tak to vidím. Možná ani žádného zubaře nemá.
Co se týče barvení a nehtování, to si může dělat sama, ne? Aspoň u nás tomu tak je.

30
anonym
Reagovat

Otázka chybějícího zubu u Lucie je jasná, buď zanedbání nebo nemá peníze, případně si mohla zub vyrazit týden před výměnou a tudíž časově nestihla. Vcelku jasné, ale co mi není jasné, jak mohla Denisa přijít k monoklu pádem na zem způsobený pokakanou plenou. To si tu plenu vrazila do oka, nebo jak to bylo. Že se jí udělalo špatně bych pochopila a je jedno z čeho, ale že by spadla jako špalek svědčí o větším problému, nebo že by se jí motala hlava z tanečků s „dědky“?

31
Ajda
Reagovat

@Viki: Bolest? Znám větší bolest než u zubaře. Dneska ti umrtví zub na přání i u vrtání. Mně dělal zubař nedávno zákrok, žádná injekce, no a kamarádka se z té představy hroutila. U nás se na zubaře dbalo, byly i pravidelné školní prohlídky, zuby jsou vizitka. Nechápu některé herce, že si minimálně nenechají zuby vybělit, pohled třeba na kuřačku Kolářovou je hrůza. Je fakt že prevenci si hlídám, jen na obvoďáka kašlu, tam vlastně skoro ani nechodím.

@anonym: Další (Pavel HSTM), která si vyrazila zub před natáčením :D I toto se dá řešit provizorní náhradou, ale tam to je o tom, že jí to nevadí a asi i manžel, kritik ženské krásy, jí na zuby nedá peníze. U ní jsem měla pocit, že jí chybí i zadní zuby.
Dříve to vypadalo, že bezzubost je znak slovenských RS, dávno už to neplatí :(

Příští VM slibuje výživný matroš.

32
anonym
Reagovat

Zuby, zuby, zuby. Ano, je třeba je mít v pořádku a dbát na prevenci, naprosto souhlasím. Stejně tak je třeba dbát i na jiné části těla, zuby jsou vidět, vnitřnosti ne, to už pak může jít do mrtva.
Mě stejně víc než zuby Lucie zajímá monokl a jeho vznik u Denisi. Z jednoduchého důvodu, monokl si způsobila za pobytu v druhé rodině, o zub přišla Lucie doma.
Další výměna bude hezká, alespoň podle ukázek :-)

33
Viki
Reagovat

@Ajda: Nevím, jaký jsi ročník, Ajdi, ale za našeho mládí jít k zubaři znamenalo jít na mučidla. Vrtačky děsné (naštěstí už ne šlapací), zuby se trhaly bez umrtvení, prostě děs běs. Nebýt povinných školních prohlídek, asi bychom se k zubaři nedostali. Resp. jen při velké bolesti zubů.
V 60. letech to bylo už lepší, ale ne moc. Zlepšovalo se to postupně, revoluce se dostavila cca 10 let po převratu. Když jsem přešel k nové zubejdě, nestačil jsem zírat. První, co udělala, že mě poslala na roentgen, oči mi mohly vypadnout. Ale největší překvapení – jakýkoliv zákrok v podstatě bezbolestný. To už se potom chodí k zubaři úplně jinak.
@anonym: poslyšte, Kefalínka, a čo si tak predstavujete pod hentým oným „prevence“? Když má člověk genetické dispozice ke kažení zubů nebo se v dětství špatně stravuje (moc cukrů místo mléka), pak se může uprevencovat a zuby se mu kazej furt.

34
Wally
Reagovat

Jestli někdo tvrdí, že dnes je vše bezbolestné, tak neměl problémy se zuby. Nevím jak vy, ale já ještě neměla žádný zákrok bez problémů. Tedy hlavně „po“. Když přestala působit anestezie, tak se mi vždy pár dnů stalo doslova očistcem.

35
anonym
Reagovat

@Viki: Poslyš, ty chytrej, já reagovala na Ajdu a její psaní o prevenci, tak se zklidni :-) a pořádně čti, co se tady píše. A pak reaguj na autora.
Ostatně, já tě nenutím chodit k zubaři, dokonce tě nenutím chodit vůbec nikam :-) A ještě takový malý dodateček, tak jak ty tady píšeš svoje paměti, tak proč by někdo jiný, kdokoli, nemohl psát svoje názory?
A ještě jeden dodateček, pokud se někomu kazí zuby abnormálně, měl by chodit k zubaři ještě častěji, než na preventivní prohlídky.
Otázka bolesti je věc druhá. Ale pořád je snesitelnější ošetření zubu, než týden v noci nespat.
Už mě ty zuby nebaví :-)

36
Ludmila
Reagovat

@Ajda: jo jo provizorní náhrada to je pravda, máš ji do druhého dne cca za 1000 Kč. Normální člověk i když třeba na zubaře kašle, má v sobě záklopku a do TV by bez zubu nešel. Pokud ano, nejspíš vyrostl v prostředí, kde bezzubost je normální. Prostě pořád nechápu, důležité nehtíky, důležité vlasy a bezzubá krása…

37
Viki
Reagovat

Bohužel tady nejsou emotikony, kterými bych vyjádřil radost, jak jsou někeré dámy děsně vyskakovací.
Když pak někdo píše o prevenci, mohu snad něco připodotknout. Tady přece nejsme v české televizi.

38
anonym
Reagovat

@Ludmila: Já si myslím, že do Výměny by dvojice nešla ani v případě, že manžela týden před natáčením postihla mrtvice, byť patrně lehčího rázu. K tomu už není vůbec co dodat.

39
lucie
Reagovat

@Ajda: Dobry den, proc uz nedelate rekapy vymeny? velka skoda, moc me to bavilo a pondelky zprijemnivalo prave cteni rekapu

40
didii
Reagovat

Já to s tím zubem rozpoutala a až teď si čtu, jak se téma hezky rozjelo… :D Myslím, že kdyby to byla náhoda, že třebas o něj přišla těsně před natáčením, tak by se právě o tom určitě zmínila…snažila by se zakrývat pusu rukou apod. Tohle je fakt stabilní stav a jak už někdo zmínil, zřejmě v tom žije, že chybějící zub je normální… Tož hlavně že má ty nehty, no… Holt – vepředu sluníčko vzadu mráček…. ;)

41
anonym
Reagovat

@didii: A to jsme ještě neviděli nohy, třeba má plíseň na nehtech.

42
Ajda
Reagovat

Jejda, tři dny mimo sítě a zuby se rozjely :-)

Mě teda u zubaře taky bolí i obyčejné vrtání, ale prostě to tak je. Ani před desítkami let, v době mé školní prevence, to nebylo bezbolestné, ale dalo se to vydržet, jako všechno. Perlička, na zoubky jednička! Kartáček nebyl nepřítel, prostě mě bezzubá pusa děsí, nejvíc být to ta moje. Ono když chybí víc zubů, dochází i k problémům s trávením atd. Prevence u zubaře je důležitá, i kvůli následným platbám. K obvoďákovi chodím minimálně, je totiž takový nefunkční, já naštěstí bez problémů, čekám, že ordinaci prodá a přijde někdo mladý a se zájmem. Bohužel mám svého odborného doktora a tomu se nevyhnu.

Konec mého zdravotního okénka. Nebojte, po dnešním díle rozjedeme hygienické téma :D

@lucie: Lucie, vidíte, jak moc opadl zájem o VM? To se nedá srovnat s diskusemi před lety. Rekapy byly fajn, ale svoje „kouzlo“ měly hlavně v době, kdy nebyl archiv. Dnes se vše odehrává na FB, v televizi vidíme upoutávky pořád dokola. Přiznám se, že u některých dílů bych se musela hodně zcenzurovat, než bych článek vypustila :-( Ale jsem ráda, že jsem vám zpříjemnila pondělky.

@Viki: Pokud má někdo genetické předpoklady, tak právě on by měl dodržovat prevenci, to jsou blbé výmluvy. Vše jde, jen se musí chtít a ne vymýšlet, proč to nejde. Sama jsem toho důkazem. Já zažívala i éru rozpuku vyndávacích rovnátek, strašná potupa, odmítala jsem je, sotva v noci jsem je nasadila a dnes jsem rodičům za srovnané zuby vděčná. Rýpání do České televize sem nepatří, politika jde mimo.

43
Viki
Reagovat

@anonym: nevím, jestli se dá plíseň na nehtech něčím ovlivnit. Ani doktoři mi neřekli, čím to je, že se zničehož nic objeví (tak možná je to následek dnešních bot, což jsou ve skutečnosti jen lepší tenisky). Naštěstí na to dnes mají už dobré léky, ovšem chvíli ti trvá, než to odroste.
@Ajda: Hele Ajdo, od svých 20 let prevencuji o sto pryč (dokonce jsem kvůli tomu chodil se zubařkou) a je mi to houby platné, zuby se mi prostě kazej. Když mi v 35 začala růst osmička (drala se na svět 5 let), čistil jsem ji horem dolem a nakonec se tam přese všechno udělal kaz. Skončilo to tím, že mi ji zubař raději vytrhl.

44
anonym
Reagovat

@Viki: Je to otázka hygieny, ale to ty stejně nepochopíš. Stejně jako prevenci zubů a další věci.
Takže ti vysvětlovat, co je plíseň nohou a nehtů je jasná zbytečnost. Si to užij:-)

45
Ajda
Reagovat

@Viki: Víš co je prevence? Myslíš, že je to zaříkávací rituál, díky kterému budeš bez kazu? Prevence je o tom, že se včas a pravidelně podchytí problémy a odstraní se. Pak nehrozí, že roky beru zubaře obloukem a pak s hubou plnou vykažených zubů očekávám bezbolestný zázrak a zadarmo.

46
Lukša
Reagovat

Nutno podotknout, že takto rozsáhlou diskuzi o zubech bych na panáčkovi neočekával. Až se bojím, co přijde po dnešním dílu. Jak často se kdo myje? Nechme se překvapit :-)

47
Ajda
Reagovat

@Lukša: post 42 – hygienické téma :D
Tady můžeš čekat cokoli :D

48
Viki
Reagovat

@Ajda: Nedělej ze mě hlupáka, Ajdo, prevence je, že si čistím zuby nejméně 2x denně (nemluvě o průběžném používání mezizubního kartáčku po každém jídle) a že chodím pravidelně k zubaři (teda pokud měl na mě čas). A to i přesto, že to většinou nebylo třeba, protože na mě koukl a obratem poslal domů – nebylo co spravovat. O prevenci + další vychytávky jsem byl dostatečně poučen výše zmíněnou slečnou zubejdou. A od ní také vím, že jsou lidé, kteří nikdy nepoužili zubní kartáček a přesto mají zuby jako vlčáci a pak jsou tu jiní, kterým se zuby kazej, i když dělají všechno možné. Nechápu, proč mi podsunuješ věci, které jsem v životě neřek nebo nedělal. Myslím, že jsem několikrát zmínil, že k zubaři chodím pravidelně a beze strachu, páč je to bezbolestné.

49
Viki
Reagovat

@anonym: Řekl bych, že jsi dost drzá a koleduješ si. 70 let jsem neměl tušení, že něco takového jako je plíseň nehtů (případně nohou) existuje, tak bych si vyprosil ty hulvátské příspěvky o mé údajně zanedbané hygieně. Proto jsem taky dlouho nevěděl, proč mi najednou zčernal jeden nehet. Teprve až doktorka (která mě milostivě přijala 4 měsíce po objednání se – a to měla ordinaci jen dvoje dveře od mé obvodní, i tak to vypadá s lékaři v Brně) mi řekla, že je to ASI plíseň a dala mi mast s tím, že MOŽNÁ pomůže. A pomohlo, vlastně za měsíc bylo po problému. A teď mi sděl, kde jsem zanedbal nějakou hygienu, ty chytrá!

50
Ajda
Reagovat

@Viki: No vyléčit plíseň během měsíce je pomalu zázrak. Plíseň je běh na dlouhou trať, dá se chytit i na bazéně, v kabince obchodu kde stojíš bosý, kamarádka ji měla po chemoterapii, proto vím, jak těžko se s ní bojuje.

A ad zuby – čištění zubů není klasická prevence, to je hygiena dutiny ústní. Když ti zubař vysvětlí techniku čištění, nenaúčtuje pojišťovně preventivní prohlídku, ale poučení o dentální hygieně. To je jedno, já o koze, ty o voze. Každý to má jinak, ale chodit na pravidelnou prohlídku by měl každý, komu na sobě záleží. Tečka.

51
Ajda
Reagovat

@Viki: Nebyl včera tvůj bratr u Jíkové o zubařích?

52
anonym
Reagovat

@Viki: Ty nemáš tušení i o jiných věcech a pokud jsi mazal k doktorce až když ti zčernal nehet, potěš koště:-) taky si mohl čekat, až chytne zelenou. Ajda správně uvedla, že i pobyt v kabince obchodu na boso není zrovna bezpečný a to je právě o hygieně, už jsi pochopil? A prevence je ošetření nohou mastí, sprejem po návštěvě bazénu. Chápeš ten rozdíl?

53
Viki
Reagovat

@Ajda: Ne, i když by mohl o někdejší zubařské péči hodně co říci. Díky „odbornému“ zákroku své zubejdy, po němž měl zánět všech horních zubů a skoro o všechny přišel. Ale to až po té, co se díky svým známostem dostal do Vojenské nemocnice v Hradci (trpěl častými vysokými teplotami, imrvére byl nemocný a doktoři se s ním nevěděli rady), kde na příčinu přišli obratem, bylo to zavlečením nákazy do ošetřovaného zubu. A teď mi zde napiš román o prevenci, Co jsem podle Tebe zanedbal, sím Tebe?
Co se nehtů týče, samozřejmě že to trvá i rok, než ti nehet odroste, já měl ale na mysli to, že do měsíce nastal jasný obrat, dokonce i ta čerň zmizela a teď už tak jsou jen nějaké resty, které odrůstají.

54
Viki
Reagovat

@anonym: Víč co? Neotravuj! Jsi trollka a hloupá k tomu. Na rozdíl od Tebe zde nebudu rozvádět své teorie, co je toho příčinou.

55
anonym
Reagovat

@Viki: Vzhledem k tvému věku se zdržím odpovědi k tématu hygieny a prevencí, ono to stejně nemá cenu, ty si všechno překroutíš podle sebe a podle toho, jak se ti to zrovna hodí. Pokud nebudeš ty reagovat na mě, nebudu reagovat já na tebe a to dokonce ani tím, abych ti vracela urážky. Pokud na mě zareaguješ, dostaneš odpověď :-)

Přidat komentář