Panáček v reality show

X Factor UK 2015: Holky zabojovaly o místo v soutěži hvězdnými výkony! (rekap + video)

6. Říjen 2015 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

[singlepic id=11278 w=615]

POZOR! X Factor můžete sledovat nově i se slovenskými titulky na JOJ PLUS. Pouze pár dnů po ostrovní premiéře se talentovaní Britové objeví i na Slovensku. Kdo se chce stát velkou popovou hvězdou? To si už teď můžete přečíst v našem článku. Pokud se chcete nechat překvapit, tak sledujte X Factor, dva díly za sebou, vždy v pátek ve 20:30 na JOJ PLUS!

Britský X Factor vstupuje do další fáze, již třetím rokem musí soutěžící před vstupem do Domů porotců projít kontroverzní zkouškou nervů známou jako „6 chair challenge“ nebo-li výzva šesti židliček. Každému porotci byla v diváckém hlasování na Twitteru přidělena jedna kategorie. Simon druhým rokem po sobě povede starší 25 let, Cheryl poprvé ve své kariéře porotkyně ovládne skupiny, Nick bude radit chlapcům a Rita dívkám. Právě dívky se jako první utkají o židličky, které znamenají postup do Domů porotců. Během obsazování židliček může Rita kdykoliv svou sestavu měnit, ovšem jen do té doby, dokud neodzpívá poslední dívka, pak je její top 6 kompletní. Nejnapínavější fáze soutěže právě začala, došlo i letos na kontroverzní rozhodnutí porotců? To se dozvíte v naší rekapitulaci.

6 Chairs Challenge – Dívky

Dívky mentoruje Rita Ora!

Katie Coleman

Výběr: Christina Aguilera – Voice Within

Katie zazářila na castingu s coverem od Ariany Grande. Bohužel předělat taneční hit není tak složité, jako přezpívat velkou baladu v původní aranži. Katie není žádná Aguilera, kromě toho, že byla velmi nervózní, těžce přecenila své síly. Možná bych Katie místo dal, pro jistotu, ale Rita byla radikální a Katie nepustupuje.

Postup: Katie soutěž opouští…

Karen Mav

Výběr: Etta James – I’d Rather Go Blind

Karen mi zpěvem i vzhledem připomíná herečku a zpěvačku Amber Riley z populárního seriálu Glee. Karen má stejně jako Amber hlas, který umí rozvibrovat okenní tabule na velkou vzdálenost. Šlo poznat, že Karen do toho dává vše, byť to ve mně větší dojem nezanechalo, tak si Karen židli určitě zasloužila, její hlasové kvality jsou nepopiratelné. Nicméně si nemyslím, že Karen představuje to, co Rita hledá.

Postup: Karen obsazuje 1. židli

Chloe Baker

Výběr: Florence + The Machine – You’ve Got a Love

Postup: Chloe obsazuje 2. židli

Chloe jsme zatím moc neviděli, spíše vůbec než moc. Tahle konkrétní píseň už byla přezpívaná v této soutěži několikrát a Chloe se bohužel postarala o jednu z těch horších verzí. Její hlas se mi do této písně vůbec nehodil. Umět se pohybovat po pódiu není vše. Osobně bych jí křeslo nedal, ale Rita to vidí jinak.

Monica Michael

Výběr: V Bozeman – What Is Love (Empire OST)

Postup: Monica obsazuje 3. židli

Pro Monicu byla tato fáze soutěže loni konečnou. Místo hitu Ollyho Murse, který ji loni nevynesl kýženou židli, si vybrala píseň z hudebního seriálového hitu Empire. Snaha zaválet s baladou se vyplatila, Monica postoupila. Nicméně osobně se mi líbila více druhá polovina skladby, která měla trochu větší koule. Příliš „uplakaný“ začátek se neposlouchal dobře a upřímně to ani nebylo příjemné sledovat. Méně je zkrátka někdy více. Pokud Monica najde dobrý kompromis, kde si bude jistá na 100 %, s trochou štěstí může dojít až do live shows.

Sharon Rose

Výběr: James Bay – Let It Go

Další osoba, která trpí syndromem nulové předchozí prezentace je Sharon. Sám Símon si ji nepamatuje, tak není divu, že unikla i hledáčku produkce. Sharon sice dobře zazpívala, bylo vidět, že se snaží, nicméně bylo to tak tuctové, že jsem na její výkon zapomněl hned, co dozněl poslední tón. Sharon si svou židli uzmula, ale už teď je jasné, že ji jen zahřívá pro někoho lepšího.

Postup: Sharon obsazuje 4. židli

Chloe Paige

Výběr: Amazing Grace

Chloe nejspíš sama tušila, že dosud proplouvala tak nějak pod radarem, výkony má víceméně stabilně dobré, ovšem většinou nějak zapadnou v davu. Zkrátka u ní byl risk velmi žádoucí, proto když už riskovat, tak pořádně. Amazing Grace opravdu není žádná jednohubka, co si lidi zpívají ve sprše, ale pořádná kláda. Chloe si píseň přizpůsobila, i když to nedávala úplně na 100 %, tak odhalila velmi zajímavá krásná místa, která představují velký potenciál. Rita potenciál vycítila a Chloe posadila.

Postup: Chloe obsazuje 5. židli

Charli Beard

Výběr: Jennifer Hudson – Love You I Do

Charli se v minulém kole postarala o zlatý hřeb večera. Byl jsem zvědavý s čím přijde. Osobně jsem od Charli čekal větší nářez. Některá místa se mi moc nelíbila, jiné zase ano, celkově výběr byl pro ni příliš předvídatelný a ne moc předurčen k úspěchu. Charli měla raději více zariskovat, což by zanechalo větší dojem. Rita však ocenila kvality Charli a tak s ní obsadila poslední křeslo.

Postup: Charli obsazuje poslední židli.

Louisa Johnson

Výběr: Jennifer Hudson – And I am Telling You

Louisa patří bezpochyby mezi hlavní předstartovní favoritky, svou pozici mohla jedině utvrdit nebo nadobro ztratit. Naštěstí se stala ta první možnost. Louisa si neskutečným způsobem, jakoby se nechumelilo, střihla velesong. Parádní výkon! Ostatní holky na židlích museli vědět, že dojde k výměně a tak se i stalo. Rita Louisu vyměnila za Chloe, což byla jen otázka času. Každopádně pro Louisu jsou domy porotců pouhou formalitou, myslím, že by se Rita dlouho nemohla ukázat na veřejnosti, kdyby Louisu nepustila do live shows.

Postup: Louisa obsazuje židli č. 2, Chloe Baker soutěž opouští

Havva Rebke

Výběr: Blackstreet – No Diggity

Havva je takový neobroušený diamant, cítím z ní velmi syrový talent. Její hlas je hodně specifický a ne do všeho se hodí. S tímto výběrem to bylo tak půl na půl. Být v porotě Louis Walsh, jistě by řekl, že mu Havva připomíná mladou Cher Lloyd. Myslím, že podobným směrem by se Havva také ubírat měla. Rita jistý potenciál zahlédla a učinila první kontroverzní rozhodnutí, když na úkor Havvy vyřadila Charli. S tímto ovšem nesouhlasím, když už, tak se měla nejdříve zbavit zbytečné Sharon, chápu však, že Rita má favoritku Louisu, která je typově blíže k Charli a tak si Rita vybrala tu výraznější. Každopádně škoda. Jinak zpět k Havvě, pokud si ji Rita bude chtít nechat dlouhodobě, tak to nebude mít jednoduché, Havva nemá tak silný hlas a musela by každý výběr hodně zvažovat, včetně celkové prezentace.

Postup: Havva obsazuje židli č. 6, Charli soutěž opouští

Keira Wheathers

Výběr: Whitney Houston – I Will Always Love You

Keira přišla s tím, že píseň věnuje své matce. Nečekal jsem, že se ještě v této fázi soutěže setkáme se „sob story“, ale budiž. Naštěstí se to Keira nesnažila uhrát jen na to a stejně jako Louisa si píseň vystřihla levou zadní, skvělý výkon! Bylo jasné, k čemu se schyluje. Rita už v polovině songu věděla, že chce Keiru usadit a bylo vidět, že má domotanou hlavu. Není divu, holky jsou letos opravdu velmi silné a vybrat pouze 6 není nic lehkého. Nakonec si Keira vyzpívala místo po Karen. Žádné překvapení se nekonalo, Keira mi přijde všestrannější a výraznější, Rita zvolila dobře.

Postup: Keira obsazuje židli č. 1, Karen soutěž opouští

Kelly Mai

Výběr: Patti Smith – Because The Night

Kelly se rozhodla, že Ritě ušetří práci a trápení a vyřadí se sama. Se songem jako stvořeným pro sobotní karaoke večer to nebylo nic těžkého. Narovinu, s takovým výběrem a provedením by nejspíš neuspěla žádná z již sedících holek.

Postup: Kelly soutěž opouští…

Lucy Duffield

Výběr: Aretha Franklin – Natural Woman

Na Lucy jsem také nějak zapomněl, že v soutěži ještě setrvává. Zajímalo mě, čím topne předchozí děvčata. Měl jsem u ní stejný pocit, jako u Monicy v její první polovině písně. Osobně mám raději, když se tato píseň zpívá víc civilněji, než takhle „teatrálně“. Lucy má jistě talent, nicméně Rita uhodila hřebíček na hlavičku, když řekla, že není pro soutěž dostatečně tvárná a zajímavá. Rita si Lucy ponechala s tím, že soutěž opouští Sharon. Nic ještě není rozhodnuté, potenciálně jsou ještě dvě dívky v ohrožení.

Postup: Lucy obsazuje židli č. 4, Sharon soutěž opouští…

Sophie Plumb

Výběr: Adele – Turning Tables

Sophie se rozhodla zaútočit s těžkým kalibrem a to s baladou od Adele. Sophie už špatně začala a zněla dost mimo, kromě toho celou píseň uchopila úplně špatně. Emotivní baladu svým podáním nějak zadupala do země. Škoda, celý song a jeho touchdownový potenciál šel do kopru. Sophie právem odchází bez místa.

Postup: Sophie soutěž opouští…

Lauren Murray

Výběr: Jessie Ware – Say You Love Me

Lauren je již od prvního castingu velká „stresařka“. Vyvstává tak otázka, zda pro ni není soutěž příliš velké sousto. Veškeré pochyby i přes nejistý začátek rozmetala na prach. Když pominu pochybný outfit, tak Lauren zazářila opravdu za 5 dvanáct. Další skvělý výkon, ze kterého jsem měl husí kůži, ještěže je poslední, už tak má Rita velký problém. Nejspíš šla po svém instinktu a vyřadila osobu, u které si nebyla jistá – Lucy.

Postup: Lauren obsazuje židli č. 4, Lucy soutěž opouští…

Postupujících TOP 6 dívek

Keira Wheathers
Louisa Johnson
Monica Michael
Lauren Murray
Chloe Paige
Havva Rebke

TOP 6 dívek podle VojtyP

1. Louisa Johnson
2. Lauren Murray
3. Keira Wheathers
4. Chloe Paige
5. Monica Michael
6. Havva Rebke/ Charli

Shrnutí podle VojtyP

Nejdříve bych se vyjádřil k procesu určování kategorií. Simonova reakce byla opravdu hrubá a zbytečná. Věřím, že mít druhý rok po sobě stejnou kategorii není velká výzva, ale shodil tím nejen sebe, ale trochu i celou soutěž, když zpochybnil kvalitu celé jedné kategorie. Podobnou reakci měl na overs i LA Reid v druhé řadě US X Factoru a její zástupce to nakonec celé vyhrál. Simon si to každopádně mohl odpustit.

K výběru Rity. Rita podle mě v rámci možností udělala to nejlepší, co mohla. Vybrala opravdu silnou sestavu, velká škoda, že není míst 7 a neumístila se také Charli. K výběrům, přišlo mi, že holky se spíš snažily ukázat a ne každá volili úplně to, čím by se chtěli v budoucnu zabývat, což naštěstí celkový výsledek neovlivnilo. V procesu naštěstí vystřílely většinu předvídatelných výběrů v podobě velesongů, tudíž bychom se v live shows mohli dočkat neohraných výběrů. Ritu čeká velmi těžké rozhodování. Kdyby to bylo na mě, vzal bych do finále zatím všechny holky. Každá má v sobě něco jiného a každá by si tu šanci zasloužila, opravdu silný ročník na děvčata. Uvidíme, s čím přijdou ostatní kategorie. Už v neděli nás čeká kategorie kluků a starších.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 18
1
Ludvík
Reagovat

Simonova reakce byla vážně přehnaná, nicméně doufám, že letos vyhraje někdo jiný než zástupce z kategorie Overs… už by to byl 3. v řadě a ještě ani jeden z Overs se nijak výrazně neuchytil.
Jinak můj žebříček holek je:
1. Louisa
2. Lauren
3. Havva
4. Chloe
5. Keira
6. Monica
Bohužel nějak nesdílím většinové nadšení z Moniky a Keiry, nicméně jedna z nich nejspíš do LIVE projde, vidím to na Monicu, tu má Rita radši než Keiru. Což mi ale asi vyřadí Havvu, která není nejlepší zpěvačka, ale přiznejme si, kdy vůbec šlo v X Factoru čistě o zpěv :D MYslím, že Louisa má šanci i na finále, tak uvidíme.
Z dalších katogorií… od kluků velké drama neočekávám, jak říkal Nick už v Xtra Factoru jsou tam 4 kteří vystupují z řady a zbytek je takový.. zbytek. U Overs to bude zajímavé, ale já tuhle kategorii nemám rád :D no ale nejvíc jsem zvědavý na skupiny.. zatím to vypadá že letos jsou nejsilnější Girls a Groups takže se těším a malinko se i bojím :D Ale bude to poprvé od vítězství Little Mix s Tulisou co skupiny povede opět záskupce něžného pohlaví, navíc Cheryl má se skupinou zkušenosti… docela si i přeju aby letos X Factor vyhrála opět skupina… přiznejme si, skupiny nejsou během soutěží moc favorizované, ale na světovém trhu už máme několik skupin zrozených v X Factoru (1D, Little Mix, Fifth Harmony,…)

2
Michal V.
Reagovat

Tak jsem si to zase pekne pripomenul, za coz dekuji…
No nevim ja tedy nadseni z Louisy nesdilim, jeji hlas je neprijemne rezavy a cely mi to prislo v podstate ukricene nez uzpivane.
Souhlasim s tim, ze tohle byla nejspis nejsilnejsi kategorie letos a mozna by mohli ty ostatni orezat aby pustili vic holek do lives :-).

Pokud bych mel vybirat tu trojku do lives ja… tak bych asi prvni volbu mel Monicu, pak Keiru a u treti bych se rozhodoval mezi Lauren a Louisou… Lauren nedala moc dobrou audition takze podle aktualniho vykonu v JH.
Postup Havvy na ukor lepsich zpevacek vubec nechapu. Vykon Chloe se imo nepodari ji same uz zopakovat, takze to bude taky easy rozhodnuti ji neposlat dal.

3
willandraify
Reagovat

Tak za me bych poslala dal Luisu, Keiru a Lauren. Taky moc nechapu tohle nadseni pro Monicu, uz pred rokem se mi moc nezamlouvala, ani zpevem, ani zjevem :D

Jinak ten Nick tam je na co? :)) Zase tak moc se nevyjadruje a kdyz uz, tak je to o nicem, jsem zvedava, jak si poradi s tema klukama.. No a Simon, to teda prehnal s tim jeho vystupem a jeste si to pak v zacatku vybijel na prvnich zpivajicich.. Ale vousy mu zase slusely :P Skoda, ze nevymeni i to bily triko a dziny..

4
J
Reagovat

Tak mne sa najviac pacila Louisa v tych ruzovych teniskach a po nej Lauren. Tie dve by mi vyhovovali aj v live shows. A najma Louise by som priala aj celkove vitazstvo, este som zvedava na chalanov, overs a groups. Inak vraj Harich bude spievat Apologise od One republic v 6 c.c. Ale tak isto ma zaujima aj ten transvestita alebo co je a Ben Clark (ktory sa evidentne pacil aj Rite Ora).

5
Bedy
Reagovat

Tak za me je to jasne. Do LIVE bych pustil Louisu, Lauren a jeste vaham mezi Monicou a Kirou. Asi Monicu ale.

Jinak me velmi nastvalo vyrazeni Charlie, ale zase kdyby mela sestici sakra dobrych holek, tak by se Rite dost tezko volila TOP3.

Na priste se tesim. Jsem moc zvedavej na kluky a jestli ukazi Harricha. Podle ohlasu z nataceni to vetsina kluku podelala, tak vyber asi tezky nebude. Urcite to nebudou takove kvality jako u holek. No uvidime, jak to Nick zvladne. Zatim je takovy nemastny neslany, az si nekdy rikam, zlaty Louis W. :). No a u Overs to bude mit Simon taky velmi zajimave.

Jinak snad nas cekaji dobre JH (nekteri porotci jiz nataceli… jako hoste byli prizvani napr. Meghan Trainor, Mark Ronson ci Louis Tomlinson z 1D). No a cekaji nas snad i zivejsi Live shows. Mozna budou v kazdem tydnu hostovat ruzni 5. porotci… :)

6
Honza
Reagovat

Byl to výborný díl, neuvěřitelně vyrovnané výkony… Rita si vedla celkem ok, ale s Charli udělala podle mě opravdu chybu, doufal jsem, že by to mohla dotáhnout i do live shows…

7
dorka
Reagovat

Zdravím, výběr holek ok, jen mě pobavilo, jak se tu pohoršujete nad Simonem :-)) . Jinak než drsnou scénou by na ty své staroušky pozornost nestrhnul, přece.. ;-) Simon je BŮH!!!

8
VojtaP
Reagovat

@dorka: nevím, bylo to dost přes čáru, nejspíš ani tak dobří nejsou, když budou sdílet epizodu s klukama.

Jinak kluci možná slabí budou, ale jak tak znám Brity, tak když se tam najdou alespoň ti tři průměrně schopní, tak jako kategorie vydrží pohromadě dýl než ultrasilné holky. Navíc takový Ben vykazuje znaky typického vítěze, člověk z lidu, který dobře zpívá a nikomu nevadí a vzbuzuje spíše pozitivní emoce, ale nijak bouřlivé.

9
zuzana
Reagovat

neviem ci su židličkové výbery live, ale Martin má nový úšes.ktorý mi silne pripomána učas jamesa arthura v live showkách, tak uvidíme…či sa mi to iba zdá, alebo naozaj :-)

http://www.cas.sk/clanok/332299/martin-harich-postupil-v-britskom-x-factore-viem-preco-nemam-sancu-vyhrat.html

10
Bedy
Reagovat

@zuzana: Six chair challenge se natacely zacatkem zari myslim. Jedna se o predtocena kola. :)
I Martin sam nekde psal, ze si mysli ze ho vubec v zaberech ani neukazi. Vubec nevim jak to bude probihat. Podle upoutavek se v dalsim dile budou stridat kluci, starsi i skupiny. Nvm proc holky dostaly cely dil pro sebe. Takhle ty zbyle tri kategorie dost ostrihaji. I kdyz nas cekaji jeste 2 dily „zidlicek“.

11
Ludvík
Reagovat

@Bedy: Skupiny mají svůj díl až příští týden. Ted budou kluci a část starších, jako minulý rok, taky byli Overs na 2 části.

12
J
Reagovat

Uz su znami finalisti z JH na tejto wiki pozrite nizsie.
https://en.wikipedia.org/wiki/The_X_Factor_%28UK_series_12%29

13
Inna
Reagovat

https://youtu.be/RCQPkg4azbk. Martinova čokoládová

14
Verča
Reagovat

Myslím si, že dnešní epizoda byla skvělá. Skvělé byly všechny, i ty co nepostoupily až na tu jednu o které Simon řekl, že to znělo, jako když vylezla na pódium opilá se jen tak projít, v čem měl pravdu. Ze začátku měl blbou reakci na svou skupinu, která mu byla dána, ale pak už tak hrozný nebyl. Jinak bych nechtěla být na místě Rity, protože to rozhodování musí být šílené, ještě když na ní ti lidi vzadu pořvávají a bučí. Myslím si, že vybrané holky jsou výborné, ale je pravda, že Rita vyřadila z křesel i některé, které se mi líbily, ale tak co se dá dělat? Těším se, jak se to vyvrbí dál mezi kluky, skupinami a overs.

15
J
Reagovat

Rita vezme do finale Lauren, Louisu a Monicu.

16
Jan
Reagovat

@J: Opravdu? Ale já myslel, že rozhodnutí kdo půjde do Live-Show bude živě. Alespoň to tak ještě nedávno psali.

17
Bedy
Reagovat

@Jan: Ano. Ma to byt oznameno zive. Nikde se o zmene nic nepsalo.
Nevim, odkud je predchozi zdroj J. :). Snad ne wikipedia :).

18
nufo
Reagovat

Judges houses jsou predtoceni 6 chair challenge taky, jo a do final six se martin harich neprobojoval, vysledku jsou znami hodne dlouho :je tam che chesterman, simon lynch, ten tranzvestita z australie,ben clark,josh daniel a jeste takovej tlustoch

Přidat komentář