Panáček v reality show

X Factor UK 2015: Show startuje dnes na slovenské TV Wau! (rekap + video)

4. Září 2015 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

[singlepic id=11130 w=615]

Dnes ve 20:30 začíná na TV WAU aktuální řada pěvecké show X Factor. Pouze pár dnů po ostrovní premiéře se noví zpěváci objeví i na Slovensku. Kdo se chce stát velkou popovou hvězdou? To si už teď můžete přečíst v našem článku. Pokud se chcete nechat překvapit, tak sledujte X Factor už dnes večer na TV WAU!

„It’s time to face the music!“ Na ostrovech se tento víkend spustilo hledání nové hvězdy, která by měla rozzářit hudební nebe  a oslovovat diváky a posluchače po celém světě. Leona Lewis, Alexandra Burke, Olly Murs, Cher Lloyd, Little Mix, Ella Henderson nebo One Direction, ti všichni a mnozí další ostartovali své úspěšné kariéry právě v X Factoru. V řadě již stojí spousta dalších, kteří touží po podobném osudu, jako výše zmíněné hvězdy. Je však třeba nejdříve rozdělit zrno od plev, tento nelehký úkol má porota ve složení Simon Cowell, Cheryl, Rita Ora a Nick Grimshaw. Našli se už v úvodních castingových epizodách budoucí finalisté? Na tuto otázku vám odpoví ostřílený rekapista VojtaP.

Postoupili

Susan „Techno“ Pryce (60)

Výběr: 2 Unlimited – No Limit

VojtaP:  60 letá Susan Pryce dostala za úkol celý ročník svým výkonem odstartovat. Kdo by čekal podobný příběh, jako u její jmenovkyně z britského Talentu, tak byl na omylu. Susan se určitě s ničím nepáře a do svého vystoupení šla po hlavě. Vybrala si 90‘s taneční hit od 2 Unlimited. Stejně jako Rita jsem nevěděl, zda výstup dokoukat. Diváci ani porota nestačili zírat, čeho to jsou svědky, skvělý zpěv to určitě nebyl. Nakonec Wagnerova účast v letošním otvíráku náhodná nebyla, předznamenala jeho ženskou nástupkyni pro 12. ročník. Susan porotě vytřela zrak. TECHNO, TECHNO, TECHNO, zazní i na bootcampu.

Lauren Murray (25)

Výběr: Jocelyn Brown – Somebody Else’s Guy

VojtaP:  Mladá a sympatická recepční u zubaře velmi obdivuje Whitney Houston a nachystala si od ní snad celou diskografii. Porota ovšem letos nechce slyšet po 238. I Have Nothing, apod. Po delším hledání se Simonem našli ne-Whitney písničku. V tu chvíli Lauren přemohly nervy a začátek se jí těžce nevydařil. Těžká situace, nervy na pochodu a všichni očekávají hvězdný výkon. Lauren se naštěstí podařilo skvěle odrazit ode dna. Výšky si dávala levou zadní, jakoby se ani nesnažila. Parádní casting, pokud se Lauren dostane přes své nervy, může dojít daleko, má pro to předpoklady. 4x ANO!

Jennifer Phllips (49)

Výběr: Mary Mary – Shackels

VojtaP:  Londýňanka Jennifer se přiznala, že miluje zpěv v kostele. Pro porotu si vybrala Halo od Beyoncé, překvapivě porota návrh zamítla, stejně tak druhou možnost od Celine Dion. Že by opravdu porota dala stopku všem předvídatelným „sýrovým“ výběrům? To by bylo skvělé. Zpět k Jennifer. Ta to vzala od prvních tónů pěkně od podlahy a svým živelným projevem rozpumpovala celou arénu, přičemž s přehledem vystřídala několik poloh. Takhle to vypadá, když do toho soutěžící dá všechno. Další skvělý casting. Jasný postup, uvidíme, jak Jennifer uspěje nebo neuspěje v dalších kolech, kde se utká s omladinou.

Tom Davies (25)

Výběr: Justin Bieber – As Long As You Love Me

VojtaP:  Tom by chtěl být mužskou verzí Cheryl. Výhody letošních castingů využil naplno, když si na pódium přizval taneční křoví. Porotu, hlavně Cheryl, vystoupení oslovilo. Já bych si nebyl tak jistý. Tomův zpěv byl průměrný a jediné, co ho zachraňovalo, byla show kolem, ani mi nepřišel nijak extra sympatický. Jak víme, tak v X Factoru (a už vůbec ne v showbusinessu nejde primárně o zpěv), Tom dobře vypadá a nejspíš se umí i pohybovat, tato kombinace mu nejspíš dala spoustu kladných bodů. U těchto typů je ovšem těžké najít vhodný song do live shows tak, aby vyniklo to, co vyniknout má a zároveň to bylo zábavné. Dlouhý život v soutěži mu však nevěštím.

Mason Noise (21)

Výběr: Justin Timberlake – Senorita

VojtaP:  Další mladík, se skvělým jménem do showbusinessu, potěšil zejména Ritu, se kterou se nebál v průběhu vystoupení flirtovat a střihnout malý taneček. Hlasově je na tom o něco lépe, než jeho kolega před ním, ani nepotřeboval podporu tanečnic. Bude Mason lamač dívčích srdcí také v bootcampu?

Tom Bleasby (19)

Výběr: Bob Dylan – Make You Feel My Love

VojtaP:  Tom od pohledu není žádná typická superhvězda, svůj moment slávy však již zažil, když si střihl virtuální duet s Jessie J pomocí karaoke aplikace a výsledek nahrál na YouTube, kde se video stalo virálním. Před porotou zazpíval známou baladu. Simon uhodil hřebíček na hlavičku, výsledek Tomova castingu je rozpačitý. Nepochybně je Tom velmi talentovaný, ale jeho hlas zní příliš žensky, což spoustě lidí nemusí sednout a navíc mi u něj také schází star quality, v kontrastu s chlapci před ním působil unyle. U podobných mužských hlasů je jen velmi tenká hranice vkusu. Těžko říct, jak se jeho působení v soutěži vyvrbí, ode mě má zatím ne.

4th Power (19 – 27)

Výběr: Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj – Bang, Bang

VojtaP:  Sesterský kvartet do UK zavítal až z dalekých Filipín, aby soutěžil X Factoru. Nejsou to žádné amatérky, hned po jejich castingu vyplynulo na povrch, že se v Asii zúčastnily hned čtyř talentových soutěží v různých zemích, z toho dvě rovnou vyhrály, nejednalo se ovšem o mutace Talentu ani XF. Začalo se tedy spekulovat, zda si je produkce nepozvala, což bylo mluvčím X Factoru následně vyvráceno. Zpět k výkonu, děvčata si vzala velký loňský hit Bang Bang, na kterém ukázala velké vyzpívané hlasy a profesionální přístup. Byla to radost sledovat a poslouchat, jsem si jistý, že se střecha Wembley chystala každou chvíli odletět. Holky v podstatě splnily to, co se od dívčích skupin očekává, šlo vidět, že spolupracují již delší dobu a hlasově jim nedělá nic problém. Nepochybně budou v kategorii skupin vynikat.

Louisa Johnson (17)

Výběr: Michael Jackson – Who’s Loving You

VojtaP:  Teprve 17 letá Louisa je další z řady soutěžících, které sužuje tréma a nervy a jde to na ní hodně poznat. Jakmile Louisa otevřela pusu, bylo jasné, že to nebude žádná kuňkající hromádka neštěstí. Jen jsem se divil, čeho se s takovým hlasem tolik bála? Chvílemi mi nabíhala i husí kůže, dost dobrý! Louise se podařilo vytvořit první silný moment sezóny. Naprosto zasloužený postup!

TOP 3 sobotní epizody:

1. Louisa Johnson
2. 4th Power
3. Lauren Murray

The First Kings (21 – 25)

Výběr: Bruno Mars feat. Mark Ronson – Uptown Funk

VojtaP:  Jejich předchůdcům New Wave se nepodařilo přinést nic nového, podaří se to snad The First Kings? Skupina využila novou možnost volné ruky při castingu a nachystala si vlastní intro. Superúspěšný hit kluci pojali docela dobře, jejich vystoupení působilo mnohem více svěže než od New Wave a hlasově to sice nebylo ani zdaleka dokonalé, ale pořád se to poslouchat dalo. Kluci měli zatím největší výpravu, do které vložili dokonce vlastní peníze, skoro to vypadalo jako na koncertě nějaké etablované hvězdy. Líbilo se mi to, ale celkově jsem tak odvařený, jako porota nebyl. Pořád jsem si říkal, že tohle jsem už někde viděl.

Chloe Paige (21)

Výběr: Katy B – Crying For No Reason

VojtaP:  Prodavačka kosmetiky Chloe přišla odhalit kousek své duše hodně osobní písní od elektro divy Katy B. Chloe nemá příliš zapamatovatelný hlas, ale v jejím zpěvu šla cítit přesně ta emoce, s kterou byla píseň nejspíš taky napsaná. V tomto směru mě Chloe do svého vystoupení vtáhla. Nejsem si jistý, jak moc bude Chloe dále variabilní a průbojná, třeba překvapí, každopádně mě její casting potěšil.

Seann Miley Moore (24)

Výběr: The Queen – Show Must Go On

VojtaP:  Sestřih neúspěšných cizinců měl uzavřít Seann, Australan, který se na vlastní pěst přestěhoval do UK, aby si splnil sen. První dojem tvoří Seann takový všelijaký. Nepochybně ho po sestřihu exotů odsoudilo 90 % diváků. Co mělo přijít nečekal nikdo. Naprosto přehledný, solidní výkon. Nechybělo tomu sebevědomí, potřebná teatrálnost a hlavně velký hlas. U Seanna jsem si vzpomněl na casting Cher Lloyd, kdy taky nikdo po jejím příchodu na pódium nečekal nic objevného a nakonec se z ni stala finalistka a úspěšná zpěvačka. Kdybych měl tipovat, tak Seann půjde diky nesporné originalitě minimálně do domu porotců. Osobně jsem zatím na vážkách, záleží, který prvek u Seanna převáží, jestli teatrálnost nebo talent. Seann je úkaz a bude zajímavé sledovat, jak diváci přijmou jeho osobu, která bude nepochybně publikum jasně rozdělovat.

Josh Daniel (21)

Výběr: Labrinth – Jealous

VojtaP: Josh byl ve svém castingovém dnu úplně poslední soutěžící, je to opravdu nelehká pozice, protože natáčení se obvykle protáhnou klidně i do půlnoci a porota už nemusí být po celém dnu v dobrém rozpoložení. S Joshem také přichází první velká „sob story“ letošního ročníku. Na otázku proč si vybral zrovna píseň od britského zpěváka Labrintha odpověděl, že je to pro to, že chce lidem ukázat vlastní interpretaci textu, vázanou na smrt jeho nejlepšího přítele. Jeho interpretace byla opravdu dojemná, osobně by mě ani nenapadlo tuto píseň takhle použít, přesto text stále seděl a i já musel téměř zamáčknout slzu. Simon a Cheryl si nedávno prožili podobnou zkušenost jako Josh, přičemž Simon měl ránu velmi čerstvou. Není proto divu, že se hodnocení zvrhlo v slzavé údolí od většiny poroty, což nakonec trochu zastínilo Joshův skvělý výkon. Josh si vybral skvěle, má krásnou barvu hlasu, kterou v baladě dobře prodal.

Top 3 nedělní epizody

1. Josh Daniel
2. Chloe Paige
3. The First Kings

Nepostoupili

Man and Woman (36 a 30)

Výběr: Michael Jackson – You’re Not Alone

VojtaP: V X Factoru se kreativitě meze nekladou. Chvílemi partnerské duo Man and Woman si to vyložilo po svém. Letošní další příklad naprosté deziluze a ani špetka talentu. Jejich vystoupení sem tam připomínalo spíše partnerskou hádku a chvílemi zase kočičí námluvy. Sebevědomí těmto dvěma exotům rozhodně nechybělo, ženská polovina dua to ještě završila tím, že má na to jít dále sólo. V tu chvíli už byli diváci i porota značně otrávení. VEN!

Jon Goodey (27)

Výběr: George Ezra – Budapest; OneRepublic – Counting Stars

VojtaP:  Jon začínal v duu s Olly Mursem, kterému vymysleli hrozné jméno. Ollyho úspěch v show se stal pro Jona inspirací. Až nyní se rozhodl do soutěže přihlásit. První výběr padl na Budapest, ale něco tam nehrálo, jakoby byl Jon úplně někde jinde než v Aréně. Ach, ty nervy. V druhé písni se potvrdili nejhorší obavy všech. Energickou popovou hymnu Jon totálně zadupal do země. Zcela bez zápalu, drivu, nějakého nadšení jen vlažně odzpíval kus textu, byť to nebyla pěvecky žádná katastrofa, stejně se na to nedívalo dobře. Opět se tu ukázal velký kontrast oproti Jennifer, která při svém vystoupení na pódiu nechala duši. Musím souhlasit s Ritou, Jon sice umí zpívat, ale hvězdný performer z něj nebude. 4x NE!

Kelly Kiernan (18)

Výběr: Ariana Grande – Just A Little Bit Of Your Heart

VojtaP:  Kelly pochází z Irska, vybrala si skladbu od Ariany Grande. Kelly nemá hlas jako Ariana a těžko říct, jestli za naprostou intonační katastrofou stály nervy.

Jamie Mitchell (21)

VojtaP: Další vyplašený soutěžící. Jamie se sice snažil, ale tréma byla silnější než on.

Adriana Deco (25)

Výběr: Earth, Wind & Fire – Boogie Wonderland

VojtaP: Adriana pochází z Polska. Zdá se, že všichni na světě chtějí být v britském X Factoru. Excentrický styl oblékání a přehnané sebevědomí jsou dva hlavní atributy, které by mohla rozdávat plnými hrstmi a pořád by ji dost zbylo. Toho pěveckého talentu totiž moc nepobrala.

Zaiga Melke (44)

Výběr: Lloyd Webber – Wishing You Were Somehow Here Again

VojtaP:  Další zahraniční návštěva, tentokrát z Litvy. Kdyby byl XF soutěž ve zpěvu na jedné noze, tak… No tak nic. Ani tam by se Zaiga nekvalifikovala. Utrpení sledovat i poslouchat. Spíš než návštěva ze zahraničí, návštěva z vesmíru.

Impulse (25 a 21)

Výběr: Bonnie Tyler – Holding Out for a Hero

VojtaP: Dívčí duo z Nizozemí mohlo napravit cizincům pověst, ale nepodařilo se. Úplně jsem soucítil s Cheryl, které výraz celou nastalou situaci vystihl.

Shrnutí podle VojtyP

Nová řada má za sebou kvalitní rozjezd. Jen škoda té sledovanosti, která zase po roce klesla. Snad se to ještě.s příchodem podzimu zlepší.
Odlišný přístup jde poznat a X Factor působí mnohem více svěže, než třeba loni. Zdá se, že produkce a porota upustila od profláklých velkých balad, na kterých už se nedá kromě hlasových exhibic předvést nic zajímavého. To je správná cesta. Volná ruka při castingu se zatím také osvědčila, soutěžící mohou mít své tanečníky, grafiku a rekvizity. Hned to je více pestré a svěží.
Hned po talentu, kde se opět už v prvních dilech našlo pár zajímavých kusů, mě zajimala porota.

Staří znamí Simon a Cheryl předvedli svůj dobrý standart. Cheryl je o něco výraznější a výřečnější než loni. Nováčci možná nedostali tolik prostoru, ale také se ukázali víceméně v dobrém světle. Rita je sympatická a svá a nebojí se říct i tvrdší kritiku. Jak jsem již nastínil v glose, Nick nebude mít po Louisovi těžkou práci, zatím očekávání splňuje. Podle všeho je pro každou srandu a trochu na mě působí, jako David v Talentu. Jsem zvědavý, jak bude porota fungovat dál.

První dily se opravdu povedly, což je dobrý příslib do dalších dílů a fází soutěže.

Jak dopadlo hlasování o kategoriích?

Letos měli diváci poprvé možnost pomocí Twitteru rozdělit kategorie mezi porotce. Hlasy byly sečteny a výsledek je opravdu zajímavý.

Simon – starší 25 let
Cheryl – skupiny
Rita – holky
Nick – kluci

VojtaP: Cheryl letos bude mít poprvé za svou kariéru v soutěži skupiny, Simon dostal opět starší 25 let a holky a kluky si rozdělili nováčci v porotě. Osobně jsem nakonec hlasoval jinak, než jsem předznamenal v glose a trefil jsem se jen do Cheryl se skupinami. Výběr diváků je zajímavý, po včerejší epizodě, kdy Rita adorovala Seanna jsem čekal, že jí diváci nadělí právě kluky. Simon si se staršími udělal minulý rok dobré jméno a tak byli diváci v tomto ohledu konzervativnější. U Nicka odhaduji úspěch, kluci jsou kategorie za odměnu. Nejtěžší práci budou mít ženy v porotě.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 12
1
Ludvík
Reagovat

X Factor se mi zatím líbí! S žebříčky souhlasím. Taky souhlasím s tím, že to celé pusobí svěže, moderně a že všechny soutěžící nabádají aby nezpívali profláklé kástingové písničky. Dobře se na to dívá a není to tak nudné, jako konkurzy obvykle jsou. Porota, zatím je to spíš o Cheryl a Simonovi, Nick a Rita moc prostoru nedostali, ale mám pocit že to bude klapat. Britové si akorát musí zvyknout na fakt, že Louis Walsh už tam prostě není. Ohledně moderátorů, Caroline Flack a Olly Murs spolu byli naprosto parádně sehraní v Xtra Factoru, jak víme během předtočených dílů moc prostoru nemají a tudíž je ani nejde moc hodnotit, uvidíme jak budou vypadat v LIVE kolech.
Ohledně rozdělení kategorií jsem zklamaný. Simon má zase overs… přál jsem mu holky u kterých je úspěšný (Leona, Melanie – USA), Cheryl jsem skupiny přál, může překvapit podobně jako Tulisa s Little Mix, Rita a holky, to je další špatný výběr, k ní by se daleko víc hodila kategorie kluků, i když by si tam pravděpodobně prorvala Seanna, mohla by vzniknout podobná situace jako u Nicole s Rylanem až na to že Seann umí zpívat. No a Nick by měl dostat Overs, plus posunul bych hranici overs na 28+…

2
Michal V.
Reagovat

Nejaky kvalitni vykony tam byly… ale nejvic zapamatovatelny byl asi jen ten Seann… jsem ovsem trochu na vazkach jak na tom se zpivanim doopravdy je… Show must go on prakticky celou predelal a do zadnych dobrodruzstvi se nepoustel, jestli je to z nedostatku a nebo jen proto, ze proste chtel udelat takovou verzi… uvidime.

3
JENKAA
Reagovat

moc děkuji za rekap…..prostě, takto se dělá show…a malá poznámka, ať už jakákoliv sledovanost, dělá ji Simon……má takový mončíčí pohled, mnoha barev…Luisu jsem v rekapu nenašla, takže zatím žádný favorit, no možná holky z Filipín…lec obecne, super:-)

4
VojtaP
Reagovat

@JENKAA: není zač :) Jinak odkazy jsem opravil, zrovna u těch nejlepších mi nějak utekly, všechno by mělo být v pořádku.

5
yeey
Reagovat

Prolitl jsem par spoileru ze Six chair challenge, bylo to hlavne o Boys a Girls kategoriich… kluci pry byli faakt hodne slabi a vlastne vycnivali jen Sean a Josh, zatimco holky jsou opravdu hodne silny a Louisa to totalne zabila s And I’m Telling You…

6
Bedy
Reagovat

@yeey: Chystal jsem o těch spoilerech malou aktualitku. (Možná vydám zítra). Ale dočetl jsem se to taky,… kluci prý nejslabší letos… vždy silná kategorie… letos katastrofa. I Nick to při výběru pěkně schytal. Ovšem to i Simon. Nevím nevím.. uvidíme :)

7
VojtaP
Reagovat

@yeey: taky jsem to o těch klucích četl. Obávám se, že i letos to dopadne tak, že se toho klukům bude opět hodně odpouštět a holky ostrouhají, i když se budou snažit sebevíc.

8
patrik
Reagovat

A Četl jsem že behem Six chair challenge byl Simon brutalně vypískan že furt vracel zpevaci který vyhodil .prej to byl masakr mame se naco těšit

9
Bedy
Reagovat

Vydal jsem článek k dnešnímu a zítřejšímu dílu, můžete pak přesunout diskuzi tam. :)

10
samuell
Reagovat

Seann nový Fredy.
Exot, ale já mu to sežral:)

11
samuell
Reagovat

samozřejmě Freddie.

12
filipko54
Reagovat

nemáte to někdo nahrané z WAU? :-) kdyžtak dnes v 17:05 to opakují

Přidat komentář