Panáček v reality show

Británie má Talent 2015: 4. casting zachránili padesátníci! (rekap + video)

5. Květen 2015 | napsal(a): | reality show: Got Talent

[singlepic id=10994 w=615]
Česko žije aktuálně hokejem a Velká Británie se třese, kdo že to vyhraje v nadcházejících politických volbách. To nás tady zajímá tak akorát okrajově a my jsme zvědaví, kdo se nám ukázal ve čtvrtém castingovém díle show Británie má Talent. Zazněl Golden Buzzer? A objevil se někdo, kdo nás zvednul ze sedaček?

Postoupili:

Aaron Marshal

Aaron už pohledu budil dojem, že to nebude žádné kvítko, ale že ve zpěvu umí pořádně polívčičku připepřit. Do parády si vzal celosvětový hit z Ledového království, Let It Go. Hymna malých holčiček minimálně v anglofonních zemích. A to nemyslím ve zlém, dopad na děti má píseň ohromný. Ale Aaron to chce asi přiblížit svým vrstevníkům a fanouškům drsné muziky, a tak Let It Go nahodil alá Marylin Manson. Amanda zprvu natěšená, jak uslyší krásnou píseň, kterou její dcerka miluje, ihned zmáčkla bzučák a nevěřila, že to někdo dokáže takhle zprznit. Ostatní porotci byli ale jiného názoru a Aarona poslali dál. Myslím, že Aaron může klidně postoupit do semifinále, jako vata proti ostatním na pobavení.

Misstasia

Tahle čtveřice holek se chovala od začátku princezničkovsky a některým divákům to mohlo způsobit cukrový kolaps, protože tolik cukrkandlu jsme ještě pohromadě dlouho neviděli. Tyto Disney zpěvačky si vzaly do vínku písničku z Malé mořské víly a dle teda mého osobního názoru, to nebyl žádný šlágr. Spíše takový průměr s mnoha chybami. Pro většinového diváka dle mého ne moc použitelné, ale do ranní nebo odpolední dětské show jako dělané. A to Britové umění dělat dětské pořady, úplně ty holky vidím, jak tam budou tajtrlíkovat v hezkých šatičkách, do toho občas hodí nějakou písničku a hlavně děti budou spokojené. Ale i děti nejsou úplné hluché, pozor na to. Holky by měly na zpěvu ještě zamakat. Když postoupí do semifinále, tak budou dle mého taky jen do počtu.

Peter Lambert

Vždy když v neděli dopoledne vlezu na Facebook, tak si vyspoiluju (vyzradím) mnoho, co se událo v sobotním díle. Petera jsem viděl pouze na fotce a přišel mi, minimálně podle fotek jako dobrý umělec. Jenže tenhle starý mládenec žijící u rodičů spíše zapadá do kategorie nervózního cirkusáka. Peter měl co dělat, aby vlezl na jednokolku a z ní následně radši rychle slezl. Roztočit talíř chce asi trochu umu, ale lépe by to vypadalo, kdyby ty tyčky držel sám. Jeho další velmi nemotorné lezení na plošinu, která balancovala na kuželu, to jsem vážně myslel, že s sebou flákne. Žonglování se sekáčky na maso bylo konečně nějakým závanem něčeho zajímavého. Ale to byla pouze jedna stopa z celého čísla a ještě k tomu krátká. Ač se Peter snažil být vtipný, humpolácky neustále křičel, ale vystoupení jako takové nemá žádnou extra uměleckou hodnotu. Tohle a mnohem víc a líp umí kdejaký cirkusák.

Jonathan Lutwyche

Malý náhled do zeměpisu a historie. Jonathan pochází z Gibraltaru z tzv.Brány do Evropy, to je takovej ten malej cípeček úžiny mezi Španělskem a Afrikou. Velmi strategické místo. Není to stát, ale je to ještě spíše kolonie či država Velké Británie. Gibraltar má rozlohu neuvěřitelných 6,5 km čtverečných a žije na tomto kousku země ještě více neuvěřitelnějších 28 tisíc lidí. A Jonathan si řekl, že když patříme pod Britskou vlajku, tak proč nezkusit taky Talent? 15letý Jonathan se věnuje, asi v naší terminologii, scénickému tanci (když tak mě v komentářích opravte). Jonathan perfektně zvolil ke svému číslu hudbu. Diváka naprosto umlčela a donutila vnímat každý jeho pohyb. Jonathan makal jak mohl, i když dle mého udělal několik viditelných chybiček. To ale nemění nic na tom, že to měl perfektně vystavěné, pohybově bych řekl nadprůměrné a na to, že si dělal sám choreografii, tak více než povedené. A když k tomu ještě příště přidá nějaký příběh, jako měl například Atay nebo Dea Meni, tak si myslím, že by z něj mohl být favorit na finále.

The Neales

Pánská čtveřice je vlastně jedna rodina, taťka a tři synové. A taťka jednoho dostal infarkt, vylízal se z něj a začal zpívat. A kluci mu chtěli pomoci, a tak s taťkou zpívat začali. Zní to jako pohádka, aleje to realita na prknech Británie má Talent. Tahle rodinná partička není žánrově můj šálek čaje. Tenhle vyloženě old fashion sound z padesátých až šedesátých let není pro mě. Osobně si i myslím, že to dneska nefrčí. Samozřejmě objeví se skupiny, který udělají nějaky cover starého hitu a maximálně jednou jako memento zbourají hitparádu, ale to musí mít velké štěstí. The Neals mají ovšem ale skvělý a čistý sound a zní to, jako kdyby právě vyhrávalo rádio. Myslím si, že tohle je tak specificky žánrové, že to nemá sílu zasáhnout obecné publikum, jako například loňští výherci Collabro. Collabro mimochodem na konci roku zaznamenali úspěch v Británii s albem a dokonce podepsali smlouvu na americký trh, kam by měli vrazit v létě. Jestli se to samé povede The Neales, to si ale nemyslím, ale třeba sepletu.

Old Men Grooving

Pro mě jednička čtvrtého dílu. Pětice chlápků ve věkovém rozpětí 40 až 60 let mě neskutečně pobavila. Jejich taneční kreace byly vtipné a pobavily. Samozřejmě měli taky mraky chyb, kdy se jim choreo rozjíždělo, ale osobně mě to fakt pobavilo. Sympatie, legrace a zábava. Na Youtube už mají dokonce téměř pět milionů shlédnutí.

Maia Gough

Když jsem jí viděl přicházet, tak jsem si myslel, že bude zpívat přinejmenším nějakou operu, minimálně podle oblečení. Ale že bude Maia zpívat Whitney Houston, to jsem nečekal. A zase ryze z mého osobního hlediska, já jsem nadšený vůbec nebyl. Holek, které v jakémkoliv Talentu zpívaly Whitney jsme už viděli hodně, Holanďané jsou na to experti, a mně Maia v porovnání s ostatními holčičími zpěvačkami ze světa přijde jako slabé kafíčko. I v porovnání s letošními dětmi v této řadě je dle mého kapku pozadu. První polovina písně byla nudná. Tak nějak posluchač stále čeká, kdy přijde něco, co ho omráčí, Až s hlavním partem songu se trochu rozjela, ale její hlas mi nepřijde vůbec codo barevnosti zajímavý. Ano, její projev má správná diva gesta, ale Maia mě osobně nepřesvědčila. Na postup ano, ale co dál? To by se jí další vystoupení muselo sakra povést. Chce to i jiné oblečení a celkově to jinak na scéně postavit. Kdyby to bylo možná v jiném balíčku, tak mě to zaujme, ale takhle mě to fakt nebralo.

Nepostoupili:

Anna Romanenkova

Vlasový modeling není asi to pravé pro tuto show.

George Vernon

Udělat z Britské hymny zaláskovanou píseň do figuríny? Ano, jde to.

Tom

Z Toma tanečník West Endu asi nebude.

Hodnocení 4.castinogvého dílu

Abych se přiznal, tak si myslím, že tohle byl nejslabší díl deváté řady. Tentokrát byla i porota trochu pozadu, občas zaperlil David, ale jinak slabota. O soutěžících ani nemluvě, protože tu dle mého nikdo tak zásadní nebyl. Jonathan z Gibraltaru by mohl mít šanci se prokousat daleko a Old Men Grooving zase nejvíce pobavili a možná i oslnili. Jinak to byla opravdu slabá úroda talentu. Tentokrát ani Golden Buzzer nebyl. No, aspoň se máme na co těšit v dalších dílech.

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Got Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 18
1
Monika
Reagovat

Pro me Old men desna srajda, uz od zacatku jsem si rikala, ze takovou jednoduchou ptakovinu pro nizke IQ da Mertas na prvni misto a taky ze jo :-)))) Totalne trapne, pripitomele, ta stara babka tanecnice v predchozim rocniku stala za pendrek, ale tohle je jeste o level niz. No a slovo „pobavit“ pouzit trikrat ve ctyrech radcich te urovni odpovida :-))))
Libilo se mi jedine vystoupeni Jonathan Lutwyche. Nektere prvky byly vyborne, byt po vice shlednuti ty chyby byly znat, neni jeste dokonalej, ale i tak mu davam velke sance, pokud se mu podari dobre sestavit choreografii-nejlepe pribehovou a vybere tak skvelou hudbu jako nyni.

3
John Fortytwo
Reagovat

Aaron mě teda nepobavil ani trochu, jeho postup mi přišel naprosto mimo i jako recese, ale budiž. Old men mi naopak sedli a pobavil jsem se moc :) V jejich zájmu doufám, že sice postoupili, ale dál už je neuvidíme, vtipný byl právě ten moment překvapení a kouzlo okamžiku, dál už by to bylo asi horší. Za čestnou zmínku z nepostupujících by imho stál bubnující otec s dcerou, tam naopak kouzlo okamžiku nezafungovalo a po doznění bubnů byly jen ticho .)

4
Luke
Reagovat

Tak tento díl byl slabší než minulé díly, ale tak se našlo pár zajímavých lidí…
– 12-letá holčina zpívající Whitney Houston
– Tancující klučina z Gibraltaru – moc pěkné vystoupení s dobrou hudbou a choreografií (se mě líbilo, jak bylo v sále ticho, když tancoval, to by člověk slyšel spadnout i špndlík :-)
– A nejlepší pro v tomto díle byli Oldmen – jako asi málo kdo čekal, že budou dělat to co dělali a ten pohled na ty skoprnělé tváře v hledišti hovoří o všem…fakt super, Papaláši jsou talentovaní, ale aspoň pro příště by si měli obléct něco lepšího než ty svetry z 80 let :-) jako vím, že mají kolem 50-60 let ale i tak :-) Nemusí na to ještě upozorňovat :-)

5
Monika
Reagovat

@Luke: A v cem prosim pekne spocivas talent papalasu :-)))) vzdyt tohle umi snad kazdej sedesatnik, co zrovna nebasti od rana do vecere na gauci hranolky a nezaleva to colou. nepredvedli absolutne nic obtizneho.

6
martinez
Reagovat

monika: myslíš to vážně nebo s nadsázkou?:) to že to zvládne každej šedesátník, kterej.. atdatd..:)

7
VojtaP
Reagovat

Stařící pobavili, to byl asi celý účel. Pomohl jim hodně moment překvapení, jak psal Luke. Všichni čekali, že tam budou jen trapasit, ale nakonec jim to docela šlo, i když jim haprovalo synchro. Spíš než do kategorie tanečních skupin bych je dal k bavičům, nijak zvlášť bych se nad tím nepohoršoval. Produkce určitě takové odlehčené číslo uvítá pro zpestření semifinále, dál to nevidím. V kontextu toho dílu se ale zařadili mezi lepší.
Tenečník z Gibraltaru dobrý, nebýt té hudby, možná by to tak působivé nebylo, dobře to do toho zasadil a dobře střídal prvky. Opět se odkážu na SYTYCD, kde jsou k vidění schopnější tanečníci tohoto žánru, ale to je taky tím, že je to čistě taneční soutěž. Mnohem víc se mi žánr líbí ve dvojici, kde se dá líp tvořit příběh. Jsem zvědavý, co Johnathan předvede příště.
Misstasia nevím, mají mezi sebou pěkné hlasy, ale společně to občas skřípalo. Nedovedu si ale představit nějaké uplatnění pro holky, leda ty dětské pořady, o kterých psal Merťas, tam pomůže i autotune. :D
Maya mě nezaujala vůbec. Rozsah dostačující, ale barva nijaká, projev bez života. BTW taky další důkaz, že jsou v UK zubaři a nejspíš zvlášť ortodontisti velký nadstandart. Přitom tak pěkná tvář a tak křivé zuby, chudina.

8
Monika
Reagovat

@martinez: myslim to smrtelne vazne, kterej prvek je obtiznej? cca cas…vzdyt tam jen krouti zadkem a hopsaji sem a tam

9
martinez
Reagovat

monika: pro mě žádnej, ale i když se tanci věnuju, tak když tohle uděláš v šedesáti, tak to žádná sranda není.. kdyby to předvedli nějací týpci s bejskama a teplákama u kolen, tak se jim každej jen zasměje, ale když tohle předvede někdo, kdo má tolik, kolik má, tak to vypadá hned jinak.. neříkám že to bylo nějaký veledílo hodný výhry, ale pobavilo a o to snad jde,nemusí to být brilantní tanečníci s do setiny sekundy nacvičenou choreografií, aby dokázali pobavit..:) každopádně pokud nevytáhne každej z nich deset es z každýho rukávu, pochybuju že se dostanou dál než do semifinále..
ale v každým případě bych chtěl vidět ty všechny šedesátníky, kteří by to zvládli.. tomu prostě nevěřím.. a to jsou někteří trenéři, se kterýma měl tu čest trénovat, rozhodně dál než v šedesáti letech..:)

10
Monika
Reagovat

@martinez: no ja porad nechapu to..kdyz tohle zvladnes v sedesati..co jako TOHLE? vzdyt tam kazdej dela neco uplne jineho :-))) proste prijdou a zacnou machat rukama, nohama, kroutit zadkem, nikde nic..plus teda 60 neni vsem ne? prijdou mi mladsi, ale tim, ze me nezajimaji, tak jsem to ani nezjistovala

11
Merťas
Reagovat

Moniko, urážky na nízké IQ si laskavě nechte pro sebe. Dokud se nepoznáme osobně, tak o sobě vzájemně víme prdlajs a rozhodně vám nepřísluší tohle říkat, protože mě prostě neznáte. Ale asi radno vám něco říkat, protože vy jste ta nejchytřejší, která všechno zná, nic ji není dobré, všichni jsou totální nemehla a neumětelové, jste dokonalá lingvistka a prostě všeho všudy dokonalá a nechybující žena, která sežrala všechnu moudrost světa. Pokud vám tak ležím já a moje IQ v krku, tak proč mě vůbec čtete a ještě se k tomu vyjadřujete? Laskavě si tyhle projevy na mou osobu nechte příště od cesty…

12
Monika
Reagovat

@Merťas: Nepolezu ti do zadku a s dovolenim si budu rikat co si myslim, od toho je snad diskuze nebo bys to chtel cenzurovat? A jestli nesneses kritiku na svoji hlavu, tak to mi te je lito.

13
Merťas
Reagovat

@Monika: Říkej si co chceš ohledně Talentu, ale pomlč o moji osobě, když už si teda tykáme… Kritiku beru, ale konstruktivní, ne urážení a hodnocení vkusu druhých, jako to děláš ty v prvním komentáři…

14
VojtaP
Reagovat

@Monika: určitě nechceme aby nam tu čtenáři lezli do zadku a vyjádřit se ke kvalitě taky rozhodně nikomu nebráníme. Diky tomu se můžeme zlepšovat :-) Sama ale musíš uznat, že tvůj komentář mohl působit na hraně provokace a urážky. Vyvolávání flamu nebo trolling už potom cenzurovat můžeme. ;-) Čeština je bohatá a vždy to jde napsat líp. V opačném případě „mluviti stříbro, mlčeti zlato“ ;)

15
Luke
Reagovat

Lidi, Monika je bez komentáře…Uráží i ty nejtalentovanější lidi, kteří se v soutěži objeví…je to tak pokaždé, je nový díl a zaměří se na toho, kdo v tom díle získá stading ovation nebo třeba ten zlatý bzučák a totálně pobsuje…Oni ti porotci a diváci v hale jsou úplně mimo asi že Moniko ?
Ona prostě nesnese, když někdo něco umí a tak neskutečně závidí a lečí si zde svoje mindráky…když to řeknu obrazně, tak ze 100 lidí – 98 totálně urazí, nic podle ní neumí…
Ale já myslím, že kdo sem chodí, tak to ví o ní…
A více se této osobě už nevyjadřuji, protože je tak nepříjemná osoba a negativní člověk a takovou osobu bych opravdu nechtěl poznat a v životě se takovým lidem vyhýbám obloukem…

16
Monika
Reagovat

@Luke: Klasickej pripad, kde chybi argumenty, tak se oponuje zavisti, nenavisti a bla bla bla, co takhle napsat v cem spociva jejich talent, hihi? vzdsyt kazdej tancil uplne neco jineho, synchronizace zadna. Co konkretne by nezvladnul bezny sedesatnik, ktery je v kondici? Kdyz byla v talentu ta 80-ti leta babca, tak me nebavila vubec, ale tam ten obdiv byl na miste za jeji kondici, ale zde? Vzdyt to nejsou zadni starici o holi, vubec komicke ve 40 letech cnazyvat cloveka stareho :-))))

17
Sara
Reagovat

Mertasi diky, ze pises o tehle show. Nemam vzdy stejny nazor (casto ano), ale diky tobe a tvym komentarum, se na to muzu podivat treba z jine perspektivy, kterou bych treba nevidela. Nevim, proc se tady sklouzlo k urazkam a prijde mi to zbytecne. Mertasi, chapu tvou potrebu se ozvat, asi bych ji mela taky, ale spis je to prilevani oleje do ohne.
V tomto dile me nikdo nezaujal. Aaron byl tragicky. Ze ho pustili dal je mi zahadou. Zbytek nevyrazny. Aspon pro me. Nejvic me bavil david, ale to je klasika. Mit ho v porote u nas by bylo terno.

18
Petr Zoufalý
Reagovat

Old men už má 17 mega :D

Přidat komentář