Panáček v reality show

Třída 8.A – Kristýna v jiném stavu (6. díl)

30. Listopad 2014 | napsal(a): | reality show: Třída 8. A

[singlepic id=10772 w=615]
Ve čtvrtek nám ČT naservírovala další díl dokumentární série Třída 8.A, který divákům předhodil další porci témat k přemýšlení. Jedno z nich bylo oznámení Kristýny, že je již ve 2 měsíci těhotenství (kolik, že je jí, 16 let?), což její mamku (postřehl jsem to snad dobře) v podstatě nechávalo klidnou a ještě to obhajovala tím, že Romové zkrátka děti milují a proto je tak brzy plodí. Minimálně zajímavý pohled na věc.

Nadále pokračuje v podstatě marný boj, některé jedince z 8. A něco naučit a to, ať jde o matematiku, dějepis či český jazyk. Fakt boj s větrnými mlýny a určitě by nebylo od věci, udělat za deset let jeden díl, který by se ohlížel za osudy těchto vykuků.

I když je vlastně chápu, protože pokud nejsou vedeni ke studiu doma, škola to už nezachrání a tak pro ně jednou z nejvyšších pracovních met bude právě ta práce snů v Albertu nad kterou velká část populace ohrne nos.

Již druhý díl pokračuje boj matikáře o prosazení svého stylu hodnocení žáků před svými kolegy. A i ten vypadá jako na marný, kdy mu prozradí češtinářka, že ji bylo řečeno, že velký skok v hodnocení žáka bude zkrátka blbě vypadat na přihlášce na střední a proto tak brojí.

A co jste si z 6. dílu Třídy 8. A odnesli vy? Diskuze je tu jen pro vás.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

Třída 8. A

Diskuze k článku

Počet komentářů: 2
2
Zuza
Reagovat

na dokument koukam od zacatku…uz jen proto, ze jsem ucila na „romske“ skole….stredni, pravda…a i presto ma takova skola sva specifika proti bezne stredni skole…ale co se tyce ZS, mam moznost tuto skolu z „dokumentu“ srovnat s jinou brnenskou „romskou“ zakladkou- s Merhautkou…v dokumentu mam pocit, ze uz to vsichni jakoby vzdali, nemaji chut cokoliv resit…na Merhautce se kazdy snazi, aby ty deti posunul aspon kousek, dal jim pocitit ten svet mimo gheto, dal jim moznost a prilezitost…..

Přidat komentář