Panáček v reality show

SuperStar 2020

neděle 20:20 na TV Nova a TV Markíza

SuperStar 2015: Jaký byl koncert Top 8 finalistů? (+ video)

27. Leden 2016 | napsal(a): | reality show: SuperStar 2020

SuperStar 2015 - koncert Top 8 finalistů

Už jsou tomu téměř dva měsíce od Superfinále jubilejní desáté SuperStar. To však rozhodně nebyla poslední možnost, kdy jsme mohli vidět osmičku finalistů pohromadě na jednom pódiu, jelikož v sobotu 23. ledna totiž proběhl v pražském klubu SaSaZu jejich koncert, na kterém každý finalista zazpíval hned tři písni. Průvodci večera tentokrát nebyli Pyco s Jitkou Nováčkovou, ale dva mladí herci Ondřej Havel a Johan Mádr, které můžeme vídat v Ulicii (Ondra je navíc i členem boybandu New Element a já si ho pamatuju i z pohádky Kouzla králů). Jak si osm finalistů svůj společný koncert užilo, to si přečtěte v následujících odstavcích.

Jako první nemohl vystoupit nikdo jiný než samotná vítězka Emma Drobná, která koncert zahájila hitovkou Habits od Tove Lo, kterou poprvé zazpívala v prvním finále a opět to bylo v jejím poodání lepší než originál. Emmu následoval Pavol Kovaliček, který zopakoval rovněž svou píseň z prvního finále, megahit Demons od Imagine Dragons, přičemž to dal určitě lépe než napoprvé. Jako třetí přišla na scénu majitelka největšího hlasu soutěže Veronika Danišová s gigahitem Rolling In The Deep od Adele, se kterým postoupila ze semifinále, přičemž její podání patří mezi bambilionem verzí této písně rozhodně k nejlepším. Čtvrtý vystoupil první vyřazený finalista Daniel Křižka, který zopakoval svůj nejlepší výkon ze soutěže, který předvedl v Super výběru na temné písni Take Me To Church od Hoziera. Poté si na své přišly nejmladší fanynky, když vystoupil jejich miláček Dalibor Slepčík se svou semifinálovou písní It Will Rain od Bruna Marse, přičemž opět dokázal, že z něj roste velmi dobrý performer a jediné, co mu ještě chybí, je hlasová vyzrálost. Dalibora následovala jeho sestra Sabina, která zazpívala odrhovačku All About The Bass od Meghan Trainor (poprvé jsme ji od ní mohli slyšet v prvním finále), a i když ji pořád považuju za nejslabší článek finální osmičky, tak předvedla mnohem větší pódiovou suverenitu než v soutěži. Jako předposlední v prvním bloku vystoupila Barbora Hazuchová s dalším megahitem od Adele Set Fire To The Rain (tu zpívala ve druhém kole Super výběru jako duet s Melindou Noákovou), přičemž podobně jako Sabina působila na velkém pódiu jistěji než v soutěži. První blok uzavřel černý kůň soutěže Štěpán Urban, který zopakoval svůj touchdown ze čtvrtého finále Come As You Are od kultovní Nirvany.

Druhé kolo otevřel Dalibor s první českou písní večera – Pár přátel stačí mít od Michala Davida. Následovala ho Emma se svým touchdownem Fix You od Coldplay (tuto píseň zpívala v soutěži hned dvakrát – ve čtvrtém finále a v Superfinále), přičemž se opět musím pochválit, jaký to byl ode mě geniální výběr. Jako třetí ve druhém kole vystoupil Pavol, který zopakoval svůj druhý nejlepší výkon ze soutěže – Right Here Waiting Od Richarda Marxe. Čtvrtý v pořadí opět vystoupil Daniel se svou labutí písní ze soutěže You´re Beautiful od Jamese Blunta. Po Danově vystoupení vyhlásili moderátoři patnáctiminutovou pauzu, během které Štěpán a Pavol bavili publikum a za tanečního doprovodu Emmy a Dalibora zazpívali a zahráli hned dvě písně – To Be With You od Mr. Big a Stitches od Shawna Mednese. Štěpán se na pódium vrátil hned po pauze s Kollerovou baladou Chci zas v tobě spát, která pro něj v soutěži původně znamenala stopku, od které ho zachránila divoká karta. Ve druhém kole dále vystoupila Sabina s Run To You od Whitney Houston, se kterou překvapivě vyhrála holčičí semifinále, Barbora s písní This Love od Maroon 5 (to byla jediná píseň, která od ní v soutěži nezazněla, ale Bára ji měla zpívat v prvním kole Super výběru) a druhé kolo uzavřela Veronika s pohádkovou Let It Go z Ledového království.

V posledním kole finalisté vystoupili téměř v přesném pořadí, ve kterém ze soutěže vypadli (akorát Sabina s Veronikou se prohodily). Daniel stejně jako v semifinále rozproudil divákům krev v žilách svižnou písní Blame It On Me od George Ezry. Na svůj semifinálový výběr, baladu Jar Of Hearts od Christiny Perri, vsadila v posledním kole i Barbora. Veronika si naopak na závěr vybrala slovenskou píseň, Atlanditu od Mekyho Žbirky (a na rozdíl od třetího finále neměla textový výpadek). Oba sourozenci Slepčíkovi si do posledního kola nechali své nejlepší výkony ze soutěže – Sabina Hurt od Christiny Aguilery a Dalibor Billie Jean od Michaela Jacksona. Pavol zkrátka nemohl nezopakovat svůj soutěžní highlight Lipovou lyžku, se kterou vyhrál třetí finálové kolo. Zrovna tak nemohla chybět Angie od Rolling Stones v podání Štěpána, kterou si v soutěži zazpíval hned dvakrát (podobně jako Emma Fix You). Závěr oficiální části nemohl obstarat nikdo jiný než Emma s Čerešněmi, které jsme od ní mohli slyšet ve druhém finále.

Na přání publika zazněly ještě dva přidávky. Tím prvním byl duet Emmy a Štěpána Cudzinka v tvojej zemi (v originále od Xindla X a Mirky Miškechové), který oba podali líp než ve třetím finále. I když Štěpán nastoupil předčasně a Emma stejně jako v soutěži spletla text (místo „smutno je mi“ zpívala „všetko je mi“), chemie v duetu fungovala tentokrát skvěle. Je jen dobře, že si Superfinále bylo i tentokrát (již potřetí) vyloženě kamarádské, jelikož rivalských a znepřátelených soubojů si užijeme až až ve všech volbách (zvláště v těch prezidentských). Finalistu, který zazpívá druhý bonus, vybíralo publikum pomocí vlastních decibelů, což podle očekávání vyhrál Dalibor (a na druhém místě byla Emma), který zopakoval Pár přátel stačí mít.

Vedle výkonů finalistů, které byly v mnoha případech ještě lepší než v soutěži, stál určitě za pozornost i výkon obou moderátorů Ondry a Johana, kteří se postarali o velmi vtipné vsuvky v rozhovorech s finalisty, pročež například Pavol dělal kliky s malou holčičkou na zádech nebo Štěpán si oblékl babičkovské kalhotky (což byla narážka na to, že má rád starší ženy). Ti, kteří si zakoupili VIP vstupenky, se mohli s finalisty po koncertě setkat (i já měl jako novinář to štěstí). Celý večer měl velmi příjemnou atmosféru, a kdo v sobotu večer navštívil SaSaZu, ten ani v nejmenším nelitoval.

Atmosféru koncertu si můžete připomenout i vy prostřednictvím videí:

Daniel Křižka – Take Me To Church (Hozier)

Barbora Hazuchová – This Love (Maroon 5)

Sabina Slepčíková – Hurt (Christina Aguilera)

Veronika Danišová – Let It Go (Demi Lovato)

Dalibor Slepčík – Billie Jean (Michael Jackson)

Pavol Kovaliček – Lipový lyžka (Michal Dočolomanský)

Štěpán Urban – Come As You Are (Nirvana)

Štěpán Urban – Angie (Rolling Stones)

Emma Drobná – Fix You (Coldplay)

Emma Drobná – Čerešně (Hana Hegerová)

Emma Drobná a Štěpán Urban – Cudzinka v tvojej zemi (Xindl X &Mirka Miškechová)

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 7
1
ales-winner emma
Reagovat

měl sem nakonec to štěstí tam být přímo a musím vám přiznat že atmosféra byla neopakovatelná a vidět emmu live byl hustý zážitek a vlastně potvrzuje nepsané pravidlo že emma je vítězkou superstar zcela zaslouženě

2
Jai Kudo
Reagovat

Díky Vlado za reportáž, mohlo to být zajímavé (až na toho kolotočáře… :-) )

3
bezik
Reagovat

Díky za report. Škoda že pořád recyklují karaoke ze SS, už dávno nastal čas na vlastní věci. Alespoň jedna by měla od každého zaznít. Ale možná by rádi ale produkce řekla NE :D

4
Prochor
Reagovat

Emma mohla ještě přitlačit s Toxic, což se jí hodně povedlo.

5
Prochor
Reagovat

Emma mohla ještě přitlačit s Toxic, což se jí hodně povedlo.
https://www.youtube.com/watch?v=lD8WExy7du8

6
Petr
Reagovat

Nechápu jako mohla vyhrát ta ema, vzdyt ji neni slyset a byla ze vsech nejvic falesna ..politika je politika.. a na rade byla slovenka :-(….veronika a sabina byly teda o 2 tridy lepsi nez ta vyherkyne ktera mela porad strach v ocich a nebylo ji v tv slyset

7
kaja
Reagovat

Nejlepší jsou pro mně Dalibor Slepčík a Sabina Slepčíkova

Přidat komentář