Panáček v reality show

X Factor UK 2016: Vzestupy, pády a přešlapy v Domech porotců! + Odhalení finalistů! (rekap)

2. Říjen 2016 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

xf_jh_simon

Domy porotců jsou tady, poslední překážka na cestě do Live shows X Factoru. Každý z top 28 soutěžících si uvědomuje, že mají poslední možnost oslovit svého mentora a postoupit tak do živých přenosů a tím pádem i pokračovat na cestě k vítězství. V této fázi soutěže se jako vždy cestuje po celém světě, letos jsme se podívali do prosluněné Kalifornie v USA, ale také na Ibizu nebo na jih Francie. V sobotním díle se nám nejdříve představily dívky pod vedením Simona Cowella a skupiny pod taktovkou Louise Walshe. V neděli zase přišla řada na Nicole a její chlapce a Sharon se staršími 25 let. S kým se budeme potkávat po zbytek podzimu a kdo zůstal před branami Live shows? Pojďte si v rekapitulaci připomenout, jak celé klání probíhalo.

Skupiny – Louis Walsh

Louis Walsh s sebou na Ibizu přivezl dvě poradkyně – Aleshu Dixon a Fleur East.

5AM

výběr: R. Kelly, Public Announcement – She’s Got That Vibe

Jako první se o místo v Live shows hlásí 5AM s výběrem od R. Kellyho. Co se zpěvu týče, tak zdaleka dokonalý nebyl, chce to více vychytat harmonie. Nicméně zde opět ukázali, že jsou také nadaní pohybově, což ji dává plusové body. Souhlasím s Aleshou, že kluci mají potenciál v Live shows uspět.

Tom & Laura

výběr: Joe Cocker – Where We Belong

Zde si myslím, že Tom a Laura ve výběru šlápli těžce vedle, když už, mohli se pokusit píseň alespoň nějak změnit. Ke zpěvu žádné výhrady nemám, avšak celé to působilo jako dobře zazpívané karaoke v lokálním baru. Obávám se, že Tom & Laura svou konkurenci nijak neohrozí.

Yes Lad

výběr: Michael Jackson – Don’t Stop ‘Til You Get Enough

Yes Lad byli dodatečně vybráni jako divoká karta po Louisově zmatečné Six Chairs Challenge, kdy nejdříve Yes Lad postoupili a vyšoupli ze židle Ottavia a Bradleyho, poté ale Louis své rozhodnutí vzal zpět a Yes Lad vyhodil. Nyní jsou v soutěži obě skupiny. Kluci zvolili akustickou verzi, vystoupení bylo OK, ovšem takové typicky boybandovsky rojuchané.. Z kluků noví One Direction nebudou, ani nepřínáší nic extra nového a originálního, aby byli první Yes Lad.

Ottavio & Bradley

výběr: Christina Aguilera – Candyman

Jak jsem zmiňoval výše, Ottavio & Bradley byli na poslední chvíli zachráněni Louisem. Kluci jsou více známí pro svou aféru se syrovým kuřetem než pro svůj talent, ale nějakým záhadným způsobem se jim dařilo postupovat. K jejich výběru si dokonce vyrobili šílené outfity. Na Aguileru neměli ani náhodou, ale relativně se to přežít dalo. Pokud chce Louis v Live shows pořádnou freak show, tito dva mu ji jistě zaručí.

Skarl3t

výběr: OutKast – Hey Ya!

Skarl3t se mi osobně docela zprotivily, když na Bootcampu sabotovali svým kolegyním vystoupení, na Six Chairs ovšem odvedly skvělou práci. Nehledě na osobní sympatie, s Hey Ya! si poradily zajímavě. Nikdy by mě nenapadlo, že by tato píseň mohla fungovat jako piano balada. Holky mají každá za sebe dobrý hlas a ve společných pasážích také zněly dobře. Těžko říct, jak dobře by se s nimi praocovalo, vzhledem k jejich minulosti v soutěži.

The Brooks

výběr: Nelly – Just A Dream

Před dvěma lety se The Brooks dostali stejně daleko, ve stejném roce, jako soutěžila Fleur, která je nyní bude jako host hodnotit. Skoro to vypadalo jako takový malý třídní sraz. Nemyslím si, že zvolili úplně dobře, nicméně jistý pokrok od minule tam poznat jde, hlavně co se týče zpěvu. Vystoupení jako takové mohlo být výraznější. Teen fanynky u obrazovek by byli jistě spokojené za takové dva plyšáky v Live shows.

4 of Diamonds

výběr: Lorde – Royals

4 Of Diamonds taky uniklo vyřazení o vlásek, když se Louis na poslední chvíli rozhodoval, který ze tří girlbandů si nechá. Holky tvrdí, že aby se odlišily, chtějí do svých písní vložit trochu zvuku z 60. let. Hit od Lorde se jim povedlo skvěle předělat. Jejich verze byla rychlejší, skvěle to odsýpalo a navíc bavilo. Byť holky nejsou individuálně tak silné zpěvačky jako u Skarl3t, tak si chytře rozdělily party a harmonie byly také provedené skvěle. Skvělé, originální, svěží. Takhle se bojuje o Live shows.

Osobní top 3

  1. 4 Of Diamonds
  2. 5AM
  3. Skarl3t/The Brooks

Kdo ze skupin postoupil do Live shows?

Všechny postupující skupiny se stejně jako v loňském roce přejmenovaly.

5AM -> 5 After Midnight
The Brooks -> Brooks Way
Ottavio & Bradley -> Bratavio

Louis se načisto zbláznil! Nelze to říci více slušně. Odezva na sociálních sítích na Louise a jeho výběr nebyla příliš kladná, ještěže rozhodnutí neprobíhalo živě jako minulý rok, Louis by z toho nemusel vyváznout celý. Vzhledem k tomu si myslím, že o joke acty zase takový zájem nebude, jak si Louis bláhově myslí. Bratavio si podle mě ani srdce diváků nezískají, nejsou pro diváky dostatečně „likeable“, pokud vydrží déle než jeden týden, bude to zázrak. Nejvíce na Louisův výběr doplatily holky z 4 Of Diamonds, které nelogicky odmítl se slovy, ať se vrátí silnější. Škoda, ze skupin byly jasně nejsilnější a vzhledem k nynější všeobecné oblíbenosti girlbandů, měly šanci dojít daleko. 5 After Midnight a Brooks Way nejsou vyloženě špatný výběr, nicméně podle mě nemají takový přesah, aby zaujali více cílových skupin. Můj odhad je, že se dost možná se skupinami rozloučíme dříve, než se Live shows přehoupnou do poloviny.

Dívky – Simon Cowell

Simon do Malibu pozval dvě Spice Girls – Emmu Bunton a Mel B.

Soheila Clifford

výběr: Christina Aguilera – Genie In A Bottle

U Simona v Malibu celé klání otvírá Soheila, která mě příjemně překvapila svým výkonem na Six Chairs. Oživit jeden z prvních hitů Christiny Aguilery se jí nepodařilo, nehledě na to, že hlasově se nemůžou zdaleka rovnat. Soheila si je nejspíš vědoma, že se ani s ostatními dívkami nemůže hlasově příliš rovnat (a že to šlo na výkonu poznat), proto zapojila i své ženské zbraně a celé vystoupení se Simonem flirtovala. Soheila má sebevědomí a třeba by byla i tak pracovitá jak tvrdí, jen má tu smůlu, že jsou ve hře lepší a výraznější holky.

Olivia Garcia

výběr: Britney Spears – Sometimes

Olivia si své místo v soutěži vybojovala až v Six Chairs, kde plně odkryla svůj potenciál. Do Domů porotců si ovšem mohla vybrat mnohem líp, než píseň, která je starší než ona sama. Z toho co měla ovšem vytěžila maximum a vystoupení si užila. Pořád platí, že má Olivia velký potenciál, jen potřebuje nabrat více zkušeností.

Kayleigh Marie Morgan

výběr: Jessie J – Who You Are

Kayleigh se mi osobně líbila na prvním castingu, poté už méně. Who You Are zazpívala pěkně, byla z toho cítit ta zranitelnost. Jen mi připadalo, že se Kayleigh do toho bojí opřít. Taková Angie Miller z American Idolu odvedla s písní nesrovnatelně lepší práci a její verzi mám raději než originál. Celkově si myslím, že se Kayleigh Simonovi do krámu příliš nehodí, jak sám řekl, její styl je spíše pro starší publikum a mladé by příliš nezaujala.

Caitlyn Vanbeck

výběr: George Michael – Praying For Time

Caitlyn zatím postupovala velice hladce díky skvělým výkonům. Co se stalo u Simona doma přišlo zkrátka v nepravou chvíli. Během svého vystoupení zapomněla text, po chvilce se však vrátila do správných kolejí a píseň dokončila, jakoby se nechumelilo. I přes držkopád na cestě si Caitlyn vedla více než dobře, v jejím hlase se opravdu ta Kelly Clarkson skrývá a občas vykoukne. Každopádně Caitlyn je s přehledem nejlepší zpěvačka v soutěži.

Emily Middlemas

výběr: Elle King – Ex’s and Oh’s

Právě Emily je důkazem, jaký může soutěžící během dvou let udělat pokrok. Emily se našla v písničkářském stylu, který ji svědčí. Nejdříve jsem se bál, že Ex’s and Oh’s příliš zpomalí, ale naštěstí na tempu příliš neubrala. Mělo to energii, šmrnc a Emily pěvecky vůbec nezaváhala. Jen se bojím, že pokud v případě postupu časem neodloží kytaru, může schytat kritiku, že vsází stále na jednu kartu.

Gifty Louise

výběr: Kungs – This Girl

Gifty si své místo v Domech porotců vysloužila díky exhibici, kterou předvedla v Six Chairs. Čekal jsem, co si Gifty vybere, podle mě se přesně trefila do Simonových očekávání. Gifty zvládne taneční věc a ještě k tomu uspokojivě zazpívat, navíc je přesně Simonův typ, taková Fleur s lepším hlasovým vybavením.

Samantha Lavery

výběr: Ed Sheeran – Make It Rain

Na řadu přichází Samantha, ale Simon si myslí, že by konečně měla ukázat svou pravou tvář. Samantha vypadala zmateně a na trémě ji to taky nejspíš neubralo. Odchází tedy do zákulisí se odlíčit a vrátí se později. Vrátila se jako úplně jiný člověk, vzhledově načisto prokoukla. Pod tou maskou se nakonec opravdu skrývala pěkná slečna. Ke všemu se Sam ještě kvalitativně vrátila na úroveň z castingu, velký hlas a originální barva hlasu, ale pořád neobroušený diamant.

Osobní top 3

  1. Emily Middlemas
  2. Samantha Lavery
  3. Caitlyn Vanbeck

Kdo z dívek postoupil do Live shows?

Gifty Louise
Samantha Lavery
Emily Middlemas

Simonova sestava nakonec není tak do očí bijící jako ta Louisova, nicméně mě hodně mrzí nepostup Caitlyn. Nejlepší zpěvačka v soutěži a nepostoupí, jak na to diváci přijdou? Ještě věřím, že může přijít nějaká divoká karta a Caitlyn zachránit. Jinak si myslím, že to má Simon dobře rozvržené, Gifty přinese sebevědomé výkony a show, Emily písničkářského ducha a Samantha zase potenicál, že se z ošklivého kačátka vyklube hvězda.

Starší 25 let – Sharon Osbourne

Do jejího domu v LA si Sharon pozvala zpěváka Robbieho Williamse.

Relley C

výběr: Kelly Clarkson – Up To The Mountain

Christopher Peyton

výběr: Primal Scream – Moving On Up

James Wilson

výběr: Adele – Make You Feel My Love

Samantha Atkinson

výběr: Clean Bandit ft. Louisa Johnson – Tears

Saara Aalto

výběr: ABBA – The Winner Takes It All

Janet Grogan

výběr: Duran Duran – Ordinary World

Honey G

výběr: Coolio – Gangster’s Paradise

Osobní top 3

  1. Relley C
  2. Christopher Peyton
  3. Janet Grogan /James Wilson

Kdo ze starších postoupil do Live shows?

Saara Aalto
Relley C
Honey G

Kdo říkal, že přivedení Louise a Sharon zpět zaručí kvalitu, protože ti dva mají zkušenosti, tak se nejspíš hodně spletl. Naopak to byla nejhorší věc, co mohla letošní řadu potkat. Sharon nám názorně předvedla, jak z nejsilnější kategorie udělat absolutní outsidery. Honey G je prostě úlet, byť není tak otravná jako trapné KFC duo, pořád podle mě nemá v soutěži ani mimo ni šanci na úspěch, jenom zabírá místo daleko nadějnějším soutěžícím. Ledová královna Saara Aalto se po jediném světlém okamžiku na castingu vybarvila jako královna afektu a kýče, další zbytečný postup. Jediná z finálové trojky Sharon, která si své místo právem zasloužila je Relley C. Ze své kategorie jistě dojde nejdál, ovšem jako vítězku show ji také nevidím. Vypadá to, že se Sharon a Louis vsadili o to, komu se podaří dřív zbavit své kategorie.

Chlapci – Nicole Scherzinger

Ryan Lawrie

výběr: Hall & Oates – You Make My Dreams Come True

Niall Sexton

výběr: Spice Girls – 2Become1

Freddy Parker

výběr: Ellie Goulding – Love Me Like You Do

Nate Simpson

výběr: Ella Fitzgerald – Summertime

James Hughes

výběr: Marvin Gaye & Tammi Terrell – Ain’t No Mountain High Enough

Christian Burrows

výběr: The Fray – How To Save A Life

Matt Terry

výběr: Michael Jackson – She’s Out Of My Life

Osobní top 3

  1. Niall Sexton
  2. Nate Simpson
  3. Christian Burrows

Kdo z chlapců postoupil do Live shows?

Freddy Parker
Matt Terry
Ryan Lawrie

Nicole za Sharon nezůstala příliš pozadu, na jihu Francie nejspíš chytila úpal, jinak si její výběr vysvětlit nedokážu. Freddy je sice muzikální, ale zdaleka mu nesedne vše, o čemž jsme se mohli už několikrát přesvědčit. Bez klavíru je Freddy poloviční, zkrátka nedosáhl takového levelu zkušeností, že by v průběhu soutěže mohl vyrůst. U něj bych volil cestu comebacku za pár let, kdy by mohl klidně excelovat. Tipuji, že z kluků vypadne jako první, i když může překvapit. Ryan je sice tvárný a má vzhled do showbusinessu, ovšem v soutěži byli daleko lepší zpěváci. Potenciálně také může překvapit, ale boty za to nedám. U Matta moc nechápu, co je na něm tak úžasného, neoriginální zapomenutelný hlas to nebude, že by se Nicole nechala unést jeho šarmem? Pokud se potvrdí, že bude favoritem produkce, tak si akorát X Factor připíše dalšího nevýrazného vítěze, který si po vítězném singlu dál ani neškrtne. A co zajímavý zpěváci jako Niall, Nate nebo Christian? Odjeli domů. Nicole zvolila trojici přesně z opačného spektra kvality, že by ztratila cit pro výběr? Už minule nelogicky zařízla Melanie McCabe. Vypadá to, že si svůj porotcovský um vyčerpala už v 9. řadě.

Shrnutí

Z mých pocitů ohledně Top 12 převládá silné naštvání. Jak trefně zaznělo v diskuzi pod článke, kdyby se vypadlíci z JH dali dohromady, vytvořili by kvalitnější sestavu než aktuální top 12. Bohužel musím konstatovat, že je to sestava opravdu slabá, byť se v ní najdou kvalitní a zajímavé osoby, které se jistě vyplatí sledovat např.: Emily, Samantha, Relley C, případně i Gifty, 5 After Midnight nebo Freddy. Zbytek tvoří exoti a naprosto nevýrazní nebo nesympatičtí jedinci, kteří zabrali místo kvalitním soutěžícím. Spravit chuť by mohly případné divoké karty, ale vzhledem k tomu, že již byly nelogicky vyplýtvány do JH tak je ta pravděpodobnost malá. U Simona ovšem člověk nikdy neví. Jedno je jisté, loňská porota si při výběru finalistů vedla mnohem líp.

Jste spokojeni s výběry poroty? Kdyby měla být udělena divoká karta, koho byste ještě poslali dál?

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 81
1
Monika
Reagovat

Tohle podle me bude problem Emily, jestli bude kazde vystoupeni zpivat s kytarou, tak se omrzi. Navic si myslim, ze ji to ani nedovoli a bude muset kytaru odlozit a predvest i nejaky pohyb na jevisti.

2
VojtaP
Reagovat

@Monika: právě, určitě nebude mít možnost pokaždé udělat nějaký zajímavý akustický cover s kytarou. Taky si ale nemyslím, že by to pro ni měl být takový problém. No uvidíme. V prvním kole by měla zpívat Toxic od Britney, což tipuji, že právě bude ještě s tou kytarou. Bude taky záležet na tématech a na Simonovi.

3
jab
Reagovat

@VojtaP:
Tak kdyby zpívala podobnou verzi jako třeba u nás Emma, ani by kytaru nepotřebovala. Na starších videích na youtube jsem si všiml, že předtím, než začala vystupovat s kytarou, se doprovázela na klávesy. Ono případně s klavírem by ta verze mohla být taky zajímavá. Jinak co se týče rytmičtějších věci, byl bych rád, kdyby v průběhu soutěže sáhla třeba po něčem z druhé desky Gabrielle Aplin – třeba Sweet Nothing nebo Anybody Out There, to jsou dost efektní rychlejší songy, které by přitom uzpívat mohla.

4
jab
Reagovat

Jinak Relley se mi opět hodně líbila, jak výběrem, tak provedením. Christopher i James byli taky ok, uvidíme, co předvede zbytek.

5
VojtaP
Reagovat

@jab: určitě, proto si myslím, že by pro ni ta kytara nemusela být tak svazující, při správném výběru může zazářit i bez ní, ale musí jít to zase jít k hlasu.
Jak jsem říkal, Relley C překvapila. Chris a James taky super.

6
jab
Reagovat

Ještě se vrátím k Emily. Problém většiny quirky písničkářek byl imho ten, že to často byly uzavřenější introvertky (viz Abi Alton), které kromě slabšího hlasu neměly ani nějaký vnitřní potenciál to v live show rozjet (což není nutně diskvalifikující pro hudební kariéru jako takovou). Naopak Emily mi přijde jako solidní éro, tady by tím pádem problém být neměl. Jen uvidím, co vše jí její hlas dovolí, niméně včera mě v té pasáži, kde bylo třeba hlasově přidat, mile překvapila.

7
VojtaP
Reagovat

to byl stěr :D
Saara: „I think I saw tear in Robbie’s eyes“
Sharon: „You didn’t feel it“
Robbie: „No“

8
VojtaP
Reagovat

@jab: včera ještě v Xtra s ostatníma holkama zpívala Shake It Off, sice jsem to měl puštěné jen na půl ucha a oka, ale ani tam mi nepřišla vůbec špatná.

Jinak Saara patos a kýč. Janet o 100 % lepší, i když nemá největší hlas.

9
jab
Reagovat

Jestliže Coolio před lety těžce nesl, že si tuhle píseň vzal na paškál Weird Al Yankovic, co by asi řekl na tohle? :-D

10
VojtaP
Reagovat

@jab: chtěl by si dát narvat do pusy brokovnici a zmáčknout spoušť :D

11
jab
Reagovat

@VojtaP:
Přišlo mi, že Janet je nachlazená nebo co. Jinak Saara se mi zazačátku písně líbila, ale pak to překořenila a šlo to dolů.

12
DJ Vlado
Reagovat

@jab: I Andrej Bičan ve slovenské Tváři zarapoval Coolia o několik tříd líp než Honey G. :-D

13
DJ Vlado
Reagovat

Zasraná stará feministka je ta Sharon!!!! Za tohle by jí měl Ozzy ukousnout hlavu :-D

14
VojtaP
Reagovat

neeeee…

15
jab
Reagovat

@VojtaP:
Počkej brokovka je spíše Cobainův styl a Kurt byl , pokud vím, Weirdovou parodií poctěn. :-D

Jinak Sharon ten výběr fakt dost zmrvila, každopádně Honey G je mi aspoň trochu sympatická narozdíl od KFC dua (převzato z fóra Digital Spy) a myslím, že narozdíl od těch dvou šašků, by mohla pár kol přežít. Těžko říct, jestli bude mít takovou likeability, jako předloni Stevi.

16
VojtaP
Reagovat

@DJ Vlado: pod to se podepisuju, měla by si zajít na další operaci… transplantaci mozku…

17
VojtaP
Reagovat

chci zpět loňskou porotu! :(

18
VojtaP
Reagovat

@jab: máš pravdu, pro rapery je to spíš devítka. :D Asi máš recht, když to srovnám, tak mě Honey G nepřijde tak otravná, jak ti dva.

19
libena
Reagovat

psala jsem ještě ke staršímu článku:

overs – za mě do live show – 1) janet 2) samantha a 3) jeden z kluků, asi james

robbie radí moc dobře (miluje samanthy hlas, saara si vzala sice těžkou písničku, ale do současné doby se nehodí, líbil se mu james…), ale sharon asi nebude poslouchat:-(

20
libena
Reagovat

jdu blejt velebnosti…ať žije jedna z nejlepších „pěveckých“ soutěží na světě

21
jab
Reagovat

Aspoň ta Relley, pokud ji Sharon nějak nepomrví, mohla by přinést do live shows kvalitní černou muziku, tak jako ostatně dneska.

22
amna
Reagovat

no, takže letošní ročník je jen jeden velkej rycyklát slabších kusů z předchozích ročníků.
pro letošek asi xf vynechám, nějak se mi to vůbec nelíbí….

23
DJ Vlado
Reagovat

Relley si jako jediná z těch tři postup zaslouží, i když pro mě byla až č. 4 za oběma chlapy a Janet; sobí kyčařka a rapující dvojče Paroubkovy ex tam ale nemají co dělat :-/

A teď už je jasné, že u kluků postoupí „chosen one“ a dva outsideři do počtu :-/

24
jab
Reagovat

Ryan nemá kdovíjaký jó hlas, ale dneska mě bavil. Niall moc pěkné, pořád mě nepřestává udivovat ten jeho „dvojbarevný“ hlas. Freddy trochu uspávačka. Ale barvu hlasu nemá špatnou.

25
jab
Reagovat

Nate má dobrý vkus :-) a zazpíval to parádně. Naopak James H. nic moc, jednou navíc dost brutálně ujel.

26
DJ Vlado
Reagovat

Nate pro mě zatím jasná jednička z kluků, bohužel i tento skvělý a zajímavý zpěvák nás musí opustit, aby náhodou neporazil „chosen one“ :-( To samé platí i pro Nialla, který podobně jako včera Olivia dokázal z mdlého songu vytěžit maximum…

27
DJ Vlado
Reagovat

Kam se „chosen one“ hrabe na Piňáka, který tutéž píseň zazpíval před 5 lety řádově líp a zajimavěji :-)

28
jab
Reagovat

Christian začal pod tónem, druhá část byla ale celkem zajímavá. Hodně emotivní vystoupení. Matt zazpíval imho dobře, akorát mě moc nebere jeho barva hlasu a taky ty výšky mi přišly celkem nejisté.

29
jab
Reagovat

Na právě hrajícím podkladu možno slyšet, jak geniální dílo Gabrielle Aplin svým Salvation stvořila :-).

30
VojtaP
Reagovat

Nicole chytla úpal, jinak si to nemůžu vysvětlit…

31
DJ Vlado
Reagovat

Nicole mě teď fakt nasrala, Nate prostě vypadnout neměl!!! :-(

32
DJ Vlado
Reagovat

Ježiš, „chosen one“ brečí :-D

33
Honza
Reagovat

Bože, vypněte někdo tu F.R.A.Š.K.U.!!!!

34
jab
Reagovat

Boha jeho, ta Nicole tam teď mele pěkné sr***y :-(((

35
jab
Reagovat

Takže na fandění tam mám akorát Emily a Sam (eventuelně i Gifty), Relley a 5AM. Doufám, že přijdou divoké karty :-(.

36
VojtaP
Reagovat

Co má Nicole proti Irčanům?? Nejdřív Melanie a teď Niall :(

37
DJ Vlado
Reagovat

Tak dílo zkázy bylo dokončeno a nejhorší finálová sestava EVER je na světě :-( Jen bych chtěl upozornit všechny, kteří vloni obviňovali naší Emmu z jakékoliv „protekčnosti“, tak TAKHLE to vypadá, když je dopředu vybraný vítěz a je mu odklizena veškerá konkurence (k tomu měla naše loňská SS, ve které byl naopak nejsilnější potenciální konkurent favoritky posílen DK, setsakra daleko) !!!

38
Ludvík
Reagovat

No jako WTF… to je jako co? :D Takže skupiny – ne třeba slov, tihle jsou domů v prvních 3 týdnech. následuje Honey G, Sarra, tudíš Overs jsou taky fraška (a to byli asi nejsilnější), boys a girls jsou v pohodě
Emily to win!

39
Peťo
Reagovat

@Monika: Ak si pozriete vystúpenie Emily spred dvoch rokov na 6 chair challenge tak tam spievala bez gitary a myslím že pódiový prejav jej nerobil žiaden problém a aj bez gitary to zvládla skvelo :) môj názor

40
VojtaP
Reagovat

Tak pořád nám ještě může spravit chuť australský X Factor, který začíná zítra :)

41
Monika
Reagovat

Co ta Nicol hulila? To fakt neni mozne, posle dal tri priteplene kluky. Jsem zacala Ryanem a malem me to polozilo, vzdyt to bylo otresne a jak tam jeste k tomu hopsal, strasny uplne. Vyhodit si Nialla, kluka s nejzajimavejsim hlasem a image, tomu rikam bravo….

42
Monika
Reagovat

Sharon ma tez nejak vyhulino. nevzit jamese to je masakr, tak krasnou barvu hlasu ma, zajimavej look, ten do souteze patril. Z koho se mi udelalo spatne je Saara, to je neskutecny divadlo, i ten zpev slabej-vriskajici papinak, no a ze ji to teda da sakra praci zpivat, vzdyt u zpevu strasne trpi, nadre se chudera fest.

43
Monika
Reagovat

mam otazku na experty, jakmile si porotce vybere tu svoji trojku, tak ji musi nekam napsat a uz ji nemuze za zadnou cenu zmenit? Nebo je tu moznost, ze proste tvari v tvar pri rozhodnuti najednou porotce uciti, ze by chtel preci vzit nekoho jineho, muze to udelat?

44
Honzad
Reagovat

Noční můra se stala skutečností. Pořad, který byl jedním z posledních majáků důvěryhodných show s obrovskou úrovní, je minulostí a zničehonic dosáhl svého dna. A jak jsem psal již dříve, nevěřím, že za tím stojí „neschopná“ Sharone, Nicole nebo Simon (Louis ano :D). Všichni už mnohokrát prokázali, že jsou schopní své koně dotáhnout až k vítězství a vybírat velmi rozumně a zaslouženě. Tohle je prostě nalajnovaná sestava a já si marně lámu hlavu, jaké důvody k tomuto kohokoliv vedly. Vždyť na to stačí průměrná inteligence a znalost předešlých ročníků, aby bylo patrné, že s tímto výběrem nemůže ta show absolutně nic získat. Že je tady prostě úplně všechno špatně, copak si sedí nejen na uších, ale taky na mozku? Stačí se kouknout na FB – taková vlna nevole tam ještě nikdy nebyla.
Dovolím si krátkou rekapitulaci:
ZASLOUŽENÍ FINALISTÉ: Emily, Sam, Relley
AKCEPTOVATELNÍ FINALISTÉ (ale zabírají místa lepším): Freddy, Gifty, Matt, The Brooks, 5AM
RELATIVNĚ POCHOPITELNÝ VÝBĚR (bohužel sakra na úkor lepších): Honey G – kdyby do live shows dostala divokou kartu, svět by se nezhroutil, zábavná je pro mě aspoň trošku a v JH přeci jen předvedla něco jiného než doposud. U ní aspoň rozumím, co jejím výběrem produkce sleduje.
OMYLY: Ryan (kdo?), Saara (nejprotivnější kýčařka ever), dvojice šílenců
KDO SI ZASLOUŽÍ DIVOKOU KARTU (ne že bych jich nebylo víc): Christian, Christopher, Caitlyn, Janet, Niall, Nate

Díky za pozornost, jdu spát s nadějí, že přijdou divoké karty, příští rok neuvidíme Louise ani Sharone, ideálně ani Simona a místo toho se nám vrátí Gary (!), Rita, Mel B… vlastně kdokoliv. Ale jo, připouštím, i přes to naštvání si to příští týden zapnu.

45
Ludvík
Reagovat

@Monika: Pokud už mají ti lidi natočené ty videa co jsou před vystoupením tak určitě ne :D Navíc ti co postoupili s tím počítají a těší se, nemůžou se jednou rozhodnout tak a potom zase jinak tohle už není six chair, kde se tohle děje v rámci přenosu, to by nebylo fér ať jsou Chicken boys nebo Honey G špatní jak chtějí… když porotci udělali špatné rozhodnutí tak ať se s tím už vypořádají sami… nicméně jsem si jistý že Louis Walsh už příští rok své místo nedostane a jak Sharon říkala, že už v porotě být nechce, pokud je tohle její pomsta za donucení být zpátky, tak to radši ať už taky z X Factoru zmizí… LOŇSKÁ POROTA BYLA JEDNA Z NEJLEPŠÍCH CO KDY BYLY!

46
Ludvík
Reagovat

@Honzad: Nemyslím si, že letos budou rozdávat podruhé divoké karty, už je rozdali do Judges Houses, navíc 3 ze 4 se dostaly až do LIVE kol :D

47
Honzad
Reagovat

@Ludvík: Myslím, že to Monika myslela tak, zda mohou porotci změnit své rozhodnutí během vyřčení verdiktu v JH. Pravděpodobně se to ještě někdy večer oznámí produkci (nebo to někdo oznámí porotcům) a další den to sdělují soutěžícím, tak zda je možné, v tu chvíli, kdy již soutěžící sedí na pohovce a čeká, najednou otočit a říct jiná jména, než která byla někde napsána.

Osobně si myslím, že je všechno tak dané, že si porotce zdaleka nemůže něco měnit před kamerami… ale kdoví, jak to celé opravdu chodí.

48
Ludvík
Reagovat

@Honzad: Jo takhle… v tom případě si myslím že spíš ne, myslím že v tom natáčení mají nějaký systém a ti soutěžící chodí v určitém pořadí… jinak jak jsem minulý rok z live judges houses nebyl nadšený, po tomto víkendu si myslím, že to měli nechat, diváci by di určitě prosadili svou, navíc ostatní porotci by to mohli ještě trochu ovlivnit…

49
Honzad
Reagovat

@Ludvík: Ovlivnit ve stylu:
Simon: „Sharone, co blbneš? Vždyť pro Saaru nikdo nebude hlasovat…“
Sharone: „Co mi do toho kecáš? Vyhodil jsi Caitlyn, favoritku soutěže.“
Simon: „Okey, ale co ta Honey G?“¨
Sharone: „Potřebujem sledovanost, ne? Creepy act se vždycky počítá. Raději vyčítej Nicol její výběr!“
Simon: „No vidíš. Nicol, zbláznila ses? Nevzala jsi dál tři skvělé zpěváky.“
Nicol: „Ale ta soutěž přece není jenom o zpěvu…“
Simon: „Stejně se mi tvůj výběr nezdá.“
Nicol: „Mně taky ne, ale když ono se to psalo ve scénáři.“
Louis: „V jakém scénáři?“
Všichni: „Ty mlč, tobě to nikdo nemusí psát a stejně vždycky vybereš blbě.“

50
Willandraify
Reagovat

Muze mi nekdo vysvetlit co jsem to dneska videla za paskvil? Po sheron jsem doufala, ze nic horsiho nez Saara from Finland uz fakt byt nemuze, ale jak jsem se mylila! A to se mi Nicol vzdy zdala rozumna! Ne ale ted vazne, opravdu si myslite, ze v tom ma prsty produkce, pac porad je to show a jde tu o sledovanost? A kdo je ten „chosen one“ prosim pekne…to mi nejak uniklo..

51
DJ Vlado
Reagovat

@Willandraify: „chosen one“ je Matt, bohužel… :-/

52
libena
Reagovat

@VojtaP: na austrálii už mám dávno nažhavený pc, hlavně díky adamu lambertovi v porotě :-)

53
Willandraify
Reagovat

@DJ Vlado: Diky..a na to se jak prislo?

54
Monika
Reagovat

Jo myslela jsem to presne tak jak pise Honzad. Situaci, kdy k porotci prichazi soutezi a porotce ho chce vyhodit, nicmene ty momenty jsou velice emotivni, reakce nepredvidatelne a muze se klidne stat, ze v duchu zmeni nazor a misto predpokladaneho ne oznami porotce ano. Na druhou stranu je pravda, jak pise Ludvik, ze v tom maji system a podle nej posilaji jednotlive soutezici k porotcum pro verdikt, takze to asi zmenit nepujde v ten dany moment.

55
Peťo
Reagovat

Alesha Dixon sa vyjadrila k Louisovmu vyberu do live shows. Tak predsa len to bol asi jeho osobny vyber co je este horsie zistenie:
http://www.tellymix.co.uk/reality-tv/the-x-factor/281164-x-factor-2016-alesha-dixon-gutted-louis-walshs-judges-houses-choices.html

56
DJ Vlado
Reagovat

@Willandraify: Na Digitalspy se to řeší v jednom kuse :-) ale i vylučovací metodou se na to dá přijít, jelikož holka letos s velkou pravděpodobností nevyhraje, jednak vloni vyhrála Louisa, potom taky Britové holkám moc nefandí a navíc u každé z postupujících je nějaké ALE (Emily je moc quirky, Sam je výkyvářka a Gifty se bude přetahovat o hlasy s typově podobnou Relley), dále skupiny jsou úplně out (zvlášť pod vedením Louise), Overs v podstatě taky (u Relley je problém stejný jako u Gifty, navíc neměla tak velkou předchozí prezentaci, o zbylých dvou se vůbec nemusíme bavit) a u kluků Freddy s Ryanem jsou rovněž outsideři, takže zbývá Matt, který má navíc masovou podporu puberťaček, 1600 lajků na FB mluví za vše :-/

57
Tomáš
Reagovat

Poslední dobou sem na to nekoukal protože už mě nebavily ty zástupy exotů na castinzích, chtěl sem začít zase až od Live Shows ale teď vidím že se nemusím asi ani namáhat protože to nebude o nic lepší. Co dodat? No v téhle sestavě si už asi skutečně favorita nenajdu. Podle mě Niall i James W. dostali písně, na kterých nemohli skoro nic ukázat, takže šlo asi o cílenou likvidaci. Zdůvodnila nějak Nicole Niallovi proč nepostupuje? Ten důvod by mě totiž dost zajímal a to samé u Sharon a Jamese W. Nevěřím že výběr Nicole byl z její hlavy. Že by poslala do Live Show takové 3 cukrkandly jako Freddy, Ryan a Matt? Jeden horší než druhý. Tak tomu prostě nevěřím a pokud je tenhle One Direction styl skutečně šálek její kávy tak pak nechápu jak si kdysi v USA XF mohla vybrat do Live Show skvělého rockera Joshe Krajcika.

58
jab
Reagovat

@Tomáš:
Já pořád věřím s ty divoké karty – docela se upínám na verifikované profily Caitlyn a Nialla na twitteru. A kdyby náhodou u Sharon dostal DK jeden z pánů a u Louise jeden z girlbandů, najednou by to bylo o něčem jiném. Bohužel souhlasím, že z pánských soutěžících není moc z čeho vybírat, ještě tak je mi celkem sympatický Ryan, ani ne tak kvůli Emily ajko spíš s tím, jak zareagoval na svůj postup o live shows – v záplavě těh emočníh výbuchů mi jeho umírněná (nebo spíš lehce ve stylu „asi mi to naplno dojde až zítra večer“?) reakce přišla jako taková příjemná změna :-D.
Jinak zkus Austrálii, články by mohly být teoreticky už od tohoto týdne, tak jsou většinou ty výběry do live příčetnější, akorát u Australanů mě poměrně irituje až nekritické nadržování soutěžícím Under 15 ze strany hlasujících diváků :-/.

59
Michal V.
Reagovat

psal jsem to uz po six chair, ze dekuji za mimoradne vydareny lonsky rocnik (mozna tvari v tvar rugby se proste britska produkce neodhodlala vyrazovat dobre zpevaky), tenhle bude asi autoskip, protoze to co vybrali porotci do finale… to je snad mineno jako sabotaz ne?!

a pak se vsichni divi, ze sledovanost neustale klesa…

60
Willandraify
Reagovat

@DJ Vlado: Ja ti nevim…A neni to trochu paranoia? Prece budou hlasovat divaci, tak pokud to produkce nezkompromituje, tak tam jsou tedy lepsi hlasy nez Matt…A jako teenky vzdycky vzdychaji nad nejakym samponem, ale nejsou jedina hlasovaci skupina ;) No ale uvidime, ja do toho zas tak nevidim :)

61
Tomáš
Reagovat

@jab: No pakliže bych ten letošní XF nakonec v Live Shows přece jen sledoval, tak by to paradoxně byla snad vůbec první show v historii kde bych holkám musel fandit víc než chlapům. :D Protože cukroví slizouni Freddy, Ryan a Matt u mě nepřipadají v úvahu – ty bych vyřadil ještě před Octaviem a Bradleym protože ti sou sice strašní ale aspoň kontroverzní a můžou šokovat….zato tihle šamponci nás budou jenom sladce nudit. Kdyby postoupil aspoň Christian tak tomu bych fandit mohl ale těmto to nepřipadá v úvahu. U Overs rovněž žádný chlap nezbyl takže pak už je jen kategorie holek. :-D A Samantha a Emily mi nepřijdou špatné, ne že bych snad nějak žral jejich zpívání ale vypadají vcelku sympaticky a nevadí mi. To je ale asi na sledování této show u mě trochu málo….a nebo to můžu z těžký recese taky sabotovat a fandit Honey G, ale předtím se budu muset vždy posilnit pár panákama protože bych tím parodoval sám svoje vlastní fandění.

62
rosien
Reagovat

Tak jsem až do včerejšího večera věřila a nic, ten strašnej spoiler fakt vyšel. Ještě jsem si říkala, kolik tam mám tenhle rok favoritů (James, Christopher P., Caytlin, Nate, Niall, Christopher) – a nepostoupí z nich ani jeden? Nechápu to celé – James se třeba Robbiemu očividně fakt líbil. Saara naopak ne, nesympatická je bez debat i pro Sharon. Výsledek: James domů, Saar pokračuje. Overs a kluci byly tenhle rok dvě jasně nejsilnější kategorie a takhle to pokazit je fakt ostuda. Snad si spravím chuť u australanů, tady na tu frašku stejně nemá cenu koukat, když všichni víme, že vyhraje kozel Matt.

63
Willandraify
Reagovat

@Tomáš: Pekne si to shrnul ;) Ja porad doufam, ze to tak horky nebude a nejaka prekvapeni v podobe divokych karet prijdou. Porad mi to prijde strasne divny to “odstraneni konkurence“ Mattovi. Z jakeho duvodu by to delali? Co je na nem tak vyjimecneho?
Kazdopadne v tuto chvili jsou vazne fanditelne jen ty holky a pro me osobne uplne nejhorsi je Freddy – jeho zpev je o nicem a teda co me nejvic irituje, je jeho vizaz..:D Strasidelnejsi upravu vlasu a oboci jsem na chlapovi jeste nikdy nevidela :D No a potom druha v poradi nejhorsi je vylozene nesympaticka Saara. Prijde mi neopravnene sebevedoma a to co predvedla na six chair challenge bylo neuveritelne ubohy..

64
yeey
Reagovat

co dodat… ani sem na tu frasku nemel naladu koukat…:-D nemam nejmensi zdani, co timhle produkce sleduje… jeste bych chapal ze s Honey G a KFC chtej vytvorit kontroverzi, ale co vsichni ti ostatni, co vyhodili a dali misto nich nudny soutezici??? Ze by to bylo jen kvuli Mattovi pochybuju.. ty rozhodnuti jednoznacne nejsou z hlav porotcu, Louis je caklej, ale Nicole normalne vi, co dela a Sharon dala jasne najevo, ze z Honey G a Saary nijak nadsena neni… uvidime, treba zase Simon prijde a rekne to svoje „Something just doesn’t feel right“ a pridaji alespon nejake DK… minuly rok vratili takhle do hry Monicu, pro letosek je „doesn’t feel right“ celkem eufemismus a to do ty miry, ze kdyby vzali vyhozenou sestnactku v JH, byl by to kvalitnejsi line-up nez to, co tam proslo … :-D si furt myslim, ze si z nas musi delat prdel :-D

65
Honzad
Reagovat

@yeey: Ta poznámka, že kdyby do live shows poslali všechny vyhozené soutěžící z JH, udělali by lépe, je velmi trefná. To by byla mimořádně našlapaná sestava s pár slabšími místy, což by ale ničemu pochopitelně nevadilo. Achjo.

66
VojtaP
Reagovat

@Tomáš: ty výběry do JH můžou být taky zavádějící, každý soutěžící totiž zpíval písně dvě, jen se do vysílaní dostane jen jedna. My to bereme na základě odvysílaného výkonu, ale porotci berou do úvahy oba. Produkce pak asi záměrně vybírá u nepostupujících ty méně výrazné výkony a u postupujících ty lepší. I tak ovšem ty výběry Nicole a Sharon bijí do očí…

67
Ája
Reagovat

@Honzad: Já jsem pořád čekala na twist v podobě toho, že do finále postoupí ti vyhození :-D , to by dávalo smysl, tohle absolutně ne.
Už jsem se těšila na to, komu všemu budu fandit, ale to, že všichni z nich vypadnou, jsem absolutně nečekala…

68
Monika
Reagovat

Ja souhlasim s Tomasem nejdriv bych vyhodila komplet trojici kluku u Nicol-Ryan, Freddy, Matt a teprve pak bych zacala vyhazovat skupiny…

69
carlito
Reagovat

Tak sem si ze zvědavosti pustil videa postupujících a nedalo se na to ani koukat…je to prostě hnus. Ti soutěžící jsou úplně odporní tím jak se prezentují a představují ten nejhorší patos a kýč jaký se vůbec dá v hudebním průmyslu vytvořit. Bez rozdílu všichni by měli zaujmout čestné místo v hudebních masakrech Jardy Konáše, myslím že by hravě překonali i některé české masakry protože tohle je snad horší než Eva a Vašek. Týká se to hlavně všech postupujících kluků a skupin. Pak ty další zbylé zpěvačky sou prostě jen nezajímavé. Copak ti porotci ten nevkus a kýč nevidí? Může se jim tohle opravdu líbit a myslí to vůbec vážně? Běžně tu hejtujete naše ČR pěvecké show když nějaké sou ale snad všechny byly pořád o několik levelů výš než tenhle X Factor takže oproti tomuhle sou ještě zlaté. Tohle je zahraniční show tak by se předpokládalo že má mít kvalitu, ale ono ne. Tohle je absolutní nevkus a takovouhle sestavu vybrat do finálových kol u nás v ČR tak tam nikdo nepošle ani jeden hlas. Je to ostuda!

70
Lucas
Reagovat

No… myslím, že asi nikdo s touhle sestavou nemůže bejt spokojenej :D jediná, komu fakt fandím, je Emily. To teda není moc :D překvapit mě může Freddy, Sam, Relley a 5 After Midnight. Ti mi tam nevadí. Matt mi taky nějak nevadí. Ryana nechápu, jeho výkon nebyl nic extra, Gifty je průměrná, Saaru jsem taky naprosto nepochopil, jak najednou mohla uchvátit Sharon :D Brooks Way jdou mimo mě, ale třeba překvapí. Bratavio no comment, kdyby byli aspoň zábavní nebo uměli trochu víc zpívat.. zlatí Jedwardi :DD no a Honey G, to je kategorie sama o sobě, ale tu aspoň chápu, sám jsem se přistihl, že by mě docela zajímalo, jaká by byla ve finále :D ona je prostě někde jinde :D

71
Tomáš
Reagovat

Takže 1. Live Show bude tuhle sobotu nebo neděli? Kolik jich má v 1. kole vypadnout? A budou už rozhodovat diváci? ( ale předpokládám že by asi měli pokud teda zůstane Top 12 a nebudou ty divoké karty, které by to navýšily třeba na Top 16 a pak by asi ještě musel v 1. kole každý porotce sám zaříznout jednoho finalistu ze své stáje ). Moc tyhle zahraniční verze nesleduju, tak nevím jak to chodí. Sledoval sem jen první dvě řady USA XF a u nás v ČR s X Factorem moc zkušeností nemáme ( kromě jedné řady zmrvené Novou a druhé řady ještě více zmrvené Primou a osekané jen na tři Live Shows :D ). Z tohohle se stalo takové obludárium že sice už vůbec nemám komu fandit ale pomalu mě snad paradoxně až začíná zajímat jak si tihle zoufalci povedou u diváků, koho budou diváci brát jako to menší zlo a jestli to Vladem nenáviděný slizoun Matt nakonec opravdu vyhraje. :D

72
Honza
Reagovat

Heleďte, na tom fóru jsem také četl, že Simon chystá „něco, co nikdo nečeká“… ?
Ale asi je blbost, že by postoupili všichni „odpadlíci“ místo téhle WTF skvadry… :( :D Každopádně by mohli být aspoň ty divoké karty, nebo nevím.
Letos fakt nic nedává smysl…

73
J
Reagovat

Tak som sklamana ako vacsina. Najviac ma boli kategoria OVERS + nepostup Nialla a Caitlyn. Podla mna uz DK udelena nebude. A ak by sa stal zazrak bude udelena len jedna: Caitlyn alebo Christian. Skor to tipujem na Christiana. Paradoxne najlepsie z toho osekavania v JH vysiel Simon. Hoci si myslim, ze za nitky kto postupi do TOP 12 tahal on vo vsetkych skupinach. Ktorakolvek z dvojice Samantha/Emily je pre mna lepsi vitaz nez Matt. Bohuzial zarezanie Caitlyn, Nialla, Nata a Christiana a OVERS ukazuje, ze MATT je ten vyvoleny. Podla mna najskor vypadnu BRATAVIO, Saara a HONEY G. Ide len o to v akom poradi, podla toho kolki vypadnu v 1. zivaku.

74
Jája
Reagovat

HLEDÁ SE Elko, jestli ho někdo najde, ať nám posune Návštěvníky. Děkuji za diskutující :)

75
rosien
Reagovat

Já se ještě musím zastavit u Jamese z overs – podle mě byl přímo ideální kandidát pro postup dál. Skvělý (!!) hlas, sympatický, lidová vizáž + by u něj bylo zajímavé sledovat pokrok – prvně nechtěl vůbec zpívat, tak se bál, u six chair challenges to celé odzpíval se zavřenýma očima nebo s pohledem upřeným na zem, u Sharon doma už se na ní párkrát podíval. Bylo by podle mě zajímavé sledovat, jak se „vytahuje ze své ulity“ a stává se sebevědomějším. Prostě být tam já, beru ho všema deseti!

76
Monika
Reagovat

@rosien: S jamesem souhalsim byla to moje TOP dvojka cele souteze, presne typ cloveka co do te souteze patri.

77
Bedy
Reagovat

Trochu z jiného kontinentu… Koukám na X Factor Austrálie 1. díl a zatím tedy dost luxusních talentů :) snad to vydrží… :)

79
Dena
Reagovat

s nadsenim som sledovala castingy.. bootcamp a aj 6 chairs… stopro som si bola ista ze nemoze Sharon vybrat nikoho ineho nez Samanthu, Jamesa (moj favorit) a Christophera… ale ako som videla tu blamaz u skupin… uz som mala hrozu ako dopadnu overs.. katastrofa… live shows sledovat nebudem kedze nemam kvoli komu… evidentne tlacenka z produkcie ci Simona… skoda talentov.. akurat to „povzbudi“ podobnych, aby sa nabuduce radsej neprihlasovali…

80
Peťo
Reagovat

Kedy začínajú live shows? Dneska?

81
yeey
Reagovat

Brooks Way AXED from X Factor hours ahead of live show http://www.dailystar.co.uk/showbiz/goss/551962/X-Factor-Brooks-Brothers-Brooks-Way-axed

prostor pro DK?

Přidat komentář