Panáček v reality show

SK Farma 6 – týždeň deviaty + rekap 5/5

30. Říjen 2015 | napsal(a): | reality show: Farma 2018 SK

[singlepic id=11447 w=615]

Máme za sebou polovicu šou, ale ako keby sme šli od začiatku. Farma má opäť 11 farmárov, na usadlosti ešte toho treba veľa poriadiť a vyprodukovať veľa mäsa a mliečnych výrobkov. Sledujte Farmu utorok – štvrtok o 22:00 a v piatok od 20:30 na TV Markíza. Diskutujte a tipujte….kto podľa Vás bude nový farmár týždňa?

Rekap z 30.10.2015 – DUEL

Jožko príde na farmu po svoju nevestu. Stoja tam všetky farmárky, nevybral si z nich ani jednu.  Dodo preto kričí do kuchyne, „Petina Kvetina poď von!“ Peťku dajú len silnému ženíchovi, ďalej sa dostane len keď drevený trám preložený cez bránu prepíli – pílku vymenia za fľašku. Tomáš podá najviac zhrdzavenú a otupenú pílku, ktorú na farme našli. Celú túto zábavu pre ženícha Dodo vymyslel, raz to už na svadbe videl, ostatným sa nápad zapáčil. A tak Jožko píli a píli, až sa ku Kvetinke prepíli. Príde za ňou, Peťa už riadne vzlyká, do uška si vzájomne šepkajú ľúbim ťa. Veľmi sa tešila, len sa bála, že príde sám. Neprišiel, Petina sa môže aj s deťmi zvítať. Vyobjíma si ich, plače, opakuje ľúbim ťa a že príde domov s korunami. Tento obraz dostane aj Gabiku a Janu, Gabika plače, Jana sa snaží držať – najradšej by sa však otočila a šla by domov. Starosta sa pripraví, farmári dostanú svadobné pierka, Kvetina pristúpi k oddávajúcemu, počas cesty im Katka s Mirou hádžu pod nohy chryzantémy. Peťa drží za ramená syna, Jožko dcéru, sú pri nich v tento pre nich isto krásny a nazabudnuteľný deň. Svedkom ženícha je Kvetka, svedkom nevesty hospodár Martin, ostatní farmári stoja okolo a prizerajú sa. Jožko na otázku, či si berie Kvetinu nezaváha, Petina vyzerá, že si to musí najskôr rozmyslieť, veľavravne sa pozrie na svojho ex a s výčitkou v očiach povie svoje ÁNO. Pri výmene obrúčok jej Jožko vraví, že si to ešte do 24 hodín môže rozmyslieť, tá sa na neho zaženie so slovami „somár starý“, ale svoj sľub spečatia bozkom. Peti sa páči, že svadba bola na farme, boli tam ľudia, ktorí tam s ňou žijú a sú tam Kvetka a Martin. Prvýkrát vníma Martina inak – ako otca. Farmári obom pogratulujú, zoznámia sa s Jožkom a deťmi, štrngnú si s nimi a spokojne sa zhodnú na tom, že svadba je pekná, tradičná. Nike pokazí radosť len informácia, že sluhovia sú svadobná obsluha. Aj so Stanom sú zaskočení, chceli sedieť pri stole spolu s ostatnými. Martin odštartuje hostinu, farmári zasa novomanželský bozk. Veselica sa začína zostra, vytancujú sa farmári, Kvetka, nevesta, hospodár aj ženích. Je sa, pije sa….ako na poriadnej svadbe. Doda to troška mrzí, o tri týždne sa mu vydáva sestra a on nebude doma. Novomanželia sa prejdú s deťmi po farme, Peťa deťom poukazuje zvieratká. Gabike príde ľuto, toto by dopriala aj svojím deťom. Zábava graduje, všetci spievajú, Miškovi sa zdajú nakrivo taniere. Martin vyprovokuje Miša k tomu, aby spravil lastovičku. Ten sa snaží, Martin mu vraví, že lastovičku robia len opitý, takže si je na istom – všetci sa smejú. Miško je veľmi prítulný, jeho prítomnosť si môže vychutnať hlavne Nikol. Mišo v opitom stave pri Nikol na kameru vraví, že on frajerku nemá, Tomáš mu vraví, aby neboli ako deti, majú sa dohodnúť či áno, alebo nie.

O polnoci príde odčepčená Peťa, do tanca ju zoberie Martin, Jožka zasa Kvetka. Postupne sa všetci farmári prestriedajú u Peti a farmárky u Jožka. Tancuje sa tak, že sa až prach víri (to doslova). Peťa vraví, že táto svadba je lepšia, ako jej prvá. Martin však pripomenie rozlúčku…..pre Peťu je to veľmi ťažké, vybozkáva vyobjíma manžela aj deti. Dohodli sa, že príde domov s kufrom šiat a peniazmi. Po ich odchode spustí veľký plač, objíma a utešuje ju Dodo. Priznáva, že jej to dalo veľa energie a síl, domov len tak nepôjde! Po svadbe sa spustí neviazaná zábava. Katka na stole s Dodom zatancuje, Dodo zostane s trenkách , Katka ide hore bez, prsia jej zakrýva Markíza rozmazaním a aj ona sama dlhými vlasmi. Skúsený Mišo zhodnotil jej výkon ako slabý, Dodo bol z tejto dvojice ten zábavnejší.  Smejú sa všetci farmári od FT, cez mladomanželku až po sluhov. Katke mama vravela, že presne vidí, ako bude holá tancovať na stole. Miško hodnotí tento deň ako najlepší na farme, k tomuto dojmu prispeli aj bozky v jednej posteli s Nikol. Väčšina končí v dosť podnapitej nálade.

Ráno majú niektorí ťažké. Tomáš sa diví, prečo Katka nie je prítulná, Mirka na neho šteká a prečo sa s ním Peťo nebaví. Nakoniec mu Peťo porozpráva, ako prišla Katka v noci z izby s červeným fľakom na líci. Bola ho uložiť spať a dostala od neho facku. Do kuchyne prišla držiac si líce a všetkým vyrozprávala, čo sa stalo. Tomáš si nič nepamätá, vie však, že fyzický kontakt znamená vyhadzov z farmy. Snaží sa Katke všemožne ospravedlniť, poopične ju hladká, rozpráva krásne slová, robí si srandičky. Mirka nechápe ráno, je nahnevaná, vyčíta Tomášovi čo spravil. Tomáš sa bráni, že je rozdiel v okolnostiach, za ktorých sa to stane, to Mirka ako argument neakceptuje. Tomáš sa Katke ospravedlnil, tá mu všetko odpustila. To však nechápe Peťa, Mirka ani Gabika, hustia do nej, Peťa by s ním nebola ani 24 hodín, keby ju zbil. Gabika vraví, že aj do nej sotil, toto mala doma predtým a jej manžel vinu zvaľoval na ňu. Mirka vraví, že ju musia usmerniť, nemôže sa na niekoho takto namotať za 7 dní. Katka sama priznáva, že do nej všetci hustia, nevie čo má robiť. Tomáš ako barman je zvyknutý vypiť veľa, ale toto sa mu nikdy nestalo, prestrelil, veľa si nepamätá. Mirka je na neho nahnevaná, rozbil Mirke a Dodovi veci. Za Katkou príde aj Jana, potom Nika….postupne sa pri nej vystriedajú všetky ženy na farme, nemá sa s Tomášom baviť. Katka si stále myslí, že to bola náhoda, že by to inak Tomáš za triezva nespravil.

Túto aféru prekoná až čistenie latríny. Každý má vyniesť tri lopaty. Niku z toho napne a vracia, ale svoj trest vykoná. Všetci sa zhodnú na to, že to nebrali ako trest, veľmi sa na tom zabávali. Peťa pripomína Tomášovi, že má 1000x napísať o tom, ako už nebude kradnúť – ten si myslí, že už to nebude treba, vyhodia ho. Neskôr Peti rozpráva, ako sa situácia pomaly vysvetľuje – veci rozbíjal, ale facka vraj bola nedopatrením. Gabika si stojí za tým, že náhoda to nebola. Tresol po chrbte aj Dodovi, nebol to Tomáš, preplo mu. Jana vraví, že keď nevie piť, nech nepije. Pije sa ďalej, ostré do seba tlačí Mišo aj Dodo. V izbe je aj Peťa a Dodo. Príde Gabika a pýta si fľašu alkoholu, čo ešte zostala, Tomáš vraví, že sa vypila. Bude si to musieť zdôvodniť pred Kvetkou, ona im dovolila piť len pivo. Tomáš vraví Katke, že on si nič nepamätá, je to len jej slovo, že sa niečo také stalo. Môže to byť jej taktika, nemusí jej veriť. Katky sa to veľmi dotkne, stačí, ona ho mala rada, zastávala si ho, nevie, čo si má myslieť. Tomáš píše svoj trest, medzi vety nikdy nebudem kradnúť, vložil aj vety ako nenávidí Gabiku. To len preto, aby sa utvrdil v tom, že to nikdy nebude kontrolovať.

Je asi pri stovke, keď do dverí príde Kvetka. Svadba bola romantická, pekná, zabávali sa dlho do noci – Katka hneď začne, že bol malý incident a vysvetlí, ako dostala facku od Tomáša. Kvetka sa pýta, či tam bol aj niekto iný, Tomáš si nič nepamätá, Katka má takúto verziu, ak to spravil, je mu to ľúto, ale už počul štyri verzie. Mirka začne, že má ich povedať, oni poznajú len jednu, Gabika spustí, že jej hnusne oplzlo nadával. Pre Kvetu je to nepríjemná kauza – Tomáš má zakázaný alkohol. Trest v písaní si nesplnil, zajtra teda dostane ďalší trest, ale toto má dokončiť. Stano dostane slovo – za druhého duelanta si berie Peťa, seklo ho v krížoch, s ním vidí šancu na návrat. Je unavený zo sluhovania, ak by tak nebolo, zoberie si Michala, alebo Doda. Peťo je rád, že ide do duelu, lebo to čo sa udialo včera ho veľmi mrzí, farma by nemala byť o takýchto veciach, je znechutený, radšej bude v duelovej chatke, na farme nefungujú medziľudské vzťahy. Tomáš sa háda s Gabikou a Janou, Gabika je pre neho hnusná falošná cigánka, medzi sebou si za chrbtom nakladajú a do očí sú kamarátky. Kričia po sebe Gabika s Tomášom, Jana sa ho snaží mierniť. Na kameru Gabika vzlyká, myslela si, že sa Tomáš spamätal, teraz sa však ukázal v pracom svetle. V izbe farmára týždňa Gabika kontroluje Tomášov trest a všimne si vety o nej medzi napísaným textom – Gaba psychopat, Gabika je falošná cigánka…..kontroluje to s ňou Dodo a sú prítomné všetky čeladnice. Nika si myslí, že Tomáš je na hlavu.

Kveta príde za Peťom, vyspal a lepšie ako na farme. Vyhrať chce pre rodinu, chce do nej investovať. Žijú v skromných podmienkach, opravujú starý domček, majú zvieratá. Na Stana nahnevaný nie je, sú na tom fyzicky teraz asi rovnako. Disciplíny budú almanach, prekvapenie, pílenie dreva.  Stana nájde v dobrej nálade, dve hodiny čítal almanach a potom sa dobre vyspal. Na farmu sa chcel vždy dostať, vidieť ako to funguje a chcel aj ju vidieť naživo. Disciplíny uhádne presne aj s poradím.

Farmári prichádzajú postupne do duelovej stodoly. Gabika je s počtom mincí spokojná, rozpráva to však neradostne, oči má uplakané. Kvetka sa pýta na Petinu svadbu, Peťa je ticho, hlava dole. Začne plakať, po voľba druhého duelanta ležali Mišo a Tomáš v izbe, ona si chcela tiež ľahnúť, lebo jej bola zima, Tomáš sa prevalil k nej na posteľ a začal robiť pohyby, ktoré sa robia pri sexuálnom styku. Ona ho prosila, aby prestal, že nemá náladu, Michal sa smial, miesto toho, aby Tomáša zastavil. Bolo jej to nepríjemné, Tomáš sa potom postavil na svoju posteľ, dal si dole nohavice a začal sa uspokojovať. Peťa rozpráva so zakrytou tvárou. Tomáš vraví, že to Peťa prekrúca, Michal prevracá oči. Peťa pokračuje, ešte jej vytrhol aj lištu z postele s nervami, bojí sa ho ona už, rada by požiadala Kvetku….ticho….plač veľký, veľmi pekne ju chce poprosiť, chce odísť. Gabika chce ísť s ňou, plače. Kveta sa pýta Michala, ako sa na to pozerá on – vie rozoznať čo sranda je a čo nie je. Ak by to tak nebolo, zastane si ju. Nebolo to ponižovanie, bola to sranda. Smiali sa všetci, až keď vytiahol lištu, až vtedy odišla. Peťa sa ohradí, ležal na nej, ako mala odísť? Tomáš sa zapojí, bola to sranda, smiala sa, takéto veci sa bežne robili, stiahli mu uterák, keď vyšiel zo sprchy, bili ho po zadku a chceli vidieť jeho penis. Nechceli ho z rohu pustiť, kým im ho neukázal, pamätá si, ako ona opitá v prvý deň keď prišiel na farmu ho volala do izby a že ho chce. Peťa to odmieta, nie je normálny, všetko prekrúca. Tomáš pokračuje, keď sa po nej válal Stano, smiala sa tak ako včera. Gabika pokračuje, slovné urážky voči nej sú neospravedlniteľné. Tomáš sa jej síce ospravedlnil, ale už nemusí, on neho to už neberie. Kvetka vyzve Gabiku aby vravela – prišla na farmu, miluje to tam, ale bohužiaľ dnes asi z nej odíde. Tomáš na ňu slovne útočí, nespali s Peťou túto noc vôbec, vrátili sa jej nočné mory, nestojí jej to za to, plače. Kveta sa vráti ku Katke, chce počuť úprimne od nej čo sa stalo s jej údajnou fackou. Celý deň sa včera snažila zastať Tomáša, že to urobil v stave opitosti, nikto ju nechápal, po tom, čo včera robil nemá dôvod si ho zastávať. Tomáš si to nepamätá, ráno po svadbe sa všetkým ospravedlnil, bolo dobre, ale všetci do Katky začali vŕtať a každú chvíľu boli jej nálady iné. Uznáva, že prestrelil, čo sa týka Peti  – nafúkla to, takto žartovali veľakrát. Vymýšľajú si, aby to pre neho bolo horšie, podľa pravidiel ho majú vylúčiť. Od začiatku tu nechcel byť, lebo vie, akí sú falošní a závistliví. K Tomášovi sa ešte vrátia, teraz duel….

  1. Almanach – prvá obaja dobre, druhá, tretia Peťo dobre, štvrtá Stano, piata zasa Peťo a poslednú šiestu trafil Peťo a tým vyhral túto disciplínu.
  2. Prekvapenie – farmári budú opaskom pripútaní. Opasok je obmotaný o guľatinu, ich úlohou je odmotať sa podliezaním a nadliezaním. Hoci je to veľmi tesné, šikovnejšie to ide Stanovi a odmotá sa ako prvý a vyrovná stav.
  3. Pílenie dreva – tu je jasne lepší Peťo, hoci začiatok mal neistý. Je to celkom rýchle a k zemi letí Stano. Peťo tak vyhráva celý duel 2:1.

Podľa Kvetky Stano spanikáril, podľa neho bol len unavený. Peťo je spokojný, teší sa. Stanovi sa splnil sen, bol na farme, život ide ďalej. Otočí sa k farmárom, majú sa držať, nehádať sa, majú sa ľúbiť. Postupne k nemu prídu farmári sa rozlúčia sa. Stano je rád, že na farme bol, urobil šou, nemohol sa na to už doma pozerať, stále sa len v kuchyni hádali. Napíše list na rozlúčku, myslí si, že vyhrá Peťa …..za farmárku týždňa dáva….   Príde mu ľúto za zvieratami, zajtra ich už nenakŕmi.

Rekap z 30.10.2015 – diel 44

V noci za dažďa príde Kveta vyriešiť záhadu zmiznutej truhlice. Aktuálne ju má Gabika, ktorej ju priniesol Tomáš. Vypýta sa od Kvety a prinesie ju…..taký je plán. Dohodla sa tak s Tmášom, prinesie ju so slovami, že ju Sv. Ľudevít vrátil, aby v tom nebol len Tomáš, lebo zobral ju síce len on, ale súhlasili všetci. Gabika teda začne, že sa stratila skrinka s peniazmi, chce chvíľku, aby si mohla odbehnúť. Tomáš na kameru vraví, že by bol za taký trest pre Michala, ako mal on. Gabika vojde do kuchyne aj s truhlicou so slovami: „Dnes ráno sa truhlica našla, ďalšie podrobnosti povie Tomáš!“ Ten je zmätený, dohodla bola iná, jej nápad bol, že zahrajú divadielko, aby nebol za kkt – Gabike sa nedá veriť. Tak teda Kvetke povie, ako to bolo. Michal mal komplet pootváranú izbu, truhlicu v okne, zobral ju on, aby vedel, aká bude Michalova reakcia. Vzal ju v stredu, prišiel na to až v pondelok. Kvetka sa pýta podrobnosti, koho to bol nápad, prečo to bolo…..Tomáš sa prizná, bol to jeho nápad, chcel vyskúšať Michala, ako stráži poklad farmy a jeho ľahostajnosť. Vedeli o tom všetci starí farmári, povedal im to hneď. Peťa ho opravuje, povedal im to až po tom, čo to spravil a ona to určite nevedela hneď. Nakoniec vysvitne, že od začiatku to vedel len Dodo, ostatní sa to dozvedeli v nedeľu po dueli. Kveta vraví dramatickým hlasom, ako Tomáš okradol farmu, všetkých farmárov, Tomáš si stojí za tým, že chcel vytrestal nezodpovedného Michala, ktorému bola strata mincí ľahostajná. Ten sa obraňuje, ľahostajné mu to isto nebolo, celý týždeň má kvôli tomu zlú náladu. Kveta situáciu nazve šikanou jedného človeka, ako výchovný prostriedok. Tomáš s tým nesúhlasí, Kveta mu túto situáciu prirovnáva s tou, čo sa stalo jemu. Ten vraví, že farmári mali za fľašku arašidového masla omnoho horšiu reakciu, ako za to, že sa stratila truhlica. Kveta vyzve Gabiku, aby sa vyjadrila – s tým, čo urobil Tomáš nevie či súhlasí, ale s príručkou pre Michala áno. Michal sa ohradí, vedel od začiatku, kedy to zmizlo, ale vedel, že to niekto zobral a čakal, kedy sa truhlica objaví. Aj preto sa smial, keď to oficiálne oznamovali, čakal, kto sa ozve. Toto je ale krádež, ako keď sa tam kradol tabak. Kveta teda určuje, že to bola krádež a Tomáš musí 1000x napísať do kroniky „už nikdy nebudem kradnúť“, Gabika to skontroluje. Všetci ostatní, nakoľko o tom vedeli, musia vyčistiť latrínu. Oba tresty musia spraviť do voľby druhého duelanta. Kveta sa pýta Michala, prečo to neriešil, ten nevedel ako. Mal si dávať pozor na veci, jeho trestom bude to, že nasledujúci týždeň nemôže byť FT. Tomáš spokojný nie je, nič sa tým nestalo, nevidí u Michala žiadnu pokoru. Kveta svoju aktivitu venuje sluhom. Pýta sa Nikol ako sa jej darí, je unavená, nebaví ju stáť u pece. Volí sa prvý duelant. Peťa dáva Stana, nechce sa ohroziť. Mirka dáva z rovnakého dôvodu tiež Stana. Jana dáva ženský, lebo naposledy bol mužský. Michal dáva mužský, s Nikol vychádza lepšie. Peťo dáva ženský, so Stanom prišiel, nechce sa ohroziť. Dodo dáva mužský, prel sa do Lucy. Katka dáva Nikol (ide tak proti dohode s Mirou), ona aj tak chce ísť domov. Tomáš dáva z toho istého dôvodu tiež Niku, chlapská ruka sa tu zíde viac. Je to 4:4, musí rozhodnúť Gabika. Tá chce, aby nadvláda žien pokračovala, volí mužský duel. Mirka zakričí „yes, chvála Bohu“. Prvým duelantom sa stal Stano.

Pri večeri Tomáš vraví Michalovi, že mu chcel dať len príučku, trocha ho prevychovať, v konečnom dôsledku však spravil čuráka iba sám zo seba a jemu to nič nedá. Michal je rád, že si to uznáva, Tomáš sa mu ospravedlní, že mu dával vyše týždňa psychický teror, teraz verejne pred všetkými sa ospravedlňuje. Chcel to spraviť a spravil to, lebo ho Michal strašne svojím prístupom sklamal. Postavia sa, podajú si ruky, Michal to berie. Peťo si zastane Tomáša, musí Michal uznať, že to bola aj jeho chyba, keď nechal pootvárané, Mišo si stojí za tým, že neexistuje psychický teror, neexistuje. Na kameru vraví, že on nemá emócie. Tomáš pred všetkými vraví, že nakoľko ich do toho namočil on, s vynášaním latríny začne ako prvý.

Na farmu prichádzajú ľudia v krojoch. Dievky spievajú ľudovú prieseň, farmárov vyženú z teplých postelí. Gabika ide zavolať Peťu, tá si práve na tvár natrela masku. Farmári sa zostavia pred krojovanú skupinu, Mišo sa naozaj veľmi malý kúsok od nich šiel vymočiť – záber hodný naozaj zväčnenia. Dievky zaspievajú predsvadobnú pieseň, kamera zaberá stále Peťu a jej ksichtíky. Keď spievajú o Jožkovi na koni a Peťke ako neveste, všetkým dochádza, že dnes sa chystá veľká udalosť. Farmári majú Peti byť nápomocní v rozhodovaní, dnes zanechá svoj slobodný stav a do stavu manželského vojde. Všetci sa smejú, Gabika k nej pristúpi, pobozká ju, poobjíma ju, nazve ju dcérou. Peťa dá kapucňu na hlavu, ľahne do postele, celá sa zakryje pod deku, je to celé somarina, on by určite neprišiel. Janka a Nika jej vravia, že príde, Peťa si z toho začne robiť srandu, zoberie si ho až vtedy, keď jej donesie balíček cukríkov a dezert. Na kameru rozpovie príbeh o tom, ako sa pred 8 mesiacmi rozviedli, lebo chodil za prácou do Nemecka a nevenoval sa tak rodine, ako by si to ona predstavovala. Bol málo doma a deti a dom bol celý na nej. Keď odchádzala na farmu, bolo medzi nimi dobre, bol častejšie doma. Nikto o ich rozvode nevedel, ani jej vlastná mama. Nerozumie však celému tomuto, on sa nikdy nechcel medializovať.  Gabika ju vyháňa z postele, musí sa začať chystať. Jana to berie tak, že bude konečne nejaká zábava a určite uvidí aj svoje deti po dvoch mesiacoch, to jej praje. Peťa sa na to na jednej strane teší, ale nevie, ako to psychicky zvládne.

Farmári dorábajú pred Martinovým príchodom posledné detaily, pečú husi a chlebíky. Martin prichádza vytešený s Gabikou idú pozrieť farmu. S novými husínmi je spokojný, v pozadí počuť ešte zatĺkanie klincov, chlapci nezaháľajú a kuchyňu, kde chýba pribiť už len pár dosiek do obloženia. Kaplnka slávi tiež úspech, páči sa mu aj to, ako upravili okolie kaplnky. Priniesol obrázok sv. Martina, majú ho potom pripevniť. Spokojnosť je aj nad kuchyňou, chlebíkmi aj husami, Martin stále opakuje „no paráda, no paráda“. Múka a drevo tiež hotové, neostáva ju nič iné, len im dať plný počet mincí. Gabika všetkým poďakuje, najviac asi robili Tomáš a Dodo, je na nich hrdá a aj na seba, že je prvá, ktorá 40 mincí získala. Na vlečke je plno jedla, pitia, sladkého, piva…..ozdôb, všetko potrebné na poriadnu farmársku svadbu. Majú sa pripraviť oni, farmu, porobiť poriadky, stretnú sa dnes všetci na svadbe. Gabíka sa pasovala do role svadobnej mamy, hnevá ju, že niektorí sa starajú len sami o seba, na chystanie farmy im čas neostal. Jana sa veľmi teší – dúfa, že Martin prinesie tabak. Spolu s Nikou a Mirkou robia kytičky z chryzantém. Mirka by sa tiež vydala ak by bolo treba, najschopnejší je podľa nej Dodo.

Peti priniesli aj svadobný kroj. Nechápe, koľko spodníc je k tomu, toľko ona vecí na farme nemá. Mirka jej pomáha pri obliekaní, nakoniec to spoločne zvládnu. Dodo s Tomášom si zatancujú klobúkový tanec na skúšku,  Michal sa zatiaľ na lavičke opiera o Nikol. Tomáš sa im smeje, možno aj dve svadby budú. Michal zoberie Niku do náručia, prenesie ju do kuchyne cez prah, zasadnú za vrch stola ako mladomanželia. Medzitým Peťa nervózne chodí po farmárskej izbe, prídu ju pozrieť ostatné dievky. Peťa pozrie kuchyňu, je spokojná s výzdobou aj stolovaním. Na farmu už mieri voz so ženíchom a ich deťmi, Martin, Kveta, folkloristi s tortou a oddávajúci starosta…

 

Rekap z 29.10.2015 – deň 43

Tomáš hodnotí úlohy od Martina ako stredne ťažké. Spolu s Dodom sa pustia do práce s drevom. Dodo mu vysvetľuje, ako to spravia, Tomáš síce nechápe, ale prizná, že veľakrát mu nerozumie, ale nakoniec je to dobre, tak idú na to. Aktuálne si spolu rozumejú, je to tým, že už majú robotu, pracovne im to ide od ruky, naučili sa spolu žiť. Peťo s Michalom dostali za úlohu kaplnku sv. Martina. Peťovi sa s ním pracuje dobre, neprotirečí mu. Michal si chváli, s Peťom sa dá porozprávať o všetkom. Nikol varí, varí aj doma, ale táto špina a obmedzený počet potravín jej robí problém. Gabika jej pomáha, radí, ako si prácu zorganizovať. Pomáha jej aj Jana, radí jej vo všetkom, čo musí ako slúžka absolvovať. So Stanom sa jej sluhuje dobre, vzájomne si pomáhajú.

Stano chce na farme robiť aj zábavu, nájde kominársku štetku, príde za Janou a Peťou, dlho sú už na farme, chcel by im komíny povymetať. Jana s Peťou sa smejú, posielajú ho za mladými. Peťa na kameru vraví, že Stano len rozpráva, že by sa pre peniaze pozabíjali, on sem prišiel šou robiť. Nemôže sa ona celý deň takto zabávať. Gabika nájde mega pavúka, ukáže ho Nikol, Katke a Peti. Vidí to Stano, akože ho chytí do rúk a beží do kuchyne za dievkami. Darmo Gabika kričí „nemá ho“, dievčatá kričia ako na hory, hlavne Peťa, tá má až hysterický záchvat. Hlavne keď jej Stano, akože dá pavúka za mikinu. Kričí, mece sa, zhodí mikinu zo seba, začne sa ošívať. Gabika na ňu kričí, „Peťa ja som mu to nedovolila, on nemá nič v ruke!“ Peti chvíľu trvá, kým sa spamätá, mikiny sa nechce ani chytiť, napichne ju na vidly a zavesí ho na gánok. „Raz sa zobudíš a budeš hovnom natretý ty vajčák jeden“, adresuje Peťa Stanovi. Gabika musí Stana naháňať do roboty, nie sú deti, srandy môžu robiť po práci.

Mirka s Katkou čistia husíny. Táto práca im veľmi „nevonia“, okolo zvierat by mali robiť sluhovia. Mirka započula, že ostatným vadí, že Stanovi s jeho povinnosťami treba pomáhať. Stanovi lezie na nervy Gabika, stále ho upozorňuje na to, že treba kravy strážiť, on nie je žiadny mestský puding, on vie čo má robiť. Dodo si však myslí, že Stano nepochopil čo je sluhovská práca, tú má robiť čisto on, nemá sa deliť medzi ostatných farmárov. Stano nešťastne zaháňal kravy, jedna z nich prevrhla válov plný vody a vykopla kus plota na husíne. Podľa Tomáša Stano vie viac pracovať ústami, Nikol v kuchyni prekvapila, halušky chutili, pri zvieratách je však stratená. Tá by si už najradšej ľahla, je už unavená, dnes sa na farme najviac narobila. Gabika pri večeri rozhodne, že pri novom stroji  (motor s remeňmi + cirkulárka, cepovačka) bude pracovať iba Tomáš a Dodo, nakoľko je nebezpečný. Keď tam budú pracovať, ostatní sa tam nemajú čo motať. Peťovi to vyhovuje, doma reže každý deň, nemusí to robiť aj tu, bude stavať husíny. Pred zotmením majú farmári o zábavu postarané, stratili sa kravy – zasa. Katka sa smeje, toto je zážitok, ktorý nikde inde nezažije. Dve nájdu ich až na zadnej lúke, skoro na hranici pozemku. Ďalšiu kravu sa našli ako leží v kríkoch, nezdá sa im, že je v poriadku. Má výtok, myslia si, že bude rodiť. Na veľa sa krava postaví a ide s nimi domov. Gabika ju bude chodiť v noci kontrolovať. Stano si nechce priznať chybu, Gabika mu vysvetľuje, že on si to má zariadiť, nemá čakať, že ona mu bude organizovať deň. Stano zas vraví, že nie je pastier, čo si má sadnúť a celý deň len na kravy pozerať?! Michal si myslí, že Stano to nezvláda psychicky, ani psychicky. Večer mal ísť dojiť kravy, po 5 minútach sa vrátil, že posledná krava mu skopla vedro a mlieko sa vylialo. Gabika mu neverí, tri kravy za jedno vedro nedajú, pýta si teda to ostatné nevyliate. Doda pošle na kontrolu, ten ešte asi hodinu dojí, mlieka je odrazu dosť. Nikolka robí pozdrav domov na kameru – opäť si ju nastaví hore nohami. Gaba jej žerie nervy, ide ju tam poraziť, nezvláda to už, na farme je veľa roboty. Stano priznáva, že dnes toho na neho bolo veľa.

Nikol ráno hodnotí noc ako strašnú, bola jej veľká zima. Gabika ide skontrolovať ležiacu kravu. V noci ju kontrolovala, Tomáš s Dodom tiež. Tomáš sa smeje, má ísť s bicyklom do dediny, potom zas, že jej zapriahne Riavka. Dodo si kravu tiež ohmatá, Gabika si myslí, že krava zožrala veľa jabĺk a zdula sa. Zavreli ju teda separé do maštale, bude mať dva dni diétu. Po príchode do kuchyne Gabika zistí, že chýbajú potraviny – všetko kozie mlieko a 7 hrušiek. Jediný, kto chýbal v posteli bol Michal, vykecávali v kuchyni s Nikou dlho do noci. Tomáš Mišo neuveriteľne hnevá, absolútne nešetrí potraviny. Gabika preto zavelí pri raňajkách – nočné výlety do kuchyne skončili! Rozoberajú kto bol v noci v kuchyni, Michal sa snaží, brániť, Tomáš ho však usvedčí, jeho pohár s T-čkom bol celý od mlieka. Nikol najviac na farme vadí Tomáš, je to veľký intrigán, všetko bonzuje. Pri dojení mlieka Jane vraví, že Tomáš sa tu všetko snaží riadiť, pritom nič nevie, vtiera sa všetkým do zadku, hlavne FT. Jana súhlasí, lezie na nervy jej aj ostatným, ale nikto mu nič nepovie. Nika pokračuje – Tomáša treba vyradiť a bude pokoj. Aj s týmto Jana súhlasí, s Gabikou a Dodom sa nemuseli a teraz sú veľkí kamaráti. Truhlicu zobral tiež určite Tomáš, v Michalovi vidí konkurenciu, chce mu vždy urobiť len zle. S ním si Nikol super rozumie, podľa nej má najlepšiu taktiku práve on, je mu to všetko jedno a poradil jej, aby tu neverila nikomu. Pomohol jej aj v tom, že jej povedal čo a ako si má pripraviť na ráno. Chce, aby tu zostala, je to asi jediný človek, s ktorým si tam rozumie. Peťo, Jana a Michal odnesú kaplnku na miesto určenia. Dodo s Tomášom spravili konštrukcie husínov, aby Peťo s Michalom už len pribili laty. Mysleli si, že to za jeden deň zvládnu, ale práca im ide podľa neho pomaly.

Dievky zatiaľ preosievajú obilie. Pri práci sa rozprávajú o tom, ako je jednoduché obuť si šľapky a ísť do obchodu, keď nie je chleba. Katka sa zapája do rozhovoru, viac si rozumie s ostatnými, čo to sa už o nich dozvedela, už nemá také predsudky. Najviac si rozumie s Janou, ale to od začiatku a viac si už rozumie aj s Gabikou. Je rada, mala o nej iný názor. Myslí si, že už sa trochu začlenili do kolektívu, je to lepšie, ako sa deliť na čeladnice a farmárov. Mirka si naopak myslí, že Nika a Katka nezapadli vôbec, majú už aj prezývky – gumená lejdy. Nika si s Katkou už nerozumie tak, ako pri príchode, snaží sa veľmi zapadnúť medzi farmárov a už trepe hlúposti. Tomáš s Dodom zoberú voly a idú s nimi po drevo. Tomáš priznáva, že sa s Gabikou pomerili už minulý týždeň, prišiel za ňou sám a dohodli sa na nerýpaní do seba. Odvtedy sa len doberajú a robia si zo seba srandu. Ako farmárka je dobrá, je spokojná, teraz to môže všetko riadiť, keď bol nad ňou 30 ročný chalan, išlo ju rozhodiť. Riavko zaberie, rozbehne sa aj s nákladom dreva, Tomáš musí utekať, aby mu stíhal. Riavko dostane sladkú odmenu v podobe hrušky a pohladkania od Tomáša aj Gabiky. S Dodom rozbehnú cirkulárku a postupne spracujú dovezené drevo. Stano sa sťažuje Jane, Nika je neskúsená, je len v kuchyni, on jej aj oheň založí, aj drevo a vodu nanosí, nestíha všetko. Nikol by mu chcela pomôcť, vidí, že má toho veľa a ešte sa na ňom aj Gabika vozí. Ten má na ňu nervy, stále ho kontroluje, zadeľuje mu stále ďalšie a ďalšie úlohy. Večer sa idú pozrieť do kaplnky a pribiť kríž, ktorý Gabika pekne povyrezávala. Peťa, Janka a Mirka spravili okolo nej poriadok a vyložili kameňom malú cestičku.

Večer sa Nikol baví so Stanom, vadí im Gabika, po nej sa žiadna stará krava voziť nebude. Aj jemu dáva veľa úloh, jej kázala husy ponaháňať a potom jej nadávala, že jej oheň vyhasol. 30 vecí jej dá naraz robiť, nech sa potom nečuduje. Najradšej by šla do duelu. Stano jej radí, aby prekonala seba samú a bojovala. Gabiku definuje ako falošnú – nedá si do ničoho hovoriť, je tvrdá, neústupná. Takýchto ľudí nemá rád. V kuchyni jej vraví, aby nebola taká hŕrrrr, Gabika mu vyčíta, že skoro vyhasol oheň, nemajú ani jednu zápalku. Stano jej vraví, že on vie, že ona má taký hlas, ale dá sa to aj jemnejšie povedať. Nika jej prinesie slamu a oheň zachránia. Gabika podľa seba pristupuje k Nike skôr mamičkovsky ako učiteľsky, Stano jej však chrstne do tváre, že Niku aj jeho ničí. Pýta sa jej to teda priamo, ona sa však o tom nechce baviť, nemá na to náladu, je to pohoda. Večer už za tmy začnú mlieč múku. Chvália si motor, všetko s ním ide ľahko, prešli si od ručného cepovania, gepľovania až po toto, vedia, čo za drina je za tým. Múka je krásna, za polhodinu namleli dva mechy pšenice. Narobili si hrubú, polohrubú aj hladkú, skúšali škrtiť mlecie kamene o seba až na maximum. Majú radosť ako malé deti, tí, čo teraz prišli si to nevedia predstaviť. Za mesiac pokročili o sto rokov. Ženy múku preosievajú, Gabika sa smeje, bude múka na svadobné koláče pre Peťu. Z múky ani odpad nie je, to čo ostane pri osievaní, dajú do kaše. Gabika sa večer pochytí so Stanom, vykrikujú si kto čo robí a nerobí a musí a nemusí robiť. Tomáš by Stanovi doprial, aby zažil to, čo si museli zažiť ostatní, čo tu boli od začiatku. On sám už došiel do tej lepšej doby. Keby zažil to čo tí prvý, utopil by sa vzadu v studni. Stano sa ohradí, že on by tu určite vydržal. Tomáš má opačný názor, keď tu teraz predvádza toto, to predtým by nevydržal. V pozdrave na kameru Mišo vraví, že s Peťom makajú na husínoch, večer si potme pri lampášoch nanosili dosky, aby mohli pracovať od samého rána.

Husíny nakoniec ráno dokončia Dodo s Tomášom, Peťa seklo. Leží na posteli, Gabika mu nosí jesť. Dodo vraví, že chlapcom ukázali, ako sa pracuje, že sa dajú husíny spraviť omnoho rýchlejšie. Majú na Michala nervy, všetko robí extrémne pomaly. S Mirkou robia plot okolo husína, Tomáš s Dodom sa na to nemôže pozerať. Tí pripravia aj húsky, Peťa už prekonala stav, že z dvora jesť nebude. Aj chleby sa chystajú, Gabika sype prísady, Jana miesi, Dodo koštuje – ako od mamy. Katka s Mirkou rozoberajú duel, ak by si Katka nemohla vyberať duelové disciplíny, tak by to zabalila, napísala by list na rozlúčku a už by jej nebolo. Duel je témou číslo jedna, Mirka dala polku tabaku Katke, len aby hlasovala za mužský duel, nechce sa ohroziť. Má strach z duelovej chatky. Stano vraj vravel, že do duelu by si vzal Tomáša. Katka si myslí, že by si zvolil Doda. Aj Michal s Peťom rozoberajú duel, bolo by nefér, ak by si Stano mohol brať aj jeho, keď je zranený. Celý deň sa rieši len duel, Nika chcela ísť domov, preto chcela ženský duel, potom zasa nechcela ísť domov, Michal chodil, aby ju nevolili, on nechce aby odišla….. Tomáš radí Katke, aby sa neohrozovala, Mišo si tu chce Niku nechať len preto, lebo sa tu s ním už nikto nebaví. Katka sa bojí dať Niku, síce vraví, že chce ísť domov, ale prepne jej v hlave a keď bude chcieť zostať, isto si zoberie ju. Chalani sa smejú, Michal si pri stavaní dvierok do husína dá dole tričko, chce ukazovať prednosti, zaťahuje brucho. Peťa sa trocha pohrá s farbičkami a vymaľuje kaplnku. Tomáš sa rozpráva s Mirkou, ktorá si myslí, že je pre ňu lepší mužský duel. Tomáš jej vraví, že musí rozmýšľať aj dopredu. Stano si napr. zoberie Miša do duelu a ten vypadne. Koho by potom volil FT? Mirka: „nevime“, Tomáš: „vidíš, ty nad tým ani nevieš rozmýšľať, čo sa môže stať!“ Má rozmýšľať nie len ako jednotlivec, ale aj čo je dobré pre farmu. Jana by chcela, aby zostala aj Nika aj Stano. Michal Niku podporí v tom, aby tu zostala. Končíme tým, že sa Mišo zavrie s Nikou spolu do novopostaveného husína.

Rekap z 28.10.2015 – deň 42

Vrátili sme sa k druhej úlohe, k hľadaniu pierok. Peťa po odkrytí nádoby a zbadaní, čo za háveď je tam umiestnená odmieta úlohu splniť, Nikoleta je na tom rovnako. Farmári Peti  radia, aby sa nepozerala, má zavrieť oči a strčiť tam ruku. Obe otvoria nádobu, Peťa sa s tým snaží triasť, Nikol sa na to neveriacky pozerá, zalamuje rukami. Peťa predvádza herecký výkon, odpadáva, afektuje, zabáva celé publikum, Kvetka a všetci okolo sa dobre zabávajú. Gabika na ňu kričí, „Prečo si tu? Pre svoje deti, tak tam strč tú svoju sprostú ruku!“  Nikoleta počúva viac svoje kolegyne, odhodlá sa a strčí tam ruku, vyzerá, že sa premôže, ale nevyloví ani jedno pierko a s hnusom ruku vytiahne. Potvorky štípu a strašne to smrdí. Peťa si nájde systém, obmotá otvor látkou a prehadzuje obsah dovtedy, až sa pierka nepresunú až na vrch nádoby. Následne ich povyťahuje, nemusí sa brodiť hmyzom. Systém odpozerá aj Nikol, ale Peťa je rýchlejšia a ako prvá vyloví 12 pierok. Vyhráva tak pre tím bod a celý duel vyhrali farmárky 2:0. Kvetka dievky pochváli, ako sa vynašli, ak by mala klobúk, skláňa ho pred Peťou. Čeladnice prehrali, ale zagratuluje im, stali sa právoplatnými farmárkami. Ak by vyhrali, musela by byť jedna z nich budúci týždeň farmárka týždňa. Takto musí byť jedna z nich slúžkou. Peťa si myslí, že to bude katastrofa, to nebude dobré. Hoci Mirka svoju úlohu nesplnila, Nikol vyčíta, že nebojovala. Tá to označí za najhorší zážitok.

[singlepic id=11457 w=615]

Mišo ide s Peťom zakopať zdochnutú kačku. Peťo si myslí, že Gabika vie rozdeľovať úlohy, je dosť tvrdá, nikoho nenechala bez roboty, čo je dobre. Rozprávajú sa o tom s Michalom, môže sa jej to vypomstiť, zasa bude krik na farme. Mišo si myslí, že sluha bude Stano, snaží sa mu poradiť takticky aj s tým, na koho si má dávať pozor. Odporučil mu, aby nikomu neveril, dokonca ani jemu. Tomáš sedí v kuchyni, je nabrúsený na Miša, vôbec mu nevadí, že mu zmizli mince, placky si robí z múky, čo namleli všetci, mal by si ju sám namlieť. Tomáš priznáva, že vie, kde sú mince, zobral ich on, boli nestrážené v otvorenom okne, chce to dať Michalovi vyžrať. Nič sa však nedeje, dúfa ale, že sa niečo začne diať, niečo, čo nevytrestá ostatných, ale hlavne Michala. Ten sa pred farmármi obhajuje, že mal vždy zamknuté, Gabika oponuje, okná mal otvorené. Pýta sa ho, či mal truhlicu schovanú, mal ju na stole, je to jedno, kto ju chcel vziať, ju vzal. Gabiku zaujíma trest, ktorý za to dostane, to ho hnevá.

Nikol s Katkou rozoberajú, ako sa k nim farmári správajú a čo by mali robiť pre to, aby sa to zlepšilo. Postavili plot, ktorý zbúrala krava, čakali, že im to najskôr niekto ukáže, lebo to v živote nerobili. Viac ako plot ich však zaujíma krava, ako náhle sa priblíži, utekajú. Nikol sa bojí zvierat, ale nejako sa prekoná. Gabika zavelí – od dnes sa Katka, Nikol a Mišo starajú o zvieratá, majú mať piť a slamu na jedenie. Majú trest, kázala im robiť plot a dvakrát odtiaľ odišli. Mišo sa ohradí, on žiadny plot nemal robiť, kopal jamu s Peťom na hus. Gabika uzná, tak trest majú len Nikol a Katka, Michal im má len ukázať, komu, kde, koľko a akým spôsobom sa dáva voda a seno – komplet všetkým zvieratám. Katka odfrfle, že všetkým zvieratám a ešte aj tam, Gabika ju varuje, aby to nakoniec aj tak neskončilo. Pri odchode si Katka neodpustí, že to tam niekedy je ako v base. Katka na kameru vraví, že Gabika sa nahnevala, lebo si myslela, že nedorobili plot a šli si na jablká, ale plot bol hotový. Rada rýpe, kritizuje a rozkazuje, keď môže, teraz si to užíva, tresty bude rozdávať vo veľkom. Tomáš zapriahol Riavka a šiel do lesa po drevo. Tahá celý strom padnutý, pochvaľuje sú túto spoluprácu. Utiekli kravy, musia ich farmári hľadať. Gabika chce strach nových dievčat ku kravám, prelomiť ich dojením. Mirke a Katke to ukáže Peťa, Nikol Peťa. Nikol krava riadne chvostom vyfliaska. Jediná, ktorá to nevzdá je Mirka, berie to ako svoju výhodu, ďalší krok k začleneniu sa k starým farmárom, ide na to takticky. Gabika je neoblomná, ráno sa môžu tie dve pripraviť, že pôjdu dojiť, pod farmárskym dozorom. Na večeru je pečená kačka, nakoľko ju Michal nepripravoval, nemôže ju jesť. Gabika mu chcela nechať kúsok, keď skončí trest, aby si mohol dať, ale nechce, pribral, chudne. Gabika pri večeri otvorí tému stratená truhlica. Dodo na kameru prizná, že on vie, kde Tomáš ukryl truhlicu, je v stodole v sene, alebo slame zahrabaná. Pri stole však hrá, že o ničom nevie. Vie aj Peťa, ani tá nepovie. Gabika vraví, že si to zaslúži trest, je to strata z nedbanlivosti, sú to ťažko vydreté peniaze. Myslí si, že Kvetka z toho vyvodí nejakú zodpovednosť – mal by Michal pykať. Na kameru povie, že chvála Bohu, že to spravil Tomáš, ukázal, čo by sa mohlo stať. Nové húsky zavrú do voľnej maštale, kde predtým mali kačky, nemusia nič strážiť.

Ráno Katku učí dojiť Peťo, chce to čas, ale nakoniec jej to ide. Vyskúša si to aj Nika a Mirka, chvália Peťa ako učiteľa, bol trpezlivý. Tomáš chváli Gabiku, dobre sa toho ujala, keď vstala vypustila husi, založila oheň, chytila sa, chce dokázať, že je dobrým FT. Zavolá ju k sebe – „vidíš, aké je to dobré, že si to všetko vieme vysvetliť? Normálne žasnem.“ Gabika pritakáva, Tomáš sa smeje, dobre že ju vymenili. Ona by mohla povedať to isté, už nie je vraj taký rýpavý.  Už nemá do čoho rýpať, vstúpili si do svedomia. Tomáš sa nepotrebuje hádať, je tu krásne, kazí si to tým, radšej zakopal s Gabikou vojnovú sekeru. Nikol Janke vraví, že by mali všetci zistiť, aká je Gabika s Peťou falošná. Jana súhlasí, ale všetci, ktorí odišli práve ju obvinili z nejakých falošných hier. Nika až príchodom na farmu zistila, že práve Jana je tu najnormálnejšia. Na kameru na Peťu vraví, že keď prišli nové, otŕčala papuľu nad Nikou, že je opichaná, umelá, Gabika to isté, to sa Jane nepáči. Gabika volí sluhov – musí oboch z nových. Sluhovia budú Stano a Nikol.  Majú si to rozdeliť, Stano hneď Nikol vraví, že ona pôjde do kuchyne, lebo jemu aj čaj prihorí. Na kameru Gabika priznáva, že si chce Niku otestovať, či je tu len za bábiku, alebo vie aj robiť. Stano s Michalom rozoberajú voľbu sluhov, čakal, že ho dá, s Gabikou dobre nevychádza, je zákerná, kým nebola FT bola v pohode. Podľa Nikol je Stano super človek, úprimný, robí tu zábavu. Stano sa s Nikol oblieka do sluhovského, Michal im asistuje, Jana im tiež príde poradiť. Pri balení sa so Stanom rozpráva Gabika, keď bude on FT, môže si vyberať on. Stano jej povie, že od prvej chvíle je ten dobrý, kto sa jej cpe do zadku. Jediná Janka je tu férová, ona a Peťa sú falošné. Gabika nechápe, chce presne vedieť kto sa jej pchá, Stano sa však o tom už nechce rozprávať. Gabika sa však stále dožaduje vysvetlenia. Gabika všetkých zvolá do kuchyne, je nahnevaná, vysvetľuje pred všetkými, prečo zvolila Stana a Nikol za sluhov – s tým jej jačákom.  Michal sa pýta, aký to má význam, že sem všetci prídu – Gabika chce vedieť, kto sa jej pchá do riti. Michal jej vraví, že keď sa s ním chce rozprávať, aby nehučala. Stano to klincuje, odkedy ju FT, narástli jej rohy. Je dobre s Peťou, ale len Janka jej povie pravdu. Gabika vyštartuje aj po Jane, jednému povie tak, druhému tak, je s ňou tak za dobre, ako predtým. Kričí Gaba, kričí Jana, každý tu hrá hru. Príde Tomáš, Dodo a Mirka, Gabika im vysvetľuje, čo jej Stano povedal. Končí vytočením Jany do biela, snaží sa s ňou vyhádzať dobre a ona povie, že na ňu kydá! Nikol sa zapojí, v telke to vyzerá, že Jana je falošná, ale je to presne naopak, ona jediná je ok. Stano sa s Nikou osamote rozprávajú o Peti, hrá to na city, stále deti spomína a pritom deti sú zdravé, chorobu im ona privoláva. Vypočuje to Dodo, hneď to zvestuje Peti. Tá vyštartuje von a kričí na Stana, že mu praje len toľko, aby bola jeho dcéra taká zdravá, ako je tá jej. Má zvážiť slová, ktoré hovorí.  Nemá pchať pysky do jej detí, nevie, čo si ona s nimi zažila za 9 rokov. Stano sa obuje aj do Doda a Lucy, to už Dodo vybuchol a reve cez celú farmu, aby sa nestaral do jeho koňa. Tomáš s Peťom pri zbere kukurice rozoberajú Stana – útočí na najslabšie miesta, aby im spravil zle. Tomáš bol na neho veľakrát nahnevaný, ale nikdy si nedovolil niečo zlé povedať o Lucy.

Martin príde s úsmevom, pýta sa na nové húsky. Smrť húsky nezapierajú, Martin len kývne hlavou. Priniesol im kožušiny, ukáže na vlečku, Tomáš sa už zoberie ju vykladať, Martin ho stopne, ale je spokojný, ako sa hrnú farmári do roboty – zmena. Ešte predtým, ako sa vyberú pozrieť po farme, Gabika Martinovi povie o stratenej truhlici – bude to riešiť Kveta. Úlohy – na lúke treba spraviť dva husíny a ohradu okolo. Patrónom farmy je sv. Martin, ktorý bol striedmy človek. Majú spraviť kaplnku sv. Martina podľa plániku. Prídu k ostatným farmárom a tam rozdelí ďalšie – namlieť vrece múky, napíliť dva metre dreva, na konci týždňa ho bude čakať 5 chrumkavých chlebíkov (dá im kvasnice) a 4 chrumkavé pečené húsky (dostanú soľ). Ďalšia úloha je spraviť hnojivo z husacincov, čo mala Peťa za trest nazbierať – na kilo husacincov pripadne 5 litrov vody (dostanú sud). Z dosiek, ktoré im zostanú treba dokončiť kuchyňu, nechá im aj trocha moridla. Dodo mu dá na obchod dve schránky na poštu, je veľmi potešený, Dodko by rád pivko. Dostanú tabak, spokojnosť najväčšia. Martin privedie znova mechanika Tonka. Tomáš s Dodom sa tešia ako malí chlapci, idú pre motor. Tonko a Martin im vysvetlia, ako pracovať so strojom, aby si neublížili. Dodo s tým motorom bude pracovať ako so starožitnosťou, je to predsa len stroj starý 140 rokov. Ďalší stroj, ktorý pomôže výrazne na farme je cirkulár. Opäť všetkým vysvetlí Martin ako pracovať so strojom a neporaniť sa a odchádza aj s Tonkom preč.

27.10.2015 – deň 41

Ak ste dobre sledovali, máme aj novú znelku.

Na farmu privádza Martin aj s novými husami. Tie budú mať na starosti ich tri pastierky. Farmári prichádzajú z duelu dobre naladení. Čakali skôr poriadnu hostinu, ako nové dievky, ale páni sú spokojní, dámy si ich premeriavajú pohľadom. Peťa Jane vraví – Jana, na tieto nemáš, Gabika sa Martina pýta, kto pasie ich húsky. Toto je nový kŕdeľ a nakoľko táto farma bola vždy známa produkciou husí, priniesol im ich a spolu s nimi aj tri páry šikovných rúk – Nikol, Katka, Mirka. Dievčatá majú strážiť husi vo dne, v noci, kým pre ne nebude vyriešené bývanie, farmári sa majú starať o dievčatá, aby mali čo jesť a piť. Aby im nebola zima a aby husi ochránili od predátorov, majú si založiť oheň. Stano vraví, že každá žena je pekná, ale viac sily a energie priniesli dievky na farmu. Réžia predstaví Katku – je zvedavá, čoho je schopná, aby sa vedela postarať sama o seba, veľmi ju zaujíma koľko vydrží, lebo sa necíti byť princeznou. Je tanečnica, žije v Prahe, má 21 rokov a nevie. Katka podá košík, ktorý priniesla Gabike a postupne sa zoznámi s ostatnými farmármi. Nasleduje aj Nikoleta – je z Považskej Bystrice, má 20 rokov a je hosteska, modelka a študentka v jednom. Mirka je z Nitry, má 25 rokov, je nezamestnaná a nedávno si dorobila strednú školu, odbor farmárstvo. Je momentálne sama, ale má 6 ročného syna, ktorý práve dnes oslavuje narodeniny.

[singlepic id=11448 w=615]

Kým nový kŕdeľ nesplynie s tým pôvodným, čo je na farme, musia ich strážiť. Dnes staré husi vypúšťať nemajú. Mišo sa pýta, koľko je nových husí – 48. Tomáš Martinovi vraví, že aj oni majú niečo pre neho, posledný vymlátený klások. Martin neverí, ale je veľmi potešený, Michal dodáva, že aj močidlá a poriadok na farme je tak, ako si prial. Je zvedavý, dievkam nakáže husi strážiť a ide sa pozrieť na farmu. Tomáš je rád, že sa môžu pochváliť týmto spoločným úspechom, preto sa obliekol aj do kroja, nebolo ľahké zžiť sa s Riavkom a celé to vygepľovať. On bol iniciátorom toho, aby sa to spravilo do dnešného duelu. Martin vojde do stodoly, skontroluje vymlátené klasy, pýta sa, či opravili gepeľ. Predvedú mu ho, ide ako po masle, Stano vraví, že ho aj premazali. Pýta sa aj na Riavka, pomáhal aj on, už poslúcha. Martin je prekvapený, podáva im ruku a gratuluje k výkonu, pýta sa, či všetci pracovali. Tomášova odpoveď – všetci čo sú tu. Dostanú odmenu – majú si spraviť dobrú večeru, môžu si upiecť dve husi. Mišo sa Martina pýta, nakoľko má trest a teda môže jesť len to, čo si pripraví, či môže jesť hus, Martin mu odpovedá – len do toho a potmehúcky sa usmieva. Smejú sa aj ostatní farmári, ak chce Mišo jesť, musí hus pripraviť. Gabiku veľmi potešilo a povzbudilo, že sa Martin konečne usmieva. Mirka si myslí, že táto noc bude pre nich asi najhoršia, bude treba pri húskach zostať a Nikol a Katke sa už teraz nechce. Nikol si ešte nestihla uvedomiť, že je na farme, berie to zatiaľ ako srandu, asi si to uvedomí až v dueli. Michal sa im snaží radiť ako na ne, na kameru vraví, že samé na to prídu, husi sú zlaté, nie je s nimi vlastne žiadna starosť, oni ich majú 78, ony tri skoro o polovicu menej. Miško sa dievkam venuje aj ďalej, dá im napiť a vysvetľuje rôzne triky ako na husi. Tomáš na kameru – prišli tri bosorky, hrdzavá, čiernovlasá a blondínka. Čiernovlasá je tichá, tá varí koktejlíky, ryšavá je ukecaná, tá vyťahuje informácie a robí intrigy a blondína je úplná semetrika, omotá si človeka okolo prsta, spraví mu zle a zahodí ho. Miško poukazuje dievkam svoju farmársku izbu, tam si môžu nechať zatiaľ veci, kým sa nepresťahujú do izby pre ostatných farmárov. Nechá ich v izbe samé, aby sa mohli prezliecť. Prečo nevyužiť zbrane nových farmárok, réžia nám ukazuje prezliekajúcu sa Nikol. Tomáš na kameru rozoberá, ako Mišo obletuje nové, jemu sa páči všetko umelé od vlasov až po nechty (pery nevynímajúc), on sa s babenkou nemusí mať o čom rozprávať, jemu stačí, aby dobre vyzerala. Nikolka nemusí mať pekného frajera (ale keď je, tak je to bonus), musí ju zaujať taký, aký je, proste niečím ju musí zaujať.

Večer prídu slečny do kuchyne už prezlečené a pýta ju sa, s čím môžu pomôcť. „So všetkým baby“ dostanú odpoveď od Gabiky, prvé môžu riady umývať – pustí sa do tejto úlohy Katka. Gabika nasype obilie do sita, majú ho preosiať a kamienky povyberať, aby sa mohla múka namlieť – to ide urobiť Nikol s Mirkou. Tá je z farmy nadšená, počítala s najhorším, ale našla sa tu, veľmi sa jej páči. Neskôr všetky tri pomôžu aj pri mletí múky, zaprú sa aj spolu s ostatnými do gepľa. Dodo sa do kamery smeje, prišli tri nové, staré boli nahnevané, konkurencia im prišla. Gabika by ich zhodnotila tak, že na ne tri nemajú, oni sú tri grácie. Nika sa hojdá, Katke sa zveruje, že čakala niečo horšie, uvidia zajtra, chýbajú im cigarety (mňa by zaujímalo, kde sú tie nové husi a kto ich stráži). Stano Nike ukazuje, aké majú ženy malé postele a muži veľké, hlavne on, on má takú širokú, manželskú. Príde Mišo, usvedčí ho z toho, že jej klame, to je Petina posteľ, on má inde – smejú sa. Tomáš pomohol so zapálením ohňa.

[singlepic id=11449 w=615]

Miesto toho, aby Katka a Nikol strážili húsky, šli spať k Michalovi. Noví kŕdeľ strážili starí farmári, striedali sa po cca dvoch hodinách. Jeden kus však zdochol (hus od začiatku nebola zdravá). Posledná ranná stráž – Stano, Peťo a Jana sa rozprávajú o Michalovi, Peťo sa nečuduje, že ich zobral k sebe, má 18 a prišli mladé buchty. Nechápe však dievčatá, sú tam prvý deň, jednu noc pri ohni vydržať mohli. Stano sa hnevá, všetci sa robia múdri, ale nikto ničomu nerozumie. Mohli ich do stodoly zavrieť a  všetci ísť v kľude spať. Miesto toho sa strážilo, je zničený, vyzerá jak storočný dedo, kedy bude teraz spať. Peťo vraví, že toto nie sú dievčatá na farmu, všetci majú všetko v riti, keby robili všetci to čo majú, mohlo tam byť krásne ako v tábore – Jana ani nepípne. Mirka spala vedľa Peti, myslela si, že sa budú striedať ony tri. Gabika jej vraví, že ešte len bude prúser a to z toho, že spali v izbe FT. Stano príde do kuchyne, je tam bordel jak v tanku, je nahnevaný, črepník rozbitý, voda neprinesená, oheň nezaložený. Tomáš na kameru objasňuje, že dievky to aj umyť chceli, ale Michal sa ich opýtal, či im nešibe, kto si navaril, nech si aj umyje. Tak ráno upratuje Stano a frfle. Peťo pomôže založiť oheň, Jana sa pridá k hundrajúcemu Stanovi, toto nechápe, ako taký bordel mohli nechať v kuchyni. Peťo rúbe drevo, Stano poriadky, Tomáš im vraví, že je rád, že sú takí aktívny, aspoň budú traja takí na farme. Stano mu káže, aby šiel všetkých pozobúdzať, Tomáš odmietne, nie je on FT, potom zasa bude za najväčšieho čuráka. Michal dostane zasa trest, v izbe FT nemôže nikto spať okrem FT. Stano opäť vraví, že by mali fungovať ako jedna rodina, mali by sa navzájom motivovať, pomáhať si a aj požartovať. Smeje sa z Peti, chodia na latrínu naraz s Gabikou a jedna druhú stráži. Peťa sa smeje, na kameru vraví, že je to fajn posrandovať, ale keď je to celý deň, je toho veľa, človek nevládze. Nie všetky srandy sa jej páčia. Peťa si plní svoj trest, musí pozbierať za kýbeľ husincov. Príde Stano, zoberie jeden do ruky a chce ju potrieť s ním. Nahnevá sa, tresne lopatu o zem, môže ho je- pííííííííp, môže si ich zbiera on. Má jej dať pokoj, má si natrieť pipíka s husacincom.

Stano už nevydrží, ide k Michalovi do izby FT. Tomu nejdú hlavné dvere otvoriť, Stano sa smeje, že budú musieť kukláčov zavolať. Nakoniec ich vyslobodí, z vonku idú dvere otvoriť ľahko. Mirka sa pýta Nikol, či sa dobre vyspali – „áno a ty?“, „no ja som húsky strážila!“ Nikol si myslela, že to bude tak, že sa budú strážiť po dňoch. Mirka mala strážiť včera v noci, Nikol by strážila dnes a Katka zajtra. Asi to nejak nepochopili, v pohode mohla Mirka zaklopať, vymenili by sa s ňou, ona však šla za starými farmármi. Dievčatá si ráno čítajú povinnosti sluhov, budú mať asi trest, že spali u Michala, kde ale inde mali spať ? Čudujú sa – Mirka vraví, že vedľa nej ešte bola voľná posteľ, im farmári povedali, že nie je nič voľné. Mirka na kameru – potešila som sa, že tie dve šli spať k Michalovi, aspoň som si mohla šplhnúť u ostatných, prvý dojem sa robí len raz. Katka si myslí, že Mirka je taká, že chce byť s každým za dobre, ale to nejde, ešte veľmi zamieša karty. Nikol s Katkou umývajú riady – smrdia im, Mirka zametá a nadáva, koľko tam je špiny.

Kvetka dofrčí na farmu, Tomáš sa smeje a vykrikuje pred Gabikou, že bude farmárka týždňa, jeho gestapo týždeň bude slabý odvar. Dodo si myslí, že bude farmárom týždňa, Laci mu to sľúbil. Kvetka privíta pastierky, vyzve ich, aby sa jej predstavili. Postupne tak spraví Katka, Mirka a Daniela Nikoleta Kortyšová. Pýta sa ich na prvú noc, Mirka vraví, že spala vonku pri húskach, potom ju vystriedali farmári a spala medzi ostatnými. Nikol a Katka šli spať k FT, spali na zemi. Katka celú noc, Nikol neskôr v posteli s Mišom, nad ránom sa vymenili. Ten sa bráni, nemali kde spať predsa! Iba ležali, nič sa tam nedialo, to tam mohol byť hocikto. Stano si robí srandu, bol oboma naraz a jedna už nemohla, tak spadla. Kvetka sa pýta na Petinu reakciu, keď videla nové  dievky na farme – v pohode, chlapcom sa splnili sny a túžby, Mirka je taká, že hneď šla do roboty, inak nič, sú pekné, aj pekné tu musia byť a ona je aj tak najkrajšia mama pre svoje deti. Jana je rada, že prišli, nová energia, uvidia aká bude práca, je spokojná, nežiarli. Pre Stana sú dievky také mladé húsiatka, Martin mu ich dal na starosť a musia teraz rásť, aby boli farmárky, budú veľké husi. Tomáš je rád, že prišli, ale jeho sny a túžby zhasli odchodom Laury. Kveta s muchou na ofine sa pýta, ako sa im žije bez Lacka. Chýba Gabike, aj Jane, nepohodli sa len tento týždeň. Peťa neplače, už to nemôže tak prežívať, vypadáva niekto každú nedeľu. Začne teda čítať list od Lacka – už bez muchy. Nemajú si chovať hada na hrudi a majú dávať pozor na Libušku (prasnicu). Gabika si myslí, že ten had bola Jana, mal k nej nabližšie, ale Jana mu palce nedržala. Za farmára týždňa dáva …..Gabiku. Bolo viditeľné, že Dodo tento post očakával, Gabika na to reaguje – Bože Lacko ja ťa zabijem, počkaj vonku! Tomáš sa smeje, mal pravdu, ešte že nemôže byť sluha. Gabika vraj netúžila byť FT, ale Lackovi ďakuje za imunitu, očakávala skôr Doda. Pred odchodom im povie, že sa dnes ešte uvidia. Tomáš očakáva direktívny týždeň plný kriku.

Michal vraví, že FT je veľká zodpovednosť. Keď sa pýta Gabika na kasu, Michal jej vraví s úsmevom na tvári, že buď mu ju niekto schoval, alebo ukradol, zistil to dnes ráno, je z toho sklamaný. Gabika zvolá farmárov do kuchyne, sadne si  za vrch stola a oznámi všetkým stratu mincí. Michal sa smeje, Peťa si myslí, že to nejaká sranda. Mišovi je smiešne to, ako to niekto mohol spraviť, bolo to zamknuté, zmizla celá truhlica, je len kľúčik.

Ide sa na zabíjačku husí. Peťa chce byť pri tom, nikdy nebola za to, aby sa zabilo niečo z dvora, ale chce to prekonať. Peťo hus drží, Stano seká, Peťa sa predtým s húskou rozlúči. Stano sekne, Peťa zmrzne, Stano ju začne naháňať s odseknutou hlavou, piští na celú farmu. Už nevládala bežať, cítila, že ho má za chrbtom, bála sa, že tú hlavu jej priloží na tvár – je to debil, vajčák, už ho má dosť. Tomášovi sa to tiež nepáči, už to nebola sranda, Peťa mala hysák. Húsky obaria, Peťa ju odperí, Tomáš a Dodo jej asistujú. Tomáš rozpráva o tom, ako Mišo obletuje Nikolu, je to presne jeho typ. Umelé cecky, umelé nechty, napichaná papuľa, ani si nemusia nič povedať – čajka vyzerá ako umelohmotná bábika zo sexshopu, Dodo sa smeje. Stanko si chce spraviť príjemnú chvíľku, zoberie Nikol na kúpačku, posadí ju tam, on vedľa nej a robia si prestávku, neboj sa, nespadneme – dve zhupnutia a sú na zemi.

[singlepic id=11450 w=615]

Kvetka v dramatickom prestrihu rozpráva o špeciálnom dueli, farmárky vs. čeladnice, v ktorom pôjde o veľa. Ide pre všetkých a na lúke sa stretnú v improvizovanej aréne. Pýta sa dievčat, aké boli ich očakávania, tie sa zhodnú na tom, že očakávali horšie. Katka postrehla ale negatívnu energiu, s tým by sa malo niečo spraviť. Čeladnice sa po tomto dueli stanú farmárkami a môžu výhrou v ňom získať výhodu, ktorá im pomôže v začiatkoch farmy. Hrá sa na dve víťazné disciplíny.

[singlepic id=11451 w=615]

1.úloha – naplniť a zašiť vankúš tak, aby keď nim zatrasie, nevypadne ani jedno pierko, inak bod získa súperka. Súťažia Gabika a Mirka. Dlhšie im trvá, kým nacpú perie z mecha do angínu, ale Mirka ešte nemá, kým Gabika už sedí a zašíva. Ako krajčírke jej to ide od ruky, v pohode, má čas, Mirka ešte ani nezačala šiť, keď Gabika podáva Kvetke hotový vankúš. Mirka sa spolieha, je vyletí pierko, vankúš však testom prešiel. Dostane ho Gabika do užívania.

[singlepic id=11452 w=615]

2.úloha – bojuje Peťa a Nikoleta. Pred nimi sú dve zahalené nádoby. Nikola nevie, Peťa tipuje vajcia, farmári orechy. Disciplína sa volá, hľadanie pierok. Po štarte sa odkryjú nádoby, je tam 12 pierok, ktoré majú nájsť a preložiť do vedľajšej menšej nádoby. Ktorá to zvládne prvá, vyhráva. Peťa hneď po odkrytí piští a kričí, kto toto vymyslel!? Obsah nádoby na obrázku.

[singlepic id=11453 w=615]

galadriel

Pri sledovaní HSTM v diskusii na oficiálnej stránke TV Prima spomenula Kačka (jedna z účastníčok) túto stránku a už stačil len strýček google. Potom som len dlho, dlho čítala a nakoniec sa zapojila aj do diskusie a to u farmára, kedy sa slovenský prekladateľ neozýval a kočky z klubu smesvině nevedeli nejaké to naše írečité slovíčko. A keďže Elko a SUN všetko zo slovenských RS nestíhajú, boli takí zlatí, že mi Nákupné maniačky na WAU prenechali :)) A teraz sa k Vám budem hlásiť aj cez SK Farmu. Kto sa teší ?? :D (rečnícka otázka)

Farma 2018 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 311
1
Lentilka
Reagovat

ja by som bola radšej keby to bola Gaba pretože by dala Janu za slúžku sluha bude jeden z nových, Peťka bude žiarliť ,k tomu tri nové…úúúj konečne to ožije

2
Poppy
Reagovat

@Lentilka: No to by byl výživný týden :-) A to řvaní Gaba:Tomáš :-D

3
anonymous
Reagovat

A protože „extrémní invence“ není nikdy dost, dočkáme se i jedný oprášený „dějový linky“ z VV1 CZ. Uff, jaká to „nápaditost“…

4
Lentilka
Reagovat

Kriste pane odpadávam tak ja som fakt také oštary ešte nevidela ,toto sú 2O ročné dievčatá ? Tomáš aj tú nafukovaciu anču urazil

5
galadriel
Reagovat

Dnes Stano riadne vychodniarsky mele. A že RS sú pre slaboduchých – tak sa mi rozširuje slovná zásoba touto farmou! Ja čo som nikdy Andrera z Košíc a jeho humor nechápala, lebo som nevedela o čom točí :) Ja Vás silno obdivujem, že ste toto ešte nevzdali :)

6
Pavla
Reagovat

Tam není letos jediný slušnější farmář, kterému by se dalo fandit.
Už dlouho si říkám, kde letos tolix exotů nasbírali, když to Slovensko je přece malá zem. A Už je to jasné. Doma jich víc už ani najít nemohli, tak je stahují i ze světa. Plážového inženýra stáhli ze středomoří a Katku z Prahy. Škoda, že nedali alespoň jednoho běžného slováka. Měla bych tam i svého fanouška.

7
Ferda
Reagovat

Květce někdo konečně řekl že v těch dlouhých vlasech vypadá blbě? Nebo to má jen stažené dozadu?

8
Pavla
Reagovat

Už i tam přišli na to, že to Peťa hrá na city? Konečně. My to vidíme dlouho.

9
Dáša
Reagovat

Čo to Tomáš na konci mlel? Vraj vie, kde sú tie mince? Že by to bola jeho iniciatíva, aby podkúril Michalovi?

10
Lentilka
Reagovat

Nejaké trápne divadielko s tými mincami Mišo sa pri stole smial ,ani ich to netrápilo že im ich niekto zobral a aj ako vôbec zmizli keď sú uzamknuté a Tomáš vie kde sú…
Ukončia diel po prvom dueli a potom dajú záber že nafukovacia Anča je slúžka …selé zle ako by povedal Réza

11
Dany
Reagovat

@Lentilka: Taky mě překvapilo, jak jsou klidní, když jim zmizely mince. Že je vysmátý Mišo mě nepřekvapuje, tomu je šumák všechno, ale že ani ostatní to nijak zvlášt neřeší, je zvláštní. JA je divné, že Tomáš ví kde jsou. Že by v tom měl prsty? To by, chlapec, docela přetřelil. Ale uvidíme.

12
sunrise
Reagovat

Ale no tak, bodejť by to řešili. Nemají sice inteligenci nukleárního fyzika, ale i ta jejich jim stačí na to, aby věděli, že ty mince zpět nějak stejně dostanou. Nakonec tohle není rozhodně poprvé, co se na farmě něco takového stalo. Je to jasný scénář štábu, ať už to padne na hlavu kohokoli. Možná mají i víceméně radost, že si to odnese FT, jehož zodpovědnost to bezpochyby je.

Jinak včera jsem občas i přepínala program, protože ty nově příchozí, které vypadají a vlastně se i chovají jako pracovnice nevěstince, mi silně lezou na nervy. Farma se jimi posunula kamsi, kde mě to opravdu nebaví, ale netvrdím, že se přestanu dívat, protože věřím, že si to nějak sedne.

Musím se přidat k názoru, že tam letos prostě není jediná osoba, která by mi byla alespoň trochu sympatická, abych jí mohla fandit. Tudíž na to koukám, jako na rybičky v akváriu a je mi zcela fuk, kdo vypadne. Vlastně je dělím na protivné, nesympatické a ještě nesympatičtější :-)

13
Prochor
Reagovat

6- Slovenská farma 6 je první farma, kterou jsem přestal sledovat protože se na ty líné darebáky nedá koukat. A to jsem velký fanda na farmu.
Vaše komentáře občas čtu jen abych věděl, co se děje. Škoda, no – co dodat?

14
Pavla
Reagovat

Taky si myslím že je nějaká truhlička s penězi už nevzrušuje, stejně se vždycky našla. Třeba budou hledat poklad. A i když jim nějaké mince na konci chyběly, tak je za nějaký malý úkol štáb doplnil a celková výhra se nakonec zatím nikdy nekrátila. Letos by si ale zasloužili, aby jim tu výhru zkrátili. Byla by to i výstraha pro další farmy, pokud budou ještě nějaké natáčené.

15
Pavla
Reagovat

Jsem zvědavá, jak si tento týden poradí sluhové, hlavně služka, když už jim nesmí ostatní farmáři pomáhat. Nebo se nakonec zase poruší pravidla a za nějaký malý trest se pojede ve vyjetých kolejích dál?
Letos mně přijde, že ty pravidla tam mají všichni na háku. Občas sice padne nějaký trest, ale těch porušení je tam tolik, že kdyby je měli trestat za všechna, tak by ty farmáře už museli vyházet ven skoro všechny.

16
Poppy
Reagovat

Já jsem včera pořád čekala, kdy přijde trest za to, že ty nové posily spaly u FT a že nehlídaly. Že by trest nepřišel proto, že Mišo tam má svého Borise?

17
Dany
Reagovat

@sunrise: Souhlas. Mám to víceméně taky tak. A při duelu sdržím někomu palce spíš proto, že si přeji, aby někdo vypadl, než aby někdo zůstal. Bud je mi z těch dvou méně sympatický, nebo při představě, jak se budou ostatní tvářit, až se jim tam ten, koho nechtějí vrátí, jsem trochu škodolibá. To je při letošní farmě asi největší zábava. Nejvíc mi vadí silácké řeči a podcenování druhého duelanta, to si pak přeji, aby ten „silák“ vypadl.
Ty tři dívčiny, nemá snad ani cenu komentovat, štáb si zřejmně myslí, že diváci jsou totální trubičky, jinak to nevidím. To, co tam dodali, nemá s farmou nic společného, hodí se spíš do hotelu Paradaise.

18
Poppy
Reagovat

@Pavla: Souhlas. Pamatuju, jak dřív třeba trestali za to, když farmáři se pustili do jídla dřív než FT. Teď dostane rozežraný Mišo trest, že si může vařit, co chce :-(

19
Poppy
Reagovat

@Dany: Jak včera dávali tu Anču zblízka – to byl šok.

20
Pavla
Reagovat

@Poppy: 16 -Možná ještě něco bude řešit Květka při volbě sluhů. Pokud ne, tak už je to naprostá fraška a ty peníze ať dají na charitu a ten spolek tam rozpustí. A hlavně i se štábem, protože hlavně ti to letos nezvládají.

21
Dany
Reagovat

@Poppy: Poppy, ale oni tam se souhlasem FT být mohou. Nesmějí tam lézt bez jeho vědomí. A Mišo je tam sám pozval. Jen důvod, že tam není dost místa, aby spaly s ostatními., je mimo mísu. Na začátku jich tam bylo přeci víc a vešli se všichni.
Ale trest měl bezpochyby přijít za to, že nehlídaly, jak jim Martin nařídil, ale klidně si chrupkaly v postely. A nejen pro holčiny, ale i pro Miša, protože jako FT je měl vyhnat k husám a ne jim ještě poskytnout azyl v pohodlíčku farmářské světnice. A to ani nemluvím o tom, že jim jedna huska uhynula, to už ani nikdo neřeší. Kde je Martinovo vyhlašování kus za kus? Bohužel, jak vidno, tohle by vadilo jen kdyby se to hodilo do scénáře, to je potom čóromóro kvůli maličkosti , to kolikrát hrozí vyhazov , ale závažné porušení se v podstatě neřeší. Ted se budou řešit mince a tohle vyšumí do ztracena.
Taky jsem zvědavá, jestli bude Mišo jíst husičku. Pokud jsem si všimla, zatím na ní ani nesáhl, při zabíjení a škubání stál, jak jinak, nad nimi s rukama v kapsách. Jestli to, že si jí musí sám připravit spočívá v tom, že jí položí na pekáč a možná osolí, je to fakt k smíchu. A že se Mišo cpát bude, je jasný.

22
Pavla
Reagovat

@Dany: 21 – Já jsem měla pocit, že na spaní to tam neplatilo. Jen na návštěvu můžou, pokud je FT tam pozve. Ale ta pravidla si upravuje štáb jak se mu to hodí. Možná že kdyby to udělal jiný FT, tak by padl trest velký, ale u Miša je všechno jinak.

23
Dany
Reagovat

@Pavla: Aha, tak to je možný, už si to tak nepamatuji. Takže když to shrnu, Mišo nejen, že nesplnil úlohy od hospodáře, ještě během jednoho dne udělal hned tři velmi závažné přestupky proti pravidlům. Nechal spát holky ve světnici FT, nejen, že nezajistil, že budou nepřetržitě u hus /ještě je v tom podpořil/ a nejhůř, přišel o mince. A jako další, čtvrtý přestupek vidím, že určitě bude jíst i jídlo/husu/které si nepřipravil. Tak to jsem zvědavá, jaký bude trest, když dost nepříjemný trest byl i za napití se trochy mléka v době zákazu. Že by byl za trest FT další týden,? Hahaha. Ani bych se nedivila.

24
Lentilka
Reagovat

Anča by lepšie urobila keby sa prihlásila poľnohospodárom ako odpudzovač proti škorcom do maku
Tmavovláska bude tiež pekná mrcha jak sa vytešovala že dostanú trest za nepasenie husí len aby ho nedostala ona za zdochnutú hus

25
Palo
Reagovat

Ta nafukovací Anča se vážně někomu může líbit? Prý dělá i modelku nebo co,vždyť je naprosto odporná

26
anonymous
Reagovat

Ad pravidla…
Já myslím, že to štáb dělá cíleně (+ je mu to jedno). Jednou přijde Kvetka, a oznámí jim (a vám – ne nám, protože mně je to šumák), že toto je úplně poslední Farma SK, tak jako VV4 CZ :-)

27
Franz
Reagovat

Ano, souhlasím, že Markiza si letos asi zadělala na poslední řadu Farmy. Blbej scénář a velmi špatní ochotníci, se rovná průser.
Ty tři vlasaté hvězdy co tam teď přišli se o žádné zamíchání karet nepostarají.
Umělá scénka s potrestáním Michala při „žatvě“ obilí jim ještě prošla, ale ztráta skříňky s jejich mincemi je už naivní.
A kdo si myslí, že únik informací a videa jsou náhodná, tak je naivní, protože je to vše podle situace a sledovanosti účelové.
Diváci tuto RS už sledují jen z povinnosti a stále čekají na něco co asi už nebude. Už to tu někdo napsal, že do toho brejlíme jako do akvária na zlaté rybičky, které nám pomalu zdechají.
Tak Farmu nechme zdechnout a vzpomínejme na tuto RS jen v dobrém.

28
iv
Reagovat

Zvolení Gabiky za FT mi nevadí, dalo se to čekat. Dodo měl úmluvu s Lacem, že dá jeho, asi byl zklamaný, já taky trochu, přála bych mu místo sluhy zkusit si příjemnější roli. Jejich několikrát zmiňovaná teorii, že “ každý si postupně zkusí všechno“ neplatí. V upoutávce jsou vidět oba sluhové, vybrala bych úplně stejně. Je otázkou času, kdy „baviče“ Stana a jeho „humoru“ budou mít plné zuby, mně stačilo pár minut. U Peti mi východňárčina zní dobře, ale on se nedá poslouchat.

29
Johana
Reagovat

@Pavla: kdo je plážový inženýr ze středomoří?

Mám dceru ve věku té světlovlasé karikatury…kdyby takhle vypadala, styděla bych se s ní ukázat na ulici.
Nejzábavnější na včerejším dílu bylo sledovat, zda-li se přilepená moucha na Květčině patce objeví i v příštím záběru. No prostě, realizační tým Farmy to letos pěkně po… a obávám se, že už to lepší nebude.

30
Wally
Reagovat

Ty peníze mají všichni pěkně na háku a jen se potutleně usmívají, asi o nich všichni vědí. Stokrát radši uječenou Gabiku, línýho Michala než rádobyvtipného Stana. Toho bych zabila po jednom dni.
Spát u FT asi není proti pravidlům, jinak by to už na sebe požalovali. Asi spíš dnes bude Martin řešit nehlídání hus.
Na brouky se vyloženě těším.
Jediné plus na nových vidím v tom, že jim rozumím, co říkají. :D

31
Pavla
Reagovat

@Johana: Tomáš to tak má ve své vizitce. A mně to na něj i sedí :))
http://farma.markiza.sk/farmari/1805634_tomas-mayer

32
Poppy
Reagovat

@Johana: Jo, ta moucha v těch světlých Kvetčiných vlasech – to není poprvé. Taky s napětím vždycky čekám, jestli uletí nebo ne.

33
Pavla
Reagovat

@Wally: Mně už ječení Gaby vadí míň, než kvikot Petry. Ta Petra když mluví, by mohla být hvězdou mezi starými babkami z Troškových Slunce, seno. A když začne ječet, což poslední dobou snad pořád, tak je horší než rozjívená puberťačka. Nic mezi těmi dvěma extrémy. Má 30 roků,2 děti, ale ještě jsem nezaznamenala, že by se chovala přiměřeně svému věku. Nějak normálně :))

34
anonymous
Reagovat

To je taky ve scénáři (pro přitáhnutí diváctva). Když se na nic, tak někteří se budou těšit alespoň na mouchu ve vlasech :-D

35
Katka
Reagovat

@Poppy: Mám to stejné, sleduju mouchu a vůbec nevnímám o čem si říkají.

36
Dany
Reagovat

@Pavla: Petra když se do toho dá, ječí až jí přeskakuje hlas. A ksichty dělá jak pětiletý dítě, kterému se něco nelíbí. Kam se hrabe Gabika.

37
Lydye
Reagovat

Peťa potřebuje finance a vadí ji, když si manžel najde ještě práci?

38
Katka
Reagovat

U mě letošní farma je propadák. Poprvé si říkám, no , když ji neuvidím večer, tak se možná kouknu druhý de odpoledne.
Ty tři pomocnice budou fakt přínosem. Dvě erosenky a jedna vystudovaná farmářka Hahaha. Asi kažej jsme nějakej, ale takovou obludu ze sebe udělat ve 20ti letech, to by mě vážně nenapadlo. Nafukovací panna jako vyšitá a ty ohyzdné rty, (pysky), no , být chlapem, ani náhodou bych na ni nešáhla.
Ta husa kulhala už při příchodu a když viděla , co se o ní bude starat, dobrovolně odešla.
Jestli Tomáš mince schoval, tak by mě zklamal . Ten

39
Katka
Reagovat

U mě letošní farma je propadák. Poprvé si říkám, no , když ji neuvidím večer, tak se možná kouknu druhý de odpoledne.
Ty tři pomocnice budou fakt přínosem. Dvě erosenky a jedna vystudovaná farmářka Hahaha. Asi kažej jsme nějakej, ale takovou obludu ze sebe udělat ve 20ti letech, to by mě vážně nenapadlo. Nafukovací panna jako vyšitá a ty ohyzdné rty, (pysky), no , být chlapem, ani náhodou bych na ni nešáhla.
Ta husa kulhala už při příchodu a když viděla , co se o ní bude starat, dobrovolně odešla.
Jestli Tomáš mince schoval, tak by mě zklamal . Že by byl taky řízen Borisem?

40
Wally
Reagovat

U Kvetky to není poprvé. Stále čekám, kdy ji připlácnou noviny Nový čas. :D

41
Eva
Reagovat

Se směju jak píšete o ty mouše na Kvetčině patce :-) já to samé, pořád jsem ji sledovala kdy uletí :-) Vzpomněla jsem si, že i v loňské Farmě na ni mouchy sedaly :-) Vysvětluji si to tím, že už i mouchám farmáři páchnou a tak se raději vrhnou na voňavou Kvetku :-) Na dnes jsem zvědavá jestli Kvetina hrábne do toho hmyzu a červů či to tam všechno je za havěť. No řvala šíleně, ale přiznám se, že i já bych tak řvala a za nic na světě bych tam nešáhla. Hrůza!!! Jinak ta sestava žen je úděsná, hlavně ty děvy co tam dorazily. Z toho zbytku mi nejlépe vychází Jana. Chlapi ujdou, Stano to je takový svéráz, ale taky ujde. Michal šampónek se bude teď předvádět. Oblečený byl jak na párty a asi i něco proběhlo ve farmářském pokoji :-) Tak se máme na co těšit jak tato, asi konečná sestava, bude hospodařit.

42
Johana
Reagovat

@Pavla: aha, medajlonky jsem nečetla. Z povinnosti kouknu na díl do archivu a radši rychle prchám na Panáčka.
Pl.Ing. je zajímavý titul. Přemýšlím, jestli to znamená, že Tomáš něco vystudoval a teď se jen poflakuje po pláži na Zlatých Pieskoch, nebo je to nějaký nový technický obor a má na starosti třeba tobogány nebo vodní šlapadla:)
Každopádně, velké zklamání z nových tváří. Nevadí mi zatím jen Peter, druh humoru, co produkuje Stano, nesnáším a na ta tři zjevení nemám slov.

43
Eva
Reagovat

@Wally: jojo, trefný příspěvek :-))))

44
Johana
Reagovat

@Wally: :-D
Kvetka má na vlasech asi tolik laku, že to funguje jak mucholapka a mouchy se musí vyčesat, ne připlácnout.

45
Wally
Reagovat

@Johana: Asi tak, má lakovanou helmu a vůbec tu mouchu necítí. Dřív je odháněla včera ne.
Na slovní výlevy Petry mám stejný názor jako vy výše a proto se těším na tu havěť. Nevím jestli bych tam sáhla, když zas o tolik nejde, v duelu by se asi zachoval každý jinak, ale nemusela tam zas předvádět ty hysterčáky.
Jana si asi o sobě myslí, že je hvězda Farmy, jak ji tam Gabika setřela při příchodu, že na ty nové nemá.

46
Lentilka
Reagovat

V izbe farmára týždňa sa môžu zdržiavať farmári len so súhlasom farmára týždňa,sluhovia mu chodia kúriť do pece keď je zima ale spať tam nemôže nikto, to je porušenie pravidiel a nasleduje trest. Tie dve kačeny sa priznali že tam spali ,ale za to trest asi nedostanú oni ešte neboli totiž farmárkami len čeladnicami.Až po dueli sa stali farmárkami A museli prehrať duel keď Dolly-Anča je slúžka.Tak to Kveta povedala že kto vyhrá duel tak má imunitu . Trest by mali mať za to že nepočúvli Martina a nepásli v noci husi.Lenže tento rok sú pravidlá hore nohami ako mala hore nohami kameru Dolly- Anča.

47
Dany
Reagovat

@Lentilka: Za to, že čeladnice spaly u FT by měl následovat trest pro Michala. Ale to se , samozřejmně, nestalo. Holky měly dostat trest za to, že se totál vykašlaly na husy.Vvýmluvy, že myslely, že se budou střídat a nikdo je nevzbudil,jsou ubohost, Martin jasně řekl, že tam mají být nepřetržitě. Vůbec neměly lézt do pelechu.

48
Prochor
Reagovat

TV Markíza – zastavte to -šach a mat. Tuhle RS jste prohráli na celé čáře!!!

49
Wally
Reagovat

@Dany: Třeba to hlídání se bude řešit dnes, až Martin přijde rozdělovat úkoly.

Jsem včera koukala jak tam chodí oblíkaný. Michal v tríčku s krátkým rukávem a zrzavá byla oblečená jak Marfuša pod jedličkou v Mrazíkovi.

50
Lentilka
Reagovat

@Dany: Jasné žeby mali aj Mišo by mal mať trest možno sa bude trestať dnes alebo keď bude voľba prvého duelanta veď Kvetka sa opýta: A ako je to s pravidlami dodržiavate ich? Vtedy sa vlastne dozvieme čo porušili lebo ináč je to ako v Kocúrkove

51
anonymous
Reagovat

@Prochor:
http://videoarchiv.markiza.sk/:
Error 503 Service Unavailable

Tak prej jo :-D

52
Johana
Reagovat

@Lentilka: co z toho, že budou potrestáni, když ty tresty budou ve stylu, že Mišo si bude moct udělat nanejvýš pět jídel za den a holky se nebudou moct navzájem hlídat před latrínou.

53
Lentilka
Reagovat

@Johana: Veď to , v predchádzajúcich farmár tresty boli iné spomínam si ako vyhodili jednu len za to že zjedla buchtu inde či niečo také aj to bol trest keď Martin tej modelke už neviem meno vyhodil za plot kufor a hajde domov, aj v minulej farme vyhodil Martin Patrika tak ostatní boli z toho v bobkach,ale teraz to nie sú tresty
Tak teraz sa mi Peťa páčila s tými chrobákmi, síce sa uvrešťala no zvládla to šikovne

54
Lentilka
Reagovat

Tak ja sa smejem na tých dvoch , jak utekali keď zbadali kravu, hrdzava si pomýlila kravu s chlapom a tej Anči krava tým chvostom všetok makeup zotrela ,bože to sú trúbky

55
Dany
Reagovat

Ted se tam do krve urazil ten „srandista“ i nafukovací panna, že mají dělat sluhy. Z koho si tak asi Gabika měla vybrat, když byli dva. Rozhádali to tam všechno. A ten zmetek Michal už zas jede. Sám tam chodí s rukama v kapsách a bude se čílit. Už stačilo, martin by ho měl poslat zpátky k bazénu, na nic jiného se nehodí.

56
Lentilka
Reagovat

@Dany: Dany Tomáš je plážový inžinier

Noví či starí vadia sa stále a Mojsejovci sa skoro rozhádali

57
galadriel
Reagovat

Sa mi páči, ako sa Miško snaží zapôsobiť na Danielu Nikoletu Kortyšovú :) Strašne sa mi páčilo, ako sa predstavovala celým menom včera. Ale….dobre to robí dievča, meno si pamätám z tých pár opakovaní. :)

58
Dany
Reagovat

@Lentilka: Ká jsem přece o Tomášovi nic nepsala, nerozumím.

59
Dany
Reagovat

@Lentilka: Tak trestat se evidentně nebude, nic se nestalo, jede se dál. JE to Kocourkov, je tady někdo psal.

61
Dany
Reagovat

@Pavla: Tak konečně má farma tu správnou love story. Jako upřimně, ne že bych to Petře nepřála, ale přijde mi to jako neskutečná komedie a propůjčit se k něčemu takovému taky něco vypovídá.

62
Pavla
Reagovat

@Dany: Už jsem se k ní ani nechtěla vyjadřovat. Včera to Stano přehnal, s tím vyvolávání hádek, ale Petra mne už vytočila úplně. Opět její nemocné dítě. Vaneska a její snížená imunita. To má ale každé druhé dítě. Co na to maminy, které mají opravdu těžce nemocné, nebo postižené děti? Co by za to daly, aby ty jejich měly jen takové problémy. A Petra, milující mamina ještě přeje dalším dětem (Stanovym), aby byly taky nemocné. To normální žena a matka nevypustí z pusy, aby přál jakýmkoliv dětem nemoc.
A ta svatba je jak píšeš další její komedie – v přímém přenosu. Každá ta husa na farmě má větší IQ než Petra.

63
Eva
Reagovat

No to kulím oči… Před osmi měsíci se rozvedli a už se berou. Ten její manžel na pohled celkem ujde a děti mají pěkné, ale nechápu co je k tomuto divadlu přivedlo. Asi určitě na popud režie této show. Určitě peníze za tuto komédii sehrály roli největší, Petra i pro pírko přes plot skočí :-) a tak proč by si pro balík peněz nevzala znovu manžílka :-) Co na tom, že to byla svatba na farmě a hosté byli v gumácích :-) Včera jsem se nedívala a tak ani nevím zda sáhla mezi ty brouky a červy.

64
Dany
Reagovat

@Pavla: Pavlo, mě se Stanovo chování vůbec nelíbí, další ředitel zeměkoule, který někam přijde a hned ví všechno nejlíp. To, že vykřičel do obličeje každému jeho „prohřešky“ někteří berou jako upřimnost. Já to vidím jako zneužití toho, co naprosto evidentně viděl v TV než na farmu šel. Včetně toho, co ostatní říkali v soukromí na kamery. A jeho vztek, obviňování a nadávky ve chvíli, kdy se stal sluhou mě ho znechutily úplně.
K Petře a jejím dojemným scénkám nemá fakt už cenu se vyjadřovat. Bud je té holčině ještě něco jiného / ale o tom, podle toho co Petra ječí, pochybuji/, nebo z ní dělá účelově pomalu invalidu. Sníženou imunitu a neustálé nemoci jsem si zažila na vlastní kůži u své mladší dcery. Nebyl snad měsíc, který bych tehdy odpracovala celý, přišla holčička sousedky, jednou kýchla a ráno moje malá měla rýmu, která jí šla nejčastěji na průdušky. Vím, co to je. Ale přesně jak píšeš, co by daly jiné maminy, které mají děti skutečně postižené, za sníženou imunitu. Navíc, ta se časem zlepší, v dospělosti to bude ok, takových dětí je dnes hafo.
Svatba vypadá že bude ještě tento týden, to bude komedie, nemám chut se dívat, nejspíš díl vynechám. Na ní nejspíš pečou ty husičky a chlebíky, co jim dal za úkol Martin.

65
Pavla
Reagovat

@Dany: U toho Stana mně vadilo už od začátku, jak za každou cenu chtěl být pořád vtipný a dělat tam show. Většinou to ale bylo jen trapné. No a včera se předvedl už dokonale jako nechutný trapák. Ještě chvíli před tou jeho scénou tam řeční, jak tam musí žít jako rodina a musí tam být veselo a hned na to mu rupnou nervy a předvede se jako ubožák. Pravdu v něčem i měl, ale nebyl důvod to vytahovat a ještě takovým způsobem. Jen to, že ho dala Gaba sluhou :))
Teď už jsem zvědavá jen na Petera, co se z něj vyklube. Zatím se moc neprojevil.

66
Pavla
Reagovat

Ještě jsem se mrkla na oficu na fotky z té svatby a Kvetka s Martinem tam drží nějaký dar, snad náražka dortu, či co to je a v tom zapíchané umělé květiny. Jako od kolotoče. A k tomu část svatebčanů v krojích :))). To se ta Markíza předvedla. A Petě se to určitě líbilo :)))

67
Lentilka
Reagovat

@Dany: Keď som si prečítala v príspevku o bazéne tak ma hneď napadol Tomáš,on sa venuje v lete bazénom a plážam ,myslela som si že ty si si to zmýlila s Michalom – prepáč

68
Lentilka
Reagovat

Tiež som mala iný názor na Stana ale ten jeho humor nie je ničím zaujímavý,no mňa keby naháňal s tou husou hlavou tak mu určite aj vylepím bez ohľadu na následky.Toto bolo nechutné.
Písala som raz v príspevku že ten prsteň Peťa nedostala len tak ,že za tým sa niečo skrýva a už je to tu.Je už trápna s rozprávaním o svojej dcére,imunita to nie je choroba u detí do 6 rokov je to normálne a hlavne keď sú v kolektíve. Aby si nakoniec neprivolala naozaj pre dieťa chorobu a inú.
Mňa v súvislosti s Peťou napadla moja kolegyňa,ktorá finančne na tom nebola dobre a keď si požičiavala peniaze tak vždy s tým, že na lieky pre syna ,pritom vôbec nebol chorý až mu nakoniec zistili leukémiu.A zrazu všetko bolo ináč.

69
Wally
Reagovat

@Pavla: Ale za tu scénu s Petrou mohl hlavně Dodo, který ji hned za tepla vyslepičil o čem si Dolly s Stanem povídali. Oni mají nakoukaný nějaký týden tak už tam šli s nějakým názorem na lidi. Asi těsně před jejich nástupem vypadl Roman a Petře sliboval finanční moc. Takže se těm jejich komentům vůbec nedivím.
Nevím jak je holka Petry nemocná, ale přát někomu nemoc jeho dětem je víc než ubohost. Petra mě stále více přesvědčuje, že to je lidská zrůda, která má radost z cizího neštěstí.
Začíná se mi líbit Gabika. :D A v některých záběrech z ní je čupr baba.

70
Lydye
Reagovat

Jsem naprosto zklamaná, jakou z této soutěže dělá Markíza frašku. Jsem znechucena a nevím zda si to nespletli s pořadem – Pošta pro Tebe. Děkuji, dál nemusím sledovat tuto komedii.

71
Eva
Reagovat

Podívala jsem se na opakování a fakt kam se na ty strigy a Doda hrabe horor VŘÍSKOT. Snad ještě víc než ty štěkny se mi zhnusil Dodo, který vnesl hádku mezi Petru a Stana. Šmíroval a hned vše donesl Petře. Určitě věděl co z toho vznikne. A běda každému kdo se dotkne pouhým slovem jeho kobyly. No, děs!

72
Dany
Reagovat

@Lentilka: 67 Lentilko, nic se neděje, jen jsem nerozumněla a nebyla jsem si úplně jistá, co jsem kde plácla.

73
Johana
Reagovat

Ako hovorím, včera mě víc, než egoistická husa Petra a primitivní buran Stano, překvapila Jana. Vůbec jsem nepochopila, o čem byl ten její hysterický výstup v kuchyni. Mojko s Ančí ji trochu polechtali ego, vlichotili se ji, jakože není až tak falešná, jak to vypadá v televizi a ona pak po ostatních ječí a ječí a nemůže přestat.
Mně se taky začíná nejvíc líbit Gabika, nevadí mi Dodo a Tomáš. Ti tři by se mohli utkat v pátek o tu ztracenou bednu mincí. Pět bochníků chleba a čtyři pečené husy by si všichni farmáři spravedlivě rozdělili a přibalili na cestu domů, čímž by byla letošní Farma, k radosti drtivé většiny diváků, ukončena.

74
sunrise
Reagovat

Ach jo. Svatba na farmě? Člověk si myslí, že po příchodu tria těch laciných E55 už hůř být nemůže a ejhle – nikdy není tak zle, aby ten marasmus nemohl být horší. Uf uf. :-)

75
Franz
Reagovat

To bude svadobný ošial. :-)
Parodie na reality show pokračuje. Markiza se totiž práskla přes kapsu a zařídila jedné soutěžící přímo na obrazovky diváků svatbu. Doufám, že tím byla Petra odměněna a měla by jít už domů za rodinou.

Vedle sponzora pořadu traktory John Deere tuto reláciu určitě sponzoruje i firma Pavlík z Nitry. Jeho synek si na Farmě může třeba stavět na hlavu nebo inzultovat ostatní soutěžící a stejně se mu nic nestane.

76
Lentilka
Reagovat

Neviem kto je hlúpejší Petra alebo jej muž? Oni musia byť duchom slabí ak pristali na takéto zhovadenie.Žiadne peniaze by mi za to nestáli. Na farme svadba – v duelovej chatke svadobná noc. Lacko nám sľuboval,že sa ho nezbavíme ale vyzerá to na Petru.
A aký duel tipujete? Ja by som bola za mužský a Mišo von,začínam už byť na neho alergická.
Žeby dnes o prvom duelantovi rozhodovala Gabika?

77
anonymous
Reagovat

Jak jsem psal, velká „nápaditost“.
Btw, o tom, kdo vypadne v duelu, si už cvrlikají i vrabci na střeše, ale mimoto je známa i osoba FT.

78
Wally
Reagovat

A nebude to množství lidí a zvířat na svatbě pro dceru Petry nebezpečné?

79
Pavla
Reagovat

@Wally: Nebezpečné teď určitě neeee. Protože to bude za honorář.

80
Katka
Reagovat

Čtyři pečené husy a pět bochníků bude asi svatební menu. Byla to náhoda, když Gabika říkala, že tu má Petra mouku na svatební koláče?
Stano otočil o 100 stupňů. Humor nikde, neví, jaké má povinosti sluha, mele blbosti. To mu moc dlouho nevydržela dobrá nálada .
Michal, ten je “ splachovací“ ten má všechno v paži a jak tak koukám, zase je na koni.
Tatínek se musí pořádně plácnout přes kapsu , aby chlapce udržel na farmě. A Tomáš sklidí, co si zasel, nechápu, proč peníze schoval. To si myslel, že se Michal chytne za nos? Ani náhodou, Borisové v předklonu srází půlky před bohatým synkem Pavlíkovic , z dálky slyší šustot eur a vyhlásí trest za šikanu malého chlapečka, bo tatínek si to přeje. Nikol Pyskatá je ale ošklivá.

81
Wally
Reagovat

Při celkem logickém budoucím průběhu mně vychází jako budoucí FT Dolly Nikola. To by teprve bylo vzrůšo. :D

82
Nezabudka
Reagovat

Neviem co to bude za diel so svadbou, ale pobavilo ma, ako Miso a Nikol sedeli spolu pred husinom (ci kacinom) a naraz sa zacali smiat, zavreli dvere zvnutra, schovali sa pred kamerami. Predstavovala som si, ze sa tam viac zblizuju…

83
Lydye
Reagovat

@Franz:Tak pokud to je jak píšeš, už se nedivím, že fracek Michal Pavlík si dělá co chce a prakticky mu vše projde a pokud je trestán, tak aby se mu co nejméně ublížilo. Prochází mu vše, jídlo, odrazování děvčat od úklidu nádobí, porušování pravidel s děvčaty a spoustu jiných věcí, to se už vůbec neřeší a Květa i hlavní farmář jsou velice dobře obeznámeni se vším co se na farmě děje. Největší gól je, že výchovné ponaučení ohledně peněz Tomášem, je šikana, jak prohlásila Květa ??? To je fakt vrchol hlouposti. Michal měl ztracené peníze na háku, nic si z toho nedělal a ten, co to myslel dobře bude trestán ??? Zdejší pravidla – nepravidla mě silně připomínají vymýšlení pravidel jen na někoho, jako to bylo ve Vyvolených.
Proto tam hraje takového nedotknutelného hrdinu ?

84
hollyoaks
Reagovat

budu orgie na farme…..alkoholprebudil najnižšie pudy.sexualne násilie.plač a vyčitky

85
anonymous
Reagovat

@Lydye: „Trest“ pro Michala bude opravdu stát za to.

86
Dany
Reagovat

@Wally: Jejda, nestraš

87
Lentilka
Reagovat

Tak ukrytie truhlice Kveta nazve šikanou, potom ako sa dá nazvať správanie farmárov k Lívii?

88
Dany
Reagovat

@Lentilka: To se jim, bohužel, líbilo. Štáb to považoval, evidentně, za ohromné vzrůšo a oživení hry. Hodně smutné.

89
Dany
Reagovat

@Lentilka: Jo a ještě něco. K mladému povaleči je třeba chovat se vstřícně, přeci si neznepřátelí jednoho ze sponzorů. /To nevím, ale jak jde hra, mám z toho takový pocit/.

I když je pravda, že Tomáš neměl co chmatat na nic, co je ve světnici FT. Ale nazývat to šikanou je hodně mimo mísu. Tak to asi bude mlaďoch za to, že musel snášet šikanu, další týden FT, jeho několik přestupků během jediného dne jaksi nikdo z kompetentních „nezaregistroval“. Zrovna tak jako to, že husopasky místo aby se staraly o husí svěřenkyně, chrupaly v posteli u FT a dokonce s jeho svolením. Nad uhynutou husou Martin jen mávl rukou, jeho silná vyhlašování kus za kus se uplatní zase až se to bude hodit. Tady už je škoda slov.

90
Lentilka
Reagovat

@Dany: Jasné že Tomáš nemal brať a skrývať truhlicu a ešte o tom vedeli aj všetci starí farmári, na druhej strane toto keby niekto urobil Tomášovi ako farmárovi týždňa tak neviem či by nebalil kufre,uvidíme večer ako to zostrihala markíza,či vôbec ukážu čo tomu ukrytiu truhlice predchádzalo.

91
Dany
Reagovat

@Lentilka: Tak to bez debat. A Tomáš by to těžko zkousával. Ale, jak ho nemusím, věřím tomu, že by tam lítal jak motorová myš a nedal by pokoj, dokud by mince nenašel. Michal byl vysmátý, vůbec to neřešil. A mluvit v této souvislosti o šikaně mi přijde hodně účelové.

94
Pavla
Reagovat

Pěkně se Tomáš předvede. Takový navenek klaďas, samochválou nás krmil několik týdnů až to smrdělo a pak stačí jedna noc a trochu alkoholu a je vymalováno.
Jsem zvědava, jak toto bude řešit štáb a jestli se to zase nepřejde jen nějakým směšným trestem, jako to dělají u Michala.

95
Dany
Reagovat

@Pavla: Možná mě zabijete, ale Tomáš píše na ofiko stránkách, takže to asi nepřejdou. Už mají jiné zápletky, tak ho nepotřebují.

96
anonymous
Reagovat

@Dany: Jestli ještě bude nebo už nebude Tomáš na farmě příští tejden je taky jistojistě známo.

97
sunrise
Reagovat

@anonymous: Kdo by to byl řekl, že? Věř, že je nám všem už dávno jasný, že to víš. Však ty nás na to nenecháš zapomenout. A naskakují ti pupínky touhou nám to sdělit. Pokud jde o mě, ráda si počkám až to uvidím sama. Pokud tedy vydržím své zhnusení z toho hotelu Paradise, který z toho Borisové upoceně vytvořili.

98
Pavla
Reagovat

@Dany: Já tě nezabiju, mně to nevadí :))
Jen přemýšlím, jestli bude muset odejít, kdo se vrátí místo něho zpět do hry. Jestli Laco, nebo to bude až po dnešním duelu a vracet se bude nový vypadlý.
Mně Tomáš chybět tam nebude, nemám ho ráda. Ale na chlapské práce jim chybět bude, Ti noví se ještě nerozkoukali a zdá se mně že se zatím ještě jen vezou. A jediný Dodo zbývá, který se vyzná jak ve strojích, tak si poradí i se zvířaty. Tak toho si budou muset ženské hýčkat a neposílat ho do duelu. :))
Ty 3 nové grácie jim tam dali snad za trest. Ty na práci nejsou, ty budou muset akorát ještě pár týdnů staří farmáři jen živit.

99
Katka
Reagovat

To se dalo čekat, že se tam něco semele. Režie nenechala nic náhodě a dodala alkohol. A erosenky tam přišly ne kvůli práci na farmě ale k uspokojení opilých a nadržených chlapů. A podařilo se. Dnes večer stoupne sledovanost a o to Borisům jde především. Čím hnusnější věci se budou dít, tím lepší. A Péťu s Miškom pomalu ale jistě posunujou do finále. Z kraje mi Tomáš nevadil, podařilo se mu ostatní donutit k práci ale začalo mi vadit to jeho chvástání na kameru a urážení např. Gabiky, i když je ona uječená, Tomáš jí často provokoval a beru to tak, že Gabika si to nenechala líbit. Na Janku si nedovolil, ta by ho usměrnila raz dva. Myslím, že tím honěním “ onoho svého“ to pos..l u hodně lidí. Zaslouží si jít domů s ostudou.

100
anonymous
Reagovat

@sunrise: Trocha laškování s váma nikomu nezaškodí, ne?
Ale jinak je zajímavý, že Dany, co řekl asi více, než by měl, nevadí, a zase jsem nejhorší já :-)
Ale nebojte, jsem s tím smířen :-)

101
anonymous
Reagovat

…Dany je žena, tedy řeklA, pardon :-)

102
Katka
Reagovat

Mně to vaše laškování nevadí. Kdo se chce podívat na jeho stránky, podívá se i bez nějakého upozornění. Pro mě v této pofiderní farmě není nikdo, kdo by tak vyčníval, abych byla ochotná mu fandit. takže se jen bavím tím, co ze sebe dokážou lidé udělat pro peníze. Jasně, jsou důležité ale pro mě za cenu , že ze sebe na nějakou dobu udělám národního debila, ne.

103
anonymous
Reagovat

@Katka: Bohužel, celá Farma už vypadá i na zajímavostně-psychologickou bídu. To není spoiler, prosím, ona už tak totiž vypadá dost dlouho. Teď tomu jen nasazujou korunu.

104
Dany
Reagovat

Já nic nehledala, chtěla jsem se jen podívat letmo na ofiko stránky Farmy a při čtení názorů jsem na něj narazila. Nebyla jsem na jeho stránkách, nebaví mě ani pátrat po různých dramatických článcích v Nových časech, či jak se to jmenuje, všřte nevěřte byla to náhoda a pak jsem reagovala na příspěvek Pavly.

Jinak jsem fakt ženská, i když to jméno asi zavádí. Tohle je moje přezdívka už hrozně dlouho,tak 30 let, ještě z dob čundrů.

105
sunrise
Reagovat

@Katka: můžu jen podepsat tvůj příspěvek č. 99. Přesně to samé si myslím já.

106
Katka
Reagovat

@Dany: Jé, čudry, Český Ráj, Jinolické rybníky, Broumovsko, to byly časy. A je to už tááák dávno.
Teď stojím u sporáku , dělám lečo těm mým nenažrancům a díky tobě, jsem si zavzpomínala na doby minulé. : – )

107
Katka
Reagovat

@Katka: Až z toho blbnu – čundry.( pardon)

108
Dany
Reagovat

@Katka: No jojojo, čundry, ted už spíš jen výlety, ale pořád ráda. Já hodně Posázaví, Berounsko, a moje veliká láska jsou hory, na rozdíl od většiny zvlášt v létě.

109
Johana
Reagovat

@Katka: souhlasím, pokud Tomáš udělal to, co udělal, měl by samozřejmě odejít, ale nějak mi to celé smrdí štábní manipulací.
Po duelu s Petrom, muselo Borisům dojít, že sulcoidní, líný Mišo nemá proti Tomášovi šanci, bylo potřeba se ho zbavit a alkohol plus vyprsená gogo tanečnice je ten nejjistější způsob, jak probudit v nadrženém chlapovi vášně.
Všichni jsou spokojeni, největší soupeř byl odstraněn, Katka dostala tučný honorář a Mojko jde do finále.
Tak mě napadá, kde že byl novomanžel Bejda pozdě v noci, když se Tomáš vetřel k novomanželce Bejdové, zoufale prosící, ať ji to Tomáš nedělá a neukazuje?

110
Katka
Reagovat

@Dany: Já jsem z Liberecka, tak to mám opačně, Pardubicko, Boleslavsko…..ale na hory nedám dopustit .

111
Franz
Reagovat

…….. Dovolím si dať jedno vyjadrenie, aby ľudia mali v tom trošku viac jasno… pretože začali padať hovná, ako sa dalo čakať. Dnes sa na FB stránke Farmy objavili podozrivé komentáre od nicku „Tomas“ s oficiálnou farma-fotkou ako profilovka. Oznamujem všetkým a hlavne pánom žurnalistom, že sa jedná len o nejakého zúfalého (alebo zaplateného) dementa, proste FEJK, ktorý sa snaží rozdúchať oheň alebo čo. Pánovi prajem pevné zdravie, nech si tú jeho úbohosť užije čo najdlhšie. Ubezpečujem vás, že Tomáš je stále fyzicky na Farme, takže určite by nemal ako písať somariny na Facebook. ……………

112
Dany
Reagovat

@Katka: Já z Prahy , takže asi proto Sázava, Berounka

113
Katka
Reagovat

@Johana: To mě taky napadlo, kde je novomanžel. Petra , připravená na na svatební loži a v tom tam byl vpuštěn opilý Tomáš.To jako tam nebyl nikdo, kdo by ho zastavil? A on je taky debil. Slintá po Lauře a vleze na první , která se namane.Proč mu nepředhodili ty dvě profesionálky, ty by podržely ještě rády a mohl si na farmě ještě pobýt. Teda, jestli ho vyhodili.Uvidíme, jak to vlastně bylo.
Ani mexická telenovela se té na farmě nevyrovná.

114
Katka
Reagovat

@Franz: O jakých hovnách píšeš? O tom , co tady probíráme my?
Od toho je tu diskuze, tak to tu probíráme, co by , kdyby.

115
JanaH
Reagovat

Svatá prostoto! :-D

116
katka
Reagovat

@Katka: a určitě sis teď udělal dobře, že jsi mohl napsat, že jeTomáš na farmě, že?

117
Eva
Reagovat

Jsem si tu teď přečetla o svatební noci a o orgiích, no co k tomu dodat… nějak tyto reality show přestávají mít úroveň. Ve StarDance vypadne docela dobrá tanečnice a zůstane tydýt Pavlásek, v Prostřenu – dnešním – soutěžící čumí do kamery a pošle diváky u televize do prdele… ani se na dnešní Farmu netěším, fakt …

118
JanaH
Reagovat

@Franz: měl jsi to sem zkopírovat celé, „zadělal“ sis na problém a budeš umlácen kabelkama. :-)

119
Katka
Reagovat

Já určitě nikoho mlátit nebudu.

120
Johana
Reagovat

@Katka: alkohol je sviňa věc, to si pak jeden nevybírá a bere, co se kolem hejbne.
Doufám, že tam ještě je…já byla Tomášův zarytý antifanouš, ale teď ho vidím jako jediného, přes kterého ten protekční smrad nepřejde.
Včera, při stole Tomáš zmínil, že je kuchař…tak jak je to s tím plážovým inženýrem?

121
Franz
Reagovat

@JanaH: ano máš pravdu. Teď mně odpůrkyně Tomáše dají do klády nebo nechají zmrskat.
Omlouvám se všem diskutujícím, že bohužel tak dobře slovensky neumím a můj předchozí příspěvek byl zkráceně okopírován z „oficiálních“ FB stránek Tomáše Mayera.
Kathlyn, děkuji, že mně být nebudeš.

122
Franz
Reagovat

Ale fuj, taký jsem dostal strach, že píši už i hrubky.

123
Katka
Reagovat

@Johana: Máš pravdu. A i Dodo by si s ním lehce poradil. Uvidíme. Plážový inženýr? Když si vezmu jednoho po druhém, tak bych myslela Tomáše. Co vlastně dělá Michal, studuje? Nevím, nečetla jsem jejich vizitky.

124
Katka
Reagovat

@Franz: Neboj, kluky jsem bila naposledy na základce. Hrubka sem , hrubka tam, to neřeš. Já si taky nejdříve musím říct pády, abych mohla napsat „mě“ a „mně“.

125
galadriel
Reagovat

Dnes som mimo TV, tak sa na Vás spolieham, že mi dáte vedieť čo sa tam deje ;-) rekapy za 4/5 -5/5 v nedeľu.

126
Franz
Reagovat

@Katka: Nevěř všemu co se napíše na stránkách Markize.
„Skúsený plážový inžinier“ je blbost, to snad ani není povolání. To je možná nějaké slovenské slangové označení jako u nás „lázeňský švihák“.

127
JanaH
Reagovat

@galadriel: dobrá, zkusím volat z okna, není to zas až tak daleko. ;-)

128
JanaH
Reagovat

@Franz: ani všemu, co hlásá fejsbůk. ;-)
Že ten „Tomas“ je fake bylo jasné už nevím kdy. Napřed bez fotky, potom s pravým Tomášem, když ho nějací aktivisti nahlásili, tak profilovku zase změnil…
A dřív ty plky kolem Doda…

129
Daniel
Reagovat

Tak keď tam Tomáš ostane za fyzické napadnutie a sexuálne obťažovanie, tak toto je už naozaj moc.

130
Lentilka
Reagovat

Na Farmu prichádza skúsený plážový inžinier Tomáš,pre ktorého je voda,slnko a pláž plná báb veľkým lákadlom.Som chlap,ktorý má testostéron na rozdávanie. Podľa neho ľudia majú dnes rozhádzané hodnoty.Naháňajú sa za peniazmi a potom si v 40-tke uvedomia,že si nič neužili.

Michal Pavlík- príkladne sa stará o svoje telo,skutočná práca mu príliš nevonia.Jeho vášňou sú ženy,autá a peniaze.Na Farme by chcel zažiť v prvom rade zábavu. Farmársky životmôže byť preňho veľkou životnou lekciou a prekvapením.

Ešteže som sedela lebo ináč by ma je..o z toho čo predviedla Kveta,myslela som že už Anča tam nebude ,že spľasla pod tým pribratým Chujkom Mišom ….

131
Dany
Reagovat

Tak ted jsem docela rozpolcená. Jak Tomáše nemusím a rozhodně neměl brát mince, tak to, co řekl o Michalovi je svatá pravda a je škoda, že se nikdo k němu nepřidal a nepodpořil ho. A že „trest“ pro Michala je výsměch, je taky pravda, tomu je to úplně šumák. Kdyby alespon musel být sluha, ale takhle? Uvidím, jak se to celé vyvine dál, ale ted momentálně mi byl Tomáš sympatický, jediný měl koule na to říct co a jak. A v tomle s ním stoprocentně souhlasím.

132
anonymous
Reagovat

@Daniel: Hlavně se dopředu nespoléhajte na fejsbůk – jak píše JanaH – nebo na jiný stránky, protože to může bejt jinak, a často taky je.
Např., duelovej díl ještě není ani na Voyo, a přece se objevuje na fejsbůku, kdo prej duel prohraje, protože… (sice logickej důvod, ale přesto je předpokládanej výsledek duelu vycházející z tohoto předpokladu chybnej). Stejně tak, co se týče incidentu v příspěvku č. 92 – protože ani v tom článku není napsaný zdaleka všechno (např. včetně toho, jaký všechny osoby u toho byli).
Atd. Apod.

Nejlepší je si počkat, no :-)

133
Lydye
Reagovat

@Dany: Naprosto souhlasím a ostatní staří farmáři jsou skety v čele s Peťou a Gábou – já nic já muzikant. Jediný, který se dokáže postavit s pravdou je Tomáš a proto mu držím palce, pokud předčasně nevypadne.

134
Katka
Reagovat

Pro mě je Gabika jedna velká faleš. Nemůžu jí vystát.
Splachovací Michal, zmetek bez emocí. Toho chci vidět čistit latrínu.
Svadba- trapárna .
Kvetka v roli tragéda- trapárna.
Tomáš si snad myslel, že se za něho postaví?

135
Dany
Reagovat

@Lydye: Lydye, ale Gaba, i když tak všelijak, ale zřetelně řekla, že s tím souhlasí. Ono je taky možné, že Kvetka to ani rozjet nenechala. Měla jsem z toho dojem tak, jak jsem napsala, ale kdoví? Když to není přímý přenos, může to být sestříhaný všelijak. Nevěřím ani, že proklamovaná nesestříhaná verze je skutečně nesestříhaná. No a Michal to nakonec sám zazdil, když na kameru řekl, že je mu to úplně jedno, že nemá žádné emoce.

136
Dany
Reagovat

@Katka: Katko, vsadila bych se, že Michal latrinu čistit nebude. Je to přeci trest za to, že ho ostatní, chudáčka, šikanovali. A vsad se, že to nebude dělat ani nafukovací Anča.
Na svatbu nekoukám, mám vypnutý zvuk a čekám,až ta trapárna skončí. Jen chci vidět, co se tam vlastně stalo.
Jen mě tak ještě napadlo. Kdy vlastně zrušili Michalovi trest, že nesmí jíst nic, co si sám nepřipraví?

137
Katka
Reagovat

Odvolávám co jsem napsala . Sobáš tradiční, v krojích se mi páčil.

138
Katka
Reagovat

@Dany: Mně se svatba líbila, nikdy jsem neviděla krojovanou svatbu , hezká tradice. Ale v tu chvíli jsem si odmyslela kde se koná, proč a co bude následovat. Já ale nevěřím, že předem nic Petra nevěděla, protože její záchvaty pláče chyběly. Kdyby to bylo opravdu nečekané, dostala by hysterický záchvat a řvala by a nadávala , dokud by nepřijel ženich. A když viděla děti, tak jsem čekala větší reakci.

139
iv
Reagovat

@Dany: To Michalovo prohlášení beru spíš jen jako snahu dát najevo, že ho Tomáš nevytrestal ani nevystresoval, jak si představoval a přál:). Tomáš tam především není od toho, aby druhým uděloval morální lekce a vychovával je, proč se raději nevěnuje svým nedostatkům charakteru, taky by se jich našlo dost.

140
Dany
Reagovat

@Katka: No, já musím sebekriticky přiznat, že jsem se sekla. jak Michal tak Anča s hov…. pomáhali.
Tomaš se chová jak hovado.

141
Lydye
Reagovat

Všichni se dobře bavili i obě ženy( Gaba + Petra). Ba právě naopak, Petra provokovala, uvolněnost pod vlivem alkoholu, smích, srandičky a nakonec to Petře došlo, jak to bude vypadat před ženichem až to uvidí a otočila hrátky proti farmáři. A Gaba? Přilévá olej do ohně. Přichází velká komedie od těchto dvou hráček, pláč, smutek, špatné vzpomínky na minulost a účelem je vyloučení farmáře, velkého soupeře. Ano, spojíme se a budeme chtít ukončení a snad to vyjde a vyloučí Tomáše, velmi silného hráče. Tak to vidím já a je to velké ponaučení pro vedení, zda dodávat věčně hladovým lidem tolik alkoholu, sami by si měli sáhnout na svědomí. Kolikátého hráče že se Petra už bojí ??? A jí za její uvolněné chování se nemají soupeři bát ??? Bože to je herečka.

142
Eva
Reagovat

@Lydye: Velmi dobře, výstižně napsáno, 3x palec nahoru!!!

143
Eva
Reagovat

@Lydye: Velmi dobře a výstižně napsáno, 3x palec nahoru!!!

144
Pavla
Reagovat

@Lydye: No jo, srandičky. Ale i každá legrace musí mít své meze. Pokud se to neuhlídá a přežene se, bývá malér. A tak se i stalo.

145
Lentilka
Reagovat

Neverím že je to tak . Keby bol Tomáš toto Petre urobil tak celá farma je hore nohami a nečakala s tým do duelu,veď celý deň boli kamaráti. Ako chytro sa Kveta opýtala Peti ,že či sa ešte niečo udialo neskôr,lebo sa zo svojej svadby neteší.Ani nemôže pretože taká píííí… ,ktorá pre peniaze zapredá aj svoje deti sa neteší v živote z ničoho. Všetko dopredu naplánované ,tvárila sa ako keby prišla z inej planéty. Je to žena bez chrbtovej kosti s vyrezanou hanbou.Prečo keď rozprávala o Tomášovi si tvár zakrývala rukami? Na slová Tomáša nevedela čo povedať. A tá striptérka tiež ožratá ktovie kde spadla ,veď ona ani nevedela čo rozpráva.Raz tak potom onak.
Nič neukázali-nič sa nestalo. Neverím ,že Tomáša vyhodia,jeho tam ešte potrebujú. Ale som rada že vypadol Stano.Prekvapenie ušité na mieru pre Peťa. Vedeli že ho bolia kríže a oni dajú podliezanie. Ešteže to nevyšlo.

146
Johana
Reagovat

@Lentilka: taky to tak vidím s Petrou. Tomu svému chudákovi za celý čas neřekla jinak, než ,,ty koňu“.
Všechny ženské se tam chovají jak klubko zmijí. Dnes jsem jen nevěřícně zírala a čekala která, kdy a na koho flusne jedovatou slinu…včetně těch tří nových kusů.
Je pravda, že někteří chlapi mají hnusnou a nepříjemnou opici, některé ženy zas hysterčí a nezvládají emoce, ale chyba štábu je, že je nalejou neskutečným množstvím nějaké samohonky v kombinaci s pivem, což by odrovnalo i Riavka s Ružom.
A pokud chce Markíza čtyři hodiny vysílat o tom, co kdo komu udělal, nebo řekl pod vlivem, měla by o tom mít natočený nějaký důkazní materiál. Nikoho nezajímá, jak se pár přiožralých lidí snaží vyčistit svědomí přehozením vlastní špíny na jiného.

147
anonymous
Reagovat

@Lentilka: „Ešteže to nevyšlo.“ Není to tak úplně pravda.

148
Katka
Reagovat

Taky souhlasím s Lydyí (koment142) .
Petra, ta vzorná matka, milovaná manželka, vynikající hérečka, sexy baba, kterou chtějí všichni chlapi , jen na ni pohlédnou, ta si za takový výkon, co včera předvedla zaslouží výhru. A Gaba taky. Džonyho se bály, Laciho se bály, teď umírájí strachem z Tomáše, kdo to bude zítra? Že by Riavko, nebo Ružo?
Pokud to tak bylo, jak povídá zrzatá, tak je Tomáš hovado. Farma ho také změnila, hráblo mu. Už když psal trest, vypadal jako magor. Já bych byla pro, ať jde domů , udělal tu ze sebe kreténa a opět posunul Petru dále.
Režie včetně Kvetky ví, jak to bylo, neb jsou všude kamery, jestli zrzka lže a jestlo „ho“ Petra viděla.
A až jim v kuchyni dojde olej, Tak si Gaba vyždíme ty svoje hnusně mastné vlasy a mají vystaráno.Fuj.

149
Katka
Reagovat

Lydye 141.

150
sunrise
Reagovat

Já si myslím, že se stalo víceméně přesně to, v co Borisové na Markíze dodáním alkoholu doufali. A teď si mnou ruce. Čím hůř, tím líp, hlavně že se zvýší sledovanost. O úroveň RS a čistotu žánru tady jde až na posledním místě. Co na tom, že půlka diváků bude zvracet a druhá nadávat? Dívali se! :-/

151
sunrise
Reagovat

Ještě k upoutávce na další dění. Která z těch uřvaných bab (na téhle farmě bylo prolito bezkonkurenčně nejvíc slz ze všech mně známých RS) si myslíte, že nakonec popadne nabízené prachy a odejde?

Anonymous: Já vím, že tobě už je to dávno známo a je mi to jedno. Raděj bych si o tom tady chvilku zaspekulovala, protože to mě právě baví :-)

152
Dany
Reagovat

@Lentilka: Lentilko, ale Gabice nadával opravdu hnusně a to jsme viděli. I ty urážky vepsal mezi věty v trestu s tím, že je přesvědený, že to nikdo nečte. Kdyby mu šlo opravdu o tohle, mohl tam napsat cokoli jiného.Na to, že se on i Michal naváželi do Laca, že ženy uráží, docela síla. Ale tohle bylo to jediné, co jsme viděli, všecho ostatní je jen tvrzení proti tvrzení. Nemyslím si, že by to bylo na vyhazov. Už jsem tady psala, že Tomáše dvakrát ráda nemám, ale ráda bych ho viděla v duelu. A vyfučet by, podle mě, měl daleko víc léný zmeteček Michal. Což se obávám, se jen tak nestane, vzhledem k tomu, že režie má konečně svojí love story, tak si oba aktéry budou pěstovat.

Jinak s výsledkem duelu jsem spokojená, ten „srandista“ mi šel na nervy. Na farmu přišel odpočatý, při zvolení za sluhu ztropil scénu jako hrom a po týdnu sluhování je tak vyčerpaný, že si musí vzít do duelu nemocného. Takže jsem ráda, že mu to nevyšlo, Petr je mě,osobně, mnohem sympatičtější. Jen doufám, že za FT nedal nafukovací Anču.

153
Pavla
Reagovat

Souhlasím s příspěvkem148. Tomáš je hovado a Petra hérečka. V této fázi hry by se mně líbilo, kdyby Tomáš musel odejít a Petra vzala 2 000 a odešla taky. Pokud tam šla jen pro peníze na lázně pro dceru, tak by jí to mělo stačit a může jít za dětmi. Pokud je opravdu tak milující matka, jak tvrdí. Určitě dostal honorář i manžel a děti za včerejší divadlo, tak penízky na lázně už mají.
Jen si myslím, že Tomáš dostane zase jen trest a i s Petrou zůstanou. Jsou to hlavní postavy této hry a diváky táhnou. Vyvolávají u nich emoce a je jedno, zda kladné, či záporné. Sledovanost je.
Já bych ale už chtěla vidět, jak bude na farmě bez těch 2 a aby dostali konečně větší prostor na kameru i ostatní hráči. Sledovat dál jen ufňukanou Petru a arogantního Tomáše mne už asi bavit nebude.

154
sunrise
Reagovat

@Dany: Tipuju, že dal Petru. Pokud tedy neodešla s prachama. Ale já si myslím, že si jí pěstují na vítězství s Příběhem. I když bych jí a Mišu opravdu ráda už pár týdnů viděla v propadlišti farmářských dějin. Leč, obávám se, že se jen tak nedočkám.

155
anonymous
Reagovat

@sunrise: Je mi to známo, ale… tentokrát jsem ani to nenapsal: že je mi to známo :-)
A ani to nenapíšu, i tedy proto, abych vám udělal radost (jen občas tu šibalsky dávám neurčitý náznaky, aby to tu bylo pestřejší) :-)

156
sunrise
Reagovat

@anonymous: I ty jeden šibale! Proč ty sem vlastně chodíš? Nuda?

157
Dany
Reagovat

@sunrise: Přesně to mě napadlo. Nechápu proč se někdo, kdo ví v reality všechno až do konce, zúčastňuje diskuzí.

158
anonymous
Reagovat

@sunrise: Bojuju za práva menšin, přece. Menšin na Panáčkovi.

159
Janica
Reagovat

Žádnou z popisovaných situací jsem neviděla, takže? Zřejmě se vůbec nestaly a byly vyvolány uměle. A trest pro Michala? Nesmí být příští týden FT!! Co to je za trest?
Už Michala tak nesnáším, že Tomášovi i přes různé výstřelky nadále držím palce.
Protože není všechno tak, jak nám Markíza předkládá.
Tomáš je můj favorit a doufám, že dojde nejdále.

160
sunrise
Reagovat

@Dany: to bude nějaký komplex. Možná zvrácený pocit důležitosti. Něco jako: „Alespoň v tomhle vím víc, než ostatní, a tak jim to prostě musím říct, abych se cítil jako hrdina“. Ale OK, lidé jsou různé, já to nějak překousnu :-)

161
anonymous
Reagovat

@sunrise: A čistě si tu trochu hrát není bráno v potaz? :-) Neberte tu RS, nebo diskuze o nich, tak strašně vážně. To už vám tu taky někdo psal, a nebyl jsem to já.

162
sunrise
Reagovat

@anonymous: Můj milý, jediný, kdo se tady bere zatraceně vážně, jsi podle mě ty. Jinak se všichni dobře bavíme tím, že probíráme RS a spekulujeme o dalším vývoji. Tvoje informace to tom, že víš, jak to bude dál sem moc zábavy fakt nepřináší.
Ale víš co, já za sebe toho už nechám, neměla jsem se nechat vyprovokovat, protože se sem chci i nadále chodit bavit a ne dohadovat. Omlouvám se a jdu něco dělat :-)

163
Lentilka
Reagovat

@Dany: Dany áno voči Gabe je nepríjemný až príliš,s tým súhlasím,ale včera keď Gaba videla že má ešte alkohol mala mu dať pokoj.Ona tiež rada provokuje.
S tou Ančou že vyfučala to bola ironia pretože je celá umelá.

P.S Stano zas tu Peťu v liste velebil, tipujem ju na farmárku týždňa .Petra ani Gaba peniaze nezoberú to sú len ich silné reči, aby ich nezobrala Anča.
Sodoma gomora na tej farme .

164
Dany
Reagovat

@sunrise: Souhlas s oběma příspěvky

165
Pavla
Reagovat

Docela by mne zajímalo, jak to mají v pravidlech s těmi penězi. Co kdyby si je chtělo vzít a odejít ze hry třeba 5 hráčů? Kdo z nich by měl na ně a odchod přednostní právo? nevíte to někdo?

166
Dany
Reagovat

@Lentilka: lentilko já vím, ale stejně by se takhle přeci chlap k ženský chovat neměl. A nebo alespon to nekritizovat u druhých. Tohle si Laco nedovolil nikdy.

167
Dany
Reagovat

@Pavla: Těžko říct, ještě se to nestalo. Ale asi ten, kdo se o ně přihlásí jako první.

168
Foxyfox
Reagovat

Konečně se režii podařilo vzbudit zájem u diváků! a o to šlo. Bylo by pošetilé se zbavit takového dějového tahoun, jakým je Tomáš. Petře nevěřím ani slovo, to spíš věřím, že si uvědomila, že to vyzní ve fakt divně, když ve QUASI svatební noc bude dovádět s Tomášem, taky to asi bylo přikrmený režií, viz návodné „ustarané“ otázky Květky. Ke Gabice už nemám chuť se vyjadřovat, je to něco tak nepříjemného a odpudivého, jen otevře pusu a začne krákorat. Při svatbě se fakt chovala jak nána, co si myslí, že je Petřina matka??!! zlá a zákeřná.
O té zrzavé štětičce si myslím, že možná doufala ze strany Tomáše v něco, čeho se jí nedostalo a tak udělala aférku, aniž by věděla, co všechno z toho ostatní udělají a pak se bála důsledků, tak se v tom plácala.
Tomáš taky není značka ideál, ale rozhodně s ním není nuda, maká a jeho postřehy k ostatním jsou většinou dost trefné. Některé jeho řeči farmy ohledně budování mi teda přijdou až skoro stachanovské, ale co už:)
Rozhodně bych Tomáše nevylučovala na základě udání těch dvou, alias celého stáda. No ale co bude mít za trest mě dost zajímá, protože si má opět sbalit….že by zase týden v duelantské chatce?? štáb už musí vědět, že to pro něj trest není….tak nevím co jiného.
udivilo mě, že se Tomáš s mišou, kterého přece tak nenávidí, veselí ve dvou při lahvi v pokoji farmářů.
Sympaticy působí Petr, mluví i rozumně, kdyby nebyl tak hrozně podobný Hansardovi (vyhrál s Irglovou Oskara za tu ukňouranou písničku), tak bych mu možná momentálně i výhru přála….
Takže podle mně bude FT asi nafukovačka nebo

169
sunrise
Reagovat

@Pavla: Pravidla? Co je to „pravidla“ :-)))) Myslím, že by se zachovali tak, že by si vybrali jednoho, kdo se jim už nehodí a ostatním vysvětlili, že je na farmě ještě potřebují. Pak by to střihli a nám ukázali, jak o odchod s penězi žádá jen ten jeden vyvolený. :-)

170
Eva
Reagovat

Ráno jsem větrala a slyším souseda z balkónu jak hulákal, přímo řval v rozčílení na sousedku pod ním: „to je mrcha viď ta Gábina a ta druhá novomanželka to je kráva“ :-) Sousedovi je 66 a měla jsem obavy aby nedostal infarkt ze včerejší Farmy :-) Byla to teda řádná komedie s tou svatbou. Panna nevěsta aby se tetelila blahem, čuměla jak kakabus když měla vyslovit své „ano“. Úplně jsem čekala, že řekne „ne“. Holčička vypadala zdravě a v jejím věku je zcela běžné, že většina děti trpí na průdušky. To je za pár let přejde, není to žádná závažná nemoc jak ona pořád mele. A co se odehrálo s Tomášem tak mu věřím, že se tomu smála. Nakonec to i Michal potvrdil. A jak se pýřila a styděla a zakrývala si rukama obličej :-))) Mimochodem ty ohlodané nehty si mohla alespoň vyčistit když se podepisovala. Nevěřím jí ani slovo, je to herečka a pak dostala obavy co kdyby to viděl novomanžel, aby nebyl další rozvod, tak Tomáše napráskala. Prostě Petina – Kvetina je kytka, kterou jsem jeden čas měla doma taky, jmenuje se zmijovec!!! Tomáš dopadl jak dopadl. Ani se nedivím. K jídlu ty blafy, jsou tam věčně hladoví a když se jde pít, má být v žaludku něco silného, výživného. Tolik alkoholu jim tam nacpali a tedy jak to mohlo jinak skončit. Doufám, že ho nevyhodí a Kvetka si mohla odpustit tu hlášku, že je dobytek.

171
anonymous
Reagovat

@sunrise: A kdo se nebaví tak jako vy, a na tom co vy, tak ten tu nemá právo cokoliv psát. Zase ta stará písnička o většině. A o ničem (jakoby se stalo: díky za připomenutí, že i z mý strany) :-)
Někdy na shledanou.

172
sunrise
Reagovat

@anonymous: Než fakt přestanu reagovat, prosím, napiš ještě o čem se tady ta tvá menšina vlastně baví, kromě sdělení, že víš, jak to bude dál a napadání všech ostatních, že se nebaví tím, čím ty? Možná jen nechápu o čem vlastně chceš diskutovat, třeba mi to vysvětlíš a já se přidám na tvojí stranu.

173
Hanka
Reagovat

Další „posera“, který si vzal momentálně slabšího, jak já chtěla, aby si vzal Míšu. No dojel….. Nevíme, co se tam ve skutečnosti stalo, alkohol dělá hodně, ale tentokrát se mi zalíbil Míšo, když se přidal k Tomášovi, že se tomu Petra smála. Také mi nejde do hlavy, že“ chudák“ Petra celý den nic neřekla a vyjela s tím až ve stodole. Gabi se k ní přidala. Souhlasím s jedním diskutujícím, že to byla komedie jak hrom ze strany těch dvou, aby Tomáše vyloučili. Já letos nikomu konkrétnímu nefandím, ale líbí se mi Tomáš/i přes jeho prohřešky/, Dodo a Jana. A teď z jiného soudku: i když jsem z Čech hodně sleduji slov.televize a“ zmizel“ mi pořad Farmár hledá ženu. Nevíte někdo, proč? Díky

174
Pavla
Reagovat

@sunrise: 169 -:)))) Máš pravdu, co jsou to tady pravidla ? Ale v originálu Farmy to asi nějak ošetřené je.
Možná by si ti zájemci o odchod hodili eurem. ? :-D

175
Pepa
Reagovat

Pokud by chtělo víc hráču ty penize počítám že by byl duelll…

176
anonymous
Reagovat

@sunrise: „NAPADÁNÍ všech ostatních, že se nebaví tím, čím ty?“ uff, asi jsem u svýho (nebo svejch) vyjádření něco přehlídnul…
Ale už je to celý hodně mimo – potencionálně tedy i pro vaše duševní zdraví si min. pro dnešek dávám pauzu (otevřeš si na oslavu šampus?).

177
Janica
Reagovat

@Hanka: FHŽ – tv vysvětlila, že soutěžící mají každý vybranou ženu ( i když to nebyla pravda) a teď dostali čas na důkladné seznamování se. Pokračování bude někdy v r. 2016. Taky děsná fraška.

178
Dany
Reagovat

Asi ted vyvolám bouři nesouhlasu, ale i tak. Dost dobře nechápu ta tak strašně negativní vyjadřování o Gabice. Z čeho všichi usuzujete, že je tak děsně falešná? Lépe řečeno falešnější než ostatní na farmě? Já jsem to nezaznamenala. Ano, má nepříjemný hlas, ale jinak se mi nezdá, že by byla horší, než ostatní, hádají se vesměs všichni o sto šest. Můžete mi někdo nastínit konkrétní situaci, kdy se projevila její faleš?

179
Janica
Reagovat

@Dany: Souhlasím s Tebou. Ani já ji nemusím, ale její faleš větší než ostatních nevidím. Ale zase: vidíme jen to, co nám tv předkládá.
Zde je možné úplně všechno. Možná měla s T. spor, který jsme neviděli a toto je následek.

180
iv
Reagovat

Petrovi jsem vítězství přála, tentokrát před duelem nepadla otázka, komu fandí, ale asi jim to bylo dost jedno, řešili jiné věci. Kamera se bohužel věnovala celý týden víc Stanovi než jemu. Stanislav svou „zábavnou“ show předvedl dostatečně a jeden týden bohatě stačil.
Čekám pro Tomáše jen nějaký výchovný trest ve stylu opisovat větu Už nebudu agresivní, nebudu pít… Z vlastní iniciativy a kreativity může opět přidat nenávistné zápisy o Gabice a urážky ostatních. Věci si balil asi kvůli pobytu v chatce. Divila jsem se trochu, že Dodo, Mirka na něj nevytáhli před Kvetkou, že jim v opilosti zničil toaletní potřeby, Doda přetáhl po zádech.. Výpověď Petiny Kvetiny ve stodole přesvědčivě nepůsobila, zvlášť když ji obratem pohotově obvinil z podobného chování v minulosti…

181
iv
Reagovat

@Janica: On hodně zuřil, když s ukradenými mincemi Gabika nezůstala u verze, že se jaksi našly s pomocí sv. Ludovíta. Taky se angažovala při řešení noční facky, aby si to Katka nenechávala jen pro sebe…

182
Janica
Reagovat

@iv: Aha, dík, nesledovala jsem pozorně, jedním okem na farmu, druhým na děti (koukala jsem ráno).
A nedivím se, že zuřil. Gaba a Katy to udělaly se záměrem zbavit se nejsilnějšího hráče, aspoň tak si to vysvětluji. Chápu averzi vůči opilcům, ale takto zákeřně? Nehledě k tomu, že opilí byli všichni.

183
jozef karchnak
Reagovat

cigana v predesli rade za hovadinu vyhodi a toho dobytka tam nechaj,mislim tomase.kde je spravedlnost.@Pavla:

184
Wally
Reagovat

Oni ti odchozí farmáři snad dostávají extra prémii za velebení Petry. :D

185
Dany
Reagovat

@iv: Na druhou stranu, kdo by asi tak verzi o sv. Luvovítovi věřil? Však ona by to z nich Kvetka vytáhla za minutu. Na druhou stranu Gabika řekla, jako vlastně jediná, že s Tomášovou lekcí pro Michala souhlasí.
Co se týká noční facky je Gabika, celkem logicky,na toto téma citlivější než ostatní, ale řešili to úplně všechny baby bez vyjímky , a nejvíc Katce do hlavy tlačila nová Mirka.
Takže zase nic falešnějšího bež ostatní.

186
Foxyfox
Reagovat

Gabika se tak nějak sama pasovala do role mámy farmářů, viz včera jak se chovala, jako by vdávala skutečnou dceru, furt kytici olibovala a vnucovala se. Pro mě je to teda typ člověka, jakým já se osobně obloukem vyhýbám, děsná kámoška, všechnu špatnost chápe, ale podrazí při první příležitosti. Ve 44 letech vypadá na 60, když promluví, tak se plaší i zvířata, pořád cigáro v hubě, fuj.

187
Eva
Reagovat

@Wally: A ta její důstojná svatba kde při obřadu za nimi Míša močil :-)))

188
Foxyfox
Reagovat

@Wally: taky mám pocit, že odchozí farmáři musí mít „slíbeno“ za budování image Petry jako fajn baby, co přes nepřízeň osudu je stále fajn, sexy a pro každého správná kamarádka :)) což z televizní obrazovky nevyplývá, protože tam Petra vypadá jak ufňukaná, zákeřná, vypočítavá, lehce zakomplexovaná almara.

189
Foxyfox
Reagovat

@Eva: jo, to bylo výborný, Mišo močí, před svatebčany :)) jak to on sám říkal? že nemá emoce? tomu totiž i věřím.

190
Foxyfox
Reagovat

@Janica: Gaba to udělala, protože je blbá a chytila se šance, jak si přihřát polívčičku. Striptérka to udělala proto, že doufala v něco víc s Tomášem, tak pak toto rozmázla. \fascinovala mě ta Miri nebo jak se jmenoje ta třetí z pasaček – vypadá jak Douchová- jak pořád moralizuje na všechny strany a jak hučela, že to Katy nesmí nechat jen tak být. Co jako měla dělat? zavolat Policii?

191
JanaH
Reagovat

@Eva: tak ale Mišo tím dal jasně najevo, co si o celé té šaškárně myslí, ne? :-D

192
Wally
Reagovat

@Foxyfox: Jojo Douchová nebo Hrůzová. :D To samé mě včera napadlo.

193
sunrise
Reagovat

@Foxyfox: jo Douchová! To je ono! A já furt koho mi připomíná :-)))

194
Pavla
Reagovat

Když se tu vzpomíná zrovna Mišo, jak močí v záběru přímo uprostřed nějaké slavnostnější chvilky a přímo za tím pěveckým souborem, tak mne při tom pohledu napadlo, že možná i Mišo se na farmě asi dočká návštěv příbuzenstva.
Moc ráda bych viděla jeho rodiče. Rodinka, kde je běžné, že se ulevuje prdíkům i u stolu a i během jídla, nebo močí tam, kde to zrovna na člověka přijde se hned tak nevidí. Mišo dělá dobrou reklamu rodičům. Musí být na něj pyšní, jak se jim vyvedl. :-)))

195
Dany
Reagovat

@Pavla: Nejsmutnější na tom je, že oni na něj hrdí určitě jsou

196
Lydye
Reagovat

Plačka Petra neví jak to dopadne až uvidí děti, možná odejde s dětma domů a pláče a pláče. Podle mne je to člověk, který vždy a všude a za každých okolností myslí jen a jen na sebe a co ostatní kolem, jejich emoce neřeší. Vždy při jakémkoliv řešení se dívá na sebe aby nebyla špatná. Jednou si řeknou, že to bude tak, ale ona hned – ne ne já jsem to nevěděla, že Gabčo? – A Gaba přikyvující, aby byla i ona čistá. Proč ? Kdyby to bylo opačně, věřím, že Tomáš by držel basu. Nemám ráda takové lidi, kteří dokážou potopit druhý.
Nešťastná nevěsta volá za vozem odvážející ženicha, posílá políbení a pláč nešťastné trpící matky a novomanželky, se během pár hodin stane členkou orgií a bezvadných srandiček dlouho do noci.
No a jak se uklidní pohne se její svědomí, co na to asi manžel, nebude se mu to líbit, co když on tentokrát odejde ihned po svatbě, to nemůže dopustit a začne spřádat plán. Zjistila, že si hlavní bavič nepamatuje nic z akce a toho nevěsta využije a tím zůstane čistá jak lilie.
Vím, že Květa se musí řídit režií a vést řeč podle scénáře. Jsem jí velice zklamaná, že přistoupí na takovouto faleš a nečistou hru, no ale peníze jsou peníze, mě by to svědomí nedalo. Za prachy opravdu všechno? Chápu Tomáše a divím se, že jim všem i s Květou neřekl co si myslí o celé soutěži, věřím, že to v něm muselo pořádně vřít už po podrazu Gabči. Ta ho radši práskla, než aby ho podržela. Mám mnohem radši člověka, který i když provede blbost, ale je přímý a nepodrazí ostatní kolem sebe.
Držím palce pro Tomáše i v jeho životě.

197
sunrise
Reagovat

@Dany: Souhlas. Občas mě napadne, do jaké míry je Michal líný hajzlík a do jaké míry se na něm jen podepsala pokřivená výchova rodičů. Vždyť on sám je ještě téměř dítě, které nikdy samo nic nedělalo a jeho vlastnosti zatím utváří zejmén rodiče. Asi jako když říkáme, že nejsou zlí psi, jen špatní pánové. Což ovšem nic nemění na tom, že na farmě už dávno neměl co dělat.

198
Jeny
Reagovat

No,pochadzam z vychodu,nedaleko Peti a poviem Vam,ze je mi zle ,ked sa na nu pozeram.Je to cista falos,dokonca ona bola uz aj v modrom z neba. Je to jedna zakerna zena. Mohla by sa hanbit zato ako sa vyjadruje. Ten Stano ju dobre odhadol,ze je falosna. Ten sobas nemal chybu,ona o vsetkom vedela. Apropo ja som pocula,ze ona to vyhra.

199
sunrise
Reagovat

@Jeny:i Oni snad účastníky farmy v tom Modrém z neba letos vybírali. To samé se tu psalo i o malé Nikole.

Už pár týdnů si taky myslím, že si Petru připravují na vítězství, a tak jestli to tak nedopadne, budu jedině mile překvapená. Protože míň než Petře to přeju už jen Michalovi. :-)

200
Lentilka
Reagovat

Toľko príbuzenstva na farme nemal nikto ako Peťa, v dueloch odišli sestry,bratia,mala tam manžela,deti,Martin otec,Kveta svedkyňa ,Gaba matka , ktorá sa aspoň mohla slušne obliecť a nie v tej mikine tam bola čo mala celý týždeň na sebe. Veď Martin im tam doniesol kroje, a s Tomášom sadnúť za stôl a jesť v tom špinavom sluhovskom s mastnými vlasmi z ktorých by sa aj polievka dala uvariť tak to by som asi nezvládla.
Peťa si mohla dať tie ruky trošku do poriadku,fuj hrozné ich má.

201
Ferda
Reagovat

všimli jste si že ve všech předchozích farmách bylo pokušení vždycky 5000 euro a letos jenom dva tisíce? :D

202
Dany
Reagovat

@Lydye: Lydye, to je jeden pohled. Já na to koukám jinak. Tomáš to celé vymyslel i provedl, aniž by se na tom s někým dalším domlouval. Řekl to až když už měl truhličku s mincemi u sebe a teprve pak do toho v podstatě zatáhl i ostatní, postavil je vlastně před hotovou věc. Ti s ním víceméně jen drželi basu před Michalem. Něco jiného by bylo, kdyby se na tom předem domluvili a provedli to společně. Mě se to jeví tak, že provedl něco co neměl a aby v tom nebyl sám, uvrtal do toho i ostatní. Jenže ti o to zase tak moc nestáli a nechtěli tedy ani za to nést odpovědnost. Myslím, že kdyby jim předem řekl,co chce udělat, ani by do toho s ním nešli.

203
Dany
Reagovat

@Jeny: Kdo to vyhraje nikdo vědět nemůže. Finálový duel je jediný v přímém přenosu. Alespon zatím vždycky byl. Mohou jí dotlačit do finálového duelu, to ano a pak jí nasadit disciplíny na míru, ale jestli skutečně vyhraje nebo ne, nikdo vědět nemůže.

204
zdenka
Reagovat

@Eva:

Od začátku nesnáším Gábiku a Petru,Petra je navíc dokonalá herečka a té historce s jejím rozvodem a pod.,pak to,že manžel vydělává v Německu a jezdí málo domů je důvodem k rozvodu,tak pokud by se pro tyto důvody měli rozvádět všichni,pak nemá smysl se vdávat.
Pokud jde o onemocnění jejiho mladšího dítěte,osob ně si myslím ,že Markíza udělá vše proto,aby Petra zvítězila,je vyvolená.Uplakaná kráva.

205
zdenka
Reagovat

Záměrně jim dodali alkohol a to co se Petře dříve zamlouvalo dnes cudně zavrhuje,už se mi to nelíbí.Jediná normální a ta,které to ze srdce přeji je Jana,držím palce,moc jí to přeji a to co Tomáš říká o Gábice tak s tím se plně ztotožňuji,ať už mám na něj názor jakýkoliv.

206
Pavla
Reagovat

@Dany: 202 Souhlas, vidím to s tou truhlou stejně. Tomášova sólová akce a ostatní postaveni až před hotovou věc a Tomáše ani nenapadne, že něktrerý z farmářů s tím nemusí souhlasit.
Pokud by Mišo byl uznaný Kvetkou jako hlavní provinilec, Tomáš by se naparoval, že to bylo jeho zásluhou. Ale že to Kvetka (či štáb) vzali jinak, tak Tomáš už automaticky čeká, že v tom nebude sám, ale háže i na ostaní spoluvinu.

207
Skála
Reagovat

@Dany: Jo,když se chce,tak všechno jde.Např.v „Hotelu paradise“, Nelu tlačili,tlačili,až ji dotlačili k trapnému vítězství.Ano,lid chce být klamán. :-)

208
Jeny
Reagovat

Netvrdim,ze to vyhra,ja som to iba pocula. No podla toho ako to vyzera na obrazovke,tak si myslim,ze je to vsetko dopredu premyslene. To,ze sa teraz zeny spriahli proti Tomasovi mi pripada,ze ho chcu dostat prec,aby sa zbavili velkeho hraca,ktory im tam vsetkym povie pravdu do oci. To,ze sa spraval nedostojne pod vplyvom alkoholu,ved nato nieje ziaden dokaz,alespon ja som ho nevidela. Finale je zive vysielanie,ale vsetko sa da ked sa chce.ja osobne drzim palce Tomasovi a tu zarevanu ropuchu by som poslala prec. Dokonca mi je viac sympaticka ta nova umelina Nikol.

209
Eva
Reagovat

@Jeny: Jeny, a to byla v Modrem nebi proč? Kvůli dcerce? No to se mi ani věřit nechce. A pro Boha jen ať to nevyhraje, to by mě fakt naštvalo i když mi je po tom kulový, ale to už raději ať vyhraje ta pyskatá :-))) Tomášovi fandím moc, hlavně ať ho nevyhodí.

@zdenka: Zdenko, mám to taky tak, souhlas s Tebou.

210
Lentilka
Reagovat

@Jeny: Sledujem Modré z neba ale si neviem na Peťu spomenúť čo jej plnili.Keď to nie je problém napíš o čo šlo.
Na malú Niku som si spomenula ,že bola v tej relácii

P.S už je to až priesvitné ako protežujú Peťu na výhru. Pre Markízu je jej príbeh najsilnejší , ide o dieťa. Markíza si mydlí ruky ako jej Petra pomáha naplňať pokladnicu.

211
Jeny
Reagovat

Bolo to davnejsie v modrom z neba. Tykalo sa to jej pribuznej,ale ona sa tam vyshierala ako teraz na farme a velmi plakala. To nieje podstatne.
Podstatne je ako sa sprava teraz. Ja neviem,doterajsie farmy sa dali pozerat,ale tato des. Vsade ukazuju iba tu Petu,akoby to bol zamer a na druhych kaslu. Preco nedavaju ako napr.doja kravy? Oni stale nieco riesia. A Kveta? Musi byt dobre platena. Preco im ponukli 2000e? No lebo aj ta svadba nieco stala. Ked vyhodia teras Tomasa tak u mna skoncili. Inac som velmi prekvapena aka je farma popularna v Cechach. Vasa bola ovela lepsia aj som sa na nej pobavila,kdez ta nasa ma velmi rozculuje. A ordinacia na tvNova je vyborna.

212
Franz
Reagovat

Konečně jsme se dočkali lepších hereckých výkonů, hlavně ze strany „svaté“ Petry, která si po erotických hrátkách s Lackem (trhání oděvů) a kontroly přirození přítomných mužských farmářů uvědomila, že je znovu vdaná paní a již opět patří do spolku „Počestných paní farmářských“. A samozřejmě nesmíme zapomenout na vrchní strigu Gábu, které by ty všechny mužské na farmě poslala do horoucích pekel a tím by se ji vyplnilo její přání o převaze žen. Fuj, celá Farma 6.

213
Dany
Reagovat

@Jeny: Jeny nemyslím si, že česká farma byla lepší. Byla lepší než tato a možná i minulá. Ale do té doby byla slovenská fakt lepší. Alespon z mého pohledu. Hospodář na Martina neměl, v duelu byla jen jedna disciplína a další věci. A asi to byl propadá, protože se neopakovala a ani není slyšet, že by se o tom uvažovalo. Ale bylo by fajn, kdyby se do toho zase někdo pustil.

214
Jeny
Reagovat

Sori,myslela som samozreime tuto farmu.ale aj tak sa mi pacila vasa farma a aj manzelovi. Dokonca sme boli prekvapeni,ze sa tam nepouzivali skarede slova,iba ak ty vole,do prdele,nebolo potrebne pipanie. No v narkozackej farme sa mozu hanbit za taky slovnik. Zaujimalo by ma,ako vy mozete rozumiet tomu nareciu co reprezentuje Petra. JA nebyt z vychodu tak jej nerozumiem. Nepotrebujete titulky? Uz ked sa tam dostala,tak by mala rozpravat po slovensky. Moj nazor. Este aj Rezovi bolo viacej rozumiet.

215
Ferda
Reagovat

@Jeny: já Petře rozumím, i když to chce trochu soustředění :D , ale je pravda, že se mi to moc nelíbí.
Jano ze Svidníku ve čtyřce mluvil taky tak, ale zdaleka mi to tolik nevadilo jako u Petry.
a Réza … to nemělo chybu :D ten byl výbornej

216
Palo
Reagovat

Jeny když už jsi u těch “ škaredých “ slov, u vás není sprostý „čurák“ ? :-) Já jen že to Tomáš docela často používá a vůbec to nevypípávají,narozdíl od jiných méně vulgárních slov :-)

217
Hanka
Reagovat

Janica/177/ díky za odpověď.

218
Dany
Reagovat

@Jeny: 214 – Přiznám se, že jsou chvíle, kdy jí nerozumím skoro vůbec. Hlavně, když začne u toho ještě ječet. To si pak spíš domýšlím o co jde.

219
sunrise
Reagovat

@Dany: Mám to stejně. Když je Peťa relativně v klidu a jen něco vykládá, docela jí rozumím a občas nějaké to slovíčko pochopím ze souvislostí. Když ale chytne hysterčák, začne ječet hodně rychle a já nemám vůbec šanci pochopit co to vyřvává. Tak si to prostě domýšlím, snad alespoň rámcově dobře. Ale Stanovi jsem teda nerozuměla vůbec. No, možná jsem ani nechtěla. :-)

220
sunrise
Reagovat

@Ferda: Mně tedy česká farma (na rozdíl třeba od VV, zejména VV1) připadala příšerná. Mám pocit, že v ní ty zásahy štábu, nedůslednost,neprofesionalita, nedodržování jakýchkoli pravidel a protěžování některých soutěžících byly mnohem víc do očí bijící než v jakékoli slovenské farmě včetně této, byť je jakkoli nepovedená. Navíc Martin je vyloženě sympaťák, kdežto ten český hospodář byl neskutečně protivnej týpek, taková ochotnická šmíra bez špetky charisma.

221
sunrise
Reagovat

Můj předchozí příspěvek měl být pro @Jeny: omlouvám se za ukliknutí :-)

222
Palo
Reagovat

Já jsem teda na českou farmu koukal pravidelně,ale za boha si nevzpomenu jak ten českej hospodár vypadal :-) Jdu si to připomenout :-)

223
sunrise
Reagovat

@Palo: takovej pizizubka s kovbojským kloboukem :-)

224
Palo
Reagovat

Ahá :-)) Šámal :-) Děs běs

225
Eva
Reagovat

@Jeny: Jeny, díky za vysvětlení jak to bylo s Petrou v Modrém nebi. Musím se však přiklonit k našim českým diskutujícím, že se mi slovenská Farma líbí od samého počátku mnohem víc než byla ta naše s Terezou Pergnerovou a tím děsným hospodářem Šámalem, jak píše Palo. Mám takový dojem, že dokonce se o něm psalo, že týral koně. Kam se on hrabe na Martina. Ale pravda je, že tato šestá Farma je nejhorší ze všech. Tomu Petřinýmu „hutorení“ já rozumím. Na východ Slovenska jsem moc ráda jezdila zejména na Zemplínskou Šíravu, Morské oko, znám Michalovce, Humenné, prostě širé okolí. Nezapomenutelná byla Nacina Ves, ty cikánské chýše :-) Jinak se mi líbilo i na Dukle, Bardejov, atd. Nebudu zde vše popisovat.

226
Dany
Reagovat

@sunrise: 219 – Stano u toho ještě ke všemu huhňal, takže tomu nebylo rozumět vůbec.

@sunrise: .220 – Martin, i když taky hraje, alespon působí dojmem, že je opravdový hospodář, kterému na farmě záleží. Kdežto tehdy ten český byl šmíra, odříkaval to jako když čte, ani náznakem nepůsobil opravdově.
Podle mě je to důvod i v posledních dvou slovenských řadách, proč se nám to už moc nelíbí. I když všichni vědí, že je určitý scénář, že režie manipuluje a vlastně vede farmáře, mělo by to působit, jako přirozené. A to je umění, každý to nedokáže a násilné zásahy a špatné sestřihydo hry pak nepůsobí ani trochu věrohodně, je to jako když se člověk dívá na televizní seriál a ne reality show.

227
Lentilka
Reagovat

Martin sa hospodáreniu venuje dlho,dokonca má dve farmy, nejak sa mu ale nedarilo a tak ponuka od Markíza mu prišla veľmi vhod.Sám sa vyjadril ,že sa dostal do obrovských finančných problémov,okrádali ho vlastní zamestnanci,takže teraz má už len zopár ľudí ,ktorí mu pomáhajú. Manželka mu pomáha a aj deti z prvého manželstva.Je to o držku vyjadril sa Martin ale toto ho naplňa. A peniazmi ,ktoré dostáva sú na splácanie dlhov a úverov. Manželku má peknú,štíhlu.To len také info na okraj.
Ja som slovenka ,ale Stanovi som rozumela veľmi málo,lenže ja aj Jane málokedy rozumiem,šušle- napínam uši aby som ju rozumela. Peti rozumiem aj keď rozpráva nárečím.

Rozmýšľam ,ale ja si neviem vôbec spomenúť či okrem Farmy 2 ponúkali peniaze.Vtedy to bolo 5000 sk a Kveta to doniesla v minciach. Už presne neviem ako to bolo ale oni sa s tými peniazmi nejak delili,aj to nedostali všetci a ani si nespomínam aby vtedy niekto odstúpil. Boli aj nejaké hádky ohľadom týchto peňazí.
Vtedy tú Farmu vyhral Rado,ktorý prišiel ako bandita.

228
Lentilka
Reagovat

@Lentilka: Oprava: A peniaze ,ktoré dostáva má na splácanie dlhov a úverov – sorry

229
Dany
Reagovat

Podle mě je jedno na co hospodář použije peníze, které si vydělá. I když to dělá z důvodů, že má dluhy, pro mě, jako pro diváka,je důležité, že to dělá dobře. Ten šamšulín z české farmy to dobře nedělal..

230
Johana
Reagovat

@Palo: dodnes se mi vybavuje obrázek Šámalem utýrané kobylky. Bylo to asi někde v bulváru, ale něco pravdy na tom bude, když byl Šámal obviněn z týrání zvířat. Jak ráda bych vymazala každou vzpomínku na tu zrůdu a celou cz Farmu.
Zlatý Martin, on nemusí předstírat, že má rád zvířata, on je má doopravdy rád.

231
Ferda
Reagovat

@Lentilka: ve dvojce dostal nabídku Adam, který si mohl peníze vzít, a odstoupit, nebo se vrátit a peníze rozdělit mezi ostatní.
Vrátil se a peníze rozdělil mezi všechny, ale ne stejným dílem.
Ve trojce dostali nabídku 5000, ale nikdo to nevzal, a pak je dostala v duelu Edita jako mikulášské překvapení
Ve čtyřce ani v pětce taková nabídka nebyla

232
Jeny
Reagovat

A ten stary traktor a cierny prsiplast. To nemalo chybu. Ja som sa nasmiala. Koho tipujete za FT? Ja PETRU.

233
Pavla
Reagovat

@Ferda: Já mám dojem, že ještě jednou je někdo bral. Byla to starší ženská a vybavuji si jen, jak je odvážela na vozíčku. Nebo se pletu?

234
Ferda
Reagovat

@Pavla: To byla česká farma, Libuše dostala 100 tisíc v padesátikorunách

235
Pavla
Reagovat

@Ferda: jj,díky. Už jednou jsi to tu upřesňoval, ale mně to stejně pořád plete. Těch lidí už těmi farmami přešlo hodně.

236
Pepa
Reagovat

Jak dojemné bylo jak Petra klečela u kříže a brečela ať se ji uzdraví děti a co teď ,proč neklečí u kříže že by už ji to omrzelo hrát na city…

237
Pavla
Reagovat

@Pepa: Tento týden neměla na to čas. Laškovala se Stanem. Ale určitě už na to zase dojde. :))

238
Lydye
Reagovat

@Pavla: Je středem pozornosti, tak se nemusí modlit. Myslím, že se cítí velkou celebritou, do jakého že příštího televizního pořadu vleze příště ?
Musela jsem se zasmát, když se hájil Michal před Tomášem ohledně tajně pojídaného jídla, že nikdy žádný trest nedostal, tak nic takového nedělal. To mě fakt pobavilo. Správně to nazval Tomáš, že přeci není Michal v této soutěži nepostižitelný či hájený? Ani neví, jak byl pravdě na blízku.

239
Lentilka
Reagovat

@Ferda: ďakujem za vysvetlenie,nevedela som si vôbec spomenúť to s tou Editou

240
Lentilka
Reagovat

@Pepa: teraz ju uvidíme modliť sa pri kríži aj v kaplnke

241
Wally
Reagovat

Vdavekchtivá, moralizující, svobodná matka Douchová, mě začíná bavit.
Petra, když byla „rozvedená“ tak mohla dělat cokoliv, ale jakmile se vdala tak jí vadí i pohled? Není Tomáš moc akční na jednu noc?

242
Lentilka
Reagovat

Ach žienky,sme my ale nechápavé…Petra chcela s Tomášom viac ako srandovať…preto ona tak vystrája ,že jej to nevyšlo :)))))

243
galadriel
Reagovat

Nejak nie je vidieť článok na hlavne strane, ale hore v lište nad názvom webu je štvrtá záložka Farma SK, tam je (neviem, vyriešim).

Každopádne k deju, No včera som sa nestihla diviť čo všetko sa tam stalo….
Vidím to na vyhadzov Tomáša a že Jana zoberie 2000€ – môj hrubý odhad. Peťa bude FT a všetci žili šťastne, až kým nepomreli.
Ja keď som videla, aká je nadšená Petina z toho, ako sa super tancovalo, až sa prach víril, tak jediné, na čo som myslela, bola tá malá Vaneska za vrchstolom, ktorá tam sedí s oslabenou imunitou.

244
Rudi
Reagovat

…..a vrátil by se Stano a Laco ? jestli teda vypadnou dva,,,,,,,,,,,,?????

245
Rudi
Reagovat

Jestli odejdou dva z farmy, to se vrátí Stano a Laco…?????????

246
Pavla
Reagovat

Já mám pocit, že Stano je zpět na farmě. Nebyl v teleránu a i video, které natáčí s vypadlými farmáři končí obvykle až u nich doma. U Stana z domova tam nic není.
Myslím si, že ho až domů nevezli, ale nechali ho někde poblíž a až se dořešil odchod některého farmáře za eura a pak ho vrátili do hry.
U Tomáše si tipuji, že ho nevyhodili, ale dostal trest.
I když jsem asi jedna z mála, která by si přála jeho vyhazov. :))

247
Pertule
Reagovat

Taky si myslím, že bohužel Tomáše vyhodí a tím pádem se vrátí Stano. Není s ním avizovaný ani on-line rozhovor. Je mi to líto, i když jsem mu (Tomášovi) nefandila na výhru (zatím vlastně nikomu) ale on je tam třebný. Vybočuje oproti ostatnímu stádu. Petině zřejmě staronovomanžel našeptal co a jak, takže se cítí silná v kramflecích. Já čekala, že na to herecké vystoupení Petry a Gaby Květa zareaguje tak, že jim sdělí, že pokud tedy chtějí odstoupit ze hry tak že můžou … a ejhle ho, nějak si děvčata diktují podmínky.
To ať mi nikdo netvrdí, že – ač popitý – Tomáš, chtěl zmermomocnit panenskou Petinu :D :D a navíc před přihlížejícím Michalem.

248
Eva
Reagovat

@Pertule: Čekat až do úterý, no to mě štve, já nechci aby Tomáše vyrazili :-( Tomáš se chtěl zmocnit panenské Petiny :-))) Asi každý víme jak se chovají opilí chlapi (teda i ženy) a Tomáš by jí nic neudělal i když byl zlitý jak carský důstojník, prostě byla to legrace (dost nemístná) a sakra se mu nevyplatila. To, že nebyl Standa v Teleránu je ale na pováženou, kdoví co za tím je?

249
Lentilka
Reagovat

AJ mne sa zdá že Stana vrátia späť do hry,bolo mi divné že v sobotu nebol o ňom článok v Novom čase a nebolo možné mu poslať dopredu otázku . Tak ako píše Pavla niekde ho ubytovali a čakali kto zoberie peniaze.

Može sa stať aj to ,že Kveta najprv ponúkne peniaze a až potom prečíta list. Či aj Janu nedal za farmárku ale keďby zobrala peniaze a odíde, preto taký plač v upútavke, tak farmári budú voliť novú farmárku a tou sa stane Peťa. Asi aj preto nemôže byť farmár Mišo. No určite to bude zaujímavé kocky sú hodené.

250
Lentilka
Reagovat

Chcela som sa Stana opýtať prečo bol taký naštvaný,že ho Gaba dala za sluhu,veď keď prišiel na farmu tak s tým musel rátať, či si myslel že keď videl Kvetku že vyhrá? Bolo mi ale divné že sa nedá v nedeľu napísať a odoslať otázka na online rozhovor.
Teraz už chápem- vracajú ho späť

251
sunrise
Reagovat

@Lentilka: Pláčem bych se nevzrušovala. Za prvé tam řvou všichni a kvůli čemukoli, (takové potoky slz a tolik citového vydírání jsem ještě v žádné RS rozhodně neviděla) a za druhé kdo ví, z jaké situace to sestřihali Její pláč v upoutávce vůbec nemusí souviset s odchodem s penězi.

252
iv
Reagovat

Pustila jsem si dnes necenzurovaný duel na Ulož.to, od televizní verze se skoro neliší. „Podle pravidel mě musíte vyloučit“, řekl mj. T. ve stodole… Štáb nemusí nic a zbavovat se nejvýraznější postavičky nebude zájem. Na Fb dvě divačky navrhovaly dokonce petici na jeho podporu, bez něj by je prý další Farma nebavila, mám to přesně opačně.
Řadě diváků jeho opilecké útoky ani slovní agresivní výpady proti některým soutěžícím (Gaba aj.) nevadí a fandí dál… Tolerují jeho sebechválu, rýpání, pohrdání farmáři (T. je bere jako komparz, který potřebuje jeho pevné vedení, popř. uštědřit výchovné lekce pro jejich dobro, vžil se do hl. role Superfarmáře) i to, že při každé vhodné příležitosti na kameru divákům sděluje, jací jsou ostatní falešní, závistiví, líní ču….. Nebaví mě jeho neustálé hodnocení jaký tam kdo je, raději si dělám na soutěžící názor sama.
Stano asi nahradí někoho, kdo odešel dobrovolně a přijal peníze, sice následoval prostřih na Janu, ale z toho nic nevyplývá, napadá mě třeba blondýna.

253
sunrise
Reagovat

Z návratu Stana rozhodně nadšená nejsem, byl mi protivný hned od okamžiku kdy se tam objevil, ale kdo mi tam letos vlastně protivný není? Míra protivnosti se občas mění, někdy mi víc vadí jeden, podruhé někdo jiný, ale rozhodně tam nemám oblíbence. Je mi vlastně jedno, kdo to vyhraje, jen tedy ta citová vyděračka Peťa a ten fracek Michal mi vadí tak, že bych jim tu výhru nepřála. Ale, popravdě, i když to tak třeba dopadne, žíly mi to trhat nebude. Nenašla jsem si k nim vůbec žádný pozitivní vztah a koukám ze setrvačnosti a zvědavosti. :-)

254
Wally
Reagovat

Nestrašte s Stanem, že se vrátí. Je pravda vše co píšete, ale domů ho třeba nevezli, že to je daleko. :D Jako FT tipuji Dolly. Myslím, že staré nedá a s ní si rozuměl asi nejvíc.

255
anonymous
Reagovat

@Eva: Takto postavené otázky tu doporučuju nepokládat, nebo se někdo jednou omylem splete, a ruka mu začne psát… :-)

Já vím, těch několik desítek hodin jste si ode mě určitě oddechli, i malá oslavička byla, nikomu nechybím, nechyběl jsem, a ani chybět nebudu, ale nemohl jsem si to odpustit.

Snad mi alespoň tu trochu špatného a nemístného humoru občas dopřejete…

256
Pavla
Reagovat

@iv: 252 – Přesně takhle to vidím i já. Jsem ráda, že jsi popsala můj pohled na Tomáše :D

Já bych si tipla, že FT by Stano mohl dát i Janu, nebo Peťa. Petru a Gabu poslední dny zkritizoval a o Janě se vyjádřil dost pozitivně, že není pravda, že by byla falešná, jak se o ní mluví. Ty mladé asi nedá.

257
Dany
Reagovat

@iv: 252 – I můj pohled na Tomáše je zhruba takový, jak píšeš. Nikdo mu nebere, že umí zamakat, ale vadí mi, že se neustále snaží s lidmi na farmě manipulovat. Z mého pohledu byla z jeho strany zmanipulovaná i kauze mince. Jak už jsem psala, on to vymyslel, on to provedl, ostatní postavil před hotovou věc a pak se čílil, že ho u Květky nepodrželi a nenašel pro ně jediné dobré slovo. Ale kdyby Michal dostal přísný trest, naparoval by se jako páv a pochybuji, že by se o zásluhy s někým dělil. O on on , pak dlouho nic a zase on. Jedné, v čem jsem mu dala za pravdu bylo jeho zhodnocení Michala. Nemyslím si, že by ho vyhodili, ale trest bude asi dost přísný. I když v této řadě, kdoví?

258
Dany
Reagovat

@iv: Iv, i já to tak vidím. Za farmářku tipuju Dolly a to je tam všechny potěšbůh.

259
Dany
Reagovat

Píši schválně s jiným emailem. Proč mi nejde odeslat příspěvek?

260
Tanka
Reagovat

Proč mi pod mojím nikem nejde odeslat příspěvek? Dany

261
okkvp
Reagovat

@Tanka: Nevím, stejně jako zatím nevíme proč se tu od pátku večer děje tisíc dalších divných věcí. Prosíme trpělivost

262
sunrise
Reagovat

@Dany: Dolly FT? :-))) Tak je potěš pánbůh, ale tuhle komedii/frašku bych já chtěla opravdu moc vidět. Konečně bych k pocitu trapnosti při letošní farmě přidala i smích.

263
Eva
Reagovat

@anonymous: Hihihi, neboj já se umím bránit :-)) a jen sem docházej dál, vůbec jsi mi nikdy nevadil a nevadíš a naopak když jsi tu něco naznačil, že víš, tak to já nejsem proti, já jsem zvědavice zvědavá :-))

@iv: Ale to jak se chová Tomáš tak se chovali vždy někteří jedinci v minulých Farmách a ne-li ještě hůř. Já např. nesnášela Rada, ten dovedl být také pěkně hnusný, urážel, nadával a pomlouval hůř než kdejaká drbna z návsi. No a Rado to vyhrál… A to samé přeji já Tomášovi. Neodsuzuji ho za jeden opilecký výstřelek!!! Určitě ho to mrzí i to jak nadával Gabě. Jeho plus také je, že se dovede omluvit. Vždyť režie po něčem takovém, po nějakém opileckém skandálu toužila, a proto jim tam přinesli tolik chlastu a sud piva. To se jim taky splnilo – opilý Tomáš a polonazí Katka a Dodo. Jak to asi mohlo jinak dopadnout? Vím, že alkohol nikoho neomlouvá za své chování, ale v tomto případě kdy žijí izolováni od civilizace, nutně dojde k „ponorce“ no a alkohol potom učiní své, to každopádně. Tomáš se dost přičinil o to jak nyní farma vypadá, fandím mu.

264
Lentilka
Reagovat

@sunrise: Súhlasím, príčinou jej plaču môže byť hocičo – napísala som svoj názor

265
Dany
Reagovat

@okkvp: Aha. Koukám, že nakonec se to přeci jen objevilo. Omlouvám se

266
Wally
Reagovat
267
Valný Jiří
Reagovat

Otázka-máte iq sněhuláka,nevadí vám strapnit a zesměšnit se a chcete být rádoby celebritou—jděte do rs FARMA.To je pořad jak se rychle a za eura stát pitomcem.

268
Janica
Reagovat

Protože jsem se v sobotu nedokázala dostat na Panáčka, přečetla jsem pár jiných portálů vztahujících se k Farmě. A na jednom z nic byla informace, že z farmy PRÝ odešla nafouknutá Anča, ÚDAJNĚ si zlomila ruku. Přihlásilo se k tomu víc diskutujích, že ji viděli. Zda je to pravda….těžko říct.

269
Janica
Reagovat

Příspěvek se nezobrazuje – proč?

270
okkvp
Reagovat

@Janica: protože se nám stroj trošku zakuckává a trojčí (viz hlavní stránka + výš). Někdy stačí trošku trpělivosti, výdrže a post se objeví, hlášení problémů samozřejmě vítáme, pomáhá to odhalovat, co vše se nám tu rozhodilo, ale prosím není třeba jančit hned v následující vteřině. Díky za pochopení

271
galadriel
Reagovat

@Dany: no myslím, že Nika byť nemôže. Okrem toho, že musela byť jedna z nich slúžkou, nemôže byť tento týždeň ani FT. Takže len Peťa, alebo Jana, predpokladám, že Gabika nehrozí.

Videla som fotku Nikol a Lívie na fb, potom ju rýchlo stiahla, zdá sa mi, že ruky tam mala obe v poriadku, tak ale doma už asi je – uvidíme.

272
anonymous
Reagovat

@galadriel: Ano, Kvetkou to po „duelu“ „farmárky/čeladnice“ řečeno skutečně bylo :-)

273
Dany
Reagovat

@galadriel: To, že byla tento týden služka přeci neznamená, že nemůže být následující týden FT. a naopak. Proč by nemohla?

@anonymous: Anonymous tak mi to nedalo a pustila jsem si duel“ farmářky – čeladnice znovu. Kvetka tam nic takového neříká. Doslova řekla, že mohli mít jednu velikou výhodu a jedna z nich mohla být FT a tím mít i imunitu, ale protože prohráli musí být jedna z nich služkou. Sluha z pacholků a služka z čeladnic. O tom, že následující týden, po jejich sluhování, nemůže FT být někdo z nich nepadlo ani slovo.

274
anonymous
Reagovat

@Dany: Ve skutečnosti se to dá brát jako obojí, jak by se jim to, před zvolením FT, resp. psaním dopisu vypadnutým v duelu, hodilo.
Ocitujme si to slovo od slova:
„Bohužel, tím že jste prohrály, nezískaly jste jednu obrovskou výhodu. Škoda… Jedna z vás už budoucí týden mohla být FT. Mohla mít imunitu a mohla rozhodovat, jak to bude na farmě vypadat. Bohužel. Farmářky získaly výhodu, a to tu, že jedna z čelednic, dnes už teda jedna z vašich nových farmářek, se musí stát služkou pro tento týden.“
Nic jako „musela být FT“, nic jako „získaly dvě výhody, a to zaprvé, že jedna z čelednic, dnes už teda jedna z vašich nových farmářek, se musí stát služkou pro tento týden, a zadruhé, že i příští týden mohou být zvoleny FT všechni, i dosavadní farmářky a farmáři“.

275
Wally
Reagovat

@anonymous: Mě to tedy zní naprosto jasně, kdyby čelednice vyhrály, tak jedna z nich mohla být FT. A nemohly se stát služkami. Ale když prohrály, tak jedna byla zvolena služkou. Takže teď můžou už být oboje. Pořád si myslím, že to bude Dolly.

276
Dany
Reagovat

@Wally: I mě to zní naprosto jasně, řesně jak píšeš.

277
jaroslav kotouček
Reagovat

rád sleduji farmu i když jsem z čech. myslim si že tomáš měl už z farmi odejít dávno jelikož stále porušuje pravidla a to už začalo tím když se stal farmářem týdne a s nikym nemá mluvit o volbě sluhů ale on tam snad mluvil o tom se všemi a ani za to nedostal trest a co předvádí v poslední době tak to už snad nemusíme ani komentovat.

278
Dany
Reagovat

@jaroslav kotouček: Tak tohle pravidlo nedoržuje snad nikdo. Všimla jsem si toho hned z kraje. Na minulé farmě za to byly tresty. Kvetka dělala děsně naštvanou a tady nic.

279
anonymous
Reagovat

Pokud má někdo náhodou k dispozici kompletní pravidla Farmy, mohl by je pomalu oprášit, před tentotýdenním duelem by se to možná mohlo hodit :-)

280
Dany
Reagovat

@anonymous: To je úplně zbytečné, vždyt si je stejně upravují podle potřeby

281
Janica
Reagovat

Jaroušku Kotoučku, i přes Tomášovy excesy je nás mnoho, které/kteří si jeho odchod nepřejí. Tam nedodržuje pravidla nikdo, ani štáb ani Kvetka. Nadále fandím Tomovi.

282
Wally
Reagovat

@anonymous: Pravidla duelu? Letos si už nehrajou ani na pravidla Farmy ani povinnosti sluhů. :D

283
anonymous
Reagovat

@Wally: To byla spíš taková řečnická věta :-)

284
Wally
Reagovat

@anonymous: Tak jim je vytvoříme.
duelanti nesmí proti sobě ani proti divákům použít nástroje (pilky, nože, lana, podkovy)
duelanti nebudou nadávat sobě ani divákům
nebudou po sobě plivat
diváci nebudou manipulovat s loučemi
nikdo nebude ničit pavučiny ani ty stoleté vejce ve stodole
vypadlý duelant bude nešťasten, že opouští novou rodinu a nezapomene hlavně vyzdvihnout Petru jako skvělou a obětavou ženu a to už ve stodole a hlavně v dopise.

285
anonymous
Reagovat

@Wally: :-D
Btw, ty nadávky se týkají i TV diváků? :-)
Použít nástroje sice taky mohou, ale odnést to může tak max. Kvetka, nebo kameramanka (přál bych si to – kameramani jsou už značně ohraná sorta – teda to, že to bude snímat kamaramanka, ne, že na ni budou použity nástroje nedařící se osoby v duelu).

286
Nezabudka
Reagovat

Vo farme je zase emotivna situacia. Ako dolezitu udalost Petra porozpravala pred Kvetkou, ze v den volby druheho duelanta v izbe farmarov, kde v tom case (cez den) bola s Misom a Tomasom, zazila akesi nasilie od Tomasa. Co sa podla nej stalo? Ako prve sa na nu prevalil a robil pohyby ako pri pohlavnom styku, aj ked ona mu hovorila, ze ma prestat, potom sa postavil na postel a robil si nieco s odhalenym prirodzenim („robil strasne veci“ a „robil/bavil saleneho“). Tomas to v jeho reakcii pred Kvetkou, ked mal slovo, nijak nevyvratil, nerozsiril, len povedal, ze islo o srandu, „smiala sa“, aj ked, ked Petra rozpravala o tom, ako si nieco robil s prirodzenim, prerusil ju tichym hlasom ale s intenzivnym krutenim hlavy, ze vraj uplne prekruca. Co na to svedok? Miso potvrdil, ze to bolo tak, ako povedala Petra, ale podla neho islo o srandu.
Este tam bolo spomenute, ze v case po tych cinnostiach, Tomas mal vytrhnut nejaku listu patriacu k Petrinej posteli, cim „rozbil postel“a ako Tomas presiel „padali veci“. Tomas reagoval, ze listu len chytil a ona spadla, vraj nedrzala, Miso to opisal, ako ze „vytiahol tu listu“. Petra opakovala svoje, ze „lista bola cela“.
Po tomto Petra z izby (nahnevane) odisla.
Ci uz clovek fandi Petre alebo Tomasovi, je to konflikt, ktory rozburi jeho city. Tomas vraj niekoho sexualne obtazoval? Ak nie, preco je Petra taka cela nestastna a preco rozpravala o Tomasovi ako o chorom na hlavu, resp.o nasilnikovi? Pomaly nachadzam odpovede na tieto otazky. Podla mna sa zle pochopili, ked sa stalo to s tou listou, Petra to potom cele zobrala ako utok na nu, a Tomas to zrejme urobil z nejakeho ineho dovodu (prilis bol rozblazneny). Preavalenie sa na nu Petre nevadilo az tak, a to s tym robenim niecoho s prirodzenim sa nestastne vyjadrila, Tomas nebol vulgarny. Z nejakeho dovodu sa proste rozhodla, ze Tomas je nebezpecny a napasovala tu situaciu do toho. Take nieco, teda nikto z nich neklame, len nedorozumenie, aj ked ista si nie som, ci predsa len neklamu.

287
Nezabudka
Reagovat

P.S. Petra z izby asi odisla so strachom, nie nahnevane.

288
Dany
Reagovat

@Nezabudka: Já tedy nechápu, když Tomáš stál na posteli a dělal ty strašné věci s penisem, proč nevypadla. Tvrdila, že na ní ležel, ale v této chvíli už ne, tak na co čekala? A pak tam ještě nějakou dobu ležela pod dekou. Podle mě se, jak tvrdili Tomáš s Michalem, smála, než jí došlo, bud že by se to nemuselo líbit novomanželovi, nebo že by se to dalo případně využít k posunutí se dál.
Jak už jsem tady psala, Tomáše ani Michala nemám ráda, ale Petry popis situace a hlavně její chování v této situaci mi připadá velice nevěrohodné.

289
Romik
Reagovat

Kvetka: Tomáš dostáváš trest a to takový,že zůstaneš do konce farmy nikdo Tě nemůže dát za F ani za sluhu a budeš bojovat až ve finále:) :) -úsměv

Tahle 6.řada je opravdu ta nejhorší,co mohla Markiza vysílat nemá smysl se tady nějak extra vypisovat skoro vše už je tady napsané každý má na to svůj názor takže jen v krátce.

Od začátku my nesedla Jana,Gábika ( propo tahle osoba my strašně připomíná tuším 4.řada nebo 3.řada SYLVU která ve finále bojovala s Máriem) Dnes mi Jana extra nevadí (mám s ní pocit,že je z toho tam už unavená a znechucená z některých lidí tam) Gábika toho určitě zažila dost,tak se ptám sakra proč toho Tomáše nenechala na pokoji,když viděla že má vypité copak, tohle nezažila celý život a žena činu neví,že s takovými lidmi,co mají vypité není dobré se se hádat?! Zkusím si odpovědět sama tohle od Gábiky bylo ÚČELENE chtěla Tomáše vyprovokovat.A posléze v duelu udělala za sebe strašnou oběť a Petra se přidala od obou dostat Tomáše z farmy zřejmě se jim to i povede:( :(

Takže jsem asi Tomášovi dofandila (propo taky nesouhlasím,co Tomáš provedl Katce, ale alkohol je metla lidstva a bohužel stalo se a bůh ví jak to celé bylo,ale určitě ho tím neobhajuji)

Tak tedy potom komu,:) :) jak jsem psala na začátku celé zle 6.řada farmy:( :( že by Dodo?:) :) a nebo ještě počkám,jak se projeví Petr:) :)

290
Franz
Reagovat

Velký obrat ve hře, nakonec ty černé ovce Farmy jsou Petra a Gabika. :-)

291
Eva
Reagovat

@Nezabudka: Petra se chovala jak kdyby viděla pánské přirození poprve, prostě jak nezkažená panna :-) Už to, že si zakrývala celý obličej rukama značí, že si ledacos přidala, lhala a úctyhodná matka se tuze styděla. Je to echt Milka! Nakonec kdoví co z toho přirození viděla, vždyť povídala, že si ty kalhoty jen popotáhnul a nestáhl celé a dost možné, že si pohrával s přirozením přes trenky :-))) Prostě byl zlitej jak zákon káže a ctihodná, nezkažená matka rodu se posléze zalekla, (a to se jí ta podívaná tuze líbila, když se smála) že by to mohl vidět novomanžílek, tak to řádně přeonačila.

292
anonymous
Reagovat

@Eva: Podrobnosti, jak to „viděli“ obě strany, jsou v dnešním díle.

293
Dany
Reagovat

@Franz: Neřekla bych, že velký obrat ve hře. Kdo fandí Tomášovi, bude ho omlouvat kdyby provedl cokoliv a kdo nemá rád Petru a zvlášt Gabiku, bude do nich šít za každou cenu. Petry historka se mi zdá, velmi nevěrohodná, to už jsem psala, ale že do Gabiky šil opravdu hnusně, je taky pravda. A vůbec ho, z mého pohledu neomlouvá, že byl nalitej. Spíš naopak. Přeci si nemůže nechat všechno líbit jen proto, že se někdo zlíská jak zákon káže a nedokáže se kontrolovat. Kdyby to udělal někdo jiný, zrovna velký moralista a psycholog farmy by mu nandal co by se do něj vešlo. Některé názory tady mi přijdou jak přímo školní příklad pro týrané manželky. Může si za to sama, neměla provokovat. A s tímto názorem zásadně nesouhlasím, každý je odpovědný za to co dělá. Navíc nevěřím, že Tomáš nikdy neměl opici, aby nevěděl, jak na něj alkohol působí.

294
Pavla
Reagovat

@Eva: Tomáš by v tu dobu zlitej správně neměl být. Po facce, která se probírala při volbě duelantů dostal od Kvetky zákaz pití alkoholu.
A tento incident se udál později. Navíc je zbytečné zpochybňovat, jestli se to nestalo jinak, když Tomáš i Mišo potvrdili, že to bylo tak, jak to Petra popsala.
Problém je akorát v tom, že ta situace byla všem přítomným napřed směšná a bavili se tím, ale jen do doby, než Petra nějak asi dospěla. Té došlo nějak pozdě, že to asi směšné být nemusí a obrátila své chování. Podle mne měla buď vypadnout hned v začátcích a nenechat to dojít tak daleko, nebo pak z toho už nedělat takové drama.
Můj názor je, že jsou oba „prdlí“ stejně. Tomáš se choval jako prase a Petra, která si asi libuje v takovém humoru je trapná.
Vyhodila bych oba a byl by na farmě klid. Jenže to by si vyhodili své dva akční hrdiny a asi i favority na finálový duel. Tak se to zase vyřeší směšným trestem a budeme až do finále sledovat nekonečné hádky a fňukání,

295
Franz
Reagovat

Jenom bych chtěl upřesnit jednu důležitou věc, protože se mi zdá, že si někteří diváci myslí, že se všechno stalo v jeden den.
Ne, Tomáš se opil v den svatby, což byl pátek. Svůj exhibicionismus prováděl až v sobotu.
Neříkám, že Tomáš není čuně, ale uvidíte sami dnes kdo se zastane Tomáše a kdo bude stát u těch dvou „héreček“.

296
Dany
Reagovat

Nevím čím to je, už se to tady řešilo, ale příspěvek napíši v 9,44 a tady se zobrazí v 11,00. Tak to tedy není moc na diskuzi.

297
Pavla
Reagovat

@Dany: Ten příspěvek se zobrazí, ale u sebe ho nevidím hned, ale až po aktualizaci stránky. Proto po odeslání příspěvku aktualizuji stránku a už ho vidím i já.

Reagovat

Dany, Pavla: je to tak, jak píšete. V rámci menšího zadýchávání Panáčka jsme přistoupili k trochu radikálnějšímu cachování webu a to včetně komentářů. Tohle je jeden z důsledků. Možná nás napadne ještě i jiné řešení, ale do té doby prosím stisknout F5 (ale, ne zas moc často :-) a vše by mělo být v pořádku. Mockrát díky za pochopení.

299
iv
Reagovat

Petra s tím obviněním přecenila své možnosti, diváky vesměs nepřesvědčila a doplatí na to, špatně odhadla situaci a sílu soupeře. Ona i Gaba zůstat samozřejmě chtěly, ale bez T., jenže režie má vlastní představy jak dál a svá pravidla, T. a M. potřebují. Pro ostatní soutěžící je mnohem bezpečnější Tomáše nemít za nepřítele, zůstává nejsilnějším hráčem a sestřihy jsou často hlavně o něm – Petru i Gabu zřejmě čeká psychicky náročné období… Kdo se těší na další ještě otevřenější deptání, urážení těchto málo sympatických farmářek, bude asi spokojen, mě tato zápletka nebaví.

300
Eva
Reagovat

@anonymous: Však se nemůžu dočkat jak jsem zvědavá :-)) Kdo si vezme peníze, jak se vyřeší ten skandál? Ze všeho největší dráma by bylo jak ty dvě prohlásily, že chtějí jít domů, kdyby jim Kveta řekla: „a Gaba s Petrou ať se sbalí a na jejich přání se účinkování v této show končí“ Ráda bych viděla jejich protáhlé ksichty. Prostě zahrály to dokonale a mělo by se jim to splnit. Ovšem to je moje naivní představa, bohužel :-(

301
Franz
Reagovat

On to někdo správně říkal, že Petra s Gabou se přepočítaly. Jejich vyhrožování, že chtějí odejít, bylo vlastně vydírání štábu. Jim šlo o nejtvrdší potrestání Tomáše. Nechtěli odejít v žádném případě, ale chtěly aby vyhodili s ostudou Tomáše. A to těm semetrikám nevyjde.

302
Pavla
Reagovat

On už i Tomáš před Kvetkou jednou prohlásil, že chce jít domů. A teď zase ty 2 spekulantky. Paradox je, že zrovna tyto 3 hráče tam budeme mít ještě dlouho.
A odejde človíček, kterého bych tam ještě i ráda viděla dál.
Ti, kteří se nakonec hlásí o odchod s odškodněním ale správně pochopili, že tam jsou už jen jako kompars. A než tam mrznout ještě dalších pár týdnů, tak je lepší z farmy (kde už pro vyvolené hráče neplatí žádná pravidla) zmizet.

303
Jeny
Reagovat

O peniaze sa prihlasili Jana,Michal,Peter,Mirka,Nikol aDodo.Petra a Gaba ani nedachali,ked sa ich Kvetka vsetkych opytala,ze kto chce ist domov tak moze ist. Vraj je to Peter. Isto neviem.

304
iv
Reagovat

Ta Petina kauza mi připomněla, jak naopak velmi snadno za podobných okolností vyšachovali dříče a podivína Džonyho. Několik obvinění padlo, neočistil se. Po mediálně přiživené ostudě, že obtěžoval ženy, ho rodina družky zpátky nepřijala. Nic moc neřešil a vzal vše ve stylu Život jde dál.
Tomáš ovšem není Džony, umí argumentovat, přemýšlet – občas riskuje a přestřelí, ale občas se ke spokojenosti diváků přesně trefí do nejslabšího místa.
Bez podobných kauz bych se obešla, chápu, že pro sledovanost jsou důležitější než třeba aktuální dojivost nebo sklizeň konopí. (Jeho další zpracování by mě zajímalo hodně, výrobu oděvu asi neuvidíme). Návštěvy, které by je něčemu z tradičních prací naučily, se letos bohužel jaksi nekonaly.

305
Eva
Reagovat

@Jeny: Ale, ale, tak to jsem zvědavá.

@iv: Naprostá pravda s tím Džonym. Kdyby byl na Džonyho místě nějaký krasavec, vůbec by se mravnostní dámy nebránily :-))

306
Katka
Reagovat

@Franz: Já bych byla docela ráda, kdyby Tomáš zůstal. Jestli jo, nebo ne, musím vydržet do večera. Jestli odejde i Petr, tak už se na farmě NIC nepostaví. Dodo, ač šikovný , sám dělat se dřevem nějakou stavbu nedokáže. Michal i když vyndá obě ruce z kapes, se stále bude řídit heslem z jedné písně – – „Ručičky nebojte se, vy makat nebudete. “ Janka je , podle mě , pracovitá ale nezvládne to, co Tomáš nebo Petr. O dvou erosenkách nemluvím a Douchová, blbá, protivná a jedovatá se přidá k Petře a Gábice a budou z nich tři staré, zapšklé čarodějnice.

307
Foxyfox
Reagovat

@Jeny: odchod Petera by me docela mrzel, je to muj favorit c. 2, ale jeho docela chapu, vzit penize a nemuset tam travit znytecne cas je pro nej urcite lepsi.

308
Darja
Reagovat

Já být Peter, tak vezmu prachy + prachy za týden a s úsměvem opouštím farmu.

309
detralex
Reagovat

…. nelíbí se mi , že 2.000,- eur dostal Petr , který byl na farmě snad jen týden a to i s cestou ! ….taky se mi nelíbí , že Tomáš má spávat v maštaly , kdyby to bylo aspon na dobu určitú , kdyby im nedali alkohol nic by se nestalo !

310
Eva
Reagovat

@Pavla: Péťa je falešná,/hérečka/ nevěřím ji . Sleduje jen kamery ,a podle toho se chová.To je ten had , co si farmáři pěstují.Věřím že to nevyhraje!!! Je to ten had!!!

311
Eva
Reagovat

@Eva: 310 Toto jsem já nepsala, tak to se musím přejmenovat na Eva-původní jako Katka :-(

Přidat komentář