Panáček v reality show

X Factor Australia 2014: 2. rozhodnutí, komu Legendy zlomily vaz?

19. Srpen 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor Australia

[singlepic id=9935 w=615]
V minulém večeru zazněly hudební legendy, pro některé finalisty byly ovšem příliš velké sousto a jednomu z nich se stanou přímo osudným. Adeptů na Bottom 2 je bohužel více, než jich tam ve skutečnosti může spadnout, jen diváci rozhodnou, kdo dostane druhou šanci a kdo si zazpívá o záchranu před porotou. Jako vždy nás čekají také hvězdní hosté. S TOP 12 si společně zazpívají legendární „one hit wonder“ – skupina Hanson, dále vystoupí nové seskupení G.R.L. a finalistka britského X Factoru 2012 Ella Henderson.

Společné vystoupení TOP 12 a Hanson (Hanson – Get The Girl Back/Mmmbob

V Austrálii se ukázala skupina Hanson, aby se připomněli a taky dokázali, že ještě nepatří do starého železa. Nejdříve skupina začala sama, kdy zazpívali svůj nový singl Get The Girl Back. Ten zní mnohem lépe na nahrávce než v živém provedení, které mi přišlo trochu bez energie. Každý čekal, kdy rozbalí svůj 17 let starý šlágr, ten si s nimi zazpívala celá TOP 12.

Hvězdný host: Ella Henderson – Ghost

Každý kdo mě čte v článcích a diskuzích ví, že Ella je moje superfavoritka. Tak jako má kolega Vlado Moničku, já mám Ellu. Když jsem poprvé viděl casting Elly, tak jsem hned věděl, že z ní bude jednou velká hvězda. Nechápu, jak to tenkrát britové nemohli vidět?! Za dva roky, kdy v X Factoru skončila neprávem až na 6. místě, ušla dlouhou cestu, po soutěži si dala na čas a čekání se nemohlo vyplatit lépe, Ella dospěla do krásy a vyzrála jako osobnost. Ella se stala zatím nejrychleji prodávaným britským interpretem roku 2014 a její singl Ghost už dva měsíce okupuje top 5 britské singlové hitparády, z čehož byl hned 2x první a již dosáhl platinového ocenění. Abych tu jen neplácal o tom, jak má Ella skvěle nakročeno, právě singl Ghost si vybrala pro vystoupení v australském X Factoru. Zkrátka jako vždy hvězdné vystoupení jak se patří.

Odhalení Bottom 2

Přes hvězdné hosty se dostáváme k rozhodnutí. Tento týden nejméně hlasů od diváků obdržely hned dvě skupiny. Younger Than Yesterday a XOX, kupodivu obě skupiny dala dohromady porota. Kde se stala chyba? Tohle je nepochybně další špatný týden pro Dannii, tento je ještě o to horší, že možná bude postavena před „Sofiinu volbu“. Druhé jmenované jsem v rozstřelu čekal, přestože moji bottom 2 okupuje už druhý týden Adrien a Tee, kteří opět vyvázli bez úhony a asi se jich jen tak nezbavíme. U YTY jsem čekal, že je podrží fanynky, ale asi jich zase tolik nebylo a možná je taky nakrklo, že jejich oblíbený cover od 1D nebyl tak dobrý. Je to jasné, za mě bych jednoznačně dál poslal XOX.

Hvězdný host: G.R.L. – Ugly Heart

G.R.L. je poměrně nový americko-britsko-kanadský girlband, který má na svědomí stvořitelka The Pussycat Dolls Robin Antin. Holky mají za sebou úspěšnou spolupráci s Pitbullem a filmový soundtrack. Nyní jdou s kůží na trh a vydaly album, které bylo právě v Austrálii dobře přijato. Singl ze stejnojmeného debutová alba Ugly Heart se rozhodly zazpívat také v show. Moc odlišné od Pussycat Dolls to není, jde z toho cítit podobná nálada, jen dívkám chybí nějaká frontmanka kalibru Nicole Scherzinger.

Zpěv o záchranu

První šly na řadu XOX. Vybraly si Nobody’s Perfect od Jessie J. Škoda, že Jessie J australská produkce nepovažuje za legendu, protože to byl o poznání lepší výkon než včera. Emoce a napětí, které v holkách probudila hrozba vyřazení je něco, čeho by se měli do budoucna držet. Harmonie sice nebyly úplně OK, ale tím drivem to vynahradily a jen potvrdily, že by měly postoupit na úkor slabých YTY. Ti vyrukovali s Imagine Dragons, jejich skotačení po pódiu je jistě symatické, hlasově už to tak sympatické opět nebylo. Škoda, viděl jsem v nich jistý potenciál (ale to u Trill také), který téměř naplnili v prvním kole aby ho v hned dalším pohřbili. Myslím, že to porota nebude mít těžké a Dannii se asi těžkému rozhodování vyhne.

Kdo soutěž opustil?

Bylo to přesně tak, jak jsem čekal. Právem dále postupují XOX. Formace YTY neměla dlouhého trvání.

Shrnutí

Za postup XOX jsem rád, holky mají ještě co nabídnout. Jediným boybandem tak zůstavají Brothers 3. Uvidíme, kam se zbylé skupiny pod vedením Dannii dostanou, je možné, že už opět nastala doba, kdy skupiny přestaly táhnout??? Stále bych raději preferoval vyřazení dvou slabších kluků Adriena a Tee. U Adriena asi zafungoval B2 efekt a u Teea bůhví co každý týden funguje, nejspíš se australanům líbí, jak si vybere nejhůře vhodný způsob, jak zazpívat klasiku. Příště nás čeká novinka. Decade challenge! Každý porotce dostane přidělenou jednu dekádu, ze které bude muset pro své svěřence vybrat píseň.

Jste spokojeni s vyřazováním? Koho byste poslali domů vy?

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

X Factor Australia

Diskuze k článku

Počet komentářů: 14
1
PK
Reagovat

Tak já to s Ellou mám úplně stejně jako Vojta, taky je to „moje Monička“ :) Jenom doufám, že na úspěch prvního singlu naváže i ten další, Glow, který se mně osobně líbí ještě víc :)
Jinak s vyřazováním spokojenost, kdyby v dalších kolech vypadli Adrien a Tee, tak mi už ze zbývajících nikdo nebude vadit.

2
Monika
Reagovat

Dannie jako mentorka skupin fatalne selhala a muze byt rada, ze byla udelena DK a ma tak aspon jedine zelizko v ohni. Nechapu, jak takova zkusena mentorka mohla dat prednost tem trem tragedum pred Brothers 3, uz jejich vystoupeni v dome porotcu bylo na hvezdnou pechotu.
Skoda, ze se nevypadava po dvou a trochu se neurychli ten proces, nebavi me sledovat minimalne polovinu tragedu na jevisti.
S vyrazenymi samozrejme spokojenost, ale klidne mohli vzit domu i XOX a nic by se nestalo. Ja nevim, zda ctete FB, ale co jsem mela moznost proletnout zbezne, tak zrovna Tee patril k nejlepsim v tomto kole dle Australanu, sice FB neni vysledek hlasovani, ale i tak si nemyslim, ze by Tee byl brzo na odchodu.

3
Lucas
Reagovat

Bottom 2 jsem měl stejný jako ty, Vojto… YTY mi jsou nějak celkem jedno, ale myslím, že časem by z nich mohlo být alespoň něco… XOX příště snad budou lepší. K Teemu už mám trochu averzi, zase nějakej můj oblíbenec :DD

A Ella byla jako vždy skvělá :)

4
jab
Reagovat

Ella naživo snad ještě lepší než ve studiové verzi, její hlas hlavně v nižším polohách jakože fakt WOOOW! Pro mne je holt jedničkou přeloňského X Factoru UK ona :-).
Vyřazování dopadlo spravedlivě, holky byly v sing off lepší, i když nevyrovnané – obě dámy komplet v fůžovém perfektní, fialová slečna a slečna v sukni jim to dost kazily, hlavně ta druhá. Kluci jsou sice showmani, ale pěvecky pořád dost pokulhávají. Příště doufám v odchod Adriena, já si u něj začínám vzpomínat na Karola Komendu ze SS 2013. Oba podprůměrní zpěváci, oba androgynní typy, akorát toho Karola jsem měl (a mám) oproti Adrienovi rád, protože ten může něco zajímavého přinést jako skladatel a muzikant, u Nookadua jaksi nevěřím ani v to. Tee sice absolutně není můj šálek čaje, ale zpívá minimálně o level líp než jeho stájový kolega.

5
Frantiszek
Reagovat

@jab: Tak tak. Podle mě ale spousta zpěváků, kteří mají na to zpívat živě a mají na to hlas, zní mnohem lépe naživo než ve studiáku. Na živo slyším i jemné vady v jejich hlase a je to mnohem přirozenější a člověku bližší než trochu strojově znějící studiová nahrávka.

6
Frantiszek
Reagovat

Jinak XOX mnohem lepší než v LS2. Akorát té růžové bylo trochu moc.
Zase se budu opakovat, ale měly tam být Paris INC místo těch trapných YTY.

7
Prochor
Reagovat

Hele lidi. Já starej chlap a milovník rocku žiju na Zeleném Pruhu v Praze. Dneska nastupuju do 205 autobusu a napoiti mně si sedne Sabina Křováková. Koukne na mně, kouku na ní a ona ví, že já vím. Nechtěl jsem hrát trapné divadlo jako její fanda protože vedle ní seděl nějaký frajer a tak jsem se tvářil neutrálně. Už jí asi nepotkám. Ale hned doma jsem si pustil tohle:
http://ocko.tv/video/limuzina-06-09-2013-sabina-krovakova-11473/
Náhoda je zajímavá. Jinak Sabča vypadá pořád stejně sympaticky A poznáte jí po hlase.

8
VojtaP
Reagovat

@PK: další fanoušek, super :) a slyšel si už studiovou verzi Missed a novinku „Yours“?
http://www.youtube.com/watch?v=is54f6Mw9wQ&feature=youtu.be
Na Missed jsem čekal už od podzimu 2012 :D studiová verze je stejně nádherná jako ta z castingu, myslím, že by to také měla vydat jako singl, možná by to překonalo i Someone Like You. Chapter One bude jistě lahůdkové album, už teď cítím minimálně nějaké ty Brits. :)

(edit okkvp: upraveno vzhledem k návaznosti na „recent post box“, kde tag odkazy zlobí)

9
PK
Reagovat

@VojtaP: Slyšel, obě naprosto skvělé :) Ještě by mohla vydat studiovou verzi Believe.. Jsem rád, že se jí tak daří, zvlášť po tom, jak skončila v X Factoru… (dodnes nechápu, proč nedošla alespoň do Top 2)

10
VojtaP
Reagovat

@PK: Believe bude tuším na deluxe verzi alba, takže o to nepřijdeme. ;-) nj, to.finále si zaslouzila, nad hlasováním Britů opravdu nekdy zustava rozum stat.

11
Frantiszek
Reagovat

@PK: P“ředevším přeci proto, že Britové jaksi zapomněli posílat hlasy svým favoritům a ocitli se James a Ella v bottom 2. Těžké přetěžké pro kouče to byly časy.

12
libena
Reagovat

@VojtaP: @Frantiszek: já bych ale stejně tenkrát poslala dál ellu místo jamese…v austrálii byla skvělá, ještě že už nemá ruličku na hlavě!

jinak mě australský x factor tentokrát zklamal, největším tahounem na koukání je pro mě ronan…

13
jab
Reagovat

Vzhledem k tomu, že možná budu pár dní mimo internet, napíšu svá hodnocení aktuálního kola už sem:

Moje pořadí tedy:
1. Jason – Tohle byla jízda od začátku do konce, neskutečná nálož energie. Navíc se mi velmi líbí jeho věčně pozitivně laděná osobnost.
2. Sydnee – Nádherná něžná verze profláklého megahitu. Akorát mi vadily ty příšerné falzety, příště už by se do nich radši pouštět neměla.
3. Caitlyn – Opět spolehlivý a hlavně patřičně záživný výkon, budu se opakovat, ale líbí se mi jak si umí v písni pohrát s pěveckým výrazem i výrazem obličejovým.
4. Rochelle – Tohle jí sedlo, konečně žádný kabaret, perfektní uvěřitelný výkon. Gratuluju.
5. Reigan – Opět nezklamala, ale u mne to trochu v konkurenci (btw. mnohem mnohem silnější než minulý týden) maličko zapadlo. I tak si ale drží svůj vysoký standart.
6. Brothers 3 – Dobře to rozjeli, předvedli autentické vystoupení skoro jak z koncertu v nějaké irské hospodě. A tím teď myslím hodně nadprůměrný koncert, žádný lokální sešlost.
7. Dean – Sedlo mu to líp než minuýl týden, příjemná kytara, ale hlasově trochu matné. Nicméně jisté množství plusových bodů mu vždy spolehlivě přihraje jeho charisma.
8. Marlisa – Za mne její nejlepší výkon v live shows, konečně jí Ronan netlačil do něčeho, na co zatím nemá odžito…i když, Pomádu miluju a dodnes mám v paměti, jak tuhle píseň zpívá Newton John se zasněným pohledem upřeným kamsi ke hvězdám…u Marlisy mi tenhle prožitek docela chyběl, navíc trochu působila dojmem, jakoby to chtěla už mít za sebou.
9. XOX – Víceméně navázaly na první live shows, akorát se zas projevily rozdíly mezi silnější polovinou (raperka a slečna v sukni) a tou slabší, i když slečna v policejní čepici si výrazně napravila reputaci víc než povedeným závěrem (nicméně výškám by se radši měla vyhýbat).
10. Tee – Neurazilo, nenadchlo, vystoupení z podobného ranku jako to Jasonovo, ale o poznání horší. Nemělo to ty správné „guľe“.
11. Adrien – Sice mu to sedlo zatím nejvíc ze všech live shows, ale přišlo mi, že byl celou dobu nad tónem – občas trochu, občas pořádně.

14
Monika
Reagovat

@jab: Ja se k tobe tedy pridam s hodnocenim.
Jason – budu se opakovat, ale silne mi vadi u chlapa slabe hlasy, takze muj cup of tea nikdy nebude, nicmene ocenuji na nem energii s jakou do toho jde a je to celkem sympatak
Sydnee – hruza, velkej omyl v teto show, ty prechody byly strasne, celkove to bylo utahane, bez stavy, totalne zprasila muj oblibeny song, kez by uz vypadla mrtvolka
Caithlyn – jeji nejslabsi vykon v soutezi, velmi spatny vyber songu
Rochelle – ach ty vysky, ty jsou proste nezkousnutelne, ale i tak asik zatim jeji nejlepsi vykon v soutezi
Reigan – protekcni panenka, opet velkolepa pusobiva show o ktere se muze ostatnim jenom zdat, nadhera sledovat podium a o zpev ani nejde, jsem ho ani nevnimala Reigan se pro me zacina stavat zajimavou, jsem desne zvedava, zda ji ta tlacenka pomuze k vitezstvi, na FB sili odpor k ni, hovori se tam o obrovskem promu v Australii
Brothers 3 – totez co u Caithlyn, jejich nejhorsi vystoupeni v soutezi, spatny vyber songu
Dean – lip se na nej kouka nez posloucha, ale zas vylozene pruser to taky neni
Marlisa – jeji nejlepsi vystoupeni v soutezi, na zadek jsem si z toho nesedla, ale celkem se mi to libilo
XOX – hodne nevyrovnane hlasy a ve zpevu je to znat, dve zpivaji celkem fajne, jedna s odrenyma usima a ta posledni je priserna, jak zacne zpivat, tak trpim, okamzite bych ji vyhodila
Tee – jeho nejlepsi vystoupeni v soutezi, poprve mi nevadil jako v jinych kolech, melo to drajv
Adrien – celou dobu jsem si rikala, kdo mu slapnul na nohu, ze tak piska…on za to ale nemuze, neni majitel hlasu, lepsi to s nim nebude a tohle byl asi jeho nej vykon v soutezi

Přidat komentář