Panáček v reality show

Farma 5 (1.12.-5.12.2014): Týždeň štrnásty (video) + priebežný rekap

1. Prosinec 2014 | napsal(a): | reality show: Farma 2018 SK

[singlepic id=10798 w=615]

pondelok – štvrtok o 21:40, duel piatok o 20:30

Lenuš do duelu môže vyzvať už len Janu. Obe sú povzbudené návštevou rodiny, obe majú silnú motiváciu v podobe vlastných detí. Jana má však predsa len navrch, môže si vyberať disciplíny. Či si vyberie dobre, môžete sledovať v poslednom ženskom dueli dnes o 20:30 na TV Markíza.





Rekap z 5.12.2014

Maťo má vraj problémy so zodpovednosťou. Keď je toho veľa, stráca rovnováhu. Maťo sa z toho smeje, neverí mu, všetko si to mohol napozerať, zdá sa mu to lacné. Špiritista im popraje všetko dobré a odíde do noci. Tiborovi sa návšteva páčila, niektoré veci čo mu povedal, boli povzbudzujúce, pomohli mu, bude sa snažiť vyvarovať niektorým veciam. Lenuš na kameru vraví, že všetko čo robí, robí pre malého a hoci niekedy urobí aj chyby, nesie si za ne zodpovednosť.

Jana Rézovi rozpráva o včerajšom večere u Tibora. Popíjali koňačik a kolu, super kúpanie, veľa sa nasmiali, polonahé fajčili vodnú fajku, veľmi sa jej páčilo. Jana sa snaží zistiť od farmárov, ako najlepšie píliť. Rada by si ho dala ako prvé, Maťo jej radí však presný opak. Má si dať almanach, prekvapenie, pílenie. Janu mrzí, že keď si rozumie s Lenkou, musia ísť proti sebe do duelu. Réza by bol rád, keby si zasadli všetci štyria a rozdelili si peniaze. Či už sa vráti Lenka, alebo Jana, chce sa dohodnúť. Jana je ticho, Maťo za ňu povie, že ona sa deliť nechce. Tá to uvedie na pravú mieru, medzi dvoma by sa podelila, so štyrmi je veľa. Lenka sa o tom nechce rozprávať, teraz je to bezpredmetné, porozprávajú sa o tom po deule.

Kvetka príde aj s dreveným vozíkom. Priniesla im aj sľúbený koláčik. S Tiborom ako farmárom týždňa sú všetci spokojný, sám sa pochváli, že dostali až 102 mincí. Réza pochváli Lenuš, že super varila pre návštevy  a Tibora za pekne spravený betlém. Kvetka požiada Rézu, aby prestal s rozbehnutými debatami o rozdeľovaní výhry, lebo farma bude mať len jedného víťaza. Jeho vec bude, ako naloží s výhrou. Žiada si od neho slovo, že už sa to nebude rozoberať, mohlo by sa to brať ako porušenie pravidiel. Lenuš rozpráva o návšteve malého, ožije pri rozprávaní o ňom. Kvetuš sa pýta Rézu, ako pociťoval návštevu jej syna. Lenuš sa ospravedlnil, lebo vidiel, akú má sympatickú mamu a slušne vychovaného syna. Kvetka dá Rézovi možnosť spojiť sa s rodinou. Réza sa rozcíti, bojí sa vlastnej reakcie. Spoja sa cez komp s jeho synom. Réza plače, vraví mu, že ak bude mať viacej peňazí, určite ho príde pozrieť. Enriko veľmi nekomunikuje, dojatí sú aj ostatní farmári. Réza ďakuje Kvetke za túto  možnosť, cíti sa sám, nikoho tu nemá, je to veľmi ťažké. Vie, že má rodinu, ale hrdosť mu nedovolí sa vrátiť s holými rukami. Preto prišiel na farmu, syna veľmi ľúbi. Je čas venovať sa duelu. Kvetka sa pýta Jany, ako sa cíti. Cíti sa zle, mrzí ju, že ide s Lenuš, majú podobné osudy. Lenuš vraví to isté, vedia o sebe veľa, ak by aj vypadla, dopraje Janke, že zostane na farme.

Farmári sa rozlúčia s duelantkami, poobjímajú sa aj ony dve. Lenuš si uvedomila, že už dávno vyhrala – pred deviatimi rokmi. Výhra pre ňu už nie je taká dôležitá. Na farme Réza Matúšovi vraví, že t bol pre neho najkrajší darček, malého nevidel asi 10 mesiacov. Matúš sa snaží Malinu zaviesť do maštale, dá mu to dosť roboty, musí to zobrať do rúk až Réza. Kvetkin koláč má veľký úspech. Jana bude myslieť na svoje dcéry, Lenuš potešilo, že za ňou prišiel Dunčík, nebude spať sama. Ráno si chlapi pochvaľujú, aký je kľud na farme bez žien. To preto, lebo sa snažia byť dominantné, hlavne Jana. Všetko zbytočne rozoberajú, hľadajú chyby. Majú sa super, pracujú bez konfliktov.

Jana uvíta Kvetku s úsmevom. Vyspala sa dobre, pred Lenuš má rešpekt, veľa vládze. Preto dáva almanach, prekvapenie a pílenie. Lenuš si pochvaľuje Dunčíkovu spoločnosť. Nemyslela na výhru, ale na ľudí, ktorí ju čakajú doma. Bude sa snažiť zlepšiť vzťahy. Disciplíny určí aj s poradím správne. Jana je jej blízka, aj keď si myslí, že je falošná.

Trojica farmárov vstupuje do duelovej chatky. Chvália si život na farme bez žien. Hádky mali dosť často práve kvôli ženám. Tibor by doprial výhru Lenuš. Réza prebral štafetu, tiež by chcel Lenuš, Jana ho viackrát sklamala. Maťo bude palce držať Janke, berie ju takú aká je, ak majú problémy, tak si ich vydiskutujú. Kvetka pozve duelantky, tie vstupujú v dobrej nálade. Aj Jana by Lenuš výhru dopriala, zostala by tam ako jediná žena, chcela by, aby to dotiahla až do konca.

[singlepic id=10808 w=615]

1. Almanach – prvá Lenuš dobre, druhá tiež, tretia obe dobre, štvrtá Lenuš dobre, piata obe dobre a Lenuš tak vyhráva 1:0

[singlepic id=10809 w=615]

2. Prekvapenie – šúpanie a krájanie cibule. Majú mašúpať 3 kg cibuľe a nakrájať na štvrtiny. Tibor im kričí, že ktorá bude šikovnejšia, tú si zoberie za ženu. Rýchlejšia bola Jana a vyrovnala stav na 1:1.

[singlepic id=10810 w=615]

3. Pílenie dreva – Lenuš sa do toho pustí veľmi jemno, Jana s veľkou vervou. Lenuš sa pílka aj zasekne, bolí ju paža, nedá to. Jana už má toho tiež dosť, každá má obdobie, kedy píli super a kedy potom vôbec nevládze. Jana nakoniec padá na zadok, vyhráva Lenuš celý duel 2:1.

[singlepic id=10811 w=615]

Lenuš pristúpi k Jane a ospravedlní sa jej. Musí poďakovať Rézovi, vyhecoval ju, už mala chvíľku, kedy si bola istá, že to vzdá. Jana sa rozlúči postupne so všetkými. Hoci si veľmi nesadli s Tiborom, je rada, že sa mu polepšilo a vrátil sa na farmu. Réza je podľa nej dobrý človek na zábavu, ale nie dobrý človek pre život. On vie sám, aký je k ženám. Je rada, že spoznala Maťa a Lenuš. Kvetka jej nakáže napísať list na rozlúčku, ale nemôže už určiť farmára týždňa. Kvetka im rozdá Mikuláša a ostatní sa rozlúčia s Janou. Tá zasa so zvieratkami a zavrie za sebou bráničku od farmy.

Rekap zo 4.12.2014

Tibor verí, že s nikým nebude mať problém, dáva ženský duel, musí tak spraviť. Lenuš si myslí, že Tibor si podľa nej volí kľudnú cestu, keby sa Réza vrátil z duelu, nemal by už pokoj do konca farmy.  Jana zas, že sa Réza celý čas bojí duelov, ona dá do duelu všetko, je tu sama za seba. Rézovi je to jedno, ospravedlní sa mu, je to jeho kamarát. Nemá s ním žiadny problém, ak budú vo finále oni dvaja, pôjdu 50:50.Kvetka sa pýta Tibora, či o takejto dohode vie, ten je z toho prekvapený. Na kameru vraví, že ospravedlnenie síce berie, ale bude ešte dlho trvať, kým to bude také, ako predtým. Jana s Lenuš je ľúto hlavne to, že neuvidia, ako chlapi doja Malinu. Lenuš by nikdy nepovedala priateľke, také veci, ako povedal Réza Tiborovi. Rézovi už odľahlo, skočia si trocha s Janou do vlasov. Lenuš odľahčí atmosféru, Kvetku ponúknu koláčikom vlastnej výroby. Zoberie si so sebou hneď celý tanier, prisľúbi však pred duelom priniesť zasa nejaký z jej kuchyne.

Ráno Jana ponúkne Maťovi, aby si šiel vyskúšať dojenie. Najskôr protestuje, nakoniec to skúsi, vydrží do jej prvého kopnutia a utečie. Sú podľa neho škodoradostné, myslia si, že sú dokonalé. Majú dojiť kým tu sú, keď nebudú, chlapi si poradia. Tibor vymyslí farmárkam welness v jeho vlastnom podaní. Vo farmárskom domčeku sa s nimi zamkne, zakúri, vodu teplú nanosí a pekne ich vlastnoručne okúpe. Zaslúžia si, je s nimi veľmi spokojný.

[singlepic id=10806 w=615]

Tibora príde navštíviť mama a krstná mama. Veľa vecí    Réza ich ponúkne so zákuskami. Je to podľa neho milá žena, presne ako Tibor. Podša Maťa je Tibor a jeho mama ako zrkadlo. Tibi ich zoberie previesť po farme. Mama vraví Rézovi, že je ako čert, len rohy mu chýbajú. Jana je z Tibiho mamy prekvapená, má z nej trocha strach. Okrem Tibora ich odprevádzajú cestou aj mangalice.

[singlepic id=10807 w=615]Lenuš neverí, že aj jej príde návšteva, keď však vidí mamu a syna na prístupovej ceste, rozbehne sa s plačom za nimi a riadne ich vybozkáva. Veľmi ďakuje mame, že prišla aj so synom. Lenka mamu a syna všetkým predstaví, Réza má z mamy rešpekt. Lenuš sa pýta na školu, veľmi dobre sa učí. Všetci sú prekvapení, Lenuš je taká tvrdá žena, malý Jakub je veľmi dobre vychovaný a pokojný. Réza s Maťom sa prezlečú do Mikulášskeho, ich Lenuš prevádza po farme. Dostane od nich balíček, Jakub im prezradí, že je malý vynálezca, rád sa venuje objavovaniu nových vecí. Lenušina mama sa čuduje, že si Lenuš myslela, že neprídu, hoci nesúhlasila s jej účinkovaním, aj tak jej držia všetci palce a dúfajú, že to dobojuje do úspešného konca. Lenuš sa jej takto na kamery ospravedlní a dúfa, že už si k sebe nájdu cestu a spoločnú reč. Po ich odchode ju Janka vystíska, Maťo uzná, že Jakub mu ústa zavrel, nechápal. Rézovi je smutno, len jemu nikto neprišiel.

Martin prichádza vo veľkom štýle. Tibor má len z toho strach, že mu bude kritizovať poriadok. Týždeň bol pre nich najkrajší, všetko je spravené, úlohy sú splnené. Betlém aj vence sa mu páčia, poriadok je tiež ok, ozdoby sme nevideli, drahé kovy vyryžovali. Zaslúžili si 40 mincí. Réza naryžoval 620 g „zlata“. Za to dostali 62 mincí, za každých 10g jednu mincu. Pri večeri im Tibi naleje za pohárik a potvrdí večerné kúpanie. Réza sa ospravedlní Lenuš, nevie, ktorá sa vráti z duelu, nechce, aby mali na neho negatívne spomienky. A Tibor čo povedal splnil. Zakúril vo farmárskom domčeku, doniesol dve vaničky, nanosil a zarobil teplú vodu a privítal dievky. Jana je prekvapená, nebol vôbec perverzný. Chváli si aj Tibor aj dievky. Réza aj Maťo pozerajú za oknom. Závideli, nechceli mu pomáhať s vodou. Tým však večer nekončí. Cestou prichádza svetlo. Réza bol zvedavý, čakal, kto to bude, keď všetkým návšteva prišla. Nakoniec prišiel pán – veštec, médium. Jana má v sebe podľa neho dve negatívne energie, spolu ich spália. Jana nevie čo si o tom myslieť, skôr sa takýchto vecí bojí, nechce takéto veci počúvať. Dá jej ochranný amulet, je v ňom magická bylina, ktorá dodáva energiu. Lenuš sa to pozdáva, celá tá myšlienka je fajn. Tá na sebe žiadny nános negatívnej energie nemá. Vyloží jej karty, aby vedela, kde a kedy treba ubrať. Réza tomuto verí, pred takýmito vecami má rešpekt. Má na sebe dve negatívne energie a jednu ochrannú dušu nad sebou, mužskú. Réza o nej vie, je to jeho  zosnulý kamarát, ktorého rodičia mu pomáhajú. Hodnotí celú túto skúsenosť ako výbornú.

Rekap z 3.12.2014

Jana toto potrebovala. Vidieť, že sú všetci v poriadku. Plače ona, plače malá Sofia. Prišli ju pozrieť obe dcéry aj Jankina mama a sestra a jej dcéra. Postíska sa s nimi, mame hneď povie, aby jej za všetko odpustila. Lenuš je rada, že na farmu prišla návšteva, určite je Janka šťastná, radšej by však videla tú svoju. Malá Sofia chce po Rézovi, aby nechaj jej maminku, aby na ňu bol už dobrý. [singlepic id=10801 w=615] Idú pozrieť aj Filipa, je veľmi spoločenský :) Postupne obehnú celú farmu, kozičky, zajačiky… Jana sa vrelo objíme aj so sestrou. Veľmi ju ľúbi, hoci mali v minulosti konflikty. Verí, že keď sa vráti, veľmi to rodinu stmelí. Keď prídu do farmárskej spálne, na posteli ich už čaká Maťo prezlečený za Mikuláša. Žiada pesničku, alebo básničku, inak príde čert. Sofia sa bojí (Maťo dosť kričí), Jana jej vraví, že si ju nedá. Réza v podobe čerta dorazí, nenesie však uhlie, ale sladkosti. Lenuš si myslí, že si oni dvaja mali tie kostými vymeniť, Mikuláš kričal a čert bol milý. Jana si uvedomuje, že doma nebolo všetko ideálne, mrzí ju, že musí človek odísť na nejaký čas, aby si uvedomil nejaké veci. Mamu si nevážila, veľakrát jej ublížila, nikdy viac by už nechcela na jej adresu povedať také škaredé slová, aké povedala keď bola doma, dúfa, že jej to odpustí. Farma jej pomohla, nielen, že sa farma znovuzrodila, znovuzrodili sa aj vzťahy v rodine. Je čas lúčenia, prajú jej, aby to dotiahla do úspešného konca.

Réza s Tiborom pokračujú v stavaní betlému. Maťo má krízu. Čím viac tam je, tým viac mu viadia niektorí ľudia, ich správanie. Jana sa hnevá, on je jediný človek, s ktorým si tam rozumie a on jej povie, že ho vytáča. Večer je zábava, Réza spieva a bubnuje, Tibor sa snaží vrtieť zadkom do rytmu. Nakoniec sa z toho vykľuje svadba Tibora a Jany. Farmou sa rozlieha hurónsky smiech.

Ráno sa snaží Jana podojiť Malinu, tá z toho nie je nadšená. Lenuš sa s Matúšom sluhuje ťažko, porobí si okolo zvierať, napíli drevo a s prácou skončil. Nechytí sa ničoho iného. Lenuš zabíja sliepku, nepodarí sa jej to práve najlepšie, vraví, že chybou bolo to, že mala tupú pílku. Chytí sa trochu s Maťom, ktorý ju podpichuje za týranie sliepky. Tibor chce s Rézom rozobrať možnosť pánskeho duelu. Réza to berie ako podraz, ako falošnú hru z jeho strany. Verí si, že sa z duelu vráti a potom si celé Slovensko o Tiborovi bude myslieť, že je falošný človek. Mal ho za kamaráta, takýto podraz nečakal, on jediný ho oplakával, keď ho vzali do nemocnice. Tibor sa ho snaží prerušiť a vysvetliť mu to, Réza si však hudie svoje. Rézu naštartuje veta od Tibora: „Aspoň viem, aký si!“ Sťažuje sa Maťovi, že nikto mu takto neublížil, ako Tibor. Je z neho veľmi sklamaný, bolí ho to, nečakal to od neho. Matúš počká, kým príde Kvetka a ak to tak spraví aj on povie, že to nie je chlap. Réza sa cez to nevie preniesť, nadáva Tiborovi. Lenuš sa to nepáči, podľa nej to nie je o priateľstve, ale o tom, že Rézovi nevychádza plán. Tibor by urobil len to, čo urobil aj Réza, keď bol farmárom týždňa.

[singlepic id=10802 w=615]

A prichádza nová návšteva, tentoraz za Maťom. Hneď pri bráne mu mama povie, držíme Ti všetci palce, ale už sa vráť domov. Na farmu zavítala aj priateľka Janka a jeho teta. Priateľka ho prekvapila, doteraz ju bral za veľmi hanblivú, neveril, že príde. Aj on spraví s návštevou kolečko okolo zvierat. Maťo na kameru vraví, že nie všetky názory s mamou majú rovnaké, je medzi nimi väčší generačný rozdiel. Vadí mu, že mama má ku všetkému komentár. Že ide na farmu, sa mama dozvedala na poslednú chvíľu, tesne pred vypnutím mobilného telefónu. Mama mu vraví, aby sa nehádali medzi sebou, peňazí majú dosť, ak bude potrebovať, pomôžu mu. On však na farmu prišiel pre to, aby jej dokázal, že sa za neho nemusí hanbiť.

Réza nebude robiť, necíti sa dobre, všetko čo mu Tibor povedal, aby robil, tak spravil, ale teraz už nebude. Pred Kvetkiným príchodom je Tiborovi ťažko, musí sa rozhodnúť, koho pošle do duelu. Kvetka sa pýta Jany, ako prebiehala návšteva. Cíti sa šťastne, dodali jej veľa energie a sily, verí vo víťazný koniec. Matúš nečakal takúto zostavu na návštevu, rodina mu tiež dodala silu. Tibor a Lenuš sa návštevu čakajú, Réza návštevu nečaká, nemá tu nikoho. Tibor sa necíti dobre, musí rozhodnúť, lebo Jana volí Maťa a Réza Lenuš do duelu. Nechce spraviť zlý krok, tak či tak sa bude jedna strana hnevať. Vždy si stál za slovom, takže čo teraz povie, je sväté. Verí, že s nikým nebude mať problém, …. a kto sa stane duelantom, sa dozvieme zajtra.

Rekap z 2.12.2014

Tibor vraví, že on by bol rád, keby mal doma takú ženu, ako sú tieto ich dve, len by ho musela poslúchať. Uvidí, ako to bude teraz prebiehať, bol by rád, aby to prebiehalo podľa jeho predstáv a v harmónii. Za sluhov určuje Matúša a Lenuš. Tá ešte nebola slúžkou, takže sa jej to zdá fér. Réza na kameru priznáva, že sa s Tiborom dohodli, že bude ženský duel. Myslí si, že dnes alebo zajtra Maťo určite vybuchne, neboli ešte v takej situácii, aby mrzli hore. Lenuš očakávala horšie. Kým sa sťahujú sluhovia do svojho príbytku, Réza vraví o tom, ako to oni dvaja mali jednoduché, keďže prišli už do znovozrodenej farmy. Tibor to viac dopraje Janke, ako Lenuš a Matúšovi, keď sú tu tri týždne aj s cestou. Lenuš si myslí, že jediný normálny chlap na farme je Tibor, berie ho ako rovného človeka. [singlepic id=10799 w=615]

Martin príde s dobrou náladou. Ide s Tiborom pozrieť poklad, ktorý vykopali. Martin si prečíta list od Matúša ohľadom ryžovania zlata. Prvou úlohou teda bude, že smerom od kríža dole potokom budú ryžovať zlaté úlomky a iných drahých kovov. Môžu tým získať zbytok už stratených mincí, ktoré nezískali v predchádzajúcich týždňoch. Druhou úlohou je dokonalý poriadok na celej farme, tento týždeň budú prichádzať návštevy. Na dvore si zatiaľ zasadne Maťo s Rézom a Jana s Lenuš. Dievky si myslia, že všetko bude na ich pleciach. Treťou úlohou bude varenie jedla pre prípadných hostí. Majú mať vždy pripravené teplé jedlo pre okrem nich aj pre ďalších 3-5 ľudí. Priniesol im aj kvasnice, majú mať vždy pripravený aj chrumkavý chlebík. Štvrtou úlohou sú adventné vence v počte 5 ks a 100 vianočných ozdôb. Nie však štandardných, ale majú byť dvakrát také veľké. Pod prístreškom v senníku majú postaviť betlehem, podľa návodu, ktorý im tam nechá. Na obchod má zemiaky, klobásy, múku, tarhoňu, fazuľu a koreňovú zeleninu – môžu si vybrať 4 veci. Berú zemiaky, klobásy, tarhoňu a zeleninu. Réza si chváli, majú jedla až, až. Zaujalo ho hlavne ryžovanie, pustí sa do práce hneď po Martinovom odchode. Máča sa v studenej vode, ale nevadí mu to, táto práca ho baví, má rád peniaze. Miesto diamantov nájde lesklé kamienky, teší sa z toho veľmi, Janka jeho nadšenie nezdieľa. Dievky sa dohodli s Tiborom, že varenie a vence môže nechať na ne, betlehem a ryžovanie, budú robiť chlapi. Tibor s Rézom rátajú, koľko im chýba mincí, 184 mincí vypočítajú v celku jednoducho, koľko je to v prepočte eur im trvá kapánek dlhšie. Jana si prestáva rozumieť s Maťom. Jemu vadí, že Jana je panovačná a nepripúšťa si iný názor, ju zasa, že mu už  nič nemôže povedať, lebo ju považuje za panovačnú. Rézu ryžovanie zmohlo, je mu zima, prechladol, šiel skôr do postele. Nakoniec mu však nič nie je, ešte si aj zaspieva „Na čo pôjdem domov“.

Ráno Réza rozoberá nočný zážitok. Jana sa presťahovala do izby k Rézovi a Tiborovi, do Matúšovej postele medzi Rézu a Tibora, aby nemuseli kúriť v dvoch izbách. Tibor sa s ňou večer milo rozprával, nedalo sa mu spať, tak chcel po nej, aby mu ruku podala. Veľa jej toho narozprával, kaleráby tlačil do hlavy, podľa jeho slov len skúšal Rézu, či spí. Ráno pri stole zahovára, Rézovi sa všetko snívalo, blúzni z choroby. Matúša už štvú, niektorí robia veci, ktoré potom nechcú rozoberať. To sa mu nepáči, radšej z kuchyne odíde. Tibor nechápe, čo sa s ním deje, nejak sa mu nechce, ani drevo nenachystal. Jana sa už dvakrát Matúša pýtala, čo sa deje, vždy jej len povie, že mu vadí, že oni si môžu robiť srandu z neho, on z nich nie. Neskôr objasní na kameru, že je nervózny z toho, že keď prídu rodiny, či príde aj priateľka. Trápi ho, že nevie ako sa má a prečo mu nenapísala.

Tibor sa pripravuje na betlehem. Všetko si pomeral, odkrokoval, nachystal, vo štvrtok to bude hotovo, max tak v piatok ešte niečo doťuknú. Tibor by bol rád, keby tento týždeň dopadol exkluzívne, aby končil so zlatým vavrínovým vencom a všetci štyria farmári by boli s ním spokojní. Maťo vypustí Filipa, je nadšený, lieta, behá, konečne sa dostal von.

[singlepic id=10800 w=615]

Po ceste na farmu prichádza Janina rodina. Mama, sestra a jej dve malé dcérky…..

Rekap z 1.12.2014

Jana sa veľmi teší výsledku duelu. Spolu s Lenuš rozoberajú, že po Evinom odchode na farme zostanú len ony dve. Eva má blbý pocit, že tesne pred finále ide domov. Prišla sem zmeniť sa z workoholika na….neviem čo, ale nevyšlo jej to, účasti však neľutuje, veľa jej dala. Rozlúči sa so zvieratami, potom postupne aj s farmármi. Lenuš ju považuje za veľmi inteligentnú a schopnú ženu, je rada, že ju spoznala. Na kameru však vraví, že to bolo, ako keby sa lúčila s návštevou. Poobjíma sa aj s Rézom, ospravedlní sa jej za to, ako sa správal. Maťovi, poslednému z východniarov popraje veľa šťastia. Ten si myslí, že silnú súperku len hrala, keby prišla do duelu, možno by uvideli jej pravú tvár. Na rad príde aj Tibor a Jana. Je to vtipné lúčenie, konečne po všetkých tých hádkach sa prejavil aj nejaký kolektívny duch a priateľská atmosféra. [singlepic id=10795 w=615]

Réza chce podojiť Malinu, tá však protestuje, zavolá preto Janu. Chlapi stoja okolo a pozerajú na ňu, Lenuš sa z nich smeje, ženy majú väčšie gule ako oni. Réza sa veľmi teší na Kvetkin príchod. Maťo ešte vyspáva, chodí posledný spávať, ešte vždy kúri, aby farmárom bolo teplo. Pri stole ráno riešia, ako treba Malinu dojiť, Tibor má zas vtipnú chvíľku. Nakoniec chlapi podoja kozy, ženy zasa Malinu. Pri kozách sa Réza spovedá Maťovi, že sa veľmi teší na to, keď prídu za farmármi rodina. Veľmi chce vidieť, ako reagujú na nich. On tu nikoho nemá. Rodinu má v Iráne, jediného na Slovensku má syna, ale aj ten je momentálne na Cypre. Už tri roky nebol doma, nemá peniaze a nechce sa tam ukázať s holou…rukou. Bol by najšťastnejší muž, keby mohol ísť za rodinou. Nevedia, v akej situácii žije, je vlastne bezdomovec. [singlepic id=10796 w=615]

Kvetka príde v slušivom kabátiku. Jana sa teší, až prídu deti za ňou. Za nového farmára tipujú Tibora. Farmári sa dohodli, že sa zbytočne už nebudú hádať. Kvetka číta list od Leny. Farmárom týždňa sa stáva Tibor. Má radosť, ale nečakal to (vraj). Splnil sa mu sen, má tento týždeň imunitu a tým pádom istá štvorka. Konflikt medzi Lenuš a Rézom pretrváva. Obaja sú výbušní, každý má svoju pravdu, Réza vyťahuje osobné veci na Lenuš. Obaja sekajú do živého. Tiborovi sa nepáči, že sa takto medzi sebou rozprávajú, ved sú dospelí. Tibora by veľmi potešilo, keby jeho bývalá uvolnila deti a prišli by s jeho matkou na farmu. Rozdá úlohy, požiada všetkých znova, aby sa nehádali. Réza s Tiborom si hovoria vzájomne, ako jeden druhému praje farmára týždňa. Tibor si myslí, že farma je s nimi spojená, keby farma nechcela, aby tam boli, tak tam nebudú. Réza sa správa ako soplák, čo má tatka vo vysokej funkcii. Lenuš vraví Jane, že toto bude ťažký týždeň, asi skočí Rézovi do úsmevu. Ten Tiborovi vraví, že mu žiadne problémy s demonštrovaním nebude robiť. Neskôr sa s Tiborom rozpráva, ako sa Maťo s Lenuš majú na farme teraz dobre, to zlé si spreskákali oni. Všade chodia spolu, sú neoddeliteľná dvojica.

Na farmu príde obchodník. Minúť môžu 25 mincí. Zoberú si košík ovocia s maskami čerta a mikuláša, miešok hnedého cukru, kakao, cukríky, tabak a zápalky.  Tibor ho prehovorí ešte na darček za nákup, dostanú dva spacáky a košík konzeriev. Večer zistia, že sa nevrátili mangalice. Trieskajú na dvore do vedier, Tibor je nahnevaný, je skoro tma, niekde sa zatúlali. Nakoniec všetko dobre dopadlo, vrátili sa tam, kde im je najlepšie, u Tibora na farme. Na prechádzke bol aj cap Kubo, aj ten našiel šťastlivo cestu domov. Lenuš má slabú chvíľku, už by chcela byť doma, je zvedavá, či príde aj jej rodina, nesúhlasili s tým, aby šla na farmu. Jana sa teší, vraj ich tento týždeň čaká veľa prekvapení. Duelu sa vraj už nebojí. Spolu s Lenuš podoja Malinu aj nakŕmia Filipa.

galadriel

Pri sledovaní HSTM v diskusii na oficiálnej stránke TV Prima spomenula Kačka (jedna z účastníčok) túto stránku a už stačil len strýček google. Potom som len dlho, dlho čítala a nakoniec sa zapojila aj do diskusie a to u farmára, kedy sa slovenský prekladateľ neozýval a kočky z klubu smesvině nevedeli nejaké to naše írečité slovíčko. A keďže Elko a SUN všetko zo slovenských RS nestíhajú, boli takí zlatí, že mi Nákupné maniačky na WAU prenechali :)) A teraz sa k Vám budem hlásiť aj cez SK Farmu. Kto sa teší ?? :D (rečnícka otázka)

Farma 2018 SK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 311
1
Wally
Reagovat

Asi jsem naivní, ale vzhledem k tomu, že na bývalém vlákně probíhá jakási urputná diskuze a já se dostanu max na pozdní nedělní koment. Nešlo by to sem zkopírovat :))

2
galadriel
Reagovat

tak a najúspešnejšiu päticu máme jasnú. Je už niekto, komu by ste výhru dopriali?

3
Poppy
Reagovat

@galadriel: Že bych ji někomu vyloženě přála, se říct nedá. Ale nepřeju ji Rezovi. Jinak je mi jedno, kdo ji z těch ostatních mamlasů získá.

4
galadriel
Reagovat

@Wally: mohli by ti to hlavní aktéri zhrnúť do nejakého prehľadného výcucu :)

5
Hugo
Reagovat

@Poppy: Já výhru nejvíc nepřeju Lenuš

6
janislava
Reagovat

@Hugo: Ještě nemám fanouška,ale jsem také na tvé straně,že nepřeji vyhru Lenuš :-(

7
janislava
Reagovat

Mohu se někoho zeptat,zda byla na podruhé Lenka v času?

8
galadriel
Reagovat

@janislava: nie nebola.

9
janislava
Reagovat

@galadriel: Děkují,proto jsem jí nenašla,jinak OK :-)

10
Pertule
Reagovat

Byla bych ráda kdyby vyhrála žena. A mezi Lenuš a Jankou – u mě o málo líp Janka. I přes tu všemi zmiňovanou falešnost – beru to jako součást hry.

11
johnmclane
Reagovat

@Pertule: Pravda, pravda, je to hra… ale išli tam hlavne ľudia, čo majú „hluboko do kapsy“ a hľadajú nejaký rýchly a nie príliš nudný zárobok. Takže sú to postavičky trochu mimo bežných pováh a charakterov. A stále si treba uvedomovať to, čo hovoria farmári keď vylezú von – že cez kameru a réžiu sa dostane do telky tak 5% toho, čo sa udeje na farme. Markíze nejde o realitu, ale o to, aby sme slintali a hádali sa ako hyeny. A asi to robí dobre, lebo to funguje. Nedá sa to síce porovnať s prvými vlnami VV a BB, kedy sa o tom diskutovalo pomaly aj v intelektuálnych kaviarňach starej Prahy, ale určitá skupina ľudí dá z dobrých dôvodov prednosť aspoň závanu skutočných ľudí oproti šialeným sitkomom, ktoré natáčajú v kvalite zhodnej s videom z non-stop ožralej dovolenky.

12
Poppy
Reagovat

@johnmclane: Docela mne překvapilo, že Lenka zdůvodňovala svůj negativní postoj k Jance právě tím, co viděla v TV během doby, co byla doma. Obyčejně všichni říkají, jak jsi napsal, že vidíme málo a tak moc nerozumíme těm jejich emocím a vztahům, ale ona to kupodivu prožívala jinak.

13
veverka
Reagovat

Mám to stejně jako Pertule. Přeji si, aby vyhrála žena, o trochu víc Jana.
Důvod – Je to hra a od začátku netajila hráčům, ani nám, že přišla hrát a její taktiku odhalili spoluhráči už v začátku hry. Měli možnost několik měsíců se ji snažit vyřadit. Dávat ji za služku a do duelů dokud by se jim nepodařilo se jí zbavit. Je chyba spoluhráčů, že se dostala tak daleko. Někteří se snažili hledat taktiky, různá spojenectví apod., ale nedotáhli to nikdy do konce. Zůstalo to nakonec jen u hádek a pomlouvání.

Celou dobu vzpomínám na hráče (nemůžu si vzpomenout na jméno) v – Kdo přežije.
Taky měl podobnou taktiku. Nenáviděla jsem ho a nechápala ostatní, proč se proti němu nespojí, když ví, že hraje takou hnusnou taktiku. Došel až do vítězného konce. A když porota z lidí, kteří díky jeho taktice vypadli ho ještě chválili, že byl dobrý hráč a oceňovali jeho hru, tak jsem to napřed nechápala. Až tam padlo: “ Jsme ve hře a ten hráč, který si najde taktiku, jak dojít k vítězství a ostatní mu to nepřekazí, ale dovolí mu jít dál, tak si zaslouží výhru. My ostatní jsme byli slabší hráči.“
I Farmu beru jako hru a ne jako např. Modré z nebe.

14
gabisollis
Reagovat

@veverka: ale Ja na byla vyrazena a nebyt podlost Markizy tak uz je davno doma.

15
Franz
Reagovat

Dnes ráno na Markize Eva. za chvíli i v Času.
Podle Kvetly je finále 18.12.

16
Hugo
Reagovat

@Poppy: Poppy, já myslím, že lidé, kteří byli na farmě to vidí jinak. V záznamech vidí sice to co my, ale na rozdíl od nás vědí, co tomu předcházelo a co kdo říkal, nebo udělal v té které situaci mimo kameru. A to je ono. My většinou vůbec nevíme, jak nějaký konflikt vznikl, co si kdo s kým řekl a udělal. Vidme až to, kdy režie zavětřila, že by to mohlo být zajímavé a začne to ukazovat a to je už někde zprostředka. A navíc ještě různě sestříhané, případně zcela vytržené z kontextu. At už jde o averzi Jany k Lence, Rezi k Lenuš a podobně. Jak už jsem tady jednou psala, třeba z poslední doby chování Lenuš a Rezi k sobě navzájem, vůbec nevíme jak to tak najednou vzniklo. Byli celkem v pohodě a najednou až tak drsná slova a hádky. My nevíme ten počátek. Nevěřím, že byto vzniklo jen z toho, že Reza bojkotoval příkazy Lenuš jako FT. Mě někdo zadávat úkoly tímto způsobem, zapřu se taky a není to v tom, že bych neměla ráda ženský, nebo chlapy, ale o způsob. A lenuš si taky nebere dvakrát servítky, nikdy jsem snad neslyšela tolik vulgárních slov od ženský. Ale, jak píšu, nevíme, co tomu předcházelo. Ale oni to vědí a proto, když se podívají potom na záznam, nejspíš nestačejí vycházet z údivu, co se jim dělo za zády.

17
veverka
Reagovat

@gabisollis: Jenže v tom duelu, kdy ji vrátili, bylo dopředu jasné, že vypadlý hráč z duelu neodejde, ale půjde místo něj hráč, co dostal trest. Kdyby tehdy prohrála místo Jany Lenka, tak by se vrátila zpět ona. Tehdy bylo jedno, která vyhraje, či prohraje. Dopředu se vědělo, že se vrátí obě.
Kdyby tehdy prohrála Lenka, byla by zpět vrácena ona a zlost diváků by se zase otočila proti ní.

18
Poppy
Reagovat

@Hugo: Ano, já tomu tak rozumím taky. Jen mně překvapilo, že to změněné chování po návratu – a především k Janě – Lenka vysvětlovala tím, co viděla v TV. Myslím, že často se ti lidi po Farmě i setkávají, spoustu toho prožili a rozmíšky se ztrácejí z paměti. Kdežto u Lenky se mi zdá, že na farmě žila v oblaku svých emocí a asi má problém vyznat se v jiných lidech.

19
BarBora
Reagovat

@veverka:
Dopredu sa nič takého nevedelo, vedelo sa, že budú tresty, ale nie, že niekto pôjde za trest von a miesto neho zostane porazený hráč, to prebehlo až po dueli. Teraz sa tiež čakalo, Jana neprehrala, Lenka išla domov.

20
Johana
Reagovat

@veverka: bylo to jasné, ale jen proto, že se informace o exemplárním trestu vypadnutím dostaly ven…otázka je, jak moc byl ten trest účelový, aby Jana mohla zůstat v soutěži.
Já teda výhru přeji komukoliv, protože favorita nemám, nejmíň však Janě, právě za ty markizácké čachry-machry.

21
Johana
Reagovat

Je někde nejnovější video, nebo Markízu už taky pokryla ledovka?

22
veverka
Reagovat

@BarBora: Ještě než duel začal, bylo řečeno, že tento duel bude jiný než ostatní a víc že se dozví všichni až po něm. Přesná slova si nepamatuji, kdo chce, si ten díl může přehrát .
Bylo tedy jasné dopředu, že se něco bude dít.
Pokud by otevřeně řekli dopředu, co mají připravené, tak by duel byl zbytečný. Žádný hráč by do něj nešel naplno a byla by to nuda. To by ani nemuseli vysílat a hned ho zrušit.

Mně hodně na tom vadí, že takový trest dali Paťovi a vyhodili ho, když tam bylo jasné, že se ke zvířatům ne zrovna pěkně chová víc lidí. Ale chápu to tak, že to asi měla být výstraha pro ostatní a chtěli je asi přinutit, aby ta zvířata tam brali už konečně vážně. Jenže na to doplatil zrovna Paťo, kterého jsem měla docela ráda.
Pro vývoj RS byl asi málo zajímavý hráč a tak obětovali asi ho, než jiného. Určitě by našli někde záznam na kameře, kde i jiný hráč se nechová ke zvířatům dobře, ale ten asi byl něčím zajímavější, tak u něj přivřeli oko. Tak to vidím já a neberu tím jiným jejich názor.

23
veverka
Reagovat

@Johana: Mohla tehdy ale prohrát i Lenka a byla by nechaná dál ve hře.
A nevěřím, že by Jana v té době byl pro diváka něčím zas až tak zajímavý hráč, že by se kvůli tomu dělaly úpravy ve scénáři.
Tibor, Réza, nebo hysterická Lenka určitě v divácích víc vzbuzovali emoce. A právě Lenka v duelu byla. Pokud bych brala, kdo byl zajímavější v tu dobu pro děj, jestli Lenka, nebo Jana, tak určitě Lenka. Kolem ní a Rézy se to dost dlouho točilo a byl i nějaký děj pro diváka.
Pokud by si režie připravovala dopředu čachry na záchranu některé hráčky, tak mně z toho spíš vychází že se mohli obávat, aby neprohrála divácky zajímavější Lenka a nepřišli o ni.

24
gabisollis
Reagovat

@BarBora: @Johana: souhlas, vidim to stejne.

25
Jirka
Reagovat

Kde prosim najdu díl z1.12.

26
Ananas
Reagovat

Taky přeju výhru jedné z žen, když už někdo vyhrát musí. Raději Janě. Přesto, že mi vadilo, že tehdy nevypadla. To nebylo její rozhodnutí a nevěřím teoriím, že to bylo celé zinscenováno kvůli její osobě. Patrikův vyhazov a následné anulování mi vadilo a vadilo by mi, ať by za něj byl omilostněn kdokoli.

27
Johana
Reagovat

@veverka: já ani tak nemyslela to, že by byla Jana zajímavá pro diváka, spíš mi to připadá, že je zajímavá pro někoho ze zákulisí…je to jen teorie, ale po poslední noci v duelantské chatce Jana jen zkonstatovala, že se ji nepovedlo rozdělat oheň, žádné velké nářky na zimu, ráno při rozhovoru s Kvetou umytá, upravená, nabiflovaná almanach a most stavěla, jak kdyby nic jiného poslední měsíce nedělala…ale možná ji křivdím a je opravdu tak chytrá, sečtělá a šikovná.

28
gabisollis
Reagovat

@Johana: moc hezky napsany.;-)

29
Franz
Reagovat

@Jirka: Markiza má nějakou absenci, ale určitě bude zde:
http://videoarchiv.markiza.sk/video/farma/cele-epizody-5.-seria

30
Jája
Reagovat

@Franz:

Není :(

31
Johana
Reagovat

@Jája: Franc psal, že bude… nikdo neví kdy a já taky čekám :-)

32
veverka
Reagovat

@Johana: Já zase nevěřím, že by v zákulísí měla někoho, co by ji dokázal protlačit. A že se jí podařil almanach, tak to nebylo zas tak bez chyby. Vyrostla na vesnici kde něco za život pochytila a je tam nejdýl. Pokud chtěla, měla dost možnosti si pročítat dostatečně almanach a když tak jde urputně za vítězstvím, tak to určitě i dělala.
Třeba u oveček ho četli i jiní a měli tam na něj dost prostoru, pokud chtěli.
Ale i když to možná vypadá, že jsem její věrný fanoušek, tak to opravdu není. Nepodařilo se mně najít tam letos žádného, kterému bych tam mohla bez výhrad fandit.
A jak hráči ubývali, tak mně tam zbyli jen ti z chlapů, které opravdu nemusím a z ženských jsem postupně taky vyřazovala ty, co mně vadily víc.
Lenuš mně častěji vadí víc než Jana. A když jsem si zvážila, kdo z nich to bere jako hru a ne se jen předvádí, tak mně Jana přijde jako hráčka dobrá. A navíc moc nevěřím ,že to i vyhraje, jen jí to zatím víc přeji než tomu zbytku. :-))

33
Poppy
Reagovat

@veverka: Vidím to podobně.

34
Prochor
Reagovat

13 – Buď to byl Russel Hantz nebo Boston Rob – to se vsadím. Jinak úplně souhlasím – hra není život a všechno, co není zakázáno je ve hře dovoleno. I to, co by člověk v životě nikdy neudělal. Jinak – výhru jednoznačně nepřeju Tiborovi, pánu zlatému, áno :-)

35
veverka
Reagovat

@Prochor: Jo, nejspíš to byl ten 1. Vousatý hazlík, co mne tak štval skoro do konce, když díky jeho taktice postupně vypadávali mí favorité :-))
A až nakonec jsem pochopila, o čem ta RS vlastně je. V další sérii, kde byl ve skupince padouchů jsem už konečně tu RS dokázala sledovat bez emocí a dokázala se bavit, jak se mu hra bude dařit , když všichni hráči taktiky svých soupeřů dobře znali z minulých sérií. :-))

A Jana si tady taky zvolila taktiku a hraje si ji, bez ohledu na to, jak se spoluhráči zlobí na její falešnost. A diváky, co jí to taky vyčítají i chápu, sama jsem to tak měla tehdy s Russlem :-))))

36
LadyXL
Reagovat

@Prochor: Podle popisu spíš Russel H., ale s tím rozdílem že on nikdy nevyhrál, vždy skončil ve finále právě nakonec pro tu svou „špinavou“ hru, kdy ti, které obelstil, urazil, přehrál atd., mu nedali hlasy. Teď v opakované řadě hrdinové proti padouchům dokonce ani jeden hlas. Kdežto u diváků v tv by vyhrál… A to je právě stejné i tady, ti co to prožívají na vlastní kůži, to berou kolikrát jinak než my u televize. A proto si např. myslím, že tohle potkalo i Lenku, která v reálu nevnímala, či neviděla to, co jí pak došlo u televize. Specielně ony případné hovory na kameru, kdy je vidět, jak si farmáři navzájem něco jiného říkají, než říkají pak na obrazovku… – včera např. Lenuš, když se loučila s Evou. Podle jejích slov, jak si jí váží, je vzorem atd. a na kameru pak řekne, že prostě odešla „návštěva“.

37
LadyXL
Reagovat

@veverka: Já jsem Russelovi nevyčítala ani tak taktiku jako právě ty kecy, co vedl na kameru, kdy ty lidi urážel a tak se chválil, což já nesnáším. A nechápala jsem v té další řadě, že mu to ti lidi žerou dál…, když ví, jaký je.
Právě že mi taky tady na Farmě vadí někdy některé ty projevy na kameru, kdy mluví o 100% jinak než před ostatníma. Já chtěla přát holce, aby to vyhrála nad klukem, ale Lenuš určitě ne a s Janou se taky nějak nemohu smířit… Teď pořád mluví o svých dcerách, přijde mi, že hraje na city… Ale komu to přát? Chtěla jsem být škodolibá a přát to Rézovi…, ale nemohu upřímně vydýchat jeho argumenty při hádkách s ženskýma. Kdy vytahuje, co se kdy dozvěděl, co mu kdy kdo svěřil. Ne že by Lenuš zaostávala, ale on je víc za hranicí slušnosti…, on chce urazit tak, aby dotyčná byla v koncích. A pak se jen tak při loučení omluví – viz Eva… :-(. Maťo je takové nevyzrálé štěně, kam vítr tam plášť. Nejraději by blbnul s chlapama – viz farmaření Rézy, ale ženských se bojí a zároveň mu dělá dobře, když si s nimi může sednout a povídat a drbat…
No takže mi zbyl kdo? No Tibor :-D :-D …. A nebo by se mohla objevit Sidónie, vzít penízky a zdrhnout….

38
Ananas
Reagovat

@Johana:
To by musel být nějaký vysoce postavený protektor. Neumím si to představit.
@veverka:
Souhlasím. Jana by mi asi nebyla moc příjemná ani v životě, ale té z nabídky, co je…

39
Johana
Reagovat

@Ananas: vysoce postavený protektor má podřízené na to, aby sestavili otázky pro soutěž v almanachu a vymysleli překvapení…já vážně netvrdím, že má Jana za zadkem Borise, ale pustila jsem si soutěž v almanachu znova a ten její vítězoslavný úsměv u každé otázky byl ještě křivější, než jindy.

40
Hugo
Reagovat

@LadyXL: Tak tohle by byla uplně nejspravedlivější varianta konce. Sidonie zdrhá i s truhličkou euráčů.

41
veverka
Reagovat

@LadyXL: Jo, popsala jsi to naprosto stejně, jak to vidím i já. Russel děsný darebák a naprosto jsem nechápala, jak mu to pořád dál žerou, když už i v té 1. řadě po několikátém vyřazování viděli, jak je podrazí.
A co se týká Farmy s tebou tady taky souhlasím ve všem, jen u Jany a Tibora to máme naopak.
Tibora já nesnáším a u Jany to vidím trošku jinak. Psala jsi dříve, že s dětmi asi nežije. Jenže z dostupných oficiálních info je rozvedená a bydlí s dětmi u rodičů. Takových žen po rozvodu je hodně, že nemají kam jít a nezbývá, než přivítat nabídku rodičů, aby se vrátila domů i s dětmi.
A není mně ani divné, že chce mít svoji domácnost a finance na ni asi nemá kde jinde sehnat, tak to zkouší takto. Podle mne děti má hodně ráda, jen je těžké pro samotnou ženskou zaopatřit pro ně a sebe vlastní bydlení.
Jo a Rézu jsi popsala dokonale.

42
Franz
Reagovat

Eva Kapusniaková na on-line
:DD
Otazka: Šíri sa informácia, že si vôbec nebola na Farme ako súťažiaca ale si tam bola služobne kvôli Tiborovi. Teraz mi je už jasné, prečo si jediná na Farme nechradla telesne a prečo pre teba bol duel nedostupný.

Odpoved: Mne sa veľmi páčia niektoré zaručené informácie. Ak niekoho niečo zaujíma, nešírte prosím klamstvá ale spýtajte sa mňa a ja Vám rada odpoviem.

43
Hugo
Reagovat

Že tam byla sližebně kvůli Tiborovi je opravdu hloupost, ale že je celý jejjí pobyt na farmě podivný, to pravda je. To už jsme probrali podrobně a si nic dalšího nového nevymyslíme. Fakt je, že ona je jediná, o které nevíme vlastně nic.

44
veverka
Reagovat

@Franz: :-))))))
Tak Tibi měl na farmě i ochranku :-))))
Fantazie a spekulace diváků opravdu neznají meze. Takovou zajímavou teorii nevymyslel ani tady u nás na diskuzi nikdo :-)))))

45
JanaH
Reagovat

@Franz: má tam dost negativních reakcí a její odpovědi jsou zase diplomatické a vyhýbavé.

46
Ananas
Reagovat

@Johana:
Já jsem si ten duel bohužel ještě pořád nepustila, třeba pak taky budu usuzovat jinak. Ušklíbat se Jana umí, o tom není pochyb.
Ale že by ti podřízení toho vysoce postaveného protektora nic nevynesli, to se mi nezdá.
A pokud by měla toho vpp, asi by nemusela bydlet u rodičů a vlastně by neměla ani zapotřebí chodit do Farmy. Jasně, bylo by možné, že je něco jako bílej kůň, dostane podíl, zbytek shrábne vpp. Ten ovšem musí vyplatit všechny ty zapojené podřízené. :-))) O tak velký ranec zas nehrajou.

47
Ananas
Reagovat

@Franz:
:-)))
Evička dle očekávání na co chtěla, na to odpověděla. Možná zamíří do politiky:-)
Ale aspoň barvu už má lepší.

48
Franz
Reagovat

@Ananas: Také jsem si říkal, že odpovědi jsou takové Donutilovské – „Ptejte se mě, na co chcete, já na co chci, odpovím“ nebo to obejdu.
Opravdu jak politické bláboly.

49
Jája
Reagovat

Když se tady tak hezky spekuluje, jak je možné, že upadla v zapomnění Janina věta o dopise (ze Švýcarska?), kde ji jeden zamilovaný zve i s dětmi na dovolenou? :)

50
Ananas
Reagovat

Když si tu tak hezky spekulujeme, vrátila bych se ještě k Evčině záhadné ne/dovolené.
Farma končí 18.12.
Kdyby Eva „nemusela“ odejít, mělo by to celé být o týden delší, tj. do 25.12. Která televize bude chtít končit RS na Hod Boží?

52
Foxy
Reagovat

já už vůbec nevím, komu fandit. asi nikomu a jen ze setrvačnosti to dokoukám. je to čím dál tím větší nuda. Já vlastně už en doufám, že to nevyhraje jana, jinak je mi to jedno.
včera pobavil snad jen obchodník, který hezky dostal Rézudo úzkých, bylo vidět, že udeřil na citlivou strunku :)
evin návrat :) máma ani ségra nic moc nadšení, sestra vypadala o dost sympatičtěji než eva.

53
Franz
Reagovat

Letos tu finálovou dvojici pěkně tají, ale stejně neutají. ;-)

54
Ananas
Reagovat

@Franz:
Jedno je jisté. Réza se Markíze opravdu povedl!

55
Poppy
Reagovat

Eva má pěknou maminku.

56
Franz
Reagovat

Díval jsem se až teď na video jak se vrátila Eva domů. Doma citelně chybí chlap a tak trochu mám pocit, že Evička se ho snaží nahradit. Jinak maminka nesympatická a sestra hezčí než Eva.

57
Franz
Reagovat

@Poppy: Mně je zase nesympatická, taková železná lady.

58
Poppy
Reagovat

@Franz: Mně se maminka ze všech tří líbila nejvíc a před lety byla určitě kočka. Ale tvůj mužský náhled je relevantnější :-)

59
galadriel
Reagovat

Doplnila som Vám dve ankety (podľa super návodu od okkvp – dííík) :)
Jedna je Vaše čisté želanie a druhá tip, ako si myslíte, že to celé dopadne. Tak nech sa páči, klikajte :)

60
galadriel
Reagovat

viete čo by sa mi páčilo? Keby zahlasoval Tibor za mužský duel. Zachoval by sa presne tak, ako Réza, keď bol v tejto situácii, len teraz by to bral trochu inak :D

61
Foxy
Reagovat

@galadriel: kde jsou ty ankety?

62
galadriel
Reagovat

@Foxy: hore nad rekapom

63
Pertule
Reagovat

Já z toho Tibora fakt NEMŮŽU. To je matematik :D

64
veverka
Reagovat

@galadriel: To by se mně taky líbilo. Poslední čtyřka složená ze 2 žen a 2 mužů. :-)) A ráda bych viděla Rézu s Maťom v posledním duelu.
Jenže to je málo pravděpodobné :-(

65
galadriel
Reagovat

@veverka: ja dúfam, že si to Tibor zráta. Nejaký Réza mu môže byť ukradnutý. On hrá hlavne sám za seba. Môže sa zbaviť jedného chlapa, tak snáď rozmýšľa.

66
Ferda
Reagovat

neumřelo jim těch 10 ovcí co jim tam hospodář nechal? Nikde o nich ani zmínka, v tom košiari nemůžou mít ani stéblo trávy

67
veverka
Reagovat

@galadriel: Je to možné. A nějak podezřele je hodný na tu falošnicu Janku. Jak toto bude pokračovat? :-))))

68
veverka
Reagovat

@Ferda: Byly zatím zavřené někde pod přístřeškem a krmili je senem.

69
Ferda
Reagovat

tak to vypadá na pánský duel

70
galadriel
Reagovat

@Ferda: jo, jo, jo….:))) tešííím.

71
Ferda
Reagovat

doufám, že vyhraje Reza. Matúš je takový nesympatický hovínko

72
LadyXL
Reagovat

Pěkně Rézu zaskočil :-).

73
Ferda
Reagovat

@LadyXL: já bych řekla že spíš podrazil. být to obráceně, tak Reza by mu to neudělal

74
galadriel
Reagovat

@LadyXL: jj nečakal to, ale ako som už písala, je tam sám za seba, toto muselo byť predsa aj Rézovi jasné. Veď on dal presne tak isto pánsky duel, keď bol farmárom týždňa. Teraz keď sú tam poslední traja chlapi, to bola jasná záležitosť….

75
galadriel
Reagovat

@Ferda: Týmto by som si nebola celkom istá….aj on vie počítať. Aj keď v dnešnom dieli to tak celkom nevyzeralo :))

76
Ferda
Reagovat

já si myslím že Reza měl Tibora fakt rád, teda aspoň doteď :D

77
Hugo
Reagovat

Reza sice udělal to samé s tím rozdílem, že se s nikým na pánském duelu nedomluvil a nikomu ho neslíbil.
Jinak hrabe jim tam slušně všem.

78
veverka
Reagovat

Pokud dá Tibor pánský duel, budu velmi ráda.
A omlouvám se, že utrousím i já trošku škodolibosti.
Tibi a Réza měli nějakou dohodu, jak to udělají, když bude některý z nich FT. Tam se dohodli trochu jinak. Velké plány a velká slova tam padaly.
A to bude teď od Tibiho co? Taktika, nebo faloš? Asi to, co celou dobu vyčítal Janě.
A Réza vypadá, jakoby měl chytit nemoc druhého duelanta, když tuší, že i na něj může dojít řada. :-))

79
Ferda
Reagovat

koukám na to postupně od začátku, a Tibor byl tak neskutečně nechutnej, že teď ke konci si moje sympatie už nemá šanci získat. Škoda že je to tak dlouhý, že spousta diváků pomalu zapomíná, jak se choval dřív. Reza je buran co se týká chování k ženám, ale u nich to tak je, a Reza mě baví, což se o ostatních říct nedá

80
galadriel
Reagovat

Keď Tibi sa vždy zvykne dohodnúť takým tým jeho vlastným spôsobom. Na neho niekto hovorí, on prikyvuje a potom si aj tak spraví po svojom. A ten druhý má pocit, ako si dobre pokecal :)))

A ja to mám s ním podobne ako ty Ferda, teda čo sa Tibora týka, Réza u mňa klesal a klesal a už to nedvihne.

81
Hugo
Reagovat

Nejlepší je Matúšek, chlap jak hora, ale jak ten se o sebe bojí, to je až neuvřitelné. Ten má snad obavy i ze slepic. když pobíhají volně.

82
Dáša
Reagovat

Nejako mi ušiel ten konflikt Tibor – Reza v závere, nerozumela som tomu. Neviete niekto, o čom točili?

83
Ferda
Reagovat

@Dáša: to bylo z ukázky na zítra, vypadá to, že dal Tibor pánský duel a Rezu tím podrazil

84
BarBora
Reagovat

Skutočne to vyzerá tak, že dal pánsky duel a aj keď obe varianty majú svoje úskalia, musel by byť blbec, keby v tejto situácii volil ženský, keď má možmosť postupu do finále takmer na dlani, voliť po 3-och mesiacoch v izolácii proti sebe? No, neviem, ale nezávidím mu nutnosť rozhodnutia.

85
Ferda
Reagovat

dobře, ale den dva předtím tam vykřikuje, jak by bez něj a bez Rezy farma neexistovala, a teď udělá tohle… je to křivák, jako byl celou dobu. a diváci to zapomínají, a nechají ho jít do finále

86
BarBora
Reagovat

A čo, že hovoril, že by Farma bez nich neexistovala? To ako má všetko hodiť za hlavu, lebo on a Reza tam boli zabávačmi ? Veď Rezy vždy hovoril, že je to hra a každý je tam za seba a presne to isté na rovinu hovoril aj Tibor, každý tam išiel vyhrať 5 000 e, či išlo o niečo iné?

87
Hugo
Reagovat

@BarBora: BarBoro, jenže tohle je poslední duel. Tedy pokud to bude jako v předchozích farmách. Takže on do poslední čtyřky postoupí v každém případě a pak bude záležet na ostatních, jestli se dostane do finále. A s Rezou měli dohodu, takže tentokrát bych se ani nedivila, že mu to Reza vyčetl.

88
LadyXL
Reagovat

Jasně, je to určitý podraz… Ale – jsme si jistí, že by Réza neudělal nakonec to samé? S tím, že by Tiborovi řekl, však ty Matúša porazíš… Jo, má doteď Tibora rád, ale…, je tu to velké ale. Je To taky hráč a tak se mi nechce věřit, že by Réza taky nezačal pak vymýšlet nějaké hráčské varianty, tak jako dal tehdy nečekaně mužský duel a je jedno, že tehdy nic nikomu neslíbil. Ona sranduje, sranduje a šup, najednou udělá krok, který nikdo nečeká. Tak teď ho holt Tibor zaskočil, ba přímo převezl. A uvědomte si, že pokud to bude stejné jako dřív, tak budou sloužit ve dvojicích a dokazovat,kdo je lepší. U Rézy není jisté, jak by makal, zda by nešaškoval. No a nebo jen Tibor doufá, že ho Réza zbaví Matúša, že ho prostě v duelu porazí…

89
LadyXL
Reagovat

@galadriel: Moc hezky jsi nám Tibora popsala :-D

90
LadyXL
Reagovat

@Ferda: Víš, mě Réza taky baví, ale jen do chvíle, než začne ženským nadávat a vytahovat špínu. U kluků jsem neviděla, že by tohle používal. A i když v něčem podobném vyrůstal, tak je na Slovensku dost dlouho, aby věděl, že tohle si tady nemůže dovolit, že mu to lidi vyčtou. A kde to jsme, aby holce vyčetl, že mu dala?? On je prostě podle přísloví navrch huj, vespod fuj…. Jo, ať mě baví svými hláškami – sésky, farmár týždeň, diamante, ofsa, ty jsi jak mangalica (to bychom mohli používat u nás…:-D).. atd. Ale ať vynechá ty nadávky vůči holkám a to zjevné pohrdání.

91
Franz
Reagovat

Psal jsem to tu již minulý týden, že poslední duel bude mužský, ale byl jsem od jedné náruživé divačky okřiknut, že píši „nezmysel“. No tak to tady máte. Poslední čtyřka bude smíšená a je vcelku jasné kdo je ve finále.

92
Prochor
Reagovat

Mně se líbí první věta v rekapu:
„Tibor vraví, že on by bol rád, keby mal doma takú ženu, ako sú tieto ich dve, len by ho musela poslúchať.“
To jako, že by ho ženy živily a ještě ho poslouchaly? Nebo by je všechny živila sociálka jako teď jeho?:-)))

93
Poppy
Reagovat

Tak jsem si pustila poslední video na ofiku – Jance přišla rodina. No, mám z toho smíšené pocity, to loučení muselo být náročné pro obě strany. Tibor se mi zase zjevil z té lepší stránky, škoda, že má takový problém se ženama, jinak jako táta by byl určitě dobrý. Možná se tam projevuje vliv té jeho matky, jak si člověk mohl všimnout v bulváru, asi to není moc rozumná žena.
Janka by určitě neměla mbici producírovat se v téhle show, kdyby nechtěla řešit tu svou nezáviděníhodnou situaci. Která matka by nechtěla mít svou vlastní domácnost.

94
johnmclane
Reagovat

@LadyXL: a ešte treba dodať to, čo presakuje stále zo zákulisia… že štáb zasahuje nielen tým, že vymyslí nejaké tresty alebo disciplíny prekvapenia, ale aj jednotlivo pracuje so súťažiacimi resp. s tým, aké komu dá informácie. Už sa párkrát stalo, ako niekto z farmárov zahlásil „veštbu“, ktorá sa o pár epizód potvrdila. A nemusia takýmto spôsobom len posúvať dej, môžu takto i ovplyvniť rozhodnutia farmárov. Pri izolácii je človek náchylný uveriť aj veľmi nereálnym veciam – nemajú ako overiť takéto odkazy, teraz keď prišli rodiny, samozrejme nemajú šancu, lebo už dostanú farmári info zvonku.

95
Ananas
Reagovat

@Prochor:
Jj, makej a kušuj:-)))

96
Wally
Reagovat

Myslím, že to Tibor překombinoval. 4 měl jistou a teď měl 50% šanci zbavit se Jany, u které by měl předpokládat sympatie diváků a hlavně divaček.

97
Franz
Reagovat

@Wally: Já myslím, že dobře ví co dělá. Do vyhlášení jména FT měl hodně nahnáno. Po zvolení FT se dostal do poslední čtyřky a ví kdo je pro něho ohrožení. Finálovou dvojici neurčují diváci (nevím kdo s tím sem přišel), ale vlastně jejich šikovnost a hlavně již vyřezení exfarmáři. Dovolím si napsat – předpovědět (pokud mně nějaký „anonymní pisálek“ nenapadne ), že takto se Tibinko dostává až do finále 18.12.. A až tam posílají hlasy diváci.

98
Wally
Reagovat

@Franz: Jo jasně, taky mám na mysli až FINÁLE. Jen spekuluju, kdyby se tam dostal, tak největším soupeřem u diváků pro něj bude Jana. :D

99
johnmclane
Reagovat

@Wally: ja si neviem predstaviť už len samotný fakt, že by Tibor nejako do hĺbky kalkuloval. Jeho prejav a myšlienkové toky sú hlavne v zmysle tu-a-teraz. Z princípu ak tento pako vyhrá, chápem, že bude vlna nevôle. Ale aspoň bude z čoho uspokojiť exekútorov. Nepochybujem, že po roku bude mať zas len tie špinavé montérky, aj keby vyhral sto miliónov. Ináč – my debatujeme o tom, kto čo vyhrá apod., kamoš z dediny ma zásobuje výživnými historkami, ako sa v krčme riešilo, že prečo nezabijú Filipka, teľacinka by sa hodila a ešte si môžu vyvariť z jeho žalúdka syridlo a môžu vyrábať kravský syr apod…

100
BarBora
Reagovat

@Wally:
Ťažko povedať, či prekombinoval, myslím si, že aj z pohľadu vyraďovania farmármi, aj z pohľadu finále sú jeho najväčšími rivalmi Reza a Jana (hlasovanie divákov). Na jeho mieste, čisto takticky, by som tiež volila mužský duel, ale ťažko odhadovať, ako sa to vyvinie, spôsob vyraďovania z posledných 4-och nebol vždy rovnaký.

101
BarBora
Reagovat

A vlastne, kde je napísané, že nebude ženský, ale mužský? Možno budeme prekvapení. Včera ma zaujala Lenina výpoveď, že aj ako slúžka je v pohode, lebo Tibor vie čo robí, aspoň dúfa, takže predpokladá mužský duel (aspoň si myslím). Tibor má Rezu rád, ale pochybujem, že k nemu má takú dôveru, akú mal k Janovi a hlavne Viktorovi, toho tam mal najradšej. Na mňa Reza pôsobí ako vychytralec takmer od začiatku, aj tú dohodu sme počuli len z jeho úst, Tibor hovoril, že bude musieť rozhodnúť a je mu z toho zle, ani Matúš nejakú dohodu nespomínal.

102
Franz
Reagovat

@johnmclane: palec hore za příspěvek. :DD

103
LadyXL
Reagovat

Však on nám to Tibi dnes vysvětlí :-). A podle ukázky té hádky možná se i dozvíme,proč Rézovi nevěří. Ovšem bude to řádné psycho, než se Réza zklidní (možná ale až v chatce…). Jelikož byl Tibi venku, kdo ví, jaké má info, co vydedukoval z ukázek. Myslím, že pro některé jsou velkým překvapením ta vyjádření na kameru… A pak si myslím, že hlavně Réza si myslí, jaký je Tibi jeho kámoš, ale Tibimu ne vše sedne, co Réza dělá, říká, či spíše křičí. Bylo to znát i při té poslední výměně před Květou. A to dueto o tom, jak stojí a padá farma s nimi, mi přišlo dost nahrané opět pro kameru – takové to – „AKCE, klapka – proslov poprvé…

104
Ananas
Reagovat

@johnmclane:
Opravdu se Farma řeší v krčmách? To se mi líbí.
Jaká je vlastně sledovanost v TV, víte někdo?

105
Ananas
Reagovat

@LadyXL:
To je pravda, při Rézových hádkách s FT Lenuš taky trousil poznámky o mentalitě. Lepšího parťáka na vtípky či stávkování tam nemá, ale tím to hasne.

106
BarBora
Reagovat

@LadyXL:
Ak si pozrel aj diskusie, vie, že Reza je z pohľadu divákov asi najväčší súper a má poslednú šancu ho vyradiť, ale Reza zas nie je žiadny chacharik, disciplíny volí on, má proti Matúšovi dosť veľké šance. Horšie by bolo, keby ho Tibor dal za sluhu a to nedal.

107
LadyXL
Reagovat

@Ananas: Asi tak, na vtípky, popichování ano, ale jinak je Réza občas neřízená střela. A taky tvrdohlavý a tudíž ne vždy poslouchající… a pak ne vždy ovlivnitelný. No a když náhodou nad Maťom vyhraje? No tak se vždy dá říct – já to věděl, že to dáš a že odstraníš našeho soupeře… :-). Když Réza vypadne, tak bude Tiborova taktika, hrát na strunu, že on a Jana jsou tam od začátku a tak si finále zaslouží oni dva – a z tohoto pohledu má pravdu…

108
Johana
Reagovat

Podle mého názoru Tiborovi docela dost u diváků prospělo spojenectví s Rezou – ať už v dobrém, nebo zlém, Reza je nejvýraznější a nejzábavnější postavička této farmy.
Tibor možná zvěděl za ten týden venku, že si Reza u diváků stojí celkem dobře a chce se ho mužským duelem zbavit, jenže nejspíš nedomyslel, že tímto tahem přihraje ve finále dost hlasů od diváků svému soupeři.
Běžný divák ( včetně mě ) totiž čichá podraz, kašle na herní taktiku a promine spíš faleš ( Jana ), lenost ( Matúš ) a sprosťáctví ( Lenuš ).

109
Ananas
Reagovat

@LadyXL:
Taky myslím, že případným pánským duelem nemá Tibor co ztratit, ať by dopadl jakkoli. Brát v potaz popularitu mezi diváky se mi zdá překombinované. Přeci jen, lidé budou mít ve finále jen jeden hlas.
Hodně důležité bude rozhodování bývalých spolufarmářů. Na to se opravdu hodně těším.

110
Foxy
Reagovat

@Wally: nevím, ale u mně, jako u divačky, janka nemá vůbec žádné sympatie.

111
Hugo
Reagovat

@Wally: 96 – Vidím to raky tak. Navíc jestli opravdu pošle Rezu do duelu a ten vypadne, připraví se o hlasy v případném finále. Stále dost diváků Rezovi fandí a ty mu rozhodně hlas nepošlou.

112
LadyXL
Reagovat

@Hugo: No a proč by posílali Tiborovi hlas, kdyby zůstal Réza a došel do finále?? Hodně teď bude záležet,jak Tibor zdůvodní případné rozhodnutí o mužském duelu (bude-li). To některé diváky může ovlivnit, aby mu fandili, i když jim „vyhodil“ Rézu.
Přiznám, že mne samotnou překvapuje, že to vypadá na mužský duel. Ráda bych viděla mimo hru Lenuš, kdyby Janku, tak by taky nevadilo :-). Ale akceptuji jeho rozhodnutí a s ohledem na dřívější jednání Rézy mu to rozhodně nemám za zlé. Je nutné vše brát i s ohledem na dřívější dny a víme, že při příchodu byl Réza hlavně kámoš s „malým Cikánem“ a Tibor byl mimo jeho akční rádius… Réza je prostě takový poutník, který se při své cestě chvíli přidá k tomu, pak zase k někomu jinému, s kterým se mu lépe „jde“ a nezáleží mu moc na minulých vazbách a vlastně ani na budoucích atd. Podle mne žije hlavně přítomností. To je prostě v něm.

113
Hugo
Reagovat

@LadyXL: Píši, když pošle Rezu do finále a ten vypadne.
Nemyslím, že by Reza cestoval víc než ostatní. Je celkem logické, že když někomu vypadne někdo, ke komu má blízko, hledá někoho jiného, s kým si bude rozumnět. Je těžké zůstat sám a nemít spřízněnou duši, alespon v rámci omezeného výběru na farmě. Dělají to úplně všichni. Ani jeden z těch, co tam ted jsou, nemá jednoho nebo dva stené blízké spoluhráče od samého začátku až doted.

114
Hugo
Reagovat

@LadyXL: Nepsala jsem když pošle Rezu do finále, ale když ho pošle do duelu. Už jsi mě tak pomotala, že jsem to v odpovědi opsala špatně.

115
Wally
Reagovat

@Foxy: U mně taky ne :D já ji mám v mínusové stupnici už od začátku. Ale beru vzhledem k její „tíživé situaci“ matky samoživetelky. A jako ženská je pro chlapy asi přitažlivější než Tibor.

Ona ta výměna názorů nemusela být kvůli duelu, Tibor Rézovi říkal, že ho chtěl vyzkoušet jaký je.Což je dost nelogický, i když u těch dvou hledat logiku asi nejde. Pobavila mně včerejší scénka – kolik nám chybí, když jedna mince je 100 euro? :)))))

116
Anička
Reagovat

hmmm, tak je to jasné, bude mužský duel / viď.video návštevy Matúša/ takže štvorica je jasná – Jana, Lenuš, Tibor a Matúš…

117
Franz
Reagovat

Také se divím, nebo spíš bavím, některým pěkným teoriím a zatím je finálová dvojice už na veřejnosti známa.

118
Hugo
Reagovat

@Franz: Já jí neznám.

119
Ananas
Reagovat

@Franz:
Ani já. A neptám se.

120
Wally
Reagovat

@Anička: Návštěva Matůše je dnes a duel až v pátek :D Takže mně to jasné pořád není.

121
veverka
Reagovat

@Franz: V době návštěvy Matůšové rodiny jsou na farmě ještě všichni hráči, takže je před duelem. A jak jsi z toho poznala, kdo vypadne? :-)
Kdyby třeba i Réza, tak by tam už nemohl být, :-)

122
Hugo
Reagovat

@Anička: Aničko, jak jsi z toho videa poznala, nejen, že bude pánský duel, ale i to že vypadne Reza? Vždyt je to v týdnu před duelem a jsou tam všichni.

123
Poppy
Reagovat

To jsem zvědavá, kdo přijde Tiborovi. Že by maminka? Nebo možná ho přijde povzbudit jeho právník, aby mu z výhry zaplatil.

124
Wally
Reagovat

@Poppy: Že ty toho Tibora nemáš ráda? :)))))

125
Poppy
Reagovat

@Wally: No, moc nemám, ale sem tam problýskne z mé strany i trochu vřelejší cit :-DD

126
Helen
Reagovat

Jsem trošku zmatená, kolik má Jana těch dětí? Dvě? A čí je to nejmenší? Její sestry?

127
Poppy
Reagovat

@Helen: Její sestry, říkala, že je to neteř. Asi má víc sester, i bratra má.

128
Helen
Reagovat

@Poppy: Děkuji :-) Já u toho peču cukroví tak sem tam mi něco unikne :-)

129
Poppy
Reagovat

@Helen: Jen v klidu peč, když tak se zeptej :-)

130
galadriel
Reagovat

Hmmm, takže to vyzerá na ženský, tentoraz ma dostali :))

131
galadriel
Reagovat

fotogaléria z návštev:
http://farma.markiza.sk/fotogalerie/144_farmarov-navstivila-rodina
sú tam fotky už aj z tej Lenušinej.

132
Ferda
Reagovat

@galadriel: no, taky už si tím pánským duelem nejsem jistá

133
galadriel
Reagovat

@Ferda: Réza by sa mu neospravedlňoval s tým jemným úsmevom, keby to tak nebolo :)) ale….radšej až zajtra :)

134
ive
Reagovat

Sledovala jsem hysterický Rézův nátlak na FT, snad se jím Tibor nenechal zastrašit, spíš bych čekala, že se ho budou snažit ovlivňovat před volbou obě ženy, mile překvapily… Výsledek zůstává otevřený. V tomto díle ale pro mě nejdivnější asi Maťo.

135
BarBora
Reagovat

Tak, to som zvedavá, keď Jana pred Kvetkou hovorila, že sa dostane až do finále, Tibor si pretrel tvár, mal nervy, bralo ho to, nuž uvidíme.
Tá Janina malá Sofinka je tváričkou celá po nej.

136
janislava
Reagovat

Já sama také nevím kdo jde do duelu,ale přikláním se na ženský duel,to bych byla radči,nebo se možná mýlím.Byla by to pak zajímavá kombinace jen 1 z žen+3 muži,musím si počkat na zítra.

137
Hugo
Reagovat

@ive: Mě tedy spíš připadalo, že holky, tedy hlavně Lenuš, jak zjistila, že se Tibor s Rezou nepohodli, hned se chytila příležitosti a valila mu do hlavy, jak je Reza špatnej. Rezu vzal nerv a pohádal se, ale Lenuš je naprosto chladnokrevně pomstychtivá.

138
ive
Reagovat

@Hugo:
To máš pravdu, Lenuš s Tiborem o Rézovi mluvila, ale proti tomu cirkusu a nefér výhrůžkám Rézy, jak ho bude mít celé Slovensko za podrazáka atd., pokud zvolí pánský duel, mi to přišlo málo významné.

139
Hugo
Reagovat

@ive: Lenuš neměla proč Tiborovi nadávat a navíc ona ho potřebovala získat na svou stranu. Ale to je jedno.

140
Prochor
Reagovat

Mně pořád není po chuti, že se na farmu vrací zpátky farmáři.
Třeba Tibora odvezli a ten se hezky napapaný, vyspinkaný a odpočinutý vrátil rovnou do TOP6.
Obešel duely, obešel práci a hladovění, starosti o zvířata atd.
Kdyby klempíroval ještě 14 dní tak by ho vrátili rovnou do TOP4 ?
To je nějaká spravedlnost? Podle mně si nezaslouží finále ani náhodou.

141
Prochor
Reagovat

Ještě jsem zapomněl na další velkou výhodu. Navrátilec získá informace zvenku, které ostatní nemají. Může se podívat, co o nich odvysílala televize. Jak na to reagovaly média. Jak na to reagovali diváci. Může si přečíst rozhovory s vypadnutými farmáři. Přitom diváci a farmáři rozhodují o vítězi. Takže po návratu má aktuální informace a ví, jak se chovat. Ostatní farmáři nevědí nic o tom, co si myslí diváci a exfarmáři.

142
Hugo
Reagovat

@Prochor: nNechci se nějak Tibora zastávat, ani mě nejsou po chuti návraty farmářů, ale tohle je docela přehnané. Tibor tam nebyl na jeden duel. a odcházel, když jich tam bylo osm a když se vrátil, bylo jich tam sedm. Hladovění se rozhodně nevyhnul, v době, kdy byl v nemocnici, už dávno nehladověli a starostí o zvířata bylo stále dost. Někdo se flákal a nestaral se i když byl na farmě fyzicky přítomen. V součtu byl Tibor na farmě, i s těmi pár dny v nemocnici, pořád mnohem déle než Lenuš a Maťo. Právě oni nezažili vůbec hladovění, počátky starostí o zvířata, když si s nimi nevěděli farmáři rady a teprve se to učili, nezažili dobu, kdy se všechno teprve stavělo, kdy na začátku poprve přišli do zanedbané ruiny a neměli ani kde spát a kde se umýt a snídali půlku kedlubny. A jsou tam ani ne polovinu doby, co Tibor, Jana a nakonec i Reza. Mě tohle přijde mnohem nespravedlivější.

143
Hugo
Reagovat

@Prochor: V tomto směru jsou na tom zase mnohem líp došlí valaši, kteří doma viděli skoro polovinu farmy a bylo to i vidět z toho, jak z počátku reagovali na staré farmáře. Přesně podle toho, co viděli v TV. Byli napapkaní, odpočatí a oproti ostatním plní energie.

144
Prochor
Reagovat

143 – To je pravda. Taky to není spravedlivé. Vyhrát by měl někdo, kdo je na farmě bez přerušení od začátku a dokázal si poradit sám bez pomoci zvenku. Někdo, jako byl třeba Paco.

145
Hugo
Reagovat

@Prochor: Jenže to by pak při téhle koncepci hry nemusel být, konkrétně v tomto případě, vůbec finálový duel, farma by mohla skončit hned a výhru dostat Jana. Mě proto nepřijde tak hrozné, že se tam vrátil někdo, kdo tam byl od samého začátku a potom musel na pár dnů do špitálu. V této chvíli je tam místo 95 dnů 87 a to mi nepřijde tak moc nespravedlivé. Snad jen že si odpočinul, ale i s tím jídlem už to nebylo nijak dramatické, protože když Tibor odcházel do nemocnice, už delší dobu měli jídla docela dost. Chápu, že máš na Tibora avezi, taky ho nemusím, ale objektivně nijak zvláštní výhodu, podle mě, těmi několika dny co tam nebyl, nezískal.

146
johnmclane
Reagovat

Farmári podpisovali v minulých sériach niečo ako mlčanlivosť – aj keď išli von, aby informácie zvonka nedali iným farmárom a že nebudú sledovať média. Ale samozrejme sa tomu nedá vyhnúť. Skôr je to asi opatrenie, aby pred kamerou nepovedali nejakú kravinu, ktorú „akože“ nemajú ako vedieť. Preto obdivujem fanúšikov Tibora, Lenky, Viktora apod. – ak niekto bol doma a potom sa v pohode a odpočinutý vrátil – obohatení o info a stratégiu – nemá tam už čo hľadať. Jana si to tam odkrkala celé, fakticky jediná tam bola stále. Nijako zvlášť jej nefandím. Výhra Tibora by bola len na smiech. Matúš, Reza i Lenuš – aj sú tam kratšie, aj mohli vedieť, čo sa o farma hovorilo počas vysielania, a tam pôjde o šikovnosť a sympatie divákov, asi nikto sa tam jednoznačne nezhovadil tak ako Tibor.

147
Tekane
Reagovat

146 Jenže nebýt sporného zásahu režie,tak Jana by tam už dávno nebyla,protože v duelu,
podle pravidel reguelně vypadla.Toto já považuji za velkou nespravedlnost.

148
ive
Reagovat

Jinak mě by asi nejvíc zklamalo finálové vítězství Matúše, je z nich jistě nejsilnější a nějaké divácké fanoušky určitě taky má, ale jako farmář se zrovna moc neosvědčil, hlavně nemá k farmaření a ke zvířatům vztah…, čím víc dostává vysílacího prostoru, tím je to zjevnější. Předpokládám, že ho ostatní farmáři snad dál nepošlou, přece jen soutěžil tam ve srovnání s některými jinými krátce.

149
Hugo
Reagovat

@Tekane: No právě, takže, pokud by to bylo tak, jak se tady spekuluje, že návraty a podobně ne, už by tam nebyla ani Jana a byl by konec zvonec.

150
terierr
Reagovat

Janke drzim palce.ze je hracka je ok ved je to hra.Ma nad vsetkym nadhlad a zbytocne sa neoredvadza,to tibor po navrate mam pocit ze sa povazuje za top celebritu ano.Freza bez komentara

151
Hugo
Reagovat

@ive: Hahaha, Matúš je až k smíchu, jak se takový chlap jako hora bojí i myšky a vlastně je to dost posera. Bojí se i krávu podojit, ten si opravdu výhru za farmaření nezaslouží.

152
Poppy
Reagovat

Fakt jsem zvědavá, jak se Tibor rozhodl. Ti tři pánové v semifinále se mi moc nelíbí.

153
Ananas
Reagovat

Jsem ochotna uvěřit, že Tibor v nemocnici neměl moc možnost sledovat televizi. Ale ti, co byli doma, Viki a Lena, jistě shlédli, co jen mohli. Zas ale nepočítali s návratem, kdežto Tibor ano, takže se patrně pídil po konkrétních aktuálních situacích.
Shrnuto – návraty účastníka po mnoha stránkách zvýhodňují. Valasi jsou na tom ještě lépe. Ale taková jsou bohužel pravidla a účastník se jistě nemůže rozhodnout, kdy do hry nastoupí ani jestli dostane šanci se vrátit (kromě případných simulantů:-))
Štve mne to, ale oni asi dobře vědí, proč ta pravidla taková jsou. Vyvolává to emoce, byť třeba negativní, a to je cílem.
Totéž anulace duelu – naštvalo nás to. Ale od dalšího sledování sotva někoho odradilo. Naopak, řešíme to ještě po mnoha týdnech.

154
LadyXL
Reagovat

Každopádně je zajímavější je teď sledovat, protože je na každého víc vidět, má víc prostoru na kameře a už se tak neschová. A tak vidíme, že se umí i společně bavit (viz svatba), kdy se směje i Lenuš. Vidíme už i slušnou ponorku, která je ještě o to větší, že se blíží finále a peníze jsou na dohled… a je o to horší teď vypadnout. To je teď vidět na Maťovi, bojí se před duelem. Réza to předvedl taky, fakt byl jak malé hysterické děcko, kterému řekli, že do cukrárny nepůjde… Holky zase víc chválí Tibora :-), holt ještě není vybraný duelant.
Taky trošku přiživím spekulace kolem Jany,jo? Bylo mi divné, že se najednou nebála duelu s Lenkou1, když s ní prvně prohrála a bála se jí, když šla Lenka podruhé do duelu, ale pro ni naštěstí si vybrala Lenuš. Tehdy byla pos… až za ušima až do výběru! Pak jí viditelně odlehlo. A najednou se nebála…hmm. A dala pak almanach, kterého se prvně tak moc bála a kde se lehce dají otázky se štábem domluvit… a pak překvapení, kde své taky hrála výška soupeřek… No a nakonec – neustále teď mluví, že se vidí, že jde do finále! Ale co duel? Bude-li ženský, tak se vsadím, že dá opět almanach a překvapení. Prostě je to divné… :-). Ale je zase fakt, že spíš jí přeji finále než Lenuš.

155
ive
Reagovat

@LadyXL: Janka je teď pro mne tak trochu jednooký král mezi slepými:-), nálepky falešné hráčky se už do konce hry nezbaví, uškodí jí taky u diváků a farmářů určitě fakt, že ji Lenka vyřadila a měla jít domů. Konspirační teorie o předem naplánované protekci jdou ale mimo mě.

156
BarBora
Reagovat

@johnmclane:
Ak sa tam niekto zhovadil, bol to včera Reza. Tibora som nikdy nevidela škemrať, aby nešiel do duelu, hnevať sa, že ho dali za sluhu alebo do duelu, nikomu sa nestrkal do zadku a až na nejaké výnimky, keď mal problém so zdravím, makal na plno.

157
Hugo
Reagovat

@LadyXL: Ve finálovém duelu si nikdo disciplíny nevybírá, ty jsou dané.

158
Hugo
Reagovat

@Hugo: Jo, ted jsem si to přečetla znovu. Ty nemyslíš finálový duel, ale pokud by šly do duelu tento týden baby. Sorry

159
johnmclane
Reagovat

@BarBora: sorry, je to názor proti názoru. Ale típek, ktorý sa vyzlečie pred kamerou, hoci sa ľuďom okolo zdvíha žalúdok ho umývať aj v spodnom prádle… už nemohol klesnúť nižšie. Zaujímavá zhoda okolností, že obaja majú deti a obaja o ne asi nejavia moc záujem – aj keď sa tvária trochu inak. Záleží samozrejme na uhle pohľadu.

160
LadyXL
Reagovat

@Hugo: jojo, tento duel – bude-li.

161
LadyXL
Reagovat

@johnmclane: S dětmi je to podle mne u Tibora jinak než u Rézy… A s tím svlékáním, necháváním se opečovávat ženskýma – vždyť to je dáno většině chlapům. Málo chlapů si předem uvědomí, že jejich tělo za ten veřejný pohled nestojí… Na tohle jsou soudnější ženy. Jo a podle ukázky bude teď naopak Tibor mýt obě ženy :-D. No jo, já vím, to je jiné kafčo :-D.

162
Foxy
Reagovat

@LadyXL: no s janou bylo hlavně divné, že nevypadla, i když prohrála duel, místo ní vypadl Paťo, za z dnešního pohledu, docela banální prohřešky. Jana je prostě kůň Markízy.

163
Hugo
Reagovat

@Foxy: S tím se dá souhlasit. Ale proč zrovna Jana?

164
Foxy
Reagovat

Réza se teda včera pěkně odkopal, jak mi byl nesympatický kvůli podpsáovkám ¨vůči ženám, tak teď klesl už někam za hranici odporu.

165
Foxy
Reagovat

V anketě jsem měla problém vybrat, komu bych výhru přála. Já fakt nevím, asi Filípkovi :)

166
Foxy
Reagovat

@Hugo: netuším, možná mají deal o výhře…..ale fakt nevím.

167
Foxy
Reagovat

Nakonec jsem ale vybrala Lenuš. té to přeji.

168
Hugo
Reagovat

@Foxy: Já moc ne, je tam dost krátkou dobu oproti ostatním, to nejhorší tam vůbec nezažila. Ale tak to mám každou farmu. Tentokrát spíš vím, komu bych to nepřála, než přála. Moji favoriti postupně vypadli, tak už je mi to skoro jedno. Kdyby bylo na mě, nedala bych to ani jednomu z těch, co budou o výhru bojovat. Možná to zní hnusně, nebo nepřejícně, ale tentokrát to mám opravdu tak.

169
LadyXL
Reagovat

@Hugo: Proč Jana? No možná „jen“ proto, že se Markíze hodí jako vhodný typ vítěze farmy – samoživitelka s dětmi. A Paťo se jim možná nehodil do hry, co my víme, co se dělo mimo kamery. Ale fakt tehdy vypadl dost přísně hlavně s ohledem na věci příští…

170
Foxy
Reagovat

@LadyXL: Lenuš je samoživitelka s dítětem plus dluhy:) ale zase není vúplně standardní, takže se jako vítězka nehodí moc do krámu :)

171
Wally
Reagovat

Včerejší prohlášení matky Matouše, že peníze nepotřebuje a rodina jich má dost, mu asi moc bodů nepřidá. Závist je sviňa :))))

172
galadriel
Reagovat

Lenuš má veľmi sympatickú mamu a múdreho syna.

173
Foxy
Reagovat

Tsk návštěva Lenus mě dojala. Má skvělého klucika a moc sympatickou maminku. O to víc mě mezi, že teda asi zítra vypadne……ale doufám, že ne …….

174
Poppy
Reagovat

@Foxy: Já myslím, že vypadne spíš Janka.

175
galadriel
Reagovat

@Poppy: ako nám servírovali ukážky, kde má Lenuš navrch tipujem, že zostane Janka :)

176
ive
Reagovat

@Foxy: Přesně to samé jsem chtěla napsat taky:-). Budu raději, když farma bude mít vítězku, Tiborovo rozhodnutí mě zklamalo.

177
Foxy
Reagovat

=“#comment-783467″>Poppy: kéž by

178
Wally
Reagovat

@ive: Tak mně zase přesvědčilo, že je hráč a ví co by ho v případném FINÁLE vyřadilo. Chudák matka.

179
Poppy
Reagovat

@galadriel: To jsem nějak nepostřehla, ale Lenuš považuju za silnější.

Hlavně ať to celé nevyhraje Reza nebo Matúš.

180
BarBora
Reagovat

Dnes som sa celkom dobre zasmiala, Matúš dojaci Malinu (stačlo jedno zdvihnutie nohy a zdúchol jak gáfor), potom zas vytiahol mangalicu za chvost z kurníka, mangalice celkovo robili zábavu, šupka od pomaranča (áno, to je šupka od pomaranča, áno, to je, máš pravdu Martin), kúpanie, …

No, takže máme ženský duel, aj tento, aj pánsky má svoje úskalia, uvidíme, kto postúpi a kto bude vyradený farmármi. Len by som bola strašne zvedavá, čo nakoniec zavážilo, že sa nakoniec Tibor rozhodol takto. Určite nie len to, aby mal od Rezu pokoj. Ale Reza je teda všetkými masťami mastený, najskôr vymámil od Tibora, koho uchce určiť do duelu (kľudne ma daj do duelu, ja sa nebojím) a potom spustil nechutné tornádo, ja by som sa mu vyhýbala na sto honov, dúfam, že v semifinále dostane utrum.

181
Hugo
Reagovat

@BarBora: BarBoro já myslím, že Tibor se klonil k ženskému duelu od začátku. Po hádce s Rezou řekl, že s ním jen chtěl probrat stratégiu, áno, ale jak Reza špatně rozumí, pochopil to jinak a pak už jel.

182
LadyXL
Reagovat

@Hugo: Přesně tak to i říkal Tibor už při začínajícím se vytáčení Rézy – ať si to nechá vysvětlit. Ale on už jel a jel a neposlouchal – jako vždy. Chtěl s ním tehdy probrat variantu, co by bylo, kdyby dal mužský… a už se dál nedostal :-). Chvilku jsem si pak fakt myslela, že ho Réza tak vytočil, že ten pánský duel dá, ale myslím, že se obával ženské aliance, že dvě „baby“ budou moc silné do dalších bojů, že každá z nich má víc fanoušků mezi vypadnuvšími farmáři. Réza – to je fakt velký „cigán“. Teď nabízí půlku výhry a ještě není ani ve finále… A Lenuš měla pravdu, příteli se taková slova ani v afektu neříkají…

183
Poppy
Reagovat

@LadyXL: Reza je prostě solitér, moc nepřemýšlí, ale protlačuje svůj pohled na věc. Když je třeba, i Pána Boha si zavolá na pomoc :-‚(

184
johnmclane
Reagovat

@Hugo: s tým komu priať či nepriať výhru je to až smiešne – keď som si čítal o farmách v ostatných krajinách, tak skoro vždy to vyhral nejaký málo sympatický kontroverzný človek – skoro ako keby mu telka tie peniaze dala práve za to, že im akože robil program a publicitu na celý ten čas. V tom prípade by to mohol vyhrať práve Reza alebo Tibor, ale zas super-útlocitné slováčisko praje najmä hlúpym, grázlom a sebaľutujúcim sa povaľačom. Z pohľadu toho, že obe ženy majú nezaopatrené deti by som to proste doprial ženám, bez ohľadu na to, s akými pohnútkami a prečo sú v situácii akej sú.

185
Hugo
Reagovat

@LadyXL: Já si myslím,že Reza má ve slovenštině hodně omezenou slovní zásobu a to dělá hodně. Prostě neumí najít výraz,který by použil Slovák nebo Čech,nedokáže to zjemnit a proto to často vyznívá jak to vyznívá a navíc mele stále stejnými slovy.

186
Poppy
Reagovat

@Hugo: Ale Reza se umí slovensky vyjadřovat velice dobře, dokonce solidně skloňuje a časuje. A přitom člověk v cizí řeči rozumí o dost víc, než dovede vyjádřit. Jeho chování se slovní zásobou nemá moc společného. Kdo nerozumí, ten se ptá. To Reza nedělá, snaží se hlavně skutečného nebo domnělého soupeře umlátit. V té souvislosti je mi až směšný, když nadával Jance, že je Maďarka. On je prostě velký manipulátor – tu řečma, tu nadáváním.
A když nadával Tiborovi, slovní zásoba byla dostatečná.

187
Hugo
Reagovat

@Poppy: Poppy beru to podle sebe. Byla jsem před lety pracovně v zahraničí. Po čase jsem se naučila docela slušně i jazyk a v běžné mluvě jsem ho v pohodě používala .Ale stačilo rozrušení a moc těžko jsem honem honem shledávala patřičná slova. A o jednání třeba na úřadech ani nemluvím. Prostě chybí dostatečně potřebná slovní zásoba.

188
LadyXL
Reagovat

@Poppy: :-D Lépe bych to nevyjádřila! A dodám, že už se i několikrát zeptal, jak se řekne konkrétní slovo, nebo když nějakému slovu nerozuměl :-). Prostě manipuluje, umlátí slovy. Mě přišlo docela úsměvné, když mluvil u stolu k Tiborovi, omlouval se a „vysvětloval“, jak to myslel, nemyslel a jaký důkaz dá o svém přátelství k Tiborovi, tak když najednou Květka vypíchla to z jeho slov, že se s Tiborem rozdělí 50/50… Já to do té doby moc nepostřehla, v tom kulometu slov jsem tohle nepochytila :-D a přišlo mi na chvilku jakoby Kvetka i Rézu tímhle zaskočila… Jakoby to tak úplně takhle nemyslel… :-), ale asi se mýlím a je to jen spekulace.

189
johnmclane
Reagovat

@LadyXL: aj tak sú blbí, mohli sa dohodnúť všetci piati a doklepať to už v pohode a dobrej nálade. Smola je, že ani desať paperov na ruku väčšine z nich nevyrieši ich dlhový problém. A až toto je dosť smutné a na zamyslenie….

190
Foxy
Reagovat

@johnmclane: tak to mi přijde blbé, dělit to na 5. jestli teda nějakým nedopatřením vyhraje réza, tak jsem moc zvědavá, jak se bude dělit s tiborem. ruku do ohně bych za něj určitě nedala.

191
Foxy
Reagovat

JInak včera mě to po dlouhé době zase bavilo, hlavně díky návštěvě Lenuš. Moc se mi to líbilo, syn vyrazil dech asi všem :) maminka moc hezká a milá. Lenuš je vidět, že je komplikovaná povaha, ale má teď čím dál tím víc moje sympatie.
Réza zase trapas před Květkou…a Tibora bůhvíco vedlo k tomu, že rozhodl pro ženský duel, ale bohužel to vypadá, že podlehl Rézovi, i když by třeba ženský duel dal i bez té Rézovy scénky.

192
BarBora
Reagovat

@Hugo:
Reza rozumie dobre a používa aj slová, ktoré by sa z učebnice nenaučil, asi najväčší problém má s rozoznávaním rodov, ale to je to najmenšie, má sa ešte čo učiť, ale nie je to až také zlé. On okamžite spustil tirádu, nechať si to vysvetliť nechcel, takže sa Tibor ani nedostal k reči a tým pádom sme ani my nevedeli, teda čo a zaviedlo nás to.

193
Wally
Reagovat

@johnmclane: Tibor má taky nezaopatřené děti. A vzhledem k jeho věku, mu asi nezbývá moc možností sehnat zaměstnání. Ženské jsou na tom mnohem líp a ještě mají šanci se dobře vdát. :D

194
BarBora
Reagovat

@Hugo:
Je to celkom možné, ukázali nám strašne málo, ako práve Tibor uvažuje. Ja by som sa na Rezu moc nespoliehala, určite ny som viac verila Lene, aj keď má svoje muchy,

195
BarBora
Reagovat

Už som to písala, podľa mňa, jeho najväčší súperi z pohľadu hlasovaní, sú Jana a Reza, možno považoval Janu za väčšie ohrozenie a Rezu nechcel zhodiť a možno aj naozaj uvažoval aj o tom, s kým sa bude dať dohodnúť na deľbe výhry v prípade, že bude vo finále.

197
Johana
Reagovat

Nechci omlouvat Rezův výbuch, ale souhlasím s Hugem, že v rozrušení se argumenty a slova hledají hůře, zvlášť pro cizince a můžou padnout ostřejší výrazy. Například on dost často používá slovní spojení ,,to si zabil, brácho“ a nemusí mu ve chvíli vypětí dojít, že někoho zabít může mít úplně opačný, negativní význam.
Já ho stejně musím obdivovat, jak dokáže komunikovat v tak složitém jazyku a dokonce rozumět i výrazům v nářečí.
…a všimla jsem si, že jako jediný se choval ke všem návštěvám uctivě, mile a pohostinsky, hosty nepřehlížel a snažil se je pobavit…a jako čert byl kouzelný :-)

198
BarBora
Reagovat

@Jája:
Z toho som jeleň, myslím, že je to dosť prestrihané. Tibor tam povedal, že by sa chcel zbaviť Matúša, ale nevieme, v akom kontexte, Reza zas, že sa duelu nebojí, môže ho dať, ale potom, vraj, ho kamarát zradil. Tibor mu nemal nič hovoriť, dať mužský a hotovo. Mne sa od začiatku nepáčilo, že sa na neho Reza pricucol, je to vychytralec, Ťažko povedať, či bol Tibor pevne rozhodnutý, aký duel uprednostní, očividne mal z tej situácie drdy a bol by radšej, keby sa to rozhodlo bez neho. Aj tak ťažko dopredu povedať, ako sa to vyvrbí, možno sa nakoniec ukáže, že je to takto lepšie a možno urobil veľkú chybu.

199
Hugo
Reagovat

@BarBora: BarBoro, on se slovensky určitě neučil z učebnice. Prostě se to naučíš odposloucháváním a používáním. I třeba gramatiku. O to nejde, jde o to, jak jsem psala, že ti prostě a jednoduše chybí dostatek slov pro správné vyjádření, hlavně pokud jde o pocity. Rezovo chování mi často vadí a netvrdím, že jde jen o jazyk, ale myslím, že i ten v tom hraje svou roli. Musíš mluvit hodně zjednodušeně a používáš jen slova, která znáš. V češtině, i v ostatních jazycích máš pro jednu věc několik výrazů. A ten, pro koho je to rodný jazyk, rozlišuje podle toho, co chce vyjádřit, přesto, že v podstatě jde o totéž. Nebo dokonce použije výraz, který s původním výrazem nemá vůbec nic společného. To cizinec prostě nedokáže.

200
Hugo
Reagovat

@Jája: A ty jsi si všimla, že by se Reza házel zlostí na zem? Já tedy ne. Ano, nadával a rozčiloval se, ale titulek je víc než zavádějící. A to autor, předpokládám, mluví slovensky od malička a přesto dokáže vypotit takovou volovinu. Jediný, kdo tam mluvil něco o házení se na zem, byla lenuš a to ještě tak, že čekala, že se Reza hodí od zlosti na zem. To už tam nemají co dávat, tak tam dají scénku, kterou jsme už dávno viděli, k tomu dají náležitě peprný název a zase je o čem diskutovat. Že to není pravda? No a co? Stejně se najdou tací, kteří tomu budou věřit. Zdá se mi, že režie si vždycky vybere nějakou „oběť“, kterou náležitě divákům vykreslí a podle toho se potom na dotyčného reaguje. když nic jiného, určitě to ovlivňuje i pozdější hlasování diváků. Postupně to byl Jano, Tibor, Lenka1, Viktor, Miriam

201
Jája
Reagovat

@Hugo:
Oni dávají 90% takových titulků, ale vždyť u nás to není lepší (viz denní tisk). Prostě potřebujou přitáhnout lidi. Jednou klikneš a dodíváš se nebo dočteš do konce. To je ta sedmá velmoc. :)

202
BarBora
Reagovat

@Hugo:
To mi je jasné, len som chcela upozorniť, že dosť úspešne používa ľudovú slovenčinu, aj rôzne zvraty a rôzne zaužívané slovné spojenia, vôbec na tom nie je zle. Ale aj keby hovoril a rozumel horšie, neospravedlňuje to jeho chovanie, nebolo by to, predsa, 1x. Jeho spôsoby sú natlakové a svinské. Tibor by si na neho mal dávať pozor, lebo, ak by vo finále vyhral s niekým iným ako Rezom, on by od neho ešte mohol pýtať polovicu.

203
Poppy
Reagovat

Tak teď jsem napsala post o tom, že Rezův problém nebylo to, že by nerozuměl, ale že se k jeho podivu Tibor mínil zachovat podle vlastního rozumu (ať tak nebo onak). Tohle Rezovo manipulativní chování odpovídá tomu, co jsme viděli už mnohokrát.

Bohužel to někam zapadlo a už se mi to nechce psát podruhé :-(

204
galadriel
Reagovat

@Poppy: hladala som tu u nás v zapatrošených komentoch, ale nič som nenašla…..

205
Poppy
Reagovat

@galadriel: On mi zrovna spadl internet a doufala jsem, že se to ještě stačilo odeslat. Ale ono to zas tak důležité nebylo :-D

Díky, galadriel :-)

206
terri terrezk
Reagovat

Čaute. Také si myslím, že Réza je zcela limitován slovní zásobou, proto když se snaží bránit nebo útočit, používá výrazy jsi falošný atd…..Evidentně má Markíza strach, že by mohl být ve finále, neboť takové články. jako Réza škrtil Lenuš (když se to vyšetřovalo, evidentně Lenuš výmysl)..teď Réza se házel na zem…..kdy a kde? Réza byl sprostý na kamárada ,,, jak, nejhorší slovo bylo „magor“ v kontextu, neblbni, si magor, ……Reza je největší vyvrhel, protože neviděl syna a to, že za ním vycestovat nemohl, to už je upozaděné…….ale i kdyby ho neviděl, máslo na hlavě má každý tam a mnozí z nás………..já jsem fandila Lenuš, pak jako farmářka neskutečně otočka, teď mi lahodilo oku, že má príma syna a maminka byla i velmi pěkná…ale ta její pomstychtivost a pokaždé kopání do Rézy, když vypovídá na kameru,.děs……Jana je mi nějak jedno, pořád vyskakovací a vztahovačná, teď se snad trochu zmírnila…..Tibike ne že jen chtěl s Rézou polemizovat……v diskuzi přímo zaznělo, však sa z duelu vrátíš…………….pokud to vyhraje, jak se píše, budiž………..mně je to v celku egál, ale ten hon na Rézu, který byl jediné štěstí pro TV i pro diváka, je mi velmi proti srsti.

207
Ananas
Reagovat

Mně kupodivu ani tak nevadí, že se Réza snažil zvrátit Tiborovo rozhodnutí ve svůj prospěch, byť použil zvláštní prostředky. Ale je to hra a s blížícím koncem se přiostřuje. V podstatě by se u mne mnohem víc shodil Tibor, pokud by se takhle přesvědčit dal. Píšu by, protože vlastně nevíme, jak to bylo.

208
Poppy
Reagovat

@terri terrezk: Tys neslyšel ty k*koty? Těch tam bylo nejvíc.

209
Poppy
Reagovat

@Ananas: Hlavně Reza nemá respekt k jiným lidem.

210
Hugo
Reagovat

@terri terrezk: Já souhlasím. Tak jsem se nad tím zamýšlela a došla jsem k tomu, jak už jsem psala výše, je to bohapustá manipulace s diváky. Vždycky tam byl někdo, na koho se kamera zaměřila a vyzdvihovala jeho chyby a slabé stránky. A Reza je velmi snadný terč, stejně, jao byla třeba Miriam. Kdyby se kamera zaměřila na to dobré co dělají, a určitě dělají, měli bychom pocit, že to je nejpracovitější a nejveselejší člověk na farmě. Ono jich je dost všech a záleží na režii, co z toho udělá a hlavně co z každého udělá. A bulvár tomu vždycky ještě nasadí korunu tím, že začne okamžitě vytahovat na toho člověka všechno možné. Stačí si přečíst tuto diskuzi od samého začátku farmy, jaké zvraty zde byly v názorech. Je celkem snadné diváka zmanipulovat.

211
terri terrezk
Reagovat

Poppy, tak jsem si to pustila ještě jednou, nejdřív jsem slyšela jen, nedělej ze mě k….., ale pak už to tam lítalo…..nic méně je mi i tak proti srsti, že se réza hází o zem, přitom nic, nebo že se jaký ´je vztah k děcku. Tibike taky má problémy, ale je to prý pravý slovenský frajer, holky taky mají evidentně problémy, minimálně s rodiči…..podle toho nesoudím, a jak říkám, do toho mně kulový. Jenom to sestříhávání reality do podoby, která nám divákům má vnuknout, co si máme myslet. mi vadí. Ale to je běžný jev, nejen u této RS.

212
Ferda
Reagovat

Janě se nějak narovnal úsměv

213
galadriel
Reagovat

To som zvedavá, ako sa nám upraví anketa :) Jana totiž bola v oboch na vedúcej pozícií.

214
BarBora
Reagovat

Pristihla som sa, že mi je oboch báb ľúto, radšej by som videla duel Maťo-Reza, sú na konci môjho poradia. Viac som fandila Lene, ale fakt mi bolo tej Jany ľúto pri odchode, takto pred koncom.

215
Ananas
Reagovat

Tenhle duel neměl být:-(

216
Wally
Reagovat

Rozuměla jsem dobře? Nejkrásnější farmářka?

217
ive
Reagovat

Budu ráda, pokud ostatní farmáři Lenuš pošlou do finále a vyhraje ho… Z chlapů bude těžké do finálové dvojice některého vybrat, ale tipuji nejspíš Tibora…

218
veverka
Reagovat

@ive: Mám to teď stejně. Výhru přeji Lenuš.

219
Wally
Reagovat

byly by zajímavé dvojice na výběr pro ostatní farmáře MatoušxLenuš a TiborxRéza. První dvojici půlka nezná a druhou nenávídí. :D

220
BarBora
Reagovat

Ja najviac fandím Tiborovi a keďže Lenka tam už nie je, z toho zvyšku je u mňa na 2.mieste Lena. Možno by sa s ňou aj dalo dohodnúť na nejakom rozumnom delení, mne sa celkom pozdáva tak 7:3, porazený dostane celkom slušnú sumu a stále je o čo súperiť. Neviem si predstaviť, ako by vyzeral finálový duel, keby sa dopredu dohodli štyria na rovnakej čiastke pre každého. Možno tak 1-2 tis, e pre tých, čo vypadnú v semifinále.

221
BarBora
Reagovat

Vlastne Matúšovi by som najradšej nedala nič, vôbec nechápem, na čo sa tento dobre zaopatrený, pohodlný bojko vôbec trepal na Farmu.

222
BarBora
Reagovat

@Ananas:
Mne by tiež nevadilo nejaké presviedčanie, ale išlo o spôsob, ak by mňa niekto takto presviedčal, dám ho do duelu, aj keby som to pôvodne nemala v úmysle. Tibor určite tiež presviedčal Lenku, aby nedala Viktora do duelu, ale som presvedčená, že bez nadávok, vyhrážok, nátlaku. Tibor si Rezu vôbec nemal pripustiť až tak blízko k telu, je to druhá Mira, citový vydierač. Tfuj.

223
Franz
Reagovat

Také přeji výhru Lenuš. Ta holka i když ví, že má spoustu chyb, tak je upřímná a dovede přát ostatním. Ukázala lidem, že umí dobře vychovávat svého syna i za těžkých podmínek.
Reza během pár hodin ztratil polovičku příznivců a prostě zklamal. Matůš je tam nějak do počtu. A Tiborko, i když se hodně polepšil, tak pořád machruje a nevidí si do huby. Tento týden, když mu přišla matka, tak zase kecal, aby se šla podívat do jeho „kanceláře“, prý je nejdůležitější vedoucí farmář a vlastně vítěz. A včera další, prý od 15 let živí rodinu. Myslel jsem si, že šel od své zdravotní dovolené v nemocnici do sebe, ale mýlil jsem se.

224
Ananas
Reagovat

@BarBora:
No právě. Ať se Réza třeba opravdu válí po zemi, ale jak mohl Tibor na takovouhle „komunikaci“ přistoupit?! Buď je opravdu strašný zoufalec, nebo nás Markíza strašně šidí.

225
Franz
Reagovat

@Ananas: Tibor byl při „výbuchu“ Rezi opět na prášky. Čekal jsem, že ho odvezou zpět do nemocnice. Myslím, že opravdu přemýšlel o pánském duelu, což by mu nikdo nemohl zazlívat. Takto se nechal ukecat a neumí stát za svým, nebo se bál pozdější reakce diváků, že podrazil kamaráda. Nebo to bylo opravdu ochotnické divadlo od štábu.

226
Hugo
Reagovat

@Ananas: Poslední věta je správně. Farma je taková reality nereality. Uvědomme si jedno. Ti lidé tam vůbec nejsou sami, několik hodin denně je tam s nimi přinejmenším kameraman, ale spíš i celý štáb, který to řídí. Přesto nemohou být všude. Soutěžící, at už jsou jakékoli povahy, vesměs nejsou hloupí, alespon průměrné IQ mají všichni. Takže pokud se budou chtít domlouvat na čemkoli, co není tak úplně košer, mají stále ještě dost prostoru, aby to udělali mimo dosah kamer. At už jde o Evičky přemlouvání Lenky, aby jí vzala do duelu, Rezovo domlouvání se na dělbě výhry, domlouvání se o různých jiných strategiích. Mimo jiné i z toho důvodu jsme nikdy neviděli začátek problému. Ten byl mimo kameru a teprve, když štáb zjistil, že se něco takového děje, naběhl a herci nám to přehráli znovu a tentokrát řízeně. Proto to i často vyznívalo falešně a nevěrohodně. Sami soutěžící si už ani přesně nepamatovali, jak třeba spor vznikl. Je mi jasné, že se tohle dělo ve všech řadách, ale tentokrát je tam nejspíš nějaký začátečník, nebo „umělec“, protože děj nemá ani na oko zdání nějaké autenticity. Proto je pro mě těžké někoho odsoudit, nebo naopak vyzdvihovat, protože jsou to jen střípky toho, co a jak se dělo a ještě nejspíš vytržené z kontextu, různě naaranžované podle toho,k čemu se kloní Markíza. Manipulace s míněním diváků je větší, než v předchozích řadách a jak hra pokračuje stále víc zřejmá.

227
Tekane
Reagovat

226-Lépe bych to nenapsal.Např. nuceně neumětelsky zahraná a zrežírovaná scénka loučení s Janem. :-)
To byl opravdu silný zážitek.A takových momentů tam bylo mnohem více.

228
veverka
Reagovat

Tibor včera oceňoval že Lenuš se mu omluvila, ale Jana ne.
On se choval nejhnusněji, když se mohl opřít o Jana, nebo pak o Viktora. Tehdy i po Janě jeli škaredě a často na ni padaly škaredé urážky. A ona tehdy Tiborovi na rovinu řekla, že ho nemá ráda. A oba si to dobře pamatují.
Lenuš měla začátek nakoukaný a při příchodu Tibimu taky na rovinu řekla, že se chová špatně.(určitě myslela všeobecně, ne jen k Janě)
Jenže v tu dobu už odešel už i Viky a Tibi bez silného spojence začínal být krotší a ty jeho výlely se začly mírnit. Lenuš ho nezažila v jeho největší euforii a určitě i ani my jsme neviděli vše, co se tam dělo. Lenuš se omluvila, ale mohla Tibiho hodnotit jen za jeho krotší období.
Od Jany, co zažila i na vlasní osobu od něj dost hnusných urážek omluva nepřišla.
A tak jsem se pobavila, že ji vůbec Tibi očekával. A vůbec ho ani nenapadá, že by se měl Janě napřed omluvit on.
Obě ženské jsem ale ocenila, že např. Tiborovi řekly do očí, co si myslí a nedrbaly ho jen za zády. I když jim bylo jasné, že se mu to nebude líbit, mužská ješitnost utrpí a ony to s ním nebudou mít i dál lehké.

229
Poppy
Reagovat

@Hugo: Reality nereality, kamery nejsou všude, ale porty na sobě mají. Takže takhle asi vznikají ty „nahrané“ scénky, jako když si Janka a Lenuš povídaly o tom, jak Reza škrtil Lenuš. Štáb ví dobře, co se děje, i když to zrovna nesnímá kamera.

Tibor je všemi mastmi mazaný chlápek. Když vybuchne, huba mu jede a neohlíží se napravo ani nalevo. Když vychladne, dojde mu, že i diváci a vypadlí farmáři budou hodnotit (včera to předvedl, jak potřebuje, aby jedna z ženských vypadla, protože by mohla dost víc hlasů) a začne chlácholit a omlouvat se. On je prostě falešný křivák.

A pokud někdo pořád vykřikoval, jak je Janka falešná – jak se vyjadřoval Tibor o ženách na kameru – to si žádná nedovolila, takhle někoho shazovat. Chlapské jednání u těchle tří zbývajících parodií na chlapy nevidět.

230
Hugo
Reagovat

@Poppy: Poppy, porty také nemají pořád na sobě. Přinejmenším na koupání a večer na spaní je sundavají. A když bylo teplo a chodili jen v plavkách, neměli je taky. Takže jsem přesvědčena o tom, že ani ted je stále na sobě nemají. K falešnosti a nefalešnosti hráčů, jsem se vyjádřila v předchozím příspěvku. Jedině, že na kameru říkají něco jiného, než si říkají navzájem do očí. Ale co se týká jednotlivých scének, je to jedno velké představení.

231
veverka
Reagovat

@Poppy: Souhlas, na většinu situací mám stejný pohled jako ty.

232
BarBora
Reagovat

@Ananas:O mužskom dueli minimálne uvažoval, ťažko povedať, nejaká jasná dohoda medzi chlapmi asi nebola, lenže Reza je strašná podšívka a náznak, nezáväzný rozhovor o niečom vydá za dohovor. Tiež neviem, čo si myslieť, Tibor, ako ho sledujem, nie je typ, ktorý by si nechal niečo prikazovať, alebo by ustupoval pod nátlakom, ale teraz som ochotná vziať aj Lenin argument, že dal prednosť kľudu, dal prednosť zdraviu. Ale videli sme málo, mohlo byť viac dôvodov, prečo sa takto rozhodol.

233
Poppy
Reagovat

@BarBora: Já myslím, že v této situaci byla každá volba „špatná“. Proto věřím, že o tom dlouho uvažoval a nakonec neměl odvahu odolávat Rezovu nátlaku. Ale bylo na něm vidět, že z toho moc radost neměl.

234
Hugo
Reagovat

Ještě k tomu, co jsem psala o manipulaci s diváky. Vezměte si jen titulky epizod z archivu, jen z poslední doby. Jana – Toto se nemělo stát, Reza se od zlosti házel na zem, Rezovi poklad zatemnil mozek, Jana – čeká mě nejtěžší zkouška života apod. A ted si přeberte, co z toho tam skutečně bylo. Jana o něčem takovém, jako že se to nemělo stát, nemluví, sice ano, mrzí jí, že to nedotáhla do konce, ale těší se na rodinu a domu, Reza nadával a zlobil se, asi neadekvátně situaci, ale o zem se rozhodně neházel ani náznakem, zlato rýžoval, protože to byl úkol týdne a ano, bavilo ho to, ale že by mu to zatemnilo mozek,? A pokud je pro Janu duel na farmě nejtěžší životní zkouška, sorry, ale pak si nemá na co stěžovat, její život musí být dost v pohodě.
A takhle by se dalo pokračovat donekonečna.

235
Ananas
Reagovat

@Hugo:
Titulky jsou klasicky bulvární, dle očekávání. Někdy mne baví už dopředu hádat, co tam doopravdy bude.

236
Ananas
Reagovat

@Poppy:
Ano, asi zvolil momentální relativní klid.

237
Poppy
Reagovat

@Hugo: Bulvár přehání, o tom žádná. Ale třeba u Janky to, že odešla na víc než tři měsíce od svých dětí (a ta malá je opravdu ještě moc malá), aby si v zimě, smradu a špíně splnila svůj sen o vlastním bydlení a ten sen se jí po tak dlouhé době rozplyne – nezlehčovala bych její pocity v tom okamžiku.

238
BarBora
Reagovat

Veď hej, dopredu ťažko usudzovať, ako by sa každá z tých možností nakoniec ukázala ako tá lepšia. Ale možno si naozaj povedal, že teraz ho odviezť do nemocnice – koniec. Vonku by uvažoval inak, ale v izolácii by pred Rezom nemal kam utiecť. Myslím, že aj on má Rezu dosť, ja som ho mala po 2-3 dieloch. Lenže tam nebolo veľmi na výber a Reza sa na neho pricucol a nepustil. Aj teraz, akonáhle vedel, že nejde do duelu, už začal rozdeľovať peniaze a neustále hrá na city, aj po „rozhovore“ so synom začal, že nemá na stretnutie s ním peniaze. A opäť sme nevideli, ako Tibor súhlasil s rozdelením čiastky medzi 4-och a vlastne v akom pomere.

239
veverka
Reagovat

@Hugo: Ty si myslíš, že bulvární titulky u jakýchkoliv článků bere někdo vážně a že by ještě i měly něco společného s manipulací diváků? :-)))))
Bulvár takové titulky běžně používá k nalákání čtenářů a článek pak bývá často i o něčem jiném. To snad ani nikdo nebere vážně. :-))

240
BarBora
Reagovat

238 bola reakcia na Poppy (233).

241
Poppy
Reagovat

@Ananas: Mně připadá, že Tibor tam hodně sešel, už to není ten silný chlap se siláckými řečmi. Reza s ním v případném souboji zamete jedna dvě.

242
Hugo
Reagovat

@Poppy: Já přece nic nezlehčuji, píši, že titulky jednotlivých epizod jsou velmi zavádějící. A pokud jde o tu nejtěžší životní zkoušku, ještě evidentně neví, co si musí lidé v životě prožít. Ještě jednou sorry, ale já to tak vidím.

243
Hugo
Reagovat

@veverka: Veverko, nezlob se, ale ty ani neumíš přečíst pozorně, co jsem napsala, takže i věřím, že tě hodně věcí ovlivňuje. Nepsala jsem ani slovo o bulváru, ale o samotné Markíze a o ofiko stránkách Farmy. O titulcích nad jednotlivými epizodami v archívu. A ty tedy sleduje a bere i vážně, jak lze snadno poznat z diskuzí, hodně diváků. Řekla bych, že skoro všichni, kteří Farmu pravidelně sledují.

244
Ananas
Reagovat

@BarBora:
Tohle totiž přesně mentalita muslimských obchodníků (a nejen obchodníků). Dokud se mnou souhlasíš, budu jako med, slíbím ti hory doly, vymluvím ti díru do hlavy. Jakmile se mi začneš protivit, zatluču tě do země, obviním tě ze všecho nejhoršího, lži, falše…

245
veverka
Reagovat

@Hugo: :-)))
Pravda, číst některé příspěvky je pro mne složitější :-))
Přezto bulvární titulky a titulky na oficu Markízy (konkrétně třeba u Farmy) u mne jsou na stejné úrovni.
Pokud to ale vidíš jinak a prožíváš až tak vážně, tak promiň.
Farmu sleduji pravidelně ale asi nepatřím tedy mezi ty skoro všechny diváky, jen mezi ty,co skoro neexistují. :-)))))

246
Ananas
Reagovat

@Hugo:
Ale on to je bulvár, byť třeba nepřiznaný, formou i obsahem.
@veverka:
Asi bychom se divili, kolik lidí to vážně bere. Protože když to píšou v novinách, říkali v televizi…
A není šprochu…

247
veverka
Reagovat

@Ananas: Jo, jo, je pořád dost lidí, co si myslí, že když je někde něco napsáno písmenky, tak to musí být svaté, jako v bibli.

248
Hugo
Reagovat

@Ananas: Ono stačí, když se podíváš zpětně na zdejší diskuzi, jak je ovlivněna těmito videjky a dokonce i klasickým bulvárem. Dokonce jsou i tací, kteří tyto články cíleně vyhledávají, zvláště na své neoblíbené soutěžící a potom o tom, co se tam dočtou, zcela vážně diskutují. Je mi líto, ale je to tak.

249
BarBora
Reagovat

@Ananas:
Hej, veľa som o tom počula, aj čítala, ja som si z moslimských krajín zatiaľ užila len Tunis a Turecko a bolo to úplne v pohode. Akurát na trhu v Antalyi som po 2-och hodinách bola na nervy, všade mi strkali čaj do ruky, aby ma zastavili pri svojom obchodíku, raz som sa zastavila ja, páčili sa mi tyrkysové náušničky ale za 15 e nie, usmiala som sa, poďakovala a išla preč. Naháňal ma až k východu a nakoniec mi ich dal za 2 e, aby som mala pokoj, vzala som ich. No, vidíš to… Ale za tie 2 e v pohode, rada som ich nosila. Ale nejaké hnevy a nadávky neboli nikde.

250
veverka
Reagovat

@Hugo: Jo, máš opět pravdu. Někdo takový článek i dohledal v bulváru, Potom i s někým o něm diskutoval. Jen se trošičku mýlíš v tom že by to nějak moc ovlivnilo názory, které si lidé mohli za týdny udělat.
Ale na druhou stranu ti nemusí být nic líto, protože ty jsi ho určitě nešla číst, tak tvé názory nemůžou být ničím ovlivněny. A navíc před tím odkazem bylo napsáno, že je z bulváru, tak kdo ho nechtěl číst, tak tam určitě neklikl.

251
Poppy
Reagovat

@Hugo: Ano, možná tys prožila něco daleko horšího, a plno lidí jistě ano, možná ji taky čekají ještě horší věci – ale proč zpochybňovat její pocity zklamání, když měla velký sen? Ona se tam nešla producírovat, dostat se do seriálu, zažít dobrodružství. Já respektuju její momentální pocit, možná až se z toho oklepe, bude mluvit jinak. Ty bys možná reagovala na jejím místě jinak, s větším nadhledem, ale to neznamená, že ona cítí jako ty. Spíš se ty zkus vžít do její situace (to je míněno v dobrém, ne jako tvoje kritika).

252
Sylva Langrová
Reagovat

Dva dny jsem neměla přístup k PC ani telku,a teď v 50ti letech!,prvně letím na panáčka, kufr nevybalený,abych zjistila jak dopadl duel.Takže vyhrála Lenuš.Přeju jí to,Jana pro mě byla od začátku nepřijatelná i když zde jí lidi trošku adorovali.A teď si v klidu pustím záznam z duelu.Hezký večer všem.

253
Hugo
Reagovat

@veverka: Veverko, máš pravdu, číst jsem ho nešla, nicméně diskuzi dost dobře nešlo nečíst.
@Poppy: Poppy, já vůbec nezpochybňuji Jany pocity, to jsme si nerozumněli. Jen si myslím, že pokud prohraný duel v RS bylo a i nadále bude to nejhorší, co jí v životě potká, bude to fajn. To neznamená, že jí přeji něco špatného.

Jinak mám dojem, že jsem to celé napsala nějak špatně. Až na první Farmu jsem se dívala na všechny řady a těšila jsem se i na tuhle. Ale jak jde čas, mám stále větší dojem, že se z toho za prve vytratilo to nejdůležitější, to je péče o zvířata, starost o naplnění žaludků z vlastních zdrojů a v šeobecně život na farmě jako takový a celkem je jedno, zda před sto lety, nebo v současnosti. A celé je to tentokrát postaveno jen a jen na vztazích mezi farmáři.
A za druhé, právě v těch vztazích cítím velkou manipulaci. Proto jsem psala, že si vůbec netroufám už někoho hodnotit, jako jsem to dělala na začátku. Prostě každý soutěžící, připouštím, že nejspíš podle nějakého výraznějšího rysu své povahy, dostal určitou nálepku a už nám ho jinak neukazují a jeho chování jinak nekomentují, jen tím jedním směrem. Začalo to Patrikem, který sice byl trochu laxní, ale jinak dobrý chalan a neudělal nic horšího, než mnozí další později. Přesto od začátku po něm Martin jel, měl pro něj jen posměšné oslovení bambus a poukazoval, s prominutím, na každou volovinku, kterou udělal špatně. A komentátor si s ním nezadal. Až to vyvrcholilo jeho vyhazovem. Následovali další, vždycky tam byl někdo vykreslován jako v podstatě velmi negativní postava a pokud odešel, najednou se v tomto světle objevil někdo další, který byl do té doby celkem v pohodě. Musím říct, že mě to už přestává celkově bavit, nevěřím už ani tomu, co farmáři říkají na kameru a bohužel ani tomu, co vidím, protože si nemohu být jistá, že to bylo opravdu tak, jak nám je předloženo a ne někde zprostředka. Už dokoukám, je to závislost, ale opravdu už jednotlivé soutěžící nehodnotím.Ani pozitivně, ani negativně. Jeden den je nám někdo předkládán jako kráva největší, druhý den jako vzorná matka, jeden den je někdo alkoholik, intrikán, závistivec a podobně a druhý den jako dobrák od kosti, ketrý se jen nějakým úletem špatně projevil. Ted nemyslím opravdu nikoho konkretního, je to jen příklad. Takže asi tak to ted mám.

254
Wally
Reagovat

http://www.cas.sk/clanok/301558/vypadnutu-janu-potesila-necakana-sprava-vdaka-farme-jej-svita-na-lepsie-casy.html

To o té mlékárně nevěděla dřív? Myslím, že hodinové školení o výrobě sýrů, by dostala i tam a mohla dávno pracovat.
Podle videa v autě, teď spíš očekává různá pozvání jako celebrita, když se jela na Farmu zviditelnit jako nejkrásnější farmářka. :)))))

255
Poppy
Reagovat
256
Foxy
Reagovat

@Wally: jo, nejkrásnější farmářka mě taky pobavila. chtělo by to odtučnit, a pak možná…ale ten divný pohled očí,to se asi napravit nedá.

257
Poppy
Reagovat

@Hugo: Já vidím Patrika jinak – kam ho postavíš, tam stojí, žádná iniciativa, takový spící princ.

Naopak koho je mi v těchto souvislostech líto, že vypadl, je ten mladý Ľubo Snopko. To byl pracovitý a nekonfliktní chalan, bohužel ho umořili hlady až k vypadnutí. Nevím, co by za tamtěch okolností dělali Reza a Maťo.

258
veverka
Reagovat

@Hugo: Trošku mne mateš. Píšeš, že jsi článek nečetla, ale kousíček pod odkazem na něj se k němu vyjadřuješ takto:
29. 11. 2014 (19.03)

Já jsem z toho článku usoudila, že Tibor nevyhrál.

Tak nevím. Usuzovat něco z článku, který člověk nečte dokáže málokdo a diskuze o něm ještě nebyla v tu dobu rozjetá, aby jsi čerpala z toho, co se o článku píše.
Nebo jsi už asi zapomněla, že jsi omylem zabrousila taky do bulváru? To mně ale taky nevychází, paměť máš dobrou, Pamatuješ si detaily z celé farmy líp než já. A to myslím upřímně.

259
Ananas
Reagovat

@Poppy:
To je zajímavá představa, jak se Réza vztekle dožaduje pořádného jídla. Ľubovi jsem taky přála uspět. Ale mrzel mne i časný odchod Marka, ten mne víc zajímal jako hráč.

260
Hugo
Reagovat

@veverka: Veverko, psala jsem, že čtu diskuzi i k těmto článkům. Asi jsem se špatně vyjádřila, usoudila jsem tak nejspíš z diskuze. Ale už si to opravdu nepamatuji. Navíc si nejsem vědoma, že bychom diskutovali o tomto konkrétním článku. Ale dobrá, napíši to jinak. Obvykle, většinou tyto články nečtu, občas do nějakého odkazu kouknu, Je to lepší? Jinak, pokud se budeš hrabošit do ještě starších příspěvků, je možné, že tam ještě něco i objevíš.

261
veverka
Reagovat

@Hugo: Nemám potřebu, zájem, ani čas se hrabat v historii. Ale ten odkaz z bulváru jsem tu dala a většinu diskuze si o něm pamatuji. A raději jsem si šla ověřit, jestli si pamatuji dobře, že jsme si tam něco i odepsaly.
Prostě máme trošku odlišný názor na hráče a bylo by dobré tolerovat i jiné názory diskutérů. Není potřeba se snažit nad diskutéra s jiným názorem nějak povyšovat – navíc směšně. Viz – 248.
Bulvár čteš občas i ty, i o něm diskutuješ, jen když se ti to hodí, tak si to nepamatuješ. :-))))

262
Tekane
Reagovat

Tak se natáčí celá farma. :-) Ještě si může někdo myslet,že většina děje je spontální?

http://www.cas.sk/galeria/421065/pohlad-do-zakulisia-farmy-preco-sutaziaci-takmer-nenadavaju?foto=3

263
Ananas
Reagovat

@Tekane:
Bezva. Kdo chce, může si kreativního producenta vytisknout a pověsit nad postel! A pak už jen vzít šipky…

264
Hugo
Reagovat

@veverka: Ale vždyt já jsem nepsala, že odkazy v diskuzi vůbec nečtu. Nevím, kde jsi to vzala a proč se v tom pořád rýpeš. Diskuze byla o něčem úplně jiném.

265
BarBora
Reagovat

@Ananas:
Tá Farma vyzerá, ako ten kreatívny producent. A potom sa čudujme. K tomu viac reklamy, než farmy a … hotovo. Vsjo jásno.

266
veverka
Reagovat

@Hugo: Jo, jo, chce to nerýpat do jiných :-)))) To je rozumné. Tak toho nechejme obě a nerýpejme. :-D

267
Foxy
Reagovat

@BarBora: kreatívny producent zase vypadá jako Viki s krátkými vlasy. Kruh je uzavřen:-)

268
Hugo
Reagovat

@Poppy: 257 – Poppy, co se týká Luba, naprosto souhlasím. Byl to můj první favorit, moc jsem mu přála úspěch. Bohužel hlady napůl umořeného ještě dorazil Martin svým chováním k němu při hodnocení úkolů týdne. U něj mi bylo opravdu líto, že vypadl.

269
Ananas
Reagovat

@Hugo:
A nejvíc líto mi ho bylo tehdy, když měl narozeniny, zrovna ten den přijel pošťák a zrovna pro něj nic neměl. To považuju od štábu jako tu největší zlomyslnost a hnusárnu!

270
Wally
Reagovat

@Ananas: Proboha byl tam pár dnů a choval se jako rozmazlený dítě.
Jeho FT týden tedy nebyl nic moc, vše bylo špatně , i když měl na vše plány. A nedostatek jídla měl asi nejmíň, vždyť mu i spolusloužící služka dávala svoje jídlo.

271
Hugo
Reagovat

@Ananas: Ananas, máš pravdu, taky si to pamatuji. Prostě na každého jiný metr už od začátku.
@Wally: Wally podle mě se vůbec jako rozmazlené dítě nechoval. To takový svalovec Maťo, to je mamánek, jak se patří. Ale Lubo? Kdo by ho asi tak měl rozmazlit? Ten kluk měl za sebou už ve svém věku, to co asi nikdo jiný z farmy. Snad jen Betka. A ne vlastbí vinou. Byl to slušný a bohužel tichý kluk, takže pro režii absolutně nezajímavý.

273
Poppy
Reagovat

@BarBora: Tak první strana stačila, dál by se mi už číst nechtělo.
Ty diskuse na netu jsou někdy děsná stoka.

274
Poppy
Reagovat

@Wally: A v čem se choval jako rozmazlené dítě? Byl tam nejmladší a pracoval o sto šest. A že se mu nepodařil ten jeho farmářský týden? Při jeho životních zkušenostech se nebylo co divit.

275
Wally
Reagovat

@Poppy: Když nedostal nic k narozeninám, tak tam málem brečel, že on nic. To mi v jeho věku přišlo dost infantilní.

276
Poppy
Reagovat

@Wally: Možná trochu infantilní byl, nezralý, ale ne v tom špatném slova smyslu. Já už si moc ty scénky nepamatuju, ale zanechal ve mně pocit, že to byl férový a pracovitý kluk. Což se nedalo a nedá říct o mnohých jiných.

277
Wally
Reagovat

@Poppy: Pracovitý byl, ale dost nepraktický a nešikovný. Takové mouchy snězte si mně. Marek , i když tam byl míň byl pro mně daleko zajímavější. A pamatuju si na něj mnohem víc než třeba na Annu, Lucii nebo ze začátku Betku. Vím, že střih dělá vše, ale je to můj pohled na dění v TV.

278
Poppy
Reagovat

@Wally: Jo, každý to vidíme svýma očima. Vyhraje jen jeden a ostatní postupně vypadávají, ať jsou nám míň nebo víc sympatičtí. Ale mně připadne špatné, že ty podmínky na začátku byly nesrovnatelné s tím lážo plážo teď. A pokud nevyhraje Tibor, vyhraje někdo, kdo si tam užívá tak trochu dovolenou na statku.

279
BarBora
Reagovat

@Wally, Poppy:
Ľubko bol na 1.-ý pohľad zlatučký, myslela som si, že to bude môj líbling, ale on bol ešte veľmi nezrelý, tvrdohlavý, dosť ovplyvniteľný a taký nemastný, neslaný (určite aj ten hlad urobil svoje). A nie príliš šikovný, o pár rokov by to mohol byť zaujímavý typ pre takúto RS, ale teraz bol absolútne nezaujímavý, aspoň pre mňa. No, nebyť Jany, mohol vydržať o niečo dlhšie. Aj tak ju nedal za FT.
Aj pre mňa bol zaujímavejší Marek, škoda, že sa tá mladá banda tak nechala zblbnúť mamčou Janou.

280
Ananas
Reagovat

@Wally:
Rozmazlené dítě? To mi opravdu nepřišlo. Že ho ty narozeniny dohnaly k slzám? No, ta situace, kterou štáb připravil, by k nim asi dohnala i hrocha. Bez ohledu na věk.
Ano, pro diváka byl zajímavější Marek, to jsem psala i výše.

281
Wally
Reagovat

@Ananas: Napsala jsem jako :D, chápala bych to po pár týdnech, ale ne po pár dnech.

@BarBora: Obě jsme řekly stejnou myšlenku, trochu jinýma slovama.

K článku o Janě, ty některé komenty jsou za hranou, ale s některýma souhlasím. Její prohlášení i v autě, že ona byla ke všem upřímná a nikdy neintrikovala jsou fakt směšný. Asi zapomněla na její maminkovskou koalici, kde to dobře koučovala. I její řitní alpinismus ke všem FT byl všem už k smíchu.

282
BarBora
Reagovat

@Wally:
Hej, bola to podpora, mám na neho podobný názor.

283
Hugo
Reagovat

Ted jsem se podívala na videjko, když Jana volala po příchodu domu rodině a mám z toho velmi smíšené pocity. Zatím všechny, kdo vypadli po návratu domu rodina s radostí přivítala, většinou s tím, že je to sice škoda, ale nic se neděje a že jsou moc rádi, že už je zase mají doma. Janu přivítal zoufalý pláč starší dcery a mamina tedy taky nic moc. První reakce rodiny ,mě osobně, tedy dost zarazila. Žádné povzbuzení z jejich strany, ani pochvala, že je dobrá a že se snažila, i když to nevyšlo. Žádné teplo a Jana měla akorát veliké obavy a asi i výčitky, že zase zklamala. Můžu říct, že ted poprve mi jí bylo opravdu líto a začínám trochu chápat i její chování na farmě. Jak to tak vypadá, nejen, že ty peníze hodně potřebovala, takových tam bylo víc, ale ještě byla pod velikým tlakem, co tomu řekne rodina, když nevyhraje.

284
blanka
Reagovat

nevím jak na Slovensku ale tady by z výhry Jana jako nezaměstnaná nic neměla. Hned by ji vzali na dlouho podporu v nezaměstnanosti a sociální dávky, co určitě dostává a řekli, ať žije z výhry, že je to příjem.

285
BarBora
Reagovat

@blanka:
Nepoznám sumy, ale tie podpory nie sú nič moc, výhra by určite padla dobre a spolu s novou prácou by to bolo určite lepšie, ako trčať na nejakých príspevkoch od štátu.

286
BarBora
Reagovat

@Poppy:
Tiež som to nedočítala do konca, ale zaujalo ma, že Jana nielen tu na nás pôsobila nepríjemne, napriek tomu, že je to pekná žena. Snáď sa chopí šance a tu prácu využije, mohlo by jej to pomôcť, nie len finančne. Asi to nejaké zázraky nebudú (finančne), ale u Jany som mala pocit, akoby sa ešte potrebovala socializovať, určite jej prajem, aby sa to všetko k lepšiemu obrátilo, to prajem všetkým.

287
Ananas
Reagovat

@Hugo:
Ono asi čím blíž ke konci, tím vypadnutí víc mrzí nejen hráče, ale i ostatní. Když už to bez ní ta dlouho vydrželi, ten kousek by ještě rádi dali. Navíc se pár dní před tím viděli, a patrně se vzájemně hodně ujišťovali, že výhra je skoro doma. Tím to neomlouvám, jen se to snažím pochopit. Bylo to divné. Jana působí často nepříjemně, studeně, asi se to u nich předává z matky na dceru.
Věřím, že pubertální dcera jí tu prohru asi dá dost sežrat – protože jí to možná dají sežrat děti kolem ní. Takovouhle televizní slávu asi děti neodpustí. Myslím, že bude víc pošklebovačů než podporovatelů.

288
Hugo
Reagovat

@Ananas: Máš pravdu, to určitě bude mrzet vypadlé čím dál víc. Ono mě vůbec přijde dost hrozné, že někdo musí na farmu / nejen Jana/, aby zjistil, že ho má rodina ráda a on že má rád rodinu. Jako puberťák jsem se taky docela dost navyváděla a až když jsem měla vlastní děti, pochopila jsem plně, jak jsem našim asi dávala zabrat. Nicméně, i když mě naši hubovali a neslo se to ve stylu , nadneseně, jak tak chytrý dítě může mít tak blbé rodiče, nikdy jsem ani na okamžik nezapochybovala o tom, že mě naši mají rádi a ani o tom, že já mám ráda je, jen jsme si prostě v některých věcech nerozumněli. U Jany mě z toho mála, co o ní víme a co je na videjku přijde, jako když v ní je vyvoláván pocit, že na co sáhne, to zvoře a nedotáhne do konce. Takže beru zpět i to, co jsem psala včera o jejím vyjádření, že duel je její nejtěžší životní zkouška. Ona asi věděla, jak se k tomu, pokud prohraje, rodina postaví.

289
Wally
Reagovat

To vypadá, jako když zlá matka a dcera vyhnaly Janu na Farmu a bez výhry se nevracej. Ona se bojí vrátit domů?
Ale pořád si vede svou, jak ostatní taktizovali, nadávali, byli sprostí. Jen ona tam vším proplula čistá a poctivá jak lilie.

290
Hugo
Reagovat

@Wally: Janu určitě nikdo nenutil ani nevyháněl. Alespon ne stylem – mazej na farmu. Ono se dá dotlačit člověkak takovému rozhodnutí i jinak. Konečné rozhodnutí bylo její í, nevyšlo to, co se dá dělat. Mě prostě zarazila ta první reakce rodiny. Beru to podle sebe, kdyby se mi takhle dcera odněkud vrátila. Ale může to být opravdu jinak, soudím jen podle jednoho krátkého videjka, Jen píši, jaké pocity z něj mám.

291
Jája
Reagovat

Mě z toho telefonátu až zamrazilo :(

292
Ananas
Reagovat

@Hugo:
Tak. Zpruzení puberťačky člověk ještě pochopí, ale od matky by si přál slyšet jiné přivítání, než ve stylu „to se dalo čekat, že to zase zvořeš“.

293
Hugo
Reagovat

@Ananas: Ananas, to máš určitě pravdu. Ono záleží i na tom, jak jí Janina účast na Farmě byla servírovaná. Ta holčina není ještě tak stará, tuším, že je jí asi dvanáct a normální je, že takové děcko je rádo, když se mu máma po tak dlouhé době vrátí a třeba s holým zadkem. Většinou to neřeší, je rádo, že má mámu u sebe. I proto se mi ty vztahy zdají víc než podivné. Jsem skoro přesvědčená, že syn Lenuš, by se k tomu postavil úplně jinak.

294
Wally
Reagovat

Jestli se Jana vrací zítra na farmu jako ostatní farmáři, tak to bude asi pěkný záhul na její psychiku.Proto asi nejela ani nejela domů a pořád o Farmě mluví „tady“. Všichni vypadnuvší vždy komentovali „tam“.

295
Ananas
Reagovat

@Hugo:
Já matně tuším, že jí má být čtrnáct, ale rok sem rok tam. Určitě svou roli hraje, co řeknou ve škole, a patrně tam bude silný babiččin vliv:-(

296
BarBora
Reagovat

@Ananas:
Škoda, že práve Janu sme nevideli prísť domov, po telefóne je to iné. Z očí do očí by to stretnutie možno prebehlo inak a aj by sme si vedeli lepšie urobiť úsudok podľa videného. Tie reakcie na druhom konci – nič moc.

297
Franz
Reagovat

Jana v Teleránu.
Kvetka: Kdo byl na Farmě nejvíce falešný ? Jana: všichni jsme byli falešní. Nejvíce Tibor a překvapila mně Evička.

298
Hugo
Reagovat

@Franz: Každý to vidí ze svého úhlu. Někdo to hodnotí jako faleš, jiný to samé jako taktiku. Podle mě si zrovna Jana s takovým Tiborem nebo Evičkou klidně může podat ruku.

299
Jája
Reagovat

A zase tady máme 100% zavádějící titulek – Lenuš pobúrila troch mužou.
Jediný pobúrený – protože si hlavu nabúral – je Maťo, kterému už notně šibe.

300
Hugo
Reagovat

@Jája: Kde jsi to našla?

301
Foxy
Reagovat

Nakonec, po shlédnutí videí, je mi Janky trochu líto. Asi to doma nemá lehké, puberťačka, malé dítě a docela asi přísná matka…..ale co už jsem ráda, že Lenuš jde dál. :) Jdoufám, že v případě výhry nepřistoupí na žádné dělení. Hlavně ne s Rézou a Matúšem. Rézova hláška, že 11 tisíc eur nevydělá za celý život mě dost zarazila.

302
BarBora
Reagovat

@Foxy:
Dohoda má význam len pred finále a zabezpečuje aj porazeného.

303
Foxy
Reagovat

@BarBora: no jistě, že se bude dohadovat před finále :), ale já myslím, že je lepší brát 50 tis. než 25 tis. Druhá věc je vymahatelnost takové dohody. Jsou tam hráčí, spíše hráč, u nějž si nejsem jistá. Taky nevím, kdo vlastně by tu dohodu byl ochoten uzavírat kromě Rézy a maťa. Tiborův názor neznám a vlastně Lenuš se taky nevyjádřila.

304
Poppy
Reagovat

@Foxy: Maťo se rád rozdělí k kýmkoliv, kdo bude mít zájem :-) Už se dělí s Ľubem, Iris (pokud jsem zase nepopletla jméno té dívčiny), teď ještě s dalšími třemi. Jen ta píle, kdyby byla :-DD

305
Foxy
Reagovat

@Poppy: :))) na to jsem zapomněla, že se dělí ještě s Lubem a Iris, to jsou přímo množiny a podmnožiny:), aby mu vůbec něco zbylo:))

306
Jája
Reagovat

@Hugo:
Na hlavní stránce – teď už toje jako podtitulek. Někdo se asi chytil za nos :)

307
BarBora
Reagovat

@Foxy:
Ako vieš, že vyhrá Lena? Ale ak by sa nechcela deliť, to treba jasne povedať pred finále, nie po výhre sa nedeliť, ako si to napísala. Ale potom, ak prehrá, nebude mať nič. Ja by som sa veru snažila dohodnúť, ale určite nie 1:1. Už som písala, tak 7:3 pre víťaza. No. povedzme, že aj 6:4 by mohlo byť.

308
BarBora
Reagovat

@Poppy:
To bolo úsmevné, ako Reza s Maťom hneď a rýchlo chceli rozdeliť peniažky na 4 rovnaké diely. Reza je veľký fiškus, na neho si treba dať pozor. Ak by to takto malo pokračovať, za chvíľu by si to rozdelovali hneď na začiatku a je po hre.
To bolo s nadsázkou.

309
Foxy
Reagovat

@BarBora: Kdo vyhraje nevím a ani nikde nepíšu, že vyhraje Lenuš. Jen jí to přeji. Dalšímu nerozumím, asi jsi nepochopila, co píšu.

Z ukázky mě pobavil Matůško, vyhajal se, šel se napapat a prudil Lenuš, že kydá hnůj, protože se jde ukazovat. Chlapec žil doteď zjevně v pokojíčku u maminky a vnější svět dosud nerozklíčoval :)

310
laurika
Reagovat

Ja asi verím Tiborovi lebo on tam robí asi vela

311
Mila
Reagovat

Tak ja nevim komu to prat,Tibor tam byl nejdele a nejvice udelal prace co nikdo jiny,ale Lenus je sva pocelou dobu.Oproti Tiborovi to je normalni baba,Tibor je ubozak,takze to preji Lenus.Koceno drz se,rada bych se s tebou potkala osobne a pokecala,mas to v hlave srovnane a vis co chce od zivota,ktery se s tebou nemazlil.Jinak mas krasneho syna.drzim pesticky….

Přidat komentář