Panáček v reality show

SK Farma 6 – Janin týždeň (video) + rekap (5/5)

2. Září 2015 | napsal(a): | reality show: Farma 2018 SK

[singlepic id=11140 w=615]

po-št o 22:00, pia o 20:30

Dnes bude farma trocha dlhšia, bude sa vysielať aj DUEL. Preto si urobte pohodlie a nezabudnite zapnúť farmu už o 20:30. Možno je to v tomto čase poslednýkrát, Markíza zvažuje aj DUEL dať na 22:00.

Diely v archíve:
http://videoarchiv.markiza.sk/video/farma/cele-epizody-6.-seria

Rekap DUEL – deň piaty
Raňajky obohatilo čerstvo nadojené mlieko. Roman s Janou radosť nezdieľajú, nepijú ho. Ľubovi už lezú na nervy zvieratá, Malina, kôň, kravy, Malina, kôň, kravy – stále kolečko s vodou. Na poznámky ohľadom vody reaguje výbuchom hnevu, ak nie vody, treba dreva. Stále chvália Líviu, ale on robí viac. Gabika ráno vykydala, podojila a nakŕmila zvieratá – 3x porušila pravidlá, ale nechcela, aby sa dojilo na obed. Jana si myslí, že Gabča je len s Peťou veľmi akčná. Zadelí úlohy, Roman je veľmi spokojný. Laura krášli plot, Michal s Dodom sa pustili do opravy šrotovníka, aby sa múka ľahšie mlela. A Džony kosí. Laci dnes nemá na nikoho náladu, stále sa tam rieši to isté a jeho to už nebaví. Nikola s Romanou upravia močidlo. Gabika s Peťou vyrobili syr. Struňo sa už hecuje na duel, píli drevo, ukazuje, ako sa zaprie pri pretláčaní. Ešte pred odchodom operie sluhovské oblečenie. Nikola oholí Laca, Gabike spraví strih. Lívia sa konečne cíti super, obliekla sa do svojho oblečenia.

Kveta prichádza pre meno druhého duelanta. Hneď sa spýta na pravidlá. Struňo jedol jablko v kuchyni, Gabika s Peťou dojili, Džony tiež, dohliadať mohol, dojiť nie. Laura tiež pomáhala v maštali. Jana má všetkým, kto porušili pravidlá určiť trest, Struňo, ak sa vráti z duelu až kým sa nezvolia sluhovia, bude mať na starosť všetko, čo súvisí s vodou. Na Džonyho Kveta vytiahne obťažovanie, vyjadrí sa Nikola – tam si to už vysvetlili, Jana – tú stále obchytkáva, Laura – nechytá ju, iba má chlípne reči, ale ona to berie ako žart, Lívia – iba žartíky, ale nie je to príjemné. Kveta ho požiada, aby sa krotil, ženám to nie je po vôli. Dostanú sa aj ku krádeži Nikolinho tabaku. Kveta ich vyzve, aby sa priznali. Ak tak neurobia, budú trpieť všetci – majú čas do duelu. Struňo za druhého duelanta volí Laca – myslí si, že je mu rovnocenným súperom. Ten sa teší, aspoň si to vyskúša. V ohrození bol aj Michal a Dodo.

[singlepic id=11148 w=615]

Obaja sa zbalia, Jana im prichystá jedlo, postupne sa so všetkými rozlúčia. Peťa je veľmi spokojná, Laco jej žerie nervy. Roman si nemyslí, že si vybral dobre, mal to byť Mišo. Roman obviní Džonyho, že zobral tabak. Má do zajtra porozmýšľať, on nebude trpieť za druhých. Tvrdí, že mu dajú tak maximálne pokosiť pole. Na kameru osamote však povie, že ak by to urobil on, nepriznal by sa. Jana urči trest – všetci hriešnici popolievajú záhradu aj teraz večer, aj zajtra ráno. Do dojenia sa pustí Džony, Michal s Romanom zatiaľ opravuje zavlažovací systém. Laura má večer slabú chvíľku, príde jej ľúto za domovom, ďakuje do kamery mamine, za všetko jej ďakuje, vidí, aká je to drina. Prisadne si k nej Peťa, tej je zasa smutno za deťmi, poplače si aj ona.

Laci sa bojí tmy a samoty, ale už prekonal strach z veľkých zvierat, najviac by mu chýbala Lucy a Malina. Ľubo chce na farme zostať, dúfa, že na Laca má. Džony ráno dojí, Gabika pripravuje raňajky. Kým všetci ešte pracujú, Michal už je vybliekaný a pripravený.

Kvetka ako prvého navštívi Laciho – mal najlepšiu noc na farme, oddýchol si. K nikomu si nevytvoril priateľský vzťah. Struňo je podľa neho „šalený východniar“. Svoje šance vidí tak 50:50. S výhrou by začal podnikať, alebo by si kúpil auto, pomohol by mame.
Duelové disiplíny volí takto:
1. pílenie dreva
2. pretláčanie drevenou kládou
3. prekvapenie

Struňo sa tiež dobre vyspal. Peťa je mu asi najbližší človek, podarovala mu štvorlístok. Voľbu Laciho neľutuje, verí si. Na farmu sa prišiel zoznámiť so zvieratami.

[singlepic id=11145 w=615]

Farmári sa usadia v duelovej stodole. Kvetka ich uvíta a vyzve ich na zhodnotenie prvého týždňa. Jana je maximálne spokojná, Peťu Kvetka dojme k slzám, keď jej rozpráva o rodine. Pre Lauru bol týždeň veľmi ťažký. Všetku pre ňu bolo šok – všetko je zmena, veľa vecí si uvedomuje a začína si vážiť. Mama neprotestovala, keď chcela ísť na farmu, ešte nikdy od seba takto neboli….pokoj jej Kveta dá, až keď pustí slzu. Džony je spokojný, snaží sa s farmármi vychádzať a naučiť ich niečo. Nikola je v pohode, chce vydržať čo najdlhšie. Roman je spokojný, jediný, kto ho prekvapuje je on sám, robí veci, ktoré ešte nikdy nerobil. Aj jeho dojme, keď rozpráva o rodine, chýbajú mu. Ťažko sa mu rozpráva, taký je rozcítený. Jane sa zdá, že čím dlhšie sú spolu, tým sa kolektív utužuje.
Späť by chceli:
Laciho – Jana, Lívia, Michal,
Struňa – Peťo, Dodo, Džony, Nikola, Roman
Gabika a Laura sa nevedeli rozhodnúť

Prichádzajú aj duelanti a Kvetka žiada, aby sa priznal človek, ktorý odcudzil tabak. Nikto – kolektívny trest znie – od tohoto momentu až do odvolania nesmie nikto konzumovať mlieko vrátane srvátky. Budú z neho vyrátať len syr, ktorý odovzdajú Martinovi. Zakázaná je aj konzumácia plodov záhrady. Kto trest poruší, čaká ho definitívny trest.

Struňo je nervózny, Laci sa cíti dobre.

[singlepic id=11146 w=615]

Pílenie dreva – Struňo vyberá aj pílku aj stranu. Hneď na začiatku sa mu pílka zasekne, veľmi na ňu tlačí. Lacimu to ide lepšie, hoci si dáva prestávky, má veľký náskok. Ide ako motorová myš, Struňo padá. Laci vyhráva 1:0.

[singlepic id=11147 w=615]

Pretláčanie drevenou kladou – má to celkom ľahký priebeh – je vyšší aj silnejší, Struňo vzdoruje len chvíľu na úplnom konci. Laci vyhral duel hladko 2:0, je spokojný, vracia sa späť.

Peťa plače, Kvetka pripomenie, že aj ona bola tá, ktorá ho posunula do duelu. Struňovi budú všetci chýbať, ešte sa nestihli dobre spoznať. Rozlúči sa s farmármi, jeho úlohou je napísať list pre farmárov a určiť farmára týždňa. Postupne sa so všetkými rozlúči, plače aj Lívia aj Džony. Peťa sa lúči ako posledná, rozplače aj Struňa, ospravedlňuje sa mu za zvolenie do duelu. Jana je spokojná, Laci jej vyhovuje viac. Struňo sa rozlúči so zvieratami, napíše list a farmárom týždňa bude opäť žena.

Rekap zo 4.9.2015 – deň štvrtý
Voľba duelanta:
Ľuboš – Gabika, Džony, Nikola, Peťa, Dodo, Michal, Laco a Roman
Lívia – Laura
Časť volila Struňa, lebo verili, že sa vráti a zbavia sa jedného nepotrebného, ženy odmietajú, že by ho volili kvôli tomu, že by sa báli ženského duleu. Laura volila Líviu, lebo by si chcela vyskúšať duel. Janu voľba sklamala, dohoda bola iná. Ľuboša hnevá, že všetci vidia iba to zlé, čo všetko spravil a ako sa za sluhovania nadrel. Od niektorých, napr. od Džonyho hlas nečakal. Kvetka pripomenie, že voľba druhého duelanta je len na ňom, nemá sa s nikým o tom rozprávať. Lívii je Struňa ľúto. Neskôr na poli sa rozprúdi debata o voľbe, Peťa si vyčíta, že ho označila, bola hlúpa. Opäť sa dostane na pretras Dodo a jeho Lucy. Na večer sa dohodli, že bude zvážať z poľa obilie, nekonalo sa. Farmári sa na neho hnevajú, keby nebolo kobyly, ohrada by ešte nestála, robí len okolo nej. Nikola má slabú chvíľku, nie je tam žiadna baba, ktorá by bola na priateľstvo. Niekto jej zobral tabak, potom jej ho vrátili, ale bolo tam len na dve cigaretky. Pred spaním prebehne aj Džonyho kúpeľ, vodu mu nalieva podľa dohody Laci.

Na druhý deň sa Jana sťažuje, že Džony nepochopil, že sú im nepríjemné jeho dotyky, nechce ísť s ním nikde sama. Nikola berie britvu do ruky a oholí Michala. Za stolom Jana, Gabika a Laco rozjímajú, aký je Struňo chlap, keď nechá ťahať Líviu ťažké krhly s vodou. Jemu sa zasa zdá, že veľa robí, rád by si to s Líviou vymenil. Jana mu nakáže vypratať maštaľ. Do kosenia sa prvýkrát zapojí aj Michal. Šetrí sa však, aby bol fit, ak by si ho Struňo zobral do duelu. Na rad príde vyšetrovanie krádeže Nikolinho tabaku. Nikto o ničom nič nevie. Ruku k dielu priloží prvýkrát aj Lucy, naložia je riadne na chrbát.

[singlepic id=11143 w=615]

Na kontrolu prichádza Martin. Jana si myslí, že nebude chváliť. S poriadkom je spokojný, slamníkov sa mu zdá málo. Zavlažovací systém je vizuálne perfektný, mali to len aj zvonku natrieť krvou. V močidlách mali byť aj na dne kamene, hnojisko je malé, podlaha v maštali, pivnica je v poriadku. Najhoršie dopadne sprcha. Technicky v poriadku, ale plachty, ktoré dali okolo nej Martina nahnevajú. Všetky uteráky z domu, čo si priniesli zoberie so sebou. Konopnú a slamníky si nevedia vážiť, dehonestujú prácu tkáčov. S Janou príde na pole, ani toľko nečakal, že bude pokosené, dáva klobúk dole. Všetci sa tešia, Džonyho vyhlási Marin za človeka, ktorému môžu poďakovať, ako sa postará o ich žalúdky. Romana táto pochvala ranila. Janka si za tento týždeň vyslúžila 35 mincí zo 40. Laco sa ešte zaručil, že dokončia močidlo. Za venček Martin ponúkne zemiaky, alebo lekvár, zemiaky vyhrali. Na farmu príde späť aj s prasiatkami. Každý má jedno, poctivo si ho odnesú po jednom do maštale, až na Miša, nebolo mu to príjemné. Martin sa znova otočí a príde s Cifrou a Jahodou, dvoma kravami na mlieko. Rommana to nepotešilo, má strach z nich. Prasiatka sa postarajú o zábavu – utečú z maštale, nastane poriadna naháňačka. Martin spovedá Miša, prečo nechce do rúk prasa chytiť. Mal by si vždy na toho tvora spomenúť, keď si krája kus z rezňa. Má si premyslieť sám, či je to takto v poriadku, ak sa bude štítiť práce so zvieratami, bude to musieť robiť niekto za neho.

[singlepic id=11144 w=615]

Zasa nastala hádka, zvada, krik. Kto bude dojiť, ako bude dojiť, ako budú kravy uviazané, kto ich uviaže, čo s Malinou kým sa dojí…. Peťa s Gabikou napojí a nakŕmi kravy, podoja ich – porušili pravidlá, Gabike to však je jedno, niekto sa o zvieratá postarať musel. Laura čo nevypije doma pohár mlieka si toto kravské veľmi chváli. Dodo musí kvôli kravám presťahovať Lucy, vyčistí ďalšiu maštaľ, chlapi mu pomáhajú. Michal vymenil tabak za jedlo, poriadne sa navečeral.

Rekap z 3.9.2015 – deň tretí
Sluhovia od rána makajú. Lívia sa na noc nesťažuje, celkom sa vyspala, Struňo sa netlačil. Na raňajky je len zelenina a slivky. Peťa, Džony, Laura a Gabika sa vybrali na pole kosiť, kým ešte nie je také teplo. Peťa kosí, ale jej systém kosenia je veľmi povrchný. Je však jediná, ktorá Džonymu s kosením pomáha, nikto iný nechce. Sluhom sa podaril zapáliť obed, dorábajú v halušky s kapustou. Dodo čakal od Jany viac iniciatívy, je to tak na 50%, veľmi veľa vysedávajú v kuchyni. Na Doda má zasa ťažké srdce Gabika. Rozhodol sa totiž stavanie ohrady pre Lucy uprednostniť pred všetkými ostatnými úlohami. Pomáha mu Roman. Gabika vykrikuje, že keď ona bude farmárka, tak bude vojenský režim. Laura sa nečuduje, že Jana už nemá záujem zadeľovať úlohy, lebo aj tak si všetci robia po svojom. Najviac je počuť Gabiku, doteraz bola ticho, teraz ju bude počuť! Roman sa do nej obuje – má primitívne názory. Laci si myslí, že obaja by chceli viesť farmu. Pred obedom Jana všetkým pri stole prizvukuje, že treba ísť na pole kosiť. Halušky s kapustou majú úspech, Peťa za ne Struňa aj vybozkáva. Po obede sa pustia aj do zavlažovacieho systému, Laci s Janou varia krv, pre neho je to zatiaľ najhorší zážitok. Peťu serie, že cez horúčavy nemôže ísť na pole, rada by Džonymu pomohla. Hnevá ju, že iní chlapi tam chodiť nechcú, keď môže ona kosiť, mohli by aj oni. Chlapci – Dodo a Roman sú na seba veľmi hrdí, projekt aj úlohu pochopili. Zavlažovací systém sa vraj vydaril. Pekne vyzerá, funkčnosť je však otázna.

A Džony kosí a kosí, z tej horúčavy sa mu však lýtka začínajú zapaľovať. Nikola sa sťažuje, jeho perverzné reči jej začínajú vadiť. Ryška so Struňom večeru robia, Peťa s Gabikou spravia hojdačku. Laci prizná, že dnes robote veľa nedal. Struňo chodí, chodí hore dole, ale či majú zvieratá vodu sa nepozrie. Musia ho až farmári upozorniť. Na večer sa pustia aj do stavby sprchy, podarilo sa, dievky ju aj otestujú.

Na raňajky sú dusené paradajky s cuketou a chlebové placky, opäť sluhovia zabodovali. Tentoraz dostane boštek na líce Ryška. Džonyho sa stráni, je doterný. Po raňajkách Gabika pri stole začne, že by mali dodržiavať hygienu. Myslí tým hlavne na Džonyho, ten sa bráni, tričko má prepraté. Ostatní však potvrdzujú, že sa s umývaním veľmi nepretrhne. Obutý spí, nohy mu smrdia. Jane príde nevoľno z toho. Nikola začne pri stole aj s tým, že jej vadí, ako sa Džony správa k ženám – Džony je zahanbený. Laura priznáva, že je troška lepkavý, ale nemyslí to vážne. To vraví aj on, kto nepozná žarty, ten je pre neho puntičkár.

[singlepic id=11141 w=615]

Nika príde z poľa a plače. Ona už mala všetko pohrabané, kosci stáli a nič nerobili, tak ich popohnala, Dodo jej odvrkol, aby si to šla skúsiť. Nahnevala sa, povedala, že ona to nevie a odišla od nich. Roman s Janou ju utešujú, pýta sa jej, či by radšej nechcela zostať hore s nimi. Dodo je podľa nej mudrlant, čo všetko vie a pozná. Jana si ide vypočuť aj druhú stranu. Podľa ostatných sa nič nestalo, oni brúsili kosy a vyrovnávali si chrbáty, Dodo jej slušne povedal, že aby šla kosiť sama – tlmočí Gabika. Laura vraví, že boli tri rady pokosené, hrabať mala čo. Všetci stoja za Dodom, nie zle jej povedal. Nikola sa na pole vráti, Dodo si myslí, že tieto ženské nálady sú spôsobené slnkom.

Na farmu príde návšteva – fotograf. Má ich zvečniť, keď sú takto všetci pekne spolu. Farmári dostanú aj prednášku o starom systéme fotografovania. Prišlo im vhod takého chvíľkové rozptýlenie, držia spolu. Fotku ako prvá vidí farmárka týždňa a nechá kolovať. Všetci sú nadšení, neverili, že taká pekná fotka z toho bude. Na fotke sú všetci spolu, vyzerajú ako kolektív, ale pritom to tak nie je. Nahnevali sa na Džonyho, dohodli sa, že na obed budú robiť pri farme, sám sa však vybral na pole kosiť – dostane hubovej polievky od Gabiky. Zasa škrek po celej farme.

[singlepic id=11142 w=615]

Dodo nechce Lucy využiť cez deň na prácu, vraj je unavená, môže pracovať len navečer. S Romanom sa pustia do opravovania ohrady. Ostatným to nie je celkom po chuti, že je u neho stále na prvom mieste, on však vraví, že ohradu robí vo svojom voľnom čase.

Príde Kvetka s džbánom. Pýta sa ich ako sa im darí, Jana si myslí, že nie je dobrý farmár týždňa, nevie ľuďom rozkázať, lebo chce so všetkými slušne vychádzať, ale to sa nedá. Stále ju tu krik, hádka, zvada, nerešpektujú ju. Podľa Romana už Janka rozdeľuje prácu spravodlivo, predtým to tak nebolo. Struňo si myslí, že majú veľa roboty, majú to drsné. Príbytok sa mu tiež nezdá, inak je to pohodička. Lívia je spokojná, výška príbytku jej však tiež nevyhovuje. Struňa chvália, varí výborne, Lívia udržuje poriadok. Kvetka vyprovokuje rozhovor na hygienu, aj keď všetci vravia, že je všetko v poriadku, Kveta stále tlačí. Opýta sa nakoniec priamo Nikoly, tá označí Džonyho za toho, kto hygienu nedodržiava. Rozprúdi sa debata o sprchovaní, kto kedy ho videl umývať sa. Nakoniec sa rozhovorí Gabika, hoci všetci doteraz zatĺkali. Džony vraví, že je všetko v poriadku, on sa umýva vzadu. Nakoniec sa dohodnú, že bude vždy chodiť Džony ako prvý do sprchy, Laci mu bude nosiť vodu. Kveta pristúpi k voľbe prvého duelanta a tým diel končí.

Rekap z 2.9.2015 – deň druhý
Na farme sa rozvidnelo, všetci sa samovoľne zobudili. Peťa s Lacom robia postele, Nikola s Laurou polievajú záhradu. O raňajky sa postarala Gabča, každý po koliesku uhorky a 1/8 paradajky. Po raňajkách sa Ryška s Laurou pustia do okopávania záhrady. Roman zistí, že sa pokazila pumpa, pri stole hlasno zisťuje, „Kto pumpoval, keď sa pumpa pokazila!!!“ Keď sa včera s vodou oblievali, na dôsledky nemysleli. Gabča s Lacim naoberajú jablká – na obed bude jablkové pyré s čerešňovým kompótom. Už pri obede vznikajú prvé hádky, kto koľko zjedol, nezjedol, nedojedol. Lauru vytáčajú debilné pripomienky, radšej nech si všetci pekne do huby povedia.

Kvetka prišla s košíčkom, pýta sa na prežitú prvú noc. S Janou sú zatiaľ spokojní, neľutujú, že si ju zvolili. Za sluhov zvolí Ryšku a Ľuba. Bude im to podľa nej klapať, budú sa dopĺňať. Ryška to tušila, bude to musieť nejako prežiť. Musia sa presťahovať do príbytku pre sluhov a chodiť v konopnom oblečení. Pred voľbou druhého duelanta musia oblečenie vyprať a pripraviť pre nových sluhov. Ryške príde ľúto, rozplače sa. Laco si myslí, že je slabá osobnosť, Líviu nasralo, že sa Jana obhajovala a ospravedlňovala sa jej. Jana však vraj proti Lívii nič nemá, ak by mala, vynadá jej, vie byť dobrá sviňa. Ľubo s Líviou si najskôr musia príbytok upratať. Ľubo si myslí, že on to zvládne v pohode, ale jeho spoločníčka je slabá, preto musí on robiť viac. Peťa robí veniec, Dodo zasa ohradu pre Lucy.

[singlepic id=11135 w=615]

Martin prichádza s plnou vlečkou, pochváli výzor sluhov a rozrozpráva sa o histórii farmy. Tento týždeň bude veľa úloh, lebo sú v plnom počte. Musia vyčistiť pivnicu, aby mali kde zásoby ukladať, priniesol im slamníky, ktoré naplnia slamou, zašijú a budú sa mať kde vyspať. S Janou sa prejde po farme, zistí, že je pumpa pokazená. Niečo sa prihodilo, musia prevárať teda vodku aj z iných studní. Priniesol jej plánik zavlažovacieho systému + blízko studne si majú spraviť kútik na hygienu. Po ceste okolo ohrady pre Lucy len mávne rukou, zdá sa mu to celé labilné. S haluzovinou kúriť nemajú, je to dobrý materiál na oplotenie záhrady. Na okraji pozemku sú zahádzané dve močidlá, majú ich vyčistiť a upraviť tak, aby získali čo najvyššiu hladinu. V maštali treba skontrolovať podlahu a vyplniť diery. Pole je plné obilia, úroda z neho nebude veľmi súca kvôli veľkému suchu, ale treba ho pokosiť a ponosiť pod strechu. Jane sa úlohy nezdajú ťažké, keď povedala, že spravia, tak spravia. Martin sa ponúkne, že pred všetkými zrekapituluje úlohy, Jane netreba. Martin neprišiel len s úlohami, priniesol aj základné potraviny – kyslá kapusta, olej (masť), ocot, koreniny, cesnak a soľ. Vždy keď minú, majú povedať a priniesť prázdne vrecko. Prekvapili ho, že už aj niečo vyprodukovali – Peťa spravila venček a natrhali mu kôpor. Martin im nechal na impregnovanie zavlažovacieho systému krv a obilie pre nich aj pre zvieratá. Verí, že nabudúce už chlieb bude voňať farmou, recept je v almanachu. Dodovi nechá fľašu, oslavuje narodeniny, zagratuluje mu a verí, že Lucy sa bude podieľať na prácach na farme. Pred odchodom pripomenie oplotenie záhrady.

[singlepic id=11136 w=615]

Jane sa zdá málo, farmárom je priveľa. Džony radí, kedy bude najlepšie kosenie a ako zadeliť úlohy, dohodnú sa, že kto prvý vstane, budú ostatných. Džony chodil na majstrovstvá v kosení za ČR a SR, uvidia veru ako sa kosí! Pustia sa poctivo do plnenia úloh. Jedni močidlo, jedni záhradu, najviac rozumu má Roman. Janu vytočí, má veľa rozumu, ale manuálne zdatný nie je, buzeruje ľudí, je to fest nepríjemný človek. Pri stole začína debata, kto robí viac, kto robí menej…..prvé hádky, kriky, Romanovi sa nepáči, ako Jana zadeľuje úlohy. Laci si myslí, že Roman nezvláda autority. Skočia si do „vlasov“, vynadajú si. Roman je najmúdrejší, vraví len to, čo je pravda – podľa neho, hrotí situáciu. Pustia sa nakoniec všetci do kosenia. Džony kosí, Gabika sa mu vysmieva. Roman snaží naučiť, Gabika tiež riadne zaberá. Mišo s Lacim objavia konope, veľmi sa tešia. Pri kosení nakoniec zostane len Džony s Nikolou, Laura znáša, kosiari zo vzdali a šli radšej po inej robote. Vraj nie sú kosy podkuté.

Ako sa nad farmou zmráka, zmráka sa aj nad farmárkou týždňa. Pod stromom si poplače – už v druhý deň na farme sa začínajú robiť skupiny, možno si aj poplače, ale zvládne to! Gabika si myslí, že to niektorí nezvládajú. Petra odchádzala na farmu, prišla však do šialeného domu, každý s každým sa háda, nadáva, atmosféra hustne. Už je riadne večer, Džony stále kosí. Laura nepochopí, ako sa už po 48 hodinách ľudia dokážu hádať, NIkola berie tieto hádky za banality. Jana už v mažiari melie múku, zajtra možno aj chlebík bude. Roman si myslí, že Jana zadáva zle prácu, on sa ozval a samozrejme je za najhoršieho.

Rekap z 31.8.2015 – deň prvý
Prvé hodiny na farme trávia farmári jej upratovaním a objavia ďalších spolubývajúcich – veľa, veľa myší. Petra a nielen ona z nich má strach. Pod schodami objavia mŕtvu, zapáchajúcu líšku – Gabika ju zatiaľ dá na okraj poľa, neskôr ju chce s chlapmi zakopať. Problémom farmy na skale je VODA. Objavili studňu, ktorá je však veľmi ďaleko. Janu prekvapuje, že ženy musia ťahať vedrá s vodou, keď chlapi sedia za stolom. Sľubuje, že toto sa ešte zmení. Laci s Laurou sranduje, Dodo sa stará o svoju kobylu Lucy. Voda už je, treba aj oheň. Podľa reklamy, kde Martin zabudne okuliare a podpáli si farmu, skúšajú takto aj farmári. Gabika okuliarmi, Dodo fľašou naplnenou vodou – bez úspechu. Vodu, ktorú si prácne podonášali naliali do suda, ktorý asi nebol celkom čistý, voda im nechutí. Mišo si myslí, že je skysnutá, má žltú farbu. Lívia sa bojí viac smädu, ako hladu. Jana s Nikolou pracujú, chlapi skôr za stolom vysedávajú, majú siestu. Do roboty ich škrekom naženie až Gabika, ktorá organizuje skladanie postelí. Laci sa snaží skamošiť s Malinou, berie ju ako svoj darček, o ktorý sa musí postarať.

[singlepic id=11137 w=615]

Kvetka v kvetovaných šatách zazvoní pri dverách a zasadne za vrch stola. Farmári rozprávajú o príchode a prvých zážitkoch. Čakali viac rozbúranú farmu. Kvetka sa vracia ku skapatej líške, majú ju zakopať meter a pol do zeme. Vysvetľuje im, že sa farma v minulosti volala „Na skale“, celú jej históriu a klasické pravidlá hry a povinnosti sluhov. Necháva im fotku Ľudevíta a dostáva sa k voľbe prvého farmára týždňa. Každý dostane jedno pierko, kto bude mať najviac, stane sa farmárom týždňa. Za Janu je Roman, Laci, Peťa, Nikol, Gabika a Džony, Romanovi dala Laura, Lívia, Dodo, Jana a Ľubo, jedno pierko dostal Džony a to Baklažánove. Farmárom týždňa sa stala Jana, v prvom rade u nej budú zvieratá, až potom ľudia. Od Kvety vyfasuje kľúč od izby, kľúčik od truhlice a almanach. Postará sa aj o ich žalúdky, priniesla pečenú hus aj s pekáčom, lokše, kapustu a vínko. Označí to ako posledné poriadne jedlo, ktoré tu v blízkej budúcnosti majú. Dá im jednu indíciu k ohňu – majú hľadať zápalky. Peťa doma vravela, že pečenú hus alebo kačicu by do úst nedala – nakoniec veľmi chutilo.

Laci pomôže Jane so sťahovaním do farmárskeho domčeka, kde našli cigary, kakao, toaletné papiere a harmoniku. Problémom zostáva voda, je žltá a smradľavá. Romana to rozčuľuje. Dievčatá hnevá zasa chlapská nečinnosť, Mišo s Lacim sedia a vykecávajú. Lacimu sa veľmi páči krava, zoberie ju aj do kuchyne, kde práve Jana zadeľuje úlohy. Chlapi majú príkaz, že bude vždy voda nanosená, dievky zasa musia mať kuchyňu v poriadku. Krava prebehne celou kuchyňou na nevôľu všetkých. Peti Laco nesadol, hoci sa pred ním tvári, že je všetko OK. Všetkých poteší Roman, našiel v spálni za peterkami zápalky. Laci ako prvé zapáli cigaru.

Na Farmu príde Martin, všetkých uvíta. Riešia s ním vodu, Laco mu prinesie hrnček tej žltej, zlej, Martin ich vysmeje, vode nič nie je, nemajú byť bábovky. Jedno riešenie však pre nich má, priniesol pumpu a pred domom pripevnil k betónovej studni. A čuduj sa svete, voda tečie. Všetci sa tešia, kým sa prečerpá, majú si ju najskôr prevárať. Nemajú s ňou plytvať, na skale je jej málo. Jana dostane klobúk farmára týždňa. Pred odchodom im rozdá darčeky-balíčky. Laci sa tešil na kravie mlieko od Maliny, Martin ho schladí, Malina čaká teliatko, mlieko nebude.

[singlepic id=11138 w=615]

Každý si v balíčku so svojím menom nájde hygienické potreby, uterák, niektorí tabak, britvu, hrebeň… Hospodárove slová o šetrení vody nikto nebral vážne, nastala riadna oblievačka ako na Veľkú noc. Laura predvedie aj prvé večerné kúpanie. Plánuje spať vonku, poskladali len 6 postelí. Ryška s každým vychádza, s nikým nemá problém. Prvá noc padla na farmu, treba ísť spať…..

galadriel

Pri sledovaní HSTM v diskusii na oficiálnej stránke TV Prima spomenula Kačka (jedna z účastníčok) túto stránku a už stačil len strýček google. Potom som len dlho, dlho čítala a nakoniec sa zapojila aj do diskusie a to u farmára, kedy sa slovenský prekladateľ neozýval a kočky z klubu smesvině nevedeli nejaké to naše írečité slovíčko. A keďže Elko a SUN všetko zo slovenských RS nestíhajú, boli takí zlatí, že mi Nákupné maniačky na WAU prenechali :)) A teraz sa k Vám budem hlásiť aj cez SK Farmu. Kto sa teší ?? :D (rečnícka otázka)

Farma 2018 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 64
1
Pertule
Reagovat

Zdravím všechny vespolek. Zatím jsou farmáři pro mě „cizáci“, ale těším se na Deň prvý :)

2
Johana
Reagovat

Dnes celkem pohoda, zítra to asi nabere ty správné mezilidské grády.
Poznatek večera – kráva se nepase, kráva se venčí !
Tak by mě zajímalo, jestli je to ta stará známá, zasloužilá Malina z loňska, nebo se na Slovensku každá kráva jmenuje Malina.

3
Prochor
Reagovat

Včera mně zaujala causa voda a oheň. Mají tam podivnou vodu.

Podle amerického survivora by bylo vhodné pitnou vodu převařit.
Pokud nemají oheň – je dobré vodu alespoň přecedit přes 3 vrstvy látky – tím se odstraní až 90% nečistot, které jinak vypijou.

Oheň se snažili rozdělat pomocí sluneční energie a čočky.
Udělali dvě chyby: Na brýle je dobré kápnout kapku vody. Tím se sníží ohnisková vzdálenost a soustředí se více paprsků do jednoho místa. Za druhé je třeba ze slámy nebo sena nadrtit jemnou směs, která se snadněji zapálí než celá sláma.

4
jenkaa
Reagovat

Zatím tezko něco komentovat, snad jen, ze Laura na farme je typove podobna Laure z Romanu pro zeny a ze se to tam dle ukázek pekne rozjede.A když pominu svetla kamer, ze by pro mnohe z nas byl takovy pobyt mimo civilizace prospesny:-)

5
Poppy
Reagovat

Ano, zatím je to pohodička. Ve včerejším díle mne zaujaly dvě věci:

1) pánové se rádi srocují, aby vše prohovořili, jinak jsem si nevšimla, že by se někdo hrnul do práce – tedy kromě toho, co je na kluky. Ale mám dojem, že on jen dělá estrádu, není mi moc sympatický.

2) chodili dolů pro vodu, ta ze sudu jim smrděla. Martinovi ta smradlavá šmakovala. Nicméně okamžitě vykouzlil ze svého bouráku zařízení pro pumpování. A najednou se na viditelném místě před stavením vztyčila studna i s betonovým podstavcem. No nevím, třeba jsem něco přehlídla. Jak to, že si před tím nikdo nevšiml, že něco jako studna je na pár kroků od chalupy a oni tahali vodu zdola?

6
Dany
Reagovat

Ahok, nevíte proč dnes není Farma? Je tam Polívka, přesto, že v programu Farma je. Jsem se těšila a nic

7
Johana
Reagovat

@Dany: mrkla jsem do programu, Farma by měla začít ve 22.45

Reagovat

@Dany: Pokud koukas na program na seznamu, tak se nediv. Tam dost casto pisou uplne neco jinyho nez na Markize davaji.

Reagovat

Ehm .. ono to je opakovani ze vcera :) Teda to je bordel

10
galadriel
Reagovat

je to celé posunuté kvôli včerajšiemu štátnemu sviatku, pravdepodobne bude v piatok až trojhodinový maratón.

11
Poppy
Reagovat

@galadriel: Vy teda těch svátků máte! :-)

12
galadriel
Reagovat

29.8., 1.9. a 15.9……hej dá sa vyskladať super dovolenkový dvojtýždeň :D

13
Johana
Reagovat

@galadriel: jenomže termín státního svátku je dopředu známý, takže nevidím nejmenší důvod pro mystifikaci diváků – dvakrát jsem se dívala na nabídku programů na stránkách Markízy a Farma tam na včerejšek uvedená byla. Je to jak kdyby si lékař naobjednal pacienty na den státního svátku a pak do práce nepřišel, protože se v den státního svátku nedělá.
Nevím, jak to bylo loni, ale letos rozjezd Farmy špatný, špatný, špatný…a docela dost mě to znechutilo.

14
Poppy
Reagovat

@Johana: No jo, asi jsou předráždění z toho, že zároveň začala FHŽ a tak kazí, co můžou.

15
galadriel
Reagovat

Je len začiatok a ten býva ťažký, tak ako to majú na začiatku ťažké aj samotní farmári….toto im snáď odpustíme. Aj u mňa je to aktuálne dosť komplikované, stále bez TV :D Takže tie rekapy sú dosť posunuté :)

16
Johana
Reagovat

@galadriel: Farma za to nemůže a farmáři už vůbec ne…stačilo by probrat k životu programové oddělení Markízy :)

17
Dany
Reagovat

Díky za odpovědi. Jen jsem tedy docela zmatená. Ví někdo, v kterých dnech se tedy bude vlastně Farma vysílat?
Jinak se mi zdá, že tito farmáři budou zřejmně přeci jen pracovitějí, než ti z předchozí řady. I když to nebude tak těžké, protože to byli obzvláštní lemry. Líbilo se mi, jak hned napoprve přinesli Martinovi něco na výměnu, zřejmně rychle pochopili o čem to je. Uvidíme jak jim to vydrží.
Na druhou stranu se tam fakt, z mého pohledu rychle, začaly vyhrocovat vztahy, po necelých dvou dnech bych to nečekala. Spíš později, až začne fungovat ponorka. To se tam pak pozabíjejí. Nebo si na sebe zvyknou a sedne si to.

18
galadriel
Reagovat

Farma sa vysiela pondelok – štvrtok vždy po búrlivom víne o 22:00, Duel v piatok začína 20:30.

19
Lady XL
Reagovat

Díky moc za rekap!!

20
galadriel
Reagovat

už aj diel druhý, fotky zavesím večer.
G.

21
Lady XL
Reagovat

A opět děkuji za rekap :-D !!

22
Poppy
Reagovat

Díky, galadriel :-)

23
Wally
Reagovat

Nejlepší je to pole trávy. Nikdo nemohl na jaře tušit, že se tam Farma bude a točit a teď mu zlikvidují živnost. Aspoň to budou mít farmáři třeba veselejší. A z Martina dobrý dealer, pořád chce něco na směnu. :D

24
Dany
Reagovat

@Wally: Dost dobrý. Taky by to mohli hulit, to by byl teprve fičák.

25
JanaH
Reagovat

Hulením technického konopí by si způsobili max bolehlav, slabší kusy střevní potíže. :-)

26
Dany
Reagovat

Tak včera jsem nedokoukala, během reklamy jsem usnula. Volili duelanta?

Reagovat

@Dany: Ne, budou dneska.

28
Dany
Reagovat

@RadstaR: Díky. Jen mi tedy není jasné, jak to bude. To zvolí duelanta a hned ten den zvolí druhého a bude i duel? Jsem z toho tentokrát nějak zmatená.

29
Poppy
Reagovat

@Dany: Dnes jsou dva díly po sobě – ve 20:30 normální díl s volbou duelanta a pak v 22:00 duel.

Volba duelantky je myslím jasná. Kdo by chtěl mít jako soupeře toho hromotluka :-)

30
Lady XL
Reagovat

Tak se mi teď podařilo shlédnout včerejšek tady na netu… No koukám, že se nepředřou někteří hned od začátku…. Mají víc řečí. Ryška je taková neslaná, nemastná. „Džony“ je možná pracant, ale nechtěla bych s ním spát v jedné místnosti… A „koňák“ je zamilovaný do své kobylky, které si cení víc než lidí. Pokud vím, tak jim měla pomáhat… No když jsem viděla tu ohradu, tak se obávám,že je tam plno leváků na práci.
Kosení – je sranda se na ně dívat. Kosí stylem, že se brzy nebudou moct pohnout. Přitom při správné technice to jde slušně od ruky. ale taky se musí pořád brousit a občas naklepat….

31
Poppy
Reagovat

@Lady XL: Chudák ženská, která s Džonym bude sloužit.

32
Lady XL
Reagovat

@Poppy: to tedy jo… už ji předem lituji :-).

33
Dany
Reagovat

@Poppy: Aha. Tak to si to dneska užiju. Dík

34
Dany
Reagovat

@Lady XL: Zatím to vypadá, že se koňák nechce s nikým moc sbližovat. Že má raději kobylku, než lidi tam, to bych mu ani nezazlívala, na rozdíl od nich kobylce může věřit. Možná, až ostatní víc pozná. Uvidíme, jak to bude zvládat, až tam bude hodně zvířat, aby je na úkor Lucy nešidil. Jen bych řekla, že by se mě, být sluhou, asi zajídalo, lítat s vodou pro koně, který jim nepomáhá a někdo ho tam má jako bonus. Kdyby si tam každý vzal z domova oblíbené zvíře, nemusel by jim tam Martin už žádná dodávat. Docela mě dostalo, když jim koník nemohl pomáhat, protože bylo horko a byl unavený. Přeci když to zvládnou lidi, musí to zvládnout i kůn.

35
Prochor
Reagovat

Už mám prvního fanouška a tím je Ryška.
Mám rád takové introvertní povahy. Stejně jako byla Šárka z české farmy.
Tím jak se Ryška málo projevuje je pro mně zajímavá a chtěl bych jí víc poznat. Bohužel možná vypadne v duelu. Zatím se jeví jako citlivá duše, která nemá daleko k slzám. Možná je to nějaký můj automatický mužský ochranitelský pud. Na farmě bych byl určitě na její straně a bránil bych jí.

36
Lady XL
Reagovat

Napište někdo jak to probíhá… Děkuji moc

37
Poppy
Reagovat

@Lady XL: Chystá se duel – Struňo:Laci. Discipliny: pílenie, přetahování s kládou, překvapení.

Mladé Niki se ztratil tabák, pokud se dnes nikdo nepřizná, budou všichni potrestaní. Ostatní mají podezření na Džonyho.

38
Poppy
Reagovat

Nikdo se nepřiznal, takže opravdu debilní trest. Místo toho, aby nikdo nesměl kouřit (protože to udělal jeden z kuřáků), nesmějí pít mléko a konzumovat výrobky z něho (vše odevzdávat Martinovi) a stejně tak nesmí jíst nic ze zahrádky – vše odevzdat. Kdo to poruší, přijde prý – teď nevím, jak to Kvetka řekla přesně – ale absolutní trest (zřejmě šupem domů).

39
Poppy
Reagovat

V pílení vyhrál Laci.

40
Poppy
Reagovat

I druhou disciplínu – kládu – vyhrál Laci – byl jak buldozer.

Reagovat

Jezis a uz to zase zasina …. Ja sem mu nechtela dat hlas, zenska tam breci jak zelva. No fakt by me zajimalo, kdo ji drzel nuz pod krkem a donutil ji dat hlas Lubovi, kdyz mu ho tak moc dat nechtela.

42
Poppy
Reagovat

@RadstaR: Strach jí přece držel ten nůž na krku :-)

To bylo zajímavé, myslela jsem, že na toho hromotluka nikdo nemá. Přitom ho chlapi klidně volili. On se teda fakt hodně přepočítal, Laci (ke zklamání většiny) vyhrál s přehledem.

To je vše, LadyXL, dobrou noc.

43
JanaH
Reagovat

Mně ten trest naopak připadá geniální v tom, že je ještě víc poštve proti sobě. Bez tabáku by trpěli jen kuřáci, proto odebrání jídla, to pocítí všichni.
A mmch. té Nikole nevěřím ani nos mezi očima, připadá mi pěkně prefíkaná.
Struňa není žádná škoda, s Lacim ještě bude veselo, podobný týpek nesmí přece nikdy chybět a většinou vydrží dýl, než by bylo milo. :-)

44
JanaH
Reagovat

A tou scénkou ohledně hader u sprchy mne Martin fakt rozesmál. :-D

45
Dany
Reagovat

Já jsem ráda, že vyhrál Laci, docela mě baví. Takových, jako je Struňo tam je dvanáct do tuctu, Laci se vymyká.
A s tím tabákem, kdoví,jak to bylo. Jestli neudělali z komára velblouda. Huleji jak cokán za pařezem a pak se divěji, že už došlo.

46
Prochor
Reagovat

Tak nenapínejte- byl pánský duel (takže Ryška mi zůstala) a kdo vypadl? Laci vyhrál s „hromotlukem“. Kdo je to „hromotluk“-Struňo? Jestli Struňo koho tipujete za farmáře týdne s imunitou?

47
Lady XL
Reagovat

Moc a moc všem díky za noční komenty !! Jste super :-)

48
Dany
Reagovat

@Prochor: Struňo psal, že za farmářku týdne dává …Tak usuzuji, že ženskou a viděla bych to na Petru, ta pro něj ronila slzy a objímala ho tam, jako kdyby jí odcházel dlouholetý blízký přítel. A v tom případě bych viděla Laca na sluhu, nemá ho vůbec ráda a hodně si přála,aby odešel.

49
galadriel
Reagovat

Laciho veľmi podcenili – výška, váha a ten si zasa super zvolil disciplíny. Struno sám upozornil na tieto dve svojim správaním.
JanaH Nikola aj v predstavovačke povedala, že je prefikaná….to dievča ešte rozohrá hru.

50
Dany
Reagovat

@galadriel: Řekla bych, že Laci překvapil všechny, taky bych neřekla, že má takovou sílu. Nevypadá, že by zrovna sportoval

51
galadriel
Reagovat

Myslím, že Michal je dosť prekvapený, že si ho niekto tak skoro chcel vziať do duelu a nebojí sa jeho super vypracovaných svalov :)

52
galadriel
Reagovat

@Dany: to pretláčanie je podľa mňa dosť o váhe, mňa skôr v dobrom prekvapil v tom pílení. Je fajn, že tam zostal on, nebojí sa skúšať nové veci, taký Mišo tam je proste len do počtu a akože za pekného.

53
Prochor
Reagovat

No jo. Homosexuálové jsou často chlapama podceňovaní kvůli své orientaci. A pak se chlapi nestačí divit, jakou mají páru. Bylo to vidět třeba i v americkém survivoru – kdo přežije Palau, kde gay Koby nakopal heterosexuálům zadek v silovém souboji.

54
Dany
Reagovat

@galadriel: galadriel souhlas. Ta Petra tam pořád mluvila o tom, že se zbaví jednoho nepotřebného člověka a evidentně myslela Laciho. Podle mě je tam mnohem nepotřebnější právě Michal. Zhýčkaný synáček, který se nudil, tak se šel zviditelnit do Farmy. Bude mít co dávat k dobru u bazénu se šampáněm, ten kdyby vypadl nikdo to ani nezaznamená. Není ani nijak zajímavý. Tedy pro mě.

55
huckl
Reagovat

Džonymu je vážně 41 roků??? Jsem tipoval tak 60 …

A pobavila mě věta v jeho profilu na stránkách Markízy: “ Ladislav Švihla. 41-ročný muž, ktorému nesmrdí žiadna práca.

56
Ive
Reagovat

@JanaH: Ve včerejší tabákové zápletka šlo asi o omyl (Džonyho nebo Romana) než úmyslnou krádež. Nikola se postará nejspíš o konfliktních situací víc, v 18 ještě nevyrostla úplně z puberty a je zvyklá věci hrotit. Připomněla mi trošku jednu minulou mladou psycho soutěžící, která se vracela po vyřazení a poslední dny nezvládla. Těžko se mi jednu chvíli poslouchalo ohlušující vřískání žen – Gábiny, Peti. Taky s Romanem to může být náročné. Upřímně se ho dotklo a nechápal, když pochválili za pracovní výkon jiného. Na internetu má hodně fanoušku a svůj fan klub Laura, proč ne, dělá dobře, že nevyhlašuje všude svou motivaci zviditelnit se jako krasavec Mišo, ten si tímto zadělává spíš na ostudu než plánovanou popularitu. Duel byl fajn, vypadnutý soutěžící piloval kládu poprvé v životě, jít z paneláku farmařit je odvaha. Čekám, že za FT volil Peťu, to bude zajímavý týden, je dost nervní. Překvapilo mě trochu její mládí, obrazovka plete, nejstarší na farmě jsou aktuálně Gabina a Roman, oba pod 45. Mnozí vypadají v Tv starší, Lacovi je pouhých dvacet.

57
P.
Reagovat

@Ive: tak žeby ten, čo teraz vypadol vyzeral na 28 sa tiež nedá povedať, ja by som mu tipol tak 36 :D celkovo mám dojem, že u väčšiny ten vek pôsobí ako keby si ho vymyslela produkcia :D

58
upc ž
Reagovat

A já, jako obvykle, nesouhlasím s Prochorem (to je zajímavý, že téměř cokoliv ten člověk napíše, tak je mi buď vyloženě protivné nebo to vidím jinak) a chtěla jsem do duelu tu Ryšku nezajímavou, zbytečnou úplně.
Co do krásy je podle mě na Farmě Laura. Ta zrzka pro mě nemá zajímavého lautr nic.

59
Wally
Reagovat

Co to je za hééérečku ta Petra? Nejdřív ho pošle do duelu a pak dělá jako by ho znala 5 let a on odjížděl někam na Sibiř. Jestli si jen chtěla zajistit farmářku týdne, tak se jí to povedlo. Má k dobru jeden týden. Ale s její vzteklou povahou to bude mít asi dost těžký.

60
Huckl
Reagovat

Mě se zase Laura nelíbí vůbec,hlavně teda její pusa a úsměv,nejkrásnější je dle mě jednoznačně :-) Nikola ,i její sestry jsou kočky :)

Reagovat

Pokud jde o vzhled, tak u me vitezi Jana a Nikol :)

62
Prochor
Reagovat

Mně se fyzicky nelíbí žádná žena na farmě. Nejprotivnější je jednoznačně Petra.

63
Dany
Reagovat

@Wally: Petra je , z mého pohledu, nesympatická hysterka. A ted jim nespíš bude dělat farmářku týdne, to bude mazec. Předem lituji všechny, kteří jí nesedí, zvlášt Laciho, tomu to bude dávat sežrat.

64
Ive
Reagovat

Laci bude po duelu pár dní v euforii vítěze a sotva si nechá někým kazit náladu, aspoň myslím. Ostatní farmáři tiše boji přihlíželi, zvykali si na nové prostředí. Proč by halasili, když jim byl výsledek jedno. Pouze Peťa se projevila více – prolité hysterické slzy byly opravdové, takže pro kameru ideální. Domluva farmářů předem, koho pošlou do duelu, byla zřejmá. Oceňuji zpětně Lauru s přáním zkusit si ženský duel. Mrzí mě násilné sestřihy, reklamy bez konce a vysvětlující komentář, co jsme to na farmě vlastně viděli. Farma na obrazovce a reálná se jistě hodně lišily. Vysílání stejně sleduji, pozdravuji panáčkovce – skalní i nové, Panáček je pro mne stále jednoznačně nejlepší.

Přidat komentář