Panáček v reality show

SK Farma 6 – týždeň siedmy + Rekap 5/5

12. Říjen 2015 | napsal(a): | reality show: Farma 2018 SK

[singlepic id=11324 w=615]

Na farme Na Sklade začína týždeň číslo sedem, farmárov zostalo už len osem. Zverinec sa rozrastá, prác je viac a viac. Martin bol minulý týždeň spokojný, dlho mu to však nevydržalo. Dnes sa rozhodne o ďalšom napredovaní farmy, veľa ľudí sa prestane schovávať za masku a ukážu sa v plnej kráse. Nepremeškajte to, sledujte dnes Markízu o 22:00, priebežne budeme dopĺňať časy v iné dni. 

Rekap zo 16.10.2015 – DEUL

Večer sa oslavovali Laciho narodeniny, ale ten nemal problém vstať. Nika s Dodom sú na tom horšie. Jane sa zdá, že Gabika a Peťa majú horšiu náladu. Peťa mieša cesto so slovami „napečiem si placky do duelu.“ Nika s Mišom doja, Peťa robí zatiaľ raňajky. Mika vraví Mišovi, že ak by vypadla, dala by Miša za FT, ale pod podmienkou, že nedá Peťu za slúžku. Michalova odpoveď je, aby sa neopúšťala, Peťu by ani nedal. Laci si myslí, že toto sú bezkonkurenčne najhorší sluhovia. Tomáš to dupľuje, ako mala poriadok vždy, tak teraz má úplný bordel, je to hnoj. Jana si myslí, že Nike sa nechce a Miša len zdržuje. Ten zasa, že ona nie je dobrá FT, počúva názory iných ľudí a nie tých správnych. Jana sa teší, keď nebudú sluhovia, už bude dobre. Tomášovi utiekli voly, lebo ich chcel napásť, kričí na Doda, že máme problém. Spoločnými silami ich zaženú späť, Dodo tento jeho nápad označuje za blbý. Gabika robí nite, Tomáš ju upodozrieva, že preto robí toľko syrov, lebo pôjde do duelu, čaká, že Kvetka zruší trest a ona si ich bude môcť zobrať do chatky. Nika vie, koho si chce vziať do duelu, myslí si, že sa na ňu nahnevá. Peťa sa tiež ponáhľa s haluškami, aby si mohla v prípade duelu s Nikou vziať do chatky.

Kvetka príde vysmiata s tým, že im niečo priniesla. Sú to noviny – špeciálne vydanie denníka Nový čas, odovzdáva to Jane s tým, že každý si o sebe prečíta zvlášť o odsek. Pred všetkými a nahlas. Každý z nich si tam prečíta, čo je doma nové a čo mu odkazujú z domu. Začína Dodo, potom Gabika, ktorá nahlas číta už medzi vzlykmi a tak pokračuje aj Petra. Michal to tiež prežíva, plače popri čítaní ich odkazov od rodín. Laci si tiež nájde odkaz, pri slove otec sa zasekne, príde mu to ľúto. Nika číta o sestrách, slzičky má tiež na krajíčku. Jana tiež dostane priestor na prečítanie svojho príspevku, rozplače sa. Tomášovi napíše mama, je to povzbudenie, extrémne emócie. Kveta vraví, že o Michalovi tam nie je nič, jeho rodičia sa nechceli vyjadriť. Nike to príde ľúto, hlavne keď vidí, ako ho táto info zobrala, plače. Každý jeden, ktorý si našiel odkaz v novinách bol rád, že vidí svojich blízkych a že si mohol o nich prečítať. Berú to ako povzbudenie, emocionálny darček. Kveta sa pýta, koľko dostali mincí – 38, čo je úspech všetkých. Pýta sa aj na FT, ako by zhodnotili ju. Gabika si myslí, že to zvládala super, ale sluhovia nestíhali svoju robotu, museli za nich pracovať farmári. Peťa zas, že chce byť so všetkými za dobre. Lacko si Janu ak FT chváli, má k nej asi najbližšie, pracovali všetci. Jana nakoniec oľutovala, že dala Michala a Niku za sluhov, nestíhali. Michal ešte rozcítený z chýbajúceho odkazu v Novom čase jej nevládze odpovedať. Nika vraví, že to jednoducho nestíhali, museli im pomáhať ostatní. Kveta s platnosťou od dnes zakáže prerozdeľovanie sluhovských povinností , nakoľko sa jej zdá, že to zneužívajú. Pýta sa, ako to majú s trestami, Nika sa prizná, že porušila pravidlá, včera si v podnapitom stave dala u Jany v izbe syr. Nedala si ho sama, prizná sa Laco, že tam boli spolu. Kveta sa pýta, koho nápad bol, aby šli do izby FT. Laci vraví, že jeho, myslí to úprimne. Kveta je sklamaná, práve on, ktorý tu pri stole pravdy vyťahoval, že chcú syr, práve on porušil takéto pravidlo. Dodo sa prizná, že sa raz večer napil mlieka. Nakoľko bol Laco iniciátor porušenia pravidiel, po odchode duelantiek do chatiek sa nasťahuje do sluhovne a od dnešného dňa bude sluhom. Jana mu má určiť pomocníka, alebo pomocníčku, ktorý ale nebude bývať s Lacim, ale s ostatnými farmármi. Sluhom bude Laco aj celý nasledujúci týždeň. Nový farmár týždňa k Lacovi určí už len slúžku. Laci len prikyvuje. Všetci, kto porušili trest, majú zákaz konzumovania mlieka a výrobkov z neho až do voľby prvého duelanta. Ostatným sa trest končí.

Pred voľbou druhej duelantky sa Peťa cíti v pohode, Gabika sa nebojí, možno nastal čas ísť do duelu. Nika sa vzchopila, viac si verí. Nika určuje za svoju súperku Gabiku. Veľmi ju to mrzí, lebo ju má rada, obe sa budú chcieť vrátiť. Gabika to berie športovo, nehnevá sa na ňu, raz to muselo prísť. Mišo sa s Gabikou rozlúči ešte vo farmárskej izba pri balení, s ostatnými sa obe postupne lúčia v kuchyni. Peťa nevie, kto by bol lepšie, keby sa vrátil, na Niku má nervy, celý týždeň stála za šporákom miesto nej a nahnevalo ju aj to, že jedli potajomky syr. Nika zbadá, že tam nie je Mišo, pýta sa kde má jej lásku milovanú – kričí na neho, aby šiel dnu, ten sa radšej ide prejsť. Tomáš vraví, že Mišo nezvláda tieto ťažké situácie. Majú mu odkázať, že ho ľúbi, mrzí ju, že neprišiel, keď ona bola možno poslednýkrát na farme. Nika sa bojí, že príde domov a až tam si uvedomí, že nepomohla sestrám, lebo sa na farme už nudila. Jana sa zatiaľ na farme pýta Lacka, kto by mu vyhovoval za pomocníka –  on netuší. Obehne kolečko po farmároch, či nie sú ochotný pomáhať Lackovi. Nikto sa k tomu nemá, Mišo odporučí, aby bola radšej Peťa, tá vie variť a o kuchyňu sa starať. Peťa hneď oponuje, ona k zvieratám chodiť nebude, nestíhala by aj kuchyňu aj ich. Tomáš vraví Jane, že nemôže chodiť po ľuďoch a pýtať sa ich, ona je FT, má na niekoho ukázať. Pre Janu je to však ťažké, chcela sa len slušne opýtať, nechce nikomu zle. Nakoniec určí Miša, ten vraví, že je Jana úplne mimo, oficiálne predtým asi 10 minút určila Peťu. Nakoniec to dopadne tak, že Mišo má pomáhať Lacovi len so zvieratkami, Peťa sa postará o celú kuchyňu.

Ráno Mišo dojí s Lackom. Jana príde, že by sa mal postarať Michal o oheň. Ten na ňu vyletí, dala ho ako pomocníka k zvieratám, čo zasa mení, má toho dosť. Tomáš vraví, že to čo chalani predvádzajú je na zaplakanie, volom odniesol žrať on, všetko bolo prázdne. Jane vraví, že sa veľmi teší, až bude môcť Michal ukázať svoje vodcovské schopnosti. Jana sa rozčuľuje, odkedy Kvetka doniesla noviny, nevie si s ním dať rady.

Kvetka príde najskôr za Gabikou. Zaspala dobre, teplo mala. Na farme sa cíti šťastne, keby tu mala svoju rodinu, bolo by to dokonalé. Najviac jej sadla Janka, najmenej Tomáš, predtým to bol Roman. Kvetka potrebuje emócie, pýta sa teda na jej život. Z milujúceho muža sa stal tyran. Rozpovie príbeh o fackách, bitkách, o 10 ročnom živote v manželstve a smrti dieťaťa. Plače. Na farmu prišla pre svoje deti, aby im zabezpečila budúcnosť. O Nike si myslí, že je ešte mladé, bláznivé dievča s ťažkým životným príbehom, má pred ňou vďaka tomu rešpekt. Za duelové disciplíny si vyberá: hákovanie, pretláčanie, prekvapenie.

Nika sa budila na zimu, bála sa okolitých zvukov. Mala čas premýšľať. S Mišom si rozumie, ako sa však stali sluhami, všetci chodili za ňou, keď niečo nebolo urobené, boli nahnevaní na ňu. Nikdy nebude nejaký extra pracant, je taký aký je, meniť ho nebude. Aj tu je záujem o slzičky, Nika sa však drží. Kvetka sa pýta na život vonku – keď sú sestry v škole, ona je v robote, potom sú doma, má aj priateľa. Po večeroch musí byť doma. Kvetka skúša – vraví o ťažkom osude a ako sa s ňou život zahral, sú bez mamy, musí suplovať rodičov. Nika zopakuje, že prišla bojovať za sestry, stále sa usmieva, sestry jej chýbajú, chcela by však pokračovať v hre, bude bojovať. Gabiku má na jednej strane rada, na druhej strane je však falošná a nepáči sa jej to. Disciplíny očakáva almanach a hákovanie. Nika sa zhrozí, ako videla Doda s Romanom, ako sa hádzali o zem, bojí sa tejto disciplíny.

Kvetka privíta v duelovej stodole farmárov. Pýta sa ich, ako sa majú, Jana má uponáhľaný deň. Pochváli ich za to, že dostali 38 mincí, zaskočilo ju však , že bola na farme viackrát, nevšimla si však, že by používali stroje. Tomáš vraví, že je to veľmi náročné, celý víkend pršalo, je to pri gepli veľmi rozmočené, nedá sa tam. Kvetka im odporučí, aby robili, inak to môže jedného z nich stáť krk.  Pýta sa na Lacka a jeho pomocníka, Jana vysvetľuje ako to bolo s Petrou a Michalom. V kuchyni bol veľký bordel, takže tam určila Peťu, k zvieratám Michala. Mala s ním výmenu názorov kvôli tomu. Kvete nejde do hlavy, že vravela, že oľutovala, že Miša a Niku zvolila za sluhov a teraz dá Miša znova za sluhu. Čuduje sa aj tomu, ako farmárka týždňa obieha ľudí a pýta sa ich, či chcú pomáhať sluhovať, prečo nevydala rozkaz. Jana jej na to vraví, že keby bolo po jej, tak mu pomôže ona. Išla len slušne za nimi, splieta dve na tri. Michalovi to prišlo zvláštne, oficiálne dala Petru, jeho len ako pomocníka so zvieratami, on teda nemal zasahovať do kuchyne. Medzi Michalom a Janou nastane výmena názorov, Jana sa snaží vysvetliť prečo to spravila, nejde jej to však vôbec, stále opakuje,  že pre ňu nie je problém, keby mohla ona sama, ale nemôže. Laci tam sedí deprimovaný, Kveta sa ho pýta, ako mu pomáha Michal. Pomáha mu. Mal názor taký aký mal, ale…..dnes si všimol, aký je kto na farme, je mu strašne ťažko. Má zlomenú hlas aj pohľad ranenej srnky. Čo zistil povedať nechce, Kveta ho provokuje, č i sa boji – on sa nebojí ničoho. Nemá za potrebu, to teraz rozprávať. Kveta provokuje ďalej, z Laca vylezie, že konkrétne Tomáš, lebo bol ráno skoro hore, už porobenej veľa roboty a za to, že nebola krhla na svojom mieste, vybehol po ňom jak po psovi. Tomáš ho sklamal, nikto im nepomohol ani zahnať kravy a husy keď šli do stodoly, smutný pohľad, on sa ešte nestihol  ani najesť. Kvetke je to ľúto, úprimne ju to mrzí. Tomáš si zoberie slovo, jemu to ľúto nie je, volali ho jesť, odmietol ich. Včera tiež odmietol jesť. Vybehol po ňom, lebo neodkladajú po sebe veci. Hodia to tam, kde si spravia robotu, nikto si po sebe neuprace. Nemá zo seba robiť chudáčika. Laci zvýši hlas, nerobí zo sebe chudáčika, názor si môže povedať kedy on chce. Keď betónovali, nechali tiež všetko na dvore.

[singlepic id=11346 w=615]

Kveta im poďakuje a pozve dnu duelantky. Nika aj Gabika sa cítia dobre.

  1. Hákovanie – Gabika vyberala disciplínu, Nika si môže vybrať stranu. Celé to má rýchly priebeh, na Nike je vidieť, že sa bojí. Gabika ju celkom ľahko dotiahne k trámu a zaháčkne sa. Ku koncu už Nika ani neťahala.
  2. Pretláčanie drevenou kladou – Opäť si Nika vyberie stranu, v pretláčaní si verí. Odoláva viac, ako v prvej disciplíne, povzbudzuje ju Peťa aj Tomáš. Gabika musí viac zabrať, nakoniec sa jej však podarí Niku pretlačiť a vyhráva celý duel 2:0.

Peťa si myslí, že Nika nebojovala, ako si sľúbili. Nike sa kotúľajú slzičky po tvári, Kvetka si utrie tú imaginárnu, bude jej veľmi držať palce. Nika sa otočí k farmárom – Gabiku má rada, je silná žena, má však dávať pozor, komu čo povie. Bude jej chýbať Lackove objatie, je dobrý chlapec, len občas nevie, kde má zakopnúť a potom má z toho zle. Petina plače, plače aj Nika. Bude jej veľmi chýbať, ale bude jej veľmi držať palce, ak to nevyhrala ona, má to vyhrať Peťa, dopraje jej to, príde určite na návštevu aj so sestrami. Janka je tiež fajn, nemali čas sa tu spoznať, ale má ju rada. S Tomášom to nezačalo, ani neskončilo práve najlepšie, ale je dobrý chlapec, ešte neukázal všetko a hlavne niekedy to určite nebol on. S Dodom nikdy nevychádzali najlepšie, ale potom si na neho zvykla. Posledný jej zostáva Mišo. Ten sa na ňu ani nevie pozerať, utiera si slzy. Bude jej strašne chýbať, je jej ľúto, že vypadla a že ho opúšťa. Nebude mu vravieť, on vie, čo by mu chcela všetko povedať, stretnú sa vonku a povedia si to potom. Potom sa postupne vyobjímajú, Lacko jej aj závidí, ak by sa mohol vymeniť a odísť miesto Niky, tak by šiel. Dodo si myslí, že odchádza kus farmy, Jane odišli dve pracovité ruky a Tomášovi zasa jeden z hráčov hry, neberie to nijak emocionálne. Nakoniec ju vyobjíma Michal, ktorý verí, že doma jej bude lepšie. Nika odchádza na farmu napísať list na rozlúčku. Veľmi ju mrzí, že tam bola 7 týždňov, veľa tam spravila a teraz je to celé preč. Farma ju veľa naučila a aj ju zmenila, za život je toto asi najkrajšie miesto. Zvierat sa vždy bála, nepriblížila by sa k nim, teraz dojila kravu, hladkala kozy. Bojí sa toho, že príde domov, sestry jej verili, nevie čo im povie. Bojí sa toho, že ich sklamala.

Rekap z 15.10.2015 – deň tridsiaty štvrtý

Ráno prší, farmári si ráno dopriali leňošenie. Tomáš mal v chatke potopu, našťastie pršalo mimo postel. Dodo sa hneď z rána pustil do stavania príbytku pre volov. Vraví, že dnes sluhovia nesoja na nič, Nika to už fláka, keďže o duelantovi je už rozhodnuté. Jana tiež usúdila, že si sluhov zle zvolila. Snaží sa im poradiť, ale majú ju na háku, už sú tu 7 týždňov a nevedia, ako majú z rána postupovať pri vypúšťaní zvierať?! Jana im to všetko zrekapituluje, raňajky budú aj o piatej poobede, kým nebudú zvieratá na poriadku, nebude sa ani variť, nie to jesť. To platí pre všetkých farmárov. Tomáš vraví, že na to, aby sa postaral o zvieratá, potrebuje teplú vodu. Na tom to celé padá. Gabika vraví, že oni vstávali a husy a kačky boli ešte zavreté. Michal sa len motá, nepracuje. Myslí si, že toto by si zaslúžilo aj nejaký trest. Tomáš im veľmi pomáha, keby mali nosiť aj jesť a piť, farmári nejedia vôbec. Nika sa už vôbec nesnaží, vyhasol jej oheň, to sa stať po siedmy týždeň nemôže stať. Jana sa pred raňajkami postaví, zoberie si slovo, rozhodla sa, že za to, ako sluhovia robia, musia dnes KVÁZI vyčistiť husíny, pôjdu aj s nimi na drevo a budú aj gepľovať. Zopakuje, že kým nebudú zvieratá na poriadku, nebude sa jesť. Začínajú trestom, KVÁZI sluhovia budú čistiť husíny. Povedala to len pred farmármi, keď tam nie sú sluhovia. Peťa jej odporučí, aby im to povedala, keď tam budú. Myslí si o nej, že je taká ako ona, za všetkými chce byť za dobre. Tomáš zas, že bola na všetkých moc mäkká, sama neskôr povedala, že čím je na nich lepšia, tým to viac zneužívajú. Jana teda vraví, keď sa vrátia sluhovia do kuchyne, že nie je s nimi spokojná, Mišo nemá brať ohľad na to, že ostatní spia, čo sa týka zvierať, má hneď vypustiť husy a kačky, vypustiť kravy. Raňajky sa budú robiť až vtedy, keď bude o zvieratá postarané. Z Niky má pocit, že keď už je v duely, na všetko kašle, rezignovala. Nika jej vraví, aby si nevymýšľala, večer sa s Mišom dohodla, že ona sa postará o jedlo on o zvieratá. Jana oponuje, nevymýšľa si, podporia ju aj ostatní farmári. Povie im o treste, ale len o husínoch. Ak to bude takto aj zajta, bude ďalší trest. Mišo na kameru vraví, že keď bude on farmár týždňa, Jana bude slúžka a bude o jednej placke. Tabak bude za odmenu, jednu po raňajkách, jednu po obede a jednu po večeri. Ešte rozhodne, či to bude tabak, alebo len zašúľané orechové listy. Ženy v gumákoch a pršiplášťoch zvážajú drevo.

Martin má lepšiu náladu ako minule, pýta sa, či bude spokojný. Všetci jednohlasne, že áno. Zaujíma sa, prečo je zdevastovaná kukurica pred farmou. Laci mu hovorí, že kukurica je kŕmna. Jana je mĺkva, stále rozmýšľa nad sluhami, trápi ju to. Martin príde k ohrade, dá si zavolať sluhov. Chce vedieť, prečo nemajú kravy vyvezený hnoj. Michal vraví, že sa čistí každé ráno, dnes však od FT dostali pokyn, že majú isť všetci na drevo a on musel dávať pozor na husy a kozy. Podľa Martina je to bežná povinnosť sluhov, majú naložiť jeden fúrik hnoja a počkať ho pred ohradou. S príbytkom pre volov je nadmieru spokojný, vyzerá to veľmi dobre, pochlapili sa. Pochválil aj malovky, spokojný je aj s namaľovanými schodíkmi, Jana pochváli Peťu, Gabiku aj Lacka. Ohrada okolo gepľa je presne podľa plánu, tiež spokojnosť. Dreva je málo, ale ľuďom sa už nechce. Zastaví sa aj u prasiatok, majú veľa žrádla, keď majú teraz daždívé obdobie, môžu ohradu častejšie prekladať. Majú im urobiť aj striešku, aby si mohli zaliezť a pred zimou sa usalašiť v sene. Martin káže Nike a Michalovi, aby priniesli hnoj do farmárskej izby, Tomáš a Dodo im pomôže po schodoch. Cez dvere sa však našťastie nezmestia. Martin sa ich pýta, či si chcú vyskúšať, ako sa žije v hnoji. Zaznie jednohlasné NIE. Nikto nekázal, že majú kravám vynášať len raz za deň, je to treba robiť vtedy, keď treba. Ak si nechcú na vlastnej koži otestovať, ako sa žije v hnoji, tak toto videl posledný krát. Sluhovia nemajú skúšať výhovorky, majú to zobrať a odniesť tam, kde to patrí. Petra vraví, že by to bola hanba, ale nie jej, ona nebola slúžka. Martin ich pri traktore pochváli, s úlohami je spokojný, pochváli Lacka aj za schodíky, prvýkrát eviduje, že niekto urobil niečo naviac. Lacko je spokojný, veľmi ho to potešilo. Martin ich pri vyplácaní naťahuje, nakoniec dá 36 mincí. Tomáš sa pýta, čo s jeho trestom. Snažil sa vyrobiť protihodnotu, ale nechce to nosiť na dážď. Nakoniec ide pre výrobky, medzitým mu Gabika dá všetko, čo vyrobili zo syra, tvaroh, mlieko, maslo….a parenice. Martin je prekvapený, pýta sa Gabiky, či to robila z octového syru, povie jej, že sa podarili, je šikula. Podá jej syridlo, s tým jej to pôjde lepšie. Na obchod mu dajú aj vtáčiu búdku, bylinky a vylúpané orechy. Peťa vyrobila aj tabuľku s nápisom „Boh dopustí, ale neopustí!“ Pozrie si drevené výrobky od Tomáša. So stolíkom mu pomáhal Dodo, okrem toho je tam šamlík, polička a svietniky. Kačiek bolo ale šesť, vecí spravil päť. Má vyrobiť ešte jednu, môže sa už ale presťahovať späť k farmárom. Tomáš je rád, že bude v teple, ale bolo mu dobre aj na samotke. Martin priznáva, že dnes ho prekvapili, možno sa budú mať časom aj dobre na tejto farme. Lackovi podá fľašu pálenky a povie mu všetko najlepšie. Obilie musí byť do týždňa hotové. Tomáš vraví, že to ide ťažko, museli by byť otroci. Martin prisľúbi, že im donesie pomoc. Gabika si ešte pred jeho odchodom vyžiada plienky na syr, Lacko zasa, aby mu priniesol nejaké tepláky. Laci hneď rozleje pálenky. Hospodár sa vráti aj s párikom volov. Peťa sa ich bojí, je to ako monštrum, nohy ako dinosaurus. Laci sa tiež bojí, nechce sa k nim priblížiť. Martin im predstaví furmana, ktorému voly patria a aj samotné voly. Spolu s mini prišiel aj mechanik Tonko. Dnes je veľký deň na farme, už nebudú musieť makať oni ako voly, budú oni pracovať pre nich. Tomáš si vyskúša povely na voly, idú za ním bez problémov. Druhá si to vyskúša aj Gabika – rovno je „ejďalej“, zastaviť je „ho“, doľava je „hajs“. Gabika je z nich úplne vytešená, Tomáš prirovnáva ich vedenie k pilotovaniu lietadla. Martin chce, aby si to Peťa vyskúšala tiež, pôjde spolu s ňou. Ona radšej domov pôjde, nechce a nechce ísť. Vyskúša si to aj Jana a Laci. Malina robí problémy, videla vola, myslela si, že by z toho mohlo niečo byť. Voly zapriahli do gepľa, ten sa roztočil akoby nič. Vedie ich Nika, potom Dodo, Gabika s Peťou nakladajú obilie. Tomáš a Lacko ich po práci vedú do ohrady, Lacko vchádza do nej zarovno volom, ten ho poškriabe rohom. Laci kričí, to bolo moje oko, nakoniec je všetko v poriadku. Furman mu ukáže ako s nimi zachádzať a ako ich ustajňovať. Jana si myslí, že Laci nemal piť. Dodko s Tomášom dostanú ešte demižón za dobre odvedenú prácu na prístrešku pre voly. Jane dá ešte dve mince, dokopy teda dostala 38 mincí. Martin verí, že už budú len napredovať, dnes ukázali, že na to majú.

Pre Miša bol dnešok veľmi ťažký, Nika je veľmi premočená, pracovali v daždi. Nikomu nič neurobili, len proste nestíhali. Jana si myslí, že nezlyhala, sluhovia to flákajú, musela rozdeliť úlohy na ostatných farmárov. Dodo nechápe, čo oni celý deň robili, ľutuje, ako ho pred Kvetkou chválil. Tomáš pritakáva, Mišo sedel pri peci a žral mrkvu, nič nerobil. Gabika robí zo syridla prvý syr. Laci sa s ňou poháda, čo kto povedal a kedy to povedal. Kričí jeden, kričí druhý (pointa mi unikla). Laci vraví, že tak ako sa správajú ľudia k nemu, bude sa aj on k nim, na veku mu nezáleží. Jana ho v izbe podporí, ako to cítil, tak to povedal. Tiež jej niekedy lezie krkom. Je to podľa nej falošný človek. Tomáš si zoberie z duelantskej chatky slamník a uloží sa na posteľ.

Rekap zo 14.10.2015 – deň tridsiaty tretí

Cap sa utrhol, utiekol aj s kozami. Jana si to berie za vinu, ale pýtala sa Gabiky, nakoľko ona má skúsenosti s kozami, či musí byť pastier. Vravela, že stačí len občas skontrolovať. Všetci okrem nej sa pustili do hľadania a vábenia kôz späť na farmu. Michalovi sa podarí chytiť capa a všetky kozy sa zdarne vrátia na farmu. Jana mu nakáže, aby ho uviazal, bude robiť drevo a kým si porobia sluhovské povinnosti, bude kozy strážiť Peťa. Najskôr nechcela, potom sa jej to zapáčilo, hrala sa s tými malými, tie sú také zlaté. Medzitým sa ostatní farmári pustili do stavby príbytku pre voly. Jana nevie nájsť Miša, ani Nika nevie kde je. Ona vydojila, ráno založila oheň, teraz robí jesť. Ak by ona tam nespravila, nebude nič hotové. Mišo narezal štyri drevá. Nebude to ale ona riešiť. Peťa s Gabikou natierajú dnu kuchyňu, Laci vonku. Mišo si myslí, že oni sú dobrí sluhovia, iných názor ho nezaujíma. Dodo si prácu s Tomášom chváli, len musí občas odbehnúť, lebo má na starosti aj zvieratá. Tomášovi sa podarilo mu pustiť kladivo na hlavu, Jana nerozumie, čo je medzi nimi dvomi, keď robia, tak robia a sú v kľude, akonáhle sadnú za stôl, je zvada. Jana s Lacom objavili jabloň, ale jablká sú až vysoko hore. Michal si na jablká chodí už dlho, vždy si zhodí len pre seba. Jana pri obede vraví, že keď nabudúce niekto pôjde, má doniesť všetkým. Mišo príde do kuchyne, zasadne k Nike. Káže Mišovi dojiť večer kravy, lebo Nika dojila ráno – tak jej povedala Nika, aby Mišovi ona povedala (malé deti). Mišo sa pýta Niky, čo hovorí, veď včera dojil. Jana im radí, aby si to podelili, tak ako ona keď sluhovala s Lacom. Nika sa na Miša nepozerá, pozerá do zeme. Jane tam niečo nesedí, ona jej káže Michalovi povedať, aby viac robil. Ak majú medzi sebou nejaký problém, majú si to povedať oni medzi sebou, nemajú ju do toho ťahať.

Peťa maľuje okná, Lacko sa sťažuje, že ho štípu ruky od vápna, Peťa mu obviaže ruky.  Gabika vykrikuje, že ona tiež robila včera s vápnom a má narezaný prst na boku, Lacko nemusí teda robiť, ona bude teda robiť aj za neho! Laci je nahnevaný, ešte raz si o neho obtre papuľu ona, čo najviac robí ústami, mu niečo bude vyčítať. Sťažuje sa aj Tomášovi. Ten je rád, že pracuje s Dodom (Romualdom), ten aspoň drží ústa a keď, tak rozpráva len o robote. Aj Petra vyčíta Jane, že na ňu Laci hrá len pekné oči a ona hneď skáče okolo neho. Hnevá ho, že Gabika najviac vyhukuje, on si sám natre celý dom, nepotrebuje ju pri tom. Môže si tam dve malé steny natierať aj dva dni. Peťa mu do očí povie, že vždy keď je voľba sluhov, niečo si vymyslí, napr. bolesť krížov. Furt ho niečo bolí. Berie to od nej s úsmevom. Tomáš si nemyslí, že Mišo robí menej ako Nika, alebo že Nika robí Mišove roboty, skôr sa ho snaží komandovať, riadiť ho. Lacko natrie jeden trám na modro. Tomášovi sa to nepáči, Laci zas dúfa, že si to Martin všimne a uzná, že tu niekto robí aj veci, ktoré mu nikto nekázal. Mišo sa postaví pred farmárov, nakoľko Nikine slová vyzneli, že nič nerobí, chcel by im povedať, čo dnes všetko robil. Vstal prvý, zobudil Niku, naťahal sud vody, spravili spolu oheň, postavili vodu, s lampášom vykydal hnoj, Nika zohriala polievku, potom išiel dojiť on, rezal drevo, potom dal pásť capa a kozy, utiekli kravy, jedna ho pritlačila k regálu, s tým sa nikomu nesťažoval, naháňal ich v kukurici, zas rezal drevo, večer podojil všetky tri kravy, teraz ide dojiť kozy. Jane to príde divný tento príhovor, nikto o Mišovi nevravel, že nič nerobí, Lacimu sa to zdá pekné, lebo niektorí si myslia, že Mišo nič nerobí a pritom stále lieta a Tomášovi sa zdá príhovor alibistický, konečne je narobený, tak musí všetkým o tom povedať. Jana vraví, že ona nemôže povedať jedno krivé slovo, klobúk dole. Peťa tiež vraví, že ho Nika komanduje. Večer sedí na lavičke Nika s Peťou a šepkajú si. Gaba dá ženský duel, lebo Nika sa jej bojí a zoberie si Petru. Nika sa smeje, Gaba určite nedá silové disciplíny. Prvé dá prekvapenie, potom almanach, tretia bude musieť byť nejaká silová. Peťa verí, že do tretej ani nebude musieť Nika ísť. Urobia si srandu, spravia akože hádku medzi sebou, aby si všetci mysleli, že sú rozhádané a Gabika si bude istá, že ju si nevyberie. A tak aj spravia, Gabika im uverí, Tomáš im to nezožerie. Niku to však baví, prezradí to Michalovi. Vysvetľuje mu aj vetu, čo sa dozvedela od Peti, že Gabika povedala, že dá ženský duel, lebo jej sa Nika bojí a zoberie si Petru. Ten to však vôbec nechápe, nadáva mu do dementov a smejú sa.

Tomášovi sa zle spalo, zobudil ho blesk, natieklo mu do vecí, všetko má mokré. Necíti sa dobre, cíti sa nachladnuto, páli ho pri močení. Pýta sa Lacka, čo má ešte spraviť Martinovi. Zatiaľ spravil stoličku a poličku. Farmári naháňajú zasa kravy, Mišo robí placky. Tomáš na kameru vraví, že to zasa zobrali za zlý koniec, najskôr musia vždy vodu postaviť, aby sa zaliala sečka pre zvieratá. Rozpráva to Dodovi, tomu je to jedno, ten rozpráva len o práci, sústredí sa na stavanie. Pri raňajkách vravía, že zasa utiekli kozy, Nika ich zaženie do kuchyne, Tomáš ho chytí, Gabika mu s ním pomôže. Káže Michalovi, aby priniesol z gepľa hrubšie lano a zaviažu ho na to. Nika sa rozpráva s Mišom, cíti sa ako keby robila 20 rokov v nejakej ťahárni, bolia ju ruky i chrbát. Už slúžkou byť nechce, nebude ona celé dni hovná škrábať a nad hovnami spať. Tomáš si myslí, že Nika si Miša zastáva zo zištných dôvodov – je to chlapec z bohatej rodiny a bola by rada, keby sa do nej zaľúbil, nazve ju dokonca rozhodnožkou z Brezna.

[singlepic id=11345 w=615]

Kvetka mieri k Farme, ide si po meno prvého duelanta. Nike vadí, že celý týždeň sa tam vadia, nadávajú si a keď príde Kveta a chce vedieť, čo sa tam udialo, všetci sú za stolom ticho a spokojní (na kameru). Trest zvládajú ťažko, mliečne výrobky im chýbajú. Laci vraví, že na druhej strane je to aj ponaučenie, ak ho nepijú, majú omnoho viac výrobkov z neho. Tomáš zvláda trest v poriadku, dokonca mu aj vyhovuje, že je na samotke. Má slamník a deku, nie je mu ani veľmi zima. Dodo v Nike vidí kópiu Lívie, taký dirigent, Mišo prines toto, hento, ale musí ju aj pochváliť, takýto poriadok v kuchyni ešte nebol. Aj Jana vraví, že kuchyňa vyzerá vždy tip-top, len by sa mohli s Mišom viac zladiť, viac vecí robiť spolu. Kveta sa pýta Niky čo sa stalo, človek by čakal, že keď už spia v tej sluhovni, budú sa mať k sebe ešte viac. Nika aj Mišo sa smejú, nič sa nedeje, všetko je po starom, je to čisto kamarátsky vzťah, nič menej, nič viac.

Tomáš dáva ženský duel, chce sa chrániť. Dodo mal dilemu, ale Nika sa veľmi tešila do duelu, tak jej to chce splniť. Peťa dáva pánsky duel, nechce sa ohroziť. Laci dáva ženský duel, nechce sa ohroziť a verí v to, že čo Mišo predviedol tento týždeň, predvedie aj ten nasledujúci. Gabika už síce nerozhoduje, ale dala by mužský. Nika dostala tri hlasy, Mišo dva, Nika sa do duelu teší. Najskôr hrá formu, ale keď jej Kveta povie, aby povedala popravde, ako sa cíti povie, že stratila svoju motiváciu, nebaví ju to tu už. Tečú jej slzy, chýbajú jej sestry, nudí sa na farme. Kveta jej vraví, že Bianka a Sabina jej držia vonku palce, to by mala byť jej motivácia. To už plače ešte viac, má sa pozbierať a vrátiť sa späť. Prestrih na Niku a večerný príhovor do kamery, veľmi jej chýbajú sestry, už ju to na farme nebaví. Prvým duelantom sa teda stala Nika.

Rekap z 13.10.2015 – deň tridsiaty druhý

Dodovi sa nepáči, ako sa Jana zastáva Tomáša. Tá mu opakuje, bolo od neho pekné, že trest zobral na seba, mohli za to byť zodpovední všetci. Dodo aj Mišo sa zhodli, že mu chceli všetci krk podrezať a nakoniec z neho bude hrdina. Jana na kameru priznáva, že na začiatku jej Tomáš nesedel, že bol prchký, jeho hlas jej nesedel, ale s odstupom času uznáva, že je to dobrý chlap. Príde za ním, farmári riešili kečup, keď ho oni jedli na večeru, už tam bola len polka. Tomáš vraví, že sa ho ani nedotkol, nebude vyžierať samotný kečup. Pravdepodobne šiel do perkeltu držkového. Po príchode Peti, Lacka a Niky z orechov túto info Laco potvrdí, hoci si nie je celkom istý. Záhada vyriešená. Lacko priniesol aj imelo, zavesil ho na dvere, pred tým požiada Janku pod ním o boštek. Gabika kričí na kravu, Jana sa na kameru vraví, že jej hlas jej už dlho lezie na nervy, neznáša, keď niekto reve po zvieratách. Rozmýšľala nad ňou v duelantskej chatke, nedá sa jej veriť, je falošná. Jana pomáha Tomášovi s kydaním hnoja, vysvetľuje mu, ako to bolo s večerou, ona nevidela čo mu naložili, odchádzala ako posledná od stola, ani tam nechcela ísť, ale Nika robila krik. Tomáš opakuje, všetkých vystrieľa domov, oni si dávali kečup, masť, med a jemu priniesli zbytky. Jana s Mišom ráno ťahala vodu pre kravy, bavili sa o tom, že bude ona FT a že on nechce byť sluhom. Tomáš jej vraví, že aj za ním bol pred týždňom a ukecal ho, aby ho nedal a sluhom. Nedal výmenou za to, že bude robiť naplno. Nedodržal to, za to Lacko robil pod takýmto prísľubom na 120%. Jana sa dušuje, že od zajtra pritvrdí. Dnes dala voľno, aby si poprali a poumývali sa, ale mala šok, všetci pospali. Ona s Tomášom zostali pri stole, bavia sa o Dodovi, ako sa veľmi zmenil. Nakoniec ich zobudiť, ale farmári sa len otočili na druhý bok. Jana zatiaľ pomôže Tomášovi nanosiť vodu zvieratám. Neskôr pred večerou si nacepujú a namelú múku na geply. Jana im nakáže, aby zahnali zvieratá do ohrád. Jana nechápe, zavreli kravy do ohrady, kde bola v prostred kopa hnoja. Sama to s Lackom nakoniec vynesie (zavierala ich pravdepodobne Gabika). Pri večeri Tomáš povie, že by nefajčiari nemali dostávať tabak. Peťa si neberie, Michal si berie. Tomáš je proti tomu, teraz Gabike a Jane chýba tabak a nefajčiar ho má. Mišo oponuje, jeho Tomášov názor nezaujíma, je primitívny a bolo im tu dobre bez neho. Navzájom sa urážajú, Jana ich už stopne, pri večeri nie.

Ráno je už riadna zima, Tomáš si už zvyká. Zobúdza sa do kľudu, nikto mu tam ráno nebrble. Ráno sa ide zohriať k peci. Jana ide zobudiť farmárov a rozdá úlohy. Tomáš ukazuje Jane, v akom stave je plachta, ktorou nosia seno zvieratám. Niekto ju hodil len tak k senu, namokla sa skoro zhnila. Zavesil ju na plôtik, aby sa preschla. Tomáš na kameru neskôr vraví, že si Janu vytipoval ako jediného normálneho/ polonormálneho človeka. Dodo s Gabikou doja kravy. Jana Tomášovi vraví, že mali málo mlieka. Včera už dojili dobre, Dodo podľa neho potajomky odpíja. Vysvetľuje Jane, že sa ich snaží Dodo rozhádať, spraví pre to všetko. Sám je nenažratý, minul teplú vodu, ktorá bola na sečku pre zvieratá a hodil na neho to, že kravy ešte nejedli. Dodo sedí na lavičke a kričí na Tomáša, že či dal čerstvú vodu zvieratám, lebo už je špinavá. Príde Jana a vraví mu, aby vykydal kravám. Dodo sa jej spýta, že či to ona vraví, alebo ten kkt Tomáš. Jana sa nahnevá, nemá ju srať! Lacko sa len smeje, že ich to baví, on je nekonfliktný, s nikým sa nebaví. On tu takto berie tak troch ľudí – Niku, Miša a Gabiku. Jana sa hnevá, kvôli tomu, že sa tu dvaja ľudia žerú nebudú trpieť zvieratá. Všetci, čo nemajú čo robiť, idú kydať hnoj. Robia si čo chcú, ale ona vie pritvrdiť.

[singlepic id=11343 w=615]

To povie aj pri stole. Kým nebudú zvieratá na poriadku, nebudú raňajky. Majú mať vykydané, vymyté nádoby, nanosenú vodu a jedlo, vypustené, potom sa môžu ísť najesť. Po raňajkách sa pôjde na gepeľ. Sluhovia budú Nika a Michal, oni dvaja ešte sluhami neboli. Peťa si myslela, že dá ju, lebo poslala Líviu domov. Mišo pripisuje svoju voľbu tomu, že Tomáš za Janou celý deň behal, ale je mu to jedno, tento týždeň je kvôli Tomášovmu trestu ľahké slúžiť. Nika sa z oblečenia smeje, budú vyzerať ako bezdomovci, Peťa jej pomôže s obliekaním. Sluhovský príbytok sa im zdá strašne malý, nevie ako tam budú spať. Jana ju žiada, aby kuchyňa vyzerala ako kuchyňa, nie ako skladisko. Tomáš s Janou a Lacom rozoberajú Doda. On bol ten, ktorého malo hneď napadnúť, že nemajú dávať do kačína kačky, keď tam nie sú dvierka. On má skúsenosti. Je to špinavec, keď mu človek začne dôverovať, podrazia mu nohy. Laci vraví, že jemu zatiaľ nepodrazil. Tomáš mu vraví, že to preto, lebo nie je pre neho konkurencia.Budúci týždeň bude FT buď Nika, alebo Mišo, podľa toho, ktorý z nich vypadne a on bude sluha. V momente si do duelu berie Doda. Obe možnosti budú pre neho dobré, či vypadne, alebo vyhrá. Jana dúfa, že tu zostane.

Martin prichádza s vlečkou plnou dreva. Vraví Tomášovi, že má veľké šťastie, že bol FT. Zoberie Janu na lúku. Tam bude stáť jej prvá úloha. Podľa plánu majú postaviť príbytok pre voly. Druhá úloha – vymaľovať vápnom všetky kamene. t.j. vonkajšie múry farmy. Povie jej podiel vody a vápna, ak by sa im to zdalo silné, majú to zriediť. Má to svietiť čistotou a novotou. Z vnútra budú farbiť na pieskovo žlto, okná okrovo, dvere tmavohnedo. Treba oplotiť gepeľ, tiež jej dá plánik. Pred všetkými farmármi ešte vysvetlí, že im zostala úloha drevo a už môžu začať pásť kozy pod dozorom a opatrne. Vyžiada si mliečne výrobky a prázdne nádoby zo základných potravín. Na obchod nemajú nič, za ten predchádzajúci im dá vedro uhlia. Martin je odmeraný, podľa Tomáša je nespokojný, akých ľudí to na farme má a ako sa k sebe správajú. Jana za stolom tiež vraví, že je hospodár na nich nahnevaný. Tomáš vraví, že večer môžu dnu natierať, vonku treba cez deň. Upozorňuje Laca, aby sa toho vápna nechytal holými rukami, ale paličkou. Laci je prekvapený, Gabika súhlasí, ruky by mu vyžralo. Laci sa pýta, či sa voly budú dojiť, majú z toho zábavu. Tomáš s Janou ťahajú vodu a popritom sa rozprávajú, ako bude vyzerať ten nasledujúci týždeň pod vedením Niky alebo Miša. On bude určite sluhom a Jana si je zasa istá, že bude ona slúžka. Tomáš ľutuje, že nedal Miša a Niku minulý týždeň. Bol by ženský duel a Lívia by ju vykopala, Mišo by bol sám a nebol by taký silný. Nika je podľa neho motač, mozog ich dvojice. Mišovi utiekli kravy, je to podľa neho ťažký, hýbu s nimi hormóny. Peťa spravila zeleninový koláč, všetci sú spokojní, len Lackovi nechutí. Pôvodne mal byť z toho cesta chlieb, ale nevykysol.

[singlepic id=11344 w=615]

Laci s Janou maľujú, Tomáš s Dodom robia ohradu okolo gepľa. Tomášovi je ľúto, ako sa Dodo chová, inak je veľmi šikovný a mal by tu dobrého kamaráta, ale je to tupec. Všetkým sa ohrada páči, hlavne systém zatvárania, Jana vraví, že by mal taký spraviť aj pri kravách. Potom to dostáva aj príkazom. Ako idú od gepľa, tresne Laci Peťu s veľkou varechou po riti. Tá sa otočí a roztrhá mu tričko. Doťahujú sa ešte aj v kuchyni, Peťa mu chce ešte aj tepláky, ten chytí jej tričko a roztrhne jej ho. Gabika sa smeje, po tom týždni stresov s Tomášom treba aj trocha zábavy. Tomáš príde za Nikou, on bude hlasovať za mužský duel, chce ísť s Mišom do duelu, lebo má na neho strašné nervy, zneužíva, že sa on musí starať o zvieratá a fláka sa. Tomáš vraví o tom, že chce vziať do duelu Miša aj Jane a Lacovi, ktorý maľuje dvere. Chce, aby si ho zobral Mišo do duelu. Jana mu oponuje, on si by ho nevzal, zobral by si Lacka. Ten kýve hlavou, Tomáš nakoniec usúdi, že bude lepšie, keď pôjde Nika, aspoň sa tu Mišo bude sám trápiť. Na kameru vraví, že začas s nimi hrať hru na falošných buzerantov, bude to zaujímavé.

Rekap z 12.10.2015 – deň tridsiaty prvý 

Réžia nám ukazuje, ako Martin prišiel na farmu, našiel kačacie perie a počkal si na farmárov vracajúcich sa z duelu. Pôvodne prišiel, aby Lackovi dal pálenku k narodeninám. Teraz ho však zaujíma, kto je zodpovedný za toto – vysype mech mŕtvych kačiek na stôl, kde farmári jedia. Tomáš vraví, že zodpovedný je asi on, zabudlo spraviť dvierka na kačíne, ráno našli toto. Priznáva svoju zodpovednosť, pánty mali, zabudol na to. Martin mu vraví, že trest ho neminie, už predtým vravel, že pôjdu kus za kus. Má sa ísť  zbaliť, na svoj trest bude čakať v chatke prvého duelanta. Tomáš ráta s exemplárnym trestom. Podľa Martina sú zodpovední všetci, zvieratá potrebujú ich ochranu. Bol na nich pyšní, teraz mu zostal len smútok a hnev, majú sa hanbiť. Vyzve Gabiku, aby mu pomohla. Mŕtve kačky dajú do vreca a Martin odíde. Michal si myslel, že trest padne na neho, zobral to na seba ale Tomáš, páči sa mu to, postavil sa k tomu ako chlap. Pobalený Tomáš odovzdá kľúč od farmárskej izby Petre. Pri šúľaní cigariet Nika upresňuje, že to nebola ich chyba, on bol FT a oni mu nemôžu odvrávať. Gabika jej pritakáva, chyba bola, že on o všetkom rozhodoval, nič sa nepýtal. Jana tiež pritakáva. Nika je nahnevaná na Doda, on bol s Tomášom, teraz sa tvári, ako keby nič.

Michal si pri stole zoberie slovo: 1. Každý sa má vyjadriť, či sa cíti byť vinný – Peťa tam nebola, vyjadriť sa nemôže, keď však Tomáš zavrel kačky do nepripraveného kačína, je na vine on. Gabíka stále vidí problém v tom, že sa nikoho na nič nepýtal a urobil si sám, tak ako okná, kuchyňu, všetko sám, len aby bol on najlepší a takto dopadol. Nika sa pýta Doda, že či on s Tomášom zavierali kačky. Dodo súhlasí, žuje placku, kýve hlavou, ani jedno pozitívne slovo od neho. Niku mrzí, že Martin obvinil všetkých a Lacko z toho vyšiel najhoršie, to, že šiel Tomáš do duelantskej chatky jej nie je ľúto, lebo on za to môže. Vždy keď sa chceli do niečoho zapojiť, napr. do zasklenia okien, zrušil ich, nie je to chyba všetkých. Gabika prikyvuje, Tomáš mal len jednostranný názor, iné neprijímal, neradil sa tak, ako ostatní farmári týždňa. Selský rozum káže, že som na samote pri lese, všetko má byť pozatvárané. Dodo prvýkrát obhajoba – pánty priniesol Martin až na druhý deň. Michal aj Gabika si hudú svoje, nie, Martin aj Tomáš povedali, že pánty boli dodané. Gabika nemá kritizovať, mohla to ísť robiť ona. Odpoveď: „Kázal mi to niekto?!!“ A zasa tá pesnička o tom, ako si všetci radili, len Tomáš si nenechal.

Tomáš si medzitým pri chatke nazbiera drevo. Vraví, že týmto ľuďom záleží len na tom, ako sa dobre nažrať. Všetko robia len kvôli tomu, že musia. Je mu to ľúto, nevráti to už však život tých 6 kačiek, treba dávať pozor, to sú tie maličkosti. Celý kačín parádne spravený a jedny dvierka to celé pokazili. Závidia úplne všetko, ešte nevidel, že by niekomu niečo dopriali.

Jana s Nikou večer vojdú do izby farmára týždňa a hľadajú med a arašidové maslo, predtým tam už boli asi všetci, nikto tam nenašiel ani nádoby do toho. Tomáš ich trápil hladom, tak si chceli dopriať. Michal ukazuje aj na kečup, zostalo ho už málo, nikto z nich ho nejedol. Jana sa pýta, či to zjedol Tomáš – no veď super, je farmár, môže všetko. Lacko sa prizná, keď raz na večeru nedostal chlieb, neskôr od Tomáša dostal malý krajec chleba, potretý trochou arašid. masla. Ďalej čo bolo s ním nevie. Nika si to spojí – logicky – jedol chlieb s arašidovým maslom. To Doda nasralo. Michal zasa logicky – med si zobral so sebou, keď tam nie je fľaška. Lacko na kameru vraví, že FT by mal takéto potraviny uschovávať, ale nie potajomky jesť. Gabika vraví, že keď mu pôjde dať Dodo jesť, má sa ho opýtať, kde je med a arašidové maslo. Peťa vraví, aby mu zobrali prázdny tanier, má si ho natrieť s medom. Všetci boli nervózni, lebo boli hladní, on nebol, lebo nepotreboval jesť. Peťa navrhuje – donesú mu vodu a jesť, ale tanier nechať pred duelantskou chatkou a sa ho opýtať, kde sú potraviny. A ak to má u seba, tak ho tam nechať a nech si ich je. Lebo vodu kázal a víno pil.

A tak aj urobia, po večeri za tmy, sa všetci zgrupia pod duelantskou chatkou a pýtajú sa Tomáša, kde je maslo a med. Má ich u seba, veď čo mal doteraz jesť, veď zatiaľ nemal ani vodu. Pýta sa ich, či im to chýba. Peťa: nie, len chceli vedieť, kde to je. Tomáš: od raňajok som nič nejedol, toto bolo jediné, čo som si vzal. Dodo mu podá tanier s jedlom, Lacko mu vraví, že oni na neho mysleli, Tomáš im poďakuje, myslel si, že nedostane nič. Nika vraví, že aj oni boli hladní, až teraz robili večeru. Ostatných vyzve, aby rozprávali, v kuchyni mali plno rečí a teraz sú ticho. Gabika sa ujme slova – je to spoločné a spoločné veci sa neberú. Michal mu vysvetľuje, že za to prišli všetci, aby zistili, ako je to s medom a maslom. Tomáš sa na tom smeje, je to fakt krásne. Na kameru vraví, že Petre dal kľúče, aby mali toaleták, oni sa v izbe vŕtali za jedlo, nemali tam čo robiť.

[singlepic id=11340 w=615]

Strih, späť k večeri za stolom. Lackovi lepilo za Cifru, keď si nohu poranila, bol pripravený, že mu Martin povie, aby sa zbalil a šiel domov. Lebo hlava za hlavu a takto to má aj platiť. Prišli o zvieratá, dáva to za vinu Tomášovi. Všetci vedia, jeden z jeho snov bol oslavovať na farme narodeniny a vďaka nemu sa mu to neumožnilo a to mu neodpustí. Michal pritakáva, dáva to za vinu Tomášovej iniciatíve. Janu najviac štve med a maslo, oni robili, aby si on mohol dopriať. Všetci súhlasia – keby im to aspoň povedal, nasral si sám sebe do huby, ako nerobí výnimky. Laci sa pýta, kto nesúhlasí s tým, aby Tomáš odišiel z farmy – ale úprimne. Všetci okrem Niky zdvihnú ruku, jej je to jedno. Tomáš sa usmieva do kamery, on za tých 21 dní najviac prácou prispel k tomu, aby tu bol blahobyt, to z neho robí silného hráča, ktorého sa ostatní boja.

Ráno je pohoda, nikto ich nebudí. Tomáš si zakúril a rozrozpráva sa do kamery. V noci rozmýšľal ako im jednotlivo vynadá a označí ich charakterové vady. Rozmyslel si to, lebo je krásne ráno. Ničí ich závisť, preto majú aj zlé životy. On sa vráti do normálneho života. Jana mu vydelila na raňajky polku hrnčeka riedkej kaše zo včera, ako mali vtedy oni na raňajky. Laci vraví, že Dodo je s ním kamarát, ten by mu mal odniesť raňajky. Dodo sa zasmeje, majú dať Maline, nech mu ona odnesie raňajky. Oni si kašu polievajú medom a smejú sa. Oni prvý deň jeho farmárčenia dostali riedku kašu, taká mu stačí, on je prvý deň v duelantskej chatke. Jana vraví, že dostal 39 mincí za nedokončenú robotu, ich nechával o hlade a on potom v izbe potajomky odjedal. Nika s Michalom sa odhodlajú ísť mu odniesť raňajky. Nike ten hrnček kaše príde trápny, zobrala by mu aj placku, ale už nezostala. Nakoniec mu odnesú aj opraženú cibuľu a jednu mrkvu. Nika pripomenie Mišovi, ako on jedol, keď bol na poli a oni teraz idú s akými raňajkami. Tomáš ich však otočí, on od nich nechce nič, ani vodu. Nika už tam za ním nepôjde, nech idú aj ostatní.

[singlepic id=11341 w=615]

Na farmu prichádza Kvetka s listom a vyzve ich, aby šli zavolať Tomáša. Nikto sa k tomu nemá, Kvetka vyzve Doda. Peťa sa z návratu z duelu teší, je rada, že vyhrala. Tomáš je zmierený s trestom, ktorý ho čaká. Vysvetľuje, ako prebiehal večer po duely. Kveta sa pýta ostatných, ako vnímajú túto situáciu. Mišo vníma pozitívne, že to zobral na seba, postavil sa k tomu ako chlap. Jana opisuje, aký bol Martin smutný a nahnevaný, od Tomáša je pekné, že sa k tomu postavil ako chlap, k tomu klobúk dole. Aj podľa Gabiky – priznal svoju chybu, on bol farmár týždňa. Kvetka im ale vraví, že na to mohli myslieť všetci, nie sú tu prvý týždeň. Tomáš povie Kvetke, že mu veľkodušne priniesli včera zbytky z večere pod zámienkou, že im zmizli veci – med a maslo. Vraví, že nakoľko nevedel, čo s ním bude, zobral si to so sebou. Kvetka mu dá za pravdu, on ako FT mal mat tie veci u seba. Kľúč dal Peti kvôli toaletáku, miesto toho tam šli všetci pozerať, čo kde chýba. Kľúč sa mal odovzdať novému FT. Takýto sú farmári – Peťa len na neho vytreští oči. Peťa vysvetľuje, že do izby šli po med, lebo večer mali kašu a chceli si ju osladiť. Keďže ho nenašli, hľadali aj ostatné veci, nemá tu teraz na nich špinu hádzať. Kveta sa jej pýta aké ostatné veci a kto bol v izbe. Prvého poslali Doda, potom sa tam prestriedali. Tomáš vraví, že Petra bola zodpovedná za kľúče, mali si isť len pre to najnutnejšie. Petra med považovala za nutný, Tomáš pritakáva, za jedlo by sa šli všetci čo sú tu zadrhnúť. Takí sú. Kveta vraví, že si majú uvedomiť, že toto je stále ich FT, keď dal kľúče Petre, tá do izby mohla ísť. Kto ostatní tam bol? Všetci okrem Miša. Laci si zoberie slovo, ak by boli také hyeny, ako rozpráva Tomáš, nedonesú mu nič, ani vodu, ani jedlo. Kveta zopakuje, že Tomáš je stále FT, má jesť prvý. Hoci všetci povedali, že to bolo od Tomáša pekné, že to zobral na seba, správajú sa takto. Mal jesť prvý, pravidlá majú napísané v kuchyni. Nadávajú tu na Tomáša, ale keby tu nepoužíval taký systém aký mal, toľko mincí nemajú. Tomáš si je vedomý práce, ktorú tu urobil, je na ňu hrdý, v tejto komunite nechce byť, chce svoj trest, hlava za hlavu, chce odísť. Vraví sa, že s kým žiješ, taký si, takýto nechce byť nikdy v živote, chce sa vrátiť domov, tam kde sa ľudia delia lebo chcú, nie preto, že musia. Jediná, ktorej sa to netýka, je Jana a dúfa, že si to nepokazí. Jana vraví, že ona je stále taká, aká je, vôbec sa nemení, ona má svoj rozum. Kveta sa pýta, ako Laco oslávil narodeniny – bol to jeho sen, bol to ale jeho najhorší deň na farme. Opýta sa ich, či im chutili syry – ticho – po chvíľke Jana: ani veľmi nie Kvetka. Syry už tak skoro neochutnajú, nemali na ne siahať. Ostatní sa ohradia, Tomáš vravel, že môžu na Laciho narodeniny. Tomáš zas, že nedal zvolenie, povedal to síce, ale nevyzval ich k servírovaniu. Jana má zrekapitulovať, čo všetko porušili. Vymenuje to všetko – Kveta rozdeľuje kolektívny trest. Mlieko a všetky výrobky odovzdávajú Martinovi. Budú ich robiť, ale nemôžu ich konzumovať. Tomášov trest – zostane v duelantskom domčeku až do konca týždňa, tam bude spávať a celý týždeň bude dávať všetkým zvieratám piť a jesť. Tomáš si nemyslí, že je to spravodlivý trest, Kvetka dodá, že tam bude bez ohňa. Michal na kameru – pre Tomáša je to naozaj trest, keby šiel domov, bolo by to pre neho vykúpením. Doprial by mu, aby tam bol zavretý a sám, potešilo ho, že tam bude bez ohňa, nech tam zamrzne. Kveta ich vyzýva, aby si uvedomili, aké je dôležité hospodárenie s jedlom na farme a mali by ctiť nejaké pravidlá. Lacko nechápe, čo sa tu rieši, všetci mali z toho medu. Večer tam sedeli a rozprávali sa, z jedla chýbalo, boli to spoločné potraviny. Tomáš má vyrobiť protihodnotu za 6 kačíc, je na jeho uvážení, čo to bude.

Konečne list od Lívie. Nemajú sa hádať a majú držať za jeden povraz. Za farmára týždňa dáva Janu. Ona nechcela byť farmárka, radšej je so zvieratami ako s niektorými ľuďmi. Nečakala to, chýba jej Lívia. Pri odchode Kveta vraví, že za stolom bude spoločne s nimi jedávať aj Tomáš. Tomáš Jane poukazuje, kde je čo v izbe FT. Jana mu povie, že sa jej veľmi páči, že to vzal na seba, ale poniektorí vravia, napr. Dodo, že mu chýbali koláče. Vždy keď niečo dostali, zobralo sa to do kuchyne a rozdalo sa to. Nechce byť na nikoho strane. Tomáš vraví, že sa nebude hádať, on má svoju pravdu, vždy dal jedlo, najlepšie sa špina hádže na toho, ktorý tam nie je. Je zvedavý, ako tam s tou bandou debilov vydrží. Jana po jeho odchode príde za ostatnými, Laco sa jej pýta, či jej nebalamutiť hlavu. Jana ukáže dolepenú lyžičku, všetci prikyvujú.

[singlepic id=11342 w=615]

Na farme chýba tabak. Jediný, kto má je Tomáš. Dá Jane tri cigarety, ako protihodnotu chce jedlo, je fakt hladný. Jana sa mu vraj priznala, že bola za to, aby dostal také raňajky, aké dostal. Tomáš si sadne za stôl, pýta sa ich, čo mali na večeru aj na raňajky. Pýta sa Miša, či sa napapkal. Mišo vraví, že hej, dobre, zaslúžil si. Rýpu do seba. Pri cigarete sa Tomáš pýta Jany, či môže cez deň robiť nejaké veci z dreva pre Martina, dostane súhlas. Tomáš vraví, že sa ukázali, že už si boli istí, že ho vyhodia. Hlavne ten špinavec Dodo. Nevie, ako bez ohňa prežije v duelantskej chatke. Tomáš pripomína, aké porcie dostával Mišo, keď mal trest. Nakoľko bola Nika FT, dostával trojité porcie jedla, dva poháre mlieka a kompót si rozdelili oni dvaja. Jana mu dáva za pravdu. Tomáš neskôr na kameru – zabojuje a vystrieľa ich všetkých domov.

galadriel

Pri sledovaní HSTM v diskusii na oficiálnej stránke TV Prima spomenula Kačka (jedna z účastníčok) túto stránku a už stačil len strýček google. Potom som len dlho, dlho čítala a nakoniec sa zapojila aj do diskusie a to u farmára, kedy sa slovenský prekladateľ neozýval a kočky z klubu smesvině nevedeli nejaké to naše írečité slovíčko. A keďže Elko a SUN všetko zo slovenských RS nestíhajú, boli takí zlatí, že mi Nákupné maniačky na WAU prenechali :)) A teraz sa k Vám budem hlásiť aj cez SK Farmu. Kto sa teší ?? :D (rečnícka otázka)

Farma 2018 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 223
1
Pavel
Reagovat

To je fakt najhoesi farma co sa visila a hlavne ten tranzvestak zasrani cihodit

2
iv
Reagovat

Vzpomněla jsem si dnes na Wally a komentář o „imunitě“ pro Tomáše:). A ono to opravdu opět vyznělo, že díky trestu se ho nebude týkat volba sluhy (a možná ani volba druhého duelanta) jako tomu bylo tenkrát s trestem u Michala.

3
jenkaa
Reagovat

Super:-)))))) všichni na Tomáše kydali a ráno,, oooh, jak klobouk dolu před tím, že to vzal na sebe……..můj řebříček spodiny je Mišo, jak se radoval že mu nese snídani jak prasatům, Dodo se slinou v té úzké puse, Laci klesnul hoodně dole a Gaba taky…..Jana taky vlastně…..a malá Nika, aspoň jí bylo trošku trapně, ale těžce pod vlivem Michala. Petra čuměla jak puk a jediné bravo má Tomáš, když je poslal do prd…..i se snídaní a štáb, co napovídal Květce, jak jim to má nandat:-))))

4
jenkaa
Reagovat

Iv, nejsem si jista, Květka říkala (tedy naznačila), že u volby sluhů tam bude sedět taky….uvidíme….ale co mi zarazilo, když Tomáš (a mylně) řekl Janě, že snad ona jediná je výjimka z těch hyen,,,,,ona to snad vůbec nepochopila a zase mlela naučenou frázi, jak ona je pořád stejná……oni snad netuší, že je zabírají kamery či co?.-))))

5
JanaH
Reagovat

@jenkaa: jj, já se hodně směju, kolik má najednou Tomáš příznivců mezi diskutéry, když ho ještě nedávno většina zatracovala coby největšího šmejda. Na fb hotová hysterie. ;-)
Jana nezklamala (opět a zase), po Lacinkovi byla první, kdo zvedl ruku za Tomův vyhazov a do farmářského domku taky lezla šmejdit první.
Letos se výběr farmářů naozaj povedl, ta banda nemá chybu. :-D

6
JanaH
Reagovat

@jenkaa: myslím, že pochopila a honem nevěděla, jak se vykroutit.
To se Tomáš hodně sekl…

7
jenkaa
Reagovat

Jani, mně se taky Tomáš taky nějak extra nelíbil…..ale co začal s farmařením, ok, a jak říkám, tento díl, když je poslal někam se snídaní a ještě večer přečetl ten jakoby jejich vytvořený ku klux klan:-))))za mně má body. čekala jsem lynč:-))))) A souhlas, že se Tomáš sekl….kdyby měla aspoň trochu sebereflexe, co si s ním promluvila…ok,,,,ale ona ne.

8
JanaH
Reagovat

Mně se tam nelíbí nikdo, ale dohromady nemají chybu! :-D Takové panoptikum. Ku klux klam (to M je tam schválně :-D)

9
lena
Reagovat

Co na to říct, snad jen chce se mi zvracet velebnosti.
Livie odešla, tak se smečka vrhla na další oběť, ale doufám, že Tomáš pro ně nebude jednoduché sousto. Tomáše jsem z počátku nemusela, ale teď mu začínám fandit.

10
Lydye
Reagovat

Mám pocit, že to začíná mít malinko šťávu. Tomáše jsem začala více brát když nastoupil jako farmář a ostatní se začali vzpouzet, když museli opravdu makat, domnívali se, že se proflákají až do konce soutěže, byla bych pro, aby byli dodáni další borci, tohoto tipu, ať to chytne konečně zajímavý děj. Poprvé se těším na pokračování. Škoda, že nevypadla plačka, ale myslím, že se to některé jiné soutěžící (mimo Nikol) povede a přála bych si, aby poznala také být sluhou třikrát za sebou. Řeknu vám, je to vyčůraná partička, vím, jde o hru, ale takové povahy se jen tak nenajdou pohromadě.

11
Pavla
Reagovat

Tomáš včera předvedl, že je opravdu silný hráč. Podařilo se mu strhnout diváky na svou stranu (i když malinko dopomáhala režie skrze Kvetku).
Pokud by mezi bandity dodali alespoň jednu další silnou osobnost, byla by ta hra zajímavá. Potřebovalo by to nejen nové spoluhráče, ale hlavně protihráče vůči Tomášovi.
Jinak to bude jen hra s jedním hercem a komparsem.

Co se týká lidské stránky, tak mne Tomáš nepřesvědčil, že je o tolik lepší, než ti ostatní spoluhráči, jak se snažil sám presentovat.
Co se např. týká jídla – sám si tajně dopřává ze společných zásob, ale spoluhráčům vytýká, že jim jde hlavně o jídlo. Je v tom stejný jako oni, nemají si co vyčítat. Někde něco urvat z jídla navíc dělají všichni bez rozdílu.
Co se týká práce, Tomáš dělá nejvíc (alespoň poslední dobou). To je pravda. Ale podle mne je to součástí jeho taktiky a nemusí to být takové až do konce hry.
Těším se na další dny, jak se to bude Tomášovi dařit udržet.
Jo, a to, že mu seberou oheň v duelové chatce režie přehnala.

12
Dany
Reagovat

@Pavla: Pavlo souhlas. Tomášovi se podařil za pomoci režie geniální tah. Vzal na sebe vinu, což většina diváků kvitovala kladně. Já si třeba myslím, že to jeho vina byla, protože zanedbal výrobu dvířek a nikoho touto prací nepověřil. Neustále proklamoval, že ostatní mají dělat přesně to, co jim FT řekne, tak to dělají. Ale na druhou stranu, když se mu to hodí, napadá ostatní, že nejsou iniciativní. Takže ano, přiznal vinu, ale evidentně čekal, že se ho ostatní zastanou. Když se to nestalo, začal, že oni také, a kopat kolem sebe, všem nechutně nadávat a stavět se do pozice jediného spravedlivého a slušného na farmě.
A to, že ujídal z jídla, které bylo schované ve farmářském pokoji, byl hnus. Jen to tak nějak zapadlo v ději. Jasný, že byl vytočený, když se na to přišlo.To, že je stále farmář týdne a ostatní se tím tedy mají řídit, hlavně co se týká jídla, byla obyčejná manipulace štábu, který potřeboval záminku k potrestání všech. Nevím koho z vás, ale mě taky ani nenapadlo, že by v trestu měl mít tyto výhody FT, takže se jim nedivím.

13
Pavla
Reagovat

@Dany: Ano, souhlasím. To že vzal vinu na sebe bylo jen velké gesto. Není hloupý a ví, že by to stejně tak dopadlo, protože FT byl a ta zodpovědnost byla na něm. Navíc tu stavbu kačince si vzal za úkol on a přibral k tomu jen Doda. takže bylo jen na nich, aby to bylo udělané v pořádku. Nebylo na koho se vymlouvat, snad jen Dodovi mohl vytknout, že mu to mohl připomět, že to nedodělali.
Nechápu, když divák řekne, že i ostatní farmáři na tom měli vinu.
Přece není na nich, aby běhali po farmě a kontrolovali se navzájem, jestli kolega dobře splnil a dokončil farmářem týdne zadané úkoly.

14
Dany
Reagovat

@Pavla: Jojo, přeci nebudou kontrolovat FT, jestli splnil co měl. Mělo by to být naopak, ne?!

15
Pavla
Reagovat

@Dany: No právě. :)

16
iv
Reagovat

Tomáš sám sebe vidí jako mravní autoritu, což není, má taky máslo na hlavě a možná víc než ostatní. Michalova rozesmátá škodolibost mě nepřekvapila, Tomášova zloba a nenávist ano.
Ze všech variant duelu by mě nejvíc potěšilo složení Tomáš – Michal. Mišo proplouvá soutěží překvapivě dlouho vzhledem k jeho manuální nešikovnosti a pohodlnosti. Nebyl v duelu ani sluhou. FT nechtějí riskovat a raději si vybírají sluhu mezi těmi schopnějšími. Vlastně je výhodnější a bezpečnější nic neumět a pracovat málo – zatím nejúčinnější jednoduchý způsob, jak týden co týden zůstat farmářem a neohrozit se.

17
Pavla
Reagovat

@iv: Jo, tak to bych si přála taky tento duel. A Michal konečně ven.Ten s Farmou, ani hrou nemá co dělat, je to jen ubohá postavička, co k ničemu není a zabírá místo. Kdyby to byl alespoň nějaký hráč a taktik, když už tam není ničím jiným prospěšný. Ale za ty týdny tam ukázal jen to, že je ubohý. Nic víc.

18
Franz
Reagovat

Z takové Farmy je jednomu na zvracení, protože vidíme akorát bandu pěkných hajzliků. V této řadě budou banditi asi záchrana celé této RS.

19
Foxyfox
Reagovat

ha ha, tak ten včerečjší díl je zatím zdaleka nejlepší. Rozhořčení farmáři se usnesli, že Tomáš je víceméně arciďábel a ve stádu jdou zjednat za tmy pořádek do duelantské chatky, hlavně zobrať mačky s sebou :))))))))! banda blbečků, do jednoho. Mišo je chodící reklama na křiváka, ale aspoň je nějaký děj a o to go.

20
Dany
Reagovat

@Franz: Jen aby to nebyli další hajzlíci, jen odpočinutí a nabušení

21
Foxyfox
Reagovat

Ale jak stáli jako zkropené slepicë u té duelanstké chatky, a plkali hovadiny, že mu mělo být jasné, že mu donesou. Jestli se dobře pamatuju, Michalovi nikdo nic nedonesl, když musel být venku, až když přišla Nikol a právě Tomáš, to by si mohl minimálně Michal pamatovat. Jinak Lacko, duševní chudáček, přišel o oslavu narozenin s tortou z plesnivých mrkví, a proto chce, aby šel Tomáš domů, no prostě stádo cítí kořist, tak útočí na vyčelněného jedince…..no jsou do jednoho směšní.

22
Foxyfox
Reagovat

Pochopil někdo, proč sebou tahali ty koťata k té duelantské chatce, když šli zTomášem? Jako, že koťata jsou taky farmáři ? Nebo už jim definitivně hráblo?

23
Dany
Reagovat

@Foxyfox: Michalovi jídlo na pole nosili a dokonce mu trochu pomáhali už před příchodem pomocníků.Právě proto on by měl vědět, jaké to je.

24
anonymous
Reagovat

@Foxyfox: Míško povedal, aby mačky vzali, lebo by jim lozily po jedle :-)

25
anonymous
Reagovat

Zmiňovala se tady (i jinde) vzteklina (besnota). A vzhledem k tý a opatřením, který by se evidentně měly udělat, protože se i jedná o vážnou věc, se i Martin zachoval pro mě zcela nepochopitelně. Neřikám, že případná zkušenost by měla zahrnovat povinně i tohle (i když bych to teoreticky u farmáře předpokládal – a to i kdyby to mělo bejt nad rámec jeho „divadelní role“), ale rozhodně to těžce nezvládla produkce, protože se alespoň měla informovat u odborníků. Přičemž opět bych i tak předpokládal, že se informovali už alespoň na nějaký předchozí Farmě, na případný všechny takový potencionální problémy, když to je navíc Farma už č. 6 (i kdybych nepočítal zahraniční verze).

26
ZF
Reagovat

re: foxyfox
mačky si brali údajne aby im neposkákali po jedle :)

27
Foxyfox
Reagovat

Takže farmářka týdně je zase Janka, tak to má Tomáš asi sluhovství podepsané, i když on Janě ještě z neznámých důvodů věří. Tyhle přeléčený alkoholičky jsou většinou dost labilní, to by mohl vědět.

28
Foxyfox
Reagovat

@anonymous: O jídlo má ten Miško nějakou velkou starost:) ale vždyť pak Květce tvrdili, že vlasně skoro nic k jídlu neměli, tak o jaké jídlo se báli?

29
Pavla
Reagovat

@Foxyfox: Ale podle upoutávky na dnešek Tomáš do duelu jít chce. Touží po tom, aby mohl vyházet ty chlapce.
Tak doufám, že mu to vyjde a i kdyby sluhou nebyl, v sobotu to chce mužský duel a Mišu z kola ven.
To by jsme ale měli další plačku na farmě. Kam se vrtne Nika? :))

30
Dany
Reagovat

@Foxyfox: Ale nevěří. Jen po tom, co tam všechny pozurážel, potřebuje zpřízněnou duši a vytipoval si Janu, protože ta k ikomu moc netíhne.

31
Lentilka
Reagovat

Mišo keď mal trest nesmel byť s farmármi pri stole ani pri hlasovaní o duelantoch,nebol zvolený za sluhu ani do duelu čiže to bol hlas minus a on ako keby mal imunitu. Teraz má Tomáš trest,je v duelantskej chatke kde bude mrznuť pretože je bez ohňa,tiež nie najlapší nápad,ale….zaujímavé na tom je,že on môže s nimi jesť pri jednom stole,tak zrejme bude rozhodovať aj o prvom duelantovi – sluhovia sú totiž Nikol a Mišo.Ale Tomáš sa bude starať o zvieratá…tak o čom bude to sluhovanie Miša???

32
Katka
Reagovat

Hnus! Jak za ním všichni šli do chatky, jako stádo zmanipulovaných ovcí za svým vůdcem buznou Lacem, tahle skupina by v reálu byla schopna všeho, i ublížit . S Tomášem souhlasím, jsou závistiví , lstiví a proto nespokojení se svým životem. Odporní sociopaté schopni všeho. Chtělo by to změnu, poslat tam někoho, kdo nemá IQ šumící trávy a který by byl schopen tyhle primitivy dát do latě. Ano, Tomáš je sportovec, určitě fyzicky zdatný, když má titul mistra republiky, ovšem co s jeho fyzičkou udělat třítýdenní pobyt v tom blázinci je otázka. Pro mě tam nikdo není dobrý člověk.

33
anonymous
Reagovat

Btw, dneska vám doporučuju zaměřit se na veletoč Janky, až poleze Tomášovi… tam. Přitom se všema ostatníma byla „včera“ jedna ruka.

34
Eva
Reagovat

@Katka: Dívala jsem se dnes na opakování, souhlasím s Tebou, hrozná sebranka všichni do jednoho odporní. Teda vyjma Tomáše! A to, že si nesmí ani zatopit v duelantské polorozpadlé chatrči je vrchol nehoráznosti. Přála bych si, aby mezi ně nastoupili bandité a dali jim pořádně na frak a vyházeli je všechny do jednoho… I když jsem v minulých Farmách byla proti tomu když někdo z banditů byl vítěz, tak nyní bych si to moc přála. Těm zhovadilcům výhru nepřeji. Tomáš asi sotva bude vítěz, si myslím.

35
sunrise
Reagovat

Dovolím si jen krátký povzdech. Tedy tskovou partičku zlých, líných a hloupých lidídát dohromady, to je vskutku husarský kousek. Já opravdu jen zírám na každý další díl s otevřenou pusou. Sleduji všechny možné RS už dlouho, baví mě, ale ještě se mi fakt nestalo, že by mi byli nesympatičtí komplet všichni účastníci. Jen ta míra nesympatií se průběžně mění podle toho co se zrovna děje. Momentálně bezkonkurenčně vede ta potvora Nika a ten namyšlenej fracek Michal. Ale kdo ví, jak to bude zítra :-)

36
Lydye
Reagovat

Souhlasím s každým dnešním komentářem, takovéto manipulovatelné stádečko závistivých lidiček, kteří dokážou udusat každého, který vybočuje z jejich řad, jsem už dlouho neviděla. Je to ke škodě dobře myšlené soutěže. Doporučila bych na příští výběr pozvat opravdu dobrého psychologa. Také bych si přála malinko inteligentnější příchozí hráče pro dobrou hru.

37
sunrise
Reagovat

Taky jsem zvědavá, co budou dělat sluhové, když o zvířata se komplet stará Tomáš. Vařit kaši z vody? Hmmm to teda budou mít parádní havaj.

38
Dany
Reagovat

Nevíte, jestli je dnes Farma? Že je nahoře napsáno že dnes žádná reality.

39
sunrise
Reagovat

@Dany: Netuším, ale to je právě ten největší adrenalin :-)

40
Foxyfox
Reagovat

@sunrise: souhlasim, nesymparicti jsou vseci, u mne vede Misa a dodo, ale Gabika, Kytice a Nika, Jana a slizsky Lacko jsou hned v zavesu.

41
Foxyfox
Reagovat

@Dany: mne prijde, ze rikal, ze jedine ji veri, a i tak vystupoval, nicmene Janka nelenila a hned vse z jejich rozhovoru vyklopila stadecku. Jinak myslim, ze tomas nema zapotrebi si shanet spriznenou dusi, on se muze v klidu stahnout a smat se, az se zacne stado hadat mezi sebou, protoze spolecny nepritel Tomas je nevude stmelovat vecne.

42
Dany
Reagovat

@sunrise: Chacha, tak to je pravda.

@Foxyfox: Já nevím, včera mi to tak nepřipadalo., ale je to možné. Uvidíme,jak se to vyvine dál

43
Poppy
Reagovat

U mně si teda Tomáš ani teď moc sympatií nezískal. On se hrozně prožívá, chce být za všech okolností geroj. Sice je to partička podivných postaviček, ale na druhé straně mu vrátili to jeho lampasácké chování ze začátku jeho velení.

A Mišo – ten mi teda připadá jak největší podrazák, na toho Laci nemá.

44
iv
Reagovat

@Dany: Ano, dnes od deseti. Tento týden opět pondělí -pátek

45
JanaH
Reagovat

@iv: zázrak na Markíze, už podruhé se bude vysílat stejně? Neuvěřitelné. :-))

46
Foxyfox
Reagovat

@anonymous: mas pravdu, jestlize to opravdu byla divoce zijici liska, tak se nezachovali zrovna zodpovedne- mrtve lachna na stole, manipulace s nimi holyma rukama. Nicmene mne napada jeste verze, ze ten predator nemusel byt produkci neznamy, a proto jsou v klidu:-)

47
Dany
Reagovat

@iv: Iv děkuji, trochu mě mate ta hláška nahoře.

48
sunrise
Reagovat

@Foxyfox: Tohle mě taky napadlo. Oni stejně prd poznají, jestli ty kačky zakouslo nějaké zvíře nebo je píchnul nějaký ten Boris :-)

49
anonymous
Reagovat

@Foxyfox: To mě sice napadlo taky, ale nedávám tomu ani zbla šancí.
Ale třeba bude dvojitý překvapení, a raz si Martin zahraje roličku v jednání „Proč je obráceně okýnko u dveří“, a hned poté „Prečo sme sa nebáli besnoty“.

50
Johana
Reagovat

@sunrise: mě to teda napadlo taky, ale tuto myšlenku jsem hned zavrhla. I kdyby jsme připustili, že si Boris připravil z té jedné zmizelé kachny hody, bylo by značně nelidské zranit tu druhou přeživší a nechat ji trpět kvůli dojmu, že to způsobila liška.

51
jenkaa
Reagovat

Tak v necenzurované verzi jsem byla překvapena, jak je Dodo agresivní, za ty kecy by mel jít …….v ofiko verzi …..zatím porad vítězi strategicky Tomas, Kdo vím jak na dlouho. Kvituji, ze se Laci a Jana přiznali Tomasovi, ze hlasovali za jeho odchod, a kvituji od Tomase, ze nikomu nevěří, jen hledal strategicky partnera

52
Pavla
Reagovat

Včera jsem měla pocit, že nesleduji pozorně a něco mně uniklo. Tomáš Janě říká, že farmáři „sežrali“ arašidové máslo,med i kečup. Ale den před tím to měl (kromě kečupu) v duelové chatce. Nechápu to.

53
Lentilka
Reagovat

Lenže oni si ten med a maslo od Tomáša zobrali keď boli za ním v duelovej chatke,vlastne preto za ním šli spoločne kam to zmizlo lebo to v izbe farmára nenašli – on im to odovzdal a nakoniec si to podelili medzi sebou preto to povedal Jane

54
Pavla
Reagovat

@Lentilka: Tak to bylo asi to, co mně uniklo. Přehlédla jsem, že jim to vracel.

55
iv
Reagovat

@JanaH: Tak zázrak se nekoná:), dnes Farma není, pátek s duelem 20.30 – 23.45

56
Foxyfox
Reagovat

@Pavla: jo jo vratil jim to hned, jak si řekli. pak to asi stláskali sami, Dodo tam v záběru dlouho vylizoval prstem sklenici od toho arašídového másla, mimochodem je to pěknej hnus, vůbec mi to nechutná.

57
Pavla
Reagovat

@iv: Teď je tam ale psané že je Farma Po, Ut,St,Pa večer.
Takže by dnes měla být a vynechali čtvrtek.
Ale do večera je ještě daleko, tak uvidíme, kolikrát to ještě změní :((

58
anonymous
Reagovat

@Pavla: ŠT je slovensky štvrtok.

59
Pavla
Reagovat

@anonymous: Jé, tak to je jazyková bariéra. A pak tu dělám zmatky :))
Díky za info a omlouvám se.

60
Eva
Reagovat

Sluhové jsou rádi, že se o zvířata musí plně starat Tomáš :-( Meli by dostat nějakou práci od FT aby se jim nezkrátily žíly :-) Jsem se zasmála když se jedna divačka dotazovala zda mají sluhovské kalhoty kapsy. Bez kapes by byl Michal ztracený :-)

61
Dany
Reagovat

@Eva: Já bych jim dala za úkol zateplit duelantské chatky. Alespon v rámci možností. Mělo by to být i v jejich zájmu, jeden z nich tam stoprocentně skončí.

62
Mirek
Reagovat

Slyšel jsem v upoutávce na čtvrtek, že by měla jít do duelu Nika, koho si myslíte že si vybere za soupeřku. Zbývají Petra nebo Gabriela – obě jsou to docela těžké soupeřky a jsou vyšší a těžší než ona.

63
Franz
Reagovat

Děkuji za upřesnění vysílacích dnů a času Farmy. Opět bych dnes ve 22,00 hod po přepnutí na Markizu nadával, že tam běží nějaké primitivní z Horné Dolné.

64
Pavla
Reagovat

Na oficu je nové video a opět ho přehodili. Je na něm ale vidět nový(á) FT.

65
anonymous
Reagovat

To sou trubky :-D Člověk, co jde do duelu, i nový FT (a i výsledek duelu)…

66
anonymous
Reagovat

…a už je to video zase pryč (ale tentokrát jsem si ho samozřejmě nahrál – pro svou vlastní potřebu, kdyby se z něho něco hodilo za informaci).

Ale na jakym matroši asi jedou ti, co si spletou 4 min. vyprávění Míška z dnešního dílu, s půl min. upoutávkou na úterní rekap, ještě s nadpisem ÚT 22:00 hned v počátku, aniž by si to po sobě alespoň zkontrolovali, to mi hlava nebere…

67
Foxyfox
Reagovat

@anonymous: maji toho proste moc:-) ja to teda nestihla, takze nic nevim, :-)

68
Lady XL
Reagovat

Ahojky, tak jsem po přečtení vašich komentů neodolala a udělala si chvilku času a sjela pondělní a úterní díly. A fakt zírám. Hlavně z pondělka mi bylo skoro špatně z těch lidí! Vždycky se tu rozčilujeme, kde ty lidi produkce nabrala, ale většinou doteď šlo o pár jednotlivců z celé sestavy. Teď bych to vyházela snad komplet. Baklažán Mišo je zlý a přitom nemá být proč, i když to bude asi z nudy… Nikola je mladinká, prostě zastydlá puberťačka, která si to tam plete s holčičí partou a vymýšlí zákeřnosti a vždy někoho postrčí před sebe, aby to za ni udělal a i vyžral. Její pomstychtivé komentáře a křivý úsměv… nestojím o to to dál vidět. Takhle bych mohla pokračovat – Laco,uřvaná Gabika, Dodo – ten je fakt exot, který má rád jen sebe a Lucy, pak Peťa. No takovou Gabiku asi neměli ještě čas moc poznat, podle mne to bude dost nesnášenlivá ženská, která je zatím spíš schovaná mezi ostatními… Nikola to tam řekla na kameru dobře, jak si jeden zasedne na druhého, ostatní se postupně přidají, i když nemají důvod. No je to hlavně proto, aby si nezasedl někdo na ně. Tomáš není extra sympoš, ale zdůvodňuje své postoje celkem rozumě, tak mu momentálně fandím.A taky to tam aspoň trochu rozjel. Jinak to vypadá, že se tam přijeli najíst a občas „přehodit vidle“…. Fakt nejlínější sestava ze všech Farme SK i CZ !!
Jinak díky moc za rekapy!!! Jsou super a já jsem aspoň trochu v obraze.

69
iv
Reagovat

Banditi budou mít letos výhodnou startovní pozici, mají už předem zajištěné mé sympatie, teď nedokážu nikomu fandit, schyluje se k ženskému duelu.
Trochu mě překvapily pouze samé pochvalné fb superlativy na Tomáše. On zbývajícími soutěžícími pohrdá od začátku… Ani to neskrývá, mluvil o nich jako o tupcích, nenažrancích, partě vyčůránků, debilů. Vzal účelově na milost Janu, potřebuje jednoho k sobě, i ta je podle něj jenom polonormální (zbytek nenormální). Sklony k moralizování, odsuzování, fízlování, stálé sledování každého, jak, kdy, co a kolik dělá, má v sobě zakořeněné. Dokáže to zužitkovat v hádkách a na diváky to platí – jediný férový, jediný normální. Sešly se tam zvláštní povahy, on ale není výjimkou, ve svých očích je jasným morálním vítězem.., u mě spíš samolibý jednooký král mezi slepými.

71
Pavla
Reagovat

@iv: Hezky jsi to popsala, líp bych to nesvedla. Plně s tím souhlasím.

72
iv
Reagovat

@Pavla: Tak to mě docela mrzí:), moc ráda si tvé komenty čtu.

73
Pavla
Reagovat

@iv: :-)) Skoro jsem ti to uvěřila :))

74
Poppy
Reagovat

@iv: Souhlas, je to samolibý týpek, moje sympatie nemá ani náhodou.

75
iv
Reagovat

@Pavla: Jak jsem ti to napsala, tak to je:).
Občas mrknu i na „diskusi“ k Farmě na Fb nebo jinde… O to víc si pak cením všech slušných příspěvků a často fajn postřehů tady na Panáčkovi.

76
anonymous
Reagovat

Btw, jsou známi i sluhové na příští tejden :-)

77
Skála
Reagovat

@anonymous: Můžeš dát odkaz?

78
anonymous
Reagovat

Prosím o schválení komentáře č. 78, děkuji.

79
okkvp
Reagovat

Trubec se spoilerama se buď naučí linkovat tak, aby se z textu linku nedala předmětná informace vyčíst anebo se na to co ? To druhé by bylo podstatně lepší. Howgh

80
anonymous
Reagovat

@okkvp:

1. Nevím o tom, že z textu odkazu by se dala ta informace vyčíst. Jestli to bylo nějak automaticky doplněno vaším RS např. do atributu title, tak to příště zkusím vyvěštit z lógru.

2. Se na to někdo ptal, a tak jsem se snažil odpovědět.

3. Opravdu nechápu, proč je moje původní IP adresa zablokována.
(Ne tedy, že bych na zdejší móresy nebyl zvyklej z minulosti, jen jsem myslel, že už tu některý zdejší adminky/admini z chování jak v mateřský školce dospěli – evidentně jsem se mýlil…)

Howgh

81
Foxyfox
Reagovat

@okkvp: snad se tolik nestalo, vzhledem k tomu, že kdo nechce, tak to prostě vynechá…

82
JanaH
Reagovat

@Foxyfox: víš, taky nemusím spoileristy (ale trolly ještě míň :-D). A když ti sem někdo takový napíše předem jména příštích dvou sluhů… to se vynechat nedá. Jako např. v tomto vlákně, ať nemusíme chodit nikam daleko. Pořád to někdo zkouší…

Pro anonyma : mně přijdou zdejší móresy v naprostém pořádku, většinou. Naopak, v některých zvlášť okatých případech bych ještě přitvrdila.

83
Johana
Reagovat

Zdá se mi, že Janka nemá zdání, jaký je význam slova kvázi. Používá ho v úplně nesmyslných spojeních a mě tím baví, např. ze včerejšího dílu: ,,Neviem prečo ti (Mišovi) to ona (Nika) nepovedala kvazi.“, nebo ,,…tak zase sa to nejak vystrieda kvazi.“

84
Lentilka
Reagovat

Určite nevie-jej veta väčšinou znie…. ako pokiaľ nebude postarané ako o zvieratá ako budú mať čistú vodu ako i podstieľku či čo tam bľaboce ( lebo ako ja jej veľmi ako nerozumiem ) ako,ako vieš Kvetka….ja som mala Líviu rada ako nechcela som ako byť farmárka ….
Ešteže sa spolu nestretli s Tiborom áno….áno to by bola dvojka na debatu..čo už každý sme nejakí aspoň trošku úsmevu máme na tvári keď Janka otvorí ústa

85
anonymous
Reagovat

@JanaH:

Tak ještě jednou, kdyby to nebylo pochopeno:

Text odkazů nemohl nijak jména sluhů identifikovat, za tím si stojím (odkazy jsem zcela záměrně a schválně volil tak, že se jméno člověk mohl dozvědět teprve až pokud tento odkaz rozkliknul, tedy až v obsahu příslušné odkazované stránky). A abych si ověřil i to, jestli náhodou nezasáhl zdejší Redakční Systém, a něco do atributů těchto odkazů – právě třeba z obsahu odkazované stránky – nedoplnil (protože jsem přesvědčen, že to jediné může dávat smysl – a to jsem nekontroloval), obrátil jsem se na Kováře, aby mi to případně vysvětlil, resp. to ověřil (ale v takovém případě by to také mohlo být v nějaké nápovědě, že – pokud jsem ji někde nepřehlídnul). Protože s kováříčkama se tu evidentně nedá diskutovat, natož rozumně.

Zároveň tyto odkazy byly uzavřeny vepředu i vzadu v textu, cituju:
** SPOILER, KDO BUDOU OD 20.10.2015 SLUHOVÉ **
(!! DŮRAZNĚ VARUJU TY, KDO TO NECHTĚJÍ VĚDĚT, ABY NA ODKAZY VŮBEC NEKLIKALI !!)

86
JanaH
Reagovat

@anonymous: ou, ale já jsem nepsala o tobě, žes něco prozradil. Tvoje odkazy jsem neviděla, komentář s tebou citovaným textem nebyl přece schválen. To jiný kolega se provinil dávno před tebou a týká se sluhů současných. Špatně sis moji připomínku o spoilerech a jiných neřestech vyložil, záměrně jsem toho prozrazovače nejmenovala… ale možná jsem měla?
Ale na tom s těmi móresy, na tom trvám. :-D

87
Skála
Reagovat

@anonymous: Děkuji i když jsem to nestihnul,než to stačili smazat.Nechápu o co jim jde,když podle odkazu nejde poznat kdo bude sluhama.Když to nechci vědět,tak na to neklikám a je to.Koho to zajímá a chce vědět jak je to dopředu,tak klikne a zjistí si to.Jak jednoduché.Tak o co jde?

88
Wally
Reagovat

Taky nechápu, proč tu nemohou zůstávat odkazy.
Jestli je někdo schopen komunikovat na internetu, tak asi nebude mít IQ tykve a ví co se po rozkliknutí stane. :D

89
Johana
Reagovat

@Lentilka: :)))…hej, pravda, ako s Tibkom by to proste bola fakt kvázizábavná dvojica, že áno

90
Pavla
Reagovat

Já jsem ty odkazy stihla a taky rozklikla. Bylo to na mé zvědavosti a mém rozhodnutí.
Taky moc nechápu, že se takové věci má dělat věda.

91
Brbla
Reagovat

@Wally: Když tady čtu některé „duchaplné“ příspěvky,tak si myslím,že pár diskutujících s tím IQ tykve tady bude. :-)

92
Wally
Reagovat

Já na ty odkazy klikala, teda dokud se Borisové neprobudili dřív než já. Bavilo mně pozorovat jak se k sobě budoucí odhalení (FT, sluhové) chovají před oficálním zveřejněním. A někdy to byly obraty o 180°.

93
anonymous
Reagovat

@Skála:
@Wally:

A protože tu většina nemá IQ tykve, zkusíme to tak, že proti tomu nemůže říct nikdo ani Ň, KPZ, nebo RVHP.

Hádanka pro ty, co chtějí vědět, kdo budou od 20.10.2015 sluhové:
(!! důrazně varuju ty – a všimněte si, že ne capslockem, abych nebyl sepsut, nebo dokonce blokován ani za toto – kdo to nechtějí vědět, aby vypnuli mozek, a kalkulačky, a následující nepočítali, nesnažili se počítat, a vlastně si následujícího, až do začátku případného dalšího komentáře vůbec nevšímali !!)

1. Vezměte počáteční písmena jmen všech aktuálně (k 16.10.2015 v poledne, v relativním čase, dle zatím známých informací z odvysílaných rekapů v TV) zůstavších na Farmě (nápověda – je jich 8, a počáteční písmeno jejich minimálně na Farmě užívaných jmen je vždy jiné), a seřaďte je dle české nebo slovenské abecedy vzestupně.

2. Spočítejte tento početní příklad: „75 621 907 * 48 258 369“

3. Ve výsledku najděte 5. číslici od začátku, a 6. číslici od konce, a tato číslice značí pořadí počátečního písmene jména dle bodu 1.

Děkuji za pozornost, a na shledanou.

94
Wally
Reagovat

@anonymous: Prosím a máme mít jména nebo přezdívky? :D

95
anonymous
Reagovat

@Wally:

:-D Dobře…

Omlouvám se, nápověda č. 2:
„jména“ nebo jména byla myšlena takto (pořadí ve výchozím stavu zvoleno „náhodně“ – tak jak jsou seřazeny fotky farmářek a farmářů na stránce farma.markiza.sk – toto není tedy splněný bod 1.!):
Gabika
Janka
Dodo
Laco
Michal
Nika
Petra
Tomáš

(redakce nenese odpovědnost za špatně vyřešený bod 1.)

96
Wally
Reagovat

@anonymous: Zdá se mi to genderově nekorektní!! Proč tam mají přezdívky jen chlapy? A ještě ty hezčí. Baklažán se ti moc nezamlouvá, co.

97
anonymous
Reagovat

@Wally: Genderově korektní jsem i v životě, ale tady ne vždy, jak tak koukám na tuto reakci :-) Ale odpusíš mi to? :-) Nicméně, napsal jsem i „na Farmě užívaných jmen“, a Baklažán jsem Michalovi ještě říkat neslyšel :-)

98
Johana
Reagovat

@anonymous: u početního příkladu mi mobil nepovoluje přečtení výsledku ( nevím proč, asi moc dlouhý ) a kalkulačku nemám…co mám dělat, vzít si papír a tužku?

99
Wally
Reagovat

@Johana: Ty to nespočítáš z hlavy?

100
anonymous
Reagovat

@Johana:
Není to tak těžké, zkus to :-)
Pokud máš Internet, můžeš to vypočítat např. na: wolframalpha.com
Pokud jdeš okolo papírnictví, můžeš to vypočítat na nějaké tamní kalkulačce v rámci zkoušení zboží :-)

Případně budeš muset počkat, až se ke kalkulačce – stačí v nějakém „běžném“ PC/notebooku dostaneš…

101
Johana
Reagovat

@Wally: ne, asi patřím k těm diskutujícím tady s IQ tykve

102
Skála
Reagovat

@anonymous: No taky to tak typuji na tyto dva.Jinak díky z snahu

103
Wally
Reagovat

@Skála: Já taky a bude to teda hustýýý.

104
iv
Reagovat

@anonymous: Díky za zábavu s matematickou i abecední rozcvičkou, výborně udělané:). První jméno – ok, druhé jméno jsem si přála jiné, ale nevadí. Normálně jména FT, sluhů a vyřazených nechci nikdy znát předem, ale tohle bylo něco jiného:)

105
Pavla
Reagovat

Na oficu už opět vyměněné video. Místo souboje Laca s volom se loučí vypadlá farmářka a popisuje i část duelu.
Nechápu, že se už stalo pravidlem, aby nám všechno prozrazovali předem.
Kdo to nepotřebuje vědět, ať si to tam ani nepouští. :(

106
Lydye
Reagovat

@Monika: Moniko, to mají být noví farmáři ???

107
Wally
Reagovat

Proč to tady má být jak tajemný hrad v Karpatech? Všude na Panáčkovi se odkazuje, spekuluje. Víme první duelantku, vzhledem k tomu, že se ví, kdo vypadl i kdo byl s ní tak je naprosto tabu další spekulace o vývoji dalších dílů. Proč? Je opravdu rozdíl těch pár dnů? Pro mě ne. Bavilo mě tady spekulovat a čekat jestli se to potvrdí. Komentovat jen to jestli Jana řekne 6x , áno, hej, ako, Petra 10x zakleje, dle sympatií je línější ten a ta.

108
Lentilka
Reagovat

@Lydye: Nie to nie sú noví farmári ten komentár patril na stránku Superstar – Monika trošku zablúdila

109
Lentilka
Reagovat

Na Nový čas.sk je článok o tom,že Kveta im prinesie špeciálne vydanie denníka Nový čas kde si farmári prečítali odkazy od svojich najbližších.Jedine Mišo tam nemal napísaný od rodiny žiaden odkaz.Kvetka sa vyjadrila-žiaľ Michal,tvoji rodičia sa vyjadriť nechceli čomu sa Mišo samozrejme nepotešil.
Na oficiálnej stránke farmy je komentár Mišovho otca: Markíza je špinavá banda čo všetko prekrúca.Bolo im totiž sľúbené,že tých pár riadkov čo napíšu Michalovi nebudú zverejnené ani prekrúcané a nakoniec to dopadlo ináč tak je tam zverejnený aj odkaz ktorý poslali rodičia Mišovi.Že stoja pri ňom a držia mu palce atď. Zverejnil ho Michalov otec. Zaujímavý moment.

110
galadriel
Reagovat

Som rada, že garadriel sa sekla aspoň v pismenku a neokopirovala môj nick celý.

Mrzí ma, že som sa nemohla venovať tento týždeň tejto diskusii. Ak to bolo označené tak ako píše anonymous, tak by som daný príspevok nečakala, je na každom, či si klikne, alebo sa nechá prekvapiť. Takže ďakujem pismenkovej, ale nemyslím, že je to v tejto diskusii potrebné.

111
Poppy
Reagovat

@galadriel: Přiznám se, že mne garadriel fakt naštvala. Nevím, proč má někdo hroznou potřebu se tady dělat chytrým/chytrou. Ať si to třeba křičí z okna, ale mne tyhle kecy, že někdo něco ví, opravdu nezajímají. Samozřejmě jsem se divila, co sem ta galadriel píše, až pak mi došlo, že si někdo dělá radost na úkor jiných.

Vím, že to nejde, aby tu stál furt vrátný, ale tyhle výkřiky chytráků mne štvou. Když sem někdo dá odkaz, ať si klikne, kdo chce. Ale tohle mne naštvalo.

112
galadriel
Reagovat

@Poppy: garadriel bola samozrejme zmazaná. Takéto príspevky by sa mali mazať, nie ten predchádzajúci.

113
Pavla
Reagovat

@galadriel: Díky za ujasnění situace. Už jsem se obávala, že i tato diskuze jde k šípku a Farmu budu muset sledovat jen v telce a na netu se jí raději vyhnout.

114
Poppy
Reagovat

@galadriel: Jo, díky, bohužel jsem sem přišla ve chvíli, kdy to tu bylo.

Jak říkám, chápu, že tu nemůže stát vrátný, co bude vše kontrolovat, jen se rozčiluju nad lidma, co se musí za každou cenu předvádět.

115
JanaH
Reagovat

@Poppy: přesně tak. :-/
A ten duševní mrzáček není sám, bohužel. Pokud mi paměť dobře slouží, nikdy se tady nespoilerovalo, aspoň ne tak okatě. Spekulace, dohady, odkazy, to je přece něco úplně jiného… někdo nechápe rozdíl.
Koho zajímá děj týden i víc předem, ať si pátrá na fejsbůku, tam se dozví i to, co není pravda.

116
Pavla
Reagovat

@galadriel: 112 – Super, to je ono. :D

117
Franz
Reagovat

Nezlobte se, ale jak je nezáživná letošní řada Farmy, tak je podivná letošní diskuze. Místo diskuze k RS, se tady řeší samé zbytečnosti, matematické hádanky a jiné věci. Přeji příjemný večer u Farmy.

118
Johana
Reagovat

@Franz: tak vtipně přispěj i ty, budem rádi :)

119
Pavla
Reagovat

@Franz: Taky se nezlob, ale k nezáživné Farmě těžko rozvíjet obsáhlou a záživnou diskuzi.
Možná by to chtělo, aby kritici, co sice čtou, ale jen občas zajdou a hodí jeden kritický příspěvek se víc zapojili a oživili diskuzi smysluplnějšími příspěvky. Určitě mají zajímavé postřehy, které by i ostaní přivítali.
Lehké je kritizovat, než taky něčím přispět k obohacení diskuze.

120
Wally
Reagovat

@JanaH: A kdo je ten duševní mrzáček. Pořád tady poslední týden čtu , že ti někdo leží v žaludku, ale nic konkrétního. A proč by se tu nemohlo pátrat na FB, a řešit jestli už dotyčný, dotyčtná jsou doma? Myslím, že to tu bylo vždy. Byly dobré právě ty konspirace, co ajak.

121
JanaH
Reagovat

@Wally: tak zkus zapojit mozek a číst pořádně a třeba na to přijdeš. A jestli tobě nevadí spoilery a trollové, respektuj, že jiným to vadit může.

122
Wally
Reagovat

@JanaH: Ty jsem vždy vlítneš, nazadáváš na ………………….. a zmizíš. Nic jiného jsem od tebe letos nečetla.

123
JanaH
Reagovat

@Wally: :-D
Ty zase každoročně horuješ za spoilery…

124
Lentilka
Reagovat

Súhlasím s Franzom.Nechápem čo sa tak rozčuľujete nad tým kto čo prezradí.Pokiaľ chodíte na diskusné stránky k farme tak si musíte byť vedomé ,že o čom to bude a že uniknú aj informácie dopredu.Možno je viac ľudí ktorým neprekáža vedieť dopredu kto,čo a ako sa bude ďalej vyvíjať,každý má iný názor,každý ináč uvažuje a spolu by to mohla byť zaujímavejšia a živšia diskusia. Samozrejme v rámci slušnosti. Tak ako napísala Wally 107.
Nehnevajte sa na mňa ale dnes ste anonymouse dobre neukameňovali a nebol dôvod.Veď markíza sama a neviem či aj nie naschvál dáva informácie dopredu a kto diskutérom zabráni aby sa k tomu nevyjadrili skôr ako treba.?Sú ľudia,ktorí len na to čakajú a predbiehajú sa v informáciach kto bude prvý.
Je to RS pri ktorej ide o zábavu a nie o život.Neprežívajte to až tak chleba lacnejší nebude.
Prežívajme deň s úsmevom,nikdy nevieme či nie je náš posledný.
Príjemné sledovanie farmy.
P.S A informácia o tom,že v pondelok 19.10 sa farma nevysiela vás poteší alebo naštve?

125
anonymous
Reagovat

Asi takhle („Kovář“ se mi k tomu ještě nevyjádřil – a kdoví, jestli to někdy udělá)…

Předpokládám, že „spoilerový“ informace jsem neznal naposled, a v takovym případě to tady zmíním. Ale pokud tu nebude nikdo, koho by to zajímalo, nemám důvod tu hrát nějaký hry na hádanky apod.

A i když to tak někdy možná nevypadá (někdo mi tam sedí míň nebo víc, jako asi každýmu), zajímá mě prakticky jen psychologická stránka (napsal bych, že i psychologická stránka nejen dění na Farmě, ale i tady, ale nechtěl bych, aby to bylo pochopeno jinak, než je to myšleno), už jenom proto, že mi je jakýkoliv „pěstování“, natož zabíjení zvířat ve skutečnosti silně proti srsti, takže ode mě můžete očekávat diskuzi jinak spíše v tomto směru.

126
Pertule
Reagovat

Šmankote, Jana děsně blekotá,když mluví nevím tomu hlavy paty ..úplně jsem na ni vysazená. A Laciho bych s chutí propleskla.

127
Lady xl
Reagovat

Šmankote tolik příspěvků a z žádného se nedozvím,co se na farmě děje,když nemám tv….:-(. Rekapitulovat nebude žádný??

128
Dany
Reagovat

Včera při duelu jsem si vzpoměla, jak se Nikola pořád chystala na Livii. Tak Livie by jí v duelu vymetla razdva. Nikola měla jediné štěstí, že s ní v duelu nebyla, jinak by na farmě skončila mnohem dřív. Ted dá, stoprocentně, za FT Michala a to bude dílo. Martina klepne. Michal se na to už chystal. Služka bude určitě Jana a bude jí to dávat sežrat. A moc bych za to nedala, že se na něj nalepí Tomáš a bude mu dávat hodnotné rady. Jestli se Michal práci vyhybal jak to šlo doted, tento týden neudělá už vůbec nic.

129
Rudi
Reagovat

prosím, nehádejte se tady o spojlerech a t d.. fůra lidí neví o čem je řeč včetně mě , přimlouvám se za normální názory a rekap , hodně věcí mě uniká ze slovenské řeči /nářečí / a potom nevím o čem se vlastně hádali nebo bavili. Děkuji…

130
JanaH
Reagovat

@Lady xl: co se děje na Farmě není vůbec postatné a asi to málokoho zajímá, jak je vidět. Nová doba, teď se prej bude předbíhat, co kdo dřív ví a vrazí to sem týden předem. :-D

131
Pavla
Reagovat

@JanaH: Tato diskuze je o Farmě a farmářích. Od tebe tu k tématu není skoro žádný příspěvek, ale jen kritiky diskutujících. Chtělo by to vrátit se k tématu diskuze a přestat dělat tady dusno. jinak tu zbude jen pár otrlejších diskutérů a ničemu to neprospěje. Trošku tolerance k jiným názorům by neškodilo.

132
Pavla
Reagovat

@Dany: Škoda, že Nikole vyšlo sluhování v době, kdy jim Tomáš krmil a napájel zvířata. To si s Michalem ani pořádně nevyzkoušeli, co celé sluhovství obnáší. A to nezvládali ani přez tu velkou pomoc.
Příštího týdne se bojím. Mišo byl hnusný, jak už dopředu vyhrožoval Janě šikanou. Jana nebyla a nikdy nebude dobrý manažer, sluhovství jí bude sedět víc, ale nezaslouží si, aby se ten největší lenivec po ní vozil.

133
JanaH
Reagovat

@Pavla: a ty máš něco k tématu, tolerantní diskutérko?
Za poslední dva tři dny by se daly příspěvky k tématu spočítat na prstech jedné ruky. A nekritizuju diskutující (jsou mi šumák), ale jejich manýry, víš?

134
Wally
Reagovat

@Pavla: Ono to je s těma sluhama letos sele sle. Neustále jim někdo za trest pomáhá. I Petra to minule řekla, že když bude služka tak si odpočine. Vodu nosí vždy někdo jiný jen ne oni.
Myslím si, že Jana se nenechá moc buzerovat. Ona ho uštěká. Na ni bude platit když jí sebere tabák.

Sedánky s Květou mi připomínají děti v MŠ s paní učitelkou. Tak co děti, byly jste hodné, nezlobily jste zvířátka, nepapaly jste něco co nemáte? Tak mi to všechno na sebe povězte a pak vám dám spravedlivý trest. :D

135
Eva
Reagovat

To je kus vola ten Laco :-) ještě, že měl z pekla štěstí. To by bylo tóčo kdyby přišel o oko. Ta nepozornost se mu mohla krutě vymstít. A jestli, jak říkala Jana, popíjel před tím než vola vedl, tak je fakt blbej. To už kdysi říkal Jan Werich – “ Jsi-li blbej, nepij, projeví se to „!!!
Nikola stavěla na Gabu pasti a dobře, že jí to nevyšlo… Bude-li příští týden kápo sebejistý hlupák Michal, jsem zvědavá kolik zla tam natropí… A jak píše Pavla na Janě si smlsne nejvíc. Lepší by bylo kdyby dala za FT Petru, která ji tolik oplakala a Petra dala Michala opět za sluhu, služka už je určena Kvetkou :-)

136
Pavla
Reagovat

@Wally:134 – No právě. Jana bude štěkat na Mišu, Miša asi i na jiné. Gaba na Laca. Laco je teď ublížený,když neměl čas se ani najíst a alkoholu dostal málo, tak bude štěkat též. Tomáš vlítne a seštěká všechny, Petra nezůstane pozadu, aby se na ni nezapomnělo (mimo jiné jsem zvědavá, koho si teď vybere na intrikování, když jí už vypadli komplici).
To bude zábava. Ale mohli by přijít tento týden už bandité a trošku je napřed potrápit. Líbilo by se mně, jak by Mišo, coby FT zvládal situace, kdyby jim to tam něčím napřed komplikovali :)

137
Pavla
Reagovat

@Eva: Kvetka určila sluhu – Laca. No a služka bude taky jasná – Jana. Tomu Ft Mišovi se asi už nevyhneme. Tak si to alespoň myslím.
Laco je nějaký nalomený a mám pocit, že to už vzdává. Navíc to sluhování nebude pod Mišou lehké. Připadá mně, že bude už chtít skončit a vypadnout.

138
Johana
Reagovat

Milí diskutující, uvědomujete si, že takto to dál nepůjde? Místní znalci, kteří vás bedlivě sledují a dají si tu práci, že raz za čas vám sem přijdou dobrovolně poradit, s vámi nejsou vůbec spokojeni. Vaše příspěvky jsou sporadické, málo vtipné a často ani nesouvisí se zadaným tématem. Na základě svých bohatých zkušeností vám vzkazují, že i z h… jde uplést bič, proto se víc snažte a obveselujte je na úrovni.

Já se na Mišovo farmaření těším. Myslím, že si zdaleka není tak jistý v kramflecích, jak se snaží prezentovat. Po odchodu Nikoly vlastně ztratil jedinou oporu. Pokud se proti němu ostatní spojí, což se dá předpokládat, když začne šikanovat Janu, nebude to mít vůbec lehké…ale udělal si to sám, tak mu to docela přeji a doufám, že Martin naloží úkolů požehnaně.

139
iv
Reagovat

Každý z farmářů se někdy na kameru o druhém vyjádřil ve zlém nebo nějak negativně, ale co do množství jedovatých urážlivých výpadů vede mezi soutěžícími mistr Slovenska Tomáš se značným náskokem, v tomto asi nemá na farmě konkurenci. Noví příchozí jsou potřeba jako sůl.
To mi připomnělo, že v úterní ukázce jsou čtvrtý den bez soli a tudíž všichni na nervy… Nevím, jestli jde čistě o jejich vlastní chybu (?) a měli včas Martinovi sami nahlásit, že sůl dochází (to nejspíš) nebo jsou odkázáni na hospodářovo zásobování a nemluví mu do toho?
Ať je to jak chce, neslaná dieta je mnohem horší než trest vynechat mléčné výrobky. Při posledním vymýšlení trestů mohl být štáb kreativnější a neopakovat se (Dodův trest, že se napil mléka, už působil docela trapně).

140
Dany
Reagovat

@Pavla: 132 – Souhlasím. Jana, at je jaká je, se snažila slušně o pomoc pro Laciho ostatní požádat. Vždycky je lepší, když to dělá někdo dobrovolně, než z donucení. Ale tihle farmáři nad sebou, bohužel, fakt potřebují bič. Jediný, kdo zatím udělal něco navíc z vlastní iniciativy, byl zrovna Laci.

141
galadriel
Reagovat

Veľmi pekne ďakujem, že ste mi pomohli.
Takže pre tých, ktorí nemôžu sledovať v TV. Včera duel Nika vs. Gabika, Nika prehrala v oboch disciplínach, bolo hákovanie, pretláčanie, k prekvapenie sa nedostali. V hákovaní to bolo veľmi rýchle, v pretlacani trocha odolavala. Mišo plakal, Nika plakala veľmi, bolo jej to ľúto, že musí opustiť farmu, ako sa vráti k sestrám po toľko čase, keď nič nezískala. Celé rekapy budú do zajtra do 12:00 zavesené.
Niektorí sa tu chovate ako ti farmári.
Hrubá čiara by neuškodila. Ďakujem.
A LadyXL, ospravedlňujem sa.

142
Pavla
Reagovat

@Johana: :))))))
Máš pravdu. Musíme jít do sebe a zapracovat na tom. Začínám se obávat, že brzy dojde už i na nás a nemine nás taky nějaký trest. :)))
Škoda, že tu nejsou alespoň smajlové, mohli bychom tu zatím, než se napravíme nějaké veselé nacpat.

143
Rudi
Reagovat

jestli Tomáš bude radit dobře, tak může být Martin rád, protože asi neví pořád, co je důležité teď a co potom a tak y záleží na ostatních jestli ho budou bojkotovat a nechají ho vymáchat, nebo proste budou dělat pro mince, které jsou pro všechny. Držím jim příští týden palce.ten příděl cigaret / 3x denně / čímž vyhrožoval to nevím, to bude vzbura!! ….smajlík ….

144
Franz
Reagovat

@Johana: A co by jsi vtipného chtěla slyšet, k něčemu co vůbec není k smíchu. Vy to tady také moc vtipně nekomentujete. Místo příspěvků k Farmě tu řešíte jaké překvapení vám přinese letos Mikuláš. :-(
Možná se zasmějeme příští týden, kdy bude FT lenivý Michal. Viděl jsem všechny řady slovenské Farmy, ale takového shnilého soutěžícího tam ještě neměli.

145
Wally
Reagovat

@iv: Martin jim dával sádlo, olej, sůl a ještě nějaké pytlíky. Už si nepamatuji s čím, že až jim to dojde, tak zase doplní. Takže, nedostatek soli je jejich problém. Petra je na nervy ze všeho, nedostatek soli jim neuškodí. :D

Michal jako FT nemusí být nejhorší. Pojede si svoji linii – nedotknout se práce, teď oficiálně. Jestli mu to nebudou extra bojkotovat, tak to dá. Tomáš mu pomůže, Laco zvířata zvládne taky. Ten mi přijde jako největší milovník zvířat :D

Jak doteď dělali ty sýry? Syřidlo neměli.Někdo je to naučil? Teda Gabiku, ta to vše zvládá .To Borisové opět nedomysleli, z dělání mléčných výrobků mohlo být dost zápletek.

146
Pavla
Reagovat

@Wally: Návody na výrobu sýrů, pečení chleba a pod. mají v almanachu.
A Gaba by to asi zvládla i bez toho, bylo vidět že jí to jde. A místo syřidla si nejšpíš pomáhala octem.

147
Johana
Reagovat

@Franz: já jen reagovala na tvoji větu, že místo diskuze k RS se tady řeší samé zbytečnosti, matematické hádanky a ostatní věci.
Diskutovat pořád o negativních pocitech z hloupých, líných, pomlouvačných, mstivých lidí nikoho dlouho nebaví. Včera jsem si uvědomila, jak divná je tato farma…skončil sedmý duel a sedmkrát mi bylo ganz egal, kdo vypadne.

148
Lentilka
Reagovat

Ja byť na mieste Martina tak im ten hnoj do izby vykydám aj s vidlami keď fúrik neprešiel dverami.
Som zvedavá ako zareaguje Martin až uvidí kto je farmár týždňa.Z jeho výrazu tváre možno aj sladké mlieko hneď skysne . A Miško prekvapí ….. bude najlepší farmár aj to sa môže stať, nevieme ešte čoho je schopný ,pomaličky už aj prestáva mať tuleniu nemoc – možno bol pod zlým vplyvom Niky.
Necháme sa prekvapiť.

149
Dany
Reagovat

Tak pro mě je na letošní farmě nejnapínavější vysledování vysílacího času.

150
Jana
Reagovat

Už dlouho neukazovali jak se koupou,v těch chladných dnech to je asi nic moc,a také jsem ještě neviděla jak a kde si farmáři čistí zuby a jak řeší umývání intimních partií po vykonané potřebě :)

151
sunrise
Reagovat

@Jana: Tak zrovna tohle mě vůbec nezajímá, prostě vycházím z toho, že se nějak myjí. Jak, kde a kdy to dělají je mi poměrně jedno, pokud to nějak výrazně neovlivňuje dění na farmě. Od šmírování lidí ve sprše při mytí intimních partí tu máme jiné RS.

152
iv
Reagovat

Včerejší duel mi přišel jakýsi smutný, že chlapská Gabika zůstane, bylo po výběru silových disciplín jasné i těm, co neznali výsledek 2:0 z internetu předem.
Na rozdíl od zbytku farmářek měla Nika v sobě něco dětského, určitě milejší hlas i zjev (taky vyjadřování bez neustálého otravného kvázi, ako, vieš Kvetka, ako… nebo nepříjemného vřískání jako G.), její povaha mi kupodivu nevadila. Nejvíc si to u diváků bohužel pohnojila roznášením řečí, urážením Lívie a spojenectvím s líným M. Za mě škoda, že nevyšel mužský duel :(.

153
Janica
Reagovat

Děvčata. oprostěte se od negativního postoje k Tomášovi a zcela objektivně si prohlédněte jeho obličej. Já vidím zřetelnou podobu s Paulem Newmannem.
A už mi začíná být velmi sympatický i přes občasné výpady proti ostatním. Jeho proslovy jsou pravdivé i když nevyznívají lichotivě. Trochu taktu a taktiky by neškodilo.
Viděla jsem všechny farmy, sleduji každou část, pečlivě čtu komenty. Souhlasím se všemi, že letos je to o ničem. Snad se to příští týden rozjede. A už aby došli banditi.

154
sunrise
Reagovat

A víme vůbec jistě, že banditi přijdou? Nebo je to jenom předpoklad vycházející z toho, že ve všech předchozích farmách to tak bylo? Nějak se mi zdá, že už se dávno měli objevit někde v lese.

155
Wally
Reagovat

@sunrise: V první řadě nebyli. V druhé si nejsem jistá. Vzhledem k tomu, že Farma končívá před Vánoci, tak tam ty 4 akorát chybí. :D a objevovali se koncem října, takže mají ještě týden čas.

156
Eva
Reagovat

@iv: Ono jí také nic jiného nezbývalo než si vzít Gabu. Petru by si určitě nevzala když s ní spřádala intriky proti Gabě a dělaly si z ní legraci. A za tou její dětskou tvářičkou se skrývá pěkná ďáblice. Už jen tím jak záviděla Livii a jak ji nehorázně pomlouvala se shodila. Holka je to hezká proto taky zveřejnila na internetu svoje fotky v choulostivých pózách v sexi prádelku. O spolčení s necharakterním Michalem to už též něco naznačuje o její povaze. A dokonce jsem četla, že ono to není tak žhavé jak se stále ohání péčí o rodinu. Prý se stará babka… A mužský duel bude za týden a mohl by Niku následovat domů i Michal.

157
Poppy
Reagovat

@Eva: Michal ne, když bude FT.

158
Ferda
Reagovat

@Wally: v druhé řadě byli, a zvítězil bandita Rado

159
Eva
Reagovat

@Poppy: Poppy já mám nějakou předtuchu, že dá za FT Petru :-)

160
Poppy
Reagovat

@Eva: Aha, to mne nenapadlo. Já jsem se už škodolibě těšila, že tam bude vládnout ten fracek :-D

161
Lentilka
Reagovat

Neviem či už niekto počul o relácii Siedme nebo ktorú na Slovensku vysielala tel.Markíza a teraz to vysiela tel.JOJ.je to relácia o pomoci druhým,ktorí sú v ťažkej životnej situácii.Proste niekto napíše redaktorovi Vilovi Rozborilovi príbeh nejakej rodiny a on pomocou sponzorov sa snažia tejto rod.pomôcť.A takouto rodinou bola aj Nikola so svojimi sestrami ,krorým pomáhalo Siedme nebo.Po smrti mamky ostali bez peňazí a otec o nich nejavil ani nejaví záujem.Skrátka bola tam zlá finančná situácia.
Pamätáte sa ešte na Božku z farmy 4,ktorá tiež len o tom rozprávala ,že sa stará o sestrine deti jej sestra zomrela a pravda bola úplne niekde inde. Momentálne tvorí pár s Rézom z farmy 5 A o Nikoline sestry sa starajú starí rodičia nakoľko nie sú ešte plnoleté.Práve preto som bola so správania Nikoly prekvapená aj ja nakoľko som si spomenula na tú ich pomoc a že dievča ktoré prešlo takým zlým obdobím sa bude správať ináč.Viac úcty a pokory by jej na škodu nebolo.S jej správaním na výhru ani pomýšľať nemohla.Bola slabá hráčka

162
Wally
Reagovat

@Eva: Já bych na ti předtuchu zas tolik nedala. Ani kdybys byla M.Pujmanová . :D

163
Lentilka
Reagovat

@Eva: V ukážke na utorok sedí za stolom na mieste farmára Michal tak bude zrejme on

164
Dany
Reagovat

@Lentilka: I já si myslím, že FT bude Michal „moj“. Sluha je jasný. A ted si zahraju na věštce. Podle mě bude služka Jana, duel mužský a Laco prohraje. Jen můj tip.

165
Lentilka
Reagovat

@Dany: Pozerám futbal nepostrehla som nový príspevok
Pokiaľ Michal dodrží slovo tak slúžka bude Jana,Laco už sluhom je a z tejto zostavy čo tam je to ináč ani nevychádza – ľahká matematika – a aj keď prídu noví spojenci či banditi tak oni do duelu ešte nepôjdu a Laciké bude baliť kufre

166
Pertule
Reagovat

@Lentilka: proč podceňovat Laca v duelu? I když je to sebestředný narcistický sobec, v některých disciplínách může být vyrovnaným soupeřem jak Dodovi tak Tomášovi. Jasně, jako sluha nevybírá disciplíny, ale nepodceňovala bych ho. Je to zákeřňák. Nebo už se zase ví kdo vypadne a kdo bude FT a sluhové?

167
Wally
Reagovat

@Pertule: Proč zákeřňák? A i kdyby byl poddno poddna, tak jak by mu to pomohlo v duelu, který nemůže nijak ovlivnit? Ale taky si myslím, že na Tomáše ani Doda nemá.

168
Dany
Reagovat

@Pertule: Laci může být vyrovnaným soupeřem všem třem, stejně tak, jako každá z žen každé. Jenže jen v případě, že si bude vybírat disciplíny, na tom hodně záleží, což se ukázalo v duelu Laci – Struňo. Myslím, že Laci v silových disciplínách na ně nemá. Mohu se plést, ale zdá se mi to.
Kdo půjde do duelu a kdo vypadne se týden předem ještě fakt neví, jen jsme tak s Lentilkou spekulovali, na základě toho, co víme. Sluha je Laci, to je známé, pokud bude FT Michal, což je velice pravděpodobné, bude nejspíš služka Jana. Holky se nebudou chtít ohrozit, k nim se přidá Tomáš a dají mužský duel. V něm má Laci na výběr jen Tomáše a Doda a vzhledem k tomu, že si nebude Laci vybírat disciplíny, nevypadá to pro něj dobře. Navíc laci vypadal při duelu dost přešle, asi se stalo ještě něco, co my neviděli a co ho totálně rozhodilo. Přišlo mi, že to nějak vzdává a nejraději by šel domu. Ale jak říkám, jsou to jen spekulace a všechno může být jinak.
Jen bych ještě dodala, že to, že se někdo chová tak, že ho ostatní podcenují do duelu ,není zákeřnost.

169
Wally
Reagovat

@Dany: :D :D
Přesně, tak jsem to myslela, ale byla líná to tak hezky rozepsat.
Ještě mám dotaz, že v pondělí Farma není bude pravidlem nebo mají slovenští bratia opět nějaký svátek?

170
Eva
Reagovat

@Wally: Wally, s tou Předtuchou jsi mě dostala, zdravím :-)

171
Eva
Reagovat

@Poppy: Zdravím, Poppy, dle většiny se zřejmě máme na co těšit a uvidíme jak model bude vládnout :-)

172
Pertule
Reagovat

@Dany: Rozvinula jsi můj komentář ve stejnem duchu. Videla jsi víc než já, neboť duelové ukázky jsem neshlédla. Netvrdím že Laci teď nevypadne, jen že vzdycky není všechno jak se předpokládá. Laco je z nich nejtěžší a pokud si ten druhý bude chtít dokazovat chlapskost ( třeba jako i Roman, tady Doda podceňoval) tak mu to nemusí vyjít. Budu jen ráda když Laco vypadne. A pro mě je zákeřňákem pro spoustu maličkostí které často jsou přejity. Můj osobní pocit.

173
galadriel
Reagovat

@Wally: žiadny sviatok, ani futbal ak sa nemýlim, len proste skúšajú niečo…..čokoľvek, čo im zvýši sledovanosť. Išli proti ČSMT s Hornou Dolnou, čo bola prvá séria veľmi obľúbená a dosahovala neuveriteľné čísla a aj tá prepadla. Tak ju dali na pondelok a farmu skúšajú dávať od utorka.
Pre tento týždeň.

174
Lentilka
Reagovat

@Pertule: Ja Laca nepodceňujem ,ale na Doda ani Tomáša nemá.Nad Struňom duel vyhral bol to prvý duel tak nebol ešte toľko vyčerpaný kdežto teraz mi už Laco pripadá že silu nemá je už unavený veľa schudol a jeho telo je už len obalené tukom,neverím aby sa stalo to,že Dodo alebo Tomáš by mali vypadnúť .Vôbec mi to nevychádza.Nemyslím,žeby nám mal čo ukázať a niečím obohatiť svoje učinkovanie na farme.
P:S Slovenští bratia v pondelok sviatok nemajú ,bude to asi tým,že Markíza už nemá takú sledovanosť ani iných programov tak čarujú ako sa dá.Príjemnu nedeľu

175
Poppy
Reagovat

@galadriel: To znamená, že Farma bude ve středu, t.j. úterý-pátek? Nebo duel v sobotu?

No já padnu, jak s náma šibují :-(

176
anonymous
Reagovat

@Pertule:
(bez ohledu na konkrétně zmíněného Laca) Pokud je mi známo, zatím se jenom tuší, kdo ze sluhů půjde do duelu, a kdo vypadne. Dotyční pro to mají min. 2 různé „logické“ důvody, ale, pokud je mi známo, nevzali na vědomí jeden podstatnej fakt, a tím je tato informace stále v pásmu spekulace.

177
Wally
Reagovat

Takže největším překvapením této řady je, kdy to vlastně uvidíme.

178
Dany
Reagovat

@Wally: Přesně tak. V tom je tato žada Farmy originální a naprostý unikát. Ještě nikdy jsem u žádného seriálu nezažila, že by se s vysílacím časem takto zacházelo.

179
Poppy
Reagovat

@Eva: Zdravím taky, Evo. Já jsem si při zprávě, že bude tenhle týpek šéfovat, vzpomněla na některé minulé Farmy, kde občas FT prohlásil, že on pracovat nemusí, uložil se někam do křesílka a jinak jenom buzeroval. To mi na Miša sedí stoprocentně. A jsem zvědavá, jak bude reagovat Tomáš :-D
To bude týden!

180
iv
Reagovat

Ten kousek sýra se Lacovi hodně nevyplatil, mohl si spočítat, jak dopadne:(. Oslavoval dodatečně narozeniny, opil se a asi mu nějaký budoucí trest byl v té chvíli jedno…, škoda, mohl být sluhou jinak T. Prohlašování po duelu, že by si to s Nikou rád vyměnil a odešel místo ní, souvisely nejspíš s tím, že to má Laco jako sluha stejně nahnuté, čekám tentokrát zase mužský duel.

181
Lentilka
Reagovat

@Poppy: Farma utorok-štvrtok 22.00
piatok farma 20.30 duel 22.00 hod.

182
evelina
Reagovat

A taky by měla režie zakázat kouření po celou dobu…kdo chce jít do FARMY, musí se rozloučit s kouřením…havíři taky musí vydržet nekouřit…jen je to zdržuje od práce a jak k tomu přijdou nekuřáci, že si nedělají desetiminutovky na kouření…jen jim to tam zakažte pěkně, jsme zvědaví, kolik se přihlásí kuřáků, kteří nebudou moct kouřit dlouhou dobu…jen do toho, pouvažujte nad tím, třeba vám budou vděční za odnaučení kouření…

183
Skála
Reagovat

@evelina: Proč tak složitě,vždyt stací,aby jim tam tabák nedodávali a do tří dní by tam byl z toho psychiatrický ustav.To bylo pokoukání. :-D

184
iv
Reagovat

Teoreticky by tento týden při hlasování poprvé mohl rozhodovat hlas FT:).
Michal Nice slíbil, že jako FT za služku Peťu nedá a jako bývalý sluha má nevyřízené účty hlavně s Janou. Zbývající dvě ženy pro ni hlasovat určitě nebudou, u mužů nevím. M. by při rovnosti hlasů zřejmě vybral mužský duel, aby se zbavil jednoho protivníka. Laco má proti oběma menší šance, ať si vybere jakkoliv.

185
Poppy
Reagovat

@Lentilka: Díky, snad to nezmění ještě v průběhu týdne :-)

186
sunrise
Reagovat

@Skála: Ovšem vzhledem k pokřivenému vnímání spravedlnosti ve většině mně známých RS, by nakonec došlo k tomu, že by se mnozí pohoršovali, že kuřáci jsou značně znevýhodnění proti nekuřákům, protože nedostávají svou drogu, kdežto nekuřáci jsou v pohodě :-)

187
sunrise
Reagovat

@Poppy: Na to bych nespoléhala :-)
Nejdřív jsem tedy hodně nadávala na ty neustálé změny vysílacích časů, ale teď už to beru jako takovou hru, která je součástí Farmy a mám z toho prču. Na TV prostě nekoukám a Farmu si pouštím z netu, když se to hodí mně. To správné vzrůšo teprv nastane, až to tam ze sportu nebo z radosti ze hry s diváky, přestanou dávat. :-)

188
Wally
Reagovat

Tabák si taky mohli sami pěstovat, sušit. Zaujalo mě to konopí na začátku, taky to mohlo být zajímavější. Kvasit mošt, nebo syrovátku a bylo by jim všem hned líp. :D

189
Lentilka
Reagovat

Mne osobne to už pripadá tak,že menia vysielacie časy farmy kvôli tomu aby si zostrihali material podľa toho aké sú ohlasy divákov.Natočené je toho oveľa viac ako to je odvysielané na obrazovke,Ja napr.som nepostrehla robiť Tomáša tie veci z dreva keď mal trest a zrazu šup Martinovi odovzdá 5 vecí.Potom ide o to robil ich on alebo bola to len rekvizita. Nevidieť ich ani pri výrobe sýrov, predtým im to niekto prišiel ukázať a aj Martin ich do toho zaúčal,Veď tam tkali,vyšívali tých úloh mali oveľa viac.
zrejme je to aj preto že ten výber súťažiacich nebol najlepší, tak špekulujú ako môžu.Je to síce nepodstatné ale ešte ich neukázali či sa sprchujú,nevidieť ich prať veci a potom to ozaj vyzerá že žijú v špine.Z ničoho nič je záber ako Jana sedí za stolom s farbou na hlave.Aj obchodník bol len raz.Táto farma je fiasko

190
Skála
Reagovat

@sunrise: To máš pravdu,ale byl by to mazec.

191
Lentilka
Reagovat

@anonymous: Nechcela som reagovať,ale nedá mi napísať,že podstatný fakt na tejto diskusii je ten že niektorí by skôr prijali a vedeli by obšírne diskutovať o tom( prepáčte mi za tie slová) kto z farmárov za deň grcol,prdol a bol na Wc, koľkokrát si Miško prehodil guľky nakoľko väčšinu času ho vidíme s rukami vo vreckách, ako o tom keď sa tu dopredu napíše že ten alebo ten bude sluha alebo prehral duel.
Aby som niekoho nenaštvala tak radšej si tie podstatné fakty nechám pre seba.Stačí???,

192
sunrise
Reagovat

@Lentilka: Jejich „pracovní“ nebo možná spíš „aktivní“ den má dejme tomu 14 – 16 hodin a ty se mají vejít do hodinového sestřihu, který navíc běží jen pětkrát v týdnu, čili se do pěti hodinových sestřihů musí vejít sedm čtrtnáctihodinových dnů. Je na režii, co do té hodiny vecpe, co považuje za zajímavé pro diváky. To, že se názor režie na zajímavost událostí může diametrálně lišit od našeho je smutné, ale to, že tam není a nikdy nebude všechno, je prostě zcela pochopitelné.

193
sunrise
Reagovat

@Lentilka: Ony jsou dvě skupiny lidí, totiž ti kteří před Vánoci dychtivě hledají ukryté dárky a nejvíc je vzrušuje, když objeví to, co dostanou za pár dní a pak ti, kteří mají hrůzu z toho, že by dárky objevili před Štědrým večerem, protože to nejkrásnější je pro ně právě to překvapení pod stromečkem. A takhle přistupují, pochopitelně zjednodušeně řečeno, i k této diskuzi. Někdo přijal tu hru na překvapení, a proto ho to baví a někdo zas překvapení nemá rád a má rád jasno hned a bez pochybností. Tyhle skupiny lidí se těžko shodnou na společné diskuzi.

194
Lentilka
Reagovat

@sunrise: Ja to chápem a viem že to nejde za hodinu odvysielať natočený materiál za 12 hodín,ja som skôr poukázala na to že sa odvysiela na obrazovke viac toho negatívneho ako pozitívneho a potom sú aj reakcie divákov také na farmárov aké sú.Nebudú zas až takí lenivý lebo práce urobia len nám to neukážu.Veď predtým sme sa zasmiali aj na tom ako Tibor s Janom tuším že to boli oni popribíjali dosky naopak atď.Ja osobne by som privítala viac takých záberov ako to ich hádanie o tabak a ich zákerne komentáre jeden o druhom.

195
Wally
Reagovat

@sunrise: Jejich aktivní den začíná vždy za světla, a i tak končí.Takže oni tam ti chudáci makají max 10 hodin. Tak z toho by nám Borisové snad mohli dát trochu lepší sestřih. Nevěřím , že v noci tam jsou sami. I kamery tam jsou. Abychom si rozuměli, je mi jedno, kdo byl kolikrát na WC, kde si kdo……kde…..co. Ale když se něco řeší, ráda bych viděla zpětný záběr, kdo má pravdu.

196
sunrise
Reagovat

@Wally: Schválně jsem to své „pracovní“ upravila na „aktivní“ a myslela jsem tím ten čas, kdy nespí a prostě se tam něco (rozuměj cokoli) děje. Sice si na rozdíl od tebe nemyslím, že tam jsou kamery i v noci, ale i tak. Problém bude hlavně v tom, co kdo považuje za důležité pro sestřih. Tj. na jaké úrovni vcítění se do přání diváků jsou aktuální Borisové. Co považují za zajímavé či přínosné především pro svou mantru sledovanosti. Vzhledem k tomu, že Borise nevyměníme, můžeme jejich hru přijmout nebo si tady zanadávat a sledovat to dál, protože i přes všechny ty úlety nás to pořád baví. A koho ne, má vždycky možnost to jednou pro vždy vypnout a nenechat si trhat žíly :-)

197
Dany
Reagovat

@sunrise: Je pravda, že se do sestřihů určitě nevejde všechno, ale tyhle sestřihy, mě osobně,přijdou strašně jednotvárné. Alespon minutový záběr na to, jak Tomáš vyrábí věci pro Martina, nebo jak stavějí kuchyň by to nezdržel. Nemuseli by po reklamě dávat posledních pět minut, které jsme viděli před reklamou. Už při posledníé řadě jsme se tady bavili o tom, že to režíruje někdo jiný, než první čtyři řady a vypadá to, že tam zůstal. Takhle to vypadá, že jsou tam na takovém trochu drsnějším dětském táboře, kde v podstatě nic moc nedělají a většinu dne se handrkují. Ale nemyslím si, že by to tak bylo, myslím, že si musejí zastat docela dost práce.

198
Rudi
Reagovat

příští duel budu počítat, kolik čistého času je farma z těch 3 1/2 HODINY A KOLIKRÁT BYLA REKLAMA.A ještě vždy opakují konec, jak už to tady někdo napsal. Než se stačím soustředit, je další reklama. N E P R E H Á ˇN A J Ú TO UŽ?????? ke konci už bude jenom reklama…..hnus velebnosti……..

199
johanetta
Reagovat

JANICA 153: Tak já třeba proti Tomášovi vůbec nic nemám. Jenom by mě fakt zajímalo, ze který strany že je podobný tomu Newmanovi?? :))

201
Johana
Reagovat

@johanetta: odspodu

202
Lentilka
Reagovat

@Johana: Žeby mali rovnakú veľkosť topánok??

203
Johana
Reagovat

@Lentilka: i to je možné :)

204
Eva
Reagovat

@Wally: Tak jsem si to přečetla a Nikola nezklamala. Opravdu jí chybí pokora! Negativních otázek měla oproti jiným vypadlým farmářům velice málo a těch pár negativních ji rozpalovaly doběla. V žádném případě neuzná, že Livii dost nechutně pomluvila a stojí si za tím co o ní řekla… Tomáše dost pozurážela … a Miško se jí vůbec, ale vůbec nepáčí :-)

205
Wally
Reagovat

@Eva: Áno :D
A její nejlepší vlastnost je upřímnost. Livii musí strašně nenávidět.
On i ten její pravopis něco o ní vypovídá.

206
iv
Reagovat

@Eva: Četla jsem si – Nikol má šťastnou, odolnou povahu… Šla by do další RS, když bude nabídka, farma jí chybí, z reakcí na fb si mnoho nedělá a nestuduje je. Výhru přeje buď Gabice nebo Peťě, zklamal ji Mišo. Nevzpomínám si, že by se o ní na kamery vyjadřoval někdy ve zlém, ale bere to zpětně tak, že kamarádství na ni hrál… Na farmě mu důvěřovala hodně a s odstupem ho vidí jinak. Nejbližší jí jsou prý asi Lívie, Tomáš, Dodo – takže zmatek docela:).

207
anonymous
Reagovat

@iv: Lívie, Tomáš a Dodo „najdalej“, máš to opačne :-)

208
iv
Reagovat

@anonymous: Jj, máš pravdu, oprava:)

209
Dany
Reagovat

@Wally: Docela by mě zajímalo, co jí Livie udělala tak strašného. Z toho, co jsem viděla, uznávám,že zdaleka ne všechno, se mi zdálo, že to bylo spíš naopak, že to byla právě Nikola, která se snažila Livii škodit kudy chodila od samého začátku. Že jí nebyla sympatická, to bych i brala, ale taková zloba to není normální.

210
Johana
Reagovat

@Dany: já myslím, že mezi Lívií a Nikolou nebyl nějaký otevřený konflikt, spíš po příchodu Nikoly na farmu vydatně zafungoval tatínek Roman a jasně ji naznačil, kdo je přijatelný a kdo ne. Roman se s Lívií moc nemusel a milující dcerka Nikolka převzala jeho názory

211
Dany
Reagovat

@Johana: Hmm, pravda. Do toho ještě vyhysterčená Petra, naštvaná, že Livie vyřadila Lauru a posměvačná povaha Niky a je vymalováno.

212
Johana
Reagovat

@Dany: …a Mišo si taky uměl na Lívii zgustnout a v té době to byl Nikolin adoptivní bratr, kterého neměla a farmě našla. Když to tak shrneme, můžeme být rádi, že Nikola Lívii nezožrala.

213
Dany
Reagovat

@Johana: Chachacha

214
iv
Reagovat

@Johana: Myslím se začala zaměňovat dvě podobná, vlastně stejná jména, předchozí řeč byla o posledně vyřazené malé Nikole L.

215
Wally
Reagovat

Ono tam toho asi bylo víc. A hlavně ona taková závist je děsná sfiňa. Livie je na tom materiálně nesrovnatelně líp a to asi Nikola nezkousla. Taky možná i teď to zklamání z Michala. Možná si představovala něco a teď v TV viděla něco jiného. V tom rozhovoru ani nejmenovala nikoho nejbližšího. Asi si myslela, že jak tam mezi všema trousí ty své jedůvky, tak je všemi oblíbená. A opak byl pravdou.

216
Johana
Reagovat

@iv: pravda, chyba na mém přijímači. Mně tam při jménu Nikola automaticky naskočila Máčeová a vůbec jsem si neuvědomila, že minulý pátek vypadla další Nikola…no, jen důkaz, jak málo se mi letošní Farma dostala pod kůži.

217
Wally
Reagovat

@Johana: Mně to vůbec nepřišlo divný. Sedělo mi to na obě. Vždyť tam jsou skoro všichni jedna velká rodina. Petře už odešel bratr, otec, sestra, bratr :D

218
Janica
Reagovat

@johanetta: podívej se zpředu do pěkných modrých očí a na rty. Ale je-li člověk zaujatý, podobu neuvidí.

219
Johana
Reagovat

@Wally: to je fakt, Mišo už taky přišel o kvaziotce a dvě nevlastní sestry ( ty se mu teda vnutily ).
Nakonec se ukáže, že se všichni měli rádi, jen my jsme blbě pochopili to jejich kočkování.

220
Franz
Reagovat

Mně dnes vyhovuje, že není Farma. Aspoň konečně uvidím oba detektivní seriály na ČT1 a Nově.
Mně by možná stačil vidět až duel, protože stejně v týdnu o nic nepřijdu.

221
galadriel
Reagovat

Čítal niekto z vás ten rozhovor s Nikou? Prišlo mi, že je sklamaná z Miša, že získala pocit, že tá náklonnosť bola len hraná.

222
Lentilka
Reagovat

@galadriel: Ano takto sa vyjadrila ale mňa udivuje koľko zloby je v tak mladom dievčati hlavne po tom čo prežila.
Netreba sa potom čudovať ako sa vyjadrila že ani veľmi nemá priateľov, Má zlú povahu nenašla som na nej nič pozitívne.

223
Dany
Reagovat

Tahle farma je tak předvídatelná předem, jako snad ještě žádná jiná. A nezachrání to ani vyfabulované příběhy soutěžících.

Přidat komentář