Panáček v reality show

UTOPIA: V USA začína najväčšia reality show sveta! (video)

24. Srpen 2014 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

[singlepic id=9967 w=615]
Už tento týždeň odpáli americká stanica FOX najväčšiu reality show a zároveň sociálny experiment v dejinách televízie. Reality show trvá neuveriteľný rok. V Holandsku sa projekt blíži už do svojej záverečnej tretiny. Televízia FOX hľadá náhradu za neúspešný X Factor a nestále klesajúcu šou American Idol. Bude UTOPIA hitom?

Základne informácie o show:

– 15 súťažiacich prichádza na opusté miesto – pieskovisko (“sandbox”)
– jedna súťažiaca je tehotná
– súťažiaci musia budovať všetko krok po kroku a vytvárať všetko od počiatku
– súťažiaci nemajú žiadnu obživu, žiadne sociálne zariadenie, jednoducho nič
– sledovať ich bude približne 130 HD kamier a televízia bude prinášať 24-hodinový online stream
– reality show trvá ROK a súťažiaci nemôžu opustiť toto miesto
– pozemok má celkovo rozlohu približne 12 000 km2 (štvrtina rozlohy Slovenska)
– štáb nezasahuje do diana súťažiacich ako v iných „kontajnerových“ reality show

Súťažiaci prídu po prvý raz do Utopie v piatok 29. augusta. Ich príchod môžu diváci sledovať na internete. Televízna stanica FOX odštartuje veľkú reality show v nedeľu 7. septembra dvojhodinovým špeciálom a pokračovať bude klasickými hodinovými zostrihmi vždy v utorky a piatky.

Utopiu vymyslel holandský televízny producent John de Mol (autor formátov ako Big Brother, Faktor strachu a Hlas) a túto novinku spustil začiatkom januára.

V Holandsku beží Utopia od januára tohto roka, aktuálne prežívajú súťažiaci svoj 234. deň v novom svete. Úvodný týždeň sledovalo v Holandsku 1,4 mil. divákov, šou však postupne klesla pod milión.

Elko

Reality show = pre niekoho odpad, pre niekoho zábava. Panáček patrí medzi najlepšie portály, ktoré informujú o reality show. Vďaka Panáčkovi som spoznal mnohých ľudí, s ktorými som zostal v kontakte doteraz... a aj preto mám rád Panáčka ;-)

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 9
1
Compact
Reagovat

Upřímně,
myslíte si, že tato show dorazí i k nám? Popřípadě která z TV koupí licenci?

Mě to přijde pro Český trh nepoužitelné s vidinou velmi nízké sledovanosti.

2
Ludvík
Reagovat

@Compact: Tohle u nás nemá šanci… přiznejme si, čeští diváci jsou antifanoušci realityshow a teď si vemte že by nějaká televize přišla s realityshow vysílanou celý rok… Myslím, že to je i dost finančně náročná záležitost, navíc cokoliv s 24 hodinovým snímáním dění kamerami jsou pro průměrného diváka „další Vyvolení“…

3
Elko
Reagovat

Je to pre československý trh nepredstaviteľné. Jedine, že by tento projekt zafincoval silný sponzor :-)

4
fx
Reagovat

Jen to o nejvetsi reality show mi prijde prehanene… A co byl potom Big Brother v Nemecku, kde nepostavili dum, ale vesnici a v pripade neupadajici sledovanosti tam meli zustat uz naporad? Sice to vydrzelo jen rok, ale i tak…

Kazdopadne ale sledovat urcite budu, uz dlouho se na to tesim. Jen by mohly byt epizody tydne aspon tri, jako to ma americky Big Brother :-)

Pro cz trh urcite nerealne, leda ze by to byla nejaka EU verze a mluvili by spolu anglicky. Tak nejak bych si predstavoval EU Amazing Race :-)

5
Ludvík
Reagovat

@fx: Takhle si představuju spoustu realityshow :D

6
Katynka
Reagovat

A ta těhotná – to teda pro mě není do takového formátu normální! Nemají nic, žádné jídlo a jde tam těhotná, pro mě je to hazard, navíc si nemyslím, že má šanci to vyhrát, když to má být rok, tak to asi nepůjde. Nepíše se o vyřazování, takže možná ji tam diváci udrží co nejdéle, aby viděli, zda to zvládne. Ale já bych do toho určo nešla.

7
Daniel
Reagovat

Je to 12 000 m2? To opravdu neni ctvrtina Slovenska :-)

8
fx
Reagovat

7: To je fakt… :D Toho jsem si ani prvně nevšiml při čtení… Tohle znamená rozměry cca 110 na 110 metrů… To by muselo být Slovensko sakra malé :D :D :D

9
Pierre
Reagovat

Sandbox není označení pro pískoviště,ale zdánlivě otevřený volný svět. To samé rozloha, je 3 akry.

Přidat komentář