Panáček v reality show

Británie má Talent 2015: 2.casting: Děti ovládly druhý díl! (rekap+video)

20. Duben 2015 | napsal(a): | reality show: Got Talent

[singlepic id=10975 w=615]
Týden utekl jako voda a máme tu další castingový díl show Británie má Talent 2015. Hledání napříč Velkou Británií je v plném proudu. Porotci a diváci v halách se baví. Je však dostatek talentů?

Postoupili:

Jessie-Jane McParland

Druhý díl otevřela roztomilá slečna jménem Jessie. Mladičká devítiletá slečinka se nezdála. Za libou tvářičkou se schovává drak. Přišla totiž ukázat bojové umění se samurajským mečem. (znalci určitě prominou tuto laickou terminologii). Jessie se pěkně rozjela. Její pohyby byly přesné a rychlé, dodala k tomu patřičný výraz a bojovnický projev. Její švihání mečem by ji záviděla i Michone z The Walking Dead a takový mistr Yoda by měl podobně svižného padawana. Jessie se mi líbila. Byla vtipná, to co předvedla, bylo dobré. Jsem i zvědavý, jestli dokáže toto vystoupení posunout dál, třeba v likvidaci nějakých předmětů. Vtipný byl také v zákulisí její rozhovor s dalším dětským vystupujícím o tom, jak dlouho se tomu už věnuje. Simon také zaperlil, když jí nabídnul místo ve své ochrance.

BoyBand

Upřímně jsem docela děsil, že to bude klasická pěvecká skupina. Ono tomu hodně nasvědčovalo. Už i jméno vypadalo, že to tak bude. Ale sympatická pětice kluků velmi překvapila. Ono to totiž nejsou zpěváci, ale je to tanečná skupina. A dle mého skvělá. Cítím z nich ohromnou energii a hlavně něco svěžího, ten styl a forma mi přijde v soutěži totálně neokoukaná. Osobně v nich vidím velký potenciál, aby v soutěži došli daleko. Když se jim ještě podaří vypilovat nějaké dramaturgicky postavené choreo, a přidají další prvky, tak by to mohlo fungovat dokonale. Do karet jim také hrají sympatie, která z nich přímo vyzařuje. Moderátoři to vše nakonec vyřešili tím, že neváhali zmáčknout Golden Buzzer a poslali je přímo do semifinále. Byl to vůbec první Golden Buzzer, který na castinzích zazněl. Myslím, že zaslouženě. Doufám, že se klukům dál povede.

Will Joseph

I kravské zvonečky dokážou zaujmout porotce. Tady se to Josephovi povedlo, ač tedy s odřenýma ušima. Na první dojem v divadle dobré, ale na další život v soutěži bych to neviděl.

Becky O´Brien

Mladá učitelka Becky má ve 34 letech už ledacos za sebou. Má pět dětí, rozvod s násilnickým manželem a teď se snaží uspět v největší talentové show v Británii. Její syn jí do soutěže přihlásil. Na první dojem také nebyl znát, co bude dělat, ale nakonec zpívala. Zpívala známý šlágr Somewhere Over The Rainbow. Já teda osobně ještě nevím, jestli se mi to líbilo nebo ne. Jako něco v tom hlase má, ale je to jako těžce neopracovaný a právě ze země vytažený diamant, který potřebuje pořádně zpracovat. Měla pasáže, kde se mi to líbilo, ale zase tam byly kousky, kdy se uši úplně nebavily. Na postup dobré, věřím, že ji i semifinále neunikne, ale tam by měla trochu více na hlasové vyrovnanosti zapracovat. Osobně bych ji viděl v nějakém londýnském muzikálu.

Jeffrey Drayton

Kouzelníci to mají před Simonem vždycky těžké. Jenže starý Jeffrey je svůj a dělá si přesně to, co chce. Trapnomagie dorazila i na Ostrovy. Těžko tohle popisovat. To se musí vidět. Vystoupení bylo nejsilnější v momentu, kdy moderátoři hodili poprvé karty. Když to Jeffrey do příště takhle vtipně postaví, tak by si mohl nějaké hlasy urvat.

Jamie Raven

V loňském roce vyhrál v Amerika má Talent kouzelník Mat Franco a ten se také na prvním castingu předváděl podobnými karetními triky. To samé Smoothini, který čachroval s dolarama, ale nakonec vyhořel. Možná se Jamie inspiroval za mořem. Nejprve měnil padesátilibrové bankovky na měnu Talentu a pak udělal karetní trik s karikaturou na kartách. Velmi zajímavé. Mě prostě tohle vždycky baví a jsem zvědavý, co má v rukávu dál.

Henry Gallagher

Druhý díl otevřelo dítě a to ho také končí. Na pódium přišel sympatický 12letý Henry, který bude zpívat. O čem? No o lásce. Zamiloval se do jedné dívky, která o tom ani neví a asi ho ani prý nezná. Henry jí tak složil písničku, ale neprozradil, o koho se jedná. Pokud to slečna neví, tak je to její škoda, protože Henry složil senzační energickou a zároveň velmi milou hitovku. Písničku jsem si pouštěl už několikrát, je moc hezky otextovaná, má svižnou melodii a jako dovedl bych si tohle poslouchat v rádiu. Pokud má Henry hudební, textařské a komponovací vlohy, tak je pořádně musí maminka a producenti kout, protože tady jim možná roste pěkná kasička na peníze, která navíc produkuje kvalitní kousky a kdo ví, třeba má ještě něco dalšího v šuplíku. Moc bych mu přál, aby měl, protože tahle písnička měla celkově hlavně dopad s příběhem na castingu a v dalších kolech tam příběh bude, ale už asi nebude mít tolik tah na branku. Už se budeme spíše soustředit na zpívání. Ale jako castingové vystoupení to bylo parádní a písnička samotná byla boží.

Nepostoupili:

Hayley

Prý rocková zpěvačka…

Adam

Není komediant jako komediant.

The Absurdist

Všeho moc škodí.

Arlene a Doug

Ani národní tanec vás nezachrání, i když vypadáte jako vosa.

Acqua Jane a Dolores

Je to jasné, Kalamity Jane má ségry v Británii.

Hodnocení 2.castingového dílu

Hlavní devízou britské show je to, že oni to prostě umějí parádně dělat. I když někdy chybí trocha toho talentu, tak ta produkce to umí dát do takového obalu, že vám až přechází zrak. I kdyby přišlo na podium ho*no v toaletním papíru, tak oni z toho udělají zábavnou show, která se bude líbit. Druhá devíze tkví v porotě. Tuhle sestavu, kdyby show neměla, tak je čtvrteční. Porota je v každém díle bombastická a táhne castingové díly nahoru. Ve druhém díle jsou pro mě vítězové děti. Jak Jessie, tak i Henry se mi moc líbili a zase trochu pozvedli dětský talent. Do kelu s těma co si myslí, že děti do tohoto showbyznysu nepatří. Když to umějí, tak proč ne. Navíc Britové jsou konzervativní a své dětičky si rozhodně nějakým showbyznysem zkazit nenechají. A do třetice bych vyzdvihnul BoyBand, který má veliký potenciál a doufám, že s ním dobře naloží. A nám nezbývá nic jiného, než zase týden čekat na nový díl.

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Got Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 10
1
Monika
Reagovat

Boyband katastrofa, choreografie zadna, synchronizace silena, nudne nic nerikajici pohyby, nechapu, ze je pustili do dalsiho kola, absolutne nic nepredvedli. Nevidela jsem to ani cele, se vubec nedalo, plus desiva hudba k tomu. Marne hledam tu energii, vyjimecnost, tolik lepsich kapel uz jsem videla a tahle nula dostane bzucak, ufff.

2
Monika
Reagovat

Deti jako vzdy slabota, nic neumi, ale jsou taaak roztomile, proto musi postoupit. tenhle skakajici zpevak by neuspel ani v oblastnim kole zpivanek, tento dil byl o nicem sotva prumerni umelci.

3
Marek
Reagovat

Mě už ten talent, x factor moc nebaví, asi to bude tím, že jsem se už toho všeho přejedl. Doufám, že mě tento rok nezklame Big Brother UK.

4
VojtaP
Reagovat

Vyloženě nikdo nezazářil, ale je fakt, že to Britové umí udělat sakra zábavně, že se člověk baví i u toho průměru. Boyband bych hned nezatracoval, kluci jsou pohybově hodně nadaní a toto byl přehled mnoha prvků, efektních a dobře poskládaných. Synchronizace taky nebyla špatná. V příštích kolech budou muset být hodně kreativní, pokud chtějí pomýšlet na finále.
Becky mě tedy moc nezaujala. Jako dobré, ale jak píše Merťas, dobré do muzikálu. Na jejím projevu mě něco rušilo. Bez příběhu o domácím násilí by to taky mělo poloviční efekt.
Henry mě zaujal hlavně tím, že v tak mladém věku dokázal složit docela chytlavý song, který má rádiové ambice. Co pak složí až bude mít víc odžito? Taková britská Taylor Swift, když začínala, v klučičím provedení. Možná však bude lepší skladatel a producent než zpěvák, těžko říct, kterým směrem se jeho hlas vydá. Ten dětský projev je tam hodně silný a to skotačení po pódiu mu dalo taky zabrat. Ještě jsem si všiml, že by potřeboval rovnátka, jako koza drbání, ale to už s talentem moc nesouvisí. :D
Jinak s těmi dětmi v zábavním průmyslu, nevím, je to sporné. Na hvězdnou kariéru je vždy čas a dětství má každý jen jedno. Těch opravdu úspěšných dětských hvězd, které se stále drží i v dospělosti je taky málo a asi to má nějaký důvod. Asi je to i individuální, když je někdo opravdu výjimečný talent, tak je to zase škoda. Při případném neúspěchu je to zase spíš ke škodě.

5
Sara
Reagovat

Mam pocit, ze golden buzzer zmackl Simon v min. dile u zpevaka, ktery tam mel sestru. Takze u boybandu to prvni buzzer v castingu nebyl.

6
Luke
Reagovat

@VojtaP: Souhlasím, že prostě jejich talent je fakt dobře udělanej, je to fakt zábava…
A soutěžící ? V tomto díle mě zaujala holčina, která dělala karate…ten její naštvaný výraz totálně zabila :-) Ti kluci co dostali zlatý bzučák byli dobří, měli zajímavou choreografii a uvidí se kam se posunou dále… A jako posledního bych upozornil na klučinu, který hrál na kytaru a tak srandovně u toho poskakoval a bylo vidět, jak si to strašně moc užívá :-)
a ještě mě pobavil ten trapnokomediant, co střílel z toho děla…:-)
Opravdu povedný díl jako minule a uvidíme, co nás čeká dále….

7
John Fortytwo
Reagovat

Nemůžu se rozhodnout, jestli mě víc bavili Boyband nebo Jamie Raven, oboje prostě paráda :)

8
Merťas
Reagovat

@Sara: S Golden Buzzerem myšleno tak, že BoyBand byl jako úplně první Golden Buzzer zmáčknutý při natáčení. Akorát produkce to střihla až do druhého dílu jako druhý Golden Buzzer. ;-)

9
Sara
Reagovat

@Merťas: @Merťas: no jo strih. A pak ma clovek necemu verit :-) hrozne me bavi david, simon je nekdy pres caru, zensky jsou skvele, takovou porotu mit u nas, tak se snad na ceskou mutaci zacnu divat. A ta atmosfera. Skoda, ze ti nasi to tak packaji.

10
Monika
Reagovat

Konecne se v talentu objevila tanecni skupina dle meho gusta, kam se hrabou vetsinou tady obdivovanej Boyband, kteri vedle nich vypadaji jako z osmdesatek, nudni, nemoderni, slabi. Tohle je pro me jina liga.

Přidat komentář