Panáček v reality show

Jak se staví sen 2015 (7.3.) 3 pokojový byt myslivce, 1. díl 14. řady

7. Březen 2015 | napsal(a): | reality show: Jak se staví sen

[singlepic id=10913 w=615]
Po delší době na českých televizích začne dnes řekněme mainstreamovější reality show a navíc asi ta nejfousatější v českém rybníčku. Jak se staví sen přijde dnes 7.3. od 17:35 na TV Prima se zcela novou řadou dílů. O čem bude první díl a posune se zaprášený TV formát ve své již 14. řadě?

Přestavba bytu vášnivého myslivce

V prvním díle Jak se staví sen 2015 dostanou architekti a bytoví designeři za úkol se poprat s třípokojovým bytem v paneláku, kde žijí starší rodiče spolu se svými 2 dospělými dětmi. Staří bytu je 30 let a interiér se za ten čas nijak nezměnil. Hlavním motivem dnešního dílu je, že pan otec je vášnivý myslivec a tak si z panelákového bytu udělal takovou svoji malou lesní hájenku.

Dceřina oáza nové doby

Tuto mysliveckou atmosféru narušuje pouze dcera Lucka, která si se svým přítelem v jednom z pokojů vybudovala oázu nové doby. Atmosféru celého soužití dotváří ztracená srnka v podobě staršího syna, který bytem bloumá bez práce a bez lásky.

Paneláková hájenka pod drobnohledem

Byt z dnešního dílu Jak se staví sen je obložený dřevem, na stěnách visí trofeje a vydělané kůže. Otec některé kusy nábytku vyráběl dokonce sám. Nejvíce pyšný je na křeslo z paroží, které má podle něj hodnotu 20 000 Kč, a stůl z paroží podobné hodnoty.

Dcera s maminkou jsou hlavami rodiny a jsou hlavními iniciátorkami přestavby. Byt jim připadá ponurý, tmavý a hlavně nemoderní. Lucka říká, že nemají nikde pořádné místo, kde by se všichni vešli a mohli posedět. Všude je spousta tatínkových loveckých trofejí. Visí na stěnách a to, co se nevešlo na zdi, se válí ve skříních. Tatínek je ale na trofeje pyšný a jen tak se jich nevzdá.

Cíl: rekonstrukce obyváku a jeho propojení s kuchyní

Rodina by v myslivecké hájence ráda zrekonstruovala především obývák, který by propojila s kuchyní. Na ničem ze stávajícího inventáře netrvají.

Ano, pouze pan otec, jak už padlo výše, se nehodlá rozloučit se svojí sbírkou (divočák, kůže, stůl a křeslo).

Kdo se o proměnu postará

Se zadáním dnešní proměny si budou lámat hlavu designéři Kamila Douděrová a František Koblížka. Jak si s nim poradí, uvidíte již dnes v podvečer na TV Prima.

Mimochodem, novou moderátorskou tváří Jak se staví sen se stane, na Panáčkovi milovaná, Laďka Nergešová.

Závěrem už jen jedna, bohužel špatná zpráva pro čtenářek Panáčka v reality show a to, že o rekapy se již nebude starat jejich dlouholetá sepisovatelka okkvp, které se tentokrát již nepodařilo najít volné místečko v jejím pracovním i osobním životě.

Objeví se v diskuzi nějaký nový talent, který po okkvp převezme štafetový kolík?

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Jak se staví sen

Diskuze k článku

Počet komentářů: 12
1
koc
Reagovat

hustýýýýý :( chce se mi blejt velebnosti :(

2
oli
Reagovat

bohužel dost hrozný, škoda té práce! Odvedené práce hodně, tam chvála, ale návrh interiéru a to množství myslivecké hrůzy, která zabírala zcela zbytečně tolik místa. Otřesný koutek pro otce, k čemu? V křesle se pohodlně sedět nedá, je to k ničemu. Otevřou se dveře do bytu a člověk se napíchne na paroh od věšáku, nechtěla bych se vrátit tady domů v náladě, než se přezuju budu mít vypíchnuté oko. A tak dále…

3
okkvp
Reagovat

Jak vypadá byt měsíc od proměny v pořadu Jak se staví sen?
„Je to krásné, ale chybí nám úložné prostory. A pračka v kuchyni nás zaskočila,“ říká Lucie Kušnierová, která svou rodinu do pořadu Jak se staví sen přihlásila.

http://living.iprima.cz/bydleni/jak-vypada-byt-mesic-od-promeny-v-poradu-jak-se-stavi-sen-kouri-se-v-kuchyni

viděla jsem jen fotky a udělala hohohihihaha – stačilo

4
Ludmila
Reagovat

Tak byla jsem docela ráda, že tam tatíkovi nechaly ty trofeje, ať se mi to líbí nebo ne, jen jsem se v první chvíli zhrozila těch parůžků jako věšáku, čekám kdy se na to někdo napíchne. Jinak klasika řeší se hlavně design a ne praktičnost. Další věc co mě hned po proměně napadla je nedostatek úložných prostor.

5
okkvp
Reagovat

@Ludmila: kdyby se byl řešil design, tak by taková hrůznost nevznikla

Reagovat

@Ludmila: Úložný prostor mě napadl okamžitě. Chtělo by to přidat horní skříňky nad linkou. Viděla jsem dobře, že do koupelny dali závěs? Dříve tmavý kutloch, ale teď mi to přijde neosobní, není tam soukromí, křeslo je jak trucovna :D

7
Ananas
Reagovat

Úložné prostory napadly asi každého. Nutit minimalismus někomu, kdo ho nemá bytostně v sobě, nemůže fungovat. Byt byl starý, tmavý, zašlý, teď je nový, světlý, prostorný, Pro dováka pochopitelně změna k lepšímu. Ale je pro obyvatele? Proč tak radikálně? Proč hned místo dřeva cpát samé lesklé barevné lamino (nebo co to je) a přírodní materiál evokovat tapetou a podlahou?
@Ajda:
Horní skříňky dneska moc nefrčí, navíc se jejich absencí srazí cena. Jistě jim udělají výhodnou nabídku na jejich dokoupení:-))
Otcova trucovna, pardon síň slávy? Co by tam asi dělal?

8
okkvp
Reagovat

@Ananas: „minimalismus“ (v úvozovkách, protože toto není minimalismus) v první řadě nelze ordinovat tam, kde není jiný – skrytý prostor/objem pro ukládání věcí. O minimálním až nulovém počtu ručníků či ložního to fakt nejni.
(minimalisticky zařízené byty mají často šatny stejně velké jako rozlehlé obýváky)

tahle práce jsss týmu není o designovém ani životním stylu, ale jen a jen o hloupé hlavě

Reagovat

@Ananas: Horní skříňky budou asi nutnost, původně jich měli dokonce dvě řady nad sebou, tam muselo být krámů. Pán sedí v křesle a pláče, do čeho ho ženské uvrtaly :D

Na Jojce běží Nové bydlení, často tam architekti navrhují vizualizaci bytu a je to o něčem jiném. Většina se snaží zakomponovat co nejvíc účelných úložných prostor.

10
Bobby Brown
Reagovat

A tak hlavně, že tam nemá hlavu diovočáka, to už by bylo na žalobu!

11
Lucka Most
Reagovat

Námi milovaná okkvp neudělá rekap??? No a já se tak těšila.
Snad se najde někdo, kdo ji zastoupí se ctí :(

12
Ludmila
Reagovat

okvp-jasně že tam nešlo jen o design ale o směsku, přesto jsem to slovo použil, protože ta dvojice totálně nesympatických designerů se snažila skloubit moderno s tím. co v tom bytě bylo výrazné, no nakonec asi udělali radost taťkovi, že tam ty jeho trofeje nechali, ale vůbec nepomysleli na praktickou stránku věci, tedy že ano jako že jsme vnímaví, ale vlastně vnímaví nejsme

Přidat komentář