Panáček v reality show

Výměna manželek (21.2.): Mirka vs Martina

21. Únor 2018 | napsal(a): | reality show: Výměna manželek

titulVM

Křik, hádky, alkohol, to bude hlavní téma nového dílu reality show Výměna manželek. Zvládne Martina deset dní s alkoholikem, který umí pro vše jen křičet a nadávat? Užije si Mirka klidu a pohody v náhradní rodině?

Vyměněné rodiny

Hevlín

Hevlín

První rodinu tvoří Mirka (41), Honza (50), dcery Jana (14), Sára (10) a syn Honza (4).
Podle Mirky je u nich hlavní problém alkohol, ten miluje manžel asi více než rodinu. Neustálé hádky a výbuchy vzteku, to je jejich běžný život.

Hrusice

hrusice

Na druhé straně se seznámíme s Martinou (47), Ondrou (34) a dcerou Kateřinou (8).
V této rodině vládne klid a dobrá nálada, do pořadu je dohnala zvědavost.

Martina se obává, aby její náhradní manžel nebyl nějaký despota. Bude mít štěstí, přesně takového vyfasuje a čeká jí desetidenní peklo. Po pár pivech Honza řve, nadává sprostě dětem, na to však náhradní maminka vůbec není zvyklá. Dokáže ho vytočit úplná maličkost, třeba točeňák místo špekáčků.

Premiérový díl sledujte dnes od 20.20 na TV Nova

Promo

Zdroj:tn.cz,novaplus.cz, FB Výměna manželek

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Výměna manželek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 26
1
Lukša
Reagovat

Jako u většiny posledních dílů je mi líto těch dětí, tentokrát od opilce. Holky chytré, ale zanedbané (hlavně otčímem), jeho vlastní kluk ale taky žádná sláva, sic je to jeho „zlatíčko“, ale taky se k němu nechová nejlépe. Bohužel jestli se něco nezmění, tak z něj vyroste to samé v bledě modrým. A hlavně, nejdůležitější je cigáro každých pět minut…

2
Monika
Reagovat

Tak Kacenka z druhe rodiny taky zadnej zazrak, neskutecne rozmazlene dite a navic i na pohled nepekne. Prislo mi, ze ani neumela poradne mluvit, byla pomala v reakcich, tez mi ji bylo lito z jineho duvodu.

Reagovat

Viděla jsem to jedním okem, notorik a rozcapený fracek, kterého přítomnost nové tety nutila do negativismu. To slovo měl otec jako mantru na každý truc dcery. Možná je nějak postižená, málokdy kritizuji děti, ale tahle holka mi byla protivná už na fotce.
Ožrala byl primitiv, ale je to Mirka, kdo dovolí týrání dcer, proto je ona ta horší. Nepracuje, závislá na buranovi a děcka jí jsou fuk. Už jen ty rozdíly, co mezi nimi dělal, hnus.

4
Monika
Reagovat

@Ajda: Na FB na malou Katku reaguje spousta lidi podobne, jeji otec se tam ohradil, ze je uplne zdrava a jeste velice chytra, sla do skoly dokonce o rok drive pry. No ja teda videla dite protivne a rozmazlene az na pudu. Co to je za jednani, nahradni matka se zepta, zda nepojedou na vylet na hrad a dite ztropi hroznou scenu – fnukani, rev, otec ji nic nerekne…Takove dite jim preroste pres hlavu, uz ted je z ni poradnej pucak. Jo od pohledu nesympaticka, ja bych to teda napsala jeste drsneji, ale netreba slov, se clovek na ni podiva a vidi….

V druhe rodine matka horsi, souhlas. kdyby pracovala, nemusela by byt tak zavisla na tom magorovi a opet se ukazalo, jake jsou problemy v rodine s nevlastnimi detmi. Vlastniho kluka miloval, nevlastni holky mu byly pritezi.

5
lily
Reagovat

Jako matka nikdy nepochopím ženy, které upřednostní chlapa před dětmi (většinou z předchozího vztahu). Chudinky holky, ponesou si tu křivdu možná i celý život. Co se týče Kačenky, nebyla bych tak přísná. Bůhví, jak se s náhradní maminkou cítila. Vždyť se nestarala ani o vlastní dcery. A neviděla jsem, že by se snažila s Kačkou navázat jakýkoliv vztah. Starala se jen o to, kde se dá kouřit a vařila a šůrovala. O děcko zájem neprojevila vůbec.

6
Libula
Reagovat

Kateřina je absolutně v pořádku; výtky vůči ní jsou pouze předsudky z doby minulé, kdy ideálem byl direktivní styl výchovy i vzdělávání. Ideologie vzorce myšlení „za nás to bylo takhle (a tak je to správně), tak to stejně musí být i dnes (jinak je to špatně)“ je humorná. Naštěstí se toto paradigma postupně mění, ale bude to ještě trvat…

7
anonym
Reagovat

Pokud je Kateřina naprosto v pořádku a normální osmileté dítě, které údajně chodí do třetí třídy, nechtěla bych vidět dítě, hlavně slyšet, které v pořádku není. Že je rozmazlená je fakt, že neumí komunikovat je druhý fakt a hrabat se v nose, aniž by věčně vysmátý tatínek nebo máma holce neřekli, že tohle by zrovna nemusela, taky není normální. A tohle nejsou žádné předsudky, ale bohužel fakt. On ten táta, který se neustále směje, nebo alespoň se usmívá, je taky podezřelý :-) Dcerka je protivná už na pohled. Jistě, nemůže za to, jak vypadá a jak se chová, ale někde se chyba stala.
Druhá rodina, bohužel, je naprosto na jiné koleji, děti, které nedostanou žádnou pozornost, táta alkoholik, s kterým nehne naprosto nic a který je natolik vulgární, že se s ním nedá promluvit, natož ho poslouchat. A vinu na tom nese i jeho žena, nechat své děti vychovávat a žít s takovým božím hovádkem by mělo být trestné.

Reagovat

@Libula: Nevšimla jsem si, že by tady někdo řešil někoho podle „vzorce“, ale podle toho jak to viděl a cítí. Chování Kateřiny rozhodně nebylo běžné, volná výchova má také své mantinely a tady budou zřejmě hodně široké. Dítě v jejím věku má být zvyklé komunikovat, plnit úkoly, ne že rodiče skáčou, jak holčička pískne. A omlouvat to negativismem? Není zrovna tohle to škatulkování, které odsuzujete?

9
Ludmila
Reagovat

Abych řekla pravdu na tu malou jsem se moc nesoustředila. Je pravda, že v 8 letech by měla normálně komunikovat s lidmi, není už puchejř ze školky. No na druhou stranu, moje celoživotní kamarádka byla puchejř, co když nechtěl, tak nemluvil i na druhém stupni. Nemusí to být tedy výchovou, ale spíš povahou.
Pokud jde o notorickou rodinu. Ukázkový případ, jak to může dopadnout, když je ženská finančně závislá na partnerovi. Nejspíš pocházela z podobné rodiny. ten její manžel byl fakt debil. Piju protože nediostávám lásku…. Ha, ha, že nedostává lásku právě proto, že chlastá a chová se jako debil, to ho nenapadne. Bylo mi moc líto těch holek.

10
Viki
Reagovat

Jémine, Hrusice, neviděli jste tam někde Mikeše??

11
Viki
Reagovat

@Ajda: Hele, Ajdi, Hevlín je děsná díra a jako všude je tam děsivá nezaměstnanost. Na dojíždění kamkoliv je to daleko, takže nezaměstnanost bych Mirce nevyčítal. Ten její je holt lopata a je to zhoršené tím, že vyrostl na vesnici, kde panovaly předpotopní poměry. Teď je to už hodně jiný, ale na mnoha místech ještě přežívají rezidua. Rozdíl mezi městem a vesnicí byl kdysi velmi výrazný, a vesničané byli opravdu jiní. Třeba v tom, že byli děsně primitivní. On by sice měl být otrkaný tím, že pracuje v Rakousku, ale to, v čem vyrostl, to, že se nemusí ovládat a že si může na kohokoliv, kdo mu nedá přes držku, zařvat, to v něm prostě je.
Na druhé straně ani ten Ondra není žádná výhra. To ty ženské mi přišly docela v poho. Obě.

12
Ajda
Reagovat

@Viki: V Hrusicích už byl profláknutý, poslední stopa kocoura byla zachycena v Brně.

Hevlín znám, do Znojma je to cca 30 km, Mikulov je ještě blíže a do Laa dojde i pěšky, jsou to asi 4-5 km :D Lázně mají za rohem a nejezdí tam, nepochopím, mohla tam jet s děcky i sama, když blbovi voda nevoní.
Kdyby chtěla, najde si práci, bydlení a chlapa pošle do kopru, ale nedá se plánovat cizí život. Vím, že je v příhraničí docela zájem z rakouské strany o úklid v domácnostech. Pár hodin týdně a pokud je ženská šikovná, platí velmi slušně. Ale ono jí to zřejmě vyhovuje, že to odnáší dcery, to je jí jedno. Proč asi se s ní nestýká nejstarší syn?

13
lily
Reagovat

starší syn by mě také velmi zajímal, když vidím, jak vychovává dcery

14
Viki
Reagovat

@Ajda: Tak asi jsem si Hevlín spletl s nějakou vesnicí okolo Brna; jezdili jsme tam s fotbalisty.
S tou Mirkou máš asi pravdu, bude opravdu zvláštní. Jak už psala Lili, ženské, které dají přednost chlapovi před vlastními dětmi nejsou normální. Tak nevím, je to u ní stockholmský syndrom (vždyť ona jej stále obhajuje) a má z něho strach, anebo se prostě neobejde bez sexu? I když, jak si lopata stěžoval, tak tam žádný sex neprobíhá. Takže se asi opravdu jen nechává živit a jinak je splachovací. Dalšího chlapa nesežene a je tam zaháčkovaná kvůlivá domu, kam by šla? Holek je mi líto, byly fajn.

15
Ajda
Reagovat

@Viki: Hevlín byl přece kdysi známý a frekventovaný hraniční přechod do Rakouska. Laa za rohem, lázně občas hledají i zaměstnance z Česka, na úklid, lázeňské, recepční. Je tam kolikrát víc slyšet češtinu než němčinu :-)

16
sedma
Reagovat

@Viki: Zato vy určitě pocházíte z města a jste prudce inteligentní, jak je vidět z vašeho příspěvku. Zjevně trpíte předsudkem , že na vesnicích žijí jenom zaostalí vidláci a burani. Jak víte, odkud ten člověk pochází a kde vyrůstal, znáte ho osobně? Nikterak neobhajuju jeho chování, ale označovat člověka, který se živí fyzickou prací, „ten lopata“ je hodně urážlivé. Existuje totiž spousta lidí, kteří jsou z vesnice, živí se rukama a nejsou zaostalí a primitivové.

17
Viki
Reagovat

@sedma: Milá zlatá, pocházím z lázeňské vesnice (lázeňští hosté společenské poměry ve vsi kultivovali hodně), kde vedle sebe žili lidé, co jezdili do fabrik ve vedlejším městě, a tehdy ještě samostatní rolníci. Rozdíl mezi oběma skupinama byl značný. Já ty zemědělce nechci nějak dehonestovat, toho jsem dalek, ale oni při své dřině na nějaké vzdělání a úroveň prostě neměli a to je limitovalo. Změnilo se to až časem, kdy JZD bylo už svým způsobem něco jako fabrika – lidi chodili do práce na 8 hodin (anebo na víc, ale zase se jim to odečítalo jinde), měli jistý plat a od dřiny od slunka do slunka byli osvobozeni. Navíc museli mít nějaké vzdělání, aby mohli obsluhovat nové stroje. Takže poměry na vesnici byly už v 70. letech jiné, už to byli jiní lidé. Což ovšem neznamená, že úplně a stoprocentně. Prostě burani, vychovaní v primitivnosti, burany zůstali. A to samozřejmě i ve městech.
Další moje zkušenost: po VŠ jsem hodně let bydlel ve vsi poblíž Brna. Původně velmi chudá oblast, pracovní podmínky dělníků za 1. republiky úděsné, takže kultivovanost lidí tomu odpovídala. V 70. letech už bylo vše jiné, chlapi měli zajištěnou dopravu do Brna (už nevstávali ve 3 ráno a nešli 7 km pěšky k nádraží) a zcela přejali městskou kulturu. Samo, že nebyli všichni stejní, ale burani to nebyli, na rozdíl od některých, co ve vesnici zůstali. Co mě však hodně zarazilo, byla úroveň tamních ženských – ty zůstaly zamrzlé nevím kde. Na nich bylo markantně vidět, že ji schází socializace, protože většina z nich do města za prací nedojížděla a tak přebraly normy svých matek. Což znamenalo, že z nich byly sprosté, uštěkané, zapšklé potvory, buzerující své muže, no děs běs. Takže tolik k těm mým předsudkům, kde jsem je asi získal.
Nepohrdám lidmi, co pracují manuálně, nakonec jsem sám občas manuálně pracovat musel. Tady ale nešlo o to, že to byl zedník, ale o to, že to bylo hovado. Přiznávám, že označení lopata nebylo zrovna košér, ale chtěl jsem se vyhnout sice přesnějším, ale současně vulgárnější výrazům.

18
anonym
Reagovat

@Viki: Nevím, proč sem pořád pleteš rozbory první republiky, případně 70. léta, VM je z roku 2017.
Možná si vyrůstal někde na vesnici a máš špatné vzpomínky (sousedi, příbuzní)), ale věř, že dnešní vesnice jsou hodně jiné, Tím nemyslím jen bydlení, ale i vzdělanost lidí a inteligenci.
Do VM se hlásí a jsou vybrány rodiny ne zrovna klasické a o tom ta RS je. Vybrat tam rodiny stejně „postižené“ a ze stejných existenčních podmínek by bylo pro diváky nudné. Podle jedné rodiny nejde charakterizovat osazenstvo celé vesnice.
Označit dělníka za lopatu je bez komentáře a na pár facek. Až ti bude doma plavat koupelna ve svinstvu z odpadu ještě rád oslovíš instalatéra mistře:-)

19
Ajda
Reagovat

@Viki: Jako reakce stačily poslední tři věty.

20
Viki
Reagovat

@anonym: A říkám snad něco jiného? Madam mě napadla, a tak jsem jí vysvětlil, jak to kdysi bylo (protože o tom zjevně nemá ani páru) a že dnes je to samozřejmě už jiné. Tys to v mém příspěvku neviděl?
Hledat v mé poznámce, jak žili lidé na vesnici před válkou, rozbor 1. republiky … promiň, cítíš se zdráv? Stejně tak … kde vidíš charakteristiku celé vesnice? Teda kromě faktu, že kdysi byl velký rozdíl mezi městem a vesnicí, a to bylo dáno tehdejšími poměry.
Označení lopata je dávno zavedený úzus, obecně označuje pracujícího člověka a nemá většinou pejorativní nádech. To mnohé zdejší označování Honzy je 100x horší – a kupodivu to nikoho nevzrušuje.

21
Viki
Reagovat

@Ajda: Ajdi, nepochybně sis všimla, že ně sedma nevybíravě napadla a neoprávněně obvinila z mnoha hříchů. Slušně jsem ji odpověděl na každý výpad, a proto to je tak dlouhý.

22
anonym
Reagovat

@Viki: Já jsem naprosto v pořádku, to nemusíš vůbec probírat. A pokud máš krátkou paměť, což se stává, přečti si svůj příspěvek pod číslem 17.
Nikdo tě tady nenapadl.
Jen ještě poznámka: oslovení madam je ironické a možná by ses mohl nicku sedma omluvit, stačí jedna věta.

23
JanaH
Reagovat

@anonym: k otázce ze tvé první věty mě napadá jediné možné vysvětlení… on se Mikeš patrně rozhodl zveřejnit na Panáčkovi své paměti, neboť podobné rozbory sepisuje opakovaně v každém vlákně, nevšimla sis? ;-)

Škodolibě se směju, že netuší, kým jsi „byla“. Že by krátká paměť? :-DD

24
Ajda
Reagovat

Všimla, nevšimla, hlavně to tu prosím neplevelte svými životopisy jeden za druhým. Psychologické rozbory osob už máme taky kdysi dříve za sebou, nelze všechny naházet do jednoho pytle. Madam je za čárou, a dál trvám na svém – jako reakce stačily poslední tři věty.

25
anonym
Reagovat

@JanaH: Všimla:-) ale nejsem si jistá, že si vybral dobré místo.

26
Ludmila
Reagovat

Já bych se Vikiho zastala, historický rozbor mi nevadí a na výrazu lopata nevidím nic špatného. Pokud je někdo zedník, nejspíš si po večerech nečte Ovidia, prostě maká s lopatou. Pokud ta lopata bude mistr zedník, ráda mu řeknu mistře.

Přidat komentář