Panáček v reality show

American Idol 2015: Top 5 ve čtvrtfinálovém klání! (video)

30. Duben 2015 | napsal(a): | reality show: American Idol

[singlepic id=10988 w=615]

 American Idol vrcholí, poslední dvě soutěžní kola zbývají do velkého Grand finále, které se letos odehraje v srdci Hollywoodu v divadle Dolby Theathre. Pro tento týden jsou opět dvě témata a opět spíše volnějšího charakteru – „judges hometowns“ a „soul songs“, první výběr tedy bude pocházet od interpreta z domovského města porotců – New Orleans, New York a Nashville. Druhý výběr by měl být osobního charakteru. Top 5 se také podívali do Nashvillu, kde sídlí Big Machine Records, label mentora Scotta Borchetty, pod kterým vydává například Taylor Swift a u kterého vydá debut také vítěz show. Hvězdnými mentory byli country hvězdy Jay DeMarcus ze skupiny Rascall Flatts a Martina McBride. Kromě dalšího postupu finalisté bojují také o hrdinský návrat do svých rodných měst. Nyní už rozhodují pouze divácké hlasy.

Z důvodu časové vytíženosti zde budou zbývající live show doplněny pouze formou videorekapů. Děkujeme za pochopení.

1. kolo – judges hometowns

Clark Beckham

výběr: Stevie Wonder – Living For The City

Jax

výběr: Alicia Keys – Empire State Of Mind part II (broken down)

Nick Fradiani

výběr: Matchbox 20 – Bright Lights

Hvězdný host

Harry Connick Jr. – City Beneath The Sea

Soutěž opouští…

Netradičně uprostřed přenosu se dozvíme jméno finalisty, který se nebude mít možnost vystoupit ve svém rodném městě. Rozhodne se mezi Rayvonem a Tyannou.

Soutěž opouští Tyanna! Její labutí písní je Beyoncé – Run The World (Girls).

Rayvon Owen

výběr: Lady Antebellum – Need You Now

Hvězdný host

Martina McBride – Over The Rainbow

2. kolo – soul songs

Clark Beckham

výběr: Josh Turner – Your Man

Jax

výběr: Christina Perri – Human

Nick Fradiani

výběr: Rascal Flatts – What Hurts The Most

Rayvon Owen

výběr: Justin Bieber – Believe

Top 3

1. Rayvon – Believe
2. Jax – Empire State Of Mind
3. Jax – Human

Tip na vyřazení v příštím kole: Nick
Přání: Nick

Hodnocení 7. finále

Vyřazení Tyanny nebylo překvapivé, podle mě přeskočila mnohem lepší interprety Joey a Quentina, jejichž nepřítomnost se na úrovni večera podepsala. Jsem rád, že Rayvon postoupil a mohl si dát překvapivý touchdown v písni od Justina Biebera. Uff, nečekal jsem, že slova Bieber a touchdown použiji někdy v životě v jedné větě.

V příštím kole dost možná do poslední dvojice spadne Nick, popravdě postup po dnešku nemá jistý nikdo. Na Jax se podepsala nemoc, ale přesto dokázala dát dva dobře mířené a provedené výběry. Je jen otázkou, jestli s ní věrní fanoušci vydrželi až do teď. Rayvon se svým posledním výkonem udělal hodně parády, ale bude to stačit na Grandfinále? Nick měl dva dobré vyrovnané výkony, ale ten moment se nedostavil ani v jednom, v Grandfinále bych ho oželel. Poraženým tohoto týdne se stal favorit Clark. Nejenže ani v jednom výběru nezazářil, kdy byly na vině hlavně mdlé výběry a špatné provedení, ale postaral se také o kontroverzi. Podobný incident už stál místo v soutěži Quentina. Záleží, jak výměnu názorů v medailonku se Scottem vezmou diváci. Možná měl Clark přeci jen Scotta, jako zkušeného manažera, poslechnout a udělat věci jinak. Prohrál si touto uměleckou tvrdohlavostí Clark celou soutěž? To se dozvíme už příští týden.

Příští týden bude pro Idol klasický semifinálový. Každý bude zpívat hned 3 písně, jednu vybere Scott, druhou porota a třetí si soutěžící vybere sám. Jedno je jisté, letoší finále bude poprvé v historii soutěže v Top 3.

pozn.: Kdo by chtěl pomoci ovlivnit pořadí soutěžících a zahlasovat si pro své favority, může tak učinit na oficiálních stránkách soutěže vždy do ÚTERÝ 15:00 našeho času, kdy se hlasování přes Supervote uzavírá. Stačí k tomu mít funkční VPN plugin nainstalovaný v prohlížeči (např. Hola), navštívit oficiální stránky soutěže se zvoleným USA serverem a autorizovat přístup přes Facebook. Poté by již hlasování mělo být přístupné. Udělit můžete max. 20 hlasů každému soutěžícímu během jednoho hlasování.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

American Idol

Diskuze k článku

Počet komentářů: 7
1
Monika
Reagovat

Cim dal vic si me sympatie ziskava Rayvon, fascinuje me, jak je uz ponekolikate v rade v ohrozeni a stale preziva. Nic podobneho v zadne soutezi nepamatuji, myslim, ze je v tomhle naprosty unikat a ja osobne bych mu prala vystup az na vrchol, byt by se musel stat zazrak. Kdyz jsem si precetla, ze bude Jax – zpevacka bez hlasu zpivat tak zvucny song, ktery vyzaduje silu hlasu, ocekavala jsem pruser a toho jsem se i dockala. Ovsem traged Clark nezklamal, porad jede ve stejne linii- davno zaslych nemodernich songu a nechapu, ze mu to prochazi, ze mu to produkce vubec povoli tyden co tyden zpivat de facto totez. Je to totalne chodici mrtvola s cejchem lekle ryby.

2
Jarda
Reagovat

Jsem rád, že opět postoupil Rayvon, líbí se mi od začátku a také bych mu přál vítězství, už jenom jako satisfakci za to, že je pokaždé v ohrožení. K Jax jsem měl od počátku připomínky, ale to bylo v době kdy se hrozně předváděla, postupem doby moje averze pominula a rozhodně ji vidím dál v soutěži raději než Tyannu, i když na mé oblíbenkyně z dřívějších ročníků nemá ani omylem. Nick si drží takový stabilní střed, žádný velký přínos pro soutěž ale nepřináší. Kdo mě tentokrát velmi zklamal byl Clark, nelíbilo se mi ani jedno jeho vystoupení a tentokrát dávám za pravdu Monice. A navíc mám pocit, že se už cítí jako velký favorit a to se mi nelíbí, tak dobrý zase není, třeba k takovému Adamu Lambertovi se vůbec nemůže rovnat. .

3
lierel
Reagovat

Přidávám se k fanouškům Rayvona. Po vypadnutí Quentina mu fandím nejvíc, byl by docela gól, kdyby to nakonec fakt vyhrál! Nejmíň sympatická je mi naopak Jax, k ní mám opačný vývoj vztahu než Jarda. Ze začátku jsem k ní měla neutrální postoj, zajímalo mě, co předvede, pak se mi ale znechutila přehráváním, chováním a koneckonců i hlasově mi nesedí. Clark tohle kolo zklamal hodně.
Moje pořadí po tomto kole: 1. Rayvon 2. Nick 3. Clark 4. Jax
Vypadnutí: Přání – Jax; Tip – Nick

4
Lucas
Reagovat

Rayvon a Believe nejlepší, líbila se mi jeho druhá písnička, s Jax byl ten večer nejlepší. Nick se zlepšuje, ale oželel bych ho. Clark je dobrej, ale taky se mi teď nějak nelíbil :/

5
Monika
Reagovat

Ja se priznam, ze se mi to Believe teda nelibi, Rayvon ma imho jeden velkej problem, kterej je v kazdem jeho songu, a to je dychani, ktere je velice slysitelne a rusi me. No tak slabou TOP 4 nepamatuju uz hooooodne dlouho, ani u nas.

6
Laikka
Reagovat

Potom, co mi vypadli Joey a Quentin, mě baví už jenom Jax. A první píssnička od ní nic extra. Tyany šoda není, Clark tentokrát nuda, Rayvon neni pro mě, Nick se mi snad poprvé fakt líbil v písničce od Rascall Flats. Klidně bych ho brala do finále… Ale celkově je mi to vlastně uplně jedno, když to srovnám třeba s australským X factorem kde jsem fandila vlastně celý top 5… Slabota

7
Jarda
Reagovat

Tak poslední čtyři odzpívali a nakonec to přece jenom padlo na Rayvona. Celkově je mi to ale jedno, baví mě to čím dál tím méně, protože to má soustavně klesající úroveň. Teď nemyslím tato řada v jednotlivých kolech, ale celá tato řada oproti loňské a ta zase oproti předloňské. Takže Jax je horší než Jena Irene vloni a ta byla zase horší než čtveřice holek ve XII řadě. Pokud mám tipnout vítěze tak se rozhodne mezi Jax a Clarkem. Ale v podstatě je to jedno, ani jeden nebude mít šanci prorazit, nejsou ničím výjimeční.

Přidat komentář