Panáček v reality show

X Factor Australia 2014: Jaký byl Aussie Week v podání Top 6? (+ video)

29. Září 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor Australia

[singlepic id=10301 w=615]
V australském X Factoru zůstala po minulém týdnu už jen nejlepší šestice, která se tentokrát měla za úkol vypořádat s domácí australskou tvorbou. A jelikož australský trh je od toho evropského dost odlišný, tak nám některé z playlistu nemusí být až tak známé. Teď se ale pojďme podívat na to, jak si nejlepší šestka včera vedla.

Jason Heerah

zazpíval: Guy Sebastian – Like It Like That

Zatímco minule Jason uzavíral večer, tentokrát ho otevíral. A po minulém týdnu, kdy totálně zabil píseň nezvládnutými falzety, měl co napravovat. Co se Jasonovi nedá upřít, to je energie a nasazení, s nímž do vystoupení šel. Zpěv byl však jako na houpačce, lepší místa střídala horší a hlasově byl Jason dost nadoraz. Inu, Guy Sebastian patří ke zpěvákům s extrémně vysokým rozsahem a zpívat po něm je pro většinu jiných zpěváků těžký oříšek. Kvůli neblaze proslulé první pozici se Jason zřejmě bottom 2 nevyhne ani tentokrát.

Caitlyn Shadbolt

zazpívala: Cold Chisel – Bow River

Sakra, proč mi to ten Ronan dělá? Zase Caitlyn nevybral nějakou tu country baladu, ve které by mohla zazářit a vyhnout se tak ohrožení (třeba takové Leaving On A Jet Plane by bylo ideální, i když to by se zrovna moc nehodilo k tématu večera). Tento blues-rock jí sedl rozhodně víc než dva předešlé výběry, přičemž se mohla doprovodit na kytaru, která jí velmi sluší. Bylo to rozhodně příjemné číslo, kterým se Caitlyn přiblížila ke svým výkonům ze začátku finálových kol. Trochu mi však vadili tanečníci, kteří se příliš roztahovali na pódiu, takže Caitlyn působila poněkud upozaděně. Obávám se, že ačkoliv své fanoušky (včetně mě) Caitlyn potěšila, nové díky tomu nezískala, je pro ni opětovný pád do bottom 2 bohužel nevyhnutelný (kéž bych se mýlil).

Reigan Derry

zazpívala: John Farnham – Burn For You

Od castingu je jasné, že pokud něco sluší Reigan více než cokoliv jiného, tak je to akustická poloha, kde jí neruší žádný doprovodný cirkus a může tak mnohem lépe prodat svůj překrásný hlas. A přesně do této kategorie bych zařadil i toto vystoupení, kterému už k dokonalosti chyběla jen kytara, na kterou by se Reigan sama doprovodila. Jinak zazpívala opravdu nádherně a procítěně. Pro mě to byl sice o něco menší touchdown než minule, především z důvodu méně výrazné písně, ale jinak to byl její vysoký standard, kterým Reigan svým haterům opět dokázala, že nepotřebuje pompézní show, aby zářila.

Marlisa Punzalan

zazpívala: Dami Im – Super Love

Marlisa se tentokrát musela vypořádat s velkou výzvou, kterou pro ni představoval aktuální hit od loňské vítězky australského X Factoru Dami Im. A Marlisa se s touto výzvou vypořádala výborně, zpěvácky byla jistá jako nikdy předtím a bez jakýchkoliv pochyb bych toto vystoupení označil za její vůbec nejlepší. Jedinou výtku bych měl ke kostýmu, který byl sice okopírovaný od Dami z videoklipu, nicméně si myslím, že není nutné čtrnáctiletou holku oblékat jako kurtizánu z Moulin Rouge. Jinak ale nemůžu nepoužít své oblíbené slovo TOUCHDOWN. Marlisa se pomalu, ale jistě stává černým koněm soutěže a ukazuje Reigan, Deanovi a Brothers 3, že s ní rozhodně musí počítat.

Brothers 3

zazpívali: 5 Seconds Of Summer – Amnesia

Na Brothers 3 jsem vždy oceňoval, že nejsou oním tradičním přeslazeným boybandem, úzce zacíleným na teenagerské fanynky. To však Dannii nemohla nabourat víc než tím, že jim vybrala aktuální hit od partičky, která je australskou odpovědí na fenomén One Direction. Vokálně to bylo sice celkem OK, ale jinak to bylo přeslazené kafe, že kdyby ho vypil Miloš Zeman, tak z něj jako diabetik dostane smrt. Celkový dojem nezlepšila ani image kluků, sáčka a účesy á la Marek Relich onu přeslazenost jen podtrhly, nemluvě o tom, že kluci připomínali delegáty sjezdu KSČ. Proto doufám, že Dannii nebude pokračovat v tomto trendu a vrátí nám ty přirozené „kluky od vedle“, na které jsme byli zvyklí z předchozích kol.

Dean Ray

zazpíval: Nick Cave – Into My Arms

WOW! Dean poprvé za celou soutěž ukázal své hloubky, v nichž má jeho hlas daleko hezčí barvu než ve střední a vyšší poloze. A jelikož má v sobě podobnou tajemnost jako Nick Cave, tak se není co divit, že mu tato píseň sedla jako „riť na šerbel“. Dean tímto výkonem opět posílil své šance na celkové vítězství. Nejlepší vystoupení večera, jednoznačný TOUCHDOWN!!!

Pořadí podle DJ Vlada

(jelikož nám zbyla už jen Top 6, tak místo Top 3 dodávám kompletní žebříček):

1.Dean Ray
2.Marlisa Punzalan
3.Reigan Derry
4.Caitlyn Shadbolt
5.Jason Heerah
6.Brothers 3

Toto kolo patřilo určitě k těm lepším, jelikož hned polovina soutěžících zde předvedla výborné výkony. Zítra nás již tradičně čeká vyřazování, ve kterém jako vystoupí jedna z největších hvězd současnosti, písničkář Ed Sheeran, a také australské dívčí pop-rockové duo The Veronicas. Předpokládanými adepty na bottom 2 jsou Jason a Caitlyn. Budou to opravdu oni, nebo nás čeká překvapení? To se dozvíme už za pár hodin.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

X Factor Australia

Diskuze k článku

Počet komentářů: 25
1
Monika
Reagovat

Dean – za me urcite ne, pisen na nej byla prilis hluboko a spise mrucel nez zpival, az prilis velka stylizace do Nicka
Jason – bych se opakovala, sympatak, ktery sice zpival jako o zivot, o to vic komicky v nekterych pasazich pusobil, bohuzel pevecky je uz dost slabej v teto konkurenci
Caithlyn – spatny vyber songu, kde akorat vynikla jeji slaba pevecka kvalita
Reighan – spim, spim , spim…….co nevyzpivam, snazim se jet na doraz a hlas je slabouckej……GG ukaz ji, jak se to zpiva:-))) mimochodem na FB je tento tyden Reighan druha nejhorsi hned za Caithlyn
Marlisa – asik nejlepsi, byt opet me rusil ve vyskach slabej hlas a ten outfit s airbagy byl prisernej
Brothers 3 – tento tyden slabsi vystoupeni, debilni song, debilni ohoz

2
Lucas
Reagovat

Já mám TOP 6 skoro stejně, akorát bych prohodil Reigan s Marlisou :)

Jinak Amnesia je krásná písnička, pro mě nejlepší od 5SOS, asi tak jako Story of my life od 1D :) ale Brothers 3 to vůbec nesedlo a jednoznačně jejich nejhorší výkon

3
Michal V.
Reagovat

deana fakt nedavam a dyl jak 30sec ho nevydrzim poslouchat… jediny kde me celkem nevadil bylo Budapest od George Ezry.

Jason vyborna vec, energie, nasazeni, obcas nektere tony znely dost divne, ale urcite na me pusobi jako clovek co muze delat z fleku koncerty.

Caitlyn porad krasna, ale uz dosahla asi stropu co v tehle soutezi muze predvest

Reigan vyborna, ale pisnicka neni moc do radii, takze masy neoslovi

Marilsa neskutecne, ale ja proste se 14ti letyma zpevakama mam problem, ze me spis zajima jak budou znit za 8 let, az serioznejsi veci nebudou znit detsky… tahle pisen ji hodne sedla, outfit prisernej.

bratry nehodnotim, not my cup of tea.

4
PK
Reagovat

Moje pořadí:
1. Marlisa – skvěle zazpívané, pro mě se konečně vyrovnala touchdownu z bootcampu, jen kostým se mi nelíbil (respektive by se mi možná i líbil, ale ne na tak mladé holce…)
2. Dean – taky skvělé, moc se mi líbila ta „tajemnost“
3. Reigan – ne tak výrazné, ale pro mě určitě lepší než vystoupení s pompézní show
velký odstup
4. Caitlyn – takový její standard, nic zazráčného
5. Brothers3 – nic moc, ale dalo se poslouchat
velký odstup
6. Jason – mně přijde Jason… směšný. Jak tam skotačí. Někomu se to asi líbí, ale mně rozhodně ne. Navíc pěvecky to bylo dost nevyrovnané

Bottom2: Jason, Caitlyn, ale mám obavu o Reigan, ohlasy na vystoupení opravdu nejsou dobré. Ale tak jako tak je téměř jisté, že porota Reigan proti Caitlyn nebo Jasonovi podrží. Já bych každopádně vyřadil Jasona

Jinak začínám mít pocit, že Reigan ani Brothers3 to k výhře nedotáhnou, čímž se mi „silná čtyřka“ zmenšuje na „silnou dvojku“ (Dean a Marlisa, myslím, že oni dva mají momentálně největší šanci)

5
Monika
Reagovat

@PK: Brothers 3 to imho nedotahnou ani na TOP 3, vubec bych se nedivila kdyby dneska stanuli v zone ohrozeni, hodne jim uskodilo odhaleni vysledku. Od te doby je narust negativnich ohlasu. Videla bcyh to maximalne na TOP 4. Reighan uz tape par poslednich kol, myslim si, ze vlak vitezstvi ji uz ujel a nedozene ho. Dean ji z toho vyrovnaneho souboje utekl a je imho nejzhavejsim adeptem na vitezstvi, jedinej kdo by ho mozna mohl ohrozit je opravdu Marlisa, ale ani te prilis neverim. Vidim to tak, ze Dean si jde pomalu a jiste pro viteznou trofej:-)

6
Monika
Reagovat

jooo, bottom two mi udelalo radost:-))))

7
Monika
Reagovat

konecne nejake vyboceni ze zabehnutych koleji, uz me ta nalinkovana nuda nebavila a tesim se na ty ksichty kralovny a koucu:-))))

8
PK
Reagovat

@Monika: Jsem taky rád, že to není pořád všechno podle očekávání, ale doufám, že půjde Jason…

9
Monika
Reagovat

@PK: tak to je jistota, nicmene i ucast v bottom two dava tusit, ze na vitezstvi muze zapomenout a bude rada kdyz se doskrabe do TOP 3

10
PK
Reagovat

@Monika: To jo

11
Michal V.
Reagovat

to jako vazne redfoo chtel aby vylitla reigan a nechal to dojit do deadlocku (according to wikipedia)? rofl…

12
Monika
Reagovat

@Michal V.: ja tomu rozumim, nechtel nest tu tihu odpovednosti na svych bedrech, tak dorovnal skore, aby byl spravedlivy k obema a nechal rozhodnout divaky…..celkem mile gesto…

13
Michal V.
Reagovat

faktem je, ze obvykle v podobne situaci vlastni porotce obou soutezicich odmitne hlasovat….

trochu se divim te zbyvajici trojce, ze nezataktizovali a nevyrazili Reigan, ktera jejich soutezici urcite ohrozuje vice nez Jason… ale to by asi vuci ni nebylo zrovna dvakrat fer…

14
DJ Vlado
Reagovat

@Monika: James Arthur byl taky v bottom 2 (shodou okolností taky v Top 6) a nakonec vyhrál… :-)

15
DJ Vlado
Reagovat

Jestli mi něco opravu udělalo radost, tak je to přímý postup Caitlyn, se kterou jsem se už v duchu loučil :-) A kdyby místo Reigan byli v bottom 2 Brothers 3, byla by u mě radost absolutní :-) Opět se mi potvrdilo, že fandění outsiderům je výhodnější, jelikož u nich má člověk radost z každého postupu, zatímco u favoritů je zklamáním, když nevyhrajou (např. 5. místo Moničky pro mě bylo větším úspěchem než 2. místo GG) :-)

16
Jai Kudo
Reagovat

Já nesleduji ty různý ohlasy a lajkování na YT nebo FB, takže to vždycky píšu, jak to vidím já osobně.
Já se většinou s Vladem dost shoduju, ale tentokrát…ho fakt tak oslnila Marlisa, že neslyší to kvičení a falešný tony ve výškách? Všechny ty přechody odzpívala falešně jak sviňa. Kdyby to někdo předvedl v našem XF tak ho tady rozcupujeme na kusy! Proč jí pořád něco odpouštět, protože je jí jen 14? Ať přijde za 5 let a třeba bude dobrá. Reigan nic moc, ale v té letošní bídě (nějak mně to připomíná lamentace na naším XF nebo SS) asi fakt nějlepší, Dean je o chlup za ní, ale ten chlap mě nebaví, nebaví nebaví! Jenže Caithlyn mimo C&W je poloviční, a Jason už svůj potenciál myslím vyčerpal. O Marlise jsem mluvil a Brothers3 mě tak oteplili pokoj, že jsem musel vyvětrat :-D

17
Ann
Reagovat

@DJ Vlado: I Samantha Jade, která vyhrála před dvěma lety v B2 skončila dokonce třikrát.

Jinak taky jsem očekávala Caitlyn v rozstřelu, ale zřejmě zafungoval B2 efekt. Příště jí fakt očekávám v B2 proti Brothers, což je docela bez šance. (I když bych jí klidně dala šanci, nějak jsem jí přišla na chuť..:D.) Ale je vidět, že na rozdíl od Ameriky a Británie je v AUS hlasování dost nepředvídatelné:)

18
Lucas
Reagovat

Právě, Samantha Jade byla v B2 3x, takže si myslím, že Reigan vyhrát může i tak :) stejně tak i ten James Arthur jednou.. i když zrovna u obou bych tenkrát uvítal, kdyby vypadli, fandil jsem mnohem víc Nathanielovi a Elle Henderson :D

Jsem rád, že je Jason pryč, ale Bottom 2 si zasloužili hlavně Brothers 3, tak snad příště.

19
Monika
Reagovat

No vzhledem k tomu, ze byly odhaleny vysledky hlasovani a Reighan skoncila az na tretim miste, tak bych v pripade silne fans zakladny pocitala, ze ji v dalsich kolech hodne podrzi a ne ze se ocitne dokonce v bottom two. To imho zcela jasne vypovida o tom, ze ta jeji fanouskovska zakladna tak silna nebude, ale kdyz tomu verite, iluze vam brat nebudu:-)))

20
Frantiszek
Reagovat

Reigan výborná. Husí kůže skoro celou dobu :) . Monika troll aka zatvrzelý miláček a znalec toho nejlepšího vkusu opět v akci :)

21
Monika
Reagovat

@Frantiszek: ???? radsi si ujasni komu fandis, at v tom nemas zmatek a nepises kazdej den neco jineho v zavislosti na ostatnich.

22
Monika
Reagovat

@Frantiszek: Jo Reighan byla tak vyborna, ze se z toho dechberouciho vystoupeni cirou nahodou ocitla v bottom two, he hehe. Vytahni si ruku z kalhot a poslouchej priste radsi usima.

23
Frantiszek
Reagovat

Marlisa byla také výborná. Ale její nejlepší vystoupení to bylo opravdu jen v live shows. Na bootcampu zazpívala nejlépe.

Jinak nechápu, co bylo tak skvělého na Deanovi dneska. Byla to celkem průměrná píseň průměrně zazpívaná. Rozhodně bych to neoznačil za Touchdown. Neukázal zde moc poloh. Monotónnost sama.

24
Frantiszek
Reagovat

@Monika: bavíš :) VAustralia XFactor fandím celou dobu Reigan. Když už chceš omílat ty své věty z příručky pro provokatéry, kam jen dohazuješ jména.

25
Frantiszek
Reagovat

Ale pokud se ti ty četné komplexy dokáží tímto zahojit, nebo to alespoň stagnuje, tak ti to schvaluju a fandím i tobě, ať zdárně procházíš životem. Držím palce

Přidat komentář