Panáček v reality show

Robinsonův ostrov 2017 (25,26): Intrigue day (rekap)

17. Duben 2017 | napsal(a): | reality show: Robinsonův ostrov

robinson_header

V minulých dílech jsme byli svědky dramatického odchodu Terezy za porušení podmínky žolíka. Soutěžící se tak zároveň dozvěděli o existenci Ostrova vyloučení, což pro mnohé znamenalo nutnost přehodnotit svou strategii. Z dalšího duelu na Ostrově vyloučení vyšel opět vítězně Radovan a poslal tak Zdeňka do konečné stanice s názvem Porota. Kdo bude mít na další kmenové radě hlavu na špalku To se dozvíte v rekapitulaci.

Den 35 – soutěž o imunitu

Mayon se v táboře snažili zabít nudu vymýšlením různých her, dokonce so postavili vlastní improvizovanou bowlingovou dráhu. Na Ostrově vyloučení taková idylka nebyla a takové Lucce vůbec nebylo do smíchu. S Terezou proběhla výměna názorů o tom, jak naložit s jídlem, které dostali po duelu. Terka osočila Lucku z plýtvání, Lucka evidentně neměla na další hádání sílu a tak se odklidila na pláž. S hlučným Radovanem a Terezou se jí nežije dvakrát nejlíp a cítí se jak ve vězení.

Soutěž o imunitu byla vytrvalostní. Pomocí malé nádoby bylo třeba naplnit větší kbelík, zavěšený na kyvadle, mořskou vodou. Tíha kbelíku poté uvolnila šroubovici s maticí na laně. Cílem bylo uvolnit lano, zaháknout se na věž a vyšplhat. První kdo překonali kbelík, byli Jakub a Marek, David za nimi v těsném závěsu. Nejvíce zaostávali Petra a Martin. Nejrychleji si se šroubovici poradil Marek, Jakub svůj náskok ztratil, což otevřelo okno pro Davida. Markovi se však podařilo matici zaháknout poměrně rychle, zdolat věž už tak byla pro něj „formalita“. Náhrdelník skončil na krku Marka.

robinson_imunita

Večer bylo pro Mayon připraveno překvapení. Vzkazy, které soutěžící psali svým bližním, byly doručeny a dokonce na ně bylo odpovězeno. Každý měl před sebou volbu, buď extra hlas na kmenové radě nebo vzkaz z domova. Všichni jednomyslně volili vzkaz z domova. Krátký video vzkaz všechny potěšil a dodal psychickou podporu. Jediný Jakub ovšem odcházel zklamaný, jeho vzkaz od manželky byl velmi strohý a bez obrazu. Sám Jakub neví, jak se po takovém rozporuplném vzkazu dokáže opět ponořit do hry.

robinson_vzkazy

Den 36 – kmenová rada

Mayon se probouzí do klidného rána, v noci se jim dokonce podařilo nachytat nějaké korýše na polévku. Každý ještě s úsměvem vzpomíná na svůj vzkaz z domova. Na Ostrově vyloučení je cítit ponorka, hlavně mezi Terezou a Lucií. Lucie má dojem, že špatná nálada je způsobena hlavně její osobou, protože nesdílí stejný smysl pro humor jako Radovan a Tereza. Ta přiznala, že si do Lucie někdy rýpne i schválně, aby si upustila páru.

robinson_pohoda

Před kmenovou radou nadešel čas na taktizování. Marek se díky imunitě cítí v bezpečí, tentokrát chce během taktizování zůstat více v ústraní. Dřív či později to někdo začne hrotit a přetaktizovávat, čímž se stane snadným terčem jako Míla a minule Zdeněk. Nika, Marek, Martin a Jakub na pláži probírali možnost vyhodit Davida, protože nemá imunitu. Volba se zdá jasná. Nika s Martinem by zase raději vyhodili Petru, protože si zkrátka nezaslouží zůstat. Nika si vyřazení Petry vzala jako osobní misi a šla s tím za Davidem, prot. Petra se rázem ocitla mimo nebezpečí, když za Nikou a Davidem přišel Marek. Marek má totiž podezření, že Jakub může mít skrytou imunitu a tak by bylo nejlepší se ho zbavit, než bude mít poslední možnost ji použít. Nika i David mu plán odkývali. Při vaření oběda vznikl malý spor mezi Nikou a Jakubem, který chtěl pomoct s plackama, což se Nice úplně nelíbilo, jelikož je kuchyně v její režii. Marek na to poznamenal, že si Nika svým ne příliš empatickým chováním k ostatním pod sebou řeže větev, čímž se stává skvělým soupeřem do Finále.

Jakub se pokusil o nemožné a vzal Petru stranou, aby s ní probral strategii. Petra opět nadhodila její přání vyřadit Niku, což je podle Jakuba nesmysl, protože by pro ni hlasovala jen ona sama. Petru to zlomilo a začala myslet strategicky. Byť Petra nevypadá, tak si dobře uvědomuje, kde si v hierarchii kmene stojí a že je po Davidovi snadný terč. Jakubovi se dále svěřila, že by jí tedy nedělalo problém napsat Davida, což se Jakubovi hodilo. Petra odešla s tím, že si to nechá projít hlavou. Celý rozhovor Jakub poté ventiloval Nice. Ta však nezněla příliš nadšeně z toho, že Jakubovi vše odkývala.

V úvodu kmenové rady Ondra využil zoufalé situace Mayonu s jídlem a ohněm. Kromě Marka měl každý možnost zahrát jeden hlas proti sobě výměnou za zásoby jídla a druhý hlas za křesadlo. Znovu se zeptá před začátkem hlasování. Kromě jiného Ondra opět vytáhl soutěž o odměnu a svoje dotazy směřoval na Niku, která byla označena jako nejobětavější, ale také jako nejfalešnější. Své postoje si Nika snažila obhájit dlouhým monologem o tom, jak je vyrovnaná a emocionálně free, přeseknutí vlastního lana pak byla pouze symbolika k otázce o obětavosti. Petra to však vnímala jako falešné, podle ní je obětavost Niky pouze taktika, proto svou obětavost dává na obdiv. Nika se opět bránila, což vyústilo až k označení Petry jako nejhloupějšího člověka, jakého kdy potkala. Pánové nechtěli moc přilívat olej do ohně a nepostavili se úplně ani za jednu. Zbytek kmenové rady se Ondra snažil přijít na to, co nebo spíše kdo zapříčinil Zdeňkův pád. Marek i Martin se shodli, že to byl hlavně Zdeněk, který příliš intrikoval. Nadešel čas hlasovat. Před tím se však Nika zase jednou obětovala pro tým. Jistá svou pozicí proti sobě zahrála dva hlasy výměnou za jídlo a křesadlo. Celkově je ve hře 8 hlasů. Niku dva hlasy nijak neohrozili, rozhodovalo se mezi Jakubem a Davidem, kdy s poměrem 4:2 byl vyřazen Jakub.

robinson_jakub

Hlasování

Jídlo – Nika
Křesadlo – Nika
Nika – Jakub
Jakub – David
David – Jakub
Martin – Jakub
Petra – David
Marek – Jakub

Jakub neměl od začátku nejlepší pozici. Nikdy nebyl považován za důvěryhodného a už v kmeni Callao byl v hledáčku majoritní aliance. Nebýt neustálých výher Callaa a následné výměny Jakuba a Petry, dost možná by to takhle daleko nedotáhl. Čím si tuto nešťastnou nálepku křiváka získal a nakonec i udržel, těžko říct. Od doby, kdy si po vítězném duelu vybral nápovědu k imunitě, příliš směřování hry neovlivňoval a byl tak v podstatě pouze pěšákem v Markově alianci. Jeho úspěšná snaha přetáhnout Petru a přimět ji hlasovat pro Davida přišla příliš pozdě. Jestli se mu alespoň podaří ukončit Radovanovu vítěznou šňůru nebo si do duelu na Ostrově vyloučení vybere někoho jiného,  to uvidíme v příštích dílech.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

Robinsonův ostrov

Diskuze k článku

Počet komentářů: 24
1
anapro
Reagovat

dostali mně, vážně mne zajímá, kdo zůstane…. jen proboha aby to nevyhrála nika, tu když vidím, probudí ve mně ty nejhorší vlastnosti, co mám!

2
Astrid
Reagovat

@anapro:
Myslím, že Nika by nedostala dostatečný počet hlasů, ale asi by i záleželo s kým by v závěru byla.
Já zase nechci aby to vyhrál Marek, výhru bych přála Davidovi nebo Radkovi.
Včera mě teda dostalo, jak si Marek věří na všechny, aby se nespletl, možná že by se divil, kdyby byl v závěru třeba s Martinem a Davidem, tak myslím, že by mohl klidně vyhrát i Martin, ty hlasy bych podle mě od nich dostal.
U Davida si nejsem jistá, i když je celkem férový, tak od všech si myslím hlasy nedostane :-(

3
Astrid
Reagovat

@Astrid:
Navíc Petra to včera i otevřeně rozbalila na Niku a řekla, co o nich napovídala ….. Takže její šance se snižují :-)

4
Monika
Reagovat

Ja to vcera spatne pochopila, myslela jsem, ze ten kdo prohraje konci v soutezi zatim a jde na ostrov vyhnanstvi, kde bude bojovat o navrat do hry. Vubec me nenapadlo, ze tam jde jen na navstevy, v tom pripade to je spis vyhra nez prohra, odmena a ne trest. jsem moc rada, ze tam skoncila Petra. Ted se ukaze, zda je i hracka a bude se snazit zjistit co nejvic informaci na ostrove vyhnanstvi a po navratu nikomu nic nerekne, s tim, ze o tom nesmi mluvit. I kdyby to nebyla pravda.

5
Lady XL
Reagovat

@Monika: taky jsem to tak původně pochopila! Ale ještě je tam něco s tím hlasem, jako že má snad rovnou jeden hlas při kmenové radě…. No vidím to s ní bledě. Ale přemýšlím, zda náhodou teď nebude při soutěži účastníků ostrova vyloučení ne duel ale rovnou soutěž mezi všemi 4 a vítěz zda nepůjde do tábora mezi soutěžící….

6
Monika
Reagovat

@Lady XL: O tom jsem uvazovala take, prijde mi, ze uz tam je hodne malo hracu ve hre a kdy by se mel vratit do hry hrac z vyhnanstvi? Uz je na case, finale se blizi, take ocekavam nyni uplne jinou hru na vyhnanstvi a navrat viteze z ostrova vyhnanstvi do hry.

7
Aža
Reagovat

Na ostrově vyhnanství je asi těžká nuda, tak si jdou na nervy.
Jakub byl po příchodu k nim vyčerpaný a bez energie. Připadal mně jak unavený psík,
ležel jen stočený na rohoži a nemluvil.
S Petrou asi budou počítat do závěrečné trojky, aby volba byla v klidu pro vítěze.
Ovšem, zda nás česká verze nepřekvapí se zakončením RS po svém.
Stále nevím, co zamýšlí režie na konci se spojením obou skupin z ostrova.

8
anapro
Reagovat

můj názor – jakub byl opařený z toho, že se mu manželka odmítla ukázat na kameře a dostal jen hlasovku, a řekla bych že dost suchou, taková jsem byla na bejvalýho, když jsem nechtěla urazit a byla rozhodnutá to skončit….

9
Aža
Reagovat

dnes Prima COOL – 17.OO
Je v nové RS otevřen ostrov vyhnání Do něho odchází všichni vyřazení a na konci hry, po souboji kdo zvítězí, vrátí se zpět do hry o vítězství. Tak bude asi následovat i Ostrov na Nově

10
Lady XL
Reagovat

Takhle tedy Niki fanoušky nezíská…, ona je ta, která neustále očerňuje, pomlouvá Petru a je jedno, zda je to pravda či ne. Každopádně o ní mluví hnusně a to co předvedla na té poslední radě bylo fakt už pro mne za čáru. Teď taky nevynechala příležitost, aby se minimálně „ksichtila“. A té žluči co v ní bylo, když Petra přivezla aspoň trochu zásob. Jenže je to prostě Péťa, aby v tom nehamtala… Byla jsem ráda za vypadnutí Lucie. Radovan měl onehdy pravdu, už to nezvládá fyzicky i psychicky a aby se jen díky šťastné náhodě protáhla do finále? Ale, držela se holka, držela. To se zase musí ocenit. No a ty protáhlé obličeje, když vyhrál Kuba? :-) a Péťa se pak diví, že se na ni nikdo na lodi nepodíval…., byli přeci vzteky bez sebe, že Kuba pokračuje dál.

11
Monika
Reagovat

Petra byla dobra, ani jste se na me nepodivali, ja vam nic nereknu :-)) Ona je takova cista duse a jak sbirala tu kytici…Nika me vytaci, je to odporna zenska a ty pohledy vcera v okamziku, kdy petra prinesla jidlo, tak ji Nika zabijela i pohledem. nakrkla me ukazka na priste, Marek ma zas imunitu, on proste do toho finale sakra projde a evidentne tam chce jit s holkama Nikou a Petrou. radovan byl dobrej s Markem, neni hodnej je vychcanej, jak si mysli, ze to vyhraje, my ho tady nesnasime. Bylo by super kdyby se Radovan vratil, marek by mu sel vysvetlovat proc ho vyhodil, ukecaval by…Jenze Radovan neni David, nenecha se opit rohlikem, ten mu na ty plky neskoci. Kez by se z ostrova vylouceni vratil prave on.

12
Prochor
Reagovat

@Lady XL: Už jsem si všiml dřív jak Radovan koukal na příchod Jakuba s obavou v obličeji. Potom ho přemlouval aby si vzal do duelu Lucii. Podle mně se Jakuba bál a tajně doufal, že Lucie Jakuba vyřadí. Rozhodně z Jakubova návratu radost nemá.

13
velmi občasný návštěvník
Reagovat

@Prochor:
„Potom ho přemlouval aby si vzal do duelu Lucii“

– To nebylo přemlouvání, ale skoro rozkaz.

14
Aža
Reagovat

@Lady XL:
Mě na tom baví ten nepoměr v chování k Petře.
Jasně že je duše čistá, ale to neznamená, že ostatní, vyprovokování Nikou jí musí vyřadit jako duševně slabou (blbou), ze své společnosti.
Mezi vyřazenými byla přijata dobře a celá rozkvetla. Při soutěži jí ti její sledovali s údivem, nevěřili. že by byla Petra tam oblíbená.
Při návratu opět oči v sloup, jak na ně promluvila. Nejlepší moment byl, když jim dala jídlo, ihned obrat v chování a perfektní bylo sledovat Niku. Za takovou psychohru
by zasloužila Oskara.

15
anapro
Reagovat

@Aža:
souhlas, ani se petře nedivím, že jim to jídlo nechtěla dát….jsem ráda, že najsem sama, kdo to vidí… a nika se mohla zbláznit vnitřně vzteky, tak zase začala plkat ty svoje rádoby chytrý plky…

16
Adam
Reagovat

Kmenová rada bude už v pondělí, viz upoutávka.

17
Hooper
Reagovat

Chtěl jsem, aby Lucka pokračovala, ale chápu, že na ostrově vyloučení to s agresivní lesbou a hloupým zeleným mozkem už dál nešlo. Vzdala to spíše mentálně než fyzicky. Plus Jakub při první disciplíně využil zjevné fyzické výhody.

Co se týká plejmejt, tak hodná možná je, ale celkem blbá. Její přínos pro kmen/hru je v tom, že občas přinese nějaké dříví na podpal/jídlo atd. (btw nejsem si tak úplně jistý tím, že tohle je zcela z její hlavy), tím její klady končí. Takže pak je holt nutné dát do sestřihu aspoň nějaké hádky s Nikolou, protože ta zjevně vyfasovala roli záporačky a Petra pak může být ta ublížená princezna, která získává sympatie diváků. Ale pro kmen je celkem zbytečná, při soutěžích je do počtu. Její vypadnutí? Už aby to bylo, přesluhuje.

18
Hooper
Reagovat

@Adam: Nojo, musí vyřazování zrychlit, když mají dva týdny do finále. A jsme rádi, že nám v upoutávce prozradili vítěze soutěže o imunitu.

19
Hooper
Reagovat

@Prochor: Jakub si násilí nedělal, ale docela mě rozesmutnilo, jak je ovlivnitelný. Plus si myslím, že přes lesbu se člověk zachrání snadněji/s větší pravěpodobností.

20
Adam
Reagovat

Zajímalo by mě, jak to dál plánují. Vychází mi to tak, že pokud nebude nějaký souboj nebo na nějaké kmenové radě nevypadnou 2, tak musí býT ještě 4 kmenové rady včetně finálové.
Po pondělní kmenovce budou 4, po středeční 3, tak pak ve finálovém týdnu v pondělí zase kmenovka, na jehož konci zůstanou 2 + asi proběhně nějaký finálový souboj na ostrově vyloučení, z nějž vzejde 1, a ten pak bude na finlové kmenovce s těmi 2.
JEN taková moje HYPOTÉZA

21
Hooper
Reagovat

@Adam: Asi to tak nějak bude, dle programu je finále ve třech. Takhle by to vycházelo.

22
Monika
Reagovat

Tak me take mrzi, ze nevypadla lesba. Lucie mi nijak nevadila. Lesba je oskliva, tlusta, coz nechapu vetsina je hubena na kost a i chlapi co byli oplacani zhubli, ona je porad tlusta a kdyz vyvali ty svoje hnusne cecky, no pohled na ni je desivej. Navic je to takova prechytrala reditelka zemekoule.

23
Aža
Reagovat

@Hooper: Jasně,že když se to bere z pohledu muže a navíc zkušeného diváka je tvůj pohled jedině správný. Souhlasím.
Ženy zase drží palce Petře jenom proto, aby zvítězila nad nadutou Nikou. Petra nemá na to být vítězem celé hry, ale přeji ji aby se dočkala odchodu Niky. No uvidíme, zda se některé podaří dostat do poslední trojky, to by potom Markovi nevadilo na Petře nic.

24
Prochor
Reagovat

Pro Marka by byla nejlepší strategie domluvit se s holkama a vyřadit Davida. Jenže spíš bude držet aliance spolu a Nika za pomoci kluků vyloučí Petru. Ještě se uvidí.

Přidat komentář