Panáček v reality show

American Idol 2015: v 7. finálovém večeru zněly popové hymny! (video)

23. Duben 2015 | napsal(a): | reality show: American Idol

[singlepic id=10979 w=615]

Jak jste jistě postřehli z titulku, finálová top 6 American Idol si zazpívá popové hymny, blíže specifikované jako „písně, které baví velké obecenstvo a vystupují s nimi velcí umělci“. Každý z finalistů vystoupí hned dvakrát, jedna píseň bude současnějšího charakteru a druhý výběr bude více nadčasový. Na konci večera jeden finalista soutěž opustí. Dnešní vyřazování bude o to krutější, že se vypadlý finalista nepodívá na společné turné finalistů, kde byl letošní lineup zúžen na top 5. Kdo soutěž opustí? Ve hře je stále záchrana od diváků. Zahýbe snad pořadím kontroverze z minulého týdne? To vše se dozvíte v článku.

Z důvodu časové vytíženosti zde budou zbývající live show doplněny pouze formou videorekapů. Děkujeme za pochopení.

1. kolo

Jax

výběr: Jet’s – Are You Gonna Be My Girl

Nick Fradiani

výběr: Maroon 5 – Harder To Breathe

Clark Beckham

výběr: The Beatles – Yesterday

Tyanna Jones

výběr: Miley Cyrus – Party In The USA

Bottom 2

Quentin Alexander

výběr: The Doors – Light My Fire

Rayvon Owen

výběr: Sam Smith – I’m Not The Only One

2. kolo

Nick Fradiani

výběr: Rod Stewart – Maggie May

Tyanna Jones

výběr: Bryan Adams – Heaven

Clark Beckham

výběr: Justin Bieber – Boyfriend

 https://www.youtube.com/watch?v=SR0EZLFXSB8 

Jax

výběr: Dido – White Flag

Bottom 2

Quentin Alexander

výběr: Florance + The Machine – Shake It Out

Rayvon Owen

výběr: Fleetwood Mac – Go On Your Way

Soutěž opouští…

Poslední záchranu této řady si od fanoušků vyzpíval Rayvon. Soutěž opouští Quentin!

Top 3

1. Jax – White Flag
2. Rayvon – I’m Not The Only One
3. Clark – Boyfriend

Tip na vyřazení v příštím kole: Rayvon
Přání: Nick/Tyanna

Hodnocení 7. finále

Z odchodu Quentina nadšený rozhodně nejsem. Bohužel jsem jeho účast v bottom 2 po kontroverzi v minulém díle trochu čekal, kdyby byl býval držel jazyk za zuby nebo volil jiná slova, mohl se ohrožení vyhnout. Svou troškou do mlýna taky přispěl Harry, který se do Quentina obul, když si nesprávně vyložil jeho výroky. Diváci na porotu hodně dají a uživatelé sociálních sítí nejspíš nejsou výjimkou. Quentin je velká osobnost, má skvělý hlas a jedinečné charisma, ze všech nejvíc se mu v každém kole dařilo své výběry prodat, i když nebyl hlasově z celé sestavy hlasově nejjistější. Jeho jedinečný styl je do showbusinessu jako dělaný. Účast v soutěži mu jistě několik dveří otevře, je jen na něm jestli je správně využije, to ale nakonec neplatí jen o něm.

Celkově bylo kolo docela povedené. Každý měl jeden silnější a jeden slabší výkon. Nevím co si produkce představuje pod pojmem „hymna“, ale určitě se dal sestavit i zajímavější setlist, který by soutěžícím lépe sednul. Vynikající kolo s Kelly Clarkson tak zatím překonáno nebylo. Největší rozdíl ve výkonech měla Jax, první výběr jí vůbec nesedl, ale v druhém kralovala skvělým způsobem. Rayvon mě zaujal svou předělávkou od Sama Smithe, tento typ skladeb mu sedí a nejspíš se už zapíše jako baladiér této řady, co se týče výběru v rychlejším tempu, tak tam zatím moc štěstí neměl. Clark byl jediný, komu se povedly oba výběry, více mě zaujala předělávka od Justina Biebera, kde jasně převýšil plochý originál, zde jsem se úplně rozešel s porotou.

V příštím kole se nejspíš budeme muset rozloučit s Rayvonem, od příštího týdne totiž ze hry vypadává Twitter a o top 5 se tak rozhodne tradičním způsobem. Setrvačnost, s jakou Rayvon vyhrál všechny záchrany nejspíš dojde svého konce. Dá se totiž předpokládat, že už minule mohl být v hlasování za Joey. Pokud bych si měl však vybrat, oželel bych Nicka nebo Tyannu. Nick sice podává dobré, vyrovnané výkony, ale má nedostatek hvězdných momentů, což souvisí s neochotou riskovat. Tyannu také není špatná zpěvačka, ale ještě potřebuje osobnostně dozrát, zatím je mezi zpěvačkami tohoto typu zaměnitelná, v soutěži ji nejspíš drží příběh.

pozn.: Kdo by chtěl pomoci ovlivnit pořadí soutěžících a zahlasovat si pro své favority, může tak učinit na oficiálních stránkách soutěže vždy do ÚTERÝ 15:00 našeho času, kdy se hlasování přes Supervote uzavírá. Stačí k tomu mít funkční VPN plugin nainstalovaný v prohlížeči (např. Hola), navštívit oficiální stránky soutěže se zvoleným USA serverem a autorizovat přístup přes Facebook. Poté by již hlasování mělo být přístupné. Udělit můžete max. 20 hlasů každému soutěžícímu během jednoho hlasování.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

American Idol

Diskuze k článku

Počet komentářů: 11
1
Jarda
Reagovat

Já bych byl spokojený kdyby se do TOP3 dostali Clark, Rayvon a Jax. Nebaví mě Tyanna ani Nick i když má takový italský hlas. Na rozdíl od většiny mě vůbec nebavil Quentin a jsem rád, že už tam nebude, marně se snažím dopátrat co jste na něm viděli kromě extravagantního zjevu. Naopak mě velmi baví Rayvon, ale už by jednou mohl ten klobouk sundat. Celkově mě ale letošní ročník tak jako ten loňský moc nebaví, myslím, že opět jsou v The Voice lepší zpěváci. Ale nejvíce mě baví The Voice Kids, ať už v německém nebo holandském vydání, některé děti jsou výborné!

2
Michal V.
Reagovat

tak jsem to tu proklikal :-) (btw ty superkratky youtube videa byl super napad produkce, usetrim spoustu casu :-)).

Ja bych rekl, ze oni vsichni jsou pomerne dobri finalisti souteze American Idol…a to je zaroven muj nejvetsi problem s letosnim rocnikem…chybi mi tam hvezdy, nekdo na koho bych se tesil…

Ja tam proste tu star quality nevidim a uprimne receno pochybuju, ze to dotahnou dal nez k nejakym lokalnim uspechum (teda ti, kteri se pokusi u zpivani zustat).

Navic letosni playlisty (jako jiz nekolik let) naprosto sajou a kdyz uz meli nejaky hitovy kola tak zas misto, aby to zpivali jako hity, tak se to kazdej snazil „predelavat“ (a k horsimu).

3
lierel
Reagovat

Za mě bylo tohle kolo poměrně povedené, i když výtku mám k playlistu – spoustu z těch písniček bych tedy za hymny neoznačila.
Je mi líto, že vypadl Quentin, byl tam můj nejoblíbenější, navíc tohle kolo se mu podle mě docela povedlo. Líbil se mi Rayvon v jedné písničce, Nick docela v obou, Tyannino Heaven taky nebylo úplně špatné.
Tip na vypadnutí: Tyanna
Přání: JAX (mně je v posledních kolech tak nesympatická, navíc toto kolo nepovažuju za její povedené)

4
Monika
Reagovat

Tez jsem vdecna za kratka videa :-))) Ja osobne bych pristi tyden vyhodila Clarka, protoze mi z nich prijde nejslabsi, nejmene zazivnej, nejvic predvidatelnej. tyden co tyden songy jako pres kopirak, navic nemuzu vydejchat, ze tak mlady clovek je tolik usedlej, uhlazenej. Oblika se jako fotr, zpiva fotrovske songy, hruza. Jo Chodur me nebavil, ale na rozdil od Clarka byl vyraznej a mnohem lepsi interpret.Ctvrte misto by u me sklidil Nick-prijde mi totalne prumernej, vubec nevim proc se tak drzi u Americanu. Treti bych dala uknouranou Jax, teda takhle mi podelat muj oblibenej song, par vterin stacilo…No druhou bych dala Tyannu, vubec me nebavi, ale domnivam se, ze je z nich nejlepsi zpevacka, kam se na ni hrabe Jax. Navic bych se ani nedivila, kdyby zvitezila, zpiva spolehlive a ma pevnej hlas. Vyhral by to u me Rayvon, pac u nej jako u jedineho z TOP 5 vidim aspon malej naznak pouzitelnosti v showbyznysu.

5
Lucas
Reagovat

No, já bych hlavně vyhodil Harryho, když nehodnotí, tak ho radši přetáčím :)) jinak je mi líto, že odešel Quentin, radši měli být v Bottom 2 Tyanna a Nick :/ Jax a Dido dokonalý, Rayvon a Sam Smith taky fajn. Výběr písniček se mi moc nelíbil, docela nudný kolo. Doufám, že TOP 3 bude Clark, Rayvon a Jax

6
Nofux
Reagovat

Škoda Quentina, jeden z nejzajímavějších soutěžících letos. Vůbec jsem nechápal kritiku poroty na Clarka u jeho druhého vystoupení, podle mě jedno z Clarkovo nejlepších vystoupení.

7
Jai Kudo
Reagovat

Carl stále skvělý a JAX s Dido – touchdown jak prase! Ostatní doufám postupně vypadnou a vítězem bude jeden z těchto dvou….

8
VojtaP
Reagovat

@Michal V.: Osobně si dokážu představit nějakou kariéru s přesahem u Jax, Clarka, Rayvona i toho Quentina. Určitou hvězdnou auru měla také Sarina. Joey by si zase mohla vést dobře v těch žánrových věcech, na mainstream ji nevidím. Ono je to taky nakonec vždy o tom, jaké má kdo písničky a propagaci a jestli se dostane k nějakému velkému labelu, co jej protlačí do rotací. Údajně si měl pár finalistů už vyhlédnout mentor Scott Borchetta pro svůj label, naznačil to v nějakém rozhovoru. To by nebyla špatná pozice, jeho label stojí třeba za Taylor Swift. Hodně se spekuluje, že tím myslel právě Jax a pod nějaký vývojový kontrakt Maddie Walker. Každopádně bude mít na svědomí i vítěze této řady, tak jsem zvědavý, jaký to bude rozdíl v práci s talentem oproti posledním dvěma vítězům.

@Jai Kudo: Souhlasím, takové finále by mi vyhovovalo. V tomto stavu bych to asi seřadil GF: Clark vs. Jax a dál Rayvon, Nick a Tyanna. Vzhledem k tomu, jak se mi to tuto řadu nedaří odhadovat (viz nešťastnice Sarina, kterou jsem po semi tipoval minimálně na top 5), tak to bude asi nakonec jinak. Ale to finále snad vyjde.

9
VojtaP
Reagovat

@Lucas: mě Harry naštval minule, myslím, že to celý bylo zbytečný, docela u mě klesl. S Quentinem v ten moment cloumali emoce, tak se blbě vyjádřil, Harry mohl tušit, jaký to může mít dopad. V Idolu a celkově Američtí diváci se vždy hodně řídili podle poroty.
Jinak kdyby se Rayvon dostal před Tyannu a Nicka, vůbec bych nic nenamítal, těžko říct, proč ho diváci neberou, v těch posledních výkonech na konci vždy zářil a teď v Samovi odvedl taky dobrou práci. Taky je typ zpěváka, který je v USA oblíbený, těžko říct. Možná je to tím, že si diváci mysleli, že tím hlasování přes twitter mu vlastně posílají zrovna i soutěžní hlasy, nedivil bych se :D

10
Jai Kudo
Reagovat

@VojtaP: Ta Sarina mě do té Top3 k Jax a Carlovi taky chybí… :(

11
ahasver
Reagovat

Opravdu nechápu, jak se můžete zajímat a přít o to, kdo je z té letošní party šmíráků lepší.
Jediný o kom se dá říct, že umí zpívat je Clark, ale vzhledem k jeho charizma chcíplé myši
je celkový dojem zase nula bodou.
Jestli máte opravdu zájem o soutěžní zpěváckou reality show, ta se podívejte na The Voice USA
2015, kde je minimálně 10 lepších zpěváků s mimořádnými výkony než celý AI dohromady.
Jednoduché shrnutí live show AI – opravdu ale opravdu se na to nedá dívat. Smutný konec
kdysi tak skvělého pořadu.

Přidat komentář