Panáček v reality show

X Factor Australia 2014: rozhodnutí 6. live show (+ video)

15. Září 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor Australia

[singlepic id=10176 w=615]
Včerejší rockové kolo představovalo pro většinu soutěžících hotové peklo. Nezazněl ani jeden vyložený touchdown a došlo hned k několika výbuchům, pročež jsme měli hned několik vážných adeptů na vyřazení. Kteří dva soutěžící se tedy utkali v bottom 2? Kdo nás nakonec opustil? Který porotce při vyřazování absentoval? A kteří hvězdní hosté nás tentokrát poctili svým vystoupením? To vše a ještě mnohem více se dozvíte, když si přečtete následující řádky.

Společné vystoupení Top 8: Maroon 5 – Maps

Vyřazovací část již tradičně zahájilo společné vystoupení zbývajících finalistů, ke kterému si tentokrát vybrali aktuální singl Maps od Maroon 5. Nemůžu říct, že by toto vystoupení ve mně zanechalo nějaký výrazný dojem a nějak výrazně se odlišilo od jiných společných čísel. Za zmínku mi stojí pouze oblečení holek, jelikož Marlisa svým outfitem připomínala hospodyni z prvorepublikových filmů a Reigan zase působila, jako kdyby si odskočila z ranní rozcvičky na letním táboře. Nejlepší outfit měla jednoznačně Caitlyn, šortky s třásněmi a krátký džínový top odhalující bříško byl neskutečně sexy a jen podtrhl její image country princezny.

Hvězdný host: Nathaniel Williemse (Live Louder)

Finalista předloňského ročníku představil svůj čerstvý singl, který světlo světa spatřil před necelými dvěma týdny. Ačkoliv hlasově není Nathaniel úplně můj šálek čaje, tak z obou hostovských vystoupení bylo to jeho pro mě určitě to lepší. Píseň Live Louder má sice trochu retrospektivní nádech, ale je to příjemné a svižné funky, které kdybych slyšel v rádiu, tak nebudu mít nutkání přeladit.

Odhalení bottom 2

Nejméně hlasů včera získaly Rochelle a Caitlyn, jejichž výkony včera patřily k nejhorším, takže tam obě byly zaslouženě. Překvapilo mě však, že postoupil Tee, který včera předvedl tak strašlivé podání legendárních Queenů, že si za to zasloužil minimálně vystřelit na Mars. Když už, tak ho měl aspoň Luke nechat postoupit až jako posledního, ale on tam nechal stát Deana, u nějž byla nulová šance na pád do bottom 2, tím pádem bylo o poslední dvojici jasno a vyřazování tak postrádalo napětí.

Hvězdný host: Meghan Trainor (All About The Bass)

Přiznám se, že o této zpěvačce jsem dnes slyšel poprvé v životě (ani DJ Vlado holt není všeználek) a myslím, že ji ani v budoucnu vyhledávat nebudu, protože mě její vystoupení nezaujalo a tato píseň se nijak nevymyká ze současného průměru tanečně popové produkce.

Zpěv o záchranu

Jako první do boje nastoupila Caitlyn, která si příznačně vybrala píseň Before The Worst od The Script. Na jejím místě bych býval volil nějaký výraznější song, protože musím opět sáhnout po svém otřepaném přirovnání k rychlíku Košičanu. Rozhodně to však bylo lepší než její včerejší vystoupení. Rochelle sáhla po mnohem známějším songu, konkrétně si vybrala Respect od Arethy Franklin. Ačkoliv Rochelle má soulové cítění, tak jsem měl opět problém s její krajně nepříjemnou barvou hlasu ve výškách. Škoda, že si z Arethina repertoáru nevybrala spíš A Natural Woman, kde by lépe prodala své hloubky, které má na rozdíl od výšek pěkné.

Kdo vypadl?

Při samotném vyřazování došlo k neobvyklé situaci, jelikož Natalie nebyla přítomna, tak by zbylí tři porotci rozhodli o tom, která ze zpěvaček soutěž opustí, pouze v případě, že by se všichni shodli na stejném jménu. To ovšem nebylo možné, jelikož Ronan i Redfoo si hájili své svěřenkyně a Dannii byla tím pádem z rozhodování vyloučena. Došlo tedy na deadlock, ve kterém se ukázalo, že nejméně hlasů dostala Rochelle, která tak musela soutěž opustit.

Shrnutí

Za sebe můžu říct, že jsem s výsledkem spokojen, jelikož Rochelle pro mě byla tak trochu Zolo Lebo v sukních – tzn. sympatická mamina, ale z její barvy hlasu ve výškách jsem měl často bolest hlavy a obávám se, že vzhledem k jejímu věku je to neodstranitelný handicap. Oproti tomu Caitlyn není sice majitelkou obřího hlasu a její výkony jsou dost nevyrovnané (jednou je to touchdown, podruhé průšvih), ale x faktoru má za tři, je to sluníčko soutěže a když se jí vystoupení povede, tak mě neskutečně baví, proto jsem rád, že klinickou smrt přežila. V soutěži bych už nadále nemusel slyšet Teeho, ovšem myslím si, že příště už to má definitivně spočítané a nedokážu si představit, jaký zázrak by ho ještě mohl zachránit.

Téma příštího kola má název Judge´s Challenge. Co si pod tím představit, to těžko říct, každopádně však doufám, že úroveň vystoupení bude vyšší než v rockovém kole.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

X Factor Australia

Diskuze k článku

Počet komentářů: 6
1
Lucas
Reagovat

Nevíte, kde byla Natalie? Nějak jsem přetáčel, tak jsem to nepostřehl :)

Jinak, pokud jsem dobře poslouchal, tak Luke na konci říkal, že příští kolo by měli vybírat porotci písničky jeden druhému ;)

To, že vypadla Rochelle mi nějak nevadí, jen mě víc štve to, že Tee tam pořád je :( :D

2
Willadraify
Reagovat

@Lucas: personal reasons…Takze ja osobne si myslim, ze mohla jit na pohreb…Na fb se tahle uvaha taky objevuje…

3
Lucas
Reagovat

@Willadraify: Nevím, jestli se mi to zdálo, ale v poslední době Natalie byla taková občas bez nálady.

4
PK
Reagovat

Nechápu, proč v bottom2 nebyl Tee… Rochelle ta dobrá pozice minule asi paradoxně spíš uškodila (fanoušci si řekli, že má hlasů dost a neposílali a v kombinaci se špatným vystoupením to „stačilo“ na bottom2). Jinak v rámci té dvojice s vyřazením souhlasím – Rochelle jsem sice fandil (nejvíc hned po Marlise), ale za celé působení v LS nepředvedla ani jeden výrazně skvělý výkon, naopak Caitlyn zazářila alespoň v Yoü and I, takže může spíš překvapit.

5
Monika
Reagovat

@PK: Souhlas, imho Rochelle doplatila na dve veci, jednak odtajneni vysledku v minulem kole a potom muze podekovat stylistum, ten posledni outfit s blondatou parukou a kostymem ala dominy byl totalne pres caru. Kez by zverejnili vysledky hlasovani po skonceni souteze, vubec si nemyslim, ze by to ctvrte misto minule byl jedinej ulet nahoru.

6
Ann
Reagovat

Ven mel jít jednoznačně Tee..Caitlyn sice není musí šálek čaje, ale její kvality uznáván a Rochelle kdyz přitlačí, tak její barva zní taky dost nepříjemné, ale rozstrel se ji podle me fakt dost povedl.
Jinak Natural Woman Rochelle zpívala už v JH a nic moc, Respect byl podle me o dost lepší.

Přidat komentář