Panáček v reality show

X Factor UK 2014: 1. a 2.casting: Bylo co poslouchat? Dalo se! (rekap+video)

5. Září 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor UK

[singlepic id=10015 w=615]
Rok se s rokem sešel a ve Velké Británii se o víkendu rozjela 11.řada veleúspěšné pěvecké show jménem X Factor. Začíná zcela nová generace. Hledá se mladá krev, která na hudební trh přinese ryzí originalitu a svěžest. Tahle soutěž dokazuje, že nemusíte vyhrát, ale je důležité mít skvělý hlas a ten se prodere na výsluní i bez výhry. Těšíme se na skvělá vystoupení, těžká rozhodnutí, drsná odmítnutí, parádní porotu a hlavně na výborné hudební zážitky. Kdo se dere do live shows? Kdo má na to být ve finálových kolech? A zvednul nás někdo ze židle?

V září bude rekapy psát pouze Merťas. Ke konci září odjíždím do Bosny a Hercegoviny, takže se vám pokusíme zprostředkovat minimálně video rekap či oslovíme někoho z kolegů. VojtaP naskočí až v prvním víkendu v říjnu, až se vrátí z USA.

11.řada X Factoru doznala několika změn. Na casting se už mohlo chodit ve 14 letech. Tudíž se otevřely brány dalším nadějným zpěvákům, zpěvačkám a skupinám. Velmi dlouho se skládala porota, která byla kromě Louise úplně překopána. Vrátil se otec show Simon, ztracená dcera Cheryl a spajska Mel B. Do této čtveřice se vkládá mnoho nadějí, že bude minimálně tak dobrá, jako jejich kolegové v minulých ročnících. Nejvíce pozornosti bude samozřejmě upřeno na Cheryl. Nejdražší akvizice celé poroty.

A co se od letošní řady čeká? Minulý ročník ovládla s přehledem bachařka Sam Bailey, která každé kolo válela s neobyčejně perfektním hlasem. Jenže do povědomí posluchačů se moc nezapsala. I když musím říct, že v Británii na trhu docela zaválela. Její album složené z cover verzí se stalo nejrychleji prodávané album v prvním týdnu v Británii za rok 2014. A jako první vítěz X Factoru od doby Alexandry Burke, obsadila první místo v žebříčku prodeje. Po X Factoru si také střihla doprovod Beyoncé na jejím turné, když byla v Británii. Ale co písničky? Tam to už tak dobré není. Její první singl hitparády rozhodně nezbořil, i když je to přesně styl, se kterým Sam vyhrála. Kritici ji taky dali co na frak, a tak se čeká, jestli v příštím roce přijde s něčím mnohem lepším. Údajně se nechala v nějakém rozhovoru slyšet, že takováto kompozice prvního cd nebyl její šálek kávy. Drží taky jeden smutný primát, její album bylo nejrychleji nahrané ze všech vítězů show. Tady se hodí fakt přízvisko rychlokvaška. A na to nikdo samozřejmě není zvědavý.

Já bych od letošních finalistů čekal vlnu originality. Jednak na poli osobnostním, tak v oblasti hlasu, ale interpret musí také hýřit originalitou, být příslibem do budoucna a celkově musí mít prostě ten x factor. V době celosvětového úpadku pěveckých reality show je nutné hledat originalitu. Ideální představa. Naplní jí soutěžící v 11.ročníku?

Je třeba ještě říct, že X Factor měl povedenou a velmi nákladnou upoutávku a také velmi dobrý otevírací blok celého ročníku.

Upoutávka na 11.řadu

Otevírací sekvence 1.dílu 11.řady

1.castingový díl

Postoupili:

Blonde Electric

Blonďaté a příliš afektované sesterské duo otevřelo nový ročník. Pochlubily se, že mluví pěti jazyky a že je samozřejmě jejich snem být mezinárodní super star. A musím říct, že holky mi lezly šíleně na nervy. Měly by pouze zpívat, protože tam to taková tragédie nebyla. Bloncka v černých kalhotách byla na tom hlasově dobře, barva hlasu pamatovatelná, ale řekl bych, že ségra v modrých kalhotách jí to trochu kazila, když tam občas vyloženě řvala. Postup? No budiž. V aréně se jim to ale může pěkně sesypat na hlavu.

Reece Bibby

Reece je 15letý kluk, který přišel na konci bloku, kdy nám produkce ukazovala zpěváky s kytarou a jak je Simon nesnášel. Simon požadoval něco spešl, všichni mu zněli tak nějak stejně. No, Reece dle mého taky úplně nevybočil z řady, respektive do ní možná rychle v čase zase zapadne. V aktuálním pubertálním věku má výbornou barvu hlasu, která je znělá a mohlo by se z něj něco vyždímat. Je ale otázkou, jestli v průběhu let nebude dál mutovat a hlas tak nedozná změn. To ale za půl roku nepoznáme. Postup ano. Ale do arény musí pečlivě volit song. Ostatně jako všichni.

Charlie Jones

Charliemu je dokonce 14 let. A je pro lepší adept na postupy v dalších kolech než předešlý Reece. Charlie má jednak velké obličejové charisma a vypadá to, že bude svůj. Zdá se mi i jako silná osobnost. K tomu se přidává rozvrkočená barva hlasu, která mě velmi baví, ale stejně jako u Reece. V průběhu let může hlas ztratit, ale nebo taky získat.

Cloe O´Gorman

Cloe je 17let a svěřila se, že velmi ráda si doma zpívá nahá. Před porotu nahá nešla, ale zazpívala pěkně. A to bude možná ten problém. Bylo to pěkné, ale dle mého nijak originální a něčím zajímavé. Třeba ale překvapí v aréně. Tady to na postup stačilo, ale předpokládám, že u holek bude větší nábuch. Jako každý rok…

Lauren Platt

Mladá 16letá slečna se mi zdá, že mi mohla zaujmout nejen zpěvem, ale charismatem. Vidím v ní nějakého ďáblíka. Něco, co by se mohla spustit v dalším kole. Pokud pekelně dobře vybere song pro arénu, tak by klidně mohla postoupit dál. Ale taky to nebyl ještě zvedák.

Ben Quinlan

Ben byl ze zástupců v bloku uctívačů Cheryl. Mimo jiné tento blok byl pak produkci tiskem a veřejností vyčítán, že moc pozornosti se věnovalo Cheryl. Nicméně Ben přinesl Cheryl zelenou růži. Na tyhle uctívače hodně vtipně reagovala Mel B ve stylu, jako a co já, já jsem vosk? Už jsem myslel, že Bena zařadím do kategorie looserů, ale Ben překvapil. Nebyl špatným zpěvákem, jen kdyby si odpustil divadlo. Stěžejní pro něj bude, jak dopadne v aréně.

Amy Connelly

Amy se už objevila v soutěži v roce 2008. Dotáhla do domu porotců u Cheryl, ale vystoupení pokazila, a tak skončila. V roce 2014 se do soutěže vrací, protože v porotě znovu sedí Cheryl a myslí si, že si k ní vytvořila nějaké citové pouto. A tady to pak začalo vypadat, jako vystřižené z americké show. Od začátku se hodně těžce tlačilo na city, až mi to místy vadilo. Místy to fakt tlačili moc. Amy nezazpívala špatně. Odzpívala velmi procítěně, odhodlaně a s kuráží. Ale vybrala si muzikálovou písničku, která ji sice sedla a rozplakala Cheryl (chvíli to vypadalo, že ukápne slzu i Louis), ale myslím si, že by se k jejímu hlasu hodil nějaký modernější kus. V hlasu něco má a doufám, že se to ukáže v aréně.

Chloe Jasmine

Chloe je asi nejkontroverznější postavou, kterou jsme o víkendu mohli v soutěži vidět. Bulvár a veškeré noviny se do ní opřely, že už v soutěži jednou byla a že nám produkce zase předkládá nějaký zkažený polotovar. Já bych v tom zase takový skandál neviděl. Chloe se v soutěži objevila v roce 2006, kdy jí bylo 16 let, byla za totální ulítlou puberťačku a byla porotou sepsutá jako pes. Prý ať si počká, až dozraje. No a Chloe neudělal nic jiného, než že si 8 let počkala, a do soutěže se vrátila. Tentokrát s velkým a hlubokým hlasem, který je moc hezký a zvučný na poslech. Trochu mi připomíná zpěvačku Emily West, která aktuálně brázdí pódia amerického Talentu. U Chloe bych viděl jeden problém. Zdá se mi, že je to zpěvačka jednoho specifického žánru a s jedním žánrem to nejde utáhnout do nekonečna. Víc nám napoví vystoupení v aréně. V roomu to na postup samozřejmě stačí, protože Chloe hlasové kvality samozřejmě má.

Jay James

Jay zakončoval svým vystoupením sobotní díl. Svěřil se, že v 16 letech se přidal k armádě, ale momentálně v jeho 30 letech je už veteránem. Věnuje se své manželce a několik měsíců starému miminku. Hudbu má rád už mnoho let a chce s ní prorazit na trh a samozřejmě zabezpečit rodinu. A teda když jsem Jaye slyšel poprvé, tak jsem si říkal… Sakra, co to je? Vždyť ten začátek byl strašnej… Pak se samozřejmě zlepšoval, ale pak to zase upadalo. Porota byla poté naprosto nadšená, ale já teda po prvním shlédnutí nadšení nesdílel. Musel jsme si ho pustit vícekrát, abych připustil, že v tom hlasu fakt něco je, hlavně v prostřední pasáží hlas parádně chraptí, možná až hansardovsky. Ale kompaktní vystoupení to rozhodně nebylo. I u Jaye jsem velmi zvědavý, jak to dá v aréně.

TOP 3 nejlepších z 1.castingu

1, Chloe Jasmine
2, Charlie Jones a Amy Connelly
3, Jay James

2.castingový díl

Postoupili:

Stevi Ritchie

Stevi je možná především showman, než zpěvák. Minimálně takhle se ukázal na castingu. Ve vystoupení měl příliš dlouhé pomlky, ale naštěstí to zachraňoval humorem a vcelku dobrou barvou hlasu. Ale… Tady bude také rozhodující až aréna.

Only The Young

Tahle mladá parta lidí odstartovala blok skupin, které nám produkce konečně začala odhalovat. U téhle skupiny cítím potenciál. Celá čtyřka je mladá a svěží, jsou to velcí kamarádi a jejich hlasový fond je na velmi dobré úrovni. Přidejme si k tomu moderní look, hezké tváře a už stačí jen hit. Myslím, že tohle by mohlo na britském trhu fungovat. Rozhodně nejlepší skupina, kterou nám produkce o víkendu představila.

Concept

Hodnocení skupin je vždycky ošemetné. Člověk nikdy neví, jak moc jejich sympatie půjdou nahoru. Concept nejsou hlasově k zahození, ale připomínají mi až moc skupin, které se už ve finálových kolech proháněli. Prostě jako bych to už někdy slyšel.

Arize

Ani trojice holek nebyla k zahození, ale nechce se mi věřit, že by tohle mohla být nová velká pěvecká dívčí skupina. Na postup ano, možná ještě v aréně, ale na další kola bych to neviděl.

Overload

Tahle skupina mi přijde jako dobrá sonda do mainstreamové puberťácké duše mladého a dospívajícího Brita. Po vlně One Direction chtějí být všichni jako oni. Ale 1D jsou jenom jedni a nikdo už nedokže napodobit aktuálně a v současném čase jejich raketovou slávu, která neupadá a stále se drží. Overload se mi zdají jejich lacinou kopií, kde ani hlasově nejsou všichni dobří. Dva tam jsou berní, ale zbytek je křoví. Předpokládám i postup z arény, protože tomu určitě pomohou ukřičené holky v davu.

Kitten a The Hip

Na první pohled velmi nesourodá dvojice. Jí je 28 a jemu 53. Říká se, že láska kvete v každém věku, ale to vypadá, že to hodně přerostlo. Ale pár se má zřejmě rád, mají spolu prcka, tak co nám je do nich. Nás hlavně zajímá, jak zpívají. Vystoupení to bylo strašné. Chlapík se tam nějak kroutil, občas něco zabečel. To jeho vnadná žena létala všude možně, oslňovala netradičním oblečením a zajímavou barvou hlasu, která by mohla utkvět v paměti. Navíc je v ní potenciál, že se s ní může dát pracovat ve všech směrech. Už to vypadalo, že dojde k dech beroucímu rozdělení dvojice, které navrhla porota, ale Kitten se s tím ne*rala, ani ne do vteřiny řekla, že jde do toho sama a nejednoho člověka v roomu to jistě překvapilo. Nejvíc byl asi překvapený The Hip, který takovou rychlovku asi nečekal. Podle výrazu nadšený určitě nebyl.

Andréa Faustini

20letý Ital uzavřel blok zahraničních soutěžících, kteří přišli do této show zkusit své štěstí. Už už to vypadalo, že půjde taky na seznam looserů, ale jeho podání songu od Jackson Five dostalo úplně všechny. To bylo, jako kdyby to zpíval úplně jiný člověk. Parádní hlas s přídavkem motorové pily, který by se v soutěži nemusel ztratit. Teď bude důležité, jak zapůsobí na lidi v aréně. Tam čekám super vystoupení s ovacemi. Faustini by mohl pomýšlet na postup v dalších kolech.

Helen Fulthorbe

V posledních sekvencích druhého dílu si produkce přichystala blok tří žen, které bojují za kategorii Overs a chtějí v pozdějším věku dosáhnout úspěchu v hudební branži. Helen šla v triu jako první. Z jejího hlasu byla cítit jistá zajímavá barva hlasu, ale na další velké pokroky v soutěži bych to neviděl.

Michelle Lawson

Jako druhá šla Michelle a ta mě z této trojky zaujala asi nejméně. Tady bych řekl, že to nebylo ničím extra originální a nebylo to nic, co bychom už někde neslyšeli.

Chloé Thwala

Chloé se mi líbila asi nejvíc. Mám rád zpěvačky velký hlasů a songů. Chloé do této kategorie zapadá. Její hlas je krásný a čistý. Jenže kdo dneska chce velké zpěvačky? Asi jenom Merťas. :-D Uvidíme, kam se Chloé dostane. V aréně by mohla sklidit ovace.

Linzi Martin

Linzi se už moc dobře zná se Simon. V mládí s ním podepsala nahrávací a smlouva a byla členkou dívčí pěvecké skupiny Girlthing. Avšak kariéra se zbortila a všem snům byl konec. Teď, ve 43 letech, přichází svou kariéru, tentokrát sólovou, nastartovat znovu. Docela mě na týhle paní štvalo to, jak si stěžovala, jak to měla za poslední léta strašně těžký. Nemyslím si, že se má až zas tak špatně, když má na krku obří třpytivý náhrdelník, nehty jak pohádky, nohy na jehlách a celkově paní nevypadala, že by nějak strádala. Ale nás zajímá hlavně zpěv. A to byla tragédie. Linzi do toho šla bez hudby a hned jak se neřízeně odpálila, tak to nevěstilo nic dobrého. Poté dostala ještě jednu šanci, ale ta nám ukázala, že Linzi je prostě za pěveckým zenitem. Já bych byl asi taky měkota, kdybych tam seděl a dal bych ji druhou šanci v aréně, ale Simon s Cheryl zachovali chladnou a profesionální hlavu. Tedy hlavně Simon Linzi řekl, že prostě jí nebude lhát, ale že to pěvecky dobrý není. A udělal dobře, protože nač se živit v nějakém vakuu, u kterého víme, že stejně nebude fungovat. Linzi nakonec oprávněně nepostoupila.

Nepostoupili:

Simply The Best

Ne a ne odejít

Árie z Hongkongu

h3>Ukřičená Francouzska

Cheryl po čtyřicítce

TOP 3 nejlepších z 2.castingu

1, Andréa Faustini
2, Only The Young
3, Chloé Thwala

Hodnocení 1. a 2.castingu

No, že bychom viděli nějaké převratné hudební kousky, to se říci nedá. Jsou tu tak tři až čtyři lid, u kterých by se možná dalo pomýšlet na finálová kola, ale k tomu vede ještě velmi dlouhá cesta. V těchto dílech zatím nebyl nikdo, u kterého bych si řekl, že jo, tohle pojede v Live shows, jako jsem si vloni řekl u Luka Frienda a Sam Bailey. Takže první dva díly navnadily, ale stále čekáme na hlavní chod. Porotu snad ani ne třeba komentovat, protože byla fantastická. Úplně jsem zapomněl, jak moc mě baví, když se Louis směje, protože to z něj jde velmi upřímně. Simon už dávno není zařezávač a kat, ale taky si to užívá. Cheryl, na tu je moc krásné se koukat, je citlivá, emoční a do poroty se hodí. Ale ač jsem také její milovník, tak teda musím říct, že tam na mě působí jako strašná primadona. Úplně z tý obrazovky na mě křičí, já jsem tady hvězda, já mám ty hvězdný manýry atd… To mi trochu vadí. A Mel B je typicky velmi vtipná a její humorné vsuvky podtrhává ještě její hrubší hlas. Porota je i letos naprosto super. I když si myslím, že nás budou čekat kontroverznější rozhodnutí.

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

X Factor UK

Diskuze k článku

Počet komentářů: 29
1
Marek UK
Reagovat

Mě se X factor líbi, ale ještě více se těším na veřejné castingy. Porota je v celku fajn, Ze soutěžících mě nejvíce zaujal James a Amy.

3
r@dim
Reagovat

Kde furt berou tak výborné lidi? Amy Conolly byla úžasná. Taky Jay James a překvapil Andrea Fuastini, který na první pohled vypadal na Pěchotu.

4
Ludvík
Reagovat

@r@dim: 64 mil. obyvatel je dost na to aby tam stále byl někdo skvělý :D navíc Britové byli vždycky hudební národ :D

Reagovat

Jinak se omlouvám za opoždění… První učitelský týden mě málem zničil. :) Dál už bych měl fungovat normálně. ;-)

6
DJ Vlado
Reagovat

Z prvních dvou dílů mě zaujali čtyři soutěžící, shodou okolností po jednom z každé kategorie :-)

Only The Young – zatím pro mě jednička, mladá svěží a originální partička plná mladých a pohledných lidí (zvlášť ta blondýnka), co víc si přát? první vážní adepti na live shows

Chloe Jasmine – sice je to trochu podivínka, ale hlas má moc pěkný a cením si jejího jazzového založení, kterým se odlišuje od pelotonu ostatních soutěžících

Jay James – vystoupení jako celek bylo sice poněkud nekonzistentní, ale jeho barva hlasu je hodně zajímavá

Andrea Faustini – čistě po zpěvácké stránce to byl asi nejlepší výkon obou dílu, hlas má pěkný, ale mám s ním trochu problém, že se imho minul žánrem, snaží se zpívat soul, ale jeho hlas je vyloženě bělošský, nemá ten správný černošský feeling, mnohem víc by se mi hodil do nějakého soft-rocku, případně i britpopu

A samozřejmě nemůžu zapomenout zmínit Cheryl, které veškeré hvězdné manýry rád odpustím, protože je to prostě tááák nádherná ženská (a na rozdíl od soutěžících krásek nemůže vypadnout) :-) teď už jen zbývá, aby mi objevila nějakou tu novou Dianu :-)

7
VojtaP
Reagovat

Souhlas s Vladem, Only The Young vidím jako jasné adepty na live show. Přišel s nimi svěží vítr a soutěž by po letech girlbandů a boybandů jen oživili. Myslím, že i Simonovi se v očích zaleskly znaky britské Libry, ten tržní potenciál tam je velký, v případě úspěchu by skvěle doplnili jeho portfolio 1D, Little Mix, 5H. Snad se jim bude nadále dařit, jsem na ně zvědavý, jen doufám, že nevypadnou na úkor uměle vytvořených skupin, aby to nedopadlo jako v Austrálii.

Andreu bych taky asi přiřadil k jinému žánru, v tomto jeho castingu hrál hodně efekt překvapení, jsem zvědavý na jeho arénu.

Jay James teda pěkná sinusoida, jednou mi naskakuje husí kůže a podruhé to tahá za uši. Potřebuje mentora jako sůl, po všech stránkách to bylo nevyvážené. Ta barva je fakt pěkná, když se mu podaří výkony vyvážit, mohl by dojít třeba až do JH.

Zaujaly mě obě Chloe. První tím, jak je odlišná a mohla by do soutěž vnést zase něco nového, ale taky to asi nebude fungovat pořád, Druhá Chloe s velkým hlasem to taky může dotáhnout dál než ostatní z overs. Velké zpěvačky mám taky rád, Chloe je navíc sympa a dobře vypadá, ale bude muset ukázat i něco jiného než jen Whitney, Mariah, atd. aby nebyla jen jedna z mnoha, které po soutěži zapadnou.

Kitty z rozděleného dua taky možná nebude k zahození, ten výběr byl divný, uvidíme, co předvede v aréně. Je zajímavá. Určitě bych usměrnil styling, který spíš ruší než doplňuje dojem.

@DJ Vlado: Se Cheryl taky souhlas, to je porotkyně jako lusk, fakt se na ni pěkně kouká a neztratila nic ze své jiskry. Simona dobře ke konci posledního dílu stetřela: „Taky bychom rádi dali tvůj hlas někam jinam, ale bohužel nemáme ten luxus“ :D Mel B s „chopped liver“ taky zaválela. Obě dámy v porotě jsou velké plus a celkově porota v roomech dobře funguje.
Jinak to s tou Dianou, určitě bych uvítal někoho s takovým x factorem a ještě aby si s Cheryl tak dobře sedly a staly se mašinou na touchdowny, které si fanoušci pouští několik let po soutěži, to by bylo super. Jinak je škoda, jak to s tou „starou“ dopadlo. Nechápu proč se jí neujme někdo schopný, v jejím případě je to neskutečné mrhání talentem.

8
Michaela
Reagovat

Konečně! Mám radost, že tu bude mít o čem diskutovat.

Z I. dílu mě zaujaly hlavně dvě baby, a to: Lauren a Chloe. Obě mají obrovské charisma a myslím si, že budou hodně tvárné. Hlas nebudu komentovat, obě ho mají a krásný. Jinak Lauren mi připomíná Jennel z amerického X-Factoru, je super, že je tak mlaďounká. Chloe mi zase připomíná Katie Waissel (myslím si, že UK verze 2010). Trochu sympatií si u mě získal i Reece Bibi … Jinak nikdo.

Strašně, strašně mi vadí tlačenka a celý ten humbuk okolo Cheryl …, Nicole bych tam viděla raději, mnohem raději. Mel B je hodně v pozadí, ale to jen kvůli Cheryl. Simon je dokonalý, je to Simon. Louise mám také pořád ráda, je to takový ten pravý anglický sympaťák. Myslím si, že porotě bude chybět taková ta správná chemie … Bohužel.

II. díl nám nabídl také nějaké kapely a získali si mě jen a pouze získali Only The Young, jsou svěží, mají charisma a jako skupina fungují dokonale. Jsem zvědavá, co dalšího předvedou. Jinak nikdo.

Jo, Merťasy, promiň, ale strašně mě to bije do očí, ne „Francouzska“, ale Francouzka! Pro příště. Díky.

6, DJ Vlado: Co Lauren? Myslela jsem si, že u Tebe to bude tutovka … ;-)

9
PK
Reagovat

Nejvíce se mi líbili Chloe Jasmine a Only the Young. Vůbec marné ale nejsou ani všechny tři zpěvačky z toho bloku, jen ta videa byla moc krátká na to, aby mě „stihly“ více zaujmout, jsem na ně zvědavý v dalším kole. Zajímavá je i Kitten. Celkově zatím žádný zvedák.

10
Monika
Reagovat

Vubec nesdilim nadseni pro Only The Young, otresne hlasy, ktere spolu vubec neladi, ostre, neprijemne, usislana blondyna, a to amaterske vybrnkavani na kytaru taha za usi. No a ten typek s kytarou a vlnou ala Travolta ten ma teda ranu:-))))

11
Monika
Reagovat

Mertasi na tobe me vzdycky bavi, ze toho nejvetsiho trageda oznacis za vrchol dilu:-)))) A nemyslim to vubec zle momentalne, ale opravdu nevim, kdy si delas srandu a kdy to myslis vazne. Andréa Faustini je imho absolutni looser, kterej si asik nestihnul rano dojit na zachod, tak svoji potrebu dokonal pred porotou. Taha ty neprijemne tony az z paty, do toho jeste prida bekani, no fakt sila, a to ani nemluvim o prisernem projevu a x factoru na bodu mrazu. Na to, ze by tenhle vidlak oslovil lidi a stal se hvezdou bych nevsadila ani petnik.

12
PK
Reagovat

@Monika: U toho Andréy naprostý souhlas, já měl problém ten jeho zpěv vůbec doposlouchat do konce…

13
DJ Vlado
Reagovat

@VojtaP: Ano, Dannii ty skupiny v Austrálii dost podělala (což bych od tak zkušené mentorky nečekal), i když se dá spekulovat, jestli to není spíš dáno nějakým manuálem, že ty uměle vytvořené skupiny musí vždycky projít do live shows. Faktem je, že se ani jedna z nich nepovedla a kdyby místo XOX postoupily Paris Inc. a místo YTY rovnou Brothers 3 (a na DK by zbylo místo pro Ryana), mohlo to být o něčem jiném. Snad to v UK se skupinami dopadne líp a zvlášť Only The Young do live shows dojdou, i když u Louise se obávám, co zase podělá, zejména mám obavu, že tam bude chtít protlačit ty dvě elektrické bloncky :-(

ad Diana – njn. to osmdesátkové retro, které vytvořila na druhém CD, je sice zajímavý experiment, ale nějakou větší perspektivu to nemá :-( přitom na prvním CD měla několik opravdu skvostných songů, které si rád pouštím do dneška (stejně jako její soutěžní touchdowny). Mnohem větší radost mi dělá má druhá největší britská oblíbenkyně Janet Devlin, jejíž debutové album Hide And Seek je prostě skvělé (jen je škoda, že mediálně je Janet dost přehlížená, protože pokud má někdo šanci zaplácnout místo na trhu po The Corrs, je to právě ona), a zrovna tak se těším na debut tvé bohyně Elly (kterou mám mezi Britkami na 3.-4. místě spolu s loňskou Mel), jejíž oba singly jsou výborné :-) Je tam trochu paralela s US verzí, ze které mi taky druhá největší oblíbenkyně Bea dělá větší radost než No. 1 favoritka Drew (a ten rozdíl je ještě větší než v UK, jelikož Diana po sobě aspoň zanechala dvě plnohodnotná CD, ať už jsou kvality toho druhého jakékoliv), která dosud vydala jen jedno EP s nudným pilotním singlem a pár covery, zatímco Bea má co píseň, to potenciální megahit (a imho je jen otázkou času, kdy prorazí i v Evropě) :-)

@Michaela: Lauren mám zatím v kategorii „počkám si do arény“, působí zajímavě a charismaticky, ale z krátké ukázky jsem si zatím na zpěv nestačil udělat názor, přičemž něco podobného platí i pro první Chloe :-)

Jinak na rozdíl od tebe preferuju Cheryl před Nicole, jelikož holky jsou pro mě klíčová kategorie a Cheryl to s nimi prostě umí (ne náhodou se jí dvakrát povedlo dostat hned dvě do Top 4), zatímco Nicole se u holek vloni až tak neosvědčila (její největší botou bylo samozřejmě vyřazení Melanie, a to nejen proto, že to byla moje srdcovka, ale hlavně proto, že s ní měla Nicole největší šanci u diváků bodovat a kdyby ji nevyřadila, tak nemusela zůstat jako první z poroty bez práce). Nějaké ty spoilery o kontroverzním rozhodnutí, které Cheryl v bootcampu údajně udělala, beru zatím s rezervou, jelikož v Austrálii taky dost lidí vyčítalo Ronanovi, že vzal do živáků Caitlyn na úkor „lepších zpěvaček“, ale když opominu poslední vystoupení (kde ji chtěl ukázat mimo comfort zone), tak se zatím vždycky ukázalo, že měl při jejím výběru šťastnou ruku a je to jeho nejlepší želízko v ohni :-)

14
Michaela
Reagovat

@DJ Vlado: Také se bojím, jestli Louise zvládne skupiny ukočírovat. Bývalo by se mi líbilo, kdyby skupiny dostala Mel, holky Cheryl, OVERs Louise a Simon kluky, ale bohužel …, to už je teď stejně jedno.

Tak doufám, že to Lauren zvládne …

Víme vůbec někdo, kdy začnou castingy z haly?

Máš pravdu, že Nicole to s holkami moc nezvládla, ale naopak, když měla kategorii kluků, byla nepřekonatelná … Cheryl se mi líbí, jak později pracuje se svým týmem, ale tady v castinzích se mi nelíbí, ani 2 x sympatická mi není … Myslím si, že to hraje hodně na to, že je považována za hvězdu letošního X-Factoru.

Uvidíme dále, byly jen dva díly a mně utkvěla jen Chloe (Jasmine), Lauren a Only The Young.

Už se těším teď na víkend! Snad nám nějací koníci přibudou!

15
Monika
Reagovat

No ja jsem dost zvedava na tu tady vyzdvihovanou Caithlyn v australskem faktoru, vubec si nemyslim, ze to je nejvetsi zelisko v ohni pro Ronana. Jeste jsem se nesetkala v zadne diskuzi, ze by ji Australie milovala, naopak reakce na ni jsou spise negativni a spekuluje se o jejim brzkem odchodu a prani na bottom two. Imho zcela jasnou jednickou Ronana je Marlisa.

16
DJ Vlado
Reagovat

@Michaela: Před dvěma lety sice Nicole s klukama dost bodovala, ale abych se upřímně přiznal, tak z jejích tehdejších koní mi konvenoval pouze James (a i jemu jsem přišel na chuť až na vícerý poslech). Jahmene byl přesně ten typ mečáku, který absolutně nemusím, a tragéda Rylana radši nebudu komentovat, abych nebyl vulgární :-) Nejvíc se mi Nicole líbila v 1. US řadě s Overs, kde především Joshe, který byl její vlajkovou lodí, mentorovala skvěle :-)

Jinak jsem docela rád, že kluky má Mel, protože podle yeeyova spoileru letos opět soutěží Paul Akister, kterého vloni Louis vyhodil v JH, přestože to byl mezi kluky imho nejlepší zpěvák (vloni ten JH byl vůbec šílené popraviště favoritů, viz. Melanie, Joseph, Paul atd). A jelikož Mel je černoška, tak je zde naděje, že by jí Paul mohl stylově konvenovat a mohla by ho vzít do live shows. Paulovou výhodou je, že se v té šestici kluků, kterou spoiloval yeey, vyloženě vymyká a spolu s Andreou je tam nejvýraznější, zatímco čtyři zbylí kluci jsou totálně na jedno brdo :-)

@Monika: Tím „želízkem v ohni“ jsem nemyslel co se týče cesty soutěží, ale komplexní hvězdné kvality, kterými Caitlyn Marlisu (o Sydnee nemluvě) drtivě válcuje :-) Taky si myslím, že nejdál z Ronanových holek dojde Marlisa, ne proto, že by byla až tak úžasná zpěvačka, ale proto, že je to dítě a leccos se jí proto odpustí :-) Nicméně internetové diskuse bych nepovažoval za směrodatné. Napadlo mě, že Caitlyn by mohla teoreticky mít jako country zpěvačka velkou podporu na venkově, protože venkovští lidé nemají čas vysedávat na netu, jelikož přes den tvrdě makají, ale když pak večer zasednou k televizi, tak ty hlasy pošlou (na rozdíl od puberťaček z FB, které lajkují a sdílejí o 106, ale když dojde na hlasování, tak skutek utek). Stačí si vzpomenout, jak předloni v XF US válcoval hlasování Tate, který taky nebyl bůhvíjaký zpěvák a podporu na netu neměl zas tak velkou, ale jelikož byl country man, tak měl širokou podporu Amíků, kteří na net nechodí. Nebo vloni na jaře Voice US vyhrála Danielle Bradbery, rovněž country zpěvačka a typově podobné sluníčko jako Caitlyn :-) Teď už jde jen o to, jestli Australani mají stejně rádi country jako Američani :-)

17
DJ Vlado
Reagovat

Ještě dodatek k Paulovi: pokud ho Mel do živáků vezme, tak má imho předplacené druhé místo, na kterém v XF UK už dvakrát skončili kluci, kteří se podobali českým vítězům, a stejně jako Jahmene Horvátha a Nicholas Drdu připomíná Paul Chodúra :-)

18
Lucas
Reagovat

Pro mě už je teď favoritkou Amy, tak uvidíme, co předvede dál :)

19
Ann
Reagovat

Tak nejvíc mě asi zaujala Lauren, o kus dál mám Jamese, Chloe, Amy, Only the young a Andrea.
Pak prej do XF přijde Amelia O’Connel, má favoritka z voicu UK, která bohužel prohrála battle s Rachael O’Connor.

btw. už jsou známé top 6 do jh, vypadá to docela slibně, jen je mi docela líto že Louis ujíždí na boybandech a girlbandy většinou dost povyhazoval:(

20
DJ Vlado
Reagovat

@Ann: Ty šestice pro JH by mě velmi zajímaly :-) Nebyl by nějaký odkaz? :-D

22
DJ Vlado
Reagovat

@Ann: Díky :-) Prošel jsem si to a zvlášť holky vypadají zajímavě (především mě těší, že jsou typově i žánrově pestré, na rozdíl od kluků) a dokonce jsem si mezi nimi našel jednu potenciální favoritku :-)

24
jab
Reagovat

@DJ Vlado: Joo, to já taky. Čistě náhodou jsem si ji zadal do googlu (má moc hezké křestní jméno :-)) a vypadá pro mne velmi nadějně :-). Jinak ostatní soutěžící jsem ještě nezkoumal, nechám se překvapit v dalších castinzích a budu se těšit :-).

25
DJ Vlado
Reagovat

@jab: Na tvojí favoritku mám hned dva tipy :-) Tou mojí je ovšem ta třetí z těch, které nám ještě neukázali (hlasově mi vzdáleně připomíná mou tuzemskou bohyni) :-) Nicméně všechny ty holky mají něco do sebe a líbí se mi, že každá z nich je trochu jiná (zatímco o kluků mi hned čtyři přijdou jako přes kopírák), o to napínavější bude boj o finálová místa (víc než v Austrálii, kde byla trojka holek Marlisa, Caitlyn, Sydnee de facto od začátku jasná) :-)

26
Ann
Reagovat

@DJ Vlado: Pokud myslíš tu předposlední, tak ta mě taky dost zaujala, jen se o ní bojím, aby jí nečekal osud Janet Devlin nebo Abi z předchozích ročníků. Pak mě zaujala ta první.

A očekávám že v jh bude asi vyřazená ta, kterou Simon označil ‚potentional winner‘, něco jako Gamu kdysi.

27
DJ Vlado
Reagovat

@Ann: Naopak myslím tu první, ta má hodně zajímavou barvu hlasu, navíc je to vyloženě hvězdný typ (tak trochu Beyoncé křížená s Janet Jackson :-D), už proto si myslím, že by jí Cheryl měla vzít do live shows :-) Nicméně ta předposlední je taky hodně zajímavá, taková osobitá písničkářka (i proto je to jeden z mých tipů na jabovu favoritku), ovšem taky se obávám, aby jí nepotkal osud Janet nebo Abi :-( Ohledně vyřazení té „potentional winner“ v JH – to mě nenapadlo, ale něco na tom může být, i když by jí byla škoda, protože hlas má krásný a je to typ, pro který by Britové hodně hlasovali.

Reagovat

Dnes ve 20:30 vyjde článek k aktuálním rekapům, tak s diskuzí k aktuálním dílům přesuňte do nového článku. Díky ;-)

29
jab
Reagovat

@Ann: Viděl jsem pár jejích videí na yt podle mne působí na podiu mnohem sebevědoměji než Abi, ale zase kdoví jestli někdy vstupovala před takových davem jako je v live shows.

Přidat komentář