Panáček v reality show

Robinsonův ostrov: prokletí kmene Kalinga

4. Březen 2018 | napsal(a): | reality show: Robinsonův ostrov

ro_soutez2

Kalinga po své druhé kmenové radě, která se mimořádně konala hned po soutěži o imunitu, vyřadila řečníka Karla. Přidá se tak k Jendovi na Ostrov vyhnanství, kde brzy proběhne duel o přežití. Před aliancí žen, která ovládá kmen Kalinga tak stojí dilema, zda nadále vyřazovat muže a prohrávat nebo se držet plánu a dovést co nejvíce žen do sloučení. Manobo sice nemuselo zatím řešit kmenovou radu, všechen stres jim vynahrazuje Bára, která dělá zbytečné vlny kvůli každé maličkosti. Jak dlouho si bude Bára moct ukrajovat z krajíce trpělivosti svých soukmenovců?

Po prohrané soutěži a bleskové kmenové radě nezbývá kmeni Kalinga nic, než konstatovat, že jejich soupeř je lepší. Alespoň se shodli na tom, že vyhodit Karla byla dobrá volba, alespoň co se týče zachování zdravého rozumu. Katka je toho názoru, že je pro ženskou alianci čas otočit kormidlem a začít střílet do vlastních řad, jinak se nevymaní z neustálých proher. Do tohoto plánu zahrnula Martinu, Bizona a Radima, s tím, že přiberou ještě Nikol a o vyřazení se rozhodne mezi Janinou a Káťou. Pokud by to mělo být jen na Martině, tak by měla odejít Káťa.

V Manobu panuje opět pozitivnější nálada, všichni jsou rádi, že nemusí řešit kmenovou radu a ještě ke všemu vyhráli oheň. Martin se vydal k oceánu ve snaze něco ulovit, k čemuž se nachomýtla Blanka s Bárou a došlo na řeči o taktice. Blanka tento rozhovor s Martinem bohužel nezvládla, nejdříve se nabídne jako možný spojenec a pak říká, že holky drží spolu. Pokud z ní Martin jen potřeboval dostat informaci, zda s někým něco peče a ohrožuje alianci mužů v Manobu, tak se mu to povedlo a nemusel se ani snažit. Podobně to Blanka zkoušela na Mirka, ten je v podstatě Dominikova pravá ruka, takže její snahy přišly vniveč,  jen se kvůli nim dostala Dominikovi do hledáčku. Jak už to tak bývá tvořit více aliancí naráz se nikdy nevyplácí, nekončí to nikdy dobře. Ve hře má však jisto Terry, která si sebevědomě stojí za tím, že dojde až do konce. Zvolila výbornou taktiku, kdy příliš nevyčnívá a nechává muže velet, přitom zůstává platná svému kmeni, i když se podle jejích slov přemáhá.

Den 6

Před soutěží o imunitu měla Kalinga možnost získat oheň. Oheň dostane ten, kdo se vzdá svého hlasu na příští kmenové radě. S ohněm bude sám svázán, tudíž dokud bude daný člověk v kmeni, bude i oheň. Tohot břemena se ujala Martina. V soutěži se opět ukázalo jak důležitá je týmová komunikace. Přestože se Kalinze opět podařilo náskok Manoba nějakým způsobem stáhnout, pořád to nebylo dost na vítězství. Alespoň jsou skvělá parta, že jo.

ro_soutez

Po návratu z další prohrané soutěže v řadě si v Kalinze snažili zlepšit náladu alespoň obětováním jedné slepice. Teplou večeři si nemohl nikdo vynachválit, s plným žaludkem se přeci jen nad hrou přemýšlí lépe. To však neplatí pro vegetariánku Janinu, která vyhladověním začala blouznit. Jak jinak si vysvětlit, že svou celou hru spláchla do záchodu tím, že se sama označila za slabou a za materiál na vyřazení a ještě u toho stihla pod autobus hodit Káťu, která netušila, jak se v této situaci ocitla a sama si nemyslí, že by měla vypadnout. Katka Janinu označila za odvážnou, že se sama označila, ve skutečnosti je to v této hře to nejhloupější, co mohla Janina vypustit z pusy. Nejhorší na tom, že je holky stejně stále přemýšlí o vyřazení Káti místo Janiny, přičemž Janina si to po této sebedestruktivní řeči vůbec nezaslouží. Pro celý kmen by bylo nejjednodušší Janině dopřát přímý let na Ostrov vyhnanství za Karlem, když už si o to tak hlasitě řekla.

Den 7

Manobo hned od rána řeší, jak to má Bára s hladem, má hlad nebo nemá? Co na začátku vypadá jako jen promluva Báře do duše, aby se smířila s tím, že všichni mají hlad, ale jídlem se musí šetřit, se zvrtlo v ostřejší výměnu názorů. Bára urputně tvrdí, že se nechová, tak jak ostatní popisují a celé to připomíná hádku s pubertální dcerou. Než Bára uraženě odešla stihla se opřít do Jardy a před celým kmenem ho označila za arogantního. Bára už netuší, jak se ostatním zavděčit, sama prohlásila, že se neumí přetvařovat, což nejspíš ostatní vyvádí z míry. Blanka se později s Bárou dala do řeči a nejspíš jí prozradila, že má imunitu. Podle toho, jak Bára reagovala na taktiku Blanky nasadit si imunitu před hlasováním lze říct, že Bára nejspíš neví, že se jedná o fake. Každopádně se cítila hodně ublíženě, protože z Blančiny taktiky by vyšla jako vyřazená ona, což považuje za srabácký tah, kdy si chce Blanka zachránit jen svůj vlastní zadek. Když pomineme, že celá hra je o sledování vlastních zájmů a Bára nejspíš hraje něco úplně jiného, mohla Blanka Báře přednést víc alternativ, jak s imunitou zamíchat pořadí. Zůstalo ale jen u plánu, kdy by kmen vyřadil druhou na odstřel, což je Bára. Místo utvrzení jejich spojenectví, tak Blanka obdržela další kritický zásah do své hry a to vyvoláním pochybností v Báře, jejíž činy se nedají úplně předvídat.

Další soutěž, tentokrát o odměnu, byla opět zaměřená spíše na sílu. Odměnou bylo 9 steaků. Tentokrát souboj nebyl vůbec vyrovnaný ani těsný, Kalinga svou prohrou dostala další ránu do morálky a na všech už jde vidět znechucení z jejich situace a to ještě nebyli na kmenové radě. Nezbývá než doufat, že další hra o imunitu nebude pouze o síle. Manobo si vesele dělá steaky a Bára opět řeší, který steak je pro ni ten pravý. Rozjela se tak další epizoda ze seriálu Bára a jídlo.

ro_steaky

Závěr patřil duelu na Ostrově vyhnanství. Je jasné, že jeden z dvojice Karel a Jenda dnes definitivně skončí. Při úvodním rozhovoru se Karel v půl hodinovém monologu rozpovídal o tom, jak celé jeho vyřazení zapadlo do jeho ďábelského plánu, kdy všechny vypadlíky postupně vyháže, vrátí se do hry a všichni budou koukat. Sice před svým vyřazením o žádném Ostrově vyhnanství nevěděl, ale budiž, taktika je taktika. Jenda, který nejspíš při Karlově dlouhém monologu chytil úpal, nakonec přes všechny snahy duel prohrál a stává se tak prvním odpadlíkem. Jendova hra byla krátká, tudíž toho nestihl moc předvést. Jeho taktika držet se na začátku v pozadí byla dobrá, nicméně všechny okolnosti s promícháním kmenů a ocitnutí se v minoritní alianci jeho hře nepřály.

ro_jenda

 

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

Robinsonův ostrov

Diskuze k článku

Počet komentářů: 36
1
Lukša
Reagovat

Další kmenovka za námi, další oslabení Kalingy. Volba Janina – Káťa byla napínavá do posledního hlasu, zachráněné dost možná pomohla celkem slušná řeč před Ondrou. Naopak Janina se i na kmenovce podkopávala (nemůže přece natvrdo prohlašovat, že je nejslabší a že to, co předváděla, bylo maximum, tak si automaticky říká o cestu domů). Za totálně zpackanou taktiku si ten Ostrov vyhnanství s Karlem zaslouží.
Uvidíme, zda se Káťe podaří upevnit pozici v (oslabené) ženské alianci. A příští díl vypadá nadupaně.

2
Lady XL
Reagovat

Jsem ráda, že vypadla Janina. A jsem ráda, že to kluci vzali za správný konec, že se nenechali ovlivnit. Janina byla a bude nejslabší. S přibývajícími dny bez bílkovin by byla ještě slabší a určitě pak protivnější. Navíc Katka coby zažraný divák US verze je určitě schopna se pak přidávat na jiné strany, prostě hrát. Další bych vyhodila Nikol. Ta hubne před očima, nebude mít kde brát sílu a přijde mi, že se veze. Není moc vidět, tedy krom kmenových rad, kdy si vezme „velkou večerní“, aby zazářila… Jo a pak ty její plavky-tanga…, pravda při soutěžích září její p…l. A nebavilo mne její opakování důvodů pro vyhození Katky, s kterou si prostě pouze lidsky nesedla….
Jo navíc jsem se těšila, jaké to bude Janina/Karel na ostrově! A pak při soutěži :-D. Už přijetí bylo hezké :-). Příště budou nějaké zvraty, no uvidíme, jaká bude skutečnost. Už nás jednou napálili při střihu. Třeba to bude nakonec až za týden a ne v příštím díle… Ale i tak se těším :-)

3
limbora
Reagovat

Víc než divný pocit začínám mít z Karla, skoro se ho bojím i přes obrazovku. Líbilo se mi, jak byl Jarda rozhozen z vzkazu Honzy, asi bude opravdu arogantní, když to zmínil kromě Báry i další člověk. A stále čekám, že se více projeví Míra, včera už začal vystrkovat růžky. Slyšela jsem dobře, že si spletl Ondrovu orientaci s tím, že gay je Jarda? Na to se musím podívat ještě jednou v těch fázích jim nebylo moc rozumět. To muselo v Jardovi zahubit alespoň dvě testosternové buňky.

4
Monika
Reagovat

Karel mi vadi od zacatku nejvic, neskutecne prehrava a je to hodne poznat. Navic mi prijde i jako psychopat v realu, vubec bych se nedivila, kdyby od nej partnerka obcas jednu slizla, ty jeho oci, v nich je vsechno.

5
pimpa
Reagovat

@Monika: Však jsem tu už psala, že být dámskou částí kmene Kalinga, která se zasloužila o jeho vyřazení, tak se pak bojím o život. :D

6
dorka
Reagovat

Ahoj vespolek, mě nejvíc baví, jak té tmavooké sympošce postupně mrzne úsměv na rtech, od momentu, kdy si uvědomila, že při vybírání kmenů poslouchala psychopata :-D….. Pak když prvního vyrazila jediného použitelného chlapa a teď to nijak nespraví… A tak to je, stačí moment a posereš si to 8-)

7
Hooper
Reagovat

Docela věřím tomu, že Karel je feťák. Nebo aspoň byl. Co se týká feminazi, tak jsem rád, že je venku. Chápu správně, že ona a policistka se znají z reálu? Káťa říkala, že ji přihlásila Janina.. A od ostrova vykoupení ve složení ona+Karel čekám velmi výživný sestřih.

Zina? Myslím si, že nebude chtít dělat vlny. Vyhození někoho z dvojice Bára-Blanka jí nikdo vyčítat nebude.

8
bugina
Reagovat

@Hooper: Feťák, co se zbavil fetu a dal se na víru? Mohlo by bejt;)

Jinak jsem taky měla radost, že se zachránila Káťa, protože Janina to málem pos..la sobě i jí.

9
VojtaP
Reagovat

@Hooper: myslím, že Káťa myslela, že ji Janina přihlásila k tomu místu nejslabšího v kmeni. Už když o tom Janina mluvila, tak bylo z Katky poznat, že ten její názor nesdílí a jako fanoušek hry by sama sebe takhle před kmenem neshodila. Jen by Káťa měla být v tomto ohledu hlasitější nebo alespoň lépe zvládat svou sociální hru, teoretické znalosti nestačí, když je ve hře neprodá.

10
Kami
Reagovat

Tak predstava ze jsem s Karlem sama na ostrove.. tak jsem prilepena porad v pritomnosti kameramana. Karel je typicky tichy manipulator a despota, tvarici se (a sam o sobe presvedceny) ze je spravnej. Typy jako je on sbali naivku a presvedci ji, jaci jsou borci ze bez nej nemuze byt.

11
limbora
Reagovat

@Kami: Karel přece nemůže být “ tichý“ manipulátor, hlasitějšího neznám. Myslím, že jeho manipulativní technika spočívá v tom, že tak dlouho hučí,či už do dívky, nebo do koholi, až to ta druhá strana vzdá. Karel je válec, ale je mi ho i tak nějak líto. Asi proto, že jsem dost daleko. Dneska jsem zvědavá na demagogii nejlepšího kapitána zeměkoule Dominika, co to tam zaznělo v upoutávce, tom duchu, že dokázal svůj team dovézt k několika vítězstvím? Dneska se asi hodně nasmějeme.

12
Prochor
Reagovat

Holky z Kalingy udělaly kolosální blbost. Měl letět Bizon a postupně měly vyházet zbytek chlapů aby šly do sloučení jen holky. Pak by se spojily s holkama z druhého kmene a vyházely zbylé svalovce. Jenže všechno vorá hloupá Martina která nic nechápe. Holky ztratily to poslední co měly a to byla důvěra v dívčí alianci. Teď už nemají nic.

14
Lukša
Reagovat

V letošní řádě snad ještě nebyla soutěž, která by nebavila. A trend pokračuje dále. Klobouk dolů, přes půl hodiny na přímém slunci s až stovkou kil na zádech. A co víc, první výhra Kalingy, navíc 3:0. Váhy se možná začnou vyvažovat, doufám, že získají také pondělní imunitu a pošlou Manobo na první kmenovku.
A do toho tu máme Zinu s dost nezáviděníhodným úkolem, koho poslat na druhý ostrov. Stále si stěžující Báru? Nabubřelého Dominika? Údajně arogantního Jardu? Nebo někdo úplně jiný? Každopádně je to Zina, může to být opravdu kdokoli (sázím na Báru, kvůli jejich rozepřím).

15
pimpa
Reagovat

@Prochor: Mně to tedy nevadí, stejně jsou to všechno takový čůzy, hlupky nebo fifleny, snad jediná ta ragbistka mi přijde normální.

16
pimpa
Reagovat

@Lukša: S Martinem se bavili jen o chlapech. O ženských ani slovo, tak nevím.

17
Majka
Reagovat

Jak teda obvykle nehodnotim vzhled, tak u Nikoly si nemuzu pomoct. Jednak je mi celkem nesympaticka. Ale… fitness trenerka?!?!? To snad ne. Ten jeji povisly zadek a celkove…

18
paulina
Reagovat

vo všetkom súhlasím 1* nech nabudúce vypadne Nikol

19
občasný návštěvník
Reagovat

@Prochor: Sice říkala (myslím, že ona, hledat se mi to nechce, a je to celkem jedno, která z nich), že čistě ženská aliance by do sloučení nemohla dojít, ale argument nezazněl žádnej (do tý doby by snad hlady neumřeli, i kdyby prohrávali – ostatně, v poslední soutěži dostal něco málo základního i prohravší kmen). Přitom by to bylo logický, zajímavý, konečně něco.
Takhle tedy nic, a za mě nuda nuda šeď (ani Jak to vidí robinsoni nesleduju – i kdyby tam argument zazněl – nudí mě to, ta jejich veškerá netaktika).

Mimochodem, kdo zná Survivor (i když těžce zmanipulovanej štábem teda – byť znám jenom některý řady, a pak zahraniční komentáře na ně), bylo tam někdy něco takovýho, že ženská (pochybuju, že mužská) aliance došla až do sloučení, a pak udělala taky krátkej proces?
Vidí v tom někdo nějakou nelogiku, špatnou taktiku nebo riziko? A proč?

20
kami
Reagovat

@občasný návštěvník: Presne tak, v US Survivoru bylo slouceni a holcici aliance nekompromisne kosila chlapy. Pred poslednim chlapkem (tusim Tarzan) vyhodily jednu z nich, ale pak sel posledni chlap. Zbyla posledni ctyrka holek a pak sla trojka do finale a vyhrala Kim (ktera ostatne krome taktiky vyhravala i vetsinu soutezi, takze si to 2x zaslouzla).

Na Survivora jsem se zacala divat az ted, kratim si tim chvili mezi dily Robinsona. Jsou hodne nadupane, vetsinou dve souteze a vyrazovacka v kazdem dile. Cela serie ma 15 dilu. Prave sjizdim „Hrdinove vs. padousi“ :-)

21
lily
Reagovat

Taky nechápu, koho může Nikol trénovat. Vypadá jak somálské dítě s povislým zadkem. Nedokážu si představit, kdo si platí takto vychrtlou trenérku.
Jinak by bylo fajn, kdyby ZIna do Kalingy poslala Dominika. Tam by si před ním nikdo na zadek nesednul, dost možná by ho brzy vyhodili a v Manobu by se možná uvolnila atmosféra a ukázaly by se i ostatní povahy.

22
lenka.selka
Reagovat

@kami: A kde se prosim ty dily daji sledovat. Take bych se rada konecne na neco z US verzi podivala.

23
Libor
Reagovat

Nikol je jedna velká tragédie, vždyť prohrála v duelu i s Bárou.

24
Michaela
Reagovat

Faktem je, že Martina je sice sympatická, ale ve výzvách je naprosto neužitečná, spíše ještě přitěžuje a to jak poskládala tým, podle rad Karla, to je také její chyba.

Líbilo by se mi, kdyby šli daleko Katka s Radimem, možná i s Bizonem. Z druhého kmene mi není příjemná Terry, maká, ve výzvách je skvělá, ale něco mi u ní nesedí. Myslím si, že ona by si s ostatníma holkama z druhého kmene ani nesedla. Z chlapáků je tam sympatický snad jen Mirek, ale já pořád nevím, zda je i chytrý nebo ne. Tam je vše pod nadvládou Dominika a Terry a na to se nedá koukat! :D

25
pimpa
Reagovat

@Michaela: Terry je mi taky nesympatická, namyšlená fest. Přitom když si vzpomenu na její skládačku… :D Nemá ve svém týmu rovnocenné soupeřky, proto jsou z ní chlapi tak odvaření.
Mně je zatím nejsympatičtější Petr, Bizon, Mirek, Martin a ragbistka.

26
dejna
Reagovat

@lenka.selka: Hodně dílů je na placeném ulozto, o neplaceném nevím. Našla jsem si na netu jejich hodnocení a stahovala podle jejich hodnocení.
Pokud vím, díl s ženským a mužským kmenem patřil mezi divácky méně úspěšné a mě taky moc nebavil.
Teď běží Survivor 36 – Ghost Island, použití imunit, které v minulých dílech buď nebyly uplatněny, nebo byly použity hloupě, tím jsou zaklety a čekají na GI na vysvobození, mi připadá jako dobrý nápad. Celkově byly první dva díly nabušené, těším se na další.
Náš RO je poněkud rozvláčný, ale až tak mi to nevadí a dvojka mi připadá lepší než byla jednička.

27
Michaela
Reagovat

@dejna: Také koukám na Ghost Island a baví mě to! Zatím se to rozjíždí, soutěžící poznáváme, ale vypadá to dobře. Pár zajímavých osobností se tam už profiluje.

A máš pravdu, že náš Robinson je strašně roztahaný, vlastně mi to ani tolik nevadí, ale pak se člověk koukne na originál, má to srovnání a hnedle vidí rozdíly.

28
Honzad
Reagovat

Jsem jediný, kdo trpí šílenou averzí na Dominika? To je fakt pro mě ztělesnění nabubřelosti a egoismu. Svaly mu zatemnily mozek, kritizuje absolutně všechny a za vše (i Blanku, že si dovolí nějak taktizovat! že se nestydí), strůjcem všeho dobrého je vždy on, jediný pan rozumný a spravedlivý. Chápu, že v poslední soutěži měl na zádech největší nálož, ale přesto bych čekal, že o generaci staršího Bizona zvládne porazit… Podobné sebevědomí teda číší i z již zde zmíněné Terry.

Mí fanoušci: Ragbistka, Bizon, Martin.

29
Libor
Reagovat

@Honzad:

Nemáš pravdu. Úmyslně klameš.

Dominik rozhodně nekritizuje všechny, to prostě není pravda. Zatím pouze Blanku, Barboru a Zinu. A to zcela oprávněně, k těm mají výhrady i ostatní.

V poslední soutěži měl po celou dobu na sobě výrazně větší váhu než Bizon, to už prostě nešlo ustát. Tato kritika je mimo.

30
pimpa
Reagovat

@Libor: Až na to, že Bizon by mohl být Dominikův táta. Ony přece jen síly ubývají, ať chcete nebo ne. Chlap přes šedesát a mladý nabušenec nejsou rovnocenní soupeři. Za mě má Bizon větší respekt než Dominik.

31
VojtaP
Reagovat

@Libor: souhlasím s Honzadem, Dominik si tam z toho udělal diktaturu, jediný jeho plán je ten nejlepší a toho, kdo se snaží zachránit krk (Blanka) nerespektuje, protože to jde proti jeho plánu. Je fakt, že se Blanka snaží až moc, čímž si zrovna důvěru nezískává, ale na Dominikovi jde vidět, jak ho štve, že z něj není Blanka podělaná. Už jen to, jak už asi 2x nebo 3x za tu dobu v podstatě vyhrožoval Terry, že poletí, pokud by se chystala na nějaký tah. To jeho ego je fakt nabubřelé. :)

32
Enaz
Reagovat

@lenka.selka: Na Online seriály je prvních 29 řad.

33
dejna
Reagovat

Mně Dominik jako diktátor nepřipadá a myslím si, že i ti další chlapi jsou dost sebevědomí na to, aby nějakou diktaturu dovolili. To spíš u Karla bych věřila, že by začal brzy komandovat…jenže se ho brzy zbavili.
Ale bylo by asi hodně zajímavý, kdyby Zina poslala Dominika k druhému kmeni. :D
Jinak moc nemusím právě ji. Ženskou, která nazve ostatní slepicemi a sama přes upozornění hrabe v písku jako mimoň nebo seká obrácenou mačetou. Má sluníčkový obličej, ale nevěřím jí ho. Jsem zvědavá, jak se postupně vybarví.

Jedno mi vrtá hlavou: Proč prozradili ostatním, že Zina má někoho přeřadit? Proč na ni přímo ukázali, proč nenapsali, že „někdo“….?

34
VojtaP
Reagovat

@dejna: myslím, že zrovna takový Mirek nebo Jarda si zatím moc ani neuvědomují, jak moc je má Dominik pod palcem. Taky je to hlavně proto, že ještě nebyli na kmenové radě, takže neměli důvod nad hrou přemýšlet. Uvidíme, jak to bude probíhat, až nějakou imunitu Manobo neobhájí.

Co se týče Ziny, tak ta má svůj svět. Ten její úkol za imunitu vyvolá velkou kontroverzi, ať už tam pošle kohokoliv. Těžko říct pro koho se rozhodne, může tam 10x říct stejné jméno, ale pak ji to jinak sepne a vyhodí někoho úplně jiného z úplně jiného důvodu. Nejspíš to fakt nebude rozhodnutí založené na taktice, ale na momentálním rozpoložení. Největší sranda by samozřejmě byla, kdyby tam poslala Dominika, ten by byl automaticky na dně v druhém kmeni a nejspíš by se tam nedočkal takového respektu, jako v Manobu. Můj tip je ale Jarda, který potvrdil, že si se Zinou moc nerozumí.

35
lily
Reagovat

@Honzad: já mám na Dominika alergii. Diktátor s přehnaným sebevědomím. Prisvojuje si zásluhy za vyhrane soutěže, ale nevybavuju si, že by k nějakému vítězství on sám přispěl

36
Michaela
Reagovat

Dominika nemohu videt, ani slyset. Strasne neprijemna postava, Terry hned v zavesu za nim.

Přidat komentář