Panáček v reality show

American Idol 2015 Hollywood week – část 1. (rekap + video)

6. Únor 2015 | napsal(a): | reality show: American Idol

[singlepic id=10882 w=615]

Doplněna rekapitulace středečního i čtvrtečního dílu!

Castingové hledání v American Idol skončilo a všichni postupující byli pozvaní zpět do světového centra zábavního průmyslu – do Hollywoodu. Zde budou čelit nejdelšímu a nejdrsnějšímu týdnu v jejich životě. Pro letošní výzvu bylo zvoleno Orpheum Theatre v centru LA. Tento týden uslyšíme soutěžící zpívat sólově před porotou, ale zároveň také před svou konkurencí. Kdo první hollywoodskou výzvu ustojí a kdo půjde z kola ven? 

Den 1. – sólové vystoupení

První den si porota na pódium pozvala pouze vybrané soutěžící, které chtěla slyšet znovu.

JAX

Zazpívala: Britney Spears – Toxic

Casting JAX se mi ze všech letošních uchazečů líbil nejvíce, skvělých reakcí se dočkal také na internetech a hned tu máme předstartovní favoritku letošní série. Otázkou bylo, zda na dobrý dojem z castingů naváže také v Hollywoodu. Toxic jsme měli možnost slyšet v minulosti už hodněkrát, včetně zpomalených verzí, o to byl úkol těžší. JAX nezklamala a povedlo se jí Toxic udělat po svém, líbilo se mi, jak dokázala hlasově i projevem přitvrdit. Dala tím příslib do budoucna, že nebude pouze zpěvačka jednoho typu, ale její záběr bude mnohem širší. O postupu JAX nepochybuji, pokud se nic nepokazí, v soutěži má skvělé vyhlídky, dnes se postarala o skvělý úvod do Hollywood weeku.

Mark Andrew, Emily Brooke a Sal Valentineti

Zazpívali: Ray LaMontagne – Jolene, Little Big Town – Little White Church, Frank Sinatra – For Once In My Life

Z vystoupení Marka, Emily a Sala jsme viděli málo, hlavně tedy od Marka velmi málo a od Sala pouze pár sekund. Mark si zvolil country baladu, škoda, že to bylo tak krátké. Z Marka mluví zkušenosti, na pódiu si je jistý a dokáže vytvořit pohodovou náladu. Emily to zpívá neméně dobře, pro svůj žánr slibná zpěvačka, ale chtělo by trochu přesvědčivější projev, což je nejspíš dáno nedostatkem zkušeností. Sal to ve svých pár sekundách vypálil, jediné co trochu srazilo dojem, byly jeho rádoby vtipné hlášky, bez toho by se to obešlo.

Adam Ezegelian

Zazpíval: Imagine Dragons – Demons

Adam má prozatím reputaci obyčejného a sympatického chlapce s velkým hlasem, který dostal možnost zpívat ve velké televizní show. Tu hvězdnost, která by mu zaručila větší přesah mimo Idol, osobně zatím u něj postrádám. Tuhle píseň si jistě diváci loňského britského X Factoru pamatují v podání vítěze Bena. Adamova akustická verze tu Benovu nepředčila, přesto byla OK, kdyby Adam nebyl tolik nervní, mohlo to být ještě lepší. Osobně mě to zaujalo více než jeho casting, Adam má také potenciál neustále růst a třeba v sobě ještě tu hvězdu objeví.

Tyanna Jones

Zazpívala: Olly Murs – Dance With Me Tonight

Tyannu mám ještě v živé paměti, byla poslední postupující z castingů a všem tipujícím na dívčí top 5 letošní řady udělala čáru přes rozpočet. Jak jsem již poznamenal dříve, Tyanna nemá zrovna rozpoznatelný hlas, ale všechno přebíjí svým naprosto přirozeným a sebevědomým vystupováním. Po castingu jsem si nebyl jistý, jak Tyanna zvládne vystoupení ve vypjatém Hollywoodu před svou konkurencí, případně další fáze před početným publikem. Mé obavy byly plané. Tyanna přišla a své vystoupení dala levou zadní a s úsměvem na rtech. Svým jistým a energickým podáním všechny doslova umlčela, navíc pódium jí svědčí, což jsou pro tuto soutěž skvělé předpoklady.

Savion Wright

Zazpíval: Daft Punk – Get Lucky

Jakkoli se mi tato písnička díky neustálým rotacím v rádiu zprotivila, Savionovu verzi bych si klidně poslechl, škoda, že byla tak krátká. Od svých konkurentů se dočkal dokonce potlesku ve stoje. Velká škoda, že jsme neslyšeli více.

Hollywood Andreson

Zazpíval: Adele – Someone Like You

Hollywood byl po svém castingu favorizován stejně jako JAX, všichni byli zvědavý, zda přijde znovu se svou původní písní nebo zkusí něco jiného. Bohužel vsadil na tu druhou možnost, i když se zpočátku zdálo Someone Like You jako sázka na jistotu. Jak chytře poznamenala JLo, udělal vše proto, aby ze soutěže vyletěl. S původním megahitem od Adele měla Hollywoodova verze jen pramálo společného, horko těžko jsem hledal nějaké podobnosti, vytvořil si vlastní nelíbivou melodii a místo zpěvu jakoby si spíš něco mumlal pod nosem, celé to směřovalo do horoucích pekel. Tento risk těžce nevyšel a dost možná bude stát Hollywooda místo v soutěži.

Shannon Berthiaume

Zazpívala: Stevie Wonder – Sir Duke

Shannon svým castingem doslova rozdělila davy, jedni považovali její první výstup před porotou za skvělý a zajímavý příklad syrového talentu a druhé zkrátka za srdce tak nevzala. Shannon dostala šanci přesvědčit druhou skupinu hned v úvodním díle Hollywoodu, vybrala si známý hit Stevieho Wondera. První polovina písně byla skvělá, Shannon ještě více poodhalila, jakých skvělých poloh je její hlas schopný a ležérnější styl zpěvu mi k ní seděl.  Mnohem lepší ukázka než její casting. Pak se ovšem projevil nedostatek zkušeností s vystupováním před lidmi a Shannon na pár chvil na zamrzla. Přestože se po stránce textu vzchopila, zpěv už nebyl vůbec OK. Snad se tento malý držkopád Shannon nevymstí a ještě v Hollywoodu zazáří.

Adam Lasher

Zazpíval: Chris Isaak – Wicked Game

Synovec Carlose Santany porotu ohromil již v castingových výběrech. Známá balada jen potvrdila, že se porota nemýlila. Adamova verze byla velmi působivá, nepouštěl se sice do nějakých závratných výšek, což by podle mě byl pro něj tenký led, ale přesto šlo vidět, že ví o čem zpívá a vnesl to také do svého hlasu. Adam se nejspíš o své místo v soutěži v nejbližší době bát nemusí.

Garrett Miles

Zazpíval: Bob Dylan – Make You Feel My Love

Slepý country zpěvák při castinzích dokázal, že není třeba vsázet jen na svůj handicap, ale prostě přijít a zazpívat. Mě osobně tenkrát více zaujal svým druhým španělským výběrem. Garrett se rozhodl, že převede do country Dylanovskou baladu, kterou mimo jiné přezpívala také Adele. Osobně mi toto pojetí spíše typické klavírní balady nesedlo, ale to je možná jen můj problém. Garrett je talentovaný, i když svým hlasem ani stylem nevybočuje příliš z řady, myslím, že by v budoucnu mohl být pro lidi inspirací. Od svých konkurentů dostal upřímný potlesk ve stoje.

Trevor Douglas

Zazpívala: Ed Sheeran – I See Fire

Po skupině lidí s rozlazenou kytarou přišel Trevor, doufajíc, že jeho kytara falešná nebude. Na castingu se Trevor ukázal jako schopný zástupce široké kategorie WGWG. Znovu tak vsadil na toho momentálně nejslavnějšího WGWG Eda Sheerana a jeho filmový hit. Hned od prvních tónů bylo jasné, že Trevor ví, co dělá a předvedl silné a vášnivé vystoupení a také skvělou práci s dynamikou. Svou kytaru taky neměl jen jako nutný přívěšek na krk, za který se dá schovat, ale dokázal s ní podtrhnout atmosféru. Trevora nejspíš budeme také v soutěži vídat často.

Joey Cook a Amber Kalechi

Zazpívaly: Miranda Lambert – I’m Giving Up On Love, Imagine Dragons – Radioactive

Joey zůstala v paměti diváků zapsaná jako excentrická modrovlasá slečna s harmonikou. Sama přiznala, že se bez harmoniky cítí nesvá, já říkám zaplaťpánbu, že ji nechala doma. Joey dokázala, že ji vůbec nepotřebuje, opět ukázala svůj osobitý styl. To teprve 15 letá Amber se v zákulisí málem zhroutila. V žádném případě nechce ze soutěže odejít, což by znamenalo návrat do tvrdé čtvrti a ztrátu možnosti zajistit rodinu. Bohužel pro ni to nevypadá, že by byla schopná se soutěží vypořádat. Její podání Radioactive nebylo vůbec přesvědčivé, právě naopak, Amber vypadala jako hromádka neštěstí, jakoby se chystala za minutu zhroutit a zpěv byl rozstřesený až amatérský. Celkově její vystoupení nebylo příjemné sledovat. Amber je mi kvůli jejímu osudu líto, ale bohužel mám obavy, že v konkurenci neobstojí, i kdyby se porota tentokrát slitovala.

Výsledky dne

Přestože v 1. dnu nevystoupili všichni, porota ohlásila konec, mezi zbytkem soutěžících zavládl zmatek. Vystupující z prvního dne byli podle poroty highlithty letošních castingů. Nastal čas na výsledky. Po prvním dnu se vyřazování nekoná, všichni postupují do druhého dne! Jak to bývá, soutěžící se nebudou radovat příliš dlouho, hned druhý den se porota chystá snížit počty na polovinu.

Den 2. – sólové vystoupení a rychlá smrt

Druhý den soutěžící vystupovali opět sólově, tentokrát porota slyšela všechny. Na pódium  vystoupili soutěžící ve skupinách po 10, poté co všichni ve skupině odzpívali, porota vznesla verdikt.

Reno, Priscilla Barker, Jaq MacKenzie

Zazpívali: Allan Stone – Contact High, Billy Ray & Miley Cyrus – Butterfly Fly Away, Echosmith – Cool Kids

V první skupině se objevil Reno, Priscilla a Jaq. Na Renovi byla poznat velká nervozita a navíc se emočně rozhodil, když přiznal, že chce uspět kvůli své rodině. Na jeho zpěvu se to podepsalo, jeho výhodou je příjemná barva hlasu. Priscilla vsadila na jednoduchost a osobně mě zaujala více než v castingu. Jaq si vybrala současný hit Cool Kids, který mi k ní skvěle seděl a její verze se mi líbila natolik, že bych si ji rád poslechl celou. Svůj casting překonala a ukázala, že je i v 15 letech mnohem zkušenější a ví, kde je potřeba přidat. Jaq má bezpochyby auru budoucí hvězdy, je sebevědomá, osobitá a může se jen zlepšovat. 

Z první skupiny dále nepostupuje pouze Priscilla. Mezi dalšími nepostupujícími byly Courtney GunsCourtney Zahn a překvapivě také Tara Honda (!), zvláště u Tary mě její brzký nepostup zarazil, zvláště, když jsme ani neměli možnost posoudit důvod nepostupu…

Erica Washington

Zazpívala: Alicia Keys – Girl On Fire

Z další skupiny jsme měli možnost vidět pouze Ericu, která svým velkým silným hlasem vypálila Girl On Fire, ale její verzi bych označil pouze za slušné karaoke, nějak mě to nechalo chladným. Její Halo z castingů mělo daleko větší náboj a emoce. Další méně významné mínus bych udělil za outfit. Erica si vyzpívala postup, uvidíme, jestli na svůj povedený casting naváže v další fázi.

Michael Simeon a Big „Sexy“ Ron

Zazpívali: Demi Lovato – Warrior, Leon Russel – Song For You

V jedné skupině se také sešli dva nápadníci JLo, Michael měl na castingu možnost si s půvabnou porotkyní střihnout ploužák. Zazpíval baladu od Demi Lovato, přestože se jedná o ženskou píseň, dokázal ji podat uvěřitelně a hlasově zůstává mezi tou výraznější částí mužského osazenstva. S Big Ronem mám pořád menší problém, byť jeho soulový hlas nezní tak špatně, vadí mi spíše jeho osobnost. V této písni to v některých částech přeháněl a už to tak dobré nebylo. Postup si nakonec vyzpívali oba nápadníci.

Gabby Zonneveld, Kelly Kime a Katherine Winston

Zazpívaly: Delta Rae – Bottom Of The River, Ed Sheeran – Don’t, The Rolling Stones – Wild Horses

Gabby měla tu smůlu, že byla jedna z těch, které přemohly nervy. Po chvilce docela slušného zpěvu zamrzla a na to, jak dopadla, si museli diváci v Americe počkat do příští epizody, kdy drama pokračovalo. Na pódium skočil Harry a odvedl Gabby do zákulisí, aby se uklidnila a zkusila to znovu až všichni odzpívají. Mezitím si svá sóla střihly Kelly a Katherine. Kelly se tentokrát musela obejít bez roztomilé podpory. Potvrdilo se, že je Kelly příliš generická a nepřináší žádnou přidanou hodnotu. Zato Katherine, které doteď produkce nevěnovala moc pozornosti, se ukázala jako síla, se kterou se musí počítat. Její podání Wild Horses bylo působivé a emotivní. Gabby se vrátila ze zákulisí a dotáhla své vystoupení do konce. Nevím, možná jsem čekal víc, když její příběh roztáhli mezi dva díly. Sice zazpívala o poznání jistěji, ale na rozsudek by stačil klidně i ten první úryvek. Všechny tři holky náhlou smrt přežily a postupují.

Matthew Annello, Maddie Walker a Alexis Gomez

Zazpívali: Amy Winehouse ft. Mark Ronson – Valerie, Sugarland – Already Gone, Carrie Underwood – Before He Cheats

Problémy s nervozitou určitě nemá Matthew, dalo by se říct, že má sebevědomí a elánu na rozdávání. Aktuální vystoupení bylo mnohem lepší než to z castingu, přesto si nejsem jistý, zda Matta brát vážně nebo ne. Jeho osobnost by nemusel každý překousnout. Maddie opět nedostala moc prostoru, to jí však nezabránilo, aby nezazářila. Přestože jsme z ní viděli zatím jen dva malé útržky, v obou zněla perfektně, znovu tak dokázala, že je přehlížena neprávem. Alexis je po Maddie druhá výrazná zástupkyně country, v přímém kontrastu je ale proti technicky perfektní Maddie slabá jak čaj. Jediné, co Alex odlišuje od průměru je její mexický původ a hippie image. Pokud bych měl volit do užších výběrů zástupkyni country, jsem jednoznačně pro pěvecky i osobnostně vyzrálejší Maddie. Z tohoto výběru dostal černého Petra a dále tak nepostupuje Matthew.

Loren Lott

Zazpívala: Imagine Dragons – Radioactive

Loren mě zatím svou osobností i zpěvem nechává chladným. Radioactive si dala s úsměvem na rtech, čímž totálně zabila vyznění písně, zpěv sice nebyl špatný, ale neoznámkoval bych ho lépe než „průměrný“. Mám velký problém Loreninu vystupování uvěřit, místy už byla spíše otravná. Tím zpěvem to na postup ještě jakž takž bylo, ale příště bude muset víc zabrat, aby přesvědčila, že není jen průměrná zpívající herečka.

Shi Scott a Rayvon Owen

Zazpívali: Duffy – Mercy, John Legend – Ordinary People

Shi měla od svého castingu na čem pracovat. Porota jí doporučila, aby se vyhnula kopírování svých idolů a soustředila se na vlastní styl. Její Mercy nebylo vůbec špatné, mnohem přesvědčivější než casting, Na druhou stranu Duffy zase není od Amy takový posun mimo komfortní zónu Shi. Rayvon na svém castingu zaujal povedeným coverem Katy Perry, v divadle zvolil Johna Legenda, ke kterému jsem ho hlasově přirovnával. Rayvon znovu potvrdil, že není jen dalším obyčejným udýchaným RnB zpěvákem. Jeho hlas se krásně line, Rayvon do něj umí dostat emoce a sílu.

Daniel Seavey a Clark Beckham

Zazpívali: Ed Sheeran – Thinking Out Loud, Marvin Gaye – Let’s Get It On

Clark je bezpochyby nejkomplexnějším zástupcem WGWG a mezi kluky taky těžko bude hledat konkurenci. Ve známém sváděcím songu skvěle prodal svou skvělou barvu hlasu, což potvrdily i rozpouštějící se dívky v publiku. Už to by porotě mělo naznačit, že tam stojí někdo, kdo skutečně na publikum působí. Vůbec bych se nedivil, kdyby šel po stopách Phillipa Phillipse, kterého mi svým cítěním připomíná. Daniel je klučičím benjamínkem soutěže, u kterého všichni čekají, kdy jej zradí nízký věk a nezkušenost. Chvíli jsem přemýšlel, jestli se chce nechat schválně vyřadit, když píseň od Sheerana (kolikátá už dnes?) věnoval JLo. Vtipné. Zvláště kousek, kdy zpíval, že ji bude milovat až do jejích 70 let, ještě po Harryho vtípku jsem se nemohl ubránit hlasitému smíchu. Co se týče hlasu jsem u Dana pořád na hraně, ale než skončí Hollywood week, tak se nejspíš nesrovná. Oba kluci postoupili.

Dakota Suarez

Zazpívala: Aretha Franklin – Natural Woman

Zasloužený nepostup. Nic horšího jsem zatím dnes neslyšel, jestli se do finále Idolu dostane někdy drag act, Dakota to nebude ani omylem. Tragédie. U dalších nepostupujících může člověk také jen kroutit hlavou, jak se tam proboha dostali, někteří by neuspěli ani v castinzích v loňském ČS X Factoru a to byla také dobrá katastrofa…

Qaasim Middleton

Zazpíval: Ed Sheeran – Give Me Love

Další (a doufám, že na dlouhou chvíli poslední) Sheeranovku si vybral Qaasim. Měl tam sice více více či méně falešných míst, ale přesto se mu podařilo dostat do vystoupení emoce. Qaasim si vyzpíval postup, společně s Nickem Fradianim, Quentinem Alexanderem a Zachem Kentlebachem

Den 3. – Skupinové vystoupení

Všichni postupující se radují, ale ne na dlouho. Následující kolo je na Hollywoodu vůbec to fyzicky i psychicky nejnáročnější. Jak už to při skupinovém kole chodí, soutěžící si musí sami sestavit skupinky po 4 členech a za jednu noc vytvořit skvělé nebo alespoň dostatečně dobré vystoupení. Verdikt od poroty přijde opět vzápětí po vystoupení, může postoupit celá skupina, jednotlivci nebo také nikdo.

Alexis Grendel měla tu smůlu, že soutěžících postoupil lichý počet, tudíž se do žádné skupiny nevlezla. Pod svá křídla si ji vzala skupina kolem Sala.

Double Stuff

zazpívali: Stevie Wonder – Signed, Sealed, Delivered, I’m Yours

První skupinou byli Double Stuff – Clark Beckham, Jesse Cline, David Oliver Willis a J. None. Skupina se dala dohromady tzv. na první dobrou, okamžitě začali cvičit a mohli jít tak brzo spát. Ráno se ovšem objevili nechtěné problémy s textem. Jejich vystoupení nakonec nebylo co vytknout. Hlasy i harmonie byly na svém místě, kluci zněli parádně, neřekl bych, že mají za sebou jen jednu noc nácviku. Nejenže dobře zazpívali, ale po stránce prezentace se jim povedla předvést také slušná show. Takhle se dělá skupinové kolo, kluci nastavili laťku vysoko, není divu, že všichni postoupili.

Sheba Squared

zazpívali: Michael Jackson – PYT

Kapitánem další skupiny se stala Shi, další členi jsou Adam Ezegelian, Andrew Bloom a Big Ron. Skupina více než na bezchybný zpěv vsadila na vtipné provedení. Oproti první skupině byli ovšem poloviční. Hlavním pěveckým tahounem skupiny byl Adam, vůbec zle si nevedla také Shi, která poprvé neměla hlasově příbuzný vzor v originálu a hned to bylo o něčem jiném. Andrew a Big Ron byli trochu zastínění. Bylo jasné, že zde již budou padat hlavy, resp. jedna a to ta Andrewova, který už si své sólo nezazpívá. 

The Dream Team

zazpívali: Jackson 5 – I Want You Back

U této skupiny mě zvláště mrzí, že musím napsat, že se pokračuje na sestupné vlně. Maddy Hudson, Tyanna Jones, Reno a Steffi i přes psychickou podporu Tyanniny maminky nepodali vůbec dobrý výkon. Přestože paní Jonesová za 10 sekund čistého času na obrazovce předvedla lepší mentoring než Randy Jackson za celou předchozí řadu, hlasy ve skupině si moc nesedly a harmonie nebyly harmonické. Tohle mělo hodně daleko od ukázky dobré týmové práce prvních dvou skupin. Nekonzistentní vystoupení nakonec stálo místo v soutěži Steffi.

Team Dimples

zazpívali: MAGIC! – Rude

Castingoví oblíbenci Jaq MacKenzie, Michael Simeon, Hunter Larsen a Nick Fradiani se našli podle charakteristických ďolíčků. Kvalita se po krátké pauze vrátila ve velkém stylu! Je zajímavé, jak některé skupiny v Idolu zní mnohem lépe než ty, které se dostanou do finále různých X Factorů. To je právě případ skupiny s ďolíčky. Každý člen měl možnost zazářit, jak sólově, tak v harmoniích, které byly stejně jako u první skupiny dobře provedené. Zatím nejlepší skupina! Zasloužený postup všech.

Sals Gals

Sal, JAX, Kelley a Kaitlin vzali do svého týmu navíc Alexis, kterou nikdo nechtěl. Jak se říká, když se něco s**e, tak pořádně. Nejenže Alexis nemohla najít skupinu, ale také se celý den cítí vyčerpaně a do posledních okamžiků se nevědělo, zda vystoupení zvládne. To už je pořádná smůla. Když už to vypadalo nadějně a vystoupení mělo začít, Alexis se začala potácet přímo na pódiu a soutěž musela být na pár minut přerušena. Jak to s Alexis, jejím týmem a zbytkem skupin dopadlo, se dozvíme až příští týden…

To be continued…

Hodnocení první části Hollywood weeku

Fáze Hollywood week nebývá v tomto formátu jedna z mých nejoblíbenějších. Je totiž hodně těžké jednotlivé epizody vyvážit, tak aby z toho vznikl zajímavý sestřih. Také reality prvky, jako únava, zoufalství, nedostatek spánku, vypadlý text, nervy na pochodu se pokaždé opakují, jen s jinými lidmi v hlavní roli. Letošní sestřihy jsou ale sestříhány citlivě, až na zbytečné cliffhangery, které nefungují, není výslednému zpracování, co vytknout. Jsem rád, že se Hollywood opět odehrává pouze v divadle a produkce nezkoušela podobné blbosti s hangárem, jako loni. Je také dobré, že se střih soustředí více na ty, co už známe z castingů. Co se týče obsahu, tak jsme viděli více skvělých vystoupení než za celé castingy a začíná se nám rýsovat zajímavá a silná sestava.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

American Idol

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
1
DJ Vlado
Reagovat

Než Vojta přidá první část rekapu, tak se můžu pochlubit tím, že už jsem v tuto chvíli zkompletoval svoji Top 10 holek i kluků, kteří mě nejvíc zaujali a které bych rád viděl v SF (což je však trochu bezpředmětné, jelikož ze spoileru vím, kdo do SF postoupil), dámy dostanou pochopitelné přednost:

Shannon Berthiaume – Ačkoliv nezpívá dokonale, tak mě tahle holka hrozně baví :-) Je to stoprocentní přírodní nevybroušený démant, ta nakřáplá barva hlasu je skutečně fantastická (a to nejen když zpívá, ale i když mluví) a navíc oceňuji její zcela přirozený feeling, potřebuje se jen zbavit nervozity, která ji zatím svazuje. Myslím však, že tahle holka může ještě v soutěži hodně vyrůst a stát se černým koněm soutěže. Když k tomu připočtu, že se na ni moc příjemně kouká (zvlášť se mi líbí její kukadla jako zrcadla :-D), tak je jasné, že bude mou letošní srdcovkou :-)

JAX – Moje druhá velká favoritka, pro mě zatím No. 1 celé soutěže, přestože pocitově trochu víc fandím Shannon :-) JAX je po všech stránkách hotová osobnost a její hlas je místy skutečně kouzelný :-) Původně jsem se obával, aby ji nepostil „Abi Alton syndrom“, po HW se však tyto mé obavy rozptýlily, jelikož mě přesvědčila, že dokáže zazpívat i pestřeji. Sním svůj klobouk, pokud toto děvče nebude minimálně ve finále :-)

Emily Brooke – Velmi sympatická holčina, takové sluníčko, s velmi příjemným hlasem, navíc mi už na svůj věk připadá zpěvácky vyzrálá, jako zástupkyně country by u Amíků mohla mít i slušnou šanci :-)

Maddy Hudson – Další výrazná osobnost a velká sympaťačka, která zároveň výborně a procítěně zpívá, navíc se mi líbí i její krásné dlouhé vlasy, jen tu rtěnku by mohla změnit :-)

Hunter Larsen – Majitelka velmi zajímavého chrapláku, který bych při její jemné vizáži nečekal :-)

Lovey James – Tohle je rozená pop-star s nijak zvlášť silným, avšak příjemným quirky hlasem, na němž se mi líbí ono „nasládlé“ vibráto :-) Další, která by minimálně v SF neměla chybět :-)

Sarina-Joi Crowe – Pro mě rozhodně nejzajímavější zástupkyně zpěvaček černé pleti, jejíž hlas je nejen silný, ale ve výškách i příjemný a rozpoznatelný, navíc je i technicky velmi jistá. Její casting mě až tak nezaujal, ovšem moc se mi líbí její cover A Thousand Years, který má na YT :-)

Maddie Walker – Zatím dostala jen málo prostoru, avšak už v těch krátkých úryvcích mě její hlas stačil zaujmout, plusové body přidávám i za vzhled :-)

Katherine Winston – Další zpěvačka, které se zatím režie moc nevěnovala, avšak její kousek z Wild Horses ze druhého dne divadla byl opravdu parádní, jeví se mi jako velmi nadějná a zajímavá zpěvačka :-)

Jaq Mackenzie – Velmi sympatická žába, která má navíc i autorský potenciál :-)

Top 10 kluků si nechám na další vstup :-)

2
DJ Vlado
Reagovat

Moje Top 10 kluků:

Clark Beckham – Mezi kluky je to pro mě zcela jasná jednička :-) Zpívá výborně, má moc hezkou bluesovou barvu hlasu a je to skvělý muzikant, navíc je to opravdu fešák (a to na kluky nejsem), takže si myslím, že mu dámy budou ležet u nohou (a vzhledem k tomu, že pro podobné WGWG Amíci rádi hlasují, nedivil bych se, kdyby to nakonec celé vyhrál) :-)

Savion Wright – Náš starý známý, který se podle mě od loňska dost zlepšil, jeho projev působí sebevědoměji (v dobrém slova smyslu), jeho barva hlasu mě sice až tak úplně nezaujala, ale Savion to vyvažuje nesmírnou muzikálností, v SF by rozhodně neměl chybět :-)

Mark Andrew – Velmi zajímavý a rozpoznatelný soulový hlas, navíc velký sympaťák :-)

Adam Ezegelian – Opravdu výrazná osobnost a zároveň megasympaťák :-) V HW se mi líbil mnohem víc než v castingu a přestože jeho hlas není extra výjimečný, tak zpívá velmi dobře a výrazově pestře :-)

Michael Simeon – Příjemný „adamsovský“ chraplák :-) mínus má jen za „reliší ksicht“ :-)

Nick Fradiani – Vyzrálý a muzikální WGWG, není co dodat :-)

Rayvon Owen – Ačkoliv mužským r´n´b zpěvákům většinou nefandím, tak u Rayvona mě zaujala modulace hlasu v některých tónech, po Savionovi druhý nejzajímavější zástupce černochů :-)

Trevor Douglas – Další, kdo se mi v HW líbil mnohem než v castingu, je to velmi výrazný typ a osobitý muzikant, už proto si myslím, že má minimálně SF jisté :-) obávám se jen toho, zda bez kytary nebude poloviční :-/

Hollywood Andreson – Ten se mi naopak líbil víc v castingu, jeho výkon z HW mi moc nesedl, avšak z jeho zpěvu jde zvláštní tesknivá emoce :-)

Adam Lasher – Ryzí muzikantský typ, inu Santanova krev se nezapře :-)

3
Frantiszek
Reagovat

@DJ Vlado: :) Krásně rozepsané.
To já budu stručný a mám pouze top5 kluci a holky. Všichni, kteří napíšu, mají prostě kvality, které mě zaujaly.

Kluci Top5
Mickey Duran- Snad nejoriginálnější hlas, co jsem slyšel za dlouhou dobu. A nezachází s ním zle :) A jak psal ten, kdo dělal rekap, něco člověka nutí mu naslouchat. Jestli to je jen tím, že to byl jeho vlastní song? uvidíme.

Mark Andrew- Druhý originál a ještě k tomu hrozně cool týpek, kterého musí mít rád snad každej. Můj největší osobní favorit.

Nick Fradiani- Takový „aktuální“ hlas, který má šanci uspět.

Rayvon Oven- Výborný zpěvák, super barva hlasu, ale ten falset musí hrozně moc cvičit. To je jeho slabina. Myslím, že dokáže ale zazpívat cokoli.

Kholton Pascal (asi budu jedinej:), kdo ho bere)- napíšu jen: Joe Cocker může mít pokračovatele.

holky top5:
Jaq- nevím ani jak to popsat. Něčím mi prostě připomíná Brianu a tu jsem mohl :) A autorek není nikdy dost :) Mladá, muzikální.

Hunter- velmi specifická barva hlasu. Hrozně příjemně působící osůbka a společně s Markem moje největší favoritka.

Tara- Sic mě nesedí její vystupování, ale zpěv se mi od ní líbil náramně a barva také velmi dobře poslouchatelná. Navíc bude asi dost muzikální :)

Kyellyeanne Rodgers- výborně ovládá hlas (aby ne, když je ta lektorka), pěkná ženská a barva hlasu příjemná. Snad si nebude o sobě moc myslet, když je erudovaná :)

Maddy Hudson- hrozně zvláštní pocit z ní mám….asi jako z Mickeyho. Něco mě nutí ji poslouchat, ikdyž mi pár rušivých elementů (to nevybroušené utlumené „vibrato“? na konci prakticky každého úseku) trochu kazí dojem. Ale jako u Rayvona se to snad vyladí.

Přidat komentář