Panáček v reality show

MasterChef Česko (12.9.) porcování prasečí hlavy

12. Září 2016 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

masterchef-cesko-praseci-hlava
Další týden s MasterChef Česko a tedy pondělí věnované tajemným boxům. Tedy tajemným, už od upoutávky z minulého týdne je jasné, co tentokrát soutěžící v tajemném boxu najdou. Lahůdka to tedy není. Soutěžící si tentokrát budou muset poradit s porcováním prasečí hlavy. Vyřezávat jazyk a další části. Nic pro slabé žaludky.

masterchef-cesko-ari-munandar

Kdo se s prasečí hlavou dobře nepopere, toho čeká vaření asijského jídla od šéfkuchaře Ari Munandara, který vaří v pražském podniku Asian Temple. Kdo dnes nezvládne tlak a vypadne? Uvidíte již od 20:20 na TV Nova v dalším díle MasterChef Česko.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 40
1
lada
Reagovat

tenhle díl mě vůbec nebavil, bylo to takové jalové, nudné..
koukám teď znova na první řadu a to je úplně jiný kafe. Celkově ta atmosféra je sympatičtější, porotci jsou vtipnější a mají k těm soutěžícím bližší vztah, i tím, že si tykají. Člověk to díky tomu i víc prožívá :-))

2
Johana
Reagovat

I když se oprostím od osobních sympatií a antipatií, nevidím v této sestavě člověka, hodného titulu masterchefa. Neříkám, že nic neumí, ale jsou to to takové běžné gastronomické znalosti a dovednosti, co by snad předvedl každý druhý.
Nikdo není dokonalý, ale např. hlásit se do této soutěže a v životě nevidět papiňák, nebo v něm spálit maso na uhel, mi připadá trochu moc.

3
Johana
Reagovat

…a ještě mi přijde, že samotné vaření nikoho moc nebaví, je to jen nutnost, která vede k titulu a penízkům, žádná vášeň, kreativita, nadšení, snaha učit se…porotci to vidí a tak se i podle toho chovají…no, a pak to má bavit nás.

4
p.Cerna
Reagovat

PODOBNE KOMENTARE PISE PREDEVSIM TEN,KDO NEMA ODVAHU,ANI „KOULE“,SE DO SOUTEZE PRIHLASIT,CLOVEK,KTERY VUBEC NEVI,CO KUCHARINA OBNASI A POD.,MUZE NAPSAT,ZE TO ZVLADNE KAZDY DRUHY! :-(

Zdravi profi kuchraka :-D

5
p.Cerna
Reagovat

Oprava:kucharka…

6
Tomáš
Reagovat

Mě tam prostě něco chybí když koukám na ukrajinskou verzi tak to je něco vaří venku v metru atd… tady furt vaří jenom v kuchyni a furt to jede od začátku

Reagovat

@p.Cerna: Používat Caps Lock v diskusi, to je jako řvát na ostatní svůj názor, ono to jde i v klidu. Amatéři kolikrát vaří daleko lépe, než vyučení kuchaři :D

8
Johana
Reagovat

@p.Cerna: asi vám uniklo, že se nejedná o Kolotoč v kuchyni, ale o Masterchefa, kde by ta laťka měla být přece jenom o trochu výš.
Pokud je pro vás známkou odvahy účast v nějaké televizní soutěži, tak ano, nemám koule…ctím vlastní identitu a soukromí.
A že se někdo něčemu vyučil, neznamená vždy kvalitu, jinak by nevznikl pořad Ano šéfe.

9
Ja
Reagovat

Nepouzivat carky a hacky bejva i z dovodu,ze nekdo nezije v Cr,a tak pouziva ang.klavesnici,chytraci..
A vyucit se necemu,a navic v tom byt spicka,je vic,nez kvakani na webu.
Soutez je supr,nastesti to neni napad,format,z Cr…

10
Ja
Reagovat

A ano,vzdyt tahle soutez,je o vareni AMATERSKYCH kucharu a proto je to supr.Apropo,vzdy pul naroda pise,jak je ktery porad o nicem,zbytek,ze ho vubec nekouka,tak je zahadou,jak to vedi,kdyz ho nekoukaji a kdyz je tak o nicem,tak proc na neho koukaji?:-)

11
Radana
Reagovat

MasterChef je hodně zajímavá show, vařit takto pod tlakem musí být náročné a je zajímavé to sledovat. Ale dnešní variace na kulajdu v podání mistra šéfkuchaře mi přišla úplně zbytečná. Taková příprava na efekt, ale na dobře uvařenou kulajdu tradičním způsobem bych měla chuť, na toto výtvarné dílko orámované koprovým olejem (zbytečně, když je tam tučná smetana) tedy vůbec (a musím dodat, že vůbec nejsem milovníkem tradiční kuchyně). A vajíčko vařené ve fólii je z mého pohledu vysloveně nechutné. Folie na potraviny obecně nic moc i za studena, a ještě společně povařit……. Ale jinak – dobrý pořad, ráda se dívám a obdivuji odvahu soutěžících.

12
Ajda
Reagovat

@p.Cerna: @Ja: A proč má někdo potřebu měnit si jména?

13
sarka
Reagovat

Oni proste v te soutezi nepochopi ze tam ta lucka proste musi zustat :-D divaci to proste chteji a je pro soutez zajimava uz tim ze ji tam nikdo nema rad..

14
Lady XL
Reagovat

@sarka: Jojo, taky mne baví, jak do ní šijou a doufají, že vypadne… Včera se mi díl líbil, pro mne měl konečně větší napětí a spád, i když jsem se mohla vsadit, že zůstane Lucka. Bez ní by to tam byla „školní besídka pro pokročilé“ :-D. Vždy už čekám, co zase řekne, čím někoho dožene k Chocholouškovi. A ráda bych ji častěji viděla ve dvojici s Kateřinou :-)), myslím, že by pak bylo potřeba nové nádobí :-D. Mě osobně víc vadí Kateřina,už jsem to i psala dřív. Jedna z prvních to tam začala skupinkovat na my z Brna a ti ostatní. Ha a včera ji ten „z Brna“ nechal na pospas ostatním, jen aby měl víc jistoty ve vítězství. Jen si to zdůvodnil, že vlastně podrývá soupeře. Chtěla bych vidět Kateřinin obličej a její reakci na něj, kdyby vypadla… Ostatně, možná je dobře, že hned tak nevypadne, protože její emoce jsou čitelné a kamera je ráda vyhledává. Vedle Lucky má na sobě terč už i Honza…. Prostě kdo jí nepochlebuje, ten má smůlu… Jenže ona podle mne taky. Ti ostatní z „její“ party ji klidně hodí přes palubu, bude-li třeba, je pro ně jiná generace. Brzy jí to dojde.
Lucka si jde za svým, není přímo sobec – podle mne – ale jestliže má hodně dětí, jak říkali na začátku (snad 5?), tak se musí umět rozhodovat a to rychle a trvat si na svém …, jinak by se jí ta její „smečka“ rozpadla :-D. Na diskuse není moc čas.

15
ales winner emma
Reagovat

no já náhodou lucce fandím a přeju jí vítězství a sem velmi zvědav jak zareagují ostatní až se do ¨soutěže opět vrátí jako soutěžící LUCIA a vítěz Roman to ještě bude velmi zajimavé mimochodem velké finále masterchefa je plánováno na středu 21 prosince ve 20.20 dokonce v přímém přenosu

16
Libuse
Reagovat

Masterchef me bavi a skoda, ze se tu vic nediskutuje. Na Lucce se mi libi, jak zvlada tu vseobecnou nevrazivost vuci svoji osobe. Nijak se z toho nehrouti a jede si dal po svem. Katerina vsechno proziva hrozne osobne a evidentne driv mluvi nez mysli. Doufam, ze se obe damy postaraji jeste o dost napeti.

17
sunrise
Reagovat

No, nevím. Emoce, vyždímejme z toho emoce, nevraživost, nenávist, snahu dostat někoho k Chocholouškovi, jiného do Brna… Ne, tohle se mi nelíbí. Tohle nejsou ani Vyvolení ani Farma, sakra. Tohle snad původně měla být soutěž o vaření. Škoda. Velká škoda.
Jestli on to nebude taky jeden z důvodů, proč se tady v podstatě nediskutuje. A své pochybnosti mám i o sledovanosti i když čísla nikde ani nevyhledávám, protože mi to za tu práci ani nestojí. Ach jo.

18
Monika
Reagovat

Ja si nemuzu pomoci, ale stale nikoho nevidim na titul MasterChefa. Zadna osobnost, nikdo vyraznej a zaroven dobry kuchar, co by si to zaslouzil. V predchozich radach jsem mela i vic adeptu, tady je to nejaka bida ne a ne nikoho najit. No a to dusno, ktere panuje mezi soutezicimi by se dalo krajet. Jasne je to soutez a kazdy chce vyhrat, presto takove jobovky v predchozich radach nebyly, panovala tam pratelska atmosfera. Tady je to hrozne, jeden by druheho oparil varici vodou, aby se ho zbavil. Dominika taky takovou komedii hrala, vzdyt mela naprostou radost, ze Kacku vyradila, nac ten tyatr kolem.

19
Libuse
Reagovat

Dominika to nejak pretaktizovala a tim posilila Luccinu pozici – ten jeji dortik byl vazne paradni.
Jinak udelat slane jidlo, kde bude dominantni kukurice ( a nebude to jen nejaky wrap, ale neco, jak s oblibou porotci rikaji „hodno kuchyne Masterchefa“) je fakt orisek a podle toho i ta slana jidla dopadla.

20
Lady XL
Reagovat

S těžšími úkoly (neznámými surovinami) se odkrývají jejich nedostatky nebo talenty. S artyčoky si Domča poradila skvěle, Lucka většinu neznámého zvládá také aspoň se slušným průměrem ne-li skvěle. Další, kdo má celkem potenciál, je Honza. Na Kateřině je už vidět, že když dojde na neznámé suroviny (nebo jí nepoužívané), tak už tápe a neumí se s tím vyrovnat na nějaké vyšší úrovni. Na konci mi bylo jasné, že tam nechají Kateřinu už jen kvůli zápletce… @Monika: Souhlasím, že letos na sebe někteří reagují dost podrážděně. Otázka je, zda to mají „nařízené“ či jen dávají opravdu průchod emocím…

21
paulina
Reagovat

@Lady XL: mne je naopak Katarína sympatickejšia ako Luca – veľmi mi vadia tie jej nezopnuté a váľajúce sa vlasy kade-tade a tiež jej ochutnávanie jedál keď olizuje varechu a hneď ju dá spät do panvice. Katarína na to, ze ju podrazilo niekoľko ľudí v jednom diele – Filip, Honza – tak to ustála dobre. Honzov nemužný a slabošský prejav ma veľmi sklamal, bolo to trápne ta jeho obhajoba, že to robil sam, tak veľmi sa obával vypadnutia. A Filip aspoň keby nemal tie blbé komenty o svojej taktike (že sa Katarína a Luca pohádajú).

22
Monika
Reagovat

@paulina: Honza se v mych ocich uplne odkopal, zbabelec. Tak vyklepanej z vypadnuti, ze to hodil na kolegyni, to je proste hnus, skoncil u me. Ja si nemuzu pomoci, ale tohle v predchozich radach proste nebylo, ano je to soutez, nicmene skvely kuchar dokaze vyhrat i bez taktizovani jako tomu bylo v predchozich rocnicich. kdo umi tak proste umi a nemusi se uchylovat k temto jobovkam.

23
Iva S.
Reagovat

Souhlasím, že v této řadě je těžké najít potencionálního favorita na titul MasterChefa. Asi bych to nejvíc přála Dominice, která mi zprvu přišla nafoukaná. Nejen proto, že si poradí téměř se vším, ale i proto, jak se chová před porotou. Dovedla bych si ji představit i jako respektovaného šéfkuchaře, což je doména spíše mužů. Sladké a slané košíky překombinovala, ale MasterChef si musí poradit se vším, není její vina, že to Kačka nezvládla, na planetě je spousta lidí odkázaných jen na kukuřici a mouku z ní. Honzu jsem zprvu obdivovala, ale je to slaboch. Chybí mi tu články o dalších dílech. Tak kdopak asi ten Řád zlaté vařečky dostane? :-)

24
paulina
Reagovat

@Monika: sôhlasim Monika, podrazy do kuchyne nepatria

25
Klaris
Reagovat

Ježišičmarjá….! Převzatý nápad s děckama porotců super, ale i menší děcka porotců v US Masterchef fakt vybrali kromě dětských kravin i smysluplné potraviny – mají přehled… tady hlavně že synek Raditche má ve svých letech odbarvené vlasy a mladýho Fichtnera jako fakt nedokázali udržet pár minut na pár záběrů do natáčení….??? Trapné a zase se o něco víc za českou verzi stydím…

26
Jitka
Reagovat

Určitě to nebyly jejich děti. Vím to, protože jednoho z nich znám a ten má dceru.

27
Lady XL
Reagovat

Ona vypadla Kateřina?! Zírám…. a to jí k tomu „pomohl“ její kamarád z Brna! Občas mám ale při soutěžích pocit, že se snaží porotci nenápadně někomu pomoct víc než jinému…. – např. upozorní na nevhodnost složení, na způsob přípravy – a to tak důrazně, že i b.b pochopí, že to musí změnit. Jiného se jen zeptají, zda si myslí, že je to vhodné a jdou pryč… Včera si myslím, že kdyby neodebrali z týmu Kateřiny toho jednoho člena (Tomáš?) a to ještě v době, kdy hlídali časy vaření, tak by možná její tým vyhrál. Maso by bylo chutnější. Lucie je fakt originál, někdy bych ji „zabila“, někdy jí fandím. Ale fakt obdivuji, jak maká pod tlakem.

28
Iva S.
Reagovat

Dominika má u mě minus body za vývar, jak ho všechen pobrala a pro kameru se bokem zlomyslně křenila. Zas už nemám komu fandit. Možná Pavlovi, ten se ještě negativně neprojevil. Ale prezentace má jak pro děti do školky :-) Sluníčka, kytičky :-) Lucka je divná, ale umí. Už je mi asi jedno, kdo vyhraje. Ještě záleží na tom, kdo si vybojuje návrat – ti tři byli všichni fajn.

29
Lady XL
Reagovat

@Iva S.: To s vývarem bylo blbý. Navíc i červené víno jim vzali. Proto tam dávají 2 kusy od některých pochutin, tj. dva džbánky vína atp. Zkrátka zklamala mne.

30
sunrise
Reagovat

@Lady XL: Prostě když shrnu svůj názor, tak z tohoto i pár jiných důvodů má letošní MasterChef svým konfrontačním charakterem, snahou o „příběhy“ soutěžících, skandalizací, dryáčnickými způsoby, amatérismem zpracování a podobně, rozhodně blíž současnému Prostřenu, než původnímu MasterChefovi, tedy pořadu o vaření amatérů na nejvyšší kuchařské úrovni.

31
Lady XL
Reagovat

Včera jsem docela zírala, jak to Dominika nedávala. Byla nervózní jak v prvním kole. Fakt nebýt „nenáviděné“ Lucky, tak by nevěděla, co vařit a nestíhala by, jak byla rozklepaná. A dobrý vyřazovací úkol – kuřecí prsa… :-).

32
Jana
Reagovat

taky se mi tahle rada uplne nelibi… mam pocit, ze z ucastniku, kteri tam zbyli, nikdo uplne nevynika, ze bych si rekla, ze prave ten musi byt Masterchef. a tak nejak me to ani nebavi, clovek se skoro nic nedozvi, zadne nove techniky tam nepouzivaji… porotci se nevyjadruji k tymovym soutezim… proste nuda.

33
444r
Reagovat

Doufam ze dnes vyleti ta trapna Dominika..ktera je chytrá jako radio a umi velké h…. Jedine co doposud mela bylo obrovské štěstí

34
Tomáš
Reagovat

Měl by to celkově vyhrát Jirka nebo Pavel, oboum bych to přál a Jirkovi o trošku víc. Hlavně ne proboha namyšlená trapka Dominika!

35
Lady XL
Reagovat

to já to přeji Lucce…. Vím, některé řeči atd. jdou na nervy, ale umí a to hlavně v zátěži. Však taky včera,když na ni moc Domča nedala, tak se utápěly. Navíc bych řekla, že jim ty body uhrály ty ananasové ravioly od Lucky. No taky mohly holky čekat, že jim toho třetího odeberou, když už se to jednou stalo. Ale není to úplně fér, protože dotyčné družstvo si udělá plány práce pro tři lidi a pak ho uprostřed příprav převedou do druhého, kde je vlastně vítanou posilou. Aby to bylo „spravedlivé“, jak říkají, tak by toho lichého museli dát úplně mimo službu… Ale jinak, když vyhraje Jirka, tak se z toho nehroutím :-D

36
Iva S.
Reagovat

Jiří – sympaťák, vítězství bych mu přála, měl by nejspíš nejvíc času a schopností ho zužitkovat, je fakt šikovný.
Pavel – sympaťák, vítězství bych mu přála, ale ne jeho kozám /kozí farmě :-) I když za výhru by si mohl najmout pomocníky a těžit z popularity i podnikatelsky.
Lucka – šikulka, ale ať se raději věnuje dětem.
Dominika – zpočátku mě iritovala, pak se mi zdála šikovná, nyní mě opět irituje.

37
Lady XL
Reagovat

@Iva S.: Mám to stejné s Dominikou – taky mne teď irituje. Navíc mi vadí už ty praktiky sebrat suroviny soupeřům! To jsem nikdy neviděla, aspoň to tedy nikdy neprezentovali. Ale teď brala nejen vývar ale i víno… Takhle si pomáhat k výhře? Mě ale nepřijde Jirka tak šikovný, tedy nejvíc ze všech. To je Pavel i Lucka podle mne lepší. Dominika je výborná jen v něčem, v ostatním je průměrná. A neumí přijímat kritiku. Pořád držím palce nejvíc Lucce, protože se mi líbí, jak umí makat pod tlakem. Včera u vaření osobuka jsem se divila, že to neměli ostatní zavázané jako Domča, já to kdysi viděla v televizi, jak to právě učili, že se musí svázat, aby se nerozpadlo…

38
Iva S.
Reagovat

Dominika dala pěkný rozhovor s uznáním porážky Luckou, to si cením. Jiří proklouznul, ani do teď neví jak :-) Lucka by si za celé kuchtění v soutěži vítězství zasloužila. Celkově ale rozpaky, vloni to mělo větší gule…

39
Ajda
Reagovat

@Iva S.: Myslím, že munici na Lucii vystřílela během vaření, to co věta, to narážka na Lucii, ani se asi kvůli ní nesoustředila na vaření :D Měla vypadnout za ten dort už minule, nechápu, proč ji nechali postoupit.

http://masterchef.nova.cz/clanek/rozhovor-po-vyrazeni-doufam-ze-se-mi-otevrou-dvere-do-sveta-gastronomie.html

40
Dejv
Reagovat

Pro mě je tato řada obrovským zklamáním…. a to nemluvim o vitezi, kterého tam museli vratit, kdyz uz jednou vypadl a sam o sobe toho zas tak nepredvedl a rozhodne ne tolik aby tuto radu vyhral a vsude se vychloubal aniz by jeste byl odvisilan finalni dil… nedivim se ze ma takto malou sledovanost….fraska bohuzel :-(

Přidat komentář