Panáček v reality show

Kočka není pes – mazlíčková reality show na veřejnoprávní ČT, líbila se?

7. Leden 2017 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

kocka-neni-pes-header
​Dnes, v sobotu 7. ledna se objevil na obrazovce veřejnoprávní ČT první díl nové české reality Kočka není pes, show ze života domácích mazlíčků. Psů a koček. O co v něm jde a jaké jsou ohlasy?

V každém díle Kočka není pes vyráží odborník do rodiny s problematickým mazlem a snaží se u nich sjednat nápravu. Psy má na starosti psí psycholog Rudolf Desenský, kočky pro změnu Klára Vodičková, specialistka na trénink koček.

Show Kočka není pes samozřejmě ukáže stav před, dávání rad, kontrolu výchovy na základě získaných informací a i stav po. Zaujal mě ohledně této show názor z twitteru. A jak se Kočka není pes líbil vám?

Názor z Twitteru

kocka-neni-pes-twitter

Související odkazy

Oficiální web Kočka není pes, včetně možnosti si přehřát jednotlivé díly.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 18
1
Lady XL
Reagovat

Díky za odkaz na pořad. Přehlédla jsem ho v programu…. Na toho samorosta kynologa jsem také slyšela různé názory. Já bych mu asi svého psa nesvěřila. Něčemu rozumí, to je jasné, některé postřehy jsou zajímavé, zvládne agresivní psy, ale spíš tak, že se ho oni bojí a tak poslouchají. Když majitel pak nedělá totéž, tak pes zůstane stejný … agresivní. Zažila jsem majitele psa, který měl nějaké problém, ale zlý nebyl. Ti chtěli pomoct, přijeli až z Moravy, vzali si dovolenou, ale dotyčný se k nim choval arogantně, 2x je ani nepřijal, že se mu nechtělo a pak stejně nevěděl co se psem… Pes prý měl z něj spíš šok a další trauma. Kočky – to bylo zajímavé. Je jasné, že nemohu mít kočku doma a nezabývat se jí aspoň nějakou dobu. Kočka vyžaduje např. i „jen“ povídání, prostě potřebu vědět, že si jí všímáte.
U výchovy všech zvířat je potřeba důslednost a hlavně trpělivost. Nic nejde ihned. My jsme dvouletého křížence odnaučili nevraživosti k malým dětem, že je pak vyhledával a miloval. Že nám v lese neutíkal, ale proběhl se a neustále si nás hlídal a vracel se k nám. Vše nešlo ze dne na den, ale postupně…

2
Olga
Reagovat

@Lady XL: Dobrý den, v březnu mi zemřel 17 ročný pudlík , v červnu jsem si pořídila dalšího pejska – směska pudlíka, měl pouze 1 měsíc, věnuji mu veškerou péči, jsem v důchodu, je to můj 3 pejsek , takže jaké také zkušenosti s pejskama mám, ale tento je dá se říci někdy agresivní, když se mu něco nepovolí, tak se obrátí i proti mě – vyceří zuby , je prostě zlý, nikdy jsem jej neudeřila, snažím se všechno vysvětlit po dobrém, naučila jsem jej dělat si potřebu – malou na plenu, prostě myslím si že je vychovaný i když rozmazlený, ale neposlušný a někdy agresivní, jak jsem psala . Potřebovala by jsem poradit, zda to již má v genech, nebo je to tou jeho rozmazleností a dá se to odnaučit, nedělal mi to ani jeden pejsek. Děkuji za radu a přeji hezký den. Olga

3
Lady XL
Reagovat

@Olga: Rozhodně se nepasuji do znalce výchovy psů. Pudlíci jako takoví jsou velmi inteligentní (jedni z nejvíce), ale tohle je směska a tak může v povaze převažovat další charakter jiného plemene. Ale hlavně – je to ještě mladý pes – štěně. Můj současný pejsek (fenka) řádila jak čert skoro do roka a půl, než dospěla. Poslouchala, co chtěla, protože jí mamka (asi jako vy) povolila vše a jen si s ní hrála (maminka byla už stará a tak jí to dělalo potěšení). Při tomto zjištění, že pes roste „jen tak“, jsem v půl roce začala uplatňovat přísnější metody, kdykoliv jsem byla fence na blízku. Ona pak pochopila, že pánem jsem já a začala postupně víc a víc poslouchat (mamku ale nikdy tolik ne). Venku ale mohla být bez vodítka až po tom roce a půl, kdy dospěla a zklidnila se. Teď chodí mimo hárání zásadně bez vodítka a jen zřídka se vzdálí. Takže měla byste pejskovi rozhodně ukázat svou pozici, je-li to „kluk“, tak o to víc on bude bojovat, aby byl ve vaší smečce první. Musíte ho proto usměrňovat a ne mu vše jen vysvětlovat. Stačí občas plesknutí novinama, A možná, pokud máte čas a hlavně jste fyzicky schopná, zkuste s pejskem jít na cvičiště. Tam vám poradí určitě líp. Za mě platí – chválit i trestat :-). Pejsek vás prostě musí mít rád :-).

4
Theresa_feat Vladko
Reagovat

@Olga:
Odkud bylo to stene, ze melo 1 mesic?

5
cathy
Reagovat

Chovám psy 30 let a opravdu mě zajímá dění kolem nich. Z pana Desenského jsem znechucená a otrávená už od té doby co ho točil Klíma a Desenský tahal štáb po Beskydech a pouštěl z repráků vlčí vytí, aby přivolal vlky:-D.
O jeho výchovných metodách, otáčení psů na záda, mlácení a kauza utraceného psa, který si o to prý sám „řekl“ – to jsou opravdu perly. Natožto psy si zřejmě utrácel dle svého uvážení sám, pokud to s nimi nešlo a Ruda se jich bál, tak se prostě ztratili…
Pan Desenský se dostal ke psům jako vyučený truhlář poprvé cca ve svých 30.ti letech, kdy koupil dům i se psem. Tak začal trochu pejskařit a všeobecně se o něm vědělo, že se psů bojí a podle toho se k nim choval – nejistý a agresivní. Všeobecně se mezi pejskaři ví, že dělal v útulku v Děčíně, kde umlátil ze strachu (byl opravdu zlý – ale pán psům rozumí, ne?) novofundlandského psa. Byl propuštěn a začal si přivydělávat výchovou psů, někteří lidé, kteří nevěděli mu fakt začali věřit, lepily se na něho holky kolem psů, až si nakonec vyžebral na Psáry a teď je dokonce i superman, co prodává vesmírnou energií nabité krystaly a CD účinkující na vše.
Jen jeden přiklad za všechny – jednoho československého vlčáka převychoval tak, že zabil svého majitele (bylo to ve Švýcarsku).
A ano, nemám toho pána ráda, protože dělá co neumí a psům spíš ubližuje a přiživuje se na nich. Bohužel, vždycky se nějací nezkušení a poté zfanatizovaní najdou.
Chudáci psi…:-(

6
Lady XL
Reagovat

@cathy: Kdysi jsem o RD slyšela, či viděla pořad, to tehdy kousla do psa…, jak tvrdil. Takže teď po tom pořadu, jsem si našla pár článků a četla něco i o tom pejskovi, co zmiňuješ. Bylo to hrozné, co se dělo kolem a že RD dovolil, aby ten pes šel k novým majitelům coby zklidněný. Jen moje info z těch článků jsou snad mírnější, že toho pána nezabil, ale zranil, že skončil v nemocnici. Snad to bylo takto a ne že to skončilo smrtí. To by bylo hrozné. Víc jsem po tomto případu nepátrala. Jsem zvědavá, jak bude vystupovat v tom pořadu dál, jak bude radit a „radit“. Protože svalovat vše jen na majitele taky není možné, i když tam ten problém bývá prvotní. Lidi by si měli brát psa, na kterého stačí a ne který se jim „líbí“ a který je „módní“.
Prostě rady kolem psů by měly minimálně vypadat jako ty, které dává ta chovatelka od koček! Tam je znát láska a zájem.

7
cathy
Reagovat

@Lady XL: Bereš mi to z pusy. Slečna od koček je moc milá.
Ta smrt byla celkem hodně probíraná a v nemocnici měl skončit manžel mrtvé paní. Ale je fakt, že některá infa byla JPP.
Nicméně já už mám na toho fousatýho, lenivýho, falešnýho lempla alergii. Že zneužívá darů pro psa a vystavěl si živobytí na tom, co vlastně neumí je hnus. Ale chytrej je teda jak vopice – postavit se do pozice guru, mít hlouček věrných a sfanatizovaných a nadosmrti nemusí hrábnout. Sponzorské dary se jen hrnou.
Nicméně ta druhá reportáž od Klímy už vůbec nebyla lichotivá a ta u Novy o utraceným psovi mnoha lidem ukázala co je to za vychcánka.
Pak dal dlouze pokoj a když jsem ho teď zahlédla, tak jsem málem spadla ze židle. A znovu nepůsobil důvěryhodně, se psem nic moc nedokázal, bylo na něm vidět, jak by ho nejraději pěkně podusil. Lidi ho dost štvali, ale HURÁ! jsem v TV!
Faktem je, že spousta věcí se už nedá dokázat a jak stárneme, tak pamětníci co ho zažili v akci a na vlastní oči se ztrácejí a nebo se prostě jen nechtějí s nikým handrkovat a někomu něco dokazovat. Nicméně to, že ubil psa mi vyprávěl člověk, co vtom útulku v tom čase také dělal – jen mi to řekl jako známé a taky by to nechodil nikam svědčit. Ale je to člověk, kterému nemám proč nevěřit a nikdy to nebyl žádný bajkař.A už jen tady ten jeden případ mi stačí, abych Desenskýho neměla ráda a nevěřila mu. Vždyť lásku a cit ke zvířatům by v sobě přece musel mít vždycky i bez zkušeností.
Je pravda, že je doba „módních“ plemen, která si pořizují lidi, co psa neviděli ani z rychlíku no a ti pak holt platí panu „psychologovi“ (v lepším případě – v horším psa utratí, vrazí do útulku a nebo ho u Rudy nechají). Nicméně se o Desenském traduje, že na nezvládnuté psy tipu bull si netroufá

8
cathy
Reagovat

P.S – taky by ně moc zajímalo, kdy a kde se udál ten přerod vyučenýho truhláře, kterej neměl ke psům ani tolik vztahu aby měl vlastního a k psovi přišel tak, že na něj zbyl u baráku v „psího psychologa“.
Na to je nějaká škola, nebo kurz? Že bych taky zašla. Jsem veterinární technik, tak by se mi to hodilo do praxe :-D

9
cathy
Reagovat

A zde jen pár ukázek komentářů z FB, jak je Desenský oblíbený a hodný toho dělat pořad na ČT….

Zuzana Daušová Je s podivem, že veřejnoprávní TV si dovolí tohoto samozvance a vraha psů předložit veřenosti jako odborníka. A přitom naopak komerční TV ho představily jako grázla, který si s problémovým psem dokáže poradit jedině tak, že ho zabije :( Už vidím, kolik lidí začne používat „vypínač“. Ale aspoň bude mít zpravodajství ČT zajištěné reportáže – o dalších pokousáních. Proto, že jste vybrali místo odborníka psychopata, tak hned pes z prvního dílu skončil v útulku, to si můžete tleskat http://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=36238
To se mi líbí · Odpovědět · 12 · 8 leden v 19:11 · Upraveno
Skrýt 15 odpovědí
Kateřina Formanová
Kateřina Formanová Nevěřím svým očím! Člověk, který nam nedokázal objasnit zmizení ( a zabiti) svěřených psů ze své „péče“… dostane prostor, aby šiřil svoje demagogie na ČT??? Chudáci psi, kteří se mu dostanou do rukou.
Už se mi to nelíbí · Odpovědět · 4 · 8 leden v 19:16
Zuzana Daušová
Zuzana Daušová Kateřina Formanová Záhadné mizení psů tenhle psí vrah nedokázal vysvětlit nejen vašemu pořadu, ale nedokázal to objasnit ani majitelům zabitých psů a ani šéfredaktorce časopisu Pes přítel člověka :(
To se mi líbí · Odpovědět · 3 · 8 leden v 19:25
Kateřina Formanová
Kateřina Formanová A co mě vyděsilo snad ještě víc, byl strach „jeho“ psů v kotcich, když se přiblížil. ..ještě dneska mám z toho husí kůži. Do psychologa má tenhle pán opravdu daleko.
To se mi líbí · Odpovědět · 3 · 8 leden v 19:28
Carlo Sambo
Carlo Sambo no, dámy, vy jste se asi dlouho hledaly, abyste mohly společně kdákat a šířit pomluvy.
To se mi líbí · Odpovědět · 1 · 8 leden v 19:54 · Upraveno
Dagmar Marinčová
Dagmar Marinčová Bohuzel to nejsou pomluvy. Musim s paní Zuzkou souhlasit
To se mi líbí · Odpovědět · 2 · 8 leden v 20:54
Alena Skálová
Alena Skálová Já se Zuzkou Daušovou také souhlasím jako s většinou komentářů tady.Doufala jsem,že o R.Desenském už neuslyšíme,ale bohužel.

11
Prochor
Reagovat

Další případ svévolně uraceného psa:
http://www.pespritelcloveka.cz/kategorie.aspx/ostatni/clanek/vyjadreni-r–desenskeho-ke-kauze-saryk

Nejlepší jsou výmluvy na konci vyjádření pana Desenského typu: „Protože jsem pracoval několik dnů v podstatě celý den s mechanickými, hlučnými nástroji, neslyšel jsem zvonit mobilní telefon.“ :-)) Takhle by se neodvážil vymlouvat ani malý chlapec.

12
cathy
Reagovat

Hajzl křivej !- dámy prominou…

13
bezík
Reagovat

A jéje, další rozhorlená šmudla co jí Ruda odmítl ? :D :D Není to tak milá cathy ? Znám osobně snad všechny „psí psychology“ v ČR a ač to jsou všechno svým způsobem exoti, i Ruda, tak zaplať bůh za něj. On je schopen dělat se psy, před kterejma by ti ostatní zalezli sto sáhů pod zem a už nevylezli. Jasně, není ke každému vlídnej, je náladovej, někdy je to s ním těžký, ale opravdu jeden z minima, kterej je schopen řešit velký, těžko zvladatelný psy. A jistě, stane se že nějakého dá utratit, ale to jsou případy psů se kterejma už se vyjít nedá a jsou lidem skutečně nebezpeční. A tvoje nenávistné žvásty na tom nic nezmění, milá calty.

14
cathy
Reagovat

@bezík: Milý Bezíku, za
a)bych Rudovi mohla téměř dělat matku (strašná představa)
b) Rudy bych se nedotkla ani holí na zmije, smrdí přes obrazovku
c) někde píšu nepravdy?
d) nějaký poskok od Rudy, viď… je to smutné, dělat tomuhle umolousanci advokáta…

15
bezík
Reagovat

@cathy: Nejsem ničí poskok a ani nehodlám nikomu dělat advokáta, jen nesnáším pomlouvačné žvásty a umím ocenit, když někdo něco umí (byť je to svérázná postava). Nepravdy, tedy spíše lži píšete prakticky ve všem.

16
cathy
Reagovat

@bezík: Jasně, všichni jsou blázni (viz. výše), jen ty jsi letadlo ;-)

17
cathy
Reagovat

Ukázka práce R. Desensého….
https://www.youtube.com/watch?v=AbfzWGB0vbs

18
cathy
Reagovat

A zde práce s krystaly….:-D
https://www.youtube.com/watch?v=m2wSoG-QaDg

Přidat komentář