Panáček v reality show

American Idol 2015: Top 4 se vrací domů a bojuje o Grandfinále!

7. Květen 2015 | napsal(a): | reality show: American Idol

[singlepic id=10995 w=615]

Týden se s týdnem sešel a je tu opět American Idol. Tentokrát již semifinálové klání. Jako tradičně v této fázi se finalisté vydali do svých rodných měst, aby zažili hrdinský návrat a před domácím publikem předvedli své schopnosti. Soutěžní písně budou tvořit tři výběry, jeden vybere hvězdná porota, druhý budoucí šéf vítěze a mentor soutěžících Scott Borchetta a třetí výběr si vyberou sami finalisté, jako poctu právě svému rodnému městu. Kdo se přiští týden podívá do velkého finále v Dolby Theatre v Hollywoodu?

Z důvodu časové vytíženosti zde budou zbývající live show doplněny pouze formou videorekapů. Děkujeme za pochopení.

1. kolo – výběr Scotta Borchetty

Rayvon Owen

výběr: Jason Derulo – I Want To Want It

Clark Beckham

výběr: U2 – Beatiful Day

Nick Fradiani

výběr: Patti Smith – Because The Night

Jax

výběr: The Who – My Generation

2. kolo – věnování domů

Nick Fradiani

výběr: Andy Grammer – Back Home

Clark Beckham

výběr: Ottis Redding – (Sittin‘ On) The Dock of the Bay

Rayvon Owen

výběr: Stevie Wonder – As

Jax

výběr: Evanescence – My Immortal

3. kolo – výběr poroty

Clark Beckham

výběr: The Weeknd – Earned It

Rayvon Owen

výběr: Joe Cocker – You Are So Beatiful

Nick Fradiani

výběr: Edwin McCain – I’ll Be

Jax

výběr: Paramore – Misery Business

Soutěž opouští…

Jako první bez ohledu na pořadí postoupil Nick, následoval ho Clark. Z dvojice Jax a Rayvon nejmenší počet hlasů od diváků obdržel… Rayvon!

Top 3

1. Jax – My Immortal (TOUCHDOWN!)
2. Clark Beckham – Earned It
3. Rayvon – You Are So Beatiful

Tip na Top 2: Clark vs. Jax, v prvním večeru vypadne Nick
Přání: Clark vs. Jax

Tip na vítězství: Clark
Přání: Jax

pozn.: Kdo by chtěl pomoci ovlivnit pořadí soutěžících a zahlasovat si pro své favority, může tak učinit na oficiálních stránkách soutěže vždy do ÚTERÝ 15:00 našeho času, kdy se hlasování přes Supervote uzavírá. Stačí k tomu mít funkční VPN plugin nainstalovaný v prohlížeči (např. Hola), navštívit oficiální stránky soutěže se zvoleným USA serverem a autorizovat přístup přes Facebook. Poté by již hlasování mělo být přístupné. Udělit můžete max. 20 hlasů každému soutěžícímu během jednoho hlasování.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

American Idol

Diskuze k článku

Počet komentářů: 11
1
Honza
Reagovat

Nova zahajila casting na dalsi radu Masterchef! Vysilat se ma uz na podzim 2015! Vypada to po dlouhe dobe nejen na serialovy podzim.

2
Jai Kudo
Reagovat

Možná bych tam příště Rayvona viděl trochu raději, než Nicka, ale co už…..
Clark naprosto zazdil úvodní U2, ale pak si naravil reputaci, takže a mě asi No1 v tomhle večeru. JAX o chlup druhá, i když nějaký extra výkon neředvedla (s tím touchdownem nesouhlasím nebylo to špatný, ale až tak dobrý taky ne, aspoň za mně). A přidám sých TOP5 :
Clark – Sitting Of The Dock Of The Bay
Clark- Earneed It
JAX – Misery Bussines
Jax – My Immortal
Reyvon – You Are So Beutiful

3
Monika
Reagovat

Pro me naprosto slaba finalova sestava, je mi uplne fuk, kdo zvitezi, peveckou karieru nevidim ani u jednoho, vsem chybi hvezdnost, smrnc. Ja bych do finale poslala Rayvona, Joey, Quentina.
Nick – nemastny, neslany, celou soutez prumerne vykony, nepamatuji si, ze by nekdy s necim zazaril a pamatovala bych si ho dele nez tyden po soutezi, vetsinou v TOP 3 byvaji zpevaci, kterym se podarilo aspon jednou touchdownovat, u Nicka to neplati.
Clark – konecne se ukazalo to co rikam od zacatku, tento zpevak s charismatem lekle ryby je dobry akorat do domova duchodcu na kratsi vystoupeni, nez duchodci se nudou uzyvaji a usnou, jakmile dostane nejakou moderni vec (U2) je totalne ztracenej a zoufalej, muze pet akorat vykopavky
Jax – kunka bez hlasu a jeji Evanescence povazuji za velmi slabe vystoupeni, mistama znela strasne slabe, ztracela hlas se vubec neda s pani zpevackou srovnavat, kdo zna original, tak to snad muselo bejt utrpeni v jejim podani, aspon pro me teda jo

4
lierel
Reagovat

Tentokrát úplně do slovíčka souhlasím s Monikou. S finálovou trojkou jsem nespokojená, JAX a Immortal pro mě rozhodně touchdown nebyl, naopak. Achjo, tenhle rok se mi zdál tak super, tolik talentů (Quentin, Joey Rayvon i dřiv vypadlí) a ono to dopadne takhle.

5
Lucas
Reagovat

Taky v podstatě souhlasím s Monikou, až na tu JAX, My Immortal byl nejlepší výkon večera :) jinak mi tuhle řadu chybí ty tzv. „touchdowny“. Skoro nic se neobjevilo :/ našlo se pár výkonů, ale něco jako Jena a Creep nebylo :/ ani snad porotci se nikdy nepostavili

6
VojtaP
Reagovat

@Lucas: myslím, že se letos asi nejvíc povedlo kolo s Kelly Clarkson, u mě osobně za poslední rok nejlepší live show. Jinak souhlasím, že dál už to příliš zářné nebylo, až pár světlých výjimek v každém kole – většinou Jax, Rayvon a Quentin.
Myslím, že letošní sestava byla silná, ale konstatně byli utopení ve výběrech. Moje předfinálová top 5 postoupila skoro celá, až na Quentina a Sarinu, kteří tam měli být místo Nicka a Tyanny. Nebudu lhát, že jsem čekal víc od tak slibné dvanáctky, která mohla být ještě lepší, kdyby tam nebylo více těch failů v hlasování.

@Monika: Clarkovi se U2 fakt nepovedli, ale nevím, ten song je už více než 20 let starý, tak bych se ho zrovna neodvážil označit za moderní. Je svým způsobem nadčasový, to jo. ale modernější výběr od Clarka bylo právě Earned It, což je aktuální song v hitparádách. V tom si myslím, že Clark obstál víc než dobře.
Souhlasím s Nickem, čekal jsem od něj na začátku finále víc, ale neurazil ale ani nenadchl. Bohužel zrovna pro tyto typy velká část diváků, nejen v USA ráda hlasuje. Zatímco potenciální hvězdy, které vyvolávají v divácích emoce skončí vzadu, šedé eminence postupují…

Kdo se prosadí po soutěži se uvidí, podle mě má největší šanci právě Jax, dál určitě Rayvon a taky Quentin. Ti mají pro současný showbusiness předpoklady, samozřejmě je úspěch daný repertoárem a taky propagací, ale od těchto tří si dokážu představit v čem bude jejich parketa. Uvidíme…

7
Lucas
Reagovat

Tak příští rok, je poslední sezóna American Idol. A vypadá to, že se vrátí i všichni tři porotci. Škoda, měli to nějak oživit, snad by třeba měli přidat čtvrtého.

8
Michal V.
Reagovat

@Lucas: pro me to neni prekvapeni…ostatne jsme to s vojtou uz komentovali kdyz jsem postoval ratingy tehle sezony

9
Lucas
Reagovat

Já se taky nedivím :) oni s tím aspoň počítají a bude to hezký rozloučení, jestli jsem to pochopil, budou se snažit zapojit bývalé porotce a tak, no uvidíme :) tak by Simon mohl přijít znovu s X Factorem a tentokrát ho udělat dobře

10
VojtaP
Reagovat

@Michal V.: jj přesně se vyplnilo, co jsme předpověděli. Myslím, že je to od Foxu pěkné, že to nezruší hned a dá jim poslední, rozlučkovou řadu, Nakonec je chytré oznámit poslední řadu, zároveň s tím, že bude vzpomínková – tudíž plná hostů z předešlých řad, což by mohlo nalákat zpět nějaké diváky. Nejspíš věděli, že by to už jako regulérní řada na další pokus s nějakými klasickými změnami neobstálo.

@Lucas: myslím, že si teď budou na Foxu chtít na chvíli od pěveckých show klid. Než přistoupí k nějaké náhradě, tak budou chtít vyzkoušet jiné formáty. Nakonec XF byl původně zamýšlený, že nahradí Idol. Reálně bych to viděl až tak na rok 2018 nebo 2019. Kdyby se mezitím i The Voice stáhl kvůli upadajícím ratingům jen na podzimní verzi, tak by ty soutěže klidně mohli fungovat obě, The Voice na podzim a XF na jaře. Simon ale bude mít co dělat, aby si lidi nevzpomněli na předešlé ročníky, zejména třetí řadu.

11
Lucas
Reagovat

@VojtaP: Popravdě já ani nevím, která řada americkýho X Factoru pro mě byla horší :D ale nejradši jsem měl nakonec asi tu trojku kvůli Alexovi a Sieře.

Hmm, jinak finále AI, doufám, že vyhraje Jax, ale myslím si, že to spíš nevyhraje.

Přidat komentář