Panáček v reality show

Británie má Talent 2015: 4.semifinále: Isaac odzpíval nejlepší pěvecké vystoupení letošního ročníku! (rekap+video)

30. Květen 2015 | napsal(a): | reality show: Got Talent

[singlepic id=11013 w=615]
Předposlední semifinále vtrhlo na obrazovky ve čtvrtek večer. Finále se nám začíná pěkně plnit. A zatím to vypadá, že finalisté budou rozmanití lidé a čísla, takže nedělní večer by měl být pěkně pestrý. Nás ale zajímá, co se odehrálo ve čtvrtek. Kteří další dva postoupili, to se dozvíte uvnitř článku.

OK Worldwide

Partička kamarádů, která má rumunské kořeny, ale bydliště v Londýně, měla za úkol otevřít čtvrté semifinále. Já už jsem na castingu trochu tušil, že tohle není úplně přesně typ pohybové skupiny, která by se hodila do vínku britskému publiku. Respektive na Ostrovech mají rádi Diversity a jím podobné skupiny. OK Worldwide jsou moc free disciplína a navenek působí velmi jednoduše a zároveň nudně, protože to je přehlídka několika různých stylů, které vzájemně do sebe nezapadají. A po chvilce to může působit nudně. Myslím, že tohle byl i případ OK Worldwide. Kluci makali, snažili se, ale přišlo to vniveč, protože to nebyl úplně nejvyhledávanější styl. I když je sám o sobě zajímavý, tak i díky kritice od poroty to do finále asi nedotáhnou.

Lisa Simpson

Lisa do Talentu přišla ukázat, jak umí kroužit na těle obručema. Osobně jsem už na castingu čekal větší terno a hlavně asi víc triků s kruhy. Semifinálové vystoupení mě moc nebavilo. Zaprvé, dlouho jí trvalo, než kruhy vůbec roztočila. Zadruhé, když je roztočila, tak mi přišlo, že jich bylo málo. A zatřetí, nebylo tam mnoho invence od castingu. Lisa je pěkná a sympatická slečna, je v metání kruhů asi velká profesionálka, ale čekal jsem prostě větší tornádu s kruhama. A Lisa se ještě po vystoupení rozbrečela, že udělala chybu, které si ale nikdo nevšimnul. Školácka chyba se přiznat. Je to čestné, ale tady vám to sebere hlasy. Ale Lisa je aspoň upřímná. Do finále ale nejspíš kruhy nenakouknou.

The Kanneh-Masons

Tahle šestičlenná rodinka se mi už moc líbila na castingu. Čím? Jednak mám rád instrumentální vystoupení. Zadruhé, sourozenci přišli tak nějak neformálně oblečení a naprosto obyčejně a přitom odtáhli výborné číslo. A zatřetí, a to není žádná urážka, my stylem a projevem přišli jako ulítlý instrumentální orchestr od Tima Burtona. Semifinálové vystoupení to jen podtrhlo a ještě více se ukázalo, jak je tato rodina nadaná. Jejich vystoupení je diametrálně odlišné od jiných a liší se od všedních konvencí. Jak to řekli porotci, klasiku dělají zábavnější. Pro mě dnes první adept na finále. Ale uvidíme, co statní, ještě toho máme mnoho před sebou.

The Neales

Připravte si kapesníčky, tady se jede na city. Na castingu mě skupina úplně nezaujala, protože jejich hlasový projev sice nebyl špatný, ale zněl staromódně. Dle mého tyhle hlasy dnes trh nehledá. Navíc to kluci dělali všechno pro taťku, aby mu splnili sen, že hudebně není kopyto a že zpívat umí. I když mi ten staromódní sound neseděl, tak to byla ale zároveň jejich poznávací značka. V semifinále ji úplně vyhodili a vsadili jen a jen na emoce. Trošku škoda, protože hlasově to ztratilo tah na branku, objevilo se tam několik chybiček a celkově to po hlasové stránce bylo slabší než na castingu. Emoce byly upřímné, ale hrálo se hodně na efekt, na taťku, na rodinné hodnoty. Produkce a rodinka vsadila na to, že by to mohlo pomoci při získávání hlasů. Kdybych mohl hlasovat, tak bych pro ně nehlasoval. Emoce hezké, dojemné, ale strašně tlačené do efektu. Ale i o tom Talent je. Takže záleží na tom, jak se s tím spojí diváci. Za mě osobně ale ne.

Maia Gough

Mně přijde, že letos jsou ty pěvecký čísla strašně zabitý výběrem songů. Maia sice není extra velkou zpěvačkou, spíše se hlasově pohybuje ještě na hraně dítěte a puberťačky, tudíž hlas se stále vyvíjí, ale aby jí napálili takhle těžký song od Whitney? Maia bojovala statečně, ale dle mého písničku extra nedávala, trochu se rozjela ve vrcholu, ale jinak spoustu chybiček, několik falešných tónů a celkově vystoupení na mě působilo tak, že od prvních vteřin teda čekám, kdy přijde ten vrchol, kdy nasadí, kdy vyjde z té „lehčí“ tóniny a ono tři čtvrtě vystoupení nic. A když to přijde, tak to zní slušně, ale zase nijak hvězdně. Věřím, když Maia bude na sobě pracovat, tak by ze svého hlasu mohla v budoucnu těžit Libry, ale v Talentu dle mého pro tento rok dotěžila.

Jeffrey Drayton

Jeffrey není nejlepší umělec na světě, ale na castingu pobavil hodně. V semifinále jsem to měl jako na houpačce, chvíli mě to vystoupení hrozně bavilo a chvíli jsem se zase strašně nudil. Hodně vystoupení postavil na klasické hlášce jeho panenkové Chantel, že nechce jít do kanónu, do rakety, nechce letět na Mars atd… Ono se tohle těžko popisuje, buď to vám tento styl humoru sedne, nebo nesedne. Mně se tohle líbí, kdyby vystupoval v mém městě, tak bych na něj i klidně zašel, ale pro další postup v Talentu to není.

Marc Métral

Jak jsem psal u jeho castingového vystoupení. Marc je ostřílený profesionál, který má několik show po světě už za sebou a tímto si už několik let vydělává. Moji čtenáři vědí, že já tyhle zahraniční profíky nemám moc rád, když se objeví v jiných národních Talentech, ale tohle se mi teda líbilo. Já se s tímto trendem jednou smířím, nebojte. Bylo to vtipné, Marcovi se povedlo dávat dobré vtípky a celkově jsem se u toho vystoupení bavil. Povedená show, která má ambice na finále.

Isaac Waddington

Konečně pořádný pěvecký touchdown. Tohle se neskutečně povedlo. V hale bylo při zpěvu úplné tich, nikdo ani nepípnul a všichni intenzivně poslouchali. Isaac si kompletně všechny podmanil. Vynikla jeho unikátní barva hlasu a celé vystoupení naprosto ovládal. Řekl bych, že to bylo zatím nejlepší pěvecké vystoupení letošní řady a Isaac si zaslouží jít do finále. Tohle vážně má hvězdné kvality a jen cedím mezi zuby na konci řádků, že je obrovská škoda, že nešel do X Factoru, protože tam by měl minimálně na live shows. Hlas má famózní.

BoyBand

Tahle pětice kluků na castingu oslnila tak, že jim moderátoři dali Golden Buzzer. Osobně jsem z nich byl nadšený na castingu a jsem z nich nadšený i v semifinále. Je to zase úplně jiný styl tancování a choreografie, než jsme letos viděli. Připadá mi to hodně moderní, svěží, líbivé, elektrizující, energické, prostě parádní. Finále si zaslouží jednak díky výkonu, ale také využijí to, že šli jako poslední, to jim přihraje mnoho hlasů. Potencionální vítězové čtvrtého semifinále. Když postoupí, tak se nám rýsuje pěkný finálový souboj mezi skupinami.

TOP 3 vystoupení podle Merťase

1, Isaac Waddington
2, BoyBand
3, Marc Métral

Kdo by měl postoupit do finále podle Merťase?

Já bych dneska do finále poslal hnedka čtyři lidi. Mluvícího psa, instrumentální rodinku, BoyBand a hlavně Isaaca. To jsou vystoupení, která dnes večer měla ambice a kvalitu na postup do finále. Hlavně by měl postoupit Isaac, zbytek bych předýchal, ale Isaac musí v neděli zpívat.

Hvězdní hosté

Olly Murs

Video bude doplněno.

Rozhodnutí

Diváci v Británii prokázali, že mají hudební sluch a hlasování vyhrál Isaac. Jenže kdo ho doprovodí do finále? Porota rozhodovala mezi očekávaným BoyBandem a překvapivě The Neales. Možná ani ne tak překvapivě, protože tady hodně zapůsobily city. Ale porota tentokrát moc neotálela a v poměru 3:1 poslala dál The Neales. Pro mě trochu zklamání, protože dle mého tam bylo dnes mnoho lepších vystoupení a to včetně BoyBand. Krátce řečeno, The Neales si to uhráli na emoce.

Hodnocení 4.semifinále

Čtvrté semifinále bylo silnější až tak od poloviny. A tam se pak projevovala kvalita. Vystoupení byla líbivá a krásně jela. Isaac zcela zaslouženě postoupil. Trochu mě mrzí postup The Neales, mohlo postoupit lepší číslo a David to mohl nechat zajít do hlasování, ale porota má svoje pravomoce, takže není o čem diskutovat. Uhráli si to na city, pěvecky to nebyla tragédie, takže uvidíme, co předvedou v neděli.

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Got Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
1
Willandraify
Reagovat

Opet souhlas s rekapem, krome teda „mluviciho psa“…Mne se to proste nelibi no, na tom psovi ma nejaky uzpusobeny nahubek, ktery nejak na dalku ovlada, aby oteviral pusu? Uplne nezivy mi to prijde…A jeste jak mu pri tom vystoupeni porad zvedal srst a ten pejsek se pri blizsim pohledu kamery klepal…Pokud se timto zivi, tak fakt chudak pes…Jako napad dobry, vsichni to delaj s manaskama a on ma zivyho psa, ale za me ne proste..Ja si pak ani ty vtipy nevychutnam, tudiz sem rada za nepostup…
Isaac byl famozni! Nadherny hlas, prozivani hudby, vyber songu, podani, piano, vsechno do sebe zapada :) Ovsem od vcerejsiho vecera ma konkurenci…;)

2
Ludvík
Reagovat

Je hrozná škoda, že všichni ti dobří zpěváci chodí do Talentu a na X Factor pak zůstávají ti horší…

3
VojtaP
Reagovat

Isaac mě překvapil. Na castingu se mu podařilo píseň skvěle procítit (to i teď), ale nepřipadal mi ještě hotový. Toto byl mnohem jistější výkon. Přesto by neuškodilo, kdyby tak ještě rok počkal. Do X Factoru ještě jít nemohl, protože ten je letos tuším zase od 16. Kdyby rok počkal, tak se mohl přihlásit tam a klidně se dostat daleko. Nepochybuju, že z něj jednou bude muzikant, má skvělé předpoklady.
The Neals na druhou stranu dost laciní.

Přidat komentář