Panáček v reality show

Británie má Talent 2015: 1.casting: Vlažný rozjezd! (rekap+video)

13. Duben 2015 | napsal(a): | reality show: Got Talent

[singlepic id=10970 w=615]
V sobotu večer začala ve Velké Británii devátá řada talentové soutěže Británie má Talent. Jedna z nejúspěšnějších show na světě letos znovu rozjela kolotoč hledání nových talentů, na jejímž vrcholu bude stát jeden, který se představí před Královnou. Každá řada zatím měla odlišného vítěze. Kdo bude sahat po vavřínech letos? Začíná první casting show Británie má Talent roku 2015.

Postoupili:

Narinder Dhani

Narinder odstartoval celý devátý ročník. Zajímavě se tvářil a nikdo nevěděl, co teda bude vlastně dělat. Jen jsme věděli, že je velký muzikant. Rozezněla se hudba a pak Narinder spustil. Hrál na hřeben. Ano čtete správně. Jeho hudebním nástrojem je hřeben. Zvuk je to zajímavý a s tímto podobným zvukem už vyhrál v Estonsku jeden kluk, který hrál ale na stébla trávy. Zvuk to je však skoro totožný. Moderátoři ještě číslu dodali legraci, když si s vystupujícím zahráli taky, a tak z toho bylo vcelku dobré vystoupení na začátek, tak typické pro tuhle show. Není to jen o tom, aby každý hned svým talentem okouzlil, ale je to i o zábavě a Narinder pobavil.

Matt McCreary

Jako druhý se ukázal Matt. Už podle postavení pódia jsme mohli čekat, že půjde o free running (v českém ekvivalentu parkur?). Matt přeskakoval různé překážky a lezl po vybavení divadla. Podívaná to byla zajímavá. Hezky do vystoupení dal i prvek překvapení, kdy to vypadalo, že po jednom skoku to úplně nerozdýchá, ale pak se postavil na nohy a zase jel. Když bude mít v dalších kolech dobře udělanou dráhu, tak by se třeba mohl podívat dál.

Magdalena

Různých ohýbačů jsme už viděli v těchto soutěžích mnoho. Magdalena nám opět ukázala, jak moc má ohebné a pružné tělo. Když už člověk myslel, že to nebude nic nového, tak se na konci zase tak zvlášť otočila a přelomila, že si zase musím říct, sakra to byl nářez. Jak moc se ještě dokáže rozlámat na další vystoupení?

Billy and Emily

Brácha se ségrou od začátku působili takovým zvláštním dojmem. Člověk nevěděl, jestli to bude propadák nebo tutovka. Rozpaky nezmizely ani poté, co nastoupila Emily na plac v kolečkových bruslích, přilepil se k ní do půlky oděný bratr, též na kolečkových bruslích a celé to pak působilo trochu úchylně. První tanečky také nevypadaly úplně hvězdně, ale pak si Billy vyhoupnul Emily nad sebe a rozjel rychlé otočky. Všechny si definitivně získali druhým trikem, kdy Emily lítala hlavou velmi těsně k zemi. Finální otáčivý trik byl třešničkou na dortu. Velmi dobré číslo. Pokud mají v rukávu další triky, tak by se mohli dostat minimálně do semifinále.

Ysgol Glanaethwy

Že se nám ukáže velký chór, to bylo také jasné od začátku scény. Na podium se napasovalo 162 lidí a mohlo se začít zpívat. Zpěv to byl velice hezký, měl svou dynamiku a gradaci. Navíc je to ještě těleso z Walesu, takže je v tom i kapku nacionální podtext. Vystoupení hezké, ale aby zaujaly větší masu lidí, tak musí přijít dle mého s lepší písní.

Marc Métral

Po několika neúspěšných, ale hodně vtipných zvířecích vystoupení přišel na řadu Marc. Původem Francouz přišel zkusit štěstí do Británie. Ehm. Zase takový nováček to není. Nkěteré české servery z toho zase dělají senzaci. Zábavou si vydělává už od roku 1977 a je to ostřílený francouzský umělec, žádný nováček. Má za sebou několik vlastních show v Moulin Rouge a aktuálně vystupuje se svou břichomluveckou show v Monte Carlu. Ovšem jeho vystoupení se psem, který mluví, bylo vtipné. Ale to ohromení mi od začátku mi kazil fakt, že si asi všichni v porotě vážně mysleli, že ten pes mluví. Při bližším pohledu bylo vidět, že hafan má na puse jakýsi náhubek. No, vystoupení pobavilo, myslím, že mělo pár slabších míst, kde se dalo přidat, ale uvidíme, jak si povede dál.

Calum Scott

Calum přišel do show se svojí sestrou, která zpívala před ním, ale neuspěla. Pak přišel na řadu její bratr a to byla jiná káva. Výborná a pamatovatelná barva hlasu, podtrhnutá kapkou nervozity. Moc hezké vystoupení, jenže se zase trochu mihlo soutěží. I pro jeho kariéru by bylo lepší, kdyby šel do X Factoru. Tady možná dojde daleko, protože Simon Cowell ho poslal rovnou do semifinále, protože zmáčknul Golden Buzzer, ale bude to mít jepičí život. A na Simonových očích byl vidět ten jeho kalkul, že ho bude jako výjimečného zpěváka tlačit dál. Ok, zpěv to byl hezký, ale na Golden buzzer asi ne.

The Ruby Red Performs

První díl uzavřela dámská skupina uklízeček různého věku, která se do show přišla vyloženě bavit. Bylo to jejich vůbec první vystoupení a bylo to hodně znát. Choreografie byla nesehraná, rozházená a nijak nová. I když vystoupení dámy poté trochu rozjely, když se svlékly do spodního prádla, tak nevím, jestli to byl úplně ten největší úspěch. Amanda to Aleshou samozřejmá hrála na to, že se ženský nebály ukázat ve spodním prádle, ale je otázkou, jak to působí na diváka. Mně to přišlo vtipné, ale strašně amatérské. Na výhru to určitě není, moment překvapení jsme už také viděli, takže co nám ukážou dál? A chceme to vůbec vidět?

Nepostoupili:

Vision

Jade Scott

David and Max

Hodnocení 1.castingového dílu

Abych se přiznal, tak jsem čekal víc. Komplet od začátku. Každá sezóna začíná bombasticky. Tady mi to přišlo nějaké velmi rychlé a odfláknuté. I ten zlatý vizuál zůstal stejný a šup, už jsme byli na pódiu. Přijde mi, že to bylo na ITV málo „vymazlené“. Mezi účinkujícími to bylo také slabší. Nic extra, co bychom snad už někde neviděli či prostě málo prvků překvapení. Snad sourozenci na kolečkových bruslích jsou lehkým závanem inovace. Golden Buzzer dle mého zbytečný, ale podle ohlasů se zdá, že porotcům se ho moc nechtělo mačkat a čekali většinou do poslední chvíle, jestli je teda někdo osloví. I to mluví trochu o prázdnosti talentu, už i na Ostrovech. Aspoň, že na těch castinzích jsou čísla jako Narinder a uklízečky, kde se člověk pobaví a není z toho žádná věda.

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

Got Talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
1
Lucas
Reagovat

Mně se první díl líbil dost. Ale to i díky porotě. Callum se mi líbil hodně, ale taky tam nemusel být ten Golden Buzzer. Ale alespoň byl fakt sympatickej. Jinak ti na kolečkových bruslích byli dobří, ale pro mě nic novýho, ale tak já viděl už tolik talentů, že mě jen tak něco nepřekvapí :D to samý The Ruby Red Perform, už od začátku jsem si říkal, že se v půlce rozjedou a svlíknou, takže pro mě nuda :D

2
VojtaP
Reagovat

Na semi mají šanci „kolečkáři“, nečekal jsem, že budou tak dobří. Hodně zabral efekt překvapení a nebezpečí, opravdu napínavé. Držel jsem palce i na nohou aby tam s ní nehodil hlavou o tu plošinu. Bude hodně záležet, kam to posunou, když lidi už budou vědět, co čekat. U toho parkouru si nejsem jistý, jestli to bude zajímavé i příště, ale jinak taky super číslo.
Ten pes mi nepřišel tak super, divím se, že na to porota skočila, myslím, že se moc daleko nedostane, psalo se, že už to hraničí s týráním.
Calum mě naopak zaujal hodně, ten cover byl fakt dobrý, parádní hlas, měl jsem husinu až zádech. Na golden buzzer to zase nebylo tak překvapivé, takže bych to možná taky vynechal. Pomalá verze mě nepřekvapila, podobnou udělala i Cher Lloyd po soutěži, ale musí se uznat, že Calum v sobě něco má a byl vidět vlastní vklad. Údajně se do XF už hlásil v 2012, ale asi se nedostal ani před porotu. Škoda, kdyby se s tímto ukázal na podzim v XF, měl by minimálně domy porotců jisté, ne-li live shows. Pořád mě překvapuje, kolik sólistů, kromě kategorie dětí, opery a muzikálů, se hlásí do BGT, kde oproti X Factoru nemají sólisté tolik prostoru a možností se ukázat.

3
Monika
Reagovat

Za me koleckari slabota, priznam se, ze bych je ani nepustila dal, naprosti amateri, kteri nic nepredvedli, pouze jednoduchej prvek. V teto kategorii „umelcu“ bych ocekavala mnohem obtiznejsi prvky, treba si to schovavaji na priste a spadnu na zadek, byt jim prilis neverim.
Pes me nebavil, nemam rada tento styl humoru, ale chapu, ze nekoho to zaujalo…
Dal bych poslala dve vystoupeni: Magdalena – ja vim, ze to neni nic noveho, ale mam pro tohle slabost a na rozdil od easy koleckaru mi tohle prijde fakt tezke…
A druhe vystoupeni me ohromilo…Calum uzasnej zpevak, je tak originalni, tak odlisny, neco z nej vyzaruje, poslouchala jsem ho jednim dechem a jsem neskutecne zvedava co predvede dale. Zaroven jsem hrozne zklamana, ze neni v X factoru, abych si ho uzila vic. Pro me je mnohem lepsi nez cela TOP 8 American idolu, ma presne to co u zpevaka hledam – charisma, emoce z nej vyzaruji..Clark mu nesaha ani po kotniky, tenhle nudnej patron mozna je excelentni zpevak, ale to je vse, totalne nezajimavej…Ja obecne nemam rada zpevaky v teto soutezi, ale zde bych udelala vyjimku a zlatej bzucak pouzila tez.

4
Luke
Reagovat

Tak první díl talentu v letošním ročníku mě potěšil. Musím říct, že nejvíce mě zaujal zpěvák Calum, který má brutální hlas, který se jen tak nevidí…o to víc mě mrzí, že nešel do Xfactoru, protože ten jeho hlas je dar od boha a v Xfactoru bych ho slyšel vícekrát :-) Každopádně se řadí k potenciálním favoritům soutěže…
Dále mě zaujali psy :-) Hlavně ten jak startoval po tom moderátorovi a chtěl ho roztrhat na kusy…To mě fakt pobavilo :-)
A poslední mě zaujali kolečkáři…Jednoduché triky ? Ale kdeže…Jako v takové rychlosti jakou se točili, je neuvěřitelné, jak ten borec s tou holčinou házel, která byla jenom pár centimetů od země od rozbití hlavy…jako klobouk dolů

5
martinez
Reagovat

ok, calum je dobrej, o tom žádná.. ale myslím, že dost práce za něj udělali kings of leon.. posuďte sami..:)
https://www.youtube.com/watch?v=aQ-vU28uPb0
a jinak.. ano, účast zpěváků v talentu mi vadí čím dál tím víc, je opravdu škoda že nejdou do x factoru nebo do hlasu, když tohle je přesně pro ně.. je důležitý co je po soutěži.. když nevydrží deset týdnů ( v případě výhry), tak jak mužou počítat s delší kariérou, když sami nedají divákům šanci aby si je zapamatovali?
jasně, výhra nemusí znamenat vždycky zaručenej úspěch (joe mcelderry vs. olly murs například), ale kdyby šel olly do talentu, tak prostě ten úspěch nemá, nebo aspoň ani zdaleka takovej jako teď.. bars and melody by, myslím, mohli vyprávět..
a tím, že jsou v talentu dobří zpěváci, jako letos calum, tak zabírají místo někomu jinýmu, kdo nemuže do jiných soutěží jít, protože jednoduše pro něj nejsou vytvořený.. toť můj skromný názor..
jinak kolečkáři dobří, jako fakt hodně, tohle fakt amatéřina nebyla ani zdaleka
pes mě bavil, nemužu si pomoct, fakt mě to rozesmálo..:)
a magdalena.. ano, je to těžké, ano, je to talent jako prase a ano, ta poslední otočka byla fakt úletová.. ale tohle mě nebere.. i když chápu že tohle je čistě můj problém..:)
a popravdě tohle je vše, o čem mi stojí za to psát.. ostatní nezaujali tak jako tito..:)

Přidat komentář