Panáček v reality show

Výměna manželek 2015: Pavla vs. Markéta (20.5.) + rekap

20. Květen 2015 | napsal(a): | reality show: Výměna manželek

[singlepic id=11002 w=615]

Ne manželka, ale manžel posedlý úklidem, to je hlavní rys tohoto dílu Výměny manželek. Jak si osmatřicetiletá alternativní Markéta, vyznávající zdravou stravu, poradí s manželem, pro kterého je středem světa vyleštěný sporák? Jak zapadne chaotická sedmadvacetiletá Pavla do rodiny s jasně stanovenými pravidly?

Vilémov vs. Hrádek

[singlepic id=11003 w=615]

Vilémov

Manželé Markéta (38) a Pavel (43) do malého rodinného domku na vesnici přesídlili z centra Prahy. Mají spolu dvě dcery Adélu (17) a Sáru (12). Markéta ve volných chvílích vykládá karty a zajímá se o léčivou sílu bylin. Její muž dělá v plynárenství a ve volnu je rád na zahradě. Středem jeho světa ale je pořádek a úklid, který vykonává ponejvíc sám.

Hrádek u Rokycan

[singlepic id=11004 w=615]

Ve starším rodinném domku bydlí Pavla (27) s manželem Pavlem (28) a synem Matyášem (5). Maminka pracuje jako osobní asistentka v centru pro osoby zdravotně postižené, její manžel se živí jako klempíř. Chaotická Pavla hodně času tráví se svými přáteli, protože její muž chodí pozdě domů a nemá na rodinu čas. Každý si tak žije vlastní život.

Opět stejné důvody pro přihlášení jako u předchozích párů. Ve Vilémově je to adrenalin, zábava. Oba se milují, věří v pevný vztah. V Hrádku chce Pavla manželovi předvést, že existují i horší ženy než je ona. Její hlavní vada – na rozdíl od manžela není závislá na úklidu. Nefungují jako rodina, co s tím?

Poprvé v novém bytě

Naklizené byty, čisté kuchyně, obě se jdou přetrhnout ve chválení. Tipujeme dětičky, manuál nic extra neukrývá v žádné rodině, za zmínku stojí upozornění na pedantní mužské uklízeče na obou stranách. Ve Vilémově budeme zdravě jíst, pátrat po osudu v kartách a po nocích můžeme louskat knihy z knihovny u postele.

Deset dní v cizím prostředí

Ve Vilémově manžel po seznámení utíká za prací. Nijak daleko, jen na gauč k počítači. Zdravá strava obsahuje i maso, Pavla je spokojená. Zahálet se nebude. Sklízí se zelenina, musí se nacpat do mrazáku. Pavel je ochotný udělat vše sám, což nová manželka odmítá. Později zjistí, že je to jeho posedlost – všechno sám, nádobí také myje sám. Změna režimu a s ní přání Pavly – rodinný večer, zarybaří si, sama uvaří i uklidí, Pavel se práce nesmí dotknout. Že by Pavel neasistoval u každého prdu, to je nemyslitelné. Ani vyluxovat nová manželka neumí. Mini koberec je sice rozdělený do sektorů, Pavla si však vysává halabala podle sebe. Tak to se musí hned zatrhnout. Každému barevnému dílku koberce se musí věnovat individuální péče. Pavel předvede, Pavla pochopí, spokojenost zavládne na obou stranách. Dcery jsou pomáháním také posedlé, Pavly se u vaření drží jako klíšťata. Ani písemný zákaz vstupu do kuchyně na Pavla neplatí. Vyloženě trpí stylem úklidu Pavly. Prádlo pověsila včera správně, jen nespárovala barvy kolíčků. Jeden kus prádla = stejná barva cvakaček. A já sám, všechno sám! Pavel odchází věšet prádlo a později si i zamete. Chrochtá blahem, jak dokonale správně dokáže uklidit. Na památku si Pavla odveze rámeček s rodinnou fotkou a je konec Výměny.

V Hrádku Pavel požaduje udržovat pořádek, hlavně plotna je jeho miláček, měla by jí věnovat zvýšenou pozornost. Malý Mates nesnídá, mlsá, zuby si nemyje, snad to bude další dny lepší. Kluk ve školce, bude se uklízet. Manžel miluje uklizenou kuchyň, zbytek bytu už ho tak moc nezajímá. Dům je plný nedodělků. Mates bojkotuje mytí zubů i večer. Markéta zastoupí Pavlu v hospodě. Tuto činnost její nový manžel nevidí rád. Je to s podivem, protože není těžké si nevšimnout, že s pivem je víc než dobrý kamarád. Tatínek doma hlídá syna a nová maminka jde na oslavu narozenin. Ona se baví, on pomlouvá, jak neuklízí. U toho mu sekunduje jeho matka. Přisadí si, že má doma co chtěl. Věděl jaká Pavla je, vzal si ji i přes její varování. No a Markéta je v podstatě stejná.
Co přinese změna? Pavel by se měl věnovat domácnosti, ona synovi, společná večeře, výlet. Pavel na dvě hodiny zastoupí Markétu v hospodě. Toto poslední přání se setká s odporem, ale nakonec rezignuje. Je sobota a Markétu čeká čtrnáctihodinová šichta v hospodě, k tomu hasičské závody. Na dvě hodinky za ni zaskočí Pavel, ona musí jeho ženu zastoupit v soutěžních disciplínách. Pavel se posilní dvanácti kousky a začne vyčítat neuklizenou domácnost. Ženská má uklízet a tečka! V neděli si rodinka vyjede na výlet. Mates přes nesouhlas maminky dostane zmrzlinu a Pavel nevydrží bez piva. Tatínek aktivně naházel prádlo do pračky, nelámal si hlavu z jeho vytříděním. Černé s bílým, jak to mohlo dopadnout? Stejně všechno vypadá, že ani neprošlo pracím cyklem. Markéta má všeho dost. Mates je ve školce, Pavel v práci, vyrazí si do lesa dobít baterky. Miluje skřítky, víly, objímá stromy a kameny. Vrací se posílená, hned tak ji něco nevytočí. Pokus o zdravou večeři končí fiaskem. Špagetovou dýni rodina zavrhne, lednice je zachrání od hladu. Pavel čím dál častěji pomlouvá novou manželku a posilňuje se pivem. Ne jinak je to i poslední večer. Je mu vše jedno, on se měnit nechce a klidně se rozvede. To je výsledný efekt Výměny. Později u společného setkání ho silácké řeči přejdou.

U jednoho stolu

Pavel objímá Markétu a slzí. Druhý Pavel z toho má srandu, stihnul už pomluvit manželčin opar. Následný rozhovor je v klidu. Pavle se z rodiny nechtělo, vládla tam upřímnost a láska. To u nich je dusno, drhne to. Kdyby Pavel z Hrádku chtěl, vše by mohlo být jinak, jenže on nechce. Zanedbával rodinný život, nelíbí se mu, že ona chodí na brigády, nyní slibuje změny. Jeho žena v to nevěří. Markéta přesně vystihla problémy mladé rodiny, nebylo jí v ní příjemně. Pavel umí kritizovat jen povinnosti ženy, sám u sebe chyby nevidí. Pavle s ní souhlasí.

Související články

Pedant z Výměny manželek: Luxuj podle čtverců! A kolíčky dávej jedině stejné!/Blesk.cz

Slzy ve Výměně manželek! Proč dojde i na pláč? UKÁZKA/tn.cz

Život po Výměně manželek: Jeden vztah zkoušku ohněm nepřežil!/tn.cz

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Výměna manželek

Diskuze k článku

Počet komentářů: 11
1
Ludmila
Reagovat

Opět mi tento týden vyloženě nikdo nechyběl. Na kameru tam samozřejmě probíhali buzerující akce. Nicméně, je snazšíí žít s někým, kdo to doma chce mít hezký a sám přiloží ruku k dílu, než s beznadějným bordelářem. Rodina z Vilémova mi přišla super. Rodina, respektive tatík z Hrádku měl určité mezery, ale to se může spravit věkem.

2
Ludmila
Reagovat

ne nechyběl mělo být nevadil

3
Vladka
Reagovat

Pavla by měla odejít, s klukem se snadno protluče a najde si chlapa.který si ji bude vážit.

Reagovat

Pavel, Pavel, Pavla, už v nich byl guláš :D V každé rodině je něco, u Pavla ve Vilémově to zavánělo obsesí. U druhého Pavla byla zjevná láska k pivu. Tam si jel každý svůj život, moc toho neprozradili, těžko soudit podle sestřihu.

5
Ludmila
Reagovat

Příznávám se, že jsem koukala s přestávkami, tak mi leckteré situace utekly, třeba scénka s tchýní, ale i tak jediný slabý článek, jak jsem už psala , jsem cítila z mlaďase u kterého nemusí být všem dnům konec, nejspíš by k němu měla být Pavla tvrdší, aby si tak nevyskakoval. pokud jde o vysávání koberce ve Vilémově, myslím že ty sektory byly scénář. Tím myslím sektory nahlas. jinak také luxuji po sektorech a vytáčí mě bezmyšlenkové luxování hala bala. Ne proto, že by mě luxování bavilo, právě naopak, a právě proto, že je to činnost co nesnáším, tak když už do toho vrážím energii, chci vidět výsledek, tedy dobře vyluxováno.

6
Lea
Reagovat

Je vidět, že Výměna může bejt zajímavá, i když k sobě nedaj protiklady, ale pedanta a pedanta:) Skoro bych řekla i zajímavější.

Starší Pavel je určitě šiblej, ale svoje pedantství bere s humorem a úklid řeší sám, na to se myslim dá zvyknout. Rodina celkově pohodová. Už podle toho, že s nima na výlety chodí i 17letá dcera(kdyby ji to nebavilo, zůstane doma nebo si pude po svým).

Kdyby nebyla rodinná situace u mladšího Pavla celkem smutná, byla by jeho zabedněnost až srandovní. Svoje věci v nepořádku, ale všechny baby okolo by nacvičoval, jak maj mít všechno perfektní. Z práce jde málem každej den do hospody a diví se, že rodina nefunguje. Trochu bych řekla, že na tom má podíl výchova jeho matičky-ty kecy, jak chtěli synovi rozmluvit nevěstu kvůli nepořádnosti, byly na pěst.
Pavly a Matýska mi bylo líto. Bylo vidět, že Pavla by s jinym chlapem hned rozkvetla. Ale Matýsek se mi zdál nevychovanej, bez režimu a zanedbanej-to by měli řešit místo píglování-oba! Vždyť mu bylo pět a mluvil hůř než náš 2,5letej syn…

8
Michaela
Reagovat

Nevíte někdo jak se jmenuje ta písnička, která hrála když maminky jely do nových rodin?

9
lily
Reagovat

Nejlepší byl rozhovor mladšího Pavla s Markétou:
Markéta: víš, proč vás Pavla do Výměny přihlásila?
Pavel: no, abych viděl, jak uklízí někdo jinej!

K tomu asi není co dodat. Starší Pavel taky zvláštní uklízecí příklad, ale ten všechno dělala sám, mladší jen buzeroval. I za to, že Markéta neumyla sporák „špinavý“ po tom, co na něm vařil on se svou matičkou. No, spíš matička, on by se jistě nenamáhal.

10
ANAD
Reagovat

Písnička tam byla tahle…..Rudimental – Waiting All Night ft. Ella Eyre

11
Gabrielle
Reagovat

AFAIC tha’ts the best answer so far!

Přidat komentář