Panáček v reality show

Británie má Talent 2015: 6.casting: Jak moc umíte ohýbat končetiny? (rekap+video)

18. Květen 2015 | napsal(a): | reality show: Got Talent

[singlepic id=11001 w=615]
Máme tu předposlední castingový díl show Británie má Talent. Minulý týden jsme dostali zajímavou nálož talentů. A jak to bylo tento týden? A zmáčknul konečně David svůj Golden Buzzer?

Postoupili:

Groove Thing

Pár dětí jsme v show už měli a na začátku dnešního dílu dostávají své okénko. Tančící dítka jsme ale letos ještě neměli. Groove Thing to musí napravit. Veškerou pozornost na sebe strhnul mladičký Ben, který je ve skupině holek úplně sám. Tanec to nebyl špatný, ale byl vyloženě dětský. Celkové choreo bylo tak trochu upozaděné, protože člověk musel furt koukat na Bena. Musíme se mu ale nechat, že nejen on disponoval hodně výrazovými prostředky. Až při dalším zhlédnutí jsem viděl, jak ty holky kolem něj makaly. V dětské kategorii to bylo dobré. Bohužel se mi ale celé vystoupení zdálo, jako bych už viděl lepší dětská taneční vystoupení. Na postup ok, ale na větší díru v soutěži bych to neviděl.

Gracie Wickens-Sweet

Gracie je 10letá školačka a jejím velkým snem je, aby mohla v životě zpívat před velkým publikem. Do Talentu přišla zazpívat známý song Over The Rainbow. Když chce člověk dělat kariéru, tak je jedno va jakém věku začne. Gracie začíná už v těchto letech, ač je její sound stále ještě velmi dětský a s profesionály se to ještě zdaleka srovnávat nedá. Mezi dětmi to bylo na dobré úrovni, ale zase se musím přiznat, že jsem slyšel už lepší dětské zpěvačky než je Gracie. Nicméně ona byla krásně oblečená, pekelně se soustředila, přidala výrazová a pohybová gesta a dokázala zaujmout. Uvidíme, jak se jí povede dál.

Leo Bailey-Yang

7letý Leo je zajisté nadaný pianista. Ale ne každé dítě dokáže hrát se zavázanýma očkama. Leo tak hrál, i když jsem si chvilku říkal, jestli tam nemá náhodou malou škvírku na koukání. Hrál moc pěkně a s páskou přes oči si vysloužil postup.

The Sakyi Five

Mnoho generací rodin se snaží napodobit úspěch Jackson Five. Ale to se už nikomu nepovede, protože Jackson Five byli jen jedni. Jasná snaha o napodobení této skupiny čišela i z The Sakyi Five. Osobně mi nejmladší člen rodiny lezl hrozně na nervy, jak se neustále pitvořil a kroutil. Ale budiž. První zvolená písnička nebylo to pravé ořechové. Kluci zněli v několika pasážích velmi nezajímavě. Tak Simon zpěv přerušil a porota jim dala druhou šanci. To bylo o kousíček lepší vystoupení. Ale hlasově se ukázalo, že to jsou prostě slabší zpěváci. Pohromadě to občas znělo, ale samostatně to nebylo ono. Nejmladší prcek zněl zase přesně jako dětská hvězda. Celkově mi skupina přišla jako boyband, který má přesný sound boybandu z devadesátek. Tahle pětice byla zajímavá, ale dle mého nejsou tak dobří, po pěvecké stránce, aby se prodrali daleko. Když budou chtít uspět, tak budou muset na sobě hodně makat.

Luca Caló

23letý barman Luca dělá svou show v baru. A tak se rozhodl, že když to baví lidi, tak by to mohlo pobavit i v televizi. Všechny zaujal už jen tím, jak přišel oblečen a že měl na nohách vysoké podpatky. Luca začal nejdříve zpívat. Byl to ten klasicky falešný zpěv, který jsme už slyšeli v mnoha show. Za to sklidil několik bzučáků, pak ale rozjel tancování na jehlách. A myslím, že takový pohyb na jehlových podpatkách by mu mohla závidět lecjaká dáma. Rozjásal divadlo i porotu a své vystoupení zakončil ukázkovým rozštěpem, kdy si nejeden divák myslel, jestli si neroztrhnul své mužství.

The Cocooners

Že v Británii nejsou všichni důchodci jen čekači před obchodními středisky, nám ukázala tahle čtveřice dam. Dámy se postavily na své stupínky, odhodily svá oblečení a rozjely stepování. Samozřejmě v soutěži už bylo mnoho lepších stepařů. Zde zafungoval dobrý moment překvapení. Aby dámy mohly postupovat dál, tak by musely vymyslet něco mnohem pompéznějšího. Ale bylo to další vtipné vystoupení v této show.

Daniel Chettoe

Myslím, že Daniel byl v dílu trochu nedoceněný. Přišel do show zpívat a ohromil nejednoho diváka. Danielovi je totiž 15 let a má hlas jako starý muž. Dobře se zhostil písně Cry Me a River a ten jeho hlas byl vážně výborný. Když na to koukáte, tak si prostě říkáte, že tohle nemůže být Daniel. Já kdybych ho pouze slyšel, tak bych si nikdy k tomuto hlasu nepřiřadil takto mladou tvář. Daniel byl výborný, a pokud mu sedne další píseň, tak by se mohl stát takovým černým koněm soutěže.

Bonetics

Přezdívaný Junior měl v minulosti hodně problémů s chováním, grázlovina mu kouká přímo z očí. Junior mi hodně připomněl jednoho tanečníka z amerického Talentu. Jmenoval se Turf a ten před pár lety také ohromil americké publikum tím, jak dokázal ohýbat své tělo a vyvracet své končetiny. Junior se do toho samého pustil také. Není však v oboru nováčkem, tímto stylem umění se snaží už nějaký pátek prosadit. Nafotil několik uměleckých fotek, s ohyby svého těla. Ohýbání končetin do neuvěřitelných úhlů, neuvěřitelné polohy rukou, kdy člověk vážně trne a říká si, že už si tu ruku musel vážně vykloubit. Junior to zvládl výborně. I když se poté několik prvků s rukama opakovalo, tak i tak dokázal zaujmout. Když se mu povede vypiplat další skvělé triky, tak by mohl uspět. Já bych ho viděl v semifinále.

The Kingdom Tenors

Vážnější hudbu si také rád poslechnu a v letošním ročníku mi chybí nějaký operní zpěvák či zpěvačka. Když se skupina těchto mladíků představila, tak jsem doufal, že je to konečně ono. Ale z mého pohledu je jméno skupiny zavádějící. Království tenorů to podle mě rozhodně není. Vzali si do vínku také opráskanou skladbu Raise Me Up a dle mého v ní moc neměli prostor se ukázat. Hlavně bych řekl, že jich je zbytečně mnoho a ne každý si dokáže vyzpívat své místo na slunci. Prostě jsem z nich byl trošku zklamaný, ač se snažili. Zřejmě se chtěli kluci svézt na popularitě loňských vítězů, tak mi trošku zněli, spíš jako populárnější skupina než tenoři. Když postoupí dál, tak třeba ještě překvapí, ale musejí si vybrat lepší písničku.

Danny Posthill

Stand up komika jsme letos ještě také neměli. A tak to přišel Danny napravit. On není tak úplně stand up komik, ale v naší řeči bychom řekli spíše imitátor. Danny má totiž ve svém hlasovém banku několik britských osobností, které imituje. Vystoupení hlavně nejvíce řekne samotným Britům, protože někdo, kdo ne tak úplně zná britské celebrity, bude ztracený a nedokáže plně docenit jeho imitace. Já jsem se také mnohdy nechytal, ale chytnul jsem Garyho Barlowa a ten byl vynikající. Soudě i podle ohlasů publika a poroty to bylo dobré. Jako jediný zástupce stand up comedy má Danny šanci, že se objeví v semifinále.

Haydn Cook

Haydn otevřel okénko, kde nám produkce ukázala, že nervozita může hrát při vystoupení velikou roly. Rozklepaný Haydn se nakonec pustil do zpěvu a nezpíval vůbec špatně. Měl dobrou barvu a jeho hlas zněl melodicky. Jenže pak mu hlas odešel a Haydn to vzdal. Od porotců dostal nakonec postup, aby se mohl ještě jednou ukázat a využít svou šanci.

Emma Jones

Emma uzavřela takové kolečko nervózních umělců. I ona sama byla velice nervózní. Tréma s ní úplně třepala. Přišla operně zpívat a vybrala si k oslnění diváků Ave Maria. Bylo mi jí docela líto, protože nervozita s ní vyloženě cloumala a řekl bych, že se i trochu podepsala na samotném zpěvu. Ze začátku byl hlas takový trošku sklíčený, ale pak mi přišlo, že se trochu uvolnila, stres kapku opadnul a hlas se více rozezněl. To ale nemění nic na tom, že Emma oslnila všechny a sklidila zasloužené ovace. Ta tréma z ní v zákulisí okamžitě spadla a všimněte si, jak byla úplně jiná a uvolněná. Když se do příštích vystoupení dokáže více uvolnit, tak by si mohla vyzpívat finále.

Lorraine Bowen

Lorraine je učitelkou hraní na piano. Má 12 studentů, kteří se asi trošku za ní styděli. Lorraine totiž trochu vypadala, že si před vystoupením trochu přihla alkoholu. Ovšem tahle dáma měla svůj svět a pustila se do toho. Zpívala svou vlastní píseň. Na začátek si vysloužila hned tři bzučáky, ale David byl držák. Lorraine to vůbec nerozhodilo a jela si svou show dál. Mezitím dokázala rozproudit svou písní diváky a vše dotáhla do samotného konce, kdy sklidila od publika veliké ovace. A David se projevil jako parádní komik a zmáčknul svůj Golden Buzzer. Lorraine se tedy ocitla přímo v semifinále a dle mého ani sama z počátku netušila, co že se to vlastně děje. Že postoupila do semifinále, se dozvěděla až v zákulisí. Nejlepší bylo sledovat Simona, jak byl z Davida úplně hotovej, že něco takového poslal do semifinále. Od Davida jsme nemohli čekat nic jiného. Známe tedy všechny Golden Buzzers a můžeme tak typovat, kdo dojde nejdál.

Nepostoupili:

Stuart and Gareth

Arman

The Fabulous Russella

Hodnocení 6.castingového dílu

Díl spíše patřil k tomu lepšímu, co jsme letos viděli. Minulý díl to nepřekonalo, ale zase jsme si užili dobrou porci zábavy, viděli jsme několik zajímavých lidí a užili jsme si Davidův Golden Buzzer. Můžeme akorát smutnit, že ta nejlepší část britského Talentu za týden skončí. Castingové díly jsou totiž takovým zažitým fenoménem, který sleduje skoro celý svět. Minimálně některé fragmenty. Za týden se tedy dozvíme, kdo ještě proklouznul z castingů, dozvíme se složení prvního semifinále a uzavřeme tak castingové díly.

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Got Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
1
Sara
Reagovat

Luca calo – tady presne bylo videt, jak dulezity je david, zpev tragicky, ale david mu dal sanci a luca zacal tancovat. Byl zabavny.
Five – nuda
Stepujici babci – kez bych v jejich veku mela tolik energie
Haydn – trema je blba, zpiva hezky,
Leo – taky myslim, ze videl. Proc by jinak tak uprene ziral na klaviaturu. Tahle sarada nebyla nutna, je dobry i tak.
Lorraine – taky myslim, ze neco pozila, nebo ma takovou povahu a to se ma, david nezklamal
Mit takoveho porotce u nas, to by bylo terno. Ale v nasich luzich a hajich me nikdo takovy nanapada, vsichni se berou moc vazne.

2
John Fortytwo
Reagovat

U Juniora (Bonetics) jsem měl problém, že dával končetiny skutečně až do tak nepřirozených úhlů, že se mi na to nekoukalo dobře. A podle záběrů do publika bych řekl, že jsem nebyl sám. Upřímně bych to znovu vidět nemusel.
U Lorraine se stále nemůžu rozhodnout, jestli to byla jen promyšlená recese nebo byla paní opravdu trochu mimo realitu… bojím se, že to druhé :)
No a teď už si jdu pro popcorn a těším se na komentář zdejšího kata Simona „Moniky“ Cowell :)

3
Willandraify
Reagovat

Tak musim rict, ze jediny, kdo me z tohoto dilu zaujal, byl ten imitator, to me vazne pobavilo…:) Poznala sem Garyho Barlowa, Davida Beckhama a nejvic bylo, jak se transformoval v Michaela Mcintyra, to bylo vazne dokonaly, i to jak chodil sem a tam a delal ty grimasy, jak tento stand-up komik…Prikladam video na Michaela, at si to muzete porovnat ;)
http://www.videacesky.cz/skece/michael-mcintyre-suplik-pro-muze

Jinak deti nuda a „zpevaci“ nuda a ten s vykloubeninama, ne, ze by nemel talent, ale na to se spis nedalo divat, jak uz tu nekdo psal :D

4
Luke
Reagovat

No už by to chtělo liveshows, už se mi ty castingy zdají nějaké dlouhé…a to bude ještě 1.castingový díl…
No a ten Davidův zlatý bzučák se nedá snad brát ani vážně :-) ale zase od něho se nedalo nic jiného čekat a takové překvapení to nebylo :-)
Už úplně živě vidím, jak u nás dostane ten zlatý bzučák letos Pátrovič(pokud tam bude, což se doufám nestane, ale nepřekvapilo by mě to)….

5
Misánka
Reagovat

Nepřišlo mi moc, že by tento díl patřil k tomu lepšímu. Alespoň mě žádné vystoupení neoslovilo natolik, že bych dotyčného vystupujícího ráda viděla v semifinále… tedy vlastně pozor – kromě jediné výjimky a tou je Daniel Chettoe. Ten úžasný hlas mě naprosto zhypnotizoval, škoda, že jeho vystoupení (to nejlepší z dílu) patřilo k tomu nejkratšímu. Po jeho výkonu mi najednou všichni zpěváci přišli nezajímaví, ač zpívali celkem dobře.
Groove Thing – pěkné taneční číslo s roztomilými dětmi, nic víc, na postup určitě ne
Leo – odivuhodné, věřila bych, že opravdu neviděl, ale to je jedno, hraje skvělě tak jako tak
The Sakiy Five – souhlasím, že to bylo nudné, to bylo první, co mě při sledování jejich čísla napadlo
Luca Caló – propagace tance na vysokých podpatcích vyšla :)
Lorraine – to je ženská! Těším se, čím příště Simonovi zvedne žluč, ale kéž by mohl dostat Golden Buzzer Daniel Chettoe
The Cocooners – pořád jsem myslela na The Zimmers, na něž nedám dopustit, ačkoliv ti nestepovali, ale zpívali, ovšem sem tam předvedli i nejakou tu kreaci. Jako všechna čest paním, že se v jejich věku tak hýbou, ale dál je posílat, no to asi ne…
Bonetics – dalo se na to zvyknout, ale byl to šok :D

Přidat komentář