Panáček v reality show

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

středa 20:20 na TV Nova a TV Markíza

Hlas Česko Slovenska – plusy a mínusy

26. Červen 2014 | napsal(a): | reality show: Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

[singlepic id=8634 w=615]Po týdnu – tedy s lehkým odstupem kvůli vybublání emocí – se poprvé vracím k Hlasu Česko Slovenska, abych zhodnotil, co se povedlo, co se nepovedlo, proč tomu tak bylo, co mohlo nebo mělo být uděláno lépe, co se nemělo stát vůbec a co by se mělo stát příště. Bohužel, sebereflexe produkčních týmů je – navzdory různým proklamacím jejich členů – stále mizivě nízká, protože štáby se nedokázaly poučit ani z vlastních chyb či chyb předchůdců a nemyslím si, že by je k tomu přiměl názor jednoho panáčkovského pisálka. Takže chyba se hodí na diváky, případně na přespříliš atraktivní pořad konkurence (všelijaké fotbaly a jiné sportovní trachtace), ale obávám se, že nad tímto článkem pokýve hlavou jen panáčkovské pevné jádro a že za nějaký čas se v televizi setkáme s další talentovou show, která opět zopakuje všechny neduhy a chyby hezky od začátku, zas a znovu.

Je potřeba si uvědomit, že tenhle článek není úplný. Není to žádný kompletní výčet, jen vypíchnuté nejviditelnější věci. Ale opět – uvědomit by si to měli hlavně ti, kteří byli na televizních poradách jebáni za nízkou sledovanost. Těch důvodů, které k tak špatným číslům vedly, totiž bylo velmi mnoho. Každý sám o sobě může vypadat drobně a nedůležitě. Každý sám o sobě může vypadat jako nepodstatná maličkost. Jenže ono se to všechno posčítá a průšvih je na světě.

Dále upozorňuju, že článek se prakticky vůbec nezabývá soutěžícími. O nich chystám článek samostatný.

 

Plus: Výběr soutěžících

Už jsme to tu v článcích psali mnohokrát, ale proč to nezopakovat: Hlas měl obrovské štěstí na výborné soutěžící. I když se samozřejmě v průběhu soutěže ukázala některá slabší místa, soutěžící byli kvalitní a zajímaví. Je jasné, že někdo může zazářit u castingu a pak už je to jen horší a horší, nicméně i ti nejslabší, kteří se objevili v Hlasu, nebyli úplně marní. Je potřeba si uvědomit, že pěveckých technik je spousta, takže někdo se může dobře předvést pomocí jedné techniky, ale v dalších kolech se ukáže, že jinou techniku neumí (a dobrý zpěvák jich rozhodně musí umět více). Přestože se mi někteří soutěžící příliš nelíbili a nebavili mě, musím uznat, že výběr to byl zajímavý a i tam, kde jsem měl velké problémy s přijetím něčího charakteru či osobnosti, šlo o výrazné jedince, kteří dělali show zábavnou.

Mínus: Chváliví porotci

O co víc se povedli soutěžící, o to slabší byla letos porota. Jejich vtipkování nemělo ten správný glanc a velmi rychle se vyčerpalo. Michal David si dělal šoufky z rocku a Kabátů, Vojtek z toho, že je David kolotočářský muzikant, Dara přes humor nikdy moc nebyla, Marta kvůli Daře neměla tolik prostoru a Majk Spirit byl díl za dílem čím dál víc pořád úplně stejný. Ta chemie nějak nezafungovala, možná za to může i to prostorové oddělení – koučové jsou od sebe daleko a jejich komunikace není tak těsná, jako v případě SuperStar či X Factoru, kde naopak všichni sedí u sebe.

Ale to nejpodstatnější, co chci porotcům a koučům vytknout, je to nesnesitelné chválení. Kdybych měl vybrat z celého pořadu jediné místo, kde dramaturgie těžce selhala, bylo by to právě tohle. I když se na jevišti děla všeliká tragédie, koučové chválili. I když se zpívalo o půltón i více falešně, koučové chválili. I když soutěžící podávali tristní výkony, koučové chválili. A nikdo si neuvědomil, že na tuhle soutěž kouká plus mínus stejné publikum, jaké koukávalo na Superstar, kde se kritikou zdaleka tolik nešetřilo. Takže i těm nejprostším divákům muselo být jasné, že tady něco nehraje. Že koučové nehodnotí upřímně, že zkrátka jen hrnou chválu.

To je kontraproduktivní po všech stránkách. Ubližuje to celé show, protože to působí nedůvěryhodně. Ubližuje to koučům, protože když po  evidentně falešném zpěvu překypují chválou, devalvují sami sebe a zpochybňují svoji kompetenci. Ubližuje to soutěžícím, protože nemají objektivní zpětnou vazbu. Ubližuje to divákům, protože je jim předkládáno sterilní „cosi“ místo skutečné soutěže.

Ani opačný extrém by nebyl v pořádku – srážet soutěžící za každou prkotinu, hledat za každou cenu nějakou kontroverzi a dělat kata ne proto, že by si to soutěžící zasloužil, ale protože je katovství zábavné. Ne, ta hodnotící role porotců by měla být v maximální možné míře objektivní, slušná, na úrovni, ale zároveň by měla mít koule. Když někdo zavřeští na pódiu falešně, měl by si to pěkně slíznout.

Bohužel, ten hyperchválící trend se na nás valí ve všech oblastech, třeba i ve školství, ze kterého v zahraničí zcela mizí tresty a negativní hodnocení, aby se propáníčka děťátkům nestala újma. Někdo z dramaturgů mylně došel k dojmu, že když se o něčem budou vést pouze pozitivní řeči, že bude pozitivně vypadat úplně všechno. Že když budou koučové neustále chválit, že to bude vypadat, jako by pořad neměl žádná negativa. Že i ti soutěžící jsou oproti konkurenci dokonalí. Jenže ono to nefunguje. Divák vidí realitu a vidí i ty pokusy o obelhávání. A pokud není vyloženě fanouškem žánru nebo velmi zaníceným fanouškem někoho ze soutěžících, má čím dál méně důvodů se na pořad dívat. Štábe, vezmi si ke čtení tohoto článku tabulku sledovanosti vašeho pořadu a po každém odstavci se na ta čísla podívej. A zapřemýšlej, jestli bys neměl radost, kdyby se to vyšplhalo někam k milionu.

Plus: Castingy

Castingy Hlasu se mi opravdu líbí. Ta základní myšlenka nevidět zpěváka, pouze ho slyšet, se mi zamlouvá. Samozřejmě televizní realita je odlišná od té skutečné a příliš nevěřím tomu, že by koučové během castingů nedostávali do sluchátek pokyny, aby se otočili i k těm, ke kterým to původně neměli v úmyslu, ale to je holt negativum celého oboru reality show, ve kterém se štáby snaží tu realitu přiohýbat podle svého. Ale musím uznat, že castingy se i letos povedly. A tím nemyslím jen osoby soutěžících, ale i to, jak byly jednotlivé castingové díly Hlasu namíchány. Ono to není úplně jednoduché, sestavit ty díly ze všech natáčecích dnů, vybrat do každého dílu to nejzajímavější a udělat pořad do poslední chvíle napínavý. Někdy to musí být pořádné puzzle. Myslím, že tady si štáb zaslouží pochvalu.

Mínus: Hlas nestačí

Jedna věc mi na formátu Hlasu vadí. I když to začne skvěle – výběrem naslepo – později se vzhledu soutěžících věnuje příliš velká pozornost. Šedé myši se proměňují v zářivé hvězdy a podobně. A mně to vadí. Protože mnohdy to castingové kouzlo fungovalo právě proto, že šedá myš vypadala jako šedá myš, ale zpívala jako bohyně. Proč to kouzlo bořit? Proč ze šedé myši za každou cenu vyčarovávat princeznu? Líbilo by se mi, kdyby Hlas byl skutečně jen o hlasu. Kdyby vše ostatní šlo stranou. Kdyby nikdo nebyl nucen do kostýmů, do náročnější choreografie. Kdyby zkrátka každý dostal k dispozici jeviště, kapelu a mikrofon. Nic víc. Tím by se soutěž krásně odlišila od konkurenčních show. Nehledá se SuperStar (u superhvězdy je kostým a choreografie žádoucí). Nehledá se žádná hvězdnost. Hledá se nejlepší hlas. Tečka.

Plus: Kapela

Když jsem se zmínil o té kapele, tak to je další z bodů, který si zaslouží pochvalu. Doprovodná skupina Hlasu se osvědčila už v Superstar (možná s nějakými lehkými personálními změnami) a je opravdu vynikající. Skutečně musejí v krátkém čase zvládnout neuvěřitelné množství písniček v nových aranžích, v posunutých tóninách a ono to opravdu není jednoduché, když celý život znáte nějaké skladby v originále, to najednou zahrát jinak a oprostit se od toho, co máte v hlavě. V kapele Hlasu jsou samí špičkoví hudebníci a za celou dobu soutěže se nestalo, že by někomu pohnojili výkon. Možná by se našlo pár diskutabilních aranží (zkrácením dostaly některé písničky řádně na zadek), ale to jsou jen drobné kapičky v obrovském moři kvality.

Mínus: Dvojkřeslo

Nevím, koho napadlo dvojkřeslo pro Martu a Daru. Zda štáb chtěl za každou cenu pět koučů, ale licence dovolovala jen čtyři křesla, nebo zda je zatím něco jiného. Každopádně se to ukázalo jako špatné rozhodnutí. Marta a Dara jsou hudebně každá někde úplně jinde a jejich spojení je nelogické a nefunkční. Jejich dohadování se nemělo žádnou zábavnost a když dámy udělaly nějaké rozhodnutí, na kterém bylo vidět, že s ním jedna z nich nesouhlasí, tak to opět sráželo dojem ze soutěže. Marta to ostatně nejednou naznačovala, že rozhodnutí, které z jejich křesla vzešlo, není z její hlavy a příliš za ním nestojí. Škoda.

Plus: Moderátoři

Osvědčený tým netřeba měnit. Leoš s Tinou už několikrát prokázali, že jejich spojení funguje. Já osobně sice se slzou v oku vzpomínám na Leoše s Adelou Banášovou, kde to fungovalo ještě lépe, nicméně emocionálně vřelejší Tina působí v interakci se soutěžícími velmi dobře a Leoš je i po těch letech pořád vtipný. A i když já osobně mám tendence víc oceňovat intelektuálnější typ humoru, je pravda, že do této soutěže patří spíše humor prvoplánový, snadno pochopitelný, lidovější. Ostatně ukázalo se to hezky v X Factoru, kde Pyco občas nahodil chytřejší vtip a odezva publika v sále byla naprosto nulová (jednou se mu to dokonce stalo asi pětkrát za večer, silně jsem mu nezáviděl).

Mínus: Absence české a slovenské muziky

Naší hudby zaznělo v soutěži zoufale málo, vlastně se ve větší míře objevila až v posledních kolech. Myslím si, že je to chyba. Soutěžící se nám předvádějí na největších světových peckách renomovaných autorů a superslavných interpretů, ale po soutěži budou prakticky všichni zpívat česky a slovensky písně autorů neznámých. Není těžké zazářit na pecce od Adele nebo Queenů, ale nic takového v budoucnu ti zpěváci zpívat nebudou. Máme-li tedy vybírat soutěžícího, jehož hlas bychom rádi slýchali z médií, měl by se už v soutěži předvést v maximální možné míře v češtině a slovenštině. Přiznám se, že by mi vůbec nevadilo, kdyby tuzemské písně tvořili více než polovinu skladeb v soutěži.

Plus: Scéna

Scéna Hlasu se mi docela líbila. Možná by mi nevadila o kousek méně pompézní, ale nešť. Jen bych uvítal, aby se kameramani na scéně primárně věnovali soutěžícím a nedělali tolik záběrů na různé tanečníky, kteří jsou přeci jen pouhým doplňkem.

Mínus: HLP

Televizní pořady a emoce patří k sobě. Letitý úspěch Pošty pro tebe o tom jasně svědčí. Ale někdy by tvůrci i média měli zařadit zpátečku a neservírovat nám za každou cenu HLP – neboli hluboký lidský příběh. Někdy je to zpěvák s postižením, někdy neradostné dětství v dětském domově, někdy se oblíbený soutěžící přizná k tomu, že byl šikanovaný a tak dále. Je toho nespočet a tvůrci by měli projevit maximální dávku soudnosti v tom, kolik nám z toho příběhu naservírují.

Oceňuju, že se štáb vyhnul tomu, aby HLP postavil na duu nevidomých zpěváků, i když se to přímo nabízelo. O to více se ale vydřenil příběh Lenky Hrůzové – až do chvil, které samotné Lence nebyly vůbec příjemné.

Nicméně uznávám, že tohle mínus je docela malinkaté a nepříliš významné.

Mínus: Druhé místo na vedlejší koleji

Ovšem toto je mínus obrovských rozměrů. V závěrečném finále dostali prostor k proslovu, poděkování a rozloučení se lidé na čtvrtém, třetím a prvním místě. Druhé místo bylo zcela opomenuto a to je dramaturgický fail jak prase. Závěrečné předávání ceny už bylo pohnojeno tolikrát, že jsem doufal, že se štáb Hlasu dostatečně poučil a je na to připravený. Nebyl, a to ani trochu.

Správně měli být čtyři grandfinalisté předem připraveni na to, jak to bude probíhat. S tím, že jakmile bude oznámen vítěz, tak samozřejmě ten stříbrný bude muset být upozaděn. Proběhne sláva, konfety, gratulace, předávání výhry a podobné věci.  Poté měl být vítěz odeslán do zákulisí na přípravu na závěrečnou píseň a v té chvíli byl ideální čas pro to, aby moderátoři pozvali na pódium toho, kdo skončil na druhém místě, těsně pod vrcholem. Stříbrný soutěžící by poděkoval, rozloučil se, obdržel zasloužený potlesk a pak už vysmahnul z pódia, aby se mohl vrátit vítěz se závěrečnou skladbou. Skutečně to není tak složité naplánovat, nacvičit a provést. Udělat to tak, aby nebyla narušena oslava vítězství (tj. nechat vítěze se pořádně vyradovat) a zároveň udělat důstojný prostor pro toho druhého.

Myslím, že opomenutí Venduly v grandfinále bylo spolu s těmi chválícími kouči asi největšími trapasy za celou tuto sezónu Hlasu.

Mínus: Cena SMS

Čím vyšší je cena SMS (a neexistuje-li přitom třeba elektronická forma hlasování), tím méně lidí hlasuje a tím menší skupinka lidí tak může pohodlně ovlivnit výsledky (sázkaři, manažeři soutěžících a další). Myslím, že cena jedné SMS by neměla překročit 6 Kč. Zároveň by mělo probíhat elektronické hlasování na internetu. Zdarma, s kontrolou proti podvodům, ale třeba s menší hlasovací váhou oproti placeným SMSkám.

Mínus: Některá rozhodnutí koučů

Nemůžu si pomoci, některá rozhodnutí porotců ve mě vyvolala šest písmen, výkřičník a otazník. OMG! WTF?
Zejména to byla rozhodnutí nelogická, nekonzistentní a špatně či vůbec odůvodněná. Mám pocit, že hlasování diváků bylo tento rok svéprávnější než odborná rozhodnutí letitých muzikantů. Pročež mi to opět zavání tím, že ve skutečnosti koučové rozhodují jen z několika procent a hlavní vliv na to, kdo postoupí a kdo ne, má dramaturgie.

Mínus: zvukové spojení soutěžících a koučů

Mnohokrát bylo vidět, že koučové něco říkají a soutěžící jim nerozumějí, jindy zase koučové hovořili o tom, že soutěžní výkon slyšeli nedostatečně a budou si ho muset ještě jednou pustit ze záznamu. Nevím, školy nemám, ale skutečně je v roce 2014 při současném stupni rozvoje lidského poznání takový problém technicky zajistit, aby se soutěžící a porotci navzájem dobře slyšeli?

Plus: Medailonky ze zákulisí

Takové ty výlety do rodných obcí jdou mimo mě, ale líbí se mi záběry z tréninku, z korepetice, ze zvukových zkoušek. Myslím, že by mohly mít ještě větší prostor – ne v televizi, ale třeba na internetu. Dovedu si představit, že by na oficiálním webu soutěže běžely kamery v tréninkových místnostech, byl by vyvěšen „program“ – tj. v kolik hodin bude nacvičovat který soutěžící, a fanoušci by tak mohli sledovat nácvik skladeb a diskutovat o tom, jak to komu jde či nejde. Domnívám se, že jakékoli utajování toho, co budou soutěžící zpívat v dalších kolech, je zhola zbytečné a rozhodně by nepřineslo žádný odliv diváků. Tak či onak, jsem rád i za to málo z nácviku, co nám zatím štáb ukázal.

(Vyhrazuju si právo případně nějaké další plus či mínus doplnit, pokud se ukáže, že jsem na něco zásadního zapomněl – případně mi moji zapomnětlivost dejte sežrat v diskuzi)

Scalex

Miluju reality a talentové show a Panáček je jednoznačně nejvýznamnějším médiem u nás, které se tomuto žánru věnuje. Takže je jasné, že jsem se sem musel nakýblovat. Nejraději mám pěvecké soutěže, kontejnerovky a kuchařské show. Nenávidím blbce a sport.

Hlas Česko Slovensko 2019 / The Voice CS

Diskuze k článku

Počet komentářů: 276
1
Tomáš
Reagovat

Na jedno mínus ste ještě zapoměli. Asi nikoho nepřekvapí že budu psát o Nezveřejnění výsledků hlasování po konci soutěže.

2
Scalex
Reagovat

Souhlasím. Není nutné zveřejňovat počty hlasů – při té nízké sledovanosti by to nebyla žádná hitparáda – ale procenta by zveřejněna být mohla/měla.

3
dorka
Reagovat

Se vším souhlas + pro mě mínus naprosto zásadní – vzhledem k tomu, kolik je v každém přenosu vaty (nesmyslně natahované a prázdné plky koučů, 8x rekapitulace atd atd), nechápu, jaký má smysl zkracovat soutěžícím jejich vystoupení. To jediné, o co v podstatě jde se bůhvíproč dok*rví. Jim se to blbě zpívá, nám blbě poslouchá. Ale hlavně, že je to „pěvecká soutěž“, kde o zpěv jde až v poslední řadě.

4
Tomáš Kaplan Fojtík (@panKaplan)
Reagovat

Další mínus z mého pohledu: osobní prezentace některých porotců. Je nutné, aby tam Majk Spirit „zpíval“ písničku pro svou maminku? To jí to nemůže „zazpívat“ na sídlišti pod oknem? Je důležité dozvědět se, že Kabáti budou mít schromko na Vypíču? A tak dál.

5
Tomáš Kaplan Fojtík (@panKaplan)
Reagovat

@Tomáš Kaplan Fojtík (@panKaplan): Respektive ani ne tak prezentace, jako sebepropagace, ale myslím, že rozumíš.

6
dorka
Reagovat

@Tomáš Kaplan Fojtík (@panKaplan): sice opruz, ale tam bych to ještě chápala, porotcují celou dobu, tak proč jim nedat trochu prostoru… co jsem ale vůbec nepochopila byla sebepropagace „hvězdných hostů“, kteří jenom proběhli… navíc v případě Mullera a Helči Von Dráček to už bylo na zblití, vzhledem k tomu, že se stejným způsobem prezentovali už v X Factoru – to teda produkce taky malinko nevychytala, bylo to trapné až na půdu

7
Monika
Reagovat

Mne nejvice vadila absence ceskych a slovenskych pisnicek, ktera byla vylozene zalostna. Jsem presvedcena, ze kdyby se zpivalo vice cesky a slovensky, zvedlo by to i sledovanost. Staci si nekdy pustit v radiu songy na prani divaku a clovek zjisti, ze nase tvorba hraje prim. Ja bych dokonce zasla tak daleko, ze bych ve VNS zavedla povinne pouze ceske a slovenske pisnicky.
Za dalsi obrovske minus povazuju dvojkreslo, jehoz smysl mi dodnes unika. Vlastne me napada jen jedinej duvod – nekde upichnout Daru, bez ni by se preci zadna show neobesla. Nevim proc produkce porad ma tendenci cpat do poroty nejhloupejsi, nejnudnejsi a nejzbytecnejsi stvoreni, ktere se tam kdy objevilo. Neni vtipna, chybi ji vetsi slovni zasoba a zapaleni pro soutez a krome umelych koz tam nema divakum co nabidnout. Pravidelne na ni nadavaji diskuteri a furt ji tam produkce cpe. Zbytecne vyhozene penize, kdyby ten jeji plat poslali na charitu udelali lepe. Pomohlo by to i te show, Marta by bez Dariny nebyla takova dilina a nedelala tak spatna rozhodnuti. Vzdyt nejvic chybnych rozhodnuti bylo prave v Darta tymu. Yeey napsal kdysi skvelou vetu; kdyby ten tym vedla jen Darina, vypadal by uplne stejne, pod vedenim samotne Marty by byl zcela odlisny. S tim do puntiku souhlasim.

8
J
Reagovat

Co sa mna tyka, tak suhlasim so vsetkym, co napisal DJ Vlado, najma tie slovenske a ceske pesnicky. Vo VNS by nemuseli byt, ale v 1. finale 16-tim sutaziacim by som dala spievat ceske a slovenske piesne podla vlastneho vyberu (nie nejake, ktore sami nezvladnu). Este uvediem, to co nespomenul DJ Vlado, ze ja by som nechala na sutaziacich, nech si sami vyberaju piesne do liveshows, urcite maju lepsi vkus nez produkcia, ci koucovia (vid Vendula – Stonger). Koucovia, by mohli mat pri vybere piesni len poradny hlas (t.j. ponuknu piesen a ked sa to bude sutaziacemu pacit a zvladne to, tak preco nie: Viktor – Here without you, Lenka – Casy se meni). Co sa tyka tanecnych choreografii v zivakov – preco nie, ale nie na ukor kvality spevu (skor ako pozadie).

Ak by mal byt este niekedy v buducnosti HLAS CESKO SLOVENSKA, tak za SK stranu by to mohli byt koucovia Palo Habera a Majk Spirit. Z Ciech by som kludne nechala Pepu Vojtka, ale vymenila by som Daru a Martu za Ewu Farnu (celkom dobre si viedla v Superstar a polskom X-faktore) – ved treba aspon jednu zenu.

9
Scalex
Reagovat

@J: V tomto článku nenapsal DJ Vlado ani písmenko. 8^)

10
J
Reagovat

@Monika: Monika na adresu Dary Rolins. Ak mam byt uprimna tak som 3 slovensku superstar hlavne prestala pozerat kvoli nej a aj preto, ze uz bola tretia. Lenka Slana a Jana Hubinska mi ako porotkyne sedeli viac. Hodnotili, mne osobne uz v 2. superstar chybala Lenka Slana (hudobna producentka); jej hodnotenie v 1. slovenskej superstar sa mi pacilo. A najma cela ta stvorka Habera, Lucenic, Slana a Virsik. V 2. slovenskej superstar mi Hubinska nevadila. Ale Dara v 3. slovenskej superstar, nemohla som ju vystat.

11
dorka
Reagovat

@J: Habera, Lucenic, Slana a Virsik – až mi slza nostalgie ukápla, to bývaly časy…

12
jab
Reagovat

Scalexi, díky za článek, zkusím přidat i své postřehy:

Výběr soutěžících – souhlasím, i když podle mne se několik zajímavých lidí nedostalo do živáku (Ondra M., Baška D., Mirka, Adam,…) a některé, kteří se tam dostali, bych tam zrovna mít nemusel (nebudu jmenovat, ti, co mě trochu znají, asi tuší ;-)). Osobně se mi o něco víc líbil výběr v loňské SuperStar, kde z 12 lidí jsem fandil 6, další dva jsem měl taky docela rád a zbytek mi byl alespoň lidsky sympatický nebo byl alespoň na levelu „může být.“

Chváliví porotci – tohle mi vadí ani ne tak proto, že z nás dělají blbce a snaží se nám namluvit, jak jsou sebehorší výkony úžasné, ale protože trestuhodně okrádají soutěžící o cennou zpětnou vazbu. Uznávám, že jsem asi naivní, ale podle mně, když už je možnost výrazného prosazení na ČS scéně poměrně nízká, by měla soutěž těch soutěžícím alespoň něco dát do budoucna, pomoci jim se pěvecky někam posunout. O to se v SuperStar starali Habera, Klezla a spol., tady snad aspoň ti koučové při nácvicích (snad!).

Castingy – souhlasím, zaskočilo mě však, že možná i zde zasahuje produkce. Ale vždyť jsem to už psal výše, jsem holt naivní :-).

Hlas nestačí(?)- absolutní souhlas! Nicméně v jednom bych měl drobnou poznámku, ani v té SuperStar netřeba dělat z každého provplánově hvězdu, někdo je hvězdný právě svou přirozeností a zdánlivou „nehvězdností“, ostatně stačí vzpomenout vítězku naší první SuperStar.

Kapela – jako vždy výborná.

Dvojkřeslo – o tom už tady padlo mnoho komentářů, netřeba, abych nosil další dříví do lesa, souhlasím s tebou, yeeyem i všemi dalšími, kteří tento krok jakoukoliv formou kritizovali. Nejvíc mi vadilo, že skutečně jedna z kouček měla výrazně větší rozhodovací pravomoce.

Moderátoři – pro mě vynikající dvojka. Myslím, že dvojice Leontýna je lepší než Leoš-Adela, kde se sice sešly dvě výraznbé moderátoské individuality, avšak narozdíl od Leontýny tam imho moc nefungovala moderátoská chemie. Z českých moderátorů by Adéle nejspíš seděl Ondra Brzobohatý.

Absence české a slovenské muziky – taky jsem pro větší podíl českých skladeb, ale chci kvalitu, ne aby 90 % playlikstu zaplácal normalizační pop (myslím teď hlavně Janečkovu stáj) nebo někteří oblíbenci hlavně rádia Impuls (L. Vondráčková, Deyl,…). Nebál bych se občas sáhnout do 60. let, případně do tvorby lidí a těles jako V. Mišík, Prokop, Marsyas, Sahara Hedl, případně český folk a country, např. Tučný, Bobek, Jíšová nebo Martinová. Prim by ideálně měli hrát současní interpreti jak mainstreamové, tak i alternativní scény (podle naturelu soutěžícího).

13
jab
Reagovat

(part II)

Scéna – to jsem nikdy moc neřešil, ale jo, líbila se mi.

HLP – tohle taky moc nemusím, osobně spíš snesu, když ten HLP vyplave v průběhu soutěže (přesněji když ho vyštrachá bulvár) než když ho tahají ze soutěžícího už na castingu. Chápu, že samotným soutěžícím je to často nepříjemné a někdy možná řeší i dilema, jestli je diváci posílají dál kvůli jejich výkonům nebo kvůli HLP.

Druhé místo – naprostý souhlas, tohle je skutečně nedůstojný průser. Jestli si dobře vzpomínám, loni se to zvládlo pořešit, tam měl tehdy Itcho nejaký prostor pro závěrečná slova, ale to letošní odignorování Venduly…sorry, že budu hnusný, ale klidně to mohlo působit, jakoby jim ona za těch pár vteřin ani nestála, byť pravda bude pravděpodobně jinačí (a ne tolik drsná).

Cena SMS – proč už dobrých několik let nehlasuji? Protože je to (pro mne) drahé :-).

Některá rozhodnutí koučů – vyhození a následné neukradení Ondry M., vyhození Adama, některé nelogicky postavené dvojice, postup Simony přes Viktora a několik dalších rozhodnutí, která možná nebyla tolik průserová, ale i tak byla pro mne dost na hraně…

Zvukové spojení – to by mělo v ideálním případě fungovat bezchybně. působí to celkem neprofesionálně, když se obě strany vzájemně neslyší. Kdoví, jaká je ale v té hale akustika (to by mohl říct Vlado).

Medailonky – tak mě se líbí i medailonky z rodných měst, trochu Toulavé kamery mi nikdy nezaškodí :-). Online nácviky zajímavý nápad, ale asi by se objevily na Voyo, které nemá úplně každý předplacené.

15
brian
Reagovat

Nesouhlasím s body:
1. Výběr soutěžících – rozhodně byli zajímavější než v první řadě, ale většina byla opět tak nudně průměrná a šedá. Díky bohu za vítězku, ta tomu dodala grády. Jinak všechny ty Andrey, Veroniky apod. jsou klasickou ukázkou nepestrých a lidsky nezajímavých finalistů u show Novy.
2. Hlas nestačí – Možná že právě to stylizování soutěžících z nich pak dělá vzájemné kopie a divák se v nich nevyzná. Na druhou stranu, kdo se chce dívat na špatně oblečené a ošklivé lidi? Díky bohu za kostymérky.
3. CZ&SK muzika – tady nejde o jazyky, klidně ať zpívají víc česky a slovensky, ale ať to jsou přezpívané zahraniční hity. Hlavně česká scéna je tak zoufale nudná, stojící už x desítek let na pár durových akordech. Otravují mě sice neustále dokola protáčené světové hity, ale pořád lepší, než drtivá většina toho, co se u nás urodí. Česká hudba je největší bída v Evropě. Chci slyšet nové věci a zahraniční. Švédská, ruská, italská, rumunská, dánská, francouzská scéna a prostě kompletně zahraniční je nabitá takovými hity, že bych vybíral ty největší nové pecky a dal vale otřepaným písním a hlavně naší scéně, která vždycky nudí. Kdyby tomu tak nebylo, tak neprojíždíme mezinárodní soutěže a máme nějaké mezinárodní hvězdy. Náš jazyk ano, naše hudba ne.
4. Scéna – Tady nějak nechápu hodnocení. Ta scéna byla malá a ušmudlaná a divák přitom chce vidět pompéznost. V hodnocení se píše, že ta skromná scéna (tohle Nova nikdy neuměla a pořád narozdíl od Primy neumí) byla pompézní (první nepochopení) a že by bylo lepší, kdyby byla méně pompézní (druhé nepochopení, protože asi poprvé slyším, že někdo preferuje skromnost před pompézností u tv show, vždyť já chci sakra i pastvu pro oči a vidět světovou stage).

Se zbytkem souhlasím, nebo mi to je jedno.

16
Monika
Reagovat

@J: Tohle by ti mohlo udelat radost, z chatu s Lo:-))))

Ahojik, se kterým soutěžícím by si chtěla v budoucnu nazpívat písničku? :-)(Lucia)
Pro mě nejzajímavější hlas měl jednoznačně Martin Císar. Což je i odpověď na tvou otázku.

Ahoj Lo, gratuluji k výhře. Chci se zeptat s kým jsi si v soutěži nejvíce rozumněla.(Jana S.)
Mezi soutěžícími asi s Editkou, Martinem Císarem a Viktorem alá lamačem srdcí.

Takze pouze Simonu nejmenovala ze sveho tymu, no ta nesnasenlivost byla znat:-))))

17
Monika
Reagovat

Jeste jedno velke minus mela tahle show a castecne to zminil Brian, prace kostymerek byla primo hruzostrasna, nejhorsi v cele historii peveckych soutezi na Nove. Okamzite bych ty kreatury vyhodila a nahradily schopnejsimi. To do ceho oblikaly zejmena Andreu Holou, az ji zesmesnovaly, ale i Kristinu, Martina a ostatni, bylo na par facek z kazde strany.

18
Jan Liška
Reagovat

@Monika: Odpusťte si označení „kreatury“, když je neznáte. Nemáte ráda jejich práci, tak to ale napište slušně, prosím.

Jinak, Scalexi. Některé body jsou dobře sepsané a dá se s nimi souhlasit, ale v jiných jsi úplně mimo. Hlavně jsi zřejmě při hodnocení koučů asi moc nepochopil, o čem jejich role v Blind Auditions je. Nakoukej si zahraniční verze a pak mi vykládej něco o tom, jak jejich vtipkování rychle vyšumělo a nemělo glanc. A to nemyslím zle, vážně bych ti doporučil třeba Voice US nebo UK, protože mi přijde, že zrovna v tomhle bodu se hodně pleteš a my se těmhle zemím můžeme v humoru koučů směle rovnat, i když je to tvůj názor, na který máš právo.

19
okkvp
Reagovat

@Jan Liška: Kreatura u kreativních pracovníků nemusí být vůbec hanlivé označení, jako při použití pro jiný obor činnosti. Nebo snad stylling není kreativní činnost?
Že je práce módních stylistů pracujících pro naše tv (napříč spektrem) a jejich show značně pod psa, cvrlikají vrabci na střechách už pár let

20
Jan Liška
Reagovat

@okkvp: Ok, ale slovo „kreatura“ v tomhle kontextu je negativní, a to se mi nelíbí. Já taky neurážím nebo nenadávám někoho, koho jsem neviděl ani z vlaku. Já ty holky narozdíl od Moniky znám osobně, takže mi to dost vadí. A jak už jsem říkal, napsat se to dá i slušně.

21
gabi
Reagovat

@Jan Liška: nechapem, preco ste reagovali iba na humor, co sa koucov tyka, hlavne bolo o inom!!!

22
bezík
Reagovat

@Jan Liška: No já bych neřekl že jsou kreatury, ale že ze soutěžících občas dělaly kreatury :D Řada z jejich výtvorů byla už hodně za hranicí dobrého vkusu. Uznávám že jistou „vinu“ v tom má i soutěžící, že se nechá tahle znásilnit, ale neměly by právě ony profesionálky ho vést správným směrem ? Bohužel to dělalo dojem, že jakž takž fungovaly jen když je usměrnil právě soutěžící.

23
okkvp
Reagovat

@Jan Liška: Jistě, ale holt někdo má raději vyjádřit se na přímo než psát text, z kterýho to „hovno tomu rozumíte, tak co tu pindáte“ ční jen mezi řádky.

24
jab
Reagovat

@brian: Tím si jsi jistý, že nic horšího v Evropě než česká hudba není? Jasně, taky moc nemusím většinu českého mainstreamu, eventuelně k tomu mám neutrální vztah, ale pořád se najdou výjimky (Klus, Aneta L., Lenny, Debbie – i když ty dvě zrovna zpívají anglicky,…). Jinak zmínil jsi Itálii – nevím jak vypadá současný italský mainstream (prosil bych ke pokud možno ke všem těm zemím ukázku, která znázorňuje tvoje představy, jak má vypadat soudobá muzika), ale zrovna italský pop sem v 80. letech zavlekli Michal David a spol., takže s touhle zemí bych byl trochu opatrný. Ale jak píšu, možná se to tam za těch 30 let posunulo.

25
Jai Kudo
Reagovat

@brian: Dovolil bych si pár poznámek:
Ad 1 – díky Bohu, že výběr byl lepší než minule, ale kde vzít a nekrást….už to tady bylo x krát, dvě talentové pěvecké soutěže každý rok „neuživí“ ani naše dvě spojené republiky CZ a SK.
Ad 3 – česky a slovensky přezpívané zahraniční hity když v našich krajích je slovo cover téměř sprostá nadávka? Ale já nejsem proti, ať se tato písně zpívají, ale ať nejsou prezentovány jako při coveru Boba Dylana, kdy se kouči (!!!) rozplývali nad krásnou českou písničkou! Navíc si myslím, že není zas tak málo kvalitní české tvorby, už to tady zaznělo, zapátrat by se dalo v opravdu kvalitní tvorbě – Mišík, Prokop, Pavlíček, Střihavka, ale třeba už i Aneta Langerová atd. Ale to panoptikum hostů (s výjimkou Ewy Farné) nedává moc nadějí, že se to podaří změnit. Problém není ani tak v tom, že by kvalitní tuzemská tvorbě nebyla, ale není chuť a ochota ji hledat….

26
Jai Kudo
Reagovat

@jab: Řekl bych, že neposunulo! (dcera žije 8 let v Itálii). A ta Rumunská, Dánská, Ruská tvorba je v čem lepší než naše? To, že Loreen vyhrála soutěž Eurovize ještě nic neříká o kvalitě Dánské hudební scény.

27
jab
Reagovat

@Jai Kudo: Není Loreen Švédka? Dánka vyhrála předloni a její skladba mě celkem zaujala, pro mne subjektivně po všech stránkách lepší než Conchita.
http://www.youtube.com/watch?v=5RIhJ9QK740

28
J
Reagovat

@Monika: No Monika, ak by oni dvaja nahrali duet, mala by som Vianoce. To spojenie fakt nadhernych hlasov. A ak by to bol skvely cs-sk text a k tomu hudba, ktora usiam znie – super!!!

29
jab
Reagovat

@Jai Kudo: Jinak s tou Itálií jsem si ještě vzpomněl, jak byl tuším předloni (někdy kolem prvního Hlasu) rozhovor s Michalem Davidem krátce poté, co se vrátil z Itálie a hovořil cosi o tom, že navštívil koncert Adriana Celentana a že když Adriano napíšu novou písničku, hned se toho v Itálii ujmou rádia, zatímco když MD napíše něco nového, tak to naše rádia hodí do koše :-D. Ale to je jen taková menší vzpomínečka na okraj, co se týče Celentana, neznám jeho tvorbu až na jednu věc – je autorem skladby, ze které Jiří Grossmann svým textem a Naďa Urbánková svým podáním udělali (alesoň dle mých subjektivních měřítek) skvost. V češtině je známa jako Závidím.

30
J
Reagovat

@Scalex: Sorry Scalex. To DJ Vlado mi uslo, ale myslela som teba. Ako ked jedno pises a druhe myslis. Ale clanok si napisal super.

31
yeey
Reagovat

jakkoliv se to mozna na prvni pohled nemusi zdat, rekl bych, ze s vkusem tu na tom v ČR jeste docela dobre… nechci domyslet, co za hruzy se posloucha predevsim v jiznejsich zemich :-))

ale on je i znatelny rozdil mezi mladou generaci ceske a slovenske hudebni sceny – zatimco na Slovensku je to samy hip hop a r’n’b (Rytmus, Majk Spirit, Dara, Tina, Celeste, Ego…..), v Cechach preci jen frci spis „skromnejsi umelci“ – casto pisnickari a kapely – zkratka takovi ti festivalovi interpreti (Klus, Aneta, Xindl X, Mandrage, Kryštof…) … sice to trochu pausalizuju, ale myslim, ze na tom neco je…

32
p-t
Reagovat

HLAVNÍ PROBLÉM je skutečně ta vata (prodloužování,reklamy,uvidíte za chvíli,rekapitulace…) – American Idol zkracuje ze dvou dnů na jeden den. České a slovenské reality show by měli zkrátit stopáž. U Hlasu například Výběr naslepo i s reklamou hodina, živáky 2 hodiny max. Kdo má čas a chuť (ten kdo na to kouká a nemá to jen jako kulisu) sledovat neskutečně dlouhé prodlužování. Celkově jsem uvítal změnu z neděle na středu.

33
p-t
Reagovat

Další věcí je i programová struktura! Hlasu by například prospělo kdyby první premiérový díl třeba dávali po Ordinaci. Přes milion by nejspíše udělal a měl start do dalších dnů lepší než třeba 800 000 diváků. Třeba 20:20 Ordinace 21:30 Hlas – START NOVÉ ŘADY

34
J
Reagovat

@p-t: Cize na Markize by som musela strpiet, kym skonci BURLIVE VINO a az tak pozerat HLAS. No do 21:30 ak by neslo nic dobre este by som zaspala alebo sa pozabudla na pocitaci.

35
Earl
Reagovat

@Scalex:
Ono sa už výsledky hlasovania zverejňujú len pri nemeckej SuperStar a pri X-Factore. Tiež je to naprd,, že napríklad ani American Idol nezverejňuje výsledky lebo tam sú vždy zaujímavé čísla.

36
Scalex
Reagovat

@Jan Liška: nevím, co může nakoukání třeba dvouset cizích verzí Hlasu změnit na mém názoru, že se humor koučů brzy vyčerpal, protože se točil pořád kolem toho samého. Je mi naprosto ukradené, jestli byli v cizině vtipnější nebo méně vtipní, já hodnotím to, co jsem u nás viděl a zda mě to bavilo nebo nebavilo. Bohužel, s každým dalším dílem to bylo čím dál stejnější. Možná s výjimkou Pepy, který je přirozený bezelstný vtipálek a který umí často přijít s přirozeným, ze situace vyplynuvším vtipem. Majk s Darou mají možná jiné kvality, ale třeskutí humoristé to nejsou, a Michal David se sice snažil, ale hodně se opakoval. Marta nějaký humor dělala, ale na můj vkus zbytečně afektovaný. Když byla v Superstar, vtipkovala přirozeněji.

Mimochodem, výběry naslepo, jestli sis nevšiml, jsem označil jako plus.

Mimochodem II. – The Voice US i UK jsem viděl, i australský.

Mimochodem III. – zajímalo by mě, v čem jsem tedy naprosto mimo.

Mimochodem IV. – zajímalo by mě, v čem štáb vidí hlavní problém nízké sledovanosti. Předpokládám, že to budou samé externality.

Mimochodem V. – a stejně jste to s tou Vendulou nehorázně posrali. 8^)

37
Jai Kudo
Reagovat

@Scalex: Způsob, jakým pan Liška vstřebává tzv. „zpětnou vazbu“ je zárukou, že příští Hlas bude úplně stejný (nebo horší) než letošní….i když v porovnání s XF horší nebyl, ale to letos nebyl zas takový kumš a navíc neveřím, že by to byla zásluha právě pana Lišky….pokud budou tyhle pořady dělat lidé, kteří nejsou schopni ani minimální sebereflexe a na každou i dobře míněnou a objektivní kritiku reagují tak jako on, tak je myslím osud našich talentových soutěží zpečetěn. :-(

38
Jai Kudo
Reagovat

@jab: Adriano musí být už těžký důchodce, ne??? Já si ho pamatuji ze svého mládí….jinak v Itálii nějaký RnR je totálně mimo, staří bardi jako Drupi, Ramazzoti nikoho moc nezajímají, jakž takž se donedávna držel Zuccero, ale ten už má taky to nejlepší za sebou. Vasco Rossi prý vyprodává stadiony, ale u nás se o něm moc neví, je to takový italský Klus nebo Nohavica…..

39
priznivec.obecny
Reagovat

Konečně výběry songů byly takové, jak jsem si de facto přála. V jiných našich RS to byla dost tragédie. Tady byl hodně velký posun a fakt uznání :-). S nasazením tuzemských songů já nesouhlasím. Už jsem slyšela v různých našich RS a stačilo. Mám tu podobný tak trochu smíchaný souhlasný pohled s brianem a Jai Kudem na naši hudební scénu. Všechno, co se mi líbilo moc profláknuté nebylo a naopak. A ještě k tomu – moc se mi toho nelíbilo… Kupodivu se povedl výběr songu od Zagorky, ale to byl jeden z mála, co dopadl dobře.
Když to ale celé pro sebe shrnu a pracuju s různě velkými a malými plusy a minusy, tak mi vyjde Hlas skoro na výbornou. Není jednoduchý tady u nás takový pořad udělat, viz. minulé SS, XF, první Hlas…. zkušenosti v televizi jako takové s hudebními pořady, obvzlášť v českých televizích… Jinak dál. Jaké minusy vyjmenovat… Vychází mi hodně špatně koučové (kromě Pepy) a oddělení kostymérů a visážistů. Ti tedy dost často posílali na pódium nevhodně, nevkusně, staromódně upravené chudáky soutěžící. Ostatní minusy byly pro mě zanedbatelné a dá se… To druhé místo není zrovna taky moc OK. A vrátím se zase k plusům. Opravdu super kapela (ani v AI snad tak dobrá nebyla,ne že bych tomu nějak rozuměla, ale na mě působila kapela v Hlasu mnohem dravěji, živěji). Velké, největší plus ohledně výběrů songů jsem už psala úplně na začátku. Také pěkně zpracovaná moderní scéna, zpěváci výborní.
Hlas se povedl nad očekávání. Jsem zvědavá, jestli se budoucí SS, Hlas, XF budou alespoň rovnat této řadě Hlasu. Jsem ráda, že tu nebudu, jako minule, za pesimistu. Jo, a i diváci hlasovali dost podobně jako cca my.. Ale zlepšovat je pořád co, tak na vavřínech by se asi polehávat nemuselo, ale myslím, že si klidně můžou tvůrci užít trochu spokojenosti, že se zadařilo…na chvíli…:-)))

40
priznivec.obecny
Reagovat

@priznivec.obecny: No jinak Leoš Mareš byl dobrý, ale občas trochu ujel. Tak dobrý je, ale brala bych, kdyby se objevila nová tvář. Ale jaká, kde… To jsem byla natěšená u XF ohledně nových tváří obecně a nakonec jsem se přestala dívat. Ale tam toho je tolik, že ani nevím, co všechno se tam pokazilo jako první a vzalo to všechno sebou, jako lavina, strmě dolů. A minulá SS taky dost utrpěla v moderování. Už se moc divit nebudu, pokud nebude ochota riskovat a měnit post moderátora… Tak častokrát měl Mareš fakt dobrý hlášky, to je fakt.. A souhlasím Tina k němu pasuje.

41
Jai Kudo
Reagovat

@priznivec.obecny: Když pominu vše ostatní – ano, výběry byly VĚTŠINOU zajímavé a ta „Zagorka“ mě hodně příjemně překvapila – ne ta písnička, ale způsob, jakým ji Lenka podala – zase si myslím, že i na tom má podíl Pepa. K těm koučům – i Pepa udělal pár faulů (největší vyřazením Viktora ve prospěch Simony), ale jeho práce s Lenkou ho myslím hodně rehabilitovala. Jinak MD by standardně komický, ale to se od něj dalo očekávat. Darta byla úplná katastrofa zejména v důsledku „dvojkřesla“, ale chápu, že to produkce z nějakého důvodu zkusila, neosvědčilo se, doufám, že příště už to neudělá…..Majk ze začátku nadějně sympatický, postupně největší zklamání pro mě. Že se Dara chová občas jako slepice se dalo čekat, že se Marta nechá stáhnout s ní se nečekalo, ale že se z hiphopera a rappera Majka stane ubohý pozér a pokrytec……velké zklamání!
Největší slabinu vidím v systému, ale s tím se asi vzhledem k licenci nedá moc dělat (nebo ano??). Výběr na slepo je OK, ale další vybíjená uvnitř týmů jen podle uvážení koučů (rozuměj produkce) je kontraproduktivní. Překvapivě dobrý vkus, který projevili diváci v poslední fázi mě přesvědčil, že by bylo dobré nějak zapojit diváky i do fáze eliminace v rámci týmů. Ale je to možná otázka té licence. I když, jestli se mohly zavést “krádeže“ (podle mě dost dobrý nápad!) tak by to třeba taky nějak šlo.

42
priznivec.obecny
Reagovat

@Jai Kudo: Trošku se snažit vhodně/chytře vybalancovat s formátem/licencí, tak aby ho neporušili, ohledně těch kontraproduktivních prvků to by asi bylo fajn. Nějak to jde, psali jste to tu. Jo, Pepa měla své dny, ale celkově se stihnul vyvinit ;)… To už tady nechám na Vás, co jste v těch pravidlech kovaní/zažraní ;)…

43
priznivec.obecny
Reagovat

@priznivec.obecny: ..že to nechám na vás…myslím ty pravidla…

44
priznivec.obecny
Reagovat

@priznivec.obecny: :-) nějak jsem se zamotala…tak snad se mi dá rozumět, asi jsem se už „vypsala z podoby“…

45
yeey
Reagovat

@Jai Kudo: kradeze jsou zase jen prvek prevzaty ze zahranicnich verzi (ostatne stejne jako dvojkreslo)… jinak pochybuju, ze by se s tim formatem daly delat nejaky zasadni zmeny, rikal to tu i pan produkcni Liška, ze s vypadavanim po tymech az do posledni chvile nic neudelaj :-) na druhou stranu… kdyz vidim, co Fremantle dovolil Prime/Joj udelat s X Factorem….

a Zagorku dala Lola vskutku genialne, mam radost, ze jsem tu ten vyber neobhajoval zbytecne (tusim, ze sme to branili snad jen ja a Vlado)

@priznivec.obecny: vesmes souhlasim, vybery pisni byly velkym plusem (i kdyz u Darty to chvilema skripalo)… uz sem to tu vsechno nejakym zpusobem zminoval, ale kdyz prisel cas bilancovani, tak to aspon znovu zduraznim :-)

jestli citim u letosniho Hlasu nejakou pachut, je to fakt temer vyhradne kvuli koucum – ze nedovedli v live shows kritizovat jeste nepovazuju za to uplne nejhorsi (on je to fakt o dost slunickovejsi format nez Superstar a X Factor), ale nad jejich rozhodnutimi mi fakt zustaval rozum stat…

vse to odstartovaly Marta s Darou v k.o., do te doby byla ta soutez z 90% o jejich tymu a vsichni byli tim poradem prijemne prekvapeni az nadseni… alespon pro me v tu chvili ta soutez ztatila svuj kredit…

v live shows pak prisly dalsi vyrazne kiksy,a opet vetsinou na strane koucu – Majkovo pozerstvi a pokrytectvi, Pepovo vyrazeni Viktora (i kdyz koucovanim Loly si reputaci napravil), Dartu uz opravdu po k.o. nemohl brat nikdo vazne (kor kdyz jeste damy delaly ptakoviny jako vnucovani GnR popove Jane – to mi skoro prislo, jakoby si Marta najednou vzpomnela, ze je rockerka a chtela to vyuzit u prvniho neboheho cloveka, co se naskytl)… no a MD, to je proste MD, co k nemu dodat, ale musim rict, ze mi v live shows vlastne nijak zvlast nevadil…

zkratka je obrovska skoda, ze se to od tech k.o. zacalo kazit, jinak to mohla byt po dlouhy dobe opravdu mimoradne vydarena pevecka soutez… ale i s ohledem na ty me predchozi 3 odstavce se musi Hlasu nechat, ze tragicky X Factor trumfnul s naprostym prehledem… co do hruzostranosti porotcovani se ma Darta aspol. od dua Klempir a Brzobohaty porad co ucit (ti dva by byli taky dvojkresilko za vsechny prachy :-DD)

46
bezík
Reagovat

Už bylo zkritizováno asi vše :D, ale mě osobně asi vadí nejvíc jedna věc, a to je nějaká přirozená důvěryhodnost koučů. Tady se něco ukrutně nepovedlo. Já nevím jak to interně funguje, do jaké míry jsou kouči autonomní a do jaké míry jen „herci“ jedoucí podle scénáře, ale ať je to jakkoliv, mělo by to aspoň z obrazovky budit důvěru a to se bohužel nestalo ani náhodou. Buď bylo vybráni špatní herci, nebo dostali mizernej scénář kterýmu nemohli věřit a pak působili jako idioti, nebo měli jen nějaké přibližné instrukce a spoustu volnosti ale byli tak bezradní, že měli k důvěryhodnosti sakra daleko. A zajímavé je, že stejné pocit měli i mnozí soutěžící, z nich někteří měli dojem že jde o najaté herce za které rozhoduje produkce a někteří si tím nebyli jisti ale považovali to za možné či pravděpodobné. To si vážně produkce myslí, že jsou ti jediní správní géniové a že kdyby nechali rozhodovat kouče, že by to celé poslali do kopru ? Nebo jsou si jistí tím že je vybrali blbě a že jim tím pádem nemůžou věřit ? Nebo opravdu vybrali blbě a podělali si to sami koučové ? No ať je to jakkoliv, rozhodně to byla mizerná práce.
A ještě jedna věc, která je pozitivní ale mohla by být ještě lepší. Ano, výběr songů ze zlepšil. A podle mě nejvíc tam, kde do toho mohli mluvit sami soutěžící. Proč jim nedat v tomto směru zcela volnou ruku ? Vždyť vkus každého soutěžícího je nedílnou součástí jeho osobnosti a já bych ho chtěl znát, protože je možná skoro stejně důležitý jako ten hlas.

47
Jai Kudo
Reagovat

@priznivec.obecny: OK, tvoji „Panáčkovci“ ti rozumějí…

48
bezík
Reagovat

@yeey: Ano. Lenka dala Zagorku opravdu geniálně. Ale .. to že interpret skvělým způsobem zachránil podprůměrný song neznamená, že ten song přestal být podprůměrný. A proč tedy raději nevybrat song nadprůměrný či přímo skvělý ? ;-)

49
yeey
Reagovat

@bezík: ja o tom songu mam od zacatku o neco lepsi mineni, nez mas ty, takze s tvoji uvahou souhlasim, lec vychazime z jine premisy ;-)

50
jab
Reagovat

@bezík: 46 – Poslední odstavec můžu jen podepsat.

51
Ally
Reagovat

Tak já co jsem se bavila s lidma co tyto soutěže vždycky sledovali..a teď ne..prostě důvod už je toho moc za sebou..(proto i říkal Habera, že nešel do x facoru, že ?)
Já jsem popravdě taky nechtěla (se dívat :), protože no je to žrout času ..všechna ta vata a reklama..akorát pak mi někdo poslal odkaz na Lenku ..a bylo :)

a hlavně obě dvě soutěže úplně najednou..i když kdyby byla jedna třeba tři měsíce po..bylo by to možná ještě horší..takhle bylo aspoň zajímavé srovnávat

A další důvod proč se lidi prý nedívali – porota -Dara – MD – i když ten nakonec byl „koukatelný “ i vcelku rozumný..no vidíte vyhodil tu Petru Magdovou (?) a nikomu v té konkurenci nechyběla:) ..
tj soutěžící byli fakt asi největší plus- a ani mi nevadilo , že už třeba někde byli – je to i zajímavější příběh – např. Sára .Lucka ..než některé dojáky..(ale taky úplný second hand by to být nemusel..:)

Nevím, jestli to nějaký větší počet lidí přestal sledovat kvůli chování poroty (mysím , že kdo fandil zpěvákům už to nějak přetrpěl, i když já se vždycky u SSskoro stejně těšila na hodnocení jako na zpěv – když už je tak krátký- a liak fakt neřeší, že v Hlase to má ? být jinak)..nebo spíš , že jim vypadl favorit..nebo prostě kvůli počasí..

No a taky lidi zjistili dodatečně , kdo tam byl, že si třeba právě podívají na Lenku
No pozdě :) nevěřili , že ještě je talenty kde brát

Dále jako plus – nevím jak „Novákům “ ale mi vůbec v Hlase nechybí hvězdná pěchota..

Asi nejzajímavější jsou fakt VNS – je to jiné – jen nevím kdyby se šlo fakt jen po hlase, jestli by to lidi ocenili a na kolik by to bylo dilů..jestli nechtějí klasickou show..ale zas změna a kdyby tam byli zajímavé osobnosti ..jakože byli..a víc se propagovali přes zpěv, hudební nástroje..nevím..už se taky zamotávám :)

Středa byla asi nouzovka ,ale nakonec myslím dobrý nápad ..ale vlastně – ohledně té sledovanosti- možná lidi tráví „středy“ jinak :))
No neděle u x factoru proti hokejům byla poslední kapka myslím..

Ale tak celkově souhlasím , Hlas skoro na výbornou ..když máme to vysvědčení :)

I když mě napadlo, kdyby poté co Lola dala Recovery..řekli ostatním „děkujeme, že jste přišli ,ale Hlas už máme..“ ušetřili bysme si čas :)
No to trochu přeháním..a taky co bychom tu probírali :)

52
priznivec.obecny
Reagovat

@Jai Kudo: Díky :D.
@bezík: No, při ohlášení výběru a po poslechu originálu jsem byla pesimista na 99,9 %. Na to jak se mi jevil originál, tak jsem musela uznat, že Lo song sedl. Ale taky bych brala něco jiného, ale dopadlo to dobře na rozdíl od Katapultu :-))). Proto české songy nechci, nebo jen málo. Probírat se balastem a nebo ještě něčí ještě horším na to bych asi moc pevný nervy neměla. A že se umí vybrat „hity“. A navíc to zpívají mladí lidi a nějaká mainstreamová česká a slovenská popová hudba, no, nevím…aby se jim ještě nezalíbila, viz. MD na diskotékách..bych nepokoušela moc.

53
Ally
Reagovat

@Jai Kudo: 41 :
Krádeže bylo taky dobré zpestřeni..i když nevím teda nakolik byly spontánnní a hlavně to zachránilo skoro celou finálovou sestavu /kde už jsme to teda my diváci rozumně rozhodli :/
Ale celkově mi připadly přirozenější , jako takové ty výměny křesel postupujících ..už nevím ja k se to jmenovalo ..myslím v americkém x – factoru..
No u Majka jsme si říkala, že asi není takový herec a „poker face “ jako „profíci “ porotci..při rozhodování (?) koho vyřadit třeba…ale pak to teda herectví dohnal :(

54
-bé-bé-
Reagovat

taak som kukla tohto vasca rossi a tuhľa zo včera (senza parole)http://www.youtube.com/watch?v=1BRnuzXQalo

55
Jai Kudo
Reagovat

@-bé-bé-: Vasco se nám nějak zmodernizoval :-) Já jsem od něj slyšel jen před lety pár věcí, ale takhle „elektrický“ nebyl. Já italsky neumím, ale prý jde u něho hlavně o texty, kvůli kterým ho v Itálii zbožňují….proto jsem ho srovnával s Klusem nebo Nohavicou, že jde hlavně o texty…. ;)

56
Jai Kudo
Reagovat

***GG***
Jen bych rád ještě uvedl, že dnes 27.6.2014 oslaví krásné 21. narozeniny skvělá zpěvačka, krásná holka a úžasný člověk – Gabča Gunčíková……:D
Písničky sem dávat nebudu, kdo chce můlže si je najít na YouTube, ale jen blahopání fanklubu:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=698447880190521&set=a.668477656520877.1073741845.189702687731712&type=1

57
patrik
Reagovat

příští hlas bych dal porotu Palo Habera. Ewa Farná . Pepa Vojtek. Celeste. Nechápu proč naziva kola nechaly stejný stage nechápu. V US verzi 2014 bylo excelentní stage na live show

58
DJ Vlado
Reagovat

Tak konečně mám trochu času se k letošnímu Hlasu vyjádřit :-) Předně musím poděkovat Scalexovi, že tento článek sepsal, čímž mi ušetřil práci, jelikož jsem toho měl v posledních dnech opravdu moc :-)

Víceméně bych se všemi plusy a mínusy uvedenými v článku souhlasil. Za největší plus považuju soutěžící, i když musím souhlasit s jabem, že těch perspektivních vypadlíků před živáky bylo opravdu hodně. Stejně jako jabovi se mi nabízí srovnání s loňskou SuperStar, která byla přesným opakem, tzn. konkurence v castingu nebyla až tak silná, ale podařilo se vytěžit z minima maximum a do finále se vesměs dostali ti, kteří se tam dostat měli. Vloni nebyl v živácích tak po všech stránkách nepříjemný týpek jako Relich ani tak ultrazbytečná a nanicovatá finalistka jako Rybníčková. Na druhou stranu však ale nemůžu zapomenout na tu lepší stránku spektra finalistů, na němž jsem objevil skutečný diamant. Ačkoliv mám Terezku hodně rád a fandil jsem jí vloni hodně, tak Kristínka je pro mě celkově větší objev (neboli víc procent její aury u mě tvoří zpěv, navíc je mezi mými srdcovkami typově úplně nová – tzn. jazzová princezna, zatímco Terezka byla takovou Moničkou č. 2) a doufám, že v tomto případě to soutěží nekončí (hvězdnou kariéru sice neočekávám, ale kvalitní hudební tvorbu by Kika nabídnout mohla). Velkým objevem je samozřejmě i Lola, která je ale klenotem pro každého a já trochu víc ocením klenot, o který (téměř) nikdo nestojí než ten, o který se rvou davy :-)

Za největší mínus osobně považuju dvojkřeslo a s ním související likvidaci původně našlapaného Darta týmu, yeeyovo přirovnání k Patovi a Matovi bylo více než výstižné :-) Tuto záležitost vnímám o to citlivěji, že mezi oběťmi byla i jedna z mých dvou největších srdcovek (Lucka) a také můj nejoblíbenější zástupce kluků (Adam). Ani za nic nevěřím, že by se Marta chtěla zbavit rockerů, které v týmů měla, takže viníkem je buď Dara (teď už fakt lituju, že ji nezavřeli a že ji „zloděj propisek“ amnestoval), nebo někdo třetí :-)

Ještě musím přidat jeden obrovský mínus, který aspoň pro mě dodal Hlasu nepříjemnou pachuť – tím samozřejmě není nic jiného než Hujerbus :-) Tak militantní rodinu a fanklub žádné/ho soutěžící/ho jsem ještě jaktěživ nezažil. A výhružky pana Holého mě jen utvrdily v tom, že ne kvůli Elis, ale kvůli Andree byl vykastrován Darta tým :-) A ještě jedna perlička – když jsem byl malé dítě, tak pro mě postrachem byl herec Jiří Holý, který ve Zlatovlásce nechal Jiříkovi useknout hlavu, a teď se pro mě Nemesis stává rodina téhož příjmení :-D

Celkově tedy Hlas určitě porazil X Factor (což nebylo až tak těžké), ale do ideální soutěže měl ještě dost daleko :-)

59
jab
Reagovat

@DJ Vlado: Taky jsem už přemýšlel o srovnání Tereza x Kristína M. a taky mi z toho vítězně vyšla Kristína. Intonačně na tom byly obě holky dost dobře, ale Kristína Terezu výrazně převyšuje co se týče pěveckého výrazu (ostatně v tomhle ji imho převyšovala i loňská Kristína), což je nejspíš dáno tím, že Kika šla do soutěže už s jistými zkušenostmi s kapelou, zatímco Terka měla tehdy na kontě jen nějaké pěvecké kroužky a vystupování na různých besídkách a akcích pro užší pulbikum. Celkově na mně Kristína působila pěvecky na svůj věk jakože fakt WOW, pěvecky jistá, výrazově kvalitní, muzikální, dobrá práce s dynamikou, proto jsem si taky v jednom komentáři s mírnou nadsázkou tituloval jako „jazzovou GG“, neboť ta taky vynikala poměrem komplexních pěveckých kvalit ku nízkému věku.
Rovněž souhlasím s tím, že loni v té dvanácté nebyl žádný vyložený tragéd. I ten Dan Šmidák zpíval sice průměrně a prakticky bez výrazu, ale aspoň se dal poslouchat. Nejhorší tam byl pěvecky Karol, ale ten zas má úplně jiné kvality a myslím, že jako kytarista a skladatel může v budoucnu na naší scéně ještě hodně co říct…

60
yeey
Reagovat

@jab: pro me je zas o dost zajimavejsi Tereza… predevsim mela daleko prijemnejsi hlas, byla hezci, chovala se tak nejak pristupneji a i zanrove mi o neco vic sedi soul nez jazz, i kdyz po pravde ani jeden z tech stylu mi nic nerika… objektivne vzato ale asi byla lepsi Kristina, po ciste pevecky strance rozhodne…:-)

61
Belisana
Reagovat

@DJ Vlado: takže viníkem je buď Dara (teď už fakt lituju, že ji nezavřeli ??? DJ Vlado, byly doby, kdy si clovek od tebe rad neco precetl, ale ty doby uz jsou pryc. Tve dusevni pochody jsou pro me zahadou. Takovej sesup dolu se hned tak nevidi. To rikam bez jakehokoli nepratelstvi.

62
DJ Vlado
Reagovat

@jab: Přirovnání „jazzová GG“ je moc hezké :-) I jinak souhlas, ačkoliv pro mě Terezka byla vloni velkou srdcovkou, tak do Top 3 Slovenek se mi nakonec nevešla, za což vedle faktu, že v Top 3 Češek mám typově podobnou Moničku, může i její posoutěžní hudební nečinnost. Oproti tomu Kika se mi už teď do té Top 3 dostala (vlastně hned na druhé místo za Patrícií Janečkovou), jen mě mrzí, že jsem si ji kvůli debilnímu systému neužil v soutěži trochu víc, ale snad mi to svou posoutěžní tvorbou vynahradí (podobně jako Lucka, která i přes své soutěžní prokletí patří dlouhodobě do mé Top 3 Češek spolu s Moničkou a GG, zejména díky jejím hudebním počinům s Dekoltem i předchozími kapelami) :-)
I s druhým odstavcem souhlas, ačkoliv byl Šmidák zpěvácky průměrný a navíc bieberoid, tak měl aspoň příjemný hlas a nebyl tak nevkusný jako Relich. Karol byl sice dost slabý zpěvák, ale vyvažoval to muzikantstvím a vkusem, navíc mi byl i sympatický svým antitrendy oblékáním, což byl vztyčený prostředník módním fašistům včetně Maxxe :-D

63
jab
Reagovat

@yeey: Hlas měla hodně pěkný, ale jak jsem psal, výrazově mi přišla ve většině písní hodně slabá (za což nejspíš mohla tréma a málo pódiových zkušeností). Zajímavé je, že když se na webu objevila nějaká její interpretace jakékoliv rusínské lidovky, tak tam neměla s výrazem žádný problém, právě naopak. Nicméně i přes ty výhrady patřila do mé TOP 3 loňských holek (byť až na to třetí místo :-D), přičemž za ní už jsem měl trochu mezeru :-). Co se osobnosti týče, ona mi přišla jako vyložený extrovert, akorát to stejně jako Jarda neuměla prodat na pódiu, zatímco Kristína M. je spíš introvertního založení (jak už se tu zmiňovalo). Každopádně mi byly sympatické obě dvě.
@DJ Vlado: Tak s tou hudební nečinností to přece jen můžeš posoudit líp než já, když ji máš v přátelích :-). Jediné co vím, že občas vystupuje jako host s Kandráčovcema a vzhledem k tomu, že objíždějí prakticky celé Slovensko, tak po těch rusínských lidovkách přece jen poptávka je :-). Otázka je, jestli se bude věnovat jen tomuhle nebo se pustí i na kariéru r’n’b/soulové zpěvačky.
Ještě jedna otázka, často tu píšeš že Tereza byla tvoje náhradní Monička, ale já mezi nimi vidím drobný rozdíl, že Monika je spíš do funky a Terka do blues, takže by si na hudební scéně zas úplně konkurovat nemusely. Ale to budeš schopen přece jen posoudit líp než já.

64
J
Reagovat

Tak nieco vtipne, kedze dnes mame najvytuzenejsi den vsetkych skolakov „vysvedcenie“. Co sa tyka detskych diskotek jedna perlicka. Tento tyzden mal moj syn detsku diskotekovu rozlucku so 4. rocnikom ZS. Prisiel domov z diskoteky a vravi mi: Mamka, vies, ze tam hrali spustu pesniciek z HLASU. Podla neho sa hrali obe RECOVERY (Arthur/Kosheen), Alone, Hallelujah, Titanium, Rolling in the deep, Beautiful, All of me, Happy, Here without you, I feel you, I was wrong atd.

65
Jai Kudo
Reagovat

@J: HM, na 4. třídu dobrý playlist :-D

66
DJ Vlado
Reagovat

@jab: Jo, s těmi Kandráčovci koncertuje, to je ale bohužel její jediná hudební činnost a navíc je to v podstatě reprodukční umění, zatímco já bych od ní radši slyšel nějaké vlastní skladby. Proto doufám, že Kika na tom v tomto směru bude líp (mohla by být kvůli hudebnímu zázemí kapely jejího otce) :-)
Jasně, mírné žánrové rozdíly se tam najdou, ale jinak je obě vidím hudebně v podobném ranku (ty černé žánry jsou imho dost příbuzné), navíc i typově a hlasově jsou si dost blízké (tzn. křehké krásky s barevně nádherným, leč slabším hlasem). Ostatně i o Sabině jsem mluvil jako o náhradní GG, i když tam je ten žánrový rozdíl ještě trochu větší :-)

67
J
Reagovat

@Jai Kudo: Vies, oni mali vlastne riadne zaplatenu diskoteku s naozajstnym D.J., kedze sa lucili s triednymi ucitelkami a 1.stupnom ZS. Ale to by nebolo nic. Pocula som, ze sa hraje aj na beznych party (disko, svadby atd.) take RECOVERY od Kosheen. Tato skupina by mohla kludne Lenke podakovat, ze ich preslavila na Slovensku. Ja v tom vidim to, ze minimalne ludia okolo hudby-zabavy HLAS museli sledovat. V poriadku taky Majk Spirit sa tu hraje. Mozete ho na panackovi kritizovat, ale realita je taka, ze na Slovensku leti. Ale ostatne vybery su urcite ovplyvnene tym HLASom. Takze urcite mal sledovanost.

68
J
Reagovat

@DJ Vlado: Vlado, Kristinka nabuduci rok konci gymnazium a kludne by mohla prist do Bratislavy na vysoku skolu. Dokonca by sa mohla pokusit o VSMU nejaky hudobny odbor. Alebo studovat pravo a popritom sa zacat venovat hudbe – jazzu. A postupne sa vypracovat. Ide len o to, ci to sama bude chciet.

69
jab
Reagovat

@J: Tak jestli ji čeká maturitní ročník, tak tu kariéru teď nejspíš nebude příliš rozjíždět – akorát sem tam nějaká vystoupení, možná i práce na debutovém singlu. Výšku a zpěv klidně skloubit může, dokonce i taková Dominika Mirgová, o které lze říct, že se jí podařilo na Slovensku prorazit, letos zdárně odstátnicovala na Bc.
@DJ Vlado: Taky si říkám, že je v tomhle Kika ve výhodě. Ale kdyby se Tereze podařilo sestavit kapelu nebo najít hudební zázemí pro sólo tvorbu (hlavně někoho s autorským potenciálem), hned by se to pohlo jinším směrem. Kdo vlastně skládá pro Moniku, borci z její kapely nebo někdo zvenku?

70
DJ Vlado
Reagovat

@jab: Pro Moničku skládají vesměs lidi zvenku, na prvním CD byl jejím dvorním skladatelem Pavel Dirda z Gulo Čar a loňský singl Let Me Love U (který v současnosti rotuje éterem Evropy 2 v remixové verzi) pro změnu složili raper Mišo Bielý a Martin Šrámek ze studia Littlebeat (spolupracoval i s Celeste). Na novém CD by měla dokonce mít i jednu čistě autorskou skladbu, na kterou jsem velmi zvědavý :-)

71
DJ Vlado
Reagovat

@J: Neměl bych o tom moc mluvit, ale kontaktoval jsem jednoho velmi vlivného člověka, který by pro Kristínku mohl hodně udělat, ale jelikož jsem takový záhadný chlapec, tak víc prozrazovat nebudu :-)

72
bezík
Reagovat

@DJ Vlado: Takže do 3 měsíců v US TOP 10 songs chart ? ;-)

73
DJ Vlado
Reagovat

@bezík: Tak to zase ne :-D

74
Monika
Reagovat

Ta pachut z prohry je hrozna:-))) Otec slepe Blanky si neda pokoj a neda, na FB opet vysira smerem k Lole…“a gdo je zvědavej na fetačku ta co neumí mluvit fuj“.

76
Jai Kudo
Reagovat

@Monika: Na Blesk docela slušný rozhovor. Teda až na ten úvod, akle to bysme asi po Blesku chtěli moc……Já jí úplně věřím, že je zmatená a neví co teď. Z toho mám u ní dost obavy, aby někomu nenaletěla…….

77
J
Reagovat

@DJ Vlado: Ona by podla mna mala skusit aj studovat hudbu dalej. Talentovky na VSMU. Co ked to vyjde. Mohla byt tak obohatit jazzovu scenu. Ved niektore piesne Adrieny Bartosovej a Petra Lipu rada pocuvam aj ja. Ked nabrala odvahu ukazat sa v HLASE preco to neskusit dalej studiom hudby.

78
J
Reagovat

@Monika: Monika aspon uz snad prestal utocit na Martina. Myslis, ze neviem o co mu ide. Uz sa videl ako otec vitazky 80 tis. EUR. Ide len a len o prachy. Ak sa nemylim tak Scalex nieco v clanku spominal, ze aj to VNS nemuselo byt tak koser ako si to my myslime a da sa domysliet aj u koho. Ze? Vies ako vyzeralo ich ucinkovanie v GF Hlasu ako keby si to Martin nezasluzil a bol tam len vdaka tomu, ze je Slovak. Mozno to tam pohnojil, ale ja fakt verim, ze sa tam dostal koser zasluhou sms-iek od fanusikov. Ma ich dost. Tak ako niektori priali Lenke, tak ini priali jemu. A som rada, ze ho podrzali aj napriek tomu spevu v GF. Za celkove posobenie v Hlase si fakt 3.miesto zasluzil pravom. A okrem toho je „Hlasom Slovenska“.

79
dorka
Reagovat

Ono je jedno, kdo vyhraje, stejně skončí v řiti. Minule se tu Divné Andulce i Ičovi prorokovaly zářné budoucnosti a už je nikdo nikdy neviděl a neslyšel (YT není měřítko). Lola je zajímavá cca ještě 10 dnů, pak zmizí. Prostě zmizí. Berte to v potaz, snílci ;-)

80
-bé-bé-
Reagovat

dík Monika za tvoje príspevky (bulvárne)…v tom prvom ma zaujalo, že jej najväčším snom je spievať čo najširšiemu publiku…tak to na „andergrande“ nevyzerá…ale je fakt, že nie je nezralá…skúsenosti života jej pomohli…má životné číslo 8…ak je pravdivý jej dátum…to je číslo úspešných ľudí, ktorí však stále usilujú o rovnováhu…tá ich „chráni“

81
Enaz
Reagovat

@Jai Kudo:
Pokud naletí, tak to bude škoda, ale je to její boj a její šance.
Pokud nedokáže proplout a najít si lidi, na které se může spolehnout, tak stejně nedokáže nic.
Nikdo z nás to nedokáže a to nemusí být ani v šoubizu.

82
J
Reagovat

@dorka: Velmi mam rada roznych prorokov. Moze zapadnut, moze prekvapit. Nechajme to na buducnost. A co sa tyka Itcha, robi to co chce. Ma svoju kapelu a tiez aj svoje publikum. Ktore sa postupne rozrasta. A robia dobre veci. Ja sama by som o nom nevedela, keby nebolo panackovov. Mne sa ich piesne pacia a ked bude nejaky koncert v okoli urcite pojdem.

83
dorka
Reagovat

@J: Prokokov? To vážně ? Jsou Itcho nebo Andula obecně známí a poslouchaní? :-)

84
J
Reagovat

@dorka: O dievcati sa nebavim. Jamestown ma svoje publikum. Musim sa dotknut vasej najvacsej superstar Anety L. ta tiez nie je extra slavna na Slovensku. A vopred sa zato ospravedlnujem vsetkym jej fanusikom. Ale ja o nej viem. A aj jej piesne pocuvam. To iste mozem povedat aj o Chodurovi.

85
bezík
Reagovat

@dorka: Co to je obecně známý a poslouchaný ? Jestli to má být hranost v rádiích a TV tak to je spíš známka úpadku do sračkopopu. A říct o Itchovi že už ho nikdo neviděl a o něm neslyšel je tak akorát známkou totální ingnorance.

86
J
Reagovat

Vsetkym, ktorych som urazila sa ospravedlnujem. Ale odpisovat uplne Lenku, to fakt neberiem. Preco, ze nema vzdelanie, ze brala drogy, ze sa nevie pohybovat v soubiznise. Chcela by som, aby sa uplatnila a robila hudbu, ktora ju bude bavit a casom sa aj preslavila a mala svoje publikum. Ja jej to uprimne zelam.

87
Jai Kudo
Reagovat

@J: Nevšiml jsem si, že by tady Lenku někdo předem odepisoval (kromě Moniky, ale to je normální…). VYslovili jsme jisté pochybnosti ohledně toho, jak to v českém (nevím, jak ve slovenském) šoubyznyse chodí….jestli si s tím neporadí (a ona nemá v tomhle ohledu žádné zkušenosti ani realné cíle myslím), tak to bude škoda pro ni i pro nás. Mnohem lépe připravení absolventí podobných soutěží neuspěli…..to není odepisování, ale jak jsem pochopil, ona má pár kamarádů, ale jinak nic. To je pro svět šoubyznusu zoufale málo. Já bych jí přál, aby to dokázala, možná by mohl trochu pomoci nebo poradit Vojtek…..

88
bezík
Reagovat

Hmm, a proč si myslíte, že showbusiness je pro Lenku to správné místo ? Avantgardní , nekomerční umělce nepotřebujeme ?

89
Jai Kudo
Reagovat

Všechno je o byznysu, i ti tzv. nekomerční se musí snažit prodat své umění,svou hudbu. Jinak umřou hlady…. :-D

90
bezík
Reagovat

@Jai Kudo: Živit se dá i jinak. Nekomerční umělec se nesnaží prodat svoji hudbu. Dělá to co cítí a musí. Pokud mu za to někdo zaplatí , dobře. Ale nedělá to proto, aby mu zaplatili.

91
Jai Kudo
Reagovat

@bezík: A čím se jako ten nekomerční umělec, potažmo Lenka, bude živit???? Dobře, může nekomerčně žebrat v metru a hrát aleternativní melodie….
ANo, ono to začíná tak, že umělec začne dělat řekněme hudbu pro své potěšení, pro radost……..ale časem zjistí, že z té radosti nájem ani složenky nezaplatí……a pak nastupuje komerce :-D

92
bezík
Reagovat

@Jai Kudo: Takže podle tebe nekomerční umělci vlastně neexistují, protože všichni buď umřeli hlady nebo dělají komerci ? :D :D To je ale pitomost , že ? :D

93
Monika
Reagovat

Tak ja myslim, ze kazdej umelec se snazi hudbu delat tak, aby ho uzivila, to je cil v kazde sfere komercni i nekomercni. Delat to jen radost je dost nerealna predstava.

94
bezík
Reagovat

@Monika: Pro tebe je dělat věci jen pro radost nereálná představa ? Ty děláš všechno jen pro prachy ?

95
Jai Kudo
Reagovat

@bezík: Nekomerční umělci existují to momentu, než prodají první cédéčko :-D Monika má pravdu, všichni chtějí dělat muziku (protože ji mají rádi), ale současně se chtějí nebo potřebují tou muzikou uživit. Na tom není nic špatného, to je přirozený vývoj….. A takový ty kecy, že někdo nědělá hudbu pro peníze, ale jen pro radost, je jen z nouze ctnost,. Každý hudebník chce prodávat svou hudbu….

btw: Lenka byla v Memorii dva roky. Brala pervitin, ne trávu – to jsem ji trochu podcenil. A když si čtu její statusy na fb, tak trochu přestávám věřit, že to dobře dopadne, i když bych byl rád. Sprostej a vulgární je dnes kde kdo, ale dávat to takhle veřejně na odiv….. neřekl bych, že je to správná cesta. Nebo by to aspoň mělo mít nějaký důvod nebo souvislost. Uvidíme, co bude dál….

96
bezík
Reagovat

@Jai Kudo: Ty mě překvapuješ. Že má Monika ryze komerční vidění světa je pochopitelné ale zrovna u tebe bych to nečekal. Dělat muziku jen pro radost není žádná z nouze ctnost. Ale to je asi uvažování mimo tvůj vesmír.

97
jab
Reagovat

@bezík: Přesně, zvlášť, když včera (nebo kdy?) odehrál prvnáí koncert z toliko plánovaného projektu Divadla bláznocv .Myslímk že minimálně ve svím rodném městě je celebritou (a myslím, že i jinde), což dokazuje i toto video :-):
http://www.youtube.com/watch?v=Wdlt34v4BrQ

98
Jai Kudo
Reagovat

@bezík: Nějaký příklad známého, slavného umělce, který tvoří pro radost a nezajímá ho komerční stránka věci?
Muziku pro radost (která není z nouze ctnost, protože mám zajištěný příjem) si dělám já v obýváku, když si přehrávám Časy se mění protože se mě to líbí a nikdo to neslyší, protože je to tak lepší :-D Pochybuju, že by se s tím spokojil někdo, kdo má jen o trošku větší ambice než já…..

99
bezík
Reagovat

@Jai Kudo: Ještě k Lence, ty dva roky v Memorii mi nesedí s tím co jsem reálně zjistil ale vím že ti tak odpověděla, vysvětlení neznám …
Nevím kde čteš nějaký statusy ale Lenčiny budou jen těžko vzhledem k tomu, že počítač vůbec nepoužívá. Už během hlasu se objevily fake chaty s Lenkou, aktuálně je několik fake profilů a i ten OFFICIAL jí někdo spravuje, pokud je vůbec její.

100
jab
Reagovat

@jab: brrr, tolik překlepů :-(((.
Jinak s tím děláním muziky pro radost, zrovna dneska jsem tu zmiňoval Mirgovou, která navzdory tomu, že je na Slovensku poměrně úspěšná, přesto studuje. Totéž platí i pro jiné účastnice pěveckých reality show, přestože se zpěvu stále věnují.

101
Monika
Reagovat

@jab: Tak ja nevim jsem si tu skolu vygooglila a prijde mi to takova rychlovka na letni prazdniny:-))) To bych ani jako plnohodnotne vysokoskolske studium moc nebrala. Sice neznam vejsky na Slovensku, ale prijde mi dost bezvyznamna a jeste lehky obor.

102
jab
Reagovat

@Monika: Zas na druhou stranu, jestli se chce věnovat pěvecké kariéře, tak nemůže k tomu studovat třeba medinu :-D. Ostatně většina těchhle zpěvaček studuje něco humanitního, jediné výjimky, o kterých vím jsou dvě mé oblíbenkyně – Kristína Zakuciová studuje enviro, Kristína Debnárová zas bude studovat chemii (akorát nevím kde, ale na technice asi ne)

103
bezík
Reagovat

@Jai Kudo: Pokud už je někdo takříkajíc „slavný“, musí se zabývat komerční stránkou věci z ryze provozních důvodů, jinak to ani nejde, ale to neznamená že tvoří tak, aby prodal. A těch umělců kteří tvoří dle vlastního přesvědčení a ne proto, aby se to líbilo a prodalo je tolik, že naprosto nemá smysl je jmenovat.
Nicméně já jsem o nikom slavném nemluvil. Jsou nekomerční umělci co se živí jinak než hudbou a tu dělají jen z přesvědčení (to je přesnější než vyraz „pro radost“). Pochopitelně že nikdy „slavní“ nebudou, ale je to opravdu nutné ? :D

104
Jai Kudo
Reagovat

Lenka má počítač…..jestli používá nepoužívá……telefon taky říkala, že nepoužívá a pak se po něm sháněla. Official fb má jeden založený z Hlasu, ale má ho nějak divně propojený s jiným, kam snad píše. Jestli na to někoho má – třeba tu kámošku nevím.
Ta Memoria mně taky překvapila, ale kdyby tam nastoupila hned 2011 (po GG) a byla tam do 2013……tak by to možná vycházelo. Memoria vloni ukončila činnost, navíc s Kauflantem mohla spolupracovat paralelně….

105
bezík
Reagovat

@Jai Kudo: jenže já jsem se dopátral, že už na přelomu roku 2011/2012 tam byla nová zpěvačka-frontmanka. Ale třeba Lenka přešla do role backvocalistky, to je klidně možné. A nebo je ta informace nepřesná.

106
frida
Reagovat

Lenka psala, že ve všech kapelách byla jen vokalistka.
Aneta L. ja zářný příklad toho, že dělá muziku jakou chce a jak je vidět, jde to.
Lence bych přála studium hudebního směru, myslím, že by pak nemsela mít strach hlavně o živobytí. Mohla by dělat něco kolem hudby, pokud by se zpěvem neuživila.
Přála bych jí pevné nervy, vnitřní sílu a sebejistotu a k tomu by potřebovala pevného a přímého společníka, schopného o kterého by se mohla opřít. Kéž by se jí to povedlo!

107
Jai Kudo
Reagovat

@bezík: Nene, Lenka byla podle všeho poslední sólová zpěvačka Memorie, záznamy z vystoupení jsou z roku 2012, takže v tom roce tam asi nastoupila a byla až do konce v roce 2013. Před ní tam byla jiná zpěvačka, asi ta, kterou zmiňuješ a která nahradila GG…..ona GG tam taky nebyla moc dlouho, jen pár měsíců, hádám.
btw na těch vystoupeních nevypadá Lenka moc ztrémovaně…:-D

108
Jai Kudo
Reagovat

@frida: Nějak si nedovedu představit, že by Lenka něco vážně studovala. POdle mě je to takový „přírodní živel“ potřebuje se realizovat „teď a tady“ :-) Napadlo mě, že třeba Vojtek by jí mohl poradit nějkýho manažera nebo producenta, který by ji nezničil. Určitě má dost kontaktů na různé lidi. Ona by určitě mohla být velkým zpestřením naší pěvecké scény, bylo by škoda o ni v tomto smyslu přijít.

109
Tomáš
Reagovat

Pro ty koho to zajímá ( pokud vůbec někoho ), tak trošku Off Topic ještě k X Factoru. Narazil sem na FB na Lukáše Frantu a ten mi po několika mých dotazech sdělil aspoň to že ve Velkém Finále X Factoru Matěj Vávra v hlasování diváků nebyl poslední. A to je asi to největší tajemství jaké se kdy ohledně výsledků hlasování v jakékoliv soutěži dozvím.

110
Ally
Reagovat

No včera jsem zrovna četla rozhovor s Martou Kubišovou, jak ma nabitý diář, vlastně i zpívá, hraje..s Anetou

111
MajMaj
Reagovat

@DJ Vlado: Ďakujem Ti za moju „srdcovku“ Kristínku M., to dievča na sebe pracuje už dlho (pozrela som si YUT) a verím, že uplatní svoj talent a pracovitosť. Bola mojou favoritkou od začiatku, Tvoje komentáre mi robia o to väčšiu radosť.

112
Ally
Reagovat

No včera jsem zrovna četla rozhovor s Martou Kubišovou, jak ma nabitý diář, vlastně i zpívá, hraje s Anetou..
Taky mam trochu strach, ze Lenka není ten studijní a zodpovědnýtyp..ale pro to jeji mimonstvi, prirozenost ji lidi fandí..asi jeto hlavne tim ze nema zázemí, je zranitelná..ale když se dokázala z drog vyhrabat

113
Tomáš
Reagovat

Jaké drogy Lenka brala? Neví někdo? A na co zemřel její přítel?

114
Jai Kudo
Reagovat

@Tomáš: Pervitin……a mám takový dojem z její řeči, že její přítel zemřel v souvislosti s drogama…..ale to jen dedukuji.

115
Monika
Reagovat

Lenku jako studentku hudby si fakt nedokazu predstavit:-)))) Myslim, ze jste se tu uplne zbytecne pustili do Dorky, v cem nema pravdu? Kdo z exsuperstaristu je dnes videt a slyset? Vzdyt ten jeji pesimistickej pohled na vec je celkem na miste. Rekla bych, ze je lepsi nic neocekavat a pak byt pripadne prijemne prekvapen, nez si tu malovat ruzovou budoucnost. Navic z rozhovoru s Lenkou jsem nabyla dojmu, ze ani ona zatim nedostala nejake extra skvele nabidky.
S Lenkou je to tezke, ma nadhernou barvu hlasu, jednu z nejlepsich co jsem v peveckych soutezich slysela, je osobita, dobre zpiva, ale jako clovek je strasne problemova a nespolehliva. Clovek nevi, kdy ji rupne v kouli a veskery investovany cas, energie a finance do ni, muzou prijit vnivec. Z tohohle duvodu se domnivam, ze si kazdy spolupraci s ni rozmysli…
Ja osobne bych nikdy nechtela mit dceru jako je Lenka, byla bych z toho cely zivot nestastna, co jsem to vychovala, ta holka je odstrasujici pripad. A nez se do me pustite moralisti, tak se vsadim, ze tohle byste doma nechteli mit ani za nic, ale kdo to prizna ze…
Miluju lidi co se devet let poflakuji, chrapou pres den, chlastaji, huli, fetuji a pak si stezuji na spolecnost a system:-))))) Vsak co dela ted Lenka? Ma vubec v umyslu zapojit se do pracovniho procesu? No podle rozhovoru jen ceka na vyhru:-)) Takovej clovek je marnej, i kdyby mel sebevetsi talent.

116
Tomáš
Reagovat

114: Taky si myslím že asi předávkování nebo se nějak zabil pod vlivem alkoholu či drog. Protože proč by jinak umíral….

117
Jai Kudo
Reagovat

@Monika: ALe vzpomeň si, že hodně geniálních umělců, ať už zpěváků, hudebníků, malířů, básníků atd. bylo problémových…….on ten záblesk umělecké „geniality“ bývá na druhé straně kompenzován třeba právě psychickou labilitou nebo nějak podobně.

118
priznivec.obecny
Reagovat

U Lo, jako u všech většinou, bude záležet na osobních vztazích, aby byla spokojená. Tím, že si nerozuměla s rodiči, na tom bude hodně záležet. O muzice to bude taky, ale nejdříve o získání těch jí blízkých lidí. Když budou osobní vztahy OK, což budou i ty správné vztahy (lidi), pak už půjde jen o to, jesti tihle lidi budou umět rozumět hudebnímu byznysu. Jde přeci hlavně o to, aby byla spokojená. Je evidentní, že má v osobním životě problémy, tak bych jí přála pořešit nejdřív tohle a pak ta muzika. Jestli ale to nebude muzika, ale třeba i malování apod. a bude spokojená, tak bude mít štěstí. Jde taky o to si to umět po krůčkách užít a chvíli si v tom úspěchu porochnit (to je to správný štěstí, ne?). K čemu jí bude se teď hned stresovat s cíly, ke kterým bude stejně přistupovat postupně – vždyť sama říká, že teď vůbec neví. A jak řekl Pepa, že je dobrá, ať to vezme prostě na vědomí, že by jinak se nedostala tam, kde právě byla… Vyhrála, celou soutěží se ukazovala coby favoritka a to by ji mělo už teď hodně pomoci k tomu, že když zkusí, co se jí líbí, že zvládne sakra dobře, i když neví hned jak a za jak dlouho… Asi nejdřív prostě získávat nějakou jistotu, důvěru v sebe, což je třeba zrovna už z reálu tahle výhra, nestresovat se, zbrkle nepospíchat, zkoušet, co se jí líbí a může to být dobré:). Možná, ale jen hádám, by pro ni mohla být dobrá kvalitní a kapela s přátelským prostředím. Ale stejně si myslím, že hlavně někdo správný v jejím osobním životě. I když je tak jiná, tak i k ní patří základní pravidlo pro všechny :-).

119
bezík
Reagovat

@115 Monika: Moniko, Moniko, Moniko …. „Ma vubec v umyslu zapojit se do pracovniho procesu?“ :D :D Že ty ses nenarodila o třicet let dříve, ty by sis se „soudruhy“ dokonale rozuměla :D
Jinak já bych takovou dceru bral ! Ty moje jsou drobátko moc konvenční a zapojené v pracovním procesu :D Akorát že by asi nebyla taková jaká je, protože já bych nikdy nepřipustil aby se jí v rodině stalo něco takového, co by ji vyhnalo v 15 na ulici, ani bych jí nikdy neodmítnul pomoc ať už by měla jakýkoliv problém.

120
priznivec.obecny
Reagovat

@Monika: No, pokud by to tak bylo a rodiče by kvůli tomu vyhodili svoje robě z baráku, tak to uznávám. Sama bych to udělala. Ať si tedy dělá, co umí. Rozumný krok. Nepotřebuješ se držet základních pravidel? Ukaž, jak to teda zvládneš, protože, podle mě to nejde, se základních pravidel nedržet. Nakonec robě, by něco dokázalo, protože by si ty pravidla muselo stejně osvojit :-))). Takže bych nakonec měla pravdu a ač bych se třeba s robětem už nikdy neshodla, tak bych měla jistotu, že se moje robě má dobře a to by bylo pro mě základní… že by mě to jako rodiče nemrzelo, nedá se zrovna říct, naopak, ale myšlenka, že se má moje dítě dobře by byla hlavní. Není to o Lo, je to obecně, protože já fakt nevím, jak to tam bylo, vlastně se nevyjádřila. Děti jsou někdy „neuchopitelné“, divoké a pro obě strany to může být dost těžké. Měla jsem kamarádku coby divoké dítě (v začátcích, pak jsem zdrhla taky) a jednu, coby mamku divokého dítěte :-))) a viděla jsem to z obou stran fakt šílený a říkala jsem si, že bych tohle nechtěla. A obě baby přitom jsou hodně zajímavé osobnosti – nezávidím jim.

121
Jai Kudo
Reagovat

Já z toho rozhovoru kvituji s povděkem, že nepadla kolem krku prvnímu „manažérovi“, který se jí ozval, ale že tomu dává čas….. Ona víc než kdokoliv bude potřebovat nějaké „odborné“ vedení (viz Pepovo koučování). Ale čekat moc dlouho taky nemůže, její popularita za pár týdnů půjde rapidně dolů jako u všech….
A ještě jedna věc – říkala, že chce zatím dělat muziku s Kauflantem, ale tam myslím opravdu zpívala jen nějaké doprovodné vokály, tohle ale jako vítězka Hlasu nebude moct. Lidi budou chodit na ni ne na Kauflant. Bych to viděl tak, že napřed by si měla s manažerem ujasnit další stylové a žánrové zaměření nebo směrování a pak postavit novou kapelu z kvalitních muzikantů, kteří budou hrát opravdu „na ni“.

122
bezík
Reagovat

@115 Monika: A ještě si dovolím otázku, proč je Lenka „odstrašující případ“ ? Zabila někoho ? Znásilnila ? Okradla či podvedla ? Ublížila někomu ? Že brala stimulanty a nebyla v oficiálním „pracovním procesu“ ? Hmmm, tak to je asi nejmíň polovina (ale spíš víc) světové rockové scény plná „odstrašujících případů“ :D :D

123
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: A co když to jinak nejde a dítě jde do drog, vykašle se na vysokou školu, na všechno. Vzpomněla jsem si ještě na jednu kamarádku, podobný případ a nedala si říct. Rodiče ji sice nevyhnali, ale absolutně nevnímala nebezpečí a je nezvěstná od svých 24 let, protože mimo jiné, byla tak svobodná, že pořád stopovala o půlnoci… Nejde o to nemít soucit s dítětem, ale sám neumřít od strachu, co se sebou dítě provádí a existuje už jediný způsob hodit do vody a zaujmout odpovědnost za sebe, základní opatrnost. Já kamarádku znala od jejich patnácti let a byla vzpurná už v té době. Mě to v mých patnácti let ještě nepřišlo, ale opravdu si dělala, co chtěla a absolutně nepřijímala tuhle základní pravdu/radu a podle mě potřebovala lekci dřív, než bylo už pozdě. A fakt to nebylo jen o stopování v noci a přitom taky talentovaná chytrá holka. Někdy je třeba ve výchově vidět dál a ten základ prostě nepustit ze zřetele… Chudáci rodiče dodnes doufají, že se jejich dcera najde. To jsme teda došly k tématům, ale je to zrovna ten příklad. Ale opakuji, tohle už není k Lo, já nevím, co tam bylo.

124
priznivec.obecny
Reagovat

oprava : došli, uff

125
bezík
Reagovat

@Jai Kudo: Tak i Kauflant se může změnit. Oni žádného skutečného zpěváka nemají, to jsou takoví klasičtí zpívající muzikanti. Ten chlapec od nich v medailonku vyjádřil naději, že by Lenka po zkušenostech z Hlasu mohla být frontmankou. Ona si třeba na větší roli v kapele netroufala, kdo ví. Uvidíme co v nich vězí, možná překvapí.
Profesionálního mažera bych se na jejím místě bál, a zdá se že je velmi opatrná, což je dobře. Hudební manažeři v čechách jsou největší zlo. Já beru ty manažery, kteří slouží kapele, starají se o praktické věci na které muzikanti často nejsou, ale ti „manažeři“, co si berou pod křídla začínající zpěváky a snaží se na nich vydělat nějaké prachy, to je to nejhorší. Sám máš před očima příklad GG.

126
bezík
Reagovat

@priznivec.obecny: No to už je opravdu OT, ale v drtivé většině jen neseme následky toho, co jsme na dětech napáchali. A nejvíc toho napácháme cca do tří let věku, pak už je základ člověka skoro hotový a možnosti ovlivnění jsou poněkud omezené.

127
Jai Kudo
Reagovat

@bezík: Tak ta poslední věta, že „asi nejmíň polovina (ale spíš víc) světové rockové scény plná „odstrašujících případů“ bych řekl, že docela sedí :-D :-D :-D alespoň ve smyslu názorů Moniky…..

128
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: A nebo máš dítě, které je velmi jiné a třeba zrovna nadané a nejsi schopen mu porozumět, protože ty takový nejseš a to ukáže čas, jak to vlastně bylo, co dobře i ne. Je to o lidských schopnostech obecně. Je to těžké. Když máš dítě, které nechápeš, to může být nadané, tak ani ve třech letech nic nepodchytíš. OT to je, ale jen ze zkušeností lze odvodit… Všechny tři holky měli rodiče inteligentní a moc hodný, o jedné vím, že laskavou pečlivostí se mohli roztrhat (jedináček)…. Najít bod, kdy je lásky moc a moc přísnosti…. u dítěte, které se ohrožuje úplně ve všem? O takových příkladech mluvím…

129
bezík
Reagovat

@priznivec.obecny: Já říkám že „většinou“. Samozřejmě, stává se, že „selže“ genetika a pak je skutečně těžké s tím něco dělat ale těchto případů je opravdu realtivně velmi málo.

130
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Už naposled, co k tomu něco napíšu, že ale v patnácti… to v pořádku není. Když si jako rodič neumím poradit, jdu hlavně já se poradit, v tom máš pravdu. Na to jsou i tady zákony a rodič si nemůže dovolit tohle udělat. Měla jsem na mysli prostě tu nutnost někdy být už fakt přísná. A vyhazov někdy je nutný, ale ne v patnácti letech dítěte!

131
Jai Kudo
Reagovat

@bezík: Lenka jako frontmenka kapely – moc si ji v té roli neumím představit. Jestli myslíš to, že jako bude víc sólově zpívat tak jo, ale jsem jenom zvědavý, jak bude Kauflant hrát písničku Hany Zagorové nebo Golden Kids. Protože tohle budou chtít lidi slyšet od Lenky, ne ty „hardcore alternativní punkové skladby“, které dělají teď. A zpěvačka Lenčiných kvalit si zaslouží kvalitní kapelu za zády….
Dobrý manažer – každá začínající zpěvačka nemá bratra Nikolu… Určitě bych se vyhýbal velkým, silným agenturám. Ty jsou tady ne proto, aby mladým zpěvákům pomáhaly v kariéře, ale aby na nich co nejrychleji vydělali co nejvíc peněz. A to jakýmkoliv způsobem. Nicméně kde najít toho, kdo bude opravdu mít snahu pomáhat a pracovat pro zpěváka (a samozřejmě případně těžit z jeho úspěchů), a ne naopak…..využít, vysát, vymačkat, odhodit…..to bude velký problém, myslím.

132
bezík
Reagovat

@priznivec.obecny: Hlavně jedna věc, mě Lenka absolutně nepřipadá jako „problémový člověk“. Mě se jeví především jako hodná holka, dobrý člověk. A s takovým základem není těžké pracovat. Problémový člověk je něco úplně jiného. Deprivanti, kteří jsou životem či genetikou zdeformovaní tak, že nenávidí celý svět, kteří jsou v jádru zlí, suroví, které těší ubližovat, kteří postrádají špetku té kulturní nadstavby která z nás dělá lidi, to jsou problémoví jedinci. A házet Lenku do jednoho pytle s nimi jen proto, že je trochu nepraktická, možná někdy zmatená, že nemá jen dobré životní zkušenosti ?

133
bezík
Reagovat

@131 Jai Kudo: hehe, chtít můžou ale smůla. Sama Lenka řekla, že žádné covery a to je myslím správně. Lenka je „alternativec“ a ti co od ní chtějí slyšet „něco jako v Hlasu“ zapláčou. Ale v tom se neshodneme, ty jsi přesvědčen, že by měla dělat něco co se bude líbit, já zase že by měla dělat to co sama skutečně chce. Ano, je to daleko větší riziko že se to nepovede. Ale ti opravdu dobří šli vždy touhle cestou.

134
priznivec.obecny
Reagovat

@Jai Kudo: Dost interpretů si buď utvořili vlastní management (Monkey Bussines, Coverdale), nebo takový management, kde byla osobní vazba (Dio, Osbourne, Blacmore). Proto Lo přeju nejdřív někoho správného k sobě a potom, případně, by se umět vložit do oboru hudebního managementu, nebo dokonce už takový managerem by byl. Osobní vazby mi přijdou hodně důležitý, hlavně u opravdových talentů, kteří jsou si méně jistí. Takové profesionální vztahy jsou dost hop nebo trop, pokud interpret si je nejistý… ale pokud interpret se bude umět se orientovat, tak taky to může dopadnout taky dobře. I když nejjistější je to mít pod palcem, viz. osobní vazba nebo mít sám všechno na sebe..

135
Bouba
Reagovat

Odkaz na zajímavej nebulvární rozhovor s „Lo“ : http://ostrava.idnes.cz/rozhovor-lenka-lo-hruzova-dc4-/ostrava-zpravy.aspx?c=A140627_105318_ostrava-zpravy_ama
Jak jste se dostala na ulici? Vyhodili vás rodiče?
Vím, že se to psalo, ale je to lež, která mě uráží. Nikdy mě nikdo nevyhodil. Utekla jsem ve čtrnácti letech, když mi zavřeli matku. Hrozně moc jsem ji milovala. Byla jsem její dvojník. Otec ji nenáviděl a ve mně viděl ji. Proto jsem tenkrát utekla. Sice úspěšně, protože to nijak neřešil, ale byl to únik do pekla.

136
Ally
Reagovat

@bezík: a @priznivec.obecny: souhlas asi se vším :)
právě otázka, jestli chceme , aby byla „slavná“ hned..i když doba je rychlá.ale k čemu to..taky myslím pomalu se taky dá..myslím třeba na Amy Winehouse..i když tam se ta sláva atd pohybuje asi už v úplně jiných dimenzích..

A toho kluka od nich z kapely trochu znám a je fajn, pohodář..možná trochu typ jako Pepa..něco otcovského..určitě žádný nervák atd..takže v tomto směru bych byla taky klidná :)

137
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Pozor, tam ji neházím. Mluvila jsem o svých kamarádkách a že mě teda hlavně ta talentovaná (taky zrovna zpěvačka) někdy až neuvěřitelně mrzí a je mi z toho smutno…. Teď nevím, jestli jsi mě pozorně četl.

138
bezík
Reagovat

@Bouba: Všechno co říká dává smysl. Neměl bych o ní strach. Jen by mě zajímalo jak zpívala, když ještě byla v Kopřivnici, když teď zpívá hůř !!! ;-)

139
bezík
Reagovat

@priznivec.obecny: Jo sorry, to neměla být reakce na tebe ale taková obecná poznámka ;-) Jsem se uklik :D

140
priznivec.obecny
Reagovat

@Bouba: Hm, už musela řešit takové rozhodování ve čtrnácti. A hele, je to chytrá osoba, mě tak přišla, totiž, když chtěla, tak jí učení šlo… A jak, že to nic neznamená, že vyhrála,.. jo, neznamená to nic našem v hudebním byznysu, ale obecně má prvenství. Je to pro ni důležitý. No, tak vidíte, ne rodiče, sama odešla a ne, že by byla nezvladatelná, hledala jistější a na ulici. No, to si neumím představit, to je teda děs. A je dobrá, že aspoň se držela sebe, kdyby ne, tak by zůstala tam, kde ji to možná semele. Já bych takový sebereflexe ve čtrnácti nebyla schopná …. No, nic, umí, má se tudíž od čeho odrazit a to je podstatný, dál si poradit bude zase muset sama… Každopádně se jí teď vede dobře. Dál to bude těžká cesta, sama si tohle uvědomuje a sama si to taky vybrala. Super. Měli jsme v soutěžích vůbec takovou zajímavou, schopnou, přitom zkoušenou osobnost? Myslím, že snad ani ne…

141
Monika
Reagovat

@bezík: Hele ty jsi schopnej v jejim pripade obhajovat kdeco, viz to ze nikdy nebrala drogy, ha ha to musi bolet zjisteni, ze se v tom koupala co:-)))) Myslim, ze za chvili bude zas tam kde je, takze si ji klidne muzes adoptovat:-)))) Jsem zvedava, jak dlouho s takovym frackem vydrzis. Pohrdam lidma, kteri nejsou schopni se uzivit vlastnima silama a jen parazituji na davkach apod. Docela by me zajimalo kolik toho ve svych letech odpracovala. Jo nadavat na spolecnost a system to je jedine co umi a Lenka je jedna z nich.

142
Monika
Reagovat

@bezík: Kdyby Lenka nebyla zpevacka do ktere jsi se snad i zamiloval, taky bys obhajoval takoveho cloveka co se jen prizivuje a parazituje na ostatnich? Urcite ne:-)))

143
Monika
Reagovat

Lo udelala obrovskou chybu, ze nesla do X factoru, vyhra 80 tis nebo 200 tis eur je preci jen vyrazne rozdilna. Za tech 80 tis eur toho dneska moc neporidi, navic jeste po odecteni dane a dluhu. To nejsou nikterak velke penize, ktere by cloveku zajistili vetsi pohodli na delsi dobu. Ani byt v Praze si za to nekoupi. Vyhra v X factoru by byla mnohem zajimavejsi a podstatne vice by Lenku zabezpecila.

144
bezík
Reagovat

@Monika: Nikdy jsem netvrdil, že nebrala drogy, protože o tom jsem nic nevěděl. Jen jsem tvrdil, že človek kterého vidím není zfetovaný či na drogách a v tom jsem měl pravdu. Pochybuji, že Lenka kdy pobírala dávky, když nebyla přihlášení na úřadu práce. To se jaksi vylučuje. Ale to není vůbec podstatné. Ty si pohrdej kým chceš, já zase pohrdám lidmi z kterých leze bolševický slovník i ušima. A to není o nějaké příslušnosti ke straně, to je stav duše a mysli.

145
priznivec.obecny
Reagovat

Tak jsem chvilku zavítala na yt a tohle není špatný. Toho rappera neznám, což je u mě jasný, nevyznám se, rap poslouchám hodně málo, ale nepřijde mi to špatný. Na konci je Lo a sice ještě neškolený hlas, ale líbí.
http://www.youtube.com/watch?v=ZMaXoSOBVbc

146
Monika
Reagovat

@bezík: Daval jsi sem rozhovor, kde hovorila o tom, ze ji alkohol nechutna nebo neco v tom smyslu uz presne nevim a k tomu si dodal, no skoda, ze nepromluvila i o tech drogach z kterych ji kdekdo obvinuje…
Dlouhe roky byla na pervitinu, no asik ho nachazela na chodniku takova vcelku levna vec:-)))) No nekdo obdivuje lenochy, kteri si jen stezuji na vse kolem, jsou udiveni, ze je spolecnost nechape a pritom sedi doma na zadku, nekdo to ma hozene jinak.

147
yeey
Reagovat

@Monika: hele klidek… Lenka, ktera dle jejich slov ani nevedela, ze ma jako obcan ČR platit naky poplatky a SP/ZP, asi tezko na nekom parazitovala… aby clovek parazitoval, musi naopak moc dobre vedet, co a kde jak platit a co chvili se ukazovat na pracaku… navic sem ji nikdy na spolecnost a system nadavat nevidel…

jasne, zivot si z velky casti urcite posrala sama svou apatii a asi i lenosti, nikdy by me nenapadlo z ni delat chudinku, ale pevne verim, ze ji cela zkusenost s Hlasem aspon trochu pomohla v tom, aby byla zodpovednejsi, napravila, co pokazila a HLAVNE, aby do budoucna uz do vsech tech sracek nespadla… jestli se to nepovede, nepovede, taky nebudu az tak prekvapenej, ale neni treba byt za kazdou cenu negativni, ta holka se bezpochyby minimalne behem souteze hodne snazila a i ted to vypada, ze to mysli vazne…

148
Bouba
Reagovat

K drogám Lo: V tomhle rozhovoru řiká, že brala drogy 4-6 let (s přestávkama), což mě docela překvapilo, čekal jsem o něco kratší epizodku.. ale i tak je to frajerka s Áčkem v kroužku na kalhotech :D http://tv.blesk.cz/video/2016134/otevreny-rozhovor-s-lo-hruzovou-o-drogach-a-mrtvem-priteli.html

149
priznivec.obecny
Reagovat

Tak zatím. Co a jak a proč Lo dělá nebo ne, bere nebo ne, neumím posoudit a ani mě to až tak strašně moc nezajímá. Má talent, je dobrá, že vyhrála. A časový harmonogram z dřívějška, kdy zpívala, kdy se teda „flákala“, to bych musela asi vyzjišťovat i u svých oblíbenců, kteří se proslavili až pár let před třicítkou. A u některých mám podezření, že něco požívali nebo požívají ještě i dneska a protože těžko se s nima budu potkávat, tak to ani neřeším. A jestli brali i dávky jiné než chemické, třeba ty finanční z pracáku :-))…to fakt nevím. To bych musela i nadávat na R.Planta, například, Ozzyho a bůhví na koho ještě dalšího…V muzice jsem se tohle ani nikdy nesnažila dopátrávat :-)))) a řešit, tam jde spíš o tu muziku, oni prostě většinou jsou k takovým věcem náchylní, včetně neumění chodit do fabriky a odpíchávat si příchody a odchody den za dnem. Ledaže by někoho znásilnili a byli nějak krutí, to pak se zarazím. Případ třeba Boye Georgeo. Ale i tady nevím, jestli je to pravda…ale už jen to, co jsem byť jen jednou četla, bylo na pováženou a ovlivnilo mě to směrem k špatnému pohledu na něj. Což je ale opravdu už jiný případ.

150
frida
Reagovat

@Monika: No, s těma nabídkama to není jen tak. Vždycky, když vyletí nějaká hvězdička, slítnou se na ni vosy, má plno nabídek, jsou to většinou neskutečný blbosti a jak přilítla, zase odletí. At si Lenka počká, třeba příjde něco, co uzraje v pravé mysli a to bude ono. Uvidíme.

151
frida
Reagovat

@Monika: Vždyt ji, podle všeho, nikdo nevychovával, tak jak může být vychovaná. Myslím, že na ni rodiče kašlali, proto je, jaká je. Musela se a musí vychovávat sama a to je dlouhý proces. Každý totiž nemá milující rodiče, někdy je problém a zakopaný pes v rodičích.

152
Tomáš
Reagovat

143: Lo by naopak udělala obrovskou chybu kdyby do X Factoru šla. Tam by ji totiž porazil Bažík. :-)

153
Jai Kudo
Reagovat

@bezík: He he, za dva tři měsíce si to povíme. Takoví už tady byli – žádný covery, žádný muzikály….. člověk míní, šoubyznys mění. Názor, že ti, co od ní chtějí slyšet to co v Hlasu mají smůlu a zapláčou je zásadně špatný……Jestli hned teď na začátku kariéry bude pohrdat těmi, kdo jí posílali SMSky a kteří ji dostali tam, kde je, jestli se k těm obrátí zády, tak je na nejlepší cestě skončit tam, odkud přišla – v Kauflantu. Doufám, že narazí na manažera, který to včas pochopí a usměrní ji…..

154
bezík
Reagovat

@Jai Kudo: Šmarjá, ty jí přeješ věci !?! To já pevně doufám, že nenarazí, a když ano tak ho usměrní sama, rychlým výkopem s rozběhem ! :D To je hluboký omyl, že tím že nebude dávat covery jako v Hlasu pohrdá svými příznivci. To je přesně naopak. Snahou se zavděčit by pohrdala jak příznivci, tak hlavně sama sebou. A skončit zpět v Kauflantu, ale v trochu jiné roli by vůbec nebylo tak špatné. Ale v tom se nikdy neshodneme ;-)

155
PK
Reagovat

@Tomáš: Spíš by kvůli demenci jistého porotce neprošla přes Ladudu :D

156
yeey
Reagovat

@PK: Loly by bylo pro X Factor skoda, diky demenci tech hlasujicich by se nejspis o posledni misto pretahovala s Matejem :-DDD

157
yeey
Reagovat

:-DD navic uz vidim, jak by ji Ondrášek rozumnel mozna jeste o neco lepe nez Majk :-DD myslim ze hned v 1. live show by strihla treba nakou Lady Gaga…??? :-D

158
PK
Reagovat

@yeey: Já si tak uvědomuju, že přestože jsem XF sledoval, nezanechal ve mně vůbec žádný dojem… A to skončil tak nedávno.

159
PK
Reagovat

@yeey: Ale zase kdyby tam byla Lo, tak se podle mě X Factoru tak zdvojnásobí sledovanost :D

160
Monika
Reagovat

Totalni blbost Lolu by si zadna televize nevyhodila, naopak muze ted litovat, ze misto baliku penez ma „almuznu“, bylo to velice neprozirave rozhodnuti:-))))

161
yeey
Reagovat

@PK: zajimava myslenka, myslim, ze na to, ze byl nejakej X Factor, si za rok ani tady na Panackovi polovina lidi nevzpomene… ja sice jo, ale jednalo se o neco tak nepovedenyho, ze se zdraham to uznat jako jednu z regulernich peveckych soutezi :-D

162
Jai Kudo
Reagovat

@bezík: Zatím jí ta kariéra s Kauflantem moc slávy nepřinesla, myslím. Jinak by asi nechtěla jít do SS a Hlasu. Jsem zvědav, co předvede na koncertě Kabátů. Jestli jí Pepa dovolí si tam dovést Kauflant a hrát jejich repertoár.
Možná se ti to nezdá, ale já jí přeju pěkný věci. :-) Ale ne s Kauflantem, ale s kvalitní kapelou a kvalitním repertoárem. Ale to chce čas, jako všechno…….do té doby by si měla upevnit pozici u publika. A to by měl být úkol pro toho manažera. Lenka sama poslouchá myslím daleko kvalitnější a různorodější muziku (aspoň usuzuju podle toho, co dává na svůj osobní fb) než je ten alternativní punk nebo co to dělá Kauflant.

163
bezík
Reagovat

@Jai Kudo: Na koncert s Pepou je už domluvená kapela z Hlasu. S Kauflantem o žádnou kariéru nešlo, to jsou typičtí hobbysti, kde Lenka měla jen marginální roli. Jestli to s ním půjde dál nebo ne, to asi ukáže čas. Rozhodně se její role musí změnit, jinak to nedává smysl. Kvalitní kapela a kvalitní repertoár :D Ty jsi fakt vtipnej. Ani jedno nepadá z nebe a nejhorší nápad je , nechat obojí obstarat nějakého manažera. To nefunguje 100% nikdy. Lenka musí začít zase od spodu, od shora řízeno manažery to zaručuje jistou katastrofu. Přeješ jí věci nepěkné ba ošklivé, ale co tě omlouvá je tvoje mládí a nezkušenost ! :D :D :D

164
Jai Kudo
Reagovat

Já už z tebe fakt nemůžu….ta kapela z Hlasu tam bude s ní hrát asi co? Ty jsi dělal machra, že nebude zpívat covery z Hlasu…. Zpátky do Kauflantu jsi ji taky cpal ty, ne já, proboha si přečti po sobě cos psal odpoledne! A jsem vtipnej, když jí přeju kvalitní kapelu a repertoár? Nepadá to z nebe, proto jí zatím radí jeden dva singly a ne hned CD….asi dobrý nápad, když na celé CD určitě nemá materiál A kdo by jí měl tohle obstarat, když ne manažer, co jiného by měl manažer dělat proboha!!!!….. Co jí přeješ ty? Špatnou kapelu a špatný repertoár??? A začít odspodu, s pervitinem a zase na ulici asi? Tvoje nápady mě má velká hlava nebere…..

165
majko
Reagovat

kedze poznam cloveka insidera, polozil som niektore otazky. toto vyplynulo z odpovedi.

Plus: Výběr soutěžících- urobit dobry casting nie je jednoduche. velka cast ludi, ktori boli na castingu Hlasu bola aj na X factore a nic.

Mínus: Chváliví porotci- porotci nechcu hovorit negativne veci. je tazke nutit ich k tomu

Mínus: Hlas nestačí – vacsinu nelichotivych kostymov si vytrucovali sutaziaci sami, v tomto formate sa neprikazuje

Mínus: Absence české a slovenské muziky – nikto nechce spievat domace skladby, boja sa, ze vypadnu, v tomto formate ich nikto nenuti

166
bezík
Reagovat

@Jai Kudo: hmm, měl by ses asi najíst protože už vyloženě blábolíš z hladu :D Vystoupení s Kabátem bude asi nějaká reminiscence Hlasu, i když sama Lenka ještě netuší co bude chtít zpívat. Ale to je jedna akce co nebude mít žádné pokračování, o tom přece nemá cenu se bavit. Zpátky do Kauflantu se cpe sama Lenka, tam ji necpu ani já ani ty. Já jen tvrdím, že to nemusí být špatná cesta, ty tvrdíš že je to blbost. Začít odspodu z hudbou, tomu snad rozumíš, co sem pleteš drogy či podobné kraviny. A jeden či dva singly kvalitní singly jí žádnej manažer nezajistí, leda nějaké podprůměrné sračky. Já nevím že ji pořád cpeš na cestu, na které si natloukli držku snad všichni účastníci talentových soutěží v Čechách a na Slovensku, včetně tvé milovné GG !!! Už by ses mohl konečně probrat. To je prostě cesta do pekel. A běž si dát tu večeři, třeba z tebe začne padat něco rozumnějšího ;-)

167
Jai Kudo
Reagovat

Víš, Bezovský, já jsem slušně vychovaný člověk, na rozdíl od tebe, a nepotřebuji ti oplácet tvoje urážky a aroganci. A neudělám už tu chybu, abych se přel s někým, jehož chování a vyjadřování si nevážím. Tím pro mě jakákoli další debata s tebou ztrácí smysl.

168
Ally
Reagovat

Teda já bych se nedohadovala , stejně si Lenka bude dělat co chce :)
aneb za chvíli tu budeme chytří..jak všichni ti „trenéři fotbalu“ u televize :))

169
frida
Reagovat

No, já myslím, že je hrozně fajn, že Lenka bude zpívat s Kabáty, protože tam může navázat další kontakty a seznámit se s různýma lidma od muziky a stane se, že si tam s někým sedne do noty. Za druhé dostane nějaké peníze za vystoupení, tak to se jí taky hodí.
Mimo to, ted v létě jsou hudební festivaly, tak já myslím, že se snad na nějakém, jako pozvaná, objeví.

170
priznivec.obecny
Reagovat

@majko: Ohledně těch kostýmů se divím, že by někdo šel tak na pódium. Možná víc, nebo líp přesvědčovat, protože nejde jen o ně, ale i pořad. Případně některé nebezpečné kousky vůbec vyřadit z nabídky. Že nechtějí mladí zpívat CZ a SK muziku, to se jim nedivím – je to opravdu o ústa ohledně trefy do vkusu v tom labyrintu dobrého a divného. Tak já jsem za kompletní výměnu porotců (kromě Pepy), navíc měli nějakou gáži, takže … Ohledně výběru soutěžících teda respekt, protože ve Factoru se mi vlastně nikdo nelíbil a měla jsem za to, že Hlas je prostě ukořistil. Zajímavá info a díky. Přijde mi zvláštní, že by například neměli zájem o Vendulu, Lo, Andreu, Tommiho atd…

171
jab
Reagovat

@priznivec.obecny: Tak to, že mladí nechtějí zpívat CZ a SK písničky je hlavně dáno tím, že jsou mnohem obtížnější na frázování a ruku na srdce – nedokonalou angličtinu ti většina diváků sežere, nedokonalou mateřštinu ti naopak omlátí o hlavu :-). Proto se většině lidí líp zpívá anglicky, i když semtam se najdou výjimky, kterým naopak líp sedí rodný jazyk.

172
yeey
Reagovat

@priznivec.obecny: predcasting na X Factor dost mozna zpev ani nezahrnoval – proste jen nechali soutezici, aby jim prevypraveli svuj zivot, nasli HLP a bylo :-)

173
priznivec.obecny
Reagovat

@yeey: Docela mě tahle představa šokuje. To by byl zajímavý „přístup“.
@jab: To si, bohužel, nemyslím. Už jsem se ale k tomu tady vyjadřovala. Jediné okénko, kde by se neujelo ve výběru, bych viděla ve folku a to zase nevím, zda ti mladí tomu hoví. Potom z šedesátek a brzkých sedmedesátek – neznají asi… A Pop jako takový to je opravdu labyrint…sama bych se bála něco vybrat, protože co vidím jako kvalitní, není většinou známe. Na hodně věcech jsme se tu shodli, ale tady v hrstce cca dvaceti lidí a starší generace. Ty patříš k těm mladším, ale spíš tu trišku svítíš a vyznáš se teda dost. Ukaž mi tu většinu mladých, co znají a poslouchají, co ty. Nevěřím, že jich bude masa… No, já už se k té naší tuzemsé tvorbě zase na dlouhou chvíli odmlčím, jen, že majko se o téhle sféře zmiňoval.

174
bezík
Reagovat

@priznivec.obecny: No mě ten strach s CZ a SK muziky přijde zvláštní. vždyť mezi diváky je po ní evidentní hlad a myslím, že i nedostatky ve frázování by byly odpuštěny. Spíš je možná problém v mizerné orientaci soutěžících v domácí scéně, kdy je prostě ani nenapadne, co by mohli zpívat protože to neznají.

175
jab
Reagovat

@priznivec.obecny: Já jsem spíš narážel na to, jak asi nad ČS povinnou jízdu uvažují ti soutěžící. Samozřejmě v rovině toho jak kvalitní jsou české mainstreamové věci uvažuje nejspíš muzikant s vlastní tvorbou, věková kategorie dvacet plus, který jde do soutěže především upozornit na sovu tvorbu/kapelu. Oproti tomu náctilétý soutěžící s minimem pěveckých zkušeností, který se jde do soutěže v první řadě přesvědčit, jestli na to má, zas bude nad českými věcmi uvažovat právě v té rovině, jak jsem psal v 171.
Přiznám se, že sám nevím, jak bych vybíral, kdybych byl v produkci soutěže, asi bych se snažil vybírat písničky podle typologie soutěžícího, nevím. Každopádně základním smyslem ČS bylo, je a vždy bude ověřit, jak zní daný soutěžící ve své mateřštině (proto bych specielně pro toto kolo zakázal „jazykové crossovery“, tj. aby Slovák zpíval česky a naopak). Jak naprosto správně psal Scalex, realita je taková, že valná většina soutěžících bude po soutěži zpívat české/slovenské songy od (většinou) neznámých autorů.

176
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: Přesně. Bingo. A už to v té soutěži nedoženou, někdo jim něco doporučí a oni třeba přijmou song, že byl hitem a přitom může jít o lobby… proto ten můj přístup a nejsem celkově z naší scény nadšená obecně.. co se ukazuje v telce. Závidím těm v zahraničí. Většina hlavních kvalitních věcí probíhala i v mainstreamu, u nás to známe z magičů, desek, co jsme si pouštěli doma nebo šli na periferní rockové diskotéky, koncerty… A zase jsem odpověděla :-). Ale já už psala vše v minulých příspěvcích. Tak já už nevím, co k tomu znovu psát :-(.. Není můj přístup zvláštní, já ho dříve už popisovala, promiň… I když těch příspěvků je tady zase dost, pamatovat si všechno asi fakt nejde…njn..

177
priznivec.obecny
Reagovat

@jab: Ale vidíš, ten výběr je těžký. A nutit mladý do české muziky, jde především o muziku. Já jsem se přemýšlela o kvalitě naší muziky a máš to na fbc a „válí“ se mi tam moje mega příspěvky už druhý den a bez odpovědi ;) (a zrovínka je to k tobě:-)), takže nějaké důvody mého přístupu jsou i tam, resp. dohady… To jsem tě dostala..baf!;)

179
frida
Reagovat

No, pokud by se našel dobrý a schopný textař a skladatel, tak myslím, že i mladí si budou pouštět a poslouchat českou muziku. V žádném případě bychom se od češtiny a českých věcií neměli distancovat. Česká kultura, řeč, zpěv má zůstat mezi námi,. je to výpověd i zpověd národa. Co jiného než básen a zpěv by mohlo více oslovit a upoutat než toto. Záleží jen na tom, kdo to vytváří jak a kdo to prezentuje. Nesmíme to vzdávat, kvalitních a schopných umělců je dost, jen je trošku popošoupnout.

180
priznivec.obecny
Reagovat

@frida: To ano, ale to není popud k nám a kolik těch kvalitních skladatelů je… Tak tohle je spíš k tvůrcům, aby vyhledali někoho s dobrým přehledem české hudby a začlenili ho do týmu?

181
jab
Reagovat

@priznivec.obecny: Myslím, že na alternativní scéně (kluby, fesťáky) jich je plno, jen nejsou tolik vidět. I v mainstreamu se nějací určitě najdou.

182
bezík
Reagovat

trochu OT : příznivcům skvělé hudby jistě neunikl právě probíhající festival Glastonbury, http://www.bbc.co.uk/glastobury . Live streamy jsou bohužel jen pro UK (kdybyste někdo věděl o funkční britské proxy ? ), nicméně alespoň jako ochutnávky jsou k dispozici videa z vystoupení ;-)

183
priznivec.obecny
Reagovat

@jab: Tak čte to tu Jan Liška. Je možno tu sem opět hodit hudební tipy… Ona idea je jedna věc a realizace druhá. Tak tohle je třeba pokus o maličké řešení, o které je možný se pokusit :-). Já si teda netroufám, já jedu mimo mainstream a pokud je něco v mainstreamu, vůbec netuším jaký vztah ti mladí k tomu mají včetně diváků. Takže já bych měla určitě špatný tipy.

184
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: To ne, ach jo, nějaké kapely tam opravdu budou, už mám taky infa… :-(… Nebudu mít čas. Kdybych to věděla, tak tu neprudím s pochybnostma o výběrech a odložím svoje pochybovačné komentáře, třeba na další soutěže… a čas užiju na tohle :-(. Schade.

185
bezík
Reagovat

@priznivec.obecny: příznivče, ale na tohle si čas udělej ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=z2nmKqaH0_s . Záznam ze včerejška.

186
priznivec.obecny
Reagovat

@bezík: neke..večer si to pustím, začalo to dobře :-)

187
Mila2
Reagovat

ukázka Lenčiného vokálu… http://vimeo.com/30735089

188
Mila2
Reagovat

a tady nějaký fanoušek dal na bandzone nějaké její písně z minulosti… http://bandzone.cz/lolapopin

189
Mila2
Reagovat

speciálně ten druhý odkaz, co jsem dala, kde Lenka vystupuje jako Lola Popin(?) je neskutečně nádherná směs jejích písní. Dlouho mne nic tak nepřekvapilo, neosvěžilo, nedostalo..

190
Monika
Reagovat

@Mila2: Tak snad ji nekdo napise neco podstatne lepsiho s timhle neprekroci hranice Bartosovic. Sice jsem to jen probehla, pac me to nezaujalo, ale i tak jsem mela pocit, ze zpiva jeden song petkrat:-))))

191
Jai Kudo
Reagovat

@Mila2: Já bych ji pořece jen nakonec viděl raději v této muzice :-D
https://www.youtube.com/watch?v=CQbKHno9Rc4
Sakra, nemohla by sehnat zbylé členy Memorie a postavit na nich kapelu? Asi ne, aly bylo by to zajímavý…

192
Mila2
Reagovat

@Monika: no ono spoléhat se na Někoho,že ji něco napíše… moc tomu nevěřím. Mně se ten její koncert líbil, ikdyž máš pravdu, melodie byly podobné, mně to spíš přišlo jak sdělovaní nějakého Lenčina soukromého rozpoložení

193
Mila2
Reagovat

Jai: tu nahrávku znám, není špatná, ale pochybuji, že je Lenka schopná sestavit a řídit svou kapelu. Trochu jsem přes víkend googlovala a přemýšlela o ní a o tom, jak moc ji ty drogy poznamenaly. Pokud je brala s přestávkami cca 6 roků, jak v jednom rozhovoru přiznala, a pokud to byly tvrdé drogy, tak nevěřím, že ji to nepoznamenalo. Navíc je zřejmě brala v době, kdy utekla z domova, tj. kolem 14ti let.. Tak si to dej dohromady. Miluju její hlas, ale pochybuju o její osobnosti.. A tak trochu mne děsí, aby v ní dnešní teenageri neviděli vzor..

194
-bé-bé-
Reagovat

Mila…úžasné, díky za Lolu (ako sa kúzli srdiečko?)…tak sa zdá, že to nie je marné…Lola má i poteniciál autorský…i keby nerobila hudbu, tak može robiť texty (odžité má za niekoľko životov)…
v nejakom rozhovore, že je vraj zmätená (tak na to pozor), lebo to znamená, že nie je v súlade so sebou, že sa nepočúva…a tam hrozí špatné rozhodnutie…chce to stíšiť..
ten s ňou, snáď to nie je jej „mŕtvy priateľ“
ako vzor by nebola špatná…že sa z trablov dá dostať vždy…

195
Mila2
Reagovat

-bé-bé: jsem ráda, že se ti to taky líbí, už jsem si říkala, že jsem nějaká divná :-)
mně se prostě takhle líbí, je to ona, je svá a ikdyž s přehledem dá skoro každý cover, bude to pořád cover, tohle je její..
asi to není komerčně moc přijatelné, nováci nad tím ohrnou nos, ale to pro mne není podstatné

196
-bé-bé-
Reagovat

Ahoj Mila…v každom prípade je tam ten „prožitek“ a to je to najpodstatnejšie…s hudbou by to však chcelo niečo urobiť…ja som vnímala len jej hlas…je to s ňou ako s Piafkou…stačí sa postaviť a spievať…bosky a možno aj v čiernom, keď jej táto farba pomáha…samozrejme niečo je lepšie niečo menej…ale to je cesta tvorby a života…forma nie je nikdy dokonalá…dokonalou ju robí práve obsah

197
Mila2
Reagovat

-be-be: no já právě taky vnímala jen ten hlas… ona by byla poslouchatelná i kdyby zpívala Kočka leze dírou… ikdyž ona by zpívala Khočka leze dhírou… a ani to mi neva

198
Tersín
Reagovat

Jen tak mimochodem:
https://www.youtube.com/watch?v=6yvwp3yWzTI
… ukázka Loly zase trochu v jiném stylu

199
Mila2
Reagovat

Tersín: hm, taky dobré… tak trochu mi tady Lola připomíná Zuzanu Michnovou (hlasem..)

200
J
Reagovat

Co sa tyka Lenky podla mna jej staci zlozit len hudbu. Ona si uz piesen otextuje sama. Musi si totalne ujasnit smer, ktorym sa vydat. Na zaciatku by bolo fajn uchytit sa hoci len na Ostravsku, v Brne popripade zapadne Slovensko a postupne sa presadit aj v celych Cechach. Niekedy to trva aj roky. Iste po par rokoch na nu mozeme zabudnut a potom nas moze prekvapit svojou hudbou. Ja by som ju celkom neodpisovala. Asi sa mi v sutazi tak velmi pacila, zeby som ju chcela pocuvat aj nadalej. Ten hlas je skvely.

201
bezík
Reagovat

@188 Mila2: Kde si to vyhrabala ? Je to výborný !!! Skvělej materiál. Samozřejmě ne s tím většinou hrozným casio-kolovrátkem, to předpokládám že bylo jen nějaké provizorium. Ale s dobrým producentem (Honza Muchow mě třeba napadá) by to byla nádhera !!! Netušíš čí je to dílo ? (hudba/texty) Dělala snad něco z toho Lenka ?

202
J
Reagovat

Inak, kedze HLAS skoncil a mne trosicku chyba, tak som si pripomenula moju favoritnu Cesko Slovensku Superstar 2009 a mojho favorita Mira Smajdu. Najma jeho skvele vystupenia GnR Welcome to the jungle, Aerosmith Dream on a Wham Last Christmas. Taky zivel sa len tak v sutaziach nevidi. Aspon, ze jeho obcas pocujem spievat.

203
Mila2
Reagovat

@bezík: našla jsem to na jejím FB, dal to tam nějaký její fanoušek, a vůbec nevím, čí je to hudba a čí to jsou texty, jen jsem si to dvakrát poslechla a moc se mi to líbilo…

204
Tomáš
Reagovat

http://www.youtube.com/watch?v=L1RWz25KOOM Tibor z X Factoru má nový singl.

205
Monika
Reagovat

@Tomáš: Diky za upozorneni, skoda, ze to neni cesky nebo anglicky:-((( Nicmene i tak poteseni pro me usi a oci:-)))

206
Tomáš
Reagovat

Koukám že to tady pekelně zdechlo. Bude podle vás příští rok čtvrtá řada Československé SuperStar?

207
jab
Reagovat

@Tomáš: Nedivil bych se, i když do čtvrté řady nedošla ani jedna ze samostatných SuperStar. Jinak zajímalo by mě, jestli má Scalex stále v plánu ten článek věnovaný soutěžícím.

208
Monika
Reagovat

@jab: No taky jsem na to nedavno myslela:-))) Ale mozna se na to vykaslal, kdyz je tu mrtvo.

209
Tomáš
Reagovat

Takhle chcíplý to tu nebylo snad ještě nikdy. Já jsem byl proti tomu aby ještě nějaká pěvecká show v nejbližších letech byla a prosazoval sem mnoha letou pauzu. Ale poslední dobou si nějak pouštím poslední tři řady SuperStar a docela mi to chybí. Takže já bych asi nakonec příští rok pěveckou show bral ale jedině SuperStar, protože formát Hlasu se mi prostě nelíbí a ani se mi nikdy líbit nebude a nebaví mě a X Factor v okleštěné verzi na Primě taky zklamal na celé čáře. SuperStar je prostě nejlepší. Takže bych chtěl Československou SuperStar příští jaro, jen se obávám že je to tu už skutečně tak moc přebrané že už nebudou z čeho vybírat noví a taletovaní soutěžící….

210
samanka
Reagovat

Ten článok o súťažiacixh chcem aj ja.

211
jab
Reagovat

@Tomáš: Jestli ti chybí pěvecké soutěže, můžeš s náma sledovat X Factor Austrálii a UK ;-). Navíc ten britský se dá sledovat přímo online, pokud ten link ještě stále funguje.

212
Tomáš
Reagovat

211: Díky za pozvání ale já stejně tak nějak víc prožívám ty soutěže, které se pořádají u nás. :-)

213
rena
Reagovat

Taky by mě potěšila jedině SUPERSTÁR, kdyby něco příští rok bylo… Poslední byla super

214
J
Reagovat

Ja teraz sledujem rising star na Kesha youtube channel. Celkom zaujimave. Sucasne hlasuju ludia priamo z domu (rozdelení na vychodne a zapadne pobrezie USA) aj experti (Kesha, Ludacris a Brad Paisley). Ale je to obmedzene len na smartfony, tablety,iphone, ipad a pod. Cez pocitace a notebooky sa neda. Dnes uz budu prve battles. Zaujimave je sledovat ako idu percenta nahor a po dosiahnuti 70% sa zdvihne stena a sutaziaci postupi. Odporucam sledovat. Niektore vykony stoja zato.
https://www.youtube.com/watch?v=lTv4HIjOsHY

216
Jai Kudo
Reagovat

@-bé-bé-: Chybí tam ukulele! :-D

217
Ally
Reagovat

@-bé-bé-:
jejda a já byla nafestivalu o víkendu , kde byla Elis, ale ..nestihla jsem ji , tak nemůžu podat zprávu:)..ale prý to měla pestré :)
no akorát pan Šiška s kapelou..nic moc tedy no..

218
-bé-bé-
Reagovat

mne sa teda tá pesnička zdá hrozná celá a falošná…tými slovami…taká exhibícia…to radšej eliškino ukulele…

219
bezík
Reagovat

@-bé-bé-: to jsou tři grácie :D Nenapsal tu hrůzu Šiška ?

220
-bé-bé-
Reagovat

bezík…no vyzerá to že hej…má zrejme „cítenie v čudu“, chlapec jeden

221
yeey
Reagovat

@jab: prosimte Tomášovi vubec X Factor UK nedoporucuj… ze zpusobu hlasovani Britu vstavaji vlasy hruzou mne, co teprve jemu :-DDD uz se nemuzu dockat, jak to dojebou tentokrat :-DD (stejne na to budu cumet:-))

222
jab
Reagovat

@yeey: Tak Briti dost preferujou chlapy ať už zpívají jakkoliv, to by právě Tomášovi mohlo sednout :-D.
Co Austrálie, neláká tě? Ze tří castingů se zatím našly i některé zajímavé kusy ;-).

223
yeey
Reagovat

@jab: jj milacci publika Nicholas, Jahmene, Marcus aspol. – to by mohl byt salek caje pro Tomase :-DDD

Australii zkoukavam po ocku, ale dostat se do toho zatim uplne nedokazu, uvidime…

224
yeey
Reagovat

ale sem kazdopadne fakt zvedav na ten XF UK – i kdyz mi zatim pripada, ze z toho letos chteji udelat porotcovrazedny souboj a ze to bude zas jen o nejruznejsich kontroverznostech a joke acts..

225
jab
Reagovat

@yeey: Aha, tak tyhlety mláďata on taky moc nemusí. Tam by naopak mohla vzniknout averze. Ale třeba takový Christoffer Maloney? :-).

226
yeey
Reagovat

@jab: :-DDD to by byl dalsi milacek pro Tomase :-DD jeste by rad vzpominal na Bagovou :-DDD i kdyz mne ho bylo fakt lito uz jen za to, co musel snaset, sem mu to skodolibe pral :-) zas takovej Jahmene tak rozdilnej oproti nemu nebyl a vsichni ti porotci se pred nim plazili a na toho Christophera hazeli tak otraveny xichty a kecy, az to bylo trapny…. nouma Nicholas, k tomu vazne nemam slov, vzhledem k druhemu mistu imho nejvetsi omyl lonskeho rocniku… jen toho Marcuse sem mel rad, vic nez vitezky z Little Mix, i kdyz jejich posoutezni uspech je nepopiratelny…

227
jab
Reagovat

@yeey: Ale já myslím, že Christopher by opravdu mohl být jeho kůň – dospělý chlap, kolem 30-tky, příjemný hlas, jediné mínus, že to byl, jak kdosi podotkl, „cruise ship singer.“ S Nicholasem souhlas, zpíval sice dobře, ale pro mne až extrémně decentně, po třech kolech už mě docela nudil. Ale holt to byl britský kluk od vedle, pro většinového Brita asi mnohem přijatelnější než vizuálně výstřednější (a samozřejmě mnohem talentovanější) Luke :-). Nicméně jeho debutový singl se mi líbí, konečně ho vytrhli z té nasládle uspávací polohy, takže jim velkoryse odpustím, že se výrazně inspirovali jedním starším hitem od Alicii Keys :-).

228
yeey
Reagovat

@jab: ja teda silne pochybuju, ze by Christopher byl Tomasuv kun :-)) je to opravdu ukazkovy „cruise ship/bar/karaoke/…“ zpevak, i kdyz jeho prvni casting byl neskutecny a naprosto neuveritelne emotivni… pak uz to bylo horsi a horsi, ale musim rict, ze mi pripada doted trochu nefer, jak mu porota a vubec vsichni neuveritelne nakladali, aby pak o rok pozdejc vynaseli do nebes Sam, ktera byla sice o hodne lepsi, ale porad by se ji daly vycitat podobny veci…

…no sem zvedav, co letos vyplodi, docela se modlim, aby Mel a Cheryl dostaly holky a kluky, nechci sverovat sve oblibene kategorie do rukou patlala Louise a zlatokopa Simona :-D teda minuly rok mel sice Louis s kluky uspech, ale dle myho nazoru to bylo zpusobeno tim, ze si rekl „tak… a pro tyhle tri budou lidi hlasovat“ … takova Nicole si rekla „tyhle tri holky jsou nejtalentovanejsi“ a jak dopadla…:-/

229
jab
Reagovat

@yeey: Nicole to imho dost zadrbala tím, že nevzala Melanie. Tamera a Hannah byly imho v lecčems podobné typy (spíše černé hlasy na pomezí r’n’b/soul/pop), pak tam byla Abi, indie folková písničkářka, která byla odlišná absolutně ve všem. Já bych jí vzal do live taky, ale bohužel se uplatnilo riziko výběru, což bylo ale dané také tím, že jí Nicole nebyla schopna vybírat songy. Chtěla s ní jít cestou osobitých coverů, což vyšlo jen někdy, kdyby jí víc vybírala písně od Birdy, Gabrielle Aplin, Sary Bareilles a já nevím koho ještě, nepůsobila by Abi imho tak tragicky.
A Melanie? Zpěvačka na pomezí popu a folku, navíc za ty léta neúspěšných pokusů o průnik do live shows vyzpívaná a skvěle technicky vybavená, při ne úplně mimózních výběrech mohla teoreticky útočit i na finále. Nevím jestli mohou hlasovat Irové, ale od nich by podporu měla téměř určitě a nejspíš i od značné části Britů, protože byla Made in Britain, díky čemuž by mohla užrat pár hlasů Nickovi :-D.

230
yeey
Reagovat

@jab: nevim, bylo to naky zacarovany s tema holkama minulej rok… na papire byly vsechny (vcetne nepostupujicich) neuveritelne silny a o to vic to bolelo, kdyz jim to pak (vsem) obcas skripalo a hlasujici na ne uplne kaslali a obavam se, ze i Melanie by se u divaku dostavala do podobnych problemu jako vsechny tri ostatni – to by zas bylo zbytecnych kecu o nevyraznosti a nudnosti, hlavne ze u Nickiho to nevadilo…:-( Nicole podle me delala, co mohla, jenze zatimco ostatni proklouzavali soutezi celkem v pohode, vsechny 3 holky byly s nervama dost v kyblu, coz se asi podepisovalo i na vykonech (neustale bulici Hannah, ktera navic porad byla v bottom 2, coz na dobry nalade nepridavalo, citliva Abi, na kterou byly Britove neobycejne hnusni a Tamera, kterou srazela nervozita tak, ze neustale zapominala texty-v tomhle mi dost pripomina Lo:-)) … snad to letos divci kategorii vyjde lip….

231
Tomáš
Reagovat

Tak pánové, vidím že se tu o mě bavíte, tak to budu muset rozlousknout. :D Schválně sem si toho Christophera pustil. Jako zpěvák mi nijak zvlášť zajímavý nepřijde, takový neosobitý, ale to se dá u těchhle kantilenů očekávat. Ale i v jeho žánru sem asi už viděl a slyšel lepší zpěváky, zkrátka nic moc. Je to podobný typ jako Tibor z našeho XF, akorát tenhle mi připadá ještě méně charismatický. Jestli bych mu fandil? Tak to fakt nevím, hodně by záleželo na výběru jeho songů a taky na tom, jaké by proti sobě měl soupeře. Žádný můj Top favorit by to určitě nebyl. Nicméně při vyřazování bych mu asi stejně přál postup víc než velké většině holek, tedy kromě těch opravdu něčím výjimečných ( holky to zkrátka u mě nikdy nebudou mít lehký ). Tak hrozný jako Bagová tedy rozhodně není. Takže je to stejně nerozhodně. :D

yeey: Jak ty to vidíš, myslíš že by příští rok mohla být na Nově a Markíze čtvrtá SuperStar? Já sem byl prvně silně proti tomu, ale nakonec si říkám že ti talenti by se našli. Stačilo by sesbírat ty, co se letos nevešli do Live Show Hlasu a X Factoru a možná už jenom z těch by se dala sestavit vcelku kvalitní finálová dvanáctka. Tam bylo toho zbytečně vyhozeného kvalitního materiálu fakt hodně. Problém by ale byla spíš ta sledovanost, nevím jestli by to ještě televizím stálo za to. Asi to fakt potřebuje spíš pauzu. Rozhodně už ale nechci další Hlas, který prostě nemám rád a asi ani X Factor, který je sice formátem dobrý, ale zase ho Prima totálně domrvila. Takže jestli už příští rok něco má být, tak ať je to jedině SuperStar.

232
J
Reagovat

@Tomáš: Skus sa opytat p. Lisku, ci obe televizie neplanuju superstar. Ide len o to, kto to bude uvadzat, kto bude v porote a aj ake zaujimave kola budu. Ja by som najviac ocenila nejake mlade talenty, ktore budu zaroven svojske osobnosti. Nemusia byt ziadne modelky ani super fesaci, len aby mali slavika v hrdle.

Inak tento vykon z Rising Star USA by urcite ocenil najma Pepa Vojtek. Takeho blues-rockoveho spevaka nepocujes kazdy den. Navyse je velky sympatak a dobre sa na neho diva. Podla mna celu americku verziu Rising Star vyhra.
https://www.youtube.com/watch?v=9C_6jEl6wGg

233
Tomáš
Reagovat

232: Pan Liška si to tu myslím občas pročítá, tak třeba by se mohl nechat inspirovat, pokud dosud o žádné další SuperStar neuvažovali. :-) Jinak myslím, že je takový tajnůstkář, že kdybych se ho na to zeptal přímo, tak by mi to stejně neprozradil. Pravděpodobně proto, že v tuhle chvíli to ještě ani televize samy neví, zda příští rok něco nasadit a nebo ne. Já bych jako českého moderátora bral rozhodně Mareše. Je to smutné, ale nikdo lepší než on tu prostě na tenhle formát není. Zkusili ho vyměnit za Kepkovou a dopadlo to katastrofou. Leoš je v tomhle prostě jistota a záruka osvědčené kvality. Do poroty bych samozřejmě opět chtěl Haberu, ale nevím jestli by do toho ještě potolikáté šel. Spíš se obávám, že ne. Pak by mi tam vůbec nevadil Laco Lučenič, který v naší společné SuperStar ještě nikdy neporotcoval, ale já bych ho tam viděl moc rád. No a za holky klidně Ewa Farna, která se minule osvědčila a k ní klidně třeba Marta Jandová ( pokud by například byli pánové ze Slovenska a dámy z ČR ). Ale to jsou jen moje návrhy, zatím to stejně na žádnou další SuperStar nevypadá.

Ten Rising Star, to je co? Nějaká nová obdoba SuperStar, X Factoru a Hlasu? A není to náhodou to, jak můžou hlasovat diváci rovnou už od castingů? No tak to by asi špatné nebylo, ale já bych stejně nejraději viděl na našich obrazovkách v budoucnu opět klasickou SuperStar, protože se stejně nakonec vždycky ukázalo že ty inovace jako X Factor, Hlas atd., nikdy originál SuperStar nepřekonali. Každopádně ale takového zpěváka jako je tenhle bych tam bral taky ale toho se u nás asi nikdy nedočkám. .D

234
J
Reagovat

@Tomáš: Je to tak. Ano divaci hlasuju priamo od kastingu. Zrejme odbornici cez hudbu vyberu cast sutaziacich. Rozdelia ich do 3. kastingovych skupin. Ide to v nedelu na ABC v USA. Ale cudne sa to vysiela. Ak som rozumela nazivo to bezi cez 3 casove pasma, kedy hlasuju ti experti ci mentori Kesha, Brad Paisley (country spevak), Ludacris (raper) – kazdy 7% hlas + ludia priamo z domu cez smartfony, iphones, ipad, tablety (bohuzial nie pocitace, notebooky) cez stiahnutu aplikaciu. A ked niekto dosiahne 70% zdvihne sa stena a sutaziaci postupi dalej. Nazivo to bezi na East coast (east time zone, mountain and central) a potom dodatocne to odvysielaju na West coast, ktore dodatocne hlasuje a moze zachranit sutaziacich, ze dodatocne postupia. 2 sutaziace uz v 2. kole kastingu a 1 sutaziaca v battli. Vela ludi kritizuje Keshu, ze dava hlas skoro kazdemu ( co nie je az tak pravda) a Ludacrisa, ze sa pasoval za noveho Simona Cowela. Zvlastne by to bolo u nas na Slovensku + v Cechach. Neviem, kolko ludi ma doma smartfony, tablety apod. Zo srandy som si tipovala, kto by z nasich uspesnych sutaziacich z hlasu zdvihol stenu RISING STAR.
Najviac hlasov zatial ziskala tato Barbie sutaziaca z Floridy:
https://www.youtube.com/watch?v=D-sf8MAKOYo

235
Péťa
Reagovat

https://www.youtube.com/watch?v=4DzTWKMuhQI Bažík je dobrej, ale nevyhrál by to kdyby Celeste pustila do finále tady toho kluka, tady ten by to totiž vyhrál na celý čáře a porazil by i Bažíka. Tohle je skutečnej vítěz.

236
Tomáš
Reagovat

235: Taky myslím, že by vyhrál. Tohle hovoří za vše. https://www.youtube.com/watch?v=7gDY1WrgA9Q

237
jab
Reagovat

@Péťa: O tom dost silně pochybuju, když se ve finále nedařilo (myšleno ve smyslu podpory SMS hlasů) Vávrovi a navíc to s ním Celeste neuměla, s Lukášem by to bylo v obou ohledech ještě horší. On je imho vyhraněnější než Matěj, působí neméně introvertně a navíc je podle mne oproti Matějovi (a taky Tiborovi) i slabší pěvecky. Já bych ho bral, kdyby postupovali tři jak ve všech civilizovaných zemích – škoda, že to u nás tak zmršili.
Btw. Bažík, Tibor a Matěj dali dohromady nový projekt Hangover.
Btw. 2 – stejně by se dalo uvažovat, kdyby Ondra místo Ladudy pustil Mambu. Ta by byla možná velmi žhavou favoritkou na vítězství.

238
Monika
Reagovat

Co by kdyby je zbytecne spekulovat nekolik mesicu po soutezi, nicmene tez si myslim, ze Lukas typove sedel na viteze peveckych soutezi u nas. Tihle obycejni lidi z davu maji velke sance. To, ze se nedarilo frajirkovi vavrovi vubec neznamena, ze by stejne dopadnul Lukas. Celeste udelala velkou chybu mela do zivaku vzit Tibora a Lukase, presne tak jsem si to prala. Vavra zbytecne zabiral misto a jen byl pro ostudu vzdy v rozstrelu.
Je pravda, ze stejne by se dalo uvazovat i o mambe, i kdyz osobne si nemyslim, ze by mela sanci uspet. Tyhle princeznovske typy u nas nikdy nevyhravaji.

239
Tomáš
Reagovat

jab: Lukáš a introvertní? Podle mě je naopak Lukáš dost extrovertní a řekl bych, že byl tou svou osobností a chováním naopak lidem bližší a sympatičtější než Matěj a i než Tibor. Já ho považoval za favorita a myslím že by došel daleko a i Tibora by porazil protože byl rozhodně sympatičtější a sympatie mají vždy velkou váhu. Matějův SMS neúspěch byl podle mě asi v tom, že on na ty lidi introvertně působil, nebyl tak otevřený jako Lukáš a protože mu Celeste vybírala špatně songy, tak nedokázal uchvátit masy. Plus bych k tomu přidal ještě to že byl vybrán do finále jen jeden čech a to taky udělalo hodně, určitě to odradilo od sledovanosti spoustu českých diváků, kteří to potom už vzdali a tak logicky ani nehlasovali. Hlasovali víc slováci a tak byl Matěj pořád v rozstřelech. Což by se třeba nestalo když by byla klasická finálová dvanáctka a tam by byli dejme tomu třeba aspoň tři nebo čtyři češi, pak by i ta sledovanost a SMS podpora z Česka mohla vypadat jinak.

240
Tomáš
Reagovat

Matěje běžně poráželi i Joys, nedokážu si vůbec představit že by Joys nebo Laduda porazily v SMS Lukáše.

241
jab
Reagovat

@Tomáš: V medailoncích možná byl docela hovorný, ale na pódiu na mne působil dost nejistě, uzavřeně…loni v SS to s tím Nonstopem (i když s tak blboým výběrem nešlo dělat nic jiného) rozjížděl přece jen víc + ta památná hláška :-D. Možná by sbíral hlasy díky tomu že je „muž z lidu“ + HLP, něco by přihodila i barva hlasu, ale bojím se, že by ho Celeste zabila výběry songů tak jak Matěje – vždyť ten dostal vhodný song až na finále (když nepočítám rozstřely). Bažíka by imho neohrozil, to byl showman nejen v medialoncích, ale i (a o to tam jde především) na pódiu. Nikdy nezapomenu, jak když šlo o všechno, vytasil proti R & C jejich vlastní zbraň.

242
Tomáš
Reagovat

jab: Já mám Bažíka rád, byl to taky můj favorit ale je pravda že on X Factor vyhrál v podstatě jako jednooký mezi slepými a měl cestu k vítězství dost ulehčenou protože favoriti jako Lukáš a Mamba ( i když ta by se podle mě dostala maximálně do Top 3 a stejně by nevyhrála a nebo by dokonce možná dopadla jako Stýblová či Balogová ) byli vyhozeni předčasně a další favoriti jako Katka nebo Matěj dojeli v živácích na výběr songů. Myslím že hlasů chodilo velmi málo a že Bažík porazil i R & C jen velmi těsně. Lukáš by ho klidně mohl ohrozit a mohl by ho i porazit – pokud by se nějak výrazněji zapojovali do hlasování češi. Každopádně fakt co by kdyby, to nemá cenu když se to stejně nikdy nedozvíme. My tady můžeme jenom tak špekulovat. :D

243
Milena
Reagovat

Lukáš by došel hodně daleko podle mě, rozhodně dál než Matěj a asi i než Tibor. Lukáš měl totiž hodně prostoru už od začátku show a byl prezentován jako jeden z největších favoritů a navíc měl za sebou silný příběh pouličního muzikanta, o těch exekutorech atd. a na lidi působil jako upřímný, sympatický a skromný člověk z lidu. Byl úplně přirozený a to by ho myslím dostalo hodně daleko. Matěj za sebou žádný takový příběh neměl, od začátku byl spíše nevýrazný ( snad kromě castingu ) a diváky si prostě nedokázal pustit tolik k tělu, neoslovil je. Bažík taky nebyl od začátku tolik výrazný, do role favorita se vlastně dostal až po té své proměně v Live Show, ale ten měl zase za sebou fanklub ještě z dob SuperStar a na Slovensku byl už známý, což mohlo udělat hodně. Každopádně si myslím že by pro něj Lukáš byl větším konkurentem než Ricco a Claudia. A neznamená že i když třeba Lukáš nebyl technicky lepší zpěvák než Tibor a Matěj, že by u lidí nebyl oblíbenější. Třeba R & C , Tibor a možná i Katarína jsou na tom technicky podle mě lépe než Bažík, ale zase nemají tu přidanou hodnotu jako on, proto zůstali v soutěži až za ním. IMHO i Tibor hodně vytěžil z toho že byl u nás X Factor tak zmršený a díky tomu došel až do Top 3, v normálním klasickém formátu by jeho cesta podle mě skončila nejdál v Top 5, ale Lukáš ten by na vítězství fakt měl.

244
Tomáš
Reagovat

Já se ještě musím zastat Matěje ohledně toho, že by byl ve finále zbytečný a že mu Celeste vybírala špatně songy. Já si to nemyslím. Podle mě Matěj je daleko zajímavější zpěvák než Tibor. Jeho song od LMFAO v prvním finále byl podle mě super stejně jako v SS od Šafy a Bottom 2 v tom kole u něj dodnes nechápu a fakt si to nezasloužil, měly tam být Joys. O týden později ten James Arthur, to už bylo horší, ale opět to nebylo na Bottom 2, zase tam místo něj měly být Joys. Já vidím hlavní příčinu v tom, že hlasovalo málo čechů. Celeste měla vybrat Lukáše a Matěje a třeba by sledovanost v Česku mohla být větší. Tibora sem od začátku nemusel, přišel mi jako typický vystajlovaný metrosexuál z luxusní maďarské diskotéky, oproti Lukášovi a Matějovi byl mnohem méně originální. Pak sem ho vzal v Live Show na milost a přestal mi nějak vadit protože dokázal, že zpívat umí ale stejně si myslím, že místo Lukáše postoupit neměl. Kdyby postupovali tři tak to ano – to bych ho k Lukášovi a Matějovi klidně vzal protože lepší než Bláha byl rozhodně a jestli on nebo Kaliarik, to už by mi bylo jedno. Takže nejhlavnější příčina všeho je v tom, jak Prima a Joj tu verzi nehorázně okleštily. Proto doufám, že už se do dalšího X Factoru pouštět nebudou a přenechají to Nově a Markíze, protože tohle se jim prostě odpustit nedá. Ale souhlasím s Monikou v tom, že několik měsíců po soutěži už je to stejně všechno jedno. Už teď po nich neštěkne ani pes.

245
rena
Reagovat

Bagová změnila svůj vzhled…o tom co ted dělá, ale nepíší nic.

http://www.super.cz/287428-vitezka-hlasu-vyrazne-zhubla-z-oplacane-tuctovky-je-krasna-holka.html

246
jab
Reagovat

@Tomáš: Jedno to je. Vznikly akorát projekty Mamba Dasha a Hangover (Bažík, Gyurcsík, Vávra) a kdoví jakou budou mít životnost a jak prorazí, promo mají zdá se relativně slušné. Lukáš, co jsem zjistil, byl pozvaný do pár klubů na koncerty, dokonce v Novém Jičíně jeden otevírali spolu s Lady Jam. Jinak ten formát byl tak zmršený, že tam mám ještě menší naději, že se ti lidi nějak výrazně prosadí, než u nováckých show :-D.

247
jab
Reagovat

@rena: Tohle je její aktuální singl:
http://www.youtube.com/watch?v=p3RqzTYlH_w
Po srdcervoucí baladě z jara se nám Ivannka opět dala na disco. Mne to vůbec neoslovilo, já tomuhle žánru příliš nerozumím, pro mne je dobré akorát na tu diskotéku, ale myslím, že na musicserveru jí to taky zrovna nechválili.

248
bezík
Reagovat

@jab: Příšerná kolovrátková sračka, tfujjjj !!! To není dobré ani na tu diskotéku.

249
rena
Reagovat

Odmítl jsem například roli Ježíše nebo Jidáše v muzikálu Jesus Christ Superstar.
Ale to jsou role, které se neodmítají.

Koho zajímá Miro Šmajda…
… Odmítl jsem například roli Ježíše nebo Jidáše v muzikálu Jesus Christ Superstar.
I když to jsou role, které se neodmítají. Já ale nechci být zafixovaný jako muzikálový herec ani jako muzikálová hvězda. Chci být zpěvák s kapelou…

http://www.novinky.cz/kultura/345545-miro-smajda-nejsem-zpevak-pro-holky-cilim-jinam.html

250
Tomáš
Reagovat

246: Neprosadí se nikdo. Stačí jen vzpomenout si kolik nás tady loni vkládalo naděje do Sabiny Křovákové a kde dneska je? Podle mě úplně stejně dopadne i Lo, už dva měsíce po výhře v soutěži o ní není pomalu ani slyšet, akorát teď sem o ní zachytil nějakou zprávu, že hrozně přibrala nebo co a to je asi tak všechno. Pokud nějakou desku vůbec vydá, tak ani tak nevěřím, že tady něčím zamíchá. O x factorech se samozřejmě není ani třeba bavit, i když Lukášovi bych úspěch přál. Asi jediný, kdo si fakt dokázal udržet laťku nastavenou v soutěži a pořád je o něm slyšet je Jaro Smejkal, protože na sobě pořád maká a toho si na něm hodně vážím. Otázkou je, jak dlouho se mu to bude dařit. Já bych mu přál, aby byl výjimkou, protože u nás je to jinak fakt zabitý. Já jsem strašně zvědavej na to, jestli u nás příští rok nějaká pěvecká show bude a nebo ne. Jsem zvědavej mnohem víc než jindy, protože teď mi to u nás s tímto formátem přijde už fakt těžce nahnutý. Podle mě z dlouhodobějšího hlediska to smysl nemá, ti soutěžící se neprosadí. Má to smysl pouze pro nás skalní fandy, dokud to aktuálně běží v televizi. Pak zapadne opona a je po všem.

251
Tomáš
Reagovat

247: Ivannce to teď docela sluší, ale to je asi tak to jediné, co jí můžu pochválit. Znovu bohužel potvrdila že hudbou by se živit neměla, tohle je totiž totálně zbytečné. Brak. Proboha, nikdy nepochopím, jak tohle u nás vůbec někdy mohlo vyhrát….

252
-bé-bé-
Reagovat

tak tu máme Lo: http://www.super.cz/288935-takhle-ted-vypada-vitezka-hlasu-lo-hruzova-poradne-pribrala-ale-zustala-sva.html

ahojte, vidím, že tu stále „plkáte“…i keď není moc „o čem?“

253
-bé-bé-
Reagovat

i táto info je stará ale k niečomu snáď dobrá…to preposledné foto je „hezké“
http://prask.nova.cz/clanek/novinky/je-to-pro-me-satisfakce-za-praci-rika-o-vyhre-lenky-hruzove-v-hlasu-pepa-vojtek.html

254
Jai Kudo
Reagovat

@-bé-bé-: Info před 3 dny:

Ahoj Lenko chci se zeptat jak to vypada s tvym CD? vyviji se uz neco? bude nejaka pisnicka nova? Nebo tak neco ? Povis , dekuju :)‎

zatim se dela na 3 pisnickach …..

To teda není moc….

255
Jai Kudo
Reagovat

@Jai Kudo: Ale teď mě napadlo, že je to možná lepší, než naflákat rychle CD, které za nic nestojí…..jsem na ty písničky dost zvědavý.

256
-bé-bé-
Reagovat

tak áno, tie prvé CD si aj tak nikto nepamätá…keď sú rýchlo skvasené (zrejme od slnka)…my kvasíme mimo slnka „pri konštantnej teplote…“ síce dlhšie ale zatím „dobré“…
tak som zvedavá, ja verím jej citu, že to dá….ak sa naň spoľahne…

257
Tomáš
Reagovat

Jai Kudo: Problém by mohl být v tom, že až přijde s celým albem, tak už si ji jako většinu vítězů nebude nikdo pamatovat. Ale je to asi jedno, ať by naflákala CD hned po soutěži nebo si s tím dá práci a můžou ty písničky být i kvalitní…podle mě s tím tady u nás žádný terno neudělá.

259
Ally
Reagovat

Ahojte, tak já taky doufám, že kvalita se prosadí a není třeba až tak spěchat..?
No a že Lola přibrala…nebývá pak plnější hlas ? :)

Nakoukala jsem celý tenhle koncert Adele..úžasné..si vystačí jen s hlasem a svýma průpovídkama :)
no a koukám taky zpívá bosa :)

https://www.youtube.com/watch?v=Mi2cURoOAYY

260
Ally
Reagovat

Taky zajímavé , četla jsem tištěnou verzi..jak pomohla třeba Anetě, Lence Dusilové, dostat do hlasu emoce,překonat trému..a neničit si hlasivky

http://www.tyden.cz/rubriky/zdravi/psychologie/hlasova-trenerka-poslouchat-politiky-mi-nedela-radost_315981.html#.VALukKPyVb8

261
jab
Reagovat

Tak do showbussinessu přes tyhle soutěže cesta nevede, větší naději dávám těm, kteří to budou chtít zkoušet zdola. Sice z nich asi taky nebudou hvězdy první ligy, ale aspoň si mohou získat nějaké renomé a fanoušky vystupováním po klubech a festivalech. On ten Jarda se sice drží, ale pořád je v tom showbyzu tak nějak jednou nohou. Je ve fázi, kdy není hudebně usazený, nemá kapelu, ale má nabídky od různých (často i dobře zavedených) jmen, které ho pozvou k jednorázové spolupráci (naposledy Mafia Corner, předtím Noro Peticzky, CHM). Já si pořád říkám jak dlouho na pojede takhle na „volné noze“ dokud si nevybuduje nějaké stáýlejší hudební zázemí. Podle mne minimálně stejně dobře se drží Itcho, akorát ten se nikdy netlačil do první ligy a jede si to, co s kapelou vždycky chtěli. Momentálně má za sebou první koncert plánované tour a myslím, že připravujou i nové songy. O ostatních vůbec nemám moc ponětí, Martin nedávno hostoval někomu na nějaké písni, Sabině se snad začne blýskat na lepší časy, třeba pomůže i to předskakování Bílé, Adam asi ještě pořád ladí novou kapelu, Veronika po tom singlu napsaném na objednávku nevím, jestli chystá nějaký další…už je to rok. Z ostatních se podle mne relativně drží Karol (mám dojem, že pořád má nějaké koncerty) a Kristína (1 singl + na podzim chystá vydat další, měl vyjít už v září, ale díky postupu přímo do finále Košického zlatého pokladu ho poprvé bude možné slyšet až v listopadu).

262
jab
Reagovat

Ještě edit k hlasistům a faktoristům:
Ivanna by jako zpěvačka nemusela být marná, ale to, v čem ona excelovala v Hlasu ji taky nejspíš nikdo nesloží, tak si musí vystačit převážně s diskárnama. Navíc si nemyslím, že by její autorský potenciál byl kdovíjaký (zatím), poslední singl už nebudu znovu rozebírat i ta balada z jara je taková sice vkusnější, avšak ničím extra originální – o lásce, zvlášť té nešťastné, je ostatně většina lyrických písní a je imho těžké s tímhle tématem zaujmout a přinést něco jiného, opravdu silného…což se povedlo Dominice Mirgové, respektive autorům skladby, s Novou (a to přiznávám přestože tuhle skladbu subjektivně kdovíjak nevyhledávám a navíc je dost nápadně šmrncnutá Skycraperem).
Lo má obrovský talent, ale bojím se, aby to nevyhořelo na její osobnosti…souhlasím, že by potřebovala někoho, kdo by ji dokázal vést, tak jako to uměl Vojtek v Hlase.
Lukáš může udělat slušnou kariéru jako muzikant v klubech a takových těch hospůdkách s menším pódiem, i když mám dojem, že asi nebude chtít seknout a pouličním hraním v Německu…z toho co říkal. jsem pochopil, že ho to, kromě toho, že si tím vydělává, i dost baví. Neumím si ho představit jako hvězdu velkých pódií, leda by si kolem sebe sestavil nějakou dobrou kapelu…ale to může i pro ty kluby.

264
galadriel
Reagovat
265
-bé-bé-
Reagovat

našla som video s Lo H. z Vypichu
http://www.youtube.com/watch?v=OBaZvRQE0OA

269
Tomáš
Reagovat

268: Tak překvápko to není, vypadal na to od první chvíle a nějak sem mu nemohl věřit, když říkal, že není. Ale jako zpěvák i člověk je super.

272
Ally
Reagovat

@Ters:

Elán by mě asi nenapadl a i Lola říká tady, že chce dělat jinou hudbu..ale potěšilo a, pěkně jim to zní spolu..
https://www.facebook.com/notes/el%C3%A1n-rock-ofici%C3%A1lne-str%C3%A1nky-skupiny/lenka-lo-hr%C5%AFzov%C3%A1-jo%C5%BEo-r%C3%A1%C5%BE-mi-prir%C3%A1stol-k-srdcu/857930757590295

274
Ters
Reagovat

Je hlavně fajn, že se ukázalo, že ten „Loly“ profil na facebooku a na asku je fakovej… ;)

276
rena
Reagovat

Příští rok zase Superstáár (Tomáši)… Těším se. Jsem zvědavá, kdo ji bude moderovat, když Leoš odmítl. Mohl by Ondra Brzobohatý.
http://www.super.cz/317268-navrat-roku-se-nekona-neuverite-komu-a-proc-dal-leos-mares-kosem.html

Přidat komentář