Panáček v reality show

X Factor

neděle 20:20 TV Prima a TV JOJ

1. semifinále X Factoru 2014: Ještě horší než jsme čekali? (rekap + foto + video)

12. Květen 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor

[singlepic id=9117 w=615]
Téměř 140 minut čistého času plus cca dalších 50 minut reklam. Tak dlouhý byl první semifinálový večer federální pěvecké show jménem X Factor. Málo který divák tuto rozsáhlou show vydržel kompletně celou. Nejeden divák určitě přepnul na dramatický souboj hokejistů se Švédy. Finálová osmička zpívala v první live show na téma Absolutní hity. Na konci, ti co obdrželi nejméně diváckých hlasů, si to rozdali o bytí a nebytí v TOP 7. Jaký byl první večer? Co se zpívalo? Kdo nejvíce zabodoval? Kdo naopak propadnul? A jak to vidí dvojka s ostře nabroušenou klávesnicí, Merťas a VojtaP?

Hlavní show

Konečně přišel ten nejzajímavější čas, kdy se soutěžící přesunuli na živá prkna. Tady je zapotřebí pochválit produkci, protože se jim podařilo postavit nádhernou scénu. Sice bez originální invence, je to kopie amerického pódia soutěže, ale i tak to v televizi působí naprosto parádně a velkolepě. Ale to jsou asi tak jedny z posledních slov chvály.

Nesmírně mě iritovalo to věčné mletí dokola o tom, jak je všechno bombastické a tak dále. Vůbec to nekoresponduje s tím, jaká je realita. A navíc se ukázala další věc, nejen že jsme všichni rozčílení, že budou jen tři live shows, ale předevčírem vyplulo na povrch, že finále bude v šesti lidech. To je další kravina, která show táhne níž jak ke dnu. Finále v šesti lidech je u takovéto soutěže průšvih a trapárna. Po světě jsem snad viděl maximálně ve čtyřech lidech, možná jsem se přehlédnul, ale to nemění nic na tom, že je to další z řady špatných rozhodnutí. Produkce si z toho dělá v konceptu Talent než X Factor. Ale pojďme už na zpívání. Snad nás dneska finálová osmička potěší.

Joy$ (Rita Ora – How We Do (Party))

[singlepic id=9107 w=615]
Merťas: Ota svou skupinu vychválil téměř do nebes a mohlo se jít na jingl. Holky mě stále v průběhu soutěže nepřesvědčily, že jsou kompaktní jako skupina, ale jsou spíše individualistky. Navíc jsem zjistil, že mi holky nejsou ani nijak moc sympatické. Všechny obavy z předchozích predikcí z článku se v live show naplno projevily. Od začátku bylo vystoupení falešné jako okopírovaná bankovka. Od prvních tónů bylo hodně slyšet, že na to holky nemají hlas a hlavní průšvih se ukázal naplno v refrénu, kdy to celé znělo naprosto příšerně i na poměry X Factoru. Nemluvě o tom běhání po pódiu, hecování publika, slovenský rap a outfity ve stylu, co jsem měl po ruce, to jsem bral. Vystoupení holek bylo špatné ve všech směrech. Hlavně v tom nejstěžejnějším, v hlasovém projevu. Byla chyba, že Oto nevzal třeba Crabslide nebo Lady Jam. Věřím, že by udělali větší parádu. To chybějící místo dámské skupiny holky na trhu snad nezaplní, protože v této formě je to amatéřina a tragédie. Holkám to prostě spolu nejde a i porota se mi zdála, že horko těžko hledala jemná slova, aby je neodpálila hned na začátku.

VojtaP: Na holky z Joy$ jsem byl hodně zvědavý, mohlo to skončit všelijak, ale dopadlo to ještě hůř než by se dalo čekat. Ve vystoupení se bohužel nepovedlo vůbec nic, hlasově každá zvlášť slabá a dohromady ještě horší, lepší harmonie mají i slepice právě vypuštěné z kurníku, čistý amatérismus. Vše jen podtrhovala divná choreografie, oku nelahodící outfity a mrtvé publikum. Abych holkám jen nekřivdil, tak jediné trochu zajímavé byla rapová část, která trochu rozbila tu nudu, ale taky nic z čeho bych padl na kolena. Jako otvírák show Joy$ sklamaly na plné čáře. Otto si asi dělá srandu? Ve své kategorii měl mnohem zajímavější kusy.

Porota: Porota se vesměs vyhýbala hodnocení zpěvu, kromě Sisy, která ze zpěvu nadšená nebyla. Ondra se spíš snažil útočit na Ottu, co se týče outfitů, Celeste nebyla celkově přesvědčená. Otto byl, jak jinak, nadšený.

Tibor Gyurcsík (The Script – Breakeven)

[singlepic id=9108 w=615]
Merťas:Tibor je taková slaďoučká mašina, která má od začátku naprosto všechno vykalkulované a přesně ví, jak se chce prezentovat a co chce dělat. On si určitě spočítal, že s jeho hezkou tváří může spojit romantické cajdáky a výsledek bude takový, že bude bořit srdce ženských posluchaček. Přišlo mi to i tak z jeho vyjádření v jinglu, kde nakonec vybrali song pro live. Osobně jsem toho názoru, že měl zůstat u Troublemakera, bylo by to živější. Jeho vystoupení? No, měl jsem aspoň pocit, že sleduju pěveckou show oproti holkám. Tiborovi se podařilo vytáhnout na povrch jeho barvu hlasu a místy mi vystoupení znělo moc hezky. Celkově se vyvaroval chyb, falzety nasadil zněle a vystoupení tak mělo kvalitu. Velký problém však spočíval v jeho strojovosti. Bylo to strašně hrané, strašně tlačené, málo uvěřitelné. Prostě já jsem tady, zpívám cajdák, všichni plačte. A to jeho statické stání na pódiu působilo neskutečně toporně a nudně. Tedy, lepší Tibora slyšet než koukat na jeho celý projev. To nešlo moc dohromady.

VojtaP: Tibor dostal velmi náročnou píseň, technicky ji zvládnul dost dobře, včetně falzetů. Solidní pěvecký výkon, na poměry TOP 8 je ze všech hlasově a intonačně nejjistější. Dokázal bych si představit píseň lépe vygradovanou, takhle byla první i druhá polovina vesměs stejná. Pokud bych se měl zaměřit na celek a ne jen na zpěv, tak mi stále u Tibora chybí něco, co by mě přinutilo zvednout telefon a hlasovat nebo něco, co mě překvapí. Z jeho projevu necítím spontánní emoce, ale něco, co si na pokoji nacvičil u zrcadla, už mu chybí jen značka PP na zádech a product placement to není.

Porota: Ondrovi nepřišlo Tiborovo vystoupení přesvědčivé, Sise se líbí Tiborův hlas a velký diapazon (rozsah), ale stejně jako Ondra, kritizuje jeho umělost. Ottovi se to velmi líbilo, ale přišlo mu to příliš statické, přesto Tiborovi fandí. Celeste je na Tibora hrdá.

Peter Bažík (John Newman – Love Me Again)

[singlepic id=9109 w=615]
Merťas: Peter si mě v soutěži teprve postupně získává. Jak přibývají další fáze soutěže, tak se mi líbí mnohem víc. Navíc Sisa s Peterovou proměnou vážně zabodovala. Peter vypadá úžasně fresh a elegantně. Ke šlágru Love Me Again se to vyloženě hodilo. Peter do toho seděl naprosto perfektně. Se zpěvem to bylo krapátko horší, ale jen malinko. Ten začátek songu byl slabší. Peter se držel hodně dole a tam mu to moc nesedělo. Bylo to občas falešné. Ale pak se dostal do refrénu a tam už to byl typický Bažík, který hřímal rockovým hlasem. Peter se mi od refrénu moc líbil. Hlasově dle mého sice nejel na plné obrátky, ale zaplaťpánbůh to aspoň znělo. Peter se i na pódiu dobře pohyboval, komunikoval s kamerou, s publikem, udělal to sexy. Peterovo vystoupení bylo zatím nejlepší z dosavadního večera.

VojtaP: Peter si od minule prošel výraznou změnou image, která ho výrazně omladila, jestli je to krok správným směrem si nejsem jistý. Původně chtěl zpívat Zemi vzdálenou, tento nápad ale Sisa razantně odmítla a nabídla moderní alternativu v podobě Johna Newmana. Peter se toho ujal se ctí. Ze začátku zněl trochu nejistě, ale písnička mu dobře sedla a svým chraplákem ji ozvláštnil. Jen mohlo dojít k nějakým úpravám, aby mu píseň sedla ještě víc, 100% výkon to nebyl a ke konci už Peterovi docházel dech a začalo mu to místy ujíždět. K Peterově osobnosti mi trochu neseděl usedlý outfit, což bylo viditelné připodobnění původnímu zpěvákovi, sám Peter se v tom taky necítil a k jeho rockovému projevu to nesedlo. U Petera jsem si poprvé víc všiml, že kamera málo zabírá detaily soutěžících, většina záběru z kilometru celkovému dojmu z vystoupení nepřidala.

Porota: Ondra přesně na tuto chvíli čekal, přesně taková změna se mu líbí, myslí, že to bylo super. Celeste je z Peterovi proměny mile překvapená, nemá co řešit, když má zpěvák skvělý hlas. Otto chce Peterův mikrofon do JAR, vystoupení mu ale přišlo až moc oldschool. Sisa je na Petera hrdá, že se jí změna podařila a udělal ji radost.

Marina Laduda (Madonna – Like A Virgin)

[singlepic id=9110 w=615]
Merťas: Marina je tak trochu živel, ale jak jsem předpokládal, její show měla nádech kontroverze. A jak říkal Ondra, to jsme teda koukali, co Marina předvedla. Přesně vím, co chtěla Marina dělat. Ona chtěla úplně vybočit z mainstreamu se svým vystoupením a ukázat se v jiném a extravagantnějším světle. Prostě udělat show. Chápu to, ono se to tak dělá i venku, ale tam to funguje. U nás ne. Jednak na takovéto změny český a slovenský divák moc neslyší, jsme spíše konzervativnější. Ale hlavně se to musí umět podat, a když neutáhnu zpěv, tak to musí zakrýt minimálně ta show. Marina zpěv neutáhla ani za mák, spíše mečela jak horská koza. A její show byla neskutečně plochá, obyčejná, nezajímavá, odfláknutá, sice s dobrým nápadem, ale absolutně nudná a nedotažená. Je velká škoda, že místo nepostoupila Mamba. Marina akorát zaclání a její vystoupení bylo strašné.

VojtaP: Ondra nás už v dotáčce připravoval na něco, co nás šokuje. A ono to tak vážně bylo, jen ne v dobrém slova smyslu, spíš ve strašném slova smyslu. Opravdu si nevzpomínám, jestli jsem někdy v Live show viděl něco horšího. Všechno špatné, od scény, přes outfit a zpěv až po laciné pochodování po pódiu. Pokud to byl pokus o vtip nebo nějakou show, tak se to šeredně nepovedlo, možná bych ocenil, kdyby mi nepůsobilo fyzickou bolest to vůbec poslouchat. Kdybych měl pokračovat v přirovnání k hospodářským zvířatům, tak Marina by klidně mohla zaskočit za kozu. Přitom Marina v minulosti ukázala, že má i pěkné polohy, Ondra ji dost zazdil na úkor show. Nikdy bych nečekal, že to řeknu, ale zlatý Rylan a Wagner.

Porota: Sisa znovu prohlašuje, že se Marina velmi podobá na Madonnu, ovšem ji dost vyrušovaly intonační nepřesnosti, nakonec ocenila dobrou show. Celeste to ani intonačně nevyrušovalo, zato si myslí, že vystoupení bylo laciné a Marina neměla zapotřebí se takhle předvádět. Pro Otu to bylo první vystoupení, kterému neuvěřil, považoval to za napodobení vzoru, na který nemá. Ondra si samozřejmě svou práci obhajoval.

Ricco & Claudia (Alexandra Burke – Hallelujah)

[singlepic id=9111 w=615]
Merťas: I u této dvojice jsme všichni věděli, co bude následovat. Cukrkandl jako hrom a přebytečné a vypočítavé tlačení emocí. Ono je to i na jednu stranu dobře, protože máte jen tu jednu kartu, na kterou můžete vsadit a dvojice by byla hloupá, kdyby ji nevyužila. Jejich výběr písně se mi moc líbil. Je to aspoň absolutní hit, který pozná každý. Ale jak říkali všichni, je to pouštění se na tenký led, toto zpívat. Každý máme svůj osobní žebříček, kdo to nejlépe zazpíval a pak srovnáváme. I já. Ricco do vystoupení vletěl jako kulový blesk do domu. Pár vteřin se držel při zdi, ale pak to tam nasadil jak motorovka až mě to úplně rozsekalo, jak to tlačil. Nebylo to špatné, ale na můj vkus hodně hrubé. Navíc mi vadilo to, jak Ricco prostě barevně lítá. Ten hlas nemá stálou barvu, ale pokaždé se ten jeho tón mění. Pak to rozštípla Claudia, která teda dle mého zpívala tónově úplně jinou písničku a refrénově si ji udělala totálně po svém a to mi nesedělo. Poté přišel společný part a ten nebyl vůbec špatný, ale jen a pouze v rámci této show. V konkurenci by asi neobstáli. Celkově mi to přišlo jako enormní tlačení na pilu, až nezdravé. Za každou cenu ty emoce prostě vytlačit, ať to stojí, co to stojí. Mně se to líbilo tak na půl a jen fragmenty. Nelíbila se mi Claudia, která to dle mého trochu kazila. Ricco to hezky prožíval, snažil se, ale tlačil to až moc. Scéna se povedlo, vypadalo to moc hezky, ale celkově jsem už slyšel lepší podání této písně.

VojtaP: Od R&C jsem podobné číslo čekal, jasný kalkul a neskrýval to ani Otta v dotáčce. Dostal jsem přesně to, co jsem očekával. Zpěv na jedničku, opravdu, když je člověk jen poslouchá tak to zní dobře, hlavně Claudia, Ricco občas zpívá příliš afektovaně. Společně si perfektně sednou a tuto nesmírně provařenou skladbu podali na jejich poměry ještě decentně. Stejně bych stále ubral zbytečných přehrávaných gest, protože to stále působí hrozně pateticky, střídmější gesta mají lepší efekt a nepůsobí tak tlačeně. Pěvecky ale zatím nejjistější výkon.

Porota: Ondrovi se to strašně líbilo a jejich verzi zařadil jako svou třetí nejoblíbenější ze čtyř provedení. Sisa vzpomíná na casting, kdy u jejich písně plakala. Kladně hodnotila jejich a hlasové sladění a dynamické vystavění skladby, z Ricca měla husí kůži. Celeste plakala tentokrát, jejich vystoupení považovala za neskutečné, jediné, co by řešila je angličtina. Otta chválí své koně.

Katarina Ščevlíková (Black Eyed Peas/Jessie J – Where Is The Love/Price Tag)

[singlepic id=9116 w=615]
Merťas: Katka je favoritkou od prvního castingu a s touto úlohou se vcelku těžce vypořádává. Respektive do Domů porotců jela jako fretka, ale u Ondry ji totálně zabil výběr písničky. Já si ani nejsem úplně jistý, jestli tento výběr písně byl správný. Hlasově Katka písničku dala s přehledem. Držela vystoupení konstantně a vyvarovala se chyb. Hlasově to bylo asi nejkvalitnější vystoupení. Co se týká pódiové prezentace… Mně vadily nápisy. Bylo to jako karaoke a neskutečně mě to rušilo a odvádělo to mou pozornost od Katky, protože jsem si myslel, že tam bude třeba něco důležitého. Trošku mi vadil funky styl k této písničce, která je ve svém jádru vcelku vážná. Celkově to na mě působilo strašně moc happy a free, na to že to má vážnější obsah. Má to sice radostnější sdělení, ale mohlo se trochu s tou parádou ubrat. Ke konci mi to už ale znělo trochu monotónně. Hlasově bylo vystoupení dobré, Katka se ukázala, že umí na pódiu juchat, ale jsem zvědavý, jak si dokáže poradit s něčím jiným, kde bude pozornost všech soustředěná jenom na ní.

VojtaP Už od začátku jsem si přál, ať přijde Katka a ukáže, jak to má vypadat. Ondra s Katkou vytvořili mashup dvou písní, dá se říct, že vcelku podařený, ale klidně si mohla nechat jen Price Tag, kde by se mohla víc vyřádit. Jediné, co mi trochu vadilo byla přílišná rozjuchanost u první skladby, jinak Katka ukázala, že je na pódiu jako doma, má charisma, zajímavý hlas a dobře našlápnuto k cíli. Od poloviny už se začínala trápit s dechem, ale nakonec náročnou choreografii zvládla. Vystoupení Katky bylo komplexní, potvrdila svou roli favoritky.

Porota: Sise se vystoupení líbilo, ocenila přirozené pohyby a rapovou část, ale myslí, že má na víc. Celeste se přiznala, že se marně pokoušela najít něco, co by zkritizovala, ale nepovedlo se. Líbila se jí energie a kdyby měla klobouk, tak ho dá dolů. Ottovi se povedlo něco najít, podle něj by pódium bez tanečnic nevzládla (wtf?). Ondra Katce děkuje a samozřejmě u své svěřenkyně nemá co vytknout.

Matěj Vávra (LMFAO – Sexy And I Know It)

[singlepic id=9112 w=615]
Merťas: Matěj je jediný zástupce české populace v soutěži, tak snad mu nějaké hlasy od Čechů přitečou. Matěj se postupně také vyprofiloval jako favorit, ale není to takový turbo favorit jako je třeba Katka. Vše záleží na výběru písničky. Matěj má zajímavou volbu, ale je otázka, jak se s ní popere. Výběr písničky a hlavně její provedení je dvousečné. Samotná skladba mi k Matějovi nesedla. Ale její moderní háv byl velice dobrý, ale zase. Stačilo jen slyšet. Na koukání to moc nebylo. A za další, tenhle moderní háv dokáže ocenit málokdo. Většinový divák se dle mého moc nebavil. Viděl jsem to doma, kde domácí osazenstvo po půl minutě přepnulo s tím, že je to nuda, že jim to nezní a že to poslouchat nebudou. Ani hlasově nebyl Matěj extra čistý. Dopustil se tam několika chyb, které rušily. Celkově jeho pohyb po pódiu a kachní mávání rukou mě také rušilo. Měli mu nechat tu kytaru. Nicméně Matěj má veliký potenciál, ale v live show mě zatím moc nebavil. Možná to byla převeliká očekávání, ale osobně jsem čekal něco lepšího. Tragédie to nebyl, ale taky žádný velký zázrak.

VojtaP: Matěj je další z předstartovních favoritů, stejně jako Katka. Dostal zajímavý výběr, jen byla velká škoda, že u sebe neměl nástroj, protože evidentně nevěděl co s rukama. Jeho rušivé máchání rukou bylo to jediné, co se dalo vytknout, chtělo to ubrat. Jinak zpíval dobře a při pohybu na pódiu nedělal větší chyby. Šlo poznat, že hudbu cítí, je originální a povedlo se mu podat konečně vystoupení, které mělo nějaké koule. Nebyl to úplně touchdown a taky si myslím, že by Matěj dokázal z lepším výběrem udělat ještě větší dojem, protože má na víc, ale stejně je z celé TOP 8 nejlepší.
Opět bych dal za uši kameramanovi a možná i osvětlovači, většinu vystoupení jsme viděli jen nějakou siluetu v dáli a nebylo poznat, jestli je to vůbec Matěj. Nebylo to jediné vystoupení, celkově se dnes na detaily z blízka kašle.

Porota: Ondra se v duchu poklonil Celeste a jejímu týmu za dobře odvedenou práci, líbil se mu Matějův hlasi i jeho komunikace s publikem a pohyb po pódiu. Sisa považuje Matěje za milého chlapce a cítila, že jede jako o život. Taktéž chválí tým Celeste, líbila se jí progresivní úprava skladby, avšak jí vadila Matějova rozlítaná ruka a malé pěvecké nedostatky. Otto má zcela opačný pohled, nelíbil se mu pohyb po pódiu a to jak Matěj působil, má o něm pohyby pochyby. Celeste Otta neřeší a je na Matěje hrdá, vidí v Matějovi hotového interpreta se vším všudy, nakonec poslala Otta domů.

Brigita Szelidová (Joe Cocker – You Are So Beautiful)

[singlepic id=9113 w=615]
Merťas: Brigita je taktéž jednou z favoritek v soutěži. A ti to mají samozřejmě těžké, protože je k nim upírána větší pozornost. Myslím, že byla trochu škoda, že Brigita dostala mužskou píseň, protože dle mého ve vystoupení tolik nemohl vyniknout její hlas, ta barva, kterou ona oplývá. Myslím, že měly dámy zvolit nějakou čistě ženskou píseň a věřím, že by zaujala mnohem více. Vystoupení samo o sobě nebyl špatné, naopak. Příjemně se poslouchalo, ale při tak pozdním večeru to trochu klimbalo a mohlo to mít razantnější rify. Brigita byla dobrá, nádherně vypadala a svou písní se asi popasovala nejlépe ze všech. Viděl bych ji radši v něčem jiném, ale i v této formě mně nijak nevadila. Označil bych ji za královnu večera, ale aby mohla být plně dominantní, tak musí zabrat ještě víc. Věřím, že má na mnohem víc.

VojtaP: Soutěžní část bude završovat vystoupení Brigity. Nemám co dodat, zazpívané to bylo s přehledem, jediné co vázlo byla angličtina (bjutyfl). I přes to, že Brigita oslaví na přes rok půlstoletí, tak si rady Sisy bere k srdci a jde to poznat. Jak říkám, zazpívané skvěle, příjemně se to poslouchalo a byl tam prožitek, jen jsem čekal na konec větší pecku, složitější skladbu, s kterou by nám vytřela zrak. Snad příště, stejně jako Katarína a Matěj, tak i Brigita zůstala pod svým potenciálem.

Porota: Ondra nemá slov, má pocit, že by Brigita zaříla ve všem. Celeste se Brigita líbí i její energie a zpěv, „just WOW“! Otto má Brigitu rád… Osobně. Sisa zařadila patos, myslí, že je na ni její zesnulá matka hdrá.

TOP 3 a tipy na vyřazení podle Merťase

1. Katarína Ščevlíková
2. Brigita Szelidová
3. Peter Bažík

Tip na vyřazení: Marina Laduda a Joy$

TOP 3 a tipy na vyřazení podle VojtyP

1. Matěj Vávra
2. Katarína Ščevlíková
3. Brigita Szelidová / Peter Bažík

Tip na vyřazení: Marina Laduda a Joy$

Rozhodnutí

Odhalení Bottom 2

Merťas: Bylo velmi těžké předpokládat, jak budou diváci hlasovat. Když to vezmeme čistě papírově, tak nejhůře dle mého zazpívala Marina a holky z Joys. Obě vystoupení byla tragická a zasloužila by si odejít či si minimálně zazpívat o záchranu. Moje přání i předpoklady se vyplnila jen z části. O záchranu si šla zazpívat Marina. Ovšem jako druhý ji doprovodil Matěj. Osobně jsem si trochu myslel, když jsem ta vystoupení viděl, že by to tak i mohlo dopadnout, protože Matěj to sice dělal dobře, ale nevyvaroval se chyb a hlavně na podobná vystoupení nejsou u nás diváci zvyklí a přiznejme si, Matěj byl vážně průměrný, ale do boje o záchranu jít rozhodně neměl.

VojtaP: Neskutečně protahované vyřazování nakonec přežila neskutečně slabá formace Joy$, nakonec se do rozstřelu zaručeně propadla Marina a pak překvapivě Matěj, což jsem nečekal. Matěj dost možná dojel na roli favorita, kdy si dost možná hodně lidí řeklo, že hlasy nepotřebuje, tohle se stává každoročně všude. Svou roli také mohl sehrát hokej, který většina jeho českých fanoušků mohla upřednostnit. Pokud porota není hluchá a blbá, tak jasně podpoří Matějě nad tragickou Marinou.

Matěj Vávra zpívá o záchranu (Ed Sheeran – Give Me Love)

[singlepic id=9114 w=615]
Merťas: Matěj byl určitě strašně moc nervózní. Bylo to z něj cítit. Myslím, že to ani sám nečekal. Ke stabilitě mu ani nepomohly zvukové problémy, které měl s mikrofonem. Matěj nezazpíval špatně, ukázal svou barvu hlasu, ale stále si myslím, že umí mnohem lépe, a mnohem lépe do toho umí šlapat. Zase mi to přišlo jako na půl plynu. Matěj má na víc.

VojtaP: Na Matějovi byl nervozita znát, na začátku se v písni topil a hudba byla přepálená. Matěj to naštěstí v refrénu rozpálil a podal skvělý procítěný výkon, který byl snad i jeho nejlepším v soutěži. Takhle se bojuje o záchranu! Marina to má spočítané, i kdyby zazpívala sebelíp. Podobných věcí by se měl Matěj držet.

Marina Laduda zpívá o záchranu (James Brown – It’s Man’s Man’s Man’s World)

[singlepic id=9115 w=615]
Merťas: Marina po otřesném výkonu v hlavní show vypadala trochu naštvaně. Myslím, že to na ní nějak dolehlo a vypadala, jak kdyby byla naštvaná na celý svět. Ovšem s písničkou o záchranu to vůbec nevychytala. To byla hrůza. Jestli jsem použil v horních řádcích, že mečela jak horská koza, tak tohle bylo mečení roztěkané horské kozy. Marina není dobrá zpěvačka nebo respektive byla totálně „zabitá“ svým nápadem vybočit z řady a to se jí stalo osudným. Někteří ji predikovali, že to bude takový český Wagner, Rylan, Jedwardi nebo Johnny. Oproti exotům z britské verze Marina zaostává na míle daleko. Tam to byli exoti na úrovni.

VojtaP: Hodně špatné, prosím, jednou to dnes stačilo. Podepisuji Merťasův koment.

Dnes večer soutěž opouští…

Marina Laduda!
[singlepic id=9063 w=615]

Hodnocení 1. semifinále podle Merťase

Těžké něco psát. Show na svém totálním dně. Ukazuje to jednak sledovanost, která je katastrofálně nízká a typuju, že nejeden pohlavár na Primě z toho má noční můry a už vyloženě trhá dny v kalendáři a odpočítává, kdy show skončí. Nepomáhá ani fakt, že show je talentově prázdná a když už je tu někdo, kdo by mohl aspoň nést tu vlajku kvality, tak se to stejně moc nepodaří. Za další tomu ani nepomáhá hokej, kdy lidé budou radši v neděli koukat na sport než na tolik omletý zpěv. Možná radši budou koukat na cokoliv jiného. A za další, včera tomu ani nepomohl Ondra Brzobohatý, který mi lezl extrémně na nervy s těma jeho věčnejma okecávacíma řečma, že je to jenom show, že to mají vlastně nařízen od režie se handrkovat, že je to jen jedna velká šaráda, kterou asi ani nemáme brát vážně. O jeho řečech kolem Mariny ani nemluvě. Ondra byl trapný a ty jeho keci byly úplně mimo mísu. Trapnost sama a podkopávání formátu jako takového. Ota se snažil hláškovat, ale i on je monotónní a už to začíná být ohrané. Celesta měla občas světlé chvilky, ale někdy byla také úplně mimo, jak když spadne z višně. Jediná Sisa se snažila všem říkat tak nějak pravdu citlivě do očí. Sisa se mi čím dál tím víc jeví jako nejlepší porotkyně v soutěži. Výběr písniček nebyl taky u všech excelentní, a pokud se kolo jmenuje absolutní hity, tak by to tak mělo vypadat. Bohužel ne všichni si vybrali absolutní hit. I Pyco mi přišel velmi nervózní, měl taky spoustu zbytečných řečí okolo a celkově mi připadal, že nebyl ve své kůži. Dále celý večer se neskutečně vlekl, ale fakt strašně. Ta stopáž je neuvěřitelná. Spousta keců okolo, spousta kliček, spousta nesmyslného prodlužování. Za co si show zaslouží pochvalu, je pódium. Jak jsem psal na začátku, to je vážně nádherně udělané a vypadá to náramně. Bohužel, víc pozitiv si show nezaslouží, protože tam prostě žádná nejsou. Jsem vcelku rád, že toto utrpení bude trvat už jen dva týdny.

Hodnocení 1. semifinále podle VojtyP

Jistě můžu mluvit i za Merťase, když napíšu, že taková hodnocení se nám nepíší dobře, protože jsme oba fanoušci zahraničních verzí, ale česko-slovenský X Factor se vůbec nepovedl. Přestože vše vypadá světově, naleštěně a moderátor několikrát opakuje, co je vše „naj“, tak to jsou nakonec jen prázdné žvásty. Jakkoliv na obrazovce vše vypadalo skvěle, tak zpracování pořadu místy hodně vázlo. Nejvíc mi vadila rozlítaná kamera, která zabírala soutěžící snad až z Vídně a na detaily se úplně vykašlala, na obrazovce tím některá vystoupení dost trpěla. Další kapitolou je zvuk, hudba místy hodně přepálená, nepochopil jsem taky dramatickou hudbu při hodnocení poroty, pak vyznělo hloupě, když chtěl porotce chválit. Další je scéna, která je taková malá kopie té americké, která se mi ale ze všech mutací líbila nejméně. Klidně mohli vsadit na britskou podobu a nemuseli utrácet za velké X a nevkusné ukazatele na stole porotců s názvem kategorie (snad ještě poznáme dívku, chlapce a skupinu), ale to je jen taková drobnost.
Takovým dalším nedostatkem je zabrzděné publikum, které vůbec nereaguje na Pyca nebo porotu. Pyco díky nim podal slabý moderátorský výkon. Délka přenosu je taky neúnosná, za dvě hodiny jsme viděli jen 8 vystoupení, v zahraničí za stejnou dobu stihnou včetně reklam 12 a někdy i 16 a to se tam v reklamě točí jiné peníze.

Hodně slabým prvkem se nečekaně stala porota, zejména česká část je totálně mimo. Nejhorší mi přijde Otto, který mě už delší dobu irituje přehráváním své role drsňáka, působí to hrozně směšně a Otto, jako docela uznávaná osoba v naší popmusic, se tím jen ztrapňuje. Navíc mi přijde, že většinou mele z cesty.
Na Ondru jsem od castingů změnil názor, jeho některé hodnocení nechápu, kde bere a naučené fráze celkovému dojmu taky nepomáhají. Jako jeho největší fail bych označil obhajování hrozného vystoupení Mariny jako pokusu o vtip, mi přišlo zoufalé. Marina a Katarína určitě tuto soutěž jako zábavu berou vážně a tenhle přístup mi přijde vůči děvčatům neprofesionální.
Celeste si stále udržuje svůj standard, i když mi přijde, že někdy neví, co má říct (nebo neví jak to říct „po Slovensky“), tak nakonec hodí do placu pár slušných poznámek. Na Sisu jsem taky změnil názor, ale v dobrém, nakonec se z ní vyklubal nejsilnější článek poroty. Je to žena na svém místě, její hodnocení mají hlavu a patu, jsou trefná a věcná. Hlavně je tam Sisa za Sisu a ne za karikaturu.

Po Domech porotců jsem konstatoval, že má X Factor nejslabší sestavu, co tu zatím byla, ale tak nějak jsem tajně doufal, že z minima vytěží maximum, nestalo se. I ti lepší jako Matěj, Katarína, Brigita a Peter zůstali za očekáváním a vůbec neprodali všechny svoje kvality, přitom jde o hodně a není čas experimentovat. Tento experiment stál málem Matěje místo v soutěži, divákům vystoupení nesedlo a tak se z favorita stal outsider, osobně bych se na to díval už s velkou nechutí nebo vůbec, kdyby porota Matěje vyštípala na úkor hrozné Mariny. Nakonec tu máme za dva týdny už konec, takže se trápení nebude zbytečně prodlužovat, ale je to velká škoda. Nezbývá než si užít poslední dva díly XF u nás a doufat v alespoň solidního vítěze.

X Factor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 76
1
Mason
Reagovat

Oficiální výsledky diváckého sms hlasování 1.Finále X Factoru v absolutních číslech ( hlasy z Česka a Slovenska sečteny dohromady )

1 Brigita Szelidová 20025
2 Katarína Ščevlíková 19180
3 Ricco a Claudia 18888
4 Peter Bažík 11212
5 Joys 10005
6 Tibor Gyurcsík 9719
7 Matěj Vávra 8110
8 Marina Laduda 5550

2
okkvp
Reagovat

@Mason: aneb zprávy z Třebíče

3
Monika
Reagovat

@okkvp: To uz ani nema cenu komentovat:-)))) Mimochodem poradi odpovida tomu, jak to cetl Pyco vcera, jen se pridala smyslena cisla.

4
Earl
Reagovat

Keď už chceli mať len 3 live, prečo nespravili aby vypadli v prvom kole 2, v druhom 2 a finále rozdeliť? To je až taký problém? Finále vždy bolo niečo veľkolepé kde TOP 2 spievala víťazné songy teraz čo? Bude 6 songov (pokiaľ bude kvalita ako včera tak boh nás ochraňuj), víťaza vyhlásia asi podobne ako pri talente – postupuješ do TOP 3 a vyhlásia víťaza. Totálne odfláknutá show od oboch televízií. Hovorím, že JOJ okrem Talentu žiadnu obstojnú show nedokáže natočiť. Hlas na Markíze má tento rok aspoň akú takú úroveň a to som si myslel, že po tom mega faily z roku 2012 to bude ešte horšie.

5
Mason
Reagovat

2,3: Je to jenom odhad a zajímaly mě reakce. Myslíte že přišlo celkově víc nebo míň hlasů?

6
okkvp
Reagovat

@Mason: Tomáši, ty jsi nemocnej

7
Jan Liška
Reagovat

@Mason: Nejprve „oficiální výsledky“ a pak „odhad“. Doufám, že budeš podobnými čísly zásobovat i po živáku Hlasu :D

K rekapu není co dodat, ta show je obsahově totálně zpackaná. Vizuál je hezký, ale to je všechno.

8
Prochor
Reagovat

Ještě horší než jsme čekali. To jakože vrána k vráně sedá – blbej blbýho si hledá? Já jsem se bavil. Jako klauniáda dobrý – hlavně Laduda Madona.

9
yeey
Reagovat

tyjo to se fakt neda poslouchat, co to jen tak projizdim… polovina udesna, Katka, Peter, Brigita sou rekneme ok, jen Matej je skvelej, takze me ani neprekvapuje, ze skoncil v bottom 2 :-D ale alespon jsme zaslechli diky tomu naky dobry vystoupeni, obzvlast v zaveru to Matej daval skvele…

10
bezík
Reagovat

Netušil jsem, že ten výraz použiji tak brzy znovu. Freak show !!! Jedna obluda střídala druhou. Produkci se podařilo udělat obludy i z lidí, u kterých bych to nečekal. I ten Matěj do toho nějak spadnul a asi jediná Katarína se poněkud vzpouzela. Už jen vousatá Conchita tomu chyběla. Příště možná pár trpaslíků a burleskních tanečnic a bude to dokonalé :D Ach jo. A v tomhle jede Lukáš Franta ? Nechápu.

11
orchis
Reagovat

Tak až v live show se projevily veškeré neduhy, a to s plnou parádou. Do té doby se vážně na ten pořad koukalo hezky. Já vím, talenti tam moc nebyli a někdy byla rozhodnutí kontroverzní, ale bylo to hezky natočené, svižně sestříhané, a některé výkony dobré.

Samozřejmě asi v každé live se projeví slabosti toho kterého účastníka (vzpomínám třeba na hrozná, intonačně nejistá vystoupení CeCe v USA), takže to bych brala jako daň za první živé vystupování. Joys, ale hlavně Marina však byli děsní, protože tam neměli vůbec být a jejich mentorům se ani nepodařilo zakrýt jejich nedostatky.

Naprosto souhlasím s hodnocením poroty. Mám (možná měla jsem) Ondru Brzobohatého ráda, ale tady je fakt na ránu palicí. Ne tím, jaké dělá rozhodnutí, ale těma kecama, to se opravdu nedá poslouchat. Úplně se mi zprotivil, navíc si myslím, že je nejistý, ale nechce tak působit, takže je trochu arogantní (ta slovní přestřelka s Tiborem taky nebyla nutná). Někdo v minulé diskusi psal, že je možná trochu po mamince, a asi jo :-). Jeho schopnosti jsou určitě značné, ale ne jako porotce. Trochu mi připomíná Demi, ta taky jako kdyby dostala hračky (zpěváky), s kterými si pak chtěla hrát, oblékat je podle svého atd. Sisa je opravdu nejlepší a dělá svou práci dobře. Celeste sice občas neví, co má říkat, často používá Aj místo Čj, ale alespoň má ten tým, který odvádí dobrou práci.

12
Prochor
Reagovat

Nemůžu si pomoct ale když dva dělají totéž není to totéž. Sabča Křováková ani Miro Šmajda excelentní zpěváci nejsou ale alespoň umí strhnout lidi a udělat šou. Ale v X-factoru se to bohužel neděje a celá soutěž vyznívá do trapna.

13
Prochor
Reagovat

11 – Děkuju Orchis protože bych to lépe neřekl. Ondra se snaží tvářit, že tahle soutěž není průšvih a tak se snaží hájit svoje koně ( i když s Mambou to po*** a tak „musel“ hájit Ladudu-trest pro něj). Celeste je dětsky upřímná a Sisa kupodivu je asi nejlepší kouč protože mluví rozumně a o nic jí vlastně nejde. Hodně si mně Sisa získala (ale jako zpěvačku jí brát nemůžu).

15
kyselka
Reagovat

proboha proc tam nedali Lady Jam a Crabslide ? Bylo by to aspon trochu ozivene o nejakou -jakoze show- ! Tohle byla totalni nuda
Judges House bylo o mnoho vic zajimavejsi nez tenhle dil…..jsem zklamana

16
dolores
Reagovat

nechcem sa dotknut rekapistov, a ich uprimneho a hlbokomyselneho hodnotenia. ale v duchu sa silno snazim vcitit do ich mysle a pochopit v com je rozdiel medzi „naprostou“ vykalkulovanosotou Tibora a medzi pohnutkami ostatnych sutaziacich, ktori zrejme vobec nekalkuluju, : -OO a nic nehraju ?? :))))
napr. taky Bazik. v com je lepsi od Tibora? on ANI TROCHU nekalkuluje? ze posluchol Sisu a ostrihal sa na sladkeho chlapca z tych najpocestnejsich pohnutok? usmieva sa na dievcata bez postrannych umyslov ziskat si ich priazen, a predovsetkym prisiel do sutaze ukazat svoj rockovy chraplak a VOBEC nechce vyhrat, len sa s nami chce podelit o svoj uprimny a nefalsovany zaujem o hudbu a spev ? :DD aj dalsi, napr, Matej tancoval okolo dievcatiek pod podiom, ktore kvicali, ale to tiez nebolo samozrejme naplanovane a takticky premyslene posobit na tuto cielovku. vsetko je tak cistucke a uprimne, nestrojene, nehrane, na rozdiel od Tibora, ktory citujem „si určitě spočítal, že s jeho hezkou tváří může spojit romantické cajdáky a výsledek bude takový, že bude bořit srdce ženských posluchaček.“ :))) – a keby aj toto bola pravda, Mertasi, o co su zenske posluchacky,ich srdcia a vkus menejcennejsie ako jesitni a neomylni pani tvorstva a ich vkus ? :)))
Tibor je taky aky je. narodil sa taky asi preto, aby sa pacil nejakej cielovej skupine. len to treba trosku aj tolerovat. on iny nebude. chyby, co robi nech postupne odstrani, od toho su skusenosti. podobne Matej. je introvert, tiez sa musi naucit vystupovat sebavedomejsie pred publikom, lebo skoda by bolo nevyuzit talentu, co dostali do vienka obidvaja

17
Monika
Reagovat

@dolores: Tak pekne jsi to napsala, nemuzu jinak, nez absolutne souhlasit:-))))

18
DJ Vlado
Reagovat

@dolores: No já mám právě pocit, když se podívám na tu finálovou osmičku, že Prima/JOJ považuje za méněcenný právě mužský vkus, jelikož jediný „whole package“ mezi babami byla Mamba, kterou Ondra vyhodil, a tím pádem nám tam zbyly dvě zpěvačky, které dobře zpívají, ale blbě se na ně kouká (Katka, Brigita), a pak ty, na které se sice dobře kouká, ale člověk u nich musí tlumit zvuk (Marina, Joys). Oproti tomu ženám naservírovali tři dobře vypadající týpky, kteří zpívají minimálně dobře. Není tohle jednoznačná diskriminace mužského vkusu? :-D Sice se to dá svést na dogma, že chlapi nehlasujou, ale to zvlášť na Slovensku není pravda, stačí si vzpomenout na SHS3 a fenomén tří malých piv (které v Top 4 byly doplněny pivním rockerem, který měl do ženského idolu daleko) nebo na silnou slovenskou podporu Dominiky Staré v ČSS1. A jelikož je XF převážně slovenský (což mně osobně vůbec nevadí, právě naopak, jelikož nejsem nácek jako Maxx) a Češi téměř nehlasujou, tak jsem se těšil, že by se ta slovenská tradice většího hlasování pro holky zde mohla uplatnit, ale když není z čeho vybírat? No je tohle fér? :-D

19
Mila2
Reagovat

@dolores: máš pravdu, každý kdo nese svou kůži na trh showbusinessu musí kalkulovat, ale ne vždy je to pro diváka koukatelné. V Tiborovi je něco, co osobně mě strašně vadí, a ikdyž má pěkný hlas. Napadá mě přirovnání k Petrovi Ševčíkovi – jeho hlas mě nesmírně bavil, ale v jeho zjevu mi něco vadilo, hlavně poté, když přestal nosit brýle a ostříhali ho. U Tibora mě ani ten hlas nebaví a koukat se na něm nemůžu vůbec, omlouvám se, ale připadá mi až slizký, k tomu přeslazený, neupřímný a hrající jen a jen na efekt. Jestli koukáš na Hlas, tak podobný pocit mám ze zpěváka, který vyřadil Báru Hořejší… Marek Relich

20
bigZ
Reagovat

& DJ Vlado (18)
Marina, na kterou se dobře kouká? Proč tedy mám stále pocit, že je to odporně zmalovaná Ruska?

21
DJ Vlado
Reagovat

@Mila2: No konečně ženská se stejným názorem na Tibora, abychom tady my chlapi nebyli za „ješitné pány tvorsta“ :-D Petra Ševčíka bych ale do této kategorie neřadil, tam byl trochu jiný problém – Petr je silný introvert, který všechno filtruje přes hlavu a všechno přehnaně řeší, v čemž mu neprospěla ani ta zkušenost z předchozí řady, ale viděl jsem ho naživo a už se dokáže víc uvolnit. Ovšem na Relicha to sedí jako ona pověstná na hrnec. Paradoxem je, že podle spoileru vyřadí v K.O. i druhou Báru, která byla v souboji s Natálií chválena za přirozenost, ale nakonec stejně prohraje s umělou hmotou. Inu, známý dvojí metr, kdy se klukům odpustí to, co by holkám neprošlo, opět zaúřadoval :-)

22
Milena
Reagovat

@ dolores – vystihla jsi přesně mé pocity!
@DJVlado -můj oblíbený rekapisto, kolikrát ještě použijež klišé “ whole package“? Vidíš, vlastně tenhle výraz by se dal použít i na tvého neoblíbeného Tibora -výborně zpívá i vypadá. A nemuseli ho ani zgruntu měnit jako „rockera“ Bažíka -nic ve zlém, moc jsem Peterovi fandila, ale teď už nějak nemohu, že se tak nechal zválcovat Sisou, a ztratil svou osobnost, Peter, čo to robíš?

23
Mila2
Reagovat

@Vlado: já ale Petra Ševčíka neházím do stejného pytle jako Tibora nebo Relicha, jeho hlas pro mě byl a je bomba, jen ta vizáž a prezentace trochu pokulhávala a cítila jsem z něj přespříliš snahy zavděčit se… Vzpomenu třeba na jeho Crying od Aerosmith.. pokud člověk zná originál, tak mu je jasné, že Petr to přesně zkopíroval, i s tím výskokem. Hlasově je jinde než Tyler, zazpíval to krásně a po svém, ale ty pohyby a vše je jak přes kopírák .. Tu přílišnou snahu vidím i u Tibora, tam už to hraničí s vlezlostí…

24
bezík
Reagovat

@Milena: Ale on Tiborko bezesporu je „whole package“. Jenže whole package „plastikový Ken“. Ale jak zpívají klasici, „nedělejme z punka tupce, každé zboží má svého kupce“. Já jen říkám že „punk je jinde“ :D ;-)

25
Mila2
Reagovat

@bezik: přesně :-) ještěže Tiborko nedělá do punku :-)

26
jab
Reagovat

@bezík: Pořád na mne Tibor působí přirozeněji (i když uznávám že v něčem je trochu strojený) než Relich :-)

27
bezík
Reagovat

@jab: Tak to na mě zase přesně opačně, jenže stejně, to je taková volba typu „přejete si zastřelit nebo oběsit ?“ :D

28
Milena
Reagovat

Chudák Tiborko, ani nedělá opičky do kamery, ani se neznaží roztleskávat publikum, případně poskakovat jako kozel a přesto je podle některých vlezlý-tomu fakt nerozumím. Je to prostě jen slušńák s krásným úsměvem a do takového se lidé (jak řekl Ota ) rádi strefují. Ale nikdo tady není vyloženě zlý, to je fakt. Můj tip na vítěze byl Matěj, ale bojím se, aby ho neltačili do něčeho, co mu nebude sedět a tím se to pokazí. On musí být sám sebou, ať si mává rukou jak chce, to k němu patří, anebo ať mu nechají kytaru.

29
Monika
Reagovat

Z meho pohledu tam neni jedinej kloudnej interpret, tu vyhru si nezaslouzi ani jeden. nemam tam zadnou srdcovku, je mi prakticky fuk kdo vyleti a postoupi dal. Ja se tim zkazenym formatem jen bavim a neprozivam to nejak. V nedeli to byla pecka, mela jsem desnou radost, ze ten megafavorit na ktereho jsem tu cetla jen same ody sel do rozstrelu. Skvelej moment u televize a skodoliba radost v ten moment. Skoda jen, ze se to nedotahlo do konce a nevyletel, ale i takhle to stalo za to. Labuda mela takovou rachu a zpusobila mi takovej sok, ze ted vlastne zacinam litovat, ze ji neuvidime znova. Mohla bejt s ni desna prca. Tibor imho zpiva dobre, vubec mi neprijde podlezavej nebo co tady ctu, vzdyt je uplne v klidu, neusmiva se na kamery, neburcuje fanynky o posilani hlasu atd, na druhou stranu nejsem z nej odvarena. Kdyz tu ale ctu jak mnohym lezi v zaludku desne moc bcyh si prala, aby vyhral. Sice tomu absolutne neverim, ale byla by to pekna tecka na zaver. Tibor go go:-))))

30
Mila2
Reagovat

Moniko, Ty musíš být hodně zoufalý člověk..

31
spety
Reagovat

moniko: souhlas.-))totální fraška ,která už neni ani na tom dně ,ale hlubooko po dim, humus

32
Tomáš
Reagovat

Jan Liška: Kdybyste po skončení soutěže odtajňovali výsledky hlasování tak bych si nic takového sám vymýšlet nemusel.

33
Tomáš
Reagovat

Podle mě to pořadí v jakém byli vyhlášeni postupující dost logicky sedí a i když se Pyco dušoval že to nemusí být pořadí podle skutečně došlých hlasů tak to tak podle mě klidně být mohlo. Že budou Brigita a Katarína favoritky sem předpovídal už od minulé neděle ale absolutně to nechápu co na nich kdo vidí. Ricco a Claudia taky určitě byli dost vysoko. U Matěje sem nečekal že by byl v hlasování první ale že bude rovnou v Bottom 2 sem taky nečekal, to se teda přiznám. Tipoval jsem ho na takové třetí nebo čtvrté místo. Jak mohli dostat Joys nebo Tibor více hlasů? To mi prostě připadá hodně podivné. Podle mě se na Matějově počtu hlasů ale podepsali tyto faktory:

1) Česká národnost – Tohle podle mě sehrálo největší roli. To co loni v SS dostalo Itcha do GF letos Matějovi zlomí vaz. Slováci jsou totiž tvrdí nacionalisti a tvrdí patrioti a i když to nikdy nepřiznají a vždy budou tvrdit pravý opak a trvat na tom že hlasují podle toho jak se jim kdo líbí tak faktem je že hlasují hlavně pro svoje koně. Když zůstal loni Itcho poslední slovák tak měl jejich podporu jasnou. Letos je Matěj jediný čech a je to u něj přesně naopak protože hlasují pomalu jenom slováci a v Česku se na to skoro nikdo nedívá. Slováci našeho koně nepodpoří. Kdyby měl X Factor dost diváků v Česku a ti pro Matěje hlasovali tak by mohl dojít daleko ale za těchhle podmínek které jsou tak ne.

2) – Příliš okrajový typ pro diváckou většinu – Tohle asi sehrálo roli taky, podobně jako Jerguš Oravec který si taky nikdy širší podporu diváků nezískal a i pro pubiny dělá Matěj až příliš dobrou hudbu a není to úplně typický plyšák. Navíc je silný introvert. Tenhle faktor rozhodl taky ale mnohem víc podle mě rozhodla národnost. Na druhé straně jsem si jistý že kdyby Celeste vybrala místo Matěje do Live Show Lukáše tak ten by se i přes českou národnost udržel a v Bottom 2 by neskončil protože to byl prostě nejvýraznější soutěžící ze všech za kterého by i slováci hlasovali národnost nenárodnost. Matěj bohužel není natolik výrazný aby kvůli němu takové ústupky dělali.

Jestli Matěj příště vypadne tak to bude už fakt průser, na co se jako pak budeme dívat? Na finále mezi Brigitou a Katarínou nebo Riccem a Claudií? No to mě teda fakt bude strašně zajímat kdoto vyhraje. :-D Moc se mi nelíbí ani proměna Petera Bažíka, podle mě když byl ten ´´rocker ze staré doby´´ tak byl ve skutečnosti daleko lepší a zajímavější než teď když je umytý a moderní ale stejně to pořád je a bude můj favorit a doufám že ještě překvapí.

34
yeey
Reagovat

@Tomáš: to, co pises mozna sehralo roli, ale porad mi to neprijde jako dostatecny vysvetleni pro to, ze jedinej vybornej soutezici z celyho poradu, skonci v posledni dvojici :-DD navic si ani nemyslim, ze by Matej byl az tak okrajovej nebo nevyraznej… on je zkratka whole package – skvele zpiva, dobrej vkus, zajimava osobnost a ani s tou plysovosti to nevidim nijak beznadejne :-DD proste vysmech :-DD

35
koutr
Reagovat

Porovnání:) krásná dobře vypadající výstavní jahoda…uvnitř vyschlá a vyžraná červama-duto..to je náš první federální x factor, jsem zklamanej, a to moc

36
koutr
Reagovat

Jinak mimochodem..na Sisu se před začátkem valila jedna kritika za druhou a dneska se mi suveréně jeví jako nejlepší článek poroty,kterej umí pracovat se soutěžícíma a vybrat jim dobrý písničky.

37
Mila2
Reagovat

koutr : až na to, že krásnou výstavní jahodu si představuju úplně jinak…. takhle je náš federální, resp.slovenský XFactor jen klonem Talentu…a na rozdíl od Talentu s absencí talentů, kteří bud už byli porotci vyřazeni nebo tam šli radši do Hlasu (s výjimkou Katariny, a trochu i Matěje a Bridgity)

38
Tomáš
Reagovat

34: Vidíš to tak konečně se na někom úplně shodneme a máme společnýho favorita. Já to samozřejmě vidím svýma očima úplně stejně jako ty jen si nějak logicky snažím najít důvody a zdůvodnit proč pro něj diváci víc nezahlasovali a proč dostali víc hlasů Brigita, Katarína, Ricco a Claudia a především pro mě s největším údivem i Joys a Tibor. Ale žádné jiné důvody mě taky nenapadají tak by mě teda zajímalo kde je zakopanej pes. Že by X Factor byl natolik nepovedenej formát že by do něj hlasovali jen příznivci absolutní spodiny televizní zábavy?

39
Tomáš
Reagovat

Ještě dalším důvodem pro Matějovo umístění v hlasování může být i brutálně malý celkový počet hlasů které přišly a tak to mohlo být dost vyrovnané. Ostatní třeba mohli dostat jen o pár desítek hlasů víc než on. Proto mě taky zajímalo kolik si myslíte že přišlo hlasů když je tak tragicky nízká sledovanost.

40
Monika
Reagovat

Ja u Mateje nevidim zadnou cilovku, ktera by mu posilala hlasy. Neni to takovej ten plysovej medvidek pro pubiny, neni to ani typ pro starsi lady, tady predpokladam, ze dostane prednost Peter i Tibor. Plus Matej pusobi pomerne arogantne, odtazite, takovej druhej Jergus, ktery take vypadnul brzo. A v neposledni rade si vybral silenej song, jeden z nejhorsich, takze suma sumarum neni se co divit.

41
VojtaP
Reagovat

@yeey: podepisuju, je to výsměch. Matěj sice za sebou nemá mnoho hvězdných vystoupení, ale trochu mi to připomnělo situaci, když v 9. řadě XF UK skončili v B2 Ella s Jamesem a exot Rylan s ostatními se vyhřívali v bezpečí. Nebyla to sice tak slabá parta, jak tady, ale ti dva taky byli nejlepší soutěžící, které všichni tipovali na finále. Matěj je nepopiratelně „whole package“ a taky mi nepřijde jako typický plyšák. Bohužel jsem tak nějak cítil v kostech, že ho diváci nedocení a raději si prohlasují ztělesněný patos R&C, postup Joy$ nechápu už vůbec. Příště by měl určitě vsadit víc na jeho muzikalitu a vystupovat s kytarou nebo klavírem a nějakým podobným výběrem jako měl song o záchranu, což byl výkonově podle mě vrchol večera – prožité a nenucené.

@dolores: já o kalkulu nepsal, myslím, že i Merťasovi je jasné, že každý soutěžící nějak kalkuluje, jak nejlépe zapůsobit na porotu a diváky, někomu to ale vyjde, někomu ne. Já si třeba taky myslím, že kdyby si raději zvolil toho Troublemakera, tak by to k jeho osobnosti a auře sedělo mnohem víc než balada, kterou jsem mu nevěřil ani za nic. Šlo zkrátka poznat, že to vystoupení je nadřené a koresponduje to i s tím, co říkal Ondra a Sisa, ta rychlost, jak z toho vystoupení vyskočil, jakmile dozněl poslední tón. Určitě tvůj ani ničí názor zde nepokládáme za méněcenný, od toho je tu volná diskuze, aby se každý mohl vyjádřit a mohli jsme to prodiskutovat a získat jiný pohled, prostě píšeme, jak to vidíme, ono to ani nejde hodnotit nějak objektivně, hudba není sport. Každý hledáme ten x factor v něčem jiném…

42
yeey
Reagovat

@VojtaP: pravda, ten zachranny song byl vybornej… mel sem pocit, ze se Matej v refrenu konecne nejak vic otevrel… je pravda, ze pusobi odtazite, pokud ale navaze na toto vystoupeni, mohl by se k tem lidem „dostat“ … proto bych se nebal trochu prvoplanovejsiho songu (nerikam, ze to musi bejt rovnou One Direction :-)), ten kluk se o kvalitu vystoupeni postara sam…

43
VojtaP
Reagovat

@yeey: jj, jak se v tom na začátku topil, tak jsem čekal katastrofu, ale o to víc ten refrén rozbalil, po tomto vystoupení šlo konečně slyšet i jinak mrtvé publikum. Matěj teď potřebuje hit a klidně bych se nebránil ani těm 1D, kdyby tomu dodal vlastní twist, klidně by taky mohl zůstat u toho Sheerana, možností má dost, hlavně to nepodceňovat.

45
yeey
Reagovat

@VojtaP: hele radsi Sheeran :-) ale myslim, ze po tomhle se Celeste zaberou a hlasy priste prijdou, to uz by to echt vypadalo, ze maj lidi v hlavach n.srano, kdyby Matej skoncil v bottom 2 znovu :-D na druhou stranu… to ze je tam jedinej dobrej a jedinej Cech, muze trochu pusobit, ze je tam omylem, tak mu ani ty hlasy neprijdou :-DDD

46
VojtaP
Reagovat

@jab: přesně jako tohle! Perfektní příklad :D Ale že to trvalo, než Luka někdo podepsal, to jen tak btw.
Matěj každopádně potřebuje hit, nějaký „crowd pleaser“ v osobité úpravě…

@yeey: asi tak, možná až příliš vybočuje směrem nahoru. Ono bylo vesměs směšný, když tam stál s Marinou, to byl aspoň kontrast :D

47
jab
Reagovat

@VojtaP: Jo, kdo ho podepsal? V tom případě se těším na nějaké singly :-)

48
VojtaP
Reagovat

@jab: Sony Global, nějakých pár měsíců zpátky to psal na twitteru, tak doufám, že to není kec :D Taky se těším, doufám, že to nebude podobně „rychle“ jako u Elly :D, i když ono je to někdy spíš k dobru, když je čas to vychytat…

49
yeey
Reagovat

@VojtaP: „co si s nim pocnu? je nakej dobrej, to mi do tyhle souteze nejak nezapada!“ :-DD nejhorsi na tom je, ze takovej Klempíř by byl pomalu schopnej poslat Mateje domu a nechat tam tu cacorku :-D u toho clovek fakt nevi :-D

50
VojtaP
Reagovat

@yeey: :D Klempíř je parodie sám sebe, taky bych se nedivil… Na natáčení mi tak trapný nepřišel, ale to jsem vychytal zrovna ten lepší den s Brigitou, Mambou a Lady Jam, takže se projevoval spíš kladně. Až v televizi se ukázalo, jak směšně ta jeho role působí.

51
yeey
Reagovat

@VojtaP: ani mi nemluv, ten je trapnej az za roh, ja z nej navic dost cejtim takovou zvlastni ulisnost… ze bude Ondra tak neprirozenej a celkove otresnej sem taky necekal… clovek by cekal, ze budou divadylko hrat damy, ale panove je teda jednoznacne trumfuji… Sisa je celkem ok – nemastna neslana, ale skutecne jako jedina mluvi solidne a k veci…. Celeste je na to fakt mlada a nezkusena, ale oproti panum porad v pohode… sazka na nova neokoukana jmena bohuzel nejak nevysla…

52
dolores
Reagovat

@VojtaP: ja som vase komenty ani neposudzovala tak, ze nemate pravo na vlastny pohlad, naopak ja dobre chapem, ze kazdy mame ine vnimanie reality, ci uhol pohladu. vzdy sa snazim byt nad vecou a popravde je mi sumafuk, ze Tibor je tu hejtovany Bezikom a spol. a vnimany ako slizky, umelohmotny, atd. (dokonca sa na tom celkom dobre bavim :))) ) od toho je diskusia. aj nazory rekapistov mozu byt take, takze v tom to problem nevidim. skor by som si zelala prist nato, preco sa vam (hlavne Mertasovi) Tibor javi, ze kalkuluje a ostatni nie. na mna takto v tejto sutazi zatial Tibor neposobi, naopak, rozprava celkom rozumne a pokojne, nehadzal ziadne opicky do kamery, alebo si nepamatam? Troublemakera by som mu aj ja radsej vybrala, ale v medailonku mu ho jasne neodporucal nejaky clovek z Celestinho timu (nevies kto to je?)
mmch, tiez ho nemam za pana dokonaleho, v prvom rade ma uputal spevom a celkom chapem, ze si ho Celeste vybrala, ved intonuje a ma slusny rozsah. v hlase mu ale chyba viac naliehavosti. v poslednom songu to daval dobre, ale napr. vo One republic mi nieco chybalo a vadili mi napr. vzdychy, co daval tam, kde nemali byt. vo finale sa toho uz ale vyvaroval. ako vyumelkovaneho a vlezleho ho vnimam len v jednom klipe na YT, co som nasla. tam je hrozny, tam ho nedavam, ak by bol takyto v sutazi, tak sa pridam k hejtujucemu davu :D ale nastastie nie je. ;)

53
bezík
Reagovat

@dolores: dolores ? No toto ? „Hejtovaný“ ? Tak teď si mě teda urazila ! :( Nemám zapotřebí nikoho hejtovat, prostě jen říkám jak se mi kdo jeví. Pokud už bych něco“hejtoval“, tak jedině celý X Faktor, ale škoda energie.

54
pimpa
Reagovat

Tak mně tedy přijde mnohem slizštější Bažík, než Tibor. Už jak měl ty rousy a teď je to ještě horší. :-( Navíc zpívá o dost hůř.

55
VojtaP
Reagovat

@yeey: taky mi přijde, že jim to moc nevyšlo, hlavně jim a hlavně Ottovi neměli přiřazovat žádnou roli, kdyby Otta mluvil za sebe, tak by možná bylo i o něčem jiném, pokud se tak chová i normálně, tak upřímnou soustrast lidem, co s ním spolupracují :D On by možná fungoval i celý XF, kdyby se tak zoufale nesnažili napodobit americkou verzi, dělají to hrozně průhledně a těžce jim to nevychází, dokonce i výběr soutěžících se mi zdá dost podobný, jakoby hledali kopie. Inspirace je v pohodě, ale nějaké levné kopírování je už špatně, to Nuňez dokázal udělat světovou show a po svém, nesnažil se napodobit American Idol.

@dolores: ok, rozumíme si :D Za Merťase mluvit nemůžu, nevím, jak to přesně myslel, třeba nám to přijde objasnit :)
Jinak nevím, kdo je přesně v týmu Celeste, ale pokusím se zjistit. Troublemaker nebo jiná podobná pozitivní píseň by Tiborovi určitě sedla víc než balada, kterou nejspíš neumí dost procítit, tak aby to věrohodně prodal. Někdy ty světla a psí oči nestačí, ono se to pozná, když se fejkuje :D Soutěžící i ve světových show mají s tímto problémy, není to jen případ Tibora. Z někoho to jde přirozeně a nenuceně a někdo to musí v sobě dýl hledat. Dobré srovnání je Tiborova balada a Matějův song o záchranu, tam je ten rozdíl v tom prožitku a nenucenosti. Možná kdyby Tibor zpíval o záchranu, tak by to taky ze sebe líp dostal… Těžko říct…

56
yeey
Reagovat

@VojtaP: navic kdyz uz chtej kopirovat, tak bych rozhodne sel spis podle UK verze, ty americke X Factory nebyly zadny zazrak, taky uz to skoncilo, stejne jako skonci cesko-slovenska verze, nedovedu si predstavit, ze by se tenhle paskvil dockal pokracovani :-)

57
VojtaP
Reagovat

@yeey: mluvíš mi z duše, stejně jako u Talentu, měli zůstat raději v UK i s XF. Přeci jen máme tady vkusem blíž k Britům (což se koneckonců projevuje i na hlasování) a ty americké verze, zvlášť třetí řada opravdu nebyly tak kvalitní. Nova s Markízou to taky sice nedělají nějak zázračně skvěle, ale mnohem blíž vkusu českého a slovenského diváka a hlavně se ty jejich show dali alespoň brát vážně…

58
dolores
Reagovat

@Mila2: Mila, co sa tyka spevu, tak Petr je ohromny spevacky talent, a ma naozaj neobycajne krasny hlas, to by som s Tibim vobec neporovnavala. ani spravanie. podla mna su kazdy iny. u Petra som jeho zivot mimo spevu neriesila a ked aj nieco mi nevyhvovalo na nom, tak som mu dokazala velkoryso odpustit, pretoze jeho hlas ma totalne opantal :D a myslim, ze tolko urazok a ponizovania (ze je snazivec a Hujer bolo to najmenej), co sa tu na Panackovi dostalo jemu, sa nedostalo uz nikdy nikomu v historii spevackch sutazi.
@DJ Vlado: ale Mila vzdy sa pridavala viac k vam chlapom :D ona je oddana rockerka

59
dolores
Reagovat

@VojtaP: Tibor a psie oci pri speve ? vobec nie. my zeny hrozne zaberame na taketo oci u chlapov, a poviem ti ze prave takto sa Tibor nepozera, praveze Matej ma smutne psie ocicka, posobi placho a introvertne,,, ze az mnam. :)) Tibor ma pri speve pozitivny pohlad, povedala by som, ze ziari, vsimni si v dome porotcov, tam je to zblizka. a tiez sa mi to paci, aj ked ty to vnimas inak. to je na podiu velmi citit, ked niekto spieva s radostou pre ludi a nie pre seba. (aj ked obcas ma nekontrolovane usmevy) nielen Matej, ale napr. aj taky Lukas mal problem, ked stal v bootcampe na podiu, ze pozeral kdesi do zeme na parkety. chapem, ze sa hanbil, a mozno by sa postupne z toho dostal, ale otazka je, kedy, ked su len 3 finalove kola … :D
Matej dal refren v rozstrelovej piesni velmi dobre, aj mne sa to pacilo, ale netreba ho zas precenovat. v slohe mal problem s nizkymi tonmi. aj v prvej piesni to tiez nebolo prave orechove, za co mohla samozrejme aj blba pesnicka- co som este pred vysielanim pisala, ze ho nou Cel chce pochovat, a takmer som sa trafila … na Otu by som radsej nenadavala, ved ho nechal postupit dalej :!! :)))

60
dolores
Reagovat

@Tomáš: ty asi marne hladas priciny preco neprislo pre Mateja dost sms, .. podobne si s tym nevie rady ani Ondra , preco prislo malo pre Marinu (u nej by som na rozdiel od Mateja aj vedela preco :D)
inak Ondra ma sklamal v tom, ze sa tak zbytocne vykecava teraz. je muzikant, mal zobrat Mambu a nie podlahnut pudom a dat prednost Ladude. fakt je nepochopitelny tento jeho pocin, ona ho asi uhranula

http://xfactor.joj.sk/c/novinky/marina-v-x-factore-dospievala-ako-zareagovala-na-vyhadzov-zo-sutaze

61
dolores
Reagovat

@bezík: ak si mu tym polypropylenom lichotil, tak potom sorry :D a nepozeraj sa tak smutne (psimi ocami), vazne mi to nevadi, tiez mam cely XF na haku :)) Panacek je len relax .. v kazdodennej realite :/

62
VojtaP
Reagovat

@dolores: ty psí oči jsem myslel už spíš v té obecnější rovině. Je fakt, že Matěj ty oči má, no, ale zase tam funguje právě ten prožitek, to něco navíc. Souhlasím, že se mu začátek rozstřelové písně nepovedl, ale tím refrénem to zachránil a osobně se mi to na celém večeru líbilo asi nejvíc. Přechválit se ho ani nesnažím, kromě toho začátku to byl komplexní výkon, v soutěžní písni naopak uznávám, že byl daleko pod svým potenciálem, který odkryl právě v tom rozstřelu. Ono s třemi koly není moc času, kdyby to byla plnohodnotná soutěž, tak s takovou úpravou by si mohl dovolit přijít až tak ve 4. kole a dál, kdy už má své fanoušky, v prvních live se musí jít trochu víc na jistotu a pak až se snažit víc riskovat. Co člověk nadělá, když celý XF jsou „první live“…

@dolores: Kdybych měl vyjmenovat, proč nedošlo Marině dost hlasů, byl bych tady do rána. Vše od výběru songu až po rozhovor s Pycem bylo špatně. Nevím, co si myslel že dokáže s Like a Virgin? Z h*vna bič se prostě nedá uplést.

63
dolores
Reagovat

@VojtaP: suhlasim, Matej ma na ovela viac ako ukazal, okrem toho ja ho vidim perspektivne na scene najviac zo vsetkych, co su tam, a to kvoli jeho vlastnej tvorbe, ktoru na kastingu ukazal. vazne sa mi to pacilo. normalne vymakana vecicka ;)

64
VojtaP
Reagovat

@dolores: přesně tak, taky u něj jako u jediného vidím potenciál do budoucna, když skládá text i hudbu, tak by těch 200 táců alespoň nebylo vyhozených oknem, věřím, že by to investoval do sebe, ale asi bohužel nevyhraje. Btw tu jeho věc si můžeš poslechnout i na jeho soundcloudu http://soundcloud.com/matt-167 Jmenuje se Otevři oči. Má tam i další věci, všechno jsem ještě neslyšel, ale hodně experimentuje s žánry, což by opravdu mohlo být pro naše stojaté vody přínosem…

65
bezík
Reagovat

@dolores: No nelichotil, to ne ale „hejtování“ je přeci jen poněkud něco jiného. Mě se to jinak těžko popisuje, X Faktor jako takový je mi celkem ukradený . tak hledám nějaké výstižné zkratky. Takže spíše vrozená lenost abych nemusel něco sáhodlouze popisovat. Myslím že mnozí pochopili. Jinak Tiborkovi nepřeji nic zlého, jen ať si užívá chlapec :D ;-)

66
Mila2
Reagovat

@dolores: spojení oddaná rockerka slyším poprvé :-) ale od Tebe to beru.. ale myslím, že se tu najde víc žen, kterým podbízivá prezentace Tibora nesedí, a nemusí to být hned rockerky.. :-)

Reagovat

@dolores: Milá Dolores, abych objasnil můj postoj k Tiborovi a to, co jsem napsal. :-) Osobně se mi Tibor moc nezdál hned od prvního castingu. Vůbec mi nevadí jeho vzhled, je to pěkný kus chlapa a jeho vizáž by mu mohl nejeden Čech i Slovák závidět. Ale vadilo mi na něm to, že ač je v takovéto soutěži „poprvé“, tak je takový vcelku kliďas a jede až moc strojově dobře. To mi pak nedalo a hledal jsem o něm info. Našel jsem, že byl v maďarském X Factoru. Byl dokonce v roce 2011 ve finálových živácích v TOP 12. Bohužel vypadnul jako první hned v první live. A jde mi o to, že když přišel do naší verze, tak se tvářil jak neviňátko, že je vlastně totální amatér a až někdy v Domech porotců snad přiznal, že byl v jiné verzi. Tudíž, když přišel k nám, tak ten jeho kalkul byl o mnoho silnější oproti ostatním. Mnohem více to tlačí a působí to neskutečně uměle, strojově a bohužel mu to moc s tím backroundem nežeru.

Samozřejmě, že všichni kalkulují, každý chce vyhrát, ale Tibor dle mého víc než ostatní. Jednak proto, že už tou soutěží jednou prošel a má možná nastavenou určitou strategii, se kterou chce uspět (tudíž v tomhle je o krok přede všemi ve finále, v těch zkušenostech). A jeho vzhled mu ten kalkul vyloženě nabízí a to nemyslím nijak zle, Tibor je hezkej chlap a proč to nespojit s hudbou. A on to do první live show spojil, ale pro mě strašně nešťastně. Jak jsem psal v rekapu, Troublemaker by mu slušel o mnoho víc, The Script mu bylo doporučeno týmem a on myslím i sám v tom jinglu říkal, že si to vystoupení takhle představuje, že tam chce být sám, jen světla on a emoce. To je taky správně, má svou představu, ale dle mého to bylo naprosto špatně a vystoupení moc nefungovalo. Proti zpěvu nemám výhrady, ale stylizace jeho vystoupení je úplně na nic, protože si myslím, že Tibor by právě nemusel být jen tenhle slaďoučký chlapík, který si stoupne doprostřed pódia, vezme si cajdák a bude zpívat. Právě mi to přišlo od něj i od týmu jako jasná vize toho, udělat z Tibora cukrouše, který bude lovit dámské hlasy. Zaprvé si myslím, že na náctileté slečny moc fungovat nebude, protože je dle mého starší než klasické prototypy a za druhé si myslím, že má mnohem na víc a může být jako třeba Olly Murs. Přišlo mi, že se tomu Tibor ani nebránil, spíše naopak, mu to vyhovuje. Takže pro mě je ten kalkul mnohem hlubší v tom, že na základě zkušeností z jiné soutěže už ví, jak má cílit a co má dělat, a pro mě nešťastně kalkuluje se svým vzhledem a cajdákem a hledá cílovku, která ale může být mnohem širší a komplexnější než pouze jeden segment diváků. Tím si i zavírá možnost být známější v širším kontextu, protože takhle padne akorát do škatulky. Pokud chce zasáhnout masu publika napříč, chce být global star na našem trhu, tak musí sakramensky jinak kalkulovat.

A závěrem, Dolores. Nepřekrucuj prosím mé vyjádření do roviny, které můj text v žádném případě nenese. V žádném případě netvrdím, že ženský vkus a srdce jsou méněcennější než mužské. Naopak k ženám chovám velký respekt, lásku a porozumění, považuji je za nádherná a milá stvoření, bez kterých bych si život neuměl představit. Moje slečna by ti mohla vyprávět… :-) Takže to v mém textu rozhodně není. Uznávám, že jsem měl místo „ženských posluchaček“ napsat spíše „náctileté posluchačky“. A zase by to nebylo nic proti ženám a holkám, ale vycházím z jasného předpokladu, že náctileté ženské publikum je samozřejmě v reakci na krásu interpreta náchylnější a afektovanější než dospělá žena. A není to nic proti ženám. :-)

68
Monika
Reagovat

Jsem si projela FB X factoru, ani tam ten Matej netahne, ma pomalu nejmene lajku. Jednoznacne vitezi Ricco a Claudia, a to jeste mimo FB budou mit silnou podporu.

69
VojtaP
Reagovat

@Monika: Myslím, že už se tady pomalu všichni smiřujeme s tím, že to do úplného finále Matěj nedotáhne, kdyby jo, tak to bude jedině příjemné překvapení a jeho výhra ještě větší, alespoň by XF skončil trochu důstojně :D Podle mě příští kolo ještě přežije, fanynky zahlasují a postoupí, pak v GF vypadne mezi těmi třemi, co vypadnou přímo po prvním kole. Kéž bych se pletl. Potom bych to přál asi Kataríně, jako druhé nejlepší.

70
Tomáš
Reagovat

Musím říct že Otto mě taky zklamal a že si prostě hraje na něco co není. Na castinzích se mi ještě líbil ale teď v živém přenosu už skutečně vyplulo na povrch to jak moc přehrává a není vůbec přirozený. Přijde mi že se snaží napodobovat Ondřeje Hejmu ale nemá na to. Dost často byl i úplně mimo mísu například právě v tom hodnocení finálového výkonu Matěje. To samé Ondra, oba někdy působí až arogantně. Jediné co bych Ondrovi úplně nevyčítal je vyřazení Mamby, co když ji nevyřadil on ale z nějakého důvodu produkce? Celeste je nezkušená takže i mě z toho jako nejlepší a nejrozumnější porotkyně vychází Sisa, až koukám jak se s váma tentokrát shodnu. A ještě k Riccovi a Claudii něco – mě nevadili ale teď jejich poslední vystoupení i když bylo asi technicky ze všech čísel nejlepší tak mě přišlo už takové hrozně slizké a prvoplánové. Ale vzhledem k tomu že je asi jasné že vyhrajou buď oni, Katarína nebo Brigita tak ten vítěz bude prostě úplně zbytečný a nebude stát vůbec za nic. Ale vlastně bych se v téhle show nedivil už ničemu a ani by mě vůbec nepřekvapilo kdyby vyhrál Tibor.

71
dolores
Reagovat

@Merťas: tak dakujem za vysvetlenie, pochopila som, je to v poriadku. o tom ze Tibor bol v ziavkoch v Madarskusom nevedela, myslela som ze tam vobec nedosiel. .)) vypadnutie hned na zaciatku mohlo sposobit, ze aj na madarov posobil nedoveryhodne. aj ked ako prvi vacsinou vypadavaju slabi, nevyrazni a malo kontroverzni spevaci. mozno tam Tibor do toho aj spadal, pravdepodobne mal ovela silnejsiu konkurenciu ako tu. :D je celkom mozne, ze aj tu vypadne najblizsie, pretoze aj ja som sa divala na druhy den po vystupeni na XF/FB, a tiez nemal dost lajkov na rozdiel od ostatnych. dokonca na (asi) neoficialnej strane XF bola anketa, kde sa umiestnil predposledny, prvy bol paradoxne Matej. to, ze v tej sutazi bol a vie ako to tam chodi, ho zvyhodnuje pred ostatnymi, ale nezabudaj, ze Bazik bol v Superstar, kde skoncil 4., a skusal to aj v CSMT alebo v Talentmanii, uz si nepamatam. tam bol s nejakou skupinou chalanov, ale mala som dojem ako ich leader. takze tiez ma bohate skusenosti. kedze na nom sa kalkulovanie nepobadalo, asi sa dokaze lepsie ovladat ako Tibor, je prirodzenejsi. to bola aj podstata mojho komentara, neslo mi do hlavy, preco sa podobne pripady meraju nerovnakym metrom. ja to vnimam inak, preto som sa snazila nejako vas rekapistov pochopit. ono ludia su rozni, niekto, kto vyzera ako najvacsie neviniatko, v skutocnosti moze by vo vnutri velka vykalkulovana svina. co my vieme? fakt je, ze berna minca je ako kto posobi navonok.
uznavam, ze tamtu vetu som vytrhla z kontextu, ale nikde som nenapisla, ze si proti zenam. ide o to, ze ako celok tato veta posobila divne, hlavne to: „On si určitě spočítal…“ ako keby si si bol tym na 100% isty :)) ale nie si ani prvy ani posledny rekapista, ktory vycita chalanovi-spevakovi, ze sa cielene chce vnutit a zapacit babam (je jedno ci nastrocnym, ci starsim). len je zaujimave, ze nikdy som sa za tie roky nestretla s nazorom rekapistu, ktory by podozrieval nejaku peknu sexy-kost – sutaziacu, ze kalkuluje a snazi sa vzbudit zaujem a pozornost muzskych divakov. :))) naopak, vacsinou je dakato slecna pochvalena. ked sa kritizuje, tak len spev, charizma, styling a ine veci.
skoda, ze tu teraz v XF takato pekna devucha nie je, v tom mal Vlado pravdu, ze ste pani boli poskodeni. ://

72
dolores
Reagovat

@bezík: no vidis, ty si si dal bobrika mlcania a ja ta oznacim za hatera :/ no keby som vedela, ze ta to takto vezme, tak ta v tom komente ani nespomeniem. ale aj ja si obcas „zahejtujem“. snazim sa sice hladat na sutaziacich pozitivne veci, ale ked to nejde, tak to nejde. najviac som asi bicovala Bagovu z minuleho Hlasu. ju som nesetrila, lebo to uz bolo na mna prilis a neprisla som jej na chut ani teraz.

@Mila2: jasne, nielen ty, viac zien nemusi Tibora, ale je tu aj par chalanov, ktori s nim nemaju ziadny problem. ;)

73
dolores
Reagovat

@Tomáš: ja myslim, ze to vyhra duo R&C. Tibor, Joys a ani Brigita ich neohrozia. jedine Bazik alebo Katarina by teoreticky mohli, ale musia predviest nejaky touchdown. suhlasim s Vojtom, ze Matej sa nabuduce pozviecha, lebo bude platit ten Harichov efekt, kto je ohrozeny, toho treba silno podporit, ale ci to bude stacit na boj v GF a na vitazstvo a este proti postihnutemu, to pochybujem.

74
Tomáš
Reagovat

73: To budou fakt parádní vítězové. Kýč, patos a přeslazenost. Copak ti diváci fakt nemají vůbec žádnej vkus? Jak vidím tak asi ne. Rovněž nechápu v čem jsou taková Katarína nebo Brigita lepší a zajímavější než Matěj že dostaly více hlasů?Obě zpívat umí ale zároveň obě vypadají po vzhledové stránce naprosto odpudivě a vůbec mi nepřijde že by byly nějak výrazné nebo zajímavé, to teda fakt ani omylem. A jak mohly dostat víc hlasů Joys než Matěj tak to je pro mě záhada asi největší ze všech.

76
dolores
Reagovat

@Tomáš: na Slovensku bol brutal najsledovanejsi program Modre z neba (o handicapovanych, chorych a nestastnych ludoch). preto aj tieto talentove sutaze uz siahaju po tomto prvku. aby mali sledovanost a aby ukazali, ze aj oni vedia dat sancu postihnutym. takyto sutaziaci nemusia byt uplne najlepsi, staci, ze su konkurencieschopni. a prave takych masy radi podporia, lebo to citia ako charitativny skutok. preto si myslim, ze aj tu zvitazia R&C a v Hlase slepci. nechcem to nijako posudzovat, ale asi to tak ma, alebo musi byt.

Přidat komentář