Panáček v reality show

American Idol 2015: Finalisté se vrací zpět na start a rozjíždí párty! (rekap + video)

14. Březen 2015 | napsal(a): | reality show: American Idol

[singlepic id=10926 w=615]

AKTUALIZACE: Doplněna rekapitulace 1. a 2. finále!

Soutěž se po semifinálovém výletu do Detroitu vrací zpět do zábavního centra světa – do Hollywoodu v LA! Právě zde tento týden začíná nejdůležitější a zároveň nejzajímavější část soutěže a to živé finálové večery. Každý týden jeden finalista soutěž  opustí a v květnu poznáme nový Americký Idol. To však ještě předbíháme. První finálový týden bude výjimečně probíhat ve dvou samostatných večerech. V tom prvním nám bude postupně odhalena top 10 postupujících skrze divácké hlasy, ti si na oslavu svého postupu zopakují svůj castingový výkon. Nepostupující nemusí ještě zoufat, protože porota dostane moc dvě divoké karty do soutěže vrátit a vznikne finálová top 12, pro kterou budou diváci hlasovat. Na druhý den bude finálová sestava znovu bojovat o diváky s novou písní, kdy tématem budou „párty songy“, jeden nešťastník s nejmenším počtem hlasů z předchozího dne soutěž opustí.

1. finálový večer: Top 12 se vrací na start

Sarina-Joi Crowe

výběr: OneRepublic – Love Runs Out

První postupující je Sarina. Po předchozích dvou hvězdných výkonech její nepostup čekal snad málokdo. Sarina byla ze svého postupu natolik nadšená, až se to negativně odrazilo v jejím vystoupení. Finalisté by možná měli dostat nějaký čas na zpracování takových velkých novinek, než vylezou na pódium. Její intonace byla všude možně, jen ne tam, kde měla být. Pasáž před závěrečným refrénem na ni byla zase moc nízko. Na Sarinu, která svou konkurenci do této chvíle válcovala to nebylo vůbec dobré. Tentokrát Sarina tak v bezpečí není, její první nepovedený výkon v kombinaci se zabijáckou první pozicí nevěstí nic dobrého.

Rayvon Owen

výběr: Katy Perry – Wide Awake

Narozdíl od Sariny Rayvon vykazoval klid a soustředěnost. Způsob jakým Rayvon zazpíval byl stejně ohromující jako na castingu. Líbí se mi, jak si Rayvon hraje s dynamikou, celkový dojem pak jen dokresluje jeho barva hlasu, nádhera. Rayvon se tímto výkonem zařadil mezi velmi omezenou skupinu soutěžících, kteří se na Katy Perry nejenže nevysekali, ale dokonce originál překonali. Posledním dlouhým tónem to zabil, i když by se hodilo jej zakončit dříve, byl hodně působivý.

Daniel Seavey

výběr: Paula Abdul – Straight Up

Zdá se, že se ani letos neobejdeme bez nedopečených kuřat. Od castingu Daniel každým kolem jen dokládá tvrzení, že pro tuto soutěž není zatím stavěný, navíc nevykázal za celou soutěž větší vývoj, ale možná spíš sešup. Budu se zase opakovat, v momentálním stádiu vývoje Dan nemá šanci v soutěži více uspět, přitom třeba příští rok nebo ten další by se klidně mohl snadno ocitnout na úplném konci, až by se zbavil dětského projevu a jeho hlas dospěl. Vybrat si potřetí tu samou skladbu byl taky krok vedle, hlavně to bylo předvídatelné a hodně slabé, kapela ho spolkla jak malinu. Po Rayvonovi jsme se z pěvecké soutěže přesunuli na dětskou besídku, možná i v rámci té  by to byl průměr.

Maddie Walker

výběr: Gwen Sebastian – Suitcase

Maddie zůstala jedinou čistokrevnou zástupkyní coutry music v top 12. Po nevýrazných minulých výkonech a v přímém kontrastu s Danielem tentokrát maximálně zazářila. Maddie je důkazem, že to funguje, když se vsadí na správný výběr. Pěvecky paráda, není pochyb, že ji country obec podrží v následujících kolech, pokud zůstane konzistentní. Na lámání chleba dojde, až bude muset opustit komfortní zónu country a pustit se do risku. Víceméně souhlasím s JLo, na Maddie šlo poznat, že se po šťastných novinkách pekelně soustředí na zpěv a zapomíná na vnější prezentaci.

Tyanna Jones

výběr: Little Mix – Wings

Tento večer je jeden kontrast za druhým. Maddie ukázala vokální jistotu, ale nedostatek prezentace na pódiu, Tyanna na pódiu zase působila, jakoby se pro něj narodila, naprosto přirozený pódiový projev, ale pěvecky to drhlo. Tyanna opravdu dokáže na pódiu pobavit, v soutěži jako Idol je to hodně důležitá vlastnost. V budoucnu ale bude muset od podobných typů písní upustit a zariskovat, pokud chce přemýšlet o vyšším umístění.

Nick Fradiani

výběr: Peter Gabriel – In Your Eyes

Dalším postupujícím je Nick. U něj se dlouholeté zkušenosti s vystupováním nezapřou, nakonec celou soutěž podává vyrovnané solidní výkony. Tento nebyl výjimkou, možná nebyl tak působivý, jako některé předešlé Nickovy výkony, ale pořád solidní. Nick potřebuje ještě utvrdit svou pozici v soutěži, v průběhu večera často zapadne. Aby mohl myslet na vyšší pozice, musí dobře volit písně, zůstat svůj a přitom znít současně a přinést také nějaký svůj vlastní vklad. Je to Nickova poslední šance, už nemusí hrát tolik na jistotu, nemá co ztratit.

Jax

výběr: The Beatles – I Want to Hold Your Hand

Stejně jako u Sariny jsem nepochyboval, že Jax postoupí, přestože její poslední vystoupení dělilo diváky na dvě poloviny. Jax nejspíš bude jedna z těch typů soutěžících, které diváci buď žerou nebo ne, nic mezi tím. Jak velká je ta první skupina ukáže až čas. Jax dobře ví, jak se tato hra hraje a zopakovat svůj castingový výkon se vším všudy by bylo na ni asi moc předvídatelné. Začátek u piána byl stejně okouzlující, jako na poprvé. Perfektní až mrazivá atmosféra. Následný twist s přechodem do rychlejší aranže se taky povedl, vystoupení po stránce energie nabralo na obrátkách a Jax to pěvecky ustála. Možná, jak říkala porota, by bylo lepší, kdyby za piánem zůstala, ale proč, když jsme to již jednou viděli. Smyslem návratu na start by mělo být právě ukázat posun a předvést s písní něco odlišného. Za mě zatím nejsilnější výkon večera.

Qaasim Middleton

výběr: Stevie Wonder – Sir Duke

Postupu Qaasima se nedivím, diváci dali už dvakrát najevo, že jeho epileptické záchvaty hltají horem spodem. Dokud to bude hlasující diváctvo bavit, nejspíš se Qaasim nikam chystat nebude. Nejdřív jsem myslel, že si na jeho zpěvu vybírá daň právě vytváření show, ale už si nemyslím. Qaasim zkrátka nedostal do vínku talent. Pokus o zpěv, který předvedl v klasice od Stevieho by se dal nazvat chabým.

Clark Beckham

výběr:  James Brown – It’s a Man’s Man’s Man’s World

Kdo do vínku určitě dostal a to přímo lopatou je Clark. Další skvělá ukázka Clarkova hlasu a živočišného projevu. Každý je ale zvědavý, zda Clark zvládne i něco současného. Raději dříve než později by to měl ukázat. Soutěž je nyní hodně otevřená a Clarkův status favorita se po Hollywood weeku v Detroitu díky bezpečným výběrům lehce otřásl.

Joey Cook

výběr: The Tallest Man On Earth – King of Spain

Poslední přímou postupující je Joey. Od poroty byl její postup do top 24 sázkou do loterie, která se vyplatila. Joey ještě nezklamala a zatím nikdy nezněla stejně jako předtím. Spíš naopak, Joey je každým kolem lepší. Tohle vystoupení ji vysekalo z pozice joke actu, jak ji mohl leckdo po semifinále chápat. Tento repertoár ji sedl jako pověstná na hrnec, hra na ukulele byla mnohem lepší než na harmoniku a . Odstranil bych jen drobné afekty v její výslovnosti. Kupodivu velké pódium jí svědčilo, jak trefně poznamenala porota.

Divoké karty

V zákulisí zůstali Adam, Mark, Quentin, Loren, Adanna a Alexis. Porota dostala možnost dva soutěžící zachránit a hlasování diváků tak napravit.

Quentin Alexander

výběr: Lorde – Royals

První zachráněný byl Quentin. Uff, zde porota udělala naprosto správné rozhodnutí. Diváci Quentinovi ukřivdili. Těžko říct, co stálo za jeho propadem. S největší pravděpodobností za to mohlo tříštění hlasů mezi podobnými typy tedy Rayvona, Qaasima a Quentina, přestože každý vyniká jiným způsobem, každý z nich reprezentuje černou muziku a tak se jejich fanouškovská základna může krýt. Bohužel si černého Petra vytáhl ten nejlepší z nich. Quentin jen divákům ukázal, jak moc se spletli, když jej neposunuli dál přímo. Jestli se někdo chytl za nos, když upřednostnil třeba Daniela a ne jeho, těžko říct. Nejvíce působivě Quentin zněl v refrénech, které mi přivodili i husí kůži. Mělo to hloubku a emoce, paráda.

Adanna Duru

výběr: Lady Gaga – You and I

Koho jako druhého, když pomalu není z čeho vybírat? Za sebe bych nejraději volil Marka, ale ještě raději jednoho z předešlých vyřazených, třeba Shannon nebo Katherine. Porota, potažmo produkce ale měla jinou představu, Adanna si je nějakým způsobem získala, nevím proč, když v soutěži je mnohem komplexnější Sarina. Když už, mohli si s Quentinem alespoň vyměnit pozice, tohle vystoupení nemělo na pozici zlatého hřebu večera co dělat. Adanna byla asi stejně jako Sarina roztřesená z postupu a její hlas byl také všude možně. Její dramatický prožitek byl však díky emocím, které s Adannou cloumaly, tentokrát uvěřitelný a nepůsobil tolik tlačeně na efekt.

Top 5 a bottom 3

1. Jax
2. Quentin
3. Rayvon
4. Clark
5. Joey

Tip na bottom 3
1. Sarina
2. Qaasim
3. Daniel

Hodnocení 1. finále

Další urychlený večer máme za sebou. Hned v prvním případě se ukázalo, že u některých soutěžících se systém postupného oznamování postupu neosvědčil. Příliv emocí po postupu byl konkrétně na Sarinu a také Quentina příliš velké soustu a na výkonech se to podepisovalo. Tento prvek vnáší do soutěže úplně jinou dynamiku, co se týče napětí. Možná by byl lepší starý způsob, aby šťastné novinky tolik neovlivňovaly výkon, ale možná je to jen o zvyku a soutěžící se naučí emoce nasměrovat správným směrem. Každopádně hodinová stopáž není pro Idol ideální, což se potvrzuje už třetí týden za sebou. Sice to odsýpá, ale vystoupení jsou příliš krátká, není čas vybudovat atmosféru a když se to začne dařit, tak je konec. Stejně tak jedinci, kteří začnou špatně nemají čas na úspěšné zotavení, nehledě na to, že mnohým skladbám až tak drastické zkrácení nesluší.

Po středečním večeru může mít velké problémy Sarina, která šla první a vystoupení se jí kvůli přílivu emocí vůbec nepodařilo udržet pohromadě, pokud ji diváci neprohlasují, je tu ještě porota, která má opět možnost záchrany. Z toho plynou další obavy, že takhle brzo v soutěži byla záchrana použita snad jen u nás. Obavy mám také o Nicka, který na svoje nezpochybnitelné kvality nějak vždy zůstane v pozadí. Daniel se asi bohužel nikam nechystá, ale Straight Up zpíval už za celou soutěž nejmíň třikrát a ani jednou to nebylo moc dobré a poslední verze byla asi nejhorší. Bohužel na jeho konto ještě pár lepších soutěžících odejde, Qaasim je podobný případ.

2. finálový večer – Top 11 a párty songy

Ryan v úvodu oznámil, že vyřazování v live shows bude probíhat stejným způsobem, jako doposud. Také záchrana poroty je opět ve hře. Výsledky hlasování Ryanovi přišla předat herečka Taraji P. Henson, která momentálně září v novém hitovém hudebním seriálu od Foxu Empire, jehož účastníci vystoupí jako hvězdní hosté. Je čas přijít k odhalování výsledků.

Rayvon Owen

výběr: Ellie Goulding – Burn

Rayvon je opět v bezpečí mezi prvními. Součástí medailonků je zhodnocení mentora Scotta Borchetty a poroty. Scott si myslí, že Rayvon potřebuje popostrčit, aby vystoupil z řady. Rayvon si vybral taneční hit od Ellie Goulding a nebyla to volba úplně šťastná. Měl tam dobré momenty, ale také časté problémy s dechem, což vedlo k tomu, že byl také často mimo. Burn není jednoduchá věc, hlavně na ten dech přechody. Soutěžící by se měli vyhnout výběrům, které fungují hlavně v rádiu, zvlášť pokud to hodlají nechat v původní aranži. Porotu nechápu, tohle určitě nebylo Rayvonovo maximum, za to považuju Lay Me Down a Wide Awake, kde opravdu zazářil. Dají-li diváci na porotu, Rayvon se nemá čeho obávat, v opačném případě může v kombinaci s první pozicí mít problémy.

Maddie Walker

výběr: Jason Aldean – She’s Country

Scott v podstatě označil Maddie za budoucí country star. Jestli na to má, bude muset ještě ukázat. Maddie se to rozhodla tentokrát trochu okořenit a zvolila country-rockovou vypalovačku. Nezněla vůbec špatně a tentokrát zapracovala i na své prezentaci. Pořád tomu něco scházelo, Maddie se možná pohybovala, ale v očích a ve výrazu obličeje ten život chyběl. Jde ovšem vidět, že dělá pokroky a jako jedna z mála v soutěži vykazuje nějaký vývoj. Nakonec jsme se dozvěděli, že je Maddie marod, což možná vysvětluje, proč to nedokázala víc rozjet. Tak snad příště.

Joey Cook

výběr: Iggy Azaela feat. Charli XCX/Postmodern Jukebox – Fancy

Před semifinále bych opravdu neřekl, že si Joey s diváky tak sedne. Další bezpečný postup. Když jsem si četl setlist a viděl u Joeyina jména Fancy, tak jsem si říkal jen WTF? Co s tím jako udělá? Fancy v originále nikam nesměřuje, jedná se spíš o rádiovou jednohubku, která začne po druhém poslechu lézt na nervy.  Joey si však nezvolila originál – naštěstí, ale verzi od Postmodern Jukebox, která nemá s originálem nic společného a v tomto případě to není na škodu. Joey by si opravdu měla více věřit, protože tohle byla paráda! Byť nápad nevzešel z její hlavy, měla koule do toho jít a odvést na tom skvělou práci, jak s hlasem, tak provedením. Joey už není joke act, ale vážná adeptka do top 5.

Hvězdný host: hvězdy seriálu Empire

Jussie Smollett & Yaz – No Apologies

Prvním hvězdným hostem ve finálových kolech byli představitelé z hudebního seriálu Empire, který se odehrává v prostředí fiktivní  nahrávací společnosti. Novinkový seriál letošní sezony si za svou krátkou existenci, kdy v programu následoval Idol, získal miliony diváků. Každý týden k němu usedá více než 14 milionů diváků a minulý díl dosáhl rekordních čísel a stal se nejsledovanějším dílem mezi dramaty v amerických televizích za posledních 6 let. V seriálu se objevuje původní hudba, na které se mimo jiných podílel také známý producent Timbaland, který dříve spolupracoval například s OneRepublic (Apologize), Nelly Furtado (Say It Right, aj.) nebo Justinem Timberlakem (Ayo Technology, aj.) a mnohými dalšími. K příležitosti vydání soundtracku, který stojí na špici iTunes a poráží také novinkovou Madonnu, přišli hvězdy seriálu předvést do Idolu ukázku a nalákat diváky na finále první řady.

Clark Beckham

výběr: The Doobie Brothers – Takin it to the Streets

Tolik ke krátké exkurzi do světa seriálů, vracíme se zpět do světa reality show. S postupem Clarka tak nějak vždy počítám, ale to taky nemusí trvat věčně. Téma nabízelo Clarkovi konečně možnost, pustit se do něčeho současného a vnést do toho svůj talent. Po Joey, která se pustila do velkého risku a svým provedením mě zvedla ze židle, byla Clarkova volba v přímém srovnání trochu přizdisráčská. K provedení jako takovému nelze nic namítnout, ten hlas je prostě boží, zpěv bezchybný, stejně tak hra na piáno a Clarkovi nechybí drive a charisma, to vše je u něj naprosto přirozené. Jakmile ale Clark skončil, nic to ve mě nenechalo. Clark by měl více poslouchat Scotta, který si také všiml, že je příliš opatrný. Proč hrát až takhle bezpečně, když jde o všechno? Navíc „příliš bezpečně“ v pěveckých soutěžích mnohdy vede přímo do bottom 3.

Jax

výběr: Taylor Swift – Blank Space

S velkým očekáváním přichází velká zodpovědnost. Jax se s Taylor Swift pustila na tenký led. Blank Space je aktuální megahit a celá jeho genialita stojí na osobnosti Taylor a její sebeironii, song není dělaný, aby se na něm ukázaly pěvecké kvality, to vše ho dělá nevhodným do pěvecké soutěže. Když už chtěla Jax navázat na popovou Taylor, tak na jejím albu se najdou i lepší a zpěvnější kousky. Jax ani nevsadila na svou kreativitu a nechala píseň v původní verzi. Snaha by se dala ocenit, kdyby z toho nevzniklo pouze průměrné karaoke utopené v aranži, které alespoň osvěžila laškováním s nevinným divákem v publiku. Souhlasím s JLo, chyběla mi originalita Jax a její cit pro hudbu. Jax si doufám vybrala jen špatný týden.

Qaasim Middleton

výběr: Paul McCartney & Wings – Jet

Že podobná situace nastane, muselo být jasné snad každému. Qaasim se vykašlal na tanec a  „zazpíval“ pouze s elektrickou kytarou. Se zpěvem to však nemělo nic společného, v jednu chvíli jsem měl dokonce podezření, že do sálu vpustili nějakého blázna z ulice, možná i ten by zazpíval líp. Tanec bylo to jediné, co odvádělo pozornost od Qaasimova podprůměrného vokálu a zároveň jej drželo v soutěži při životě. Doufám, že diváci prozřeli a Qaasim je je nejbližším kandidátem na vyhazov.

Adanna Duru

výběr: Bruno Mars – Runaway Baby

Adanna hodně vytěžila ze svého postupu přes divokou kartu a z pozice zlatého hřebu. Diváci do ní vložili důvěru, kterou teď musel obhájit. V tuto chvíli bych raději viděl postupovat dál Sarinu, ale Adanna příjemně překvapila. Poprvé se pustila do energičtější skladby a svědčilo jí to mnohem víc než na efekt hrané dramata v baladách. Dalo se na to koukat a dobře se to i poslouchalo. Sice v ní pořád neshledávám materiál pro vyšší příčky, ale tohle jí po všech stránkách vyšlo a dokonce bych to označil za její nejlepší výkon v soutěži. Jestli to byl jen jednorázový ústřel nahoru, ukáže až příští kolo.

Tyanna Jones

výběr: Janelle Monae – Tightrope

Tyanna zatím v soutěži nezklamala, místy sice svou předvídatelností nudila, ale pořád se jednalo o dobré výkony. V tomto kole vsadila opět na energickou věc. Čekal jsem, že to bude zase jen dobrý výkon, jako v předchozích kolech, ale Tyanně velké pódium svědčilo, její energie zde vynikla více než v komornějších divadelních prostorách v minulých kolech. Bezchybný výkon, skvělá a přirozená prezentace na pódiu a kontakt s diváky, skoro jako sledovat profíka. Dovedu si představit, jak epické by vystoupení bylo, kdyby Tyanna dostala k ruce nějaké tanečníky a větší výpravu. I tak paráda!

Daniel Seavey

výběr: Pharrell – Happy

Dalo se čekat, že Daniel nějakou dobu v soutěži setrvá, a že to bude na úkor schopnějších lidí. Pohled na zbylou trojici s červenými křesly je přinejmenším smutný. U Daniela už nevím, co napsat, abych se neopakoval a nemlátil zde prázdnou slámu. Snad jen, že to bylo o chlup lepší než minule, co se týče zpěvu a projevu, ale Tyanninu energickou bombu nepřekonal, i příčesky JLo jsou více živější než Daniel. Možná je Daniel dobrý muzikant, ale ten hlas tam prostě není a nějakou chvíli ještě nebude. Zbytečně vyplýtvaný postup!

Quentin Alexander

výběr: Adele – Rolling In The Deep

Další zasloužený postup. Pro téma párty si vybral docela nezvyklý song, ale v New Orleans se na něj prý paří jedna radost. Aranžmá opravdu bylo více energické než originál, skoro k nepoznání. Quentinův hlas do výsledného konceptu skvěle zapadl, přestože aranžmá bylo divné, bylo divné tím správným zajímavým způsobem, který podtrhl smysl textu. Quentin znovu ukázal svoje kvality coby performer a zpěvák. Jestli si ho Amerika ani tentokrát neprohlasuje, je někde něco špatně.

Vyřazování

Drama vrcholí a posledním postupujícím se stává Nick! Sarina-Joi si zazpívá o záchranu.

Nick Fradiani

výběr: Avicii feat. Aloe Blacc – Wake Me Up

Tohle je pro mě těžká situace, jak Nicka, tak Sarinu můžu a mrzí mě, že se nakonec muselo rozhodovat mezi nimi. Nyní k vystoupení. Nick konečně zvolil odlišný přístup od originálu a taneční hit od Aviciiho dal do akustické polohy. To vedlo k dalšímu solidnímu výkonu, avšak lehce sterilnímu. Nejvíc mi neseděla mluvená část, která měla nejspíš za účel vytvořit drama, ale minula se účinkem. V tom bodě mě Nick jako posluchače ztrácel. Myslím, že se Nick v příštím kole nemusí bát, ale aby si své místo zasloužil, musí opustit tu křeč. Stejně jako Clark má vše, co diváci Idolu mají rádi.

Sarina-Joi zpívá o záchranu

výběr: Demi Lovato – Neon Lights

Kdyby mi někdo po semifinále řekl, že první kolo odnese právě Sarina, asi bych se mu vysmál. Právě Sarininy výkony z Detroitu byly jedny z těch nejhvězdnějších za celou sérii. Stačí však jeden špatný večer a vše je jinak. Bohužel se výsledek dal předpokládat nakolik se minule Sarině vystoupení nepovedlo a má v soutěži přímé konkurentky. Sarina zněla mohem lépe než v předchozím večeru, ale pořád to nebylo její maximum. Rozhozená celou situací ale vystoupení ustála ještě docela s úctou. Přes hlasité skandování o záchranu porota nakonec rozhodla, že si svou pojistku nechá. Škoda!

Top 5 a bottom 3

1. Joey
2. Tyanna
3. Quentin
4. Adanna
5. Clark/Nick

B3:
1. Qaasim
2. Daniel
3. Jax

Hodnocení 2. finále

Nebudu skrývat, že vypadnutí Sariny mě neskutečně štve, zatímco takový Qaasim a Daniel pořád setrvávají. Těžko říct, jak si Sarina povede po soutěži, zvláště v takové konkurenci RnB div. Nakonec je to vždy jen o štěstí na dobrý tým, pak má šanci opravdu kdokoliv. To ukáže čas.

Pohled na žebříčky mě udivuje. Joey bych si teda na vrcholu ještě před pár týdny nepředstavoval, ale ukázala tolik originality a muzikality, že si to zaslouží. Pomalu se ze mě stává její fanoušek. Překvapila mě také Adanna se silným vystoupením, jsem zvědavý, jak na něj naváže. Největší propad jsem zaznamenal bohužel u Jax, která dojela na špatný výběr a věřím, že ji diváci při jednorázovém úletu dolů podrží více než se stalo u Sariny. Mírně zaostávat začíná také Clark, byť pořád úžasně talentovaný a je konstantně dobrý, potřebuje další touchdown jako sůl, stejně jako Nick.

S 2. finále se konečně vrátil dvouhodinový formát, který soutěži svědčí lépe. Úroveň přenosu byla hned vyšší, líbí se mi zpracování, použitý motiv rozdělených obrazovek před začátkem vystoupení a při hodnocení, zajímavý nápad. Jen bych uvítal více výpravy při vystoupeních. Výkony soutěžících trpí klasicky porodními bolestmi prvních live show a hlavně chybami při výběrech. Soutěž jako taková je pořád otevřená, v top 11 se nachází hodně talentovaných osobností, každý výjimečný svým způsobem, přičemž někteří z nich by to dokonce mohli dotáhnout daleko i po soutěži.

V příštím kole nás čeká „Filmová noc“, co myslíte, zazní opět Armageddon, Titanic, Osobní strážce nebo Frozen? To se dozvíme už příští pátek.

Jste spokojeni s vyřazováním? Měla porota použít záchranu, pro koho by si ji měla šetřit nebo by vše měla nechat na divácích? Podělte se v diskuzi. 

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

American Idol

Diskuze k článku

Počet komentářů: 14
1
Monika
Reagovat

Nejak se nedokazu nadchnout pro tu soutez, nemam komu fandit, celkove mi to prijde strasne unyle, pomale, blbe vybery songu, unudena porota.
Jax je pro me kralovna kunka, ten jeji slabej hlasek me az irituje.
Sarina – tak si vzpominam jen na ten vyvalenej pupek a tluste hnaty v minisukni, jeste nesmim zapomenout na ty priserne bedary v ksichte, jo tu ceka kariera jako hrom :-))))
Nejvic zapamatovatelna je pro me Joey a Quentin, no ale do konce jsem nevydrzela zadne vystoupeni, nuda a sed.

2
Nofux
Reagovat

Pomalé? Na mě až moc rychlé, kvůli stopáži neni čas na nic, porota se nemůže ani pořádně vyjádřit. Jinak s postupujícími jsem spokojen a všichni co vypadli, si to zasloužili. Nejlepší výkon večer Clark, dál se mi líbili Quentin, Jax, Joey a Nick. Sarina se moc nepředvedla, ale snad postoupí, protože její předchozí vystoupení byly vynikající. Quasim je takovej šašek, ale při tom jeho posledním vystoupení jsem se fakt smál od začátku až do konce, takže mi tam jako zpestření nevadí.

3
Lucas
Reagovat

Tak já to konečně dokoukal, zase jsem se zasekl asi u 6. dílu :D castingy mě moc nebavili a nebaví mě Harry, tak to bylo těžký se k tomu dokopat :D ale nelituju, mám dva oblíbence a to Rayvon a Jax, takže fandím jim :) pak se mi líbí ještě Quentin, Sarina a Clark :)

Jinak mě dost tenhle rok baví The Voice UK, Rita Ora je skvělá :)

A ještě víc mě baví X Factor New Zealand, je tam hodně výbornejch talentů, především u kluků :)

4
Monika
Reagovat

Super vyrazovacka, zacina me to bavit :-)) Prej si rika o vitezstvi :-))

5
Weasley
Reagovat

Neviete mi povedat, kde a ako si pustit videa tak, aby som si hned na zaciatku neprecital spoiler? :) (AI sledujem po strasne dlhej dobe, takze sa ospravedlnujem, ak sa to tu uz riesilo)

6
VojtaP
Reagovat

@Weasley: je možnost si Idol stáhnout přes torrenty, stáhneš zrovna celý aktuální díl, pokud si to před tím náhodou nevyspoiluješ někde jinde.

7
Lucas
Reagovat

Tak Nick mi prostě přijde průměrnej, ten snad půjde příště.

8
Nofux
Reagovat

Tak bohužel nakonec Sarina vypadla :/ podle mě děsná škoda, rozhodně měla mnohem větší potenciál než Daniel nebo Qaasim. Doufám, že tihle dva půjdou jako další. Nejlepší v posledním kole byla jednoznačně Joey. Myslel jsem si, že mě brzo omrzí, ale ona naopak s každým dalším kolem ještě víc překvapuje a navíc ukazuje, že je opravdu dobrá zpěvačka.
Clark předvedl opět svůj standard, ale v dalších kolech bych rád viděl jeho jinou polohu, už to začíná být takový moc jednotvárný. Moc jsem nepochopil vychvalování Rayvona, podle mě předvedl jedno ze svých nejhorších vystoupení. Naopak Adanna tentokrát zazářila.

9
Monika
Reagovat

@Nofux: Rayvon imho predvedl sve uplne nejhorsi vystoupeni v soutezi, mistama znel jako by mu nekdo stal na noze, ani ten rap nemel patricnou energii, jsem az zirala, jak moc byl tentokrat spatny..O to vetsi prekvapeni nasledovalo v hodnoceni poroty.

No Clark je imho jedna velka nuda od zacatku, akademickej zpevak s nulovym potencialem prosadit se po soutezi a i to jeho favorizovani mi prijde prehnane, jeste tak jedno dve kola a muze letet. Joey si sice nepustim znova, ale aspon je zapamatovatelna a celkem se bavim, na rozdil od Elisky z Hlasu. Vubec by mi nevadilo, kdyby celou soutez vyhrala.

10
Lucas
Reagovat

Docela fajn, pohodová Rayvonova písnička :)
https://www.youtube.com/watch?v=nhoImFTuMTY

11
Jarda
Reagovat

@Lucas: Ta písnička se velmi pěkně poslouchá, ale není jediná kterou tam Rayvon má, je opravdu velmi dobrý zpěvák a nemá vše na jedno brdo jak zatím prezentuje Clark. Tentokrát souhlasím s hodnocením Vojty co se týká TOP 5, Joey je opravdu velmi originální a líbí se mi čím dál tím víc. Obě černé perly zpívají dobře, těžko říct která je lepší. Jsem rád, že postupuje Maddie, která sice nedosahuje úrovně vítězky „Hlasu“ Danielle Bradbery, ale je krásná od hlavy až k patě a to se taky počítá. Kdo mě neskutečně jde na nervy je obecně vychvalovaná Jax, která asi bude něco podobného jako Clark, tzn. se brzo lidem „přejí“. U mě to nastalo už dávno.

12
Weasley
Reagovat

Nikto to tu nespomenul, tak to dam ja – You’re talented je skvely napis na tricko :D A to vacsinou nemam rad napisy ;)

13
DJ Vlado
Reagovat

Vzhledem k tomu, že proběhla hned dvě finálová kola, tak se mi vypisovat hodnocení každého vystoupení a napíšu jen pořadí :-)

Moje pořadí za 1. finále:

1. Jax
2. Clark
3. Quentin
4. Maddie
5. Rayvon
6. Joey
7. Nick
8. Tyanna
9. Sarina
10. Adanna
11. Qaasim
12. Daniel

Moje pořadí za 2. finále:

1. Joey
2. Maddie
3. Nick
4. Quentin
5. Clark
6. Adanna
7. Tyanna
8. Rayvon
9. Jax
10. Daniel
11. Qaasim

Jak je z mého žebříčku patrné, v posledních kolech začínám vyloženě fandit Maddie, i když tuším, že tady s ní budu asi osamocen :-) Nemá sice nejoriginálnější hlas, ale baví mě její vývoj, každým kolem se zlepšuje a samozřejmě mi dost ve fandění pomáhá i vizuální stránka :-) Navíc vzhledem k tomu, že je jedinou zástupkyní country (a jak známo v USA je to výhoda), tak by se mohla aspoň nějakou dobu udržet, i když reálně vidím jako maximum 6. místo, každopádně bych si přál, aby v pořadí porazila Daniela, aby aspoň jedna lolitka předběhla vrchního plyšáka, když už se to nepovedlo Shannon ani Lovey (nemluvě o Emily, která měla velkou šanci, kdyby se dostala do živáků). Zrovna tak přicházím na chuť Joey, která se už definitivně vymanila ze škatulky joke actu a ukazuje, že je nejen originální, ale i velmi tvárná zpěvačka, jen ať už si prosím nikdy nebere na pódium harmoniku, se kterou působí jako „Kočka ze Záběhlic“ Věra Nerušilová :-) Naopak Jax začíná trochu stagnovat a její poslední vystoupení bylo její vůbec nejslabší, snad to byl jen jednorázový úlet dolů :-/ Sariny je velká škoda, z černošek byla jednoznačně nejlepší, zbylé dvě černé divy jdou mimo mě, Tyanně nedokážu pořád přijít na chuť, i když je to výborná zpěvačka i performerka, ale působí na mě poněkud asexuálně, za což může z velké části oblečení (vždyť je to mladá holka, tak proč jí musí pořád oblékat jako postaršího pána?), Adanna posledním vystoupením překvapila a ukázala, že rozhodně kope jinou ligu než Loren (která je zaplaťpánbůh venku), ale i tak bych na jejím místě pořád radši viděl Shannon, aby ta sestava byla trochu pestřejší (rockerka mezi holkami vyloženě chybí a Shannon k tomu měla nejblíž, i když nebyla úplně čistokrevnou rockerkou) :-) Z kluků si svoji laťku nejlépe drží Quentin, který dokáže být v každém kole jiný a jeho podání je vždy osobité (absolutně nechápu, jak mohl nepostoupit přímo přes diváky), oproti tomu Clark s Nickem začínají lehce stagnovat, i když oba pořád podávají kvalitní výkony, chtělo by to už nějaké to vystoupení z comfort zone, což se Nickovi s Wake Me Up povedlo jen částečně, od Clarka bych rád už slyšel něco současnějšího, i přesto si však myslím, že jeho šance na vítězství jsou stále největší (Chodúr taky zpíval samé vykopávky a vyhrál). Začínám mít ale obavu o Rayvona, kterému kombinace první pozice a nepřesvědčivého výkonu může zlomit vaz, což by byla velká škoda :-/ Vypadnout by měl samozřejmě jeden z dvojice tragédů Qaasim – Daniel, Qaasim v posledním kole ukázal, že když nedělá show, tak jako zpěvák stojí zcela za prd, a Daniel neustále ukazuje, jak moc je nezralý, Straight Up byl absolutní průser, Happy o něco málo lepší, ale Kristínku ani Lauren zdaleka nepřekonal :-) Vypadnutí Qaasima by mohlo být i celkem reálné (černoši jsou pořád ještě tři a jejich hlasy se budou tříštit), u Daniela však zatím bohužel nikoliv :-/

Kdo vypadne?
přání: Qaasim nebo Daniel
tip: Qaasim (kéž by) nebo Rayvon (bohužel), Adanna se svým posledním vystoupením asi zachránila, i když si nemyslím, že nějak na dlouho :-)

14
VojtaP
Reagovat

@Weasley: to tričko je perfektní, taky bych ho bral :D dokonce jsem ho našel i na ebay http://ebay.to/1CiAFqX
Ovšem za tu cenu s poštovným by možná bylo lepší si to nechat udělat někde tady.

@DJ Vlado: s komentářem se opět ztotožňuji. Sice je pěkné jak si to Američané nakonec udělali rasově vyvážené, ale právě to už stálo místo Sarinu a málem Quentina, přitom byli oba ze svých kategorií nejlepší. Doufám, že Quentinovi pozice DK pomůže a dojde daleko. O Rayvona mám taky strach, když už měl zpívat něco veselejšího, mohl zvolit něco, jako tu dával Lucas tu jeho původní. Tento styl mu také dost sedí. Adanna se sice zvedla, ale pořád ani zdaleka nedosáhla maxima Sariny. Bohužel bylo jasné, že porota záchranu nepoužije, nakolik produkce chce zachovat ten dramatický prvek co nejdéle a použít ji až v případě, že by vypadl někdo, koho tam chtějí. Na JLo bylo vidět, že by ji ráda použila. :/ Bohužel blbá shoda náhod a může za to zrovna moje nejoblíbenější skupina :D :/

Přidat komentář