Panáček v reality show

X Factor UK 2017: Castingy – část 3 a 4! Horská dráha emocí a kvality! (rekap)

12. Září 2017 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

xfactor_auditions3,4

X Factor naplno rozjel své castingy! Minulý týden jsme mohli vidět slibný start série. Castingy tentokrát zavítaly napřiklad do Thorpe Parku. K vidění byli i pravé exempláře z domu hrůzy. Dostali se nějaké hrůzy i do Bootcampu nebo porota po loňsku vystřízlivěla? Dozvíte se v dnešní rekapitulaci.

3. Castingový díl

Pretty Boy Karma, 19

výběr: Justin Bieber – Boyfriend

Dvojčata Phillip a Achilles jsou původem z Řecka, na první pohled by se však dalo říct, že se naklonoval sám Justin Bieber a zkouší své štěstí v X Factoru. Kluci si neosvojili jen image slavného zpěváka, ale taky jeho repertoár. S jejich talentem je to už horší, všechno špatně. Holt stylové oblečení a ukazování břišáků na obdiv není vše, když stojíte za prd i v písni, kde se nějak extra nezpívá. 4x Ano, tedy 4x NE…

Talia Dean, 32

výběr: Nina Simone – I Put A Spell On You

Talia má díky své práci blízko světu showbusinessu, pracuje totiž ve VIP sekci na londýnském letišti Heathrow. Jednou se dokonce potkala s Nicole a Sharon, které ji povzbudili k tomu, aby se do soutěže přihlásila. Talia si vybrala klasiku od Niny Simone. Nutno podotknout, že velký hlas Talii nechybí, soulové zabarvení alá Joss Stone odhaluje velký potenciál. Jak se Talia správně odhadla, potřebuje mentoring jako sůl, některé pasáže se mi zdály ukřičené. Talia se rozhodně řadí mezi ty zajímavější kandidáty, co jsme zatím mohli vidět, takový neobroušený diamant.

Liaa, 20

výběr: Kelly Clarkson – Trouble With Love Is

20 letá Liaa pracuje v sázkové kanceláři, před porotu vsadila na filmový hit od Kelly Clarkson. K její barvě hlasu se song docela hodil, nicméně se obávám, že není dostatečně silný, aby byla schopna přitlačit tam, kde bylo potřeba. Pro Simona by se Liaa nejlépe uplatnila ve skupině. Jak už to v této show bývá, ani bych se nedivil, kdyby to tak i skončilo.

Drew Wedlake, 22

výběr: White Stripes – Seven Nation Army

V dalším krátkém úryvku nám byl představen Drew, který se kromě rodinného podniku věnuje buskingu. Drewovi už chyběla jen ta kytara v ruce, akustická verze Seven Nation Army se mi osobně moc nezamlouvala, zvláště když výjimečnost této písně spočívá v charakteristické instrumentální lince. Jinak má Drew dobrý pěvecký základ a image, porotu taky zaujal a jednomyslně postoupil.

New Dynamixx, 19 – 24

výběr: medley Little Mix – Touch & Jonas Blue – Mama

Po velmi dlouhé době se do X Factoru přihlásila nějaká smíšená skupina, poslední kteří se dopracovali do Live shows a částečně rozbili nadvládu boybandů a girlbandů byli Only The Young před třemi lety. New Dynamixx by mohli znovu přinést svěží vítr do kategorie skupin, zpívat umějí a podle krátkého úryvku jim to i docela ladí. Smíšené skupiny nabízí spoustu možností, New Dynamixx mají ten potenciál a jsou i zábavní. Bude záležet, kterým směrem se vydají.

Kevin Davy White, 29

výběr: James Brown – It’s a Man’s Man’s World

Kevin pochází z Francie a je povoláním elektrikář, do Londýna se přestěhoval kvůli přítelkyni. V dotáčce na sebe práskl, že se loni zúčastnil francouzské verze The Voice, kde bohužel nepostoupil ani přes první kolo. Nehledě na to, že je Man’s World již v pěveckých soutěžích hrozně ohraná a Kevin tak neměl moc šanci na ní předvést nic nového, je to hodně dobrý zpěvák s velkým charisma. Kategorie Overs se zatím plní zajímavými typy.

Topher Balne, 19

výběr: Britney Spears – Lucky

Topher zpíval akustickou předělávku hitu od Britney, Topherovi hodně ublížil jeho nevytříbený styl zpěvu. Neustálé zalykání mě osobně iritovalo a nejspíš bych Tophera taky dál nepustil. Od poroty dostal 4x ne.

Samuel Sheperd, 22

výběr: KC & The Sunshine Band – Boogie Shoes

Samuel na casting přišel na vysokých jehlových podpatcích. Sice se na nich umí pohybovat líp, jak některé dámy, nicméně jeho zpěv nebyl ničím výjimečný a potenciál pro další vývoj zde porota neviděla. 4x ne, porota nejspíš letos nepustí jen tak někoho.

Issy Price, 19

výběr: Justin Timberlake – Senorita

Issy z Newcastlu sice vypadá jako popová hvězda, jenže pro soutěž je její zpěv průměrný. Porotě navíc vadilo, že fejkováním amerického přízvuku zcela zazdila svůj původ. Další nepostup.

Nathan Sailsman, 27

výběr: Bryan Adams – Heaven
Robbie Williams – Angels

27 letý Nathan z Tottenhamu pracuje v sázkové kanceláři a svou malou dcerku vychovává sám od jejích 6 měsíců. Zatím žádný jiný soutěžící letos tolik nerozdělil porotu jako Nathan. Jeho verze Angels tolik nevynikala, avšak hlasově na tom není špatně a má prostor pro růst. Sharon i Nicole Nathanovi daly šanci, Louis je přesvědčen, že na soutěž zatím Nathan není připravený. Simonovi se moc nezamlouval výběr, ačkoliv se mu líbil Nathanův hlas, aby se byl schopný rozhodnout, poslal Nathana zpět do zákulisí připravit jinou píseň.

Nathan je zpět, nově si vybral Heaven, protože je to pro něj píseň, se kterou se dokáže emočně spojit. Svou druhou šanci Nathan svým výběrem zkazil, Heaven se hodí spíše pro rockově posazené hlasy. Na základě prvního výkonu bych Nathanovi šanci dal, na základě toho druhého vůbec, špatný výběr a špatné provedení. Zde je názorná ukázka, jak zpěváka dokáže potopit výběr. Simon se rozhodl Nathana poslat domů, protože ví, že by v těžké konkurenci nejspíš neobstál.

Ginny Lemon

výběr: Liberty X – Just a Little

Porota se rozhodla vyzkoušet v parku atrakci s vlakem hrůzy, kde je děsily různé hororové výjevy. To však netušili, že je některé tyto hororové postavy budou pronásledovat až na casting. Otázkou bylo, zda je porota vezme na milost. Bez varování se na casting přiřítil úkaz pod jménem Ginny Lemon. Od začátku do konce byl tohle hodně velký bizár. Porota naštěstí nepodlehla.

Doctor Woof

výběr: Use What You Got z muzikálu The Life

Ajťák Andy ve dne, v noci Doctor Woof, aneb další exot a další nepostup.

Holly Penfield

výběr: Meredith Brook – Bitch

Dnešní freakshow okénko uzavřela Holly, kterou fascinuje surrealismus, což je na první pohled patrné. Její vystoupení jako ze snu (nebo spíše noční můry) tomu odpovídalo. Porota letos zůstává při zemi, Holly taktéž nepostoupila, ufff.

Rebecca Grace, 20

výběr: Kelly Clarkson – Piece By Piece

Freakshow zdá se skončila a po sérii neúspěšných uchazečů přichází Rebecca. Zvolit si Kelly Clarkson nebyl úplně šťastný tah a už vůbec ne s touto písní, kde se nedá vyhnout srovnání s emotivním vystoupením samotné Kelly z loňska. Přestože má Rebecca zajímavý sytý hlas, nějak nedokázala do písně vložit nic vlastního. Snad si příště zvolí moudřeji.

4. Castingový díl

Bukky Shittu, 32

výběr: Whitney Houston – I’m Every Woman

Bukky pověsila práci hostestky na hřebík a nyní by chtěla práci v hudebním showbusinessu. Myslím, že by se měla ke své bývalé práci vrátit nebo si najít něco v čem je dobrá, protože zpěv to rozhodně není. Whitney rotuje v hrobě jako vrtulník a Bukky odchází bez postupu.

The Cutkelvins, 20 – 24

výběr: Naughty Boy feat. Beyoncé – Runnin (Lose It All)

Další smíšená skupina, tentokrát ji tvoří sourozenci Jay, Shereen a Kay. Jejich vystoupení rozhodně nebylo dokonalé, spíše takové nesourodé a nevychytané, většinu vystoupení také táhla sama Shereen. Právě k ní směřovaly největší ovace od poroty, padly návrhy, že by se měla skupina soustředit hlavně kolem ní jako hlavní zpěvačky. Skupina v sobě skrývá velký potenciál, se zkušeným mentoringem, který by je naučil spolupracovat a navedl jak efektivně rozdělit jednotlivé party, můžou být skvělí.

Daniel Quick, 18

výběr: Elton John – Your Song

Daniel studuje a přivydělává si prací v Icelandu a na kameru dokonce přiznal, že je maminčin mazánek. Svou imagí hodného kluka od vedle mi trochu připomíná Nicholase McDonalda z 10. série. Daniel má solidní hlas, nicméně je poznat, že zpívá jak mu zobák narostl a ne pokaždé se mu podaří zvolit správnou techniku. Taktéž mi chyběl větší emoční prožitek, což se dá přiznat k tomu, že na Your Song nemá odžito. Nemyslím si, že by z Daniela byl větší frontrunner.

JBK, 24-28

výběr: Sam Smith – Lay Me Down

Tento boyband na casting přiletěl až z dalekých Filipín. Před dvěma lety jsme tu měli girlband 4th Impact, uvidíme, zda se klukům podaří zopakovat jejich úspěch. Upřímně, když vážili takovou cestu, čekal větší odpal. Nic světoborného ani originálního se neodehrálo. Porota jim šanci dala, ale pokud k dalším vystoupením přistoupí stejně, tak to vidím na brzký konec.

Deanna, 24

výběr: Whitney Houston – I Have Nothing

Deanna zase přiletěla až z karibského ostrova Anguilla, britské kolonie. Ostrovní spoluobčané ji pomohli s financováním cesty. Deanna určitě není špatná zpěvačka, nicméně pro mě vše kazí výběr už snad milionkrát zpívaného hitu od Whitney. Šance, že do písně vnese něco nového byla téměř nulová, místy se mi i zdálo, že se Deanna hlasově trápí. Do Bootcampu se Deanna dostala, příště ale musí ohromit, jinak ji výraznější konkurence zastíní.

Andy Holloway, 29

výběr: originální píseň – Sing It With Me

Andy je živoucí příklad toho, jak se to nemá dělat. Naprostá příšernost. Šílený Martin Beck z loňska je proti němu hudební génius.

Aidan Martin, 27

výběr: originální píseň – Punchline

27 letý barman z Londýna na sebe prozradil, že už se soutěže zúčastnil asi před 10 lety a dostal se do Bootcampu. Za tu dobu prý na sobě pracoval. Podle všeho vylepšoval i svůj skladatelský skill, připravil si vlastní píseň Punchline, která pojednává o jeho nedávném rozchodu s přítelkyní, tudíž se jedná o baladu. Risk s vlastní písní se mu vyplatil, těžko říct, zda je Aidan lepší skladatel nebo zpěvák, jeho hlas sice není nijak obří, avšak do něj přes svou vlastní věc dokázal dostat velké množství emocí. Velmi povedený casting. Aidan je další, kdo zaujal svou původní tvorbou a s přehledem postupuje do Bootcampu.

Top 3 z 3. a 4. dílu

  1. Talia Dean
  2. Aiden Martin
  3. The Cutkelvins/New Dynamixx

Kdo zaujal vás? Podělte se o své názory v diskuzi

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 21
1
DJ Vlado
Reagovat

Pro mě je z obou víkendových dílů jednoznačnou jedničkou Kevin, tenhle týpek je pro mě „whole package“, má perfektní nakřáplou barvu hlasu, je velmi muzikální a má obrovské charisma :-) Že by u mě nastala revoluce a budu mít letos největšího favorita chlapa? :-D

Z ostatních byl hodně dobrý Aiden, ale na mě je jeho zpěv poněkud old-fashioned :-) Z bab mě tentokrát vyloženě nezaujala žádná, Talia je zajímavá typově, ale její hlas je ve výškách dost nepříjemný, Rebecca mi krátce po dozpívání úplně vyšuměla a kdo mi vyloženě vadil, tak to byla Deanna, děsná umečená koza :-/ Ze skupin jsou nadějní New Dynamixx, u nichž souhlasím s Vojtou, že můžou vnést svěží vítr mezi všechny ty generické boybandy a girlbandy, navíc se mi u nich líbí ta blondýna, která mi vizuálně trochu připomíná Hannah Spearritt z S Club 7, pro kterou jsem měl svého času slabost :-D

2
J
Reagovat

Aj mne sa Kevin Davy White najviac pozdaval z 2 tyzdna kastingov. Ked zatvorim oci, dokazem si predstavit ako spieva tu nadhernu piesen od SEALa – LOVE´S DIVINE. Sedela by mu. Ale obavam sa, ze Nicole nebude posielat do Live Show vsetkych cudzincov. Po 6 CC ma tam toho Ciernohorca Slavka (ucastnik tohtorocnej Eurovision Song Contest), Kevina – Francuz a Berget – Holandanka.

3
Tomáš
Reagovat

Tak sem zkouknul všechna videa a i pro mě je Kevin zatím to nejlepší co bylo možné v letošních castinzích XF vidět. Konečně pořádný chlap s pořádným hlasem a soulovým cítěním, navíc megasympaťák ze kterého to charisma přímo čiší. Z fleku bych ho poslal do Live Shows, ten týpek by je tam všechny rozválcoval. Ale stejně jako J se i já obávám že ho tam Nicole nedá takže z toho zase nic nebude. Aidan rovněž super a pro mě je hned těsně za Kevinem, jediný kdo mu těžce šlape na paty. Ten jeho vlastní song byl krásný a byly v tom obří emoce, je z něho cítit velké srdce a tak to má být. Pak byla ještě dobrá Talia – slyšel sem v jejím hlase něco z Janis Joplin i Amy Winehouse. Při té záplavě popových a quirky pěvnic které se v XF UK neustále objevují by to byl takový svěží vítr i když bych jí asi nějak aktivně a přehnaně nefandil, to si nedovedu představit. Pak bych ještě možná nějaký potenciál viděl v Drewovi ale museli by na něm mentoři hodně makat a vybírat songy co mu sednou. Co bych úplně zrušil a to píšu u každého XF sou vokální skupiny – i když třeba některé zpívají dobře tak mě tohle prostě vůbec nebere a přijde mi to jen jako taková zbytečná a nutná vata okolo na vyplnění. Nedokážu se s nimi nikdy ztotožnit a fandit jim, obešel bych se bez nich.

Takže za mě Top 3 těchto dvou castingů je následná

1 Kevin Davy White
2 Aidan Martin
3 Talia Dean

4
J
Reagovat

@Tomáš: Bojim sa, ze Nicole posle do live shows tento zjav.
https://www.youtube.com/watch?v=rQ1BXJpfa4I

5
Tomáš
Reagovat

@J: Slavka si z Eurovize pamatuju a i přesto že sem letos v Černé Hoře byl a je tam moc hezky tak jemu bych teda určitě nefandil. :D To by byl podobný bizár jako loni Bratavio a Nicole by si snad musela být vědoma že s ním nemá žádnou šanci. Pro Kevina tohle není žádná konkurence a absolutně se s ním samozřejmě nedá porovnávat i když jak sme viděli už loni tak v téhle show je možné všechno. :/

6
J
Reagovat

@Tomáš: A kto sa ti pacil z Eurovizie najviac? Ja som sledovala len finale a u mna to vyhral ten alternativny metal z Ukrajiny. Nebol to najlepsi rockovy song, ale v tej zaplave popovych piesni to bol zavan cerstveho vzduchu.

7
Tomáš
Reagovat

@J: Mě se v Eurovizi letos splnil sen a vyhrál můj největší favorit Samuel Sobral, takže ten se mi líbil nejvíc. Ale skvělé bylo i Bulharsko, Maďarsko nebo Rumunsko.

8
libena
Reagovat

nemuseli byste tak okatě spoilerovat :-(((

9
Tomáš
Reagovat

@libena: Sice sem tu v jednom z předchozích vláken viděl spoiler kdo bude v Top 24 ale nevím o tom že bych tu já sám jakkoliv spoileroval a navíc si to stejně už ani pořádně nepamatuju. :)

Mimochodem neví někdo kdy poběží na ITV další díly X Factoru? Bude to dnes a zítra večer? A v kolik hodin?

10
J
Reagovat

@Tomáš: Dnes a zajtra o 21.00 CET. Mna by viac zaujimalo kolko bude este kastingov a kedy konecne zacne BootCamp. Ak ma niekto info sem s nim.

11
Tomáš
Reagovat

@J: Koukám na to.

12
J
Reagovat

@Tomáš: Ja si zhliadnem len videa dnes. Respektive pockam na Vojtov rekap. Trochu som badala v nedavnej minulosti a napr. v roku 2014 mali až 8 kastingov. To by znamenalo este dnes + buducu sobotu a nedelu. A potom budu este 4 soboty a 4 nedele pre BootCamp, 6 CC a JH. Ak som dobre ratala, tak 1 LS by mala byt v sobotu 29.10.

13
Tomáš
Reagovat

@J: No na včerejšku bylo zajímavé to že se mi z celého castingového dílu nejvíc líbila skupina a to sem tu ještě o pár příspěvků dál skupiny zatracoval. I když dva lidi to ani není tak klasická skupina, jen to do nich spadá. Ti kdyby se dostali do Live Shows tak mám letos v této kategorii favorita, přišli mi vážně skvělí.

14
J
Reagovat

@Tomáš: Tu mas zaujimave citanie ohladom tohtorocneho XF UK 2017:
http://sofabet.com/2017/08/30/x-factor-2017-preview/
a precitaj si aj ostatne.

15
Tomáš
Reagovat

@J: No o tom zkrácení počtu živých přenosů o kterém se tam píše vím a nijak nadšený z toho teda nejsem, spíš naopak. Já tohle vždy vnímám jako negativum protože živé show mám pochopitelně nejradši a naopak bych spíš ubral některých vyloženě otravných castingů. Bohužel ten menší počet finálových kol je v posledních letech jakýsi nový trend asi aby se ušetřilo a proto že není sledovanost ( u nás to bylo v CZ/SK X Factoru, v poslední SuperStar i loni v historicky posledním XF AU ), vlastně se divím že XF UK měl ještě loni Live Shows tolik kolik měl. Jen nevím jak to bude probíhat – jestli v sobotu všichni odzpívají, pak se na chvíli stopne hlasování a vypadne prostě ten co bude poslední a pak se hlasování znovu rozjede tam kde skončilo a v neděli si další dva na posledních místech zazpívají v Sing Off? Netuším no… Co ještě ti tam přišlo zajímavého?

16
J
Reagovat

@Tomáš: Len sa da z toho dedukovat potencialny vitaz tohtorocneho XF UK. Tu mas dalsi pohlad:

http://www.cherryanalysts.co.uk/2017/09/x-factor-strictly-come-dancing-2017/

Fakt, ze Cowell tohto roku mentoruje groups…

17
Tomáš
Reagovat

@J: To sou mi ale konspirace. :D A to si mi tady ještě sama nedávno psala že tohle není CZ/SK SuperStar a že klidně může letos vyhrát podruhé za sebou kluk ( a pak sem se tu někde dočetl že si tu sama vyjádřila názor že Grace je možná Chosen One tohoto ročníku ) . Fakt je ten že asi ani vůbec nevím co mám na ten článek napsat protože do tohohle vidím ještě daleko míň než do naší SuperStar, tam to dělali dost průhledně pokud to tak skutečně bylo. Respektive tady do toho nevidím vůbec a nemůžu vědět jaké mají záměry. Tak asi necháme toho špekulování dokud aspoň nepoznáme finálovou sestavu ne? Pak se o tom třeba můžem bavit, bude li to mít smysl. :) Podobných článků bude vycházet vždy dost ale co je na nich pravdy se ukáže až s průběhem show.

18
J
Reagovat

@Tomáš: O Grace som vychadzala z faktu, ze ju nechali spolu s Rak-Su zaziarit na 1 kastingu. Poeticky zlaty klinec vecera. Ale co ak naozaj chcu urobit tento rocnik nepredvidatelnym. A to, ze chosen one nemusi byt z 1. kastingu a zaroven ani mat zaverecny slot vecera + pridane backvokaly na kastingu. Ja tohto roku nebudem mat svojho favorita, ale je tam zopar ludi, ktori vzbudili moju pozornost. Ak vypadnu nebude mi to trhat zily. 2 fakty by ma sokovali a to ze Slavko a Grace nepostupia z JH do LS. Ale keby to nastalo nebudem nastvana skor prekvapena.
Inak dobry komentar ohladom pritomnosti Louisa Walsha na tohtorocnej Eurovision, ze?
Tusila som, ze Slavka niekto pozval na kasting do XF UK este pred precitanim sofabet preview.

19
Tomáš
Reagovat

@J: No tak ti Rak-Su pro mě byli snad ještě horší a nudnější než Grace. :D Tenhle styl jde fakt úplně mimo mě. Ale co bude dělat v Live Shows Slavko? Ty vážně myslíš že mu budou britové posílat hlasy? Já o něm nic moc nevím ale na základě toho jednoho songu z Eurovize který o něm myslím vypovídá dost bych si tipnul že to bude podobný případ jako Bratavio a že stejně poletí ven hned v prvním kole pokud se do Live Shows dostane. Vážně nevím proč tam chtějí někoho takového tlačit když šance na úspěch nemá. Vlastně Louisův vkus od loňska už znám tak už mě to tak nepřekvapuje ale nedostane se dál než loni ti dva kašpaři.

Bude nový rekap?

20
J
Reagovat

@Tomáš: Slavko spievat vie aj ked nie excelentne. Zo spoilerov ludi, ktori navstivili bootcamp vyznieva, ze bude nieco viac nez len tradicny joke act. Asi nieco ako Reggie N Bollie. Ak ho Louis a produkcia XF UK pozvala na kasting tak s tym, ze urcite postupi do live show a nie preto, aby mu Nicole v Juznej Afrike dala zbohom. Ved odborna porota z Ceska dala Slavkovi 2 body za jeho vystupenie so songom Space v 1. semifinale Eurovision a zaradila ho na 9.miesto (postupove). Lamala som si hlavu preco? Ak sa hodnotila aj stage presence, tak je to v poriadku a zasluzil by si aj viac bodov. Inak by ma neprekvapilo ak by Slavkov kasting bol tou prislovecnou poslednou bodkou za kastingami tohtorocneho XF UK.

21
Tomáš
Reagovat

@J: Slavkův casting budou vysílat tento víkend, myslím že byl minule v ukázkách na příště. Tak jako mě na Eurovizi taky nevadil a klidně bych ho tam asi i poslal do finále ale tam to bylo něco jiného, hodil se tam a zapadal tam. Tam je to vždy v první řadě o té teatrálnosti a estrádě až se divím že z té show nakonec letos vyšel takový nekomerční a opravdu umělecky kvalitní vítěz, to považuju docela za zázrak. Ale pořád je ta show dost podbízivá, kdežto X Factor je ( měl by být ) především o hledání opravdového talentu a ten ve Slavkovi zatím moc nevidím ale rád se nechám překvapit. No možná sem se do toho teď zapletl a napsal úplnou pitomost, samozřejmě že je to v první řadě všechno o prachách a všeobecně není v kruzích hudebních kritiků uznávaná ani jedna z těchto show. :D

Přidat komentář