Panáček v reality show

Rising Star v Česku a na Slovensku bude, len ak sa zmení rozpočet!

30. Červenec 2014 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

[singlepic id=9812 w=615]
Rising Star je nová spevácka šou, ktorú sa podarilo v priebehu pár mesiacov predať do rôznych kútov sveta. Veľkým problémom je, že je príliš drahá pre československý trh a tým pádom je kúpa tohto formátu neprijateľná. K tejto veci sa pre časopis Stratégie vyjadrila Cynthia Kennedy (Sales Directorka spoločnosti Keshet International), ktorá zastupuje spoločnosť Keshet International a má v portfóliu túto šou. Dostane sa Rising Star aj na československý trh?

Rising Star sa dostal aj na dôležité trhy ako USA. V čom sa odlišuje od ostatných šou?
Vystihli sme záujem divákov: tí sa necítili dostatočne zapojení do talentových šou, nezaujímali ich natoľko názory porotcov, nechceli čakať na výsledky, ale chceli byť viac aktívne zaangažovaní. Dali sme im teda do rúk aplikáciu a práve oni rozhodujú o postupe či vypadnutí súťažiacich. Z hľadiska vysielateľov je to jasné: talentové šou nikdy nevymiznú, je po nich neustály dopyt. Ďalšia výhoda je, že šou sa vysiela naživo: Rising Star nie je program, ktorý by si ľudia nahrávali – a to je benefit pre inzerentov, keďže ľudia nepreskočia ich reklamu.

Na Slovensko či do Česka ste zatiaľ nepredali žiadny formát. Vidíte tu príležitosti?
Určite áno. Z oboch trhov ma oslovili pre Rising Star. Je to veľmi nákladná produkcia, takže sa snažíme nájsť spôsoby, ako napasovať rozpočet na možnosti Čechov a Slovákov. Čo sa týka hraných formátov, rokovala som s niekoľkými produkčnými spoločnosťami. Verím, že aj vďaka presunu NATPE do Prahy budeme mať viac príležitostí robiť biznis práve s týmito krajinami.

Zdroj: Stratégie

Otázkou zostáva, ak sa výrazne zmení rozpočet či neutrpí celá šou a tak sa dostane do koša prepadákov.

Čo je Rising Star? Nie je to len tak obyčajná spevácka show, táto totiž podľa producentov zborí všetky stereotypy známe z ostatných show, ako výsledky hlasovania až na druhý deň, otočné kreslá, bzučiaky alebo rozhodovanie poroty o osude súťažiacich. V tejto šou rozhodujú iba diváci a všetko prebieha naživo. Diváci majú možnosť si stiahnuť zadarmo aplikáciu, pomocou ktorej v priamom prenose rozhodnú, či súťažiaci postupuje alebo nie. Všetko, čo musí súťažiaci urobiť je dobre zaspievať a v živom hlasovaní získať minimálne 70% kladných hlasov.

Elko

Reality show = pre niekoho odpad, pre niekoho zábava. Panáček patrí medzi najlepšie portály, ktoré informujú o reality show. Vďaka Panáčkovi som spoznal mnohých ľudí, s ktorými som zostal v kontakte doteraz... a aj preto mám rád Panáčka ;-)

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 7
1
Jan Liška
Reagovat

Rising Star je nuda. Původně jsem si myslel, že by to mohlo mít úspěch, ale třeba ta americká verze neskutečně zklamala. Zajímavé to je tak polovičku první epizody, pak se to opakuje jako zaseknutá deska.

2
Johana
Reagovat

@Jan Liška: nuda je poslouchat stokrát omleté fráze porotců a modlit se, ať jim občas postavené chlupy všudemožně po těle opět lehnou…

Reagovat

Nevím proč, mně to spíš podle popisu zní jako taková internetová soutěž nebo něco, co by sedělo nějakému suššímu kanálu jako Nova Cinema nebo Prima Love, než něco, co yb mělo opět v neděli večer na hlavním kanále lámat rekordy sledovanosti.
Nicméně si nemyslím, že by i takto „originální“ formát talentové soutěže u nás v současné době uspěl.

4
Merťas
Reagovat

Mě by to zajímalo asi čistě z toho sociologického hlediska… Kolik lidí si je schopných stáhnout do chytrých telefonů aplikaci k hudební show a což je ještě těžší :-D v přímém přenosu s ní pracovat. Zajímalo by mě, kolik vážně aktivních lidí by se zapojilo.

Formát se mi libí vážně v tom, že konečně mají diváci v ruce tu zbraň… Konečně si jen lidi vyberou to, co se jim opravdu líbí. Nemusíme pak nadále poslouchat plky porotců a jejich občasné přehmaty. Vždyť kolikrát jsme tu viděli ty fráze „a kdybychom to měli v rukách my nebo jenom diváci, tak by to dopadlo úplně jinak“… Konečně by to bylo jen na nás…

Spíš problém vidím v tom, že to chce stále pauzu, protože prostě nejsou talentovaní… Nechte dorůst další generaci a pak se uvidí…

5
okkvp
Reagovat

@Merťas: ježíš naivo – akorát by se víc ječelo, který káčeny/pitomci/důchodci to zase hlasují. Problém současného diváctva čehokoliv je přece zásadně v tom, že není ochotno přijmout jakékoliv rozhodnutí kohokoliv.

6
Ludvík
Reagovat

Tady to je ještě nudnější než The Voice… jak toto u nás asi dopadne…

7
bezík
Reagovat

@okkvp:Všeobecný relativizmus zničil všechny autority, každej blbec si myslí že jeho hlas má stejnou váhu jak hlas člověka moudrého (a bohužel většinou i má) a co s tím chcete dělat ?

Přidat komentář