Panáček v reality show

SuperStar 2020

neděle 20:20 na TV Nova a TV Markíza

SuperStar 2015: Jaké duety zazní na pláži ve Žlutých lázních? (+ video)

9. Říjen 2015 | napsal(a): | reality show: SuperStar 2020

[singlepic id=11288 w=615]
V neděli večer se definitivně uzavřou předtočené fáze letošní SuperStar. Čeká nás druhá část SuperVýběru, která se odehraje na velmi atraktivním prostředí pláže v pražských Žlutých lázních. Nejlepší čtyřicítka soutěžících se rozdělí do dvojic a zazpívá hned dvacet duetů. Které písně v jejich rámci uslyšíme a jak se nimi podle mého názoru soutěžící vypořádají, to zjistíte, když si přečtete následující řádky.

Veronika Vrublová a Barbora Brajerová

zazpívají: Shakira & Rihanna – Can´t Rember To Forget You

Jako první se nám představí dvě křehké blondýnky, které zazpívají duet dvou ikon světové pop music. Ačkoliv tuto píseň osobně moc nemusím, jelikož si myslím, že vznikla jen kvůli videoklipu, u kterého si pánové dělají blaho při pohledu na polonahou Shakiru a Rihannu, tak si myslím, že zejména Veronice by mohla tato píseň sednout, protože mě čím dál více přesvědčuje, že je velmi všestranná zpěvačka. Horší to bude s Barborou, která mě zatím nijak výrazně nepřesvědčila. Zatím těžko říct, zda holky společně překonají podání Reigan Derry z australského X Factoru.

Veronika Neméthová a Marie Tomanová

zazpívají: Magic! – Rude

Druhým duetem večera bude utkání dvou mimozemšťanek, čemuž dost odpovídá i poněkud „úletový“ výběr písně. Zvlášť Marii se pořád produkce snaží tlačit do role „Šeps v sukních“, přestože žánrově toho s králem českých rastamanů nemá až tak moc společného. Toto vystoupení je absolutně neodhadnutelné, může to být průšvih, ale i příjemné překvapení. Jisté však je, že to bude výrazné vystoupení.

Jan Tejkal a Vojtěch Hondl

zazpívají: Daft Punk feat. Pharrell Williams – Get Lucky

Před dvěma lety snad nemohlo být na zemi člověka, který by tuto píseň neslyšel (ledaže by žil uzavřen v nějaké bublině). Je to však typická studiovka, kterou zpěvák musí pojmout vyloženě po svém, aby z toho nebylo jen ploché karaoke. Příkladem může být verze, kterou prostřednictvím své kouzelné harfy vyčarovala křehká Anna McLuckie v britském Hlasu. Nejsem si však jistý, zda Honza s Vojtou dokážou přinést nějaký větší vklad. Zvlášť Honza by se o to ale měl snažit, protože jinak mu Letuška z Palerma bude pořád nevěrná.

Peter Farkašovský a Marta Michalska-Uras

zazpívají: Enrique Iglesias & Whitney Houston – Could I Have This Kiss Forever

Tuto píseň považuju za slizký kýč, ostatně jako veškerou tvorbu Enrique Iglesiase, a Whitney musela být snad zdrogovaná, když na tento duet přistoupila. Peter je však rovněž těžký kýčař a Marta je pro změnu dost teatrální, takže by jim tato píseň mohla sednout. Můj cup of tea to však téměř jistě nebude.

Vojtech Dzudza a Veronika Danišová

zazpívají: Lionel Richie & Diana Ross – My Endless Love

Tuto romantickou baladu mám neodmyslitelně spojenou s joke videem, ve kterém ji „zpívají“ George W. Bush a Tony Blair. Jinak Vojtovi a Veronice by měla sednout v pohodě, jen by si měli dát pozor, aby to nepřehnali s cukrkandlem. Jinak tohle by mohl být jeden z těch lepších duetů, který v neděli večer zazní.

Eliška Buociková a Dominika Oláhová

zazpívají: Avicii – Addicted To You

Další píseň, která funguje v rádiu i na diskotéce, ale na zpívání v soutěži mi nepřipadá úplně vhodná, jelikož studiová nahrávka stojí na technických vychytávkách, které jsou na živo nezpívatelné. Proto ani Elišce s Dominikou moc nevěřím, budu však rád, když mě přesvědčí o opaku.

Roman Tomeš a Simona Groschmidtová

zazpívají: Chris Norman & Suzi Quatro – Stumblin´ In

Na tuto píseň mám velmi příjemnou vzpomínku z první slovenské SuperStar díky kouzelnému duetu Martiny Šindlerové a Tomáše Bezdedy, který byl sice nedokonalý I nevyrovnaný, ale neuvěřitelně roztomilý. Romanův zastřený hlas se k partu Chrise Normana hodí, naopak Simonu si jako Suzi Quatro představit nedokážu. Průšvih se očekávat rozhodně nedá, na to jsou oba aktéři příliš zkušení, obávám se však, že takovou okouzlující naivitu jako Martina s Tomášem tomu nedodají.

Zdeno Mucina a Tereza Gerzaničová

zazpívají: Pink feat. Nate Ruess – Just Give Me A Reason

Tento romantický duet byl před dvěma lety jedním z největší hitů roku a od té doby zazněl v našich talentových soutěžích hned dvakrát, poprvé jako finálový duet Sabiny Křovákové a Štefana Pčelára v minulé SuperStar a podruhé v souboji Patrika Malého a Kataríny Kamencové v loňském Hlasu. V tomto duetu je hodně důležitá vzájemná chemie, takže bude záležet hlavně na tom, jak se Zdeno s Terezou sladí, protože hlasově by jim to mohlo sedět dobře, zvláště Zdenovi, který má podobně položený hlas jak Nate Ruess.

Štěpán Urban a Patricio Malundo

zazpívají: The Script feat. Will.i.am – Hall Of Fame

Tohle je hodně nesourodá dvojice, něco jako kdyby se spojili Tomáš Klus a Ben Cristovao. Nejsem si navíc jistý, zda k sobě hlasy Štěpána a Patricia budou barevně ladit. Tohle je další hodně neodhadnutelné vystoupení, které může skočit jak průšvihem a zrovna tak můžou kluci příjemně překvapit.

Daniela Peštová a Zuzana Vovsová

zazpívají: Shontelle – Impossible

Tuto píseň znají čeští a slovenští diváci především díky cover-verzi Jamese Arthura, Daniela se Zuzanou nám však zazpívají originál, který mám aspoň já neodmyslitelně spojený s podáním skupiny Fifth Harmony z druhé řady amerického X Factoru. Daniela ani Zuzana však nejsou tak dobré zpěvačky jako Camila Cabello a spol., takže se obávám, že tohle vystoupení nemůže dopadnout dobře. Rád se však nechám přesvědčit o opaku.

Sabina Ulmanová a Kamila Kopečková

zazpívají: OneRepuplic – Counting Stars

U tohoto duetu bude na pozoru nejspíš hlavně kolega VojtaP, protože OneRepublic jsou jeho nejoblíbenější skupinou. Myslím, že bude zajímavé slyšet píseň 1R v ženském podání, avšak hlasy Sabiny a Kamily mi zrovna na místo výrazného vokálu Ryana Teddera příliš nesednou. Stejně jako ostatní dvojice, ke kterým jsem spíše skeptický, mě můžou jen příjemně překvapit.

Karolína Přibylová a Pavol Kovaliček

zazpívají: Of Monsters And Men – Little Talks

Tato svižná skladba v loňském Hlasu odstartovala fázi soubojů, když s ní v ringu zabojovala Eliška Mrázová s Jakubem Nesnídalem. Jak si s touto „elisovinou“ poradí Karolína a Pavol, kteří se zatím předvedli v pomalejších skladbách, to je zatím těžké říct. Tato píseň je však natolik chytlavá, že zakryje případné chyby, takže by Karolíně s Pavolem měla spíš pomoct než uškodit.

Veronika Jurinová a Jakub Stránský

zazpívají: Olly Murs feat. Demi Lovato – Up!

Myslím, že tato dvojice to má spočítané, ať už zazpívá cokoliv. Jakub je totiž vůbec nejhorší zpěvák z celé Top 40 a nedokážu si absolutně představit, že by zrovna v této písni mohl nějak zpěvácky překvapit. A Veronika není zas tak dobrá ani výrazná zpěvačka, aby to sama utáhla. U této dvojice zkrátka na překvapení nevěřím.

Marek Pošta a Nikol Kasalová

zapívají: Rihanna, Kayne West & Paul McCartney – Four Five Seconds

Tato hitovka letošního jara, která je netradičním spojením barbadoské princezny, amerického rappera a frontmana legendárních Beatles, je v podstatě broukačka o pár tónech, takže zazpívat ji aspoň průměrně není nijak těžké. Marka by zde nemusela až tak hendikepovat jeho nezralost, obávám se však, že Nikol se bude zase předvádět, ječet a afektovat, čímž by Marka mohla zatlačit do kouta. Doufám proto, že se Nikol bude tentokrát aspoň trošku krotit.

Réka Ballová a Roman Fictum

zazpívají: Elton John & Kiki Dee – Don´t Go Breaking My Heart

Tato píseň už je inventářem talentových soutěží u nás. Vzpomeňme například, jak s ní zabodovali Peter Cmorík a Mária Bundová ve druhé slovenské SuperStar, nebo na o poznání horší provedení Anny Veselovské a Brunna Oravce z Grandfinále prvního Hlasu, případně i na to, jak na této písni vyhořelo „dvojče Marka Ebena zamlada“ Matěj Dotřel v duetu s Kristínou Barkociovou v minulé SuperStar. Réka i Roman mají oba zastřené hlasy, čímž by se mohli podání Cmoríka a Bundové výrazně přiblížit. Rozhodně by to mohl být jeden z těch lepších duetů, které v neděli večer uslyšíme.

Barbora Hazuchová a Melinda Noáková

zazpívají: Adele – Set Fire To The Rain

A máme tu hned další inventář. Určitě si všichni vzpomínáme na Jaromíra Hnilicu, Annu Veselovskou s Lucií Dobrovodskou či na Sabinu Křovákovou s Lilly Maníčkovou, ti všichni s tímto čtyři roky starým hitem od Adele zazářili. Obávám se však, že duet Barbory s Melindou nebude zdaleka tak hvězdný jako podání výše jmenovaných. Obě dívky mají příliš slabé hlasy, aby se do hymnického refrénu dokázaly pořádně opřít. Stejně jako u jiných dvojic budu rád, když mě jen překvapí.

Samuel Sleziak a Huyen Vi Tranová

zazpívají: Frank Sinatra & Nancy Sinatra – Something Stupid

Nejslavnější „incestuální“ duet, který o půl století později přezpíval i Robbie Williams spolu s Nicole Kidman, představuje pro oba aktéry duetu výzvu. Pro Samuela, aby se trochu otevřel a shodil ajťáckou masku, a pro Viky, aby zazpívala „normálně“ a dodržela tempo písně. Pokud tohle dokážou a bude mezi nimi fungovat i vzájemná chemie, mohl by to být jeden z nejlepších duetů večera.

Dalibor Slepčík a Sabina Slepčíková

zazpívají: A Great Big World feat. Christina Aguilera – Say Something

Přiznám se, že na tenhle slaďák mám kvůli obehranosti zvláště v zahraničních soutěžích už těžkou averzi. A když jí navíc bude zpívat nejprotežovanější soutěžící letošního ročníku společně se svou sestrou, tak se obávám, že se mi toto vystoupení líbil nebude. Pro průměrného nováckého diváka to ale zajisté bude touchdown a maminky a babičky si nad romantikou v podání malého chlapečka rády zaslzí.

Alena Shirmanová a Jan Samek

zazpívají: Maroon 5 feat. Christina Aguilera – Moves Like Jagger

Tento duet bude výzvou především pro Alenu, kterou jsme zatím slyšeli hlavně v pomalejších písních, proto jsem zvědavý, jak si s rychlejší písní poradí. Honza už Maroon 5 zpíval na castingu, takže by mu to mělo taky sednout. Každopádně budou Alena s Honzou v tomto duetu určitě lepší než Petr Lexa a Tamara Kubová v prvním Hlasu.

Emma Drobná a Daniel Křižka

zazpívají: Glen Hansard & Markéta Irglová – Falling Slowly

Pokud se na některý duet opravdu těším, tak je to tento, mimo jiné i proto, že si jej zazpívají dva výborní zpěváci a majitelé originálních hlasů. Emmě tato oscarová píseň hlasově sedne jako ona pověstná na hrnec a Daniel už má na Youtube video, kde ji zpívá (shodou okolností s jinou soutěžící z Top 40, Martou Michalskou-Uras). Navíc je to setsakra efektní song, takže nevím, co by se muselo stát, aby s ním Emma s Danem nezabodovali. I smell touchdown in the air.

Tak to by byla dvacítka duetů, která nás v neděli večer čeká. Kromě nich však uvidíme i Dlouhou cestu, na jejímž konci poznáme semifinálovou Top 20. Postoupí všichni favoriti, nebo nás čeká nějaké překvapení? Pokud to chcete zjistit, tak si v neděli ve 20.20 zapněte Novu nebo Markízu.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 75
1
J
Reagovat

Samo s Viki Tranovou by si povinne mali pozriet niekolkokrat video s R.W + N. K. Spevacky no Samo to poda, ale pochybujem, ze bude hadzat na Viki aj taky pohlad ako Robbie na Nicole. Tu treba aj herecky talent, nielen spevacky.

K ostatnym, tesim sa na dievcata SHakira/Rihanna; dalej Zdeno s Terezou ako si poradia s Pink; samozrejme Dan a Emma.
Ja na rozdiel od Vlada mam tu piesen od Shakiry a Rihanny celkom rada. Najma sa mi paci ta rockova pasaz piesne, ked Shakira hraje na gitare. Veronika by podla mna mohla zaspievat part Shakiry a Barbora zas Rihanny. Tak by mi to na ne dve sedelo.

Co sa tyka Just give me a reason tak Zdeno by to mal podat ovela lepsie ako Itcho Pcelar, ale tu sa pytam, ci Tereza nezaosta za Sabinou Krovakovou. Ale ako celok to bude urcite lepsie.

Falling Slowly velmi pekna piesen. Najviac sa mi pacilo prevedenie z Xfactoru USA Alex and Sierra + Carlito Olivero a takisto blind audition Nicholas Roy z Voice of Australia.

2
dolores
Reagovat

kto nechce cakat do nedele, moze si kludne pozriet takmer cely duet Slepcikovcov, ktory sem uz davala pod predchadzajuci rekap Monika, takze ho s dovolenim sem prenesiem http://superstar2015.nova.cz/clanek/tohle-vas-dostane-sourozenci-slepcikovi-zazpivali-dojemny-duet.html
ten song je naozaj megaobohraty hit, urcite by aj ini sutaziaci dali cokolvek, aby ho dostali. lebo ho vacsinou kazdy spieva a da sa na nom zaziarit. lenze „vyvoleni“ v tejto sutazi su uz urceni. D: surodenci takmer cely cas krasne ladili a celkove ten duet dopadol na vybornu, co bolo lahko predvidatelne. Dalibor to zaspieval velmi pekne, vidno, ze mu to sadlo, ale radsej by som ho poslala do tej detskej sutaze, ktoru v predchadzajucom vlakne vklozila J-cko. a dopriala by som mu, pre mna za mna, aby to tam cele vyhral. :)

este mi napadlo, ze Stransky uz nemohol dostat lahsiu pesnicku, obavam sa, ze aj s tou sa nebude vediet vysporiadat.

jo a neviem, ci som to v uputavke videla dobre, ale Zuzka Vovsova s Danielou Pestovou sa neznasaju alebo co? nejaky zly luft medzi nimi bol …

3
Monika
Reagovat

Mne to neprijde ani jako duet, ale solo Dalibora, sestru absolutne neslysim. Nicmene ten song je sam o sobe tak nadhernej, ze to je vylozene darecek pro kazdou dvojici,.

4
bezík
Reagovat

@dolores: No jo, Slepčíci, Slepčíci, ale já chci jenom Marušku !! ;-)

5
J
Reagovat

@bezík: Tak Marie Tomanova je v mojej osobnej top 5 dievcat. Ale s tou piesnou sa nejak velke zazraky nedaju robit. Ona to dokaze zaspievat, ale v tomto neverim zasa V. Nemethovej (ktora je sice pre mna sympaticka, ale malokedy nespieva falosne). Urobila som si svoju osobnu 5-tku dievcat a chalanov podla toho ako sa predviedli na castingu a v SuperVybere. Po duetoch a oznameni semifinalistov to upresnim viac.
Top 5 dievcat:
1. Alena Shirmanova
2. Emma Drobna
3. Barbora Hazuchova
4. Veronika Vrublova
5. Marie Tomanova

Top 5 chalani:
1. Dan Krizka
Samuel Sleziak
3. Stepan Urban
4. Pavol Kovalicek
5. Zdeno Mucina

6
J
Reagovat

Vlado tu spominal, ze by pre Emmu do SF vybral piesen Fix you od Coldplay a ja som nasla tuto piesen cover od Basky Hazuchovej na youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=o06zK9iw5M4

7
DJ Vlado
Reagovat

Konečně první ukázka Falling Slowly, moc se na to těším, hlavně Emma tam zní nádherně: https://www.facebook.com/TeleviziaMarkiza/videos/vb.100892239952298/970172663024247/?type=2&theater

8
Monika
Reagovat

@DJ Vlado: Emma zni fakt dobre, ten jeji krasnej hlas se nese songem, lepsi nez Marketa Irglova, bohuzel kamenem urazu je Dan, Glenovi nesaha ani po kotniky, v tom duetu me vylozene rusi a Emme to kazi. Fakt nechapu co na nem vidite, vzdyt je to „zpevak“ ala skolni besidka, jak je prkenej, v kreci, jak slabikuje slova, ty pomlky ve zpevu, sek, sek, sek..no absolutne ho nedavam a v tomhle pripade jsem i nastvana, mohl to bejt suprovej duet, kdyby Emma mela lepsiho peveckeho partnera.

10
dolores
Reagovat

@DJ Vlado: tu je toho spevu trochu viac, ako na FB ..
len treba mat nainstalovany Adblock, inak je to presekane samou reklamou. http://superstar.markiza.sk/aktualne/1807436_pocuvajte-ako-im-to-nadherne-ladi-duet-emmy-a-daniela-vas-dostane

jednym slovom krasa. Emma si to doslova uziva a krasne farbi. (Irglovu som ani vlastnu pasaz spievat nepocula, aby som ju porovnala..ona to tam Glenovi len doladuje) Dan, aj ked v slohe nie je az tak nezny ako Glen, no farbu ma aj tak peknu, hodiacu sa k Eminnej. v refrene to zase on skvele rozbali, navodi emocie ako hrom, Emma spieva myslim o terciu dole a stisi sa ,,,a vo vysledku je to skvele vyladene a nadherne clive. nesuhlasim, zeby to Dan Emme kazil, bez neho by ten duet nebol takym vydarenym.ma na tom minimalne taky isty podiel ako ona, nespievaju ako solisti , ale naozaj spolu… :) je stastie, ze Emma dostala za partnera Daniela.. aj vyber piesne pre nu bol vhodny, nastastie sa uz zameriavaju na specifika hlasov a nedavaju im vsetkym tu istu pesnicku

11
dolores
Reagovat

@Monika: aj toto znie dobre, vlastne vonku je to asi vzdy lepsie aj v X.factore sa vystupenia napr. v judges‘ houses vzdy viac podarili

12
J
Reagovat

@dolores: Dolores a viac ako Emma tento skvely vykon v duete potrebuje Dan. Pretoze ak postupi do SF v co ja pevne dufam a bude sa tam postupovat 2+2 tak popri protekcnom decku je uz len jedna miestenka do finale. Emma nema az taku konkurenciu v 2+2.

13
Tomáš
Reagovat

Tenhle duet asi nebude šálek mého čaje, i když jinak Danovi fandím. I kdyby v duetu zazářil, pořád ještě bude rozhodující až výkon v Semifinále. Pokud je Slepčík jistý, tak podle mě boj o druhé postupové místo svede Dan se Štěpánem a Tejkalem ( a bůhví kdo tam ještě bude ) a může to být hodně vyrovnané. Teda za předpokladu, že se pojede podle národnosti. Ale to se asi tipuju nedozvíme dřív, než ten večer skutečně nastane.

14
bezik
Reagovat

@Tomáš: Slepčík je jistej zítra, v semi už to tak být vůbec nemusí.

15
BarBora
Reagovat

Pozrela som si niečo dozadu, nové ukážky a pred duetmi to mám takto a sama som zvedavá, či sa po zajtrajšku niečo zmení. Na postupe týchto mi vyslovene záleží.

SK dievčatá:
1 Emma
2 Barbora Pocahontas
3. Veronika Danišová

CZ dievčatá:
1. Viki
2. Eliška Buociková
3. Mária

Sk muži:
1. Peter
2. Pavol
3. Samo

CZ muži:
1. Štepán
2. Dan
3. Samek

16
Jana
Reagovat

Prosim vas, nevite, kam se podela Renata Holikova? V castingu byla skvela, super hra na kytaru i zpev a najednou o ni ani zminka.

17
J
Reagovat

@Tomáš: Isteze zalezi na hlavne na vybere piesne a jej odspievani v semifinale. Ale, tak ako si mi vyberame tuna komu budeme fandit. Aj tam vonku pri telke si ludia vsimaju a vyberaju svojich oblubencov. Vacsinou na zaklade toho ako vyzeraju, ale spievaju. Takze nebude zle ak uz odteraz bude mat Dan silnejsi fanklub a potom to umocni skvelym vykonom v semifinale.

18
Jai Kudo
Reagovat

@Jana: Taky mě to zajímalo, tak jsem se mrknul na její facebook (který všem není její, ale vytvořený produkcí Nova……)
„Ahoj lidi, tato stránka byla vytvořena aniž bych o ní věděla a tudíž já nejsem správcem. Všechny příspěvky , co jsou zde na této stránce jsou od toho, kdo ji vytvořil. Každopádně, abych ale odpověděla na Vaše otázky, tak ano, byla jsem v dalším kole – Super výběr, ale vypadla jsem a proto jsem nejspíš nebyla ve vysílání. Děkuji všem za podporu.“
To, že ji ani neukázali, směřuje k tomu, že asi začala být produkci nepohodlná (o důvodu se můžeme jen dohadovat, ale já bych jeden tip měl….) tak ji vyeliminovali…..Nova to takhle asi řeší…. :(

19
Monika
Reagovat

@Jai Kudo: Tohle mi prijde velice hloupe, aby neukazali zrovna nekoho, kdo patril dle ohlasu divaku k tem lepsim…Vsak se tam mihnul kdejakej troll. Jen to nahrava spekulacim, ze ani nemusela byt spatna, proste se nehodila…

20
DJ Vlado
Reagovat

@dolores: WOW!!! zamiloval jsem se :-D Emma má prostě tak neskutečně překrásný hlas a mimořádné osobní kouzlo, které mě absolutně dostává :-) i Dan se mi v tom moc líbí, barvu hlasu má velmi příjemnou, rozhodně nesouhlasím s Monikou, že by to Emmě kazil, naopak jim to spolu moc hezky jim ladí, prostě nádhera :-)

21
J
Reagovat

Ludia zhruba 24 hod. pred zaciatkom duetov a Dlhej cesty kto si tipne 20-tku semifinalistov chalanov a dievcat. Skuste to niekto. U chalanov sa bojim si tipnut. A u dievcat mam problem so slovenskou stranou.

22
Tomáš
Reagovat

@J: U kluků to vidím jasně: Za čechy Slepčík, Křížka, Urban, Tejkal a jeden z dvojice Patricio – Pošta, spíš tipuju Patricia. Ještě by možná připadal v úvahu Samek, ale ten je tak průměrný, že ho tam doufám nepošlou. To páté místo je zkrátka trošičku nejisté, ale ty první čtyři vidím jako tutovku. No a slováci prostě těch pět co zbylo – Sleziak, Mucina, Kovalíček, Farkašovský a Dzudza. To vše za předpokladu, že se bude dělit na čechy a slováky. Kdyby ne, mohl by postoupit nějaký čech i místo slováka, ale jedině snad místo Dzudzy, ostatní sou podle mě taky jistí. U holek tipovat u mě nemá smysl. Za češky je jasná Veronika Vrublová, za slovenky Emma. Rád bych viděl postoupit do SF Marušku a ty ostatní si bohužel skoro nepamatuju, takže nemůžu sloužit. Jo ještě asi za češky postoupí tlačená Slepčíková.(

23
Monika
Reagovat

Docela me fascinuje ta jistota Krizkem, nevsimla jsem si, ze by to byl favorit dal nez na Panacku, imho skonci tak na osmem az devatem miste z deseti.

24
DJ Vlado
Reagovat

@J: Můj tip vypadá následovně:

Češky: Veronika Vrublová, Karolína Přibylová, Alena Shirmanová, Sabina Slepčíková, Marie Tomanová

Slovenky: Emma Drobná, Réka Ballová, Veronika Danišová, Barbora Hazuchová, Nikol Kasalová (ač tu bych tam nejradši neviděl)

Češi: Daniel Křižka, Štěpán Urban, Dalibor Slepčík, Patricio Malundo, Jan Tejkal

Slováci: Samuel Sleziak, Pavol Kovaliček, Zdeno Mucina, Peter Farkašovský, Vojtech Dzudza

25
J
Reagovat

@Monika: Monika mam pocit, ze teba asi minulo jeho charizma. Ako je Emma u dievcat najcharizmatickejsia, tak on u chalanov. Dolores to moze len potvrdit, podla toho, ze su u nej top 1.

26
Tomáš
Reagovat

@DJ Vlado: Tak jestli bude složení takovéto, tak by to nakonec i u holek češek mohlo být hodně zajímavé ( i když u kluků pro mě stejně víc ). Vrublová asi do finále půjde, ale pokud si diváci zvolí nudu Přibylovou nebo Slepčíkovou ( to by bylo čistě jen kvůli bráchovi ) místo energického živla Marušky, tak už jim fakt není pomoci. I když kartami by mohla zamíchat i Alena. Naopak u slovenek očekávám nudu. Emma je IMHO absolutně jasná a ty další dvě budou ve finále jen do počtu a vypadnou hned v prvním kole. Začínám se obávat, že se příběh Klaudie Pappové bude opakovat a postoupí fakt Kasalová třeba až do finále. ( To mohlo fakt raději postoupit víc kluků. (

27
BarBora
Reagovat

@DJ Vlado:
Takto nejak by to mohlo vyzerať, hrôzu mám z postupu otrasnej Kasalovej, ale nie v prípade 5:5:5:5, tam by sa stratila a vypadla v SF. Keď pozerám na zloženie poroty, mám obavy, že to nebude 1:1 (CZ:SK). Už teraz tam je o dosť viac Čechov. Rada bysom sa mýlila

28
BarBora
Reagovat

@J:
Charizma? Ako pre koho. To, že Marta s tou druhou začali kvakotať, ako sa pri jeho pohľade tasű či čo, mohol by odísť z kastingu bez väčšieho povšimnutia, mne je vyslovene nesympatický,ale páči sa mi jeho hlas a nie som taká fanatička, aby som mu to plus nepriznala.

29
Tomáš
Reagovat

Jestli Daniel postoupí z SF do finále, tak bude možná vše směřovat k česko-slovenskému GF Emma a Daniel. Typově by tato dvojice nejvíc odpovídala předchozím GF dvojicím ( Adamec – Gunčíková, Křováková – Pčelár ). A vyhrála by Emma, protože teď je na řadě slovenka. Doufám, že sem právě neprokoukl letošní plány produkce. Za sebe ale takové GF nechci ani omylem, už by to byla opravdu nuda. Chci aby už konečně taky jednou vyhrál kluk.

30
J
Reagovat

@BarBora: Nebrala som do uvahy nase dve porotkyne. Akosi uz na nich nedam. Podla mna sa tie dve v porote tak dlho hladali az sa nasli. Akosi ich chvalu a hanu pustam jednym uchom dnu a druhym von. Niekedy si myslim, ze trepnu cosi, len aby cosi povedali. Ten chalan nieco do seba ma. Neviem to vysvetlit, ale cosi v nom je.

31
Jana
Reagovat

Moc dekuji za odpoved ohledne Renaty Holikove, to me teda moc mrzi, asi se vazne nehodila produkci. Mimochodem to jsem vazne jedina, komu tam prijde Slepcikova jako nejlepsi zpevacka? Jeste mozna s Marii Tomanovou a Emmou, ale tu bude brzdit rozsah. A Dalibor se mi taky libi, z Cechu on a Krizka, ostatni si ani nepamatuju poradne a to koukam pozorne a posledni dil jsem videla dvakrat, nektere casti trikrat :-)

32
J
Reagovat

@Tomáš: Ak sa nakoniec nezopakuje GF 2009. Inak by musela mat produkcia sakra velke stastie. Tipoval by si, ze v GF 2009 bude Smajda s Chodurom? Zo zaciatku na Slovensku skoro vsetci tipovali, ze tam s nim bude D. Stara. Aspon ja som to takto tipovala, ale moje zelanie tam bolo mat Smajdu. A splnilo sa.

33
BarBora
Reagovat

@J:
Mne osobne sa zdal charizmatický Denis, niekomu sa tak zdať nemusel a teda nevravîm, že Dan nemá nič do seba, len, že nie na každého jeho „démonické“ pohľady platia rovnako.

34
Tomáš
Reagovat

@J: Moje zelanie bylo aby Šmajda i vyhrál a to už se bohužel nesplnilo. Jinak já myslím tenkrát dost dlouho tipoval finále Chodúr – Bendig ( tenkrát sem ještě netušil, že tam jde hlavně o národnost a dva češi ani dva slováci tam prostě být nemůžou ). Ani Chodúra ani Bendiga sem neměl rád, ale tipoval sem to tak v podstatě až dokud Bendig nevypadl.

35
J
Reagovat

@BarBora: Denis sa pacil aj mne a aj dalsim. Ja sama by som ho posunula rovno do finalovych kol. Bohuzial vypadol asi sa im nehodil do konceptu. No ma vlastnu tvorbu, on sa nestrati.

36
J
Reagovat

@Tomáš: Aj ja som si zelala vyhru Smajdu. A co bolo dobre, ze mi vyslo, ze hned za Mirom skoncila Dominika.

37
Jai Kudo
Reagovat

Tak to vypadá že Superstar na Nově už není ani pěvecká soutěž, ani reality show, ale taková průměrná televizní inscenace…nebo sitcom :-D

38
dolores
Reagovat

@bezik: ja myslim, ze Slepcik ma finale iste tak na 95%, tych 5 % mu davam na vypadnutie, len ak to extremne pokazi. viem, ze lajky na FB nic neznamenaju, ale v tejto uvodnej faze sms-kovania budu hlasy rozdrobene medzi vsetkych 20-tich, a on ich bude mat vdaka tej pociatocnej oblubenosti este dostatok pre odpich do finale.

@J: samozrejme Dan nema finale ani zdaleka iste. jedine, ak by mohli postupit traja chalani-cesi. ak pojdu dvaja, tak so Slepcikom sa zvezie Stepan. teda aspon si mylim, ze ma vacsie sance ako Dan, ale vsetko zavisi na semifinalovom vykone. a taky Tejkal, ten ma este mensie sance. vzhladom aj k tomu, ze nie je uz v tejto faze medializovany.
co sa tyka Danovej charizmy, ano ma ju, pride mi ako osobnostne pevny, …ale urcite to s nim nemam tak ako Vlado s Emmou :D navyse, radsej mam chalanov s vlasmi, ale musim povedat, ze ma pekne vysportovane telo. no taky hot typek ako Itcho to rozhodne nie je :))) kazdopadne, zaujal ma predovsetkym svojim spevom a sposobom, akym spieva .)

39
jab
Reagovat

@BarBora:
Já jsem ho chtěl do semifinále, do finále pouze, pokud by v semi nějak extra zazářil. Jinak to bylo moje No. 4 mezi Slováky za Samem, Zdenem a Pavolem. Jako zpěvák nebyl špatný (spíš naopak), ale ani mi nepřišel nic extra, spíš to dost naháněl vzhledem (imho velmi zapamatovatelný typ) a prezentací, ale přesto mě bavil víc než Dzudza a nesrovnatelně víc než Farkašovský.

40
Jarda
Reagovat
41
dolores
Reagovat

@Jarda: ten zaver je famozny. :) obidve su velmi muzikalne, ale Barbora sa mi paci viac ( … a paci sa mi cim dalej, tym viac )..

42
Monika
Reagovat

Mne teda prijde, ze se ty dve divky dost precenuji, jasne krasne stihle baby v letnim pocasi a sexy obleceni to dela divy :-))) nicmene pokud od toho odhlednu, tak to neni nic extra z ceho bych si sedla na zadek, porad mi v usich zni Lucie Dobrovolna s Annou nebo Sabina s Lilly, v obou pripadech za me lepsi vykony.

43
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

No, jestli má někdo od produkce výběrem neskutečnou protekci, tak je to Křižka – takovou recitaci, to je přesně pro něj, aby nevyniklo, že je prostě neschopný velkých tónů… Asi se rodí můj hlavní anti-favorit… Je pravda, že tu píseň nesnáším už v originále, resp. její protagonisty, zvláště Ona velmi vyniká ve skupině „našich nekomerčních“… A Křižka ji rozhodně nevylepší… Nicméně protekční výběr je to jako hrom… Já bych si od něj s chutí poslechl třeba Čau lásko… Resp. i od jiných, proč vlastně tento asi největší čřeský duet všech dob není ve výběru? A jeden zásadní nesouhlas s Vladem – jsem velmi spokojený s výbrem pro FArkašovského, ten duet se mi líbí dost… co je na něm proboha slizkého??? To jsou takové nálepky… Podobně jako to o „kýčaři“ Farkašovském… Jak se ten kýč na něm projevuje v praxi?

44
BarBora
Reagovat

Škoda, že v duetoch nehrozí takýto úlet:
http://m.youtube.com/watch?v=VfVy9xHSrLA

45
BarBora
Reagovat

@jab:
Pôvodne som mala top3 Denisa, Petra a Pavla, Zdeno sa mi páči, ale v supervýbere ma viac zaujal Samo, aj keď taký hlas sme už v SHS mali (Cmorík). Na mňa Denis celkovo pôsobil výrazne, ale to je vždy individuálne, tak, ako aj pri Petrovi, mne sa ten chalan páči, je to talent, veľmi príjemne sa mi počúva a nemám problémy sa na neho ani pozerať, je pekný a inteligentný, ale zas nie dokonalý a to ani od nikoho nečakám.

46
Scalex
Reagovat

Škoda, že to Moves Like Jagger nezazní v této verzi: https://www.youtube.com/watch?v=jgXfRGLTdyg

47
Fialka09
Reagovat

@Monika: Je fakt, že ve srovnání s podáním Lucie a Anny je tohle dost slabý odvar (Sabinu s Lilly si už moc nepamatuju, jak to zpívaly, ale vzpomínám si, že se mi to taky líbilo). Tohle je prostě písnička pro silné hlasy. Hlavně ta Melinda je tam totálně nevýrazná, Barbořin hlas se mi líbí. Škoda, že to nedali zazpívat třeba Kamile Kopečkové, jí by to mohlo sedět.

48
Monika
Reagovat

@Fialka09: Prave proto, ze na tenhle song je potreba silnej hlas, ktery nema ani jedna z divek, me to az tak nebere…Melinda mi prijde uplne slaba, Bara se mi libi, ale priznavam, ze ta vizualni stranka tomu hodne pomaha, pro me je to nejkrasnejsi slecna v letosni SS, vysoka, stihla, krasnej oblicej s exotickym smrncem.

Ty duety jsou celkove dost nespravedlive, holt ma nekdo stesti na megahit a nekdo zpiva sragoru. Divacky atraktivnejsi jsou vzdy duety jako Say something, Falling slowly, Just give me a reason, Set fire to the rain apod….osttani protagoniste mohgou zazpivat sebelip a stejne jim to je k nicemu, nemaji sanci uspet vedle takovych megahitu, i kdyby byly zazpivane sotva prumerne…

49
Monika
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: Vidim to podobne, pro me je Krizka v TOP 40 stejnym omylem jako treba Stransky. Zkousela jsem si ho vyhledat na YT, jestli se nepletu, bohuzel tam moc ukazek nema, ale i to malo zpiva stejne-stejne blbe. Jestli bych nekoho oznacila drevorubcem, tak prave jeho, slova seka desne, recitator. Konecne bych ho chtela slyset zpivat…

50
betty
Reagovat

@Monika: @Monika: Megahity jsou podle mě všechny výše uvedené duety, ale máš pravdu, že některé songy jsou známější a libivější, o tom žádná. Ale podle mě by to byla výhoda až ve fázi soutěže, kdy hlasují diváci. Podle mě si toto porota ohlídá.

51
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

@Monika: Souhlas. Recitátor, to je to slovo… To už mi více zpívající přijde i Ben Christovao, který ještě ovšem pro mě na rozdíl od Křižky charizma měl a má… Z čeho se tam Jandové s Vytiskovou podlamují kolena absolutně nechápu – plešatý, tvrdé jako by hranaté rysy… Souhlasím i s tím, že se Stránským jsou oba omylem a ve 40 by měli být nahrazeni někým jiným… Ale taková protekce u výběru, to se taky hned tak nevidí… Dostal jediný recitační duet ze všech…

52
Monika
Reagovat

Na FB je uz i ukazka Stepana s Patriciem, musim rict, ze Stepan se mi libi cim dal vic a pomalu a jiste se stava mym hlavnim favoritem. Skoda, ze musel zpivat takovou nelibivou sracku, ktera se neda srovnavat s ostatnimi megahity, bych si to jeste vic uzila.

53
Rick
Reagovat

Aj tak to vyhrá Slepčík, je to proste jasné, je natoľko pretláčení samotnou Novou a Markízou, že to nie je až pekné. Je tam 40 spevákov ale očujeme s každej strany len o Slepčíkovcoch. Sabina sa možno dostane do TOP 8 max a Dalibor bud vyhorí tesne red finále alebo to celé vyhrá. Je tam kopec lepších spevákov ale vidno, že televízie idú po príbehu na kamery a uslzené vypadnutie jednoho zo súrodencov si nemôžu nechať ujsť.

54
Monika
Reagovat

Stepana jsem si poustela nekolikrat. Jde z nej desne pozitivni nalada, obrovska energie, jede na plnej plyn s takovou lehkosti a suverenitou. Navic je i hrozne sympatickej, skromnej, takovej neviditelnej kun co se nenapadne zene dopredu…Rusi me jen ten medvedi pohyb, ale vse ostatni je na vybornou, tak to vykompenzuje…
No nechtela bych postup dle narodnosti, Slepcik je jistej a pak je jen jedno misto mezi vyrovnanymi kluky v Cesku….Skoda, ze nemuze postoupit vic kluku na ukor holek.

55
J
Reagovat

@Rick: Ale sa do teba pustili na facebooku fanusikovia maleho Slepcika.

56
J
Reagovat

Prevetravala som vsetky mozne stranky o Superstar 2015 ohladom toho semifinale. Tiez sa mi nepaci ten fakt, ze chalani maju postupit len 4 a z toho jedno bude protekcne decko.
Anglicky pisana wikipedia uz ma pripravenu aj tabulku a tam je to spomenute.

https://en.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cesko_Slovensk%C3%A1_SuperStar_2015

57
dolores
Reagovat

@JUDr. Marek Kalina: nie je to este v tomto stadiu zbytocne plytvanie energie na antifandenie ? :))) ved finale je personalne tak obmedzene, ze sa tam mozno dostanu celkom ini ludia, nez o akych sa teraz bavime :D

@Monika: jj, Stepan je slniecko, a velmi by som mu postup dopriala, a celkom pokojne aj na ukor niektorych megazbytocnych dievcat, ktore sa tu rysuju. napr. diva Bara Nikol Kasalova alebo Melinda Noakova

58
dolores
Reagovat

@J: popis, co sa tam deje, ja sa so socialnymi sietami prilis nekamaratim, nechce sa mi to tam hladat

59
dolores
Reagovat

Vlado, tu mas este dlhsi duetik E+D, len prosim ta, nezacni na Dana ziarlit :)))

http://superstar2015.nova.cz/clanek/nedele-prvni-laska-v-superstar-takhle-je-to-jiskri-mezi-soutezicimi.html

60
Paja
Reagovat

Slepčík se mi neustálou propagací úplně zprotivil. Navíc bych ho dala spíš do nějaké dětské sotěže. Asi ho budou poslouchat tak fanynky 10-13 let. Líbí se mi třeba Tejkal ( Youtube – Fixed Light).

61
J
Reagovat

@dolores: Vies ja som len hladala informacie o duetoch a najma o tych semifinale. Co som si vsimla z fb je, ze ak hodi niekto kritiku o tlacenke Slepcikovcov ich fans ho hned schladia. Paci sa mi, ze zacali davat aj dalsie duety. Co sa tyka semifinale, pevne verim, ze na konci to dnes Pyco mozno vysvetli. A ak nie bud sa rovno opytame p. Lisku alebo budeme cakat do buducej nedele. Alebo to zisti Vlado a da nam vediet.

62
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

Tak Slepčík dostává prostor, protože je zajímavý typ a zpívat nepochybně umí. Toho Freddieho by mohl zkusit třeba Martou velebený Křižka, to by bylo veselo na vsi… Na druhou stranu dnes může dostat velký prostor úplně někdo jiný, vzhledem ke zkušenostem už z kolika řad bych považoval za chytré, aby si rozumný soutěžící připravil nějaký dojemný příběh, který by mohly zachytit kamery (náhlá nemoc, rozchod, noc na zýchytce či policejní stanici, prostě cokoli) a pakj s ohromný pokrytím v procentech přenosu zazářit pěvecky a vstát jako Fénix z popela…

63
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

Je někde ukázka, jak Farkašovský dává toho Inglesiase? Podle mě to bude krásné, hodně emotivní a procítěně něžné… Myslím, že to bude pěkné, dramatické, dobře zazpívané i „zahrané“… Akorát nevím, jestli by pro něj nebyl lepší duet s jiným klukem, osobně bych je dal dohromady s Tejkalem, to by bylo asi hodně funkční…

65
J
Reagovat

Uz len cakam, kedy maly Slepcik zaspieva iny znamy hit. Jeden ma napadol I´ll be there od Jacskon 5. Ale na Michaela urcite nema.

66
dolores
Reagovat

@J: presne ako som predpokladala. uzasny, podareny, zlatucky, talentovany chlapec a vsetci mu ublizuju :D ako minule u Kukacku. a ako to byva, isto su tam aj komenty, ze mu vsetci zavidia :))) palec hore vsetkym jeho oponentom z FB

@JUDr. Marek Kalina: suhlasim, nech Krizka dostane Freddieho, ale zaroven Farkasovsky nech nafasuje Barryho Whita a Slepcik Johnnyho Casha 8-)

67
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

Monika: Btw, pro Křižku a jeho rozsah by mě do dalších kol napadlo libovolné z děl Leoše Mareše, to by mohl dát… :-)

68
JUDr. Marek Kalina
Reagovat

Dolores: Já bych si od Farkašovského toho Barryho Whitea, např. YOu Are My First, Last, Everything – klidně poslechl… Nenapadá mě, proč by to nedal… Funny by to spíše bylo od Slepčíka… POdle mě Farkašovský je schopen slušně dát v zásadě cokoli…

69
Anna
Reagovat

:D Nevěděla jsem, že Křížka je i výborný herec, stejně tak Vrublová
https://www.facebook.com/danoeffect/videos/1173078949373906/

70
Prochor
Reagovat

Přiznám se, že minule mně dost zaujala Alena Shirmanová. Hlavně druhý den byla super. Dokonce jsem si uvědomil, že ji chci sledovat jako nenápadného černého koně soutěže. Dneska jsem zvědavý, jak to dala na pláži.

71
Monika
Reagovat

@Prochor: Alena je moje jednicka mezi babama od zacatku, takze se pridavam se zvedavosti.

72
Tomáš
Reagovat

@dolores: Souhlasím s tebou, Tejkal je podle mě už teď na finále bez šance, nikdo ho neřeší. jestli prvním finalistou bude Slepčík, tak o druhé místo bude tvrdý a hodně vyrovnaný boj mezi Danem a Štěpánem. Já bych z těch dvou přál víc postup Danovi, ale nevím jak by to dopadlo. Hlavně potřebujeme vědět zda se postupuje podle národnosti nebo ne. To je klíč ke všemu.

73
DJ Vlado
Reagovat

@Tomáš: Já se obávám, že pokud postoupí dva Češi, tak ten druhý vedle Slepčíka nebude ani Dan, ani Štěpán, ale Patricio, který má taky zvláštní druh tlačenky – z toho, jak ho porota pořád natahuje, to vypadá, že se z něj produkce snaží vyrobit otloukánka, aby se o něj fanynky víc bály a aby pro něj o to víc hlasovaly. O tyhle typy produkce vždycky usiluje, viz. Ben, kterému už před SF odstranili z cesty Petra Ševčíka, takže měl to třetí místo za české kluky spolu s Chodúrem a Bendigem jisté, jelikož zbylí tři Češi byli totální outsideři. Patricio by mi sám o sobě ve finále nevadil, ale mrzelo by mě, kdyby tam byl na úkor Dana :-/

74
Tomáš
Reagovat

@DJ Vlado: Tak za Patricia bych byl ve finále rád. Kdyby to bylo na úkor Dana tak sice škoda, ale pro mě pořád lepší než Štěpán. Já ale Patricia na finále netipuju, uvidíme no.

75
DJ Vlado
Reagovat

Jinak jsem přidal nový článek, kam můžete přesunout diskusi, až SS začne :-)

Přidat komentář