Panáček v reality show

Hlava Rodiny -díl Kateřina

17. Září 2014 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

[singlepic id=10092 w=615]Třetí díl docu-reality České televize Hlava rodiny je dívčí. Nakládáním s rodinnými financemi tříčlenné rodiny se bude měsíc trápit slečna Kateřina, která je přesvědčená že to zvládne líp než máma. Ty prachy ale mizí tak rychle, skoro před očima …. Co myslíte, dá to?
Dejte to vy i se svými teenegery. Anebo s rodiči. ČT1 čtvrtek 20.55, následujících 7 dnů v archivu


Kateřina Tomanová studuje střední fotografickou školu a proti kolegům z předchozích dílů má jistou výhodu. Zkušenosti s hospodařením a financemi v omezených dávkách má díky pobytu na internátu. Jenže rodinný provoz je přece jenom něco jiného. Na rozdílné představy prý doma naráží pravidelně při nákupech oblečení. Maminka si myslí, že se při tom projevuje jako nepraktická a zbytečně rozhazovačná, dcera je naopak toho názoru, že domácí finanční napnelismus je zbytečný.
Přesvědčí Kateřina mámu, že jí zbytečně křivdí?

Hostem fotograf Robert Vano

Ve dvou předchozích dílech měli aktéři velké plány a při pohledu na kufr plný peněz byli u vytržení. Je zajímavé, že oba teenegeři při plánování výdajů okamžitě vidí a navrhují úspory především u jiných. Kadeřník není nutný, do práce se bude jezdit místo autem autobusem, oblečení, boty nepotřebujeme a zvířectvo by také nemuselo tolik žrát. Spojuje je též přístup k nákupu potravin – čísla na cenovkách mají náhle magickou moc a dávky toho o čem tuší, že není zrovna levné, krátí na minimum – 10 deka šunky pro 4 lidi na dva dny. Vlastní žaludek a zájmy jsou ale přece jenom blíž a platební karta v kapse svádí. Pozitivní je, že oba kluci ve svých plánech operovali s pojmem brigáda. Problém je však váhavost, lenost a nedůslednost ….

V minulých dílech se tedy nakonec nic neušetřilo, v kufru zbylo jen pár drobných. Zda se Kateřině povede lépe, teprve uvidíme. Žádnej učenej ale z nebe ještě nespadl, dobrá zkušenost je v tomhle případě i prohra.

Mně osobně se tenhle počin ČT moc líbí a vřele bych doporučila se nejen dívat, ale pokud máte doma podobně starého puberťáka, tak i vyzkoušet, a nejlépe opakovaně. Pomůžete tím svým dětem a pomůžete i sami sobě. (imho dokonce i v případě, že jste dokonalými rodiči)

Zdroj obrázků: česká televize

okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 10
1
Bobby Brown
Reagovat

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10756381712-hlava-rodiny/bonus/17777-hlava-rodiny-v-poradu-sama-doma/

Filip mi přijde tak trochu zvláštní. Třeba jen nervozita před kamerou.

2
Bobby Brown
Reagovat

Se slečnou Kateřinou to tedy parádně třískalo! Při schůzce na molu už evidentně panu poradci s ní docházela trpělivost.

3
Bacon
Reagovat

Bože, jak to ty rodiny dělají, že mají útratu za telefon 3 nebo 4 tisíce. Naprosto normální veřejná nabídka operátorů je nějakých 700 Kč / měsíc za neomezené volání, SMS a to i s nějakým balíčkem internetu…

4
Bobby Brown
Reagovat

@Bacon: Tohle také nechápu. Já svůj firemní mám do 850 Kč/měsíc, většinou méně.
Jediné co mě napadá jsou prachy za data, protože lidi mají nutkavou potřebu být s mobilem píchlí na internet vkuse. Tuhle fičuru já nepoužívám.

5
John Fortytwo
Reagovat

Pro mě bohužel zatím nejslabší díl (ale pořád naprosto fantastická úroveň celého pořadu), protože slečna byla v pubertě a zkrátka celé natáčení neunesla. Co se týká financí, mrzí mě, že se přehled nákladů ukazuje v záběru na hrozně krátkou dobu, když se dívám ze záznamu, tak si to klidně pauznu, ale pokud se dívám přímo v televizi, tak půlku toho nestihnu pořádně zpracovat. Přesto mi přijdou ty finance nějaké podivné – již zmiňované brutální účty za telefon (wtf?). Druhým příkladem byl minulý díl, jestli jsem dobře viděl, tak v nákladech byl nájem za mamčin kadeřnický salon (9500Kč) – co to je za blbost? Tak buď mám v rozpočtu příjem živnostníka po odečtení nákladů, nebo se tam měly dát celé maminčiny tržby, ale pak se vedle nájmu za salón měla platit i tužidla, barvy, nůžky, apod.

6
Radek
Reagovat

Pozoruhodné je, že vždycky jdou nakupovat do Kauflandu :-) což si pravděpodobně Kaufland zaplatil. Jsem zvědavý, kdy tam někdo na kameru řekne „hrozný, všechno drahý a nic tu nemaj“, to by byla docela sranda. Už posledně se Karel rozčiloval, že tam bylo napsáno „Sleva“ a bylo to dražší než normální mlíko. Zase, to k finanční gramotnosti patří.

Tenhle díl nějak Kateřina nechtěla dělat hlavu rodiny, na druhou stranu si zatím jako první vydělala na svůj sen, který i rozumně zkorigovala, tj. opravit foťák místo nového. I měla rozumná přání, třeba ten polarizační filtr.

7
Sindibád
Reagovat

Katka byla sice finančně negramotná, ale alespoň byla sympatická (až na ten polskej přízvuk)

8
okkvp
Reagovat

K pořadu se dostávám pokaždé se zpožděním, takže lecos je tu už napsáno i za mě. Nicméně i přes různost půbertálních projevů puberťáků, tohle mi přišlo takové nějaké jakoby nahrané a tudíž asi ani nemám chuť uvažovat o tom, jestli se holka fakt nechtěla zapojit nebo co…. Ale možná fakt mají takovou pěknou domácí idilku, nechci jim křivdit. Pro mě ale díl tak nějak o ničem – škoda

k těm výdajům – myslím, že tady nejde o to, jaké kdo má fixní výdaje, ale jak se potomek dokáže vyrovnat s hospodařením s tím co mu po jejich odečtu zbyde. Co se týká těch telefonů – nejsem v tom kovaná, protože máme jiný systém, ale není ono to o několika telefonech? Jakože máma, táta, syn/dcera a třeba i další dítko – každý svůj a pak součet?

Reagovat

Kluk v minulém díle si podle slov matky stahoval drahé hry do mobilu, proto ten účet.

10
Bacon
Reagovat

@okkvp: Jak píše Ajda, Karel odesílal nějaké PremiumSMS, proto tolik platil. To už je ale hloupost rodičů, že mu nezakáží PremiumSMS, příp. nenastaví nějaký strop, přes který se nedostane. V díle s Kateřinou asi sestra telefon neměla, takže mamka, Kateřina, možná ten bratr? Pořád by to dělalo 3x nějakých 700 Kč.

Mám takový pocit, že lidi prostě nemají zájem o snížení těchto nákladů, nezajímají se o konkurenční nabídky, jiné tarify, atd. To pak narůstá celkem rychle.

Přidat komentář