Panáček v reality show

Robinsonův Ostrov 2017 (27, 28): Láska prochází žaludkem… (rekap)

24. Duben 2017 | napsal(a): | reality show: Robinsonův ostrov

robinson_cervi

Velký podraz poslal na Ostrov vyloučení Jakuba, kterému se nepodařilo ani za pomoci Petry vyřadit Davida. Právě Davida si, ze strategických důvodů, Marek potřebuje udržet. Jakmile by byl David pryč, byl by pro ostatním snadným cílem. Kmenová rada přinesla kromě jiného také drsnou konfrontaci Niky a Petry. Bude mít toto vyvrcholení dlohotrvajícího sporu další následky? Kdo vyhraje „chutnou“ hru o odměnu a jak dopadne duel na Ostrově vyloučení?

Den 37 – hra o odměnu

Na Ostrov vyloučení zavítal Jakub. Ostatní čekali někoho jiného. Radovan se rozhodl taktizovat a vzal si Kubu bokem. Poradil mu, aby si vybral Lucku, protože je zeslablá a hru už dávno vzdala, nebylo by to tedy vůči němu a Tereze fér, kdyby Jakub případně vyřadil jednoho z nich. Radovanovu teorii poté u snídaně Jakubovi potvrdila sama Lucka. Ponorka na Ostrově vyloučení poté začala eskalovat, když se nejdříve Lucka chytla s Terezou a poté taky s Radovanem, jak jinak než kvůli jídlu.

robinson_jakub

V Mayonu po kmenové radě panuje opět divná atmosféra, Petra není z hádky na kmenovce příliš nadšená, podle ní Nika zašla příliš daleko a chovala se povýšeně. Rozptýlení v podobě hry o odměnu přišlo v pravý čas. Pojídání místních delikates patří ke klasickým hrám, kdo včas vyprázdní svůj talíř vyhrává. Kromě večera v lázních se hrálo také o jeden hlas na kmenové radě navíc. Kdo však v prvním kole skončí na posledním místě, odchází na návštěvu na Ostrov vyloučení a na kmenové radě proti němu bude automaticky započten jeden hlas. O tuto odměnu se opravdu vyplatí bojovat. Prvním kolem se cvrčky se nestihla projíst Petra, čeká ji tedy trest a automatický hlas proti ní. Kokosoví červi a kraví oko nedělali problém Nice a Martinovi, kteří spolu nakonec bojovali o výhru nad ptačím embryem. K těsnému vítězství se projedla Nika. Získává tedy hlas navíc a odměnu, o kterou se nakonec rozhodla podělit s Martinem, protože skončil druhý. Byl to však i dobrý taktický tah z pozice Niky.

robinson_reward

Momentální klid a nudu na Ostrově vyloučení rozbila Petra, jejíž návštěva byla pro rezidenty překvapením. Petra neváhala a všem barvitě vylíčila poměry v Mayonu, pochopitelně nejméně šetřila Niku, jejíž už tak nízké akcie u poroty rozhodně nezvýšila. Petře se méně soutěživá atmosféra na Ostrově vyloučení líbila, načež uznala, že prohra pro ni byla vlastně výhra. Zdá se, že Petru hra ke konci chytla a plánuje zjistit od svých nových soukmenovců co nejvíce informací, probrat s nimi strategii a Mayon zaskočit nepřipravené.

Před tím, než Nika a Martin odjeli na odměnu, udělala Nika Markovi s Davidem rychlokurz na placky, který nebyl moc platný. Markovi odpoledne o samotě s Davidem nevadilo, alespoň byl čas s Davidem všechno probrat. Došlo i na snění ohledně finálové sestavy, kdy si vzájemně odsouhlasili, že by bylo dobré tam být spolu. Davida si tak potenciálně zpracoval, že v případě jeho volby si veme do Finále Marka. Někdy je výhodné na odměnu nejet.

Nika s Martinem také měli možnost probrat hru. Řeč byla hlavně o Markovi. Přišli na to, že za nitky tahá Marek a možná by nebylo na škodu mu sčísnout hřebínek. Společně uzavřeli alianci. Nika má nyní alianci už s Markem, těžko tak odhadnout pro koho se rozhodne. Kdyby se rozhodla jít s Martinem a potenciálně ovládnout hru, jejich šance by nastala v případě návratu někoho z Ostrova vyloučení, záleží koho.

Den 38 – eliminační duel

Ráno v Mayonu probíhá opět na vlně depresí. Martin by nejradši skočil hlady skočil z útesu, navíc se mu ani nedařilo rozdělat oheň. Všeobecné náladě moc nepřidal fakt, že spočítaná denní dávka jídla činila asi 2 větší polévkové lžíce rýže.

Na Ostrově vyloučení  jsou naopak všechny spory zažehnány, když se Terka udobřila s Luckou. Petra si poslední den a noc nemohla vynachválit a zdá se, že i ostatní Petru přijali, dokonce ji dali na rozloučenou i kokos a trs banánů.

Nastal čas duelu, který bude nově sledovat i kmen Mayon. Jakub se rozhodl zachovat se jako hráč a vybral si do duelu Lucku. První hra duelu byla opět jedna z klasik, kdo se déle udrží na kůlu – vítězí. Po 20 mínutách boje se již Lucka nedokázala dále udržet, bod získal Jakub.

robinson_duel1

V druhé hře šlo o to získat ze zamčených truhel míčky do deskového bludiště a všechny koule dopravit do cíle. Jakub byl v tomto souboji velmi rychlý, dařilo se mu na první pokus otevřít většinu truhel, zatímco u Lucky to vypadalo, že běhá od ničeho k ničemu. Nakonec se oba probojovali až do závěrečné fáze, i když Jakub s větším náskokem, což mu nakonec duel také vyhrálo. Dva body stačí a Lucka opouští soutěž jako další člen poroty.

robinson_lucie

Po návratu do Mayonu, když kmen u večeře probíral události na Ostrově vyloučení, předtím Nika s Davidem probírali možnost vyřadit na příští kmenové radě Petru, která už má automaticky jeden hlas proti sobě. Petra poté u večeře rozjela svou taktiku, kterou tak trochu chytla za špatný konec. Všem do obličeje vmetla, jak se cítí být ohrožená tím, že jí od návratu nikdo nestál ani za pozdrav. Všichni ostatní, hladem deprivovaní, ani neměli sílu se s Petrou hádat, dokonce i největší kliďas David Petru okřikl. Petra si rázem uvědomila, že nezvolila příliš šťastnou taktiku a rozhodla se provést kontrolu škod pomocí výslužky z vyhnanství, kterou prezentovala společně s omluvou. Do své taktiky údajně chtěla zahrnout i jídlo, ovšem sama nepřišla na to jak. Ostatní též netušili, co Petra zamýšlela, ale celý incident raději hodili za hlavu, hlavně, že se nají.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

Robinsonův ostrov

Diskuze k článku

Počet komentářů: 20
1
Jonatána
Reagovat

Konečně můžu někam napsat, že mi neuvěřitelně leze na nervy Nika. Je ošklivá a prostě blé. Petra je hloupá, ale prostě mě baví :-). Dneska ji vyvlili, škoda. a přeju to Davidovi.

2
Monika
Reagovat

Vitezstvi take preji Davidovi. Petry mi je lito, vyhodila bych tu skebli NIku. jak se zacne smat, tak to je hruza, bliju z toho hnusu.

3
jenkaa
Reagovat

Tak mě to začíná bavit čím dál více…..a moc nechápu kluky, kdy se mohli zbavit opravdu někoho silnějšího…….a bavilo, že se Petra konečně ozvala, co mi naštvalo, jak Nika mluví o Petře…“to“, místo ona……, i když Petra je v takové hře opravdu jak mimozemšťan:-)) možná proto má tolik „fanoušků“.-)

4
Ivana
Reagovat

Nejlepší Tereza,prý už nedělám žádnou očistu a kluci ji pěkně za to pomlouvají.Ona snad musí někde tajně jíst,to není možný, všichni jsou jak kosinky a ona pořád macatá.Petra si o to koledovala tím věčným opakováním toho samého,šla jim na nervy,ale nepřála jsem ji to.No a Niki, ta ještě bude čumět a Martin taky., on s nima Marek zatočí

5
Lady XL
Reagovat

Kluci to přiznali, nechtěli vyhodit někoho, kdo má možnost se pak vrátit z Ostrova vyloučení…., ale i tak to mohli zkusit. Fakt škoda, že se Petra takhle neobhajovala dřív. U Niky mi vadí nejvíc to, jak pohrdavě mluví o Petře. Je to urážlivé, ponižující a takové neženské. Prostě to o ní něco vypovídá. Přeci se dá o člověku říct kulantněji, že se s ním/ s ní nemusím, že mi přijde slabý. A ne o něm mluvit jako o věci! A navíc měla Petra pravdu, že si kluky omotávala kvůli jídlu a Petru od toho odstavovala, jak to jen šlo. A jen díky tomu, že je Petra mírné povahy a přenechala jí tedy iniciativu, tak došla takhle daleko. Kromě polykání nechutností nikdy nebyla v souboji hrozbou. I v tom blátě tehdy to vzdala brzy, nebojovala jako Petra. I tehdy na ní bylo vidět, že žárlí, že kluci Petru obdivují, jak do souboje jde…. Jo Petra tam je jak mimozemšťan, málokdo z nás ví, jak by to tam s ní přežíval, protože je tak jiná. Ale není zákeřná jako Nikol.

6
anapro
Reagovat

muselo to být pro petru nepříjemný, být s lidmi, který vás nemají v lásce…. a odolávat niky útokům… nika si dělá jako člověk pěknou reklamu, ale svůj k svému, věřím, že někomu může připadat úžasná – já do té kategorii opravdu nepatřím! jsem zvědavá na vývoj, ale nějakém šotu byla nika s markem a martinem, a vypadali jako kamarádi….

7
limbora
Reagovat

Hádky se propírají zhusta, správně. Ale ráda bych upozornila na odzbrojující moment „na matějské“(konečně byl moderátor Ondra vtipný), kdy Petra zjistila, jak jsou ty silikony spíše překážkou.I pak, na ostrově Mayon ten popis me upřímně pobavil. A tak si myslím, že co nejdříve si dá teď silikony udělat i Niky.

8
Prochor
Reagovat

Petry je škoda ale co už. Marek nemohl nic dělat i kdyby chtěl. Petra by byla do finále lepší než Nika. Jenže Marek by musel přemluvit alespoň jednoho z aliance Martin Nika aby hlasovali pro Davida, což bylo vyloučené (Martin je zcela pod vlivem Niky co se týká Petry). Nebo by musel přemluvit Davida aby nehlasoval pro Petru (a zradit alianci) což bylo taky nepravděpodobné. Pokud Marek nebude chtít roztrhnout dvojici Nika Martin a David nevyhraje imunitu tak je podle mně na řadě David. Všechno může ovlivnit člověk z Ostrova, který se vrátí do kmene.

9
Hooper
Reagovat

@Prochor: Na scénu „marek přemlouvá martina, aby hlasoval pro davida“ se těším, to může být vyživné. D. má od Nikoly asi jistý hlas, u ní bych se divil, kdyby hlasovala pro někoho jiného. Vše samozřejmě za předpokladu, že David nebude mít imunitu.

10
mari
Reagovat

Těším se na další zvraty. Petra je taková mírná zbloudilá ovečka, možná na ostrově vyloučení znovu získá sebevědomí, jestli hned nevypadne. Její proslov o Niky se mi líbil. Niky je zlá a úskočná, nejraději by tu ovečku švihala bičem, kdyby mohla. Protože nemohla, měla alespoň zlé řeči a škleby. Ale myslím, že závěrem se s Niky hoši nebudou párat. Té tedy výhru přeje málokdo.

11
Aža
Reagovat

Dva protiklady Petra proti Niky, rozdílnější ukázka osobností už nemohla být.
Je zajímavé, že mírný a vlídný člověk je hned korunován za blbku a drsná psycho děva za vzor pracovitosti a chytrosti.
Často se nevidí v očích tolik zloby a arogance, jako u Niky. Až zamrazí a přemýšlím, kam až může žena dojít, že ztratí úctu k druhému člověku.
Často byla Petra nazývána blbkou, já bych právě Nice, za její nechutné chování dala titul BLBKY ostrova.
Petra se ozvala až nakonec, možná, že jí poradil Radovan, otevřel jí oči jak se bránit a vysvětlil vztahy u nich na ostrově. Odešla se vztyčenou hlavou a zdá se, že muži brali vážně co říkala o jednání Niky.

12
Pattrick
Reagovat

A to čeho jsem se obával je tu.. bohužel tohle mají prostě kreténi švédové ve své licenci..

13
Lady XL
Reagovat

Hurá, Nika je pryč! A prý že Petra je nejhloupějsi…. chacha

14
Monika
Reagovat

Nejzajimavejsi dil, na zacatku jsem byla zklamana, ze se do hry vraci Jakub, ktereho jsem chtela nejmin. Dalo se predpokladat, ze do hry neprinese zadny novy prvek a hra bude pokracovat jako doposud. Prala jsem to nejvic Radovanovi, kterej to tam mohl ozivit a otocit jasne pozice. takze zklamani a uz me ta hra prestavala bavit. Pak ovsem nastal super krok, nejhorsi vypadava, tim se zvysila sance Davida na postup do finale. Pevne verim, ze stejne to bude probihat i priste a opet vypadne posledni v soutezi. Marek to asi prekombinoval s timhle nepocital a uz se chystal na vyrazeni Davida v teto fazi.

15
peritknie
Reagovat

Už jsem se těšila, že zoohit zakuká, ale snad se dočkám. A Marek bavil vyděšeným kukučem, že by to s tou rukou mohl nedat.

16
Lady XL
Reagovat

Jsem ráda, že byl souboj o vyřazení a ne o imunitu, protože to by Jakub určitě vyletěl… A byla fakt velká zábava sledovat hlavně Marka, jak byl zaskočený, jak mu spadla brada :-)) Už jen proto stálo za to se na to dívat :-D…. A tak konečně vypadla Nika, která kromě polykání nechutností nikdy nic nevyhrála a ani se daleko v soubojích nedostala a přesto proplouvala…. A pohled na ni, jak je zoufalá nad hlavolamem mi dal zadostiučinění vůči Petře, protože tady byla ona za d… a nebýt moderátora, tak to úplně vzdala… A Petra nemusí být smutná, že nevyhrála ten jejich souboj, tady by asi neměla šanci a prohrát ještě jednou přímo s Nikou…. to by byly nervy.

17
Aža
Reagovat

Jak bylo vidět v ukázce, bude závěrečná soutěž hodně vyčerpávající. Já jen doufám, že dostanou v závěru všichni dobře najíst a nenechají tam zápasit ty úbohé kostry mužů. :)))
Nika předvedla v závěru svou inteligenci, která jí údajně celou dobu chyběla u Petry .
Na rozvázání uzlů její namyšlenost nestačila.
Ráda bych pochválila i moderátora RS, je vidět, že už se otrkal a jeho výkon je příjemný.

18
Prochor
Reagovat

Odchodem Niky a příchodem Jakuba rázem zmizela převaha aliance 3 proti Davidovi.
Pokud se Jakub spojí s Davidem bude to 2 na 2. Takže závěr může být zajímavý.
Ale podle zkušeností ze Survivora v TOP 4 jsou aliance stejně relativní. Každý bojuje už za sebe a je ochotný se spojit s kýmkoliv. Velkou váhu od TOP 4 má schopnost vyhrávat imunity protože už mnoho výzev nezbývá. Takže přes imunity lze projít až do finále.

19
Adam
Reagovat

Proč bylo v pondělní ukázce, že bude kmenová rada, když stejně pak bude souboj o vypadnutí formou soutěže? Že by jen proto, aby porota viděla, jak se chovají soutěžící?

20
Prochor
Reagovat

@Adam: Mně se vůbec nelíbí, že v téhle řadě je tak moc eliminačních soutěží. Hlavně teď na konci , kdy je většinou sociální hra nejzajímavější jí nahradí nějakou sportovní soutěží. To je škoda a snižuje to hodně úroveň. Už to není „Kdo přežije“ ale nějaká sportovní soutěž. To, že vypadla Nika jsem rád ale nejsem rád, že tímhle způsobem.

Přidat komentář