Panáček v reality show

SK Farma 6 – finálový týždeň + rekap 4/4

19. Prosinec 2015 | napsal(a): | reality show: Farma 2018 SK

farma pondelok

Dámy a páni, pred nami je týždeň, kedy sa dozvieme meno druhého finalistu/ ky a zároveň aj celkového výhercu farmy. Na statku sa vystriedalo 19 súťažiacich a 17 z nich už vedia, že 50.000,- eur nezískajú. Dvaja však ešte majú šancu na celkový úspech v tejto šou. Nezabudnite sledovať tento týždeň Farmu na TV Markíza, bude to týždeň posledný. Koho by ste privítali po boku prvého finalistu?

Rekap z 18.12.2015 – FINÁLE

V improvizovanej duelovej stodole, v štúdiu v Bratislave začíname vystúpením folklórnej skupiny, kde dievky v bielych krojoch spievajú a hrabľami zhrabávajú imaginárnu trávu. V ich strede je jedna v bielo-červenom kroji….Kvetka s umelým zapleteným vrkočom a mašľami, ktorá divákov víta pri sledovaní živého prenosu z finále najúspešnejšej RS na Slovensku. V publiku sú rodiny a priatelia finalistov. Kvetka spustí sms hlasovanie, ktorého vyhodnotením bude jeden bod pre finalistu. Výhrou pre jedného sms-kujúceho je traktorová kosačka.

Postupne si Kvetka volá exfarmárov podľa toho, ako vypadávali – Struňo, Džony, Laura, Roman, Nikol, Lívia, malá Nikola, Lacko, Peter, Daniela-Nikoleta, ostrihaný Stano, schudnutý Michal, Mirka, Katka, opäť krásna Jana, Peťa a Gabika. Kvetka ich víta a ďakuje za prácu na farme. Zaujíma ju, komu držia palce. Roman Tomášovi, šance sú vyrovnané, Gabika jednoznačne Dodovi. Réžia nám ponúka zostrih posledného týždňa na farme – poslednú päticu, príchod exfarmárov, výčitky voči Peti, hra fľaša, voľba prvého finalistu, koniec Jany a Peti v hre, semifinále medzi Gabikou a Tomášom, dekorovanie Tomáša za druhého finalistu a spoločné zábery Tomáša a Doda pri práci.

Prichádza Dodo za východ, potom Tomáš za západ – tak to aspoň nazvala Kvetka, ako boj medzi východom a západom. Dodo sa cíti fajn, adrenalín pracuje, Tomáš nervozitu nepociťuje. O každom nám réžia ponúka zostrih, ako na farmu prišli, čo na farme urobili a ich najzásadnejšie okamihy na farme. Kvetka sa pýta na ich názor – šance voči súperovi. Dodo – je to tak 50:50, Tomáš – uvidíme, necháme sa prekvapiť. Disciplíny sú určene, za každú víťaznú disciplínu vyhrávajú bod, hrá sa na tri vyhrané disciplíny. Jeden bod môžu získať za divácke hlasovanie.

1.disc.

1.disciplína – budú prenášať skaly z jedného konca na druhý, do pleteného koša. V ceste majú dve prekážky, prvý musia prekročiť, druhú podliezť. Skaly musia prenášať postupne, každým kolom si jednu musia pridať (8 kôl – 1,2,3,4,5,6,7,8 skál). Ak nepôjdu podľa postupnosti, budú diskvalifikovaní. Prvé dve kolečká vyrovnané, pri treťom vypadne Tomášovi jeden kameň, čo ho zdrží a Dodo získa náskok, Tomáš to však rýchlo dobehne. Následne je to veľmi vyrovnané, nabrať si však sedem a následne osem skál je dosť náročné. Kvetka Tomáša upozorňuje, že jedna skala mu vypadla z košíka, nie je mu to však nič platné o naozaj malý kúsok vyhral túto disciplínu Dodo. Kvetka sa pýta Tomáša, čo sa stalo, ten hneď vraví, že to Dodo mal jednoduchšie, čím rozosmeje celé publikum, Kvetka neberie námietky.

Nasledujú zostrihy o husiach – ich príchod, stavba husínov, ich pasenie, zberanie husacincov, až po voňavé upečené husi. Kvetka sa Michala pýta či už vie, čo sú to husacince a Peti aké to je starať sa o toľko husí – nebola na ne sama, spolu to vždy zvládli. Gabika vraví, že sa husí na farme asi prejedli, ale neskôr určite nejaký Martinov recept spraví. Opäť zostrihy – teraz tie o tom, ako kto koľko pracoval. Kosenie, oranie, konope, tkanie…. Kvetka si rypne do Michala, na začiatku viac chytal bronz, ako pracoval. Michal potvrdzuje, farma mu dala veľa, svoj názor na prácu prehodnotil. Kveta sa pýta, kto mal najväčšiu zásluhu na tom, že sa skosilo pole – jednohlasne Džony, len Michal ukazuje smer Tomáš. Gabika rozpráva o náročnosti tkania plátna. Pre Niku bol najťažší gepeľ, pre Líviu varenie.

2.disci

2.disciplína – pretláčanie dreveným sudom, ktorý je naplnený vodou súpera na jeho stranu na doraz, sud je umiestnený na koľajniciach. Sud je možné tlačiť len z vrchu, alebo spredu, nie z boku a nemajú sa zapierať o sud hlavou, alebo kolenom, nohou. Kveta ich odštartuje, viditeľne lepšie zabral Tomáš, ktorý Doda hneď zatláča. Ten sa pri konci zaprie a vyčkáva. Zatlačí, Tomáša to trocha vráti späť, Ten za zboka zaprie do suda ramenom a Dodovmu útoku odolá. Tomáš sa chytí rukami za koľajnice, otočí sa, zaprie sa do suda chrbátom a zatlačí tak Doda až na doraz. Tomáš je šťastný, hneď si ide tlapnúť s kamarátmi v publiku a pobozkať mamu. Tomáš túto disciplínu vyhral a vyrovnal tak stav na 1:1. Kvetka rozpráva na Doda, že Tomáš je silnejší a nad jeho sily, Dodo na to nereaguje. Nestalo sa nič, nevedel sa zaprieť. V hľadisku sa strhne hádka, Stano kričí, že mal byť Tomáš diskvalifikovaný, jeho kamaráti neskrývajú rozhorčenie. Kvetke Stano povie, že mali tlačiť rukami, Tomáš však tlačil telom, mal byť diskvalifikovaný. Kveta vraví, že bolo všetko v poriadku, nemali sa zapierať hlavou a kolenami, Dodo sa tiež zapieral nohami.

Zostrih hádok – Džony vs. ženy, Lívia vs. Nika, Lacko vs. Michal, Tomáš vs. Gabika, Gabika vs. Tomáš, Tomáš vs. Gabika, ….. ….. ….. končíme ospravedlnením Tomáša ku Gabike. Gabika pustila slzu, nechce o tom hovoriť. Ospravedlnenie prijala, ale ťažko sa zabúda. Tomáša má svojím spôsobom rada, ale opäť, ťažko sa zabúda. Michal priznáva, že s Jankou to prehnal. Janka to prijala, Michal sa jej ospravedlnil, myslel to úprimne. Nika s Líviou sú v poriadku, nie sú extra kamarátky, ale nejdú si po krku ako na farme. Nika Džonyho riešiť nechce, potom to malo zlý spád, nevie doteraz ako to Džony myslel, ale všetko čo na farme vravela, bolo v tomto smere úprimné. Laura to brala ako humor, nemala s ním problém.

Kvetka spomenie svadbu – zostrih návštev pána poštára, Petin list so snubným prsteňom, svadba….ÁNO. Kvetka a Martin ako svedkovia, svadobná hostina. Pre Peťu je to nezabudnuteľný zážitok. Na vzťahu sa veľa vecí zmenilo, sú viac spolu, Jožko nechal svoju bývalú prácu, pracuje na Slovensku (záber na Jožka v hľadisku).

Prestrihy na tresty – krádež tabaku – zákaz konzumácie mlieka a jeho výrobkov, Michal – vysťahovanie na pole, kosenie a znášanie obilia, uhynuté kačice – odchod Tomáša do duelantskej chatky, alkohol – Tomášove spanie v maštali spolu s kravami, zákaz alkoholu. Podľa Romana bol trest za tabak nespravodlivý, nakoľko bol kolektívny. Ešte stále je to záhada farmy, nikto sa k tomu ešte nepriznal. Michal bol za pole nahnevaný, po rozhovore s Romanom sa do poľa pustil. Tomáš  mal najviac trestov, skúšal, koľko mohol.

Prestrihy na lásky – Dodo a Lucy, Dodo a Lívia, Michal a malá Nika, Michal a Nikoleta-Daniela, Mirka a Džony, Struňo, Stano a samozrejme Tomáš a Katka. Katka dúfala, že sa na túto tému zabudne, s Tomášom sú kamaráti. Tomáš prikyvuje, majú sa radi a sú kamaráti. Dodo prenecháva túto tému na Líviu, Lívia zas na Doda. Michal už nie je zaťažený na devy menom Nikola, meno priateľky si nechá pre seba, Nikola to nie je. S Nikolou Danielou to bol čisto kamarátsky vzťah. Mirka odolala, nebolo to ťažké, mimo farmy sa nemieni so Struňom stretávať.

Spomíname na vzťahy so zvieratami – Lucy, kravy (6), kozy (6+1), prasiatka (12), voly (2), husi (120), mačiatka (2), kačky (12). Mlieko, syry, Stanov tanec s kozou, mojkanie sa s mačkami, Tomáš a vodenie volov. Najťažšie podľa Doda bolo vytlačiť starý plný fúrik hnoja hore kopcom. Tomášovi chýba Rúžo a Riavko, zo začiatku s nimi trávil viac času ako s farmármi, chcel, aby robili to, na čo im ich Martin priviedol.

Vystúpenie ľudového folklórneho súboru Inovec na pieseň To tá Heľpa.

Stroje na farme – gepeľ (čertove koleso) – ručné ovládanie, gepeľ – zapriahnutie Riavka, stabilák – mletie obilia, pílenie dreva. Laci na gepeľ vraví, že to bolo náročné, ale živilo ich to. Rozbehnutie stabiláku bolo pre Tomáša nezabudnuteľné, stroj starý 100 rokov hneď nakopol. Dodo si predstavil, že sú oslobodení od gepľovania, bol to veľký skok dopredu.

Hospodár Martin – jeho kontroly, hodnotenia, tresty, mentorovanie, pochvaly, úlohy, rady, ….zostrih z farmy. Stano ho bral ako otca, Jana ho hodnotí ako perfektného človeka – veľký potlesk.

Kvetka zastavuje divácke hlasovanie. Tomáš na ulici zažíval veľa podpory. Sympatický je hlavne kvôli tomu, že hovoril veci na rovinu a na farme makal. Dodo si nedovolí odhadovať, ako je ľuďom sympatický, uvidí po hlasovaní. Na farme stavali jednu vec za druhou a bol zručnejší.

Kvetka žiada exfarmárov, aby jej povedali, komu by dopriali výhru.

Dodo – Nikoleta-Daniela, Lacko, Struňo, Gabika, Džony, Stano, Peťa, Jana.

Tomáš – Peťo, Roman, Lívia, Michal, Laura, Nikol, Nika (po váhaní), Katka.

Mirka sa nevedela rozhodnúť (jej dve lásky) – 50:50

Kveta rieši, že sa im nepodarilo získať plný počet mincí. Gabika potvrdzuje, 457 mincí získali, 500 mali mať, chýba 43 mincí. Kvetka pozýva hospodára Martina, publikum ho privíta v stoji. Poďakuje mu za snahu a obetavosť. Martin na úvod ďakuje ľuďom, ktorí mu pomáhali tradície strážiť, ľudí ktorí priamo žili na Skale – manželia Mihalkinovci, mechanik Tonko. Martin priznáva, že občas strácal trpezlivosť a vieru, ale farmári ho časom presvedčili, že to dokážu, je na nich hrdí. Vážili si jeden druhého, farmy, zvieratá a zvládli aj gepeľ, voly, stabilák. Kvetka prosíka, do úplnej výhry im chýba 43 mincí…. Martin zaloví v taške a dorovná mince na 500. Martin má pre nich jedno prekvapenie, jedného exfarmára ešte ohodnotí. Ten niekto prišiel na farmu bojovať nie za seba, peniaze sú možno pre neho otázkou prežitia, veľmi ich potrebuje, je to žena, sestra a mama zároveň, je to Nika. Martin jej podáva obálku s finančnou odmenou 2000€. Vyslúži si za to veľký potlesk, Nika sa usmieva, urobilo jej to radosť. Veľmi sa klepe, ide padnúť. Kvetka jej popraje, aby sa jej aj sestrám darilo. Martin priniesol výsledky diváckeho hlasovania.

3. disciplína – divácke hlasovanie – hlasovalo 79.689 divákov, rozdiel bol veľmi tesný, len 189 hlasov rozhodlo, že Tomáš vyhral toto hlasovanie a v dueli sa ujal vedenia 2:1

Spomienky na vzťahy Tomáša a Doda. Súkromne zle, pracovne super. Dodo nevie, ako je možné, že to fungovalo len jedným smerom, Tomáš vraví, že obaja vedia robiť a v práci si niekedy kolegu nevyberieš, ale robotu spraviť treba.

4. disciplína – skladanie petrolejky, pretým však musia nájsť jej jednotlivé diely. V sklenenej nádobe, ktoré je teraz zakrytá je sklenený cylinder. Majú hľadať opatrne, aby ho nerozbili. V nádobe s perím a konopnými špagátmi je knôt, perie nemôžu z nádoby vyhadzovať. V kadi plnej bahna a predmetov z farmy sa nachádza nádoba s petrolejom. Odporúča im, aby si po tejto hľadačke opláchli ruky vo vedierku a utreli do uteráka. Na vlastnom stolíku poskladajú petrolejku, nalejú celý petrolej čo našli a musia lampu zapáliť samozapaľovacími zápalkami (20), ktoré sú na stole. Vyhráva ten, ktorý rozžiari ako prvý kompletne zloženú petrolejku. V sklenenej nádobe sú biele červíky, ako prvý nájde cylinder Dodo, Tomáš je v tesnom závese. Ten zasa veľmi rýchlo nájde knôt, Dodo sa tu veľmi zdrží. Tomáš má už na stole položenú aj nádobu s petrolejom, kým Dodo sa ešte stále prehrabáva v perí. Tomáš si umyje ruku – neutrie si ju však. Naleje petrolej do lampy, až teraz sa Dodo prehrabáva v kadi s bahnom. Tomáš zakladá knôt, Dodo nalieva petrolej. Tu sa Tomáš veľmi zdrží, nakoniec začínajú zapaľovať zápalky skoro narovnako. Nejde im to ani jednému, nakoniec sa Tomášovi zadarí, založí cylinder, petrolejka je rozsvietená a kompletne poskladaná. Nikola, Nika, Laura a Mirka vískajú, ruky hore, Stano na to pozerá s kamennou tvárou. Tomáš sa teší, začne rozhadzovať do okolia biele červíky, skáče, teší sa s kamarátmi, bratom a mamou.

finále

Pustia zlaté konfety, vyobjíma Nikolu spolu s Katkou, postupne mu gratuluje Michal, Lívia, Roman, Nikoleta – Daniela, Laura a ostatní. Kvetka vraví Dodovi, že bol dobrý, šťastie stálo na Tomášovej strane. Pogratuluje aj Tomášovi, vyobjíma ho aj hospodár Martin so slovami – tak si to dotiahol do víťazného konca.

Tomáš Mayer sa stal víťazom Farmy 6, farmy na Skale a odniesol si 50.000€.

A to je všetko priatelia :)

Rekap zo 17.12.2015 – SEMIFINÁLE

Martin priniesol košík s jedlom, majú prestrieť stôl, pripraviť hostinu. Farmári prinesú upečené mangalice, nakrájajú chlebík, Martin pridá vínko a pálené. Má nostalgickú náladu, pred pár mesiacmi bol skeptický, keď ich prvýkrát videl, ale drvivá väčšina prekonala samú seba a našla dno svojich duševných aj fyzických síl, je na nich pyšný. Majú si spomenúť na všetko dobré, dnes sú tu poslednú noc, pripíja na ich zdravie. Spomenie ešte poklad, chce ho vidieť, je to vlastne ich stále nesplnená úloha. Za doláre im vymení mince a dorovná konečný počet na taký, aký mal byť, ak by vždy dostali 40 mincí. Odnesie ich do truhlice, medzitým sa pripravia folkloristi z Hrušova, ktorí im budú k zábave vyhrávať. Nadeľuje sa pečené prasiatkom Martin poctivo všetkým nalieva, Kvetka sa baví, všade na okolo rozdáva úsmevy. Stano sa stará o dievčatá, vytancoval ich všetky, samozrejme aj Kvetku. Po jeho vzore sa do tanca pustili aj ostatní farmári, na parkete je aj Struňo, Roman, Džony, Laci a dokonca aj Dodo. Jana si chváli, z ľudí opadol stres, perfektný večer. Neskôr večer sa Martin, Kvetka aj muzikanti poberú, majú sa zabávať ďalej, zajtra sa uvidia na semifinále.

Tomáš v duelovej chatke pociťuje zo zisku 10 pierok z možných 11 zadosťučinenie, farmári to ohodnotili správne, vložil do toho kus sebaovládania, lebo nie všetci chceli robiť, keď nemuseli. Rád spomína na chvíle na farme, na zvieratá, na východy a západy slnka, krásne noci, takú oblohu ešte nikdy nevidel.

Lacko sa rozhodol, že na farme zostane, bude chovať husi, svine, kačky, kozy, on z farmy neodíde. Na takú zábavu, ako mali včera čakali farmári dlho, je rád, že sa jej konečne dočkali a takto všetci spolu. Katka vyrába transparent pre Tomáša. Stano má pochmúrnu náladu, je smutný, že musí dnes odísť. Peťu mrzí, že na farme skončila, ale získala strašne veľa, hlavne rodinu. Struňo vyspevuje, on má ešte promile v krvi, nepôjde on veru preč z farmy, zostane tam aj so Stanom. Džonyho neberú medzi seba, lebo mu smrdia nohy. Nika sa pýta Peti, komu bude držať palce. Samozrejme, že Gabike, nebude predsa Tomášovi. Nika nevie, keď vypadne Tomáš, bude jej to ľúto, urobil toho pre farmu veľa, ak Gabika, tak chudinka, bude plakať.

semifinále

Gabika ráno vraví, že sa vyspala dobre, je pripravená bojovať, pochutnáva si na farmárskom chlebe. Keď za ňou príde Kvetka, pýta sa jej, či jej nebolo smutno, že musela byť na samotke, keď sa všetci zabávali. Samozrejme že bolo, ale takto si aspoň pred duelom odpočinula. Keď na farmu prišla, myslela si, že medzi mladými a silnými ľuďmi nevydrží tak dlho. Farma jej dala veľa vecí, uvedomila si, že to, čo je vonku nie je samozrejmosť, svoju rodinu veľmi miluje a jej partner jej po 10 rokoch povedal, že ju miluje. Nezabudne na farmárov, sú to skvelí ľudia, nezabudne na Kvetu, Martina, na zvieratá, farma sa zarezala hlboko do srdca. Pred duelom nemá strach, skôr je nervózna. Tomáš si asi veľa vecí uvedomil, ospravedlnenie prijala, lebo bolo úprimné, nespravil nič tak hrozné, za čo by mu nemohla odpustiť. Súper je vyrovnaný súper pre ňu.

Príde aj za Tomášom, ten sa vyspal naozaj dobre, zábava na farme ho nerušila. To, že nebol na zábave mu ľúto nebolo, v duelovej chatke je taká nostalgia. Je rád, že to dotiahol až do semifinále. Farma ho zmenila a sformovala. Zmenil pohľad na svet, ľudí, základné hodnoty. Najviac asi správanie sa k ostatným ľuďom, je veľmi direktívne, impulzívne, musí začať od seba, musí sa zmeniť. Najsilnejšie momenty sú asi teraz, keď ide do semifinále a postupne urovnáva vzťahy – preto aj to ospravedlnenie Gabike. Bude to ťažký oriešok, Gabika má skúsenosti z duelov, je troška nervózny. Jeho hnacím motorom bude dostať sa do finále a poraziť Doda, je to pre neho boj dobra proti zlu. On ako zástanca dobra, Dodo zla. Od začiatku sa snaží úlohy zjednodušiť a oklamať Martina. Farmárom po nociach kradol jedlo a oni mu aj tak veria a dávajú mu pierka. On sa ku všetkému priznal, farmári si nespomenuli, že im pomohol celú úrodu zožať a vycepovať. Vtedy sa Dodo otočil a povedal, že toho vola ťahať nebude. Kvetka ho stopne, vidia sa v duelovej stodole.

Na farme sa ešte stále spieva, Mirka robí tiež transparent pre Tomáša, na zmiešaný duel sa teší, chce aby finále bolo Tomáš vs. Dodo.  Farmári sa vyobliekajú a postupne vchádzajú do duelovej stodoly. Dodo si nemyslí, že Tomáš alebo Gabika by mohli byť pre neho nejakou hrozbou, určitý rešpekt ale má. Kvetka sa pýta na posledný týždeň na farme. Laura je spokojná, niektorých ľudí určite už nestretne, lebo sa stretli len v tejto hre, ale každý z nich sa už teší aj domov. Lacko je rád, prišlo už aj ľúto, že musí dnes odísť, spoznal úžasných ľudí, s Jankou sa tento týždeň porozprávali a vysvetlili si veľa vecí. Janka tento týždeň označila ako totálne úžasný, žiadne hádky, pohoda, perfektná atmosféra. Lívia je smutná z toho, že to takéto nebolo od začiatku. Nika si posledný týždeň užila, páčilo sa jej to tam. Struňo je rád, že zažil gepeľ. Pre Mirku bol toto najťažší týždeň v jej živote. Nie je zvyknutá na toľko ľudí, veľa výčitiek, z malej veci spravili veľkú bublinu. Neznáša, keď ju niekto dáva s niekým dokopy a oni si ju pohadzovali ako nejakú handru. Na farme s nikým nič nemá. Veľmi ju urazil prístup týchto ľudí k nej a nezabudne im to do konca života. Džony si užil podľa svojho gusta, spoznal aj nových ľudí. Pre Janu nebolo sklamaním, že ju označili za tú, čo spravila na tejto farme najmenej, je to ich voľba, videli to tak. Dodo nečakal vstupenku do finále tak skoro, na začiatku týždňa, až teraz si začína uvedomovať, že do finále ide. Lacko je spokojný, že ide do finále Dodo, Roman tiež, Katka tiež, ale tá čakala za prvého finalistu Tomáša. Aj Roman by prial viac Tomášovi, nebol do poslednej chvíle rozhodnutý, bude rád, ak práve oni dvaja budú vo finále. Džony neľutuje, že dal za najlepšieho FD Gabiku, mala najťažšie úlohy, Tomáš najľahšie. Kvetka vraví, že ten, kto vyhrá semifinále, získa zlaté pierko. Pýta sa exfarmárov, komu by ho dopriali viac.

Gabika – Džony, Struňo, Peťa, Jana, Stano, Laco, Dodo

Tomáš – Mirka, Katka, Roman, Laura, Lívia, Nika

Kveta pozve semifinalistov na prvý mužsko – ženský duel.

  1. prekvapenie – úlohou je dostať 5 pierok z jedného konca stodoly na druhý koniec stodoly, nemôžu si pomáhať rukami, pierka musia dostať z bodu A do bodu B vzduchom – t.j. fúkaním. Tesne pred bodom B je červená čiara, tam si už môžu pomôcť rukou a vložiť pierko do nádoby. Ak im pierko padne, musia ísť od začiatku. Prvé pierko dofúknu skoro rovnako rýchlo, Tomáš má jemný náskok. Druhé rovnako, tretie obom padne dvakrát, takže odznova. Tomášovi sa to nakoniec podarí a už si buduje náskok. Tomáš má už štvrté pierko v nádobe, Gabike sa s ním nedarí. Posledné pierko Tomáš do nádoby vkladá skôr, ako Gabika to štvrté, takže disciplínu vyhráva a vedie 1:0.
  2. prekvapenie – škrabkou očistiť cviklu – 7ks a potom ju na strúhadle nastrúhať, šupky musia zostať na stole. Tomášovi to ide troška rýchlejšie, Peťa má hlavu v rukách, Nika jej kričí, že je voľajaká pomalá. Nakoniec však dobehne Tomáša, dokonca mu Lívia z publika kričí, že Gabi už ide na poslednú. Tomáš ich ukľudňuje a ide si svoje. Prvý začne strúhať on, Katka mu vraví, aby si dával pozor na prsty. Chvíľku po ňom začne strúhať aj Gabika. Lívia sa na to nemôže pozerať. Farmári sa prekrikujú jeden cez druhého, povzbudzujú svojho favorita, najviac je počuť Lacka. Tomáš po očku kontroluje situáciu, obaja už strúhajú poslednú, Gabike vypadne z rúk na zem. Zdrží sa jej zdvíhaním, Tomáš zatiaľ dostrúha poslednú, skontroluje konce a dvíha ruku, že je hotoví. Kvetka stopne disciplínu a Tomášovi pripisuje druhý bod.

Tomáš potrebuje zdravotníka, postrúhal si aj kus ruky. Chytí Gabiku, obaja s červenými rukami od repy potrú tomu druhému tvár, farmári sa smejú. Objímu sa ešte raz, Gabika mu vraví, daj mi pusu, farmári tlieskajú. Gabika prehrala druhú disciplínu o malý kúsok repy, bolo to celé veľmi tesné. Kveta dáva pred ňou klobúk dole za to, že tam zvládla byť 15 týždňov,  farmári jej tlieskajú v stoji. Gabika opäť putuje Tomášovi do náručia, ten jej do uška vraví, že on svoje sľuby drží, Gabika je dojatá. Kvetka Tomášovi pripína zlaté pierko, má vstupenku do finále. Opäť pocit zadosťučinenia, vybojoval si vstupenku do finále, ako všetko na farme. Gabika si pýta slovo, všetkým ďakuje, sú to skvelí ľudia, je rada, že ich spoznala, či farmárov, tak štáb, Kvetku….plače. Kvetka jej poďakuje, objíme ju. Všetci sa ešte vrátia na farmu, ona tam už nebude, ale na všetkých sa teší vo finále. Vyzve ich na hromadné lúčenie, objímajú sa farmári s finalistami, Gabikou, aj sa všetci lúčia s Kvetkou.

Na farme v kuchyni ich čaká Martin s dedinčanmi, ktorých počas farmy spoznali. Nastal čas lúčenia, farmári majú možnosť poďakovať týmto ľuďom za to, čo ich naučili, že sa s nimi podelili o skúsenosti a môžu si s nimi pripiť. Tomáš sa hneď pýta, či aj on, Martin s úsmevom pritakáva. Tomáš im za všetko poďakuje, za prístroje, ktoré využili v ich práci, každá sekunda bola úžasná. Hrkne do seba jeden, tak isto Katka, Nika, Mirka. Teta čo ich učila tkať je rada, že im to išlo tak dobre. Tomáš vraví, že to patrí Gabike, ona bola v tomto najšikovnejšia. Gabika je dojatá, ďakuje. Teta Anka dvíha fľašu, za všetko im ďakuje, majú si pripiť na zdravie, má vyše 40 rokov. Martin dúfa, že to, čo tu zažili ich poznačí na celý život a nad každou jednou vecou čo zoberú do rúk, budú rozmýšľať, koľko roboty je za tým. Každý je rád, že na farme bol, lúčia sa so zvieratami, sú radi, že spoznali toľkých dobrých ľudí. Všetci si uvedomili, čo doma majú, tešia sa aj domov, ale bude im veľmi smutno za farmou na Skale. Gabika tiež, Tomáš ju utešuje – poď, večer už budeš so starým. Peťa vyplakáva, vzlyká, slzy padajú, farma jej dala rodinu, vydala sa za muža, ktorý si uvedomil, že rodina je prvoradá. Lacko býva blízko, ak mu bude za farmou smutno, vybehne si tam. Farmári počmárajú ešte bielu obvodovú stenu farmy – každý napíše svoje meno červenou farbou.

Martin im pri odchode rozdá darčeky, keďže boli na farme na Skale, dostanú zo Skaly skalu a pierko, ako symbol husacej farmy previazanú konopnou šnúrkou. Teda Anička im tieto darčeky rozdáva, každému ďakuje a prizvukuje, že to je z jej Skaly, z jej rodného domu. Gabika sa jej hodí do náručia, objímajú sa, plačú, je to silná dojemná scéna. Gabika odchádza aj s jedným tigríkom – mačkou. Nastane čas rozlúčky a odchodu.

Rekap zo 16.12.2015

Peťa ráno kmitá do kuchyne, chce založiť oheň na raňajky. Ten už horí, Roman sa postaral oň, aj o husi. Na dvore Peťa započuje prichádzajúci traktor, už vie, že je zle. Uteká k farmárom do izby, drží sa za ústa a teatrálne prosí farmárov, aby vstali. Tým sa extra nechce, ale hospodár je hospodár. Martin sa čuduje, už je dávno po východe slnka a Peťa ešte ani nevie, čo ju dnes čaká. Pošle ju po lístok s úlohami na deň č.3. Tipujú zabíjačku, Martin neprišiel sám, ale na pomoc si zobral aj mäsiara. Džony machruje, mohol ho nechať doma, oni sú chlapci z dediny, oni vedia ako na to. On sám robí aj tri zabíjačky za rok. Peťa otvorí obálku – Farmár dňa, zorganizuješ zabíjačku, si za všetko zodpovedný. O chvíľu príde pomocník, ktorý ti pomôže zabiť dve mangalice. Každú opečieš na rošte a pripravíš veľkú hostinu. Uprac farmu tak, aby bola čo najčistejšia. Pomletú múku zo včera spotrebuj na pečenie chlebov, kvások dostaneš. Martin im radí, aby si vykopali jamu a tam si dali pahrebu, vtedy je teplo koncentrované, prasatá treba mať do západu slnka upečené.

Laci si myslí, že Peťa si to zle organizuje, ani ľudí neprosí, krajšie im nehovorí, je jej to jedno. Príde za chalanmi, ona im hovoriť nič nebude, veď oni určite vedia, čo je treba. Ženy budú robiť poriadok, chlapi zabíjačku. Peťa na kameru priznáva, že si nevie zorganizovať farmársky deň, tvrdil to aj Tomáš, nezabije sa. Tomáš sa smeje, teraz budú všetci robiť – ide o jedlo. Peťa si najskôr myslela, že Martin prinesie aj prasa, nakoniec zabíjajú z ich malých prasiatok. Dodo jedno chytí, to sa metá, kvičí, potom už len počuť výstrel a Peťu celú trhne, odvráti pohľad a ide radšej preč. Martin je vraví, aby si zorganizovala práce, na jednom sa bude robiť, pripraví sa druhé. Radšej nikto ani nerieši, čie je ktoré prasa, Peťa má len istotu, že jej Marču nezožerú, lebo je malá. Druhé chytil Tomáš, opäť výstrel, dve prasatá sú pripravené. Martin sa rozlúči, pomocník tiež. Zabitie prebehlo rýchlo, dlhšie im trvá škrábanie prasaťa. Maká na tom Tomáš, Dodo a Roman. Po očistení prasa položia na slamu, zakryjú ho ďalšou vrstvou a zapália. Gabika už pri čítaní úloh vedela, že chleby bude robiť určite ona, s cestom jej pomohla sama FD. Podľa Niky je vidieť, že je Peťa nervózna. Vo farmárskej izbe sa medzitým ženy skrášľujú, Nika im robí účesy a maľuje ich. Majú tam kľud, aj si zaspievajú. Peťa požiada Katku, aby šla pozametať, ak by sa neskôr niektoré nudili, tiež by mohli ísť pomôcť. Laura nikdy nebola na zabíjačke, nechce byť na zabíjačke a preto sa toho nebude zúčastňovať. Roman je vyučený mäsiar, ale predavač. S otcom chodil na zabíjačky a niečo tam pochytil, prvé prasa pripravuje na ražeň on, pomáha mu Tomáš a Dodo. Džonymu nechajú druhé, tomu zas pomáha Stano a Struňo. Pri rezaní praskne vo svini črevo, celý jeho obsah vytečie na mäso. Džony vraví, že nehoda, ale celé je to tým, že boli tupé nožíky. Stano drží sviňu, Struňo ju oblieva vodou, aby ju vyčistil od výkalov a Laci vraví Džonymu, že keď to nevie, mal to nechať spraviť Romanovi. Ten len na nich z diaľky pozerá a smeje sa spolu s Dodom. Peťa už chytá nervy, nakoniec to celé dokončí Roman. Do kuchyne vojde namaľovaná a vyčesaná Mirka, Roman ju skoro ani nespoznal. Tomáš vraví, že Nikola je plastický chirurg. Nikola namaľuje aj Gabiku, dievky sú ešte stále vo farmárskej izbe. Tomáš pozoruje, že dnešný celý deň organizuje Roman. Pýta sa Peti, čo je s babami, poriadok sa ešte nezačal robiť. Peťa mu vysvetľuje, že sa maľujú, keď nechcú, ona ich nemôže donútiť. Gabika spravila pečienku. Dá ochutnať Tomášovi, ten je nadšený. Nikto si netrúfa odhadnúť, či sa stihne prasa dopiecť, cesto na chlieb im však stihol už vykysnúť do postele a práve do tej Gabikinej a Lackovej. Gabika zamiesi, vyjdu jej štyri chleby. Myslí si, že jej včerajší deň dopadol lepšie, ako dopadne ten Petrin, dnes je vidieť, že Petre nechcú, alebo sa im už nechce pomôcť. Dnes sa plánuje napráskať, je posledný večer, chce si ho poriadne užiť. Jak sa tam 15 týždňov neopila, dnes to dá. Spomína na prvý deň, keď na farmu prišla, nevedela si predstaviť, že by tam tri mesiace vydržala. Nika pri maľovaní vraví, že ak sa bude hodnotiť, kto bol najlepší FD, bol to jednoznačne Tomáš o takomto čase už mali všetko porobené, ešte aj navyše robil. Laura súhlasí, dopriala by to Peti, ale FD jednoznačne Tomáš. Dodo s Lackom ležiaci v posteli vraví, že Tomáš nemal ťažké úlohy, Laci pritakáva, keby chytil gepeľ, tiež to nedá. Tomáš s Romanom sa rozprávajú o úlohách FD, Roman mu potvrdzuje, že je v organizácii číslo jeden. Tomáš však nemá u ostatných istotu. Stano vraví, že prvý je Tomáš, druhá Peťa a posledná Gabika. Už slnko zapadá, keď vyberajú posledný chlieb, mäso sa stále pečie.

Už je tma, keď na farmu príde Kvetka, pochvália jej gumáky. Dievčatá majú mašle vo vlasoch, nezabudli ani na Stana a Lacka. Tentoraz budú exfarmári hodnotiť splnenie úloh a farmára dňa. Kvetka vyzve Tomáša, aby sa zhodnotil a porozprával, čo všetko stihol. Drevo a látka, obe veci sa stihli spraviť a obe úlohy sa spravili ešte s rezervou. Gabika sa sťažuje na gepľovanie, inak úlohy OK, kačky dopekali už bol večer. Úlohy teda splnené, ale nie tak úplne načas. Peťa vraví, že chlapi zabíjačkovali, Gabika piekla chleby a ostatní upratovali. Má pocit, že všetko stihla, prasiatka sa ešte pečú. Kvetka požiada Doda, aby odišiel do izby FT, exfarmári majú odísť do izby farmárov a farmári zostanú v kuchyni. Jana na kameru vraví, že v izbe sa rozoberalo, kto mal aké ľahké úlohy a či bolo všetko dokončené. Niekto povedal, že Gabika gepľovanie nedokončila, Jana si myslela, že spravili všetko.

Lacko prichádza do kuchyne. Kvetka položí otázku, hovoriť nič nemá – má vhodiť do konvičky s menom farmára pierko, kto podľa neho najlepšie zvládol úlohy hospodára Martina, farmári sú otočení ku konviciam chrbtom. Lacko vhodí Tomášovi, bolo to pre neho ťažké, nakoľko fandí Gabike. Všetci okrem Džonyho vhodia pierko do konvice Tomášovi. Jana vraví, že keď nechce niekto vyzerať ako hlupák, voľba je jasná. Džony drží s Gabikou, dal jej hlas, lebo je chudobná ako on a mala ťažké úlohy. Roman vraví, že sa mu podarilo niektorých ľudí ovplyvniť, ale nie preto, aby pomohol Tomášovi, ale aby tí ľudia nevyzerali hlúpo na obrazovke. Na takúto otázku je jednoznačná odpoveď – Tomáš. Mirka si myslela, že Tomáš sa touto voľbou stal druhým finalistom, veľmi ju hnevá, že to tak nie je. Kvetka vyhodnotí hlasovanie. Peťa 0 pierok, Gabika 1 pierko, Tomáš 10. Exfarmári týmto hlasovaní, rozhodli, že Petra v hre končí. Peťa na kameru vraví, že to s ňou nič nerobí, sama sa diví, ale ona na farme aj tak vyhrala najviac. Gabika a Tomáš sú semifinalisti, zajtra sa rozhodne v dueli. Gabika a Tomáš majú ísť do chatiek, farmári im nabalia jedlo. Ostatní a majú pekne poobliekať, pripraviť, čaká ich posledný a nezabudnuteľný večer na farme, všetci si to užijú. Exfarmári sa radujú, v Gabike to vrie. Keby bola položená otázka inak, napr. koho chcú posunúť ďalej, určite získa väčšinu. Laura má pre nich dobrú správu, chlebík sa podaril, bez hladu neumrú, Gabiku mrzí, že s exfarmármi nebude ani posledný večer, nebola s nimi ani vtedy, keď prišli. Tomáš je prekvapený z výsledku, nečakal, že to bude takéto jednoznačné, lebo sa vždy rozhodovalo podľa emócií a sympatií. Ale vedel, že podporu mať bude, zvládol to najlepšie. Gabika je rada, že získala aspoň jedno pierko, vie, že to bolo od Džonyho. Exfarmári sa rozlúčia s duelantami, Laci ich vyzve k potlesku, Tomáš im všetkým poďakuje za podporu a že ocenili jeho prácu. Gabika im tiež poďakuje, boli úžasní. Dodo z hlasovania nadšený nie je, radšej by mal vo finále Gabiku, alebo Petu. Tomáš zvládol úlohy dobre, ale Gabika mala ťažšie úlohy. Ani Tomáš, ani Gabika však nebudú pre neho nejakou hrozbou. Bolo by spravodlivé, ak by bola vo finále Gabika, ale nevie si predstaviť, že by bojoval so ženou.

Na farmu prišli Kvetka a Martin a niekoľko miestnych s muzikou.

Rekap z 15.12.2015

Lacko musí hneď z rána frfľať, on ešte v posteli vylihuje a Jana s Nikou mu pod nosom vyfajčujú. Snaží sa ich vyhnať von, neúspešne. Stano si so Struňom pochvaľujú, že s nimi Mirka spala v sluhovni, teplejšie im bolo. Stano si myslí, že bude Džony peniť, Struňovi je ale ukradnutý. Mirku všetci v kuchyni hlasno privítajú, Romanovi sa zdá voľajaká vysmiata – spokojná je, konečne sa vyspala, aj keď obaja chrápali. Gabika robí raňajky, Peťa pripravuje zvieratám. Roman radí Gabike, aby šla pobudiť farmárov, treba prečítať list, kto sa chce zúčastniť, pomôže, kto nie, môže ísť zasa spať. Gabika nechce farmárov prosíkať, ale aj Peťa vraví, že keď je treba, musí skloniť hlavu a poprosiť ich. Gabika sa teda vyberie do izby a veľmi pekne ich poprosí, či by sa zúčastnili na čítaní úloh dňa č.2. Tomáš nemôže posledné dni spávať, je to záťaž na psychiku, stále rozmýšľa. Aj Katka sa sťažuje, že sa v noci túlal. Mal v noci pokec s Romanom pri kávičke a plackách, ktoré narobil, zdala sa mu slabá večera. Džony má od rána zlú náladu, chodí bez slova, mračí sa. Hustí do Jany, aby sa s Mirkou porozprávala, chce jej pomôcť, môže sa o neho oprieť, má ju rád. Jana sa do toho nehrnie, sú dospelí ľudia, nechce sa do toho miešať. Nakoniec sa však rozhodne, že jej predsa len dohovorí, takto to v živote kvázi nefunguje. Zoberie si ju teda bokom, začne s tým, že ju má rada, hladká jej pramene vlasov, je dospelá osoba a mala by vedieť, čo robí. Vyzerá to veľmi zle, keď v jeden deň spí s Džonym v posteli a potom ide do sluhovne a spí tam so Stuňom a Stanom. Mirka nechápe, veď s nimi nespí, na Janinu info o tom, že ľudia o tom budú rozprávať Mirka odpovie, že ju ľudia nezaujímajú. Na kameru vraví, že ona na farme nechce nikoho z chlapov, nechápe, ak vzniklo to, že ju s niekým z nich spájajú, lezie jej to na nervy. Jana jej prezradí, že za ňou Džony bol s prosbou, aby sa s ňou porozprávala, začína k nej niečo cítiť. Mirka aj práve preto s ním už nechcela spať v jednej posteli, už by mal mať trocha rozumu v jeho veku.

Gabika si zasadne za vrchstola, všetci farmári už sedia na svojich miestach. Ešte pred prečítaním listu zablahoželá Struňovi, dnes má narodeniny. Rozlomí pečať, nájde 2 mapky. Podľa jednej majú nájsť v lese označený strom, podľa druhej majú nájsť miesto na jeho osadenie, tak aby bol pevný, ozdobiť ho majú bohato. Na gepli majú pomlieť vrece obilia a na večeru majú upiecť kačky a husi zo včera a spoločne ich zjesť. Gabika sa pýta, kto jej chce pomôcť, ozvú sa všetci. Najskôr sa teda naraňajkujú a budú hľadať strom. Na gepli Tomáš s Dodom spravili nejaké úpravy, na to, aby sa na ňom dalo mlieť, musia ho dať do pôvodného stavu. Laci vraví, že nie je napísané ručne pomlieť, v pohode môžu zapriahnuť voly a namlieť to s nimi. Roman sa na gepľovanie teší, rád si to vyskúša. Dodo s Tomášom jednohlasne – keď sa na to vrhneme všetci, to pôjde. Roman vraví, že on sa snaží, chce pomôcť, ale nie je to také, ako včera pod Tomášom, asi únava, alebo nechcenie. Farmári posedávajú v kuchyni, pofajčujú. Tomáš sa radí s Romanom, či má Gabike pomôcť s organizovaním úloh. Zhodnú sa na tom, že podľa týchto troch dní sa rozhodne, takže by mal každý ukázať, čo je v ňom ako jednotlivcovi, takže nie. Gabika všetkých vyženie hľadať stromček. Ďalej v lese nájdu červenou stuhou uchytený ihličnatý strom. Gabika s tým jej škreklákom začne spievať „Vianoce, Vianoce prichádzajú.“ Na kameru vraví, že po prečítaní úloh zostala nervózna, to gepľovanie je nemysliteľné. Príde jej to ľúto, aj ostatní farmári povedali, že je to nesplniteľná úloha – rozplače sa. Stanovi sa Gabikina organizácia prác nepáči, všetci hľadali stromček, zabili s tým hodinu a pol. Väčšina zasadla za stôl a robia ozdoby. Gabika má navonok super náladu, chce spraviť živý betlehem. Aj Laci priznáva, že po pracovnej stránke to Gabika nezvládla. Husi a kačky začali piecť dosť neskoro, celé sa to zdržalo aj tým, že mali mokré drevo. Už sa po obede a gepľovať ešte ani nezačali. Tomáš nakoniec zapriahne Riavka, ten však neposlúcha, je to pre neho ťažké. Roman príde pre farmárov, ktorí stále vyrábajú ozdoby na stromček – všetko je pripravené, môžu ísť gepľovať. Gabika ako keby nepočula, ukazuje Romanovi, že už spravili aj slamené ozdoby. Nechce, aby šla Laura, alebo Lívia gepľovať, že to ťažká práca. Tomáš si myslí, že Gabika celý deň podcenila, bola benevolentná, ľudí treba nakopnúť. Roman ich hecuje, že aspoň chvíľu by mali zabrať všetci, Laura odmieta ísť. Okrem nej, Lívie a Mirky sa nakoniec zapoja všetci. Začnú veľmi pomaly, rozbehnú sa až po tom, čo Tomáš zakričí Ejďalej! Zhodnú sa, že gepľovanie je riadne ťažká robota, pre Tomáša vôbec najťažšia, čo na farme doteraz bola. Ozdobia jedinú šedú húsku červenou mašľou, tá si potom hrdo vykračuje po dvore.stromček

 

Dodo vymyslel, že ohradu, ktorú používali pre prasiatka, použijú ako zábranu pre zvieratá, aby neobhrýzali vianočný stromček. Prinesú ju bližšie k farme, po okrajoch dajú slamu a do stredu do jamy osadia stromček. Táto úloha je splnená, na rade je však zasa gepeľ. Nika protestuje, ona už naň nejde, bolia ju ruky. Konečne si ich dala doma do poriadku a teraz zasa. Gabika si myslí, že sa včera viac robilo, ako dnes. Gepeľ je však ťažká robota, ten dokáže človeka odpáliť. Struňo so Stanom jej vravia, aby šla farmárov popohnať, Gabika však tvrdí, že ona im nemôže rozkázať. Na kameru jej to príde ľúto, rozplače sa. Stuňo príde vyhnať farmárov, Mirka odmieta isť pomôcť s mletím, Katka s Lackom pečú večeru. Ten upozorňuje, že Mirka dnes nerobila absolútne nič. Ostatní aspoň spravili zopár otočiek na gepli a vyrobili ozdoby na stromček, ale ona nič, len sedí s rukami založenými v kapsách. Mirka na kameru vraví, že ona nie je jediná, ktorá dnes nepracovala, Nika s Líviou už vylihujú v posteliach. Stuňo nakoniec zoženie Tomáša a Džonyho a gepeľ zasa rozbehnú. Neskôr konečne Mirka prezradí dôvod svojej nálady. Keď prišla na farmu, myslela si, že aj ona bude mať možnosť sa zasa zapojiť do hry, že jej Kvetka povie, že jej trest na kravu vypršal a že je opäť v hre o finále. Nestalo sa tak a prečo by ona teraz mala mať snahu pomáhať im?! Podľa nej ju vyhodila Gabika neprávom, bála sa Tomáša a jeho reakcie, ak by mu vyhodila Katku. Laura sa zapojila tiež do gepľovania, viacerí tam Gabiku žiadali, aby šla poprosiť ľudí, aby sa pridali. Gabika viackrát odmietla, ona ráno povedala a požiadala, všetci vidia, že na gepli sú, keby chceli, pomôžu. Keď však nakoniec príde do kuchyne a povie Lackovi a Katke, tí hneď zoberú bundy a idú. Lackovi sa páči, že Katka neprotestuje a pomáha, hoci je najväčšou fanúšičkou Tomáša. Nakoniec si farmári pri gepľovaní a pospievajú a nasmejú sa. Smiech však prejde, keď namletú múku preosejú. Je z nej len malý miešok, Gabika chytá nervy. Dodo jej vysvetľuje, že úloha je splnená, vrece obilia namleli, koľko z toho je múky úloha nerieši. Keby viac priškrtili, gepeľ neutiahnu. Gabika na kameru plače, je to celé o ľuďoch, ona sa vždy snažila pomôcť si sama. Farmári gepľujú až do západu slnka, jedno vedro obilia im však zostalo nepomleté. Všetci toho majú dosť. Peťa má strach, či jej zajtra niekto pomôže. Kačky a husi sa stihli upiecť do západu slnka, pri večeri Lacko povie Mirke, že dnes spravia veľké nič. Nika vraví, že robiť nemusí, ak nechce, Laci zas, že síce nemusí, ale jemu by bolo sprosté si potom sadnúť za spoločný stôl a jesť tam. Gabika sa všetkým poďakuje za dnešný deň, robili všetko čo mohli.

Tomáš, Laci a Katka si spravia kúpeľ, pridá sa aj malá Nika. Vzbudí Tomášov záujem – také pekné prsia by mala všade ukazovať. Lacko záškodník jej dá dole plavkový vršok, Nika si svoje prednosti chráni len rukami. Pozrieť sa príde aj Stanko, nevie od nej oči odtrhnúť. Tomáš hodnotí toto kúpanie ako budovanie si vzťahov, s Lackom a Nikou vzťahy dobré nemal, teraz je na to čas aj vhodná príležitosť. Do „kúpeľne“ sa prídu pozrieť všetci ostatní farmári, to už Tomáš do kade skáče úplne nahý. Lívia Tomášove pozvanie na kúpanie odmieta, Peťa radšej ide spať, aby bola na zajtra silná – ona o tom ešte nevie, ale čaká ju zabíjačka. 

galadriel

Pri sledovaní HSTM v diskusii na oficiálnej stránke TV Prima spomenula Kačka (jedna z účastníčok) túto stránku a už stačil len strýček google. Potom som len dlho, dlho čítala a nakoniec sa zapojila aj do diskusie a to u farmára, kedy sa slovenský prekladateľ neozýval a kočky z klubu smesvině nevedeli nejaké to naše írečité slovíčko. A keďže Elko a SUN všetko zo slovenských RS nestíhajú, boli takí zlatí, že mi Nákupné maniačky na WAU prenechali :)) A teraz sa k Vám budem hlásiť aj cez SK Farmu. Kto sa teší ?? :D (rečnícka otázka)

Farma 2018 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 421
1
Jája
Reagovat

Jeny, ty duše nevinná :)

2
anonymous
Reagovat

@JanaH: Přísahám (třikrát) :-)
Kdo si chce představovat, na co všechno bych měl přísahat, tak ať si klidně svou představivost rozvíjí (alespoň se mu pomnoží mozkové buňky) :-)
A kdo si není jist, jestli správně vyhodnotil úkol, nechť si ho klidně vyhodnotí ještě jednou, nebo pro mě za mě, třeba i dvakrát :-)

3
sunrise
Reagovat

@anonymous: V rámci intenzivního, leč často marného boje za zachování duševního zdraví, dovoluji si raději nepředstavovat vůbec nic z jakýchkoli tvých tělesných orgánů. :-)

4
anonymous
Reagovat

@sunrise: I bych to doporučoval :-)
Ale já s tím nezačal…

5
JanaH
Reagovat

@anonymous: :-D
Rada, co dělat v případě, že vyjdou tři různé výsledky… nebyla by?

PS. Nenásobila jsem ani jednou, ale i tak se skvěle bavím. Možná líp, než kdybych počítala. Reakce byly nad mé očekávání. :-)))

6
Skála
Reagovat

@Jája: Dlouhé tvrdé dřevo skladem.Odvoz nutný. :-)

7
Wally
Reagovat

Chudák Douchová, ty chlapi jí nedají pokoj. :D

8
lida
Reagovat

teraz sa ukazuje ten zmrd Dodo, je to obyčajný flakač do finále ho dostala len tá vychodniarska tupá banda finále má už isté a podla niektorých vás ten bezcharakterný Tomáš chcel Gabe poradiť ako si to má zorganizovať,dokonca doviedol voly no tie sú darebne ako Dodo vrátil do geplu súčiastky hoci Dodo hned mal coment že sú tam neni na to mu Tomáš musel povedať tak ich tam vrátime hoci Gaba je ešte stále jeho súperka,tu sa ukazuje charakter človeka ktorý Dodo absolutne nemá.Tomáša ked počúvam má triezve názory a žiadna práca mu nesmrdí naopak Dodo si stojí pri stroji a Tomaš gepluje hnus pozerať.

9
lida
Reagovat

podla východniarov najpracovitejší Dodo istý finalista,doslova sere na Gabinu Tomáš u mna 3x stúpol na cene,ked darebák Dodo povedal, že s gepla je vytiahnutá nejaká súčiastka,tak Tomáš ho hned uzemnil že ju tam dajú vôbec v tom nevidel problém hoci Gaba je ešte stále jeho súperka tu sa ukázal Tomášov charakter a bezcharekternosť Doda,ten zmrd si neuvedomuje ani to ako ho farmári vrátili do hry ak by boli povedali nie tak je v prdeli na vychode nakoniec prvý ho do hry vrátil Tomáš a potom GJP. Je to obyčajný slizský had.

10
Jája
Reagovat

@Skála: Už jsem tady a jdu na to. Děkuji :))

11
Zuzka
Reagovat

@anonymous: ja som sa prihlásila :) … Mne príde mužské telo krásne (teda vačšinou), pokiaľ ide o normáneho muža … Tak pardón, ak som niekoho urazila alebo pobúrila.

12
Zuzka
Reagovat

@Zuzka: normálneho

13
Jája
Reagovat

@Skála: Už je i krátké, šup, šup :))

14
Skála
Reagovat

@Jája: A už dorazilo i krátké měkké.

15
Skála
Reagovat

@Jája: :-D Tak teď jsme se málem srazili. :-)

16
JanaH
Reagovat

Z vás dvou dřevorubců se někdy picnu. :-)))

17
Skála
Reagovat

@Jája: No nevím,nevím,zda už to není poslední zásilka předem.Myslím si,že zítra už nebude.

18
Skála
Reagovat

@JanaH: Jo,zima před námí a dřevo dochází.Nevím,čím ho nahradíme.Bude to kruté. :-D

19
JanaH
Reagovat

@Skála: víš ty, kolik budeš mít bez pílení volného času? Budeš muset začít chodit do posilky, abys udržel svaly na místě. :-)
Hele, když pořežeš, díváš se ještě na PP? :-o

20
Zuzka
Reagovat

Gabika si ten svoj deň zle zorganizovala. Geplovať je síce peklo, to mala ťažkú úlohu, ale dalo sa to zvládnuť, ak by úlohy rozdelila správne. Veď im nechýbalo veľa múky namlieť, ale začali neskoro. To potom plakať a tváriť sa, že sa ostatným do práce nechcelo je neskoro. Geplovať mali od rána a striedať sa. Pomedzi to mali vybraní ľudia hľadať stromček a zdobiť. Aj tie husy mali upečené len tak tak. Správna organizácia práce je základ.

21
okkvp
Reagovat

@Skála: na Primě maj ruskej HP

22
Jája
Reagovat

@Skála: Ještě by měla být jedna a pak už budeme mít dost.

23
Jája
Reagovat

@okkvp: Už jsem to tady nabízela. Na Joj už je přes 100 dílů. Do sedmičky je na co koukat. :))

24
Zuzka
Reagovat

@lida: súhlasím, Dodo sa dnes moc neukázal v najlepšom svetle a to bolo rečí ako Gabe pomože. On vyzerá byť manuálne zručný, ale géniusom nebude. V tomto ma prekvapil, že videl hneď problém niekde, kde vlastne nebol. Možno to ale len zle povedal.

25
JanaH
Reagovat

@okkvp: dobračko. :-D Ale na Kapříka a spol. jsem nezapomněla. :-)

26
JanaH
Reagovat

@Jája: ale Jarmila tě poslala do dža. Jsem napnutá, co na nabídku Skála. :-))

27
Skála
Reagovat

@JanaH: Na PP se již nedívám,je tam víc reklamy než děje.Tak to mám bez reklamy a pustím si to,když mám čas,chut a náladu.A v 22 hod se věnuji příjemnější činosti. :-))

28
Zuzka
Reagovat

@JanaH: Janka, výsledok je Tomáš. Po dnešnom Gabikinom výkone určite. Uvidíme ako zajtra Petra dopadne.

29
okkvp
Reagovat

@JanaH: já tuhle nedávno přepočítávala potomky – už nejmíň 5 (jinde, ne přímo u Kapříka)
ale s OT už mizim ;-)

30
JanaH
Reagovat

@Zuzka: jj, vyčetla jsem z reakcí. Proč počítat, když to někdo udělá za mě, že? :-) No dneska se Gaba moc nevyznamenala, víc seděla za stolem u cíga, typicky. A na kameru ronila slzy. Na Bejdovku jsem taky zvědavá.

@okkvp: fakt? :-o Poděl se.

31
JanaH
Reagovat

@okkvp: tak vedle, to mě zajímá. ;-)

32
Skála
Reagovat

@okkvp: A kdy to na té Primě dávají?Já nemám přehled,protože se na TV normálně nedívám.Farma je velkou vyjímkou.Dokonce se již dva měsíce nedívám na tel.noviny,protože jsem došel k závěru,že se při nich jen na…u a to mě opravdu není zapotřebí.

33
Jája
Reagovat

@Skála: Na Joj to máš v archivu, bez reklam …http://hotelparadise.joj.sk/ Nenutím, nabízím :))

34
Skála
Reagovat

@Jája: Kouknu na jeden díl.Doufám,že to není takový hnus,jak český HP ,kdy od začátku do konce byla předem určená vítězka Nela.Tam byla manipulace Borisů tak okatá,že to bylo až nechutné.Ta manipulace předčila i Farmu 6 a to už byl opravdu vrchol nechutnosti

35
okkvp
Reagovat

@Skála: tak si cvičně počti nějaké rekapy z dánského. Rusáčci jsou zřejmě poněkud uvolněnější. Já ale nevím, neviděla jsem ani jeden díl, soudím jen z reklam a z toho, co jsem nakoukala a přečetla o okolních verzí tehdy při dánském. (dánský byl super, akorát nechápu, že jsem přežila 5 měsíců psát)

36
Zuzka
Reagovat

@Jája: 33 – ajajáj, tak z tohto HP som videla dva diely. Tá ruština ma rozsekala. Čo ďengi to ďengi. :D Ale keď zadreli, že sú tam 145 deň, tak som si povedala, že túto ságu pozerať nemožem. :D Vyzeralo to byť nekonečné. Mňa viac baví „Nahí v raji“. Ale to som celá ja. :D

37
Skála
Reagovat

@okkvp: No,ono pro duševní zdraví bude asi lepší si dát nějaký čas asi pokoj.Ale tady o této diskusi na Panáčkovi se mi bude stýskat. :-)

38
JanaH
Reagovat

@Skála: potvrzuju, dánský byl naprosto skvělý.

39
Zuzka
Reagovat

@JanaH: 30 – tak Gaba je organizačný antitalent. Jej sa moc do práce nechce, tak to nevie ani podeliť. Miestami som mala pocit, že to vzdala už po prečítaní úloh. No aj tak najviac hviezdila Mira. Táto pubertiačka má dieťa? Zbohom rodina! Naivná je neskutočne: „že príde Kvetka a vráti ma do hry“. :D :D Ale aspoň som sa zasmiala :D :D

40
Jája
Reagovat

@JanaH: Mi se právě více líbí ten ruský. Jsou akčnější než dáni. Ty naše lemry – na ně se nedalo koukat.

41
Wally
Reagovat

Douchová dnes řekla jednu velkou pravdu. Proč byla odejita místo Marfuši. Velký Tomino by Gabiku za to sežral a ta na to už asi neměla nervy, užila si s ním dost. Jemu se nesmí odporovat.

42
Skála
Reagovat

@Zuzka: To tak to jsem tady nechtěl dávat,aby jste si nemysleli,že jsem nějaký sexuální maniak,ale se na to s manželkou díváme a bývá to odychově zábavné.Zajímavé,jen by každý díl neměl být samostatný příběch,ale mělo by to navazovat na další díl.Bylob by to zajímavější.

43
Zuzka
Reagovat

@Skála: 37 – kratšia odvykačka bude fajn. Horšie bude, keď už nebude žiadna Farma. Inak, ak by ste vy mali nejakú, tak si ju rada pozriem a uvidíme sa na diskusii. :) Budem zvedavá akých pacientov budete mať vy vo Farme.

44
JanaH
Reagovat

@Zuzka: Douchová mne taky rozsekala, i s nápadníkama. :-))

@Jája: ruský neznám, zatím. :-D Dánové mne fascinovali, tolik „málo chytrých“ lidí pohromadě jen tak nevidíš. :-)) Ale našli se i taktici a jeden zvlášť milášek, kterého jsem na začátku nemohla ani cítit.

45
JanaH
Reagovat

@Zuzka: naše Farma hned tak nebude, nejspíš, byla jedna a dost hrozná, umíte to líp! :-)
Dneska jsem u vás (už nevím na které Tv) zahlídla upoutávku na něco jako „Survivor“, ten český byl taky děs běs.

46
Skála
Reagovat

@Zuzka: Česká farma byla propadák,proto si myslím,že česká už nebude.Škoda,ale věřím,že se opět sejdeme ve slovenské FARMĚ 7. Král je mrtev,ať žije král.

47
Skála
Reagovat

@JanaH: Tak si vzpomen,ať to pohlídáme.

48
JanaH
Reagovat

@Zuzka: vy vůbec ty RS umíte, můj top je první Mama, ožeň ma. :-DDD Na to se nedá zapomenout.

49
JanaH
Reagovat

@Skála: tuším, že Narkóza… upoutávka byla na casting, výhra 100.000 éček. Můžem očekávat Bejdovku! :-D

50
Zuzka
Reagovat

@Skála: jéj, tak to ma teší. :) Mne sa na tom páči to ako sa k sebe pekne správajú a aj negatíva vedia podať príjemne a druhých nezhadzujú. Teda, aspoň to čo som videla ja. Inak ich obdivujem, ja by som do takejto show nešla. Hold, oni sú mentalitou úplne niekde inde a nerobia z holého tela takú vedu ako ľudia u nás. Oni sú celkovo výrazne liberálnejší. :D Posledne, čo som to pozerala, tak to bolo na pokračovanie a bolo ich tam viac. Posledne tam bola aj bisexuálka, ktorá má partnerku a hľadá partnera do trojky. :D :D Ja to pozerám sama :( … mojho chlapa to nezaujalo. :(

51
Skála
Reagovat

@JanaH: Bejdovku nééé.Prosím,stačilo.

52
JanaH
Reagovat

@Skála: tobě se taky jedna nezavděčí! :-D Tak dobře no… Se nebojím, účastníci zájezdu budou určitě vybraní skvěle.

53
Zuzka
Reagovat

@JanaH: Janka, asi pred týždňom bola na Joj relácia Naj, naj, naj. Zastihla som to až na konci, ale vyzeralo to na zostrih toho najlepšieho z reality show. Musím to pozrieť v archíve, či to tam dali, ale vyzerala to byť totálka. Na poslednom maníkovi som sa veľmi bavila.
Ja som v RS nováčik. Som musela do toho dorásť, aby som sa na tom vedela baviť. Moja prvá RS boli Bučkovci. To sú tiež pekní pacienti. Ušli mi všetky Farmy, Mama ožeň ma a aj Farmár hľadá ženu. :( Ja keď som to doteraz pozerala, tak mi tých ľudí bolo veľmi ľúto (prišlo mi, že majú IQ húpacieho koníka a nemohla som to pozerať) a hanbila som sa aj za nich.

54
galadriel
Reagovat

Joj ešte sa mi tu nelúčte :) To až po finále, ale v pohode tu môžeme diskutovať až do Farmy 7 :)
Rekap pridaný.

@Skála: kým nie je mŕtva princezná, tak je dobre.

55
Skála
Reagovat

@Zuzka: No ono to není tak strašné ,jít nahý mezi nahé lidi.Ponejprv,když jsem šel na nuda pláž.tak to bylo také na nervy a velice často jsem si musel rychle lehnout na břicho :-) ,ale když jsem tam byl vícekrát,tak už to ti ani divné nepřišlo a bralo se to tak nějak přirozeně,normálně.Samozřejmě být nahý mezi oblečenými,tak to už je upně něco jiného.

56
JanaH
Reagovat

@Zuzka: to díky za tip, podívám se, po Farmě. RS jsou droga, legální. :-) Z těch serióznějších můžu nejvíc Survivor, ale i ty sranda jsou na vyčištění hlavy fajn. Jen se to nesmí brát moc vážně.

@galadriel: my se neloučíme, ale dnes se kupodivu dobře bavíme, myslím. Já určitě. :-))

57
Zuzka
Reagovat

@Skála: inak, mám pre teba tip. Na Discovery v nedeľu o 20:00 dávajú Naked and afraid. To je bomba. Dvaja cudzí ľudia (muž a žena) musia spolu prežiť 21 dní v divočine bez ničoho. Čo som doteraz videla tak to nikdy nedali a odvážala ich sanitka.

58
JanaH
Reagovat

@JanaH: tak to nevydržím do „až po Farmě“, mrkla jsem jedním očkem a nutně to musím vidět co nejdřív. :-)))

59
Skála
Reagovat

@Zuzka: :-D Tak má jednu chybu,já Discovery nemám.Měl jsem satelit,ale zrušil jsem ho a dal jsem na střechu pořádnou anténu a mám 35 programů,včetně slováků.Zadarmo a né jak satelit,který každým rokem zdražoval.

60
Zuzka
Reagovat

@JanaH: survivor nepoznám. Ak by ho ale dávali, tak si ho pozriem. Ďakujem za tip.
Ja som aj mojho chlapa naučila na Farmu a pozeráme to spolu. Zo začiatku sa bránil, ale po čase a dostatku alkoholu prišiel na to ako to pozerať tak, aby sa človek bavil.

61
JanaH
Reagovat

@Zuzka: já jsem RS „postižená“ z rodiny jediná, ale chápou to, Každý má nějakou tu charakterovou vadu, no ni? :-D

62
Zuzka
Reagovat

@Skála: škoda :( … To by sa ti myslím páčilo. Jeden pán chytil v tej divočine 6 exotických chorob a liečil sa z toho pol roka. A žena, ktorá s ním hrala sa ku koncu už rozprávala s kameňom (mal očičká a nos a ústa nakreslené) :D … Jemne tam scvokla. Najlepšie sú tie dovody prečo tam idú … Chcem dokázať partnerovi, že som silná … :D :D :D

63
Skála
Reagovat

@Zuzka: Tak to může být zajímavé.Jen ,mi njede do hlavy,jak to natáčeli.Doufám,že né jak farmu,když za kameramanen stojí 4 lidi a naznačují co se má dělat.

64
Zuzka
Reagovat

@JanaH: spatne mám pocit, že som prišla o zaujímavé figúrky (Martinka z Turca), keď som nepozerala RS. Len neviem, či je etické smiať sa na ľuďoch s podpriemerným IQ. Toto ešte nemám vyriešené v sebe. :) Aspoň, že táto Farma nemá za účinkujúcich úplnych duševných mrzákov.

65
Skála
Reagovat

@Zuzka: I když u některých k tomu moc neschází.

66
Zuzka
Reagovat

@Skála: tak, keďže vačšina z nich to nedokončí, tak myslím, že im kameraman ani len svoju vodu nepodá. :D Inak je to fakt brutus. Sú nahí, majú každý tuším jednu vec, ktorú si mohol zobrať a musia sa dostať z bodu A do bodu B cez divočinu. V jednom diely bola žena a dvaja chlapi a tej žene šiblo a nahádzala im veci (niečo na zakladanie ohňa, háčiky na chytanie rýb) do vody. Chlapíci sa s ňou potom nebavili, ale zasa umrieť ju tam nechceli nechať. Vačšinou ako prvé sa namažú blatom, aby sa nespálili. Inak, ak je moc zle, tak sa potom volá tá záchranka pre nich. Vačšinou sú dehydratovaní a podvýživení atď. Hneď na začiatku ukazujú skóre, akú šancu na prežitie majú na základe psychotestov a keď úlohu zvládnu, tak sa skóre prehodnocuje. Ževraj. To som ešte nevidela :D Netuším ale čo možu vyhrať. Tá jedna konkrétna asi uznanie partnera, ale bohužial nezvládla to a vyhrala transfer sanitkou. :D

67
Zuzka
Reagovat

@Skála: 55 – inak, tú nudapláž obdivujem. Ja som zatiaľ vo fáze okukovača. Vyzliecť sa hanbím aj keď ma to láka. Nahé telá sa mi páčia. Myslím, že je to prirodzené a krásne. Zároveň som presvedčená, že kto je myslou otvorený má aj lepší milostný život. Takže to je výhra. :D Podľa mňa určite.

68
Zuzka
Reagovat

@JanaH: Janka fakt tú reláciu Naj naj naj už majú v archíve? Tak super. :D To si pozrieš rýchlo, je to tuším tak hoďka a dám ruku do ohňa, že to bude stáť za to. :)

69
Franz
Reagovat

Nu, už což, tak som vypadla, „so mnou to ani moc netrhá“.
:DD
Boží mlýny melou pomalu, ale jistě – to je staré pořekadlo.

70
Lady XL
Reagovat

Děkuji za rekap!!!

71
Wally
Reagovat

Tak po 70 komentech víme, že Skála už má dřevo a nestydí se na nuda pláž. A Zuzana se ještě stydí, jen okukuje a manžel je schopný sledovat farmu jen když se naleje. :)))

72
Kara
Reagovat

@Wally: :-))))))))
Já už mám taky poslední týdny svůj rituál. Večer, když si začnu stahovat novou verzi, tak další můj krok je na Panáčka. Mrknout se, jestli se už tady objeví stahování dřeva. Úžžž, honém, a pak – velké je staženo, stahuji malé, dívat se budu ráno apod. :-)))

73
Jeny
Reagovat

Vsimli ste si vcera co mal Lacko na hlave?To znamena,ze je panna?Asi si dam aj ja vencek na hlavu a pridem k manzelovi do postele,ze co mi nato povie.:D

74
Rudi
Reagovat

@Jenn: zkus to a dej vědět…………

75
Johana
Reagovat

@Wally: loni byla galadriel přísnější, ale tak aspoň se lépe známe :)
Je mi té Douchové líto…zklamala ji Kvetka, lepí se na ni Jonny, Dodo, kterého asi miluje, si ji nevšímá a matka ji nejspíš vzala prakrem tak, že neslyší na jedno ucho.

76
JanaH
Reagovat

@Wally: tak vidíš, co se tady o sobě všecko dozvíme. :-) S tou konzumací u Farmy to není tak od věci, možná by občas bylo to sledování snesitelnější. :-D

77
Eva původní
Reagovat

Jste mě pobavili víc než včerejší Farma :-))

Zuzi, Zuzi, jen se osměl a nuda jen neokukuj :-)) jdi nejdřív nahoře bez a pak už to půjde jedna radost, to Ti ale radí ta pravá :-))

Skálo, kde kácíš? Doufám, že ne v mých milovaných Krkonoších, že nejsi škodič jak Trautenberk. Ostatně to už bys měl co do činění s Krakonošem. Tolik dřeva co už máš ti musí stačit, to by se mu nelíbilo lézt mu do rajónu. Takhle klestí kdybys sbíral po těch našich lesích, to jo. A mohl bys to vzít až na vrchol Sněžky a ze Sněžky rovnou na Černou Horu (moc nádherná procházka) Teď si dej oddych, ale můžeš přijet na lyže :-)

78
Dany
Reagovat

@Johana: Jenže Douchová si to s těma chlapama zavinila sama. Jen si vzpomeň, co měla za kecy, když tam přišla poprve a znovu ted po návratu. Pořád jen o chlapech, asi si myslelala, že je to vtipné a při své prostoduchosti vůbec nedomyslela, jak to vypadá. Až jí to musela říct Jana, jenže to už bylo pozdě.

79
marie
Reagovat

@lida:
Opět zprávný názor na Doda.Lenivý a bezcharakterní člověk.

80
Hanka
Reagovat

Ahojky, tak je mi dost jedno, kdo půjde do finále k Dodovi, hlavně, že ne uplakánek. Ve finále budu držet palce někomu z duelu/T+G/. Dodo si to fakt nezaslouží. Hlasy posílat nemohu-bohužel…………..

81
Skála
Reagovat

@Eva původní: I když u nás na Hané,je těch lesů poskrovnu,tak na moji spotřebu dřeva to stačí. :-) A co se týče těch Krkonoš,tak tam jsem nikdy nebyl.My mámeI spíše spád do Tater.Vzdálenostně od nás,je to tak zhruba stejně,ale Tatry jsou Tatry.

82
Jája
Reagovat

@Skála: Jj Krkonoše necháme modelkám a politikům :))

83
Jája
Reagovat

Mi stačí moje milované Beskydy. Tatry jsou na mě moc drsné, i když překrásné.

84
Skála
Reagovat

@Jája: @Jája: Jo beskydy,ty já taky můžu.Velké Karlovice,Frenštát p.R ,Radhošt a okolí.Hlavně v létě.

85
Pertule
Reagovat

@Skála: Mohli by udělat Farmu v Karlovicách a dát tam Ostraváka, Valacha, Moraváka a Pražáka :D A to pak by nám aj Slováci záviděli tu melu.

86
Skála
Reagovat

@Pertule: :-D a Hanáka. :-)

87
Zuzana 2
Reagovat

@Hanka: Haničko včera jsem se divala a bylo mi špatně to jsou lenive baby že jim neni hanba se valet v sypku to je pod uroven a koupani fuj nemam slov at vyhraje kdokoliv to byla nejhorši farma viděla jsem všechny Z

88
Jája
Reagovat

@Skála: A aby jich bylo šest, tak jednoho Prajzáka :D

89
Olina
Reagovat

V ponděli Tomaš si vedl velice dobře pomahali mu všichni a včera Gaba prosila všechny a baby se valely v peřinach to je hanba se na ty krasavice podivat Vyhraje to Tomaš a nebo bych dala Mirku ?to je šoumenka je lina a chlapi ji nevadi ktereho si vybere?????

90
Wally
Reagovat

Jsem divná já nebo se tu poslední týden vyrojil jakýsi jiný gang? Těm výkřikům do tmy už přestávám rozumět.

91
Eva původní
Reagovat

@Skála: 81 Tak Krkonoše honem navštít!! Bude se ti tu líbit jak v zimě, tak v létě. Já byla na Lysé hoře (teda to byl výšlap, uf), ve Frenštátě i na Radhošti a v okolí. Slovensko mám procourané na východě – Zempl. Šírava, Morské oko, Dukla a okolí, hlavně muzea 2. světové, Bardejov, Michalovce i v tom Humenném (Bejdovka) jsem byla :-)) Bratislava, ale v Tatrách ne, jen pod nima.
Jj je krásně v tom našem Československu :-))

92
Eva původní
Reagovat

@Jája: 82 Jo, ale pouze ve Špindlerově Mlýně se sjíždějí krásky jako Verešová, Agáta Hanychová a spol. K nám na lyže na Černou horu se neuráčí, jó Špindl je luxus :-))

93
Jája
Reagovat

@Wally: Nejsi divná, to jsou jen výkřiky beznaděje. :))

94
Eva původní
Reagovat

@Pertule: :-)))) Dobrá sestava, ale pozvala bych i naše bratia Slováky, no to by bylo čóro móro :-)))

95
Jája
Reagovat

@Eva původní: Nechtěla jsi náhodou ty krásky dát do uvozovek? Pak bych to brala :D

96
sunrise
Reagovat

@Wally: Klííííd, to bude ta: „já jsem už starší paní a tak nepíšu čárky ani tečky a proto si taky povídám sama se sebou a pro nějakou nadávku nejdu daleko….“ Mě docela baví :-)

97
okkvp
Reagovat

@sunrise: jojo (89+87)

98
Johana
Reagovat

@okkvp: vidím, že přítomna, tak prosím, proč se u odkazu u postu Hanky č.80 dostávám do své e-mailové schránky?

99
Jája
Reagovat

@Johana: Já zase do své, takže soukromí nenarušeno :)

100
Háňa
Reagovat

@Pertule: Chybí vám ještě cikán :o)

101
Hanka
Reagovat

Já se všem omlouvám, díky mé „znalosti-neznalosti“ počítače, jsem to špatně zadala. Chtěla jsem poslat všem krásné vánoční přáníčko a takto to dopadlo. Já jsem také „vlítla“ na mai.adresu, kterou už léta mepoužívám. Pa

102
okkvp
Reagovat

@Johana: aha, já skočím na obecnou logovací stránku seznamu – je to nějaký divný, dík za upozornění, link odmáznu

103
anonymous
Reagovat

Hádanka dne:

Červené jsou obličeje, červené jsou tváře,
kdopak bude lepší vítr, až k červené čáře?

104
Ivana
Reagovat

Bude ta zimní farma 7?Ví to někdo?

105
bobina
Reagovat

Ve včerejší necenzurované verzi mě pobavila Katka při recitaci Johnyho „básní“.

106
Franz
Reagovat

@Ivana: Nikde už ani slovo a dalším pokračování. A myslím si, že je to dobře, protože tento rok je to opravdu humus Farma. Špatný výběr soutěžících, špatný scénář, ovlivňování hry a další podrazy na diváky. Nevím, ale Markiza se už asi vyčerpala z nápadů a nemá této RS co dát a divákům ukázat. Je to prostě takové udržování mrtvého v umělém spánku.

107
Skála
Reagovat

@Franz: Možná by stačilo obměnit štáb.Většinou „Nové koště dobře mete“.Já bych ještě hůl nad tímto formátem nelámal.

108
lida
Reagovat

na záver sa ukázala kto je najväčší hajzel na farme jednoznačne slizský had Dodo,nebyťTomáša ktorý mu dal ako prvý hlas na návrat samozrejme na úkor seba tak tam ten potkan úlisný nie je a on si ešte dovolí kydať na Tomáša. Pomeeeeeeeeeeeeeeeeee Tomáš ukáž tomu zmrdovi kto je naj. si víťaz už teraz.

109
Johana
Reagovat

Byla bych zvědavá, jak by se rozhodovalo, kdyby Gabika nedostala ani jedno pírko. Jonny to štábu ulehčil…nebo byl uplacen.
A zoufalého kvičení zabíjených prasat nás mohla Markíza ušetřit.

110
Háňa
Reagovat

@Johana: Následoval by přímý postup do finále :o) nebo by si to rozdala v duelu Gaba s Petrou (to spíš, jinak by Borisům chyběl materiál na jeden díl.

111
Dany
Reagovat

@Johana: Jednoduché, hlasovali by znovu, jen mezi Gabikou a Petrou.

112
Franz
Reagovat

Se divím, že tu není žádná reakce na vyřazení Bejdovky.
Borisové svoji favoritku už dál žádným podvodem nemohli protlačit a zaslouženě skončila. A najednou se žádné slzy nekonaly, jen úšklebky a hrdinské řeči.
Komu teď štáb bude pomáhat? Že by dostali rozkaz od ředitele Markizy, že to musí vyhrát už konečně nějaký východňár?

113
Hanka
Reagovat

Ahojky, tak to znova zkouším s tím přáníčkem všem, pokud to nevyjde, tak to ani nezkusím. http://www.arkikon.no/julekort08.htm

Hurá………………………………

114
Prochor
Reagovat

Konečně je pámbíčkářka ze hry.
Teď by bylo skvělé, aby Gábika vyřadila v duelu Tomáše a ten se nedostal ani do finále. Už jen pro reakci suveréna Tomáše.

115
JArmila
Reagovat

Zdravím, jaký bude tip na finále, G+D nebo T+D??, ještě že tam nebude P.

116
Hanka
Reagovat

A ještě jeden pokus- ten původní. Přeji všem pohodové vánoce , ale hlavně moc…………. zdraví a štěstí/na Titaniku byli všichni zdraví, ale štěstí chybělo/ v novém roce.
http://www.youtube.com/watch?v=d_Khwkp7F0w

117
lida
Reagovat

Prochor,to rozmýšlaš hlavou ?mám taký dojem,že nie inak by si pochopil, že farma je o práci a nie o lajdákoch ešte vždy to doteraz vyhral ten napracovitejší tak verím ,že to bude pravdovravný a pacovitý Tomáš.

118
dany
Reagovat

@Franz: Spíš bych to viděla na to, že vyhraje Tomáš, to bude Borisů kůň. Jen neboj, uvidíš

119
Prochor
Reagovat

117- Pro každého je Farma něco jiného. Pro mně je to hlavně zábavná show. Je mi úplně šumák kdo vyhraje ale Tomáš je mi krajně nesympatický svojí manipulací s ostatními a svými velkohubými projevy. Arogance, sebeláska a ješitnost z něj stříkají na všechny strany. Takže by mně pobavilo, kdyby se ten levný suverén vůbec nedostal do finále. Je to přeci jen zábavný pořad. Tak se bavme na účet těch, kteří šli soutěžit a dělat nám kašpary.

120
iv
Reagovat

@dany:
Taky jsem získala ten dojem, že se s Tomášem počítalo pro finále od začátku, kvůli sledovanosti byl ústřední osobou. V zájmu zachování jeho další duševní rovnováhy bude lépe, když v pátek zvítězí. Jeho soupeř soutěž tolik neprožívá, případnou porážku Dodo ustojí snadněji a neurazí ho jen druhé místo. Kdo je od začátku neoficiálním morálním vítězem, jsme se dozvěděli z monologů jednoho finalisty mnohokrát.
Shrnutí Prochora 119 sedí jak pr… na hrnec.

121
Eva původní
Reagovat

@Prochor: 119 Tak to je pravda, že to máme každý jinak co se týče favorita na vítězství. Já jsem jednoznačně pro Tomáše. Píšeš, že je ti nesympatický a myslíš, že Dodo je vzorňák? No to sotva! Přišel na farmu s kobylou a staral se o ní a když mu byla odebrána, byl dožraný a začal se flákat. Nemluvě o tom kolikrát z farmy odešel a vracel se. Vypisuješ Tomáše jako suveréna, ale je pracovitý a měl zájem, aby farma prosperovala, což se o Dodovi říct nedá. Tak jak popisuješ negativně Tomáše, mám na stejné úrovni i Doda.
Včera v MasterChefovi můj oblíbenec zvítězil a tak doufám, že se mi to splní i ve finále farmy. Ovšem stát se může cokoli, Tomáš může vypadnout dnes s Gabou. No, nechci malovat čerta na zeď :-) Líto by mi to bylo moc a v tom případě bych vítězství přála Gabě. A máš pravdu, letošní farma je komedie a dost zmanipulovaná.

122
Bobek
Reagovat

Proc nosi Struno ty vlasy, to nema na kulicha? Nejak to nepobiram a vcera ten venecek Laco, kdyby radeji neco delal se svou postavou, nejak tam kynou. No a ty mlade holky jen se zmalovat, ruce dozadu, tak lenive lidi aby pohledal. Fuj. Tahle farma se mi osazenstvem vubec nelibi, zlatej Paco z farmy 4.

123
dáša
Reagovat

Tomáš si predpripravuje „mobilných hlasovačov“. On proste vie, kedy je čas zašmajchľovať sa:

https://www.facebook.com/tomasmayerofficial/

124
Ldislav
Reagovat

@lida:No Dodo tam nepatří je to nefachčenko,

125
Helenea2
Reagovat

Doufám že ta špindíra Gabika dneska vypadne cha cha

126
Franz
Reagovat

Tak to mně pobavilo – prý „falošný zoofil“

127
Dany
Reagovat

@iv: Mě to tak prostě připadá už od té doby, kdy tam přišel. A utvrdilo mě to když za některá opravdu závažná provinění dostal jen směšný trest a v podstatě nic se nedělo. Prochor to napsal dobře, je to tak.

128
Dany
Reagovat

Navíc se to tím pro mě stalo i nezajímavé. Když znám vítěze zhruba od poloviny soutěže, tak nic moc.

129
Eva původní
Reagovat

@Franz: 126 To jako kdo a kdo to vyslovil ? Já asi vím, ale raději si sedím na rukách :-))

130
Wally
Reagovat

Je zajímavé, že když se Marfuša jednou za čas okůpe, tak je hned koukatelnější i ten chemlon se jí vylepší.

131
Granz
Reagovat

@Dany: Mně by zajímalo, jaké bylo to závažné provinění ?

132
Franz
Reagovat

Ne Granz, ale Franz. Už oslavuji Farmu. ;-)

133
Janica
Reagovat

Já si zase myslím, že původní záměr na vítěze byla Petra, ale když se proti ní otočil kdekdo, tak režie změnila plány. Držím nadále palce Tomášovi.

134
sunrise
Reagovat

@Janica: Myslím si to samé. Petra byla ideální vítěz. Žena s Příběhem navíc proklamativně věřící /což ns Slovensku není zanedbatelné pozitivum/. Borisové si jí na vítězku chystali od prvních týdnů. Ale holka tragicky nezvládka roli, a tak se rychle hledalo náhradní řešení. Ale i když je mi to víceméně jedno, ze zbývajících mi Tomáš taky vychází jako nejpřijatelnější.

135
Dany
Reagovat

@Granz: Krádež mincí z pokoje FT / vysvětleno jako výchovná lekce pro Michala/. šest uhynukých kačen, málem pošlá kráva, za kterou byla vyhozena Mirka- Kráva byla nemocná celý týden Tomášova farmaření, což sám přiznal, že jí něco dávali, protože měla průjem, a pak se to snažil hodit na Gabiku, která byla FT od večera. Kdyby cokoliv z toho udělal někdo jiný, zvláště Petra nebo Gabika, dštili byste tady na ně oheń a síru a žádali okamžité vyloučení.

136
Franz
Reagovat

@Dany: To přeháníš.
S výchovnou lekcí souhlasili všichni ostatní farmáři, kteří o tom také věděli. Za uhynulé kačeny vzal Tomáš všechno na sebe a čekal i vyhazov. A s krávou to bylo všelijak, čekala tele a nevím jak si by chovali ostatní kdyby byli na místě FT.
Za závažný přestupek považuji pokud by tam došlo k fyzickému napadení, k úmyslnému úhynu zvířat např. týráním (to také už na Farmě bylo) atd. Tvoje argumenty jsou pouze podmíněny antipatií k Tomášovi. Já ti je neberu, ale to nejsou „závažné“ přestupky.

137
bobina
Reagovat

Ještě by mne zajímalo, jestli se dočkáme nějakého vysvětlení, jak to bylo s tím sekáním trávy v To ta Helpa. Možná, že Petru vrátili proto, aby nevznesla nějakou stížnost. Třeba dostala i nějaké „odškodnění“. Nemohl by to anonymous pro nás zvědavé vypátrat? …prosím…

138
sunrise
Reagovat

@bobina: A nebo…ale to fakt nevím, jestli jsou tak komplikované konstrukce Borisové schopní, mohla to být úmyslně špatně položená otázka, aby pak v případě, že by jiné možnosti selhaly, mohli Peťu vrátit do hry z důvodu chyby při pokládání otázek. :-D

139
sunrise
Reagovat

@bobina: Nechci brát Anonymousovi tu gloriolu vševědoucího, protože to je takový folklór letošní diskuze a dalo mu spoustu úmorné práce si jí vybudovat, ale on opravdu někdo věří tomu, že Anonymous ví víc, než co je možné zjistit z dílů, které si stáhl dřív, než ostatní? Pořád jsem si myslela, že to je jen taková úsměvná hra a zvykla si jeho nápovědy a hádanky prostě nevnímat (protože nikdy nečtu detektivku od konce), ale jestli mu někdo uvěřil, pak je fakt lepší, než jsem si myslela. :-)

140
lida
Reagovat

@dáša: úbohá slovenská závisť,Tomáš sa nemusí šmajchlovať už len tento tvoj výraz hovorí o tvojom IQ,ale za neho hovorí práca a super slovná zásoba presne to povedala Laura,či sa ti to páči alebo nie je inteligenčne v inom leveli ako zbytok farmy.

141
lida
Reagovat

@Dany: predsa pri dvierkach pre kačice bol aj ten debko dodo a Tomáš to zobral celé na seba, Dodo nepovedal že aj on nesie na tom vinu, čo sa týka mincí Tomáš to hned povedal FT Gabine takže všetci o to m vedeli nechápem o čom točíš a odchod kravy to bol jasný pokyn scénara aby sa mohla vrátiť dalšia krava Petra ak si to nepochopil je mi ta lúto a Gabina ked už tak sa nezachovala správne lebo bola FT.

142
Wally
Reagovat

@lida: No hlavně, že to o sobě ti inteligenti několikrát prohlásili. To je staví stupínek výš než je Ravko.

143
BarBora
Reagovat

@lida:
Lida, nie si Ty Kata? Tým nekritickým zbožňovaním Tomáša, útočnosťou a výrazivom mi ju pripomínaš.

144
Dáša
Reagovat

@lida: Ďakujem za úsmevný a adresný príspevok, konečne tu niekto hodnotí aj mňa. :)))

145
bobina
Reagovat

@sunrise: Samozřejmě, máš pravdu. Já jsem si také stahovala dopředu, ale neprozrazovala jsem věci příští… Pro radost ze hry nechci kazit ostatním podívání tím, že dopředu řeknu, kdo je “ vrah“. A na anonymouse jsem se jakoby “ obrátila“ proto, že on sám se do role vševědoucího staví. Ale vůbec mi nevadí, i on je zpestřením diskuse.

146
Wally
Reagovat

Sakra. Jsem myslela, že se dozvíme velký životní příběh Tomáše. A ono nic. :D

147
Hanka
Reagovat

Tak Tomáš ve finále, teď jen, aby vyhrál nad Dodem. Docela bych si typla, že něco z případné výhry, dá i Gabě. Bylo by to fajn. Zdálo se mi, že něco takového ji naznačil. Nebo je jen přání otcem myšlenky? Dodo se moc dobře netvářil. I když si myslím, že pokud budou rozhodovat sms, tak by šanci měla i Gaba.

148
iv
Reagovat

A opět zaznělo, že duel Tomáše s Dodem znamená ve skutečnosti boj Dobra se Zlem:(

149
Wally
Reagovat

Ale to strouhání červené řepy bylo dobře zvolené. Nebylo vidět kolikrát se kdo řízl nebo strouhl.

150
lida
Reagovat

@BarBora: nie som Kata,ani Laura,Livia,Roman,Mirka, Nicol, ktoré dnes dali hlasy do finále Tomášovi ale som triezvo rozmášlajúci človek ktorý vie ohodnotiť prácu ,ten ksicht Doda a Kvetine uzemnenie, že sa bojí Tomáša hovorí za všetko.T O M A S si výhru zaslúši a už ju má Dodo je už celý posratý a vedomý si toho že na Tomáša nemá a spavodlivosti bude učinené zadosť.

151
lida
Reagovat

Dodo je presne vystihnutý v upútavke markízy na farmárov ako prefíkaný východniar to na neho sedí do bodky.

152
Kara
Reagovat

Ať zítra zvítězí kdokoliv. Tomáš už jedno prvenství získal. Je 1. Farmářem ze všech zatím natočených Farem, který musel dostat zákaz pití alkoholu, aby ho vůbec udržela režie dál ve hře.
A dnes měl i vůbec nejkratší proslov na kameru. Když držel štamprličku v ruce. Čekala jsem opět další jeho dlouhý monolog, jak miluje farmu, jeho já, já, já, atd, ale obsah skleničky mu to už nedovolil.

153
Andrea
Reagovat

A dříví v lese není.Jsem na noční a je mi zima.

154
Jája
Reagovat

@Andrea: Běž do archivu :)

155
lalala
Reagovat

škoda, že nevypadnul ten arogantný Tomáš. je fuj!!!!!!!!!!!!!!

156
Dany
Reagovat

@lida: Tomáš byl FT, nikomu udělat dvířka nezadal za úkol, vykašlal se na to s tím, že to udělají další den. O mincích věděli, ale zatáhl je do toho až když už to udělal, oni s zím vůnec neměli nic společného, udělal si z nich dodatečně spoluviníky, aby v tom nebyl sám. A pak byl ještě naštvaný, kdy s ním před Kvetkou nedrželi basu. Jak jsem psalal, kdyby to samé udělala Gabika, Petra nebo Dodo, mohli by jste se zbláznit, ale že to byl Tomáš, budete ho omlouvat a hledat polehčující okolnosti do omdlení. A facka Katuši? To, že potom ta zamilovaná slepička obrátila, nic nemění na tom, že od ožralého Tomáše jednu chytla. A jak tady už něko psal, kdyby mu nezakázali chlast, ani by to do konce neustál.

157
Wally
Reagovat

@Dany: Tomáš je typický světský jak chováním tak vzhlede. Já jsem nej, nej, nej. Uznávám jen sebe a rodinu. Ženský jsou onuce, jedinou kterou uznává je maminka, za tu a děti by vraždil.

Věřím, že u Struňova rozloučení nezůstalo jedno oko suché. Po 5 denní zářijové dovolené pochopil jeho lásku ke zvířatům a pořídí si kozu. V té době tam snad ani jedno zvíře nebylo. :D

158
Dany
Reagovat

@Wally: Wally to je pravda. Navíc, asi jsem divná, ale výhru vždycky přeji tomu, kdo nejen maká, ale je, alespon v rámci možností této hry, i slušný. Každý jsme nějaký, všichni máme své dobré i horší stránky a proto mi velmi vadilo Tomášovo neustálé podceňování, urážení a shazování soupeřů. Jeho následné omluvy byly ryze účelové, protože vzápětí dělal zase to samé. To že je pracovitý v mých očích jeho charakter nevyváží. Trochu skromnosti by mu vůbec neuškodilo. Proto bych byla raději za jiného vítěze.

159
Dany
Reagovat

A ta hra na velkou šťastnou rodinku na konci, kdy najednou farmáři zjistí, že se všichni navzájem děsně milují, byla až trapná.

160
anonymous
Reagovat

No, do role „vševědoucího“ nebo „vševidoucího“ mě tu staví někteří, a ne já sám, když jsem tu několikrát odpovídal, že toho nevím spoustu (ani to, na co se dotyčná/dotyčný ptají), a že si hlavně hraju (pro někoho: „hraju“) :-)
Ale tak, každej si samozřejmě o mně myslet může co chce :-)

A protože finále mě zas tak moc nezajímá (kdyby v něm, a nebo tady, bylo něco zajímavýho, tak se ale ještě do diskuze zapojím), třeba za 3 roky, někdy dřív (u případný Farmy 7 to nepředpokládám, a nebo spíš výjimečně), nebo nikdy, na (ne)shledanou :-)

https://www.youtube.com/watch?v=jzNiNbawWyo&start=2636

…to v týhle ukázce kdyžtak nejsem já, nestavím se ani do této role, to je prostě jen humor („humor“), no :-)

Navíc, ten blbec přiletěl o tři roky dřív, to já jsem k Vám přiletěl akorát :-)

161
Lena
Reagovat

Jak se u nás říká, hin se hukáže. Jsou doma už asi měsíc, takže Dodo ztratí svou výhodu odpočinutí po třítýdenní dovolené. Tomáš měl čas se dát dohromady jak fyzicky, tak psychicky, Takže ať vyhraje lepší, já budu držet palečky Tomášovi.

162
Franz
Reagovat

Ano, souhlasím s anonymousem, že on není ten vševidoucí, jak si někteří fanoušci myslí. Složení finálové dvojice je známá už tři týdny, ale tento rok se to Markize více podařilo utajit. I když stejně neutajila (stejně jako Nova vítěze Masterschefa).
Já složení finálové dvojice znám už aspoň 14 dní.
anonymous – mezi námi, myslím si, že ty jsi ani moc tuto RS nesledoval, tebe ani moc nezajímala, ty jsi prostě jen měl radost, že jsi si zde mohl hrát na tajemného, dávat hádanky, říkadla a zazpívat písničku a tak trochu se nechat obdivovat.

Jinak mužská finálová dvojka je dobrá. Včera mně bylo trochu líto Gabiny, která tu prohru nemohla rozdýchat ani při loučení s Martinem. A Tomáš si finále určitě zasloužil více. Snad konečně po dlouhé době ve finále uvidíme i silové disciplíny, kde se ukáže zda je lepší ta „vážená osoba“ honák koní z vesnice, nebo věčný rebel z města. Oba na to mají, aby vyhráli.
Osobně to přeji Tomášovi, protože k němu, jako k tomu z města mám větší sympatie.

163
veronika
Reagovat

@lida: prochor má pravdu,nejmenuješ se vlastně Líza???

165
anonymous
Reagovat

@Franz: …“tak trochu se nechat obdivovat“
Když myslíš :-)

Ale fakt jsem se skoro až urazil, když jsem zjistil, že nejsem oslovován „Velký Vezíre“ (zkráceně VV)! A doteď jsem tu potupu nezkousnul…

:-)

166
Rudi
Reagovat

te´d na konci, bych místo DOda viděla raději Janu, nebo Gabu – jejich práci tam nikdo neocenil / Doda měli poslat do p……../ Gaba by měla přestat kouřit, má problem s dechem ,po těch peříčkách byla hotová, jako kdyby uběhla aspoň kilometr….Vítězství přeju Tomášovi a vám všem KRÁSNÉ , BÍLÉ A SPOKOJENÉ VÁNOCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

167
veronika
Reagovat

@Dany: Dany a Wally,jste v realitě a ne slepé blbky,ráda si čtu Vaše reakce,asi se dobře díváte na farmu a hodnotíte v globále a ne podle toho,jak se kdo najednou začne omlouvat a řiťolézt.Přeji klidné a příjemné svátky a hodně zdraví a stále zdravý rozum.

168
lida
Reagovat

@Dany: bože už nemôžem čítať tie vaše comenty už to musím dať von,ved tí farmári išli podľa scenára ak by len pracovali,hladkali sa tak ako to bolo na českej farme,tak by to nemalo žiadnu šťávu a sledovanosť už to konečne pochopte mali za to dobre zaplatené to vám nnapadlo ved po včerajšiom duely sa Gaba vrhla na Tomáša ako najlepšia priatelka tak to prosím neprežívajte ako chudera Gaba, vagabund Tomáš,prostitútka Kata. svätuškárka Petra, falošná Jana, radodajka Mirka, všetci majú svoje prachy vo vrecku a vy tu smiešne moralizujete.V tomto prípade spravila réžia jedinú chybu, že vrátila Doda lebo ten už raz bol vonku,kde si všetko mohol pozrieť v tv a prečítať,čo bolo voči ostatním farmárom neférové. Takže aby ste vedeli na slovensku sa takto režiruje farma preto je úspešná a nezanikla ako vaša.Už je po nej tak som to napísala.

169
Eva původní
Reagovat

@lida: 168 – Lido, taky se mi líbilo jak se Gaba s Tomášem k sobě měli :-) Bylo to upřímné a milé z obou stran. Jinak Dana a Wally se nezklidní ještě na Nový rok pakliže vyhraje Tomáš. Dany je obzvlášť plna nenávisti vůči Tomášovi a Kačence. Neobjektivní moralistka, která nedovede myslet pozitivně a stále se ve zlém zabývá Tomášem. Doufám, že Tomáš nabral klid a sílu do dnešního boje. Moc mu fandím a držím pěsti ať přinesou štěstí :-)))

170
Kara
Reagovat

Tady se už nediskutuje o Farmě a hráčích na ní? Měla jsem za to, že nejsme na FB, kde se víc než psaní k tématu napadají diskutéři k lidem s jiným názorem.
Co tak začít tolerovat i jiné názory a smířit se s tím, že každý jsme jiný a vidíme hráče jinak.
Kritizovat spoludiskutéry za to, že nefandí tomu, komu by jsme si to přáli my, vypovídá o netoleranci a neschopnosti vést diskuzi.
Některým Tomášovým fanouškům ujíždějí nervy, stejně jako jejich hrdinovi, když nedostal zlaté pírko jako 1. Klídek lidi, on je přece favorit a režie určitě udělá všechno proto, aby mu usnadnil finálový boj. :)))

171
Hanka
Reagovat

Jak už jsem několikrát psala, bylo mi celkem jedno, kdo to vyhraje. Dnes budu ale fandit Tomášovi. Nebyl tam sice od začátku, ale o tak málo zase ne a makal jako šroub. Kdyby se do finále dostala k Tomášovi Gabča či Jana byla bych ráda a neměla bych favorita. Tak večer ahojky u TV.

172
Dany
Reagovat

@lida: A kdo Vás nutí je číst? Není to povinné a není také nic jednoduššího, než je přeskočit. Všichni mají právo zde vyjádřit svůj názor, i když je odlišný od Vašeho, nebo dokonce od názoru většiny. Mám evidentně jiný pohled na účastníky a považuji si u lidí jiných kvalit než vy. Po přetení vašeho příspěvku se spíš divím, že na to vůbec koukáte. V TV jsou lepší filmy než tenhle.
@Eva původní: Bud v klidu. Možná by sis měla přečít lépe příspěvek. Ty mé nejsou vůči Tomášovi nenávistné, jenkritické, prostě nemám ráda takové povahy, jako má on a to, že pracoval ho ještě neopravňuje k chování se k ostatním tak, jak se on choval. To mě vadí, nemám to ráda a těší mě, že momentálně ve svém okolí nikoho takového nemám. Tobě a všem, kteří se nad Tomášem rozplýváte, aniž byste jen připustili jakoukoliv kritiku bych „přála“takového spolupracovníka. Bude sice makat, ale vás, kdyby jste se strhali nikdy neuzná a aby se vyšplhal výš, bude se k vám chovat tak, jako to předvedl na farmě. Jinak vrať se ke svým vlastním příspěvkům, kde se vyjadřuješ ke Gabice, Petře, Dodovi, případně Lackovi, Katce nebo umělé Nikole. Proti některým z nich se já k Tomášovi vyjadřuji alespon slušně. A co se týká toho, že mi to vydrží do vánoc, tak nevydrží, dneska odpoledne odjíždím za mnohem lepší zábavou, kterou jsem uplně v klidu vyměnila za finále. A bez ohledu na to, kdo v něm je, protože je mi to uplně šumák. Na rozdíl od tebe. Tak se mějte a užijte si to.

173
Pavla
Reagovat

Tomášovi příliš nefandím, ale zase jsem ráda, že porazil tu ekl Gabiku, samozřejmě že nemohla ufouknout pírko, protože už má z plic dehtový orgán, celou farmu jen šulala cigarety.

174
dejna
Reagovat

„Když je mezi třema alespoň jeden chytrej, pak nesmí, opakuji NESMÍ dojít k hlasování“. Světáci :D – vzpomněla jsem si na farmářská hlasování. :D

175
JanaH
Reagovat

Ještě mi tady chybí výkřiky, že včerejší duel nebyl fér, bo Kvetka tomu hajzlovi Tomášovi nezkontrolovala, jestli má dobře nastrouhanou všechnu řepu a přidělila mu bod, ó hrůzo. :-D

176
Wally
Reagovat

Finále je dle Času silové, vědomostní a ve zručnosti. Dále je SMS hlasování. 4 disciplíny? Při remíze budou hlasovat farmáři? :D
Můžu ujistit Evu, že mi je jedno kdo vyhraje, protože ani jeden není můj fanoušek. Fandila jsem Gabice, protože jediné co jsem na ní nesnášela byl ten ječák. Ale byla ochotná pomoct a poradit v kuchyni třeba Livii. Ani ty „intrígy“ moc nebyly a máknout taky uměla.

177
Jája
Reagovat

@JanaH: Jak by řekl Réza, je to selé slé. Dodo neporazí Gabiku, tím nebude mít výhru aby koupil sobě přítelkyni a kobyle přítele. Zůstanou sobě věrni a Lucy bude mít aspoň šopu s hnojištěm a trochu obroku. :DD

178
Jája
Reagovat

@Jája: Vlastně i Lucy vyjde naprázdno, protože lenivec je nezaměstnaný. :)

179
Kara
Reagovat

@Dany: Příjemně prožitý večer ti přeji. Ráda jsem si tě četla. A máš pravdu, nikdy jsi se nenechala strhnout k tomu, aby jsi se vyjadřovala ke kterýmkoliv hráčům sprostě, což se nedá říct o některých zarputilých fandech konkrétního hráče. Ale jak se říká – svůj k svému. Tomáš se ke spoluhráčům choval často vulgárně a povýšeně. A tak i hodně jeho fandů je ze stejného pytle.
Večer si farmu asi pustím, ale jen jako kulisu k pečení. Výhru bych přála Dodovi, už i proto, že vyhrané peníze vložené do chovu koní mně přide smysluplnější, než do žůřek a nějakého klubu. Přece jen Farma je hlavně o zvířatech v prvé řadě, jak říká i Martin. :))))

180
sunrise
Reagovat

@JanaH: Vydrž. Po vítězství jednoho se tady jistě objeví spousta řvoucíh příznivců druhého, a to jistě s tak fantastickými konspiračními teoriemi, které si teď ani nedovedeme představit. Začínám se těšit. Jen těch nenávistných a sprostých výkřiků, které se bohužel také objeví, protože facebook nějak už nestačí, by nemuselo být tolik. Nu což, ono se to zase přežene. Už aby začala nová Farma :-)

181
JanaH
Reagovat

@Jája: já jsem hlavně ráda, že je Tomáš ve finále a Dodánek to nebude mít tak snadné, jak si ten slizký bazilišek maloval. Celá jeho kobyla je mi ukradená, ostatně tak „originální“ motivace přihlásit se na Farmu se jen tak nevidí. Kecy v kleci. :-))

@sunrise: jj, držím. Já nikam nejedu (a cítím jako morální povinnost to tady taky oznámit :-D) a dívat se určitě budu. K čemu by mi pak byly ty předcházející tři měsíce sledování, ten jeden večer to ještě vydržím, no ni? :-)))

A fakt doufám, že Taťjance neprdne cévka. ;-)

182
Wally
Reagovat

@JanaH: No vidíš, a kdyby to bylo opačně tak to jasně bylo Gabice na míru. Určitě by měla větší pírka, aby se udržely lépe ve vzduchu a škrábat a nastrouhat řepu je přece taky ženská práce. I když je Velký Tomino kuchař. :d

183
JanaH
Reagovat

@Wally: přesně tááák, jsem si hned říkala, že to má Gaba v kapse. A ono prd… :-D

184
Dáša
Reagovat

Mrzí ma, že sa pomerne často vyskytuje zmienka o Gabe a jej intrigách. Práve naopak, aj v sólových výpovediach si farmári púšťali „hubu na špacír“, no Gaba bola výnimočne korektná a takmer nikdy sa o nikoho neobtrela. Dôkazom je aj jej dnešné účinkovanie v Novom čase – hoci ju čitatelia vyslovene provokujú k vyjadreniu jej nesympatií voči kolegom farmárom, ani raz sa k tomu nezníži a takéto dotazy striktne ignoruje. No a teraz to porovnajte s hrdinom Tomášom. Jááj, vlastne on je DOBRO, zabudla som…

185
Kara
Reagovat

Řešilo se tam už, jak to bude s těmi dolary? Neprošvihla jsem něco?

186
Jája
Reagovat

@Dáša: Ona je tak korektná, že jako vždy ho.no řekla.

187
Jája
Reagovat

@Kara: Hospodář vyměnil za mince.

188
Jája
Reagovat

@JanaH: Zatím Tomáš jede jak jsem říkala – sportovci se umí vyhecovat, takže těch cévkařů, hlavně z poslední doby se objevujících, tu bude více. Záchranka si dneska mákne. :D

189
Eva původní
Reagovat

@Dany: 172 Ale no tak, ty jsi se rozohnila. Musíš ubrat a je moc dobře, že odjíždíš za lepší zábavou a nechceš vidět finále. A když už to máš tady na diskusi tak zmapováno a prosedíš tu tolik času, najdi a hoď mi sem moje urážlivé příspěvky, ve kterých se vyjadřuji o soutěžících, které jsi vyjmenovala. Nejsem si toho vědoma, nebo mám krátkou paměť, nebo mi někdo ukradl nick :-( Stihneš to než odjedeš? Buď tak laskavá a hlavně buď objektivní!

190
Eva původní
Reagovat

@Dáša: Gaba odpovídala na obšírné dotazy – „ďakujem“, což nedávalo smysl za co, že to děkovala :-)) anebo přála hezké svátky a fandí Dodovi. No jo, Tomáš ji vyřadil, tak je to logické. Na kameru se uměla vyjadřovat, ale v on-line rozhovoru to odbyla. Docela mě to zamrzelo, ale dobře vypadala, aj gelovky si nechala udělat :-))

191
radkafronc@seznam.cz
Reagovat

Je mi smutno jak Farma dopadla.napíšu jen fakta bez emocí, Tomáš který hnusně, opravdu hnusně pourážel kdekoho. v opilosti je v něm tolik agresivity, že napadne ženu, se prohlásí za dobro, a je fanoušky opěvován jako hrdina. To jsme dopadli.

192
Kara
Reagovat

@Jája: Díky za info. Já jsem včerejší začátek prošvihla a tak mně to uniklo.

193
Jája
Reagovat

Mě zaujal jeden komentář zmijovce na téma Vánoce a rodina. Co to tá sprostá hus zagágala mi zůstal rozum stát.Štědrý den je u nich jediný den v roce, kdy se jí u jednoho stolu. Manžel jinak jí v obýváku v patře a ona je v přízemí. Oni se za celý rok nesejdou ani v sobotu nebo v neděli u společné snídaně, oběda, večeře? A oslavy narozenin či svátků dětí?

194
Dáša
Reagovat

@Eva původní: Áno, máš pravdu a súhlasím aj s Jájou, že to bol rozhovor na milú Jarmilu. Vnímala som to tak, že asi bola zo všetkého zhnusená a možno ju do toho Nového času prinútili ísť pod bodákmi. :)

195
JanaH
Reagovat

Mně se zase líbil komentář jednoho Dodova příznivce na fb, že to bude mít dneska Dodo lehké, když si Tomáš včera zranil ruku. :-)))

196
Jana
Reagovat

@lida: souhlasím pěkně napsané,přála bych výhru Tomášovi

197
Franz
Reagovat

@radkafronc@seznam.cz: To jsou kydy.
Ty jsi to napadení viděla na vlastní oči? A koho vlastně napadl?

198
Wally
Reagovat

Taky známka vysokého IQ:

Mišo Pavlík
20 hod ·
Zajtra budem perlit na finalne! Tesim sa na bravciaka s traktorom🔪🔫

199
radkafronc@seznam.cz
Reagovat

Franz, nevím jak často jsi sledoval Farmu, opilý Tomáš propleskl Marfušu, a pro agresi a chování v opilosti, mu Květa zakázala alkohol po celý zbytek farmy. Proč ta tvá agrese na základě faktu? To přece viděli všichni co se stalo.

200
Jája
Reagovat

@radkafronc@seznam.cz: Patřím k většině, která neviděla, že propleskl Katu. Jsi jediná, takže – oční volá :)

201
Franz
Reagovat

@radkafronc@seznam.cz: Já se opět ptám zda jsi viděla na vlastní oči jak byl Tomáš agresivní?
Jenom papouškuješ něco co bylo řečeno, ale nic neukázali. To stejné, jako když si ve F2 nafackovaly Mládková a Haklová.
Přesně by nám vše řekla Katka, ale i když se něco takového stalo, tak za to stejně může štáb a ta jejich vystrojená svatba oBejdové.

202
Wally
Reagovat

@Franz: A ty jsi viděl jak Dodo kradl jídlo, Gabika se nemyla, dosypala polštář, sluhové nic nedělali, Tomáš zachránil zbytky husích vnitřností? Taky jen to Tomáš řekl a nebylo nic vidět. A tu facku nikdo nepopřel ani Marfuša, tak na tom asi něco bude. A pravidelné dožadování zrušení trestu konzumovat alkohol byl taky dost vypovídající.

203
Kara
Reagovat

@Franz: Ani jsme neviděli, jak hrdina zachránil životy farmářům. Ale za to jsme slyšeli , jak se politoval, že mu za to nikdo nepoděkoval. :)))
Bylo, nebylo ? :))))

204
BarBora
Reagovat

Franz, Jája, ale no..veď sa už z toho Tomáša nepototo..
Tú facku neukázali, ale Kata jasne povedala, že jej dal Tomáš v opilosti facku, este ukazovala červené líce, neskôr to začala zjemňovať, vieme prečo.
A prečo Tomáš ako jediný dostal zákaz alkoholu až do ukončenia Farmy?

205
lida
Reagovat

@Franz: Franz super postreh vieš tie ich príspevky mi pripadajú ako Colombová manželka stále o nej rozprával ale nikdy ju nito nevidel.

206
BarBora
Reagovat

Mňa fakt prekvapuje, ako ľudia Tomášovi žerú tie kydy, včera tam šveholil o boji bobra proti zlu a samozrejme, on ten dobrý a Dodo zlo… zdá sa, že ani to nedonútilo k zamysleniu.

207
veronika
Reagovat

@Dany: Jak jsem již jednou psala-Tvoje hodnocení je absolutně objektivní,na rozdíl od Lidy,přeji klidný večer.

208
Hanka
Reagovat

Všichni, kteří „mluví“ o farmářích a jejich špatných skutcích, uvědomte si, že jsou před námi vánoční svátky a ty by měly být klidné, veselé….. Vždyť nám může být „ukradeno“, kdo vyhraje. Já budu fandit T., ale nebudu hanit Doda. Ať vyhraje ten , kdo bude mít více štěstí. U nás se říká, když se lidi hádají ve společnosti: Tak si dejte si do čumáku/dr..y/ a nechte už toho……. Tak pa,pa všem

209
veronika
Reagovat

@BarBora: Doufám,že ty karty budou pravdivé,chtěla bych vidět dnes na konci Farmy veselého Doda – ZLO a podělaného Tomína – Dobro.Se tuze těším……….bye

210
Lentilka
Reagovat

@BarBora: tak z tvojho príspevku ,že boj bobra a zla sa smejem viac ako z vyjadrenia Tomáša ,že všetkým hejterom vytrem zrak ,lebo ja bojujem za lásku ,mier a porozumenie nie za peniaze ….

211
JanaH
Reagovat

@Lentilka: bobr zuby má jak nože, ten vyhrát musí. :-)

212
Jája
Reagovat

@BarBora: Když někdo tvrdí, že to všichni viděli a není to pravda tak ho holt pošlu na oční. To ještě neznamená, že se z někoho … Když řeknu, že to Tomáš dá, tak vycházím z jeho vlastností, které tolik lidí rozčilují, je to prostě zabejčený kluk, který jde za svým po hlavě. A zase se z toho neposeru :)

213
BarBora
Reagovat

A k včerrajšku, priala som to Gabe. ona orala ako chlap, varila a ak si dobre památám, bola najviac chválená ako kuchárka, prakticky ako jediná tkala, ostatní to skúsili a koniec… a robila bez toho, aby sa musela neustále vychvaľovať a ľutovať, že jej nie sú ostatní vďační. Robila aj chyby, hlavne sa nemala prilepiť k Petre a nebola taktik, inak by nevyhodila Miru a tak sa pripravila o 1 istý hlas, Kata by jej ho aj tak nedala, nepovedala by Kate pravdu, Tomáš aj tak tú chuderku nakoniec vždy zblbol, aj keby mal zaprieť nos medzi očami, atďt. Nebyť jej, Tomáš úlohu nesplní, poriadne tkať vedela len ona.

214
Wally
Reagovat

Tak souboj dobra a zla a bobra. Do toho klidné a veselé svátky lidí dobré vůle. Zlo chce 3/4 výhry darovat potřebným. Tak hlavně, že Skála má dříví v kůlně. :)))

215
JanaH
Reagovat

@Jája: ono stačí, že se z toho, že by (nedej Bóže!) mohl někdo fandit Tomášovi nebo hůř, že by to ten Tomáš mohl snad i vyhrát, div neposere těch pár zapšklých moralistek. :-D Jsem si vzpomněla na Lenuš… a na ty dámy, které na ní nenechaly nit suchou…

@Wally: kolik toho chce darovat dobro se neví? ;-)

216
BarBora
Reagovat

@Jája:
Lenže to je len slovíčkarenie, všetci videli, ako to Kata povedala a akosi nikto nepochyboval, len zabejčený Tomáš lavíroval.

217
Jája
Reagovat

@JanaH: To mi připomělo, když už jsme u těch ctnostných dam, že jsem nenapsala odpověď na moji hádanku: Tam kde se koupou nazí chlapi. A že těch kukurikov na farmě viděla :) A my taky heč, nemusíme na oční :D

218
Wally
Reagovat

@JanaH: 3/4

219
JanaH
Reagovat

@Jája: odpověď „pri kríži“ mě rozsekala. :-)))

220
JanaH
Reagovat

@Wally: jenom? :-o Dobro by se mělo rozdat beze zbytku, ne?

221
BarBora
Reagovat

@Wally:
Tiež som sa zasmiala keď som si to po sebe prečítala, ale veď z kontextu bolo jasné, že nešlo o bobra, tak som to nechala tak.

222
Franz
Reagovat

@BarBora: Se divím, že jsi přišla už i sem, vždyť tvoje doména byla Superstar. Uklidni se a přestaň už tady barborovat, všiml jsem si, že tento výraz se tady na Panáčku nějak rozšířil. :-P

223
Wally
Reagovat

@BarBora: Náhodou Bobr je dobrý. :)))) Víc mě vyděsilo to o svátcích klidu a míru a psát teď jen pozitivní komentáře. Tím se to pro mě stává problém, protože na finalistech nemůžu nic najít.

224
JanaH
Reagovat

@Franz: to víš, nudící se čuprstárista je horší, než žlutá zimnice, mor a cholera dohromady, jak si lze povšimnout i u jiných diskusí na P. :-D

@Wally: zatím ti to jde, ale obávám se, že bude hůř. :-))

225
Wally
Reagovat

1 SMS 1 euro, to se jim ta výhra dost prodraží. :D

226
JanaH
Reagovat

Tak to byla zajímavá disciplína, konečně.

227
Ála
Reagovat

Tomáš se opět projevil ,chudáček ublíženej:-))

228
veronika
Reagovat

Chudáček Tomíno,měl horší podmínky,ach jo,co na to říct???????????????????

229
Wally
Reagovat

Na Tomášovi je vidět když je naštvaný, má sevřený kačeří výraz ve tváři.
Stano měl pravdu.Měli tlačit rukama shora a ne to zády zvedat.

230
BarBora
Reagovat

@Franz:
Franz, to vieš, Teba sa budem láskavo pýtať, kde môžem prispievať a aký mám mať názor.

231
JanaH
Reagovat

Druhá ještě lepší, konečně něco pro chlapy.
@Wally: neříkala Kvetka, že se nesmí používat hlava a nohy?

232
moje jméno
Reagovat

nechte toho,vítěz je ve scenáři

233
Wally
Reagovat

@JanaH: Hlavně se neměli držet těch kolejnic jako Tomáš.

234
iv
Reagovat

Kdyby štáb zůstal u osvědčených disciplín běžného duelu, předešli by dohadům ohledně druhého bodu se sudem.

235
JArmila
Reagovat

@moje jméno: Přesně tak, jejich snaha je marná a Tomáš se zase ukázal

236
molotko
Reagovat

Tomero to dal!!!

237
Eva původní
Reagovat

Sláva vítězi :-)))) čest poraženému! Jsem moc ráda, že Tomáš zvítězil :-)))))))))

238
JanaH
Reagovat

No, a je to, Tomáš to dokázal a konečně je konec! :-)))

239
Jája
Reagovat

Přeji všem krásné vánoce a u sedmičky nashledanou :))

240
haha
Reagovat

Bylo to nefér u druhé disciplíny, byl tam podvod u Tomáše, že se opíral o boky, což se to nesmělo!

241
Wally
Reagovat

A nezdálo se vám, že Tomáš ten knot a petrolej našel nějak rychle? :)))))

Jestli jsou pravdivé údaje o SMS, tak to bylo fakt o ústa. To mě teda dost překvapilo.

242
Franz
Reagovat

Výborně, opět po roce zvítězil můj favorit.
Tomáš je vítěz. Mám velkou radost, že dostal i více hlasů než soupeř. Vím, že Dodkovic fandové, teď budou psát a vymlouvat se, že to a ono nebylo fér, ale je potřeba se s tím, prostě vyrovnat. Jejich idol měl stejné podmínky jak Tomáš.
V této předvánoční době použiji jeden citát pana Havla – „pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí „.

243
Katka původní
Reagovat

A je to! Kobylka nedržela všechna čtyři kopyta .
Mějte se fajn, hezké vánoční svátky a u další farmy ahóóój.

244
Janica
Reagovat

Pro mne hurááá, sláva vítězi, čest poraženému. U prvé disciplíny měl Dodo druhou překážku skutečně o kus širší, takže se mu lépe podlézalo. U druhé discpl. kázala Katka neopírat se a netlačit hlavou a kolenem. Mmch, Dodo má podstatně delší nohy a párkrát se zapřel o zadní hrazení.
Janě, Lauře a Gabice to moc slušelo, Petra a mrňavá Nikol přibraly. Bezva i Stanovy ostříhané vlasy.
Přeji všem krásné Vánoce. Nadiskutovanou u příští farmy.

245
dejna
Reagovat

@Wally: spíš Dodo se flákal, jako by to měl zaplacený ;))

Gratuluji vítězi i všem, co tuto farmu přežili bez újmy na zdraví. :D

Pěkné svátky!

246
lida
Reagovat

Tomino super dal si dole toho lenivého zmrda Doda hoci prvé dve disciplíny boli skôr šité na neho dlhý jak anténa ale tupý jak vrece zemiakov slovná zásoba nulová ved nevedel odpovedať Kvete na jednoduché otázky som sa schuti zasmiala slováci ešte vedia rozoznať kto pracoval tak posielali hlasy Tomimu a nakoniec vyhral chalan z mesta a nie dediny. Prajem šťastné a veselé vianoce všetkým fanúšikom bez rozdieku.

247
lida
Reagovat

Tomino super dal si dole toho lenivého zmrda Doda hoci prvé dve disciplíny boli skôr šité na neho dlhý jak anténa ale tupý jak vrece zemiakov slovná zásoba nulová ved nevedel odpovedať Kvete na jednoduché otázky som sa schuti zasmiala slováci ešte vedia rozoznať kto pracoval tak posielali hlasy Tomimu a nakoniec vyhral chalan z mesta a nie dediny. Prajem šťastné a veselé vianoce všetkým fanúšikom bez rozdielu, komu fandili.

248
Jeny
Reagovat

@JanaH: Tak ty nedas pokoj?Pokazila si mi radost,ale zo zaciatku praveze chodila ku krizu a modlila sa.:D.

249
JanaH
Reagovat

@Jeny: ajáááj, tos byla ty! :-))) Se mi zas něco povedlo, já nerada, promiň… :-D

250
BarBora
Reagovat

No, tak bol to Tomáš kto spochybnil férovosť súťaže keď prehrával, niektoré poučujúce príspevky tak vyznievajú dosť komicky.

Nemala som žiadneho favorita, skôr antifavoritov, ale včera mi bolo Gabi strašne ľúto, no očividne sa z toho dostala, vyzerala veľmi dobre aj pôsobila sympaticky, oproti farme veľká zmena.
Katu som skoro nespoznala, učesaná, namaľovana tiež vyzerala celkom inak, stále zamilovaná do Tomáša, aj keď už vedela svoje.
Petra to odflákla, asi tam vôbec nechcela ísť a Marfuša sa stala z Kvetky, keď mala tovrabčie hniezdo na hlave bola aspon niečím svojská, teraz apartná tuctovka odriekajúca svoje herecké party gúľajúc očami, Polniška s ňou asi nemá žiadny problém.

251
Jana
Reagovat

Zdravim farmaře Tomaš vyhral,ale ja tě vidim jako člověka,ktery hral byl falešny sprosty ze všema bych se rada viděla,ale s tebou ne nikdo s farmařu ti neodusti tvoje chovani slyšim tvoje nadavky a s Michale jste hulvati Katko ty jsi byla kamarádka T,ale poznaš ho a daš Gabině za pravdu jaky T je a bude stejny ten se nezměni ja vidim jeho oči jak byl naštvany T maš dal farmařum E tak na to nezapomn
Všem dobrym a slušnym lidem přeji hodně zdravi,lasky a božího požehnani Jana

252
Lydye
Reagovat

@Jana: Jedněm nadávat do hulvátů a v tu patu druhým přát boží požehnání, to mě rozum nebere, tak mám pocit, že někteří věřící jsou sprostější než zákon káže, uf je to síla.

253
Kara
Reagovat

Všem, kteří jsme tu společně prožívali farmářské klání přeji hezké a pohodové vánoce.

254
galadriel
Reagovat

Oba rekapy doplním dnes podvečer.

255
Jana
Reagovat

Až potobě a mam svuj nazor a ty ho maš taky

256
Franz
Reagovat

Tak to jsem k včerejšímu finále čekal od vás trochu více diskuze. Zatím pouze jen barborování a osamocený výkřik do tmy.

Gaba včera zase mluvila jinak, jako kdyby ji po třech týdnech doma, zase někdo narval klíny do hlavy. Dokonce bylo od ní hodně trapné, když všichni gratulovali Tomášovi a ona tam jediná zůstala sama sedět. Co to bylo? Její faleš, závist a nepřejícnost?

257
Zutana 2
Reagovat

iv take jsi viděl ze sudem ? Květka řekla žadne pomahani bokem a pak to přešla měl byt normalni duel a bylo vše OK

258
Jája
Reagovat

@Franz: Zatím jsem neviděla (až se Slováci probudí a dají to do archivu), ale Gaba po třech týdnech zapoměla na svou roli hodné tety. Možna dostala doma držkovou, že se v semifinále tááááák moc objímala s Tomášem a teď měla zákaz styku. :D

259
Kara
Reagovat

@Franz: Gaba podle mne jen už mohla přestat hrát, když soutěž skončila a vrátila se ke svému pravému já.
V druhé půlce hry přece řekla, že už taky začne hrát a celá se změnila. Všechny jen objímala,miláčik sem a miláčik tam. Bylo to už nepřirozené a mně docela vadilo. Byla to ale hra o přežití a o to, dostat se co nejdál.
Teď, když už hra skončila, nemá důvod dál hrát a je zase svá. A mně se takto líbí víc, než když si hrála na vše milující tetu. Je to zase ženská se svým názorem.
Tomášovi určitě pogratulovala později. Zrovna ona neměla důvod se tam cpát mezi prvními. Ji Tomáš ublížil nejvíc a ponížil těmi jeho kydy před celým národem. To se dá sice odpustit, ale zapomenout určitě ne.

260
jenkaa
Reagovat

Franz, rada bych diskutovala, lec ještě jsem to nevidela:-( nikde to není…Tomasovi jsem vyhru prala, neboť tam nebyl souper, který by byl lepsi. Tak se tesim, az to uvidim, hlavne co bylo fer a co ne……na vlastní oci.

261
Kara
Reagovat

@Franz: A proč by jí doma měl někdo rvát klíny do hlavy? Za 3 týdny doma stihla určitě zhlédnout i to, co se tam dělo a nebyla přímo u toho. Názor si dělala a doplnila asi sama. Jako i ostatní.
Mne zase včera pobavila malá Nika, jak sváděla vnitřní boj, když měla určit, komu víc fandí. :))
Kamarád Dodo a na druhé straně slíbené peníze od Tomáše :-))) Tam se hezky předvedla :)))

262
BarBora
Reagovat

@Kara: S tou Gabou si to presne vystihla, tiež sa mi jej chovanie milučkej tetičky nepáčilo, s tou gratuláciou som si to nevšimla, celé som to až tak moc nesledovala, zagratulovať sa patrî a asi tak aj neskör urobila a keby aj nie, určite tým Tomášovi neublįžila, čo sa už nedá povedať o ňom.

263
Jeny
Reagovat

@JanaH: Ved preto.:D.Vcera to bola poriadna fraska a v priamom prenose.Bohuzial,vitaz bol isty pred finale.Aj mne sa zdalo,ze Dodo to pustil.Pekne vianoce prajem.

264
Kara
Reagovat

@BarBora: Já jsem si toho taky nevšimla, též jsem to sledovala okrajově. Ale i pokud to tak bylo, tak bych se nad tím ani nepozastavila.

265
Wally
Reagovat

@Kara: Já si hlavně myslím, že Gabika viděla ty kecy Tomáše a to ji ranilo. A ani se jí nedivím. Když byla na farmě tak jeho výlevů na kameru byla ušetřena a pak to dostala vše najednou.

266
Jája
Reagovat

@jenkaa: Už je to v archívu :)

267
BarBora
Reagovat

@Franz:
Čo keby si sa radšej venoval príspevkom a nie prispievateľom? Mal si možnosť obhajovať, ako Tvoj favorit hádzal kamene mimo kôš a potom mrnčal, že súťaž nie je férová, teda presne to, čo by si rád vyčítal jeho nefanúšikom, ale to si akosi prehliadol, čomu sa ani nečudujem.

268
Kara
Reagovat

@Wally: Ano, tak to myslím. Když za ní byla rodina, tak je brzdila, protože nevěděla až tolik, co viděli oni. Těch urážek na ni bylo moc i za jejími zády a o těch nemohla vědět. Vždyť Tomáš tím byl jednu dobu až posedlý.
Při konci sice změnil strategii a začal se mírnit, protože věděl, že se už blíží čas, kdy budou o postupu rozhodovat i hlasy farmářů a i ten jeden Gaby se může hodit.

269
Jana
Reagovat

Prominte ze odbocim,ale jakto ze tu neni „chlívek“ pro Tchyni Stikovou?

270
Wally
Reagovat

@Jana: Protože jsi v jiným chlívku – Farmy. Štika má jiný rybníček.

271
BarBora
Reagovat

@Jeny:
Jeny, ako tu už niekto spomenul, aj mne sa skôr zdalo, že Tomáš to až prirýchlo našiel, Dodo to aj naozaj hľadať musel, nemyslím, že to vypustil, bojoval ďalej a skoro aj Tomáša dal. Ale to bola ťažko posúditeľná disciplína.

272
Jája
Reagovat

@BarBora: Jednoduché proč Dodo dlouho hledal. On totiž nevěděl jak vypadá knot do petrolejky. Kdyby to věděl, tak si neprohlíží konopné provázky a ani je nevytahuje :D

273
Hanka
Reagovat

Tak vyhrál, ten, kdo měl více štěstí. Je jasné, že se najdou „komentátoři“ z řad Dodových fandů a budou prohlašovat, že to.. a to…. nebylo fér. Mne spíš bude zajímat, jestli Tomáš dodrží slovo a dá nějaké/větší sumy/ eur, tam kam slíbil. Tak zase někdy čauky………………

274
Eva původní
Reagovat

@Franz: 256 S tou Gabou máš naprostou pravdu. Mně se třeba vůbec nelíbilo, že jen Tomáš, Tomáš na ní nadával a ona čistá jak lilie. Hádky měla i s babama a řádně uvřeštěné. Měla by si teď vše od začátku projít aby se viděla jaká byla uječená a odpudivá. Takže kterému chlapovi by se líbila a vůbec se nedivím, že Tomáš po ní vyjížděl. Jednu dobu jsem jí fandila a ještě po té prohře s Tomášem v duelu jsem si myslela, že to vzala a že i to objetí bylo upřímné. Co však diskutovala on-line v Novém Čase, otočila a včera ve finále to završila a ukázalo se jak se přetvařovala. Holt úspěch se neodpouští…

275
Eva původní
Reagovat

@Hanka: Já bych se nedělila s farmáři, darovala bych na dětskou onkologii a toť vše.

276
BarBora
Reagovat

@Jája:
Knôty sú nielen ploché, v tom strese si asi asi nebol istý, tak si to pozrel a hľadal ďalej, aj cylinder hľadal nejako dlho oproti Tomášovi, ale strašne ťažko posudzovať takúto neprehľadnú disciplínu.

277
Jeny
Reagovat

@Hanka: Ono to mozno vypadatak,ze som drzala palce Dodovi,ale nieje to tak.Bolo mijedno ktovyhra,ale keby dali insie discipliny napr.pilenie dreva,alebo pretlacanie drevenou kpadou,tak by sme sa tu nemuseli dohadovat.Inac ,tiez som zvedava,ci splni slub a da peniaze na onkologiu,Petrovi a Nikolke.Potom mu ostane figa borova.

278
Janicaj
Reagovat

@Jeny: Nikolka právě večer už dostala. Hodně rozmýšlela, či přát vítězství Tomášovi. Věřím, že T. dá peníze Petrovi i na onkologii.
Myslím, že v duelech záleželo hlavně na štěstí.
A ještě jednou, vám všem diskutujícím, krásné Vánoce a do dalšího roku vykročte správnou nohou s dobrou náladou.

279
Wally
Reagovat

@Janicaj: @Jeny: Nikola peníze dostala až po rozhodování, komu fandit. Takže ty peníze od Tomáše čekala.
Vzhledem k jeho životnímu stylu mu toho asi moc nezbyde.

280
Franz
Reagovat

Děkuji za vaše příspěvky – za ty kteří mají radost z vítězství Tomáše i za ty těch, kteří se s tím dosud nesmířili. Vyhrál prostě ten lepší a u více diváků oblíbenější. Výmluvy na tu nebo onu disciplínu neberu. Za chvíli se můžete vymlouvat, že Tomáš měl kratší vlasy a proto byl rychlejší. Co udělá s výhrou je jeho problém a jeho rozhodnutí a pokud nikomu z farmářů nic nedá, také dobře udělá.

281
Kara
Reagovat

@Franz: Ty vidíš svět jen černobíle. Ale on je barevný. Ne každý, co neměl rád Tomáše se musí s něčím smiřovat. Je mezi nimi velká spousta lidí, kteří nenašli, komu tu výhru přát a tak je jim jedno, kdo peníze vyhraje a rozfofruje. To důležité není.
Patřím mezi ně. A tak i kdyby vyhrál např. třeba Laco, nebo Struno, by mně to bylo stejně jedno.
U mne jen z letošní farmy jen zůstává pocit, že Tomášovi, Mišovi, malé Nice, Lacovi, Romanovi, či Petře bych se v životě obloukem vyhla. Ty bych ve své blízkosti mít nemusela.
A že by byl Tomáš lepší? Jen asi pro jeho fandy. Měl jen víc štěstí a to neznamená být lepší :))) A víc fanoušků? I SMS byly vzácně vyrovnané, tak podle toho se to taky nedalo poznat.
Jen si ale užívej svou velkou radost. Měl jsi svého fanouška a vyhrál. Zasloužíš si to. Ale nepleť se, že by to nějak zasáhlo ty, kteří ho neměli rádi. Za pár dnů už většina z nás nebude ani vědět, kdo na té farmě byl. :)))

282
josef
Reagovat

Viděl jsem všechny řady farem,tato byla po pracovní na sazení nejhoršší,Dodo byl muj favorit od začátku,ale pak mě sklamal vše nechal na Tomašovi,Gábině,po zranění a lečbě doma to byl jiný dodo, odpočinutý nechal dřit Gabinua šetřil se na duel na tomáše,nebit vzajemné pomoci tak skončil v duelu ,ptotože byl totálně vyčerpany,slova Dody to jenom potvrzovali jak se těší na duel s Tomášem, Dodo si vubed nezasloužil být ve finále, tam měla být Gábina s Tomáčem,U Tomáše mě vadilo že moc tlačil na pilu,ale prakticky ve všem měl , pravdu. Ten kdo si spětně promitne ruzné epizody mě dá za pravdu,Roman byl supr chalan a vše posoudil správně. Všichni zbrojili proti Tomášovi, po přihodu nových farmařu a přetahování o kytu masa dostal Dodo strach z Tomáše .Ženy si to uvědomlili a začli vyhazovat chlapy,nebýt Katky tak by ve finale tomáš nebyl.Dopadlo tak jak dopadlo, Byla to farma kuřáku a lidi kteří spolehali že práci udělá někdo jiný,Dejte si otázku proč Martin vždy připrohlidce ukolu řekl, a zase Tomáš, kdo měl 40 mincí, ten na hoře to rozhodl spravedlivě, tot vše,Štasné a veselé vánoce.

283
Lentilka
Reagovat

Už je fakt zbytočné rozoberať jednotlivých farmárov a aj situácie na farme , kto čo urobil ,kto čo povedal. Ani jeden z nich sa od roboty nepretrhol, keď sa sedelo sedeli všetci ,keď sa jedlo jedli všetci ani jeden tam neurobil prácu navyše. Tak ako sa nedodržiavali pravidlá na farme ,tak sa nedodržali ani vo včerajšom finále. Ale už je to za nami – nič na tom už nezmeníme. Sláva víťazovi – česť porazenému.
Ja som včera ostala prekvapená z počtu sms. Oproti minulým farmám to bolo o desaťtisíce menej , a aj rozdiel medzi finalistami bol veľmi malý. Mne to ukončenie hlasovania prišlo také rýchle ,pokiaľ mal Tomáš zopár hlasov naviac aby nebodaj sa to neotočilo a prišlo ich viac Dodovi. Ani zmienka napr: o overení notárom . V každom finále ukázali zaujímavé momenty finalistov tak ako to hovorili oni ,včera tam bolo pri ukážkach viac hovorené moderátorom.
Farmárky boli kočky ,páčila sa mi Jana , a Stano prekvapil tými krátkymi vlasmi . Ale pripadali mi takí smutný , či znechutený ako keby tam boli nasilu. Aj to ukončenie priameho prenosu bolo rýchle – žiaden rozhovor s víťazom – asi tu frašku
chceli mať čím skôr za sebou .

Prajem všetkým krásné vianoce ,veľa lásky a porozumenia.

284
bobina
Reagovat

Markiza zmrvila i finále. Kdyby se nesnažila na závér inovovat disciplíny, nemuseli bychom se tu dohadovat. Já bych dala klasicky – silovou disciplínu, pilování dřeva / když už se ho tady tolik natahalo/, almanach a překvapení na šikovnost. Ještě jednou všem Panáčkovcům přeji hezké Vánoce a mnoho štěstí a zdraví v novém roce.

285
jenkaa
Reagovat

Jaja, diky moc:-)) jdu na to

286
Lentilka
Reagovat

Mne je tiež jedno kto to vyhral či nevyhral . Farmu pozerám ako zábavu a kam sú ľudia schopní zájsť pre peniaze. Ja či sa radujem alebo plačem ,tak len z ľudmi ktorí sú pre mňa v živote dôležití. A títo z farmy k nim nepatria ,takže nemám dôvod sa s tým že Tomáš vyhral zmierovať. A keď sa nad tým zamyslím ,tak ja by som sa takejto výhre ani netešila .

287
Hanka
Reagovat

„Franz“ já patřím k lidem, kteří, když něco slíbí, tak to dodrží. Proto mne bude zajímat, jestli jsem ve finále držela palce, tomu správnému, který dodrží veřejný slib.

288
Kara
Reagovat

@Lentilka: Taky mne včera zarazilo to useknuté ukončení. Dokonce jsem mrkla na hodiny, co že to tak rychle uzavřeli a měli přitom ještě víc než čtvrt hodiny vysílacího času k dispozici. Jakoby byl důvod co nejdříve vypnout kamery. A z farmářů jsem měla stejný pocit jako ty. Jakoby tam byli jen kvůli splnění smlouvy.

289
lida
Reagovat

@Eva původní: Eva máš úplnú pravdu ked už dávali hádky tak nejak zabudli ked bola FT Gaba a Dodo drzo na nu vyletel.Ja by som dopriala každému jednému kritikovi Tomáša, ktorý je na inej vlnovej dlžke žiť tam s východniarmi ktorí majú zakorenenú nevraživosť k bratislavčanom vid. Petra, Jana, Struno,Stano, Laco, Dodo, im už len rozumne sa vyjadrovať robí problém mne pripadali ako keby boli vypustení z pomocnej školy,doslova robili hanbu slovákom. Jediný normálny tam boli Roman, Tomáš, jeho dcera Nicol, Mišo, Laura, Peter,Lívia.

290
Lentilka
Reagovat

Na TIVI .sk je video : Finále farmy: Nepoctivá hra? Dodov otec synovu prehru rozdýchaval ťažko .

291
BarBora
Reagovat

@Lentilka:
Tomášovi sa nemôže veriť ani slovo, on klame ešte aj tom, čo chvíľu predtym videli všetci diváci.

292
Wally
Reagovat

@Lentilka: @BarBora: Tak tady je asi rychlé utnutí přímého přenosu. A možná to nebyl jediný konflikt.

293
JArmila
Reagovat

@Kara: Zlatá pravda, už se nechtělo mluvit o podvodu o sudu, ale co, je to pryč – tak se budeme těšit na 7. Hodně zdraví a pěkné svátky.

294
Franz
Reagovat

Myslím si, že téma letošní farmy se zde v diskuzi už vyčerpalo. Nemá cenu si tu vyměňovat své pocity, když vítěze už známe. Nemá cenu tu probírat tatínka Dodka, který si může teď jít stěžovat tak max na lampárnu. Chápu, že mu prohra syna vadila, zvlášť když Dodko celé tři týdny trénoval pílení dřeva, posiloval a byl zkoušen z almanachu. „No co už“, jak říkala jedna nepopulární exfarmářka, všechno má svůj konec. Chodím na Panáčka vždy pouze na Farmu, už skoro třetí nebo čtvrtý rok, ale nezlobte se, letošní diskuze byl ta nejslabší. Možná, že to byl takový obraz toho co tento rok se dělo i v této RS. Letošní Farma byla nejhorší ve své éře. Tak snad možná ta sedmička bude lepší, tedy možná.
Rozloučím se trochu pohádkově – „a přišel pan Mayer, zazvonil na kouzelný zvoneček a byl konec“. :)

295
Lentilka
Reagovat

@BarBora: On po prvej prehratej disciplíne priam nepraskol od zlosti ,že Dodo mal výhodu a nakoniec sa vyjadrí že Dodo nie je hráč , nevie prijať prehru. Ja si neviem predstaviť Tomášovo správanie , keby bol vyhral Dodo .Markíza by mala zo štúdia asi dreváreň .

A zrejme sa obávali reakcie Dodovho otca preto to rýchlo ukončili.

296
Wally
Reagovat

@Franz: Amen

297
BarBora
Reagovat

@Lentilka:
Dodov otec, podľa toho videa, hneď odchádzal von zo štúdia, je to tam vidieť, to hádzanie svinstva smerom k Dodovmu otcovi mohla byť náhoda, ale pri Tomášovej hnusnej povahe som ochotná veriť, že to bol zámer.
Ukončili to, akoby začínala horieť stodola, asi vedeli prečo, báli sa, aby si tam ľudia nepustili ústa na špacír v priamom prenose, Dodo podľa toho videa vo väčšej pohode, než so čakala, proste klídek.

298
galadriel
Reagovat

Jááááj. Rekapy pridané. A poviem Vám, že ten posledný sa mi písal najlepšie. A končila som s úsmevom na perách, takže som asi spokojná aj s tým, kto vyhral. V tej finálovej zostane som viac držala palce Tomášovi ako Dodovi. Škoda sebeckosti toho chlapca, mohol byť celkom fajn.
A… nikdy ma nebavilo dohadovať sa, či je to, alebo ono spravodlivé, alebo nie. Nie je to jedno? Je to len hra, nezmeníme to. Vždy budú tí spokojní a tí nespokojní, na čo si kaziť deň? :) Veď určite oni namotajú do tejto brutálne zmanipulovanej hry ďalších a ďalších…

Krásne Vianoce a dúfam, že si od Farmy nejaký ten čas oddýchneme :)

299
Jája
Reagovat

@galadriel: Díky za rekapy, krásné Vánoce :)

300
JanaH
Reagovat

@galadriel: souhlasím od prvního do posledního písmenka. Nejvíc s poslední větou! ;-)

301
Pavla
Reagovat

Farma dopadla jak dopadla. Největší hajzl má v životě největší štěstí, nic víc :-(

302
jenkaa
Reagovat

Tak jsem se dokoukala. Vůbec neresim, zda mel nebo nemel nekdo vyhodu. Prvni bod zaslouzene Dodo, druhy Tomas. Drzela jsem palce Tomasovi, ale nehroutila bych se, kdyby vyhral Dodo. Ale ze by Tomas hazel schvalne pri posledni discipline blato smerem na tatu Doda, to uz je fakt zcestne. No nic…….Galadriel, diky za rekapy.Vsem pokud mozno klidne vanocni svatky v kruhu nejblizsich.

303
Jiřina
Reagovat

Jsem přesvědčená že výhra byla předem naplánovaná ,výhru jsem přála Dodovi , Tomáš byl během celého pobytu na farmě jen za vulgárního soutěžícího , který přišel po třech týdnech a hned od začátku si svou práci spíš sám okomentoval, než pracoval ,jinak by si diváci ani nevšimli co děla. Jak už se někteří z mínili , kdyby mu nedali trest do konce pobytu nekonzumovat alkohol , tak by nemohl být ve finále . Také trest bez komentáře přijal asi věděl proč .Přece opilci nejsou schopni , dobře odvádět těžkou prací na Farmě. Jelikož do finále přišel odpočatý ,přece mu první soutěžní úkol nevyšel a dokonce měl připomínky na Květku ,že Dodo to měl lepší, tím že obvinil Květku tak ho usměrnila že nemá pravdu. Při válení sudu jsem dobře sledovala podmínky , sud tlačit před sebou pouze rukama bez dotyku boční stěny, Tomáš se zeptal Květky jestli se může před odpočítáváním do sudu opřít , Květka řekla ano , všimla jsem si že Tomáš se tak rychle vzepřel a sud se již nepatrně posunul na Dodovou stranu , uchopit sudu se měli po odstartování a když jsem viděla jak sud Tomáš tlačí ne rukama , ale zády a Dodo se stále držel pravidel a sud tlačil rukama, proto neměl šanci ho přetlačit.Čekala jsem kdy Květka zasáhne , ba naopak , když se ex farmář ozval že Tomáš porušil pravidla, Květka začala být energická na ex farmáře , že je vše v pořádku a dali raději reklamu , Tomáš by neměl šanci vyhrát čímž by celý předem naplánovaný vítěz nevyšel , což by bylo pro režiséra ostuda, Vždyť Tomáš výhru sliboval , na onkologii a také některým ex farmářům, jen si nejsem jistá jestli zrovna nebylo po nějaké pijacké oslavě na Farmě. No je rozhodnuto a myslím si že Dodo bude na tom líp bez výhry ,jelikož prohrál s čistým svědomím a Tomáš je arogantní a vulgární ,tak to nebude řešit ,spíš polovinu výhry propije s kamarády ,aby dohnal co mu bylo na Farmě odepřeno a bude je neustále přesvědčovat jak se nadřel. Kamarádům to bude jedno hlavně že bude platit. Všem poctivým farmářům i divákům, přeji hezké Vánoční svátky a do Nového roku ,hodně zdraví a pohody.

304
josef
Reagovat

Tomáš je borec a borec zustane,fakt mu někdo nadržoval,semifinale Gabina-Tomáš, foukání peříčka a ostrouhání řepy fakt supt disciplíny pro chlapa, finále z těma kamenama Dodo vysoký že překročí Tatry ruce dlouhé odnese 20 kamenu a aby muto nevadilo tak mudaj na podlezání širší kozu, fakt borec,v přetlačení když má páru tak mě borec přece nemuže zatlačit jak to udělal Tomáš a to že se zapřel těma dlouhyma nohama to už bylo na diskvalikaci, Květka to posoudila správně,Až si Tomáš v klidu prohline dily a zjizdi jak Nikol proti němu štvala ve spalni ostaní, já bych ji nic nedal, i ve finále furt nevěděla ke komu se přidat falešná až na pudu.Já jsem čech takže posuzuji neutrálně Dodo je vychodnar,farma byla na vychodě kousek od Dodova bydliště,spiš seto hrálo na jeho vitěztví, On si chtěl založit farmu na koně, ještě že nevyhral koně by od hladu a žizní skapali,jako nechali tu březí krávu, která čeká tele a musí mit dost vodu a sežrat 100kg jablek a pak se nefouknou, kde byl Dodo když kačky a kravy neměli žadnou vodu v korytě, Proč mu Martin sebral jeho koně domu, koukněte na epizody a uviditeže si to vitěství Tomáš zasloužil,A enkologie ty penize určitě dostane to si pište, Přeji hezké vánoce.

305
Janica
Reagovat

@Wally: 279 Jak víš, jaký má Tomáš životní styl?

306
josef
Reagovat

@Kara: končilo to dřiv, protože Tomáš konečně zapalil po 15 vteřinách zápalku,což asi produkční nečakala,mělo to být 2-2 ale Tomáš je borec a přece to zapálil,To Dodo je trulo a nepozná co je knot chalan z vesnice . Měl být ještě jeden duel ale Tomáš jim to překazil,sirka chytla.Z Gábinou bylo to stejné, kdo mohl tušit že chlap porazí ženskou v loupání a strouchání řepy, zase jin tomáš udělal čáru přes rozpočet,Trošku přemíšlejte a pak Tomáše kritizujte.

307
haha
Reagovat

Z letošní farmy jsem opravdu sklamaná a to z hrozného chování vítěze, arogantní, ovlivnoval mladé exfarmárky, aby mu daly hlasy,protože je to prostě člověk, který prohru nesnese.Vyhrál podfukami, neprávem! Jeho pohled po prohře první disciplíny byl vražedný, nechtěla bych vidět jeho kzicht při prohře! prostě napudrovaný frajer, který by i byl schopen vraždit pro výhru! Byl sebevědomý a jistý výhrou a u mě je to prostě nula, jeho chování podúroven, nechtěla bych ho mít za souseda, spolupracovníka atd……! Ale takoví žel se mají většínou dobře, protože si myslí, že jsou prostě nej.Sledovala jsem všechny farmy a je to zatím nejhorší vítěz!!!!!!! přeji dobrou noc všem

308
Lentilka
Reagovat

@josef: Farma sa natáčala na Strednom Slovensku v okrese Krupina . S východom to nemá nič spoločné , skôr je to bližšie k Západnému Slovensku . Ale je úplne jedno odkiaľ boli finalisti .Pekné vianoce

309
BarBora
Reagovat

@josef:
Narážalo sa na to, že hneď po ukončení disciplín to celé ukončili, aj keď ešte mali čas, žiadne rozhovory ako zvyčajne.

310
BarBora
Reagovat

@jenkaa:
Nešlo o bahno a nie pri disciplíne, ale po nej. Samej sa mi to moc nezdá, ale v jeho prípade je to možné, minimálne by som sa tomu nečudovala.

311
Lydye
Reagovat

@josef: Josefe, naprosto s Tebou souhlasím a takovéto plivání ohně na druhého a vědění co určitě udělá a neudělá ten dotyčný, to je ta naše povaha, abychom si dokázali jací jsme správňáci, ale ten dotyčný je ten nejhorší. Já bych si přála více podobných mladých lidí jako je Tomáš, který se žádné práce nebál, naprosto vše se učil za pochodu a je cílevědomý. Dodo je opravdu celý tatínek, on je ten nejslušnější, nejsprávnější a nejlepší. Ze samé radosti vyhodil vítěz do vzduch piliny s červíkama a tatínek se zachoval jak nafoukaný ublížený puberťáček a jasné a určitě to dotyčný udělal naschvál a trefoval se do něho, tomuto komentáři jsem se musela zasmát, jó kdyby to byl syn, tak by si šel možná tatínek ze samé radosti taky hodit do povětří pár červíků. No co už, až se tatínek uklidní možná mu dojde jak to vše nafoukl.

312
jenkaa
Reagovat

Barbora, aha…..ale i tak, v momente prekvapeni a radosti ze by si to Tomas stradoval k pilinam s brouky nebo co to tam bylo a cilevedome je hazel po Dodove rodine………tomu neverim, ze to mohlo toho tatu vůbec napadnout….Tomas to delal dobře, i pracoval, i hral…a dela se z nej satan:-))

314
josef
Reagovat

To sem přesně čekal, bulvár má aspon o čem psát,to sme mi češi a slováci, závist , zlo a neucta k uspěch, není rok 1988 a 2016.

315
Dany
Reagovat

Ted jsem shlédla ze záznamu finále. Bylo tam několik kontraverzních okamžiků ,stejně , jako byla kontraverzní celá farma 6 a po tom, co jsme sledovali tři měsíce by bylo naivní domnívat se, že to tak nebude. Z mého pohledu je farma řadu od řady horší. Jako do každé reality , tedy i do farmy, režie zasahuje. Je na nich, jak to dělají a když je režie opravdu dobrá, divák to ani nepozná, v tom je to umění. Tentokrát jsme viděli zásahy tak násilné,většinou šlo o udržení některých účastníků ve hře, že to tlouklo do očí a manipulace byla jasná i největším naivkům. Někdy by bývalo bylo zajímavější, než násilně děj „dramatizovat“ nechat mu volný průběh. To, jak se někteří exfarmáři stavěli k finále bylo dáno, podle mě, tím, že doma měli možnost shlédnout i to, co nevěděli na farmě a zřejmně zjistili, jak moc s nimi bylo manipulováno, jak byly některé situace sestříhány a předhozeny divákům i s náležitým komentářem a jak z toho vyšli na obrazovce opravdu zle. A řekla bych, že byli znechuceni a bez nálady na nějaké slavnostní zakončování a hraní si na jednu velkou šťastnou farmářskou rodinku.
@Kara: Ani bych se nedivila, kdyby se někdo proti výsledkům ozval, a ne jen proti průběhu finálového duelu, ale nemyslím, že by mu to bylo něco platné, tv to má určitě dobře ošetřeno. S tímhle musí každý, kdo v dnešní době do takové soutěže jde, počítat. Jen za sebe doufám, že pokud skutečně bude ještě další, sedmá řada, vymění Borise a Farma se vrátí ke kvalitám svých počátků.
Jinak přeji všem hezké a klidné vánoční svátky a hlavně zdraví a pohodu v příštím roce.

316
veronika
Reagovat

@josef: nabízím doučování gramatiky a logiky Józefe,ano Slováci se předvedli,mají rádi podvody,disciplína se sudem byla evidentně nefér jako ostatně všechno Tomínovo chování a jednání na farmě,ale bůh to viděl také………

317
BarBora
Reagovat

@jenkaa:
Pozri si to video, otázkou je len, či to bol zámer, je tam pred kamerou vidieť aj Dodov odchádzajüci otec.
http://www.cas.sk/finale

318
BarBora
Reagovat

@veronika:
Nie je dobré zovšeobecňovať, platilo by to potom aj rovnako na všetkých Čechov a tak to nie je.

319
Kara
Reagovat

@Dany: Je jasné, že do sporu s Markízou nikdo nepůjde. Pro jedince by to bylo i finančně náročné. A všichni víme, jak je právo ohebné. Rozsudek nebývá o vině, či nevině, ale o tom, jak která strana měla šikovného právníka.
V nějaké anulování výsledků taky nevěřím.
Je to jen jeden z posledních výkřiků do tmy.
Taky bych si přála, aby to bylo alespoň nakopnutí, že je potřeba konečně vyměnit štáb, pokud chtějí pokračovat v dalším natáčení. Trocha rozvíření vod kolem tohoto finále by tomu mohla pomoci.

320
BarBora
Reagovat

@Kara:
Ako fajn, že to niekto napísal za mňa.

321
Wally
Reagovat

@Kara: Negativní reklama, taky reklama. :D Třeba si to Borisové připravili dopředu.

322
JanaH
Reagovat

@veronika: doučování gramatiky nabízí ta, která v jediné větě nasmolí 8 hrubek? :-D

sunrise: bingo, kolegyně. A je to čím dál úsměvnější. ;-)

jenkaa: to video si pozri, fakt to stojí za to! To je nejen zcestné, ale až úchylné… :-)))

324
Dany
Reagovat

@Kara: Máš pravdu, také si nemyslím, že do toho někdo půjde. Ale kdoví? Každopádně by byl výsledek zajímavý. Já jsem třeba z toho, co Květka říkala, pochopila, že přetlačování má probíhat tak, že mají tlačit rukama a ne tělem. Ne se tam válet po zemi a tlačit zádama a podobně. No, to kolínko jsem tam tedy viděla taky, ale důležité je, že to uniklo Květce. Stačilo říct to jednou větou a jasně. Takhle zůstal prostor pro pochybnosti, což byl možná i záměr. Ale to už je jedno, můj favorit byla stejně Gabika a ta nebyla vyvolena jít do finále, takže mě výsledek nijak žíly nerve, jen mě utvrdil v tom, že celá tato řada byla, bohužel, předem naplánovaná a řízená tvrdě Borisama, minimálně od poloviny. Dodo byl ve finále jen proto, aby mohl být silový souboj a aby to tedy bylo náležitě dramatické.

325
sunrise
Reagovat

@JanaH: ;-)

326
JanaH
Reagovat

@sunrise: to je ta pravá RS, kam se hrabe Narkóza. :-D

327
lida
Reagovat

@josef: super postreh nestranného človeka,Dodo bol počas celej farmy hnilý ako tá jeho kobyla,sluhovanie doslova nechal na Líviu,tri týždne sa staral len o svoju kobylu, tri krát sa šetril kvôli zdravotným problémom už vtedy mal ak by mal charakter ísť domov ako sa mohol pozerať do očí svojim spoluhráčom no a jeho návrat po dvoch týždnoch z domu to bol vrchol a neseriozne voči ostatním ved si všetko pozrel v tv a prečítal na FB nespravodlivo bol vo finále vdaka východniarom mala tam byť Gaba&Tomáš. Takže suma sumárom 6 týždňou neurobil pre farmu nič to by mal pochopiť v prvom rade jeho tatko.

328
iv
Reagovat

Opožděně děkuju galadriel, smekám. Taky dík všem diskutujícím za sdílení a výměnu názorů.

329
haha
Reagovat

je to sprosté, markíza to totálně potentovala, vítěza předem vybrala a proto mu nahrávala v jeho podvodech, proto u mě a mnoho lidí klesla na dno, sklamala a proto přísti farma pro mě bude tabu!! a myslím si a vím, že ne jenom pro mě! zdravím jen slušné a poctivé a přeji dobrou noc

330
mirek 45
Reagovat

farma 6 @iv:

331
Amika.K
Reagovat

Farma se nám líbila, Tomášovi to přejeme. Jen škoda, že jsme poslední týden neviděli, protože Markíza už není na naší kabelové televizi.

332
haha
Reagovat

nejde o to, že se to nelíbilo Dodovým fanouškům, ale o toleranci nepoctivé výhry!!!!!!!! a to je něco jiného, stejná kritika by byla i na Doda, když by on se choval jako Tomáš, ale on na rozdíl od Tomáše má charaktér a proto prohrál, protože hrál poctivě, A nevěří mTomašovi o přispění na nějaké dobré ůčely s jeho chamtivou a hnusnou povahou,je to sobec se jen zviditelnit, nic víc, ani nebyl schopen pozvat farmáře třeba na pivo po duelu,jen myslí ve všem pouze na sebe a zapomněl, že mu dali hlasy jeho ovlivnováním. Stačilo mi vidět video po výhře a normální člověk to vše vidí,co to je za člověk, Jemu může fandit jen takový jaký je on a ještě samozřejmě jeho rodina, njkdo jiný!

333
galadriel
Reagovat

@haha: odporúčam to tak strašne neprežívať. Na farme sa vystriedalo veľa charakterov a ten Tomášov určite nebol najhorší. Idú sviatky, také nervy mať z jednej RS je zbytočné ;-))

334
Lentilka
Reagovat

Finále farmy spustilo vlnu kritiky , Kvetka reaguje na obvinenia : Pravda o Tomášovom víťazstve.
Chápem ,že fanúšikovia Doda sú sklamaní z jeho prehry… Ale pri pretláčaní sudom som nehovorila o tom ( z čoho ma mnohí obviňujú ) ,že sudu sa môžu dotýkať len rukami !!!!

Bol to jasný podvod v priamom prenose , a je jedno či by tam stal Laco,Mišo alebo Struňo . Skorumpovaná celá Markíza.

335
BarBora
Reagovat

@galadriel:
Hej, so Silviou by si mohol podať ruky.
A neprispievať neodporučíš? Na glosátorku trochu divná reakcia.

Inak, ja som si to nevšimla, upozornili iní, jeden z jeho kámošov v hľadisku je vraj kuchár z dobrého rána, potom vraj ten, čo bol variť Jane „výhru“. No, ak je to tak, môžeme sa čudovať. A podľa fotografií pri pretláčaní sudom to vyzerá na podvod.
http://www.cas.sk/clanok/339731/finale-farmy-spustilo-vlnu-kritiky-kvetka-reaguje-na-obvinenia-pravda-o-tomasovom-vitazstve.html

336
Lentilka
Reagovat

@BarBora: ja som pozerala,že je mi povedomý ale nevedela som kde ho zaradiť ,ten čo bol na farme variť Jane , svalnáč s tým copíkom -pokukoval tuším po Lívii ….

337
BarBora
Reagovat

@Lentilka:
Mne je tam zas povedomý ten čierny, krátkovlasý, tiež tam vyskakoval, že by ten z Dobrého rána?

338
Dany
Reagovat

@BarBora: Fotky jsou naprosto jasné. A Kvetka na ně kouká a tvrdí nám, že červená je zelená. Markíza fakt klesla na největší dno.

339
BarBora
Reagovat

@BarBora:
Čierny myslené tmavovlasý

340
lena
Reagovat

Z těch fotek podle mne není vidět vůbec nic. Já tam vidím Tomáše s jednou nohou dopředu, takže co když zrovna dělal krok vpřed, taky si v daném okamžiku mohl klekat nebo se mohl na vteřinu sudu dotknou (což v žádném případě neznamená, že tou nohou tlačil) a vůbec, dotkl se toho sudu nohou? to na fotce není vidět, je to ve stínu. Taky mi napadá, proč jsou tam jen fotky údajného tlačení nohou, proč tam není video? Ona momentka vytržená z kontextu je to samý, jako sestříhaný rozhovor. Ale konec konců, je to jedno, Tomáš měl v silové disciplíně nad Dodem velkou převahu, to se nedá oddiskutovat.

341
galadriel
Reagovat

@BarBora: prečítať evidentne neznamená pochopiť, ale aspoň moje slová neprekrúcaj.

342
Wally
Reagovat

Stejně by mě zajímalo, jak se může ten sud zapřít hlavou. :)))

343
BarBora
Reagovat

@Dany:
Kvetka je chudera, ona je len hlásnou trúbou réžie, aspoň si to myslím. Mali dať jasné pravidlá, keď povie že to majű tlačiť pred sebou rukami, tiež by som neuvažovala v tej chvíli ako právnik, že nepovedala „len“ rukami a tlačiť chápem ako tlačiť a nie zdvíhať zospodu. Ale zdá sa mi, že nepoužívať kolená, či nohy povedala. Tak im to mali dať ako voľnú discipl8nu, ale to by potom aj Dodo mohol ísť na to inak.

344
BarBora
Reagovat

@galadriel: presne ako pîšes.

345
Lentilka
Reagovat

@BarBora: tak toto neviem nepozerám pravidelne teleráno a oni sa tam kuchári striedajú …

346
BarBora
Reagovat

@Wally: Ved keby si chceli krky dolámať, prečo nie?

347
BarBora
Reagovat

@lena: Na jednom z videí bolo jasne vidieť, že si nohou pomáhal.

348
BarBora
Reagovat

@Lentilka:
Veď ani ja, ale je mi povedomý, určite niekde účinkuje.

349
lena
Reagovat

@BarBora, hmm.. tak sem s ním :-)

350
haha
Reagovat

prostě poslední farma velký podvod, to je jasné jak facka z videa i z fotek!!!!konec, tečka.

351
haha
Reagovat

prostě poslední farma velký podvod, jinak to nazvat nejde,konec tečka neboli velká botka!!!!

352
haha
Reagovat

lentilka maš pravdu co jsi napsal/a/ 20.12. v 22.12.!!!!!!!!!! nejsme slepí a blbí

353
haha
Reagovat

Josef jsi naivní puberták

354
jenkaa
Reagovat

haha…bodka

355
josef
Reagovat

@haha: Diky za poklonu,jsem ročník 1955,mám 20 a 16 vnoučata,Zažil jsem bídu,bohatství,ženy i slávu, takže jsem o proti tobě něco dokázal, jako podnikatel kdybych si mohl vybrat tak zaměsnám Tomáše, takových co plnily ukoly na 120 procent a pak v krámě bylo h—-O, jsem zažil za komanču dost.

356
josef
Reagovat

@BarBora: Kdybyste byly objektivní,tak uvidite výškoví rozdil obou lidí,bylo to pomalu o hlavu,kde byl rozkrok tomáše a doda,už v tom to měl dodo velkou výhodu,dlouhé lokte nevnimaje,z tím přetláčením sudu to podělal tem kdo si nesměřil delku doda, tomášovi scházelo zatlačit asi 20cm a vtom začali ty problemy když dodo se opřel o šapito a bylo vymalováno tomáš se mohl posrat aby ho udělal ale na konec to vzládl je to borec,omlouvám se chyby v mích přispěvcích ,blbne mě klávesnice a ze školy jsem přes 40let. Přeji hezké vánoce.

357
sunrise
Reagovat

@JanaH: A vůbec nejlepší jsou ti, co si pod různými nicky povídají sami se sebou. Nebo v podstatě stejným slovníkem i stylem pod různými jmény rozvíjejí své konspirační teorie. Na to se vždycky těším nejvíc. :-)

358
galadriel
Reagovat

@josef: absolútny súhlas.

Je zaujímavé, že niektorí diskutéri tu majú potrebu riešiť, akí sú asi tí druhí (puberťák, slepý, hluchý, …). hoci len vyjadrili svoj názor a nie je rovnaký, alebo podobný tomu ich. Z toho mi je smutno.

359
Jana
Reagovat

Ano mate pravdu tam Květka uděla chybu,ale už je pozdě T vyhral je to špatne Chlapy měli mit normalni duel s bylo by vše v pořadku

360
Wally
Reagovat

@josef: Nikdy jsem nereagovala na diskutující. Ale jestliže vy jste 60 letý podnikatel se zkušenostmi se zaměstnanci, tak jsem celkem ráda. že jsme zatím tam kde jsme. Vaší češtinu snad není ani třeba řešit.

361
BarBora
Reagovat

@sunrise:
Napíš o koho sa jedná, inak sü to len takē výstrely do tmy.

362
BarBora
Reagovat

@josef:
Josef, neviem prečo s týmto príspevkom oslovujete mňa ani čomu vlastne galadriel pritakáva. Nikdy som nespochybnila výškový rozdiel medzi nimi dvoma, ani som tü hlúpu disciplínu nevymyslela, ani nenastavila pravidlá hry a ani som to nebola ja, kto ich porušil. Áno, keď ho Tomáš nedovoleným spôsobom zatlačil k ohrade, ten neskrčil kolená a zaprel sa, tam už jeho dlhé nohy nespomínate. Každému (aspoň si myslím) je jasné, že na svojej strane nemal šancu zvíťaziť… A čo myslíte, pre koho je ťažsie tlačiť pred sebou malú vec? Pre vyššieho, alebo nižšieho?

363
haha
Reagovat

Tak Josef včil mudruj na slova BarBory!! Jak víš, že jsi dokázal víc než já i když jsi podnikatel,mě je o rok mín než Tobě, a nemyslí si, žejsem měla ustláno na růžích, ale tu jde o vyjádření názoru na osobu, který zvítězil neprávem, podvodem…..A Tobě jako podnikateli přeji podle Tvého přání aby jsi měl štěstí zaměstnat samé lidí typu Tomáše z farmy, jen si dej pozor, aby jsi při jejich jednání a manipulacích nezkrachoval a nezústal s holým zadkem, bylo by mi Tě přesto líto! Mohl by jsi opravdu tak dopadnout! Přeji Ti jen to dobré a dobrou noc.

364
Kara
Reagovat

Já si myslím, že pan josef pokud je podnikatel – (nebo tím jen myslel že kdyby jím byl), a tak rád by Tomáše zaměstnal, že jeho podnikatelským záměrem jsou předváděcí prodejní akce – šmejdi. Tam by se Tomáš uplatnil a byl by i platným členem. Ukecávat staroušky by zvládal určitě dobře.
Nedovedu si jinou profesi představit, kde by ten hrdina mohl být použit.

365
veronika
Reagovat

@Wally: To je fakt mazec ta čeština na člověka s 55ti lety a ty názory zapadají do doby,ve které dříve žil-podrazy,šmejdování atd. fuj……….@JanaH: prosím o přesný výpis hrubek,madam

366
haha
Reagovat

zlatý pane Kara výborně jste to vystihl, máte u mně 100 bodů!!!!!!

367
Franz
Reagovat

To snad není možné, tady velká hysterie ještě neskončila? Vy nemáte v tuto předvánoční dobu nic na práci?
Je to smutné, že nálady napadání a urážky z Farmy se přenesly i sem do diskuze. Vždyť jsou to hlouposti co tady řešíte, vyčítání pravopisu, osočování moderátorky tohoto vlákna, urážky starších, atd. Je to jen holé barborování, které nemá smysl, přece nejste malé děcka ze základní školy, Prosím, všichni se uklidněte a rozejděte do svých domovů.
A prosím, aby na mně už nikdo nereagoval. Děkuji.

368
BarBora
Reagovat

@Franz:
Prosím, keby si už na nás nereagoval. Ďakujem.

369
Kara
Reagovat

@Franz: Jsem doma a nikam jinam nejdu, napečeno, uklizeno, vyzdobeno mám, zapálená svíčka hoří na stolečku, pobrukuji si koledy a taťka už spokojeně spí. Můžu prosím ještě chviličku zůstat na netu? Nebo mne pošleš klečet?
Nebo je to tady jen pro tebe a máme čekat na povel, kdy nám dovolíš vstoupit ?

370
Kara
Reagovat

Tomáš Mayer bude ONLINE: Pošlite otázku víťazovi Farmy!
http://www.cas.sk/mayer

371
Jája
Reagovat

@Kara: Jo jo jo a všechno mu to tam napište :DDD a Květka má na FB taky svoji stránku, tak to pište tam :DDD

372
Kara
Reagovat

@Jája: Moc děkuji za radu. Velmi si vážím toho, jak nezištně se tu začly rozdávat rady, co, kdy, nebo i kde by jsme měli psát.
Jen doufám, že tato poradna pro tápající diskutéry je bezpatná.

373
Pertule
Reagovat

Galadriel, děkuji za rekapy a přeju krásné vánoce :)

Letošní Farma byla jaká byla, je to pryč a pozdě bycha honit … ty jedovatosti tu jsou zbytečné a útočení na diskutéry také. Někdo umí gramatiku, jiný matematiku. Názor tu může napsat každý – byť s hrubkou – a je jedno jestli mu je 15 nebo 60 a je podnikatel nebo na mateřské. Když docházejí argumenty, vždycky se toto vytáhne.
A … jestli bude Farma 7, tak si ji nenechám ujít :D

374
josef
Reagovat

@Wally: Už jsem nechtěl reagovat, ale chci zdělit,že máma byly němka, otec čech, ve škole jsme měli vice ruštiny než češtiny, takže se ještě jednou omlouvám,k mému podnikání jsem to nepotřeboval,měl jsem k tomu člověka,z titule, č. diplom,Jinak moje podnikání které je zároven,mím koníčkem,automobilový sport,nemusím ráno stávat do práce,nemám dluhy,jak jsem psal dřive prošel jsem si od bidy až po bohactví a slávu, což je po letech polní tráva a poháry se po vašem životě vychodí,K Tomášovi je to člověk který je typem dříč a pruserář, tím se si v životě také prošel,Nemužete posuzovat člověka který je zavřený v naké komunitě a venku je to uplně jiný člověl,jestli jste si všimli Tomáš po vítěztví šel podat ruce Dodovím rodičum, takže to určitě není arogatní alkoholik jak ho tady nací tupci prezentují. Přeji hezké vánoce.

375
Vlasta
Reagovat

josef
Znám dost vysokoškolských blbců, kterým není gramatika č. j. cizí.S přirozenou inteligencí se v životě člověk dokáže víc prosadit.tak mnoho úspěchu v podnikání.

376
dany
Reagovat

@Kara: Já bych to za sebe shrnula asi tak. Ve všech předchozích řadách bez vyjímky, i když nevyhrál můj favorit, jsem vítězství dotyčnému přála. Dokonce by mi ani loni nijak zvlášt nevadil Tibor, kterého jsem nemusela. Bohužel letos poprvé vítězi vyloženě nepřeji, i když to zní škaredě. Velice velice mi vadilo jeho chvástání, vyvyšování se nad ostatní, jejich uráženíˇ, podceňování a znevažování jejich práce. A z mého pohledu tam byli jiní, kteří na farmě zanechali kus práce a výhra jim, na rozdíl od Tomáše, mohla hodně pomoci a obrátit jejich život i život jejich rodin lepším směrem. A nebyl to ani Dodo, podle mě ani jeden z těchto dvou finalistů do finále nepatřil.

377
Johana
Reagovat

@dany: pěkně napsané…ještě bych dodala za sebe, že by mi letos nevadilo ani vítězství Tomáše, protože měl občas i světlé chvilky, kdyby to Markíza tak okatě nepo…la a nechala nám aspoň iluzi o fair play finálovém duelu.
Ale i přes tu pachuť z celé Farmy 6, bylo tady s vámi fajn a přeji všem krásné Vánoce a šťastný rok 2016.

378
Eva původní
Reagovat

@Franz: 367 Franz, super jsi to napsal, já si na chvilku sedla a napadlo mě zajet ještě sem :-)) čtu si a jsem v úžasu :-)), mám se fajn, přijela mi dcera z Anglie a tak i Tobě přeji moc krásné Vánoce, rodinnou pohodu a hlavně pevné zdraví a moře štěstí v novém roce a při Farma 7 čauky :-))

379
BarBora
Reagovat

Ak by som mala zhodnotiť tohtoročnú Farmu, bola hlavne nudná a skôr zaťažujúca než zábavná. Nebol tam žiaden humorista, nikto zábavný, taktiky sa točili len okolo toho, ako niekoho zhovadiť (a nebol to len Tomáš), alebo účelovo použiť dôverujúceho človeka k svojmu prospechu, či sľubovať kadekomu. Ešteže tam bolo to stádečko malých sviniek, tie ma vdeli niekedy rozosmiať.
Ešte ma prekvapilo,, ako sa nevedeli jeden druhého zastať, čušali, radi, že sa to zrovna v tej chvîli nedotýka jedného z nich neuvedomujúc si, že vlastne takýmto praktikám nechali voľný priechod a za čas to schytal zas niekto. Absolútne sa mi tohtoročný výber nepáčil, ale ak by som si musela niekoho vybrať, bola by to Gaba.

380
haha
Reagovat

Doporučuji každému si přečíst Tomášové odpovědi na ONLINE a stači to! Je mi z některých špatně, ale posudte sami co to je za člověk! Přeji dobrou noc.

381
Lentilka
Reagovat

Reláciu o varení Bez servítky s farmármi začne Markíza vysielať 11.januára o 18 . hod. Objavia sa v nej Stano ,Mišo, Nikola malá ,Nikola umelá a Džony .
Teraz po tom finále budem zvedavá či odvysielajú aj druhú skupinu v ktorej má byť Peter, Gaba ,Tomáš ,Dodo a Kata – nakoľko vrabce čvirikajú, že sa Tomáš voči ostatným nezachoval férovo . A to bolo natáčané ešte pred finále.

Majte sa pekne a užite si nikým a ničím nerušené Vianočné sviatky v kruhu rodiny a priateľov. Ahojte

382
Lentilka
Reagovat

@haha: čítala som to a myslím si svoje , ale čo to že taký borec a zopár otázok ? Ja že nebude stíhať odpovedať ,alebo vybrali len také slušnejšie ,neslušné radšej nezverejnili . Farmári ktorí vypadli v dueloch odpovedali na viac otázok ako Tomáš – víťaz farmy.

383
Skála
Reagovat

@haha: Můžeš sem hodit,Tomášovu odpověd,ze které ti bylo špatně na blití?Četl jsem to pozorně,ale nic takového jsem tam nečetl,co by mohlo až tak pohoršovat odpůrce Tomáše,že by se jim chtělo zvracet.A nespletla jsi se,nechtělo se ti náhodou zvracet z některých otázek?
:-)

384
jenkaa
Reagovat

Ja se docetla, ze se za vyhru nestydi, na otázku, zda by dal Dodovi pulku, logicky odpověděl, on by dal? Pekne se zastal Gabi. O vyhre, ze da něco PEtrovi, coz avizoval, a ze Nika uz náhrobek ma,tak ze se uvidi. Nic vyznamne, az na ten koment nejake pani, co nadávala Kate do stetek, tam si ji zastal a bravurne, bez urážek. Nenasla jsem nic, co by mělo vyvolat davovou nauzeu. A at je to sebevedomy, namachrovany typek, ty utoky na nej jsou uz takové …….rekneme usmevne.

385
Wally
Reagovat

@Lentilka: On je vlastně takový slovenský Gordon Ramsey. :))) Dává do pořádku nefungující podniky, aby začaly šlapat. To taky pobavilo. Ale teď asi na to už nebude mít čas, když se dal s Romanovcem na tu charitu.
https://www.facebook.com/tomasmayerofficial/photos/a.948187368572310.1073741828.947812158609831/1003146543076392/?type=3&theater

386
Lentilka
Reagovat

@Wally: Tak táto odpoveď rozosmiala aj mňa , len teraz nevie komu bude pomáhať ,nakoľko na onkológii v Bratislave jeho pomoc odmietli ,nepotrebujú momentálne nič ,majú dosť sponzorov.

388
Wally
Reagovat

@Lentilka: Takže pouze selfíčko před cedulí, a koukejte jak jsem dobrý. Vždyť ty děti nemohou ani tušit co je Farma a nebo on. Po 22 hodině dávno spí.

389
Lentilka
Reagovat

@Wally: Ešte ma napadlo ,že až sa Roman s Tomášom lepšie spoznajú bude po charite. Roman sa na Tomáša prisal ,popri Tomášovi bude trošku populárny a mu niečo kapne do vrecka , Roman peniaze na charitu nemá , on má len silné reči ale skutek utek. Tomáš sa chce zviditeľniť , ale sám – ja ja a len ja.
Nakoniec to nie sú bohvie aké peniaze ,a keď nebudú peniaze tak z priateľov sa stanú nepriatelia.

390
Lentilka
Reagovat

@Wally: Tak tak …

391
Lentilka
Reagovat

@Skála: klikni na link čo poslala Wally a tam si to prečítaš …už mu tam diskutéry píšu kde a komu by mohol pomôcť …

392
Johana
Reagovat

@Wally: prosím, jen s Gordonem R. nesrovnávat…G.R. je člověk charismatický, s velkým srdcem a chápající slabosti jiných…Tomáš je jedinec sebestředný, egoistický a chápající jen sama sebe.

393
josef
Reagovat

K Dodovi, mě někdo veřejně osočit že kradu po večerech jidlo, a ani nemuknout, nezdá se vám něco, takže ten tabák určitě ukradl on a ne Jonny proto se nepřiznal,to by bylo SM od národa,takovýho pracanta aby mě po večerech rozradl firmu bych rozhodně nezaměsnal takový je váš Dodo,z tím orání co mu vytkla Gabika, aby se šetřil brázda 10cm, pluch měl minimálně záběr 30cm jak řikala Gábina,to jako kdybych poslal orat z 6 radličákem a on oral pouze z 3 radlicemi, furt seděl na pluhu a jenom kouřil, takoví je ten váš Dodo hubou toho spravil dost ale ručičky do zadu.S tou ptáčí budkou co kecela Nikol kde byl Dodo když Tomáš z Janou stavěl ustájení pro byky, kdo z oral tři čtvrtiny pole z Gábinou, a to bych tu mohl vypsat i jiný věci, lidi jděte k očnimu a k ušnimu, celou dobu jsem neslišel a zase Dodo, ale zase to zrobil Tomáš, ste slepý a hluchý. Ještě k vyhře, at si Tomáš třeba ty eura propije a koupí si nové ledviny, jeto jeho věc,on si ty eura vydřel. Přeji hezké vánoce.

394
Jája
Reagovat

@Skála: :DD

395
Skála
Reagovat

@Lentilka:Určitě mu tam píší nejen odpůrci,ale i jeho příznivci.Je potřeba lépe číst,aby jsi viděla co píší oba a nejen co píší jeho neprajníci.
@Jája: Jája,zdravím Tě.Už máš napečený?

396
BarBora
Reagovat

@Skála:
Tak neviem, asi to tam surovo preriedili, lebo až na pár výnimiek samē obdivné prįspevky, ale ja som Lentilkin príspevok pochopila tak, že má kde prispieť, keď sa mu na detskej onkológii poďakovali.

397
Wally
Reagovat

@josef: On tady někdo Doda oslavuje a říká jak byl dokonalý? Celou dobu se tu řešilo, že první týdny se staral o kobylu a pak si v klidu sluhoval a jen seděl a něco jedl. S Tomášem si nemají co vyčítat, jeden bez druhého by neudělali nic. Dodo dodal znalosti a Tomáš práci. Tady se řeší duel, který byl divný. Nikdy proti duelu nebylo tolik negativních reakcí, tak asi vše nebylo OK.

398
Kara
Reagovat

Další úžasný článek s ještě lepším titulkem
Víťaz Farmy Tomáš Mayer čelí po finále útokom: Drsné vyhrážky a vydieranie!

http://www.cas.sk/mayer

A začal to Josefov otec :)))
„Je to nevychovaný chlapec a môjmu synovi nesiaha ani po členky,“

Fakt drsné, co si pán dovolil. Ještě že u toho ukazováčkem neudělal tytyty, to by hrdinovi museli dát ochranku.
Divím se Gabice, že se taky nehlásí mezi ohrožené, Tomášův výrok na ni, ať shoří v pekle by měla asi taky nepodceňovat. Byla by to též zajímavá kauza. :)))
Je už zvykem, že z vítězů reality schow si lidé udělají vážené celebrity, ale že až takto :((

399
Jája
Reagovat

@Skála: Od jisté doby nepeču, nevařím, nestrojím stromek – na to mám lidi. To víš, srdce je sviňa. :)

400
Lentilka
Reagovat

@Skála: Ja čítať viem a príspevky som neriešila ,presne som to myslela tak ako to napísala BarBora ,že ľudia mu tam radia kto by potreboval peniaze ,keď ho na onkológii odmietli . Hold ,ty si to nepochopil ….

401
Skála
Reagovat

@Jája: Jo,kdo umí,ten umí. :-) Máš to dobře zorganizovaný.Tak to Ti nejedna
vdaná žena bude závidět. :¨) Když se jedná o zdraví,tak je třeba se opravdu šetřit.Já jsem na tom po uraze podobně.
Přebral jsem částečně ženské práce a manželka částečně mužské a zatím nám to k oboustrané spokojenosti funguje.
Doufejme,že nám to ještě dlouho tak vydrží. :-)

402
Vlado
Reagovat

Bežte už všetci do riti s tým ohováraním Tomáša.

403
Jája
Reagovat

@Skála: Tak hodně zdraví a lásky, ostatní přijde samo :)

404
haha
Reagovat

Josef: Jak múžeš tvrdit o Dodovi, že ten tabák ukradl určitě on, jak jsi tam nebyl a ani jsi to neviděl. Naproti nám, co tvrdíme, že podváděl při duelu jsme to přímo viděli, tak je to něco jiného.A klidně to mohla vyhrát Gabina nebo Jana, to by mi bylo jedno, také tam makali, ale vporovnání Doda a Tomáše bylo nebe a dudy v chování. Sledovala jsem všechny farmy i českou a můžu říct, že Tomáš byl nejhorší farmář co se týče vyzdvihování sebe, chválení sebe, ostatní nic jen on, manipulování s ex farmáři o hlasy,A o sprostém chování ke Gabině ani nemluvím. I když se ji omluvil, ale nikdy to nebylo upřimné, nebo v tom pak zase pokračoval a urážel dál.Je sebevědomý a neumí prohrát. Myslím si, že kdyby byl tak dobrý jak o sobě tvrdil a vyvysoval se, tak nemusel dělat to, co dělal a farmáři by ho sami posouvali, ale on jim sliboval z výhry. např.malá Nikol, napřed mu nedala hlas, ale pak ji zpracovala Katka, aby mu ho dala.Nemyslíš, že dobré chování přitahuje lidí víc k fandění/viz vítězi z minulých farem/?Všechno si vynutil a ještě podváděl, proto jeho pomoc odmítla i onkologie jak to asi vše viděla. Arogantnějšího farmáře jsem v žádné farmě opravdu neviděla! A nechápu jak mu Markíza ve všem nahrávala, asi za ty sliby pro onkol. aby zahrál na city. To je vše, a s farmou končím, nechci vidět v další třeba jemu podobného d…..!!!!!! Dobrou noc a mějte se krásně, budme hodní, a v žádném případě ne takoví jako Tomáš!!!!! Toho se varujme!!!!!!!

405
Skála
Reagovat

@Jája: Taktéž Ti přeji spokojené a klidné prožití vánočních svátků, spoustu radostných okamžiků,pevné zdraví a mnoho štěstí do nového roku 2016.A zítra hromadu dárků pod stromečkem.

406
jenkaa
Reagovat

Panackovci, krásné svátky:-))

Haha, to se fakt už těžko čte, to už je obsese.

407
lena
Reagovat

Haha, tak tvůj poslední příspěvek mě opravdu pobavil. V prvních dvou větách jsi konečně napsala pravdu, že Dodo v duelu podváděl, jak jsme přímo viděli :-). Jo, jo čeština, to je pěkná potvůrka. :-) :-) :-)

Zdravím všechny diskutéry (já jsem spíš čtoucí, než píšící) a přeji všem krásné prožití vánočních svátků.

408
josef
Reagovat

@haha: Tady někdo zapoměl, žeto nebyla soutěž ve slušném chování, ale soutěž o tom kdo umí makat, kdybyste si přečetl moje první přispěvky ,tak takovou hovadinu nenapíšete.

409
josef
Reagovat

@haha: Jinak dodo měl bít dávno vyloučený pro hrubé porušení kouzule opouštění teriotoria farmy na koni, žemu sebrali koně nebylo proto že se na něm jenom vozil, z koněm svážel snopy,martin to dobře věděl a proto zásáhl,ještě něco dodo se vrátil po 10 dne domu z nemocnice kuly svadbě sestry, už za něj přišla náhrada jak mohl jit spátky na farmu, a když už přišel proč nešel rovnou na farmu z nemocnice, myslite si žeto je fér vuči farmařum kteří tam dřeli, myslí si když přinesl kolačky ze svadby že je vše v pořádku ,Nebít martina který to zařidil aby se mohl vrátit martin byl na konec z doda hodně sklamaný, stejně jako já který jsem mu ze začátku fandil, přispěvek z 19.12. kde jsem to popsaljak o dodovi , tak o tomášovi,ještě jedem postřech oči, za každého člověka řeknou své,nic neutají, když kvetka dávala ruzné otázky dodovi co se týká tomáše,bylo na nich vidět že lže, tomáše se bál jak čert křiže.Dodo sklamal vice lidí než mě a martina, proto dostal tolik sms jak dostal. Přeji hezké vánoce.

410
Kara
Reagovat

@josef: :)))))
Moc dobrý. Sice dnes není silvestr, ale opět jsi pobavil. Zkus třeba ještě jednou popsat i tu tu orbu, to nemělo chybu. Máš talent a bylo by škoda ho nechat zahálet. :))))
Hezké vánoce ti přeji.

411
josef
Reagovat

@Kara: Cos myslela tou orbou, že blb z vesnice neví jak orat z jednou radlicí,jinak staroušky jsem nemusel okrádat,dělal jsem uplně v jiném oboru,naopak jsem mnoha lidem pomohl v tížívích situaci a niž bych vzal korunu navíc. jinak po prečteních tvých komentářu jsem utkvěl že mě nesáte ani po kotniky.Přeji pěkné vánoce.

412
BarBora
Reagovat

@josef:
Tých 10 cm nebola šírka brázdy ale odstup od vedľajšej brázdy, proste to robil nahusto a preto sa zdalo že urobil menej.

Krásne Vianoce prajem všetkým, ahojte!

413
Kara
Reagovat

@josef: Vidím, že jsi nepochopil, co jsem psala o tom podnikání. Ale je štědrý den a vysvětlovat ti nic nebudu, protože by to bylo asi zbytečné.
Tak se omlouvám pokud jsem se tě dotkla a pokračuj dál.
Švagr, který hospodaří na 27 ha Farmu přestal sledovat pár dnů poté, co Tomáš předváděl něco na způsob orby. Co půl metru vyoraná brázda hluboká asi 20cm není orba. A hnůj nahoru ani není třeba komentovat. Je jasné, že Martin to musí traktorem přeorat, ale ty zasvěcené komentáře k tomu, co se na diskuzích objevují nemají chybu.
Už ale přestřelku nechejme, jsou vánoce a reagovat už na tebe raději nebudu, ať je klídek.
Užívejme si sváteční dny.

414
Janica
Reagovat

Tak šťastné a veselé, do nového roku vykročte správnou nohou, s pytlem plným zdraví a štěstí.
Vám všem přeje Janica

415
jenkaa
Reagovat

Barbora, nebudu hledat nekde v archivu. kdo, co, kdy a kolik obdelal z celkove plochy pole, ale si pamatuju, ne s presnosti na cm kvadratni, ze na to Dodo s***l. Tak uz to s jeho pracovitosti poněkud prehanite. Tak sem hod link, jak Tomas dela hovno a Dodo vse, když to tak maniacky kategorizujete, a bude klid.

416
Wally
Reagovat

Fakt se tu pořád řeší orba? To nezvládl ani jeden. Tomášovci a Dodovci je to 1ku1 :D
Tomáš neuměl zapřáhnout voly ani podle přiloženého plánku. Hnojení, ani po upozornění Douchové bylo naprosto mimo. Dodo oral hustě. A aby chlap nechal tahat pluh ženskou a vedl jen zvířata je taky zajímavé. :)))))

417
jenkaa
Reagovat

Wally, porad:-))))Tomas to pokankal, nic méně jediny se snazil…..to se pak chyby najdou:-) co se Mirky tyce, mel se zamyslet, co mu naznacuje, jenze ona sama nevedela, většinou, která bije, tak to je tezke, a ze Dodo na to neprisel? Jak tu zver zaprahnout? Aha, sorry, on byl na svatbe :-)))))))

418
Skála
Reagovat

Poslední zhasne. :-)

419
lena
Reagovat

Nezhasínat, ještě se přepočítávají brázdy :-)

420
Jája
Reagovat

Tomero vyoral o jednu brázdu více: s Dodem u sudu :)
A budiž tma

Přidat komentář